2004-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 2003-2004-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, új sötétség van újjászületőben. Grindelwald és hívei, a Testvériség már nem csak bosszúságot okoznak a Minisztériumnak, hanem minden erővel próbálják felfedni a varázsvilágot a muglik előtt. Vajon sikerrel járnak? És ha igen mit jelent ez a jövőre nézve? Egyetértenél velük, vagy a Minisztérium mellé állsz? Légy részese te is az új kalandoknak!
Az oldal alapítása: 2014. október 2.
Aktuális dátum
Az éves táblázatos bontást ITT nézheted meg. Részletesen pedig az időlassításról ITT olvashatsz
Az alagsori társalgó mellett egy kis járat kacsázik el egy egészen rejtett kis zughoz. Talán a legtöbben nem is találják meg ezt a helyet, ha nem keresik, vagy nem hallanak róla másoktól. A folyosó egy kisebb barlangba torkollik, ahová épp csak alig szűrődik be fény, ami egyértelműen valami trükkös módon van ide a föld alá bevezetve. A hely nem nagy, ülőalkalmatosság sincs itt, csak sziklák és egy kisebb csermely, ami valahonnan a falból érkezik egy apró vízesés formájában, hogy aztán a föld alatt tovatűnjön. Csendes és békés terület, amit a gyenge fény különösen ragyog be, ahogyan az itt-ott felbukkanó kristályokról visszaverődik. Igazi béke szigete ez, ha valaki arra vágyik, hogy kicsit lenyugtassa háborgó lelkét, vagy összeszedje a gondolatait.
A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,
ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.
Szerző
Üzenet
Mark S. Carlyle
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-15, 16:31
A dallam & Mark
Nem igazán hiszek abban, hogy a Janette nevű lány módszere sikerrel járna, habár nem is szólok bele, hiszen úgy gondolom, ez az ő dolga. Én a magam részéről sokkal inkább hiszek a varázspálcámban, semmint egy egyszerű husángban. Azért így sokkal, de sokkal több a lehetőségem. Egy hétköznapi pálca vajmi keveset ér kiéhezett, húsevő dögök ellen. Mondjuk, ha a méret a lényeg, akkor egyértelműen előnyben vagyunk. Az én ötletem viszont bevállik és egy röpke pillanatra elégedett mosoly kúszik az ajkaimra. Ezek szerint nem véletlenül mentem át annak idején a vizsgáimon... A mardekáros lány ezek után beleveti magát a gyógyításba, habár fogalmam sincs, mennyire ért az ilyesmihez. Mindenesetre, talán nem árt, ha mindannyian hasznossá tesszük magunkat, szóval, ahol kell, én is segítek, noha - szerencsére - nem kell életveszélyes sérülteket ellátnunk. Abban az esetben ugyanis fogalmam sincs azt illetően, mit tehetnénk. Részemről is akad egy-két kisebb sérülés, habár azok begyógyulnak majd, noha jelenleg az imént megivott ital miatt jóval lassabban, mint egyébként. Ezt azonban nem bánom, hiszen a fene se tudja, mennyire lenne csapatbomlasztó egy délutáni vérivás a bandában. A vattacukor-elkapós ötlet hallatán csak úgy vihorászok, mint egy ovis kislány, majd egyetértésem jeléül rúgok még párat a lábammal, hátha feljebb juthatok. Csakis az lebeg a szemem előtt, hogy én is szerezhessek magamnak egy falatot abból a mennyei édességből és hogy a többiek fel ne falják előlem idő előtt a finom falatokat. Kellemetlen lenne, annyi szent, szóval ezúttal az élet-halál harc helyett leginkább a vattacukorért folytatott küzdelem veszi át a szerepet. Amikor pedig a földet érve magamhoz térek, nos... Azt hiszem, egy cseppet sem kellemes érzés ilyen látványt realizálni magában az embernek, aki eddig mindenfelé lufikat hallucinált. Pislognom is kell párat annak érdekében, hogy elhiggyem, minden igaz, amit látok, majd - nem sokkal később - már a talpamon állok és mindent lövök, amit érek és esetlegesen felénk venné az irányt. A többiek földet érésében egyelőre nem tudok segédkezni, hiszen valakinek tartania kell a frontot ezekkel a bazi nagy galambokkal szemben. - Hát, ez nem volt valami jó ötlet - állapítom meg csalódottan, amint a madarak felfigyelnek ránk, majd célba vesznek minket. Igyekszem hát jóvá tenni a hibánkat és mindegyiket még idejében kilőni, csak hát ez nem pont egy emberes munka és a fene se tudja, mennyire tapasztaltak a többiek a célzásban. A hirtelen eleredő eső pedig még engem is alaposan próbára tesz, hiszen vagy én nem tudom kellően jól bemérni a célpontot vagy az esőcseppek térítik el a varázslatomat. - Waddiwasi! - kiáltom el magam, majd szegezem pálcám a földön található kisebb faágakra, amelyek a bűbáj hatására a levegőbe emelkednek, majd onnan szétszóródva - remélhetőleg - találják telibe a dögöket. Csak reménykedem abban, hogy egyik-másik olyan erővel repült, hogy ártalmatlanná tegyen pár szárnyas csirkét vagy megnyomorítsa őket egy életre. Legalább céloznom nem kell, habár ezzel nagyobb tárgyakat lehetetlenség feléjük küldeni, de itt és most hiszek a sok kicsi sokra megy elvében.
Waddiwasi: Lövővarázs. Apró tárgyakat lő ki a levegőbe.
♫ Who we are ♫ ◊ Aktuális viselet ◊ Idézet, szöveg ◊
Kalandmester
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-15, 14:51
A hívogató dallam
Tita nem igazán talál a fák között mást, mint ágakat és leveleket. Nem rejtettek titkos ajtót egyik fa ágára sem, vagy ilyesi. Egyelőre úgy fest amúgy a repkedő dínók nem szúrják ki őket, tehát nem úgy fest, mintha támadni akarnának, amennyiben viszont zajosak és Mark elkezd támadni akkor már felhívják magukra a figyelmet és egy-egy pillantás már feléjük fordul, amikor pedig Tita invitózik és ezzel kvázi megrángatja az egyik dínó lábát akkor határozottan felé figyelnek már. Ugyanis a csillogó izé csak kissé megrezzen, de nem csúszik le a dínó lábáról, mert akkor jó eséllyel amúgy le is eshetett volna simán. Így csak olyan, mint valami gyűrű, amivel a muglik szokták a madarakat jelölni. Egyébként együttes erővel azért lejutnak a fákról. Ki mászással, ki más segítségével és mobilocorpusszal, ki pedig a végén egy kis hoppanálással. Ekkorra viszont már tényleg felfigyelnek rájuk a madarak, bár inkább hasonlítanak túlméretezett denevérre, mint tollas madárra és a fent repkedők közül néhány meg is indul, bár Mark kábítása betalál azért és sikerül 1-1et ellőnie, de ezek azért vannak páran. Az a mázli, hogy a fák között nem lavíroznak valami profin, és azért nem egy nagy tisztáson vannak, hogy könnyen leszálljanak melléjük. Mostmár viszont egyértelmű, hogy az egyiknek, amit Tita megbolygatott, bizony ott van a lábán egy karperec, amiben Julie felismerheti a saját elveszett tárgyát. Azért, hogy ne legyen egyszerű a feladatuk a csatározás közepette elered az eső is. Így már jóval nehezebb felfelé lőni és célba találni, mivel az eső rihtig beleesik a szemükbe, ha próbálnak célratartani és leszedni a bőrmadarakat. Az pedig már csak mellékes tény, hogy rövid idő alatt bőrig fognak ázni, mert jó eséllyel senki se rejteget a pizsi alatt egy esernyőt, vagy egy tartalék esőkabátot.
//Határidő: június 21., következő hozzászólás: június 22.
Eileen: második sárgalap (A következőnél kizárás)//
Titanille Blunt
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-14, 22:34
Tita a dínók földjén
Először ezen az estén - vagy már reggel van? egyáltalán másnap vagy harmadnap? az se lepne meg, ha itt másképp telne az idő - először érzem jól magam. Lebegek, mint valami beszívott repülő mókus, majd a levegőben úszok és nemcsak a boldogságban egészen addig, amíg valami vissza nem ránt a realitások talajára. Majdnem le is morgom a fejéről a hajat első tehetetlen dühömben, amiért kipukkasztotta a szappanbuborékomat, de.. aztán észreveszem, hogy hol is vagyunk, s egy elnyomott sikoly keretei közé szorított hálás pillantással illetem inkább a lányt, s nem meregetek rá gyilkos szemeket. - O-o-oké, próbálom! - bólintok, s közben jó erősen megkapaszkodom, amennyire csak tudok. Sose voltam egy kifejezett erőművész, a VMS döntőjében sem véletlenül voltam betojva attól, hogy engem is medencébe küldenek, de ott is túléltem, szóval merem remélni, hogy a sportolókéhoz képest gyöszös izomzatom azért mégis a segytségemre lesz. Mert azért tökéletesen tohonya lótojás sem vagyok. Szóval kapaszkodom, s közben vizsgálódok is, hogy látok-e valamit a dínólábon megcsillanó izén kívül, ami hozzásegíthetne ahhoz bennünket, hogy lejussunk innen, ahol vagyunk. Vagy esetleg ha nem le, akkor el, tehát valami képtelen okból kifolyólag hogyha a lombok közt lelnék menekülési útvonalat azt az ötletet se vetném meg, s nyilván megosztanám a többiekkel is. - Ez nem hülye ötlet! De előtte.. invito csillogó izé! - próbálom lehalászni ezzel a nem-dínóboltos ékszert a repülő szörnyetegről. Én még mindig hiszek abban, hogy az lehet a kijutásunk kulcsa, hogyha mindenkinek az eltűnt tárgyát összeszedegetjük, szóval bár nem tudom, hogy kié ez a vacak, de egy próbát megér, hátha közelebb jutunk a vélt valóságomhoz. Aztán, hogyha elért hozzám az az akármicsoda, akkor kipróbálom Janette ötletét, s a hozzám legközelebbi társamat, Padmát próbálom lemobilicorpusozni a földre. Lehet, hogy Juliát kéne, de neki van valami dínószerető kisugárzása, úgyhogy valami aztg súgja nekem, hogy mellette talán kevesebb eséllyel leszek vacsora, ha a dínók fele annyira szeretik őt, mint amennyire ő a dínókat. - Tudok mászni is, de varázslattal egyszerűbb lenne. - jegyzem meg, ellenben nem merem őt is lebegtetni, amíg nem tudom, hogy Padma épséggel földet ért-e vagy újabb rettenethullám következett a nyakunkba legott.
