Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


1999-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy a '98-99-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

Legfrissebb


ϟ Igazgatói iroda
  Today at 16:13
Cody Armstrong


ϟ Hermione&Cormac
  Today at 16:07
Cormac McLaggen

A hónap posztolói
Nox Djarum
 
Megan Smith
 
Cody Armstrong
 
Luna Lovegood
 
Ivarn-vo Inor
 
Leticia Samuels
 
Jade Wilson
 
Grayson Paisley
 
Graves Matlock
 
Georgiana Findley
 
Statisztika

Összesen 575 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Sheree Parks

Jelenleg összesen 33311 hozzászólás olvasható. in 3112 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 16 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 11 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Roxfort nagymese - Hattyúdal

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 337

TémanyitásTárgy: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-07-15, 10:41

First topic message reminder :


Roxfort - Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


Amióta az egyetemi szekció bejött, minden annyira más. Ugyan a nagymúltú Roxfort megtartotta szigorú hagyományait, ami a legalábbis a hét tanévet taposó kisdiákokat illeti, de az egyetemisták szabadabb életet érdemelnek. Ennek fényében a Roxfort zárva van mint bentlakásos iskola a nyár folyamán, és hazaküldik azt, aki még nem tette le a záróvizsgákat, viszont aki már önköltségi alapon továbbtanul, annak végleges helye van, amíg el nem végzi az egyetemet. Ennek fényében kisdiákkal aligha találkozhatunk a nyári szünet alatt, a felnőtteké a kastély. Ugyan Dumbledore végezte el az újításokat, ő maga mégiscsak a régmúlt tanára, így nem tud olyan oldottan viselkedni, mint a fiatalabb korosztály, hiszen rengeteg az egyetemi tanár, aki egykori diákokból lett mentor. Ezért aztán, hogy a fiatalság is kissé kitombolhassa magát, az igazgató, s a vezető tanárok többsége felajánlotta, hogy a nyár legmelegebb szombatján Londonba mennek, hogy megnézzék Dumbledore kamarazene előadását, s az egyetemisták vehetik birtokba a kastélyt. Azaz csupán a Szükség Szobáját, hiszen a nagyterem, és a folyosók továbbra is szent. A szükség szobája úgy lett kialakítva, hogy akár több száz főt megmozgató bulit is magába tudjon fogadni, tágas csarnokokból áll, leválasztott külön szobákból, az egyikben példának okáért egy egyetemistákból álló színdarab állt fel, s adja elő Shakespeare Szent Iván éji álom című darabját, ha már nyárról van szó. A főteremben tánc folyik, ami kissé hajaz a Trimágus tusán rendezett karácsonyi bálra, csupán itt lényegesen szellősebben lehet felöltözni a kánikulára való tekintettel. Élő zene van, valamelyik fiatal egyetemi tanár intézte. Egy fiúkból álló poprock banda, akik egész népszerű feldolgozásokat játszanak. És persze enni és innivaló van dögivel, a mágikusan megbűvölt pultok újratöltik magukat. Ha valaki netán nem roxfortos bentlakó lenne, akkor is idetévedhetett, hiszen nyilvánosra volt meghirdetve, nem csoda, hogy ha valaki meghívja a külsős ismerősét.
//A következő hozzászólás július 26, tehát július 25-ig írjatok.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 124

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-09-11, 06:47


Roxfort nagymese

Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


Peter & CodyMikor megkeresem a familiárist és egy megkövült állatot találok a helyén elég rendesen összeszorul a torkom. Ezek a lények a mi teremtményeink, ahogy a patrónus, úgy ezek is a lelkünk egy darabját szimbolizálják, és mióta megidéztem minden esetben a társam volt... És most úgy hever mint egy Petrificus Totalus áldozata. Savannah-t elragadják az események, és már nem is tudom követni a szememmel, hogy merre van. - Nem vihetem magammal, túl nagy és nehéz... - motyogom csak magamnak és szegényt a falhoz tolom, hogy ne essen át rajta senki és biztonságban legyen, aztán tovább kell mennem. - Pentagrammát? Nagyon is nagy baj van. Nem csak itt hallgatott el minden. Minden mágia megszűnt. Mintha hirtelen mindannyian muglik lennénk, miközben ki tudja, hogy veszély leselkedik-e ránk. - foglalom össze, és nem pánikolva, de azért pattógós hangon, aggodalommal, kicsit sietve. A manólázadás elvetve, bár tény és való, hogy semmit se tudunk a manók erejéről és évszázadok óta szolgálnak minket, szóval ki tudja mikor változnak meg az idők. De igaza van, ez nem valószínű, valami másnak kell a háttérben lennie. -  Rendszerint rúnamágusok alkalmazzák, rengetegféle mágikus kört tudnak vele létrehozni, kirekesztő, berekesztő, és gyakori kapcsolatban van a sötét mágiákkal, tehét nem a legtisztább mágiaág. Persze itt is tanulnak a Rúnamágusok róla, szóval nem feltétlen rossz. - teszem hozzá, a kérdésre válaszolva a kérdésére. Peter után felém fordul, akkor vele együtt mondom a nevét. - Igen, Cody, már találkoztunk, te vagy a gyógysütis srác. Shanna Griffin. - mosolyodom el, de most a barátságos mosoly idegesen kényszeredett. Hiszen annyi minden történik éppen, és nagyon felidegesít a gondolat, hogy úgy érzem a mágikus képességeim egy csapásra eltűntek. Védtelennek érzem magam és a magabiztosságom is kicsit meginog, ahogy próbálom átgondolni a helyzetet és új stratégiát kidolgozni. Peter elképesztően rosszul néz ki és nem is nagyon fogja fel, amit Cody mond nekik, és azonnal a keze után nyúlok, hogy megtámasszam, ha szédelegne.  - Jól vagy? Cody, tudsz valami nem mágikus gyógyszert neki? - Amiket ő közöl velünk, az megint nem azt tükrözi, hogy ez egy hirtelen ötlet, hiszen lezárni az egész iskolát. - Tehát ezért rendezték ezt a bulit. Ezért nincsenek itt a tanárok, és vagyunk mi egy helyre gyűjtve. A Roxfort a legbiztonságosab hely a földön. - visszhangzom a régi dogmát, ami valószínűleg mindenki fejében jár, amikor beüt a krach. Bejön a képbe egy random csaj, és mivel a legtöbb embert az iskolában ismerem, így őt is próbálom azonosítani, ahogy Cody-t is azonnal felismertem annak ellenére, hogy egyetlen közös óránk sincs, más ház és más évfolyamára járunk. Szóval ki ő?
Peter megmutatja a pentagrammát és ekkor kezd tisztulni a kép. Nagyon is jó emberhez lépett oda segítséget kérni. - A pentagrammák miatt nem tudunk varázsolni, és az egész Roxfortban ki tudja mennyi van. Ki tehette ezt? Mikor? Hiszen észrevétlenül elhelyezni és életbe léptetni ennyi rúnakört, elképesztő munka. - magyarázom Peternek, de nem éppen elragadtatással, inkább szörnyülködve, aztán pálca és egyéb mágikus komponens híján egy tőrt veszek elő és nagylevegőt veszek. Jelentőségteljesen ránézek a társaimra, Peterre, Cody-ra és a random szétesett csajra. - Szerintem lépjetek hátra. - szólok a vállam fölött, aztán jön az öngyilkos küldetés... mágia nélkül megbontani egy pentagrammát? Fizikai behatással, de hogy fog-e robbanni, fogalmam sincs, és hogy mágia nélkül hogyan védekezzek, ahhoz sincsen semmi fogalmam.

// Sötét varázslatok kivédése - született tehetség, talán segít a pentagramma megtörésének túléléséhez.  //[You must be registered and logged in to see this image.]
   [You must be registered and logged in to see this image.]
   
Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért. Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Graves Matlock
Reveal your secrets
Online

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 34
ϟ Hozzászólások száma : 299

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-09-10, 20:46

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Nem ismerem fel az izé formáját, és ahogy óvatosan beleszippantok, a szag sem igazán emlékeztet semmire. Persze nehéz is lenne, nagyrészt a hányásom bűzlik mindenfelé, és ez egy darabig nem is fog változni. Nézem még pár pillanatig a függőt, aztán megrántom a vállamat, zsebre vágom a cuccot és kilépek a budiból. Itt aztán újra megtorpanok, mert amíg én a szir-szar problémáimmal és a hányással voltam elfoglalva, addig valami komolyabb dolog is történt. Az iménti erőlködés miatt még nem érzem magam a helyzet magaslatán, de azt azért elsőre is össze tudom rakni, hogy valami nagyon nincs rendben.
Kóválygó, vagy összeesett embereket látok a mosdóban, egy-kettő talán vérzik is de a jelek szerint csak azért mert fejjel tompították az esést. A vérzőket azért megtapogatom, de pulzus és légzés rendben, és ránézésre nem a következő tíz percben fogják feldobni a bakancsot. Sóhajtok egy világnagyot - közben megfogadom még egyszer, hogy kurvára fizetésemelést fogok kérni -, aztán előhúzom a pálcámat és elősunnyogok a mosdóból. A helyzet odakint is pont ugyanilyen, a legtöbben már padlót fogtak, aki pedig nem az is úton van vízszintesbe.
- Mi a tosz...
Szalad ki a számon halkan, mert ez valami nagyobb, összehangoltabb balhéra utal. Felmerül bennem, hogy azonnal eltűnök a francba és hozok pár aurort, de aztán úgy döntök hogy az információ fontosabb... így maradok és felderítek. Álcázóvarázst bocsájtok magamra biztos-ami-biztos, aztán elkezdek árnyéktól-árnyékig osonni, és keresni azt aki még túlságosan stabilan áll a lábán. Biztos lesz mondanivalója...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 337

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-09-07, 20:12


Roxfort - Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]Graves

A férfi kezd jobban lenni, hiszen még az emésztési folyamat előtt megszabadult a minden bizonnyal mérgező, vagy kábító étel-italtól. Körülötte azonban nem ilyen szerencsések a diákok, vélhetően nem ilyen hirtelen tömték magukat, hanem fokozatosan adagolva, így a felszívódás is végbement, vagy a vége felé tart, így koppannak a fejek a földön, több ájulás is bekövetkezik. Graves végre nem szédül, és nem szívbajos, mert a pálcájával ki tudja emelni a függőt. Valamiféle egyszer használatos holmi lehet, hatása a százfűlé főzethez hasonlatos. Valaki itt el akart vegyülni, egyszerű diáknak tűnni. És a függőre már nem volt szüksége, mielőtt távozott volna.

