2004-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 2003-2004-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, új sötétség van újjászületőben. Grindelwald és hívei, a Testvériség már nem csak bosszúságot okoznak a Minisztériumnak, hanem minden erővel próbálják felfedni a varázsvilágot a muglik előtt. Vajon sikerrel járnak? És ha igen mit jelent ez a jövőre nézve? Egyetértenél velük, vagy a Minisztérium mellé állsz? Légy részese te is az új kalandoknak!
Az oldal alapítása: 2014. október 2.
Aktuális dátum
Az éves táblázatos bontást ITT nézheted meg. Részletesen pedig az időlassításról ITT olvashatsz
Daphne megpróbál átvarázsolni a burkon, miközben Gerard a démont próbálja auror téglákkal bebörtönözni. Sikerül rést találni a pajzson, érezhető, hogy Deneira megrezzen, mintha kiszakadna a varázslatból, amit el is ront, láthatóan elveszti a fonalat, újra kell kezdenie, ezzel talán időt nyerhetnek a diákok. A nő hátranéz Daphne-ra, de nem tud támadni, hiszen erőteljesen koncentrálnia kell, a démonra bízza a dolgot. Lizzy magához hívja a kerékdarabot, de aztán el is ejti, mert a tárgy szikrázik a láva forróságától, és a lány hiába sebezhetetlen, nagy nehezen tudja csak megfogni. Grayson még annyira ki van merülve az előző befolyásolós varázslattól, hogy el akarná teleportálni a tárgyat, de az csak moccan egyet a levegőben, majd a földre hullik, de védekezni most nem kell, legfeljebb a nő pajzsát lebontani, vagy a démon köré építeni. Shanna most tökéletesen össze tudja hangolni akaratát Daphe-val, és egy ajtót nyitni a burokba, a robbanástól három benti varázsló össze is esik, el is ájulnak, és a kerék, amit Deneira próbál működésbe hozni, le is áll, nem forog tovább. Ginny nem igazán vesz részt a támadásban, sem pedig a démon lekötésében sem. Danielnek szerencsére már nem kell megtalálni az irányt, mert mindenki egy helyen van, a sötét boszorkány megpróbálja megnyitni a tér és idő szövedékét, a káoszdémon pedig visszaveri a korábbi őrjítő varázst, itt mégiscsak van értelme Grayson varázslatának, ami elég jól tompítja a dolgot, Ginny esetleg Gerardnak tud segíteni a varázstéglák összerakásában, hogy elszigeteljét a sötét teremtményt. Eileen most sajnos nem tudja behatárolni, hogy hol is lehetnek, annyira ki vannak szakadva most a normális kerékvágásból, szó szerint.
És ekkor történik valami. Lizzy fel tudja venni mégiscsak a kerékdarabot, és mintha véletlenül is, de egy apró gombra lel az ujja, amikor az benyomódik, mindannyiuk szeme előtt megjelenik ismét Dumbledore és Grindelwald párbaja, aztán a következő pillanatban ismét az arénában találják magukat, a belépőjük után pár pillanattal. Lizzy valami ősi csoda folytán visszapörgette az időt, amire mindannyian emlékeznek. A megnyitó még nem kezdődött el, Josephine sehol, Gabrielle éppen igazgatná a hangszórót, amikor találkozik a szeme a diákokkal, Daphne-vel, meg a tanárral. Ő is átélte mindezt, és hitetlenkedve bámul rájuk, hogy rájöttek a tervére, és mivel tudja, hogy ellenfelei között minimum két erős auror van, úgy dönt, hogy ezt nem játssza végig ismét, mivel nincs B terve. Egy Operaház Fantomjás köpenylendítéssel ott a nézők előtt megidézi a káoszdémont, ami a diákok felé int, Gabrielle pedig egy megjelenő hasadékon át le is lép. Hőseink előtt elsötétül minden.