//Mobilicorpus: Testek felemelésére, és mozgatására szolgáló varázsige pl. súlyos, mozgásképtelen sérültek esetén.
Padma hangja ébresztett fel engem, a fura és abszurd kissé túl érzelmes beszívott "álomból". Aminek örülök is, hogy nem lett folytatása. Nem merek hangosan beszélni, ahogy Padma tette, mert nem akarom, hogy felhívjam magunkra a figyelmet, így szavak helyett a tettek embere maradok. Elkapom az egyik közelemben lévő fa ágait, majd Titát is, hogy véletlenül se lebegjen tovább és magasabbra a repülök dinoszauruszok felé. Megcsípem a karját, mert abban bízom, hogy egy kis fájdalom hamarabb észhez térít őt. -Kapaszkodj meg és ne engedd el az ágat.- szólok oda halkan a lánynak. Janettet próbálom legelőször a hozzá legközelebbi faágak irányába sodorni, ahol meg is pillantom Eileent, aki kicsit imbolyog. Remélem elkapja Janiet, mert ha nem egészen dühös leszek. Amikor meg bizonyosodom, hogy biztonságban van próbálok a többieknek is segíteni. Padma is biztonságban van. Beljebb mászok a fa törzse felé ahol vastagabb az ág. Örültem volna, ha többet láttok a dzsungelből ahol vagyok, de jobbnak láttam nem a nagy repülő állatok szeme előtt lenni. Könnyű azt kiáltani, hogy földre, annak aki a földön van. Mi van ha ezeknél is van valami, ami a miénk és újabb próba. Szerettem volna, ha igazam van és ha nem ostobaság az elképzelésem. - Lapuljatok meg a lombozat között, ne csillanjon meg semmi semmi sem. Kapaszkodjatok. Talán óvatosan le tudunk mászni. Ugye tudtok fára mászni? - kérdezem meg halkan Padma és Titát a két hollóhátas lányt. Legszívesebben tovább figyelném ezeket a kisméretű sárkány nagyságú lényeket, de nem teszem, mert lehet hogy ez lenne a lányok és az én vesztem is. Megpróbálom elrejteni magunkat, hogy a illatunkat ne vegyék észre és szagoljanak ki minket. Talán éles is a szemük és nem ártana újra elrejteni magunkat, de nem tudok, mindent elintézni. Figyelem, hogy meddig és hogyan tudnék az ágak közök biztonságosan leereszkedni. Ha már látom a talajt, akkor talán könnyen és biztonságosan tudok hoppanállni a fáról Mark mellé a földre, hogy a segítségre legyek, főleg akkor ha kiszemeltek minket könnyű eleségnek. A lefelé jövő többiek segítségére akarok lenni. Minél előbb megtalálom a biztonságos lefelé vezető utat, annál kevesebb csonttörésre kell számítani a csapatban és hát elég rossz csontkovács vagyok.
// Szagtalanító varázslat - elrejti a szagokat.
Bocs, Tita és Padma, hogy beelőzlek benneteket. //
Janette Troops
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-10, 09:48
Az Akadémia & Janie
Ó, hogy én mennyire mélyen utálom ezt a helyet. Hogy fordulna fel az összes nyomorult hüllő. Felőlem aztán itt dögölhetne minden ebben a rohadt dzsungelben. Ráadásnak a franc sem akart idejönni. Csak békében akartam horpasztani a rohadt ágyamban, a rohadt koliszobában. A fenének hiányzik egy dzsungeltúra életre-halálra, ráadásul ékszer vadászattal kiegészítve. Na és mi van most? Püfölhetem egy bottal a rohadék hegyes fogú kis dögevőket, hogy elmenjen az étvágyuk. Nem mondom ez akár terápiás stressz levezetés is lehetne részemről, de komolyan. Jobb szeretem ezt a kviddicspályán űzni gurkókkal. Azok legalább nem harapnak, és karmolnak, bár gonosz kis bestiák tudnak lenni. Viszont legalább Mark ötlete a robbantgatással úgy tűnik meghozza a hatását. Ám gyorsan realizálnom kell, hogy Julia nem olyan szerencsés, mint én. Így gyorsan hozzá sietek, hogy ellássam. Talán még valami hasznos is kisül utóbb abból a szerencsétlen Coldburgh-i incidensből. Legalábbis ami az elsősegély továbbképzésem illeti. Miután végeztem Julival, már fordulok is tovább a mellette álló Titához, hogy őt is ellássam. Ez után viszont jön a csípés, lebegés, és az éteri delírium. Totálisan zavarosak, és viccesek a gondolataim, miközben fel akarok lebegni vattacukrokat ölelgetni. - Én is szeretem a vattacukrot! Kapjuk el őket! - bólogatok heves egyetértésben Markkal. És ezen az egész vattacukor üldözésen kezdek jót vihorászni. A következő dolog amire eszmélek, hogy valaki húzza a lábamat, és a szél is feltámadt volna, és már egy ágon ücsörögve találom magam méterekkel a föld felett Eileen mellett. - Úúú... mintha egy házibulin jól betéptem volna... - rázom meg kissé a fejem, hogy gyorsabban tisztuljanak ki a gondolataim. Ekkor ér el hozzám Mark hangja, és ahogy felnézek, nos sajnos már egyáltalán nem vattacukrokat látok. Pedig mennyivel jobb lenne. Lefele nézve viszont realizálom a magasságot. Oké. Le kell jutnunk, de hogyan? Igaz, az se nagyon világos, hogy felfelé hogy a fenébe jutottunk. Felteszem itt az Invito seprű nem fog működni. Milyen kár. Leugrani pedig őrültség lenne. Kivéve, ha... - Mi lenne, ha Mobilicorpus-szal egyszerűen lelebegtetnénk egymást? - vetem be az ötletet, miközben pálcát húzok ismét, hogy a legközelebbi emberre szegezem, aki valamelyik szemközti fán / ágon landolhatott. (már ha van rálátásom Eileenen kívül bárkire) Ha a fán rekedt csapat többi tagja is rábólint az ötletre, és bele egyezik, akkor meg is próbálom a legközelebbi alkalmasnak látszó személlyel. A baj csak az, hogy nem tudom, hogy ilyen magasságban is működni fog-e a dolog. Szóval azért hagyok időt egyéb ötletekre is. Nem vagyok a bizalmi játékok híve, de most ez elkerülhetetlen, ha túl akarjuk élni. Abban az esetben is, ha nekem ez nem tetszik. Innen csak egymásra támaszkodva juthatunk ki. Már pedig én minél hamarabb vissza akarok térni az Akadémia biztonságos területére.
//Mobilicorpus: Testek felemelésére, és mozgatására szolgáló varázsige pl. súlyos, mozgásképtelen sérültek esetén.//
Talán le kellett mondanom a vámpír létem nyújtotta előnyökről, de úgy gondolom, ennyi áldozatot megér a dolog. Legalább mentálisan ott vagyok, szóval a gondolkodás menni fog és ebben a helyzetben - azt hiszem - ez a legfontosabb. A gyorsaságom és a többi pozitívum egy időre oda lett, de a pálcám még mindig meg van és némi előnyt még ebből a fadarabból is képes vagyok kovácsolni. Nem véletlenül vezettem átoktörő irodát. Bár, hogy a dinoszauroszokkal szemben mire is megyek egy kopott husánggal, az már egy teljesen más kérdés. A sérülésekkel azonban jobb lesz vigyáznom, hiszen már nem gyógyulok annyira könnyedén és a fene se tudja, miféle lényeket csalogathat még ide a friss vér szaga. A lebegés már csak hab a tortán ebben a helyzetben. Jókat kacagok Janette vicces képei láttán, noha más helyzetben aligha engednék meg magamnak egy ehhez hasonló reakciót, hát úgy senkivel sem... Tita ötlete hallatán, miszerint meg kellene ülnünk őket, csak még inkább elkap az az érzés, hogy ebben baromira igaza van! A lábaimmal igyekszem hát magam előre hajtani, miközben az utánam emelkedő társaim problémája is annyira jelentéktelennek tűnik. És úgy őszintén? Nem is állt szándékomban rajtuk agyalni. Nekem is meg van a saját gondom, még abban az esetben is, ha az itt és most annyira, de annyira semmiségnek tűnik. - Szeretem a vattacukrot - jelentem ki a mardekáros lány szavai hallatán. Persze, én nem megölelni szeretném. Sokkal inkább harapni belőle egy hatalmasat. A fene se szeretne vattacukrokat ölelgetni, ha ehet is belőlük. A zavaros gondolatokból egy lökés ereje penderít ki, mire meglepetten pislogok párat körbe, miközben nem értem, miért is vagyunk mindannyian a levegőben. A fejem immár teljesen tiszta és olyasmit teszek, amit nem kellene: bepánikolok. Fogalmam sincs, miként kerültem a levegőbe, de azt biztosra veszem, hogy a földet érés már cseppet sem lesz olyan egyszerű számomra. A zuhanásom ugyanis egyre gyorsul és éppen készülnék is a becsapódásra, amikor hirtelen megálljt parancsol a testemnek valami láthatatlan erő. Természetesen ez se valami kellemes, de a földet éréshez képest igazán semmiség. Az összes porcikám hasogat, mindenesetre, eme aprócska ténnyel mit sem törődve pattanok fel a földről, majd pillantok fel az ide-oda repkedő csapatra. - Mindenki le a földre! - harsogom, amint sikerül realizálnom magamban, hogy mik is azok a repkedő izék. - Halljátok? Tűnés onnan! Fogalmam sincs azt illetően, ki mennyire van tudatánál jelen pillanatban, de úgy érzem, nem is nagyon érdekel. A pálcámért nyúlok tehát, majd - fedezve a többieket - sorolom meg egy-egy kábítóátokkal azt a madárszerű lényt, amely kipécézte volna valamelyiküket magának. A fákról való lejutás tehát az ő gondjuk lesz, én csupán ebben tudok a segítségükre lenni, miközben jóformán elfeledkezem a saját védelmemről is.
