Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Primrose Bakery
  Today at 11:29
Adam Jericho

ϟ Pincefolyosók
  Today at 10:30
Daphne Jennings
ϟ Bejárati csarnok
  Yesterday at 19:13
Moira H. Kingsdale
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody L. Martimor
 
Moira H. Kingsdale
 
Tim Roberts
 
Megan Smith
 
Gerard Warrington
 
Gina Accipiter
 
Draco Malfoy
 
Corvus Flint
 
Mason J. Harris
 
Statisztika

Összesen 602 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Fryderyka Herbs

Jelenleg összesen 40435 hozzászólás olvasható. in 3582 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendégA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Főutca

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
SzerzőÜzenet
Keith Maddox
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Főutca 2018-12-09, 14:51

Ginny & Keith

Érdeklődve hallgattam végig a lány terveit a jövőre nézve.
- Valahogy mindig is gondoltam, hogy nem adod csak úgy fel a kviddicset - tettem megállapítást elmosolyodva. Azonban a dolog felvetett bennem egy újabb kérdést. - Az egyetemet ennek ellenére befejezed? - tettem fel. Nem úgy ismertem Ginnyt, mint aki csak úgy feladja a dolgokat, B tervnek még mindig jól jött az efféle végzettség, ha mégsem a terv szerint alakulnának a dolgok (de természetesen ne így legyen). De két ennyire különböző dologra koncentrálni egyszerre... az húzós. Mondjuk az jól jött, hogy iskolai kereteken belül is ekkora kultusza volt a játéknak, ami meg csak annak állt rendelkezésére, aki még diák volt. Nehéz ügynek hangzott ez, de tudtam, hogy Ginny okos és talpraesett lány, biztosan jó döntést hoz, amit nem fog a jövőben megbánni.
- Szerintem nem is tudtam volna jobban választani - feleltem a visszadobott kérdésre. Mondjuk nyolcadikban még elég erős volt a váltás, a megugrott tananyag, az új tanárok meg hogy tök más az egész... de ahogy hozzászoktam, mindjárt elkezdtem élvezni. Szerencsére nem voltam gondban pályaválasztás előtt, sokakkal ellentétben addigra már nagyjából körvonalazódott bennem az irányvonal, mikor választani kellett, milyen szakon tanulok tovább, és nem is csalódtam a megérzésemben, hogy ez lesz a jó. - Néha elég nehéz tud lenni, meg egy-egy tanár keményen nyír is minket, de nyilván előre gondoltam, hogy nem csak játszadozni fogunk - tettem hozzá. Nem is nagyon fért bele, hogy ne vegyük komolyan, amit kell - néha egészen szórakoztató is tudott lenni az anyag, ami gondolom minden szak minden tárgyára igaz, néha viszont nem árt komolyan venni. Főleg, ha olyan álmokat dédelgetek, mint a természetikatasztrófa-elhárítóknál elhelyezkedni. Azért amikor az elemek úgy igazán összecsapnak, ott nem igazán van meg a helye a tréfának.
Mivel már az első szembejövő bolt kínálata ígéretesnek tűnt, azonnal bele is vetettük magunkat a dolgokba. Ahogy elnéztem, a dekoráció nagy részét itt meg tudtuk venni, legfeljebb egy-két apróság miatt kell benéznünk máshová is.
- Ó, igen, és általában Frics mindig azt a maradék haját tépte miatta... - nevettem fel. A diákok nagy része került már büntetésbe a mogorva gondnok és a mindentlátó macskája miatt, de egyszerűen képtelenség volt kihagyni gyerekként, hogy ne alkossunk ezt-azt. Így idősebb fejjel talán még kicsit sajnáltam is, hogy annyit szívott miattunk az öreg, de az is tény, hogy gyakran vissza is kaptuk tőle valamilyen módon a bajkeverés árát, hiába nem feltétlen akartunk rosszat. - Hmm, ha már ekkora híre van ennek a lámpásnak, talán elférne belőle egy a klubhelyiségben - állapítottam meg.
A polcokon mindenféle érdekes dolgok sorakoztak, kezdve az egészen egyszerűektől kezdve a különféle bűbájokkal ellátottakkal is. Egy-két tipikus halloweeni motívummal díszített füzért is simán feltehetünk, ami különösebben nem csinál semmit, de jól mutat. Persze az érdekesebbek biztos nagyobb sláger lesznek, főleg a kicsik körében.
- Ehhez mit szólsz? - kérdeztem egy nagyobb tál felé mutatva, ami mellett a egy felirat díszeleg arról, hogy csak akkor érintsd meg, ha mered. Természetesen azonnal megpróbáltam hozzányúlni, mire az eddig szellemeket ábrázoló minta átváltott egy kísértetiesen kacagó fejjé, és a hang sem maradhatott el. Ezután, ahogy elhúztam a kezem, átváltott a mintázata különféle csontokra. Tehát mindig mintát vált és közelítésre valami ijesztgetést vág be. - Simán el tudom képzelni egy asztalra kitéve tele cukorkával. Valaki elvenne egyet, aztán jön a meglepetés - jelent meg máris előttem, ahogy valaki tudatlanul bele akar nyúlni. Ha megvesszük, tuti fog egy-két vicces helyzetet szülni azoknak, akik először találkoznak vele, ráadásul azért a cukorka nem lesz konkrétan megszerezhetetlen, így a "csokit vagy csínyt" mugliszokásból mindkettőt sikerül teljesíteni vele valamilyen értelemben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Főutca 2018-11-23, 13:46


