Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb

ϟ Tower
  Yesterday at 22:52
Kalandmester

ϟ Jonas Black vityillója
  Yesterday at 22:32
Jacob Troops

ϟ A holdfény sármos arca
  Yesterday at 22:09
Tim Roberts


ϟ Kockadobások fóruma
  Yesterday at 21:39
Jacob Troops


ϟ Alkímia labor
  Yesterday at 17:05
Viviana Rennes


A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Armand Stansson
 
Cody Armstrong
 
Gina Accipiter
 
Gwyneira Rousseau
 
Sidney Smallwood
 
Madeleine Eastwick
 
Jacob Troops
 
Perselus Piton
 
Daniel G. Paisley
 
Statisztika

Összesen 584 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Eleanor Branstone

Jelenleg összesen 38874 hozzászólás olvasható. in 3477 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendégA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Régi ismerősök

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Régi ismerősök 2018-03-19, 15:51

First topic message reminder :

XXX
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-26, 00:51


Mad & Perselus

[You must be registered and logged in to see this image.]


Megvárja, amíg a férfi leszenvedi magáról a zubbonyt, és fel is akasztja, majd hagyja, hogy a férfi kissé otthonosan érezze magát. Ami furcsa mód kifejezetten nehezen megy a számára, amit ő maga sem ért. De nem firtatja. Amikor sikerül választani, akkor már meg is indul.
- Rendben, mindent ott találsz a helyén. - mondja, intve a konyha megfelelő része felé, és bizony, minden a lehető legésszerűbb helyen van, Piton hamar megtalálja. Mad pedig közben kisurran a hálószobába, és vesz elő tiszta ágyneműt, direkt nem nehéz paplant, mert érzi, hogy a bordatörés nem lesz egyszerű menet, meg gondolja, hogy a férfinek fájnak a csuklói is a bilincsek miatt, hiába a gyógyítók. De persze senki nem mond semmit ezen a téren. Viszont ahogy Mad lerakja a huzatokat, látja, ahogy a férfinek elkezd remegni a keze, és éppen ezért óvatosan, halk léptekkel Perselus mögé sétál, és finoman megfogja a férfi vállát, majd, ha az esetleg összerezzenne, végigsimít a hátán.
- Perselus, minden rendben? - és a hangjából valamiféle aggodalom hallatszódik ki.
- Jól vagy? - és ennyi volt az a bizonyos haragudás és morcogás, ami a legutóbbi dolog óta megvolt. A múltkori beszélgetés miatt érzett ellenérzései, vagy távolságtartása hirtelen válik semmivé, ahogy ezt a bizonytalan férfit látja maga előtt a lakásán, egészen elveszve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-26, 00:41Mad & PerselusA zubbony alatt egy fehér, kissé bővebb ujjú ing, egyszerű, kopottas fakó mellény, és jól ismert fehér régi vágású nyakkendője kap helyet. Magasabb derekáig felérő fekete vászonnadrágjával meg úgy az összhatással, minden ellenére egészen elegánsnak hat. Sajna már a zubbonyból való kibújás is komponált óvatos mozdulatokat igényel és vissza fojtott légzést. De egy panaszhang nem hagyja el ezúttal a száját. És miután kibújt belőle, átadja Madnek egy biccentéssel.
Követi, a nőt, néma léptekkel, beljebb is megy és épp a Mad szobája felől kihallatszódó hangok felé figyel, amikor a vendégkészlet elő kerül. Egy pillanatra elgondolkozik, de nem firtatja.
- Köszönöm. - mondja csak a túlélő készletre. Bár némi különös érzés fogja el annak nyomán, hogy Mad fürdőjébe lépjen... leginkább egyfajta szorongás.
De igyekszik úgy tenni, ahogy a nő kérte... Otthonosan érezni magát.
- Elfogadok egy kis krumplipürét, meg teát. - mondja végül egyszerűen, apránként lenyugtatva az idegeit. A csuklóját masszírozza a bilincsek meg a lánc emléke miatt, de aztán Madre néz és megáll a mozdulatban és igyekszik össze szedni magát.
- ...A teát felteszem. - közli, végül belépdel a konyhába és ha nyilvánvaló helyen vannak a teafüvek, meg a kanna, akkor már intézi is., ha nem, akkor körbe kérdez mi hol van. Igyekszik lenyugtatni a légzését, miközben engedi a vizet, de mennél inkább ügyelne rá, annál rosszabb lesz és halványan a keze is remeg.. Maga sem érti, mi váltja most ki belőle ezt az egészet, de elkönyveli annak, hogy ismeretlen terep és fáradt is mint a dög.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-26, 00:15


Mad & Perselus

[You must be registered and logged in to see this image.]