Kalandmester
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-08, 10:02
A hívogató dallam
Mark felhajtja a bájitalt, amitől az éhsége legalább elmúlik és nem kattan be a sérülét lányok miatt sem. Persze, ahogyan sejti így azért könnyebben sérül majd és nincs meg a vámpír gyorsaság és gyógyító erő sem. Janette sikeresen kezeli Juliát, esetleg még a mellette álló Titát is rendbe teheti legalább nagyjából, hogy ne vérezzen szegény tovább. Aztán már jön is a csípés, amitől elindulnak mind felfelé, de szerencsére Padma és Julia elég hamar magához tér ahhoz, hogy ne legyen mindenki dínóvacsora hamarosan az égben. De legalább hárman nagyon jól érzik magukat egy kis időre, amíg aztán a többiek nem akadályozzák meg a szórakozásukat. Nem érik el sajnos a lufikat, vattacukrokat, sőt még a dínó replovaglás se jön össze, pedig milyen menő is lett volna! Juliának ugyanis sikerül megkapaszkodnia egy fában, majd elkapja Tita karját is, hogy őt is megállítsa az emelkedésben. Eileen azért kicsit inog, amikor egy ágon változik vissza, de eltudja kapni Janette lábát, akit a szél segítségével Julia taszít felé, hogy ne lebegjen fel tovább ő sem. Padma nem tudja befolyásolni a saját lebegését, maximum a többiekhez hasonlóan tud megkapaszkodni, hogy ne emelkedjen feljebb és a maradék Markot, akit senki se kapott el lefelé tudja taszítani, hogy ne emelkedjen tovább. Ettől azért Mark feje tényleg kitisztul, főleg hogy elég vészesen közeledik a talaj, amitől csak Eileen varázslata védi meg, így néhány centifel a föld felett megtorpan és utána esik csak le, ami nem kellemes, de legalább nem jár érdemi sérüléssel. A többiek is lassan magukhoz térnek, bár megcsapja a fülüket a villyogás odafentről az égből és a legmagasabbra jutott Tita még azt is kiszúrhatja, hogy bizony valami láthatóan megcsillan az egyik repkedő bestia lábán és ha csak nem az egyik sarki dínóplázában vett magának ékszert... Viszont a lebegésük is kezd lassan erőtlenné válni, és jónéhány méter magasra jutottak. Padma betudja húzni Titát is, hogy megkapaszkodjon, és ne neki kelljen tartania, amikor elmúlik a hatás, Janettet Eileen szintén. Már csak az a kérdés, hogyan jutnak le a méretes fákról.
//Határidő: június 7., következő hozzászólás: június 8.
Eileen: első sárgalap//
Eileen Silsbury
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-08, 02:56
Akadémia & Eileen
Mivel ezelőtt még nem igazán csináltam hasonlót senkivel - egész pontosan soha -, és engem sem csípett még meg igazi billywig, csak reméltem, hogy jól fog elsülni a kis akcióm. De bárhogy is, a földön tobzódó dínóktól megmenekül mindenki, még ha némi mellékhatással is. Ezt belevettem a számításba. Azt viszont nem, hogy fölöttünk is felbukkannak majd valamiféle repülő dínók is, így tulajdonképpen ugyanott vagyunk, ahol a part szakad... De mielőtt bármit is csinálnánk, valahogy ki kell rángatnunk a delíriumból azokat, akiknek a vártnál kicsit jobban beüt a mellékhatás. Bízom benne, hogy legalább egy kicsit kitisztul a fejük hamarosan, mielőtt tényleg a dínókat vagy vattacukornak vélt felhőket akarnák tapizni. Bár ahogy Juliát elnézem, Mark és Janette haluzása még egészen barátságos is ahhoz képest, hogy a lány kezd kiborulni. Végül egész meglep, hogy ennek ellenére mégis sikerül felülkerekednie a beszívott, holdkóros állapoton. Tita ötlete Odüsszeusz történetét juttatja eszembe a barlangban, de valahogy nincs kedvem reprodukálni azt, amit ő egyszerű kosokkal csinált. A repülő dínókban több a veszélyforrás, ennyi adrenalinlöket pedig szerintem mindannyiunknak elég, amennyit eddig szereztünk...! Mivel én magam továbbra is csak bogárként repkedek, végül az egyik fa kiálló ágán szállok le és változom vissza, ott csücsülve akár még el is tudom kapni annak a ruháját vagy a kezét, aki nagyon el akar szállni, ha nem sikerül irányítania a lebegést. Mindenképp meg kell szüntetnünk a röhögcsélést és a hallucinációkat, hogy legalább egységesek legyünk, még ha nem is gondolom úgy, hogy mindenképp le kell hozzá löknünk őket, mint Padma tervezi. Ha a lány mégis lelökne valakit, még kapcsolok és megállítom az esését a talaj fölött; a hirtelen jött zuhanás valószínűleg így is elég lehet a kijózanodáshoz, a sérülésekkel pedig nem kéne tovább hátráltatni magunkat. Azt így is sikerült beszereznünk néhányat enélkül is.
(Arresto momentum - megállító bűbáj: A célzott tárgy esése lassul, vagy megszűnik.)
Hálás vagyok Padmának, hogy megért és nem tekinti gyerekesnek a nézeteimet és hogy segít. Mire visszaérek a már azok a nagyméretű "patkányok" vagy mindenevő "csirkék" kapkodnak felém, hogy belőlem falatozhassanak, de nem hagyom magam. Mind addig a pontig, amíg az egyik rám támad és karmait a lábamba vájja. Fájdalomtól megbénulok egy-két pillanatra és visszább húzódva próbálom le ápolni a sebet, ha nem is rögtön, de segítségemre siet. Amit egy kedves tekintettel hálálok meg, a fájdalom ellenére is. -Köszi.- mondom ki egyszerűen a legkifejezőbb szót, amiért segíteni próbál. Eileen, mintha rájött volna, hogy szabaduljunk meg a kis compyktól, de a tervét nem hallottam, mert a sebet próbáltam ápolni és a kis dinókat magunktól távol tartani. Egy csípést éreztem, ami után szédülni kezdtem és a talajtól is kezdtem eltávolodni. Erősen a pálcámat magamhoz öleltem és elmosolyodom. -Hello! Bocsáss meg. Bocsáss meg nekem.- a sírás szélére kerülve kezeim közt pálcával -Nem akartam veled így bánni. Ne menj el! Kérlek ne! Lehunytam a szemeimet, mert őt láttam, akit nem akartam a közelemben látni. Komor és borús hangulat szállt meg, mint mikor Merlin szakálla alá iszom magam. -Ne haragudj rám.- a többiek hangja oly távolinak hangzik, hogy csak Padma hangjára eszmélek fel, hogy akihez én beszéltem az nincs is köztünk. Mit csinált velünk Eileen? Ahogy sikerült felfognom, hogy felfelék szállok, megpróbálok a magasabb fák ágai felé úszni lebegni és ott megkapaszkodni, ha valakit elérek, akkor őt is megfogni és az ágak mellett tartani, hogy ne repüljünk feljebb. A többieket nem hagyhatom, hogy céltalanul lebegjenek és főleg nem azok felé a nagy ragadozónak tűnő szárnyas dinók felé repüljenek. A levegő elemet nehéz befogni, ám ha jól csinálom, akkor sikerül valahogy a többiek felé szálló mozgását oldal irányba vagy lefelé a fák lombjai közé nyomni ahol megkapaszkodhatnak esetlegesen, ha annyira súlytalanok lettünk, mint a héliumos lufik és repülünk legalább a szél legyen a segítségünkre. Talán a Sors akarta, hogy égbe emelkedjünk, hogy rá lássunk a dzsungelre és az alattunk elterülő zöld területre.
// 20+40=60 Dobás=20
Elemista szak- Levegő és légáramlat mozgató bűbájok. Mozgásra bírja a levegőt.
