Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebbϟ Konyhafolyosó
  Today at 11:19
Jacob Troops

ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 21:36
Ginny Weasley

A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Nox Djarum
 
Sidney Smallwood
 
Cody Armstrong
 
Gina Accipiter
 
Nancy Lukey
 
Jacob Troops
 
Ginny Weasley
 
Armand Stansson
 
Janette Troops
 
Statisztika

Összesen 591 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Colette Blackbourne

Jelenleg összesen 39359 hozzászólás olvasható. in 3498 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Rúnák terme (VI. emelet)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Luna Lovegood
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 19
ϟ Hozzászólások száma : 1446

TémanyitásTárgy: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-05, 08:19

First topic message reminder :


Rúnák terme

Kis terem, közel az északi toronyhoz a hatodik emeleten, ahol a rúnaismeret órákat tartja Reginald C. Barnby.

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,

ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://xmen-firstclass.forumotion.com/

SzerzőÜzenet
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 23:40

Elfogadna egy bocsánatkérést. Elfogadna, de nem jön. Ő meg a bocsánatkérések nincsenek jóban. Csak fixírozza a férfit, mintha most, mintha most jönne, de nem. Egyszerűen képtelen rá, hogy elnézést kérjen valamiért. Pedig annyival egyszerűbb lenne a helyzet.
- Akkor mi a rossz hír? - teszi hozzá, mert hogy ha valaki úgy kezdi, hogy a "jó hír az", annak az a folytatása, hogy van rossz hír is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 23:24Sienna & Reginald


- Ez a vesszőparipád? Nem, nem gondoltam ennyi miatt levenni a kezemet rólad, viszont egy bocsánatkérést elfogadnék... nagyot üt az a tintásüveg, főleg a sarka. Valószínűleg kék folt is marad utána.  
Félig komoly fintorral masszírozom meg a mellkasom ominózus pontját.


by RCB


A hozzászólást Reginald C. Barnby összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2014-12-09, 00:13-kor.
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 23:10

Hallgatja a másik mondanivalóját, és abban igaza van, hogy okkal ő a tanár, személye meg a diák. A mosolyt nem tudja kitörő örömmel fogadni, valahogy nem áll rá a szája. Azelőtt sokat mosolygott. Legalábbis sokkal többet, de az anyja halála óta ez nem így van. Az érdekes tény az, hogy az apjával ugyanez a helyzet.
Azután megérkezik a jó híres rész. Nem szereti az ilyen fogalmazásmódot.
- Hagy találjam ki, a rossz hír, hogy nem fog vállalni, mert kezelhetetlen vagyok. - Valahogy nem látszik semmi változás az arcán. Felvértezte magát, felkészült rá. Nem volt egy jó első benyomás. Már annyi neki, kár keseregni rajta, majd tanul könyvekből, keres valakit valahol, aki foglalkoztatja. Megoldja valahogy.Túlélő fajta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 22:56Sienna & Reginald


- Hacsak rejtve nem hüllő vagy, hatalmas pikkelyekkel, kötve hiszem. A mágia felismeri. Felismerte még azt is, ahogy elmorzsoltad a krétát a védelmi rúnán. A feladat a gyors és hatékony, nem pedig a gyöngybetűs és maradandó volt. De igen, több lehetőség volt előtted, az hogy hogyan fogalmazol a rúnákkal ténylegfifikásabb és rugalmasabb, viszont nekem az a dolgom, hogy a helyzetben működőkre hívjam fel a figyelmedet. Máskülönben ha nem így lenne, nem ülnél itt a hetedéves külön rúnatanon, hanem te okítanál másokat.
A mosolyom könnyedén futja és ragyoja be az arcomat, bárminemű rájátszás nélkül. Hagyom a földön a rajzolatot, de mégis ügyelve, hogy ne lépjek a mágiával futott vonalakra lépdelek visszafelé, a másik padja felé.
- Szóval a jó hír, hogy nagyonis van helyed nálam, nem túlzott édesapád.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 21:41

Nem hergeli a visszakérdezés annyira, mint hergelhetné. És nem is érez késztetést kifejezetten, hogy válaszoljon. Mármint de, érez, de a dühe még erősebb. Csak hogy az párolgóban van, míg Barnby közel sem. Nem úgy a mumus. Elrévedve figyeli, ahogy a kréta surran, a csíkok megjelennek, a mumus elpárolog. Valahogy vele együtt a dühe maradéka is azért. Mármint a kitörésből. Van egy alapszint, aminél lejjebb már régóta nem jutott. A tekintete most már csak az alap komolyságot tükrözi, és a szekrényt figyeli annak ellenére, hogy hallotta és látta a becsukódását.
A kérdésre meg már rég tudja a választ, egyszerűen csak nem érti, miért ez a kérdés tolódott előre a prioritási listán.
- Nem csak egy jó megoldás létezik. Írhattam volna vagy tizenöt fajta különböző védelmet, ez lett belőle. A bőrre írásnak meg van az a veszélye, hogy a bőr apró repedései eltorzítják a jelet és esetleg nem kívánt hatásai lesznek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 21:26Sienna & Reginald

A kezdődő lelkesedésben gesztikulálásra emelt karjaim erre a dacos visszakérdezése elengednek, és sóhajban emelkednek meg kissé a vállaim.
- Írjam körbe jobban a kérdésemet? A közönség segítsége kellene, esetleg felezzük meg a válaszlehetőségeket? - az elveim között szerepel, hogy nem a nebuló a témavezető az órákon. Még mindig én vagyok a szabályalkotó, és akármennyire is laza a stílusom, a makacsságomon ez tökéletesen érződik. Legalább annyira kemény a fejem, mint a másiknak.
Viszont amíg megadom a lehetőséget a lánynak, hogy válaszoljon tisztességesen, addig van kapacitásom a mumussal foglalkozni. Szinte szórakozott gyakorlatiassággal veszek el egy vörös krétát az asztalról, amivel egy egyszerű vonalat húzok a csapda körétől a vándorszekrényhez. Ezt persze stílusosan kicsit megcsippentve a nadrágszáramat, egy kisterpeszből hajolva, széles és lendületes mozdulattal viszem véghez.
Amikor mindez megtörtént, akkor egyszerűen hozzábiggyesztek egy megfordító és egy kapcsolórúnát a másik kész köréhez.
És lám, nem nagy ördöngösség. A mumus formát bont, mintha ott sem lett volna a betegségben enyésző árnyékember. Viszont a szekrényajtó becsapódása erőteljesen sejteti jelenlegi helyét.
-Nos?

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 21:09

Durcázás, hát hogyne. Épp az előbb próbálta átlyuggatni a mellkasát egy tintatartóval, ő meg még tanári értekezletet tart egy személyben. Nem akar a mumus felé nézni, nem is néz arra. Mereven bámulja a professzor azon részét, ami szemszintben van. Valami has maximum mellkas lehet az ítélet.
Fárasztó a sok szöveg, amit hozzátesz. Akkor is, ha van értelme. Igen, magára kellett volna rajzolnia egy sor rúnát, rájött már a monológból. Viszont nincs abban a hangulatban, hogy most erről tárgyaljon. Még mindig haraggal a tekintetében pillant fel a másik arcába.
- Komolyan nem azzal kezdi, hogy büntetőmunka? Vagy hogy soha többet vissza se jöjjek? - Az alap arckifejezés mellé kissé értetlenül emeli meg a szemöldökét, mert hogy tényleg nem érti. Vagy ez is egy azok közül, akik megrémülnek az apja címét látva, és nem mernek felszólalni még akkor sem, ha gondjuk volna.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 03:22Sienna & Reginald

Ha akar, ha nem, jönni fog a leányzó. Valóban nem akarok azért kék-zöld nyomot hagyni a karján, de az akaratomat véghezviszem, és becsüccsentem a padba.
- Nnna, ha elfelejtetted ezt a durcázást, akkor folytathatjuk is a lényeggel.
- A testemmel-arcommal Sienna felé fordulok, két, figyelemfelhívóan felemelt mutatóval is kezdve bele a monológba, közben lassan hátrálok. Természetesen a mumus kissé tanácstalanul, és ép ezért vesztve a hangsúlyából álldigál a helyén. Nagyjából takarom is a hátammal.
- A kör tökéletes ötlet volt, majdnem időben be is fejezted, de... de ha meg akarod védeni magadat, és körben gondolkodsz, akkor magad köré rajzolsz, és nem várod meg hogy hátha a valami belesétál a csapdába. Ez egy defenzív csapda, annak majdnem tökéletes, neked pedig szimplán defenzívnek kellett volna lenned - ha rögtön azzal kezded le sem tudott tolna tapogatni a mumus. Na, és mi lett volna még hatásosabb, ha nem magas kis körébe húzod fel a rúnákat? Mi van még közelebb hozzád, mint a lábujjad előtt körbe a talaj, ha saját magad óvnád valamitől...?
Azért várnék némi interakciót is amellett a felvetett áll mellett, erről szól az élet. És a leányzó biztos lehet mostanra abban, hogy nem a berendezésdobálást teszem az első napirendi pontra.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-07, 03:05

Nagyon nem akar menni, meg is veti a lábát. A vörös köd már párologni látszik a szeméből, a tekintetéből, az arcáról, de azért el még nem oszlott teljesen. A férfi megszólítása, az, hogy mutatna valamit. Hát másra nem tud gondolni, mint hogy egy eltanácsolás vagy büntető munka. Nem volna meglepetés, az elmúlt egy évben nem is volna újdonság. Még az arcvonásai is durcás szögletesen néznek vissza Barnby professzorra.
Végül muszáj engednie a szelíd erőszaknak, hogy visszahurcolják, és szinte lenyomják egy padba, hogy ott is maradjon. Dühösen szegi fel az állát, ahogy a tekintete a férfiembert követi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-07, 02:49Sienna & Reginald

- Na gyere, Bogaram, mutatok valamit. - A kontextusból kiragadva merész is lehetne, szóval ne ragadjuk ki abból a megszólalásomat. Amilyen dacosan ellenkezik egyébitánt a másik, nekem úgy kúszik vissza a derűs nyugalom az arcomra, és egyébként is sugárzom magamból, mintha legalábbis radioaktív lennék. Ha szelíd erőszak azért ennek ellenére megkövetelt a helyzetben, szóval ennek fényében kívánom elindítani magunkat, vissza a terembe. Persze, a mumusproblémára is gondolok.
- Csak csüccsenj be az egyik padba, rendben?

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 19:33

Valahogy a tény, hogy eltalálja a másikat, nem nyugtatja le, sőt. A kifolyó tinta pacába gyűlése is valami kellemetlen, torokban szorító éréssel vegyül, nem beszélve a kezelhetetlen haragról, amt érez. Még a felszólításra sem néz oda, nem figyel, nem reagál, csak megy a saját feje után. Kemény, mint a kő.
Végre kiszabadul, mehet, amerre lát, vagy éppen pont hogy nem lát. Még az ajtó félfában meg is akad kissé, így veszít a lendületből meg az előnyből is, és valóban, nem kell sok idő hozzá, hogy a férfi a karjára ragadva érje utol.
Megpróbálja kirántani a szorításból, de szilárdan fogják, hát kénytelen szembe nézni fogva tartójával.
- Engedjen el, az órának láthatóan vége!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 14:31Sienna & Reginald

