2004-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 2003-2004-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, új sötétség van újjászületőben. Grindelwald és hívei, a Testvériség már nem csak bosszúságot okoznak a Minisztériumnak, hanem minden erővel próbálják felfedni a varázsvilágot a muglik előtt. Vajon sikerrel járnak? És ha igen mit jelent ez a jövőre nézve? Egyetértenél velük, vagy a Minisztérium mellé állsz? Légy részese te is az új kalandoknak!
Az oldal alapítása: 2014. október 2.
Aktuális dátum
Az éves táblázatos bontást ITT nézheted meg. Részletesen pedig az időlassításról ITT olvashatsz
Bár azt beszélik, hogy a legkísértettebb épület Nagy-Britanniában, ez koránt sem igaz, ám a roxforti diákok szívesen állnak meg itt egy kis nézelődésre roxmortsi kirándulásaik során. Az ordítások és vonyítások, melyek egykor a kis házból érkeztek, nem kísértetek voltak, hanem a vérfarkassá alakuló Remus Lupin. A szállást akkor építették, mikor az iskolába érkezett, hogy a többi diákra nézve veszélytelenül ott alakulhasson át. A szállásra kívülről nem lehet betörni, bár Fred és George természetesen megpróbálták; csak a titkos alagúton keresztül léphetünk be, melynek szája a Fúriafűz alatt található. Itt történt, hogy Harry először találkozott Sirius Blackkel, és megismerte ártatlanságát.
Az, miszerint elfogadott tanítványaként, voltaképp már akkor eldőlt, amikor visszatért erre a helyre, miattam. Hiszen láthatóan nehezen veszi le a kezét arról, akit "megszelidített". Mint abban a mugli könyvben... Mi is volt a címe? Úgy rémlik, Mia imádta és folyamatosan egy mondatot idézgetett belőle, ha a helyzet éppen úgy kívánta. Bár, ezt is csak onnan tudom, mert mindig megosztotta velem a könyv címét, mintegy célzásként arra, hogy esetleg nekem sem ártana többet olvasnom, ha szeretnék tisztában lenni a világ működésével. Cöh! Mintha ezt a ketyegő valamit, ami voltaképp egy időzített bomba, csak a lapokra vetett betűk alapján lehetne megismerni... Nem állt szándékomban csontig benyalni Danténak, habár igazán nem bánom, hogy így sikerült. Sose árt egy jó pont, ha az ember lánya szeretne maga mellé egy mentort, hogy igazi, felelősségteljes vámpírrá válhasson. Na, nem mintha nála bármire is vihetném hízelgéssel. Dantét leginkább az eredményeimmel nyűgözhetném le, semmi egyébbel. - Baromi jó - fújom ki a levegőt feszülten az okfejtése hallatán. Ha az a lány valóban látott annyit, hogy leszűkítse a kört, akkor nem szükséges sokáig keresgélniük az auroroknak vagy az utánam uszított igazság ligájának annak érdekében, hogy rám akadhassanak. Ráadásul, mindezek mellett még a testalkatom és a ruházatom is a segítségükre lehet a nyomozás folyamán. Nem sok hozzám hasonló mászkál a folyosókon, annyi szent. - Vagyis csak rá kell terelnünk valaki másra a gyanút - állapítom meg a nyilvánvalót. - De mégis... van egyáltalán olyasvalaki a kastélyban, aki hasonlít a leírtakra? És még azt se tudhatjuk, hogy mi minden maradt meg abban a lányban, aki látta a támadást. Talán rosszul emlékszik. Talán egy teljesen más személyleírást fog adni. Nem csodálkoznék... Pillanatok alatt történt mindez, nem emlékezhet pontosan mindenre. Mielőtt bármit is lépnénk, megpróbálom kideríteni, mit mondott másoknak. Bár, őt lenne a legjobb megkérdezni... - osztom meg a véleményemet Dantéval, hiszen a folyosókon terjengő pletykáknak ugyan van valóságalapjuk, de nem minden esetben bizonyulnak igaznak. Össze kell bratyiznom a csajszival, vagyis ez a szurkolósdi mindenképp hasznos lesz számomra. - Hasonlítsak... rá - rágom meg a szavakat, miközben leginkább töprengő arckifejezést láthat rajtam, semmi egyebet. Mia halála megrázott és a mai napig elég kettősen állok mindehhez. Fáj a hiánya, ahogy az is, hogy a szüleim teljes mértékben a gyászba temetkeztek, engem pedig figyelmen kívül hagynak. Azt a minimális szeretetet, amit annak idején véletlenül is kaptam, Mia magával vitte a sírba. Dante előtt egyelőre viszont nem fedem fel mindezt, hiszen még az is lehetséges, hogy az érzelmeimet hátránynak könyvelné el. És igaza lenne. - Azt, hogy nincs egyetlen barátja sem, aki kiállna mellette és folyamatosan a bántalmazások céltáblája, aki igyekszik elkerülni a reflektorfényt - vágom rá habozás nélkül, miközben egy pillanatra sem esik le számomra, hogy a régi Dantéról beszél. Én már annak idején is piedesztálra emeltem, felnéztem rá, rajongtam érte, vagyis finoman szólva is egy pink szemüvegen keresztül szemléltem azt a srácot, aki másoknak csupán a lábtörlője lehetett, semmi egyéb. A következő kérdését hallom ugyan, de a tekintete, amely majdhogynem a lelkem mélyére lát, belém fagyasztja a válaszomat. Azok a kék szemek újfent magukkal rántanak, le, a mélybe, miközben a szívverésem meglódul, a tenyerem pedig nyirkos lesz. Dante még mindig hatással van rám, épp csak hiányzott valami, ami beindítja ezeket a poros érzelmeket. Most azonban a régi pillanat újjáéled, én pedig szótlanná dermedve merülök el a pillantásában, na nem mintha a tudatom nem azon munkálkodna, hogy válaszra bírjon. Mégis, az ajkaim megnyílnak ugyan, de valahogy más bukik ki rajtuk. - Csak... adj egy csókot - lehelem, majdhogynem bele se gondolva abba, hogy mit is mondtam az imént tulajdonképpen. Mégis, ezek az évek óta bennem munkálkodó vágyak képtelenek megszűnni egy pillanatra is, nekem pedig most első alkalommal van bátorságom ahhoz, hogy szavakba öntsem ezeket. Van esély arra, hogy Dante sarkon fordul és faképnél hagy, mégis kiejtettem a szavakat... A vágy, hogy végre nőként tekintsen rám és akként is érjen hozzám, teljesen fejbe kólint. Itt van, elérhető közelségben, méghozzá miattam jött... Ezek után komolyan higgyem el, hogy semleges vagyok számára?
Talán túl sok bennem a büszkeség, de szavakkal nem adok igazat, csak bólintok a kockázatra. Egyértelműen nem mindegy persze a mértéke és jelenleg az a legfontosabb, hogy megtaláljuk azt a tervet, aminek a legkevesebb a buktatója. Nem biztos, hogy kikezdhetetlen, de a lehető legbiztonságosabb. - Nincsen szükségem bókokra, már elfogadtalak a tanítványomként. - válaszolom, habár jól esik, hogy nagyratart és hogy látom a tekintetében a tiszteletet. Ettől függetlenül látszik rajtam, hogy nem fog többet kiszedni belőlem hízelgéssel se, ha tudatos, ha nem. Végighallgatom az okfejtéseit, bár egyre inkább haladunk a felesleges elméletgyártások felé, de egy kis türelmet azért mutathatok felé. Legalább tettrekész, legalább gondolkozik, legalább nem a mocsokban hever a szemét közepén és várja, hogy az élete megoldódjon anélkül, hogy bármit tegyen. - Mivel egyértelmű bárkinek, hogy vámpírtámadás áldozata lett, így nyilvánvalóan már ez megszűri a keresést. Ha valóban van szemtanú és jelenti, hogy szőke, hosszúhajúnak sejti a támadót, ismételten leszűkíti a keresést. Minden eljárás lépésről lépésre halad egy megadott procedúra szerint, bár akadnak igazságharcosok, akik előbb ugranak a konklúzióra, mint kéne. Ez egyben veszélyes lehet rád, egyben hasznos, ha találunk helyetted egy bűnbakot és annak a nyakába küldjük őket. - válaszolom, aztán kissé összevonom a szemöldökömet, végigmérve a lányt a jellegzetes stílusával, amit még a bújkálás közben is magán visel. - Talán ideje lenne jobban hasonlítanod rá. - gördül le az ajkaimróló végig, amikor színészkedist, változtatást és szende kislány létet emleget. Nem tudom pontosan, hogy milyen volt az ikertestvére, de tudok a létezéséről - illetve inkább ez már múltidő - és arról, hogy ő volt a család kedvence, Mira pedig az önjelölt fekete bárány. Érdeklődve figyelem, ahogy kiejtem a szavakat, hogy vajon mi játszódik le az arcán. Érdekel, hogy miként élte meg a testvére halálát, hogy megbántom-e a kijelentéssel, vagy azonnal felülemelkedik, esetleg érzéketlenül kezeli. Sokat elárul az emberről mindez, de az is lehet, hogy egyszerűen felfogja venni a házára oly' jellemző pókerarcot és nem tudok meg az ég világon semmit. - A külső néha mindent jelent, akármit is mondanak a "jótét lelkek". Mit mondasz, ha látsz egy fiút szakadt, lyukas, elnyűtt ruhákban lehajtott fejjel a falhoz húzódva szinte osonni a folyosókon? - kérdezem, kísérteties, ám kissé rosszindulatú leírást adva arról a Dantéról, akit négy évvel ezelőtt megismert. Lehet, hogy vele megvolt az afféle tanár-diák kapcsolat, de az iskolával szembeni alárendeltség szembetűnő volt - a megtűrt státusz és a bántalmazások nyomot hagyhatnak egy életre. Végül néhány pillanat várakozás után kihúzom magam, a gondosan rámszabott kabátom tökéletesen mutat rajtam, alatta élére szabott nadrág, a lábamon egy elegáns cipő, nem csoda, hogy nem voltam hajlandó leülni a mocsokba mellé. Mióta beléptem lényegében semmihez sem értem, csak egyetlen egyszer az arcához. Az arcomon egy megnyerő mosoly, a tekintetem szinte a lelke mélyére lát, olyan intenzitású. - Mit gondolsz, ha meglátsz valakit, aki jólöltözött, minden ruhadarabja válogatott és ápolt és azt sugallja, hogy a világon semmi sem állhat az útjába? - teszem hozzá, ezzel nyilvánvalóan önmagamra utalva, kitartva a hosszú szemkontaktust - már ha Mira el nem fordul tőlem zavartan.
- Igazság szerint mindenben van némi kockázat - felelem Dante szavaira reagálva. Nem veszem kekeckedésnek a mondandóját, hiszen teljesen logikus, hogy megpróbál végigvezetni minden egyes olyan buktatón, amely elméletben az utamat állhatná. - Szurkolóként talán képes leszek tartani tőlük a kellő távolságot - vonom meg a vállam. - Fogalmam sincs, mennyien jelentkeznek majd, de én csak egy leszek a pár lány közül, semmi több. Nem áll szándékomban a kelleténél közelebb kerülni hozzájuk. Sem fizikailag, sem lelkileg. Se barátság, se kapcsolat nem játszik egyikük esetében sem. Nyilván elkerülhetetlen, hogy egy-két alkalommal szóba elegyedjek velük, de majd látványosan sajnálhatom Robertót a vele történtek miatt és dicsérhetem azt a szőke libát azért, amit tett. Bárhogy is, de ez a bujkálás, ahogy Dante is rámutatott, semmire sem vezet. Tennem kell valamit, épp csak szükségem volt arra, hogy valaki felnyissa a szemem ezzel kapcsolatban. És ez az egész szurkoló csapatosdi kellően jól hangzik ahhoz, hogy megpróbáljam. Ráadásul, ha kapcsolatokat építek magamnak, akkor nagyobb az esélye annak, hogy elterelődik rólam a gyanú. Mindenképp hasznos, de valamekkora mértékben veszélyes üzem is. - Te tényleg igen tájékozott vagy ebben - állapítom meg egyszerre csodálkozva és tisztelve Dantét emiatt. Az elhangzottak alapján élt át már hasonlót, de legalábbis terelődött már rá a gyanú legalább egy alkalommal. Kezdek lassan ismét rájönni arra, hogy voltaképp miért is bálványoztam őt annyira, amikor a szárnyai alá vett. - De nem is engem fognak a nyomozás során előre venni és ezzel legalább nyerek némi időt - hümmentek egyet a gondolataimba mélyedve. - Bevallom, fogalmam sincs, mi alapján vezetik fel a gyanúsítottak listáját - rántom meg a vállam tanácstalan képet vágva. - Gondolom, számít a bűntény jellege és a az áldozat akkori kapcsolatai... Ha lenne Robertónak egy haragosa, aki ráadásul még vámpír is mellette... - Oké, ekkora mázlink azért nincs, ezt még nekem is be kell látnom magamban. Nagyjából annyi az esélye, mint nyertes lottószelvényt találni az utcán elfekvőben. Roberto még csak idén érkezett az iskolába, hiszen eddig - tudtommal - külföldön sajátította el a mágia alapjait. Meg hát esélyesen az Allstar volt a szemében az a valami, amiért végül nálunk kötött ki. Ő is a csapat egyik tagja, vagyis baromi jó játékos lehet. - Némi színészkedést is tervbe vettem - sóhajtok egyet, mintha már maga a gondolat se lenne ínyemre. És nincs is. Azért még egy pillantást vetek a környezetemre, hogy valóban összeszedtem-e mindent. Tényleg lepukkant egy hely a Szellemszállás, de nem is emiatt volt szükség a felesleges takarításra. Dante jól gondolja, a nyomokat el kell tüntetni mindenki szeme elől. Persze, nyilván akad olyan varázslat, amellyel képesek előhívni a hely elmúlt pár napját és esetleg engem is megpillanthatnak, akkor pedig minden hiába, de minél több idő telik el, annál kisebb ennek az esélye. - Nyilván nem lenne szerencsés túlzásba vinni, mert a hazugság csak újabb hazugságokat szül és abba könnyedén belebukhatok... Önmagamat adom, némi adalékkal - mosolyodom el negédesen. Az arcom ettől a gesztustól majdhogynem rögtön kedvesebb, barátságosabb lesz. Szoktam én mosolyogni, csak az más... Rideg és számító, néha már-már mű. Ez viszont tökéletesre sikeredik. - Majd igyekszem ártatlan, szende kislánynak tűnni - tekerem beszéd közben az egyik szőke tincsemet a mutatóujjam köré, miközben az arcomra kiül az a tipikus "hátártottaménvalakinekvalahais"-kifejezés. - Nyilván nem árt egy ruhatár-frissítés sem - állapítom meg, hiszen jelenleg ugyan egy lazább, melegítő-szettben vagyok, a szekrényem nagy részét mégis a sötétebb darabok teszik ki. - Az emberek szeretnek a külső alapján ítélkezni, szóval nem ártana ezen változtatnom... Mindig is Mia szöges ellentéte szerettem volna maradni, vagyis az, hogy hozzá hasonló ruhadarabjaim legyenek, szóba se jöhetett részemről. Ennek révén a színes rucik kiestek a szórásból, úgyhogy nyilván ideje lenne néhányat beújítanom ezek közül is.
