2004-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 2003-2004-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, új sötétség van újjászületőben. Grindelwald és hívei, a Testvériség már nem csak bosszúságot okoznak a Minisztériumnak, hanem minden erővel próbálják felfedni a varázsvilágot a muglik előtt. Vajon sikerrel járnak? És ha igen mit jelent ez a jövőre nézve? Egyetértenél velük, vagy a Minisztérium mellé állsz? Légy részese te is az új kalandoknak!
Az oldal alapítása: 2014. október 2.
Aktuális dátum
Az éves táblázatos bontást ITT nézheted meg. Részletesen pedig az időlassításról ITT olvashatsz
A St Davids félszigete úgy tartját, hogy Wales legkisebb városát rejti magában, de igen nagyot téved, aki hisz a mugli írásoknak. A szemmel látható részeken valóban gyönyörű, hatodik században alapított város terül el, de nem minden az, aminek látszik. Ugyan Cardiff Wales fővárosa, de Belfasttal és az Észak-Írekkel ellentétben, akinek a kviddics csapata a fővárost választotta bázisául, a wales-iek a sok száz éves tradícióikat követve itt edzenek.
A Katedrálistól nem messze a nyugati falon a hatodik boltív be van falazva, ám igen csakrégi trükk ez és minden Roxforti diák ismeri. A megfelelő lendülettel áthaladva a túloldalra egy nyüszgő varázsvárosba érkeznek az utazók, ahol a csapból is a nemzeti zászlók folynak, ám valójában nincsen mire igazán büszkének lenniük - legalább is a sportsikereiket tekintve. A Wales-i csapat lényegében az örök vesztese a Királyságok Tornájának, ami abból is fakadhat, hogy sokkal jobban szeretik a játékot elvezhetően, mint vérremenően játszani. A stadion elképesztően régi építésű, lényegében idézi a katedrális stílusát, kőből épített lelátók és akármilyen megdöbbentőnek tűnik, fedett pálya rózsaablakokkal és ólómüveg mintákkal - amiket nyilvánvalóan mágia véd a betöréstől. Gyakran találkozni a csapattagokkal még a sarki kocsmákban is, habár szeretik őket, nincsenek istenítve, nincsen nagy arcuk, ugyanolyanok, mint bárki más. De ki tudja... talán ez az év más lesz, talán most jött el az alkalom, hogy a wales-iek megmutassák, hogy milyen fából faragták őket.
Bőszen bólogatok Abby szavaira. - Pontosan. - eszemben sincs itt feladni a küszöbön! És Abby-nek tényleg igaza is lesz, úgyhogy amikor újra megerősítést nyer a gyanúja, meg Alison is adja alám a lovat, vállalom, hogy akkor majd nyomkodom én a panelt. Az arcom felét kitakarva az ujjaim között kilesve, ajkamat beharapva kissé vissza fogott lélegzettel nyomom le a maradék két zászlót is. Wales-ét és Skóciáét. Amint ez megtörtént, a pálca újra az ujjaim között és a többiekkel ellentétben én védő és kábító varázslatra készülök. Eszemben sincs csak úgy minden nélkül bemenni egy ennyire védett helységbe, ahol fogalmunk sincs mi vár a túloldalon!
//Varázserő: 20 Bűbájtan: 40 SVK: 20
Protego/ Stupor - amelyikre szükség lehet.
Minidg is impulzív élőlény volt, bár az túlzás, hogy az előbb még hú de nyugodt lett volna, vagy most csattogna. Végig feszült voltam, csak első körön próbáltam kedves lenni. Most sem nézem hülyének Simonettat, hiszen ő az egyetlen, aki bármiféle információval tud szolgálni az eltűnt szurkolólányokról. Csak ezúttal feladtam, hogy higgadtan próbáljam meg kipuhatolni a tényleges válaszokat. Nincs időnk ilyesmire! Robbyval ellentétben nem is feszegetem, csak egyszer próbálom meg kinyitni az ajtót és lám, az nekem nem is engedelmeskedik. Robbyt is inkább leintem és leállítom, ha kell - Hagyd, tényleg be van ragadva. - de magától is megteszi. Én állva maradok a többiekkel ellentétben bár nem kezdek “menekülni”, csak megcsóválom a fejemet és erősen gondolkozom, hogy mégis.. mi mellett siklottunk le ennyire? Vajon a három lányt is csak “véletlenül” engedte ki a varázslat? Talán időzítve volt vagy ilyesmi.. - Hogy őszinte legyek, a túl nagy higgadtság sem biztosíték semmire.. - keresztbe fonom a karjaimat a mellkasomon. - Egy cikeszt lemásolni is elég komoly készségekre utal. De az még mindig megnyugtatóbb verzió lenne, mint az ha esetleg két valódi lett regisztrálva… Akkor sokkal feljebbre ér a problémánk, mint amivel tudnánk mit kezdeni. - utalok ezzel arra, hogy ez igazából egy nagyon fontos részlet nem csak a meccs kimenetele szempontjából, de arra nézve is, hogy vajon kivel lehet dolgunk. - Az indítékok viszont még mindig nagyon… Ködösek nekem. Mégis mitől félnek? Hogy történelmet írunk? - teszem fel a kérdést kissé önelégülten prüszkölve egyet. Mintha tényleg csak arról szólna az egész, hogy valami rendszernek az “ego”jába léptünk bele, egyenlőre az is kérdéses, hogy mivel..
Zsebrevágom hát a kockákat, majd később is jó lehet alapon, s vizsgálgatom a lenyomható zászlós gombokat. A területi elv nem működik, de aztán kiderül, hogy valahogy mégis, mert az írekből az egyik sikeres, aztán Abbie mellé teszi Angliát is. - Lehet, hogy csak túlgondoltuk! Csináljuk! - Egyezem végül bele, a riasztó tehát nem tántoríthat el. Bennem is gyermeki lelkesedés támad, ami felülmúlja azt, hogy egyébként nem vagyunk bátor Griffendélesek. Ez inkább afféle lendület, hogy mardekárosként szeretjük elérni a céljainkat. Ráadásul itt a bejutás küszöbén nem kéne visszahátrálni, mert többé nem lesz alkalmunk. - Azt hiszem az őröket volt nehezebb lenyomni, ezt már csak feltörjük valahogy. - Bólogatok, mert bennem is az fogalmazódik meg, hogy a résztvevők zászlói lesz a megoldás, bár mi a Roxfort vagyunk, és nem Anglia, de sebaj, én hiszek Abbie-nek. - Nyomd csak meg. - Sugallom, nem kell megvárnia Gillyt is, úgy remélem, hogy úgy tesz, de ha nagyon nem, akkor pótolom én helyette, tehát Wales és SkĂłcia a maradék. Olykor azért hátranézek, mert a nagy nyomkodás közepette csúnya lenne, ha mögöttünk betoppanna valaki, akkor kárba veszne a félsiker is. Ha pedig bejutnánk, akkor villámgyorsan, hatékonyan kell felkutatnunk, hogy kinek állunk útjában, és miért.
Határozottan örülök, hogy a terelőtársammal, Winivel ismét egy húrra pendülünk, hozzám hasonlóan szintén nagyon hirtelen természet. Még ha most én át is vedlettem hajtóvá, mégis megvolt az összhang. Azt már kezdem nagyon nem érteni, hogy miért van két ugyanolyan cikesz, de úgy fest, senki más sem tudja, erről folyik most a tárgyalás, de hogy az edző után miért csapódott be annyira az ajtó, hogy lényegében be lettünk ide zárva, az már végképp nem világos. Mindenesetre én vagyok a legerősebb, megpróbálom feszegetni, hátha nekem mégis megadja magát, bár jó eséllyel mágia zárta le. Lepillantok inkább az üvegen keresztül a pályára, szájról olvasni nem tudok, így hát valami kijelzőt nézek, hátha valahol kiírják, hogy mi történik, vagy valami kommentátor hátha mond valamit. Ha itt most visszavonják a győzelmünket, meg fogok ütni valakit. Ha az ezdő olykor felénk nézne, sürgetően intek, hogy mi van már? Tudom, hogy nem kéne zavartnak lenni, úgyhogy amennyire lehet, én is visszafogom magamat, úgyhogy csak az látszik rajtam, hogy várakozom, de azért odasúgom a többieknek. - Hát ez igazán remek. Ha valakinek ennyire baja van velünk, akkor nem üzengetni kéne, hanem ideállni elénk, hogy játszunk le tisztességesen. - Értem itt arra, hogy felőlem akár tömegverekedés is lehet, még Siennát is megnézném, ahogyan üt és vág. Leülök végül mellé, mert igaza van, úgy kell tennünk, mintha nem lenne semmi gond, nem lennénk érintettek.