Shanna

Shanna elég sanyarú következetésekre jut. Megtalálja a sarokban a familiárist, a sas olyan, mintha kővé dermedt volna. Nem halott, de nem moccan, kitömött bábura hasonlít. A lány nem is érzi vele a lelki kapcsolatot, csak nagyon halványan, jelezve, hogy a madárka nem halott. (most még!). Sem a telekinézis, sem pedig az animágia érzékelése nem működik. Úgy érzi, mintha ő, és rajta kívül mindenki más mugli lenne. Viszont furcsa szagot érez, csalhatatlan orra a sötét varázslatokhoz jelzi, hogy itt valami olyan globális mágiát hajtottak végre, amihez sokan kellenek, és egy komoly területre ható varázslat. Beazonosítani nem tudja, de vélhetően az egész roxfortot érinti. Előre megtervezett akció kell, hogy legyen, elképzelhető, hogy kitalálója éveken át tökéletesíthette? De vajon ki akarna ennyire a Roxfortnak ártani?

Dobást kérek a hsz előtt 10 oldalúval.

1-2 Csak annyi infó jut eszébe, amit most leírtam.
3-6 Azt is be tudja azonosítani, hogy rúnamágiáról van szó, csak meg kéne találni az összes idézőkört, ami zavarja a mágikus blokkolást.
7-9 Ezen felül azt is érzi, hogy vért kell hozzá áldozni.
0 – Ráébred, hogy nem teljesen van leblokkolva a hely, valahol a birtokon belül lehet egy olyan helység, ahol van még mágia.

Savannah

A helyettesítő tanár bólint, és előresiet, terelgetve a diákokat előre, amíg Savannah még visszafordul a másik kettőhöz, vagy szólnak a még bent lévőknek. Több diák is felfigyel rájuk, és sietősen elindulnak a nagyterem irányába. A fiatal könyvtárosnéni amikor odalép a vérnyomos festményhez, észreveszi, hogy nem sokkal arébb be van húzva egy sötét beszögelésbe pont az a helyettesítő tanár, akivel az előbb beszélt, és aki előresietett, tehát nem lehet itt halottként. Valaki felvette az alakját, ami furcsa, hiszen a százfűléfőzet csak olyanokra érvényes, akiknek él még a másolandó célpontja, tehát itt más varázslatról lehet szó. A helyettesítő tanár torka viszont el van metszve, és azonnal elvérzett a szerencsétlen. De akkor miért kenegették szét a vérét bizonyos festményeken?

Peter & Cody

Miután Alex nem nagyon foglalkozik a szöszivel, a zavarodott tekintetű lány egy másik srácot keres, talán valaki markánsabb tud neki segíteni, és Peter felé botorkál, aki még szintén küzd valami rosszulléttel. Ám a vadász pont az ilyen sötét dolgok ellen edzette a szervezetét, ezért kitisztul a látása, és már jobban is van, viszont Graves-hez hasonlóan azt látja, hogy többen is összeesnek, szó szerint eldobva a rókabőrt, vagy csak simán elájulnak. A fiatal szőke lány még tartja magát.
- Megtennéd, hogy segítesz..? Mi ez az egész? Valami volt a vacsiban.. Vagy az italban. – Támaszkodik a srácra szédelegve, és nem is nagyon figyel a távolságtartása, lazán odasimul, jelezve, hogy meg kell tartani, mielőtt összeomlik. Peter immár nincs rosszul, de a lány az ájulás határán. Természetesen ettől még közelíthet Cody és a szoba felé, a lányt támogatva.
Cody is becsatlakozik tehát, és az elfüggönyzött szobában ismét megvizsgálják a pentagrammát. Egyértelműen összehangolt munka, minimum tucatnyian kellett, hogy csinálják, már ezt az egyet is, de többnek kell lennnie. Viszont úgy, hogy

Nox

Nox tehát érzi a bódítót és a fürtsszagot, de megindul August mögött. Érdekes, hogy a két halálfaló lazán sétálgat az amúgy nem a számukra fenntartott iskolában. A nő ha jobban átgondolja, amikor látta, hogy vagy tucatnyian felállnak és távoznak a színi előadás vége előtt pár perccel, mintha észrevett volna valami cinkos összenézést. Bárki is tervezte el mindezt, gondosan előkészített stratégia alapján ment végig. August viszont úgy tűnik csupán ösztönlény, érzi, hogy sürgősen távozniuk kell. El is indulnak de nem arra, amerre Savannah terelgeti a többieket, hanem egy másik folyosón, ahol August egy ajtóra mutat, vélhetően ez lesz a kijárat. Lenyomja a kilincset, és a következő pillanatban:

[You must be registered and logged in to see this image.]


A fickó lángoló fáklyává vállva rohan még pár lépést, aztán összeesik. A robbanás Noxot is nekikeni a háta mögött lévő falnak, de ez mindössze a légnyomás, nem ég meg, és nem veszti el az eszméletét. Viszont a folyosó, ahova benyitottak, lángokban áll, és már terjed oda is, ahol Nox összeesett.


//A következő hozzászólás szeptember 18, tehát szept  17-ig írjatok.

Akinek dobnia kell, az kérem itt tegye, még a hozzászólás megírása előtt:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Illetve kérem a hszben más színnel jelölni a nekem szóló infókat, hogy arra tudjak koncentrálni, köszi! //Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Graves Matlock
Reveal your secrets
Online

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 34
ϟ Hozzászólások száma : 299

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-09-01, 22:39

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Verejték csorog rajtam, minden izmom megfeszül, és sugárban hányok. Kimondottan gyűlölöm az érzést, utána az embernek olyan érzése van mintha valaki jól elverte volna. Szerencsére többé-kevésbé eltalálom a célpontot, így legalább a méltóságom egy morzsája meg tud maradni, már amennyit meghagyott belőle a diáksereg előtt való okádás. Amikor végre véget ér a dolog, a kézfejemmel megtörlöm a számat, aztán lágyan összecsuklom a fülke sarkában és csendben szuszogva próbálom összeszedni magam. Nem megy gyorsan.
Végre aztán sikerül feltápászkodnom, pár mozdulattal rendbeszedem magam - bár az izzadtságfoltok nem tűnnek el -, aztán már nyúlnék hogy lehúzzam a produktumot, amikor feltűnik valami csillogás. Összehúzott szemmel nézem egy darabig a valamit, aztán úgy döntök hogy akármilyen perverz, csak megnézem jobban. A pálcámat előhúzva kiemelem az izét, és megnézem jobban hogy mi az.
- Hát, az kurvaélet hogy ilyet nem ettem...
Dünnyögöm magam elé miközben jobbról-balról megszakértem a függőt és próbálom kitalálni hogy hogyan kerülhetett oda, ahova...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Peter Greenwood
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 100

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-31, 07:27

[You must be registered and logged in to see this image.]
A nagymese & Peter

Amikor a könyvtáros megemlíti, hogy ők is érzik, miszerint valami nincs rendben, kissé gondolkodóba esem. Oké, akkor ezek szerint nem csak nekem vannak furcsa gondolataim a mai nappal kapcsolatban, hanem másoknak is? Komolyan, mi folyik itt? Mintha valamiféle átkot bocsátottak volna az iskolára, de az nem lehetséges, hiszen Dumbledore csak tett ellene, nem? Mondjuk, mint már korábban is, most is eszembe ötlik az, hogy Dane is könnyűszerrel bejutott, még csak megerőltetnie sem kellett magát, igazak hát a pletykák, hogy az igazgató öregszik?
- Öhm... egy pentagrammát – válaszolom Shanna kérdését hallva, miközben azért egy pillanatra elakad a szavam. A csend az én fülemet is megüti, hiszen ezelőtt pár másodperccel még ment a zenebona. - Ezt te csináltad?
Azért lássuk be, ilyen varázslatot nem túl könnyű ellőni, még egy gyakorlott hollóhátas számára sem, hiszen az, hogy egy egész terem elhallgasson... Láttam ugyan, hogy a lány megpróbált varázsolni nemrég, de úgy néz ki, valami nagyon félresikerülhetett részéről.
- Semmi gond, legalább lesz egy kis csend – vonom meg a vállam még mindig elképedve, de magamban igazán örülök a dolognak, hiszen jelen helyzetben leginkább zavaró ez az egész zene, nem megnyugtató. Igyekszem folyamatosan a pentagramma származásáról filózni, de abban a zajban egyszerűen lehetetlen volt.
[color=#B40404] - Manólázadás? - hökkenek meg a lány szavain, de való igaz, hogy sehol sincsenek a manók. Nem mintha addig annyira feltűnőek lettek volna, hiszen igyekeztek mindent úgy tenni, hogy ne legyen zavaró a jelenlétük. [i]- Nem, nem hiszem, hogy ők lázadnának. Hacsak hobbiból nem firkálgatnak ötágú csillagokat...
Mert több is van, nem igaz? Mintha egyet láttam volna valamikor, még harmadikos koromban. Igaz, akkor nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki, hiszen nem voltunk ehhez hasonló helyzetben, emellett pedig egy tizenhárom éves gyereket nem pont az érdekel, hogy mi van ott a falon. Nem elég ezt az egyet megtörni, kisebb nyomozást kellene indítanunk ahhoz, hogy mindre ráleljünk. Márpedig a Roxfort nem kis hely.
- Cody? - pislogok párat, valami miatt mintha nem látnám tisztán a fiút, vagy fogalmam sincs, konkrétan mi is folyik itt jelen pillanatban. A látásom elhomályosodik, a srác hangja sem olyan élénk, mint normális esetben, mintha félálomban hallanám. Igaz is, talán le kellene dőlnöm egy pillanatra, szundítani egy keveset. De nem, tartanom kell magamat, hiszen valami történik itt! Mindenesetre, Shanna és Cody láthatják rajtam, hogy valami nincs rendben. Úgy nézhetek ki ebben a pillanatban, mintha Binns professzor egyik végtelenül hosszú óráján lennék. - Na jó, ezt magyarázd el újra, mert nem igazán értem...
És tényleg nem fogtam fel egy szót sem a szavaiból, vagy legalábbis elég nehezen. Esetleg ő hadart volna? Bizonytalanul pillantok Shannára, hátha ő értette a fiú által elmondottakat, de a lány arca se teljesen tiszta számomra. Pislogok néhányat, mire élesedik a kép, de csupán pár másodperc erejéig. - Mit tudsz a pentagrammákról? - teszem fel azért neki is a kérdést, miközben minden bajom ellenére elindulok a szoba felé. Kissé mintha imbolyognék, úgy megyek, bele is ütöm a csípőm egy asztalba, de nem érdekel. Csak érjünk oda![You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nox Djarum
Reveal your secrets