Igazán aljas húzás akkor lett volna, a be sem jelentem, mi fog történni. A korrektség stresszfaktorral arányos elegyét a véleményem szerint tökéletesen megadtam. Tehet alatt nő a pálma... bár jelenleg leginkább alulburjánzik.
Figyelem a lassan, betegen vánszorgó nő-mumust. Tökéletesen sejtem, kije lehet, nem kell nyomozónak lenni, hogy az ember ilyesmiket kideríthessen. Azt is megfigyelem, hogy a lány dermedtsége igencsak későn oldódik, majdnem túl későn, és akkor sem tökéletes. Ráadásként nem is mindegy, merre felé hurkolódik ez a kör... na de ezt majd később. Behúzva ugyanis az az Eolh, a mumus pedig egy láthatatlan kalickába kerülve kapirgálja a mágikus falakat.
Itt már én is kiengedek a tüdőmből egy ottmaradt adagnyi levegőt, és már épp kiszélesedő mosollyal csapnám össze a tenyerem, amikor... amikor egyenesen a képem felé látom repülni azt a fránya tankönyvet. Nem mintha nem értenék egyet a másikkal - nekem is kedvem lenne dobálni, csak nem az arcomra, ami voltaképpen a munkaeszközöm is.
Az utolsó pillanatban térek ki a vaskos gerinc elől, mielőtt még rugalmatlanul ütközne az orrommal. Ráadásként hátra is kapom a fejem a vállam fölött, ahogy utánanézve az nekicsapódik a szekrénysornak mögöttem.
- Miss-ugh. - pontosan ennyi jön ki a torkomon, ahogy fordulok vissza, mert telibe a mellkasomon talál egy kocka formájú fiola. Az üveg ezután engedve a gravitációnak a padlóra hullva szétcsattan, kék tintával terítve be azt, és fájdalmamra, a cipőmet. Már cseppet sem egyenes a tartásom, bár valószínűleg ennek is köszönhetem hogy a többi, nem túl kártékony tereptárgy mind mellettem és fölöttem suhan el.
- Miss Morgan!
Ezt már éppen ezért nem szakíthatja félbe holmi fájdalmas tintatartó. Tenyeremet még mindig a becsapódás pontjára tapasztom, és ahogy elfogy a dobálnivaló... hát látom, hogyan iramodik el a kis szöcske.
Megforgatom a szemem mert tudom mi következik. Egyrészt nem szokásom dolgokat annyiban hagyni, főként miután ilyen tombolást végzett az opponens. Így a kelletlen szemforgatás után már iramodok is, egy fájdalmas fintorral engedve el a mellkasom.
Ami azt illeti kicsit több kell ahhoz, hogy egy kis tini lefusson, hamar beérem, és az egyik karjára fogva fordítom magam felé.
- Sienna, még nincs vége az órának. Gyere szépen. - határozottan tartom, és jelentőségteljes pillantással tekintek le az arcára.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-06, 10:06

Aljas húzás. Csak így lehet jellemezni a mumust. Meg azt, amit láttat. Egyszerűen sápatag, az első sokk után pedig azt érzi, hogy majd szétfeszíti a düh. Az a düh, amit az anyja halála óta érez. Megpróbálja behúzni a rúnát. Úgy sikerül, hogy a kréta darabokra mállik a kezében, de végül sikerül. Csapdába esik a lény, ahogy a körbe vándorol, aktiválódnak a rúnák. Ő viszont már nem a mumust figyeli. Remeg. Csak ezúttal nem a félelemtől. Vagy inkább a félelem és düh keverékétől száll le a vörös köd elé. Felkapja az első keze ügyébe kerülő tárgyat, ami valószínűleg a rúnás könyv, és a tanár felé hajítja. Fejre céloz. Azután következik sorra bármi, amit talál. Tinta, penna, könyv, pergamenek. Mikor végzett a tombolással, egy elkeseredett fújással vágtat ki a terem ajtaján, szélesre tárva hagyva azt. Még a könyvét is bent felejti, de képtelen tisztán gondolkodni. Csak megy, mint aki se lát, se hall.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 02:57Sienna & Reginald

