Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Kilátó
  Yesterday at 15:42
Kyle Matthews

ϟ Tower
  Yesterday at 14:35
Andrew Calver


ϟ New York Public Library
  Yesterday at 10:04
Eric Taylor

ϟ Mirazh
  Yesterday at 09:43
Megan Smith

A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody Armstrong
 
Eileen Silsbury
 
Gina Accipiter
 
Megan Smith
 
Sidney Smallwood
 
Shanna Griffin
 
Daniel G. Paisley
 
Armand Stansson
 
Katherine Benedict
 
Statisztika

Összesen 640 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Loki

Jelenleg összesen 37901 hozzászólás olvasható. in 3430 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 10 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 9 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

SVK óra 2000. 09. 05.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
SzerzőÜzenet
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-05-27, 08:22


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Már éppen lelépnék, amikor a professoressa utánam szól. Egy pillanatra azért elbizonytalanodva fordulok meg, és indulok oda hozzá, ahogy magához int.
Vajon minek kell maradnom? Most fogja vajon levonni az összes létező pontot a Griffendéltől, a túlzott szemtelenségem miatt? Sajnos nem mindig tudom kontrolálni, hogy mikor lövök túl a célon a pimaszsággal. Mint a rózsaszín virágok és Piton... szerencsétlen ügy. Most sem kellett vona megjegyzést tennem. Talán túlzás volt.
Amikor lerakja elém a füzetet csak meglepetten pislogok rá. Nem igazán tudom ezt mire vélni, és hova tenni.
-Sí, Professoressa. Igenis. - mást nem nagyon tudok kipréselni magamból. Kíváncsian nyulok a füzetért. Ahogy belelapozok a megelevenedő képregény figurák teljesen lenyűgőznek.
- Hű! Ez klassz! - bukik ki belölem. Nem igazán értem mivel érdemeltem ezt ki. Azt se nagyon értem mért nem tűnik mérgesnek a tanárnő a Pitonos elszólás miatt, és bár szöget üt a fejembe a gondolat, hogy vajon a tanárnő hogy érthette azt, hogy több a közös bennük, mint gondolom, de jelenleg úgy érzem ezt jobb nem firtatni.
-Ő... én... Köszönöm.. - mást nem nagyon sikerül kipréselni magamból, ez pedig meglehetősen ritkán esik meg. Ahogy int, hogy elmehetek, úgy érzem most jobb távozóra fogni, bár hirzelen elég sok kérdőjel jelent meg a fejemben a nővel kapcsolatban. A füzettel a kezemben gyorsan iszkolok ki a teremből, mielőtt esetleg a tanárnő meggondolná magát...

//Köszönöm a játékot, minden percét élveztem. Remélem még összefutunk a tanárnővel...  Very Happy  Very Happy //


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 25

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-05-25, 12:32

Bár nem az élmezőnyben harcolt sose, azért van évek meg a rutin benne is benne van, ezért van egy kidolgozott stratégiája arra vonatkozólag, hogy védje meg magát, és hogyan élje túl a dolgokat. A példára, és Gina szavaira elmosolyodik, és finoman biccent, és mintha valami hirtelen eszébe jutna. Könnyed léptekkel sétál át a katedrán, és húzza ki az egyik fiókot. Kivesz belőle egy kissé kopott füzetet, aminek egyszínű,szürke borítója van, és nincs ráírva semmi sem. Körbenéz a diákságon, majd felnéz az órára, végül tekintete megállapodik a gorillákon, majd a griffendéles leányzón. Amikor Piton professzort említi, akkor nem látszik rajta, de valami megmozdul benne. Végül is az áldását adta a tárgyra, arra, hogy itt tanítson, és még talán örült is neki.
- Signorina, egy szóra! - inti oda, mielőtt még kiviharozna a teremből, és egy laza mozdulattal tesz le az előtte levő padra a füzetet.
- Ezt forgassa, és hozza el a következő órákra. Csak,hogy legyen mibe rajzolnia. Ami pedig Piton professzort és engem illet, több bennünk a közös, mint gondolná. Remélem továbbra is hasznosnak érzi majd az óráimat. - mást nem mond, csak sejtelmesen csillannak meg a szemei, aztán int, hogy elmehet. A füzet egyébként egyfajta párbajozási segédanyagnak is tekinthető, amit, ha kinyit, akkor minden lap bűvölt, és apró képregények vannak rajta, párbajtani alapok, feladatok, modellezések. Ha a megfelelő varázslatot rajzolja le, akkor megelevenedik, és a vége felé konkrét párbajok és párbajhelyzetek is vannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-05-12, 21:27