avatar

Ex-Halálfaló

ϟ Kor : 26
ϟ Hozzászólások száma : 294

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-30, 23:10HattyúdalAugust! Hát persze, most már emlékszem... Vajon csak az alkalmi smink teszi, vagy tényleg ennyit vénült? Sebaj, nem ijedek meg az érettebb korosztálytól, csupán kellett egy kis idő, mire beugrott a karakter. Azt viszont továbbra sem értem mi a fenét keres itt.
- Meglepő, nemde? Legalább annyira mint hogy itt találtalak. - Jegyzem meg sejtelmesen, majd különös fintorai, valamint megjegyzése is eljut a tudatomig. Akarva akaratlanul is szimatolni kezdek, s meg kell hogy állapítsam: igaza van. Itt valami tényleg nem stimmel, vagy legalábbis nem gondolnám hogy a gyújtogatás a buli programlistáján szerepelne. Szóval vagy máris ennyire elszabadult a buli, vagy valaki rettenetes szakács - s ez, valamint újdonsült kiszemeltem tökéletes motivációként szolgál a távozásra. Elvégre a Roxfortról beszélünk, ha ilyen gond akad, majd valaki úgyis megoldja.
- Most hogy mondod, valóban... Remélem nem bánod ha veled tartok. - Egy pillanatra hátranézek, tekintetemmel Codyt keresem, de mivel nem találom, nélküle indulok útnak. Nem kell őt félteni - és amúgy sem vagyok képes ilyen érzéseket produkálni -, no meg otthon úgyis elmeséli melyik barom képzelte hajlakknak az öngyújtót, feltéve hogy erről van szó. Általános gyanúm persze lankadatlan, továbbra sem értem mit keres a drága August pont ezen a helyen, pont ebben az időpontban, de ha ő az aki kivezet innen, ám legyen.


A hozzászólást Nox Djarum összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2017-08-31, 20:28-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cody Armstrong
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 18
ϟ Hozzászólások száma : 239

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-30, 22:24

A lányoknál a "Megyek és bepúderezem az orrom." igen sok mindent jelenthet, de nekünk elég annyit tudni, hogy mindenképp dolga van. -Rendben, akkor később tali!- intek rá és elindulok valamerre.
Nox szerencsére tud magára vigyázni, bár ez nem jelenti azt hogy nyugodt szívvel cápák közé dobnám. És bár elgondolkoztat amit mond, biztos vagyok benne, hogy amit érzek, az nem a program része. Még ha üres fecsegésnek is hangzott csak.
Ahogy haladok és figyelek a környezetemre a derűm fokozatosan kezd háttérbe szorulni. Tömeges vándorlás indul a mosdók felé, szétterjed a csönd, a házimanók valós hiánya, és mikor elérek egy szobába, körül nézvén elhányja magát az agyam és annyi kérdés tör fel, hogy alig győzöm időrendbe és ésszerű sorrendbe, mondatokba szedni őket.
Talán nem is kell. Talán csak elég ha felteszem a kérdéseimet és észrevételeimet valakinek. Lehetőleg kurvagyorsan!
Kifelé lépek hát a szobából és tekintetemmel vadul keresem az ismerős arcokat. Noxot nem találom és ez annyira nem tölt el örömmel, de bízom benne. A Griffendéles srácot hamarabb kiszúrom annyira nem is messze, így felé veszem az irányt.
Mondanám hogy tankként indulok meg, de az én alkatommal legfeljebb olyan manőverek kivitelezhetőek mint a Kóbor Grimbusszal egy forgalmas dugóban! A lényeg hogy céltudatosan haladok, és oldalról kapom el a fiatal férfi vállát.
- Peter!!- arra ugyan nem emlékszem hogy anno bemutatkoztunk-e, de arra igen, hogy Sophia és Jade végigbőgték a valentint, nem keveset emlegetve a nevét. Nem voltam benne biztos hogy a lány ővele van, de mikor bebizonyosodik, rá is ráköszönök. - Szia! Cody vagyok. -mutatkozom be sebtében egy futó, félig már már kétségbeesett, félig reményteljes mosoly kíséretében. Aztán Peterre zúdítom mit is láttam.
- A Roxfortot lezárták. Rácsok vannak az ablakon és az egész... olyan mintha egy erőd lenne. Olyan mintha nem is lenne kijárat!- levegőt veszek - Szerintetek minket akartak bezárni, vagy valamit.. ki akartak zárni? - nem zárom ki utóbbit sem, hiszen csak egy részletet láttam csak. Valószínűsítem, hogy hosszabb okfejtésre nem lesz idő, így igyekeztem a lényeget megragadni. - Ti miket láttatok, vagy tapasztaltatok? - szegezem nekik a kérdést, mert az csak nem lehet, hogy hallucinálok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Savannah Elinor Harper
Reveal your secrets

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 32
ϟ Hozzászólások száma : 175

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-27, 11:21


Roxforti Nagymese
[You must be registered and logged in to see this image.]


- Sokkal jobb, mint jó néhány tanárom, amikor még ide jártam. - és igen ezt veheti bóknak és a hálás pillantásom is egyértelműen neki szól, hiszen rengeteg segítséget kapok tőle. Nem az a türelmetlen tanár, akikkel dolgom volt és épp e miatt képes segíteni nekem, ami a legtöbbeknek nem igazán sikerült. Persze tény, hogy esetemben nem is működik az általános bánás mód, a fene nagy önbizalomhiányom miatt, de amikor ezt még diákkoromban tetézte egy-egy finoman szólva is nehéz eset a tanárok közül... hát nem csoda, ha a mágikus képességeimet nem sikerült tökélyre fejlesztenem annak ellenére sem, hogy egyértelműen képes lettem volna rá, ahogyan Shanna mellett is sokkal több esélyem van előre lépni. Bár már nem akarok semmi különlegeset elérni, de azért mégis csak jó lenne, legalább valamelyest fejlődni, hogy még se az a könyvtáros legyek, akinek az elmélet meg van, de még az is nehezére esik, hogy a helyére reptessen egy könyvet a könyvtárban.
- Oh... igen ez nem rossz ötlet, mi is érzékeljük, hogy valami nincs rendben. Shanna... át kellene mennünk a Nagyterembe, megnéznéd kérlek nincsenek-e még szétszóródva... azaz megnéznétek? - pillantok a közben betoppanó Peterre, hátha vannak külön szobák még, ahol esetleg akadnak diákok, akiket szintén jó lenne elterelgetni. Talán a naivitásom az oka, hogy a tanárral tartok, annak ellenére, hogy én is úgy tudtam egy sem maradt az iskolában, vagy pusztán a fene nagy irányíthatóságom, hiszen egy határozott ember szól épp hozzám, de teszem, amit kér, remélve, hogy Shanna is hamarosan utánam jön majd és a Nagyteremben találkozunk. Ez mégis csak egy Roxfort, nehéz elhinni, hogy bármely pontja is egy bizonyos átlag szintnél veszélyesebb lehet. Így hát segítek a helyettesítő tanárnak terelgetni azokat a diákokat, akiket könnyen elérek és itt vannak a tánctér közelében, legalábbis egyelőre.
- Nem furcsállja? Minden... mintha a mágia hirtelen leállt volna, ez létezhet? És azok... az vér? - ő a tanár mégis csak, nem csoda, ha rá pillantok kérdőn, miközben a diákokat terelgetem kifelé az ajtón. Nem vagyok nagy hangú alkat, azt a másik félre bízom, hogy bekiabálja az "Irány a nagyterem!" szöveget mondjuk, én inkább csak a közelemben lévőknek szólok és irányítom őket kifelé, időnként visszapillantva, hogy lehetőleg Shannát se veszítsem nagyon szem elől, amíg nem muszáj, de mégis óvatosan annyira legalább előre lépkedek, hogy megnézzem a letöröltnek tűnő vérfoltokat a falon. Hátha csak... piros festék, vagy valaki szétkente a ketchupos melegszendvicsét.

//A nullás dobás trükkös lesz XD
"0 – Egyenlőre csak lépdelnek a mágiamentesnek tűnő folyosón.
1-5 Savannah a fent látottakon túl mintha letörölgetett vérnyomokat is felfedezne egy-egy falon.
6-0 A fentieken túl szintén megérzi a füstszagot."

(3-at dobtam, csak itt a hszben. Éljen a kevés alvás Very Happy )//

[You must be registered and logged in to see this link.] ♦️ [You must be registered and logged in to see this link.] ♦️ Egy lezáratlan akta ♦️ [You must be registered and logged in to see this link.]

A múlt csak visszahúzza az embert.
Olyan, mint egy háló.
Az a fajta, amibe belegabalyodik az ember, és megfullad.

