ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ

Üdvözlet!
2004-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 2003-2004-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, új sötétség van újjászületőben. Grindelwald és hívei, a Testvériség már nem csak bosszúságot okoznak a Minisztériumnak, hanem minden erővel próbálják felfedni a varázsvilágot a muglik előtt. Vajon sikerrel járnak? És ha igen mit jelent ez a jövőre nézve? Egyetértenél velük, vagy a Minisztérium mellé állsz? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Aktuális dátum
Az éves táblázatos bontást ITT nézheted meg. Részletesen pedig az időlassításról ITT olvashatsz
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox

Legfrissebb
Tegnap 20:44-kor
Seraphine McCaine

Tegnap 20:12-kor
Talisha Smallwood

Tegnap 18:46-kor
Troy Smallwood

Tegnap 00:51-kor
Cody L. Mortimer

2024-11-23, 11:01
Adrien Meyers

2024-11-22, 19:51
Duncan McFayden

2024-11-22, 09:46
Sandrin Delight

2024-11-22, 09:33
Dasie Saint-Quentin

2024-11-21, 12:32
Erica Herbs

A hónap posztolói
Cody L. Mortimer
Tetõtéri kilátó - Page 2 I_vote_lcapTetõtéri kilátó - Page 2 I_voting_barTetõtéri kilátó - Page 2 I_vote_rcap 
Kalandmester
Tetõtéri kilátó - Page 2 I_vote_lcapTetõtéri kilátó - Page 2 I_voting_barTetõtéri kilátó - Page 2 I_vote_rcap 
Lioneah McCaine
Ashton P. Blake
Nina Rae Smith
Duncan McFayden
Seraphine McCaine
Vladimir Mantov
Annabelle Mitchell
Cheon Seung-ah
Statisztika
Összesen 785 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Isabella Cullen

Jelenleg összesen 71260 hozzászólás olvasható. in 4405 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 17 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 17 vendég :: 2 Bots

Nincs

A legtöbb felhasználó (447 fő) 2024-11-23, 04:21-kor volt itt.

Megosztás

Tetõtéri kilátó

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
Luna Lovegood
Reveal your secrets
Luna Lovegood
Hollóhát

TémanyitásTárgy: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2020-12-27, 14:00

First topic message reminder :

Tetõtéri kilátó

Az Akadémia legmagasabb pontján helyezkedik el. Innen belátni London varázslók lakta részének egy jónagy hányadát és még a mugli területekből is elég sokat. Ez inkább egy pihenő rész, ahol viszonylag sok pad van elhelyezve. Leginkább tényleg arra alkalmas, hogy az edzések között a kadétok kicsit kiengedjék a gőzt, pihenjenek egyet és nézelődjenek, már persze, ha időnként akad idejük erre is.

A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,

ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.
Vissza az elejére Go down
http://xmen-firstclass.forumphpbb.com/

SzerzőÜzenet
Janette Troops
Reveal your secrets
Janette Troops
Mardekár

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-04-30, 14:29

Josh & Janie

Az talán kevéssé meglepő, ha az Auror parancsnokságon, vagy itt az Akadémián felbukkan egy-egy Troops. Elég régi, híres, vagy inkább hírhedt család a miénk. Szinte nem is emlékszem hány generációra visszamenőleg mindig volt auror a családunkban. Így most is természetesnek hat, hogy legyenek Troops nevű arorok, és auror tanoncok is. Az viszont meglepő lehet, hogy bár számos bűnöző köszönheti az Azkabani celláját nekünk, velük könnyebben boldogulunk, mint egymással. Félre értés ne essék, imádom a családom. Egyszerűen csak nem nagyon tanultuk meg ezt kifejezni egymás iránt.
- Julie itt van pár emelettel lejjebb a közös hálónkban. Ha őt keresnéd. Ezért is jöttem ide... - miért is? Talán még magamnak is nehezemre esik beismerni, de nem szeretném, ha Julie vagy Jo gyengének és elesettnek látnának. Pont olyannak, mint amilyennek most érzem magam. Nekik az erős, tökéletes, és példamutató Janette-t kell látniuk. Nem ezt az elbizonytalanodott, még önmagában is kétkedő sebezhető lányt. Nem tudnám megmagyarázni miért érzem ezt, egyszerűen csak valahogy mindig ezt gondoltam.
- Szóval szerinted hiba, hogy nem tanultuk meg helyesen kezelni az érzéseinket, és kimutatni egymás felé, hogy mennyit jelent a másik számunkra? Hiszen úgyis tudjuk... a család mindennél fontosabb, nem? - teszek fel újabb nehéz kérdést, egy apró sóhajtással. S ki tudja mért, de most talán először csak úgy neki dőlök az oldalának, és a vállára hajtom a fejem. Szokatlan ez a közelség vele, máskor mindig Jake volt az, aki átölelt, vigasztalt, bátorított, mikor mire volt szükségem.  
- Tudod, én szeretem a nevünket. Bizonyos módon, még a nyomást sem bánom. De néha túl sok. Mármint szeretem a bácsikámat, és bizonyos módon sok nézetével még egyet is értek, de... szeretném, ha azért lenne rám büszke aki vagyok, én nem egy tökéletes auror Janette látszatáért. Ez nagyon önzően hangzik? - nem tudom, hogy Josh mennyit hallott a vitákból, az apja és köztem. Ezekben jóformán csak Jake, mint örök békítő állt közénk. Csak Jake értett meg, és mondta, hogy nem kell feltétlen aurornak lennem, hogy segítsem a munkájukat. Bűnügyi labortechnikusként, aki a begyűjtött bizonyítékokat elemzi, és jelentést küld az auroroknak róla éppen olyan hasznos lehetek. De mint tudjuk a laborosok nem "igazi" aurorok a bácsikám szemében. Én pedig önzőnek érzem magam, mert mást szeretnék, mint a családi és társadalmi elvárások.  
- Legfeljebb jégkirálynővé. - nevetek fel kissé a szóhasználaton, de aztán felülök félre téve a pillanatnyi szóvicceket, és szembe nézek vele, hogy érezze, ami most fogok mondani, azt nagyon is komolyan gondolom.
- Josh... azt hiszem én sem kerestelek eléggé. Én sem voltam éppen a legjobb unokatestvér. Tudod, mindig azt hittem, hogy elég, hogy Jake... de most... magányosnak érzem magam. Szóval bocsáss meg te is, ha nem voltam jó unokatestvér, és megbántottalak... ezzel. - Jake kimondva, kimondatlanul de mindig ott volt köztünk. Számomra ő volt a hős, aki meghallgat és velem van, de közben nem vettem észre Josht, és az ő érzéseit. Ahogy takén Jo-t, és Julie-t sem. Most pedig Josh az aki megérezheti, hogy mennyire nehéz ezt beismernem még magamnak is, nem hogy neki. Talán életemben először kértem bocsánatot valakitől, valamiért.  
- Én azt hiszem, apa csak így akart megvédeni valamitől. Valami veszélyes, és súlyos dologtól, ami után nyomozott. Az auror szakma nem éppen életbiztosítás. - legalábbis ezt próbálom meg elhitetni magammal. Ismerem apát. Nem hagyott  volna csak úgy el. Sem engem, sem a családját. Szerette az unokatestvéreimet. Persze ez még számos kérdést nem magyaráz meg. Csak egy mondat, amivel önmagam győzködöm.  
- Tudod, szerintem nagyon is szeretnek téged, és büszkék rád, csak ahogy mi, úgy ők se nagyon tudják, hogy mutassák ki. - jegyzem meg csendesen Josh szavai hallatán a szüleiről.
- Talán el kéne olvasnod őket. - ő talán nem is sejti, de majdnem mindegyik levélben felbukkan a neve, ahogy Jake, Jo, és Julie-é is. Nem tudom, hogy ez segít-e neki jobban megérteni az anyját. Talán. De nekem ott a világ végén sokat jelentett, hogy hallottam róluk, és így legalább elképzelni tudtam az arcukat.
- Mellettem voltatok, ha másként nem is, de a levelekben igen. Ez segített elviselni a távolságot. - mosolyodom el halványan. Ő nem tudja, de igen is sokat jelentettek nekem ott a messzeségben. Még ha nem is tudtam levelekkel bombázni őket, mert még az is szabályellenes volt. Ezek a levelek is csak úgy jutottak ki, és be az internátusból, hogy a szünetekben, amikor a többi diák haza ment, az egyik osztálytársnőm kézbesítette őket otthonról, és a nénikém is neki címezte a leveleket a szülei házába. Így be tudta nekem csempészni a szünet végén, amikor visszatért az iskolába.
- Furcsa. Ilyeneket Jake szokott kérdezni. Azt hiszem ő volt az élő lelkiismeretem. Nélküle néha nagyon elveszettnek érzem magam. Eddig azt hittem, hogy elég, hogy ő mellettem van. De most... mármint gyakran beszélgetek Shannával. Talán ő az egyetlen igazi barátnőm. De ő nem pótolja Jake-et. Nem érthet meg mindent úgy, ahogy ő. Julie, és Jo... azt hiszem nekik nem való az auror pálya. Mindig is irigyeltem Julie-t, mert volt bátorsága önmaga lenni. Elemista szakra menni. Az való neki, nem ez. Küldd el innen. Hátha rád jobban hallgat. Elég ha ezt én veszem magamra. Nekik már nem kell. Én végig csinálom, kibírom valahogy. Leszek én az auror Troops lány, ha ez kell. Mindezek mellett azt hiszem, nem állok olyan közel hozzájuk, mint kellene. Ahogy hozzád sem. - eléggé fáj ezt beismerni, de ez az igazság, amivel szembe kell néznem. Jake is ezt akarná...
- A sötét szörnyeteg nem te vagy, hanem azok, akiket börtönbe küldesz. Talán csak még nem volt alkalmad megtanulni, hogyan fejezd ki az érzéseid, ahogy nekem se. - nem gondolnám Josht szörnyetegnek. Inkább csak kimérten távolságtartónak. Aminek, hát megvannak a maga okai. Ebben a családban mindennek oka van.
Az utolsó kérdésre pusztán egyetlen szó a válasz "Jake". Ő volt, aki folyton ilyeneket kérdezgetett. Nélküle pedig néha nagyon egyedül vagyok. Most pedig különös, és furcsa érzés, hogy Josh van itt helyette, és ő teszi fel ugyanezeket a kérdéseket.
- Josh... mi miért nem beszélgettünk azelőtt így sohasem? - talán kellett volna. Talán jó lett volna. Ha nem zárom ki, amíg csak Jake-re fókuszáltam. Talán ő is kereshetett volna. De igazából számít ez? A lényeg, hogy most itt vagyunk egymásnak.
Vendég
Reveal your secrets