♬ Chasing cars ♬ Ruci Megismerkedésünk története [You must be registered and logged in to see this link.]
- Ne most adjuk fel, maximum ha sípolni kezd... futás. - felelek Alisonnak, hiszen ha már eddig jutottunk nem lenne okos ötlet meghátrálni. Lenyomtuk az őröket is, megtaláltuk ezt a helyet, ami biztosan fontos, ha nehéz bejutni. Tudnunk kell, hogy mi a fene folyik itt, végtére is így tudunk igazán segíteni a csapatnak, akik a morajlás alapján nincsenek épp a legjobb helyzetben jelenleg. Szóval felszívom magamat és tovább szugerálom a táblát és amikor Angliát megnyomva úgy fest jó az irány már felvillanni látszik a fejem felett a nem létező villanykörte. - Az induló csapatok, mondom én! Wales és Skócia is kell. - nézem a zöld pipákat, de nem vagyok elég bátor, hogy nyomkodjak, végülis eddig is Gilly volt az elsődleges ebben és azért megvárom, hogy egytért-e esetleg, de ha nem moccan, akkor megpróbálom én magam. Valahogy be kell jutni, ha meg nem jön össze hát tényleg marad a futás. Ha netán sikerülne kinyitni az ajtót, akkor remélhetőleg többet tudunk meg majd arról is, hogy mi folyik a pályán, hiszen most csak a hőzöngés jut el hozzánk. Szóval ha bejutunk akkor körülnézek, ha van kilátó akkor óvatosan lesek ki, ha kintről nem látnak minket akkor meg jól neki kell esni körülnézni. Aztán reméljük, hogy nem találjuk szembe magunkat valami benti személyzettel, bár ők jó eséllyel már észrevették volna, hogy idekint nem minden megy flottul, hogy valakik próbálnak bejutni és minimum küldtek volna ránk plusz őröket.
Kicsit azért szúrósan nézek Winniere, amikor megcáfolja a felvetésemet. Jó, én sem hiszem igazán, hogy tényleg még mindig a büfében vannak beragadva a sorba, de nem kellene kiakasztani a többieket, főleg Corvust, akin azért látszik, hogy jócskán visszafogja magát. Az meg főleg eléggé kiakasztó, hogy a kijárat nekünk nem nyílik ki. - Ezért kellene higgadtnak maradnunk, mint akiknek nincs vaj a fülük mögött. Még... ha nehéz is. - itt most egyértelműen Corvusra pillantok, mégis csak az ő nője van odakint és nem tudjuk, hogy mi van vele, de azért Winniere is, hogy ne kezdje el boncolgatni, hogy milyen bajba kerülhetett a három szurkoló lány. Nem hiszem, hogy túl sokat tehetünk most, mint hogy várunk és bízunk benne, hogy minden rendben van. Ez mégis csak egy stadion, nem egy barlang, mint esetünkben. Kisebb eséllyel lehet az embernek komoly baja. Ennek megerősítéseként fogom magamat és le is ülök szépen, megpróbálván viszonylagos nyugalmat mutatni a többiek felé is, még ha odabent engem is veszettül feszít az idegesség. Jó engem elsősorban a meccs miatt és másodsorban a három lány miatt, de hát ez van. Ha Roby lenne eltűnve valószínűleg más lenne a sorrendem.
Gilly lenyomja a két írt, Írországot és Észak-Írországot, de nem nyert. Azaz valamit azért haladnak, mert az Észak-Ír zölden világítva marad, míg a másik csak pirosan felvillan aztán eltűnik a "kijelölés". Az kiderült, hogy nem kell pontosan egyszerre lenyomni a zászlókat, van néhány másodperc kiválasztani és miután nem nyúlnak hozzá elfogadja a panel úgy, ahogy volt. Alul az elhasznált lehetőség alatt megjelenik még egy sor: ✓ X X X. Még épp sikerül Abby-nek hozzárakja az Angliai zászlót, akkor változik: ✓ ✓ X X, és ezen a ponton halkan pittyen egyet és a számláló a sarkában lemegy 2-re. Tehát Az Észak-Írországi és az Angol zászló helyes és még kettő hiányzik. Területileg nézve Írország is jó tipp lehetett volna, a környező szigetekhez tartozik, de azért így megnézve már csak sejtik, hogy mi lehet az a négy zászló a Királyok kviddics tornáján, ami a panel jelszava. Kicsi fáziskéséssel egyébként Alison által talált köveket, ha Gilly megnézte mielőtt a lány zsebretette őket, nem tűnnek mágikusnak önmagukban, talán valaminek a részei lehetnek, mint egy kulcs vagy katalizátor, esetleg elem. Már hallani a folyosókról az embereket, de egyelőre senki se ért el az ő részükhöz, szóval nem lát rájuk senki, van még néhány másodpercük becsusszanni a terembe, ha sikerül hozzáadni a két hiányzó zászlót.
Corvus a húga felé néz, aki gyorsan elfelejtette, hogy az előbb még próbált nyugodtabb és türelmesebb lenni, és most egész egyszerűen felcsattan. Igazából látszik a srácon, hogy csak a neveltetése tartja még egyenesen a hátát, mert ő is készül kiakadni, még is csendben marad és úgy hallgatja Simonetta válaszát és a többiek okfejtését. Amikor Winifred megvizsgálja az ajtót, arra számítva, hogy mostanra már elszállt az igézet, hiszen az edző is kiviharzott, meglepetés várja. Még mindig nem tudja pusztán lenyomni a kilincset és kinyitni, mintha a fal mágikusan összeforradt volna, de csak nekik. Fizikai erővel felfeszegetni nem tudja, pedig az edzőnek meg se kottyant kisétálni. Ha lepillantanak a pályára, akkor a földön láthatják is, ahogy minden tagország csapatának az edzője idegesen és sietve átvág a bírákhoz - köztük Josephine McGreeny is -, akik a vizsgálgatják a cikeszek hitelességét. - Tökéletesen ránk lát az egész katedrális az üvegpáholy miatt. - állapítja meg Corvus nagy nehezen kipréselve magából, próbálva átgondolni az egészet. Lényegében ugyanarra jutott, mint Sienna, csak minden másodperccel győzködnie kell magát, hogy ne akarja még is csak valahogy kirobbantani az ajtót. Ha most látják, hogy zavartak, esetleg veszekednek, kiabálnak vagy menekülőre fogják, akkor veszettül gyanússá fognak válni mindenki szemében.
Sóhajtok, egyértelműen bosszús vagyok. De Abby egyetért úgyhogy lenyomkodok minden zászlót, amit az Írekhez soroltam. - Ha ez nem jön össze egyetlen egyet még megpróbálnék. Így is valószínűleg látni fogják, hogy megpróbált valaki bejutni, és akkor az őrökről nem is beszéltünk akik tuti ugrasztani fogják az illetékeseket… - Határozottan a számra harapok. És próbálok nem foglalkozni az egyre gyülekező feszültséggel, amit a környezetünk zajai meg az egyre fogyó időnk miatt érzek. Én azért harsányan reménykedek benne, hogy sikerül bejutnunk! Ha már ekkora galibát vállaltunk a nyakunkba, legalább találjunk valamit azon kívül, hogy titkos szoba meg azonosíthatatlan őrszemek, akik határozottan utálnak minket!
- Nem akarok vészjósló lenni, de szerintem nem csak kajálnak.. - vetek ellen Sienna szavaival, ami lehet nem a legjobb, hiszen ezzel Corvust is csak még inkább fel fogom idegesíteni, de legutóbb majdnem sikerült megölniük minket. Cseppet sem tetszik, hogy a csapatunk másik fele most el van tűnve.. - Valahogy mindig van valami zűr amikor pályára lépünk! Mégis kinek vagyunk ennyire a listáján??! És mégis miért?! - összeharapom az állkapcsomat és ekkor kattan valami - Bevágódott az ajtó? És nem tudtad kinyitni? - odasétálok az ajtóhoz, hogy megnézzem, nekünk működik-e. Hiszen az edző is elment valahogyan.. Szóval.. most akkor mi van?