Bocs a mai reagért. Nem tudtam hétvégén megírni előre a vázalatot. : //
Titanille Blunt
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-07, 08:12
Tita a dínók földjén
A lábamm,al vagyok elfoglalva, örülök, hogy sikerül legalább a vizes varázslatom és ki tudom tisztítani a sebet. Na nem, mintha sokra mennék vele úgy, hogy bekötözni meg nincs mivel és itt vagyunk egy hülye erdőben, de mindegy, jobb, mint a semmi. Majd legközelebb több eszem lesz és rögtön gyógyító-varázslattal próbálkozom, hátha nem járok úgy, mint a roxforti legendárium szerint egy bizonyos Lockheart professzor, aki kivarázsolta valakinek a csontokat a kezéből ahelyett, hogy meggyógyította volna azt. Mindenesetre a protegot megpróbálom, az kapufa mert nem sikerül, de még mielőtt levegőt vennék egy újabb varázslathoz megcsíp valami. elsőre fel se fogom, hogy Eileen volt és nemcsak valami újabb ősi állat, másodjára pedig pont nem is érdekel. A szédülés lebegéssel együtt nagyon muri, el is kezdek úszást imitálni a levegőben, először hason, majd hanyatt fordulásban a fejem alá húzom a kezeimet, mintha csak feküdnék a réten. Így látom meg hogy valamik vannak felettünk. - És ha rájuk ülnénk? Tuti ki tudnának reptetni minket ebből a helyzetből! - dobom be a remekbeszabott delíriumos ötletemet, s Markhoz csatlakozva én is az ég felé kezdem tornászni magam az előbb látott úszó mozdulatokkal. mert akár vattacukor, akár lufi, akár úszó gumikrokodil vagy órási gólya, nekem mindegy. Ha megülhető hát én megülöm! És aztán meg se állok hazáig, annyi szent!
Figyelmesen hallgatom Juliát, miközben nézem, ahogy a kis dínó iszik. – Szerintem egyáltalán nem ostobaság – nézek fel, mikor arról beszél, hogy a természet által jobban megismeri önmagát. – Sőt, szerintem nagyon hasznos és jó, hogy ennyire tudod, mi az, ami „te” vagy – teszem hozzá. Sokan a mi korunkban még eléggé az útjukat keresik, ezért vagyok én is itt. Tanárszakra járok, de mégis egy aurorképzésben veszek részt. Túl sok minden érdekel és nehéz dönteni. Egy ideig nézek a kis állat után, mikor elmegy tőlünk, de aztán gyorsan észbekapok, és indulok vissza a többiekhez. Nagyon meg vannak vadulva a compyk, nem csoda, szerintem éhesek is és idegenek is vagyunk. Sikerül lerázni és közérobbantani néhánynak. Szétnézek, hogy kell-e valakinek segíteni, aki megsérült, de már vannak segítőik. Már majdnem kezdek örülni, hogy a dínók távozóban vannak, mikor egy csípést érzékelek. A következő pillanatban pedig lebegek, és valamiért olyan érzésem támad, mintha minden gondom megszűnt volna és nagyon viccesnek tartom, ahogy a compyk menekülnek. Nézelődök, tetszik, hogy repülünk, elkezdek nagyon nevetni azon, hogy a többiek milyen viccesen lebegnek. És egyszer csak, mintha vízzel öntöttek volna le, pislogok párat és kezdek magamhoz térni. - Mi… mi ez, mi történt? – nézek a többiekre, de mikor látom, hogy sokan közülük még az előbbi állapotban vannak, kissé bepánikolok. – Ne… ne menjetek a felhők felé, azok… - igazából nem tudom micsodák, de óriásiak és cseppet sem tűnnek barátságosnak. Nézelődök, hogy találok-e valamit, ami segíthet. Ekkor feltűnik, hogy Eileen-t nem látom sehol. – Eileen! – kiáltom el magam, hátha itt van a közelben vagy átváltozva, minden esetre nagyon jól jönne a segítsége, mert ki kell rángatni a többieket ebből az állapotból. – Próbáljuk meg őket fellökni Flipendoval, hátha így leesnek – szólok azoknak, akik maguknál vannak. Ellenőrzöm a magasságot, még talán egyáltalán nem vészes, de egy-két törött csont is helyrehozható egy varázslattal, ha viszont a dínók felzabálnak minket, az nem visszafordítható. Nem tudom, mennyire irányítható a lebegésünk, ha igen, akkor megpróbálok lejjebb ereszkedni a talaj közelébe, olyan helyre, ahol nincsenek compyk (vagy hátha működik náluk a feltételes reflex és attól félnek, újabb robbantásokat kapnak), és kimondom a Flipendo varázslatot a hozzám legközelebb álló, beszívott egyénre, és ha sikerül és esni kezdene, megpróbálom elkapni. Persze ha valakinek más módszere vagy ötlete van, azt is szívesen veszem, de egyelőre fogalmam sincs, ki az, aki magánál van. A menedékprobléma pedig még egy kicsit talán ráér, ha a compyk már így is menekülnek.
//Dobás: 36//
//Flipendo: fellöki a célpontot//
o
Janette Troops
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-02, 16:39
Az Akadémia & Janie
Sajnálom, hogy nem lehetek Mark hasznára, de attól tartok többet rontanék a helyzeten, mint javítanék. Julia pedig, nos az unokatestvérem, és természetesen fontos nekem. Noha ezt sosem voltam képes igazán kimutatni felé. Ami elég faramuci dolog egy metamorfnál. Valahogy csak most kezdek rádöbbenni, hogy mennyire nem ismerjük egymást, annak ellenére, hogy egy család vagyunk. Szívesen töprengenék még erről, vagy ülnék le beszélgetni róla Juliával, de jelenleg nem alkalmas a helyzet, és az időzítés, hogy a családi drámáinkon, vagy inkább megfelelő kapcsolataink hiányán merengjünk. Talán majd akkor, ha már mind biztonságban leszünk valami óriásgyík mentes helyen. Mondjuk szívesen meglátogatnám a Kanári-szigeteket távol ettől az egész hüllő mizériától (mondtam már, hogy mennyire undorodom a hüllőktől?). Na oda Juli is velem jöhetne. Viszont a jelenben, ahogy a kis dögök elkezdenek megveszni, én bizony nem habozok felrúgni párat, majd egy alkalmas ütőalkalmatossággal kezelésbe venni őket. Így járnak azok a mocsok kis dögök, akik egy vérbeli terelővel kezdenek. Egy cseppnyi empátia sincs bennem a dögök irányba Julival ellentétben. Rólam amúgy is sokan mondják, hogy önző, arrogáns, és beképzelt sznob vagyok. Olykor egyesekkel, akik nem érdemlik meg a figyelmem tényleg, ez vitathatatlan. Így azért sem lesz lelkiismeret furdalásom, amiért Bombardával szórom meg a kis szemétláda gyíkokat, hogy takaródjanak végre a közelünkből. Ami úgy tűnik elég jól működik is. - Jól vagy? Várj segítek! - fordulok aggódva Julia felé, amikor észreveszem, hogy az egyik dögnek sikerült belemarnia. Ha már végleg leráztam magamról a támadóimat, akkor el is indulok az unokahúgom felé, hogy kicsit kitisztítsam a sebet, és egy egyszerű sebösszehúzó bűbájjal megpróbáljam ellátni. Nem vagyok egy Madame Pomfrey, de azért egy kis alap elsősegélyt tanultam a katasztrofális Coldburgh-i kirándulás után, ahol kis híján palira vett egy véla, majdnem megzabált egy vérfarkas, és még egy rúnacsapdákkal teli barlangon is át kellett verekedünk magunkat. Bizarr egy kaland volt, de annyit megtanultam, hogy sosem árt, ha el tudod látni legalább ideiglenesen a kisebb sérüléseket. Ha sikerül odaérnem Eileen csípése előtt Julihoz, akkor a tudásomhoz mérten azért igyekszek mindent megtenni a sérülése kezelésére. Amint viszont elér a bogár csípés valami különös módon kezdek lebegni. És pillanatokon belül úgy érzem, hogy ez már nem is olyan szörnyű hely. Inkább szürreálisan vicces, ahogy a levegőbe emelkedem. Egy pillanatra ugyan felötlik bennem, hogy most kellene a józanító főzet, ami a szütyőmbe van, ami az akadémiai szobámban pihen. De valahogy ennek is van egy abszurditása, és ezen is csak hangosan vihogni kezdek. Aztán meg a metamorf képességemmel kezdem szórakoztatni a nagyérdemű dinotópiai társulatot. Mindenféle fura, vicces arcformát felvéve. Pl. hosszú horgas orrot, valami elképesztően hegyes állcsúccsal kombinálok, amikhez természetesen kerek gülü szemek dukálnak... Mintha megint kislány lennék, aki ezt roppant szórakoztatónak tartja. - Azok vattacukrok! Öleljünk vattacukrot! - kontrázok rá Mark lufis kérdésére, továbbra is nevetgélve.
Sebfertőtlenítő és sebösszehúzó bűbáj: Kisebb vágások, sebek tisztítására, és ellátására szolgáló bűbáj.