Nem az én vesszőparipám, a leányzó élt vele másodsorban is. A szemforgatást mondjuk tényleg nem látom, de ha látnám is sem lenne lényeges a jelen helyzetben.
A külső megfigyelőhöz képest talán kicsit élénk, de főként nyugodt léptekkel követem a lassan formálódó jelenséget. Az egész jelenet miatt lecsapódó információmorzsákat úgy szedegetve, mint a kismadarak.
Érdekes, határozottan.
Aztán siklik csupán le a tekintetem a krétával a kézben dermedt leányzóra, majd tovább, a kimaradt rúnára:
- Eolh, mint a vasvilla, húzza csak be. - hallatszik a határozott hangom, bár bizonyára a másik számára mintha egy másik dimenzióból szólna. Történetesen megadnám még a lélekőrlő szituációban a lehetőséget, hogy a lány józansága győzedelmeskedjen a félelme fölött.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-06, 02:39

A hátát bizony, épp ezért enged meg magának egy odaillő szemforgatást. Szexista megjegyzés. Ez valami vesszőparipa lehet nála. És még az ujját is kedélyesen emeli.
Mindegy, munkához kell látni, és úgy sem lesz elég az idő, hogy megbirkózzon vele. Vagy mégis. Hallja a mocorgást, de nem néz fel, csak rajzolja a rúnákat. Rajzol és rajzol, már a kör utolsó tagjánál tart, mikor tökéletesen jeges félelem markol a szívébe, ahogy megérzi a szagot. A kórházi fertőtlenítő illatát. Folytatnia kell. De mit is? Tudja, mit fog látni, ha felnéz, pontosan tudja. És mégis, képtelen nem felnézni. Oda, ahol az anyja áll kórházi köntösében, csont soványan, sápadtan, beesett, hályogos szemekkel. Az utolsó csepp vér és megfagy az ereiben, legalábbis úgy érzi. A hideg is kirázza, úgy bámulj a jelenést. Mozdulni sem képes, még levegőt venni is alig, nem hogy a feladatra koncentrálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 02:22Sienna & Reginald

- Strigulázva a második szexista megjegyzés. - A hátamat láthatja a másik, meg az erre a replikára elmenőben, figyelmeztetően felemelt mutatómat, ahogy ugyebár vonulok. A hangom kedélyes, éppcsak mintha fel is nevettem volna a visszavágáson. Tökéletesen érzem az egyensúlyt, hogyan legyek élettel teli, de nem harsány.
Pár lépés csak az én lábaimmal és megállapodok az egyik emberes szekrény előtt, majd gótikus kulcsa fejére akasztva a mutatóm fordulok meg.
Sienna persze a papír fölé borul - egy vérbeli Babbling-tanírványtól mást sem vártam volna. Legfeljebb még, hogy kérelmet ír latinul a mumusnak zaklatás ellen...
A tartásomban egyébiránt nincs semmi fenyegető, ha a másik a munka közben vet is rám egy pillantást: fél tenyerem még mindig a zsebemben, óra sem tik-takkol a háttérben. Az egyetlen bizonytalanság ugyebár a balomban elhelyezett kulcsfejben rejlik, amit bármikor nyithatok, amikor kedvem úgy kívánja.
Voltaképpen egészen addig a bizonyos fordulópontig biztos vagyok benne, hogy jobb volna talán meg sem alázni a lányt, viszont ahogy a krétával karistolt rúnák a padlón, és körben kezdenek el rendeződni, széles mosollyal vetem fel az állam - és nyitom az ajtót.
Történetesen ez a vándorszekrény az, amit Lupin is előszeretettel használ az óráin, de most jó szolgálatot tesz... Én mintha nem is léteznék a mágikus bestia térképén, úgy ignorál. Viszont hacsak a vörös Hollóhátas nem volt olyan sebes, hogy ezt a fenyegetést kiküszöbölje, akkor a lény figyelme kereszttüzébe kerül, és kihúzza belőle a félelmének tárgyát. Ilyen formában közlekedik tovább felé.
Én pedig ha látszólag rest is vagyok, mégsem teljesen. Egyrészt kíváncsi vagyok a fenyegetettség mennyiben befolyásolja a másikat - folytatja a karcokat, menekülőre fogja... bármi kis jel tökéletesen érdekes a szememben.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-06, 01:59

És rögtön oda is szúr. Remek, így szép az élet, ilyen tanárokkal. De ha ez van, ezt fogja megszokni. Már ha nem ingerli túlságosan sokáig.
- Csak fecsegek sokat feleslegesen. Akkor sem, ha lány vagyok - teszi hozzá egy apró váll emeléssel.
Az utasításokra a homlokán a két szemöldök egymás felé ráncolódik. Rúnavédelmet mumus ellen. Hát erről fogalma sincs őszintén. A keze ügyébe szerez egy pergament meg egy pennát, azután csak bámulja őket. Őszintén egyelőre ötlete sincs, hogy mit tehetne ellene. Minden ötlet, ami átsuhan a fején, csapni való. Végül elkezd valamit firkálni a lapra, de körülbelül az utolsó pillanatban gondolhatja meg magát, és egy krétát felkapva a földre kezd rajzolni körbe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 01:40Sienna & Reginald

Harminc egynéhány év után már vagyok annyira tisztában magammal, hogy nagyjából tudjam, mikor milyen mozdulatommal vagy pillantásommal, a mondandómmal mit eredményezhetek másokban. És a határok felmérése és kijátszása az én hatásköröm. Persze a tanár-tanítvány viszony akaratlanul is az én dominanciámat szolgálja, hiszen én vagyok a szabályalkotó - és jelen helyzetben ezt ki is fogom használni.
Arra a bólintásra, vagy biccentésre elmosolyodom.
- Látom elvitte a kneazle a nyelvét, de sebaj... láthat itt rengeteg krétát, pennát, tollat, meg padlót és táblát is, pergament. Kérem alkossa meg a leghatásosabb rúnavédelmet egy mumus ellen, úgy hogy nem tudja, mennyi ideje van rá... hajrá kisasszony, csak a jelre várok, hogy induljon a menet.

Egyenesítem ki magam ezzel együtt ellendülve a támasztott asztaltól el is távolodok tőle. Határozottan kopogó léptekkel indulok meg a terem északi fele felé, ahol a szertár található.
- Aztán csak kreatívan...

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-06, 01:11

Már megint ezek a gesztusok. Annyira... amerikai. De ha így áll, hát így áll. A kérdésre bólint, sosem riadt vissza egy kis megmérettetésről, pláne, ha rúnákat vesznek figyelembe. Szóban még csak hozzá sem kell szólni továbbá, a fejmozdulat éppen elégséges.
A professzor úgy méregeti, mint ha valami kísérlet B fázisába lépnének éppen, ahol ő a kísérleti patkány. De legyen, megbirkózik vele, bármit is tesz az orra elé. Nem hátrál, és elég makacs, hogy addig nyüstölje az agyát, míg meg nem oldja a feladatot. Mondjuk az indulatait ezúttal jó volna visszafogni. Legalábbis egyelőre. De mi olyan feladatot kaphat, ami annyira felbőszítené?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 01:02Sienna & Reginald