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-04-08, 22:52

Janette & Joshua

Ahogy mellé ültem mellé hallgattam mit mond és kérdésénél rá pillantottam. Eléggé érdekes maga az is, hogy akármerre megyek szinte belebotlok valakibe legalábbis ami a családunkat illeti. Igaz ez csak mostanában kezd felmerülni, de hát két húgomat úgy hiszem nehezebb lesz megtalálni, gondolom mindegyiknek megvan a maga kis dolga. Így végül kicsit megrágva ezt magamba válaszolok neki hát.
- Valahogy akármerre megyek valakibe belebotlok a családunkból, Shanna, Te… még csak a két húgi hiányzik és teljes lenne a puzzle… na meg… - harapom el a mondatot inkább és összepréselem az ajkaimat. Jobb ezt most így függőben hagyni azt hiszem mind a ketten tisztában vagyunk vele kire gondoltam még nem kell tarkítani a mondatot. Jake lassan már olyan lesz közöttünk mint beszédtéma mintha minimum valami gyászos beszédbe kezdenénk bele. Ettől a hideg is elég szépen kiráz.
- Ideje lenne pedig ezt megtanulnunk mert a végén csak egy géppé válunk semmi egyébbé. Tudom elég ironikus, hogy én dobok le egy ilyen mondatot csak úgy. Viszont jobb belátni most a hibáimat mint sohasem. Igaz jó pár dolognak történnie kellett, hogy erre is rá jöjjek. – húzom el számat egy kicsit cinikusan majd elnéztem a kilátás felé még így ültömben. Nemigazán kerestem soha Janette társaságát sem mintha csak őt is büntetni akarnám apám miatt. Mekkora idióta voltam! Pont azt a férget kellene büntetés elé hurcolni, hiszen úgy váltogatja az aktuális kedvenceit mint más a fehérneműjét. Ettől a gondolattól megint csak a gyomrom kavarog és próbálom nem kidobni a taccsot rövid úton belül.
- Mondjuk úgy, hogy a családi név olyan nyomást pakol ránk amit egyikünk sem kívánt magának. Bár te teljesen máshogy láttad a dolgokat… azt hiszem legalábbis. – hangomban volt némi epés fennhang, de ez egyáltalán nem Janette-nek szólt, nem tehet ő erről. Felesleges lenne őt is hibáztatni azért apám milyen, miként viselkedik velem vagy bárki mással. Ebből ideje lesz kinőni mert semmi jóra nem vezet csak még jobban elmérgesítem a személyiségemet. Arról ne is beszéljünk, hogy a családommal és másokkal való kapcsolatomat ez teljesen szétszedte aminek én voltam a legfőbb okozója.
- Leginkább bocsánatkéréssel tartozom amiért veled sem foglalkoztam eleget a magán kis bosszúm és duzzogásom miatt. Ezért is mondtam, hogy itt az ideje mindannyiónknak valamennyire megtanulni kimutatni az érzelmeit mert, ha olyan jégkirállyá változtok mint én semmi jó nem származik belőle. Ha pedig valaha bántottalak, azért se haragudj. Azt hiszem nem voltam a legjobb unokatestvér. – vonom össze a szemöldökömet. Talán ez lenne a legkönnyebb megfogalmazása annak mi is történik most velem. Teljes hullámvasút és érzelmi kavalkád amivel nem tudok mit kezdeni. Annyira nehéz a régóta felvett személyiségjegyeimet semmissé tenni. Vannak olyanok amiket sejtéseim szerint egyáltalán nem is fogok tudni megváltoztatni szerintem. Mindegyikünket teljesen padlóhoz vágta, hogy Jake kómában van. Ő volt a központi személyiség mindenki életében, van akinek a megértő hős, nekem maga a gonosz aki miatt örök második voltam. Ámbár most inkább lennék megint abban a szerepben minthogy apám ömlengését kelljen hallgatnom.
- Igen emlékszem, hiszen akkoriban is nagy kérdőjelek jöttek fel evégett, hogy vajon miért tehette. Sajnálom amiért nem lehettünk melletted, ámbár nehéz anyámat olykor elképzelni másmilyennek, ne haragudj ezért. Azt hiszem te és én tényleg máshogy látjuk a családot. Abban mindenképpen biztos vagyok, hogy te jártál ilyen szempontból jobban. – ejtek meg egy halovány mosolyt. Nem kell szenvednie azért mert nélkülözik. Mármint legalábbis az én anyáméktól. Azt hiszem ezt is sikerült rosszul megfogalmaznom így összevontam a szemöldökömet.
- Arra értendően, hogy anyámék milyenek veled. – javítok rögtön magamon mielőtt még nagyobb ostobaságokat nyögnék ki. Szép volt Josh! Csak így tovább, rendbehozás helyett inkább rombolni fogsz itt csak várni kell a rengésre. Lassan kinyitom a ládikát mintha valami kincs lenne benne. Természetesen Janie számára biztosan az. Ezért sem akarom úgy kezelni mint, ahogy rendes helyzetben állnék én ehhez az egészhez hozzá. Cinikusan. El is nyomok erre egy grimaszt így láttam meg anyám írását. Ezerközül is felismerném.
- Mond csak Janie, te egyáltalán kit milyennek látsz? Jake-t, Shanna-t, Julie-t, engem vagy Jo-t? Az én részemet lehetséges, hogy megtudom fejteni. Elég sötét szörnyetegként éltem és néha élem még mindig a mindennapokat, hiába próbálok változni. Valahol örülök, hogy te kimaradsz valamilyen szinten abból a mocsokból ami engem körbevesz apámnak hála. – ujjaim lassan végig szaladnak a kézírásokon, Janie-n és anyámén is. Felmerülhet a kérdés talán egy idegenbene miként is érzem magamat? Mi az amit értek? Mi az amit nem? Talán elég kényelmetlen kijelenteni, de nem igazán éreztem sohasem szeretve magamat. Vagy talán nem engedtem soha, hogy szeressenek? Magam sem tudom. Lehet, hogy mind a kettő egyszerre. Mégis eléggé kétszínűnek tűnhet, hogy én próbálok megjavulni, összeszedni a szétszéledt szálakat, a családot. Pedig tényleg akarok ezen változtatni. Rá pillantok a Janie-re, ahogy elszakítom a tekintetemet a levelektől.
- Egyáltalán valamelyikünk igazán megkérdezte, te miként éled meg a dolgokat? – kicsit újra összeszaladnak a szemöldökeim. Rendben, anyám vele volt. De más? Jo egy aranyszívű színfolt. Azt hiszem megdöbbentően keveset tudok a saját családomról. Ettől keserű szájíz kezd számba telepedni amitől nagyobbat is nyelek.
Janette Troops
Reveal your secrets
Janette Troops
Mardekár

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-04-05, 18:27

Josh & Janie

Az elmúlt hónapok azt hiszem a családunk minden tagjának embert próbáló volt. Minden tekintetben. Jake állapota pedig... nos ő volt az elmúlt időben a támaszom. Most pedig, hogy kómában van, már úgy érzem végleg magamra maradtam, és senkinek sem önthetem ki a lelkem. Tudod, úgy igazából. Mármint Shannával gyakran beszélgetek, és olykor finoman igyekszik is tanácsokat adni, és tényleg kedvelem a kvázi sógornőm, de ő mégsem Jake. Nem tud megvédeni a családi elvárások, az akadémiai képzés nehézségei, és az egyetemi teljesítéskényszer harapófogójától. Főként úgy nem, hogy közben a saját szakállamra kezdtem nyomozni apám eltűnése ügyében. Ebben is csak Jake volt a segítségemre. Jake tudott róla egyedül. Ő támogatott, ő volt, aki elkísért apám irodájába hosszú évek után először.
Furcsa ha belegondolok, hogy az unokatestvéreim közül mindig Jake állt hozzám közel. Nem a lányok, és nem Josh. Tulajdonképpen Josht elég ritkán látni. Akkor is elég hideg, és távolságtartó. Na nem mintha ez a hideg légkör nem fertőzné az egész családunkat. Én sem igyekeztem soha közel kerülni az idősebb unkabátyámhoz. Talán, mert eddig itt volt Jake. De már nincs. Nélküle kell megtanulnom boldogulni és ez nehezebb, mint hittem.
- Én is csak elmélkedni szerettem volna. Miféle érdekes dolgok? - kérdezek vissza, immár akkor, amikor unokafivérem leül mellém. Úgy tűnik máris van valami közös bennünk, ha ugyanazt a helyet választottuk, hogy magunk legyünk. De talán nem is kell igazán egyedül lennünk. Hiszen család lennénk. Éppen csak eddig nem nagyon közelítettünk egymáshoz. De vajon miért nem?
- Érzelmi bomba? Azt hiszem a családunk nem nagyon ismeri ezt a kifejezést. Nem vagyunk jók, az érzések kimutatásában. Egyikünk sem. - nevetem el magam egy kissé zavartan. De attól még igaz, ami igaz. A mindig erős határozott, és tökéletes Janette Troopsot kell mindig mindenkinek látnia. Még a saját családjának is. Egyedül Jake volt a kivétel, aki láthatta a másik oldalt. A bizonytalan, kétkedő Janie-t. Most pedig roppant különös, hogy Josh az, aki látja ugyanezt, mégsem zavar. Plusz azért a metamorf mágiámmal elég szép kis ironikus helyzetet teremt, hogy képtelen vagyok kifejezni a saját érzéseim.  
- Semmiég. Csak néha elég nagy a nyomás. Hogy mindent jól csináljunk. Te is tudod. Gondoltam itt levegőzök egy kicsit, és engedek ki. Nem számítottam látogatóra. De nem bánom, hogy itt vagy. - teszem még hozzá az utolsó mondatot, mielőtt meggondolná magát, és lelépne, hogy magamra hagyjon. Nem is értem, hogy most mért nem akarok mégsem egyedül lenni, amikor eredetileg ezért választottam ezt a helyet.
- Beszélni, velem? Valami baj van? - nézek rá kérdőn, hiszen mi eddig jóformán csak akkor beszélgettünk, ha valami családi dolog indokolta. Mint akkor, amikor Jake kómába esett, és Josh eljött értem a Roxfortba. Josh tartott vissza, hogy ne egy eszelős tyúkként rontsak rá a gyógyítókra. Belegondolva elég rendesen próbára tehettem a fizikai erejét. Talán véletlen még meg is karmolhattam ott a Mungo folyosóján. Még bocsánatot sem kértem érte. Igaz, mi Troopsok a bocsánatkérésben sem jeleskedünk. Tulajdonképpen szinte még sosem kértem bocsánatot semmiért.
- Ez? Csak néhány levél. Mármint emlékszel, hogy az apám kivett a Roxfortból, mielőtt eltűnt, és elvitt egy Merlin háta mögötti lánynevelő internátusba? Évekig csak az anyukád levelei jelentették a családot, és az otthon érzetet ott a világ végén, nélkületek. - mesélem végül el, amikor rákérdez a dobozra. Sőt a kezébe is adom. A doboz zárjában pedig egy kulcs medál van ezüst láncon, ami többnyire a nyakamban látható. Ám most, ha Josh akarja, akkor felnyithatja a dobozt, és bepillantást nyerhet a másik, valódi Janie belső világába. Vagy inkább a saját édesanyjának világába, ahogy egy tizenéves kamaszlányt próbált átsegíteni a távolból a kamaszkor minden nyűgén, aki távol rekedt a saját családjától.
Vendég
Reveal your secrets

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-04-04, 19:10

Janette & Joshua

Az utóbbi hónapok arról szóltak mennyire is próbálom az életemet kiforgatni minden sarkából. Ami nem feltétlenül rossz dolog, ha azt nézzük próbálom helyrehozni azokat a dolgokat amit teljes mértékben sikerült elkaszálnom az egész életemben. Ehhez pedig olyan dolgoknak kellett történnie aminek jobb esetben soha sem kellett volna. Jake kórházban fekszik kómás állapotban és szinte csak imádkozni tudunk, hogy minél előbb ébredjen fel. Apám… ő pedig egy igazi fertő az emberek életébe még, ha olykor meg is szán a kedvességével és a kegyeivel. Az ő gyerekének lenni felér egy valóra vált büntetés sorozattal. Azóta rebegtette felém csak a figyelmét mióta az öcsém kómában van, és a figyelem is csak azért járt mert jó hírem van az Aurorok között. Eléggé szánalmas, hogy minden csak erről szól. Légy Auror. Légy a legjobb mert Troops vagy és ez a kötelességed. Vajon hova kerültek azok a dologok, hogy mit akarunk mi? Mindig a sarokba voltak söpörve mert a családi név kötelez. Ezért is változtam egy olyan fertővé ami nem ismer semmit annak érdekében, hogy megkaparintsa azt amit akar. Legalábbis így volt.
Elég időt töltöttem most vele ahhoz, hogy megbánjak mindent amit valaha kiejtettem a számon vagy cselekedtem. Természetesen a változást más is elősegítette, egy hozzám közel álló személy. Jó barátom lett az iskolában és nem bántam meg, hogy megismertem azt sem. Kaptam egy jókora fejmosást azért a dolgokért amiket csinálok és csináltam. Megkellett volna lepődni ezen a húzáson? Szerintem egyáltalán nem, egyáltalán nem voltam egy jó gyermek soha sem. Inkább egy természeti csapásnak tudom magamat jellemezni aki egy sötét és lélektelen szörnyeteg. Éveken keresztül gyötörtem Shanna-t is. A testvéreim pedig szerintem egyáltalán nem tudtak rám számítani. Olykor természetesen meghallgattam őket, és nem feltétlenül küldtem el a húgaimat sem a fenébe, de nem volta megy ma született bárány. Inkább egy fekete. Janie sem volt talán ez alól kivétel. Így mostanra elkezdtem mindent szépen, lassan rendbe hozni. Apámék dolgai egyáltalán nem érdekelnek leginkább sógornőm és a húgaim felé próbálok nyitni és el jött az idő, hogy unokahúgom se maradjon ki a sorból.
Ezen gondolatok közepette indultam meg a Tetőtéri kilátó felé. Kicsit kiakartam szellőztetni a fejemet és végig gondolni miként is indítsam meg a beszélgetés szálát majd Janie felé. Nem feltétlenül könnyű az ilyesmit meglépni főleg egy akkora érzelemmentes idiótának mint amilyen én vagyok. Könnyebb a cinizmus felé menetelni mint, hogy kedves bájcsevelyt elkezdjek valakivel is. Nem azt mondom, hogy feltétlenül rossz, viszont nehéz. Az érzelmeimet sohasem mutattam ki senkinek, nem hiába vagyok egyedül és amúgy is alig járok haza. Csak akkor jelenek meg mikor nagyon szükséges mint például valaki születésnapján vagy névnapján. Igaz olykor ezeket is másképpen szeretem megoldani mondjuk elviszem valamerre a szerencsés nyertest. Annyira el vagyok bambulva a saját gondolataimban, hogy észre sem veszem, hogy amúgy van itt valaki. Mikor felemelem a fejemet akkor pillantom meg gondolataim főszereplőjét. Ez valami új fajta képesség mostanában nálam? Azok vannak az adott helyeken akin nagyon sokat gondolkodom? Kicsit össze is vonom a szemöldökömet majd lassan elé sétáltam és úgy néztem le Janie-re. Figyeltem őt így amikor felnézett nem kerülte el figyelmemet a vörösség. Sírt. Egy kicsit összevonom újra a szemöldökömet, az is érdekes volt mennyire elszeretné takarni a kis ládikát.
- Szia Janie, mondjuk úgy, hogy elmélkedni akartam, de mostanában elég érdekes dolgok történnek, ha én valahol megjelenek. – válaszolom neki higgadtan majd lassan leültem mellé és könyökeimmel támaszkodom combjaimon összefonva ujjaimat úgy nézek rá unokatestvéremre.
- Mi történt? Látszik, hogy nyomja valami a szívedet. Tudom nem vagyok egy igazi érzelem bomba, de elmondhatod, ha szeretnéd. – fürkésztem őt némi aggodalommal. A Troops-okra eléggé rá jár valami átok. Szerintem valamiféle hibát vétettünk nagyon, hogy ezt el kell viselni. Igaz a szülők maguk egy elég nagy átok.
- Amúgy is beszélni akartam veled. Először viszont mesélj. Mit hoztál fel magaddal? – óvatos kérdés volt amire, ha akar nem válaszol. Rossz szokásommá vált az auror lét alatt, hogy mindenre odafigyelek és próbálom jobban kiellemezni. Na nem mintha ez tinédzser vagy gyerekkoromba más lett volna. Mindig ki akartam ismerni kivel állok szemben, ez sajnos olykor a családomra is kivetül. Az pedig, hogy fájóan megmondom mit gondolok, talán ezen is majd csiszolnom kell. Nem vagyok én a finomkodás embere, szóval így miként sikerül ezen csökkentenem, hogy ne legyek egy tapintatlan ficsúr. Magam sem tudom, talán ehhez is kelleni fog némi segítség löket. Az pedig majd kialakul… azt hiszem.
Janette Troops
Reveal your secrets
Janette Troops
Mardekár