Metamorfmágus II. szint: Befolyásolhatja az arcformáját, de nem tud még teljes mértékben leutánozni másokat, csupán pl. lehet más az orra, arccsontja, szája, szemformája stb. //
Azért lássuk be, nem ismerek olyan növényt, amely képes lenne csillapítani a vérszomjamat. Talán egy erre szakosodott diák összeszedhet egy-két bogyót a szent cél érdekében, de az édeskevés lenne pont az ilyen fajta éhségre. A dinók vérének megivása pedig egyértelműen kilőve részemről. Nem csupán undorító, hanem minden bizonnyal hatástalan is. És hát ki tudja, hogy egy rég kihalt faj vére milyen hatással lenne a szervezetemre. Elvégre, én is emberből állok, engem is képesek megtámadni a különféle betegségek, pont úgy, mint másokat. Az immunrendszerem pedig nem mindre van felkészülve, még annak ellenére sem, hogy vámpír vagyok. - A jó anyádat... - szűröm a fogaim között idegesen, amikor a kis dög láthatóan nem adja könnyen magát. Ide-oda kapkod és karmol, néhol határozottan belekarcolva a bőrömbe és némi vért kicsikarva belőlem. Tényleg, ha a saját véremet innám meg? De nem, az hülyeség, hiszen a vámpírok nem véletlenül nem laknak jól önmagukkal. Vadásznunk kell, mások vére éltet minket, nem a sajátunké. Voltaképp, abban se vagyok biztos, hogy az én vérem egyszerű vér lenne. Ujjaimmal időközben nagy nehezen ráakadok egy kisebb fiolára is, amely legalább az éhségérzetemet tompíthatja egy rövid ideig. A képességeim ugyan eltűnnek, de hát eddig se sok hasznukat vettem ezen a helyen és nem igazán lenne szerencsés nekiesnem a társaimnak, mert annyira korog a gyomrom. Pillanatok alatt lehajtom hát azt a pár kortyot. Nem rögtön szűnik meg ugyan a kínzó érzés és azt se érzem, hogy más lennék, de biztos vagyok abban, hogy ez így van. Szóval, igyekeznem kell, hogy ne sérüljek meg. Még a végén engem visznek vissza holtan. Azt azért örömmel állapítom meg magamban, hogy a bombarda valóban jó ötlet volt részemről és legalább egy kis előnyt nyerhetünk. A compyk viszont még minden megpróbáltatás ellenére is utat találnak hozzám és néhány helyen belém is kapnak sikeresen. A próbálkozást nem adom fel, helyette igyekszem lefejteni a kezemben tartott dögről az órámat. Hatalmas küzdelmek árán sikerül is a dolog, majd hajítom is el magamtól jó messzire a jószágot. Remélhetőleg csak úgy nyekken majd, amint földet ért. - Minden rendben? - fordulok azért még Tita irányába, aki láthatóan eléggé megsérült, legalábbis látvány alapján minden bizonnyal. Egyelőre viszont nem foglalkozhatok vele, hiszen a dögevők továbbra is jelen vannak az életünkben. A csípés pedig már csak hab a tortán... Az akció váratlanul ér és hamarosan be is üt az, amit Eileen előtte már beharangozott. A lebegés. Felemelkedem hát a földről, miközben bamba vigyor terül szét az arcomon és úgy szemlélem a tájat, mintha valamiféle képeslapot nézegetnék. - De jó lenne megölelgetni őket - jegyzem meg mosolyodva, ezzel is a compykra célozva. Amikor viszont észreveszem a felettünk elcikázó árnyakat, felpillantok, majd megszólalok: - Ki engedett lufikat az égbe? - döntöm oldalra kíváncsian a fejem. Már nem érdekel semmi más, csak hogy egyre feljebb és feljebb jussak, egyenesen a vélt léggömbökig. A lábaimmal még rúgok is párat, hátha ez a felhők irányába tol engem... Dobás: 94
(58 alá kellett volna )
Kalandmester
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-01, 09:38
A hívogató dallam
Mark tehát iszik bájitalt, vagy nem, mindenesetre próbálja megszerezni az óráját. Ha megissza a bájitalt, akkor jóval nehezebb dolga van, mert a compy a kezei között elég erősen hadakozik, ő ellenben gyengül a keverék hatása miatt. Nagy küzdelem árán végül csak sikerül addig piszkálnia az órát, hogy leoldja a dínó nyakáról, de bizony e miatt azért hiába a jó fizikum néhány kisebb dínó odakap a lábához. Ennyifelé már nem tud figyelni, de csak néhány kisebb karcolást szerez, ami ha marad vámpír gyorsan helyre jön, ha meg nem, akkor persze nem annyira. A Bombardák jónak tűnnek, Janie és Padma varázslata berobban egy-egy nagyobb csapat dögevő közé, miután Janette néhányat még maga körül bottal is jól megszeretget. Tita és Julia már rosszabbul járnak. A sebeik elég mélyek, ahogyan Eileen lába is vérezni kezd a karmolás nyomán. Tita kimossa a sebét a többiek közé húzódva, de így már nem tud pajzsot is idézni, de úgy fest a többiek bombardája elég jó hatással van. Julia még ellő néhány kaszaboló átkot a sérülése előtt és tényleg itt-ott egymásnak esnek a compyk a könnyű falat reményében. Ekkor jön csak Eileen csípése animágus alakjában. Hogy ez mennyire jó ötlet, azt majd a csapat eldönti. Bár tény és való, hogy felemelkednek a földről, habár a compyk egy része már megfutamodás mellett dönteni látszott a robbanások és a jól irányzott rúgások miatt. A szédülés is beüt, kicsit olyan érzésük van, mint akik beszívtak úgy istenesen. A kis dínók nem érik el őket ugyan, egyre feljebb emelkednek és határozottan elszáll minden gondjuk. Egészen kedélyesnek és békésnek tűnik most minden, még ez a hely is a dínókkal együtt is, akik lépten-nyomon felakarják zabálni őket. Így aztán azt is csak szórakoztató tényként érzékelik, hogy bizony odafent időnként egy-egy méretes árnyék takarja el a napot és bizony ezek az árnyak fel is figyelnek a felfelé levegő diákcsapatra...
//Határidő: június 7., következő hozzászólás: június 8.
Mark bájitala: Erre itt reagálok inkább. Eléggé csalásjellegű lássuk be, hiszen kilövöd vele a vámpír hátrányát, éhes, vérszomj stb. de élveznéd az előnyeit gondolom tovább. Szóval két opció van választhatsz, mint a vérfarkasoknál a farkasölő főzet. 1. Nem létezik ilyen bájital. 2. Létezik, de amíg az éhsége csillapodik addig kiüti minden vámpír képességét (tehát a mese hátralévő részére), kvázi szimpla emberként működik és mint a farkasölő-főzet le is gyengíti kicsit fizikailag, egészségileg, mint Lupint telihold idején Piton bájitala.
Dobjatok újfent a kockadobások fórumában mentális ellenállás próbát Eileen kivételével. Jófej leszek úgyhogy +40el. Akinek sikerül a célszám alá dobni, tehát mentális ellenállás +40 alá, annak viszonylag gyorsan kitisztul a feje és csak a lebegés marad meg még néhány percig. Ők természetesen már nem veszik majd annyira viccesnek a repülő dínókat.
Eileen Silsbury
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-06-01, 01:30
]
Akadémia & Eileen
Grr, ezután, ha egyszer hazajutunk, biztosan nem is akarok semmiféle őshüllőre emlékeztető állattal találkozni. Még a legártalmatlanabb hgyíkocskával sem. Ezekben sem lehet megbízni... A compyk a maguk módján bájosak, amíg nem jönnek a közelünkbe. De sajnos jönnek, ráadásul sokan. Miért vannak ezek ilyen sokan?! - Hülye kis dög - állok neki szidni az egyik ilyen kis nyomit, ahogy bepipulva a lábamra támad. Annyira nem vészes, de fáj, és hamar észrevehető a vércsík is, ami lassan csordogálni kezd a sebből. A rohadék. Amilyen kicsik, annyira agresszívak, ahogy látom, a többieket sem kímélik. Már nem első és nem is második példa lenne, hogy repkedve nézzek utána a közeli rejtekhelyeknek, ám amikor ezt Tita is felveti, másért jelenik meg a fejemben a képzeletbeli villanykörte. Innen ugyan jó lenne elhúzni, de először is a compykat lerázni... - Van egy jobb ötletem - jegyzem meg. - Készüljetek fel egy kis lebegésre! Még sosem próbáltam ezt ezelőtt, úgyhogy csak remélni tudom, hogy be fog jönni az ötletem. Átváltozom ugyan ismét, de ahelyett, hogy a magasba szárnyalnék, a közelben maradok. Kockáztatás, amit csinálok, de túl nagy mellékhatása nincsen, így hatalmas baj nem lehet. A bogárformám olyan apró, hogy ha a többiek nem figyelnek, már csak egy apró csípésre és az utána következő bizsergésre lehetnek figyelmesek, már ha egyáltalán érzik. Ha viszont érzik, az csak jó, mert akkor pillanatok kérdése és mindenki megérzi a billywigcsípés valódi hatását... épp annyira lesznek képesek elemelkedni a földtől, hogy a dínók ne tudják piszkálni őket tovább, így jóval egyszerűbb lesz továbbhaladni, ha ezután van lehetőségem magasabbra jutni és ténylegesen szét is nézni egy közeli menedék után.
(Wiki szerint: A billywig csípése szédüléssel és lebegéssel jár. A fiatal ausztrál boszorkányok és varázslók körében nemzedékek óta dívik a billywiggyűjtés szokása. A befogott példányokat csípésre ingerlik, hogy élvezhessék az említett mellékhatásokat.