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Most kifejezetten érdeklődve tekintek a tanárnőre. Valahogy úgy érzem mégis csak szórakoztató lesz ez a tanév. De legalábbis nem olyan unalmas, mint elsőre hittem. Érdekes személyiség ez a professoressa. A kegyetlen ironizálására csak egy enyhe mosollyal megvonom a vállam. Nem oroszlán az, csak kiscica pár izomagyú gorillával. Bár lehet ez sértés az állatokra nézve. De tulajdonképen kezdem megkedvelni a nő határozottan egyéni stílusát. Igaz, valami fura módon én még Piton stílusát is kedvelem. Tulajdonképpen alig várom már az első bájitaltan óránkat. Vagy a szombatot... tudom új év, és még csak nem is vagyok büntetésben még, de azért hiányzik ez a megszokás. Szükségem van a megszokásaimra.
Követem a tanárnő pillantását az óra felé. Alig maradt időm a szünetig, és várható összetűzésig. Mindazonáltal nem várom el, hogy a tanárnő a megmentésemre siessen, vagy ilyesmi. Megszoktam, hogy magam oldjam meg az efféle nézeteltéréseim. Azonban tény, hogy a professoressa szavaiban van valami elgondolkodtató. Igaza van, talán jobb a megfelelő időben szúrni, a megfelelő helyre... esetlegesen a megfelelő személy előtt, mint csak simán palacsintára veretni magunkat. Egy szinte mardekárosan gonosz mosoly kúszik az arcomra a gondolatra, ahogy McLanie felé nézek. Már kész is a védelmi tervem. Azaz a tervem, amivel csőbe húzom őket, és kis szerencsével, még ők kapnak majd bünti munkát... Nem mintha nem érdemelnék meg, a sok gonoszkodásuk miatt...

- Plasztikus ember vagyok, képekben kommunikálok, mint a lovak. - vigyorgom a tanárnőre, bár fogalmam sincs, hogy ő hogyan viszonyul a lovakhoz, vagy úgy általánosságban bármiféle állathoz. Tulajdonképen nem tudok róla semmit se az ég világon.
-  De igaza lehet a szurkálódással, és a nem fair párbajokkal. Átgondolom még a dolgot. És hát szuicid hajlamaim nincsenek, bár Piton professzor szerint bámulatos a mazochizmusom. Egyébként kezet foghatnak. Ő a másik piromán tanár a suliban. - lengetem meg a Rómeo és Júlia korábban látványosan kigyulladt példányát, egy már már szemtelen vigyorral. De mivel éppen kicsengettek, és mindenki látványosan távozóra fogja így én is. Azaz még visszanézek az ajtóból.
- Köszönöm az órát! A vége már majdnem egészen érdekes lett. Viszlát Professoressa!


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 25

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-05-11, 06:32

Nem szokása a direkt kötekedés vagy szívatás, és szereti feltérképezni első órán, hogy mit is tudnak a gyerekek, milyen szinten állnak, kivel mit és hogyan lehet megtenni, és kifejezetten érdeklődve figyeli a lányt, ahogy visszasétál a helyére, és egy kissé még kötekedik az egyik sráccal, pont azzal, akit megsértett. Bátor dolog - vagy inkább botor? Ahogy felméri az osztályt, Gina esélyesen olyan emberekbe kötött bele, akikbe nem kellett volna, de ez az ő dolga, nem Madé, nem fogja megvédeni,talán, ha kérné sem tenne semmit. Inkább az ábrával foglalkozik, majd a rövid hozzátoldással, a belső viszályokat meg majd lerendezik a gyerkőcök maguk között. Amikor Gina közbeszól, akkor érdeklődve fordul felé, megvetve a lábait, és finoman félrebiccenti a fejét.
- Érdekes ezt olyan szájából hallani, aki szívesen rángatja az oroszlán bajszát térültében-fordultában. - a hangja kissé kegyetlenül és irónikusan cseng, végül azonban biccent.
- Plasztikus képek Miss Accipiter. Természetesen elsődleges és legfontosabb, ahogy én is mondtam, hogy ésszel történjenek ezek a dolgok, de sokszor többet ér, ha ügyesen helyezi el a szurkálódásait, mintha egy erősebb ellenfél ellen vonja fel az újabb és újabb pajzsokat, amíg mindketten kifáradnak. De örülök, hogy nincsen szuicid hajlama. - ránéz a faliórára, hogy mennyi ideje van még a mai órából, és mi fér bele, meg mi nem, aztán végignéz a társaságon.
- Amire viszont érdemes figyelni, hogy az élet nem szabályos párbajokból áll, amiket esetleg itt megszoktak az órákon. Az életben hirtelen történnek a dolgok, ahol azonnal reagálniuk kell majd. A következő órákon még gyakorolni fogjuk ezeket, de a mai időnk lejárt. Ha van még kérdés, ne habozzanak, a többiek leléphetnek. - hordozza végig tekintetét a termen, majd megáll Ginán, hogyha van még valami, mondhatja, ha nincs, akkor mehet - ő is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-04-20, 15:22