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 124

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-23, 22:27


Roxfort nagymese

Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


Savannah & PeterKicsit felkuncogok, amikor meghallom a válaszát. - Ezek szerint jó tanár vagyok, köszönöm szépen. - veszem bóknak, és jól is esik, hiszen mindig mindenbe a szívem-lelkem beleadom, ahogy így van a korrepetálásokba is. Aztán persze erről a kellemes gondolatról eltereli a figyelmemet hogy a puncs gusztustalan, hogy az egész hely mintha vibrálna vagy elúszna, hogy emberek tűnnek el, hogy ahogy Savannah figyelmeztetésére körbenézek házimanókat se látok. Minden nagyon... furcsa. Felfordul a gyomrom attól, hogy nem tartok mindent tökéletesen kézbe és nem látok tökéletesen tisztán, tehát a varázslattal megpróbálom legalább a hangzavart eloszlatni.
De úgy tűnik, hogy ez nem volt a legjobb döntéseim egyike. Ahogy kiröppen a varázslat, a pálcám mágikus hatalma érezhetően megfakul, és az egész terem elcsendesül, minden mágikus hang elhallgat. Igen, jó vagyok, de ennyire azért nem, hogy az egész termet elhallgattassam egy pálcaintéssel. Összevonom a szemöldökömet, és éppen fordulnék vissza Savannah-hoz, amikor őt már "elrabolja" az egyik helyettesítő-tanár, szóval már vége is a teljesen közvetlen hangvételnek, mert a tanárok előtt még is csak tartani kell a távolságot. Ennyit arról, hogy tanárok nem lesznek itt. Nem tudom, hogy vele tart és elszakadunk egymástól, vagy őt hagyja ott és visszajön tanácskozni, de időközben egy oroszlán is odacsapódik közénk, így Savannah helyett neki mondom, bár reménykedő pillantást vetek a nő felé, hogy ne kezdjen el terelgetni, hanem maradjon velem.
- Én esküszöm, hogy nem ezt akartam csinálni. Tudok segíteni, ahogy rájövök, hogy mi folyik itt. Mit találtál? A manók eltűntek, lehet, hogy most tényleg egy manólázadásról van szó? - vetem fel ezt az abszurd ötletet, miközben a szívem szakad meg, ahogy megforgatom a pálcám, megpróbálok varázsolni vele, de nem megy. Nem hogy a pálca nem akar működni, de még a fejem se tiszta, nem tudok összerakni egy épkézláb varázslatot. Mintha az egyik karomat vágták volna le. Gyorsan felpillantok, hogy a familiárisom meg van-e még, hiszen azt is a mágia hozta életre, aztán észrevétlenül, mikor Peter nem figyel, vagy akárki más a környezetemben nem figyel, a pálcámat elengedem a kezeimmel, de mielőtt eltávolodna a kezemtől a Telekinézis képességemmel a levegőben tartom, mintha még mindig fognám, csak egy-két centire lenne a tenyeremtől magam mellett. Tudnom kell, hogy a képességem is cserben hagy-e, teljesen mágikusan védtelenül indulok neki az ügynek, vagy azért van kapaszkodó. Az animágia alakváltást nem bolygatom meg itt, mindenki előtt, bár jó lenne, ha valamit legalább "éreznék", hogy meg van-e a tehetségem még hozzá, vagy annak is annyi. Mindennek annyi. Itt az idő átgondolni, hogy mire megyek mágia nélkül én, akinek mindene a mágia.

// Képességcsekkolás:
1. Familiáris meg van-e még, működik-e a képessége.
2. Telekinézis működik-e, vagy leesik a pálca.
3. Animágiát érzékelem-e, ha egyáltalán lehet.  //


[You must be registered and logged in to see this image.]
   [You must be registered and logged in to see this image.]
   
Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért. Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 337

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-21, 20:42


Roxfort - Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


Alex:

Alex és Graves útjai ezúttal elvállnak, a vadőr távozik, Alex pedig nem tudja már megvizsgálni különösebben az italt. A srác továbbra is egy helyben ácsorog, és észrevesz egy fiatal lányt, aki éppen most kezdheti az egyetemet, mert nagyon kis elesettnek tűnik. Úgy látszik, hogy szédül, mert a szemét behunyva az egyik székre támaszkodik, és próbál nem elájulni. Elképzelhető, hogy evett, vagy ivott valamit, aztán erőt venne magát, és kinyitja a szemét. Pont Alex-szel találkozik a tekintete. Kissé segélykérően pillog.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Graves

Vadőrünk tehát kisiet a mellékhelységbe, ahol rajta kívül egyébként egyre többen tartózkodnak, egy-egy diák már szó szerint a falnak van dőlve, és nem azért, mert máris beállt a piától. Kezd egyetemleges lenni a rosszullét. A csendvarázs nem sikerül, ugyanúgy hallja a saját hangját, mint a többiekét. Sikerül kiadni magából a gyomra tartalmát, és egy fokkal jobban van, szerencsére még nem szívodott fel az a különös anyag, aminek most már az utóízét is érzi a nyelvén.

Dobást kérek 10 oldalú kockával, és az eredmények alapján reagálni.
1 – Semmi extra, csak a fent írtak.
2-6 – A wc kagylóban a most eldobott rókabőr alatt mintha valami csillanna. Ha van még hozzá ingere, akkor egy különös, zöld kristályos függőt tud kihalászni a trutyiból.
7-0 Nem csak a fenti ékszert találja meg, hanem haloványan a helység csempéjébe vésve egy varázsjellel is szembesül. Mintha valami védő kör lenne, amit ő maga is alkalmazott a roxfort környékén, ám ez mágiát semlegesít. A Roxfort területén lévő összes mágiát!

Shanna

Shanna madárkája ott köröz, hogy bármiben segítsen, s amikor Shanna elmondja a mágiasemlegítető igét, úgy érzi, mintha egy globálisabb varázslat utolsó tégláját rakta volna a helyére. A pálcája picit megfakul, mintha többé nem volna képes mágiát ontani magából. Ezután a teremben minden zene, mágikus effekt abbamarad, mintha elvágták volna. És Shanna azt érzi, hogy még az egyszerűbb varázsigék se jutnak az eszébe..


Savannah

A könyvtárosnéni egyértelműen látja, hogy egyre többen nem értik a dolgot, sokan meg vannak zavarodva. Éppen elkapja a tekintetével az egyik helyesítő tanárt, és mivel összenéznek, a férfi felé indul el. – Ms. Harper. Jó lenne a gyerekeket átterelni a nagyterembe. Valami gond van a szükség szobájával. Biztos vagyok benne, hogy csak valami mágikus anomália, ami rövid időn belül helyreáll, de addig is inkább használják a nagytermet. – Jó példával jár elől, mert odalép a nagy ajtóhoz, és kitárja azt, remélve, hogy a könyvtáros segít a terelgetésben. Savannah a helyettesítő tanár háta mögötti folyosón azt látja, hogy az összes festmény be van merevedve, nem mozognak, mintha mugli festmények lennének.

Dobást kérek 10 oldalúval.

0 – Egyenlőre csak lépdelnek a mágiamentesnek tűnő folyosón.
1-5 Savannah a fent látottakon túl mintha letörölgetett vérnyomokat is felfedezne egy-egy falon.
6-0 A fentieken túl szintén megérzi a füstszagot.


Peter

A pentagrammát nézegetve a vadász arra juthat, hogy ebből a jelből bizony számos van a kastélyban, amik ki tudja hogy kerültek oda. És az is biztos, hogy hiába is törné meg ezt a jelet itt a szobában, önmagában nem jelent semmit. Csak akkor érne el igazi hatást, ha minden jelet meg tudna szünetni, de vélhetően okosan el vannak rejtve. Ezt is véletlenül találta meg, és ki tudja, hogy hány lehet.


Cody

A fiúban erősödik a gondolat, hogy ha kint még volt is valami átalakulás a kastélyban, az már véget ért. Sőt, aki elindította, már biztosan nincs itt. De vajon mi történhetett, és ki csinálhatta mindezt? Ahogyan beljebb indul, a kisebb szobák egyikében köt ki, és az első, amit kiszúr, rácsok vannak az ablakon. Eddig a Roxfort nem börtön volt, akkor most hogy kerülnek oda rácsok? Sőt, ahogyan körbejáratja a tekintetét, mint szakavatott átváltoztató, egyértelműen látja, hogy az épület mintha a szerkezetét illetően meg lenne erősítve. Összébb vannak húzva a falak, nincsenek rések. Mintha az egész gondos, aprólékos munka eredménye lenne. Mintha.. nem is lehetne kijutni innen..

Nox

A gonosz boszi odamegy az ismerőshöz, akit most még nem is tud hova tenni, de ahogyan találkozik a pillantása, be is ugrik neki legalább egy név, August. Valami luxuspartyn találkoztak, mindketten a másik nemet vadászgatták, de egymásban felismerték a bestiát, így maradtak a semleges állásponton.
- Áh, szépségem, te is itt? Jobb, ha lelépsz szivi, itt valami.. nagyon szaros.. – Mormolja, és máris a kiutat nézi, mintha szimatolna valamit. Sőt, most hogy látszik a férfin, Nox is valami különös illatot érez.

10 oldalú kockadobást kérek.

1 – Semmi különöset
2-5 – Valami bódító lehet a levegőben, ettől is meg vannak oly sokan zavarodva, hogy elnyomja minden érzéküket valami.
6-0 – A fentin túl Nox még füstzagot is érez. És nem olyat, mintha valami sültet égettek volna el. Tűznek a füstjét.


//A következő hozzászólás aug 31, tehát aug 30-ig írjatok.

Akinek dobnia kell, az kérem itt tegye, még a hozzászólás megírása előtt:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Illetve kérem a hszben más színnel jelölni a nekem szóló infókat, hogy arra tudjak koncentrálni, köszi! //Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Peter Greenwood
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 100

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-19, 07:45

[You must be registered and logged in to see this image.]
A nagymese & Peter


(Shanna-Savannah)