Néha örülnék, ha nem a Troops nevet viselném. Szeretnék több lenni és szeretném ha látná rajtam az apám is, hogy több vagyok egy szimpla aranyvérű lánynál. Az aurori hivatást piedesztálra emeli a családom. Bár látnák a rokonaim, hogy több vagyok. Nagybátyám is auror volt Janie apja. Persze, hogy egy kalap alá vesznek minket és beskatulyáznak. Megpróbáltam kitörni ebből az ördögi körből a családi elvárások köréből. Sosem volt Janie egy Shanna szintű utálatban része. Tudom, hogy számos szörnyű pillanaton kellett átmennie, de nem érezem úgy, hogy valaha is a közösön eltölt idő alatt olyan kötelék alakult volna ki köztünk, mint Jo és közöttem. Éppen, hogy rátaláltam önmagamra és kezdtem kitörni és saját utamat járni, a család árnyékát elhagyva több lenni, de ez a 2002-es év eléggé a padlóra küldött. Jake kómába esése és ez az egész akadémiás dolog, hogy belőlem is gyalog legyen apám sakk tábláján és politikai játszmában feltetette az i-re a pontot. Janette csak tíz nappal idősebb kevesebb, mint 250 órával. Janienek pont elég volt, hogy az idősebb rokon szerepében tetszelegjen, de semmit se ér az 250 óra előny, ha nem tölti meg a valódi élettel és tapasztalattal. Sosem tudnék tőle nővéri tanácsot kérni, mert sosem tekintettem rá még barátomként se. Irigy voltam, annak idején, hogy ő a mardekárba került és én nem, hogy ő többet lógott Jake nyakán. Ám sajnáltam is, hogy elvesztette szüleit. Vegyes érzelmek kötöttek hozzá. Néha előjön egy-egy boldog emlékkép is, ahol ő is ott van. Janie a rokonom és apáink vére és a közös ismerőseink rokonaik összekötnek minket. Talán kedvelem is néha őt, ha nem olyan... Nem is tudom milyen igazán. Nem is ismerem igazán. Megitattom Padma segítségével Bumszlit, aki kis kialakított gödörbe tereli pálcájából a vizet. -Hát, nem is tudom. El vagyok velük.- válaszolok a kérdésre kicsit elgondolkodva, mert az első gondolatom, a kis dínóval, hogy legyen csak a raptorok martaléka, mivel ez az élet körforgása. -Talán különlegesek is. Néha az állatok... Lehet, hogy ostobán fog hangozni, de rajtuk keresztül és a természeten keresztül sikerül valami többet meglátnom másokból vagy önmagamból. Ő is ilyen - bólintok Bumszli felé, mielőtt elengedem végleg. Sikeresen a többiekhez visszacsatlakozzunk Padmával. Ám a kis dögevők egyre csak ránk akaszkodnak és bekerítenek. A patkányok képesek egymást is felfalni, ha éhesek, így egyetlen egy ötletem támadt, miközben a többiek is próbálják távol tartani ezeket apró dögevőket. A patkányok képesek egymást is felfalni, ha éhesek, így egyetlen egy ötletem támadt, miközben a többiek is próbálják maguktól távol tartani, hogy egy vagy két kaszaboló ártást a sűrűbb csoportokba verődött compyk közé célzok egy vagy akár több kisállatot is megsebezve. Ha ránk vannak kiéhezve szívás, de ha a vérre a gyengébb egyedekre, akkor lehet, hogy leszállnak rólunk. Óvatlan pillanatban rám támad és megsebez az egyik állat a jobb lábszáramon. Mélyen belém karmol. Egy másodpercre a fájdalomtól elsötétül minden. Felkiáltok, a hirtelen jött fájdalom ingertől. Féltérd esek. Nem kímélem meg az életét, annak a dögnek. Nem hátrálhatok meg. Fel kell állnom, mert nem hagyatkozhatok a többiekre, amíg nyalogatom (a lelki és) fizikai sebeimet, amíg el nem hárul a veszély addig a többiek is sérülhetnek. Sok lúd disznót győz és itt mi vagyunk a disznók. Végül mégis megpróbálok visszahúzódni Tita mellé, mert van egy zavaró tényező a csapatban. Kiderült, hogy egy vámpír van köztünk. Tudja már mindenki, hogy éhes és kifakadt a vérem. Megpróbálom kitisztítani a sebet és véralvasztó bűbájjal elállítani az apró vérzést és így remélem, hogy nem kap rá az engedélyem nélkül a nullás vérem.
// Dobás:2+2=4 Karommal kap oda, végigszántja a lábszárat, de csak néhány centin, viszont mélyebben belehánt a lábba.
Kaszaboló átok - ahogy a neve is árulkodik vágásokat okoz a célponton. Felületi vagy mély sebeket is okozhat (Piton professzornak van egy saját fejlesztésű ilyen átka)
véralvasztó bűbáj
Titanille Blunt
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-05-31, 19:42
Tita a dínók földjén
- Engedelmeddel erre még visszatérnék majd akkor, hogyha nem keringnek körülöttünk a dögevők. - hintek egy vigyort Mark felé. Hogy őszinte legyek érdekel ez a vámpírság témakör, de nyilván nem itt kellene nekiálljak faggatni, hogy mégis miben más az a más azon felül, hogy vért iszik. Oké, valószínűsítem, hogy később sem én lennék az, akivel ezt szívesen megbeszéli, de a bennem feléledő oknyomozó-szimat mondatja velem az előbbi szavakat. Másra viszont nem terelem a beszélgetést, mert a kis bestiák úgy döntenek, hogy kóstolónak néznek, s bár én tényleg próbálom pofán rúgással odébb tessékelni a compyt, amíg a többiek robbantanak, a mocsoknak sikerül végigkarmolni a lábszáramon. - Hogy rohadj meg! - szisszenek fel, s ahelyett, hogy robbantanék, inkább hátrálok egy kicsit, hogy a többiek mögé húzódva ellenőrizhessem, hogy mégis mennyire kapta szét a lábamat a szemétláda. Az jó hír, hogy úgy tűnik menni tudok, s nem hiányzik a végtagom, de nem szeretném, hogyha elfertőződne itt, szóval első körben felhúzom a nadrágom szárát és egy varázslattal megpróbálom megtisztítani a sebet. Nem egy gyógyítói szaktekintélyről tanúbizonyságot tevő valami ez, de hirtelen a víz is olyasmi, amit többnek és jobbnak ítélek a semminél, szóval a pálcát nem fogó kezemmel kis "poharat" formázok, s arra rámutatva mondom el az aguamenti-t, majd a varázsolt vízzel amennyire tudom átmosom a karmolásrt mielőtt visszatűrném rá a nadrágomat. Aztán pedig rásegítve a többiek robbantgatásaira bedobok a compyk és magunk közé egy erős pajzsbőbájt, hátha hanyatt vágja a kis bestiákat, s kedvük szottyan eltakarodni innen. Az se baj, ha az eséstől pár kitöri a randa kis nyakát. - Protego horribilis! A korábban feltett kérdésem Eileennek pedig még mindig áll, remélem választ is kapunk.
//A dobásom eredménye: 3-4. Karommal kap oda, végigszántja a lábszárat, de csak néhány centin, viszont mélyebben belehánt a lábba.
Aguamenti Vízbűbáj A pálca rámutat a célpontra, amely ettől megtelik vízzel. HP6 Harry Potter ezzel próbál vizet adni Albus Dumbledore-nak, a 6. könyvben. Ugyanitt ezzel a varázsigével oltja el Hagrid és Harry a Hagrid kunyhóján keletkezett tüzet. A varázslatot később többször is használják tűz eloltására. A varázslat neve valószínűleg szójáték, a „növelés” jelentésű latin augmentum keveredése a „víz” jelentésű aqua szóval.
Protego Pajzsbűbáj Egy láthatatlan falat teremt. Elég erővel elvégezve hátra is vetheti a körülötte állókat. HP4 Harry Potter a Trimágus Tusára készülve tanulja meg ezt a bűbájt. Később számtalanszor használják. Hatása erősíthető; három ilyen változata ismert: protego totalum, protego maxima és protego horribilis. A latin „protego”, megvédeni szóból.
Elegendő ideig tartom fenn a varázslatot ahhoz, hogy mindenki nyugodtan tudjon inni, amennyit jól esik. Utána pedig Julia kérésére segítek neki a kis dínót is megitatni. Valóban nehezebb lehet neki egy vízsugárból inni, mintha lenne gödre, úgyhogy leguggolok mellé, és abba folyatom a vizet. Amikor összeáll egy kisebb pocsolya méretű, akkor már a kis állat is képes rendesen inni. - Nagyon megszeretted. Egyébként is ennyire jóban vagy az állatokkal, vagy csak ő ilyen különleges? – kérdezem Juliától, és a hangomban nincs semmi gúny vagy sértés, hanem őszintén érdekel. Én sosem voltam az átlagosnál közelebb a természethez, nálam, ha választani kell, abszolút az ember van az első helyen a bajban, eszembe nem jutott volna a kis jószágot menteni magunk helyett. Most, hogy ott van velünk, már megszoktam a jelenlétét, és kezdtem is megkedvelni, de hát végül vissza kell ugye engedni az anyjához. A varázslataink segítségével sikerül visszajutni a többiekhez, és szükség is lehet ránk, mert kezdenek határozottan sokan lenni a compyk. Az adrenalin felélénkít, ezért próbálok kitérni a dínótámadások elől. Szükség is van rá, mert ezek egészen beindultak és harapnának, karmolnának. Nem hagyom magam, küzdök velük. Egyelőre úgy néz ki, hogy sikerül is megúszni a komolyabb támadásokat a kitéréssel, csak persze mindig visszajönnek. Nagyon rugdosni mégse merem őket, nehogy még jobban felbőszüljenek, ezért inkább csak elugrálni próbálok. Na, őket egy cseppet sem tudom sajnálni, főleg, hogy miattuk most mi vagyunk veszélyben. Mark javaslata nagyon ésszerűnek hangzik, és jobb ötletem nekem sincs egy hadseregnyi dínó ellen, úgyhogy rászegezem a pálcám egy csoportra nem messze tőlünk. - Bombarda! – kiáltom. Még akár az is lehet, hogy elmenekülnek, mert nem tudnak a jelenséggel mit kezdeni. Az lenne a legjobb. Próbálok egyszerre küzdeni a dínókkal és figyelni, hogy valakinek szükség van-e segítségre.