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Egy enyhe mosollyal az arcomon indulok el a padsorok között hátra a helyemre. Lehet mégsem olyan rossz fej az új professoressa. Érdekes új könnyed játéknak ígérkezik ez. Bár amikor említi a plusz 10 pontot, némileg meglepett tekintettel nézek vissza rá. Nem sűrűn szokott előfordulni, hogy valaki értékeli az okoskodásom... Ezt inkább bosszantó, és idegesítő szokásomként szokták emlegetni... Plusz tőlem inkább pontokat szoktak levonni... nem mondom, jó érzés, amikor értékelik az embert, de ez akkor sem szokott megtörténni... nem velem. Na jó, Bimba értékelni szokta a kézzel rajzolt gyógynövényeim, de kb ugyanannyi pontot le is von óra végéig, szóval az semmi.
Aztán ahogy visszafordulok a padom irányába, még éppen időbe veszem észre McLaine véletlen kint felejtett lábát, és egy könnyed mozdulattal szinte átugrom.

- Legközelebb Vízagyú valami eredetibbet találj ki, ennek szakálla van. Az amőbákat nem sérteném meg azzal, hogy hozzád hasonlítom őket. Elvégre ők értelmesek a maguk módján... - igen, nyilvánvalóan most provokálom a srácot. A tanárnő jelenlétében úgyse nagyon ugrálhat. És valóban, eltorzult képpel kissé kiemelkedik a padból, de vissza is ül szinte ugyanabban a pillanatban. Így a várható csete-paté elnapolódik. Legalábbis szünetig... Akkor több mint valószínű, hogy meg fog találni Noah Jenkins és izomagy haverja társaságában elégtételért... De sebaj, legfeljebb megint meglátogatom Codyt a gyengélkedőn. De ők is! Még villantok egy kihívó már-már szemtelen vigyort, és lehuppanok a helyemre.
Az új a tanárnő által kiegészített ábrát én is lerajzolom, és gondosan jegyzetelek. Legalábbis azt a részt, ami számomra is új, a patrónus helyett. Aztán az utolsó gondolatsorra jelentkezés nélkül kotyogok közbe. Ez is rossz szokásom, de kellett neki felzavarni békés rajzolgatásomból...

- Én tapasztalatból azt mondanám, hogy nem mindig és nem minden helyzetben a támadás a legjobb védekezés. Feltéve ha az ember nem késsel, vagy rosszabbal a hátában akarja végezni. A hullazsákból már nem nagyon lehet pattogni. A játszótéren mindig van valaki, akinek hosszabb a bökője, messzebbre hord a puskája, vagy csak szimplán több átkot tud. Én azt mondanám a legjobb védekezés a taktika. Mint a sakkban. Hiába vagy tisztek tekintetében túlerőben, ha elfelejted védeni a királyt. Legfeljebb 4 lépésből mattot kapsz, 6-ból ha tehetségtelen az ellenfél, mint a Vízagyú. Jobb óvatosnak lenni. Először felmérni a terepet, és taktikát készíteni. Akár elkerülő, akár támadó taktikát. Akkor talán élhet még egy napot az ember. Én pedig, még ha nem is érek többet egy kupac kecskeszarnál, de azért még elpattognék egy darabig azon a deszkán... - valahogy most kezdek csak belejönni az okoskodó monológokba. Sajnos ebbe valahogy szokatlanul sok csöpögő keserű cinizmus vegyült. De fő a túlélés. Elvégre ennek az órának pont arra kellene felkészítenie, vagy nem?


