2004-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 2003-2004-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, új sötétség van újjászületőben. Grindelwald és hívei, a Testvériség már nem csak bosszúságot okoznak a Minisztériumnak, hanem minden erővel próbálják felfedni a varázsvilágot a muglik előtt. Vajon sikerrel járnak? És ha igen mit jelent ez a jövőre nézve? Egyetértenél velük, vagy a Minisztérium mellé állsz? Légy részese te is az új kalandoknak!
Az oldal alapítása: 2014. október 2.
Aktuális dátum
Az éves táblázatos bontást ITT nézheted meg. Részletesen pedig az időlassításról ITT olvashatsz
Daphne megpróbál átvarázsolni a burkon, miközben Gerard a démont próbálja auror téglákkal bebörtönözni. Sikerül rést találni a pajzson, érezhető, hogy Deneira megrezzen, mintha kiszakadna a varázslatból, amit el is ront, láthatóan elveszti a fonalat, újra kell kezdenie, ezzel talán időt nyerhetnek a diákok. A nő hátranéz Daphne-ra, de nem tud támadni, hiszen erőteljesen koncentrálnia kell, a démonra bízza a dolgot. Lizzy magához hívja a kerékdarabot, de aztán el is ejti, mert a tárgy szikrázik a láva forróságától, és a lány hiába sebezhetetlen, nagy nehezen tudja csak megfogni. Grayson még annyira ki van merülve az előző befolyásolós varázslattól, hogy el akarná teleportálni a tárgyat, de az csak moccan egyet a levegőben, majd a földre hullik, de védekezni most nem kell, legfeljebb a nő pajzsát lebontani, vagy a démon köré építeni. Shanna most tökéletesen össze tudja hangolni akaratát Daphe-val, és egy ajtót nyitni a burokba, a robbanástól három benti varázsló össze is esik, el is ájulnak, és a kerék, amit Deneira próbál működésbe hozni, le is áll, nem forog tovább. Ginny nem igazán vesz részt a támadásban, sem pedig a démon lekötésében sem. Danielnek szerencsére már nem kell megtalálni az irányt, mert mindenki egy helyen van, a sötét boszorkány megpróbálja megnyitni a tér és idő szövedékét, a káoszdémon pedig visszaveri a korábbi őrjítő varázst, itt mégiscsak van értelme Grayson varázslatának, ami elég jól tompítja a dolgot, Ginny esetleg Gerardnak tud segíteni a varázstéglák összerakásában, hogy elszigeteljét a sötét teremtményt. Eileen most sajnos nem tudja behatárolni, hogy hol is lehetnek, annyira ki vannak szakadva most a normális kerékvágásból, szó szerint.
És ekkor történik valami. Lizzy fel tudja venni mégiscsak a kerékdarabot, és mintha véletlenül is, de egy apró gombra lel az ujja, amikor az benyomódik, mindannyiuk szeme előtt megjelenik ismét Dumbledore és Grindelwald párbaja, aztán a következő pillanatban ismét az arénában találják magukat, a belépőjük után pár pillanattal. Lizzy valami ősi csoda folytán visszapörgette az időt, amire mindannyian emlékeznek. A megnyitó még nem kezdődött el, Josephine sehol, Gabrielle éppen igazgatná a hangszórót, amikor találkozik a szeme a diákokkal, Daphne-vel, meg a tanárral. Ő is átélte mindezt, és hitetlenkedve bámul rájuk, hogy rájöttek a tervére, és mivel tudja, hogy ellenfelei között minimum két erős auror van, úgy dönt, hogy ezt nem játssza végig ismét, mivel nincs B terve. Egy Operaház Fantomjás köpenylendítéssel ott a nézők előtt megidézi a káoszdémont, ami a diákok felé int, Gabrielle pedig egy megjelenő hasadékon át le is lép. Hőseink előtt elsötétül minden.