A következő pillanatban lassan mindenki elkezd ébredezni. Mindenki szinte gyermeknek néz ki, vonásaik kiskamaszét idézik. Még Alastair is fiatalodott kissé. Hideg van, szinte dermesztő hideg. Ki tudja, hogy Lizzy mit csinált, de talán a biztos haláltól menekültek meg, hogy egy még nagyobb veszélybe kerüljenek. Ha körbenéznek, fák veszik körül őket, szálingózik a hó, és erőteljes minuszok vannak. Az erdő, ahol vannak, zord, barátságtalan hely, és cseppet sem ismerős. Ez lenne a vég?
határidő június 16. Mindenki tizenhárom évesnek néz ki, Alasatair és Ginny kivételével javaslom mindenkinek a játékban fiatalabb gifek használatát, kivéve ha az adott PB-ről találtok nagyon fiatal gifet. A játék végéig senki nem dobhat isteni közbeavatkozás medáljára. Ami érezhető változás, hogy bár a varázserő megmaradt, és mindenki olyan szinten műveli, mint előtte, de eltűnt az összes képesség, mágikus adottság, familiáris, ezek visszavonásig nem használható. Hajrá
- Ne aggódjon, engem száz lóval se lehetne oda levontatni – csóválom meg a fejem határozottan Paisley professzor kijelentését hallva. Általában kedvelem a rejtélyeket és a veszélyes helyzeteket, de azért mindennek van határa. Ha pókokról van szó, az nagyon nem az én asztalom. Főleg abban az esetben nem, ha az a valami a lelkünkre pályázik. - Vannak vallások, amelyek szerint a tűz megtisztít – vetem fel Dany kérdése hallatán. Személy szerint én egyetértek a gyújtsuk fel az épületet ötlettel. Nem biztos, hogy használ, de ha nem próbálkozunk, nem is jutunk egyről a kettőre. Különben is, ez a világ nagyon nem úgy működik, ahogy normális esetben kellene. Mi fiatalok vagyunk, noha elvileg itt 2024-et írunk, legalábbis Alistair szerint. Erre építkezve talán tényleg megsemmisülne itt minden, ha tüzet gyújtanánk. Ha azon múlik, akkor leszek én, aki meggyújtja a lángot. - Ez rendes tőled, de nem várhatom el, hogy mindig ott állj a hátam mögött – mosolyodom el Dany szavai hallatán. Jól esik tőle ez az apró kis mondat, tényleg, de nem vagyok olyasvalaki, aki elvárja másoktól, hogy olyasmitől védjék meg, amitől retteg. Oké, félek a pókoktól és nagy eséllyel nem lenne egyszerű számomra szemtől-szembe találkozni egy ilyen lénnyel, de felvenném vele a harcot, ha arra kerülne a sor. A bénító félelem szerencsére ismeretlen fogalom számomra. - Valahogy mindig ide vezetnek a szálak – sóhajtok fel, kissé megforgatva a szemeimet, miközben Eileen felteszi a kislánynak a kérdést. Az ember azt hinné, hogy egy régi csoportosulás már nem fog kihatni a hétköznapokra, erre tessék... A Testvériség mostanában sokkal több problémát okoz, mint a Halálfalók. Ki tudja, Grindelwald él-e még egyáltalán, erre néhány elvakult hívő felbukkan és ott vannak mindenhol. Miközben a többiek felfelé sétálnak a lépcsőn, én kissé hátramaradok, hogy szemügyre vehessem a régi képeket. Van néhány, amelyeken ugyanazok a személyek bukkannak fel, de az egyik különleges, hiszen nyolcan szerepelnek rajta. Pont, ahány lába egy póknak van. Családi kép lenne? - Hé, srácok! - szólalok meg kissé bizonytalan hangon, elvégre fogalmam sincs azt illetően, hogy jó nyomon járok-e. A grófnőt felismerem a képen, hiszen láttam már nem sokkal azelőtt, de mégis honnan tudhatom, hogy a körülötte álló többi ember tényleg a testvére? Mindenesetre, magamban