Julia kijavítja Markot, amit én nem teszek meg. Nem kéne ezzel foglalkozom, de mégis furcsa rossz érzést kelt bennem, noha jelenleg van ennél fontosabb problémánk is. Tudom, hogy Julia és köztem sosem volt az igazi kapcsolat. Én mindig Jake nyakán lógtam, és sosem kérdeztem meg, hogy neki vajon lenne-e kedve velünk tartani? Ugyanakkor annyira irigy és féltékeny is voltam rá, amiért annyira más, mint amit az apja elvárt volna. De ezzel együtt is egy család vagyunk, akiknek vigyázni kéne egymásra, és hát tényleg ennyire szörnyű gondolat lenne számára, hogy valaki testvérnek néz minket? Talán később egyszer beszélnünk kéne erről. Meg úgy nagyon sok mindenről... Most viszont rezzenéstelen arccal teszem félre a problémát, és bólogatok helyeslően, amikor Julia végre talán csak Mark ráhatására, de végre elengedi az óriás védenckéjét. Mark éhség problémáján sem tudok érdemben segíteni, sajnos nem ismerem a helyi flórát annyira, hogy legalább egy magas vastartalmú növényt szedjek neki, amiből talán lehetne megfelelő bájital. Legközelebb még pisilni se megyek a bájital arzenálom nélkül az holt ziher. Éppen elég nekem a felém száguldó dög elől kitérni. Ami nem sikerül ugyan teljesen. Így egy fájdalmas szitkozódás szakad fel belőlem a találkozásra. De szerencsére komolyabb bajom nem lesz. - Jól vagyok, egyenlőre. - bólintok a kérdésre hálásan Padma felé. Jövőbe látó óriás gyíkokról még nem hallottam, bár ez a lényismereti hiányosságaimat tekintve tán nem is annyira meglepő. Viszont Tita azon felvetésével, hogy bajban vagyunk, ha ez a sok, és észrevehetően egyre több izé köröz körülöttünk, akkor bajban vagyunk. Ami igazolódni is látszik, amikor megvesznek a kis szarháziak, és megpróbálnak belénk kapdosni. Nos, mint már kifejtettem bennem aztán nincs empátia ezek iránt a dögök iránt. Így ha a közelembe óhajtanak jönni igyekszem vagy egyszerűen felrúgni őket, vagy ha találok valami nagyobb vastagabb botot, akkor egész egyszerűen gurkónak nézni a kis nyavalyásokat, és egy jól irányzott ütéssel megküldeni őket a büdös picsába. Nem véletlenül lettem én a Mardekár csapatának egyik terelője. Amikor Mark viszont feldobja, hogy robbantsunk közéjük, jobb ötletem nem lévén rögtön pálcát húzok. - Bombarda!- kezdek el arra felé, ahol a legsűrűbbnek látom a csoportosulásaikat robbantó átkokat lövöldözni. Hátha lesz valami haszna. Persze azért arra igyekszem figyelni, hogy a többieket ne találjam el. De remélem, hogy meg tudom ijeszteni a kis dögöket annyira, hogy más kaja után nézzenek, nagyon messze innen...
//Dobás: 4 + 2(módosító) = 6
Bombarda: robbanó átok Hermione használja a 3. filmben. Ezzel a varázsigével robbantja szét az ajtót, amikor Siriust a toronyba zárták.//
Oké, talán tévedek a családfákat illetően, de hát jelenleg nem is ez a legfontosabb dolgunk tudtom szerint. Szóval - bárki is tenné szóvá - csupán egy bocsit kap részemről és ennyivel rövidre is zárom a témát. Nem fogok elkezdeni rajta vitatkozni, hiszen teljes mértékben lényegtelen. Julia és Janette akkor is rokonok, úgyhogy - gondolom - szeretnének vigyázni egymásra. És hát mégis Janette a rangidős, szóval ebben a helyzetben talán nem ártana, ha Julia szót fogadna. Egy bébidínó pátyolgatása ugyanis jár némi kockázattal ránk nézve. Főleg abban az esetben, ha a mamadinó is köreinkben találja a kicsinyét. Ha én is kapok vizet, akkor hálásan elfogadom, hiszen - hiába vagyok vámpír - a folyadék számomra is éltető elem, bármilyen formában is jusson a szervezetembe. És igen, az éhségemet ideig-óráig képes vagyok csillapítani különféle főzetekkel, szóval most is elkezdek a zsebemben kutakodni, hátha hoztam magammal egy kis fiolával. Nem áll szándékomban a vérbank szerepére felkérni másokat, szóval ez valamilyen szinten életmentő is lehet számomra. Normális esetben elég pár órácskára az egy fiola, bár úgy gyanítom, hogy a főzet hatásának időtartama függ a fizikai aktivitásomtól is. Szóval, ha sokat futkosunk, hamarabb megéhezem. Pech. - Nem vagyok finnyás, egyszerűen csak van egy határ, amit nem lépek át - dünnyögöm magam elé. Még az emlősök sem képesek teljes mértékben csillapítani egy vámpír szomját. Embervérre van szükségünk. - De annyira még nem vészes a helyzet. Azt hiszem - teszem még hozzá utószóként, hiszen a fene se tudja, mennyi ideig bírom még az éhséget. Lehetnek órák, de akár percek is. Napok azonban semmiképp sem. Főleg abban az esetben nem, ha ennyire igénybe veszi a szervezetünket ez a világ. Kelleni fog az energia és amíg a többiek megoldják, én szenvedek. - Miattam? - ütközöm meg Tita kérdése hallatán, habár magamban elismerem, hogy mond valamit. - Esélyes, bár én se vagyok halott. Inkább csak más. Ők pedig nyilván érzékenyebbek erre és így akadtak ránk - szűröm a fogaim között a választ, hiszen számomra se valami szimpatikusak a fejlemények. És ha miattam vannak itt, akkor mégis mit kellene tennünk? Talán valami hőkiegyenlítő-bűbáj vagy valami helyrerakna, hogy ne vonzzam be ezeket az ördögfiókákat. Az invito sikeres ugyan, de nem pont úgy, ahogy én azt elképzeltem. A kis dög nekem vágódik, én pedig el is ejtem a pálcámat, hogy két kézzel foghassam le és szabadítsam meg az órámtól. A szabad lábammal azért igyekszem a pálcára lépni annak érdekében, hogy semmi se ragadhassa el, amíg ezzel a fattyúval hadakozok. Vergődik és még belém is harap rendesen, de én se hagyom magam. Ujjaimmal folyamatosan az óra csatját birizgálom, hátha sikerül elérnem valamit, miközben a szabad lábammal a gyülekezni szándékozó compy-kat söpröm félre. Egyelőre sikeresen. - Robbantsatok közéjük! - javaslom a lányoknak, akik talán nálam is nehezebb helyzetben vannak. - Talán a hang elriasztja őket. Vagy ha más nem, akkor legalább mi ritkítunk rajtuk. (Bombarda: robbanó varázslat) Dobás: 6 (módosító 2, de nem adtam hozzá érthető okokból )
Kalandmester
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-05-25, 10:02
A hívogató dallam
Janettenek sikerül kicsit kitérnie a dínó elől, bár az invito elég hirtelen rántja oda hozzá, de annyira kimozdul, hogy így csak kicsit az oldalába ütközik bele, ami nem annyira fájdalmas, mintha orron harapta volna. Eközben Juliának sikerül Padmával karöltve megitatni a "kis" babadínót és útjára bocsáthatják, hogy megtalálja az anyukáját. A madárraj kicsit tényleg eltereli a compyk figyelmét, hogy ne zavarjanak be az itató akcióba, ahogyan Tita patrónusa is a segítségükre van, hogy kicsit ritkítsa a környezetükben a minidínókat, Julia rágcsáló irtójával karöltve. Bár úgy fest a dögevők inkább csak szétrebbennek időnként, vagy elrebbennek a varázslatok elől, de aztán újra és újra visszatérnak és mintha kezdenének sokasodni. Bár tény, hogy elhullott állatokkal és maradékokkal táplálkoznak, de minden állatnál van az az éhségi szint, amikor már felbátorodnak. Mark tehát invitóval hívja az óráját, de az úgy fest elég szorosra van húzva, szóval megakadva a dínó nyakán megint csak a kisállattal együtt vetődik neki, így ő az, aki jó eséllyel kap egy orrba harapást. Persze megpróbálhatja a jószágot lefogni, ami nem egyszerű feladat, ugyanis vergődik, éles kis fogaival mindenhová odakap és azért karmai is vannak rendesen. Lehet, hogy nem nagy, de azért így karban fogva nem túl barátságos, és ha Mark birokra kel vele az láthatóan a többieket is eléggé felpezsdíti. Időnként egy-egy odaugrik és belekap egy lábba, amit elér, egy nadrágba, amit ki tud szakítani, karommal, vagy foggal. Bár egy jól irányzott rúgással meg lehet küldeni őket, de mégis csak kezdenek határozottan sokan lenni körülöttük.
//Határidő: május 31., következő hozzászólás: június 1.
A hozzászólás előtt dobjatok egy hat oldalú kockával a kockadobás fórumába és annak fényében írjátok a hozzászólást.
1-2. Komolyabban rácsimpaszkodik a bokára egy compy és csúnya, mély harapást okoz. 3-4. Karommal kap oda, végigszántja a lábszárat, de csak néhány centin, viszont mélyebben belehánt a lábba. 5. Odakap, de csak anyagot szakít ki és felületi sebet okoz. 6. Félre tudsz ugrani az esetleges támadás elől, vagy felrúgni a támadót.
Módosírtók a dobáshoz: fizikum 10-20 között: +1, fizikum 20-30 között: +2 (tehát ha a dobásod 4, akkor ehhez adódik hozzá a módosító.)