Nagyokat nyelek, ahogyan Gilly sorolja a zászlókat, bevallom őszintén, nekem a szurkolás megáll annyiban, hogy a saját csapatunkra figyelek, a többi esetén is maximum arra figyelek, hogy ne dobjanak gólt, ne kapják el a cikeszt. Na talán az még belefér, hogy a szurkolói előadásokat amolyan konkurencia szinten megnézem, de hogy Szent Andrew keresztről tudjak..? Az áttetsző kristályok sem hoznak átütő sikert, úgyhogy nem is erőltetem, zsebrevágom őket, hátha később még jó lehet. Kicsit várom, hogy a lányok is érvényesüljenek, de úgy fest, ők is csak tippelgetnek. Nekem sincsen jobb ötletem, és ha három próbálkozásunk van, bólogatva engedem nekik, hogy ők legyen az első kísérletezők. Én csak akkor nyúlok oda, ha már mondjuk ezt az íres megoldást előttük, én megpróbálnék valami térkép alapján elhelyezkedést nyomozgatni, de őszintén szólva már nem erőltetem a bejutást, mert esélyesen úgysem lenne sok időnk kutatkodni. - Lehet, hogy hagyni kéne, mielőtt megszólal valami riasztó. Ne menjünk inkább vissza? - Kérdezem meg a barátnőimet, hogy legalább egy próbálkozás maradjon, mielőtt visszaindulnánk. Engem is bosszant, hogy a vesztünket akarják, de úgy fest, most nem az volt megírva a csillagokban, hogy be tudjunk jutni, úgyhogy ha a vakszerencse nem áll mellénk, sürgetően vonom el őket onnan, hogy elinduljunk visszafelé, mielőtt még Corvus meg a többiek aggódni kezdedének, szegény Etta is jó sokáig fenntartatta a látszatot.
♬ Chasing cars ♬ Ruci Megismerkedésünk története [You must be registered and logged in to see this link.]
Gilly sorolni kezdi a százlókat. Azt esélyesnek tartom, hogy az ismerelen nem kell és Hollandia sem, de a többi végtére is mind lehetséges akár. Agyalok én is erősen, hogy melyik lehet a jó választás, vagy melyikek, de az hamar egyértelmű lesz, hogy nincs olyan sok lehetőségünk, szóval kénytelenek leszünk valamit megpróbálni, főleg hogy az idő is fogy. Nem tudjuk mikor jelennek meg itt is szurkoló tömegek. - Legyen nézzük meg az írekhez tartozókat. Végtére is ők nem bírják a képünket. - bólintok Gilly felvetésére. Nekem sincs egyelőre más ötletem, vagy mindent, ami Anglia, de annyi ujja meg nincs is egy embernek, hogy egyszerre a zászlók nagy részét kiválassza. Esetleg csak az Angliai zászló, mert mindent egyesít, vagy csak mindenhonnan egy. Huh, nem az én terepem ez a logikai rész, de reméljük, hogy három lehetőségből az egyik cska sikerül majd. Feszülten figyelem az eseményeket, átengedve a lehetőséget a szöszinek, ha benne merült fel az ír gondolat. Azért reméljük csapda, büntetét nincs, ha elrontja az ember, leszámítva azt, hogy a számláló számol vissza.
- Igazán siethetnének! - morranok fel. Roby csókja csak néhány pillanatra zökkent ki, de nagyon nehéz most békésen és türelmesen várni, hogy mi lesz. Jók voltunk, hát naná! Már miért akartunk volna csalni. Az egész egyre jobban bűzlik és amikor még az is kiderül, hogy három lány eltűnt eléggé elkerekedik a szemem. - Nem volt más választása, de biztos csak kajálnak a büfében. - vetem fel, ezúttal én próbálván meg nyugtatni Corvust, aki láthatóan most még idegesebb. A francba, hogy eleve gáz van a meccsel és még el is tűnik pár szurkoló. Nem a legjobban alakul ez a mai nap. Főleg, ha azt nézzük, hogy amikor mi tűntünk el, akkor majdnem... Na jó, ezt tuti, hogy nem mondom ki hangosan, mert akkor Corvus elindul megkeresni őket és félek tőle, hogy nem az lenne most a legjobb megoldás, ha eltűnne. Ha netán megpróbálna akkor biztos, hogy megpróbálom visszatartani. Esetleg Simonetta menjen keresgélni, bár neki se kéne egyedül, de ne valamelyik csapattag és főleg ne a fogó, miután azt hiszik, hogy hamis cikeszt kapott el. Azzal csak még gyanúsabbak lennénk.
Abby megpróbál hővel trükközni, de inkább úgy kell elképzelni mint egy hologram a levegőben, senki se ért az ajtóhoz fizikálisan, csak a képek közül kell kiválasztani a megfelelőket (de melyiket?) és az ajtó kinyílik, a bűbáj eltűnik. Ha megpróbálnak próbának csak valamilyen véletlenszerűt, vagy hozzáérnek a bűbájzárhoz vizsgálgatni, akkor felvillan sárgán, jelezve, hogy érzékelte a dolgot, és megjelenik egy nagyon aprócska 3-as a sarokban, ami eddig nem volt ott. Bár nem láttak még ilyet, azért gyanítható, hogy visszaszámlálásról van szó, szóval még hibázhatnak egy keveset, de nem végtelen lehetőségük van. Gilly végig mondja az ismeretei alapján a zászlókat, de ha nem beszélik meg és lépnek a tettek mezejére (egyértelműen emeljétek ki mik lettek megnyomva, egy körben egy kombináció, mindenki aki kiemelt egy zászlót azt lenyomottnak veszem), akkor tényleg kicsúszik a kezükből a lehetőség. Ugyanis a pálya felől a hőbörgés és dobogás közeledik, kezdenek ráunni a várakozásra és kiáramlani a folyosókra, velük együtt pedig új őrök is megjelennek majd, akik koordinálják a tömeget.
Mindenki ideges, hiszen ilyen még nem történt a kviddics történelemben és már tényleg érezhették a győzelem ízét, ők vezettek végig, cikesz is volt Corvus kezében és még is... Lehet, hogy mindent elítélnek tőlük és csalónak kiáltják ki őket? Ahogy megindul a beszélgetés és Roby is Sienna közelébe húzódik és dicsérgeti úgy a Mardekáros fiú tekintete is végigszalad a páholyon Alisont keresve, minden centiméterrel pedig egyre jobban kiürül az arcából a pír és egészen elsápad, amikor nem látja meg. Mire Winifred elkezdi kikérdezni Simonettát addigra a srác szemében vészjósló sötétség kavarog és egészen szigorúan, rosszindulatúan mered a szőke lányra. Lehet, hogy a húga még nagyjából kedves, aggodó hangot ütött meg, de Corvustól csak színtiszta számonkérés és vádlás sugárzik. Nem segít a helyzeten, hogy amúgy se bírja a jegyese legjobb barátnőjét. - Khm. - találja meg a hangját a lány, és ráfókuszál inkább Winifredre és a többiekre. - Pár perccel kezdés előtt elmentek a büfébe, de előttem bevágódott az ajtó, Alison mentálüziben vagy miben azt mondta, hogy jól vannak, de akadt valami zűr és ne aggódjak... és gondoltam, ha észreveszitek, hogy hiányoznak, akkor ti fogtok aggódni és tuti veszít a csapat, szóval illúzióval idéztem meg őket rázni a pompomot, ameddig csak tudtam. Azt nem tudom, hogy most hol vannak... - fejezi be, kicsit azért nyelve, ha idő közben mindenki őt nézi. Szereti a figyelmet, de nem éppen így. Az edző a pályát figyelte, valószínűleg, ha a páholyban sétált volna körbe és a szurkolókat nézi észrevette volna korán az illúzióvibrálást, de az NJK szurkolók egyetértettek, hogy csel nélkül biztosan nem tudnának koncentrálni, szóval mindig körbeállták a kamu-Gilly, kamu-Abby, kamu-Alison triót, hogy ne legyen olyan feltűnő.
Bólintok Abby-nek. - Van hogy nagyon hamar véget ér a meccs mert a cikesz azonnal megmutatkozik és a fogónak sikerül elkapnia. - van is ha jól emlékszem a kviddics történelmében feljegyzés arról, hogy mi volt a legrövidebb és a leghosszabb meccs eddig a történelemben, de a részletek most valahogy nem ugranak be. Meg aztán ide kellene koncentrálnom inkább. - Nem tudom! - forgatok szemet türelmetlenül. De ez a hangnem nem Abbynek szól, én is tudni akarom mi történt! - Basszus! Ha vége a meccsnek, Simi is le fog bukni velünk! - csapom homlokon magamat Alison megmutatja a kristályokat. Próbálok rájuk hangolódni, de lehet, hogy éppúgy semmit nem fogok érezni. A panellal matatásnál rámutatok először fehér alapon piros keresztre a középső minta nélkül - Szent George kereszt… Anglia.. - aztán a kék zászlóra az x-el - Szent Andrew kereszt.. Skócia.. - aztán a jobb sarokban lévőre - Egyesült Királyság… ami nem nemzetiségi zászló hanem minden egyben.. - a sárkányosra középen - Wales vörös sárkánya.. - a bal alsóra - Észak -Írország.. ami amúgy nem hivatalos. - a bal középső - Írország.. - a jobb középső - Ezt… nem ismerem fel… talán valamelyik város vagy település zászlója… - végül pedig az alsó középsőre mutatok - Ez meg Hollandia zászlaja.. - hümmögök vadul.. - És ha csak az Írekhez tartozó zászlókat nyomkodnánk? - mondom ki a gondolatot, ha és amennyiben a többiek manőverei nem sikerülnének….