Keith && Ginny

[You must be registered and logged in to see this image.]Örülök neki, hogy végre egy olyan embernek mesélhetem el a terveimet és a lehetőségeket, ami megért és támogat nem pedig kételyeket ébreszt majd bennem. Mosolyogva, reményekkel teli tekintek rá, bólogatva kérdésére.
- Úgy döntöttem, szeretnék mégis hivatásos lenni. Nem mondom, hogy nem szeretem az auror szakot, de... a játék mindig húz magával, és az utóbbi időben alig tudtam koncentrálni a szakmára, nem is érdekelt igazán. - A játékban másnak érzem magam, ki tudom engedni az igazi Ginnyt és úgy vagyok igazán önmagam. Ez jelenti a lelkemnek a békét és még ha sokszor rizikós is, mégis izgalmas és a mámor, ami akkor önt el ha nyer a csapat, felülmúlhatatlan. Szeretném magam olyan híres kviddicsezőkhöz képezni mint Victor Krum és a többiek.
- És te hogy érzed magad a szakon? Jó választás volt? - Nem igazán ismerem a többit, hiszen a barátaim jó része az auror szakra jár és hát nem is annyira informálódtam a többi után, pedig megtehetném egyszer, legalább ha valaki kérdezi, milyen szakok vannak tudjak válaszolni. Picit tényleg sokat vagyok elfoglalva magammal és az edzéssel, de hát ha erre van szükség, nincs mese.
Lassan haladok a fiú mellett, szeretnék minden időt kihasználni mint a beszélgetésre, mint a vásárlásra. Az első bolt kirakatát megtekintve egyből belelkesülök, előre lépek és máris egy igen széles és kissé pimasz vigyorra húzodik az ajkam. Nem csak azért mert a kisfiúban egy kicsit önmagam ismerem fel, hanem csupán imádom ezeket a rejtélyes, de mégis izgalmas dolgokat ami a világunkat övezi. Mindig érnek meglepetések. Hamar észreveszem a Halloween díszeket, így Keith-tel együtt arra indulok.
- Emlékszem régebben mennyi csínyt szerveztünk ilyen... apró dolgokkal amiket a Roxmortsban vettünk. Most valahogy elfogott egy deja vu. - Kuncogok és az egyik kezemmel felemelek egy töklámpást, körbefordítom, az alatta lévő pergament olvasom. - "Rejtélyes lámpás. Soha nem tudhatod, hogy mire készül." - Nevetek. - Azt hiszem ez az amiről beszéltek a múltkor a klubhelyiségben, hogy néha még füstöt is fúj, ijesztő hangokat hallat, meg ilyenek ... - Mik vannak! Persze a díszítéseken is megesik a szemem, egy elvarázsolt denevérfészket mindenképp vennünk kell majd!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Keith Maddox
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Főutca 2018-11-18, 14:56