Titanille Blunt
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-05-24, 19:40
Tita a barlangban
- Jól van na, azért nem kell ilyen képet vágni! - tárom szét megadón kezeimet. - fene gondolta, hogy a vámpírok ilyen finnyásak. - vonom meg a vállamat. Én nem tudom azt se így hirtelen, hogy a dínó hidegvérű, tényleg nem vagyok szakértő még csak a sima hüllőkből se, na meg azzal sem vagyok tisztában, hogy a vámpírnak ennyire számít a vér hőfoka. Elvégre én is megiszom a hideg meg a meleg teát is. Ehh! Fura egy népek ezek. Megakadok kissé a compyk verbális leírásán. - Ne sértődj meg, de.. akkor ezek miattad jönnek? - mérem végig kissé gyanakodva Markot. El nem tudom képzelni mit akarnának tőlünk a dögevők, hiszen mi mindannyian élünk és ha nem is virulunk, de megvagyunk és határozottan nem hasonlítunk a szó szoros értelmében sem és semmilyen más értelemben sem dögre, ellenben egyre szaporodnak a kis izék, szóval valami tuti idevonzza őket. - Hacsak nem látnak a jövőbe és tudják, hogy valami olyasmi tart felénk, ami hamar döglöttet csinál belőlünk, akkor nincs jobb ötletem. - teszem még hozzá, mielőtt a srác halálra sértődne itt nekem azon, hogy hullának neveztem tulajdonképpen. - Ezek megvesztek. - forgatom a szememet Julia és Padma dínómentő-akcióját látva, de momentán nem tudom elengedni a gondolatot mely szerint halálos veszélyben lehetünk. - Nevezzetek paranoiásnak, de szerintem szarban vagyunk, ha ezek itt köröznek körülöttünk. Expecto patronom! - lendítek egyet a pálcámmal, mert akárhogy is, de ha ez a dementoroktól véd, talán a dínók sem veszik jó néven a jelenlétét és eltakarodnak a környékemről, hogyha megvéd a patrónusom. Én is amondó lennék, hogy húzzunk el innen, de a hová nagy kérdés. - Eileen! Tudnál megint repkedni kicsit? Megsasolhatnád, hogy nincs-e a környéken valami hely, ahol nagyobb biztonságban lennénk. Esetleg egy barlang? Netán valami épület?
//Expecto Patronum Patrónus bűbáj Megidéz egy patrónust, ami megvédi az idézőt a dementoroktól és a lethifoldoktól, emellett üzenetküldésre is használják. Jól elvégezve egy, a varázslóra leginkább jellemző állat alakját veszi fel. Fontos, hogy minél boldogabb pillanatra kell koncentrálni elvégzése közben, mert annál erőteljesebb lesz hatása. HP3 Remus Lupin tanítja meg Harry Potternek, hogy tudjon védekezni a dementorok ellen. Harry később megtanítja a bűbájt a Dumbledore Serege nevű csoport tagjainak. Perselus Piton volt az egyetlen halálfaló, aki el tudta végezni a bűbájt. Üzenetküldésre is használható. A varázsige pontos jelentése latinul: "védelmezőt várok".
- Az unokatestvérem. - javítom ki a srácot, Sosem tekintettem a nővérként Janie. Hiába volt Jakekel összenőve és olyanok, mint a testvérek. Kimaradtam a játékaikból. Mardekáros "testvériségbe" voltak ők ketten. Padma által fakasztott víz a szomjamat oltja és miután én ittam. Meg próbálok vért készíteni, de nem sikerül. Sajnálom, hogy nem sikerült a srácnak megfelelő élelmet előállítani. Egy dolog jutott eszembe, hogy végső esetben segítek neki, ha nem talál élelmet, de ha talál valami vérpótló növényt, akkor nem -Megpróbáljuk megitatni?- Fordulok Padma felé. Egy kis gödröt próbálok kialakítani Bumszli mellett. Amit invitoval bűbáj segítségül hívva egy-két nagyobb levéllel kibélelek, hogy ne rögtön a földet érje a víz és ihasson a "kis" apróság is. Nem egy vödör de egy nagyobb tálszerű dolgot talán sikerül kialakítanom. A pálcámat a földre szegezem és egy nonverbális rágcsáló-riasztó varázslattal próbálom távol tartani az apró termetű dögevőket, hogy nyugodtan ihasson dinóborjútól. Ezek a compyk olyanok, mint a patkányok a csatornákban. Csapatban együtt erősek lehetnek, biztos ezért lett nyugtalan Bumszli is. Jobb távolságot tartani. Tavalyi nyaraláson, megismertünk egy olasz csávót, aki egy menő földalatti szórakozó helyen dolgozik Nápolyban. Ő mesélte, hogy milyen riasztó bűbájjal tarják távol a kisállatokat. Ha sikerül vagy hanem sikerül megitatnom, akkor is elindítom őt a megfelelő irányba, miközben dúdolom azt a dallamtapadás miatt a gondolataim közt ott rejtőzött keringő dalt. Követem pár méterig őt, mert érdekel a család újra egyesülése, mégis tétován megállok, mikor egyre inkább körém gyűlnek a a kis dögevők. Hátra tekintek a csapat többi tagjára, akik ép egy kis compyval küzdenek meg. Az ott valaki tárgya? Bumszli már futólépésben távolodik el tőlem. Itt kell maradnom velük, főleg Janettetel. Sóhajtva adom meg magam, annak a ténynek, hogy nem láthatok egy boldog és meghit pillanatot. Végül Bumszlira szórt varázslatokat megszüntetem és megpróbálok visszatérni hozzájuk. Ha Patil varázslata működik, és elterelik a figyelmüket rólam, akkor nem próbálom újra meg a rágcsáló riasztót alkalmazni, de ha nem működik, akkor újra próbálkozok az általam ismert riasztó varázslatok egyikével.
//
Invito
Rágcsáló és kisállat-riasztó bűbáj - a célpont/célterület pár méteres, a varázslat erősségétől függ, eltaszítja és riasztja az állatot.
Finite
Padma Patil
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-05-21, 18:57
To the team
Éjszakai kaland
Legalább a víz sikerült és nem halunk szomjan, legalábbis azok, akik nem vámpírok. Azért Marktól most már kezdek tartani egy kicsit, mert ki tudja, meddig bírja kontrollálni magát, hogy ne vetődjön ránk. A dínó nehezen tud inni a vízből, de talán valamennyit sikerült így is. Egész megszoktam, hogy itt van velünk, annyi idő eltelt már. Úgy érzem, mintha órák óta lennénk a barlangnál, de ideát meg pláne. Nagyon furcsa… lehet, hogy Londonban még mindig nem telt el semennyi idő ahhoz képest, hogy átkerültünk ide? Ijedtemben megszakítom a varázslatot, mikor Jeanette-nek repül az egyik lény. Hát, azt hiszem az illúzió lehetőségét így ki is zárhatjuk. Ha nem is igaziak, valami másnak kell lennie a háttérben. Főleg, hogy Tita varázslata nem tüntette el őket, sajnos. – Jól vagy? – kérdezem Jeanette-et, majd meglátom a dögön az órát. Még el se merenghettem, hogy kié lehet, Mark felismeri. Akkor már csak hármunk tárgya hiányzik és három megvan. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a módja a kijutásnak. – Utána kellene mennünk – fordulok a többiek felé, mikor látom, hogy Julia elindul a kis dínóval. Felé is közelíthet egy rakat dög, meg minket is kezdenek bekeríteni. – Itt már nem hiszem, hogy sokáig biztonságban lennénk, de Julia egyedül pláne nem – én készen állok elindulni, ha a többiek is így gondolják, de akár egyedül is. Bármilyen felelőtlen döntés volt a kis dínót elhozni, nem hagyhatunk magára senkit. Elindulok a lány után, és megpróbálkozom a madárraj idéző varázslattal. Hátha eltereli a dögök figyelmét rólunk.
//Avis – madárrajt idéző bűbáj//
o
Janette Troops
Reveal your secrets
Tárgy: Re: Barlang 2021-05-21, 14:04
Az Akadémia & Janie
Kijavíthatnám Markot, hogy Juli az unokahúgom valójában, és nem húgom. De ezt most nem teszem szóvá. Inkább egyetértően bólogatok. Jobb lesz az óriásbébinek nélkülünk, és nekünk is nélküle. Inkább hálásan iszok pár kortyot Padma vizéből. Nekem eszembe se jutott. Nem hiába, én sosem leszek a vadon lánya. Ezt bizonyítja is a következő mondjuk félig balsikeres húzásom. Őszintén, én elveszett holmikra pályáztam, hogy húzhassunk innen a fenébe. Vissza akarok menni a biztonságos kis szobámba, a biztonságos kis saját ágyamba. Oké, így hogy aludtam pár órát azért sokkal jobb a helyzet, de annyival azért nem, mintha rendesen pihentem volna ki magam normális körülmények közt. Mert ez minden csak nem normális. És percről percre rosszabb, és bizarrabb lesz számomra. Amikor pedig az a nyomorult minidinó kezd felém száguldani, akkor inkább igyekszem kitérni az útjából egy hangos, és nem épp nőies káromkodással, ami talán még Juli számára is új. Sajnálom, de irtózom ezektől a dögöktől. Nem véletlen nem mentem közelebb a raptorokhoz, és a bébihez sem. Ha nem vagyok elég gyors, és mégis sikerülne belém vágódnia, és megsebesítenie, akkor pedig szitkozódásokkal felváltva próbálok egy egyszerű sebfertőtanító, és összehúzó varázslatot, amivel talán kicsit rendbe tehetem magam. De lássuk be gyógyító sem vagyok. - Legalább már azt tudjuk, hogy mindegyik tárgynak köze volt valami döghöz. - állapítom meg továbbra is morcosan - Fogalmam sincs, hogy lehet-e illúzió. Nem vagyok látványmágus. - vonok vállat a következő felvetésre. Mert hát az hogy metamorf vagyok nem jelenti automatikusan, hogy az ilyesmihez is értek, pláne ilyen szinten. Mert ha tényleg illúzió, akkor cseszett jó, amihez hatalmas tudás, és varázserő kell, hogy ne fogjunk gyanút. - Igazán hízelgő, hogy ennyi mindent kinézel belőlem... de őszintén szólva nem. Akkor talán képes lehetnék ha éppen egy jól felszerelt alkímia laborban lennénk, de itt... sajnálom. - csóválom meg a fejem Mark felvetésére. És ismét szembesülök vele, hogy mekkora hiba volt nem magammal hozni a tértágított bájitalos szütyőmet. Mindenre nem lenne megoldás, de talán könnyíthetnék a helyzeten, de így... - Támogatom, hogy gyorsan lépjünk le. Semmi kedvem a dögevők vacsija lenni.- vagy más vacsija sem.