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-04-02, 21:31

Josh & Janie

Milyen most Janette Troopsnak lenni? Itt és most? Ebben a pillanatban? Elég vacak érzés. Rengeteg kettős érzés van bennem, és néha úgy érzem ezek egyszerűen ketté tépnek. Egyrészt szeretnék mindenkinek megfelelni. Főként a bácsikám aurori elvárásainak. Szeretném, ha azt mondhatná, hogy tökéletes Troops lány vagyok, akire igazán büszke lehet. Hiszen igazán hálás vagyok, amiért apám eltűnése után befogadtak. Gyakorlatilag akkor sem szerethetném, és nézhetnék rá jobban fel, ha az ő lánya lennék. Félig-meddig annak is tekintem magam. A nénikém pedig igazából az egyetlen anya akit ismertem valaha is. Ő és a levelei segítettek át nagyjából minden kamaszkori problémámon. Ha nem lettek volna azok a levelek... azt hiszem elvesztem volna. Szóval, igen. Szeretnék tökéletes Troops lány lenni, aki megfelel minden elvárásnak. Akire igazán büszkék.
De ugyanakkor szabadságra is vágyom. Arra, hogy a magam útját járjam. Hogy a saját egyéniségemet fejezzem ki, és önmagam miatt szeressenek. Szeretem a bájitalkeverő szakot, és a bűnügyi labort. Jobban, mint itt lenni, és mindenféle próbán megfelelni. A baj csak az, hogy a bácsikám szerint egy sima kis laboros nem igazi auror. Pedig a nyomozásban ugyanolyan fontos szerepe van ennek a munkának, mint párbajozni a rossz fiúkkal.
Ráadásul itt van Julia is. Szívem szerint elküldeném. Megmondanám, hogy ez nem az ő útja, és menjen haza. Kezdjen magával kb. akármit az aurorságon kívül. Úgy érzem helyette is nekem kell megfelelnem. Ez pedig még nehezebbé teszi ezt az egészet. Hiszen ő nem láthat így.
Szóval, hogy egy kicsit levegőzzek, és kiszellőztessem a fejem feljöttem ide a kilátóba. Ez a hely az Akadémia legszebb pontja. Ráadásul egyedül lehetek kicsit. Én és a gondolataim. A vívódásaim. Juliának nem kell látnia a gyengeségem. Pedig tudom, hogy neki még tartozom egy bocsánatkéréssel is.
Így csak egy padon üldögélek a kilátó tetején, egy kis ládikával, ami tele van levelekkel. A ládika gondosan le van zárva, hogy a tartalma véletlen se kaphasson szélre idefenn. Nem is tudom, hogy minek hoztam fel egyáltalán.
Csak akkor eszmélek a gondolataim közül, amikor valaki eltakarja a lemenő nap utolsó narancssárga fényeit. Gyorsan igyekszem elrejteni a szokásos pókerarc mögé a dúló érzéseim, de így is késő. A vöröslő szemeim így is elárulják, hogy percekkel ezelőtt sírhattam.
- Josh? Mit... mit keresel itt? - nézek fel rá meglepetten. Van annyi önuralmam és tartásom, hogy nem kezdem el a szememet törölgetni. Azzal csak egyértelműbbé tenném a helyzetet. Ugyanakkor az arcomról most tisztán leolvasható a meglepetés. Nem számítottam itt Joshra. Igazából senkire se számítottam.

A hozzászólást Janette Troops összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2021-04-05, 17:09-kor.
Ronan Idriss
Reveal your secrets
Ronan Idriss
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-28, 12:23

Akadémia - 1. forduló

"A legjobb dolog a fagyban: az elesettek hullái nem rohadnak olyan gyorsan."

Úgy érzem se időm, de egyebem, hogy megállapítsam, miként jött létre ez a "látomás" amibe bele kerültem, de gondolom, ha elbuktam volna, valamiféle elme-útvesztőbe kerültem volna. Szerencsére soha nem fogom megtudni!
És mikor megkérem, hogy segítsen végső soron semmivé válik és megtalálom anyámat. A kérdése nyomán elönt valami, aminek nem engedek utat és oda sietek csak hozzá, hogy felsegítsem. - Anya.. - mielőtt azonban befejezhetném a mondandómat rántást érzek a köldökömben, amiről mindig a hinta jut eszembe és az a nagyon jellegzetes érzés... Nem tudom, hogy az angyalnak köszönhető-e vagy annak, hogy anyám újra a közelembe került, de szentimentálisabbnál szentimentálisabb képek úsznak az agyamba. Olyan emlék foszlányok amikre azt hittem már rég elfelejtettem és sikerült tőlük függetlenítenem magamat..
Mikor megérkezünk a kiindulópontra azért körbe nézelődöm, hogy mi is történt de nem mozdulok el a helyemről, főleg mert édesanyám itt van mellettem és miután Shanna közli, hogy vége, én csak az idősödő asszony felé fordulok és kissé félszegen nézek rá ő meg néhány pillanatig még próbálja össze rakni mi is történhetett, hiszen ő mugli, úgyhogy ez most elég durva élmény volt számára mindenhogyan. De amint magára talál, csak megcsóválja a fejét és egészen halkan az ajkába harapva kér számon - Komolyan ez kellett, ahhoz, hogy újra találkozzunk?! - majd akkora csattanót lekever, hogy csak pislogok mint hal a szatyorban és érzem, hogy masszívan csöng a fülem utána. De nagyjából két pillanattal később már sírva borul a nyakamba és egyszerre örül nekem és szid közben...
Csodálatos. Én úgy teszek, mint akit ez az egész egyáltalán nem hozna sem kínos sem semmilyen más helyzetbe és csak megértően vissza ölelve lapogatom szerencsétlen nő hátát. - Semmi baj... Itt vagyok...

//Köszönöm a játékot! Very Happy szuper volt!

Zene © Öltözet

Tudod mit okoz az;
Amikor elismered, hogy egy
antagonistáknak is lehet igaza?
Nemcsak a hőst fizikailag pusztítja el,
hanem igazából a hős értékeit pusztítja el.
Adora McGalagony
Reveal your secrets
Adora McGalagony
Hollóhát

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-24, 19:41

Halálosztag & Adora

Nos, ez a hely biztosan nem a Roxfort; a festmények száma is remekül reflektálja ezt. Kissé elszomorít, hogy az első ötletem hamvába holt akár egy főnix, de legalább az igének van valami haszna, hiszen megjelenik egy ajtó, nagyjából a semmiből. Diadalittas érzés fog el; szinte már hallom Corvust, ahogy kinyög egy ’na végre’-t. Apró probléma csupán, hogy a lépcső nem éppen jó irányba áll, de ennek ellenére elindulok s szinte extázisos élmény ahogy meghallom a kövek mozgását.

- Ez az. – Motyogok kissé megfáradva, de azért mosolyogva, mint aki révbe ért…Persze azonnal leolvad üdvös arckifejezésem, ahogy megérzem az ismerős érzést gyomromban. Merlin koszos palástjára! Mérhetetlenül csalódott vagyok. Nem is tudok megszólalni annyi indulat kavarog bennem. Olyannyira szorítom azt az átkozott könyvet, hogy elfehérednek újbegyeim, miközben belülről véresre rágom a számat ahogy Shanna szavait hallgatom.

Minden további nélkül fordulok ki a teremből és trappolok le a lépcsőn szinte tajtékozva. Ritkán villantom meg ezt az agresszív oldalamat, nem vagyok hozzászokva a vereséghez és a velejáró megaláztatáshoz. Merthogy ez egy vereség számomra. A legjobbnak kell lennem, mégis éppen, hogy elfogadható a teljesítményem. Nem is fogok írni erről anyámnak, annyira szégyenteljes. Lent az aulába is trappolok még, de az ember tömeg lelassít. Most már látni akarom bongyorkát, legalább ennyi pozitívuma legyen a mai napnak.

Remélhetőleg ismer annyira, hogy nem hozza fel csúfos vereségemet, s a beszélgetés során gyorsan lenyugszom. A könyvet nem tudom, hogy megtarthatjuk-e, de ha igen akkor neki adom. Sajnos van rá esély, hogy tönkre tenném, ha egyedül maradnék a kötettel, ami nem szép merénylet lenne az ártatlan lapok ellen. Erről eszembe jut, hogy még vár rám egy kaland az Akadémia könyvtárában. Talán ma este meg is ejtem, hogy megfordítsa a nap fennhangját.

//Köszönöm szépen a játékot, csodálatos volt! Adorával ellentétben én nagyon elégedett voltam mindennel, ötletes feladat volt! Very Happy //

Why are you so serious
love
?

Don't you know how to have
fun
?
Mark S. Carlyle
Reveal your secrets
Mark S. Carlyle
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-22, 14:41

Az akadémia& Mark
Tényleg bízom abban, hogy sikerül megtalálnom Gemmát és sikeresen teljesíthetem az első próbát. Elvégre, idősebb vagyok, mint az újoncok nagy többsége, akik még a Roxfort padjait koptatják bizonyos okokból. Én valamennyivel tapasztaltabbnak és felkészültebbnek érzem magam, habár az eddigi teljesítményem alapján van még hova fejlődnöm. Azzal eddig is tisztában voltam, hogy az emberi kapcsolatok a gyengéim, nem is lepett hát meg különösebben, hogy a mogorva fickóval alig jutottam valamire, de az, hogy még annak a csajnak is lógok egy szívességgel... Túl sok. Mindenesetre, nem tehettem mást, minél hamarabb véghez szerettem volna vinni a próbát és kellett az a szótár. Másként aligha jöttem volna rá, mit is jelent az a szó, amelyet a férfi megadott számomra. Nem vagyok egy nyelvész. A latint pedig egyenesen gyűlölöm.
Az általam alkalmazott varázslat nem egészen úgy sül el, ahogy eleinte terveztem, de ez szinte már meg se lep. Ez az egész próba annyira távol áll attól, mint amit eredetileg elterveztem magamban! Komolyan arra számítottam, hogy a fizikumunkra fognak építeni és vizes akadályokban csúszkáló lányok fenekét bámulhatom majd végig, erre itt vagyok és Gemma holléte után kutatok. Valahogy nem szerepelt a terveim között a testvérem bevonása. Vajon miként fog reagálni, ha ismét visszakerül az eredeti helyére? Emlékezni fog egyáltalán erre az egészre? Értesítették arról, hogy ő lesz az első feladat? Alá kellett írnia valamit? Egészen biztos vagyok az igenlő válaszban, hiszen ez a Mágiaügyi Minisztérium hatásköre, semmit se végeznek el hivatalos nyomtatványok kitöltése nélkül. Pláne nem az emberrablást.
Miközben gondolataimba mélyedve szemlélem a festményt, az azon található könyvön egy igen halovány felirat adja tudtomra, hogy arra kell koppintanom a pálcámmal. Kissé mérgelődve sóhajtok hát egyet, magamban a saját ostobaságomat szidva, végül - kelletlenül bár - felemelem a pálcám, majd megteszem, amire a szöveg kér. A rántás a köldökömben felettébb kellemetlen, leginkább a zsupszkulcsot juttatja eszembe, de - amint felbukkanok a kiinduló ponton - olyan képet vágok, mintha meg se kottyant volna számomra. Az évek alatt egészen jól sikerült magamra öltenem az érzéketlen tuskó szerepkörét, ez pedig a rosszullétekre is vonatkozik. Bizonyos fokig képes vagyok leplezni a kellemetlenségeket, a hányinger és szédülés is ilyesmi. Még vámpírként is hatással van rám.
A kezemben tartott könyv azért igencsak meglep, de az még inkább, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek nem sikerült megtalálnia a legfontosabb személyt az életében. Mindenesetre, az még nyújt számomra némi vigaszt, hogy nem estem ki. Gemma azonban a bénázásom ellenére is ott téblábol az aulában. Nyilván engem keres a tekintetével, én pedig nem sokkal később már magamhoz is ölelem. Még nem rendeződött teljesen a viszonyunk, de azért igenis aggódtam érte, hiszen nem szerettem volna, ha miattam bármiféle baja is esett volna a próba folyamán.