//1. szint: Képes megállapítani egyszerűbb varázstárgyakról, hogy mi a készítésének története, ki volt az előző tulajdonos, és átlátni pontosan a varázstárgy működésére. - az Alison által talált kövekre.
Winifred bólint Sienna szavaira és dühösen fújtat - Kezd sok lenni a jóból… -keresztbe fonja a karjait, a seprűje szárát magához szorítva. Corvus szavaira idegesen prüszköl egyet - Pláne! - és ezzel fel alá kezd járkálni. És hamar szembe tűnik neki is ami Roby-nak így Simonettához lép - Hol vannak a többiek? - annyira sikerül vissza vennie a helyzet okozta feszültségből, hogy legalább nem hangzik túl szigorú számonkérésnek, inkább csak aggódó hangnemet üt meg.
A szárnyakat az eltűntetésük után sem vetem fel Gillynek, végülis én meg véla vagyok részben, az is titok. Betudom valami varázslatnak, amíg nem derül ki több. Még nem ismerjük annyira egymást, hogy jogom legyen faggatózni, de azt hiszem ez a másik szöszi is simán elfér a barátnői körömben. Ingatom a fejemet, aligha hiszem, hogy erővel tudnánk kinyitni az ajtót, de a kutakodás közepette találok valamit, valami értelmetlent. - Hát ez meg? - Mutatom oda társnőimnek, hátha nekik beugrik valami. Nem is értem, mi értelme az olyan dobókockának, ami nincsen számozva, de talán nem is azok, csak a méretből gondoltam, és simán csak kövek. Gyűjti őket az őr? Vagy.. mégiscsak ez nyitja az ajtót? Mindenesetre felemelkedek, odalépek a panelhez, és odapróbálgatom, hátha lehet látni valamit az áttetsző kvarcon keresztül, ami beaktiválhatja, teszem azt, amit Abbie mond, a hő. Neki is adok helyet, próbálja csak meg nyugodtan, ha jónak látja. Hátradobom a hajamat a nagy felhördülésre, hőzöngésre, és fújtatok egy nagyot. - Én is nagyon kíváncsi vagyok már, de dolgunk van. Ha most nem derítjük ki, hogy mi is ez, a csapatnak még rosszabb lehet. - Vélekedek, és a véletlenszerű nyomkodáson kívül tehát megpróbálom a dobókockás aktiválást, hátha azokon keresztül látni a helyes sorrendet, vagy ha Abbie jut valamire a hőtérképpel, ami az ujjlenyomatokat mutatja, az alapján is igyekszünk kinyitni az ajtót.
Én csupán értetlenkedve meredek Corvusra, meg a többiekre, nem is értem, hogyan lehetett két cikesz a pályán. Az, hogy ilyen fura módon szerepet kellett váltanunk, és én is gólokat dobtam, csak az elején zavart meg, gyorsan belelendültem. Végülis eredetileg is hajtónak jelentkeztem, és ezzel most Siennát sem kellett elütnöm a dicsőségtől. Azért furcsa volt Corvust a fogó poszton látni, hiszen ott van nekünk a két lány, akik erre jelentkeztek. Mindenesetre gyorsan összeállt a csapat, én nem is néztem a táblát, de gyors fejszámolás alapján ha a mi cikeszünk az érvényes, akkor simán nyertünk. Még akkor is, ha mindkét cikesz érvényes. Csak akkor van baj, ha kizárólag az ellenfél cikeszét veszik igazinak, de az meg elég bundaszagú lenne. Úgyhogy a homlomomat ráncolva repülök le a talajra, az edző viszont elviharzik, nyilván magyarázatot keresve, mi pedig a páholyba térünk vissza, vagy az öltözőbe? Mindegy, megyek, a többiekkel. Sienna mellé besorolok, és bár még ott van bennünk az adrenalin, de a szájára nyomok egy csókot. - Ügyes voltál, ez persze meg sem lep! - Nem szabad csupán természetesnek venni, hogy ő ennyire ügyes, és erős csajszi, hiszen tudom, hogy kell neki az állandó visszajelzés. Tudom, hogy mérges, és bosszankodik, ezzel igazából nem csak elismerni, lenyugtatni is szeretném. Viszont tekergetem a fejemet, nem többen voltak a szurkolóink
- Szokták ennyire hamar? - látszik a kérdésemen, hogy nem vagyok annyira otthon kviddics terén, ezért is a meglepett kérdés, pedig bizony előfordul, hogy a cikesz hamar kézrekerül, máskor meg nagyon nem, de hogy mi ez a nagy hőbörgés azt nem értem. - Nyertünk és kiakadt a közönség? Ennyire nem bírnak? - kérdezem úgy, mintha a többiek bármennyivel is többet tudnának, mint én, pedig ők se látnak át a falon, de az sajnos egyértelmű, hogy jó, ha elkezdünk kicsit kapkodni, mert bármikor eljuthat eddig a tömeg, és kiderül, hogy nincsenek itt az őrök, netán felébrednek és meghallja őket valaki. Idegesen nézem a zászlókat magunk előtt, mert valamit nyomni kell, na de melyiket és miért? - A részt vevő országok számítanak? Túl egyszerű lenne nem? - kérdezem bizonytalanul, mert azt se tudni, hogy ha rosszat nyomunk az nem jelez-e be valahol, vagy nem tilt-e le a rendszer három próbálkozás után, vagy valami. Azt lenne a legjobb meglesni, hogy előzőleg mely gombokat nyomták meg, mert akkor máris tudnánk, hogy mi a jó, de nincs nálunk semmi erre szolgáló mugli kütyü, ami az ujjlenyomatokat jelzi. - A hő nem hozza elő az ujjlenyomatokat? - kérdezem a lányokat, mert bár a fizikai harc sem az erősségem, auror tekintetben sem vagyok valami penge. Az énekléshez értek, de az most itt nem hozna jó szolgálatot. Ha esetleg más ötlet nincs megpróbálhatom kicsit melegíteni a levegőt a panel előtt, hátha az ujjlenyomat valahogy kirajzolódik tőle a meleg hatására.
- Egyáltalán, hogyan lehetséges ilyesmi? Megint szabotálni akarnak minket?! - mérgesen fújtatok egyet, miközben karbafont kézzel térek vissza az öltözőbe a többiekkel. Azért ez már abszurdum. Először el akarnak tenni minket láb alól, most meg egyértelműen ránk akarják haragítani az egész stabidont. Csoda, ha nem lincselnek meg, ha ne adj isten kiderül, hogy a miénk a hamis. Corvusra pillantok, aki szerint nem az, de ki tudja, hogy nem annyira hiteles másolat-e, vagy netán tényleg igazi mindkettő. Nem tudom, hogy van-e ezeknek a cikeszeknek valami jelzése, ami egy adott meccsre érvényessé teszi őket. Ennek sose néztem utána, pedig lehet, hogy kellett volna? De hát nem gondolja az ember, hogy ilyesmi megtörténhet.
Az edző igyekszik higgadtságra és türelemre inteni a csapatpt, aztán már az előtt néhány pillanattal, hogy inteténenk neki el is viharzik, hogy többet megtudjon a jelenlegi helyzetről, no meg hogy valamelyest legalább megpróbálja felügyelni a cikesz vizsálatot.
Ha elképzeled, hogy ez az utolsó napod, azonnal rájössz, hogy mi a fontos és mi nem.
Kalandmester
Reveal your secrets
Tárgy: Re: St Davids 2024-07-04, 10:55
All-Star Kviddics
Wales
A lányok találnak egy nyitott szertárt ahova elhurcolhatják - vagy lebegtethetik - a kiütött őröket és eltűntethetik a nyomaikat maguk után. Alison elkezd zsebeket is átnézni, menet közben, és valamit valóban talál. Pontosabban két dolog tűnik fel neki, az egyik az, hogy semmilyen olyan iratot nem talál, ami azonosítaná, hogy kik is ezek és kihez tartoznak, illetve mindkettő zsebéből ki tud húzni egy-egy körülbelül dobókocka méretű áttetsző mentszett követ, ami lehet csak egy kvarckristály, de nagyon szép tiszta, szóval ki tudja, talán lehet gyémánt is. Rájuk zárják az ajtót aztán Gilly elkezd mesélni az ajtóról, ami a titkos helyre vezethet, miközben egyre durvább hangok jönnek a pályáról. A fülelők kiszűrhetik, hogy főként elégedetlen hőbörgés hallattszik és újabb sípok, mintha már nem is a csapatnak szólna, hanem mindenkinek a "stadionban", hogy nyugodjanak már le. Konkrét szavakat nem annyira hallanak, viszont a morajlás kezd átalakulni, lábdobogásokat is hallani, lehet, hogy a közönség egy része megindult a folyosókra? Talán 2-3 percük lehet még, mire bárki is ideér, viszont a közelükben senki se lép ki, a Közvetítők és a Megfigyelők, utóbbiak akárkik is legyenek, még nagyon elfoglaltak lehetnek bent.