A következő pillanatban lassan mindenki elkezd ébredezni. Mindenki szinte gyermeknek néz ki, vonásaik kiskamaszét idézik. Még Alastair is fiatalodott kissé. Hideg van, szinte dermesztő hideg. Ki tudja, hogy Lizzy mit csinált, de talán a biztos haláltól menekültek meg, hogy egy még nagyobb veszélybe kerüljenek. Ha körbenéznek, fák veszik körül őket, szálingózik a hó, és erőteljes minuszok vannak. Az erdő, ahol vannak, zord, barátságtalan hely, és cseppet sem ismerős. Ez lenne a vég?
határidő június 16. Mindenki tizenhárom évesnek néz ki, Alasatair és Ginny kivételével javaslom mindenkinek a játékban fiatalabb gifek használatát, kivéve ha az adott PB-ről találtok nagyon fiatal gifet. A játék végéig senki nem dobhat isteni közbeavatkozás medáljára. Ami érezhető változás, hogy bár a varázserő megmaradt, és mindenki olyan szinten műveli, mint előtte, de eltűnt az összes képesség, mágikus adottság, familiáris, ezek visszavonásig nem használható. Hajrá
Időnként hátrapillantok, ahol mindenki a saját démonaival hadakozik. Rémisztő látvány, ahogy egészen az uralma alá von mindenkit az illúzió, vagy nevezzem ezt bárhogyan... félelmetes. Valahol örülök, hogy nekem csak a hidegrázás-depi-szédülés kombóból jutott, de abból rendesen, így is eléggé meg kell küzdenem magammal, hogy ne akarjam feladni. Amikor egyszerre elharapódzik a helyzet a hangokból ítélve, rövid időre meg is állok, hogy ne maradjon le senki. - Skacok, nyugalom, ez az egész... olyan mint egy dementor és egy mumus képességeinek teljes valóságra kivetített mása - gondolkodom el ezen, és az eszmefuttatást folytatom is gyorsan, mielőtt bárki is komolyabban megsérülne. Ha őrültség is, egy próbát talán megér. - Nem akarom elveszteni a tájolást, szóval... valaki idézzen egy patrónust! - nézek körbe, ki lesz az, aki megteszi. Egy embernek elég lenne ahhoz, hogy lássuk, működik-e, eloszlatja-e a tévképzeteket legalább annyira, hogy ne tudjon ártani senkinek, a jelenléte esetleg lenyugtatja a kedélyeket körülöttünk. Több patrónusbűbájt pedig nem kéne elpazarolni, hiszen elméletileg fejenként csak egy van... Ezután pedig folytatom az utat, és a kislány jelenlétén, aki a többiekkel együtt csatlakozik hozzám, kissé meglepődöm. Hű. Ahogy haladunk, lassan bizonyossá válik, hogy nem tévedtem, tényleg egy épület van a közelben, amit megpillantva még a hideg is kiráz, főleg amint észreveszem a felsorolt neveinket mai halálozással. Leeresztem a pálcámat, innentől nincsen szükségünk rá. - Hát akkor... indulás - motyogom magam elé, miközben elindulok a bejárat felé, az sem zavar, hogy Paisley prof csatlakozik a hármasunkhoz. Amint beléptünk az ajtón, jobbnak látom előbb varázslattal felderíteni a terepet. - Defaeco Malificus - mondom ki a varázsigét, mielőtt továbbhaladnánk.
(Kitalált varázslat, malícimutatóhoz hasonló módon kimutatja, van-e ellenség a közelben; minél közelebb van, a jelzés annál egyértelműbb, ha pedig elég közel van, hozzávetőlegesen az irányát is meg tudja mutatni.)