- Nem feltétlenül. - válaszolom, pedig igen halkan motyogja, de talán csak azért, hogy megállítsak benne mindent, ami az önsajnáltatáshoz vezetne. Végighallgatom az ötleteit, lehet, hogy csak légbőlkapott mind, hiszen eddig nem állt szándékába semmit tenni a bújkáláson és kiváráson kívül, ám még is van benne valami. - Képes lennél rá? Beépülni azok közé, akiket megtámadta, akire gyanakszol, hogy emlékezhet rád? Megjátszani az érdeklődést, szurkolólánynak állni? - kérdezgetek vissza, minden kérdésnél magasabbra húzom a szemöldökömet, ahogy méregetem a lányt. Nem feltétlenül kekeckedés van a hangomban, tényleg tudni akarom, hogy ezekkel a kérdésekkel számolt-e, hiszen valamilyen szinten tényleg jól hangzik, hogy végigkövesse a munkásságukat, de lehet, hogy szurkolócsapatba jelentkezés és turnézás velük - vagy hívják akárhogy is, amikor a sportolók városról városra vagy országról országra mennek meccseket játszani. Soha nem követtem a sportokat és nem most fogom elkezdeni, pedig az ember azt hinné, hogy meg volt rá a kellő időm. Az egyetlen sport, amit művelek, az a sakk, de azt legalább mesteri fokon, hiszen abban nincs másra szükség csak a szín tiszta taktikára és arra, hogy gyorsan alkalmazkodjak az ellenfelem stílusához. Avagy végezzek megfelelő kutatómunkát. Mind a kettőre kapható vagyok. - Viszont ne bízd el magad. Meglepően gyakori, hogy egy támadás helyszínére is vissza megy akár az elkövető, sőt, igen gyakori, hogy ismerős követ el egy támadást a statisztikák szerint. Lehet, hogy ők nem fognak gyanakodni, hiszen nem aurorok - amennyiben nem auror szakosok, bevallom nekem semmit se mond a nevük -, de ha valaki komolyabban kezd el foglalkozni az üggyel, egyáltalán nem fog kizárni a gyanusítottak listájáról. - magyarázom neki, mert készülnie kell arra, hogy semmire sincsen garancia. Ha tényleg úgy dönt, hogy a közelükben lesz nem is feltétlenül tudok semmit tenni, ha lebukik, magának kell megoldania a kijutást és onnantól, ha többek előtt lepleződött le nem feltétlenül van visszaút a régi életébe. Nem lesz vége az életének, csak még inkább el kell határolódnia attól, aki volt, és valóban el kell majd hagynia az iskolát. - Emberi. - mosolyodom el, az irigységre nem is reagálva. Fiatal még, vámpír években mindenképpen, sokat kell tanulnia, de azért igen csak keveset tud rólam ahhoz, hogy bármiben is irigykedhessen rám. El se tudja képzelni, hogy mennyire keveset. - A kapcsolatok nagy előnyre szolgálhatnak, legyen az bármilyen természetű, ameddig a mérleg nyelve mindig a te oldaladra billen és többet nyersz vele, mint amennyi energiát te belefektetsz. Habár azt hiszem ezt nem kell kétszer elmondanom, de mindig annyit adj ki magadból, az igazi valódból, amennyire mindenképpen szükség van. Báránybőrbe bújt farkas, a lehető legjobb álca. - adok további tanácsokat, miközben végez az üvegek felszedésével, ámbár valljuk be, ezen a poros, lelakott, szétesőben lévő házon már ez sem igen segít. Azért a szándék, hogy maga körül legalább rendet tegyen dícséretes, főleg, hogy jobb lenne, ha semmit sem hagyna maga után, amire egy nyomozás alkalmával valaki felfigyelhet.
- És a magánnyal... - egészítem még ki egészen halkan, noha magam se vagyok teljes mértékben biztos abban, hogy szeretném-e ha meghallaná. Hosszú időn keresztül figyeltem még őt, miután levette rólam a kezét Mia halála után és láttam rajta, hogy igyekszik beilleszkedni, mégis mintha teljesen ellenkező hatást érne el mindennel. Barátkozna, de nincs senki sem, aki hosszabb ideig kitartana mellette. Hogy ez azért van-e, mert valóban egyedül érzi magát vagy ez is csak egy eszköz a kezében, azt nem tudom. Nála annyira kétesélyes minden. Ha csak sejteném, hogy milyen gondolatok járnak a fejében velem kapcsolatban, akkor minden bizonnyal bepróbálkoznék nála valamivel, de én valahogy megragadtam a pár évvel ezelőtti állapotban a kettőnk kapcsolatát illetően. Mármint, Dante a mentor, én a tanítvány és így ennyi... Sose nézett rám nőként, habár nem is lett volna kire, hiszen nagyon, de nagyon fiatal voltam még, amikor vámpírrá váltam és ő voltaképp egy majdnem kislányt karolt fel akkoriban. Némán rajongtam csupán érte és nagyjából ennyi. De annyira hülye nem vagyok, hogy ne sejtsem, miszerint tudta jól, mi a helyzet, hiszen a szívverésem mindent elárulhatott számára. A pulzusom valahogy folyamatosan az egekbe röppent, ha megláttam felbukkanni valahol és rengeteget fantáziáltam a kettesben töltött időről is, miközben igyekeztem minden egyes jelentéktelen mozdulat mögé valami sokkal komolyabbat látni. - Esetleg valahogy a közelükbe kerülhetnék - egyenesedem végül ki, néhány üveggel az ujjaim között. - Mármint... Nem állnék neki bratyizni egyikükkel sem, de nyilván akadna más út is... Szurkolócsapat, teszem azt - derül fel az arcom hirtelen. - Mindketten az allstar tagjai és alakul egy ilyen lánybanda vagy tudja a fene, mi is ez egészen pontosan - töprengek el egy röpke pillanatra. Hogy ez valamiféle utazó és biztató alakulat lenne vagy az a tipikus amerikai illegető csapat, azt nem tudom, hiszen maga a hirdetés nem maradt meg bennem annyira. - Szemmel tarthatnám őket. És hát ki gyanakodna olyasvalakire, aki a közelükben marad a támadás után is? Normális ember éppen hogy próbálná tartani a távolságot, ahogy én is próbáltam eleinte, de ha nem ismertek fel, akkor végtére is semmi akadálya sincs a dolognak. Szerintem. Dante még mindig bőven megvétózhatja és én adok a szavára. Elvégre, mégis ő a tapasztaltabb. - Tudod, irigyellek is emiatt - fújom ki feszülten a levegőt. - Nem lesz egyszerű visszamenni oda. Majd kitalálok valamit arra, hogy miért hiányoztam - vonom meg a vállam. - De tényleg ideje lenne emberi kapcsolatokat is kiépítenem - jegyzem meg mintegy mellékesen. Szándékosan nem használom a "baráti" szót... az valahogy annyira komoly. - És ha már kellemetlen, akkor legalább legyen valamiféle haszna - vonom meg a vállam tanakodva. Nincs ínyemre a csapatmunka, ahogy a lányokkal való barátkozás sem, de valamit valamiért, nem igaz?
- Én vámpírnak születtem, Mira. Minden lehetőséggel, ami csak az egyszerű embereknek adatott, a félelemmel, a bizalmatlansággal fizettem meg. - válaszolom, de nem megyek részletekbe az életemről, a legkevésbé sem szokásom. Egyszerűen mondva, minden fajnak meg vannak az előnyei és a hátrányai, az emberek azt csinálnak a rövid gyenge életükkel amit csak akarnak, de egy vámpírnak sokkal több korlátja akad még ma is. Olyan huszonöt éve volt először egyáltalán vérlény diákja az iskolának, mára pedig habár a vámpírok iskolájának elpusztulása óta jobb híjján felvették ide a fiatalokat, még mindig máshogy kezeli őket mindenki. A "más" nem is baj, hiszen valóban mások vagyunk, de a negatív megkülönböztetés már nem annyira szimpatitkus. Egy valami biztos, én még soha nem kérdeztem az ikertestvéréről és nem is fogok se ma, se máskor. Elkezdi felszedni az üvegeket, ezzel egy kis tér kerül közénk és furcsa módon ahogy elszakadunk egymástól, bár én húztam el a kezem, kellemetlen érzésként csap meg a levegő üressége. Némán hallgatom, figyelve a mozdulatait, mintha most látnám életemben először, egy fiatal, de felnőtt nőt, aki ugyan elveszett és nem tudja mit tegyen, de közel áll már ahhoz, hogy megtalálja önmagát. Nem segítek neki, ahogy nem ültem le mellé a mocsokba így ettől is egy kissé mereven ódzkodom. - Legyen így, de a feltételezés nem elég. - biccentek, hiszen a kimenetel, hogy nem is vették észre, hogy lány, nem is gondolnák, hogy diák tényleg kényelmes. Sőt, ha már ezen gondolkozunk az is egy járható út lehet, ha egy másik szőke vámpírra tereljük az esetet, amiből akad egy-néhány az iskola környékén. Egyelőre nem vetem fel a lehetőségét, addig nem, míg nem tudjuk, hogy mit tudnak egészen pontosan, illetve míg nem tudom, hogy a túlélési ösztöne van-e olyan erős, hogy mást bedobna a farkasok közé. Nekem abszolút van, de ez egy teljesen más kérdés. A hirtelen kérdésére újra az a számára szokatlan momentum bukkan fel, egy mosoly. Alapvetően fiatalos arcomat csak még jobban feldobja, ahogy megingatom a fejemet. - Honnan tudjam, hogy te nem vagy egy beöltözött auror és nem akarsz rávenni, hogy bevalljak valamit, amit... el sem követtem? - kérdezek vissza, direkt homályosan és ártatlanul, de aztán lerázom magamról a jófiús mosolygást. - Mindenki követ el hibákat, ha nem tettem volna akkor nem is lenne mit tanítanom. Csak nekem jóval régebb volt és én már végigjártam az utat és csak egy emlék, ami előtted áll. - válaszolom végül, habár valóban nem felelek arra, hogy öltem-e, valószínűleg akkor se fogok, ha újra megismétli. Nem kell mindenről tudnia, megvannak a saját titkaim és nincs olyan pozícióban, hogy azután, hogy a szárnyaim alá vettem azonnal válaszokat követelhessen. Viszont egyértelműen akadnak nekem is érzelmeim, nem csak indítékaim, hiszen Mirát lehet, hogy egyszerűbb lenne már csak elengedni, hagyni, hogy elenyéssze amit megfőzött magának, még is itt vagyok.
- Te milyen árat fizettél érte? - teszem fel azért a kérdést, amint választ ad az aggodalmaimra. Ő nem harapott, hanem született vámpír, de valamit bizonyára rajta is behajtott az élet, esetleg még folyamatosan teszi azt. Tisztában vagyok azzal, hogy nem egy szociális alkat, de nem úgy néz ki, mintha annyira megviselné a dolog. Vannak egyáltalán... barátai? Mármint, vannak olyan emberek, akiknek azért keresi a társaságát, mert igényelné? Én is magányos alkat vagyok, leginkább Mia miatt, hiszen mindenki vele hasonlított össze, de ettől függetlenül szenvedek az egyedülléttől. Soha életemben nem állt szándékomban Mia 2.0-vá válni, szándékosan lettem az ellentéte. Más árnyékában élni igazán kellemetlen tud lenni. Önszántamból löktem el magam mellől mindenkit és még a mai napig nem akadtam olyan emberre, aki úgy igazán érdekelni tudna. Vagy aki ne kérdezne folyamatosan az ikertestvéremről, amint tudtára jut, hogy volt egy. Ha pedig eltitkolom előlük eme tényt, az a bajuk... Az emberek annyira furák! - Igen, nyilván ez lenne a helyzet - biccentek egyet helyeslően a feltételezése hallatán, miközben igyekszem úrrá lenni az iménti mozdulata által kiváltott reakcióimon. Tisztában vagyok azzal, hogy hallja a szívverésemet, szóval nagyon is képben lehet ama ténnyel, miszerint mi minden kavarog bennem vele kapcsolatban a mai napig. - Amikor idejöttem, még senki sem keresett - hajolok le beszéd közben egy üres üvegért. Már így is elég sok szemét van ezen a helyen, nem szükséges még nekem is tovább szennyeznem... - Mint már említettem, próbáltam minél jobban elrejteni az arcom, habár azt talán észrevette, hogy lány vagyok - célzok ezzel a női bájaimra, noha a támadás idején elég bő ruhában voltam, a melleim pedig az alatt nem olyan szembeötlőek, mint más ruhadarabban. Ráadásul, az alkatom sem férfias, a súlyom pihekönnyű. Hamar ki lehetett következtetni a dolgot. - Talán nem is egy diákot keresnek... Talán fel sem ötlött bennük, hogy egy iskoláskorú lenne a tettes. Lehet, hogy egy itt portyázó vámpírra tippelnek. Persze, csak abban az esetben, ha az a Roberto valóban felkereste a Gyengélkedőt - nyitom ki a táskám beszéd közben és hajítom bele az üveget. - Egy ideig még biztos távolból figyeltem őket. Leültek ahelyett, hogy a Gyengélkedőre siettek volna egyből - teszem még hozzá. Mindenesetre, még mindezek ellenére se merek Madam Pomfrey szeme elé kerülni. - Te öltél már embert? - üt szöget a fejemben az alábbi kérdés, hiszen valóban feltűnő számomra, hogy mennyire jártas ebben a témában. - Vagy kellett már bujkálnod ilyesmi miatt? Sosem hibáztál még semmiben sem? Hiszen annyira magabiztos, annyira otthon van mindenben, ha valamiféle kérdésem lenne, ráadásul annak idején is ő mentett meg a biztos haláltól. Képes teljesen hideg fejjel mérlegelni minden eshetőséget, mintha valóban jártas lenne bennük. Rá nincsenek hatással az érzelmek semmilyen mértékben sem, annyira ki tudja őket zárni...