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 25

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-04-19, 18:52

Nem lehet azt mondani, hogy kifejezetten kipécézte volna a lányt, inkább csak talált magának egy diákot mára, akivel már van kontaktusa, és így van kit felszólítani. Meg, mivel nagyon nem jelentkezik senki, és a leányzó kifejezetten elvan az órán, két eset lehetséges. Vagy tudja az egész anyagot, már előre - mert mindig van egy-egy ilyen az osztályban, vagy nem tud semmit, éppen ezért jobb lesz a körmére nézni. Ahogy a lány lassan feleszmél, a nő nem tesz semmit, csak már-már ragadozó tekintetével figyeli, ahogy feláll, kisétál, majd hátrébb is lép, nem is biccent, semmi. Hagyja a lányt kibontakozni, finoman nekitámaszkodva a falnak, onnan várja meg, amíg mindent leír, kommentál. A végén finom mosoly jelenik meg az arcán, majd a korábban felszólított fiú felé fordul.
- McLaine, köszönje meg a kiegészítést és az új becenevet Signore Accipiternek. - a fiú most a sápadtság helyett valami kissé indulatos arckifejezést vesz fel, de valamiért nem packázik a tanárral, így egy röpke köszönömöt motyog az orra alatt, a nő pedig elégedetten löki el magát különösen lassan a faltól, és sétál vissza a táblához. Hagyja, hogy Gina a helyére sétáljon.
- Kifejezetten izgalmas megoldás, bár látom, van még hova fejlődni. A patrónus sajnos nem akkora jolly joker, mint amekkorának gondolja, de nem rossz gondolat. Örülök, hogy legalább van egy valaki, aki gondolkodik is a csoportban. 10 pont a Griffendélnek. - és ennyit az elismerésről. Ahogy beszél, a táblát tanulmányozza, de nem kell sokáig néznie, hamar rájön a logikára és trükkre, így a szavainak második felét az egész csoporthoz intézi. Sajnos a színes-szagos oktatást Madeleine fejében mindig megelőzi a megfelelő elméleti megalapozottság. Ő nem olyan, mint Lupin, aki egyből előhúzza a Mumust a kalapból. Inkább a tábla felé int, mire a kréta finoman megemelkedik, és ahova a lány nem tudott nagyon semmit beírni, és csak patrónus bűbájt tett be, oda szépen kiegészíti a megfelelő bűbájokat.
- Így. Másolják le. - engedi le a krétát a helyére, majd vár egy kicsit, és közben tovább magyaráz néhány kifejezetten egyszerű, de hasznos információt az átkokkal és az ellenük alkalmazott bűbájokról. Tulajdonképpen kommentálja a táblára felkerült ábrát, meg azt, hogy mi az, amit átírt, milyen ez a fajta megközelítés.
- A legjobb védekezés a támadás, ha engem kérdeznek. Ez persze nem jelent értelmetlen agressziót, sokkal inkább gyorsaságot, reflexeket és éles elmét, amiben mindig ott van valami visszavágó. - magyaráz kellemes nyugodtsággal, miközben lassan sétálgat a teremben, néha meg-megáll.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-04-14, 14:49


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Éppen kezdtem igazán elmerülni a rajzolásban. Ez a tevékenység mindig kikapcsol, és hát nem túl érdekes eddig az óra. Kb. még semmi új infó nem hangzott el. Vagy számomra új infó. Tök mindegy.
Aztán meg hallom azt a bizonyos olasz szót. Elég nyilvánvaló, hogy nekem szól, hiszen egyrészt a "Lány" kifejezés nem szólhat az osztály fiú tagjainak, másrészt, én vagyok az egyetlen, aki érti is, tekintve én vagyok az osztályban az egyetlen aki olaszul beszél, 50% hamisítatlan olaszként. Sajnos a temperamentummal együtt. Mi az, most csak nem olaszul akar beszélgetni? Vajon mért pont engem szúrt ki magának mára, akit szekírozhat, amikor én nem ártottam neki? Csendben igyekszem elfoglalni magam... még ha nem is az órai anyaggal...
Bár a kérdésfeltevésről, és osztálytársam csúfos leégéséről lemaradok, azért amikor felnézek a tanárnő testhelyzetéből, és az üres vonalakból egyértelműnek tűnik a helyzet.