Csak idegeskednék, ha nem járnék utána a dolgoknak, hiszen az évek folyamán rájöttem már, hogy a megérzéseim többsége igenis helyes és talán nem ártana odafigyelnem rá. Különben is, mi baj történhetne? Maximum páran hülyének néznek, amiért ilyen korán leléptem a buliról, ennyi az egész. Semmi baj sem származna abból, hogy egy kicsit a saját szakállamra nyomozok, még le is kötném magam kissé, az utóbbi időben még alkalmam sem volt használni a fegyvereimet. Persze, Dane előbb-utóbb kiharcolja magának a dolgot, egyelőre viszont elég szépen tartom magam. Ki hitte volna, hogy egy múltban köttetett barátság még akkor is megmenti az életét, amikor már rég kiérdemelte volna a halált?
Elindulok hát valamerre, habár fogalmam sincs azt illetően, konkrétan merre visznek a lábaim, egyelőre csak megyek, valamiféle isteni szikrára várva, hátha eltalálom, mitől lehet ilyen rossz érzésem a dolgokkal kapcsolatban. Időközben felmérem a körülöttem lévő arcokat, némelyikre csupán egy futó pillantást vetek, míg megint másokon azért megakad a tekintetem egy-két másodperc erejéig. Leginkább a nőéken, de akadnak itt olyanok is, akik más miatt keltik fel a figyelmem, nem pont a csinos pofijukkal. Vannak errefelé fura szerzetek, meg kell hagyni, és ha Danenek is sikerült úgy bejutnia az iskolába, hogy nem merült fel a neve a gyilkosságok kapcsán, akkor más gonosztevőnek sem akadály Dumbledore jelenléte. Komolyan, ez az iskola egyre veszélyesebb...
Végül egy olyan szoba felé veszem az irányt, amely távol esik a tömegtől, egy csendesebb részen helyezkedik el, valamiért pedig felkelti a figyelmem. Ide még senki se jött be, mintha mindenki távol szeretne maradni tőle, habár kinézetre semmi látványos oka sincs a dolognak. A terem ajtaja ugyanolyan, mint mindegyiké, semmiben sem különbözik a Roxfort többi termétől. Benyitok hát, a kilincs könnyen elfordul, nincs kulcsra zárva, szóval semmit sem szeretnének rejtegetni mások elől. Pillantásom csupán végigsiklik a szobán, elsőre észre se veszem a rendetlenséget, hiszen nem olyan feltűnő, amikor azonban másodjára is körbenézek, már feltűnik az elhúzott ágy és az alatt lévő pentagramma. Jól ismerem a mintát, találkoztam már vele néhány alkalommal, még amikor apámmal vadásztam és noha a konkrét jelentésével nem vagyok tisztában, annyi biztos, hogy semmi jóra nem számíthatunk. Szólnom kellene valakinek az ügyben, egy szempillantás alatt eszembe jut, hogy az iskola személyzetéből ketten is jelen vannak, valamiért azonban ódzkodom pont őket értesíteni a dologról. Nem szeretem a hivatalos utat járni, hiszen az időbe tellik, én azonban mindig magam intézem a dolgokat. Kihátrálok hát a szobából, óvatosan behúzom magam mögött az ajtót, majd egy gyors terepfelmérés után mégis a könyvtáros nő és a hollóhátas lány felé veszem az irányt. Talán nem jó ötlet, de más egyelőre nincs a tarsolyomban.
- Zavarhatom a hölgyeket? - lépek melléjük egy barátságos mosoly kíséretében, miközben tekintetem azért végigsiklik rajtuk. Mindketten jól néznek ki, habár most nem pont ezért vagyok itt, szóval koncentráljunk csak a tárgyra. - Lenne itt valami, ami talán érdekelné magukat. Tudnának segíteni egy kicsit?
Normális esetben nem kérnék segítséget, megoldanám magamtól a dolgot, de ha nem értek valamihez azt mindig beismerem és nem állok neki hencegni. Most is ez a helyzet, hiszen a könyvtáros sokat van könyvek közelében, nyilván érdekli is a téma, csak átlapozott már egyet-kettőt a munkája alatt, tudhat valamit a rúnákról. A lányka pedig a hollóhátba jár, nyilván odafigyel az órákon, nem igaz?


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nox Djarum
Reveal your secrets

avatar

Ex-Halálfaló

ϟ Kor : 26
ϟ Hozzászólások száma : 294

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-19, 02:02Hattyúdal- Valamit, vagy valakit. - Továbbra is fenntartom a nézetet arról, mennyire alul értékelt hely ez valójában. Ha én valaha ide járhattam volna... Nem maradt volna könyv, mely ne viselné ujjlenyomatom, nem maradt volna terem, mely legalább egyszer ne zengett volna lépteim zajától. Vagy legalábbis erre törekedtem volna. Ez valahol szomorú, de talán jobb is így... A hatalom csak tudatossággal működik, ha túl korán ízleli meg az ember, elvakulttá válhat vele szemben, garantáltan eltiporva amúgy is múlandó vagy képzelt rangját.
- Zavar? Ugyan kérlek, nem a tömeg zavar, csak egyes részei... - Célzok itt szűkszavúan a robusztus vadőrre, további magyarázatot azonban nem fűznék a dologhoz. Hiába hogy kiértünk a tömegből, majdhogynem ott vagyunk, ahonnan jöttünk, csupán más megvilágításból. De ez talán nem is baj, mi több, gyanút ébreszt bennem... - A manók? Oh, persze, itt még él a szokás... - Jegyzem meg egy árnyalatnyi lenézéssel a hangomban, természetesen nem a manók irányába. Bármilyen hihetetlen, az én szememben mindenki egyenlő: egyenlő mértékben kihasználható. Legalábbis kezdetben. S erre a szerepre egy házimanó is épp olyan kecsegtető potenciál, mint bármi más, legyen az ember vagy varázslény, netán bármi egyéb. Gondolataim azonban elterelődtek, s ennek oka nem más, mint egy arc. Egy ismerős karakter, épp előttem, kifelé igyekezve a bálteremből. És bár pontosan nem tudom ki a tulajdonosa, biztosra veszem, hogy nem egy békés nyáresti pikniken láttam először - ha valóban láttam már.
- Bizonyára ez is a program része. Most viszont ha megbocsátasz, megyek és... bepúderezem az orrom. - Közlöm szinte már sietősen, tekintetemet le sem véve az említett illetőről. Ő a célom, így hát nem meglepő, ha magabiztos kecsességgel préselvén át magam a bódult tömegen, egyenest felé veszem az irányt. A közelébe érve azonban észrevétlenre lassítok, épp csak amíg a kijáratnak támaszkodva szembekerülök vele. Ott felvéve a szemkontaktust, lágyan a vállára helyezve kacsómat igyekszem köreibe férkőzni. Mit mondhatnék, mint férfi sem utolsó, noha pillanatnyilag nem ez az egyetlen ami motivál. Egy flörtre élezett, szúrós tekintet, egy kacér mosoly, s kezdődhet a becserkészés. Kiderítem ki ez az alak.
- Hová-hová, szépfiú? Hisz csak most vettelek észre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cody Armstrong
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 18
ϟ Hozzászólások száma : 239

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-17, 22:57

- Azt azért nem hiszem hogy diáktemetőnek használnák, de nem mernék megesküdni rá, hogy nem veszett el itt a múltban valaki. Szerintem, nincs jobb hely a Roxfortban arra, hogy valamit elrejts. Egyébként volt, hogy régi raktárként mutatkozott meg. Jó nagy raktárként.... De valóban remek kérdés, hogy az alapítók mi céllal építették.- ezzel a kérdéssel is alá támasztom, hogy csak találgatok, és alternatíváim vannak, a valódi célt, nem ismerem. Bár valami könyv biztosan van róla.
Hogy vajon a szerteágazó kíváncsiságom, csapongó gondolataim és ezer apró hülyeség aminek épp örülök, vagy csupán a vakvéletlen, hogy Nox a tovább haladást veti fel, én pedig automatikusan teszem le a tálcát az egyik asztalra, rajta az érintetlenül hagyott kajákkal.
Mikor leteszem, valójában épp hogy oda tudom préselni az asztal szélére, mert azok csak úgy ontják magukból a jobbnál jobban kinéző cuccokat.
-Uhh... a manók kitesznek magukért...- Össze vonom a szemöldökömet aztán Noxhoz fordulok. -Persze, mehetünk beljebb. -Aztán eltűnődöm és szelíd érdeklődéssel dobom fel a gondolatot- Téged mióta zavar a tömeg? -persze tudom én hogy ha állandó a zsigvásár van az ember körül, néha szeret elvonulni, kikapcsolni. Elindulhatunk egy kevésbé tömött terem felé. Közben nézelődök ismerős arcok után kutatva. Lépten nyomon pedig fura érzésem támad ahogy a környezetemet szemlélem. - Ömm... Valahogy most sokkal tömöttebnek tűnik minden valóban, mint a Valentin napi bálon. Jut eszembe... ott voltak manók. Küldtem is nekik egy szép számot, dehát... Valentin nap, dráma. Pont lemaradtak szegények. -apró cseprő emlékek csak. Nézelődök tovább, és egyre inkább eltölt valami különös. - Olyan érzésem van, mint mikor először tapasztaltam meg, hogy a talpam alatt alakult át a Szoba, de... most nem kellene ezt éreznem, mármint, ha a Bulira szervezték át, akkor miért változtatnának rajta menet közben? - kérdőn nézek Noxra és némiképp tanácstalanul. A jókedvemet ugyan nem űzte szét még semmi, de mintha az agyam mélyéről elő jönne némi... kétely.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Graves Matlock
Reveal your secrets
Online

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 34
ϟ Hozzászólások száma : 299

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-17, 12:54

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Le sem esik elsőre, hogy mi történt, csak bambán nézem a kölyköt és próbálom feldolgozni a hallottakat. Oké, persze, nem vagyok tanár, nem vagyok nevelő, csak egy csóro vadőr, de azért basszameg, ilyen visszaszólást még nem kaptam mióta itt dolgozom. Fel is megy bennem a pumpa, a homlokomon pedig verejtékcseppek jelennek meg.
Aztán a semmiből feltűnik egy idióta, és az idillnek annyi.
- Az elnézéseddel sajnos nem tudok mit kezdeni, attól még nem lesz tele a poharam. Szóval... Érzem, hogy fordul velem a világ, és hirtelen rádöbbenek arra is hogy nem a pipa és az elfogyasztott - amúgy döbbenetes mennyiségű - étel és ital miatt gyöngyözik a homlokom, hanem azért, mert valami igen csúnya dolog készül. Pislogok kettőt, hogy összeszedjem magam aztán folytatom.
- ...keríts egy piát nekem, meg magadnak. Aztán elbeszélgetünk arról, hogy mi és hova vezet, ha visszaszólsz egy itt dolgozónak.
Suta befejezés, de egyelőre többre se energiám, se időm. Minden létező méltóságomat és erőmet összeszedve faképnél hagyom a kölyköt és elindulok a legközelebbi mellékhelyiség felé, erővel tartva magamat vissza attól hogy futólépésre váltsak. Egyébként is, nem vagyok benne biztos hogy az segítene a helyzeten, így higgadtan és céltudatosan vágok keresztül a vendégeken, egyedül a boldogságra nyíló ajtót tartva szem előtt.
Amint beléptem a mellékhelyiség ajtaján, utolsó erőmmel még ellövök egy csendbűbájt, aztán üvöltve kezdek hányni, kiadva mindent amit eddig sikerült elfogyasztani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alex O'Neil
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 26

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-16, 22:55


Tudtam, hogy felesleg eljönnöm erre a rendezvényre. Nem is értem, hogy tudott erre rávenni egy alsóbbéves. Nem szoktam hagyni magam, ha arról van szó, hogy a saját akaratomat kell érvényesítenem. Mindenesetre inkább nem panaszkodom, elvégre amíg van mit innom, addig semmi baj nincs. Úgyis hamar el fogok menni. Frusztrál ez a sok tekintet, kacsintás, és a szemérmetlen villantások hada. Nem is csoda, hogy kis idő elteltével a földön kötök ki két pohár társaságában. A helyzet ugyan nem kívánja meg, de szívesen rájuk köszönnék. Kíváncsi vagyok, mit reagálna erre a mi drága vadőrünk.
- Elnézést kértem.. - tápászkodok fel és leporolnám magam, de félbemarad a mozdulat, mikor meglátom a földre ömlött italomat. Mintha kavarogna benne valami, aminek nem kellene. Rövid vizslatás után azonban arra jutok, hogy biztosan csak a konyakok látom.
- Semmire sem jó ez a stílus. - főleg velem szemben. Tény, hogy nem én vagyok a legbátrabb ember az iskolában, de nyúl sem vagyok, hogy megijedjek egy nem teljesen burkolt fenyegetés miatt. Majd hoz magának újat. Ha innen szerezte, van még belőle. - Ön is szerezhetne nekem egy pohár narancslevet. - közlöm higgadtan, szinte már diplomatikusan, és arckifejezésem sem árulkodik túl sok érzelemről.