(Nagyon szépen köszönöm a játékot, személy szerint élveztem Very Happy Remélem, Mark a későbbiek folyamán kissé jobban teljesít majd Very Happy)

♫ Who we are ♫Aktuális viseletIdézet, szöveg ©
Justice Simmons
Reveal your secrets
Justice Simmons
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-22, 12:33

Halálosztag & Justice

Nem sikerül szót váltanom az apámmal, vagy legalább kideríteni, hogy esetleg értékeli-e a munkámat, pedig direkt szóvá teszem, hogy úgy sejtem én vagyok az első, hiszen Mark még a könyvet se találta meg egyedül, a segítségemre volt szüksége hozzá, ami persze hasznos lehet még a jövőben. Azért még én is éppen moccanok, de már nem kell a férfire szegeznem a pálcámat, hiszen egy pillanat múlva már máshol vagyok, azaz visszatérek a kezdetekhez a kilátóba. Apa mellettem, de úgy látom jónéhányan vannak, akiknek nem sikerült a feladat végére érniük, mert nincs velük az, akiért indultak. Büszkén húzom ki magamat, sejtve, hogy bizonyára Shanna nem örül neki, hogy sikerült nekem, de nem látom ezt az arcán. Most is olyan hűvös, mint a Nagyteremben.
- Szép volt! - biccentek azért egyet a mellettem álló Ronannek, hiszen úgy fest ő is végigvitte a feladatot, bár a nő, bizonyára az anyja nincs a legfittebb állapotban. Az apámmal ellentétben, akinek semmi hasonló problémája nincs, csak idegesen pillant le az órájára, hogy aztán biccentve egyet nekem elköszönjön és sietősen távozzon a teremből, hogy visszatérhessen a munkájához. Egy futó pillantra elhúzom a számat. A sikeremet szokás szerint beárnyékolja a hozzáállása, de ez tényleg csak egy másodpercre látszik rajtam, aztán kihúzom magamat és én is távozom. A mai napot teljesítettem, a többi is menni fog, a mostani legalábbis elég nagy önbizalmat ad hozzá, az apámmal pedig... próbálok nem törődni. Majd, ha iskolaelsőként végzek itt, ha én leszek a legjobb akkor majd... akkor majd biztosan azt mondja, hogy büszke rám!

//Köszönöm szépen a játékot! Szuperül felépítetted, figyelembe véve a dobásokat és a karaktereket is. A kockák ezúttal mellettem álltak, úgyhogy mázlim is volt rendesen, előre rettegek a következő körtől. Very Happy//

Can you change me?
Shanna Griffin
Reveal your secrets
Shanna Griffin
Varázslény

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-21, 10:49

A Kadétok & Shanna

Záróakkord

Lehet, hogy egy kissé máshogy viselkedik, mint a felesége, még is a csinos ruha és az odaadó csókok teljesen elvonják a fiatal férfi figyelmét és nagyon is szenvedélyesen viszonozza, meglepően jól csókolva. Nem mintha ez lenne a lényeg.
A kulcsokat játékosan elveszi és úgy tűnik, hogy a férfit nem készítették fel arra, hogy ki is az, akit meg kéne állítania, mert elindul kifelé és csak az ajtóban fordul vissza, hogy meglepetten konstatálja, hogy Justice - a felesége alakjában - kinyitja a rácsokat az apjának. Elkerekedet szemmel már emelné a pálcáját, hogy megállítsa, de ahogy kattan a zár és nyílik az ajtó Justice hirtelen rántást érezhet a köldökében és...

Mark szöszmötöl a festménynél, de nincsen egyedül azok között, akik semmire se jutottak a feladvánnyal, nagy mázlija volt, hogy Justice-nál észrevette a szótárt és hajlandó volt segíteni neki. Amikor kiejti a varázsigét nem egészen az történik, amire számított, ugyanis egyértelművé válik, hogy nem olyan könyvet kell találnia a teremben, mint amilyen a festményen a varázsló kezében látható, hanem EZ AZ A KÖNYV! Egy halvány felirat jelenik meg, hogy koppintson a pálcájával a könyvre és amikor megteszi Mark hirtelen rántást érezhet a köldökében és...

A feladvány lépten-nyomon szervesen kapcsolódik a lányhoz, de nagyon nehézre szabták, ez egyértelmű. Talán azért, mert Minisztériumi dolgozóként már is magasabb elvárásoknak kell megfelelnie, mint az egyszerű civileknek vagy a húszas éveik környékén járó egyetemistáknak? Jól pörög a nyelve és ugyan nem lehet olvasni a rostélyok alatt égő szemekben, de a páncélnak a testtartása minden mondattal kissé megváltozik. Ereszkedettebb lesz, nyíltabb, és amikor a nő kimondja az utolsó szavakat nyikorogva emeli fel a kezét. Teresa azt remélheti, hogy irányt fog mutatni, ám a kar előre lendül és a vállán állapodik meg puhán, de súlyosan.
- A szavaid nemesek és magabiztosak. Sajnálom, Artizák sarja... - jut csak idáig és Teresa hirtelen rántást érezhet a köldökében és...

Adora próbál élelmesen még több információt begyűjteni és a festményekhez fordulni, de ezen a szinten nincsen olyan rengeteg és alapvetően az egész épületben nem olyan gyakoriak, mint a Roxfortban, ahol a lépcsőknél végig a falon szaladnak körbe a mágikus művészek munkái. Először nem is talál olyan festményt vagy szőttest, ami az ajtót rejthetné, ám a varázslata után a magasban kirajzolódik egy ajtó, amit csak akkor érhetne el, ha a lépcső, ami előtte van ugyanúgy elfordulna, mint a Roxfortiak. Ahogy rálép a kövek csiszatolós nyikorgó hangját halja és megremegnek a fokok és vélhetően megindulnának a helyes irányba, ám Adora hirtelen rántást érezhet a köldökében és...

Az angyalnak rettentő ereje van, mintha átlátna mindenen és mindenkin, elsöpri lényegében külvilágot a fiú körül és csak ők ketten lebegnek a fényben. Nem egyértelmű, hogy milyen bűbáj hozta létre, milyen varázslatokkal machináltak, hiszen a világunkban nem léteznek csak úgy angyalok, de sejtheti, hogy a gondolatait is átadta, amikor felsejlett előtte az emlék. Az angyal megsemmisítő tekintettel bámul rá egészen addig, míg végig nem mondja, amit akar. Az alakja megváltozik, lényegében a semmivé foszlik és az elpárolgó bűbájok alatt meglátja a kissé kókadt, de ébredező anyját.
- Ronan? - pislog néhányat a nő, ahogy lassan megpróbál felállni, de amikor a fiú a közelébe lép és megérinti vagy felsegítené, akkor Ronan/Jude hirtelen rántást érezhet a köldökében és...  

[Mindenki]

Kit közelebbről, kit távolabbról, de a térmágia mindenkit katonás rendben ránt vissza a kiindulópontra, méghozzá sorban rendeződve. Szemben áll mindenki a kilátó távcsövével, ami mellett Shanna áll egy mappával, ám ezúttal nem összevissza, hanem csoportokra osztva.
Shannával szemben balra olyanok állnak, akiknek még az első könyvet se sikerült megszerezniük, és bőven akad ilyen kadét.
Shannával szemben középen olyanok állnak, akiknek a kezében ott van a könyv - Adora, Teresa és nagy meglepetésre Mark is ott szorongatja az igazi megfelelőjét a festményen látott könyvnek.
Shannával szemben jobbra pedig olyanok állnak, akiknek sikerült elvégezni a feladatot - összesen öt kadétnak -, mellettük ott vannak az elveszett családtagok. Justice mellett az édesapja és Ronan mellett az utolsó pillanatban megtalált, még kicsit a bűbájoktól zavarodott, de teljesen egészséges anyja.
- A próbának vége és az eredményeket nemsokára kihirdetjük összegezve minden csoportot és pontszámot, hiszen ahogy az elején leszögeztem, a mai nappal nem kevesektől megválunk. Köszönöm a mai munkátokat és a kiképzésen találkozunk. - zárja le Shanna röviden, mindenkin végig hordozva a tekintetét, megakadva egy-egy ismerős arcon, de nem akarja azokat jobban elkeseríteni, akik a kiesők között lehetnek vagy azokat tovább dicsérni, akik sziporkáztak. Csak egyszerűen lesétál a "katedráról" a pontokat rejtő papírjával és magukra hagyja a kitörő zsivajban a kadétokat.
Természetesen a földszinti aulában mindenki megtalálja azt, akit keresnie kellett, senkinek nem esett semmiféle bántódása és válthatnak velük néhány szót, ha akarnak.

// Köszönöm szépen a játékot, remélem a helyenként rémes dobások ellenére is élveztétek, sok sikert a következő körökhöz!
Eredményeket elküldtem Lunának és ő fogja összesíteni és kihirdetni! ^^ //  

[/b]

Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár,
s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni,
amelynek értelmét előre látjuk.
Ronan Idriss
Reveal your secrets
Ronan Idriss
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-17, 20:58

Akadémia - 1. forduló

Fellapozza a könyvecskét és amit tapasztal az alaposan meglepi. Annyira, hogy a hirtelen környezet megszűnés miatt még egy kicsit az egyensúlyát is elveszíti és egyetlen pillanatra fél térdre kényszerül, a dobhártyáját ostrom alá veszi az angyal számon kérő hangja. És az a tény, hogy Shanna hangját hallja bele egy kissé megakasztja és valóban átjárja valami meg úgy összességében is próbál összpontosítani a mentális ellenállásra, ami az angyal mennydörgő kérdései miatt abba fullad, hogy egy emlék idéződik fel benne sokkal inkább önkénytelenül mint szándékosan.
Egy emlék amiben a vitorláson vannak valahol annyira nem messze egy parttól. Ő és az édesanyja. A vitorlás áll, szélcsend van, az anyja pedig a vitorlás körül úszkál. Aztán a nő felsikolt és valami lerántja, a helyén pedig vér bugyog fel. Jude hat hét éves forma és alaposan frászt kap de végül néhány kétségbeesett kör és sírás közeli állapot elérése után, utána ugrik az anyjának. A víz miatt a többi emlék nagyon zavaros és érzetre irreálisan sokáig vannak odalent, de Jude az anyjával együtt bukkan végül fel. És itt véget is ér az emlék mert Jude megtalálja a hangját. Hiszen a kérdés és az emlék összessége némi felháborodást vált ki belőle és emlékezteti olyan alapvető dolgokra, mint például, hogy amik előzőleg felmerültek benne, hogy tán jobb is lenne nem találkozni vele szerte is foszlanak ás helyette ott visszhangzik a mellkasában.. hogyhogy MIÉRT? "AZÉRT MERT AZ ANYÁM." Hirtelen sikerül egyből komolyan vennie a feladatot...
- Minden perc számít, ahogy anno a baleseténél... A téblábolásom miatt majdnem meghalt! Nem akarom többször cserben hagyni, akárhogy is váltunk el. Ő az anyám. - érezhetően sikerült felszívnia magát, bár nem minden részre válaszolt. De azért a végére csak össze harapja az állkapcsát és tisztázza magában, hogy az angyal valószínűleg nem az ellensége, nem olyasvalami amit legyőznie kell így elő veszi az illedelmesebb felét. - Segíts nekem kérlek!

//Megjelenés:  20 pont
Varázserő: 30 pont
Összesen: 50

Ronan Idriss carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka6 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka7

Zene © Öltözet

Tudod mit okoz az;
Adora McGalagony
Reveal your secrets
Adora McGalagony
Hollóhát

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-16, 19:23

Halálosztag & Adora

Belegondolva tényleg elég ködösen fogalmaztam meg ezt a kérdést. Legszívesebben homlokon vágnám magam. Mondjuk akár be is mutatkozhattam volna így elsőre, de persze ez csak most jut eszembe. De legnagyobb meglepetésemre közelebb hajol, így én is közelebb lépek hozzá. Csodálkozom, hogy egyáltalán válaszol nekem, s maga a válasz is eléggé zavaros számomra.
- Tényleg? Köszönöm, hogy hálálhatnám meg… - A mondandóm végére se érek már is eltűnik. Ez azért felettébb feltűnő, de nem kezdek el körbe nézelődni, mert nem igazán van időm erre. Lépnem kell. Kimegyek hát a folyosóra és a lábamnál nyüszítő rókával igyekszem meglátni, amit eddig nem láttam. Több ötletem is van. Felalá sétálva a fokokon el mormolok egy-egy revelio*-t. Azt hallottam, hogy sok ereklyevadász használja ezt az igét folyosók és helyek  felfedésére.
- Merlinre Flint! Hova bújtál? – Mérgelődök miközben igyekszem mindegyik fokra többször, több helyen rálépni, a mellettem baktató Scarlett segítségével. Nem nézek ki épeszűnek az biztos, de meg kell próbálnom mindent. A Roxfortban is vannak olyan lépcsősorok, amikre egy bizonyos helyen kell rálépni, hogy megmozduljon. Az iskoláról jut eszembe… Titkos ajtók és kikotyogás portrék melegágya, itt vajon mi a helyzet? Elgondolkozva nézem a falakat, keresve egy portrét vagy fali szőttest, ami akár bejáratot helyettesíthet vagy kikérdezhetem arról, hogy mégis hogyan bírhatnám mozgásra a lépcsőt. A múltkori minisztériumi ügyemben is végül is egy portré volt a megoldás kulcsa. Remélem, hogy jó nyomon járok, meg hogy egyáltalán ez az a bizonyos lépcső…más különben minden erőfeszítésem hiába való volt.

//*Revelio: Felfedő ige.