- Mi scusi, professoressa. Elkalandoztam. De csalhatatlan logikai érzékem azt súgja ez az egészítsd ki az ábrát... izé... illetve - megbillentem a fejem, mint egy bagoly, és úgy méregetem a táblát, mint egy megfejtésre váró keresztrejtvényt... - keresd a hibát az ábrában játék lesz. - becsukom a rajzfüzetem, és hanyagul behajítom a padba, mellékesen a könyvem is becsukom, és bár nem kaptam rá külön felszólítást, de felpattanok a helyemről, és már indulok is a tábla felé.
- Szabad? -ahogy a tábla mellé érek, magam kapok fel a kréta tartóból egy másik krétát, és állok meg az üres vonalak előtt. -Kezdjük az egészítsd ki-vel. Az egyszerűbb kérdéskör. - bal kézzel villámgyorsan firkantom fel a táblára a helyes válaszokat. Majd szembe fordulva a tanárnővel magyarázatba kezdek. Vagy inkább csaknem szó szerint idézem neki a tankönyv ide vonatkozó részét, hibátlanul. Ahogy befejezem, teszek egy lépést hátra, és ismét az ábrát kezdem fixírozni. Mintha valami nem lenne vele rendben. Az arcomra kiül, hogy most komolyan elgondolkodtam. Közben bal kezemben a kréta fel-le jár, ahogy mellékesen, szinte öntudatlanul dobálom.
- Akkor nézzük, a keresd a hibát. - visszalépek az ábrához, és jobb csuklómmal letörlök néhány átkot, és rontást a tábláról, bal kézzel pedig nemes egyszerűséggel átrendezem őket. Valamint, minden csoport alá kerül egy-egy pajzsbűbáj, védekező igézet. Végül mosolyogva lépek el az ábrától.
- Így. Sokkal jobb. Ennél nehezebb rejtvénye nincs? Ezt még ez vízagyú amőba is megoldotta volna! - egy hanyag mozdulattal visszadobom a krétát a tartóba, és indulnék is a helyemre. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy szegény McLaine-t most tituláltam vízagyú amőbának. De ez nem is neki szólt. Tulajdonképpen nem volt benne rosszindulat senki felé, csak így fejeztem ki, hogy ennél némileg nehezebb, és komplexebb feladatokat igényelnék, akár gyakorlati feladatokat is. Jobb az a színes-szagos oktatás. Főleg, mert abba vegyülnek új dolgok is. Egy tankönyvet elolvasni és értelmezni minden idióta tud. Ehhez nem kell órára járni.
Bár nem fűzök külön magyarázatot hozzá, de a tanárnő könnyen átláthatja a logikám az ábrát illetőleg. Nem az átkok hatására, és működési mechanizmusára helyeztem a hangsúlyt, mint a tankönyv, hanem arra, hogyan lehet védekezni ellenük. Ezért a védekező bűbájok is alattuk. Ez egy más szemszögű megközelítés. Olyan, amit egy könyvtári könyvben olvastam ami a védekező módokat taglalta. Az egyetlen apró lehetséges hiba a koncepcióban, hogy, ahova nem tudtam megfelelő védekezési módot, oda is a patrónusbűbájt írtam be, mint védekezést. Amolyan univerzális megoldásnak. Ha nincs jobb ötleted, idézz patrónust!
A legtöbb ennyi idős gyerek alig várja, hogy mindenféle átkokról, meg rontásokról tanuljon. De mintha a kis vöröst, ez csak a szükséges mértékben érdekelné, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetne a védekezésre... szokatlanul nagyot egy ennyi idős kölyökhöz képest...  


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 25

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-04-13, 20:28

Tény, hogy nem a legizgalmasabb vagy legrafináltabb feladatokat kapta a Minisztériumba, de nem ejtették a feje lágyára, és éppen ezért lazán vág vissza a lánynak, van miből táraznia. Még a végén talán élvezni is fogja ezt a könnyed játékot, ami számára könnyed, a lánynak meg majd kiderül.
Tény, hogy nem mindenkinek adottak ugyanolyan lehetőségek, de ezt a nő sem állította egy pillanatig sem. Nem akart ilyen mély, messzi távlatokba helyezkedni, vagy ilyen messzire elmenni, csupán arra akart utalni, hogy mindig leosztásból kell játszani. Kár azon aggódni, meg agyalni, mi van másokkal, érdemes azt figyelni, mi került éppen az ember elé, mert ami van, abból lehet gazdálkodni. Madeleine nem az a típus, akinek teljesen zökkenőmentes élete volt, de nem is az a szélsőséges sorsú valaki. Neki jutott jobb és rosszabb, és megtanulta meglovagolni a hullámokat, ennyi. Könnyed stílusban,de határozottan sorolja az átkok besorolásait, miközben az ábrán magyaráz a táblánál, fel-felszólítva egy-egy diákot. Amikor valaki valami éktelen ostobaságot mond, akkor megáll a kezében a kréta, lassan fordul a srác felé, és a szemei nem kifejezetten jeleznek semmi pozitív dolgot.
- Mondja csak, McLaine.. hányadik éve tanul az iskola falai között? Na próbálja meg még egyszer. - a fejét sem ingatja, de tekintetével mintha ölni tudna, szegény srác meg köpni-nyelni sem tud, így a tanárnő lassan leengedi a kezét, és a tekintetét körbejáratja az osztályon. A srác hulla fehéren vesz mély levegőt, amikor elfordul róla a tekintet, de mindig van egy-egy ilyen gyengébb alkat.
- Bárki más? Ragazza? - az utolsó szó összetéveszthetetlenül szól Gina felé, noha most kivételesen csendben van. A táblán egyébként az átkok fajtái találhatóak, és a tiltott átkoknál látható három vonal, kitöltetlenül, mintha arra várna, hogy beírjanak oda valamit. Ha esetleg a lány felnéz, a tanárnő oda mutat a krétával. Kérdés, mennyire bölcs megint a lánytól várni valamit, noha végre csendben van, de ez csak egy kis ismétlés, ami után végre rátérhetnek valami új anyagra, meg gyakorlásra, és ez talán nem fogja megerőltetni, vagy lázadásra bírni a leányzót. Hiszen úgyis jegyzetel, ugyebár..
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-04-01, 23:13


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Tusé. Rendben. Ő az első tanár, akit nem borít ki, amikor olaszul kezdek hozzá karattyolni. Úgy fest tud olaszul. Vagy legalábbis valamennyire. Igaz én sem vagyok már a régi, de azért egész jól megértetném még most is magam. Oké az első kör az övé volt. De hosszú lesz még ez a tanév professoressa...

Lehetőségek? Vannak akiknek nincsen olyan. Nem én akartam utcagyerek lenni. Nem én akartam éhezni. Nem én akartam lopni, hogy ne haljak éhen. Nem én akartam banda tag lenni. És nem én akartam intézetről intézetre járni, a végén javítóba kerülni. Én csak túlélni akartam. Bárhogy is. Tény ez a hely más. Egy védett burok, ahogy Cody fogalmazott egyszer. Igen. Itt legalább tanulni, barátokat szerezni van lehetőségem. És végre van egy Mercutiom, aki törődik velem, a maga sajátos bohém módján. Na nem mintha nem tudná elővenni a szigorúbb énjét, amit rendszerint hangos súrlódás követ kettőnk közt, és végül bocsánatkérés. Hiszen mégis ő az, aki erőn felül próbál új otthont teremteni nekem. Ez pedig új, és szokatlan számomra. Szokatlan, hogy nem vagyok egyedül. Hogy ő véd, és vigyáz rám. Szokatlan, hogy végül Cody tanácsa nyomán barátaim lettek. Talán végre egy kicsit elhihetem, hogy normális gyerek is lehetek. De mi van azokkal, akik nem ilyen szerencsések. Akik végül egy bandaháborúban alul maradnak, és mugli rendőrök kaparják fel a megkéselt hullájukat valahonnan? Ők hogyan élhetnének bármi lehetőséggel?

Végül megrázom a fejem, és kirázom belőle ezt a sötét sehova se vivő gondolatmenetet. Egy mély néma sóhajjal engedem el a lábammal a padot, és zökkenek vissza normál ülő helyzetbe. Az ábrát másodpercek alatt skiccelem fel a könyvembe, az első fejezet mellé. Majd valami egész mást veszek elő. Egy rajzfüzetet. Van abban mindenféle rajz. Rajzok fákról, parkokról, épületekről, egy jópofa vadászgörényről, az iskola és a négy ház címere, vannak karikatúrák szinte az összes tanárról, és vannak egész más képek is. Sötétebbek. Baljósabbak. Képek melyen nagyobb, de fiatal kölykök vernek össze egy kisebb lányt, képek, amin felnőttek rúgnak bele a földön fekvő lányba, sörrel a kezükben, képek, amin bandák állnak szemben késekkel a kezükben... képek egy múltból, amit feledni vágysz, mégsem tudsz. Egy üres laphoz lapozok, és rajzolni kezdek. Nem nagyon leplezem a dolgot. Távolról, akár úgy is tűnhet, hogy jegyzetelek végre. Ha meg nem, az sem számít nagyon. Legalább örülhet, hogy csendben vagyok, és nem zavarom tovább az órát... És lassan alakulni kezd egy kis karikatúra az új tanárnőről....


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 25

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-04-01, 22:09

Nem akart egy percig sem kárt okoznia lányban, és az egészet olyan könnyed mozdulattal végezte, mintha természetes lenne, hogy effajta illúziókhoz nyúl. De a tanítás és a figyelemfelkeltés ott szerepel a nő eszköztárában. És a várt hatás sem marad el, hallja az elnyomott káromkodást, látja, ahogy leesik a könyv .. és a tantusz is lassan a lánynak, ami talán még nagyobb elismerés. A dac és a felismerés tompa fényeinek sugara olyan, ami teljességgel látható, és semmi meglepő nincs is benne tulajdonképpen. Az osztály reakciója, és az, ahogy Gina reagál, teljességgel a megszokott sémát veszi fel. Oda se néz, csak szeme sarkából figyeli a jelenetet, majd a válaszra finoman biccent.
- Perfetto. - a kiejtése egész szép, nem érződik rajta nagyon akcentus. Nem beszél minden létező nyelven, de ezek az alapvető, társalgási és tanítási szavak, mondatok, kifejezések benne vannak a fejében. Az Auror Parancsnokságról jött, de ott volt elég dolga a papírmunkákkal és a kihallgatásokon is, meg a tárgyalásokon, így megismerkedett a legtöbb beszélt nyelvel, ami ebben a kis országban megfordul. Onnan csak egy lépés volt, hogy felkészüljön a tanórákra, átnyálazza a jelenlevők névsorát, és az ő nyelvükbe belepislogjon, és átnézzen egy-két formulát. Olasz, francia, német.. a keleti nyelvek azért kifognának rajta. Látva Gina reakcióját és dacát, könnyed léptekkel sétál végig a katedrán.
- A lehetőségeinket nem mi választjuk, de rajtunk áll, mihez kezdünk vele. - célozza egyenesen a lánynak, majd krétát vesz a kezébe, és egy könnyed ábrát rajzol fel a táblára, szemléltetésként a könyvben látható anyaghoz, hogy ne legyen annyira száraz és unalmas az óra. Láthatóan nem akar kifejezetten a lánnyal foglalkozni, hacsak nem fog rendet bontani, vagy nem lesz kérdése. Elvégre, ez nem egy személyes beszélgetés, vagy konzultáció, hanem tanóra. A levegőben még porrá hamvad egy papírrepülő, meg egy galacsin, és úgy fest, ezzel sikerül elejét venni a nagyobb rendbontásoknak, és a szorgos diáksereg a jegyzetei fölé hajol, amit Madeleine elégedett pillantással konstatál. Gyilkos, könyörtelen, de elégedett pillantással.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-03-30, 14:45


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
Hehe... Mercutio tényleg a legjobb karakter... most komolyan, mért kell olyan korán meghalnia a darabban...? Mi a f*sz?!!!
Lángra lobban a kezemben a könyv, amit egyből ki is ejtek a kezemből. A földre. De volt ebben valami furcsa. Nem volt hő. Nem égett meg a kezem. És a könyvnek sem lett baja, bár utóbbit, csak némi fáziskéséssel fogom fel. Addigra már elhagyta a számat egy kisebb cifra olasz nyelvű káromkodás. Leginkább csak a hirtelen ijedségre válaszul. Ahogy realizálódik bennem a jelenet, és hogy mindenki engem néz, bosszús pillantással veszem fel a könyvem a földről, és helyezem a pad tetejére. Hintázó pozícióba lököm magam, beakasztva a jobb lábam a pad lábazatába, hogy ne billenhessek ki az egyensúlyból. Karba fonom magam előtt a kezeimet.

- No, non ho domanda, professoressa. - sziszegem magam elé, kb egy támadni készülő királykobra stílusában. Közben felvonom az egyik szemöldököm, és úgy méregetem a tanárnőt, mintha csak azt próbálnám felmérni, hogy benne vajon mennyire akadtam emberemre.
A mondat egyébként csak annyit jelentene lefordítva, hogy "Nem, nincsen kérdésem, tanárnő." De jelenleg nem érzem úgy, hogy le kellene fordítanom számára. Különben is, az idegennyelv gyakorlás hasznos időtöltés nemde?

A jelvényes mondatot nem reagálom le. Most szégyellnem kéne magamat? Meg példát kéne mutatnom, meg ilyenek? Komolyan. Én sosem voltam az a fajta. Legfeljebb az elrettentő példa. Komolyan fogalmam sincs, hogy mit akar McGalagony ezzel az egésszel. Mért nem inkább Crystie-t találta meg vele, aki tényleg akarta? Kell a fenének ez az egész...  


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 25

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-03-30, 09:11

Ahogy belép a teremben, már sejti, hogy persze nem lesz könnyű dolga. Lupin már amíg ide jártak is sokkal kedvesebb, mézes-mázosabb, aranyosabb valaki volt, aki könnyen lekenyerezte a diákokat. Na ez nem az ő stílusa. Tény, hogy nem tudja még, milyen is lesz az ő stílusa, vagy mi lesz az, amit át akar adni a diákoknak, de a legkönnyebb, ha tartja magát a tervekhez, meg a könyvhöz. Van egy kis ideje belakni magát, és élvezni a helyzetet, mielőtt valaki visszatérne, és a savanyú pofáját kellene néznie, meg azt a furcsa fájdalmat a szemeiben. Határozott kiállással áll meg, mint egy vadmacska, aki az áldozatait méregeti, és azt nézi, ki a leggyengébb a csordából. A fekete talár könnyedén öleli körbe az alakját, és ahogy megáll a katedrán, minden lépte hangtalan, bár csizmát visel, ami átlagos esetben kopogna. De most nem. Határozott hangon mutatkozik be a társaságnak, majd csak int, hogy vegyék elő a könyvet, nyissák ki a megfelelő oldalnál. Nem kell minden órának gyakorlatinak lennie, főleg nem az elsőnek. Nem híve ennek a színes-szagos oktatásnak, sem annak, hogy egyből mindenkit terepre küldjenek, és ezt ki is fejti a maga stílusában. Szereti a mágiaelméleti megalapozottságot, elvárja, hogy jegyzeteljenek, vagy a könyvbe, vagy a füzetbe, ha kapnak házi feladatot, azt hiánytalanul írják meg, és ha valahol elakadnának, tőle kérdezzenek..
- Az órán kötelező a részvétel, és ajánlott a figyelem. Ha valaki nem szándékozna idefigyelni, akkor az magára vessen. - és a szavai végére a keze finoman mozdul, és szegény Gina könyve hirtelen kap lángra a kezében, ami minden bizonnyal egy kellőképpen félelmetes pillanat. Ami azonban még megdöbbentőbb, hogy a könyv sértetlenül hullik a földre a lány kezeiből, és egy karcolás sincs rajta. Ellenben a hirtelen támadt felfordulásra a diákság nagy része odakapja a fejét, egy másik része meg összekapja magát.
- Kérdés? - hangja egészen ártatlanul cseng, miközben összefonja a karjait maga előtt, és megveti lábait a katedrán. Szeme végig pásztázza a diákokat, majd megállapodik az újdonsült prefektuson, és finoman ingatja meg a fejét.
- A hátsó sor sem rejti el a jelvényét. - és részéről ennyi is volt a morális fejmosás a feladatról, példaadásról, és egyéb ide illő dolgokról.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-03-29, 20:42


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]
2000. Szeptember 05. Kedd. A nap első órája a Sötét Varázslatok Kivédése. Nem volt sosem a kedvencem, de mindig jó voltam belőle. Az életben meg kell tanulnia megvédenie magát az ember lányának. Ha másért nem is, de ezért járok be órára, és többé kevésbé teljesítek kiválóra. Nem mondom hogy néha nap nem csúszik be egy várakozáson felüli... de kinek nem? Így is igyekszem na. Ennek pedig több oka van.
Az előző évem elég kaotikusra, és érzelem gazdagra sikeredett. A felével még most se tum mit kezdjek, vagy hogy dolgozzam fel...
Erre itt a következő tanév. Ez rögtön úgy kezdődik, hogy McGalagony rám aggatott egy Prefi jelvényt... Hát mit kezdjek én evvel??? Én a bajkeverő vagyok, nem a mocskos, korrupt jard, akik elől a fél életemben futottam... szó szerint... Szerintem a házvezetőm összekevert Crystie Meninggel... nézek el a bosszantóan szabálymániás hálótársam felé. Nem nagy titok, hogy ez okoz némi feszkót kettőnk közt. Ő számított erre a jelvényre, mindent megtett, hogy példamutató kisdiák látszatát keltse, erre én kapom ezt. A legnagyobb bajkeverő zsivány az évfolyamról... Pedig eskü nem kértem. Sőt vissza is akartam adni, vagy lemondani Cry javára... De tényleg. De McGalagony csak kidobott az irodájából azzal, hogy ő ilyesmiben soha nem téved, és húzzak tanulni, vagy megismerkedni az új kötelességeimmel, vagy mit bánja ő, csak kifelé...
Aztán itt van ez az SVK óra is. A szokásos utolsó padban ülök, ahonnan én mindenkit beláthatok, és szemmel tarthatok, de én már nem vagyok annyira feltűnő jelenség. Beolvadok a környezetbe. Már csak egy baj van. Már egész megszoktam Lupint. Erre szokhatok meg egy új... hogy is híjják? Má elfelejtettem a nevét, pedig csak 10 perce tart az óra. Nem szeretem a változásokat, az új megszokásokat. De majd meglátjuk. Eddig a bemutatkozásáról, és a tankönyv első fejezetéről volt szó. És kb eddig sikerült értelmes érdeklődő fejet vágni. Előhúzok egy elnyűtt régi zöld borítós vékonyka könyvet, és a pad alatt olvasgatni kezdem. A Rómeo és Júlia olasz nyelvű kiadásának saláta példánya. Az eleje a legjobb. Mercutio beköpései haláliak... szó szerint... hihi... nekem akárki akármit mond mindig Mercutio lesz a kedvenc karakterem. És nem csak azért mert személyes okaim is lettek erre egy igazi és utánozhatatlan élő Mercutio személyében.... akaratlanul is elvigyorodom időnként a pad alatti olvasásban...
Majd figyelek rendesen ha érdekesebb részekhez érünk. Nem tudom eldönteni hogy mázli-e hogy az első 5 fejezetet már elolvastam, az első kettőt meg is tanultam... a többihez meg nem vagyok legalább már tök sík... viszont ez így nem túl izgi óra... szóval magam kell szórakoztatnom a könyvemmel...


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets
Online

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 250

TémanyitásTárgy: SVK óra 2000. 09. 05. 2018-03-29, 18:25


Látja, figyelek én!

Ha kedvem van...
[You must be registered and logged in to see this image.]

study study queen study jocolor


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: SVK óra 2000. 09. 05.

Vissza az elejére Go down

SVK óra 2000. 09. 05.

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: Idõnyerõ-