Felemelem a vállaimat kissé, ami helyettesíti a felemelt tenyereket jelen helyzetben, ahogy a másik megadja a válaszát. Szinte öt éves tervként is.
- Rendben, Miss Morgan, a pályaválasztás részleteivel ráérünk később foglalkozni, a szándékra szerettem volna rákérdezni, de akkor ezzel rendben is volnánk. Mit szólna egy kis gyors tudásfelméréshez, hmm?
Mosoly be, élénk tekintetem a csinos kis arcon. Volt szerencsém végiglapozni a tantervet az alsóbb évfolyamokon is, de nem láttam át miért kell egy évet pazarolni a germán rovásírással való írás-olvasásra, amit egy átlagon alatti intelligenciájú diák is legfeljebb két hét alatt tökélyre visz, ha azzal levelezik az órák alatt... sokkalinkább a kézzel fogható tudás érdekel.
És láthatóan nem félek első körben bedobni a leányzót a mély vízbe... Ami az elsősorban fontos tudásfelmérés mellett a jellemtől is egy szép képet adhat akár, hisz az a stresszhelyzetekben mutatkozik meg leginkább. A freud-i tudatalatti nagyon szépen tud bujkálni ugyebár, ha ilyen kis rendezett, laboratóriumi körülmények közé szorul. De abban mi az izgalmas?

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 00:44

Érdekes a reakciója a mondatokra, érdekes az arckifejezése is. Határozottan nevet. És persze ki is fejti, hogy miért. Pedig még csak annyira tárgyilagos sem volt, gondolja ő. Inkább csak tényszerű, elvégre egyelőre nincs kifejezett benyomása a másikról. Még nem beszéltek két mondatot se szinte, csak letámadták, hogy alkosson véleményt.
Mozdul a keze, zsebre vágja, azután mintha a feje is követné. Érdekes, kicsit furcsa. Amerikai, azt mondják, ezért lehet. Más az a kontinens, mint itt a britek között. Nem mintha ő nem lenne egy részt ír, de hát az még sincs olyan messze.
- Kifejezetten ilyen témakörben szeretnék dolgozni. Talán a minisztériumnál védelmi rúnák tekintetében vagy pedig magánszférában. Sok mindentől függ még, egyelőre még további éveket fogok itt eltölteni, és a továbbképzést is rúnaismeret irányba szeretném vinni majd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-06, 00:23Sienna & Reginald

Azért a leányzó monológjának záróakkordjaira látványosan szalad fel a szemöldököm - meg szalad ki egy kisebbfajta nevetés a számon. Végigsimítok a nyakkendővel kezdődő mellkasomon, mintha csak zavart kényszercselekvés volna ez egy betalált bók után. Persze az arcomon tökéletesen látszik, hogy ez félig komoly legfeljebb.
- Ilyen tényszerűen megállapított nemmeghatározást talán legutoljára anyám szülőorvosa eszközölt, de igen, eltalálta. Ebbe is, és sok mindenben különbözünk a professzorasszonytól, és magának ez mindenképpen szerencse. - a gördülékeny mozdulat amivel simítok a másik felé lazán mutató ujjban áll meg. De nem sokáig, siklik is tovább, a zsebeimbe. Fejemet kényelmesen félrebillentem, mintha ilyen szögből is ajánlatos volna megmustrálnom a leányzót.
- Mondja csak, mennyire akar a jövőjében foglalkozás szinten rúnákat vésni? Mert ha nagyon, akkor nem kímélem... ha kevésbé, akkor sem. Csak jó tudni az ilyesmit, kalkulálva azzal mennyire mélyüljünk el a témában.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-06, 00:07

Erős marok, azt meg kell hagyni. Nem az a harcosan erős, inkább a határozott fajta, de mégsem az agyon nyomorgató. Sok mindent le lehet szűrni egy első kézfogásból és pillantásból. Leginkább fürkészőnek nevezné, méregetőnek. Valószínűleg épp ő is ugyanúgy elemzi most ezt, ahogyan ő maga. Nem baj, legalább látszik, hogy értelmes emberrel van dolga. Az állandó mosoly sem zökkenti ki. Mondjuk részéről kicsit komolyabb az arckifejezés, de azért nem az a komor, megingathatatlanul szikla merev mimika. Érdeklődő, éppen csak görbülő, amiről talán el sem lehet dönteni, hogy mosoly-e vagy sem.
A férfi szavaira viszont már egy határozottabb mosoly kerül az ajkaira. Nem finom és bátortalan, inkább magabiztos, kíváncsi, nem túl széles. Megfontolja azért a választ.
- Mindig is jól értettem a rúnákhoz, így nyilvánvalóan folytatni kívánom a magánórákat, ahogy azt az apám is bizonyára közölte Önnel. Egyelőre nem nyilvánítanék tetszést vagy nem tetszést. Nem rohanok falnak a stílusától, ez egy jó kezdet. De Ön nyilvánvalóan nem Babbling professzor, hozzá kell szoknom egy más jellegű oktatáshoz, ez pedig időt fog igénybe venni. És az sem utolsó, hogy a professzor asszony nő volt, Ön pedig nyilvánvalóan férfi.
Összeszedett gondolatmenet. Talán tényleg kicsit túl érett a korához képest.
- Nem tűnik riasztónak az elképzelés. Ameddig tanulok Öntől és fejlődöm, addig nekem ezzel nincsen gondom - biccenti félre kissé a fejét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet) 2014-12-05, 23:43Sienna & Reginald

Bizony, hogy nem sok minden változott a helyszínen - egyelőre kisebb gondom is nagyobb annál, hogy ilyesmivel foglalkozzak. Elvégre ez csak egy terem, ami benne folyik az sokkal fontosabb, minthogy mennyire elavult, avagy sem.
Szóval két lépéssel amúgy is meg szerettem volna kerülni az asztalt, és ha a másik kezet nyújt, hát fogadom is és kicsit megszorítom válaszkánt. Azért már az első benyomás is erőteljes - kicsit koravén a leányzó, és ebben az egyszerű, felnőttes gesztusban ez elég jól megmutatkozik. Az ajkam szélén állandósuló kis mosollyal intek újra a szék felé mindezek után, hogy csak bátran.
- Nos kisasszony, mit szól az ötlethez, hogy innentől kezdve plusz rúnaórák keretein belül foglalkozzunk egymással... örülünk, szomorúak vagyunk, tetszem, nemtetszem első benyomásra. És nem áltasson, maguk az első pillanatban eldöntik ezeket a dolgokat. - tárom el kissé a kezeimet magamtól, és visszadőlve az asztallaphoz hátul  folytatom a mondókámat. - Babbling professzorasszony csupa szépet és jót írt magáról, de azt is tudnia kell, hogy nálam inább gyakorlati jelleg oktatásra lehet majd számítani.

by RCB
Vissza az elejére Go down
Sienna Morgan
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 28

TémanyitásTárgy: Reginald & Sienna 2014-12-05, 23:31

Érdekes, résnyire van nyitva az ajtó. Legalább tudja, hogy várják. Betolja, és a fejét is bedugja a résen, egyelőre csak ennyiben maradva.
- Jó estét, professzor - válaszolja a köszönésre, és most már egész testével lép be, becsukja az jatót maga után. Körbepillant a teremben, mintha valahogy azt várná, hogy változott bármi is előző tanára távozásával. És meg kell állapítania, hogy nem, nem így van. Mindenesetre figyelme végül a férfira fordul, és közelebb is lép hozzá. Nincs abban semmi bátortalan, ahogy elé lép, és kezet nyújt.
- Sienna Morgan, Professzor Úr, bár gondolom ezzel már tisztában van. - Azért tisztességesen bemutatkozik, mert volt, aki belénevelje.
A helykínálásra maga mellé néz, ahol a széket sejti, azután persze helyet is foglal. A lábait nem csúsztatja keresztbe, az nem kifejezetten illendő, viszont a bokáit laza x-be helyezi, tekintetét a férfira irányítva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Rúnák terme (VI. emelet)

Vissza az elejére Go down

Rúnák terme (VI. emelet)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
4 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Similar topics

+

Similar topics

-
» Négy emelet boldogság
» Hisztis Myrtle mosdója (II. emelet)
» Prefektusi fürdő (V. emelet)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Emeletek (1-7.)-