Megjelenés + Varázserő = 16 + 28
   Összesen: 44

Adora McGalagony carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka6 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka3

Why are you so serious
love
?

fun
?
Vendég
Reveal your secrets

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-16, 17:07

Teresa szélmalom harca az akadémián

A könyvben lévő képek felfednek egy nyomott. A legtöbb illusztráción találok egy fekete pajzsot, amelyeket fehér különféle rúnák díszítenek csak össze kell olvasnom őket, hogy a megfelelő útmutatás megkapjam. Egy folyósóra vezetnek engem, ahol ott áll egy sötét szinte fekete  páncél, gyönyörű aranyozott növényi motívumokkal díszítve. Edward a fekete herceg. Nagyapám mesés történtelem óráiról dereng  a neve, mivel családom területein vonult végig a csapataival, mikor át akart kelleni a Pireneusokon valamikor az 1360-as években. Már nem emlékszem milyen csatát vívott, de az biztos, hogy segítséget kapott őseimtől, akik pireneusi kutyák segítségével vezették végig a seregét. Amint megpróbálom megidézni a szellemét, nem sokkal később meg is elevenedik az előttem álló páncélzat. Vajon tényleg Edward herceget idéztem meg? vagy elszúrtam a varázslatot. A pálcámat biztonság kedvért rászegezem, addig a pillanatig, amíg megnem szólal. Hangjában nem érzem a hideg gonosz lényt, ahogy most nem telepszik rám még jobban az amúgy is sokszor gyötrő nyomasztó érzés sem. Okosabbá erősebbé és szívósabbá itt az akadémián válhatok. De a gyülekező sötétségre egyáltalán nem tudom, hogy mire gondol. Rossz arcú emberekre vagy a fellegekre, hogy esni fog az eső?  Kire gondol, akivel megállíthatom a sötétséget? egy másik kadéttal vagy aurora.  Hajbókolva pukedlizni próbálok, hogy tisztesen köszöntsem az egykor magas címet viselő szellemet, ha már felébresztettem és idehívtam. Megköszörülöm a torkom, mielőtt beszélni kezdek és a csőrsisak résén megpillantható fénylő szemekbe nézek. -Tisztelt hercegem, Teresa Usoa vagyok az Artiza család egy tagja. -mutatkozom be neki -Nem kérem, hogy fegyvert ragadjon értem csak tudását és információját ossza meg velem bátyámról. Elrejtették elölem fivéremet Ernesto Itzal Artiza Rovirát -ejtem ki teljes nevét, amit évek óta először teszek meg. A saját teljes nevemet se szoktam felmondani egy-egy új ismerősöm előtt úgy se jegyzik meg, de a pontos információ miatt pontos nevet adok meg a szellemnek.
- És minden bizonnyal csapdákat is állítottak fel, hogy elbukjam a küldetésem. A pontos információ és a megfelelő tudás hatalom. Ezt biztosan tudom és bízom benne ön is tudja. Egy csatába fel nem készülve nem indulhatok el. A jól informált katona, pedig felér egy fél győzelem. Segítsen, hogy sikeresen megtaláljam, elérjem és kiszabadítsam bátyám és akkor feladata alól feloldást nyer és visszatérhet oda ahonnan jött. Hol van Ernesto bátyám és hogyan tudom őt biztonságosan kiszabadítani?
Remélem, helyes információkkal és tanácsokkal lát el, hogy minden előttem álló akadályra és csapdára előre felkészülve helyt tudjak állni és tudásom legjavát használva sikeresen megtaláljam szeretteim egyikét.

//

• Kísértetvadász I. Azokra a szellemekre, akiket mindenki lát a kísértetvadász rá tudja kényszeríteni az akaratát. Minél idősebb a szellem, annál erősebbnek és tapasztaltabbnak kell lennie a vadásznak is. (Ezt a mesélő határozza meg.) Ilyenkor a szellem azt teszi, amit kérnek tőle, válaszol kérdésekre akkor is, ha egyébként nem akarna.

Megjelenés+Varázserő = 13 +35 pont
Összesen: 48 pont

Vendég carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka8 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka8

Justice Simmons
Reveal your secrets
Justice Simmons
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-15, 08:55

Halálosztag & Justice

Nem lep meg, hogy Mark elfogadja az ajánlatot. Jelenleg nincs is nagyon más választása, és nagyon remélem, hogy nem hullik ki a következő fordulóban, aztán szívódik fel, hogy ne tudjam kihasználni a dolgot. Az igazán kellemetlen lenne, bár amennyire lassan halad az se lenne annyira meglepő, ha már most elvérezne ebben a körben. Kár érte, egészen pofás a külseje, de mint tudjuk a külső ezúttal sem minden. Esetemben viszont nagyon sokat számít most a külső és a hathatós színjáték is, ugyanis el kell hitetnem a fickóval, hogy a felesége vagyok, ami úgy tűnik, hogy első blikkre elég jól megy. Ebből lesz még egy kiadós vitájuk, ha tényleg betoppan a nő, de az már igazán nem az én gondom.
- Különleges alkalmakra tartogattam eddig, de rájöttem, hogy semmi értelme. - gond nélkül fogadom a férfi közeledését, sőt egészen hozzásimulva csókolom meg, még egy kiadós nyelvjátékot is beleadva a dologba, hogy kellően elvonjam a figyelmét minden másról, mint hogy a macska köröz a teremben, hogy kiszúrja a kulcsot, amit én is jó eséllyel egyből megérzek, amikor a csók hevében végigtaperolom a fickót, persze a kulcsot keresve.
- Ha kicsit több időnk lenne, belóghatnánk az egyik üres szertárba... talán ha kések kicsit ebéd után, annyira nem lenne nagy gond, csak nézd meg, hogy az a lányka mikor ér már ide, addig majd én őrködöm. - azzal simán kihúzom a kulccsomót a zsebéből, mintha tényleg csak annyiról lenne szó, hogy átveszem a helyét addig, amíg kiles a folyosókra, hogy megnézze mikor érkezem már, hogy kiszabadítsam az apámat. Amennyiben sikerül elszakadnom tőle és a kulcsok is már nálam vannak, két lehetőség van. Ha a fickó belemegy és elindul kifelé, akkor szabadítom ki az apámat, visszaváltozva a saját alakomba. Amennyiben nem teszi meg azonnal, akkor ha már a kulcsok nálam vannak és távolabb lépett tőlem, akkor a pálcám kerül elő, hogy rászegezzem, a kulcsokat pedig odadobjam a közben láthatóvá váló macskának, hogy vigye oda az apámnak.
- Mindjárt vége papa és mehetsz vissza dolgozni. A többiek még sehol se tartanak.

//Metamorfmágus III: Képes teljes mértékben lemásolni akár egy másik embert, mintha százfűléfőzetet ivott volna, csak esetében ennek nincs lejárati ideje. Addig tartja meg az új alakot, ameddig kedve tartja.
Familiáris: láthatatlanság, repülés

Megjelenés: 35 + varázserő: 30 = 65

Justice Simmons carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka5 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka1
//

Can you change me?
Mark S. Carlyle
Reveal your secrets
Mark S. Carlyle
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-14, 18:15

Az akadémia& Mark
Nem örülök én annak, hogy Justice-al kell alkudoznom, hiszen nem szeretek senkinek se az adósa lenni, az Akadémián pedig ezer alkalma lehet ezt még behajtani rajtam. Mindenesetre, itt és most nem válogathatok az eszközökben, szégyen lenne már rögtön az első próbán kiesni. Gemmának nyilván nem esne semmi baja és nagy eséllyel ott térne magához ismét, ahonnan elvitték, de miként nézek majd a szemébe, ha még őt se sikerült megtalálnom?
Amint megpillantom a nő arckifejezését, szinte egyből leszűröm magamban, hogy bizony pont rossz kört fogtam ki magamnak. Egyértelműen nem az a fajta lány, aki puszta szívjóságból megosztja másokkal az információkat, hanem igenis elvár cserébe valamit. Valami mást. Valami hasznosat. Remek. Most majd agyalhatok azon, hogy mikor veszi igénybe az én segítségem és az is elképzelhető, hogy olyan helyzetben hajtja be ezt rajtam, amelyben garantált a kiesésem, ha segítek másoknak. De legalább nem az első körben fogok pofára esni és már az is valami.
- Csak egy - szögezem le szigorú hangon. Nem leszek a csicskája, se a hírszerzője, se semmi mása. - Benne vagyok - bólintok rá az ajánlatára, hiszen ennél jobbat a mai nap folyamán már nem kapok és az idő is vészesen fogy. Mindenki más előrébb tart nálam a feladatokban. Az a férfi... Egyértelműen vele vesztegettem el a legtöbb időt a mostani próbán.
- Kösz - biccentek, amint elárulja a szó jelentését, majd sietek is a saját dolgomra. Egy festmény van csupán a kilátóban és az nem messze tőlünk helyezkedik el. Sima ügy, már csak arra kellene rájönnöm, milyen nyomot rejthet magán. Az alakokat szemlélve nem jutok sokkal közelebb a megoldáshoz, hiszen egyértelműen a könyv lesz a kulcs. Nyilván itt van valahol a teremben, csak meg kell találnom, habár előtte talán nem ártana megtudnom a kötet címét. Egyszerűen lehetetlen rájönni, annyira aprók a betűk. Esetleg egy rejtett térkép lenne elrejtve a felületén? Bármi is legyen, egyértelműen itt kell lennie a nyomnak Gemmához.
- Vizualicus! - szegezem pálcám a festményre, hátha valamit elrejtettek rajta és a végén még nekem lesz igazam ezzel kapcsolatban.

(Vizualicus (Aparecium) Megjelenítő varázs Megjeleníti pl. a láthatatlan tintával írt szöveget.)

Megjelenés: 25 pont
Varázserő: 20 pont
Összesen: 45 pont

Mark S. Carlyle carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka9 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka6

Shanna Griffin
Reveal your secrets
Shanna Griffin
Varázslény

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-14, 16:52

A Kadétok & Shanna

5. kör

Ha Umbridge nem egy rusnya békának született volna, talán éppen olyan lenne, mint Justice, ki tudja? A lány alkuba kényszeríti Mark-ot, aki egyébként ehhez már igen hozzászokhatna, mert valahogy az okos, magabiztos nők rendre helyreteszik.
Sikerül tökéletesen felvennie a csinos nő alakját a képről, mindent leutánoz, amit csak lehet ennyi információból és amikor belép, akkor a férfi arca egyszerre ragyog fel és telik meg kissé meglepődöttséggel.
- Már is? - kérdezi csüggedten a szünetre és odalépve a lányhoz átkarolja a derekát és minden jel szerint meg akarja csókolni hosszan, szenvedélyesen, hiszen vélhetően még a frissházas időszakban vannak. - Nagyon csinos vagy, a nászút óta nem láttam rajtad ezt a ruhát… - duruzsolja a feleségének - azaz Justice-nak.
A familiáris láthatatlanul kutakodik és talán klisésen, de észreveszi, hogy a kulcscsomó a férfi farzsebéből lóg ki és nem csak egy-két darab, hanem rengeteg kulcs és rengeteg dísz, ami ezer százalék, hogy hangosan megcsörren, ha nem tereli el valami a figyelmét, amikor megpróbálják ellopni. Justice apja feláll a helyéről és lassan a rácsokhoz lép, talán türelmetlenség, talán sejt valamit, ki tudja? Minden esetre sokkal jobban figyel, mintsem az ideállított őr, akinek máris mehetnéke van és egyáltalán nem sugárzik belőle a lankadatlan éberség.

Mark kénytelen belemenni Justice ajánlatába és a könyvet fellapozva eljutnak a kulcsszónak a jelentéséig: Falfestmény, freskó. Mivel a Tetőtéri kilátónak a nagy része üveg körben és néhol egy szobor, egy könyvespolc, így ahogy körbe néz egyetlen egy falfestményt talál a teremben. A festmény egy jelenetet ábrázol a varázsvilág történelméről, egészen pontosan arról, hogy a koboldok és a muglik között milyen ellentétek feszültek, mielőtt a varázslók közbeszóltak és helyet kínáltak nekik a varázsvilágban és segítséget, hogy a muglikat távoltartsák az otthonaiktól. A képen három központi alak van, egy mugli, egy kobold és egy varázsló természetesen és ha jobban megnézi, akkor utóbbinak ott van a kezében egy könyv, amiből vélhetően egy litániát olvas fel - klasszikus középkori varázslóábrázolás.

Tessának meglódul a fantáziája, ami a problémamegoldást illeti és minden létező lehetőséget végigjár, ami szóba jöhet. A seprűjéig nem jut el, mert már korábban ígéretes nyomra bukkan. Ahogy lapozgat a könyvben egyre több elhagyott jelet talál benne. Tényleg egy lovagi páncélról van szó, méghozzá a teremtől nem messze az egyik elhagyatott folyosón egy sötéten csillogó sok száz éves darabról. A felirata a talapzatán így szól: Edward, a Fekete Herceg, 14. század . Amikor a kísértetvadász képességével kezd el kutakodni a holt lelkek jelenlétét keresve néhány pillanat sem telik belé, az öreg páncélzat megmozdul és a rostélyok alatt elsőre természetesen vészjóslónak és ijesztőnek tűnő fény gyúl, ám érezheti, hogy nem árad felé ártó szándék.
- Ifjú boszorkány... sok száz éve már, hogy letettem a fegyvert, amivel a világunk békéjét őriztem és most rajtatok a sor. Okosabbá, erősebbé, szívósabbá kell válnod, mint valaha is gondoltad volna, hogy megállíthassátok a gyülekező sötétséget. - mondja a vészjósló szavakat, okító szándékkal a régesrégi tapasztalataiból merítkezve. Persze a világ hajtűkanyart vett azóta. Egyértelműen ez páncél és ez a szellem a következő nyom, jó helyen jár, de mit kérdezzen vagy mivel vegye rá, hogy a lényegre térjen? Fogy az idő!  