//Sajnálom, higy ilyen kis bénácska lett, és színt majd még rakni fogok rá, de most nem tudtam volna akadálymentesen megoldani azt is. zsakos
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Savannah Elinor Harper
Reveal your secrets

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 32
ϟ Hozzászólások száma : 175

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-09, 20:05


Roxforti Nagymese
[You must be registered and logged in to see this image.]

- Egy jó tanárnak mégis csak ezt illik mondania nem? - de azt láthatja a mosolyomból, hogy ettől még hálás vagyok neki abban az esetben is, ha netán nem komolyak a szavai, hiszen akkor is jól esik, hogy legalább egy valaki hisz bennem, ha már én nem hiszek magamban már évek óta, sőt igazából gyerekkorom óta. A végén még tényleg többre leszek képes, mint amit valaha is hittem magamról és ez elég nagy előrelépés.
- A puncs? - elhiszem neki és nem kóstolom meg én is, főleg miután most öntötte vissza, de nekem is nagyon furcsa érzésem van. - Látsz egyetlen házimanót is? Nem kellene... itt lenniük? És mintha... elromlott volna a tv, akad az adás, nagyon... furcsa. - persze ösztönösen pislogok párat, hátha velem van a gond, netán a látásommal, de akármennyire is próbálkozom, valahogy nagyon úgy fest, hogy az ég világon bármi is változna. A kép akadozik továbbra is és már kezdem sejteni, hogy a puncs is e miatt lehet kellemetlen ízű. De mi folyik itt és mi a gond?
- Igen a színpad is furcsa, mi folyik itt? - próbálok azért körülnézni, látunk-e olyat rajtunk kívül, aki szintén furcsán nézelődik és láthatóan meg van zavarodva, mert netán ugyanúgy, ahogyan mi is érthetetlen jelenéseket lát. Jó lenne legalábbis olyanokkal összekeveredni, akik hasonlóképpen hozzánk látják, hogy valami nincs rendben, vagy netán velünk van a gond és csak mi hallucinálunk furcsa dolgokat? Persze figyelek változik-e valami Shanna varázslatának a hatására.

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.] ♦ Egy lezáratlan akta ♦ [You must be registered and logged in to see this link.]

A múlt csak visszahúzza az embert.
Olyan, mint egy háló.
Az a fajta, amibe belegabalyodik az ember, és megfullad.

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 124

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-08, 21:10


Roxfort nagymese

Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


Kicsit mosolyogva csóválom meg a fejem, ami a könyveket illeti, most kivételesen tényleg nincsen nálam egy sem. Nem vagyok annyira magammal hurcigálós fajta, bemegyek a könyvtárba - ott azért összegyújtök egy tucattal, amikor tanulok -  és maximum a jegyzeteimet hozom el magammal, de most azokra se valószínű, hogy szükség lesz egy sima bulizás alkalmával. Minden más felszerelésem is csak azért van rajtam erre-arra eldugva, mert nemrég voltam az Auror központban egy gyakorlati képzésen, és még mindenem nálam van.
- Lesz az még tökéletes is, hidd el. Minden meg van benned, ami kell. - biztosítom, kedvesen, ahogy mindenkivel szoktam. Persze van, hogy ez csak standard kedvesség, van hogy többet is jelent, de Savannah-nak tényleg szüksége van erre, és arra is, hogy elkezdjen bízni magában. És én nagyon szívesen felrugdosom az első lépcsőfokokon a csúcs felé, ha magától nem megy. Mindenkiből szeretem kihozni a maximumot, van akinél nem ilyen direktben, látványosan, minthogy korrepetálgatom, de nála éppen így esett.
Éppen akkor kezdi el kérdezgetni, hogy nem érzek-e valami furcsát, amikor belekóstolok az italba. A punccsal egész jóban szoktam lenni, ezt még is alig birom leküzdeni és a maradékot kapásból öntöm is vissza a puncsos tálba. Jó, ilyet talán nem illik, de... - Fúj, az biztos, hogy a puncs nagyon furcsa és megmagyarázhatatlan. De mire gondolsz? - kérdezem vissza, de mivel Savannah már felvonta a figyelmemet arra, hogy valami van a levegőben, a jobb kezemet felnyújtom, és magamhoz hívom a familiárisom, ami benti tereken leginkább az üres fáklyatartókon szokott gargoyle-t játszani. Persze nem olyan csúfan, hiszen egy büszke, parlagisasról beszélünk.  A madár a közelben száll le valahol, ahol kapaszkodót talál erős karmainak, túl nagy és nehéz ahhoz, hogy a kezemre szálljon le, még ha bűbájjal tudnék is idézni kesztyűt magamra.
- Valami tényleg furcsa, de... Olyan, mintha kicsit álmodnék. Ha most feltűnik egy adonisz, aki átnyújtja nekem a legnagyobb auror érdemrendet, akkor... tényleg álmodom. - szól a szám, de cseppet sem kalandozok el, inkább picit összeráncolom a szemöldökömet, és a sasomon végigsimítok, lényegében több szem többet lát alapon küldöm fel, hogy repkedjen végig fölöttünk és "vigyázzon ránk". Lehet, hogy még nem fejlesztettük ki a pajzs képességeit, de vijjogni és szemet kikaparni remekül tud. Ahogy a szemem a színpadi előadásra szalad, és úgy amúgy az egész hely kezd szét és összecsúszni, egy kicsit elhúzom a számat, és egy drasztikus lépésre szánom el magam.
- Na jó, akármi folyik itt, senki nem fest túl jól, ebből igazán elég volt. Finite Incantatem! - ejtem ki a varázsigét, elsősorban a színpadi trükkmesterek és illúziókat és a zenét szándékozom megszüntetni, hátha azzal kicsit elhalkul és kitisztul minden. Normális esetben nem szakítanék meg egy előadást, de tényleg minden... Fura...


// Finite Incantatem – Mágia semlegesítés:
Végrehajtott varázslatok semlegesítésére használatos igézés. //


[You must be registered and logged in to see this image.]
   [You must be registered and logged in to see this image.]
   
Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért. Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 337

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-06, 20:09


Roxfort - Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


Alex:

Egyenlőre csupán nézelődik, élvezi a bulit, ha már egyetemista, akkor igenis ne legyen gátja annak, hogy itt tölthesse a nyarat. Miután már nem gyerekekről van szó, és ő még a tizedik évfolyam egyik végzőse, nem számítva a doktori mesterképzést, így nem csoda, hogy a jóképűsége miatt több nyolcadéves lánynak megakad rajta a szava, többen össze is súgnak a háta mögött. Talán ez lehet az oka, hogy a srác figyelme enyhén szólva felületes, így összeakad a vadőrrel. Ha nem is szó szerint de a nagy kerülgetés közepette sikerül elesnie. A pohár nem törik ugyan szét, de a tartalma pillanatok alatt szétfolyik a padlón. Ha szemfüles, észrevehet valamit, mielőtt elillanna.

1-4 semmi különös, egyszerű narancslé volt megítélése szerint, s azon kívül hogy beleragad a táncolók talpába, nincsen látható egyéb hatása.
5-7 felfigyelhet rá, hogy valamilyen plusz adalék volt a narancslében, mintha valami zöldes por oldódna benne éppen, de már nem azonosítható így.
8-0 miután bájitaltanból kiváló, ezért jó esélye van rá, hogy pusztán a szétömlő üdítőből azonosítsa, ez bizony valami idegrendszerre ható, komoly bódulatot okozó méreg, amely nyilvánosan ki volt töltve a narancslébe.

Graves:

Graves nem igazán érzi jól magát, amit foghatunk akár arra is, hogy elszokott már az efféle mulatozástól.. Alex még belé is jön majdnem, hogy kiverje a kezéből amit éppen fogyasztott. A vadőrrel forog a világ, muszáj megkapaszkodni valami asztalban, nem áll messze attól, hogy beájuljon, jobb esetben csupán a rókabőrt fogja eldobni. Ha sikeresen kiveszekedte magát, akkor lássuk, hogy is van jelenleg.

1-3 – Nem éppen a legjobban, hasmenés, és hányinger, legjobb lenne kisietnie valamelyik mellékhelységbe, csoda, hogy még a tudatánál van.
4-6 – Mintha döglött macskát evett volna, sápatag, de azért a tudatánál van.
7-0 egy vadőrt semmi sem álíthat meg, nyel egy nagyot, és már jobban is van. Olyannyira, az iménti mellékízt felülvizsgálhatja, akár az ételek, italok környékén, ha éppen erre lenne affinitása.

Shanna és Savannah

A lányka már az első íztől elfintorodik, mintha minimum romlott lenne a puncs, esetleg olyan gyümölcsből készült, amit fagyasztva vettek elő, és már nincs meg az a friss íze, de az is lehet, hogy szimplán rosszul készítették el. Savannah tovább nézelődik, a hely egyre inkább kezd belassulni, és bár még a szól a zene, néha már meg-megakad, sehol egy kiszolgáló házimanó, és mintha a színdarab mágikus effektjei is kezdenének szüneteket tartani.

Savannah a mugliismeret, Shanna a sötét varázslat tehetség miatt figyelhetnek fel furcsaságokra. Shanna hozzáadhat a dobáshoz +2-őt.

1-5 – Csak a fent említettek tűnnek fel.
6-8 – Azt ezt dobó felfigyelhet rá, hogy a távozó zenekaron kívül nagyjából még egy tucatnyi alak áll fel onnan ahol éppen van, legyen szó diákokról, kísérőkről, díszletmunkásokról.
9-0 a fentieken túl észreveheti, hogy a távozóknak, beleértve a zenekart, mintha valami különleges tetkó lenne a kézfején.

Peter

Rá valamiért nem hat annyira az ital, mint a többiekre, talán mert vadászként felkészítette a szervezetét korábban minden ártó csúfságra. Elindul az egyik kevésbé használt szoba felé, talán még ő sem tudja, hogy miért. Ez egy amolyan tiniknek kitalált szoba lehet, ahol titkos szerelmi légyottokra kerülhet sor. Viszont a szoba kissé felforgatva, az ágy elhúzva, és a helyén egy pentragramma. Sürgősen találnia kéne valakit, aki jól ért a rúnamágiához, mert ebből így elsőre nem biztos, hogy sokat szűrhet le. Az biztos, hogy valami sötét varázslat megidézéshez használatos. De vajon mit kereshet egy ilyen kör a diákokkal teli szükség szobájában a nyári buli kellős közepén?

Nox és Cody

Nox talán pont a múltjából kifolyólag nem csak Graves-t ismeri fel, mint régi cimborát, hanem a távozókat is, néhány ismerős arc, méghozzá mintha.. Azt a néhány alakot már látta valahol korábban, de nem ugrik be elsőre, hiszen annyi sötét helyen járt már, de biztos, hogy nem valami gyerekekkel teli helyen futott beléjük. A sötét boszorkány ugyan most nem érez semmi különöset, de Cody jól ért az átváltozásokhoz, és valami olyan érzés fogja el, hogy ezúttal nem csak a szükség szobája változik, hanem mintha maga az egész kastély szükséges szobája lenne, mert éppen „átépül”. Valami tehát folyik a bezárt ajtókon kívül, amiről ők még nem igazán tudnak.
//A következő hozzászólás aug 19, tehát aug 18-ig írjatok.

Akinek dobnia kell, az kérem itt tegye, még a hozzászólás megírása előtt:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Illetve kérem a hszben más színnel jelölni a nekem szóló infókat, hogy arra tudjak koncentrálni, köszi! //Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nox Djarum
Reveal your secrets

avatar

Ex-Halálfaló

ϟ Kor : 26
ϟ Hozzászólások száma : 294

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-05, 22:29HattyúdalIzgalmas, felettébb izgalmas hely... Már csak azért is, mert ki tudná jobban értékelni mindezt a csodát, ha nem egy kívülálló? Aki évekig, netán évtizedekig a folyosókat rója, annak talán már fel sem tűnik mennyi lehetőség látszik elúszni az orra előtt: mondhatni elvakítja a megszokás. Öreg hiba, ám könnyedén kihasználható, csak óvatosnak kell lenni. Egyelőre azonban nincsenek ilyesféle céljaim, csupán szívom magamba az elhangzottakat.
- Valóban érdekes. - töprengek el egy pillanatra az ódon plafont szemlélve, kiszűrve mindenfajta emberi jelenlétet, mintha csak én, és az "újdonsült" unokaöcsém volnánk itt. - De vajon milyen célzattal épült ide? Feltételezem nem csupán a diákok szórakoztatására. - Vagy legalábbis ennél megfontoltabb hozzáállást várnék az akkori kor négy leghatalmasabb varázshasználójától... De talán csak én vagyok naiv. Mindenesetre tény és való, hogy lehetőségek milliói rejlenek a helyben, csupán a logikájára kell rájönni, melyre úgy tűnik Cody készséggel rá is vezet. Érdekes alternatívákban gondolkodik, ezzel bennem is számos kalandokkal teli hipotézis magját elvetve.
- Hm... Titkos diáktemető a Szükség Szobájában? Hatékony fegyelmezési mód. - játszadozom a gondolattal kicsit incselkedve, ám valahol komolyan. Foglalkoztat ez a hely, s most hogy itt vagyok, a szokottnál is több minden kavarog a fejemben. De ugyan Nox, hisz ez csak egy bál... Nem megfelelő a pillanat.
- Köszönöm, nem kérek. - utasítom vissza az ajánlatot, már ami az ételt illeti, én meg az evés valahogy nem vagyunk kompatibilisek egymással... Legalábbis nyilvánosan semmiképp. A tömegben azonban ismerős arc látszik kibontakozni, a dolgok nem túl fényes értelmében. S ki másra céloznék, ha nem az épp egy ismeretlen fiúval látszólag nem épp baráti társalgást folytató Gravesre? Micsoda kellemetlen meglepetés, nem számítottam személyzetre... Na sebaj, a jelenlétem bizonyára sokaknak nem kelt különösebb aggályokat, ellenben őt, ha egy mód van rá, igyekszem elkerülni. Ideje hát egy csendesebb helyre vonulni. - Ebben biztos vagyok. Megmutathatnál egy másikat is, ez a mostani kezd kissé zsúfolttá válni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cody Armstrong
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 18
ϟ Hozzászólások száma : 239

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-08-05, 20:08

Inkább csak felnőttek, egyetemisták. Magam nem lehetnék itt, ha végül nem döntök úgy, hogy tovább tanulok. De nem aggódok. Mintha valami kapargatná a kisagyam belülről, hogy márpedig ez így jó lesz!
Fura hogy Nox és a Roxfort mennyire elkerülték egymást. Újra találkozásunk óta, erről is szó esett, bár egyenlőre csak körbe lődöztem a témát, majd egy alkalmas pillanatban visszatérek rá és nem hagyom elúszni.
Minden esetre, nagyon örülök hogy itt van! Remélem emlékezetes is lesz számára.
Igen groteszk gondolat, bár szeretem a groteszk dolgokat, úgyhogy valahol szavam nem lehet, mégis inkább maradnék, egy rég elvesztett és újra meglelt rokon képe mellett. Bele sem gondolok, hogy kívülről nagyon sokmindennek tűnhetünk így kettecskén, így nem is jut eszembe, hogy zavartatnom kellene magamat bármiért is.
Laza elegáns mozdulattal veszem a kacsóját és vezetem tovább.
Kérdésére körbe pillantok aztán elismerően bólintok párat. - Most hogy mondod van némi hasonlóság. - noha érezhetően viccnek szánom a jóváhagyást. Azért az a lakás lényegesen ízlésesebb, mint amit össze impróztunk Mirával. Miközben beljebb megyünk, említek ezt azt a Szobáról Noxnak.
- Úgy tartják, hogy tudatosan és véletlenül is fel lehet fedezni a Szükség Szobáját. Régebben nem volt ennyire közismert. Vagy csak kevesebb szó esett róla.. -eltűnődöm egy röpke pillanatra, aztán folytatom. - Ha vannak idebent, mint most, akkor az ajtó úgymond nyilvánossá válik, és bárki megközelítheti. De azt mondják, utóbbi csak akkor érvényes, ha aki kívülről közelít is tudja mi vár rá odabent, továbbá pedig meghatározható milyen legyen, nem csak spontán szükséges gondolatokat ad vissza. Sőt elvileg ki is lehet zárni személyt belőle, de ezt még nem próbáltam. Bár ha ezen a vonalon indulok el, akár még be is lehetne zárni ide bárkit. - elgondolkozom vajon zártak-e a Szükség Szobájába szándékosan bárkit, de aztán hamar tovább lendülök a gondolaton.
-De mint mindennek a Roxfortban, bizonyára ennek a szobának is rengeteg oldala van még!- közlöm derűsen és én bizony menet közben elkapok egy tálcát, ami valamiképp közel került a kezemhez, van rajta pár szendvicskatona. Természetesen Noxot is megkínálom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Peter Greenwood
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 100

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-07-31, 16:48

[You must be registered and logged in to see this image.]
A nagymese & Peter

A zene hangos, a tömeg nagy, a csajok szépek és ha jelenleg nem lenne ilyen érzelmi hullámvasút a szerelmi életem, akkor talán már most egy lánnyal az oldalamon távoznék a partiról, hogy élete egyik legjobb élményében részesítsem. Most viszont egyszerre két nő is foglalkoztat, akik közül az egyiket szeretem, a másikat illetően pedig nem vagyok tisztában az érzelmeimmel. Jó, szerelmet vallottam neki, eddig tiszta a dolog, de miért tettem, ha most Lor felbukkanása mindent megváltoztatott? Hiányzott volna az, hogy kötődjek valakihez? Sophia a barátom, meg még valami más is, de hogy konkrétan micsoda, azt már nem vagyok képes megmagyarázni magamnak. Szeretem, de nem szerelemmel, hanem valamiféle másik érzelemmel, aminek szintén nem kellene jelen lennie, de mégis itt van. Én pedig nem téphetem ki magamból, nem dobhatom félre, mint valami megunt játékot, szembe kell néznem vele. Igen, de akkor miért érem el állandóan, hogy a lány szóba se akarjon állni velem? Miért hozok fel számára folyton olyasmiket, amiktől szenved? Nem adott esélyt arra, hogy együtt legyünk, szóval igyekeztem kiirtani magamból a vele kapcsolatos érzelmeimet, hogy ne érjen csalódás a későbbiek folyamán és ez sikerült is valamennyire, de még mindig nem volt elég. Még mindig rosszul esik számomra Dane közelében látni őt, de közben ott van Lorelai is... A lány, akit én öltem meg, akinek a vére az én kezemhez tapad, aki most visszatért, hogy bosszút álljon. És aki még mindig jelent valamit számomra. Fájdalmas ezt beismerni számomra, hiszen tudom, hogy Sophia emiatt csalódott lesz, vagy már most az, de ha egyszer ő mondta, hogy nem szeretné, ha ismét összetörnék a szívét... Én csak azt teszem, amit szeretne, igyekszem továbblépni, habár ezt talán nem pont a múlttal kellene megtennem.
Gondterhelt arccal kortyolok ismét az italomba, miközben az aktuális zenekar pont távozik a színpadról. Nem tudom, miért, de különös érzés kerít hatalmába, amit viszont egyelőre megpróbálok lerázni magamról. Nem kellene minden problémámat erre a bálra is kivetítenem, hiszen mindenben állandóan csak a rosszat látom, szóval talán ennek is ez az oka. És az ital. De inkább főleg az ital. Mostanában hamar a fejembe száll az alkohol, mindenféle hülye érzés lesz rajtam úrrá, mint amilyen most ez is. Gondolataimba mélyedve forgatom hát a löttyöt, majd leteszem az asztalra.
- Hülyeség... - mormogom magam elé, de minden gondolatom ellenére azért elindulok körbenézni. Elvégre, vadász vagyok és a megérzéseim leggyakrabban helyesek, most pedig konkrétan az ötlött a fejembe, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Mintha a terem nem az lenne, mint máskor... Manipulálják? Hát persze, hogy azt teszik, hiszen ez a Szükség Szobája, te ökör! Inkább lazíts és igyál még egyet, majd szedj fel valami jó kis tyúkot, akivel nem csak a zenére tudsz kavarni és dugd ágyba idejekorán!
Nem hallgatok a józan eszemre, hiszen már pont eleget ittam ahhoz, hogy jobban érdekeljenek a különös események a háttérben, mint a csajok. Óvatos természet vagyok, egyébként sem tart pár percnél tovább körülnézni, nem lenne jobb? Én is megnyugodnék és újra visszatérhetnék az ivászathoz és a bulihoz. Sokkal jobban tudnám élvezni, ha nem motoszkálnának a fejemben ezek a megmagyarázhatatlan gondolatok. Elindulok hát az egyik kevésbé zsúfolt helyiség felé, hogy elejét vegyem a dolgoknak...