A remlatomas visszahozza az eletbe elhalt lanyomat s vele egyutt mintha elfujnak a rosszulletet is. Talan hogyha a rosszullet megszunt akkor az azt is jelenti hogy kepes vagyok annyira magamhoz terni a sokkbol hogy realisan atlassam: Vittoria nincsen itt, nem el, nem elhet, tehat ez az egesz vagy valakinek a krealt valosaga lehet a multunkbol toltekezve vagy eppen mi magunk teremtjuk a vilagot azzal amiket hallucinalunk. Igazabol egyik se tunik tul valoszerunek, tehet akarhogy is fe probalom a jozan eszem azzal megorizni hogy bar realizalom a gyermekem jelenletet de probalom tavol tartani erzelmileg tole magam. Hisz amikor 13 eves voltam, Vita meg nem elt. Danny es a holgyek hosnek kepzelnek magukat, ha hagynam. A fiam szavaira csak hatarozottan megrazom a fejem. - Eszemben sincs hagyni, hogy vasarra vigyetek a borotoket amig en hatramaradok.- kozlom. Lehet hogy nyeretlen kolyoknek latszom de a varazskepessegeinket tekintve azert eveket verek a diakokra - ha mukodik minden - es mivel amneziam nincs tan tobb hasznat veszik a tapasztalatomnak. Tamad egy otletem. Leguggolok a leanyomhoz. - Vittoria! Edes. Segitesz apanak? Itt ez a nagy haz es apa nem ismeri ki magat benne. Megmutatod merre is talaljuk Ot? Ha a kislany alakja hajlando vezetni akkor kezen fogom es kovetem, bevagva a LizzyEileenDany trio ele. Nem ohajtok hadakozni veluk de ami nem fer bele a pedagogusi hozzaallasomba az nem fer. Ennyi az egesz.
[You must be registered and logged in to see this image.] Már nem tudok a körülöttem lévőkre koncentrálni. A vér mindenhol dől, és hallom a hangokat, látom az árnyakat, de nagyon nehéz befókuszálnom, hogy ki kicsoda. Sokukat nem is ismerem igazán, így megfiatalodva pedig aztán végképp nem. Egy idő után már a szavakat sem tudom kiejteni a számon, de érzem a sürgést forgást, már amennyire a körülmények engedik. Vajon mások is ilyen ramatyul érezhetik magukat, vagy csak én? Nem tudom, mindenesetre nem akarok belenyugodni ebbe az állapotba és küzdök ameddig csak lehet. Ám hirtelen megérzem a testemen a varázslatot, majd a következő pillanatban összehúzódik a sebem és egy kötés is kerül rá. Meglepődötten pillantok a körül, valószínűsítem, hogy körülöttem minden bizarr a sok vértől, de nem tudom pontosan mennyit is veszíthettem, így biztosan kimerültem. Ahogy fókuszálok, szemeim is kimerednek, hiszen meglátom a felém közeledő lidércet anyám képében. Félelmetesen közelít, a rémült tekintetemből pedig minden kiolvasható. Megpróbálok hátrálni is előle, de hamar utolér, és nem gondolkodom egy pillanatig sem, azonnal megragadom és ahogyan csak tudom, megpróbálom eltaszítani magamtól. Mindez oly valóságos... egy pillanatig sem feltételezném közben, hogy Daphne torkára kerültek a kezeim. Amennyire a megmaradt erőm engedi szorítom és taszítanám el, nem engedem, hogy közelebb kerüljön, amit kell megteszek, hogy kibújjak a lidércnyomásból, de a jelenlévők közül talán én vagyok itt a leggyengébb láncszem, a legkönnyebben megkörnyékezhető, még ha erről jelen pillanatban magam nem is tudok, hiszen mire bármire figyelhettem volna, feltűnt ez a lidérc anyám képében, és én... én csak túl akarom élni és tenni valamit, amivel végre segíthetem a csapatot, akikkel idekerültem, hogy legyőzzük a nőt, aki a fenesetudja mit akar csinálni a világunkkal. De nyilván ezt nem fogja elősegíteni az, ha megfojtom az egyik társamat, még ha a saját lidércképében megjelenő anyámnak is látom őt. Ez bizarr és rémisztő is egyben. Olyan valóságos minden... a lidérc a karmait talán belém vájja, én pedig erre csak még inkább erőlködni próbálok, és ha el tudja hagyni néhány szó a számat...: - Szedjétek le, szedjétekle rólam! - Most úgy érzem, megbolondultam, és mindennek vége. Ismét.
A bájitalos szütyő megvan, így egyetlen fokkal több lehetőségünk van cselekedni, bár igen limitált, hogy mit tartok magamnál, csak olyanokat, ami helyszínen jól jöhet. Igyekszem figyelni a környezetemre és nem csak a saját rosszullétemre, de ez eléggé nehezen megy, főleg, amikor meglátom Jake-et, aki még sem egészen Jake, hiszen a szemei sárgák, karmos és agyaras szörnyeteggé vált, én pedig hirtelen nem tudom elválasztani a valóságot a lidérces jelenéstől és elveszítve a hidegvéremet, bár nem teli torokból, de felsikoltok. Jake NEM halott, akik lent jártak abban a másik világban azt mondták, hogy akiket meglőtt az a rúnafegyver csak kómába estek és a lelkük ott ragadt, tudnom kéne, hogy ez nem Jake, hogy ez nem lehet az igazság, mégis az őrület néhány pillanatig megkörnyékez. Attól térek kissé magamhoz, hogy a pajzsom hatására elijesztem kissé a jelenést és felpillantok az égre és hallom, hogy mindenki más előtt is megjelenik valaki, vagy valami, a Paisley-k olaszul kántálnak, Ginny Daphne torkának esik, mindenhol zavar és őrület… És mi egy idő és térvákumban vagyunk, ami talán éppen úgy működik, mint az a hely, ahol Jake ragadt, a Tükörország. Eileen szavai eljutnak hozzám, de van egy olyan sejtésem, hogy olyan sokakhoz nem, így hangosan felszólalok. - Igaza van. Az erdő meg akar ijeszteni minket és őrületbe kergetni, talán a saját elménk, vagy valamelyikünk elméjének a rabjai vagyunk mind. Meg kell nyugodnunk és talán igazolni az elméletet… Talán nyugodt elmével és tudattal befolyásolni is tudjuk a környezetünket és kiutat találni a lehetetlenből. - mondom mindenkinek, de kizökkent Alistair hirtelen rohama és a Ginny és Daphne közötti dulakodás, nyilvánvalóan addig nem indulok csak úgy el, míg oda nem léptem és mivel nem tudom, hogy mit lát, nem nyugtattam meg Alistairt a vállainál megfogva. - Nem valóság! Nem valóság, hidd el, én vagyok, Shanna, erősebb vagy nála, akármit is látsz! - sorjázom, remélve, hogy neki is csak egy látomás és magához tudom téríteni az igazsággal. Legalább is remélem ez az igazság. Ha közben Ginny-Daphne még dulakodik, akkor őket is szétválasztom, ha tudom, nem indulok semerre, ameddig nincs mindenki rendben. - Amiket látunk nem valóság, egymásra kell koncentrálnunk és senki másra. - sulykolom a vörös lánynak és csak akkor indulok el a hátborzongató árvaház felé Eileen útmutatását követve, ha már mindenki sértetlennek tűnik és jobbára az eszénél van. Most mindennél fontosabb, hogy észnél legyünk. Próbaképpen megpróbálom lenyugtatni a saját elmémet a nagyapámtól tanult legilimentor technikákkal és ugyan egyelőre nem derült ki, hogy született tehetségem lenne hozzá, de azért rákoncentrálok, hogy az elmém erejével tudok-e bármin változtatni a környezetünkön. Ez nem született képesség, de nem is kimondottan pálcás mágia, de ha mondjuk olyan gyengék a képességeim, hogy kell hozzá pálca, akkor egy olyan technikával próbálom átvenni a teljes uralmat az elmém felett, hogy ne bukkanjon fel több Jake és ne törjön ki belőlem több hisztérikus sikítás, mert így nem vagyok elég hatékony. Szükségem van a teljes nyugalmamra és koncentrációmra.
// Pálcás legilimentor technika - teljes uralom a saját elméd felett, koncentráció, fókusz, pajzs, behatolások megérzés - minden, ami mesélőbácsinak belefér. //
Már én is gondoltam arra, amit Lizzy felvet. Ha ez a jövő, akkor inkább idősebbnek kéne lennünk nem? De mivel logikus magyarázatot nem tudok adni egyenlőre, ezért csak tanácstalanul tárom szét a kezeimet. - Nem a te hibád, hanem azé a gonosz nőé. Az pedig nem segít senkin, ha magad okolod. - mondom nyomatékosan Lizzynek. Valahol nem szeretem látni, amikor ilyen. Amikor magára vesz olyan terhet is, amit nem kéne. Nem. Ez az egész szar nem az ő hibája. Lizzy egy nagyon kedves barátnőm. Nagyon jól érzem magam a társaságában. Ezért engem is bánt, ha őt bántja valami. De tényleg csak ennyiről lenne szó? De a kéretlen gondolat gyorsan tova is száll, ahogy jön a rosszul lét, és a húgom hallucinációja. Mert csak az lehet, hiszen meghalt. Vagy még sem? A húgom... A kicsi húgom... Kénytelen vagyok az apámba kapaszkodni. Nélküle talán meg sem tudnék állni a lábamon a feltörő emlékek súlyától. A húgom és én nagyon hasonlítottunk, mégis mások voltunk. Nálunk is élt a közismert testvér szabály: "Én bárminek elhordhatom őt, de ha valaki egy árva rossz szót mer szólni róla, annak velem gyűlik meg a baja!" Mint minden testvérpárnál előfordult, hogy civódtunk. Az idegeimre ment, azzal hogy folyton utánozni akart, elvette a dolgaim, és egyébként is minek vigyem magammal mindenhova? De nem volt olyasmi, amit ne tettem volna meg a kedvéért. Ha összetört egy vázát, azt mondtam, hogy én voltam, csak hogy ne büntessék meg. Egyszer pedig megvertem egy Marco Nardi nevű srácot a játszótéren, mert csúfolta a húgomat, és nem engedte hintázni... - Mia sorellina... De ez... tényleg... én... bár jobb bátyád lettem volna... - ösztönösen nyúlok a kishúgom keze után. Nem tudom, hogy képes vagyok-e egyáltalán az érintésére. Hogy nem csak egy szellem-e, amin átsiklik a kezem, de meg kell próbálnom. Egyszer elengedtem. Nem fogom még egyszer. Képtelen lennék elengedni a kezét. Így hagyom, hogy vezessen. A feléledő bűntudattal. Már mélyen bánok minden ostoba testvér vitát. Én voltam a nagy és erős bátyja, a védelmezője, és mégsem tudtam megkímélni ettől... - Az Ő a gonosz grófnő, aki ide hozott minket? Rá célzol? Őt kéne elpusztítanunk? - a szavak könnyed olaszsággal gördülnek le az ajkaimról, mégis valami tőlem szokatlan komorság vegyül a kérdésbe. Aztán elérjük a hátborzongató házat, vagy árvaházat, vagy mit. Védelmezően állok a húgom elé, és igyekszem kitakarni előle a feliratot, ami... nos a halálunkat hirdeti. Bár hogy ennek a mozdulatnak mennyi értelme van az erősen megkérdőjelezhető. - Kétlem, hogy ízléstelen tréfának szánták volna. Legyetek nagyon óvatosak. Én a magam részéről nem itt, és most akarok elpatkolni.- kommentálom Lizzy minden bizonnyal költői kérdését. Majd a húgomhoz fordulok, elé térdelek, és úgy fordítom a fejét, hogy csak engem lásson a táblát ne. - Vita... Figyelj most rám kis húgocskám. Maradj itt apuval. Ő majd vigyáz rád, és megvéd. Én bemegyek a lányokkal, és felderítjük, hogy biztonságos-e odabent. Minden rendben lesz, nem sokára visszajövünk. Rendben? - a szavaimból kitűnik, hogy most is védeni akarom. Megkímélni minden csúf látványtól, ami odabent fogadhat minket. Az esetleges veszélyekről nem is szólva. Felnézek az apámra, amolyan "Nagyon vigyázz rá!" tekintettel. Fogalmam sincs, hogy a húgom mennyit tud, remélem semmit sem arról, hogy a halála után köztem és az apánk közt nem épp úgy alakult a kapcsolat, ahogy kellett volna. Még most sem teljesen felhőtlen a viszonyunk, még ha próbálkozunk is. Ha csak az apám nem állít meg, akkor a lányok után szólok. - Várjatok, majd én! - A lányok elé lépve védelmező testtartást felvéve óvatosan lépek be a kapun, majd a házba. Remélhetőleg a nyomomban Lizzyvel és Eileennel. Azért pálcát húzok, és elmormolok egy egyszerű pajzsbűbájt magunk köré. Remélhetőleg sikerül mindannyiunk köré megidézni, akik bemerészkedtünk a házba. Legalább valamilyen szinten védve legyünk.