Kicsit vérszegény Adora indítása, ami a szavakat illeti, de a fiatal fiú egyértelműen tud valamit és ahogy az elméjét akarja körüljárni ez be is bizonyosodik. Nincs közöttük túl nagy korkülönbség és vélhetően tetszik neki a lány, mert már ennyi is elég, hogy abbahagyja az információk visszanyelését és elkezdenek ömleni belőle a szavak.
- Az akadémián is van egy lépcsősor, ami olyan, mint a Roxforti, el tud mozdulni és akkor egy olyan szobához vezet, ami sehogy másként nem elérhető, kinyitható, se mágiával, se sehogy. - lép egészen közel és válaszol halkan, folytottan, miközben aggodalommal néz körbe a teremben, vélhetően azt nézve, hogy bárki figyel-e rájuk, minisztériumi dolgozó, vagy maga Shanna.  Úgy tűnik, hogy nem buktak le, de azért miután elmondta a mondanivalóját sietve eltávolodik és a lány ott marad a gondolataival és az új információval a lépcsőkről. Ha kimegy a folyosóra, akkor nem hogy semmiből nyíló folyosót nem lát a falakon, ahova fordulhatna a lépcső, de még ajtónak a körvonalát se, igaza volt annak a srácnak, csak akkor mutatkozik meg a hely, ami vélhetően Corvust rejti, ha ráveszi valahogy a lépcsőket, hogy úgy mozogjanak, mint a Roxfortban.

Ronan/Jude kezében nem az a könyv van, amit a híres alkimista álmában látott az angyalnál, hanem az Alkímia nagykönyve, aminek ez csak az előszava. Ettől függetlenül amikor fellapozza a könyv harmadik fejezetének hetedik oldalát, akkor szembe találja magát egy tiszteletet parancsoló, fenséges, szikrázó aurával rendelkező angyallal és amikor a szemébe néz...
Egyik pillanatról a másikra megszűnik a környezete és életnagyságban lebeg előtte a kitárt szárnyú meglepően rémisztő kisugárzású angyal, karddal a kezében a tekintetében mindent látó, szigorú szemekkel.
- Mit akarsz itt, mond meg? Miért akarsz küzdeni, miért akarsz jól teljesíteni, miért akarod megkeresni az anyádat, miért? - jönnek a szavak, amikbe szinte beleroppan a dobhártyája és valamilyen okból nagyon halványan emlékezteti őt Shanna hangjára és a számonkérésekre, amikkel már korábban szembekerült. Ennek az angyalnak kéne neki segítenie, hogy megtalálja az anyját? Nem úgy néz ki, mint aki hajlandó lenne rá.

// Emlékeztető: A hozzászólás végén dobjatok Varázserő+Megjelenés próbát továbbra is és igyekezzetek ezekkel a tulajdonságokkal cselekedni! Ez az utolsó kör minél előrébb jutni a feladatokban!

Határidő (szigorúan, a késés pontlevonást jelent): február 20., éjfél, a következő hozzászólás: február 21., vasárnap. //  

[/b]

Ronan Idriss
Reveal your secrets
Ronan Idriss
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-13, 23:44

Akadémia - 1. forduló

Nem teljesen érzékelem, hogy mennyi időt is veszítek el, egészen addig, ameddig követve a familiárisomat, az gyakorlatilag a kezembe nem löki amit kerestem.. Azt az egyébként nem kis darab könyvet.. Még jó hogy nem a fejemre esett. A címet elolvasva nem vagyok meglepve, a feladat Ronannak szól, várható volt, hogy az ő erősségeire fognak építeni egy arcrándulás mégis átfut a képemen. Egyetlen pillanatra pedig az a gondolat is követi, hogy biztosan meg akarom találni az anyámat? Úgy értem, itt egyértelműen nincs veszélyben, csak a saját eredményemet rontanám le brutálisan.. és persze semmi nem garantálja, hogy utólag el tudom majd kerülni...
Inkább a feladatra fókuszálok. Első körön fellapozom a jegyzet alapján a harmadik fejezet utolsó oldalát. Ami amúgy a 21. oldal és ennek fényében az utolsó is, ha nem néztem be valamit nagyon csúnyán. Ha semmit nem találok, akkor angyalábrázolást keresek. Ha pedig azon túlmenően sincs semmi akkor valóban a sorszámokként való értelmezését próbálom meg és ha össze áll a kép, akkor azon gondolkozom el, hogy ugyanez miként tudna nekem segíteni, mire tudom rávetíteni ezt a számmotívumot. Akár valaminek az arányait tekintve akár bármi mást. Ez az utolsó kör így jó lenne behoznom a lemaradásomat már ha ez egyáltalán lehetséges. Már csak az álcám végett is!

Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka1 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka7

Zene © Öltözet

Tudod mit okoz az;
Vendég
Reveal your secrets

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-08, 17:21

Teresa szélmalom harca az akadémián

Vannak kedvesebb emberek, mint Tonks és vannak keményebb személyek a helyszínen, mint az egyik olyan, aki szóra se méltatta a kutakodásomat körülötte és lenéző arccal és felsőbbrendű testtartással méricskélt. Ha dementor lenne, akkor a maradék jó kedvemmel együtt képes lett volna megdermeszteni. A rózsaszín ruhás nőről hírből pletykák alapján már hallottam. Nem semmi, hogy mennyire macska fanatikus. Vajon, hogy viselkedett a hozzá irányított kadéttal vagy kadétokkal? Úgy, mint velem vagy sokkal kedvesebb arcvonások közt engedte őket útjára?
Mindegyik padra szórhattam volna lebegtető bűbájt és megkérhettem volna a padokon ülő embereket, hogy álljanak fel míg megvizsgálom a padok alját, de így felforgattam volna az egész terepet, ahogy azzal is, hogy mindegyik padot egy suhintással magamhoz hívhattam volna, ami elég durva viselkedés lett volna a részemről a padokon ülő személyek felé, hogy kicsúszik az ülő helyük alóluk és az idősebbektől tiszteletlen azt kérni, hogy álljanak fel a helyükről, az egyszerűbb és hosszadalmasabb megoldást választottam.
Az utolsó padhoz értem, amely a végső reményem volt, hogy nem egy rossz nyomon haladok, az ott ülő személy felé is köszönök és végig vizsgálom a padot. Mosolyra derül az arcom, mikor egy reteszt látok meg a tükör segítségével. Zsebembe elteszem a kis segédeszközt. Felpattan a zár, ahogy a pálcám segítségével, kinyitom és ki esik a könyv az üres kezembe.  Felállok és szemügyre veszem a könyvet. Először a borítón lévő szöveget olvasom el. Spanyol  szerző és a cím is spanyolul van. Ismerem a könyvet régebben olvastam már. A főszereplő lovag hasonlóan hozzám szereti a könyveket és gyűjti is a remek műveket. Szinte biztos vagyok, hogy nekem szól a könyv. Fellapozom az első oldalakat, amint  ellenőrzőm, hogy nincs rajta semmi láthatatlan tintával ráírva az félig vagy szinte teljesen üres lapokra. Tovább pörgetem a könyv lapjait. A tartalomjegyzéknél állnak meg ujjaim, mert, feltűnően kiemelték az oldalon az összes Lovag szót. Barbár módon egy halványlila szövegkiemelővel.
Végig nézem az összes illusztrációt a könyveben a borítón lévővel kezdve, ha van. Minden páncélos lovagot vagy páncél nélküli lovagi alakot vagy lovon ülő fegyveres katona képét hátha egy szöveg vagy latin betűk vagy rúna betűk vagy számok vannak elrejtve a képeken bárhol a felszereléseken címerükön pajzson nyeregtáskán és a többi,  amivel újabb nyomra bukkanhatok és elindulhatok egy másik helyszín felé. Szoba emelet száma, egy helyszín neve egy szobor vagy festmény címe, bármilyen nyom megfelel, mivel lehet hogy egy elrejtett szobába találom meg a bátyámat.
Ha nem találok a könyvben semmit nyomot, végül megnézem a könyv gerincét is, hátha elrejtettek benne valami apró tárgyat, lehet egy összegyűrt vagy hajtogatott kép vagy írás egy ruhadarabja, toll végülis bármi, ami nyomra vezethet.

~Avensegium ~varázsigét használom a tárgyra, hogy azt követve eljussak a következő nyomhoz.
Ha nincs elrejtve semmi a könyvbe. Még mindig számos lehetőség ötlet dereng felelőttem. Rengeteg szobor, kép és falikárpit ábrázolhat lovagokat és láttam páncélokat is az akadémia területén. Lehet, hogy az egyik lovas katona képe mögött találok egy rejtett termet vegy egy szobor talapzat rejt egy átjárót vagy akár egy szőttes mögött rejtőzik egy ajtó. Először a tetőtéren nézek körbe lovagokra utaló jelet keresve. A pad körül egy teljes páncélt vagy csak egy kesztyűt esetleg lábbeli keresve, amire ráparancsolhatok esetlegesen, hogy utat mutasson.
~Viostende... ~ vagy esetlegesen szóba jöhet még más hasonló bűbáj ~...Avensegium...
Amint észre veszem, hogy nincs semmi használható nyomra vezető tárgy. A következő gondolatok is eszembe jutnak. Az emberek is lehetnek egy fajta lovagok, akár tekinthetünk modernkori lovagokként az aurorokra is. Csak elkell képzelnem, mint ahogy tette a könyv hőse Alonso is. Van fegyverük, ami a pálcájuk. Van címerük is, ami a lovagoknak, szinte mind van, ami a jelvényük.  Melyikhez kellene oda lépnem? Biztos, hogy nem olyan egyszerű, hogy Ernest százfűlé főzet segítségével valamelyik auror alakját felvette itt a teremben. Már alig maradtunk párán újoncok a kilátóban. Sőt máshol lehet elrejtve, mint a többieknek is.
Lehet most én vagyok la mancha lovagja itt. A fegyverem meg van. A pajzsom is meg van, mint a könyvem, csak drága fegyverhordóm és lovam hiányzik. A hátasom lehet egy seprű.
~Invito seprűm.
A könyvemet hónaljam alá csapom és seprűm a szabad kezembe érkezhet meg míg a másik kezemben pálcámat fogom.
Már csak egy Sancho hiányzik, nem zárom ki azt a lehetőséget, hogy baromi ostoba voltam eddig és egy lovagkori szellem, aki az akadémián tartózkodik adja meg a választ a kérdéseimre.

~Lovag vagy te szellem, azonnal jer ide! Békében hívlak most, légy társam küldetésemben és szabadon tova szállhatsz, ha mid ennek vége... lecsukott szemmel idézem meg remélve tényleg megérkezik  "fegyverhordóm", akitől választ és segítséget kaphatok. Kinyitom szemem és ha nem is jön egy szellem se segítségemre, így "felfegyverkezve" egyedül indulok el, hogy felkeresem az összes caballeroval kapcsolatos dolgot, legyen az kép, szobor, dombormű, páncél az akadémia területén, hogy utat mutassanak nekem fivérem felé és a lovagokhoz kapcsolódó helyszíneket se felejtem ki, mint a fegyvertár, istálló (étkezde szálláshely), nagyterem... Az idővel folyamatosan küzdenem kell és úgy tűnik számomra az utolsó közt vagyok, de csak abban merek bízni, hogy ez nem azt jelenti, hogy utolsók közt is találom meg a szeretett testvéremet, aki most akár Dulcinea is lehet elgondolásom szerint.

//

• Avensegium  
  • Viostende- Via =>út Ostendo 3 =>mutat Ostende =>mutass. Egy útmutató varázsige, amely tárgyakra szobrokra képekre használva irányt mutatnak mellszobrok a fejüket elfordítják. Egész testtel rendelkező emberi alakok kezüket (vagy kezükben lévő tárgy például kard, bot, pálca stb) ujjuk segítségével mutatnak irány. Különböző jelzést használnak az állat alakok is.
  • Kísértetvadász II. ...tehát célzatosan képesek megidézni valakinek a szellemét...