Amikor nem rezzen össze a mordulásomra, sőt, állja a tekintetem, a makacssága csak tovább ingerel. A frusztráció végül még is csak kissé megdobja a szívverésemet, amit meghallhat, de csupán egy-két másodperc erejéig, hiszen végül megtörik és visszakozik. - Az életben igen ritkán ajánlanak bármit is ezüst tálcán és akár látható, akár nem, de mindennek meg kell fizetni az árát. - válaszolom, utalva ezzel arra, hogy mindennek van árnyoldala, nem csak a vámpírságnak. A gazdagságnak, az aranyvérnek, a sárvérnek, a vérfarkasságnak, a sellőségnek, mindenkinek meg kell küzdenie valamivel, nem csak úgy gondtalanul átsuhannak az életen. Ahhoz, hogy valakinek az ég világon semmi gondja se legyen nem szerencsésnek kell lennie, hanem szimplán téveszmésnek vagy butának, hogy ne fogja fel, hogy körülötte milyen is a világ. Nem ismétlem önmagam, végigsimítok röviden az arcán és csak bólintok. Hallva a szívverését talán helytelen táplálni a vágyait a simítással, de kissé talán megfeledkezem önmagamról és arról is, hogy nem feltétlenül etikus játszani mások érzésével. A probléma csak az, hogy amúgy sem feltétlenül volt soha a kódexemben, hogy túlságosan őszinte vagy egyenes legyek, manipulálásoktól mentesen. - Roberto Maroni. - jegyzem meg végül a nevet, majd áttérve a feltételezgetésre kicsit elégedetlenül ingatom meg a fejem. - A talán nem elég. Tudnunk kell, hogy felismert-e téged, elmondta-e az áldozatnak vagy valamelyik tanárnak. Bár, amennyiben megtette volna, már egyértelműen név szerint téged keresnének, és erről egyelőre nincsen tudomásom. - Ez esetben ideje lenne elhagynod a fészked és meglátogatni a Gyengélkedőt. Kétlem, hogy tudnák, hogy téged keresnek és ahelyett, hogy nyíltan üldöznének várnák, hogy besétálj az iskolába. Általában az eljárások nem így működnek, nem kivárással, még akkor se, ha ténylees halál eset nem történt. - magyarázom neki, majd egy rövid elgondolkozott sóhajjal folytatom. - Ha mutatkozol azzal még jót is tehetsz, nem leszel gyanús. Viszont kerüld el a szőkéket és ezt a Robertot, nehogy egy pillantással ténylegesen beazonosítsanak. - ajánlom tervnek, azonnal gyakorlatiasan végiggondolva a lépéseket, egy pillanatig se totojázva. Mint akinek már évtizedes rutinja van minden kellemetlenség eltakarításában.
Amikor Dante fenyegetően rám mordul, nem mutatom jelét a félelemnek és állom a tekintetét, noha arra már nincs merszem, hogy elismételjem az iménti szavaimat. Látom én a tekintetén, hogy csupán olaj lenne a tűzre a saját szempontomból és ismerem annyira, hogy tudjam: meg is tenné azt, amit perpillanat esetlegesen kigondolt számomra. - Nem akarok - felelem végül halkan, a pillantásomat gyorsan elkapva róla és a földet kezdem el újfent vizsgálgatni, mintha unalmamban nem láttam volna már ezerszer. - De soha életemben nem hittem volna, hogy ennek ennyi hátránya is akadhat... - teszem azért még hozzá könnyelműen, de ugyanakkor őszintén gondolva a szavaimat. Mi tagadás, a könyvek, amelyeket annak idején lapozgattam a témában, igencsak az egekig magasztalták a vámpírokat, mint valamiféle rejtélyes, titokzatos teremtményeket, az éjben surranó árnyakat. Tisztában voltam a gyengéikkel, habár úgy gondoltam, mindez semmiség mindahhoz képest, ha az ember megkapja a hátulütők mellé egy vámpír gyorsaságát, hallását és minden más előnyét, amely az emberek fölé helyezi. Egyszerűen vonzott az a világ, amelynek most én is áldozatául estem. Dante nem érti, nem értheti azt, milyen volt számomra egyedül maradni, méghozzá pont Mia halálának időszakában. A gyász roppant súllyal nyomta a lelkemet és talán részemről is túlzás volt az a rengeteg kirohanás, de mindezek ellenére is mutathatott volna irányomba némileg több empátiát.. Mégis, hátat fordított, noha a tanítványa voltam, ennek révén pedig továbbra is neheztelek rá, noha a viszontlátás feletti öröm tompítja kissé eme érzelmet részemről. Hiszen még mindig bennem lakozik a régi Mira, aki teljesen ellenállhatatlannak tartotta a helyes külső mögött rejtőző zord és rideg személyiséget. A naiv Mira, aki képes volt a végletekig rajongani olyasvalakiért, akit nem is volt alkalma alaposabban megismerni. A tekintetem, amikor felállok, azt sugallja irányába, hogy komolyan gondolom. Tényleg képes lennék megragadni azt a bizonyos második esélyt és élni vele, mert ez így nem mehet tovább. Elhatároztam, hogy nem áll szándékomban végig menekülni, még abban az esetben sem, ha most minden esélyemet elvágtam a normális életre és teljesen kilátástalannak érzem a helyzetem. Már, amilyen normális lehet az életem harapott vámpírként... Tanulni szeretnék, bizonyítani mindenki előtt. A szüleim enyhén szólva is semmibe vettek folyamatosan a tökéletes ikertestvérem mellett, amióta pedig vámpír lett belőlem, rettegnek tőlem és örülnek, ha nem vagyok a közelükben. A lelkük mélyén talán sejtik, hogy hibáztak és nyilván arra is rájöttek, hogy a kicsi lányuk egyszer-kétszer már eljátszott ama gondolattal, hogy milyen lenne őket holtan heverve a padlón látni átharapott torokkal. Mégis szeretnék előttük is helyt állni, noha ettől már most hányhatnékom támad... Komolyan ennyire vágyom arra, hogy elismerjenek? Nevetséges! A szemem ugyan kissé megrebben a be nem fejezett mondata hallatán, de nem állok neki faggatni arról, hogy mégis mi lett volna a vége. Talán be is fejezte és csupán rossz hangsúllyal mondta, ki tudja... Talán nem is annyira fontos. - Komolyan megtennéd? - kerekedik el a tekintetem hitetlenkedve, noha engem nem lep meg a nyugodtsága. Csupán maga a tény, miszerint képes lenne rá. Értem. Az érintése pedig valóban nem marad észrevétlen és egy röpke másodperc erejéig az is felötlik bennem, hogy az arcomon tartsam még a kezét, de ő szinte rögtön le is engedi a karját, még mielőtt cselekedhetnék. A kislányos pirulás immár a múlté, de a szívem még így is rendesen meglódul... - Talán egy exmemorian jót tenne mindkettőnek - harapok végül az ajkamba tűnődve. Ha azt mondanám Danténak, hogy törje ki a nyakukat, azzal csak még nagyobb bajba sodornám őt, bár nyilván nem tenné meg, hiszen előbb felmérné a kockázatokat. - Az áldozat Roberto Maroni, a szemtanú pedig, aki miatt végül ott kellett hagynom... - ráncolom a szemöldököm, miközben igyekszem magam elé idézni a lány arcvonásait. Nem könnyű, hiszen épp csak egy pillanatra láttam az arcát. - Szőke haja volt, asszem láttam már a kviddicspályán - állapítom meg végül, hiszen alkatra hasonlít a Griffendél egyik volt játékosára. - Ha jobban is megnéztem volna, akkor simán rávágnám, hogy az Ollivander-lány volt az, de így... - csóválom meg a fejem csalódottan. - Nem merem biztosra mondani - ismerem el kelletlenül, hiszen sejtem, hogy Dante nem lesz elragadtatva az ilyen "hanyagságtól". - De nyilván ki lehet nyomozni valahogy. Talán a Gyengélkedőn vezetnek valami dokumentumot az ilyesmiről, ha valóban felkísérte. De ha más nem, ha ebből hivatalos ügy lesz, akkor bizonyára beidézik tanúként - próbálok meg tippelgetni, bár ilyenben még soha életemben nem volt részem és nagyon remélem, hogy az a Roberto nem sérült meg olyan mértékben, hogy ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentést. Hátha neki sem hiányzik a hajcihő...
Talán még meg is döbbentem, de a válasza után egy rövid 'pff'-et hallatok egy halk felnevetéssel, megcsóválva a fejem. Kicsit izgága és idegbajos, nem csoda, hogy hibákat vét, nem csoda, hogy senki nem tudja mellette követni a lépést és most is egyedül szívja a fogát begubózódva és csak reménykedve, hogy elül a baj. Viszont a nevetésnek már nyoma sincs, amikor hálátlan a vámpírléttel kapcsolatban, amit pedig ingerülten visszavág már arra késztet, hogy az ajkaim kissé felszaladjanak, hogy kivillanjon az éles szemfogam, ami már fenyegetően megnyúlt, ahogy elkezdett az arcom vámpírosodni. - Mondd mégegyszer. - morgom szinte fenyegetően, de nem nyúlok érte, nem szorítom sarokba, csak ott van az ígérete a tekintetemben. - Mondd, hogy egyszerű, gyenge, lassú halandó akarsz lenni, akit még egy rozsdás szög is kinyír mert olyan nyomorultul törékeny. - folytatom, belefojtva akármilyen kitörését és amikor részben fel akarja menteni magát, hogy egyedül nem sikerült fejlődnie, csak megingatom a fejem. Én aztán nem fogom magamra venni, ahogy már a további kifakadását is ráhagyom, ha ez kell adja ki magából, de ne a vámpírlétet okolja és főleg ne mondjon olyan hülyeségeket, hogy lemondana róla inkább. Nem ismétlem magamat, láthatja az arcomon, hogy engem nem hatnak meg a kifogásai, hogy éhes volt és véletlen pont erre jártak a fiatalok, akik valószínűleg nagyon bátornak és vagánynak tartották magukat, hogy a Szellemszállás rosszhírét ignorálva itt nézzenek körül. Más nagyon nem hozza erre az embereket, csak a kívánság és a "felelsz vagy mersz". Nem esik meg látványosan akkor se a szívem rajta, amikor a magányosságával érvel, hogy senki nem volt mellette, hiszen az éremnek két oldala van. Miranda harapott vámpír így az emberek és a vámpírok között is jobban megtalálhatja a helyét, olyan, mint egy mugliszületésű, aki szép lassan megismeri a varázsvilágot és onnantól sokkalta nagyobb előnye van a sima emberek között, hiszen a varázslók jobbára elszigetelten élnek. És még a gyerekeiket is elküldik az év háromnegyedében egy bentlakásos iskolába, hogy még jobban elszigeteljék őket a világtól. Ahogy neki se ajánlom, hogy elszigetelje magát, hanem inkább vegye a kezébe az irányítást és alkalmazkodjon a helyzethez, úgy a varázslók iskolai rendszerét is igen hülyeségnek tartom. Ráadásul ezzel az egyetemi szakokkal csak még életképtelenebb embereket gyártanak akik nem hajlandóak kikerülni a nagyvilágba és az utolsó pillanatig ragaszkodnak az iskola védelmet nyújtó falaihoz. Ahogy végre tényleg felemelkedik és közelebb lép állom a szemkontaktust, hiszen látni akarom, hogy mit is üzen az a bizonyos “lélek tükre”. A finom hallásomat megüti a zakatoló szíve, de ő nem érzékel semmilyen változást az én pulzusomon. Nekem vajmi kevés van mérlegen, az én életemet ez a fiatal vámpírlány semmiben se fogja befolyásolni… gondolom én itt, és most. Kínzóan sokáig hallgatok, csak nézem, ahogy még eszébe jut a kérlek, ami egyébként javít a helyzeten egy keveset. A tartásom, a ruháim, az, hogy nem voltam hajlandó lealacsonyodni a földre a koszba talán tudat alatt arra sarkallta, hogy udvariasabb legyen, még ha nem is megalázkodó. - Felejtsük el, hogy ismét… - kezdem el ennyivel, ami kicsit szándékosan félrevezető, nem tudhatja, hogy vége a mondatnak, vagy sem. - Kezdjük tiszta lappal, Mira. - teszem hozzá felemelve a kezemet, hogy röviden végigsimítsak az arcélén röviden, hogy egy kósza szőkített tincset hátrébb dobjak. - Kit kell elhallgattatni, hogy elhagyd ezt a bűzös vermet és abba hagyd a bújkálást? - térek vissza erre, mintha csak arról beszélgetnék, hogy mi a kedvenc nyári olvasmánya, könnyen, mintha magától értetődő lenne eltörni valakinek a nyakát vagy éppen agymosni az emlékeiket, csak hogy megvédjem a lebukástól. Az, hogy elbújik csak még egyértelműbben felvonja a figyelmet, ha valaki számot akar vetni az iskola vámpírairól. A kezemet azonnal visszahúzom a rövid mozdulat után, nem tartom az arcán, de így is gyanítom, hogy valamiként reagálni fog az érintésre.