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Savannah Elinor Harper
Reveal your secrets

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 32
ϟ Hozzászólások száma : 175

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-07-31, 15:32


Roxforti Nagymese
[You must be registered and logged in to see this image.]

A lábam a zene ütemére mozog, ahogyan hallgatom a zenekart, akik szépen lassan távozóra fogják, legalábbis gondolom egy pihenő erejéig, de a szimpla háttérzene sem rossz. Csak ne lenne ez a furcsa... érzés. Iszogatok, egy tányérban süti a kezemben miután a poharamat a legközelebbi fix helyre teszem le és kissé el is bambulok mire megérkezik Sera, azaz megcsapja a fülemet az ismerős hang. Azért elmosolyodom, de látszik rajtam, hogy valami nincs teljesen rendben. A tegezés cseppet sem zavar, ez most tényleg egy olyan este, amikor nem én vagyok a könyvtáros, főleg hogy nem hivatalosan vagyok itt, mint valami felügyelőféle.
- Oh szervusz Sera! Én is örülök és meg is leptél, és nincs nálad egy könyv sem! - azért persze megnézem magamnak, mert lehet nála valami tértágított kis szütyő, amiben biztos, ami biztos rejteget pár kósza kötetet. Simán kinézem belőle, de persze csak ugratom, ezt is jól láthatja rajtam.
- Ha nem is tökéletesen, de már határozottan jól megy, de ez neked köszönhető. - hát igen egyértelműen rajta múlik, hiszen magamtól nem sok önbizalmam van a dologhoz, de úgy fest a tehetségem azért nem olyan gyenge, csak kell valaki, aki ezt látja is bennem. Ellenben a süti még mindig ott van a kezemben és eddig az első falaton kívül nem jutottam vele előrébb és nem csak a beszélgetés miatt. Kissé ráncolom a homlokomat, ahogyan a leányzóra pillantok.
- Te nem érzel valami furcsát? Olyan megmagyarázhatatlan, mintha valami nem lenne rendben. - és hát nekem nem szoktak megérzéseim lenni és nem is igazán szoktam paranoiás tüneteket mutatni, ezért nem értem, hogy mi ez a furcsa érzés, pedig akármennyire is nem értem akkor is van. Körbe is pillantok látok-e valami látványosan furcsát, netán találkozik-e a tekintetem a hasonlóan értetlen tekintetű Peterrel.


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.] ♦ Egy lezáratlan akta ♦ [You must be registered and logged in to see this link.]

A múlt csak visszahúzza az embert.
Olyan, mint egy háló.
Az a fajta, amibe belegabalyodik az ember, és megfullad.

[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 124

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-07-30, 19:46


Roxfort nagymese

Hattyúdal

[You must be registered and logged in to see this image.]


A színészi képességeim nem annyira rosszak, de eszembe se jutna ténylegesen a színpadra vinni akármilyen szerepet, ennek ellenére egy kicsit elidőzök a srácoknál, és lelkesen tapsolom meg a jelenetek közben az előadást, hiszen annyit dolgoztak vele, pontosan tudom. Főleg azért, mert a toborzásba segítettem a hugrás látványmágusoknak. Nem mintha maguktól nem ment volna, az a Jade teljesen őrült és hiperaktív, mindenkit megkérdezett aki élt és mozgott. Na persze ahol a vörös nyomulása túl sok volt és riasztó, ott léptem én közbe.
És most úgy tűnik, hogy egészen jól megcsinálták.
Viszont nem maradok végig ott, inkább visszafordulok a forgatagba, amikor is észreveszem a könyvtáros kisasszonyt. Azonnal arrafelé indulok, suhanva a tömeg között, éppen csak annyit táncolva, hogy beleolvadjak a ritmusba és ne jöjjenek nekem, ki tudjak térni, de a cél még is csak az, hogy oda érjek.
- Savannah! Örülök, hogy látlak! - köszöntöm azonnal, ahogy odaértem, és keresztnéven, leginkább azért, mert nem a könyvtárban vagyunk, hanem végül is egy bulin, másrészt persze azért, mert az utóbbi időben felajánlottam neki, hogy segítek mindenféle bűbájgyakorlásban, amire csak szüksége van, szóval elég sok időt töltöttünk együtt. Persze, ha bárki felfigyel rá, hogy nem Miss Harpernek hívom, és ez kínos pillantásokat eredményezne, gondolkodás nélkül visszaváltok, nem tudom, hogy mennyire akar beleolvadni a fiatalságba, és mennyire akarja inkább megtartani a távolságot, hogy márpedig ő itt dolgozik és nem tanul. Persze, tanul is, csak nem diákként.
- Hogy vagy, már gond nélkül megy a patrónus bűbáj? - kérdezem, habár igazából szerintem meg van a lányban - vagy nőben - minden, hogy tökéletesen megidézze a patrónusát, maximum a magabiztosság utolsó lökete hiányzik. Mivel eddig nem nagyon ittam, most elemelek az asztalról egy poharat és megtöltöm alkoholos punccsal, de csak igazán lassan kortyolok bele, nem szoktam annyira "ereszd el a hajam" partikat csapni.


[You must be registered and logged in to see this image.]
   [You must be registered and logged in to see this image.]
   
Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért. Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Graves Matlock
Reveal your secrets
Online

avatar

Személyzet

ϟ Kor : 34
ϟ Hozzászólások száma : 299

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-07-27, 20:54

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Szerencsém van, jól láthatóan idősebb vagyok itt bárkinél, és egyébként is - a fizimiskám épp eléggé elüt itt mindenkitől ahhoz, hogy ne cseszegessen senki. Egymás után tömöm magamba a különböző húsokat - néha szósszal, néha anélkül, de sohasem körettel. Az csak összezavar. Időnként a hús után küldök egy kis konyakot is, hogy legyen társasága, de egyébként csak csendben szemlélődök, és töretlen elhatározással zabálok, mintha nem lenne holnap. Valahol a harmadik és a negyedik normális adag környékén persze elfog egy érzés, mintha valami nem lenne rendben, de aztán gyorsan napirendre térek az érzés felett - valósznűleg a pástétom és az az aszpikos-húsos izé nem jön ki egymással, és az okozza az egészet. A biztonság kedvéért dupla adag konyakkal öblítek, hadd tegye az alkohol a dolgát, aztán egykedvűen folytatom, és bámulok tovább ki a fejemből.
Aztán a semmiből feltűnik egy idióta, és az idillnek annyi.
- Mi a franc, kölyök? Nézek megsemmisülve a kezemből kivert konyakra, ami szomorúan terül szét a padlón. - Annak a cuccnak az árából anyád három évig öltöztetne téged. Szóval most az a minimum hogy szerzel nekem egy másikat. Vagy egy jobbat. De gyorsan, amíg el nem fogy a kajám...
Teszem hozzá még zordan, miközben az utolsó darab sült malacot mártogatom bele valami fura, valószínűleg fokhagymás szószba. Úgy döntöttem hogy a Jófiú énemet ma félrerakom, és a világi élvezetekre koncentrálok, ennek pedig egyetlen csóri diák sem állhat az útjába.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alex O'Neil
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 26

TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal 2017-07-26, 17:55

Hattyúdal

Nem vagyok feldobva ettől a bulitól. Sőt, kifejezetten zavar, hogy ekkora a tömeg, hogy minden hangos, de a legjobban az zavar, hogy nincs itt Emily. Tudom, elrángathattam volna őt is, biztosan jön, ha megkérem, de nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni az egyik "tanoncomat", aki felettébb hasonlít rám. Nem beszél sokat és nem keresi mások társaságát. Most is csak az elvei miatt van itt, ugyanis szentül hiszi, ha egyre többet jár közösségbe, talán megváltozhat. Én ezt így nem igazolnám. Úgy már egyet értek, ha azt mondja: jár társaságba, beszélgetést kezdeményez, és próbál elvegyülni. Amit ő csinál, az nem segít. Nem lesz előrébb azzal, hogy engem is elrángat, hogy legyen egy ember, akivel szót ért.
Régóta tudom, hol van a Szükség Szobája, ám még egyszer sem léptem be ajtaján, de mikor átlépem a küszöböt, nem fog el semmi rendkívüli érzés. Olyan, mintha évzáróra érkeztem volna, csak sokkal díszesebb, és kevesebb a diák.. valamint a tanár, de ez érthető.
Körbenézek, és az italokat megpillantva az asztal felé veszem az irányt, hogy egy narancslével teli, magas falú poharat vegyek a kezembe, és elindulhassak megkeresni Kevint. Hamar ki is szúrom egy kisebb, távolabbi zugban, így feléje veszem az irányt, utamat ugyanakkor keresztezi valami. És ez a valami egy ember, így helyesebben valaki, de ez nem a nyelvtan perce, mert akibe beleütközök, maga a vadőr.
- Elnézést! - hadarom, és már kerülném is ki, de nem elég nagy az ív. Tízből harmincöt pontos hasraesést produkálok egy halk nyikkanással. Fantasztikus! És még az is rombolja az önbizalmamat, hogy késve érkeztem, hangulatomat pedig a zenék sem tudják feldobni. Chopin, Debussy, pachalbel vagy valami hasonló nincs? Meg fogok bolondulni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Roxfort nagymese - Hattyúdal

Vissza az elejére Go down

Roxfort nagymese - Hattyúdal

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Similar topics

+

Similar topics

-
» Totemlista
» Roxfort Boszorkány -és Varázslóképző Szakiskola

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Emeletek (1-7.) :: Szükség szobája (7. emelet)-