úgy döntök, hogy ezt feltételezem, utána majd kiderül. - Egy kép szerint a grófnőnek volt még hét testvére, tehát nyolcan voltak. A pók mindegyik lába egyet-egyet jelképezhet közülük – vetem fel, miután utolértem őket. Pont abban a pillanatban, amikor a patrónus is befut. - Az épület elpusztítása tényleg működhet – vetem fel, miközben körülöttünk terjengeni kezd a lila köd, nekem pedig kissé hunyorognom kell, hogy kivehessem a többiek alakját. Nem távolodom el messze tőlük, ha lehetséges, a sarkukban maradok, nehogy leváljunk egymástól. Amikor a két gyereket kiszabadítják, nem ismerem fel a kislányban Annabelle nénikémet, hiszen nem láttam róla gyerekkori képet. Ha pedig mégis, akkor igencsak kiskorában lehetett, nem kamaszként. Amikor az épület omladozni kezd, elsősorban azon vagyok, hogy a két ismeretlen gyerek bejusson a biztonságosabb helyre, én pedig csak utánuk megyek be szintén. A rúnák számomra nem ismerősek, de Dany és Paisley professzor talán tudnak róluk egy-két dolgot. Véleményem szerint valamiféle védőmágia lehet, de ez tényleg csak egy tipp. Nagy eséllyel ezt a helyet teszik ellenállóvá a külső hatásokkal szemben.
Sok már-már túl sok információ, de azért igyekszem annak ellenére felfogni a hallottakat, hogy épp egy olyan helyen vagyunk, ami egyértelműen a múltamat mutatja meg mindezt nem épp barátságos formában. Miközben beszélnek próbálok a gyerekotthonból hozott szép emlékekre gondolni, hiszen olyanok is voltak, még ha voltak közöttük negatívak is, de voltak barátaim és most muszáj pozitívan hozzáállnom a helyhez, különben csak könnyebben bekebelez. - Tehát a szellemi lényét kell elpusztítani, ami talán itt lehet. - talán itt rejtőzködik nekünk pedig csak meg kell találni. Na nem mintha ez olyan egyszerű lenne, hiszen ezt a helyet ő hozta létre, ő formálta, mi nem vehetjük csak úgy át felette hipp-hopp az irányítást bármennyire is jó lenne. - Talán, de ezt egyelőre nem tudhatod, főleg hogy Vanessa nem emlékszik semmire. - talán rokonok, bár én sosem tulajdonítottam olyan nagy jelentőséget a vérségi köteléknek. Valószínűleg azért is, mert a szüleim eldobtak maguktól, akkor mégis miért számítana bármiféle rokoni szál? A tettek a fontosak, számomra mindig is így volt és kétlem, hogy ez valaha változna. E miatt is értem meg nehezen Gerard küzdelmét, hogy kiderítse ki is valójában, hiszen nem lesz más ember attól, ha megtudja az igazat. Mindenesetre megtorpanok, amikor a kamra feltárul, pedig szívesebben lépnék le innen, miközben mintha a hely változna? És beérnek minket a többiek is szép lassacskán. Egyáltalán nem tetszik, hogy az ismerős arcok szintén gyerekként, de itt vannak. Talán tényleg él, hogy az ellenségem ellensége a barátom, de azért velük nagy barátságot biztosan nem fogok kötni. - Úgy tűnik mégsem a jó oldalon álltak. - vágok vissza, ami ezen a hangszínen és gyermeki arccal nem olyan hatásos, mintha felnőttként tenném, nem csoda ha kissé még a számat is elhúzom, de nincs mit tenni én is úgy döntök, hogy a kamra lesz a megoldás, főleg ha ők is ezt választották és úgy fest nem igen jutunk ki innen, hogy ne omoljon ránk az egész hely. Viszont szokásomhoz híven nem lépek be elsőként, ha kell feltartom a démont, és utolsóként lépek csak a kamrába, amikor már mindenki ideért.