Ginny & Keith

Alig hogy meghallotta a hangom, Ginny már felém is fordult, és kétségeimre is választ adott, amivel megnyugtatott, hogy nem én késtem el.
- Akkor jó - feleltem halvány mosollyal.
Ezután láttam, hogy kicsit mélázik a kérdésemen, ami meg se lep. Rég beszéltünk, biztos sok minden történt vele, ráadásul a mi újság az a kérdés, amire események tömkelege közepette is nehéz tud lenni válaszolni csak úgy.
- Akkor mégiscsak hivatásos kviddicsező leszel? Vagy marad hobbinak, amit még kimaxolsz a sulis években? - érdeklődtem. Tudtam, hogy ugyanúgy húzta a szíve a kviddicshez is annak ellenére is, hogy elkezdte kitanulni az auror szakmát. A kettő meg nehezen fog menni a későbbiekben, ha igazán komolyan szeretné űzni, így kíváncsi voltam, mi is a helyzet, ha már így megemlítette, újra elkezdte jobban foglalkoztatni a sport.
Közben lassan el is indultunk valamerre, hogy ne csak itt az utca közepén álljunk, így közelebbről is szemügyre vehettük a feldíszített kirakatokat.
- Csak a szokásos. Tudod, sokat kell tanulni, néha leugrom Roxmortsba, semmi különleges - vontam vállat. - Huh, talán induljunk el sorban, úgy mindegyik sorrakerül előbb-utóbb - ajánlottam, ez így egyszerűbbnek tűnt, mintsem oda-vissza haladni.
A csontvázzal díszített bejárat, amire Ginny mutatott, megmosolyogtatott. A kirakat üvegén át úgy láttam, van itt még bent más is, ami jól jöhet a díszítéshez, ha nem túl drága.
- Itt biztos lesznek jó cuccok, szétnézhetünk máris, ha gondolod - mondtam. Ha beleegyezett, előreengedtem az ajtóban, és belevetettük magunkat a halloweeni dekortárgyak tömkelegébe.
Jópáran voltak a boltban, elvégre nem csak ünnepi, hanem más dísz- és ajándéktárgyak is sorakoztak a polcokon. Egy nyolcévesforma kissrác éppen azzal szórakozott például a szülei mellett, akik az eladóval társalogtak, hogy egy üdvözlőlapot nyitogatott, ami minden nyitásnál más szülinapi köszöntőt kezdett el verselni vagy énekelni.
Kicsit távolabb kiszúrtam a tököket, szellemeket, csontvázakat és mindenféle rémségeket ábrázoló tárgyakat meg füzéreket. Ez lesz az, ami nekünk kell.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ginny Weasley
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Főutca 2018-10-18, 15:24


Keith && Ginny

[You must be registered and logged in to see this image.]Nagy öröm volt, amikor sikerült megszavazni és némi pénzt gyűjteni arra, hogy idén kicsit kidíszítsük Halloween alkalmából a kubhelyiséget. Emlékszem még amikor az évfolyamokat jártam, volt több Halloween ünnepség is, különböző "magán" bulik, sokban részt vettem, de soha semmit nem élveztem úgy, mint a dekoráció készítést. Annak pedig különösképp örültem, hogy egy olyan emberrel megyek el, akit kedvelek és még beszélgetni is tudunk a bevásárlás ideje alatt, nem kell némán ácsorognom és kínosan éreznem magam. Mostanában sokszor fordult elő velem ilyen, nem tudom mi okból kifolyólag.
Hasonlóképp Keith-hez, én is a könnyű utat választottam. Ugyan voltam annyira buzgó, hogy lesétáljak Roxmortsba és ott is szétnézzek pár üzletben, de szó mi szó, tényleg nem túl nagyok a lehetőségek, és valószínűleg mindketten egyetértünk abban, hogy a legjobbat akarjuk a háznak és ahhoz pedig valóban az Abszol útra kell elmennünk. Ezért érkezem hamarabb a megbeszélt célhoz, mint a fiú. Kedvenc Griffendéles sálam már most a nyakam köré van tekerve, hiszen hűvösödik az idő, nem szeretnék megfázni, hiszen folytatni akarom a gyakorlásokat a kviddicshez ameddig még lehet. Régi kabátomat összehúztam magamnom, táskámat pedig visszatoltam közben a vállamra, mert mindig lecsúszott. Idegesítő.
Mosolyogva fogadom amikor mellém lép. Látszik arcomon tökéletesen, hogy mennyire örülök neki, meg annak is, hogy ezt csináljuk.
- Szia! Áh, dehogy is, nemrég érzkeztem! - Legyintek egyet, miközben jobban felé fordulok, majd végighallgatom kérdését, amire kicsit el kell gondolkondom. Főként, hogy mikor találkoztunk utoljára- és mi az amit már tudhat, nem szeretem ismételgetni magam.
- Hú, hát nem is tudom mikor beszélgettünk úgy igazán. Sok minden történt velem. Az utóbbi időben sokat foglalkozom megint a kviddiccsel. - Mesélem nagy beleéléssel. Fejemmel intek egyet, jelezvén, hogy meginduljunk az egyik irányba.
- Na és veled? Mit gondolsz, melyik üzletbe kezdjük? Látom itt már kezdenek ráhangolódni az ünnepekre... - Kezemmel az egyik üzlet tetején lógó csontvázra mutatok, ami táncol és egy kalapot lenget maga előtt. Nevetnem kell kicsit. Nem is tudom, mikor kapcsolódtam már ki utoljára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Keith Maddox
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Főutca 2018-10-15, 18:33


Ginny & Keith

[You must be registered and logged in to see this image.]
Ugyan még nem érkezett el a halloween, épp ideje volt már a klubhelyiséget egy kicsit hangulatossá varázsolni. Mindig csak a nagyteremet díszítik fel, bármiféle ünnep is jön, így sikerült kitalálnunk néhány szintén "felháborodott" háztárssal, hogy ezúttal a Griffendél klubhelyisége sem maradhat ki a buliból. Ehhez nemrég összeszedtünk egy kevés pénzt mindenkitől, aki benne volt a dologban, csak úgy becsületkasszásan, de mivel igencsak sok mindenkinek tetszett az ötlet, ha néhányan csak pár knútot is tudtak adni, végül egész szép összeg összegyűlt, úgyhogy lesz dekorációnk bőven, és abból sem a leggagyibb fajta.
Már csak valakinek el kellett mennie megvenni, és ugyan az alsóbb évfolyamosok közül is belelkesedtek jópáran a dolog kapcsán, ők kizárt volt, hogy megejthessék a bevásárlást, így ez mindenképp ránk, egyetemistákra maradt, akik szabadon elhagyhatták a kastély területét, és be tudtunk iktatni egy ilyen kiruccanást.
A feladat végül Ginnyre és rám hárult, amit nem is bántam, elvégre majdnem annyira vártam a halloweent minden évben, mint a karácsonyt. A Weasley-lánnyal pedig könnyen megtaláltam a közös hangot, elég régóta is ismertük egymást, ráadásul mióta mindketten nekikezdtünk az egyetemnek, kevesebbet beszéltünk, ezúttal ezt be is pótolhatjuk.
Roxmorts bár jó hely egy délutáni kiruccanásra, aki pedig először jár a faluban, az akár több napot is simán el tud tölteni ott unatkozás nélkül, azt be kellett látni, hogy nem fogunk tudni összeszedni mindent, ami kell. Egy-két az ünneppel kapcsolatos tárgy egész biztos akad mondjuk a Dervish & Durranban, vagy épp Zonkó Csodabazárjában, de attól nekünk több kellett, így London meglátogatása tűnt a legcélszerűbbnek. Az Abszol úton egész biztos találunk mágikus tárgyakat dögivel, ha pedig kevésnek éreznénk, a mugli áruházak is tömve vannak már ilyenkor mindenfélékkel, azon már nem múlik, hogy át kell váltanunk a pénzből valamennyit a muglikéra.
Megbeszéltük, hogy már Londonban találkozunk a mai nap. Hétvége volt, időnk többnyire tengernyi az egyéb találkozókat meg az órákra való tanulást leszámítva, de legalább az nem kötött le minket, hogy a padokat koptassuk. Annak ellenére, hogy a levegő kissé hűvös volt, az évszakhoz képest szépen sütött a nap, úgyhogy nagyon úgy tűnt, jó napot választottunk. Ugyan a Roxfortban nem lehet hoppanálni, megoldottam azzal, hogy elhagytam a birtok területét néhány lépéssel, onnan meg már szabad volt a terep. Pillanatokon belül máris az Abszol úton termettem.
Nem volt akkora a tömeg, mint tanévkezdések előtt, így nem tartott sok időbe, amíg kiszúrtam Ginnyt. Háttal állt nekem, de biztos voltam benne, hogy ő az.
- Ginny! - szólítottam meg a lányt azonnal, ahogy odaléptem hozzá. - Szia. Remélem, nem vártál rám sokat - mondtam, bár nem hiszem, hogy késtem vagy rosszul emlékeztem volna az időpontra.
- Mi a helyzet veled? - kezdtem azonnal társalgásba, nem is emlékeztem már, mikor volt alkalmunk rendesen beszélgetni utoljára, amikor nem csak futólag találkoztunk. Délutánonként hiába találkozhattunk volna a klubhelyiségben vagy a könyvtárban, ezt sikerült hanyagolnunk, és sajnos nem ő volt az egyetlen példája annak, hogy mióta elkezdődtek az egyetemi évek, régebbi barátságok szorultak a háttérbe azokkal, akikkel nem azonos szakra mentünk.

[You must be registered and logged in to see this link.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Keith Maddox
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Főutca 2018-10-15, 17:51

...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Főutca

Vissza az elejére Go down

Főutca

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: London :: Abszol út-