Az ajtónál matatva Gilly újra elő tudja hívni a mágikus panelt, ami a beléptető kód lehet, és ezúttal van is annyi idejük, hogy mind hárman jobban meg is nézzék a kilenc kockában a kilenc mintát, mi is lehet az. De hogy melyiket kéne lenyomniuk? A sorrend vélhetően nem számít, csak hogy minden szükséges minta le legyen nyomva. Ez nem számít varázstárgynak, inkább tényleg olyan, mint egy bűbáj hologramos felirat, így Gilly nem érez semmivel se többet, mint a többiek.
Az edző behívja őket a pályáról minél gyorsabban, a lelátón pedig már tényleg nagyon rossz hangulata van az elégedetlenségnek. Mindenki arra jutott, amire Winifred, az egyiknek hamisnak kell lennie, tehát valamelyik csapat csalni próbált, és ki más ellen fordulna mindenki, mint az új "ország" ellen, aminek nincs évszázados, évezredes helye a Királyságok kviddics tornáján. Vissza tudnak vonulni a VIP lelátójukra simán berepülve seprűvel, de Corvust menet közben megállítja a bíró és azonnal követeli a cikeszt, ahogy a skótét is összeszedik. Szóval anélkül tér vissza ő is, és amikor mindenkinek a talpa a VIP részt éri, mögöttük újra feljön az üvegfal. Lényegében itt van a falakra akasztva extra ruha, asztalokon hagyva víz, energiaital, szeletek és a mosdó eléggé tágas, hogy tudjanak öltözni, akár két turnusban fiúk és lányok. Corvusról valószínűleg már mindenki tudja, hogy eléggé magas szinten ért a varázstárgyakhoz, és bár a cikesznek nincsen túl sok képessége, nem ettől varázstárgy, azért mégiscsak az. - Amit megfogtam igazinak tűnt. Tökéletesen ugyanolyan volt, mint az összes hivatalosan elfogadott versenycikesz. - mondja a többieken végignézve, megállapodva az edzőn. Ilyen még sose történt és nyilván a tényszerű kijelentésben nincs benne, hogy kezárhatná a lehetőségét, hogy a másik is egy tökéletes cikesz volt-e. Ha átpillantanak a Közvetítők szekciójához, akkor egy boszorkány éppen integet az edzőnek aztán egy bűbájos 30 perc felirat jelenik meg, minimum annyi ideig rádiócsend és tüzetesen megvizsgálják a két cikeszt, remélhetőleg korrektül és pártatlanul. Viszont menekülniük semmiképpen nem kell, a nézők még ha elégedetlenkednek is, sőt, Skócia színeiben még mágikus füstöket, fényeket is eregetnek, elégedetlenül kiabálnak és trappolnak, azért nem olyan csőcselék, aki ártana nekik. Vagy legalább is a legtöbbjük biztosan nem, mert teljesen biztonságban vannak egyelőre a VIP kilátójukban. Viszont nyilvánvaló okokból Simonetta bájolása, hogy ott legyen a csapat már kimerült, szóval Abby, Gilly és Alison már láthatóan hiányzik.
// Remélem így jó a határidő, ha nem, akkor majd néhány nap csúszás belefér.
Én nem az átokról faggatnám ki, amit felénk küldött, sokkal inkább arról, mi a fenét kerestek itt, miért is utálják a Roxfortot ennyire és mégis mit is őriznek?! A küzdelem után földre libbenek végre bár a pálca a kezemben marad, egy vállrántással vissza vonom a szárnyaimat. Már meg vannak egy ideje így nem okoz gondot, nem kell bazi angyalszárnyakkal mászkálnom és így könnyebben rá is tudom fogni, hogy csak bűbáj volt… Segítek eltűntetni a szemek elől a testeket lebegtetéssel. Közben pedig elmondom, hogy mit is találtam. - Szóval… Azért nem jutottam be, mert találtam egy biztonsági varázslatot. Valószínűleg meg kell majd fejtenünk hogyan működik és csak utána tudunk majd bejutni.. Fogalmam sincs, hogy ha most erővel próbálnánk meg az ajtót kiszedni a helyéről, az mennyire működhetne.. De valaki tutira felfigyelne már arra. - csóválom meg a fejemet, hogy bár jó lenne, és én is hajlanék rá, talán ezúttal megfontoltabban kellene eljárnunk. Közben odakintről a zajokra nyelek egy hatlmasat - Szerintem.. Valaki elkapta a cikeszt… - össze nézek a lányokkal - Siessünk! - és ezzel én vissza is sietek az ajtóhoz, hogy jobban megnézzem és megpróbáljak rájönni a működésére.
//1. szint: Képes megállapítani egyszerűbb varázstárgyakról, hogy mi a készítésének története, ki volt az előző tulajdonos, és átlátni pontosan a varázstárgy működését.
Winifred szíve hatalmasat dobban amikor látja, hogy a skót hetes elkapja a cikeszt és egy dühös kiáltás szakad ki belőle, aztán a körülötte megtorpanó csapattársai és a lelátókon felhördülők után keresi csak Corvust, már csak amiatt is, mert értetlen azzal kapcsolatban, hogy mégis hol a fenében lehet, ha elvileg ő is a cikeszt kergette. Miután meglátja, hogy Corvus is elkapott egy cikeszt Sienna-hoz röppen, úgy is valószínűleg a csapat egykupacba gyűlik, hát még ha az edző int nekik, hogy menjenek vissza az öltözőbe. - Valamelyik tuti hogy hamis! - bukik ki belőle az, ami valószínűleg mindnekinek a fejében egyértelműen megfordult.. És ezzel el is kezdi lerágni a körmeit.. persze csak képletesen, de a feszültség több mint kézzel fogható az egész arénában. És ez semmi jót nem jelent!
Fájdalmasan felszisszenek, amikor Abbie-t így megpörgeti az a fura átok, még szerencse, hogy nem csapja a falhoz. Akkor talán még a szuszt is kiverném ebből az őrből. Mondjuk nem ártana kifaggatni, hogy milyen varázslatot használt, amit még talán egyikünk sem látott. Én azonban az ösztöneim alapján szépen kitérek, lehet, hogy valami harcművésznek születtem tényleg? Nem figyelem az őr arcát, hogy netán elámul, de tény és való, a karate és a vélaság remekül működik együtt. Mintha tényleg a harcot tánccá formálnám, noha Gilly azért jobb az ütemekben. Végre valahára sikerül lelőnünk a nagyon is szívós őrt, adná magát a helyzet, hogy megkérdezem a másik szőkét az angyaltollakról, de most nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy elkezdjük őket átcibálni a szertárba. Szerencsére kifejezetten ruganyos alkat vagyok a sportnak hála, úgyhogy akár egyedül, kettőt fordulva is átvonszolom őket a folyosóra ebbe a kis cellába, de ha a többiek segítenek, akkor gyorsabbak vagyunk. A vonszolás közepette azért igyekszem zsebeket túrni, hátha találok valami nyomot, iratot, hogy kik ezek, és miért voltak ellenségesek velünk. Aztán az lesz a szívás, ha ezek csak sima őrök, rendezők, akik úgy általánosságban utálják hőn szeretett iskolánkat. - És most? - Nézek a lányokra, mert eddig is hallottuk a durva üvöltözéseket a pálya irányából, most már mintha valami záró síp is lenne. Vége a meccsnek? Nem kéne rájuk nézni? Viszont pont ezzel, hogy még inkább a stadionra szegeződik a figyelem, esélyünk lenne megtudni az okokat. Gillyre tekintek, hogy van-e már valami kártya, sikerült-e már bejutnia. Ha nem, akkor az őrök elhelyezése után még ez is gond lehet, amivel húzzuk az időt, de kétlem, hogy a nyers erő megoldaná, de ha véletlenül az őröknél találtam kulcsot, azonosítót, vérmintát, bármit, akkor azt használom, hátha nyílik.