//Vagy-vagy alapon, először az elsőt próbálja a démonra: Inkvizítor 4. szint: Közepes szintű sötét teremtmények esetén egyet kiválaszthat, amit irányítani tud, de maximum 12 órán át. VAGY Szent fény: 5 méter sugarú körben képes az összes jelenlévő kisebb szintű sötét lényt elpusztítani, magasabb szintűeket sebezni.//
Daphne most, hogy utolérte Shannát, már együtt próbálják törni a fejüket, hogyan kéne kijutni innen. Daphne így, hogy elűzte a szörnyű gondolatokat, maga a hely is kezd átalakulni, immár egyre kevésbé az árvaház, és Bob, hanem mintha egy családi kripta lenne, lehet, hogy Daronel Deneira/Gabrielle egykori menedéke, mindig ide jött vissza regenerálódni, és ezek az ő emléktársai is egyben. Shanna nézelődik, hiszen tudja, hogy mielőbb le kéne rombolni az épületet, vagy azért, hogy kinyírják, vagy előcsalják a gonoszt. Észrevesz a falon egy képet, ami magát a grófnőt ábrázolja, négy ellene törő mágussal körbevéve. A kép viszont ahogyan a többieket siettető Daphne elhalad mellette, elhúzódik, és egy rejtett kamra pattan ki. A kamra nagyon szűkös, hiszen tucatnyian vannak, de beférhetnek. A helységnek nincsen kijárata, de akkor miért nyílt ki? Viszont a kép elkezd a helyére menni, kattanó hang hallatszik, ha kifelé mennek az épületből, talán sosem tudják meg, mi lett volna bent. Viszont ha csapda, akkor ott halnak meg.
Lizzy és Alastair képeket nézegetnek, és meg is találják az egyik legfontosabbat. Nyolc testvér, aki közül Gabrielle valóban a legidősebb, talán még a második testvér előtt sokkal született. Nyolc testvér, nyolc csáp, így jön ki a pók végleges formája. Talán maga a nő is azért választotta ezt a groteszk fizikai testet, mert egykori családjára emlékezteti. Tehát igaz, hogy ő volt az első mindük között, de ebben a formájában elpusztítható. Eileen jól emlékszik, a lényt már látta, és elriasztotta egyszer. A gonosz tehát régóta figyeli őket, táplálkozik a félelmükből. Még az is lehet, hogy a Testvériséget is ő hergelte fel, buzdította, hogy Grindelwald mellett próbálják meg a káoszt szítani. Ám Grindelwald valóban a mágia felszínre hozása mellett kardoskodott, így nem tudni, hogy a két cél mennyire fonódik össze, Gabrielle talán minden világban megtalálja azt, akinek az árnyékában még több lelket ehet. Selene mágiaérzékel, és rájön, hogy ha kifelé sietnek, akkor rájuk fog omlani az épület, és csakis a kinyíló kis kamra lehet a vészkijárat, de csak annyit lát bentől, hogy rengeteg rúna borítja az ajtó és ablak nélküli apró kamrát, felhívhatja erre a többiek figyelmét. Ginny is utoléri a csapatot, és már ő is látja, hogy az épület kezd szépen összeomlani, a falak remegnek, roskadoznak, a képek elkezdenek leesni a falról.
Grayson faggatja a kislányt, aki metssző mosollyal megvonja a vállát. – A Testvériség nagy része már korábban rájött, hogy mit akar valójában a grófnő, és ellene fordultak. Ez a kettő eléggé jól bírja a sarat, de ők is elbuktak, bezárta hát őket, amíg meg nem éhezik. És hogy én ki volnék? Hát nem tudod? – Változik meg az alakja, ez az a káoszdémon, akinek Gabrielle a bárkából kizuhanva, a habok között fuldokolva eladta a lelkét. A démon pedig ott él a gonosz tudatában, ahol most is vannak. A kislány helyét lilás köd veszi át, hőseink már alig látnak, de gyorsan kell dönteniük, hogy merre is mennek. Dany még kinyitja a cellát, bent a szőke kislány, és a fekete hajú srác fel is pattan. – Egy frászt! – Szólal meg a kislány, Annabelle láthatóan már nagyon pipa, hogy mindig hőseinbe botlik, ám a fiú bólint, így a lány is kénytelen kelletlen bólint. – Legyen! – A fiú eltesz a válltáskájába egy dobozt, ami mellettük volt a priccsen, de nem magyarázkodik. A kettős Shanna és Daphe mellé érve már mászik is be a kamrába, láthatóan ők tudják, hogy mi itt a lényeg. – Áh, hölgyeim, ezúttal egy oldalon? – Kérdezi JED a két aurortól hamiskás félmosollyal, pálcájával megvilágítva a kamrát. Most már többen is látják, hogy rengeteg rúna van a falon, mintha csempék lennének.
határidő augusztus 26
A hozzászólást Kalandmester összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2020-08-20, 10:16-kor.
Minden nyelv, minden szomorú szava közül a legszomorúbbak ezek: "lehetett volna!"
Ginny tekintetét elkapom és bocsánatkérően nézek rá, annyi időnk nincs, hogy mindent elmondjak úgy, hogy szegény ne legyen elveszve az információ morzsákban, de igyekszem a többieknek majd úgy válaszolni, amiből leszűrheti mindenki a lényeget.. Legalábbis megpróbálok. Selene kérdésére Daphne válaszol annyival még halkan kiegészítem. - Gondolom, nem csak az ő emlékeinek a töredéke van most jelen. Végül is.. kilencen vagyunk az elmédben.. Plusz Deneira. - nem okoskodásnak szánom, igazából marhára találgatok. Arra, hogy a grófnő arca olyan mint az enyém most... mármint a mintákat tekintve igencsak meglepődök. Még a szám is elnyílik egy pillanatra de a szó bent reked. Shanna pedig kontrázik. - De ők csak heten voltak... Mármint apáék.. Hét testvér. - a hét közül pedig érezhetően egyértelműen kizárom Deneirat. Pörgetem a gondolatokat tovább aztán egyenest Shannara meredek. - Ha Deneira esetlegesen a nyolcadik, vagy teszem azt, a legelső testvér, akkor az azt jelentené, hogy akiket említettél.. Vanessa és Jack... távolról, de Aminek meg nekem a rokonaink. - erre a gondolatra, hogy vannak rokonaink valamiért egészen felélénkülök. Persze aztán lehet az egész tévedés, hiszen, ő is feltételes módban beszélt róluk. Arról meg persze fogalmam sincs, hogy azóta az egyikük már nincs a fizikai síkon. Vanessáról meg talán épp okkal nem mesélt apa. Nem mintha a suliban nem botolhatnék majd bele... Csak éljük túl ezt.. - Mindenesetre, ha a grófnő valóban apa életben maradt egyik testvére... - egy halk baljós nyüffenéssel engedem ki a levegőmet, mert ez bizony nagyon nem jó jel. Bár sosem láttam apát ereje teljében.. Így tapasztalásból fogalmam sincs mire lenne képes, de történeteket mesélt, nem is egyet. Mivel Shanna és Daphne képzett aurorok, akik ráadásul találkoztak már a témával, így leginkább nekik szól a mondandóm menet közben, de nem zárom ki a többieket sem, bárki hallhatja. - Apa azt mesélte, hogy a halhatatlanságát az adja, hogy a szellemi lénye, folyamatosan újra generálja az eredeti állapotába a fizikai testét bármi is történjen vele... A kettő közötti kapcsolat a kulcs... nála.. - jelenleg fel sem merül bennem, hogy egy olyan információt osztottam meg amit Ivor magától biztosan nem dörgölne senki illetéktelen orra alá. Valamiért bennük mégis megbízom, talán jobban mint kellene hirtelen. Agyalok tovább és arra a következtetésre jutok, hogy amennyiben a grófnőnél is hasonló a működési elv - Deneiranak talán meggyengült, vagy elforgácsolódott ez a kapocs... - ez valahol szomorú, de sorsszerű lenne. Bár ezek csak feltételezések, és ezek legfeljebb akkor igazak, ha Deneira legalább részben hasonló elven működik mint apa... - Talán ez a végső menedéke... De épp emiatt, lehet nem csak Daphne elméjét tudjuk feltérképezni.. - Abba bele sem gondolok valamiért, hogy egy épp egy olyan lényt készülünk likvidálni ami hasonszőrű apával.. Örülök, hogy ő nem azt az utat választotta mint a "nővére"(?).. Aztán ezt követően igazából hallgatok és követem a többieket. Az árvaháztól a hideglelés kerülget, de igyekszem arra tréningezni az agyamat, hogy igenis ki fogunk innen jutni és ez mind csak átmeneti állapot. Pálcám a kezembe, amióta a mumusriasztót megidéztem, azóta szorongatom. Én kevésbe foglalkozom most a két varázslóval inkább a környezetre figyelek. Fülelek, honnan mit hallok.
Eddig úgy voltam vele, hogy meg kell bíznunk a kislányban, de amikor a saját apja is gyanút fog... Nos, az annyira nem kellemes, főleg miután összeáll a kép, ahogy a professzor elismétli a Vita által említett neveket. - Ha az előbbiek, akkor attól tartok, nem egyszerű gyerekek - mondom halkan, de úgy, hogy ha esetleg Vittoria alakjában is valami ellenség van, ne keltsek vele gyanút, de ha nem a barátai, ahogyan azt állítja, akkor abból nem lehet baj. És remélem, hogy a többiek is értik, mire gondolok. Bár ebben nem vagyok biztos, hiszen egyikük sem volt ott a bálon. Nem akarom kimondani, hogy nem egy csapatban játszunk velük, de az a sejtésem, hogy talán jobb, ha itthagyjuk őket... A bálon és a katedrálisban történtek után legalábbis biztosan, és ha a gondolataim nem csalnak, hogy ők azok, akikre éppen gondolok. - A pók pedig... egyszer találkoztunk valami másvilági lénnyel a Royal Albert Hallban. Biztosan köze lehet hozzá - mondom, mivel tisztán emlékszem rá, hogy én magam gyengítettem le azt az izét egy riasztóbűbájjal. Ha más nem, valamiféle rokonságban állhatnak egymással, az a múltkori és "Ő", akiről a lány beszél. - A grófnő valamiféle kapcsolatban állhat Grindelwalddal? - teszem fel a kérdést nyíltan a kislánynak, mivel a másik kettő egész biztosan igen, és talán jó lenne tudni, hogy akkor köztük most mik is a viszonyok, miért kerültek ők is erre a helyre, ahová mi. Aztán előkerül a patrónus, miközben azon morfondírozunk, hogy érdemes-e a két "gyerekkel" összeállni. Én a nemre szavaznék, de ha segíthetnek, hát oké, de azt hiszem, nem lenne érdemes kockáztatni. - Ezzel egyetértek, húzás kifelé - jegyzem is meg, ha megkaptuk az üzenetet Shanna madarától. Ha mindenképp ragaszkodnak hozzá, hogy hozzuk ki a gyerektestbe bújt varázslókat, akkor kelletlenül beadom a derekam, de amúgy inkább kifelé orientálódnék innen és jelzésértékűen el is indulok arra, amerről jöttünk, remélhetőleg a sejtelmes utalásaimat mindenki érti, még Dany is, akit láthatóan megbabonáz a húga látványa és emiatt a kritikus gondolkodás éppen nem az erőssége.
A nyomkövető varázslatom biztosan mutatja az utat. Lassan a kirakós néhány darabja a helyére kerül - legalább is Alistairrel, Ivorral és Daronel Deneirával kapcsolatban, mert a világ, ahol vagyunk, minden pillanatban más benyomást kelt. Abban nem tévedhetünk, hogy Daphnehoz van köze, onnantól kezdve, hogy eljutunk az árvaházhoz, de abban az elméletemben én sem vagyok biztos, hogy át tudnánk jutni egy “gyengébb elmébe” és ott könnyebb lenne kijutni. Vagy hogy egyáltalán érdekünkben áll minél előbb kijutni, hiszen az is lehet, hogy Daronel is itt bújik meg, egyszerre tűntünk el a kviddics arénából, talán egy helyre is. - Igen, neked pedig nem kisgyereknek kéne lenned? - kérdezek vissza, az utóbbi időben túl sok minden történt, Vanessa kísérgetése a világban, Jake, Nox, a mugli iskolai nyomozás, úgy tűnik lemaradtam arról a momentumról, hogy Ivor gyerekei egyszer csak tinédzserek lettek. Viszont kicsit összevonom a szemöldökömet és megpróbálok felidézni mindent, amit Jake elmesélt az elmúlt évek alatt, vagy amit a többiek mesélhettek. - Ha Deneira síkvándor és abból a fajból származik, mint Ivor, akkor… Lehet, hogy rosszul emlékszem, lehet, hogy összekeverem valakivel, de mintha Vanessa és Jack… mintha a gyerekei lennének. Abban a másik világban legalább is azok voltak, talán. - nem valami magabiztos megállapítás, de tényleg valami ilyesmi rémlik, nem csoda, hogy Jake sose akarta magát Jack-kel azonosítani, de furcsa, hogy ez az egész most ugrik be. Vanessa azt mondta, hogy alig emlékszik valamire, bár nem hiszem, hogy az sokat segít, ha elmondom neki, hogy ez az ősöreg síkok és terek szörnyetege lehet, hogy az anyja. - Tévedhetek, de Elizabeth fizikailag erős, mentálisan pedig, nos… Nem. - válaszolok Selene-nek, ugyan nem indokoltam meg, hogy miből, de most nincs időnk végigmenni mindenkin. Rengeteg aspektust kéne végigvenni, ki tanult legilimenciát, oklumenciát, milyen képességeik vannak, és persze közrejátszik az is, hogy nagy hangsúlyt fektetek az emberek megfigyelésére, ami nagyon is az előnyömre válik, ellenben senki sem szereti, ha közlik vele, hogy letapogatták - mentálisan vagy sem. Daphne szavaira bólintok, a Nezabart is átjárta a sötétség, el kellett pusztulnia egyszer, hogy megtisztuljon a sok szörnyűségtől így az, hogy ezt az épületet kell lerombolnunk egészen logikusnak tűnik. Viszont amikor közelebb hajol ugyan megmerevedik az arcom, hogy ne tátsam el azonnal a számat, de azért szíven üt, amit mond. - Értettem. - válaszolom egyszerűen, kissé talán katonásan, de ott van a szememben a tisztelet és az aggodalom keveréke. Nehéz rá egy középkorú nőként, egy magasabb beosztású személyként gondolni, amikor itt áll előttem lázadó cuccban, színes hajjal és a múltjával, amiről eddig semmit se tudtam. Ginny felveti a patrónust, és ha más nem hívja életre, hát megteszem én, hogy egy üzenettel találja meg a többieket. Elméletben nem lesz nehéz dolga, hiszen a nyomkövető varázslatom mutatja az utat, de a skarláttangara patrónus összehasonlíthatatlanul gyorsabban tud majd leérni repülve, mint mi, akik óvatosan haladunk egy csapatban.