- Nem igazán - válaszolom meg a kérdését, hiszen sikerült elrejtenie bennem a gondolat csíráját, na, nem mintha már nem lenne mindegy az úgymond "vallomásom" után. Dantét látva sajnos hamarabb járt el a szám, hiszen ő mindig is egyet jelentett a szememben a biztos ponttal. Sokat segített azóta, hogy vámpírrá váltam és noha egy jó ideje már megszakadt kettőnk kapcsolata, sokkal is tartozom neki, még ha ezt nem is szívesen vallom be magam előtt sem. Nem a szavai, hanem leginkább egy auror várható tetteinek elmaradása nyugtat meg leginkább. Elkábíthatna, hogy végül elvihessen innen és becsukjanak egy idegen, sötét cellába, de nem teszi. Kétlem ugyanis, hogy sokáig lengetnék az orrom előtt a mézesmadzagot, hacsak éppen nem ez lenne az érdekük esetemben. - Ha képes lennék rá, legszívesebben visszaadnám - vetem ellen kissé ingerülten és egyben meggondolatlanul. Szeretek más lenni, szeretem a vámpírságot, éppen csak azt nem tudom elfogadni, hogy egyedül semmire se megyek vele. Komolyan elhittem magamról, hogy méltó vagyok erre a képességre és kiemelkedőt fogok alkotni. Kellemetlen azzal szembesülni, hogy mindennemű támogatás nélkül ennyire visszaestem az évek folyamán. - Amióta magamra hagytál, nehezen boldogultam vele és állandóan gyötört az éhség, tudod? - osztom meg vele a gondolataimat. Igen, valamilyen szinten őt is hibáztatom a saját kudarcomért, hiszen világéletemben ilyen voltam. Kényelmesebb másokra mutogatni, mintsem elismerni, hogy ja, amúgy rettentően gyenge az akaraterőm. - Ellenálltam, megoldást kerestem, találtam is, de ez most... nem így kellett volna történnie! - fakadok ki akaratlanul is. Tisztában vagyok azzal, hogy Dante mindig is gyűlölte az érzelmi kirohanásaimat, de ebben a helyzetben ismét eluralkodik felettem a régi énem. És erre nyilván az ő jelenléte is rádob egy lapáttal. Már nem csillog úgy a tekintetem, amikor ránézek, de igenis kísért az elszalasztott lehetőségek tömkelege. Be kellett volna vallanom mindent számára, habár még csak egy kislány voltam a szemében, semmi több. - Reméltem, hogy a Szellemszálláson kivárhatom, amíg visszatér a vérbankom, de nem számoltam azzal, hogy egy konkrét heti menü sétál el az épület mellett... Az ereikben dübörgő vér hangját pedig vámpírként úgy hallom, mintha tőlem helyezkednének el pár centire csupán. A kísértés pedig hatalmas úr... Nem is tudom mihez hasonlítani. Mint amikor az ember rég nem volt együtt senkivel és már teljes mértékben kívánná valaki más közelségét és magát az aktust. Egyszerűen megszűnik logikusan gondolkodni, bár talán még ez is csupán egy enyhe példa volt részemről. - Én... - kezdem el keresni a szavakat zavartan Dante kérdése hallatán. - Félek attól, hogy mit tennék másokkal. Túl sokan vannak, én pedig túlságosan gyenge vagyok - ismerem el végül. - Nincs senki, aki rajtad kívül felkarolhatott volna. Dehogynem lett volna. Az új rendszernek hála immár sokkal több vérlény él az iskolában, mint évekkel ezelőtt és bizonyára akadt volna valaki más is, aki szívesen pártfogásába vesz, én azonban nem éltem a lehetőséggel. Azt hittem, elég erős vagyok és nincs szükségem Dantéra, azonban hamar elbuktam. Mindenesetre, a vérbankos megoldást jó dolognak tartottam, hiszen valóban nem volt alkalmam számolni az igenis reális buktatóival. Egyszerűen csak tudtam enni, ennek pedig kifejezetten örültem. A többi nem érdekelt, hiszen ez teljes mértékben biztonságos volt. - Szeretnék ismét a tanítványod lenni - csusszan ki a számon, miközben végre erőt veszek magamon és felállok, majd kissé közelebb lépek hozzá, hogy így tartsam a szemkontaktust. A szívverésem ismét meglódul, hiszen továbbra is hatással van rám valamilyen szinten. Egy az egyben a zsánerem, ezt még csak letagadni is képtelen lennék. Az pedig, hogy ő ott volt mellettem akkoriban, amikor még a saját családom is hátat fordított számomra... Sokat jelentett számomra, még abban az esetben is, ha ezt nem hangoztattam előtte. Mia halála után azonban összeomlottam, gyakran törtek rám érzelmi kirohanások, ezzel pedig elüldöztem Dantét magam mellől. - Kérlek - teszem azért még hozzá, habár nem állok neki könyörögni, hiszen ismerem annyira, hogy tudjam, ezzel végképp elvágom magam a szemében. Ezúttal még arra is hajlandó vagyok a kedvéért, hogy ne őt traktáljam a hülyeségeimmel. Bármire, hiszen így nem élhetek le egy egész életet...
Nem érdekel a meglepettsége, a mosoly az arcomon marad, magabiztosan, nyugodtan, mintha a világ minden gondjával meg tudnék birkózni. Mintha az, hogy itt találtam meghúzva magát, miután valakit majdnem megölt, elhessegethető semmiség lenne. Csak megvonom könnyedén a vállamat, amikor meghatónak nevezi a gesztust egyértelmű cinizmussal. Nyilván nehezen hihető, hogy tényleg a segítségére érkeztem, de attól még, hogy nem hihető, nem is hihetetlen. Amikor elkomorul az arca a kis megjegyzésemre csak megingatom a fejem halkan felsóhajtva. - Nem ittam százfülé főzetet és ez az én arcom. Megnyugodtál? - biztosítom, már ha szavakkal biztosítani lehet. Tekintve, hogy egyszerű szavakkal zökkentettem ki, van egy olyan érzésem, hogy lecsillapítani is elég lesz ennyi. Már ami azzal kapcsolatos, hogy egy nyomozó lennék, mert minden más szembesítéssel kapcsolatban az ingerültségét nehéz meggátolni. Talán nem is csoda, hogy a legjobb tudomásom szerint az Elemista szakot kezdte el az egyetemen szeptemberben. - Ez az izé... - morranok fel azért, a szememben ingerültség lobban. - Nem beszélhetsz így egy ajándékról, ami erőt és hosszú életet ígérhet neked a szánalmas emberi lét helyett. - válaszolom, egyértelműen kihallatszik a hangomból, hogy nem értékelem, hogy a saját gyengesége miatt a vámpírok vérszomját hibáztatja. Mindenki, akinek van elég kitartása és esze képes megküzdeni vele, ha neki nem sikerült, akkor csak magára vethet. Még, hogy falási kényszere volt... egészen egyszerűen csak egy gyerek, aki képtelen gátat vetni a vérszomjának. - Nem tudom, hogy ki volt az a barátod, aki vérbankot játszott, de láthatóan puhánnyá tett és felelőtlenné. - teszem hozzá, megingatva a fejem. Az, hogy csak egy emberre számít vérforrásként egyértelműen fentarthatatlan, hiszen mint ebben az esetben is, mi van, ha elérhetetlen az illető. Mi van, ha meghal az illető. - Ez jó hír. Nem látott meg, túlélte, és még is annyira rettegsz, hogy még az iskolát is félbehagynád. Miért? - teszem fel a kérdést egyszerűen, kicsit összeráncolva a homlokom, előre hajolva kissé. Tekintve, hogy még mindig nem volt hajlandó felállni, én pedig nem vagyok hajlandó leülni, jelen pillanatban elég rendesen fölé magasodom, nem csak korban, tapasztalatban, de úgy fizikailag is fölötte állva. Idegesít a heverése, még sem rángatom fel vagy szólok rá, bár lerí az arcomról, hogy elvárnám, hogy összekapja magát minden értelemben.
A mosolya láttán enyhén szólva is meglepődöm, hiszen annak idején rettentően ritkán láttam őt hasonlóan tenni. Mindenesetre, azt ezúttal is sikerül megállapítanom magamban, hogy mit sem veszített az eddigi sármjából, az a kis gesztus az arcán pedig határozottan csibészessé teszi. Egyszerűen csak jól áll neki. Az, amit annak idején láttam benne, ismét feléled bennem egy szempillantás alatt, éppen csak nem olyan szinten, mint évekkel ezelőtt. Nincs irányába az az elvakult rajongás részemről, de azt még ebben a helyzetben is képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire tetszik nekem. Ha nem az lenne, aki, már bizonyára bepróbálkoztam volna nála. - Igazán... megható - állapítom meg a magyarázata hallatán, habár ezt az egyet képtelen vagyok bevenni tőle. Dante nem pont az a társasági vámpír, ráadásul sose könnyítettem meg a dolgát és esélyesen nem is abba az irányba haladt a tanításom, amerre tervezte magában. Miért szeretne újabb bonyodalmat a vállára venni szerény személyemben? A következő kérdése hallatán azért elönt a páni félelem, miközben ismét végigmérem tetőtől-talpig, hátha észreveszek rajta valami olyasmit, ami elárulhatná róla, ki is ő valójában. Ha tényleg a minisztérium embere... Egy másodpercig köpni-nyelni nem tudok az újonnan felmerült lehetőségtől, szóval csak némán hallgatok. Oké, ezt finoman szólva is elbasztam, ebben teljes mértékben igaza van. Mégis, a jelenlegi lelkiállapotomban inkább örültem egy ismerős arcnak, semmint mérlegeltem volna az ezzel kapcsolatos buktatókat. Dante pedig hosszú hónapokig a bizalmasom volt régebben, a mentorom, vagyis benne megbíztam, még abban az esetben is, ha a kettőnk kapcsolata nem volt a legfényesebb. Elvégre, ki más érthetné meg rajta kívül, hogy min is megyek keresztül pontosan? - Mert nem voltam magamnál, oké? - fakadok ki enyhén ingerülten. - Éhes voltam, ennem kellett és az iskolában zavartak a zajok, ezért idejöttem, hogy senkit se támadjak meg, de ez az izé eluralkodott rajtam - pillantok le a kezeimre, amelyekkel a földre nyomtam szerencsétlen srácot. - Levadásztam néhány kisebb állatot és ittam belőlük, de nem sokkal lett jobb a helyzet. Embervérre volt szükségem. Tudod, milyen az - pillantok rá végül, hiszen Dante tisztában lehet azzal, milyen az, amikor egy vámpír teljes mértékben ki van éhezve. Én is eljutottam arra a pontra, hogy semmi értelme sem volt a nyuszik leölésének, hiszen mindig korgó gyomorral jöttem vissza és hát óránként útra kelni az újabb adagért... - Amikor ember voltam, akkor is voltak falási rohamaim nagy ritkán. Akármennyit is ettem, sohasem éreztem úgy, hogy elég lenne - fejtegetem. - Korábban beértem az állatvérrel, ittam belőlük és elvoltam ideig-óráig vele, de ezúttal ez nem működött. Azt hittem, képes leszek kivárni, amíg a vérbankom visszatér... Sohase hittem volna, hogy ennyire rám tör majd az éhség, hiszen alaposan belaktam belőle, mielőtt elutazott volna. És esetében sose estem túlzásba... Mármint, annyit azért fejlődtem, hogy a vér ízét érezve a számban nem vesztettem el az eszem és csapoltam le szerencsétlent, de valamiért most visszaestem. Nyilván megvonási tüneteim lettek vagy tudja a fene... - Igen, ismerem őt - biccentek végül egy aprót. - Nem nehéz kiszúrni az arcát, hiszen nemrég jött az iskolába és szintén mardekáros. Roberto Maroni. - osztom meg vele a nevet. - Annyi eszem azért még éppen volt, hogy elrejtsem előle az arcomat és hassal lefelé nyomjam a földre. Esélye sem volt rám nézni. Amiért azért szerencsésnek is érzem magam, ráadásul aligha szerzett súlyos sérüléseket, hiszen hamar megzavartak a lakomázásban. Éppen csak egy kicsit tudtam inni belőle és már bonthattam is az asztal. Ez nem ment fel még a tetteim alól, de akkor is... Legalább emberölést nem varrhatnak a nyakamba.
A kezeim még ugyanúgy zsebrevágva a hosszúkabátomban, ami valahol félúton jár a zakóhoz és az arcomra egy kis mosoly szalad az ajkaimra ahogy visszakérdez. Igen, én vagyok én, eléggé buta kérdés, de a mosolynál nem kap rá több feleletet. - Tegyük fel, hogy feléledt bennem a faji összetartozás és segíteni jöttem. - válaszolom, bár határozottan látom a tekintetén, hogy nem feltétlenül repes az örömtől. Nem baj, nem veszem magamra, igen sok kell ahhoz, hogy bármit is magamra vegyek, főleg ennek a lánynak az esetében, hiszen tisztában vagyok a múltjának igen nagy részével. Körülbelül egyetlen perc se tellik el és már mindent bevall, én pedig lassan ciccegni kezdek, helytelenítően. - Mi van, ha még se az vagyok, akinek gondoltál, hanem pillanatok alatt beismerő vallomást tettél egy nyomozónak az egészről? - szólok be egy kicsit, teljesen komoly hangon, mintha ez tényleg egy eshetőség lenne. Persze nem ittam százfüléfőzetet, de egy auror nagyon is könnyen igényelhet és még könnyebben utánanézhet Mira múltjának, hogy olyan alakot vegyen fel, amilyet csak szeretne. Azt persze nem tudom, hogy hanyadik lenne éppen ez, de ez más kérdés. - Innod kell. Vadásznod kell. Miért támadtál meg egyáltalán valakit, miért nem elbájoltad előbb, hogy magától kínálkozzon fel? - dobálózok tovább, mindenre lényegében kérdéssel felelve, rámutatva, hogy milyen elemi hibákat vétett, hiszen így volt. Már négy-öt éve vámpír, ha törődött volna azzal, hogy kifejlessze az érzékeit, ha nem lustul el ezek szerint egy vérbank használata miatt, akkor a baleset se történt volna meg. - Emlékszel a nevére, az arcára? - teszek fel végül még egy kérdést, ami nem arra utal, hogy nagyon arra akarnám sarkallni, hogy adja fel magát, még véletlenül sem. Nem tűnök úgy, mintha nagyon el lennék keseredve, viszont az, hogy hogyan kuckózott be erre a lepra helyre és hogy mennyire elásta magát a jövőjével kapcsolatban egy kis undorodó fintort helyez az arcomra. Mintha ez a környezet nekem nem dukálna, mintha lealacsonyító lenne a helyszín, de nem fordítok hátat és sétálok ki, még akkor se, ha mondjuk felszívná magát valamiért. Mondjuk azért, mert nem igazán dicsérem meg, hogy milyen jól elbújt a hatóságok elől. Néha nem elég elbújni, meg is kell oldani a helyzetet és ezt én pontosan tudom és nincs különösebb habozás bennem, hogy erkölcsileg ez mit is jelent. Újra végignézek a majd tizenkilenc éves lányon, aki még mindig rémesen fiatalnak tűnik az éveiben, de már illene felnőtt fejjel gondolkoznia legalább. Az biztos, hogy leülni mellé a földre nem fogok, lehet, hogy a kezemet bemocskolnám érte, de csak képletesen.
Én is hallottam már ezt a vérfarkasos történetet és be kell látnom magamban, hogy valóban hasznos kis hely minden szempontból egy hozzám hasonló számára. Amikor a húgom meghalt, szintén idejöttem beletemetkezni a gyászomba és magamra maradni a fájdalmammal. Nem lett sokkal jobb, de egy fokkal talán mégis... Azt a rengeteg semmitmondó részvétnyilvánítást, amivel az emberek akkoriban traktáltak, igazán fárasztó volt már számomra hallgatni. Egész egyszerűen csak el szerettem volna menekülni a világ elől, ez a hely pedig nagyon is alkalmas volt minden szempontból. Sokan félnek tőle, a kisebbek kísértet járta épületnek hiszik, a nagyobbakat pedig nem érdekli különösebben, hiszen az évek alatt elveszíti a varázsát, már ami a misztikusságát illeti, szóval ebből a szempontból teljes mértékben biztonságos. Magam lehetek, távol a világ zajától és az iskolai gondoktól... Igazság szerint senkire sem számítok, Dante pedig egyébként is elég halkan közlekedik. Fogalmam sincs azt illetően, hogy ezt szándékosan csinálja-e vagy szimplán csupán olyan, mint egy macska a surranó talpaival és ő ezt már baromira megszokta magától, de tény, ami tény, egyáltalán nem csap különösebb zajt. Mondjuk, ha nem lennék ennyire belemerülve az olvasásba, minden bizonnyal meghallanám a szokatlanul jó hallásommal, amelyre a vámpírságommal tettem szert, de így... esélytelen bármit is cselekednem. Csupán az üveg csörömpölése hallatán kapom fel a fejem, végül meglepetten pislogok párat, hogy biztos lehessek abban, miszerint a valóságot látom és nem valamiféle elfuserált jelenést. - Te? - csukom be a kérdésem közben a könyvemet, miközben hatalmas, csodálkozó tekintetet meresztek rá. Ő az egyetlen olyan ember, akire végképp nem számítottam, hiszen hosszú ideje már, hogy nem tartjuk egymással a kapcsolatot. Mia halála óta legalábbis. - Mit keresel itt? - teszem fel én is a saját kérdésemet, figyelmen kívül hagyva az övéit. Nagy nehezen sikerült túltennem magam rajta, erre újra felbukkan... Remek. Bár, tény ami tény, a nemrég történtek alapján igenis szükségem van valamiféle mentorra, de Dante... Be kell látnom magamban, hogy a kettőnk kapcsolata nem volt valami ideális. Én, a szerelmes kamasz, ő pedig a... milyen jelző is lenne ide a legmegfelelőbb? - Hallottál róla - állapítom meg, még mielőtt bármit is válaszolhatna, hiszen biztos vagyok benne, hogy Dante konkrétan miattam jött ide. Túl jól megismert az alatt az idő alatt, amíg megpróbált bevezetni a vámpír lét rejtelmeibe és hát az iskola falain belül terjedt a szóbeszéd, ráadásul elindulhatott a hivatalos nyomozás is, vagyis mindez felkelthette a figyelmét. - A támadásról, ami nemrég történt... - pontosítok. - Az a fiú... Egyszerűen csak itt jött el, én pedig elvesztettem az eszem és ez lett belőle - intek egyet a kezemmel abba az irányba, amerre az iskola lehet, a mozdulattal arra célozva, hogy mekkora felbolydulást is kelthetett az ügy. - Azóta vagyok itt - adom meg végül számára a választ azt illetően, hogy mióta nem láttam vizet még csak hírből sem. - És egy ideje már nem ittam - sóhajtok egyet gondterhelten. - Van egy ismerősöm, aki vállalta a vérbank szerepét, de ő elutazott. Fogalmam sincs, más vámpírok miként vannak ezzel, de számomra a nem friss vér egyenlő a rágcsálnivalókkal. Ideig-óráig elvagyok ugyan vele, de a frissen csapoltnál nincs is jobb és laktatóbb. Pont emiatt kötöttem egyezséget az egyik ismerősömmel, aki mutatott némi hajlandóságot arra, hogy belemenjen a dologba. Arra viszont egyikünk se gondolt, hogy mi lesz ha... Ez egyszerűen kiesett a képletből. És hát csak nem plakátolhatom ki az üzenőfalat azzal, hogy vérbank kerestetik, nem igaz? - Úgy tervezem, itt töltök még pár napot, utána pedig majd lesz valahogy - vonom meg a vállam végül, miközben az agyam azért fáradhatatlanul kattog továbbra is Dante jelenlétén. Ennyi idő után mégis mit akar tőlem? Ismét felkarolni? Ugyan már! - Nem tudom, hogy visszamegyek-e az iskolába. Ha tudják, hogy én voltam, akkor lesittelnek... Gondoltam volna erre akkor, amikor rátámadtam arra a szerencsétlenre, de hát akkor és ott semmi se volt tiszta számomra. És ezúttal olyan szakadékba zuhantam, ahonnan még Dante is képtelen visszarángatni engem. Bűntényt követtem el, ha pedig megtalálnák, már löknek is egyből a dementorok karjai közé és lesz egy csini kis cellácskám az Azkabanban. Akkor inkább megpattanok innen és élem a szökevények életét...
Talán ezt már nem sokan tudják, de érdekes, hogy a Szellemszállás valaha egy kisfiúnak adott otthont, akit megmart egy vérfarkas és el kellett menekülnie az iskolából minden teliholdkor, nehogy árthasson valakinek vagy nehogy a diáktársai vagy tanárai rájöjjenek a titkára. Persze egy tanár közülük végig tudta, hogy milyen átok sújtott le a fiúra, ahogy legközelebbi barátai is mindent megtettek, hogy vigyázzanak rá, még az animágiát is kitanulták, de még is, az, hogy manapság a vérfarkasfiút felváltotta egy mindig vissza-visszajáró vámpírlány szokatlan visszhangja a múltnak. Lassan besétálok, nem vágok különösebben meglepett arcot sem, hogy itt találom, csak csendesen sétálok mellé, hogy a hozzám legközelebbi üres üveget kissé megrúgjam és az csörömpölve odébb guruljon. Nem az első a világtörténelemben, akinél előfordul, hogy a vérszomj miatt elborult az agya, de az tény, hogy négy év után ennek már nem kéne előfordulnia, csak akkor, ha szándékosan tette, amit kétlek. Akkor nem lenne így begubózódva, nem nézne úgy ki, mint egy lázadó tinédzser, aki éppen a szülei elől bújkál valami drogtanyán tömve magába a sört és a gyorskaját. Nyilvánvalóan persze általánosítom a képet, de végül ha felemeli a fejét vagy felugrik, kicsit elhúzom a számat és az orrom is undorodva felszalad. - Bűzlessz, te lány. Mikor fürödtél utoljára és miért tömöd magad olyasmikkel, amikre semmi szükséged? - kérdezek csak ennyit, zsebre vágott kezekkel, hosszú fekete szövetdzsekiben, ami alatt egy fehér ing és egy szövetnadrág látható. Mondhatni elegáns vagyok, mindenképpen elegánsabb, mint a Szellemszálláson menedéket talált lány, akire letekintek ültében vagy éppen álltában, hiszen mindenképpen legalább húsz centivel magasabb vagyok. Ha vámpír az ember akkor felfigyel amikor a városban megindul a hajtóvadászat egy fajtársa iránt, így összeállt már a kép, bár teljesen biztosra nem vehetem, hogy miért is van így lecsúszva, mintha a küszöbén járna annak, hogy legközelebb lágnyelv whiskey-t ölelgessen. Nincsen könnyű jelleme és éppen ezért sok ideje birkózik meg egyedül a vérátokkal. Lehet, hogy én áldásnak tartom, és hogy legjobb tudomásom szerint Miranda Hartford is oda volt a vámpírlét lehetőségéért, azért az útja nem egyszerű. A született vámpírok erősebbek, ügyesebbek, életképesebbek, korán megtanulva kezelni a nehézségeket és felnőttként már lényegében az élet minden területére van megoldásunk, de ez a lány még csak négy éves, mondhatni gyermek. - Mikor táplálkoztál utoljára? Igazán, vért. - kérdezek rá, de nincs aggodalom a hangomban, inkább csak felszalad a szemöldököm és érdeklődően várom a válaszát. Vajon képes lenne olyan gyáván megbújni, hogy kiéhezteti magát aztán bután és meggondolatlanul újra megtámadni valakit, ráadásul úgy, hogy még szemtanú is akad? Lehet, hogy éppen arra gyakorol ebben a koszos, szakadt porfészekben, hogy jobban bírja majd az Azkabant? Bár jó pár önjelölt vadász is akad az iskolában és a környékén is, tehát lehet, hogy a bebörtönzés még szerencsésebb is, mint az, hogy valaki szimplán levadássza és lenyisszantja a fejét vagy karót ver a szívébe, stílusosan. A vérfarkas falkákhoz hasonlóan a vámpírklánok sokkal nagyobb rendszert és biztonságot jelentenek, de a fiatal egyetemista lány úgy tűnik teljesen egyedül van, így senki se fog a megmentésére sietni. Talán én sem éppen ezért vagyok itt, talán csak a kíváncsiság hozott, még elválik.
Két nap telt el azóta, hogy megtámadtam azt a fiút az erdei utak mentén, így esélyesen már híre ment annak, hogy egy vámpír portyázik errefelé. Be is vackoltam tehát magam a Szellemszállásra, hiszen a srác nagy eséllyel azóta eljutott a Gyengélkedőre, Madam Pomfrey pedig jelenthette az esetet, az elkövetőt pedig nagy erőkkel kereshetik. Vagyis engem... Nekem pedig eszem ágában sincs vállalni ezért a felelősséget, így hát lapítok és kerülöm az iskolát, ahogy a tanórákat is. Eszembe jutott ugyan, hogy kevésbé lennék feltűnő, ha továbbra is rendszeresen megjelennék, de erre valamiért nem visz rá a lélek... Folyamatosan azt látom ugyanis magam előtt, ahogy rajtam ütnek az egyik tanóra közben és mindenki szeme láttára felvisznek az igazgatóhoz, hogy utána kicsaphassanak. Az egyetlen alibim csupán az, hogy pár éve már átalakultam és eddig részemről nem történt még ehhez hasonló incidens. Van ugyanis egy vérbankom, akinek a révén folyamatosan rendelkezésemre áll a friss vér, így nem kellett ilyesmitől tartanom. Egészen mostanáig... Az egyik sarokban üldögélek, hátamat a falnak vetve, magam előtt kinyújtott, keresztbe tett lábakkal és éppen olvasok. Valami idióta, romantikus regény, amit még az egyik szobatársamtól csórtam, hogy legyen mivel elütnöm az időt, amíg le nem ülnek az iskolában a kedélyek. Körülöttem üres vajsörös üvegek hevernek és néhány szendvics csomagolópapírja is. Azért el-eljárok valami enni-és innivalóért, hiszen egyetemista vagyok, így hát van akkora mákom, hogy a kutyát nem érdekli, mit is keresek errefelé a kimenőkön kívüli napokon. A ruhám ugyanaz, amit még a támadás után kaptam magamra lóhalálában. Jól esne egy fürdő, hiszen már két napja nem volt rá alkalmam, de még várok... Hogy mire is pontosan azt még én magam sem tudom. A fiú nem láthatta az arcomat, ebben teljes mértékben biztos vagyok. Direkt jó mélyen a fejemre húztam a csuklyát és még arra is ügyeltem, hogy mellkassal szorítsam a földre, ne háttal. Így ugyan nem férhettem hozzá a nyaka finomabb részeihez, de akkor és ott nem ez volt az elsődleges szempont. Enni akartam, ezért is vesztettem el a kontrollt. A lány... Nos, ő azért már teljesen más tészta. Szeretnék biztos lenni abban, hogy a sérültre koncentrált végig és abban a helyzetben figyelmen kívül hagyta a támadót, de tartok attól, hogy ez nem így volt. Vissza kellene menni az iskolába, legalább fülelni, de azt is kockázatosnak tartom. Talán a Három Seprű megtenné. Beülhetnék valamelyik félhomályos sarokba és hallgathatnám a szóbeszédet. A támadásom ugyanis nem csak egy roxforti diákot érintett, hanem - mivel a Roxmortsból kivezető úton történt - ezt a kicsiny falucskát is. Híre ment tehát a szóbeszédnek, vagyis talán hallok is ezt-azt majd a feltételezett elkövetőről is. Ha pedig elkapnak... Áh, túl sok itt a "ha" Az egyik vajsörös üveghez nyúlok, majd felpattintom a kupakját és kortyolok egyet belőle. Nem pont vér, de igazság szerint még mindig szeretem az emberi fogyasztásra szánt ételek ízét is. És noha nem lakom jól vele, nem csillapítja az éhségemet, amelyet a vér iránt érzek, valahogy képtelen vagyok lemondani róla. Hamarosan fel kell keresnem azt a diákot is, aki némi szívességért cserébe elvállalta a vérbankom szerepét, különben újabb támadás lesz kilátásban és ezt nem szeretném. Felesleges kockázat csupán, semmi más. Már az első is az volt, én pedig hülye voltam, hogy kudarcot vallottam. Ennek már igazán mennie kellene, nem igaz?
Mint már említettem a kulcs, hogy képes legyen elhinni saját magáról, hogy képes megtenni azt, amit akar. Hogy elhiggye: meg tudja állni a helyét abban a szerepben, amit tervezget. Különben a tervekből csak soha meg nem valósuló ábrándok lesznek. Én pedig nem egy ábrándozó, szerencsétlenségre pazarolok időt. - A tervek csak akkor jók, ha döntések, és tettek követik. Különben csak jelentéktelen meg nem valósuló ábrándok. Ha eldöntötted mit akarsz tenni annak érdekében, hogy lásd magad abban a szerepben, amit tervezgetsz, és kész vagy lépni is, akkor segíthetek. - tudom jól, hogy ennek első lépése volt tőle Vladimir ajánlatának elfogadása. Ez kezdetnek jó. De lassan lépésről-lépésre kell haladnia. Nem ugorhat át lépcsőfokokat, mert leesik, és összetöri magát. Az pedig senkinek nem használ. Szóval igen. Egyszerre egy dolog. - Meg kell találnod azokat a célokat, amik motiválnak, és akkor megtalálod a magad módját is rá. -különbözünk, bár a céljaink nagyon hasonlóak. De a személyiségünk egészen más. Talán ezért is járna jobban valami kedvesebb, megértőbb mentorral. Én viszont legalább őszinte vagyok hozzá. Nem látom értelmét, hogy bármiben is hazudjak, vagy olyasmivel ámítsam, ami nem viszi előrébb. - Ne siesd el. Gondolkodj raja. Kezdetnek ennyi is jó. - nézem, ahogy meglepődik a kérdésemen. Igen, sokan vannak így. Vágynak valamire, hogy valamilyenné váljanak, de igazából nem is tudják, hogy mit jelent az számukra. Pedig a cél meghatározása az első. De Autumn szerencséjére van ideje kitalálni. Nem kell kapkodnunk sehova. - Igen. Egyszerre egy. - ismétlem el neki nyomatékosítva a füzeten megjelenő kis szavakat. Minden bizonnyal nem lehet számára ez egyszerű. Csapongó jellem. De ha nem figyel oda arra, amit éppen csinál, abból lesznek az olyan balesetek, mint az előbbi a csilláron. - Mindenkinek más módszere van. Majd kialakul a sajátod. Vagy rájössz magadtól. Az előbb a csukott szem, mély levegő egészen jól ment. - mutatok rá. Bár tudnék neki egyetemes választ adni. De mindenki másképpen koncentrál. Sőt mindenkinek mást jelent ez a szó. Figyelek arra ahogy az újabb parancs szerint megpróbál ismét a levegőbe emelkedni. Nem is rossz. Alakul. Csak kis lépésekkel. Eljutunk még innen oda, hogy akár szélviharban is könnyedén röpködünk ide-oda. De nem ma. Nem kell mindent egyetlen éjszaka alatt elsajátítani. Talán ez is Autumn egyik nagy baja. Túl sokat akar egyszerre lépni, és ezért botlik el. Már képletesen szólva. Még meg kell tanulnia járni, mielőtt szaladhatna. De szép sorjában eljutunk majd oda is. - Az állóképességeden is dolgoznunk kell. Szerencsére van rá elég időnk. - jelennek meg az újabb szavak, ahogy félrebillentett fejjel hallgatom, hogy ennyitől is elfáradt. Persze gondolom eddig nem a fizikai edzések töltötték ki a mindennapjait, így ezen nincs is mit csodálkozni. Viszont ebben is fejlődnie kell majd, mint sok másban. - Nem tudom. Nem gondolkoztam ezen. Bár Aspasia a múltkor a rá jellemző griffendéles könnyedséggel jelentette ki, hogy barátok vagyunk. Bár nem teljesen tudom még, hogy ez mit jelent. - ismerem el. Ebben se fogok hazudni senkinek. Nem biztos, hogy aki barátokra vágyik, az nálam keresgél a legjobb helyen. A család, és a barátok, nos valami igen hiányos terület számomra. Bár nekem is van egy kisebb testvérem. Egyszer talán megtalálhatom őt. Bár jelenleg az sem tudom milyen néven élhet valahol. - Mára elég ennyi. Gondolkodj azokon, amiket mondtam. Ha újra gyakorlnál üzenj. - jelennek meg az újabb szavak a kis füzeten. Nem akarom az első alkalommal túlterhelni. Ezt is éppen elég lesz feldolgoznia. És nekem is, ami azt illeti. Így eltüntetem a saját szárnyaim, és lassú kimért léptekkel indulok vissza a kastély irányába.
//Köszönöm a játékot! Érdekes páros lesz az övék, az tuti. //
Ha szavakkal is kimondaná az iménti gondolatait, akkor elég nagy az esélye annak, hogy lesz, ami betalál. Sokat olvasok ugyanis annak érdekében, hogy megtanuljak valamit, ami most még nem megy számomra. És igen, gyakran írom le magam annyival, hogy nem vagyok elég jó, esetleg nem erre születtem. Képtelen vagyok magam a gyilkos szerepében elképzelni, de mégis... Hajt a bosszúvágy, hogy végezzek a szüleim gyilkosaival, még abban az esetben is, ha ehhez még elég hosszú út áll előttem. - Igazság szerint évek óta tervezek már magamban mindent - sóhajtok egyet megadóan. - Már rég eldöntöttem, hogy erre az útra lépek, ezért is mentem bele Vladimir ajánlatába - jelentem ki eltökélten. - Szükségem van a segítségére ahhoz, hogy ezt megtehessem. Egyedül tényleg nem ment volna... - fejezem be végül csendesen. Akármennyire is szeretnék ennek az ellenkezőjében hinni, valóban így állnak a dolgok. Vladimir olyan fegyvert adott a kezembe, amelynek nagy hasznát fogom venni a későbbiek folyamán. Soha életemben nem voltam olyasvalaki, aki a saját vágyai miatt ment volna bele ilyesmibe, de most az egyszer hajlandó voltam minden mást félresöpörni az utamból a szent cél érdekében. Az első olyan húzásom, amire nem vagyok büszke, de nem is bántam meg. - Akkor másként fogalmazok - köszörülöm meg a torkom. - Szeretnék olyan erőssé válni, amilyen te vagy. A céljaid engem nem motiválnak. Elvégre, én és ő különbözünk, nem is kicsit. Egymás ellentétei vagyunk, teljes mértékben. De ha itt és most sikerül valamit kihoznunk a párosunkból, akkor esélyesen hatékonyabbak lehetünk a jövőbeni történésekkel kapcsolatban. Nem áll ugyanis szándékomban elbukni. Sem Vlad, sem az én terveimet illetően. Ha valamit ki nem állhatok az az, amikor csalódást okozok másoknak. - Tudom - ismerem el megadóan. Nekem kell döntenem, de néha annyira nehéz. Ez az egész nem pont arról szól, hogy mit fogok viselni a holnapi bálon és hogy az a kék megy-e a szemem színéhez. Nem, ez az egész élet-halál kérdése. Erősebbé kell válnom másokért, de elsősorban magamért. Mert én vagyok az, aki ennek a főszereplője. - Ezen még nem... nem gondolkodtam el - hökkent meg egy pillanatra a kérdése. - Igazság szerint, nem tudom. Gondolom az, hogy képes legyek a magam erejéből elérni a céljaimat. Mondhatnám azt, hogy az erős azt jelenti, amikor valaki két kézzel odébb vág egy random embert az útjából, de ez nem lenne igaz. Nem a fizikai erőmre kellene számolnom, hiszen nekem az nincs és soha nem is volt. Ez egy összetettebb folyamat. Méghozzá nem is kicsit. A lelkierő olyasmi, amit sokáig tart kifejlesztenie az embernek. Önbizalom az alapja, ami nekem soha életemben nem volt, vagy ha mégis, hát elég kevés mértékben. És ez sok mindenben hátráltat, még abban az esetben is, ha az adott pillanatban nem veszem észre az utamban heverő akadályt. - Egyszerre csak egy dolog? - kerekedik el a tekintetem, miközben a lapokon megjelenő szavakat figyelem. - Ez... - kezdenék bele a tiltakozásba és vágnám rá automatikusan, hogy nem menne, de inkább becsukom a szám. Voltaképp igaza van. Bár, abban azért nem vagyok teljes mértékben biztos, hogy Eddiet bármikor is képes leszek háttérbe szorítani. Nem. Ő mindig az első marad a szívemben. Még abban az esetben is, ha néha csupán felesleges koncként tekint rám. - És ezt lehet gyakorolni valahogy? - pillantok rá végül értetlenkedve. - Vagy csak zárjak ki mindent az elmémből és ennyi lenne a titka? - teszem azért még hozzá. - Feledkezzek meg mindenről és koncentráljak a jelenre? Ez olyasvalakinek, aki a múltban ragadt, elég nagy feladat egyszerre. A családom, az öcsém és most az angyalok... Kétségtelen, hogy ez az a trió, amely körül állandóak forognak a gondolataim. És talán Hella nem is érti, valakinek mennyit jelenthet a családja. Még abban az esetben is, ha a család szó nem pont a vér szerinti rokonságot takarja. - Vettem - biccentek egyet az újabb utasítása hallatán, miközben igyekszem mindent kiüríteni a fejemből és csakis arra koncentrálni, amit ő adott ki parancsba az imént. Tökéletesen szeretném végrehajtani a feladatomat. Ismét felemelkedem hát a talajról, noha érzem a lágy fuvallatokat is, amelyeknek következtében el-elmozdulok a helyemről, de szerencsére akkorát nem lök rajtam, hogy kibillentsen az egyensúlyomból, noha érzem, hogy ez több mágiát felemészt belőlem, mint a sima terep. Pár perc múlva abba is hagyom hát a próbálkozást, majd enyhén pihegve érek ismét földet. - Fúúúh, ez nehezebb, mint sejtettem - szólalok meg. - Elfáradtam - jelentem ki a nyilvánvalót. Kedvem lenne ledőlni és pihenni egy hatalmasat. - És nem hiányzik számodra a társaság? Barátok esetleg? Azokat mindenki szeretne... - állapítom meg bizonytalanul. - Vannak barátaid? - bukik ki az ajkaimon a kérdés, még mielőtt észbe kapnék. Hella tényleg elég rideg és távolságtartó, nem hiszem hát, hogy lenne bárki is, akivel szót értene....
Senki sem született Amazon. A saját döntései és tettei által válik azzá. Eldöntöd, hogy erősebb leszel. Összeszedettebb. Megtanulsz párbajozni. Ennek érdekében elolvasol minden SVK könyvet, amit a könyvtárban találsz. Döntések és tettek. A legtöbb ember ott hibázza el a saját életét, hogy olyan közhelyekbe ragad bele, hogy "Én nem születtem ilyenek..." "nekem ehhez nincs tehetségem" "úgysem lennék rá képes" és lényegében az előtt feladják a harcot, mielőtt elkezdenék. De ez a kis ázott veréb kezdi kapisgálni, hogy nem nyugodhat bele ezekbe. Így pedig talán még jövője is lehet. - Rajtad múlik, hogy mire vagy képes. A döntés a fejedben dől el. - próbálok rávilágítani, hogy mennyire rajta múlnak a dolgok, és nem rajtam. Mint mondtam, én maximum tanácsokat tudok adni. De neki kell dönteni, és lépéseket tenni. - Ez hízelgő. De ne olyan akarj lenni mint én. A magad módján kell erőssé válnod. Meg kell találnod a saját céljaid, és a saját utadat hozzá. - nem hiányzik még egy mini én a Roxfortba. Egyébként pedig kétlem, hogy megértene bizonyos dolgokat velem kapcsolatban. Például azt, hogy mennyire szeretnék vérfarkassá válni. - Megértelek Kicsikém. De neked azt kell megértened, hogy elsősorban saját magadra van szükséged. Én legfeljebb iránytű lehetek. De a hajót neked kell kormányozni, a saját döntéseid szerint. - tényleg megértem a céljait. Jobban, mint hinné. Bár ahogy arra Seraphine rávilágított ez már kezd olyan lenni, mintha Vladimir angyal felvételi követelményei egyike lenne a nyomorult családi háttér. Bár ki tudja, talán éppen ez tesz minket kellően elszánttá, és erőssé a szinte biztosan halálos küldetés végrehajtásában. Ami pedig a kellemetlen igazságokat illeti. Nos, tőlem aligha kaphat mást ezen kívül. De ha ez segít rajta, és később a hasznomra lehet, ám legyen. Tegyünk egy próbát. - Mit jelent számodra az erősebb kifejezés? - teszek fel egy a látszat ellenére cseppet sem egyszerű kérdést. Hallgatom amit mond. És talán ez a baj. Túl sok felé figyel. Még mindig. - Valójában egyszerű. - kezdek bele a válaszba, ahogy a füzetecskén lassan megjelennek a szavak. - Nem mondtam, hogy ne törődj a drága öcsikéddel. De a titok nyitja, hogy kizárd a felesleges gondolatokat, és aggódásokat, hogy koncentrálsz. Egyszerre egy dologra. Arra ami éppen előtted van feladat abban a pillanatban. Amikor a kis Eddie-del vagy, akkor csak ő létezik. Felejtsd el, hogy léteznek Angyalok, léteznek a szüleid gyilkosai, létezek én, létezik a házidolgazat, amihez még hozzá se fogtál. Semmi nem számít csak az öcsikéd. Amikor Vladimir tanít, akkor csak ő létezik, és a tudás, amit átad. Nem létezik Eddie, nem léteznek láthatatlan ellenségek, de még én sem. Amikor a sulis házifeladatod írod, akkor csak az létezik. Se Vladimir, se én, se öcsike. Egyszerre egyetlen feladat. Ami az adott pillanatban van ott. A körülmények szülte helyzetekkel pedig csak akkor foglalkozol, ha reagálnod kell rájuk. Se előbb, se később. - igen. Kétségtelen a csapongása, és az ebből adódó osztott figyelme a legnagyobb gond. Lassítania kell kicsit, és lehiggadnia. Nem lesz egyszerű kezelni ezeket a jellemhibákat. Nem is fog menni neki egyik másodpercről a másikra, csak mert én azt mondtam. De dolgozhatunk a saját tulajdonságainkon. Változhatunk. Neki is menni fog. Szinte biztos vagyok benne. Különben Vladimir nem választja ki, és én sem bajlódnék olyasvalakivel, aki nem éri meg. - A szüleid meg fogják kapni, ami jár nekik. Ne aggódj Kicsikém. De ezen a hídon később megyünk át. Egyenlőre a képességeid kell fejlesztenünk, és nem a bosszún gondolkodni. - egyszerre egy híd. A saját jellemhibáit legyőzni, és fejlesztenie önmagát, épp elég kihívás lesz. Csak akkor gondolhat a szülei gyilkosára, ha már felkészült rá, hogy szembe is nézzen velük. Ez pedig nem mostanában lesz. Nagyon sok még addig a teendő. - Így lenne? Szót érek velük? - billentem oldalra a fejem, ahogy nézem a próbálkozását. - Jó. Most újra ugyanezt. De de fordulj széliránnyal szembe. -nem mintha akkora szél lenne. Enyhe őszi hűvös fuvallatok időnként. De kíváncsi vagyok, hogy hogyan boldogul velük. Előbb-utóbb a nagy ellenszélben is tökéletesen kell majd repülnünk. - Mert így döntöttem. Eluntam a gúnyolódókat, akiknek csak az számított, hogy nem tudok aranyvérű palotát prezentálni, aranyvérű szülőkkel. Eluntam a hamis barátokat, és képmutatókat. Helyettük a magam útját kezdtem járni. - a mardekárba járni sosem volt egyszerű. De ez is csak erősebbé tett. Mára pedig tökéletesen ki tudom zárni mindazt, amire nincs szükségem, és amiből nem nyerhetek hasznot.
Tudom, nem vagyok egy született amazon, de ha arról van szó, akkor bármit megteszek annak érdekében, hogy erősebbé váljak. Mindent elbénázok, ügyetlen vagyok, egyszóval nem én leszek senki példaképe vagy mestere sem a későbbiek folyamán, de ha Hella hajlandó tanítani, hát állok elébe! Igyekszem olyasvalakivé válni, aki megéri, hogy időt és energiát szánjanak rá és ne csupán úgy emlegessék, mint a csapat leggyengébb láncszemét. Lassan tényleg le kell vedlenem magamról az eddigi szerepkörömet és némi magabiztosságot a lelkembe erőltetnem. Mert enélkül még a változás se lesz egyszerű számomra. - Talán idővel képes leszek rá - szólalok meg halnak. - Évek kitartó kemény munkájával nekem is menni fog, de ma még nem - csóválom meg a fejem. - Szükségem van a segítségedre, olyanná szeretnék válni, amilyen te vagy - szegem fel az állam határozottan. Igen, ez kell nekem! Hella tökéletes másává alakulnom minden tekintetben. - Erősebbé kell válnom a céljaim elérése érdekében és ha te megérted, miért is annyira fontos ez számomra, akkor rád van szükségem ebben a tekintetben. Hogy jobban járnék-e másokkal? A lelki békém szempontjából határozottan. Sera és Aspasia sokkal, de sokkal szimpatikusabbak, Hella szigorúsága azonban kifejezetten előnyt jelent számomra. Nem kedves szavakra és dicséretekre van szükségem, hanem arra, hogy valaki az arcomba mondja a kellemetlen igazságot. Ugyanis csakis ebben az esetben érhet el eredményt nálam. Össze kell szednem magam, méghozzá minél hamarabb, hogy Eddiet is biztonságban tudhassam végre valahára. - Ez annyira nem egyszerű... - nyitom a szám, hogy megválaszoljam az általa feltett kérdést. - Mármint... Tisztában vagyok azzal, mi kell ahhoz, hogy erősebb lehessek és az érzelmi életemet képes is lennék rendezni, de a körülöttem folyó események... Eddie... - nyögöm ki bizonytalanul. Még ha hajlandó is lennék csakis a fejlődésemre koncentrálni, az öcsémet akkor se zárhatom ki teljesen az életemből. Mindig ő lesz a legfontosabb. Örökké. Nem fogom holmi edzés miatt ellökni magamtól és azt mondani, hogy bocsi, most sietnem kell. - Tudom, hogy az erősebbé válásomra kell koncentrálnom, de ő a testvérem. Ha bajban lesz, mellette leszek. Még abban az esetben is, ha az csak csupán egy rosszul megírt dolgozat. És ebben még a személyes bosszúm sem akadályozhat meg. Fontos számomra az, hogy megtaláljam a szüleim gyilkosait és elintézzem őket, lehetőleg személyesen, de ha Eddie kérne rá, akkor habozás nélkül dobnám eme céljaimat a kukába. - Igen, akarom - jelentem ki elszántan. - És minden időt hajlandó vagyok rászánni, de a testvérem fog elsőbbséget élvezni még ezzel szemben is - teszem azért még hozzá. Hiszen senki, de senki sem várhatja el tőlem, hogy a családom maradék részét félre toljam valami más, mások számára magasztosabb eszmék miatt. Ha Hella emiatt végül nemet mond, hát tegye, de nem fogom meggondolni magam. A bosszúnál Eddie sokkal, de sokkal többet jelent a szememben. - És mégis hogyan lennék képes figyelmen kívül hagyni ezeket? - pillantok rá tanácstalanul, mintegy útmutatást várva tőle. Mindig is olyasvalaki voltam, aki számára fontosak voltak az érzelmek, mindennél fontosabbak. És aki mindig mindenbe percenként belekapott. Fogalmam sincs azt illetően, mégis miként kellene másképp cselekednem. A csapongás az életem része, noha hajlandó vagyok megtenni azt, hogy igyekszem felülemelkedni rajta. Az általam feltett kérdésemre reménykedtem, hogy gyakorolni fog egy minimális hazugságot, de ez sajnos nem így történt. Ezek szerint ennek a későbbiek folyamán még ára lesz. Mondjuk, nem mintha bármi értékes cuccom is lenne, szóval annyira nem aggódom. A segítségemre pedig bárhol és bármikor számíthat, ha a segítségemre lesz. Ez az én szememben automatikusan oda-vissza működik. Semmi sem egyoldalú. A sikerem láttán fellelkesülök és szinte egyből el is ragadnak az érzelmeim, amelyeknek - szokás szerint - ismét képtelen vagyok ellenállni. Olyan mértékű hála tölt el Hellával kapcsolatban, hogy azt képtelen vagyok szavakba önteni, így hát marad számomra az érintés, amellyel ezt a tudtára adhatom. Mindig is ilyen érzelmi hullámvasút voltam az élet minden egyes területén. És azt hiszem, gondolom, hogy ez lesz a legkeményebb kihívás számomra. Eme tulajdonságom felszámolása. - Nem. Nem miattad. A szüleim gyilkosai miatt - keményedik meg pillanatok alatt a tekintetem, majd ölt az arcom mindenre elszánt kifejezést. Egyszerre egy dolog. Rendben. Elengedem hát a lány kezét, majd hátrálok egy lépést, hogy tartsam tőle a távolságot. Le kell küzdenem magamban azt a késztetést, hogy mindenkinek mindenért hálálkodjak. Ez így egyszerűen nem mehet tovább! Biccentek a szavai hallatán és figyelek. Még a legapróbb lélegzetvételét is próbálom leutánozni, amikor rám kerül a sor és minden felesleges holmit kiseperni az elmémből. Apró szárnycsapásokat teszek én is csupán, alig hallhatóakat, de a talpam hamar a föld felé emelkedik pár milivel. Nem sok ugyan, de mégis... Már egy lépés a célom felé és maga a tudat, miszerint ezt a saját erőmből tettem meg, sokat jelent. - Ahhoz képest, hogy láthatóan nem kedveled az embereket, mégis hamar szót értesz velük - állapítom meg, miközben ismét földet érek, ezúttal sikeresebben, mint a Szellemszálláson. - Miért lettél ilyen rideg? - szegezem neki a kérdésemet mindenféle köntörfalazás nélkül. Képes vagyok meglátni az emberek köré felemelt falat, Hella pedig egy erődítményt épített maga köré egyenesen.
Nem vagyok fura. Pontosabban nem furább, mint bárki más. Minden embernek megvannak a maga furcsaságai. Még ennek a ránézésre elesettnek tűnő lánynak is, aki jelenleg inkább hasonlít egy ázott verébre, mint erős harcosra. De végül is, ki vagyok én, hogy megítéljem mire képes, és mire nem? Ez olyasmi, ami egyedül az ő kis fejecskéjében dől el. És ha ezt az egyszerű igazságot megérti, akkor sokkal közelebb kerülhet ahhoz a lányhoz, akivé válni szeretne. Aki miatt elfogadta Vladimir ajánlatát. - Hízelgő. De ugyanezt meg kell látnod önmagadban is, ha arra az útra akarsz lépni, amiről beszélgetünk. - talán ridegnek, és nyersnek tűnők, de nincs időm kertelgetni. Meg türelmem sem. Talán jobban járna a lány Sera vagy Aspasia segítségével. De jelenleg én vagyok itt mellette, velem kell beérnie. Én pedig ilyen vagyok. Csak az ellenségeim előtt ködösítek valótlan mézes-mázas szavakkal. Ez a lány pedig nem az. Sőt még a hasznomra is lehet, bár egyenlőre nem tudom, hogy mikor és miben is. De ez majd úgyis elválik, nem igaz? - Szerinted azt hogyan érheted el? Hogyan válhatsz erősebbé? - teszem fel a célzott kérdést a kis füzetecskén. Talán pont ez a baj vele. Túl sok mindent akar egyszerre. Gondoskodni a nyamvadt kis kölyökről, aki körülötte sertepertél, figyelni a saját tanulmányaira, annyira görcsösen koncentrálni, hogy ne bénázzon el semmit, hogy pont ezért bénázik el mindent. Túl sokat ad arra, hogy mások mit gondolnak, és hogy ezeknek a ki nem mondott elvárásoknak is megfeleljen. Talán el kéne ezeket engednie, és mindig csak egyre figyelni ezek közül, ahelyett hogy egyszerre kattogna mindenen. - Az nem számít, hogy én mióta gyakorlom. Az számít, hogy te akarod-e gyakorolni, és ha igen, akkor mennyi időt és energiát szánsz rá? - talán ez a másik hibája. Túl sokat foglalkozik azzal, hogy én mire vagyok képes, ahelyett, hogy megkeresné saját magában, hogy ő mire képes, és azt fejlesztené tökélyre. - Elég. Igaz, ez bekövetkezhet. De neked nem ezen kell gondolkoznod. Zárd ki, mert ez az, ami elvonja a figyelmed, összezavar, és bizonytalanná tesz. Túl sokfelé figyelsz egyszerre. Túl sok. Túl sok gondolat, túl sok aggódás, túl sok, érzelem. Egyszerre egy. Mindig az adott pillanathoz köthető egyetlen felad a lényeg. - próbálok rávilágítani, hogy túlságosan csapong. Igen. Van egy ellenségünk, aki ellen Vlad toborzott minket. Nem tudjuk, hogy mikor jön el, és csap le ránk esetlegesen. Ezek tények. Kár volna letagadni. De nem segít a félelem, és bizonytalanság, amit ezek ültetnek el, ha túl soká kattog rajta az ember. Mindennel akkor nézünk szembe, amikor eljön az ideje. Se előbb, se később. - Még nem tudom. Majd kiderül, ha el jön az ideje. Neked nem ezen kell gondolkodnod. - nem hazudok neki. A világon semmi sincs ingyen. Valamikor, valamit még kérni fogok. De magam sem tudom, hogy mikor, és mit. Ez attól függ, hogy miféle pillangót sikerül előcsalni, ebből a rettenetes bábból, ami most körül veszi. Ezen kívül nem segít, ha még ezen is kattog, az aktuális feladata helyett. Mint mondtam, túl sok. Sajnálom, hogy én nem vagyok képes arra, hogy gyengéd, és kedves legyek. Buksi simit adjak, és a többi nyálas izé. Sera vagy Aspasia biztosan sokkal jobbak ebben nálam. De ha valóban véghez akarja vinni azt, amit az imént kimondott a szülei gyilkosáról, akkor nagyon hosszú út vár rá, és ennek része, hogy keményebbé válik. Páncélt növeszt, és nem sírja el magát az első akadály láttán. Ahogyan én is tettem. Eleinte sokat sírtam. Főként ha gúnyoltak, és bántottak. De már nem. Ha nekem sikerült, neki miért ne menne? Amikor összeszedi magát és végül sikerül megidéznie a szárnyait, akkor elismerően bólintok felé. Helyes. Az első lépés megvan. Bár amikor hirtelen megragadja a kezem, és hálálkodni kezd, akkor elég meglepett képpel nézek vissza rá. Nem számítottam efféle érzelmi reakcióra. Azt hiszem alábecsültem, hogy mennyire impulzív. Sebaj. Ez még jól jöhet. A baj csak az, hogy pillanatnyilag nem tudom mit kezdjek ezzel. Végül elmosolyodom. - Látod. Csak koncentrálnod kell. Egyszerre egy dologra. - igen. Talán ez az első amit meg kell tanulnia. - Nem miattam. A magad erejéből válsz azzá. Én csak tanácsot adhatok benne. De neked kell végig menned az úton. De ne félj. Itt leszek, hogy hozzásegítselek a célodhoz. - nem hazudhatok neki. Saját magának kell rájönnie, hogyan legyen összeszedettebb. Le kell higgadnia. És saját magának megtenni mindazt, amitől megerősödhet. Én nem gyakorolhatok helyette. Nem koncentrálhatok helyette. De ha megfogadja a tanácsaim, sokáig eljuthat. Hogy meddig? Az csak rajta múlik. - Jó. Most a következő feladat. Emelkedj el néhány centire a talajtól, majd puhán érj földet. Elég néhány apró mozdulat. Mutatom. - s valóban elengedem a lány kezét, majd egy lépést hátrálva tőle, be is mutatom, amit várok. Éppen csak néhány apró finom mozdulatot teszek a szárnyaimmal, ami arra elég, hogy elemelkedjek a talajtól, de alig fél méterrel arrébb már puhán landolok is. Még csak a testhelyzetem se változott a függőlegeshez képest. A nagy mozdulatok majd akkor, ha a kicsik mennek.
Fura ez a lány, annyi szent. Nem csak azért, mert mardekáros és magán viseli annak a háznak a legfőbb jellemvonásait, hanem a mágiája miatt is. Ezt pedig értem arra a kis füzetecskére, amelynek a segítségével kommunikál másokkal. Fogalmam sincs, mi történhetett vele, hogy így alakult az élete, de egy biztos: bármennyire is kiállhatatlan és gőgös, még így is akad egy olyan vonása, amely miatt felnézek rá. Az örök némaság nem lehet könnyű számára, még abban az esetben sem, ha esetleg így született. Az ilyesmi sohasem könnyű. És esélyesen nem vágyik a sajnálatomra, mégis, a lelkem legmélyén sajnálom őt. Sokak szerint az ilyesmi nem helyes, mert senki sem szereti, de mindenkiből ezt váltja ki. De azért ezt igyekszem az ő irányába nem mutatni. Próbálom egyenlő félként kezelni és ez szerencsére sikerül is. Hiszen, pillanatok alatt el tudja feledtetni velem, hogy bármi gondja is lenne. - Én nem igazán látok magamban semmi mást - állapítom meg fapofával és egy vállvonás kíséretében. - Nem hiszem, hogy egy harcias amazon lennék, aki képes szembeszállni a világ összes fekete mágusával. Belőled az ilyesmit hamarabb kinézem - sandítok fel az ő arcára, hiszen, szó mi szó, magasabb nálam. Annyira magabiztos az egész lénye és mozgása, mintha csak évek óta kitartóan gyakorolná minden egyes nap a spontánnak mondott mozdulatait. A hozzá hasonló kiállású lányok illenek a csapatba, nem az olyanok, mint én. Rémálmaim vannak, a saját árnyékomtól is megijedek néha, ráadásul a szüleim halálának emléke is folyamatosan a nyomomban lohol. Nem lehetek nyugodt addig, amíg fény nem derül a történtekre. - Higgadtabbnak és összeszedettebbnek? - olvasom fel csodálkozva az előttem megjelenő szavakat. - Azt hittem, elég az, ha erősebbé válok - mondom ki hangosan a bennem kavargó gondolatokat. - Fizikailag és mágikusan is - teszem még hozzá. - És mégis miként legyek összeszedett? - teszem fel végül a kérdésemet. - Soha életemben nem voltam képes irányítani az eseményeket. Általában azok irányítottak engem... Próbálom Eddiet nevelni és vigyázni rá, komolyan, de néha úgy érzem, képtelen vagyok erre is. Egyszerre átvenni anyu és apu szerepét, nem a legkönnyebb feladat számomra. Eddie kamasz, a lehető legnehezebb korban van és igen, igyekszem felnőni a feladathoz, de ez nem megy. Egyet lépek előre, majd kettőt kell hátrálnom. A sakk-klubbeli kifakadása se lendített sokat a helyzetemen. Miként pátyolgassam, ha ő nem kér belőlem? Félek attól, hogy egy napon azzal áll elém, hogy nem szeretne többé a nővérének engem. Megteheti, hiszen nem vér szerinti testvérek vagyunk. És így maradjak higgadt? Állandó rémképekkel az elmémben? - És ezt nem éveken keresztül tart kifejleszteni? - pillantok rá érdeklődve. - Mármint, te mennyi ideje gyakorolod? Fogalmam sincs, mikor jön el az, amiről az az alak mesélt, de lehet hamarabb és később is - jelentem ki a nyilvánvalót. - És mi van abban az esetben, ha a vártnál hamarabb következik be ez az egész? Én hátráltatlak titeket azzal, hogy ennyire bizonytalan vagyok. Szóval, mit kérsz azért cserébe, ha megtanítasz erősebbé válnom? - szegem fel az állam határozottan, miközben a tekintetemben valami megcsillan. Határozottság? Igen. Nem áll szándékomban többé naiv kislánynak maradni. Csakis akkor védhetem meg az öcsémet és bosszulhatom meg a szüleimet, ha erősebbé válok. Azért kissé megijedek a hangnemétől, amikor leszól a pityergésre. Gyengéd szavakra számítottam, nem felszólításokra. Persze, hiszen edzésen vagyunk jelenleg is. Itt nem lesz senki, aki ölelgessen és a lelkemet ápolgassa. Érzelmileg saját magamnak kell megerősödnöm. Lehunyom hát a szemem és erősen koncetrálni kezdek, miközben igyekszem elhitetni magammal, miszerint igenis képes vagyok erre is. És láss csodát, nem sokkal később már meg is jelennek a szárnyak. Ezek szerint mégse vették vissza... Hála az égnek! - Sikerült! - mosolyodom el szélesen, miközben ismét sírni támad kedvem, de ezúttal az örömtől. - Látod ezt? - fordulok körbe dicsekedve. - Képes vagyok rá! Ha te fogsz segíteni nekem, akkor talán még erőssé is válhatok - ragadom meg hirtelen Hella kézfejét. Legszívesebben meg is ölelném, de mégis csak olyasvalaki, aki az elejétől kezdve távolságtartó másokkal szemben. Egyelőre tehát csak úgy meredek rá, mint valamiféle bálványra az életemben.
Nos, egy dolog biztos. Nem látok Vladimir fejébe. Nem tudom, hogy mi alapján válogatott pont minket egy csoportba. Hiszen annyira különbözünk. Én vélhetően a magamhoz hasonló embereket gyűjtöttem volna saját magam köré egy ilyen küldetéshez. Mondjuk nyilván ezért nem én vagyok a "Mester", hanem ő. Ami persze nyilván rengeteg kérdést is felvet. Autumn-höz hasonlóan én is kíváncsi lennék rá, hogy ha olyan erős, és ekkora hatalommal képes minket is felruházni, akkor mért nem intézi el egymaga ezt a világmegváltó akciót. De nyilván nem lehet ilyesmire csak úgy rá kérdezni. Ellenben szinte biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb kiderül majd. Addig pedig csendben megfigyelem az eseményeket, és annyit tanulok belőlük, amennyit csak lehet. - Inkább kíváncsi voltam rá. - jelennek meg a kis szavak egy közönyös vállvonással. Szerintem teljesen normális, hogy az ember kíváncsi rá, hogy kikkel hozta össze a sors, és nekik milyen erősségeik, és gyengéik vannak. Igaz, az első találkozás után inkább gondoltam, hogy több gyengéje van mint erőssége. De ezt nem kell tudnia. Majd meglátjuk mit tudunk kezdeni vele. - Sosem tudhatod, mi van az ügyetlen kislány felszíne alatt, amíg nem próbálod előcsalni magadból. - áhh... Hella elég. Lassan hányingered is lehetne magadtól, ahogy itt pátyolgatod szegényke lelki világát. Meg kell erősödnie, mindenki érdekében, különben senki nem éli túl azt az összecsapást. Vagy legalábbis ő nem. Ami nem lenne ugyan baj, de ha magával ránt mindenki mást is... az már igen. Szóval nyugalom. Legalább nekem összeszedettnek kell maradnom. - Megértelek Kicsikém. De még hosszú út vár rád, hogy ezt megtehesd. Higgadtabbnak kell lenned, és összeszedettebbnek. Ne kételkedj abban, hogy képes vagy-e rá. - jelennek meg az újabb szavacskák. Ugyanakkor most kifejezetten érdeklődően nézek rá. Nem úgy tűnik, mintha kicsit is megzavart volna a tény, hogy bosszúra, és gyilkosságra terelődött a szó. Vagy, hogy elítélném, mert ilyen vágyai vannak. Ugyan kérlek. Jól ismerem ezeket a vágyakat. Bennem is élnek. Igen élénken, és fájdalmasan. Én pusztán kevésbé mutatom ki. Ügyelek a látszatra. - Bárki lehet jó megfigyelő, ha a száját csukva, a szemét pedig nyitva tartja. Ez nem veleszületett adottság, mint a látó. Gyakorolható és fejleszthető készség, mint maga a járás. Vagy jelen esetben repülés. Rajtad múlik mit veszel észre, és mit nem. - most komolyan? Én magyarázok ennek a lánynak? És még csak nem is kérek érte semmit cserébe? Na, jó. Azért Vladimir és a tőle kapott képességek kárpótolnak ezért. Egyébként pedig van benne valami szimpatikus. Olyan kis esetlen, mint én, amikor másodjára is magamra maradtam. Majd kikupáljuk, és jó lesz ez. Bár lesz vele munka bőven. Arra, hogy kölcsönkérné a könyvet, csak biccentek. Azért adtam. Nem csinálok semmit feleslegesen. Nézem, ahogy bűbájokat szór. Nem akadályozom. Kell neki a gyakorlás, és nekünk sem árt a védelem. Amikor viszont oda jutunk, hogy eltűnnek a szárnyai, és pityogni kezd megforgatom a szemem. Merlinre. Még ez is. - Az előbb percekig lógtál a csilláron szárnyakkal. Szedd össze magad. Hogy akarsz így szembe szállni a szüleid gyilkosaival. Halálra untatod őket a pityogásoddal? Csukd be a szemed. Mély levegő, és koncentrálj! Merlinre... Arra vagy képes, amit el tudsz hinni, hogy képes vagy rá. Gyerünk! - nézek rá komolyan, miközben megjelennek a szavak. Fogalmam sincs, hogyan kéne most megnyugtatni, mit kéne mondani neki, hogy végre összeszedje magát. De muszáj lesz megnyugodnia, mert így nem is fog menni. Az pedig baj. Én viszont nem vagyok egy érzelgős, anya típus. Lehet Sera kellene ide, nem én. Fene.
Lehet, annak a különös figurának, aki az erőinket adta nekünk, pont ez a célja... Mármint, hogy érzelmeket csikarjon ki belőlünk és eggyé kovácsolja azokat. Ezt pedig úgy érheti el a legkönnyebben, ha sok olyan embert gyűjt egy helyre, akiknek a személyisége nem passzol. Az ilyesmi rengeteg érzelmet képes ám felszabadítani másokban. Pozitívat és negatívat egyaránt. Ha azonban sikerül, amit tervez és valóban össze tudunk rázódni, akkor ott esélyesen olyan erők lesznek megmozgatva, amelyekről egyelőre csupán álmodozhat. Bár, vele kapcsolatban még ebben is elég bizonytalan vagyok. Aki képes arra, hogy ezekhez hasonló erőkkel ruházzon fel minket, az miért szorulna a mi segítségünkre? Annyi kérdés kavarog a fejemben, hogy az már hihetetlen és mindig, ha oda kell mennünk, folyamatosan csak mélyül. - És kinézted belőlem, hogy el fogom bénázni? - ütközöm meg enyhén a válasza hallatán, noha be kell látnom magamban, hogy igen, ez úgy teljesen reális feltételezés. Még abban az esetben is, ha némileg sértő rám nézve. - Oké, kétbalkezes és ügyetlen vagyok - sóhajtok egy nagyot megadóan, miközben a szemébe pillantok. - Ezért se igazán értem, hogy pont én mit keresek köztetek - dörmögöm az orrom alatt, annyira nem is izgatva magam azon, hogy Hella hallja-e vagy sem a szavaimat. Mindenki annyira magabiztos és olyan felkészültnek tűntek legutóbb is, amíg én csupán arra vagyok képes, hogy pár milire felemelkedjek a földről. Irtó ciki és nagy eséllyel én leszek az is, aki majd a döntő pillanatban elszúr valamit. - Én is árva vagyok - szólalok meg, amint megosztja velem a történetét. - Vagyis, nem teljesen, mert engem örökbe fogadtak két másik gyerekkel együtt. Szerető családban nőttem fel, amíg meg nem ölték őket - fut át rajtam egy halovány fintor, de gyorsan rendezem a vonásaimat. Nem szeretek erről beszélni, de ha már Hella megosztott velem ennyit, akkor én is megtehetem ugyanezt, nem igaz? - Szeretnék erősebb lenni és magabiztosabb, hogy megölhessem azokat, akik azt tették velük - szegem fel az állam. Még évek után is képes érzelmeket kicsikarni belőlem az az éjszaka. - Ezért is mentem bele Vladimir játékába. Mert ezzel az erővel talán képes lehetek rá. Nem érek semmit sem a sima gyakorlással, hiszen a fizikai adottságaim nem pont a legmegfelelőbbek egy kétkezes harchoz. A mágiabeli tudásomat kell sokkal jobban elmélyíteni. Hella pedig igazi amazonnak tűnik a szememben. Talán már ölt embert is, bár erre egyelőre nem merek nyíltan rákérdezni. - Én nem vagyok jó megfigyelő - osztom meg vele a véleményemet saját magamról. Hát igen, állítólag jó az, ha az ember beismeri az egyes gyengeségeit, bár esetemben elég sok akad. Vagyis, rengeteg. Mindenesetre, készségesen elismerem, hogy bocsi, de ez van. Hibás vagyok. Amikor Hella türelemre int, készségesen fogom be a szám, majd követem őt tovább, habár véleményem szerint az általam jónak ítélt hely jó lett volna. De elfogadom, hogy ő vezető alkat, ebből kifolyólag pedig sokkal, de sokkal tapasztaltabb is nálam. Jó eséllyel tudja, mit csinál. - Ó! Ezt kölcsönkérhetem? - utalok ezzel a könyvre, amit a kezembe nyom, de azért nem habozok sokat. A következő pillanatban már szórom is a bűbájokat. Jó sokat. Hát igen, az ilyesmit nem sajnálom. Főleg az arra való tekintettel, hogy mire is készülünk pontosan. Igyekszem azt tenni, amint mond, de egyelőre még a szárnyak megidézése sem megy túlságosan jól. Vagyis, jobban szólva, halványan megjelennek, majd pár pillanat múltán ismét eltűnnek. Fogalmam sincs, mi lehet ennek az oka. Talán az a Vlad rájött, hogy milyen béna vagyok és úgy döntött, másnak adja őket? - Nem megy! - pánikolok be hirtelen, majd újra és újra igyekszem megidézni őket. Most, hogy megijedtem, már meg se jelennek. Te jó ég! - Eltűntek! - sírom el magam hirtelen. Nem zokogok, de a lány érezheti a hangomon, hogy elég mélyen érint a dolog. Az utolsó mentsváram lett volna arra, hogy bosszút állhassak, erre... erre... elbénáztam.