//A kviddicses kitekintést most ne hari, nem tudom összehozni, 1 hét alatt kell 2,5 hétnyi munkát betolnom, úszok mindennel.//
Nyekkenek azért egy rendeset, hogy ugrás közben eltalál a varázslat és nem úgy sikerül a kitérés, mint kellett volna, de sikerül feltápászkodni belőle és közben végre leszerelik a pasit a többiek. Feloldom hát kissé még szuszogva a tűzkört. - Azért ez... - pihegek, mert nem vagyok hozzászokva az ilyesmihez. Párbaj téren se voltam sosem különösebben profi, még ha a mozgásom jó is, bár ezt most nem villantottam meg az elugrással. - Záruk be őket szépen, rájuk fér. - vetem fel a lányoknak és ha kell most jöhet a kötél a második fickóra, hogy keressünk aztán valami szertárat, vagy ajtót, ami mögött nincs semmi és oda belebegtessük a két őrt, aztán szépen rájuk is zárva, hogy ha netán kiszabadulnak akkor se jussanak ki egy könnyen. Közben félfüllel hallom, hogy nagy hangzavar jön a lelátók felől, de egyelőre még innen nem tudjuk, hogy mi történik, bár ha bejutunk akkor már könnyen lehet, hogy majd igen. - Mintha valami balhé lenne... - fülelek kicsit megtorpanva, a zár megoldását egyelőre a lányokra hagyva. Én inkább a nyers erő terén vagyok jobb, szóval letudnám égetni, de biztosan nem az a legjobb megoldás, vagy Gilly már rájött hogyan nyissuk ki? Erre a részre nem tudtam annyira figyelni, amikor Alison nekiállt eljátszani a műbalhét, amire nem voltam felkészülve. Szóval most inkább fülelek, hogy miféle hangok jönnek a lelátok felől, mert ha érezhetően balhé van, az tuti, hogy nem jó. Persze, ha kinyitják közben az ajtót, akkor megyek én is velük.
Sienna ahogyan jó eséllyel a többiek is meglepetten torpan meg a levegőben, amikor észreveszi, hogy valami nagyon nincs rendben. Vezetnek, ez eddig oké, pedig a kezdeti variálás miatt már eleve nehéz volt nekimenni ennek a meccsnek, na de most két cikesz van? Döbbenten kapkodja a fejét egy ideig még a levegőben maradva, azt figyelve, hogy vajon el kell-e menekülniük, mert a közönség eléggé fel van paprikázódva. A végén még azt hiszik, hogy ilyen módon akarnak csalni, vagy a jó ég tudja. A legutóbbi le sem játszott meccs körüli barlangos problémák után azért látszik, hogy kevés bizodalma van a nézők felé. Ösztönösen közelebb húzódik a többiekhez, és mintha a távolban látná, hogy az edző is int nekik, hogy szálljanak le és irány az öltöző mielőtt valami komolyabb balhé tör ki, ő majd beszél a bírókkal, hogy mégis mi a fene történhetett.
Abby megpróbál elugrani és kötelet lőni, de sajnos nem elég gyors, mert az átok elcsípi a bokáját és szó szerint megpörgeti a tengelye körül a szélvészhez hasonló érzésű taszító átok. Szerencsére nem megy ki a bokája és nem is lök akkorát, hogy a falhoz vágódna, csak rendesen megszédül. Viszont a tűzkör még mindig érvényben és a fickón látszik, hogy a homlokán csak úgy csorognak az izzadtságcseppek a melegétől és attól, hogy kicsit fojtogatja ahogy a mágikus tűz elfojtja az oxigénjét. Alison karatés ösztönei durván bekapcsolnak, mert olyan könnyedséggel tér ki, mintha egész életében erre edzett volna. Bár a férfi igazán próbál profin viselkedni és nem meglepődni semmin, a szárnyak után ez már kicsit beteszi a nagykaput és tényleg elkerekedik a szeme, ahogy a lány mozgásban marad. Talán még a véla képessége is bekapcsolt volna újra, hogy nem tudja levenni róla a szemét? Gilly hajszálnyival kerüli csak ki a felé száguldó átkot és mire tudja rendezni magát és varázsolni is, addigra Alison cigánykereke magára vonja a férfi figyelmét és nagy nehézségek árán sikerül lelőni egy Stuporral őt is. Mind a két férfi a földön, Abby eltűntetheti a tűzkört, hogy hozzájuk férjenek és esetleg ahogy tervezte, benyitogatni egy szertár jellegű helységbe bezárni őket...? Gilly már megtalálta a zárat az ajtón, a kérdés, hogy tovább akarnak-e menni és kideríteni kihez tartoztak ezek az őrök és hogy miért van itt egy ajtó, ami a másik oldalról nem is látszott, vélhetően bűbájjal elpalástolva.
Mindeközben a pálya felől egy eszméletlen hőbörgés zendül fel, olyan írdatlan erővel, mintha valaki minimum elhalálozott volna a közönség szeme előtt és még a kommentátorok is vadul kiabálnak, aminek a hangja elér a lányokhoz is. A pályán ugyanis olyasmi történik, aminek nem lenne szabad, ami még soha, egyetlen meccsen nem történt meg. A cikeszt pontosan ugyanakkor kapja el Corvus, az Allstar jelenlegi fogója és a skót hetes, de nem úgy, ahogy gondolnánk. A pályán megy tovább a játék, a Roxfort további gólt szerez 40:10-re növelve a különbséget, amikor Corvus a pálya bal sarkához rajtol, a skót viszont a pálya közepén kezd el nyújtózkodni. A közönség és a kommentátor is értetlen, hiszen az aprócska cikeszt még a fogók is alig tudják kiszűrni, nem hogy a lelátóról mások, de egy pillanattal később mindenkinek egyértelművé válik, hogy KÉT CIKESZ VAN A PÁLYÁN! És mindkettőt egyszerre kapják el, külön-külön! A bíró vadul elkezdi fújni a sípot, de alig hallatszik a felbolydult lelátó és zavart csapattagok kiabálása miatt, minden a feje tetejére áll.
// A dobásoknak vége, de a történetnek nem. <3 Ha van rá energia szívesen látok hozzászólások végén kviddicses karakter kitekintést. *-*
Erőteljes frusztráció lép életbe, többek között olyasmik kapcsán, hogy ez a két gorilla mit keresett itt, mit őrzött vajon és így tovább. És meglehetősen nyomorultnak tartom a helyzetet, hogy azok a biztonságiak akik vélhetőleg semlegesek vagy még akár a mi oldalunkon is állhatnának, tökéletesen ittasak voltak de legalábbis inkompetensnek tűntek, míg az ellenfél biztonsági emberei láthatólag nagyon is képben vannak. Valamivel.. aminek egyenlőre a közelébe sem kerültünk… Ez annyira nem fair!! Jó nyilván az sem volt fair, hogy a csapatot bevágták egy barlangba ahol egy húsevő gomba csalogatta magához őket…. Kezdem én is elveszíteni a türelmemet. Az, hogy a pasi nem adja meg magát, hanem vissza támad, ráadásul egy ismeretlen átokkal meg főleg felidegesít. Ugyanakkor megerősít abban is, hogy tényleg van valami az ajtó mögött! A szárnyaimmal próbálom magamat továbbra is védeni és onnan próbálok meg nagyon gyorsan ráküldeni egy kábító átkot mielőtt az átka ténylegesen kiteljesedhetne… Nem cifrázom, úgy érzem ilyesmire egyszerűen nincs időnk... Semmi kedvem megvárni vajon mi lesz az átkának a hatása!
//Varázserő 20 + Szerencse 5 +10 módosító: 35
Gillian Ollivander carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Meglepetten hőkölök hátra, a szárnyakkal bizony én sem számoltam. Elképzelhető, hogy olyan nagyon életszerű illúzió, amikkel Etta is operál, de akkor miért emelkedett tőle a magasba. Nyelek egyet, megrántom a vállamat, végülis én meg véla vagyok. Ha nem is teljes vérű, de úgy veszem, hogy Gilly valami hasonló humanoid, de nem emberi származék ősökkel rendelkezik, manapság már annyi minden előfordul. Mint ahogy nekem is rejtenem kell a származásomat, ő sem biztos, hogy ezt most így fel akarta fedni, ösztönösen bukhatott ki a dolog. Az átkom enyhén szólva beakad a pajzsba, de legalább le is bontja! Úgy felgyorsulnak az események, hogy a szívverésem minimum az ötszöröse lesz az átlagosnak. Ez teljesen más, mint a karate, amire járok, hiszen ott van egy-két igazi ütés, rúgás, de mégsem az életünkért kell küzdeni. Ám nem tagadhatom meg magamat, és az ösztönöneimet, nem varázspajzsot húzok fel, hogy hárítsak, hanem amolyan cigánykerékszerű hátravetődést produkálok, hogy lehetőség szerint nehezen becélozható legyek. Közben kitérésre összepontosítok, a szemem sarkából figyelem furcsa színű varázslat fényét, s ha van valami íve, akkor ellenkező irányba mozdulok. Én sem értem, hogy miért olyan rohadt nehéz hármunknak leverni egy őrt. Lehet, hogy nem vagyunk a közelharci varázslatokban olyan ügyesek, de a túlerő mégiscsak érvényesülhetne.. Támadni most nincs kapacitásom, de hátha Abbie tűzköre megoldja a gondunkat.