Megjelenés+Varázserő = 13 +35 pont
Összesen: 48 pont

Vendég carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka5 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka0

Adora McGalagony
Reveal your secrets
Adora McGalagony
Hollóhát

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-08, 13:20

Halálosztag & Adora

Néha áldom a családom hóbortjait. Máskor pedig a pokol legmélyebb bugyraiba kívánom őket, de most az előbbit érzem. A rövid gondolkodó szünet után egyből ahhoz a lépcsőhöz megyek, amit meg kellett másznunk a távcsőig. Ezúttal egyedül vagyok, hiszen szegény rókámat újra elküldtem vadászni. Nem baj, ha nincs is haszna, legalább felfedezi kicsit a nyári lakhelyünket…úgyis egyedül kéne megoldanom ezeket a feladatokat, nem? Én gondolom rosszul, s csak a szokásos magányos énem akarja ezt hinni, aki senkiben sem bízik? Lehet pont az a lényeg, hogy legyőzzem ezt az érzést.
A könyvet viszonylag hamar megtalálom és lecsüccsenve az egyik fokra belelapozok. Jól ismerem ezt a művet, számtalanszor olvastam már egy sokkal régebbi verziót, melynek lapjai már azelőtt rongyosak voltak, hogy hozzám került volna. Én se segítettem az állapotán…
Meglepőmódon még ez a teljesen érintetlennek tűnő darab is kinyílik egy ponton, általában a régebbiek szoktat ott, ahol sokat olvasták és meg van törve a könyv gerince. Ha ez nem egy jel, akkor nem tudom mi az. Beleolvasva a részbe, ahol feltárultak a lapok furcsa összeesküvés elmélet kezd formálódni a fejemben. Lépcső a kulcsszó, lépcsőben volt a könyv, amiben egy lépcsőkről szóló rész tűnik a következő nyomnak… Azt ne mondják, hogy képesek voltak Corvust bezárni egy lépcsőbe! Vagy, ami még rosszabb…átalakították egy lépcsővé? Ijedten pattanok fel és máris lemászok a fokokról. A végén még kiderül, hogy eddig rajta tehénkedtem. Nem ez lenne a barátságunk fénypontja. Elgondolkodva bámulok a többiekre, valami támpontot keresve és akkor veszem észre a férfit, aki feltűnően engem mustrál. Hát, olybá tűnik, hogy mindenki okkal van ott, ahol, így közelebb lépek hozzá.
- Szia…Esetleg tudsz valamit a barátomról, akit keresek? – Nem látom értelmét hosszantartó kokettálással elnyújtani ezt a beszélgetést így rögtön a közepébe vágok. Mi veszteni valóm van? Elhagyom a nagyreményű Flint örököst? Ah, biztosan nem lesz baja. Különben mindenki megnézheti magát…Mondjuk én sem szeretném, ha elővenne az ő családja, vagy az enyém, így igyekszem feltűnés mentesen tapogatózni a legilimenciával az ismeretlen agya körül. Nem lesek be, csak szeretném tudni, hogy van-e bármi odabent, ami releváns lehet számomra Corvus előkerítését illetően.

// Megjelenés + Varázserő = 16 + 28

Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka2 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka0

Why are you so serious
love
?

fun
?
Justice Simmons
Reveal your secrets
Justice Simmons
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-08, 09:40

Halálosztag & Justice

Elindulok hát kifelé, azaz indulnék, de még se sikerül azonnal kijutnom a teremből, mert megállít a fickó, akivel az elején beszéltem néhány szót. Hát igen ezért kell óvatosan ismerkedni, még a végén a másik azt hiszi, hogy barátkozunk, pedig itt mindenki mindenki ellenfele. Szóval eléggé sürgetően nézek rá, amikor megállít, hogy mégis mi a jó életet akar, amikor mindenkinek a saját dolgával kellenet foglalkozni, de nem hagyom azonnal faképnél.
- Szóval elakadtál... milyen szomorú. - biggyesztem le szórakozottan a számat, de persze egyértelmű, hogy ebben cseppnyi jóindulat sincsen, és jól sejti csak úgy pusztán kedvességből eszem ágában sem lenne segíteni neki. Egy pillanatot adok csak, hogy átgondoljam a dolgot, de aztán felcsapom a szótárat kikeresve a szót, hogy aztán szépen ugyanezzel a mozdulattal be is csukjam az orra előtt. - Nem szoktam bajba kerülni. Inkább mondjuk úgy, hogy amíg az Akadémián vagyunk, bármilyen kérést intézek feléd, kérdés és akadékoskodás nélkül teljesíted egy alkalommal. - amíg erre nem mond igent, addig természetesen nem vagyok hajlandó elárulni neki a szót, amit én már megnéztem a könyvből és persze eléggé sürgetően nézek rá, hiszen mennék már a dolgomra. Ha belement, akkor elmondom neki, amit akar, aztán faképnél is hagyom, hogy a saját dolgomat intézzem, hiszen úgy fest a többiek előtt járok és eszem ágában sincs más miatt veszíteni az előnyömből.
A terem közelébe érve már hallom a beszédet, legalábbis az egyik féltől, mert az apám gondolom nem különösebben élvezi a feladatot. Ez nem lep meg, de hátha értékeli majd, hogy én leszek a csapatomban az első, aki ideérek és kiszabadítom. Nagy levegő, itt már azért jobban érzek valamiféle izgulást, hiszen az apám felé akarok bizonyítani, azért vagyok itt, így még nehezebb előtte mutatnom be, hogy mit tudok. Előveszem újra a képet és jól megnézem magamnak a rajta lévő nőt, minden apró vonását, hogy milyen magas a férjéhez képest, hogy milyen a ruhája a képen, aztán koncentrálok, hogy felvegyem az alakját. A hangját nem ismerem, ez sajnos pech, de legalább nőből vagyok, és talán a külső pont elég arra, hogy első blikkre megtévesszem a fickót.
- Vizsgáld meg a ketrecet, hogy mennyire erős a zár. - utasítom közben a familiárist is, hiszen láthatatlanul lebegve gond nélkül feltudja nekem mérni a terepet odabent, amíg én elvonom szépen a fickó figyelmét. Belibbenek hát a terembe, most már a nő alakjában és egy kissé gondterhelt mosollyal nézek körbe.
- Még nem ért ide? Le fog járni a szünetem drágám, muszáj lenne mennünk lassan. Megvárom itt, remélem néhány perc és végre túlleszünk ezen. - magabiztosan lépkedek be, de azért a pálcám ott van a hátam mögött a kezemben, ha esetleg a fickó nem venné be a dolgot és mégis csak gyakakodna valami miatt és netán támadásba lendülne, hiszen akkor első körben védekezni kényszerülök majd. Ha pedig beveszi, akkor igyekszem a háta mögé kerülni, hiszen akkor már nem jelent majd gondot egy szimpla kábítással hátbalőni. Közben azért próbálom felmérni, hogy hol is lehetnek a kulcsok, vajon nála, vagy valahol a teremben?

//Metamorfmágus III: Képes teljes mértékben lemásolni akár egy másik embert, mintha százfűléfőzetet ivott volna, csak esetében ennek nincs lejárati ideje. Addig tartja meg az új alakot, ameddig kedve tartja.
Familiáris: láthatatlanság, repülés

Megjelenés: 35 + varázserő: 30 = 65

Justice Simmons carried out 2 launched of one 10 oldalú dobókocka :
Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka3 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka9
//

Can you change me?
Mark S. Carlyle
Reveal your secrets
Mark S. Carlyle
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-07, 18:15

Az akadémia& Mark
A varázslat nem sikerül, szóval némileg csalódottan engedem le magam mellé a pálcám. Hiába sikerült rávennem a szigorú ábrázatú férfit, hogy árulja el a következő nyomot, ha már szinte a legelején elbukom. Pedig annyira biztos voltam abban, hogy a képességeim révén sikerülni fog! Vámpír vagyok, elvileg gyorsabb és erősebb az átlag embernél, de itt és most - úgy tűnik - nem ezeket az erényeket veszik figyelembe. A találékonyság és a meggyőzőképesség játszik nagy szerepet ebben a helyzetben, ami végtére is teljesen logikus, hiszen egy auror se bízhat mindig mindent az erejére. Szemtanúkat kell kihallgatniuk, embereket rávenni arra, hogy beszéljenek, meghallgatni az áldozatok szeretteit... Sok komponensű munka az övék, pont emiatt nem szabad csak egy dologban kiemelkedniük. Az empátia és én pedig igen távol állunk egymástól, habár mostanában elindultam a változás útján. A kérdés csupán az, hogy ennyi vajon elég lesz-e ahhoz, hogy teljesítsem a feladatokat?
Tekintetemmel a többieket figyelem, mintegy megpróbálva kilesni, hogy ők miként jutnak el a következő nyomhoz. A szervezők semmit se bíztak a véletlenre, hiszen senkivel se vagyok hallótávolságban, így nem tudhatom, ki milyen mágiát alkalmazott a siker érdekében. A szemem viszont továbbra is kifejezetten jó, szóval sikerül kiszúrnom, hogy Justice igen könnyen, már-már túl könnyedén veszi az elé gördülő akadályokat. Ennyire ügyes lenne vagy nála is a női báj játszik szerepet a dologban? Ebben azért kételkedem, hiszen az ő első nyoma egy nő volt. Méghozzá a kellemetlenebbik fajtából.
- Hé! - kiáltok oda neki, ha pedig esetleg meg is állna számomra, akkor öles léptekkel sietek hozzá. Le kell nyelnem a büszkeségem és segítséget kérni, mert így soha az életben nem fogok eljutni a következő nyomhoz. Igen kedvesnek tűnt első benyomásra, bár, ki tudja, mennyire képes komolyan venni az ehhez hasonló versenyhelyzeteket. Még a végén elhajt a fenébe. - Tudnál segíteni számomra? - öltöm magamra a lehető legsármosabb mosolyomat. Igyekszem nem túl nyomulós, de nem is távolságtartó lenni egyszerre. Az arany középút lenne a legjobb megoldás. A kérdés csupán annyi, hogy mennyire sikerül mások bizalmába férkőznöm.
- Ez egy latin szótár? - bökök mutatóujjammal a kezei között heverő könyvecske irányába. - Ki keresnéd számomra a mural szó jelentését? - teszem fel a következő kérdésemet. Igazság szerint fogalmam sincs arról, hogy ez a szó latin-e, de ha már van a közelben egy szótár, akkor talán a segítségemre is lehet, nem igaz? - Nagyon hálás lennék érte és én is kisegítenélek, ha esetleg bajba kerülnél a későbbiek folyamán - ígérem meg neki, ezt pedig határozottan jó alkunak gondolom részemről. Valamit valamiért és nem is várom el a lánytól, hogy ingyen osztogassa számomra a szívességeket.

Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka6 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka1

Shanna Griffin
Reveal your secrets
Shanna Griffin
Varázslény

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-07, 14:56

A Kadétok & Shanna

4. kör

Justice-nak a körmei vélhetően beletörnének az akcióba, de a lebegtetéssel könnyedén kinyitja a fedelet. A könyvet és a képet is megnézegeti magának és jól sejti, hogy ideje távoznia a nyüzsgő terepről, ahol sokan még csak kikérdezik a kontaktjukat vagy csak kutatják a saját nyomukat. Láthatja például hogy Mark, akivel korábban beszélt körülbelül semmire sem megy az Invitoval és a latin szavának a jelentését se tudja vélhetően.
A macska kiszagolni nem tudja a kép alapján őket, ám a keresőbűbáj beválik és ahogy a latin szó sugallta, jó néhány szintet le kell menniük, egészen a pince szintig a varázslatot követve. Már egy-két sarokkal a terem előtt meghall néhány kiszűrődő hangot, egész pontosan egy párbeszédet.
- Remélem hamarosan ideér, mert a feleségemnek azt ígértem, ha beugrik, akkor elmegyünk együtt enni és bármelyik percben itt lehet. Remélem nem veszed magadra, hogy megnehezítem a dolgát, azt mondták, hogy bármilyen átok szóba jöhet, de ígérem nem kap semmi nyolc napon túl gyógyulót… - hallatszik ki az egyébként kedves, nyílt férfi hangja, aki ha nagyon óvatosan beles a terembe, egyértelművé válik, hogy az apjához beszél, aki egy zárt ketrecben ücsörög és annyira azért nincsen beszédes kedvében, mint az előtte álló képzett auror kivont pálcával a kezében. Őt kéne legyőznie, hogy megszerezze a kulcsokat és kiengedje az apját?

Az Invito Justice-nál és Teresánál is zsákutca volt, így Marknak sincsen nagyobb szerencséje az ügyben, nem vezeti sehova. Ellenben látja, hogy Justice brillírozik és már menne is ki a teremből és a kezében egyértelműen megvillan egy latin szótár. Esetleg ha megállítja a lányt és röviden meggyőzi, hogy adja neki oda a könyvet, vagy legalább keressék ki gyorsan azt az egy szót, akkor előrébb jut. Ha és amennyiben Justice hajlandó segíteni és nem inkább úgy okoskodik, hogy aki hülye haljon meg és pusztuljon a konkurencia… Ki tudja, eddig elbeszélgettek néhány szót, de az nem feltétlen jelenti, hogy hirtelen barátok is. Másik opció is van persze, magától is elkezdhet más bűbájhoz nyúlni, ami segíthet, vagy mástól kér segítséget.

Tonks barátságosan egy kacsintással köszön el a nőtől, hiszen hasonló korúak, ugyanúgy a Minisztériumban dolgoznak és most már a színpmpás hajuk is összeköti őket. Tessa tökéletesen gondolkozik, sikerül lefordítania a szót és jó helyen szimatolni, annak ellenére, hogy az Invito és az Accio sajnos nem válik be, nem tudja pontosan milyen könyvet is keres. Ahogy a padok között keresgél szembetalálja magát Dolores Umbridge-dzsal, aki kihúzott háttal, ölébe ejtett kézzel méricskéli az embereket maga körül, mintha ez lenne a világon az összes dolga és kicsit meghökkenten nézi a felnőtt nőt kutakodni, mintha számára a térdeplés szintjén aluli és helytelenítendő lenne. Különleges padok nincsenek, így csak módszeresen végigjárhatja az összeset és kissé szerencsétlenül, de a legutolsó padnál akad rá egy kis reteszre, ami a lap alján egy könyvet rejt. Sokan már távoztak a teremből
mellette, az utolsó között van, de messze nem az utolsó. A könyv szavai ismerősen csengenek neki, könnyedén elolvashatja, látszik, hogy valamennyire személyre szabottan kapta: El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha - Miguel de Cervantes Saavedra. Híres történet, előfordulhat, hogy olvasta is már, de amikor belelapozna a tartalmjegyzékben nyomra bukkan: az összes “caballero” szó ki van emelve szövegkiemelővel. Nem lehet véletlen, de mit jelenthet? Talán ez vezeti el a következő helyszínre, ahol a testvérét találja majd?