Minél előbb távoznunk kell az épületből és el kell pusztítanunk, akárhol is vagytok, igyekezzetek kifelé!
// Patrónus - SVK 49 pont, Varázserő 27 pont
Jó számok: 1, 2, 8, 9 Rossz számok: 0, 3 Dobás: 1//
Őszintén szólva kiráz a hideg ettől a lidércnyomásos helytől. Mégis muszáj erősnek, és határozottnak mutatni magamat. A többek érdekében is. Ezért is indulok a megfelelő szoba felkutatására. - Igen. Szép. A jelentése győzelem. A latin mitológiában a győzelem istennőjének neve volt. Bár győzött volna a betegség felett is. Bár megkímélhettem volna tőle... - válaszolok egy szolid mosollyal Lizzy arra a felvetésére, hogy szép neve van a húgomnak. Aztán meghallom, az apám húgomhoz intézett kérdéseit, és szinte reflex szerűen lépek a lány és apám közé. - Hagyd békén! Ő legalább segíteni próbál, ami több, mint ami rólad elmondható volt az elmúlt 10 évben. - nem, láthatólag az én fejemben meg sem fordul semmi olyasmi, hogy a húgom esetleg nem a húgom, csak valaki felvette az alakját. Szóval, ha ez az egész csak valami rémes morbid átverés, akkor esetemben teljes a sikere. Jól láthatóan elhiszem a lány minden szavát, akármit is feleljen az apám képtelen "Ki vagy igazából?" kérdésére. Meg egyébként is. Talán még mindig túl naiv, és jóhiszemű lennék? Meglehet. - Mellesleg honnan veszed, hogy az segít, ha rágyújtjuk az épületet? Főként mert ez már a középkori mugli inkvizíciónak se nagyon jött be, mint öljük meg a boszorkányt módszer. - teszem fel a számomra szinte magától értetődő kérdést. Persze félre értés ne essék, azért nem akarok én vakon, mindenféle pókszörnynek nekiesni, minden felkészülés nélkül. Nem terveztem fejjel a falnak, vagy inkább a halálnak rohanni. Pusztán próbálok logikusan gondolkodni. - Ne félj, semmilyen póknak nem engedem, hogy bántson. Vigyázok rád. - mondom bátorítóan Lizzynek a megjegyzésére a pókról. Nem különösebben félek tőlük. A mumumsom valószínűleg egész másként jelenne meg. De azért addig nem is hadakoznék pókokkal, amíg nem muszáj. Sem közönségesekkel, sem acromantulla szerű szörnyeteg méretűekkel. - Én inkább amondó vagyok, hogy kérdezzük ki ezeket a "gyerekeket" arról, hogy mit tudnak. Jobb átmeneti szövetséget kötni, és képbe kerülni, mint vakon vagdalózni. Aztán eldönthetjük, hogy milyen módszerekkel támadnunk arra a pókra vagy mire. - vetem fel, miközben megérkezünk a keresett szobához. Ha nem érkezik semmilyen nyomos ellenérv senkitől, akkor a kulcsot a zárba helyezem, és elfordítva azt be is lépek a szobába. Gyors pillantással nézek körül a szobában, továbbra is tartva magam és a többiek előtt a pajzsbűbájt. Ha bent találom azokat a gyerekeket, akikről a húgom beszélt, a lehető legnyugodtabb, és barátságosabb hangnemet felvéve szólítom meg őket. - Hello! Daniel vagyok. Talán segíthetünk egymáson... - nem igazán mond nekem semmit sem a húgom és az apám által emlegetett két név. Legalábbis nem kötöm őket össze a Testvériséggel. De ha képben is lennék ilyen szinten, akkor is jelenleg szükségünk van, minden szövetségesre. Hogy is mondta egyszer Gina... "Az ellenségem ellensége a barátom." Nos, majd elválik.