Fizikai kitérés: Szerencse (5) + Fizikum (25)=30 alá kell dobnom.
Alison Fawley carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
A földön fekvő fickó mocorogni kezd, de ezt csak fél szemmel konstatálom. Remélem elég erős a kötél. Alison védi a helyet, hogy ne kapjunk még támadókat, Gilly meg... repül? Na jó, azért ezen rendesen meglepődöm, mert nem csak úgy valami varázslattal, hanem konkrétan bazi nagy szárnyakat jelenít meg úgy a semmiből. Egy pillanatra azért elbambulok a látványtól, de sajnos a támadónk nem és csak még jobban meglep, hogy egy összevont támadással mindhármunk felé valami ismeretlen akármit indít. - Francba! - morranok fel, így már nincs érkezésem varázsolni hála az elbambulásnak, így csak szimplán megpróbálok elugrani a varázslat elől. Azért landolás után még ráküldök erre a fickóra is egy kötelet, mert már kezd nagyon idegesíteni, hogy hárman nem tudunk mit kezdeni vele és a végén még tényleg jön valaki erre akár csak puszta véletlenből, ha nem a zajokra felfigyelve. Közben próbálom nem azt nézni, hogy Gilly szárnyverdesve leledzik odafent, meg hogy tompán hallani időnként a meccs irányából is hangokat. Nem tudjuk, hogy áll a csapat, bár őszintén szólva jelenleg ez izgat a legkevésbé. Ne legyen bajuk, az fontosabb, meg persze az is hasznos lenne, ha nekünk se lenne bajunk. Arról nem beszélve, hogy már eleve elég nagy slamasztikában vagyunk, hiszen megtámadtunk két őrt és nem biztos, hogy ezt a megfelelő módon ki tudnánk magyarázni, ha valami fejesnek kellene. Vajon elég lenne az az indok, hogy valaki fenyegetőzik és úgy gondoltuk, hogy tenni kell valamit? Attól félek, hogy ilyen esetben a legtöbbször azt mondanák, hogy ez nem a mi dolgunk és hogy nem jól jártunk el. Az tuti, hogy nem tenne jót a hírnevemnek valami kihallgatás, vagy priusz.
//Szerencs+fizikum: 5+25 =30
Abigail Smallwood carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Abby nagyon jól teszi, hogy a fekvőt megkötözi, hiszen ki tudja milyen mágikus eszközök vannak két varázsló biztonsági őrnél vagy milyen hosszantartó bűbájok, amik az átkot elsőre nem verhették vissza, de talán korábban magához térítik. Nagyon nem tűnnek kispályásoknak, pillanatok teltek el a Stupor óta, amiben Gilly erősen jártas és így is mocorog már a fickó a földön. A mágikus tűzkör létrejön és nagyon látványos és hangos is lenne ez az egész összecsapás, ha Alison nem kapcsol gyorsan és nem kezdi azonnal levédeni az egész folyosón a hangzavart. Minimálisan tompítja ez a másik irányban is a hangokat, a pálya felöl mintha minden víz alól szólna, de biztosak lehetnek benne, hogy a lány nem vétett, tőlük kifelé egy kukk se megy már ki. Az őr, aki éberkedett most a tűzzel foglalkozik, a pálcájával kegyetlenül próbál átvágni rajta ellenbűbájokkal, mintha valami megállíthatlan tank lenne, de a túlerő azért jócskán számít. Alison taroló átka fennakad a mágikus pajzson, amit korábban idézett a fazon, viszont olyan erővel döngeti meg, hogy meg is szűnteti és hirtelen Abby tűzköre is sokkal nagyobb hővel tör be hozzá. Gilly ösztönösen "menekülőre fogja", de szerencsére most senki se találja el se tűzzel, se tarolóval a társai közül, az őr pedig a lányok által annyira sakkban van tartva, hogy bár megpróbál a tüzen keresztül is kicélozni egy átkot, senkit nem talál el vele. A hurok szorul még egyet a torka körül és a szemében valami megvillan, elvesztette a türelmét és nem próbál már pajzsokat vonni vagy kilépni a tűzkörből, hanem azon keresztül célozgatja meg a lányokat egy általuk nem ismert színnel felvillanó átokkal, ami szörnyű pontossággal indul meg mind a hármuk felé egyetlen varázsigével és pálcaintéssel egyszerre. Kettő a földre, egy bizony fel az égbe Gilly-hez, a repülést pedig talán profizmusból csak elkönyveli az arzenálja részeként és nem csak szájt tátva bámulja meg a férfi. Ellenben Abby és Alison...? És hogy vajon a többi angyal és a mentoruk mit fog szólni, hogy leleplezte az egyik egyedi varázslatukat...?
Ugyan most már aztán főleg nem tudnak figyelni a zajokra, halk, többnyire elégedetlen mintsem boldog morajlás jelzi, hogy a Roxfort (ezúttal Winifred szépített a kihagyott korábbi helyzeten, amikor az imént a skótok lezúzták) újabb pontot szerzett, 30:10 az állás!
// Ezúttal két kockadobást szeretnék kérni, mindkettő 100 oldalú kocka.
1. Kérek szépen egy Szerencse+Fizikum (ha csak fizikailag tértek ki) és egy Szerencse+Varázserőt (ha varázslattal védekeztek) a hozzászólás végén. Gilly-nek +10, mert jelezte már az előző körben, hogy ő Protegozik, levegőben van és szárnyakkal is védi magát. További módosítók jöhetnek még rá, ha képességeket vagy kreatív megoldásokat használtok védelemre, de kockáztatni is lehet és azonnal támadni, hátha kiütitek gyorsan. Dobni mindenképpen dobjatok.
2. Ezúttal 00, 01, 02, 03-ra sikerül a csapatnak elkapnia a cikeszt.
Borszasztóan furcsa és nem teljesen tiszta, hogy most a Roxfort mint intézmény ellen vannak ennyire azok akik.. ellene vannak, vagy konkrétan a csapattal van valami ordenáré problémájuk. Esetleg egy mini kultusz alakult azzal kapcsolatban, hogy a Roxfort már mindenféle diákot befogad szóval innentől lehet köpködni vagy mi??? Elég rosszul esik, hogy úgy utálnak, hogy nem tettünk semmit. Legalábbis eddig még nem igazán ártottunk senkinek!
Aztán persze megtörténik a hátba támadás és amint a fickó pajzsot von a szarkámat is inkább vissza hívom, hogy bújjon el valami magaslati helyen, ahol nem érheti baj.
Hallom a hangokat kintről és a szívem nagyot dobban. Vajon mi a fene történt??? De a figyelmem a helyzeten és jobb is hogy így teszek mert Abby tűzkört idéz, Alison pedig egy tarolóátkot küld a tag felé, aki mögött én is ott állok.. és nos.. Bennem szempillantás alatt felvillan az amikor abban a hátborzongató idősíkban a tónál küzdöttünk azzal az őrülttel, ahol szintén hátba kapott az egyik angyalunk tarolóátka, szóvalll…
A szárnyaim reflexszerűen pattannak ki a hátamból és bár megpróbálok felhúzni egy pajzsbűbájt, első sorban a kivetődés- elreppenés a célom az össznépi támadás elől. Ha a kitérés nem teljesen sikerül a szárnyaimmal körülölelve is próbálom védeni magamat.
Ha lenne időm másra is, persze jó ötletnek tartanám a kikérdezést is, noha van egy olyan szilárd elképzelésem, hogy esélyesen hoppon maradnánk minden kérdésünkkel…
//Protego- pajzsbűbáj Angyali szárnyak megidézése Fizikum: 30 - a gyors -időben történő kitérésre Bűbájtan: 40
//Dobás:
Megmerevedek, amint Gilly hátbatámadja az őröket, akik amúgy rosszindulatúan, ellenszenvesen le akarnának koptatni. Én már azt sem értem, hogy az iskolánk kinek ártott ennyire, hogy sokan utálnak minket, de valami változott a tervben, hogy a szőke lány nem besurran, és később valahogy beenged minket, hanem távad. Most azonban nem állhatok le értetlenül magyarázatot kérni, már rántom is elő a pálcámat, mert Abbie is próbál valami tüzet csiholni, vagy kötelet dobni, közben pedig nekem kiállt oda, hogy biztosítsam a terepet. - Disaudio! - Fordulok a folyosó azon kijárata felé, ahonnan a tömeg zajai beszűrődnek, mert abban igaza van a bongyorkának, hogy nem kéne, hogy kapjunk valami erősítést az ellenfél részéről, s oda lövöm a hangtompítást Az üdvrivalgást igyekszem kizárni a tudatomból, Corvusék élete sokkal fontosabb, mint egy játék, bármennyire is dúl mindenkiben a versenyszellem. Ha vége a meccsnek, és mi is tartunk valahol, át kell beszélni, el kell dönteni, hogy egyáltalán maradjunk-e ilyen körülmények között. Semmi értelme versengeni, ha közben meg le akar vadászni valaki, az életünkre tör. Aggódós, érzelmes alkat vagyok, most mégis igyekszem lendületes, objektíven döntéseket hozni, mert erre van szükség. Ha Abbie nem boldogul a másik őr letámadásában, és még van időm, akkor egy taroló átokkal igyekszem leverni a lábáról, de talán erre már nem lesz szükség. - Kikérdezzük? - Kérdezem meg a barátnőmtől, de közben Gilly felé is vetek egy érdeklődő, kiváncsi pillantást, hogy vajon be tudott-e jutni, mit talált, vagy ha nem, menjünk-e együtt. Utóbbi esetén kérdés, hogy mit tegyünk az itt hagyandó örökkel.
//Disaudio: Hangtalanító védőbűbáj, A célszemély fülét állandó duruzsolással tölti meg, így az nem hallja a közelben folyó beszélgetést. Területre is lehet szórni. Reducto Taroló átok//
//Dobás:
Alison Fawley carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Az ötlet nem jön be, elcsalni nem sikerül a pasit, pedig igyekszünk, de ekkor felgyorsulnak az események és nekem először csak pislogni sikerül párat, amíg felfogom, hogy mi történik. Mint említettem nem vagyok az a harcedzett valaki, így amikor Gilly varázslatai becsapódnak és megjelenik a madár is hát kicsit hátrahőkölve próbálom felmérni a helyzetet. Végtére a fickó egyedül maradt, ami már jó jel, de elég masszívan védekezik, ami kevésbé, viszont csak nem tartanak ki örökké a pajzsai, tehát van esély. Először egy kötelet varázsolok a fekvőre, az a biztos, nehogy ő is magához térjen, aztán már rosszabbak legyen az erőviszonyok, legalábbis számunkra. - Akkor előre... - motyogom, bár inkább csak a magam motiválására, mert a párbajok nem épp az én asztalom. Most viszont bizony tenni kell valamit, így egy kis tűzmágia és a képességeim segítségével tűzkört gyújtok a fickó körül, hogy ha nem is éri el a mágikus tűz, legalább ne tudjon annyira mocorogni és azért a tűz félelmet szül akkor is, ha pajzsa van. Közben azért fedezékbe húzódok, mert nem tudok még pajzsot is felhúzni, az már jó eséllyel túl sok cselekvés lenne. - Csak nehogy valaki meghalljon! - mondom Alisonnak, aki remélhetőleg mondjuk levédi a helyet, hogy a folyosó szakaszról a harc zajai ne szűrődjenek át, meg az őr ne tudjon mást is ide ugrasztani, mert akkor nagy bajban leszünk és a bejutás se lesz annyira zökkenőmentes.
Abigail Smallwood carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
A folyosó másik falán, ami nem a pálya felé néz/vezet van néhány ajtó, nem egyértelmű, hogy melyik hova vezet vagy hogy melyik van nyitva, de esély az van rá, hogy például egy takarítós helyiségbe vagy személyzeti vécére elég egy egyszerű alohomora. Csak egy kis mázli kell. - Merlin szakállára, pont abból az irányból jöttetek, forduljatok meg és menjetek egyenesen a folyosón. - válaszolja az egyik nem különösebben segítőkész hangnemben, határozottan látszik, hogy ők a Roxfort-ellenes bandába tartoznak. - Idegenvezetők viszont nem vagyunk. - vágja hozzá, bár annyit elértek, hogy néhány lépéssel már így is elvonultak az őrhelyükről és háttal vannak, amikor Gilly életrehívja a beléptető kódos mágikus táblát, szóval azt se veszik észre. Amikor Alison megpróbál legilimentorként tapogatózni, hogy van-e valami hiba a jelenetben, nem talál semmit, tényleg a valóságban vannak, nincsenek bekábítva, sehol se sétál el két fekete macska egymás után. A férfiak felől ellenszenvet érez, de ennél többet nem igazán, biztonsági emberek és bár fizikailag is erősnek tűnnek, a kiképzésük része lehetett a mentális védelem is valamilyen szinten. Amikor a szarka nekirepül az egyiknek azonnal villannak a pálcák, eddig is készültségben tartották őket. Amelyiket hátbalőtte Gilly annak nincs ideje megfelelő pajzsot vonni, először térdre esik, mintha valami bivaly lenne és egy "altató lövedék" nem lenne elég, de végül fenakad a szeme és koppanva eldől. Viszont a másik, akit a szarka támadt cselekvésképes marad, hosszáképest szó szerint kismadár a szarka és a karmolás és a csípés csak karcolás. Mivel a madár a közvetlen támadás, legalább sikerül Gilly célja, hogy rá figyeljen a férfi, viszont ahelyett, hogy támadna, pajzsokat von fel - fizikait és mágikusat is, kombózva - tehát egyetlen pillanat alatt már a madár is lepattan, és a második stupor is. A pajzs idézésé elvesz annyi időt, hogy a lányok újra reagálhassanak és hárman egy ellen talán van esélyük egy képzett security-s ellen is, de határozottan dühösen villog a szeme, ahogy felméri a lányok és a szarka helyzetét - és a tekintete Gilly-n is végigszalad, mert a Stupor miatt elkezdett leperegni róla a kiábrándító bűbáj.
Szó szerint áthallattszik a falakon, ahogy a közönség felhördül, aztán néhány pillanattal később üdvrivalgás és dübörgés szalad végig a lelátókón. Ezúttal Winifred került gólhelyzetbe, de végül esélye se volt kihasználni, mert rádobás előtt szó szerint belebegett elé a cikesz, olyannyira a képébe, hogy már bandzsítania kellett, hogy ránézzen. És ez a pici fennakadás elég volt ahhoz, hogy Skócia két hajtója közrefogja és olyan erővel taszítsák meg, hogy szó szerint lelökjék a seprűjéről és kiüssék a kezéből a kvaffot. A lány légmágusi képességei mentik csak meg, így vissza tud lendülni a seprűjére, a többiek pedig próbálnak bevágni a két vérszemet kapott hajtó elé, de elképesztően összhangban mozognak és gyorsabban szereznek gólt, minthogy Winifred egyáltalán vissza tudná fordítani a seprűjét. Skócia megszerezte az első pontját, de még mindig a Roxfort vezet 20:10-el és a cikesz is megmutatkozott, amit mindkét csapat fogója elszántan el is kezd kergetni. A cikesz "csak" 100 pontot ér, tehát ha ennyi előnyre tesznek szert a hajtók azzal is nyerhetnek, persze nem úgy néz ki, mintha Corvus lazsálna és erre játszana, rendesen kergeti a kis aranylabdát.
// Mostantól 00, 01, 02- re sikerül a csapatnak elkapnia a cikeszt. Ne felejtsetek el dobni!
Próbálok nagyon sunnyogni és sietni, de a fülemben dübög a szívem és amikor a biztonsági panel felvillan érzem hogy még bosszús is leszek. A két tag fellépése és mondandója több mint agresszív a szememben és ez is csak felháborít!! Mégis mi a francot képzelnek ezek magukról? És mégis ki áll emögött az egész mögött?? Miért akarnak minket ennyire kicsinálni??? Mi ez a rohadt nagy rosszindulat?! Az egész addig hergelődik bennem, ameddig végül úgy döntök hogy lépek egy merészet és ameddig Abby és Alisonra figyel a két tag, az egyiknek neki ront a szarkám, addig a másikra ráküldök egy kábító átkot és utána a másikra is megpróbálok gyorsan. Fogalmam sincs, hogy sikerül-e de kezd nagyon elegem lenni és kezdek nagyon bosszúsan kíváncsi lenni az igazságra és az okokra!
//Stupor 2x Familiáris: a szarka neki repül a fejének az egyiknek és karmol meg csíp amennyire tud, vagy csak próbál, a lényeg, hogy rá figyeljen az ipse Varázserő: 20 Bűbájtan: 40 SVK: 20