Mockridge-et kissé szórakoztatja, hogy a fiatal lány nem ismeri ezt a játékot, de nem kalandozik el és az útjára engedi a további beszélgetés helyett. Egyrészt mugli szórakozás, másrészt még közöttük is csak az öregek csinálják jellemzően.
A legtöbb varázsige latinból ered és a McGalagony családban jellemző, hogy kíválóságot várnak el, így érthető, ha a lány könnyedén ráakad az elméjében a jelentésre. Van a Tetőtéren lépcső, azon kellett felsétálniuk, amikor a távcsőbe kellett nézniük. Elkezd ott kutakodni és rövidesen fel is bukkan az említett könyv. A Roxfort Története egyik legújabb kiadása és amikor fellapozza akkor a nyughatatlan lépcsősorok történeténél nyílik ki, amik jócskán megnehezítik a diákok életét. Lépcső alatt találta, lépcsőnél nyílt ki a könyv, ez több lehet, mint véletlen, de mi a kapcsolat? Végig kéne járnia az egész lépcsősort az épületben valami titkos ajtót keresve? Egy egészen fiatal, talán húsz éves jóképű férfi áll a közelében, igyekezve nem őt bámulni, de újra és újra felé pillant és egy ponton még az ajkába is harap, mintha mondanivalója lenne, de mégse szólal meg.  

Ronan/Jude egy egész elemzést készít abból az egyetlen szóból, amit kapott és a hosszú gondolatsorral hosszú időt is veszít. Amikor kilép a teremből gondolkozni jól esik neki a nyugalom, bár azért itt is van forgalom, hiszen úgy tűnik, hogy mindenkit a következő nyom szerteszét küld az egész épületegyüttesben. Mázlija van, hogy visszaküldi az acormantuláját a terembe a plafonon végigosonva, mert egyrészt valóban sokan kapnának frászt tőle, ha mellette sétálna, másrészt a Tetőtéri kilátóban is vannak oszlopok. Onnan már annyira nincsen nehéz dolga, a pók módszeresen végigjárja mind a kettőt és végül igen magasról a lábaival kilök egy könyvet az oszlopfő egy
réséből, ami puffanva érkezik a földre - vagy a srác kezébe, ha alá sétál időben.
Nicolas Flamel,
Az Alkímia nagykönyve.

Spoiler:
Nyilvánvalóan az igazi Ronannek szól, de ahogy belelapoz az előszavánál egy jegyzet van betűzve, amire rá vannak firkálva az “angyal”, “3. fejezet”, “7. oldal” szavak, viszont az eredetivel ellentétben inkább tűnnek a számok sorszámnak.

// Emlékeztető: A hozzászólás végén dobjatok Varázserő+Megjelenés próbát továbbra is és igyekezzetek ezekkel a tulajdonságokkal cselekedni!

Határidő (szigorúan, a késés pontlevonást jelent): február 13., éjfél, a következő hozzászólás: febrár 14., vasárnap. //  

[/b]

Adora McGalagony
Reveal your secrets
Adora McGalagony
Hollóhát

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-02, 22:49

Halálosztag & Adora

Tényleg kedvelem a férfit. Bármikor megemlítem a nevét, anyám egyből megfeledkezik a létezésemről is miközben megvitatja Mockridge vezetésének alapjait apával. Szerinte nekem fogalmam sem lehet arról, hogy miről beszélnek. Tekintve, hogy már milliószor hallottam ezt a diskurzust tökéletesen megértek minden szót. Csak jobban esik exkuzálni magamat.
- Bingózni? – Kérdezek vissza azonnal, mert halványlila gőzöm sincs mi az. – Érdekesnek hangzik. – Bólintok rá azért egy mosoly kíséretében. Bár van egy olyan megérzésem, hogy ennél sokkal többel foglalatoskodik, de nem itt és nem most fogok belemenni ebbe legyen bármennyire kellemes társaság, anyám okkal kedveli. Ha elmesélem neki, hogy találkoztam a példaképével szerintem jövőre ő is beiratkozik az Akadémiára. Scarlet magányosan kullog be és kissé szomorúan dörgölőzik lábamnak. Ah. Ez eléggé egyértelmű.
- Mindent megteszek, hogy így alakuljon. – Ígérem meg kissé nehéz szívvel. Anyámat büszkévé tenni? Kezdem azt hinni, hogy ez lehetetlen…Mielőtt nagyon elmerülnék az önsajnálatban közelebb hajol hozzám, s én is így teszek. Egy könyv? Na ez a nekem való feladat. – Köszönöm, Mr. Mockridge! Remélem még találkozunk! – Hálálkodok övéhez hasonlatos szívélyes mosollyal. Nagy lendülettel indulok meg, de hamar meg is torpanok, egy kissé távolabb a tömegtől, sarkamban a vörös veszedelemmel. Scalae…Az lépcsőt jelent latinul nem? Elég időt töltöttem azzal, hogy házi tanítok figyelő tekintetének súlyával a hátamon bebiflázzam a latin szótárat. Nem az volt a kedvenc elfoglaltságom, de már az iskolában is kapóra jött és lehet most is haszna van. Ha van a tetőtérben lépcső akkor ahhoz megyek, míg a rókát kiküldöm a felfelé vezető lépcsőhöz és kopogtatni kezdem a fokokat, hátha másmilyen hangja van az egyiknek, mint a többinek. Amennyiben nincs ilyen kimegyek a familiárisomhoz. Ha nincs benti lépcső akkor mindketten ki megyünk és feltéve, hogy nem márvány lépcső van ugyanezt próbálom meg.

// Megjelenés + Varázserő = 16 + 28

Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka4 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka0

Why are you so serious
love
?

fun
?
Ronan Idriss
Reveal your secrets
Ronan Idriss
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-02, 03:56

Akadémia - 1. forduló

Nem ódzkodom az öreg érintésétől. Bár tudom, hogy Ronan úgy egyébként nagyon is elhúzódna a brutális introvertáltsága miatt.. A vállam is, ahogy egyébként mindenem lényegesen lazább mint annak a nyomorultnak, de szerencsére egyikünket sem taperolta senki, főleg nem annyit, hogy ilyesmi bárkhinek feltűnjön. Rendes tőle, hogy próbál belém lelket önteni, de sajnos arra nem elég, hogy bármit oldjon bennem, vagy valódi reményt keltsen. Meg aztán valójában nem is lelkizni vagyunk itt, egyszerűen úgy éreztem az öregnél ez lehet a leginkább célra vezető. Valami azonban történik, mintha álmából ébredne, és én lennék az a rémálom, aki cseszett eltűnni ébredés után... Na jó ennyire nem drámai, de érzem, hogy valami változott. Mindenesetre egy főhajtással bólintok neki mikor mégiscsak ad egy nyomot. - Köszönöm Mr. Diggory! - utólag még kezet nyújtok neki. - Idriss. - mondom ki egy nyeléssel. Egy kicsit úgy érzem, valamit sikerült eltolnom rendesen. Talán csak úgy véli pusztán manipulációnak használtam amiket mondtam és belül mit sem érdekel az egész... Pedig...
Namindegy... inkább megyek, hogy megkeressem a könyvet. A szó amit kaptam, olaszul oszlopot jelent... vagy rubrikát. Sorra veszem azt, hogy maga az oszlop mit jelenthet, hátha az alapján rájövök, hogy milyen könyvet is keresek és merre... Mindig is szerettem az építészetet és a mitológiai jelképrendszereket. És az oszlop, mint jelkép szinte minden mitológiai rendszerben megjelenik. Legkézenfekvőbb jelentése lehet a világokat összekötő és elválasztó világtengely, ami sokszor világfaként vagy életfaként jelenik meg....Mondjuk ezzel nem lennék kisegítve mert ez a motívum bár a skandináv mitológiákból a legismertebb, de majdnem mindenütt máshol is felbukkan. Eltöprengek, közben kimegyek a teremből, mert kezdenek az emberek zavarni. És tovább megyek az ismereteimben is, miszerint általános díszítőelemként gyakran egy spirális út vezetett körbe az oszlopon, aminek a jelentése annyit tesz; az út, ami az „égig” vitt...
Ennek semmi értelme.. Az antikvitásban a magányos oszlopoknak Istenkép-szerepük van, vagy az égben lakást prezentálták... esetleg áldozati oltárként funkcionáltak. Miközben haladok, a folyosón ide oda szalad a tekintetem és az oszlopokat szemlélem. Igaz, hogy könyvet kell keresnem, de hátha..
Tovább gondolok, de az oszlopoknak nagyjából egészen egységes a képe a kultúrákban. Egyiptomban Napszimbólum, Rómában szintén az égbe vezető út, a megistenülés, a felemelkedés kifejezői... Vadul pörgetem a kerekeimet közben a familiárisom, akire a megidézése óta, időszakosan zsugorító bűbájt szórok... így el tudtam érni, hogy akkora legyen mint egy átlagos madárpók, nos útnak eresztem a falon, hogy menjen és nézzen körbe olyan szemszögből, amiből én nem látok rá a helyszínre hátha talál valamit. Nyolc lába van velem ellentétben, úgyhogy elég gyorsan tud haladni és hamar olyan magasságba szökik ahol nem kap tőle senki sikítófrászt és próbálja meg lángszóróval kiirtani. Gyenge jellemek.. Nem tudom mit csinálnának, ha a teljes nagyságában bukkanna fel előttük..

Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka3 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka6

Zene © Öltözet

Tudod mit okoz az;
Mark S. Carlyle
Reveal your secrets
Mark S. Carlyle
Varázshasználó

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty2021-02-01, 17:30

Az akadémia& Mark
Enyhén szólva is meglepetten pillantok Justice irányába, amikor felel a kérdésemre
- Milyen pisztolyok? - visszhangzom, de a lány addigra már hátat is fordít nekem és elindul teljesíteni a saját feladatát, miközben magamra hagy a gondolataimmal. Pisztoly és kóma? Átoktöréssel foglalkozom ugyan, de nem kizárt, hogy én se hallottam mindenről, elvégre az üzletemet bezártam, minden szabad percem a vállalaté, nem követem hát nyomon annyira a többi eseményt. Seprűtémában otthon vagyok, szóval - ha valami ilyesmi állna a háttérben - nem esne nehezemre kideríteni, de így... Egy-két ereklyevadász megtalál alkalomadtán és, ha elég érdekes a holmi, amit hoznak, segítek is nekik, de fegyverrel még nem volt alkalmam összefutni.
- Fenébe - morgom azért még az orrom alatt, amikor nem kapok bővebb információt, de azt nekem is be kell látnom magamban, hogy itt és most sokkal fontosabb dolgunk is akad ennek a taglalásánál. Ha valóban érdekes mágikus tárgyról van szó, akkor minden bizonnyal a későbbiek folyamán is lesz időm elmélyülni a témában. Egyelőre tehát a megadott feladatomra koncentrálok és arra, hogy Gemmát minél hamarabb kiszabadíthassam, bármerre is rejtették el.
Továbbra se vagyok valami szimpatikus a számomra kijelölt férfinak, de hát nem is haverkodás céljából érkeztem ide. Kétségkívül fontos szerepet tölt be az auroroknál, másként nem is vonták volna bele ebbe az egészbe. Annak azért örülök, hogy a rideg, távolságtartó stílusom meghozta a gyümölcsét. Valahogy sejthettem volna, hogy kedélyes csevegéssel semmit se fogok elérni. Az általában a nők fegyvere. És ahogy el is kalandozik a tekintetem, szinte egyből észreveszem, hogy Justice már magára is hagyta Umbrigeot. Remek.
- Carlyle. Mark Carlyle - mutatkozom be, szándékosan nem a Brooks családnevet megadva számára. Használhatnám, de ahhoz a családhoz még nem kötődöm eléggé. Mindenki idegen ott számomra. - Köszönöm, uram - állok hát fel az információ hallatán eddigi helyemről, szántszándékkal nem nyújtva a kezem részére búcsúzóul. Talán értelme se lenne, hiszen igencsak próbál figyelmen kívül hagyni. Nem mintha zavarna a viselkedése. Leginkább csak örülök annak, hogy végre az ő faggatásán is túl vagyok.
Igazság szerint nekiállhatnák mugli módszerekkel is felkutatni a könyvemet, de nem teszem, hiszen napestig kereshetném. Szóval én is azt teszem, amit előttem nemrég Teresa is ellőtt. Az Invitóhoz folyamodom, hátha sikerrel járok. Ha ez mégse történne meg, akkor a Mural szavacskát is igyekszem beilleszteni a varázsigébe, habár magamban arra számítok, hogy ez a későbbiek folyamán lesz még hasznos számomra, de egy próbát akkor is megér a dolog, nem igaz?

Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka7 , Tetõtéri kilátó - Page 2 Kocka7

Ajánlott tartalom
Reveal your secrets

TémanyitásTárgy: Re: Tetõtéri kilátó   Tetõtéri kilátó - Page 2 Empty

ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Kilátó

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: London :: Auror parancsnokság :: Auror akadémia-
Ugrás: