Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb


ϟ Patrónuslista
  Yesterday at 19:21
Melissa Greenwood

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 18:33
Joyce Brekinridge


ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 10:26
Luna Lovegood

ϟ A rémület éjszakája
  Yesterday at 10:08
Gemma Carlyle


ϟ Welcome my old friend!
  Yesterday at 02:56
Ivarn-vo Inor

ϟ Kockadobások fóruma
  Yesterday at 01:48
Cody Armstrong
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Kieran O'Byrne
 
Gina Accipiter
 
Nox Djarum
 
Cody Armstrong
 
Harry Potter
 
Adam Jericho
 
Madeleine Eastwick
 
Dane Seoras
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39840 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

A bájitaltantanár szobája

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
SzerzőÜzenet
Draco Malfoy
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 833

TémanyitásTárgy: A bájitaltantanár szobája 2014-09-28, 21:04

First topic message reminder :


A bájitaltantanár szobája

Piton professzor szobájában mindig félhomály van, a falak mentén bájitalos üvegek vagy színes lében úszkáló döglött állatok és növények sorakoznak. Piton a szoba sarkában egy nagy szekrényt tárol, ahol többek között a privát bájital-hozzávalóit tartja.


[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
mint a  félelmen
alapuló tisztelet.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Semmi sem
megvetendőbb,

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://roxfortreloaded.hungarianforum.com

SzerzőÜzenet
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-11-22, 22:07


Piton professzor és Ruth

[You must be registered and logged in to see this image.]

- Van, ami jobban megy. A sötét varázslatok kivédése... meg a bűbájtan megy a legjobban. - Ad egyelőre kitérő választ. Persze jegyei ott sem jobban várakozáson felülinél. Kiválót még sosem kapott, úgy tűnik, azt arra tartogatják tanárjai, ha olyant produkál, amilyen felmenői és nővérei. Másnak talán adnának rá egy gyönge kiválót is olykor, de Ruthnak ugyanaz csak egy harmatgyenge várakozáson felüli.
- Szeretnék. Részben... - Habozik egy pillanatig, hogy mondja-e vagy se? Végülis Piton lesz az egyik, aki döntene a felvételéről, ha a Roxfortban folytatná Ruth, s talán nem kéne így tudnia az okokat. Ugyanakkor mégiscsak a házvezető tanárja, aki ugyan nem az empátiája miatt lett híres (vagyis hírhedt), de mégsem tud a lány senki máshoz fordulni. Családja egyre jobban elhidegül tőle, a támogatás már tanácsok terén sem jelenik meg.
Megnyalja ajkai szélét, s végül folytatja, amibe belekezdett. Ennél jobban már úgy sem tudja megszégyeníteni Piton, habár lehet alábecsüli a tanár tehetségét.
- Részben mert nem tudom, mihez is kezdenék, ha nem tanulok tovább. Azzal talán időt nyernék, hogy kiderüljön, mi való nekem? - Ha ez egy felvételi beszélgetés lenne, talán ez lenne a létező legrosszabb válasz, de minimum esélyes lenne a címre, és ezen még az őszintesége sem javít sokat. Az iskola és maga a rendszere egyelőre menekvés számára, hogy ne essen kétségbe, hogy nem tudja, mit csinálhatna. Talán ennek eldöntéséhez segíti elő Piton válasza, hogy miben rontja el Ruth általánosságban. Még sosem látta így a helyzetét, és nagyon meg akarja kérdezni, miként lehetne ezt másképp csinálni, miként lehetne nem felületes, ha egyszer úgy felületes, hogy valami részletben elveszik? Mégis, sok gondolkodni valót adott neki Piton.
- A gyakorló tanterem is jó lesz, köszönöm. A hozzávalók nem jelentenek problémát. - Talán még arra fel tudja használni a kapcsolatát nővérével, hogy ez ne jelentsen gondot. Másnem gyakorolhatja Piton első meglátását, hogyan kell hatni másokra.
- Rendben, akkor gyakorlom ezeket a főzeteket, meg amelyeket még problémásnak tartok, a tanácsának megfelelően, s majd akkor két hét múlva ilyenkor referálok, mire jutottam, ha az a tanár úrnak is megfelel? - Közben elkezdi összepakolni a holmijait és leveszi őket a tanár asztaláról, de a végén lassabbá válik egy árnyalatnyit a mozdulata éppen mikor végezne és fel kellene állnia, majd ahogy azt várni lehetett, meg is áll a mozdulatsor.
- Arra gondoltam, hogy az év végén a Durmstrang-ba jelentkezem. - Pillant fel az eddig fixírozott asztalról a tanárra. Ruth tekintetében látni, hogy tisztában van vele, mit sejtet egy ilyen kijelentés, egy ilyen döntés. A tőlük jóval keletebbre fekvő iskola a mai napig a fekete mágiára fektetett (egyesek szerint aránytalanul nagy) hangsúlyáról híres, még az egyetemi részlegén is, még ha nincs is sötét varázsló szakirány kimondva vagy leírva. Nem véletlenül tette fel ugyanakkor a kérdést itt és most. Persze Piton bárkinek elmondhatja, de a tanár szobájában mégsincsenek portrék, amelyek fülelnének és portréról portréra szaladva vinnék a pletykát.
- Ön szerint... oda milyen esélyem lenne? - Ha a hangjában nem is, de tagadhatatlanul ott a kétségbeesés a tekintetében, mert nem kétségbeesett lépés ilyent kérdezni egy tanártól?


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-11-21, 23:55
Piton & Ruth

Korrepetálás?!
- Amennyire hallom, a legtöbb tantárgyban épp annyira kiemelkedő, mint bájitaltanból - jegyzi meg némelyest elgondolkodva - Kíván tovább tanulni? - kérdi. Most először gúnytól mentes, komoly érdeklődésről van szó. Igazság szerint figyel a tanítványaira, amennyire tőle telik, és ez a beszélgetés meglehet, lassan egyébként is esedékes lenne közöttük, akár megejtheti épp most is.
Az a legkevésbé sem hatja meg, hogy alighanem jelen pillanatban a lány őt magát is meg tudná fojtani egy kanálnyi vízben, az ilyen jellegű képességek fejlesztését is a szívén viseli, no...
A lány válaszára lemondó sóhajjal felel csupán: kérdő hangsúly... Nem túl meggyőző válasz. Ha már nem tud valamit, legalább lenne biztos benne, hogy valami nem jó. Na persze, az talán még rosszabb; tudni, hogy pocsék az egész, talán még azt is, hogy hol, de képtelennek lenni a megoldás megtalálására, kivitelezésére. Az sokkalta inkább méltó lenne a szánalomra, és a lehető legkevésbé sem lenne értelme különórákon szenvedni: a belül gyökerező értelmi fogyatékot nem itt kell gyógyítani - mert, hogy nála az már a menthetetlen kategória lenne alighanem.
S, hogy a kérdésre most egyértelmű volt a válasz, a nem, csakugyan megtévesztő lehet, hiszen nála ki tudja: ő tényleg hajlamos keresztkérdést feltenni, sugalmazni, hogy valami helyes lehet, akkor is, ha nem az. Elvárja a magabiztosságot, azt, hogy a diákjai biztosan tudják, hogy amit csinálnak, az jó. Másképpen inkább ne is csinálják, mert a vége épp annyira bizonytalan lesz, mint ők maguk.
S, ha lemondónak is tűnhet, hangja türelmes és nyugodt, nem üvölt, nem tombol: ha mást nem, ez jó előjel. Egy fél pillanatig gondolkodik, mielőtt felelne.
- Felületes. Betanul valamit, amit alkalmaz egy adott dolognál, de nem képes egy másik esetben ugyanazt az eljárást, vagy szabályszerűséget felismerni, és így alkalmazni. - közli lassan. Ez így van, másként nem merülnének fel olyan hibák, amelyeket már rég tudnia kéne: alighanem tudja is, csak itt és most nem képes felismerni és alkalmazni - Másfelől, ha kegyed nem bízik önmagában, és a sikerben, fogalmam sincs, miből érzi úgy, hogy bárki másnak bíznia kéne. Én bizonyosan nem vennék be semmit, aminél a készítő maga is csak Merlinhez imádkozik, hogy legalább halálos ne legyen... Ne az kösse le a figyelmét, hogy mi nem lesz jó, olyan görcsöse figyel egyes részletekre, hogy minden mást elfeled; így kapkod, de a mágia ezen ága higgadt megfontoltságot, kreativitást és türelmet követel. Egy recepten végigmenni nem azt jelenti, hogy kinéz egy pontot, ahol könnyű hibázni, és annak tökéletessége érdekében elfeled minden mást.
Eztán hátradől helyén, és a lány arcát fixírozza.
- A bájital tantermet ritkán adom ki, és többnyire csak jó okkal, de ha kellően jól haladna, megfontolom. Mindazonáltal rendelkezünk egy gyakorló tanteremmel, noha felszereltségében kevésbé korszerű talán, de ezt természetesen, kedve szerint használhatja, mint bárki más - így persze alkalomadtán osztozkodni kényszerülhet; előre lefoglalni ritkán szokták. Megjegyzem... A tanteremhez nem tartozik raktár, a hozzávalókról mindenki maga gondoskodik. - teszi hozzá, így talán egyértelművé válhat, miért is adja ki a tantermet ritkán: alighanem sajnálná, hogy csak úgy, mindenki felélje az iskolai raktárkészleteket. Na meg, magát a termet sem szívesen hagyná, hogy napi szinten robbantsák be...
- Kísérletezzen nyugodt szívvel, alighanem célszerű is lesz addig próbálkoznia, míg rá nem érez, és csak azokkal hozzám fordulnia, amelyekkel valóban elakadt.


Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-11-18, 22:43


Piton professzor & Ruth

[You must be registered and logged in to see this image.]

- Lehet méregkeverőnek kellene akkor mennem. - Dünnyögi az orra alatt a gunyoros megjegyzésre. Mondjuk a folytatás sem jobb, Piton hozza a formáját és Ruth komolyan eljátszik a méregkeverői pályafutás gondolatával. Nem mintha a méregkeverései jobban sikerülnének, de egyik sem váltott át gyógyító hatásba, és már alanyt is tudja így hirtelenjében, akivel szívesen teszteltetne párat. A legrosszabb, hogy ezt magának okozta Ruth.
- ... Nem? - Úgy is tudja, hogy nem lesz jó a bájitala még így sem, de ott a bizonytalan hangsúly azért a válaszban. Ki tudja, lehet Piton csak rá akarta szedni, felmérni, mennyire stabil a lány tudása, és most a nemleges válasz a rossz válasz, amiért helyből leszedi a fejét. Mondjuk lehet csak azután, hogy hagyta, hadd szenvedjen ki a lány magából valami válaszfélét, ami biztos, hogy rossz, tekintve, hogy a bájitala jó. Innen nézve, nem is tudja, hogy jó-e, hogy a válasza helyes volt? Fel kell készülnie, hogy itt nincsenek jó válaszok... Amíg kérdései vannak, addig nincs. Nagyon örül neki, hogy az elhangzó kérdés csak költői és Piton inkább folytatja, amitől még inkább elsüllyedne Ruth. A legrosszabb valahogy mégis a sóhaj. Az a lemondó sóhaj. Talán most mondott le magában Piton is arról, hogy valami hozzávaló beszerzésével szekírozhatja a lányt?
A kérdésre egy pillanatig habozik, amit a kapott információk gyors lejegyzetelésével próbál palástolni. Ennyi megsemmisítés minden jóérzésű ember számára elég lenne egy hétre is, nemhogy egy délelőttre, de azt is tudja, hogy magának tanul, nem Pitonnak. Neki lesz hasznára (valahogy valamikor), ha helyreraknak itt ezt-azt.
- A tanár úr szerint... általánosságban hol rontom el, mit kellene máshogy csinálnom? És... szabad volna bejönni gyakorolni a tanterembe, mikor nincsen benn óra? Szigorúan csak azt, amit már átbeszéltünk! - Teszi hozzá gyorsan, mielőtt a tanárja lelki szemei előtt egy felrobbantott bájitaltan-terem kezd el lebegni.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-11-13, 01:06
Piton & Ruth

Korrepetálás?!
- Tartsa meg jó szokását, Amesbury, alighanem a hosszú élet titka a kísérletezés elkerülése kegyed esetében. - hagyja rá gunyorosan. Na persze, egy-két főzetével ölni lehetne, az nem vitás, ámbár ha valaki olyasféle löttyöket letol bárki torkán, akkor akár már égő szurkot is etethetne az áldozattal; így még erre se jó a legtöbb... Nagy kár.
Akárhogy is, szavai nem a legkedvesebbek, és érzékeli is, hogy kiváltja mindezzel a megfelelő reakciót: a bosszúságot, haragot, de ez őt aztán a legkevésbé sem hatja meg.
Épp úgy, ahogyan a sírás sem hatná: ó, hányan sírtak, könyörögtek neki, hogy hagyja végre abba a kínzásukat. Akkor sem érdekelte a dolog. Most se érdekelné. De ez nem derül ki, hiszen nem kerül minderre sor - persze, így jobb is mindkettejüknek.
Helyette csak néma csendben, közönnyel kivárja, amíg a lány megkeresi a megfelelő választ, és igazság szerint a leánynak már ezért a türelemért önmagában is hálásnak kéne lennie, ugyanis nem lenen mindenkivel ennyire toleráns és elnéző. Más ház tanulóját már rég elküldte volna a fenébe, amiért is nem tudja fejből a komplett könyvet - ami persze, bocsánatos bűn, ezért nyilván nem így tálalná adott helyzetben a dolgot.
No de, ami a másik részt illeti, kék löttyöket sem iszik önszántából, de még csak felhívásra sem, így valóban, marad a válasz keresgélése, másképp nem jutnak előrébb: de még csak másfelé se.
Ahogy a lány eldarálja a szerinte megfelelő választ, egy ideig hallgat, sötét szemeinek kereszttüzében tartva Ruth-t, és csak némi tűnődést követően felel.
- Ez nem éppen idei tananyag, Amesbury, mindazonáltal bámulatos, hogy némi utánanézéssel sikerült meglelnie, hogy már az előkészületek során is helytelenül járt el. Tételezzük fel, hogy mindezt kijavítja. - bólint - Ezek után megfelelő lesz az elkészült bájitala? - kérdi. Sejthető a válasz... Nem. Ha eme következtetést a lány s levonja, akkor biccent, majd folytatja - Alapvetően nem is értem: a törölgetés nem egyenlő a szárítással, a porítás során nem tűnt fel, hogy lében tocsog? Így lehetetlen a kellő mennyiséget belerakni, míg léből sok kerül bele, a szükséges porból magából már kevés. De ha csak ennyi hiba lenne, akkor csupán a bájital szaga torzulna, kesernyéssé, kellemetlenné válik. A színe annak hatására torzul, hogy réz- vagy ezüstkanállal kavarja, fa vagy üveg helyett. - közli megsemmisítően.
Majd csak felsóhajt.
- Van még kérdése mára? - kérdi hát. Nem sürget, türelmesnek tűnik, és nyugodtnak, ami azt sejteti: van még idejük, bökje csak ki, ha valami még okvetlenül érdekelné a mai nap folyamán.
Na persze - hiszen alapvetően nem telt el még sok idő, így érthető is, hogy türelmes, annak ellenére is, hogy maguk a kérdések talán már nem indokolják ezt teljes mértékben.


Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-11-09, 16:33


Piton professzor & Ruth


- Nem.. kísérleteztem vele. Csak elméletben érdekelt a kérdés. - Szúrja közbe a Szent Mungós megjegyzésre. Nem szokott maga kotyvasztani, minek is tenné, ha tudja, hogy a főzetei java része felrobban, egy pedig még otthon a vastag faasztalt is átmarta az üsttel egyetemben? Majd ha bájitalra lesz szüksége, nővéréhez fordul, vagy máshoz, aki ért is hozzá és a célnak megfelel. Mindenesetre a balra kevergetést is feljegyzeteli egy körkörös nyíl képében, amelyik az óramutató járásával ellentétesen halad. Neki ez így szemléletesebb, az ábrákat mindig is könnyebben jegyezte, ha nem valami holt nyelves rúnás marhaságról volt szó. A rúnás marhaságok hatalmát viszont hamarosan, egy roxmortsi hétvégén viszont át fogja értékelni.
Az újabb kérdésre nagyon várja a választ, csügg Piton ajkán, várván a megmentő megoldást, de úgy tűnik, le kell arról tennie, hogy szép szemekkel szedjen ki bárkiből is bármit. Ráadásul még nem is bőgős fajta, hogy csipkés keszkenőt nyomkodjon a szeméhez szipogva, ezzel hatva a tanár azon részére, ami a legtöbb férfiban megvan: nem tudnak mit kezdeni egy síró nővel. Talán így előbb megkapná a választ, ha olyan alkat lenne, hogy egy ilyen alakítás hiteles legyen tőle. Amíg ezt be nem gyakorolja, addig csak epés megjegyzésekre számíthat házvezető tanárjától egy esetleges bőgős jelenetnél. Felbukkan a vágy Ruth-ban, hogy azt a kesernyés kék löttyöt lenyomja Piton torkán, s nehezen, de sikerül rávennie magát, hogy a kérdésen gondolkozzon, ne a fentin képzelegjen. A füzetet a ceruzával az asztalra teszi, s elveszi a könyvet az asztalról alig, de mégis érzékelhetően több ingerültséggel és bosszúsággal. Felcsapja a tartalomjegyzéknél, gyors kikeresi a boszorkányfű oldalszámát és odalapoz, majd sietve futja át a sorokat.
- Azért lesz kék és kesernyés, mert nem mostam meg őket előtte a telihold utáni hajnal harmatában. Ezt kellett volna tennem, majd megszárítani fellógatva őket és csak utána porítani. Én viszont sima vízben mostam meg, megtörölgettem őket szárazra. - Pillant fel Pitonra, megadóan - s kicsit bosszúsan - várva az újabb adag letolást, hogy ezt már vagy három éve tudnia kellene. Főleg, hogy ha nem ez a helyes válasz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-11-04, 00:19
Piton & Ruth

Korrepetálás?!
Jobb is, hogy a lány nem kezd sültekkel előhozakodni, kérdéses, mennyire is értékelné valójában... "Ez mindent megmagyaráz, kegyed egyszerűen csak eltévedt. A sütő tanfolyam egy iskolával odébb van." - mondaná, vagy valami efféle választ adna legalábbis, feltehetően.
Így viszont ha mást nem, ezt megelőzte. Egykedvűen szemléli, ahogy a lány nagyjából elhelyezkedik most már az asztalnál - hogy lehet valaki ennyire életképtelen, arról ugyan fogalma sincs -, s nem is igen szólal meg, míg csak a lány nem szól, akkor biccent.
- Mentálisan szintén elérheti a határait, de a fizikaiakat sokszor hamarabb lépi át. - hagyja rá. Egy ideig szemléli a lányt, mielőtt felelne a feltett kérdésre. Hagy időt, hogy ő maga is végiggondolja a kérdést, s csak eztán szólal meg.
- Sok mindent lehet, de van, amit nem érdemes. Ezek hatása könnyedén összeakadhat, néha megoldást jelenthet, máskor tragédiát... Még, ha végzeteset csak ritkán is. - feleli végül. - Egyszerűen a két főzet alkotóelemei nem teljesen kompatibilisek egymással - habár ezt mostanra már igazán illő lenne tudnia, meglep, hogy még nem kelt emiatt a Mungóban, Amesbury... A kettő bevétele közt eltelt időn túl befolyásoló tényező a személy fizikai állapota, ezen belül több tényező is, ezért a pontos kockázatot nehéz megbecsülni.
Gunyoros félmosoly suhan át ajkain eztán, de nem kommentálja a nagy felismerést. Persze, tudta előre, hogy a lány így fog járni, de azt azért nem is sejtette, hogy a mai napig lövése sem volt róla, hogy mégis miért. Ő bizonyosan nem aludt volna addig, amíg erre választ nem kap, de hát, nem egyformák.
- Csakugyan. Másfelől, balra kell kavarni ekkor, függetlenül attól, hogy jobbra szívesebben keverget... - jegyzi meg, mintegy mellékes tényt, habár úgy tűnhet, ezen mégiscsak van némi hangsúly jelen esetben. Egy ideig a lányt szemléli eztán, várakozóan, s talán már épp úgy tűnhet, felelni fog, de végül csak hátradől helyén.
- Nos, bizonyára van valami elképzelése ez ügyben is. - közli hát, jelezve, itt sem enged abból, hogy valami tessék-lássék magyarázatot legalább, de összelapátoljon a lány, mielőtt ő bármit is hozzátenne a témához.
Csakugyan hosszú nap lesz ez.


Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-31, 12:15


Piton professzor & Ruth


Leginkább elsüllyedne a székben az epés megjegyzésre és csak az vigasztalja, hogy nem hallja ezeket most más rajtuk kívül. De na, egy sültet is többféleképpen lehet elkészíteni. Mindkettőbe kell pulyka, itt is egyeznek egyes hozzávalók, de hogy most mivel fűszerezzük, meddig kevergetjük, sütjük, meg a többi, az már más, mégis mindkettőt sültnek hívjuk. De eme gondolatát inkább nem osztja meg a tanárral.
- Rendben, köszönöm. - Veszi a bátorságot hát, hogy a cuccait az asztalra tegye fel, mondjuk szeppentségében azért egyik-másik könyvnek a harmada még a levegőben lóg, nem pakol úgy szét, mintha a klubhelyiségben lenne. Így a sziporka-szirup és felpezsdítő-főzetre adott kifejtőbb magyarázat lényegét gyorsan lejegyzeteli, s a kérdésre áll csak meg és pillant fel.
- Ha mentálisan nem is, de fizikailag elfáradhat az ember a túlpörgéstől. Előbb-utóbb ki kell aludnia magát, mielőtt végkimerülésben összeesik. - Adja meg a választ, őszintén remélve, hogy a helyes választ.
- Egyébként nem lehet ezt ellensúlyozni mondjuk Gyors Alvás-elixírrel? Azzal rövidebb idő alatt lehet kipihenni magunkat, s igen, tudom, azt sem jó túladagolni, de olykor lehetne ezzel ellensúlyozni a Felpezsdítő-főzet hátrányait? - Annyi talán a lány javára írható, hogy próbál gondolkodni és kombinálni (az a nőknek úgy is megy alapból, nem?). Igaz, nem azért kérdezi, mert lelkesen kotyvasztani akarnak ilyen főzetet és elixírt és ezzel lenyomni az egész tanévet, de az összefüggések érdeklik. Hátha úgy jobban összeáll ez az egész a fejében.
A válaszra figyel és majdnem lángot fog a papír, olyan gyorsan körmöli Piton után a szavakat, hogy legközelebb jobban sikerüljön a főzete.
- Ó, hogy ettől volt a kézremegés! Ez sok mindent megmagyaráz. - Az alapvetően ártalmatlan főzetet elkészítése után meg kellett kóstolniuk. A szerencsésebbek s bájitaltanban jártasabbak egészen feldobódtak fizikailag és mentálisan is aznap. Ruth-nak kissé nehéz volt az elszúrt főzete miatt Jóslástanon teafüvet-lötyögtetni a pohár alján. Konkrétan mindenhova ment, csak a pohárban nem maradt, majd az is eltört hála a kézremegésnek.
- Akkor itt rontom el a Zsugorító-főzetemet is, hogy inkább növeszt? A mákonybabot szintén szét kellene nyomkodnom és összekeverni a mérges muskátli apróra vágott szirmaival, és úgy tenni a főzetbe ööö... amikor narancssárga a főzet színe? - Lapoz bele az egyik könyvbe, könnyen megtalálva a kérdéses helyet, mert innen-onnan cetlik lógnak ki megjelölve oldalakat és így onnan puskázza ki a főzet színét, amikor bele kell a hozzávalókat keverni, már ha minden igaz.
- És mi a helyzet a Szeretet-sziruppal? Ott csak egy evőkanálnyi porított boszorkányfüvet kell belerakni, hogy piros s édeskés illatú legyen, ne kék és kesernyés. Itt mit rontok el? - Van egy sanda gyanúja, hogy ezt a kérdést is kár volt feltenni, mert úgy is neki kell majd kitalálnia... de hátha fárad Piton és közlékenyebb lesz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-31, 00:30
Piton & Ruth

Korrepetálás?!
Elsötétül tekintete, ahogyan a lány felveti, hogy talán eltérő a két főzet hatása. Ha nem lenne az, nyilvánvalóan nem ülnének itt: nem lenne két különböző főzet, így kérdés sem.
- Bámulatos vaslogikáról tesz tanúbizonyságot, Amesbury... - kezdi lassan - Lám, nem volt hiába az a sok évnyi tanulás...
Ahogyan a lány folytatja, biccent, jelezve egyrészt, hogy a megállapítás helytálló, másrészt, hogy legyen oly kedves, és folytassa, ha kell, hát vért izzadva, őt az nem hatja meg, de a válaszokból nem enged.
És hacsak a lány nem kérdez, nem is magyarázza meg szavait sem. A tényt, hogy a lány jegyzetel, tudomásul veszi, s csak, ha befejezte, akkor szólal meg:
- Az asztal egyik rendeltetésszerű funkciója, hogy ráteheti a papírjait, ha írni óhajt... - fűzi tehát hozzá az imént látottakhoz, noha egyelőre már mindegy, ugyebár.
Eztán egy darabig szemléli a lányt, emésztgeti az elhangzottakat, aztán lassan biccent.
- Megközelítőleg helyes a gondolatmenet, ha mást nem, gondolkodik. - feleli, bár kérdéses, ez mennyire jelent most jót. - A sziporka-szirup rövid ideig hat, ellenben függőséghez vezethet, mert hirtelen ürül a szervezetből, a hatása hirtelen szűnik meg, és érezhetővé válik a hiánya... A felpezsdítő-főzet a testre is hat - habár nem lesz tőle gyorsabb, vagy erősebb, csak sokkalta jobban ki tudja használni, meríteni a tartalékait -, könnyű túladagolni, így adott helyzetben könnyedén túlpörgeti az illetőt, kényszeresen cselekedni akar, minél többet, minél gyorsabban... A hatása mentálisan is jelentkezik. Lassan ürül a szervezetből, elég nehéz rászokni... Fizikailag legalábbis. Miben látja ennek okát?
Az persze kétségtelen, hogy ő maga nem töri magát, de annak nem is látja értelmét. Minek? A lány akar levizsgázni, nem ő, ő maga könnyedén levizsgázhatna itt és most is, ha akarna. Vagy csak úgy elmondhatná, amit tudni kell, aztán a lány tanulja meg, ahogy sikerül.
Halkan felsóhajt: na, pont ezért is jó, hogy a lány nem szed ilyesmit, mert alighanem a gyengélkedőn kéne akkor órát tartani. Ő meg nem szívesen menne oda, ahol Anwen van, kifejezetten kerüli azt a helyet azóta. Persze, erről nem beszél senkinek sem, és nem is túl feltűnő: eddig sem volt túl gyakori vendég ott azért.
- Egyfelől túladagolja a macskagyökeret, és azt is rosszkor... A macskagyökér alapvetően nyugtató hatású, csak a megfelelő időben adagolva lehet ezt a hatást negálni: amikor a főzet 80 fokosra hevül, de még semmiképpen sem éri el a 90 fokot. Habár ez semmilyen hatással sincs a füst későbbi színére, de a hatást tönkreteszi... Másfelől, ami a füstöt illeti, a mormoopidae szárnyának reszeléke teszi, mielőtt a főzetbe kevernénk, ezt a guarana bogyóinak nedvével vegyítjük... Penge lapjával szétnyomva elég sok levet ad, s ezt a masszát, ha kellően összeállt, ginsenggel szórjuk meg. Külön-külön adagolva azonban az eredmény nem megfelelő, ezt tapasztalta kegyed is: egyenként lépnek reakcióba a főzet többi alkotóelemével, és más tulajdonságokat hoz elő... Alapvetően a főzet fogyasztható marad, de a hatása eltérővé válik, pánikrohamot, kézremegést okoz, többek között, de a hatása sem tart olyan sokáig.


Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-28, 22:47


Piton professzor & Ruth


- Hogy biztos nem ugyanazt a hatást keltik? - Felel az első kérdésre, bár kérdőn felfele vitt hangsúlya elbizonytalanítja a válasz határozottságát.
- Hát a Mérges csápfű avagy Venomus tentacula nedve bénító hatással bír és gyakran kombinálják őket Gwendolyn Decontionem-féle bűbájjal, amellyel célzott hatást lehet kiváltani, így jelen esetben az agy egyes részeire terjesztve csak ki főzet hatását. - Kezd bele a magyarázatba, s mikor észleli, hogy ennél még jobban részletekbe kell menni, akkor nekiáll annak is elfojtva egy igen nagy sóhajt és kisebb pánikot, főleg, mikor a  bájitaltanban alkalmazott Golpalott második törvénye nem jut eszébe pontosan, milyen időintervallumra vonatkozik és csak a sárkányvérre vagy a sárkánykarom-reszelékre is? Ha maga tanulna, már bőszen felcsapta volna a megfelelő könyvet és kereste volna a választ, most viszont a könyvre lepillantani sem mer. Aztán végre Piton megkegyelmez neki és nekiáll a válasznak. Az ugyan nem tiszta, hogy jönnek ide a drogok és alkohol, mint kiváltó tényezők, ha ezek nem szerepelnek a bájital hozzávalói között. Azt hitte a bájital által kiváltott hatásokról beszélnek, mindenesetre most veszi a bátorságot, hogy felcsapja az egyik magával hozott füzetét - szigorúan az ölében tartva - és jegyzeteljen gyorsan bele. Praktikusan ceruzát hozott, úgyhogy penna helyett az serceg a papíron.
- Akkor, ha minden igaz, a Sziporka-szirup csak átmeneti, mármint a hozzávalók alapján, mint a bumszalagbőr és a tatuepe arra gondolok, hogy csak néhány fertályóráig, maximum egy óráig tart a hatás. Míg a Felpezsdítő-főzet tartósabb hatású is lehet, akár egy hétig is eltarthat és... a macskagyökér miatt nemcsak az elmére hat, hanem a testre is? És ezért sem engedélyezettek ezek használata vizsgán...? - Pillant fel a tanárra, hogy helytálló-e Ruth gondolatmenete?
~ Egek, ez aztán hosszú nap lesz...~ Lehet vasárnapok előtt be kéne dobnia egy ilyen szirupot. Abban egészen biztos, hogy ha ebből a végén kijön egy V a vizsgán, derekasan megdolgozott azért a különleges összetevőért, amit Piton kérhet. És jobban megdolgozott érte, mint Piton.
- És mitől lesz mindig fekete füstje nekem a Sziporka-szirupnak, tanár úr? - A könyv szerint kék lenne az ideális, de Ruth esetében még a legnagyobb jó szándékkal sem mondhatnánk, hogy az ővé nagyon-nagyon sötétkék.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-24, 00:20

Szinte bizonyos, hogy a humora nem különösebben érzékeny az ilyen típusú megnyilvánulásokra, ellenben az kérdéses, mennyire is díjazná az efféle megjegyzéseket. Egyik könyökét letámasztja az asztalra, állát a mutató-, és hüvelykujjára támasztja, s hallgatja a lány szavait. Arca rezzenéstelen marad, lehetetlenség lenne megmondani, mit gondol, és, hogy a gondolatok mögött mi rejtezik még: lenézés? Megvetés? Pánik, hogy ő ezt a lányt tanította ennyi éven át, ezért?
Akárhogy is, végighallgatja a lány eszmefuttatását, majd csak eltűnődik némelyest, mielőtt megszólalna.
- És, mire következtet az eltérő hozzávalókból? - kérdi végül csak lassan.  - Milyen főzetekben találhatóak még meg, és ott milyen típusú hatást váltanak ki? Teljesen magukban milyen hatásúak?
Kérdi hát. Mint egy kivallatás... Részletes választ vár ráadásul, pontos tüneteket, időintervallumot, az egyes dolgok milyen elkészítés mellett váltanak ki ilyen, vagy olyan reakciókat. Csak, ha megkapta a választ, akkor hajlandó azt elfogadni, részválaszokkal nem éri be: így az ominózus választ kiszedi a lányból, ha törik, ha szakad, addig nem hagyja békén, és helyette megmondani sem hajlandó. Hiszen közölte előre, hogy nem lesz elnéző, amíg talán az óráján hajlandó válaszolni végesetben, itt és most nem. Úgy tűnik, úgy döntött, ez nem az ő dolga márpedig. Ha mást nem, talán a szenvedés megtartja a válaszokat is, és nem csak a rossz élményeket. Hiszen, csak simán megtanulni a könyvből is meglehetett volna, vagy az órákon. De ha úgy nem megy...

S csak, ha mindenből megvan a pontos válasz, akkor biccent egykedvűen. Nehéz szülés volt.
- A zavart elme sok esetben csak átmeneti. - jegyzi meg színtelenül. - Sokkhatás, alkohol, drog, vagy csak egyszerűen az agyi képességein túlmutató feladat, szituáció is kiválthatja, nem feltétlenül követi teljes bomlás, és az esetek többségében átmeneti jellegű, vagy csak adott körülmények között ismétlődő, de kezelhető... De a tünetek csakugyan hasonlóak lehetnek. - sokatmondó pillantást vet a lányra - A bomlott elme tartós, és csak nehezen kezelhető, ha ugyan kezelhető... Előfordulhat, hogy csak adott körülmények között jelentkezik, de olyankor szélsőségesen... Mindazonáltal a bájital hatása permanens, ez a hozzávalókból egyenesen következik... A dózis függvényében a tünetek szélsőségessége változó. - lényegében megerősíti a lány szavait. Szinte értelmetlennek tűnhet az előző tortúra, azonban ő mégis úgy érezhette, szükséges. Most nem ő mondta ki végső soron az idáig vezető utat, talán megragad a lányban is... És talán néhány egyéb kérdése is megválaszolásra talált már útközben, ahogy végigvették nem egy hozzávaló sajátosságait, és, hogy egy-két egyébbel vegyítve ez hogyan változhat. Noha lehet, naiv ábránd ez csupán a részéről... Eztán csak egykedvűen legyint, és int: ugorjanak, jöhet a Sziporka-felpezsdülés. Láthatóan nem veszi kitörő lelkesedéssel a tényt, hogy "máris" túljutottak egy kérdésen. Akárhogy is, ő kérdőn néz a leányra, sejtetve, a metódus nem változik, az imént kijelölt metodológiától nem kíván lényegesebben eltérni.
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-22, 22:29


Piton professzor & Ruth


*Szívesen kibökné, hogy a gondolkodás nem volt házi feladatba adva, de ez több szempontból sem lenne megfelelő válasz. Egyrészt aligha érné el Piton humor-küszöbét, másrészt persze, gondolkodott ő ezeken, de mi a manónak jó, ha azt a sok zagyvaságot el is mondja? A professzor úr biztosan nem ragaszkodik a fekete zsíros hajához, mert még pár ilyen vasárnap délelőtt, s lehet őszülni és/vagy kopaszodni fog.*
- Igazából nekem ezek egyformák. Ha valakinek megbomlott az elméje, akkor zavaros a gondolkodása. Vagy ha valakinek zavaros idebenn... - Kocogtatja meg egyszer a halántékánál a fejét mutatóujjával.
- ...akkor az elméje már bomlásnak indult. Így nem egészen világos, miért más ez a kettő, azon kívül, hogy az összetevők háromnegyede különböző? Egyik csak ideiglenes vagy csak kicsit bomlaszt, a másik meg nagyon? - Hú de nagyon reméli, hogy túl nagy zöldségeket nem beszélt! Neki a tankönyvi leírás nem segített, csak egyik leírtam az elme bomlasztás hatásait, másik meg ugyanaz pepitában. Nem említi, hogy ugyanaz lenne, de azt sem, hogy miben is tér el pontosan a másiktól. Úgyhogy csak eddig tudott gondolkodásban jutni, már amennyi időt erre rászánt. Valahol remélte, hogy ő kapja meg a válaszokat, amiket serényen lejegyzetelgethet és lelkesen megtanulhat. De hogy ő találja is ki a válaszokat? Hát nem ez volna a tanár dolga? Még vasárnap délelőtt is?!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-21, 21:37

Ahogy bentebb lépdelnek, ő leül az asztal mögé, és egykedvűen szemléli a lányt, nem hívja fel figyelmét, hogy akár az asztalra is pakolhatna éppenséggel. Mert, hogy a lány megtehetné... Ez is egy az evidenciák közül, szerinte, de egyúttal olyasmi is, amire ő nem hívja fel a figyelmet külön. Talán, ha a lány számára már végképp kellemetlen-kényelmetlen lesz a helyzet, talán szóvá teszi, de addig hagyja, had csinálja a lány úgy, ahogy akarja.
Biccent, tudomásul véve, hogy a lány állítása szerint valóban készült pár kérdéssel, de a listát látva enyhén felvonja szemöldökét. Ez hosszú nap lesz...
Akárhogy is, látszólag nem vesztette türelmét, egyelőre teljes nyugalommal szemléli a lányt, nem is igen szól semmit, mintegy jelezve, hogy gyerünk akkor, kezdjen bele.
S, ahogy a lány fel is olvas párat, enyhén megemeli a kezét, jelezve, elsőre elégséges is lesz ennyi. Hátradől helyén, tekintetét a lányra emeli. Még mindig nyugodtnak tűnik, noha érezhetően nem teszi boldoggá, hogy csakugyan alapvető kérdésekben ingatag a tudás, úgy tűnik.
- Feltételezem, a kérdések megállapításakor valamiből leszűrte, hogy a válasz nem megy... És gondolkodott is a kérdések kapcsán. - kezdi lassan. - Így, gondolom én, van valamilyen elképzelése is az elmét zavarossá tevő főzetekről, épp úgy, mint a megbomlasztóakról. - fejezi be mondandóját, és kérdőn szemléli a lányt. Úgy tűnik, letett róla, hogy ő maga mondja meg a megfejtést teljes egészében: azzal a tanórákon már próbálkoztak, és láthatóan nem vezetett eredményre. Habár a kérdésből kiszűrhető, nem teljes és konkrét választ vár, ami értelmetlenné teszi a kérdést magát, hanem csak alapot, amire felépíthető a válasz. Azt viszont mindenképp.
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-21, 09:28


Piton professzor & Ruth


- Professzor úr, jó reggelt! - Bizakodó mosolyt is megenged magának, biztos, mert szép az idő, de ezt csak a Nagyterem mennyezetéből meg az ablakokon át beszűrődő fényekből ítélte meg. Se a saját klubhelyiségük, se a bájitaltanos részleg idelenn nem a természetes fényárban úszásról híres. De a kedv az attól még jó. Alapvetően felkészültnek is érzi magát, és pengeélen egyensúlyos magabiztos és bizonytalan között. Magabiztos, mert végre összeírta, mi mindent nem tud, de bizonytalan, vajon mennyire fogják lesüvölteni a haját a fejéről, mert Piton szerint evidens dolgokat nem tud Ruth.
- Köszönöm. - Nem mer Piton asztalára pakolni, úgyhogy inkább térdeire helyezi könyveit. A hellyel kínálás már több mint elegendő figyelmesség és kedvesség, ha még mondjuk teát is kapott volna, szóhoz sem jutott volna a döbbenettől. Aztán gyanakodni kezdett volna, mégiscsak bájitaltan-tanár Piton.
- Igen, volna egy.. pár. - Emel meg egy tekercset, már ránézésre is hosszú, de ahogy elengedi egyik végét s lehengeredik, térde alatt áll meg a tekercs vége. Kínosabb mosollyal pillant fel Pitonra, de csak röviden, máris visszatér az anyaghoz, mielőtt a tanárnak elfogy a türelme. Most kezd látható lenni, hogy kissé izgul is.
- Öhm, kezdjük itt akkor, ha elméleti... Nem teljesen világos hatásaiban az Elmét zavarossá tevő és az Elmét megbomlasztó főzetek közti különbség, ugyanígy a Sziporka szirup és Felpezsdítő főzet közti mi a különbség? Valamint nem tudom miért, de nekem a Zsugorító főzet mindig inkább növeszt, semmint kicsinyítene és a könyv szerint, ha a Szeretet-szirupba egy evőkanálnyi porított boszorkányfüvet teszek, akkor piros színűvé kellene és édeskés illatúvá válnia, de nekem mindig kesernyés és kék lesz. Vagy ez már inkább a gyakorlati órára maradjon? - Néz fel Pitonra, hogy folytassa a kérdéseket, amíg vannak, vagy előbb beszéljék át ezeket?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-20, 19:29

Nos, valóban, ő maga is úgy érzi, sikerült abszolút jó tanácsokat adnia - de valóban így gondolja. Mindennek megvan a maga ára, abszolút mindennek. Ami a nehézség ebben, az pusztán az, hogy ha ezt nem tudjuk megfizetni, akkor igencsak kínos helyzetekben találhatjuk magunkat, amennyiben eme ténnyel nem vagyunk tisztában...
Akárhogy is, hétvége van, így most sokáig aludt: fél8 körül kelt fel csupán. Ma megtartja az órát Ruth-nak, majd utána elugrik Roxmortsba... Dolga van arrafelé. Gyors, könnyed készülődés, reggeli, majd 9-ra már a lakosztályán készen várakozás tanítványára, ami a délelőtt eddigi részét jellemzi.
Így mikor a lány megérkezik, addigra ő maga már ott van, így a kopogtatásra hamarosan érkezik is a felelet: feláll, odalépdel, s kinyitja az ajtót.
- Amesbury - üdvözli, s egyúttal be is engedi, ahol is eztán hellyel ugyan kínálja a lányt, de mással magától nem. Ez nem szeretetszolgálat... Leül a lánnyal szemben, közömbösen végigméri a lányt tekintetével: jeleket keres, felkészült, magabiztos, bizonytalan, tán egyenesen fél...?
- Felteszem, sikerült néhány konkrét kérdést megfogalmaznia... - szólal meg, ha a lány lerakta a dolgait: az asztal üres, mindössze üres pergamen, penna, tinta van rajta, feltehetően az óra kedvéért hagyta üresen. - Ma nem kívánok gyakorlati órát tartani... Úgy hiszem, kegyednél már azt megelőző részeknél is vannak gondok. - jegyzi meg. Nem gúnyos vagy lenéző, mint olykor szokott, leginkább tényközlő, de eztán már nem tesz hozzá mást: várakozóan néz a lányra: bökje ki az első kérdéseit.
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-19, 21:33


Piton professzor & Ruth


Érdekes tanulság volt a legutóbbi alkalommal, hogy mindenki lefizethető, még Piton-professzor is. Hogy ez Ruth-nak jó-e vagy sem, ez a jövő zenéje. Egyelőre beéri azzal, hogy külön órákkal foglalkoznak vele, ez a rövid távú cél. Igyekszik nem gondolni az árával, se azzal, mennyire lesz kínkeserves ez az első plusz óra? Ő megpróbálta az első házi feladat rá eső részét betartani: összeírt egy halom kérdést. Szobatársai agyára ment a sokáig Lumos-szal égetett pálcával a sötétben, de tényleg lelkiismeretesen bújta a könyvet és a jegyzeteket, meg a széljegyzeteit is, mikor mit firkantott oda tanácsként. Visszaemlékezett néhány rosszul sikerült bájitalára is, s próbálta felidézni, meddig nézett ki úgy a főzet, ahogy illett neki és hol ütött be a krach? Még maga is zavarba jött, milyen terjedelmes lista lett ebből.
~ Hát... Ha legalább ezt mind megtanulom, biztos jobban fog menni a bájitalkeverés, még ha Lucy nyomdokaiba nem is érhetek.~ Bájitalban tehetséges nővére túlontúl elfoglalt ahhoz, hogy kevésbé ügyes húgát tanítgassa. Talán nem is akarja, Ruth él ezzel a gyanúval is. Reggelinél szolid feltűnést keltett, jószerivel habzsolt, csak hogy el ne késsen kényelmes reggelizés címén. Akik tudták, milyen órára megy, kicsit el is csodálkoztak rajta, többen megjegyezték, nekik étvágyuk sem lenne. Ő elütötte azzal a poénnal, hogy ebédhez már lehet neki sem lesz, úgyhogy muszáj volt előre raktároznia. Még gyorsan lehajtott egy pohár narancslevet, azt is félig felállva az asztaltól, aztán már futott is. Szerencse, hogy a klubhelyiség aránylag közel van az óra helyszínéhez, így még gyorsan felnyalábolja könyveit, egy füzetet, pennát, gyorsan visszafordul az ajtóból az otthagyott jegyzetekért is, aztán már rohan is Piton szobájához. Ott előtte pár méterrel lelassít és mély levegőket véve normalizálja légzését, míg odaér. Ezúttal is határozottan kopog be, s bár izgul, de reményteljesen néz elébe ennek az órának. Adja Merlin, hogy ne naivan tegye ezt!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-19, 19:34

- Ezt nem is kétlem... - feleli egykedvűen. Feladata, hogy terelgesse a mardekárosokat, és a helyes irányt mutassa nekik, megóvja őket attól, hogy tévútra térjenek, olyanná váljanak, amilyenné nem kéne... De tegye mindezt úgy, hogy egyúttal mégis elfogadják őt, nem, mint szükséges rosszat, tyúkanyót az ólban, hanem mint olyas valakit, akinek a szavaiban valóban rejtezhet valami, s ha mást nem, hát legalábbis meghallgatni érdemes. Ez részben működik, részben nem, mert nem adhat mindig valódi, jó tanácsokat, néha azt kell tennie, vagy mondani, ami a valódi boldogulást segíti majd, vagy épp csak a diákkal való nagyjából kiegyensúlyozott tanár-diák kapcsolatot segít megőrizni. S, hogy most mit tanácsolt? Azt, amit egykor neki is mondtak a nagyszülei, és amit ő oly jól alkalmaz is évek óta... Arra mindenkinek magának kell rájönnie, alkalmazható-e ez az elv kizárólagosan, avagy néha muszáj-e kivételeket tenni, illetve, hogy akikkel szemben alkalmazzák, azokkal ezen kívül hogyan kell játszani e manipulálós játékot, hogy a győztes fél mindig ugyanaz maradjon. Ezekre a kérdésekre nem ad, nem is próbál választ adni.
- Valóban, majd elválik, sikerül-e... Hm? - Ajkain gunyoros mosoly suhan át. - Ki nem az, Ruth? Mindennek megvan a maga ára, a kérdés csak az, miben mérik, és mennyire van szükség belőle... De nem akarja azt az ifjú hölgy megfizetni, úgy hiszem: ha nem sikerül elérni a megegyezést, sajnos a kísérletnek igencsak súlyos következményei lennének... - közli. Nos, ez is egy olyan válasz, amelyre talán a legkevésbé sem számítana senki tőle, vagy bárki mástól. Legyen hát elég annyi, hogy a lánynak meg kell majd szereznie valamit neki. Ez is épp elég, hiszen a kérés számára már egyértelmű: egy nagyon nehezen beszerezhető dolgot fog kérni, amit tán még ő maga sem tudna beszerezni, itt és most, de legalábbis nem túl egyszerűen. Had dolgozzon, szenvedjen meg vele a lány, ő maga remekül fog szórakozni a próbálkozáson is, és ha véletlenül sikerrel is járna: nos, ő azzal csak jól jár majd végül.
Biccent eztán csak.
- Vasárnap 9. - búcsúzik.
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-19, 13:50


Piton professzor & Ruth


Érdekes tanulság volt a legutóbbi alkalommal, hogy mindenki lefizethető, még Piton-professzor is. Hogy ez Ruth-nak jó-e vagy sem, ez a jövő zenéje. Egyelőre beéri azzal, hogy külön órákkal foglalkoznak vele, ez a rövid távú cél. Igyekszik nem gondolni az árával, se azzal, mennyire lesz kínkeserves ez az első plusz óra? Ő megpróbálta az első házi feladat rá eső részét betartani: összeírt egy halom kérdést. Szobatársai agyára ment a sokáig Lumos-szal égetett pálcával a sötétben, de tényleg lelkiismeretesen bújta a könyvet és a jegyzeteket, meg a széljegyzeteit is, mikor mit firkantott oda tanácsként. Visszaemlékezett néhány rosszul sikerült bájitalára is, s próbálta felidézni, meddig nézett ki úgy a főzet, ahogy illett neki és hol ütött be a krach? Még maga is zavarba jött, milyen terjedelmes lista lett ebből.
~ Hát... Ha legalább ezt mind megtanulom, biztos jobban fog menni a bájitalkeverés, még ha Lucy nyomdokaiba nem is érhetek.~ Bájitalban tehetséges nővére túlontúl elfoglalt ahhoz, hogy kevésbé ügyes húgát tanítgassa. Talán nem is akarja, Ruth él ezzel a gyanúval is. Reggelinél szolid feltűnést keltett, jószerivel habzsolt, csak hogy el ne késsen kényelmes reggelizés címén. Akik tudták, milyen órára megy, kicsit el is csodálkoztak rajta, többen megjegyezték, nekik étvágyuk sem lenne. Ő elütötte azzal a poénnal, hogy ebédhez már lehet neki sem lesz, úgyhogy muszáj volt előre raktároznia. Még gyorsan lehajtott egy pohár narancslevet, azt is félig felállva az asztaltól, aztán már futott is. Szerencse, hogy a klubhelyiség aránylag közel van az óra helyszínéhez, így még gyorsan felnyalábolja könyveit, egy füzetet, pennát, gyorsan visszafordul az ajtóból az otthagyott jegyzetekért is, aztán már rohan is Piton szobájához. Ott előtte pár méterrel lelassít és mély levegőket véve normalizálja légzését, míg odaér. Ezúttal is határozottan kopog be, s bár izgul, de reményteljesen néz elébe ennek az órának. Adja Merlin, hogy ne naivan tegye ezt!A hozzászólást Ruth Amesbury összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-10-19, 21:28-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-16, 00:42

- Akkor hát időszerű lesz azt is megtanulnia, miként férkőzzön a környezete szívébe, és manipulálja őket. Másokon akkor is hajlamosak segíteni, ha valójában semmi sem indokolja. - feleli színtelenül. Nem biztos, hogy ez az a tanács, amit egy tanárnak adnia kell ebben a helyzetben, de olybá tűnhet, számára evidens, hogy ennek így kell működnie: itt már szót sem ejt baráti vagy családi kötelékről, csak vegytiszta manipulálásról, kihasználásról.
A következőre csak biccent, jelezve, tudomásul vette a dolgot, úgy véli, ez valahol a minimum, így más választ nem is várt. E helyett érdeklődve tekint le a lányra, várván, hogy mégis mi lesz a reakciója. Magában jót derül rajta, mennyire nem tud mit kezdeni a leány a helyzettel. Pedig mégis - mit várt? Semmi sincs ingyen, az főleg nem, hogy hozzá nem értőket kelljen pesztrálnia a szabadidejében. Eztán gunyoros félmosolyra görbülnek ajkai.
- Most tanulni kíván, vagy lefizetni, hogy "elérje" legalább a V-t? - kérdi, de csupán költői kérdés, legyint is. - Ha bármire hajlandó érte, talán még tanulni is képes lesz, nem fogok maga helyett tanulni, vésse az eszébe. De segítek... És megkérem majd az árát. Legyen hát úgy, ahogy kegyed kívánja, ha eljön az ideje, határozok, melyik hozzávalót kívánom. - szól, és bár hangja nyugodt, mégis van benne valami vészjósló, valami, ami azt sugallja, ez a kérés olyan lesz, amit épeszű ember nem akar megadni semmi pénzért. Majd egy fél pillanat múlva folytatja is: - Szavát adja hát, hogy megkapom a fizetségem abban az esetben? Azt, amit kérek, amikor, és ahogyan kérem, a megállapodásnak megfelelően? - kérdi, szinte szertartásosan. S, ha megkapta a megfelelő választ, hát úgy tűnik, ezt a beszélgetést lezártnak is tekinti ezzel.
- Ha nincs más... Vasárnap délelőttönként várom, 9-től. Az első órájára elvárom, hogy konkrét kérdései legyenek, meghatározva, mi az, ami nem megy, vagy amit nem ért.
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-15, 19:37


Piton professzor & Ruth


- A szunnyadó források szeretnének szunnyadók is maradni. - Közli egyszerűen, bár inkább vallomás-szerű. A legtöbb társa nem kedveli őt, és annyi dolguk van, nem is merné a jelenleginél jobban zaklatni őket - Pitont igen, mert ő tanár, ez a dolga, nem? -, a családjára se nagyon számíthat, úgy érzi, a kitagadás határán egyensúlyoz, s ha nem úgy sikerül a RAVASZ, ahogy elvárták... Már éppen lemondana arról, hogy a professzornál bármit is elérjen és a megfelelő elköszönési módon gondolkozik, mikor a professzor ismét megszólal. Az az említett talán mennyi reményt keltett benne! Biztos, mert ez egy férfi-talán, azaz tényleg azt is jelent, amit, nem pedig női-talán. Alig mer mosolyogni és bólintani, hogy nem, tényleg nem lenne szép dolog a tanártól, ha elhajtaná az ilyen tudásvágyú diákját.
- Persze-persze, ez egyértelmű, vállalom! - Most már határozottan bólint egyet szavait megerősítendő elfelejtvén elfutni. Tehát ha javul is a teljesítménye, az nem fog feltűnni, mert Piton szigorúbb lesz? Na jó, mindegy, az önbizalmának már úgy sem árthat, a vizsgán meg úgy is megadott szempontok szerint kell majd osztályoznia Pitonnak, ott nem lehet olyan szigorú. Ez így remek is! Ugyanakkor, ami ez után következik, amiatt úgy érzi, tényleg futni kellett volna.
~ ... ~ Ezzel írhatóak le a kérdésre gondolatai fejében elkerekedett szemei és megemelkedett szemöldökei mögött.
- Mit... kínálok? - Ismétli vissza a kérdést, mint aki csak időt szeretne nyerni. Mintha csak arra várna, hogy a sarokból kiugorjon valaki és súgjon neki, vagy hirtelen megvilágosodjon és legilimencia-bajnokká legyen könnyedén belemászva Piton fejébe és kitalálná a gondolatait, a vágyát.
- Ha segít elérni egy Várakozáson felüli jegyet a RAVASZ-on, akkor... akkor megszerzek Önnek egy ritka bájital-hozzávalót, amilyent kér! - Vágja ki magát, szerinte frappánsan, és saját bevallása szerint is túl könnyelműen jelentve ki mindezt. Ám késő bánat. Mit tehet, mint hogy lesi Piton reakcióit, vajon megmozgatott benne valamit is ez? Ötlete sincs, milyen választ várt a másik. Minden-idők legjobb dolgozatát a sárkánykarom-reszelék felhasználási módjairól és veszélyeiről? Vagy újítsa meg az Észbontó kompót vagy Zsugorító-főzet receptjét? Ígérje meg, hogy soha többet nem zargatja ilyen természetű kérdéssel, meg más milyennel sem? Fejből szó szerint visszamondja a Bájitaltan haladóknak című könyvet illusztrációkkal együtt? Milyen választ vár mégis Piton? Egyáltalán várt választ, vagy csak azt tesztelte mennyire elkeseredett a diák?*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-15, 00:59

Egykedvűen áll, és várja, hogy amaz kibökje, mit akar. A köszönést egy apró biccentéssel nyugtázza, de nem viszonozza mással, feleslegesnek tartja. Ahogyan az időhúzást is, ami eztán következik: hosszú perceknek tűnik, ami a valóságban talán, ha másodperceket takar, de megeshet, annyit sem. Akárhogyan is, a diák szűkölését eltekintve szinte megváltásnak hat, ahogyan az rászánja magát, és kiböki, mit akar. Enyhén felszalad szemöldöke, de aztán rendezi vonásait.
- Nem szoktam különórákat tartani, ahogy mondja. Jellemzően erre nincs is szükség, tekintettel rá, hogy a diákjaim ezt megoldják vagy a családjukkal, vagy a barátaikkal. Fel sem foghatom, ez jelen esetben miért is ne áll fenn? Ha jól emlékszem, kegyednek rengeteg... Szunnyadó forrás állna rendelkezésére, és igencsak el is kélne, hogy ezeket igénybe vegye. - szólal meg végül lassan. Való igaz: mi a helyzet az évfolyamtársakkal, vagy a hálótársakkal? A családdal? Jellemzően ezekre szokta hagyni az effélét. Oldják meg maguk, mi köze neki ehhez? Ő leadta az anyagot, tisztességgel - de csak, mert muszáj -, mossa kezeit.
Már-már úgy tűnhet, ezen a ponton az egész párbeszéd bukik, előző szavai egyben döntését is tükrözik, ahonnan már lehetetlen lenne változást kieszközölni. De, az utolsónak tetsző pillanatban mégiscsak megszólal, továbbfűzve a szót.
- Mindazonáltal talán meggyőzhet, hogy egy-két különórát elvállaljak... Ha a kisasszony valóban olyannyira elkeseredett, hogy épp én vagyok az, akiben a kiutat látja, vagy épp olyannyira merész, talán csakugyan nem lenne tőlem... Szép dolog, ha csak úgy elhajtanám. De előre figyelmeztetem; a tanórák keretein kívül tartott foglalkozások alkalmával ne is várja, hogy olyan elnéző és megértő legyek, mint ott. Vagy komolyan gondolja, vagy sehogy. Ellenkező esetben... Lehetnek következmények. - Ajkain gunyoros félmosoly suhan át: talán ideje futni? - Másfelől, minthogy ez nem a munkaköri leírásom része... Mit is kínál mindezért cserébe? - Kérdi könnyedén, holott valójában az év kérdésének is beillene. Mégis, mire van neki szüksége?!
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-14, 18:49


Piton professzor & Ruth


Egy pillanatig lepődik csak meg, hogy az ajtó ilyen hamar feltárult előtte. Pont a közelben járt a tanár, vagy ilyen halkan és gyorsan jár? Mondjuk mindig is egy nagy pókra emlékeztette Ruth-ot.
- Jó napot, professzor úr! - Bár lassan az este helyén valóbb lenne, még ha egy-két óra még hibádzik is a nagytermi vacsorához. Most már nincs visszaút, muszáj lesz előadni ittlétének okát és miértjét, s ebben alig ad valami bátorítást az enyhülőnek látszó tekintet. Vagy az csak a fáklyák fényének csalóka játéka volt csupán? Inkább kiböki, mielőtt túl sokat agyalna ezen a kérdésen, mert ha most köszönés után sarkon fordulna és távozna, azzal csak magának ártana... meg mondjuk a következő dolgozata jegyének.
- Szeretném megkérni Önt, hogy segítsen nekem felkészülni a RAVASZ-ra. Tudom, hogy nem igazán szokás a külön órák adása, de reméltem, kivételt tesz, tudván milyen nagy szükségem lenne rá. - Sejtelme sincs, honnan szedett annyi bátorságot, hogy egy halovány - és kissé feszengően kínos - mosolyt csaljon az arcára. Már hogy a sajátjára. Pitonéra biztos nem, sőt, lehet akkor kellene mindenkinek futnia és menekülnie, amerre csak látnak, ha Pitont mosolyogni látják. Mondandóját érthetően adta elő, és becsületére váljon se nem dadogott, se nem remegett meg hangja közben.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-13, 23:07

Fáradtságnak nyoma sincs, de a mai nap már a vége felé közeleg, ami az órákat illeti: valamennyinek vége. Egykedvűen ül székében asztala mögött, ujjai között egy pennát forgat ide-oda, tekintetét az előtte lévő pergamenekre vetett sorokon futtatja szép sorjában végig; házi dolgozatokat olvas, és a lehető legkevésbé sem boldog ettől a ténytől. Ekkora marhaságokat az ember ritkán olvas egy helyen. A tudat pedig, hogy a diákoknak ehhez volt idejük, hogy utánanézzenek, és alaposan átgondolják, amit pergamenre kívánnak vetni - vagy hányni -, csak még tovább ront a helyzeten.
Ő amúgy elnéző és humánusan szokott osztályozni is. Már saját bevallása szerint, mert, ha igazán komolyan venné a dolgokat, talán, ha évfolyamonként 1-2 ember menne át a tárgyából. De felhívták rá a figyelmét, hogy az már olyan arány lenne, ami igencsak megkérdőjelezhetné, valóban a diákokkal van-e a gond. Ez szánalmas, de legyen hát, ő aztán tényleg mindent megtesz. De ennél engedékenyebb akkor sem lesz márpedig, ezért a dolgozat aljára a méltán meg-nem-becsült "Troll" kerül. Majd... Valami megzavarja a koncentrálásban. Némi zajt hall, talán valaki áll odakint az ajtó előtt? Alighanem csak elhaladt arra valaki.
Elmélkedését azonban kopogtatás vágja ketté, tompa de határozott puffanásokkal jelezve, az illető nem, hogy itt van, de talán még be is akar jönni. Egykedvűen áll fel, szusszant, és lép az ajtóhoz, hogy egy hanyag mozdulattal kinyissa azt.
Szokásos öltözékében, és a szokásos arckifejezésével tekint hát le az érkezőre, az érdeklődés legcsekélyebb jele nélkül.
- Igen? - hangzik fel egyből a kérdés, amint realizálja, ki áll az ajtajában. Tekintete egy hangyányit megenyhül, már ahhoz képest, amit például egy griffendéles kapna, ha megzavarná békéjét. Arckifejezése nem változik különösebben, a hangja is nyugodt, csak árnyalatnyi feszesség csendül ki belőle, ami némi siettetést jelez: ki vele, ne tarts fel. Igaz, mintha rémlene is neki, miért van itt a lány... Vagy legalábbis van ötlete.
Vissza az elejére Go down
Ruth Amesbury
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 228

TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája 2014-10-13, 22:36


Piton professzor & Ruth


Utálja és imádja ezt a termet. Imádja a bájitaltan-tanterem félhomályát, a sok színes üvegcsét, a fura színű löttyöket és kocsonyás meg száraz-szilárd anyagokkal bennük, az illatokat. Még mindig nem tudta elfelejteni Piton professzor hatásos nyitómondatait, hogy itt meg lehet tanulni hogyan kell dicsőséget forralni, hírnevet a palackba zárni vagy halált rejteni a dugó alá. Annyira várta, főleg tehetséges nővére után.
És utálja ezt a helyet, mert megannyi kudarc és csalódás kötődik hozzá. Mert bár önmagában nézve nem lenne katasztrofális diák, átlagos tanulónak számít, de nővéreihez és szüleihez viszonyítják minden teljesítményét. Utálja, hogy itt kell kopogtatnia ezen az ajtón, de mit tehet? Nyakán a RAVASZ, és bizonyítania kell. Már régóta nem a családjának, hanem magának. Hogy ér valamit.
Sóhajt egyet, ám rögtön utána visszatartja a lélegzetét és fülel. Olyan hangosnak hatott a sóhaja, hogy félt tőle, ezt még a tanári vastag faajtaja túloldalán is hallották. Végül bekopog, magát is meglepve milyen határozottan sikerült. Várja Piton professzor válaszát.
Utálja és imádja őt is. De leginkább: fél tőle. Igaz, Piton professzornak elég lenne egy keze hozzá, hogy megszámolja, kik nem félnek tőle. Talán még sok is annyi ujj.
Ruth a szokásos Mardekáros öltözetet viseli, rézvörös haját laza copf-konty átmenetbe fogta, hogy ne lógjon arcába, szemeibe. Na meg, másodikban megtapasztalta, hogy a bájitaltan-teremben nem éppen előnyös, ha véletlenül bármi főzetbe belelóg a hajunk. Neki naná, hogy a hajmeresztő tonikba kellett belelógnia...

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Draco Malfoy
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 833

TémanyitásTárgy: A bájitaltantanár szobája 2014-09-28, 21:04


A bájitaltantanár szobája

Piton professzor szobájában mindig félhomály van, a falak mentén bájitalos üvegek vagy színes lében úszkáló döglött állatok és növények sorakoznak. Piton a szoba sarkában egy nagy szekrényt tárol, ahol többek között a privát bájital-hozzávalóit tartja.


[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
mint a  félelmen
alapuló tisztelet.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Semmi sem
megvetendőbb,

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://roxfortreloaded.hungarianforum.com
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: A bájitaltantanár szobája

Vissza az elejére Go down

A bájitaltantanár szobája

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Similar topics

+

Similar topics

-
» Stefan szobája
» Damon szobája
» Rebekah hálószobája
» Lucy szobája
» Caroline szobája

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Alagsor-