Hallva, hogy a lábát helyrerakták, a férfi mellkasára terelődik a tekintete, minden hátsó szándék nélkül, majd érzi, ahogy kissé furcsán karol bele. És igyekszik kiűzni a fejéből a legutóbbi alkalmat, a hosszú sétát Perselusig, amikor a karjaiba zárta az elsuhanó autó okozta víztömeg elől. De az arcán semmi sem látszik.
- Tudunk, azért megyünk oda. - feleli, és nem is foglalkozik azzal, hogy a férfit ez hogy érinti. Valahogy még élvezi is a kellemes, csendes sétát addig a két sarokig, hallgatja az eső csepegését, kopogását az ernyőn, és mély levegőket vesz, beszippantva az eső illatát. Szereti Londont, pont ezért az illatért.
Amint megérkeznek a házhoz, és Piton is belép, becsukva maga mögött az ajtót, elmosolyodik, bár némi feszültség még mindig érezhető benne.
- Tudom, hogy esélytelen, de érezd magad otthon. Gyere.. - int finoman, miután levette a cipőjét és felakasztotta a kabátját, illetve Perselus felsőjét is elkérte.
- Fürdőszoba, az én szobám, nappali a vendégággyal és konyha a nappali végében. Ez pedig.. - benyúlt az egyik szekrénybe, és kivesz onnan egy törölközőt, meg egy adag pizsamát, majd leteszi a kanapé karfájára, ahol nem zavar senkit sem. Férfi pizsama, hosszúnadrág, hosszú ujjú ing-szerű felső, de tiszta, kifogástalan állapotban. Kérdés, hogy kerül női lakásba férfi pizsama, de nincs benne semmitrükk, Mad fel van készülve éjszakai vendégekre, bár tény, hogy rég aludt itt bárki is. A nappaliban egyébként van még két fotel meg egy kisebb dohányzóasztal-szerűség is, a két fotel féloldalasan egymásnak fordítva.
- Szomjas, vagy éhes vagy inkább? Van hús meg krumplipüré, és ha gondolod, tudok főzni egy jó teát, de.. - és a konyhában levő kissé díszesebb szekrényre mutat, ki is nyitja az egyik szárnyát. - ..ha esetleg valami alkoholosra vágynál, azzal is tudok szolgálni. - sorolja fel a választékot, mivel sejti, vagy reméli,hogy a férfi éhes. És annak megfelelően, amit kér, indul meg a konyha megfelelő pontja felé. A lakás díszítése egyébként teljesen egyszerű, a padlón szőnyeg fut végig, a nő szobája felől lehet hallani valami apró csipogást, vagy morgást, mintha valami lények lennének bent, a nappaliban pedig könyvespolc helyezkedik el, de a falak nincsenek túldíszítve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-26, 00:00Mad & Perselus


Kénytelen kelletlen, meg kell tanulnia. Ha eddig el is kerülte ezt az egészet, most itt a remek alkalom, hogy csiszoljon rajta és fejlessze a tudását. Bólint.
- A lábamat minden gond nélkül helyre rakták. - az más kérdés, hogy a bordái hogy vannak, de törött csont kicsit folyamatosabb kezelést igényel, még ha másnapra már semmi baja se lesz. Elfogadja az ernyőt, a fejük fölé emeli és.. bele karol a nőbe, de úgy, hogy a oldalához, egyikőjük karja se érjen hozzá, akaratlanul is kelletlen távolságtartást kölcsönözve a helyzetnek.
Mikor Mad közli, hogy nála fog aludni egy pillanat erejéig majdnem megtorpan.
- Sajátos értelmezése a házi őrizetnek de... Ha tudunk beszélni, akkor legyen.-
Kissé sarokba szorítva érzi magát, de tudja, hogy ez majd elmúlik... legalábbis nagyon reméli. Lelki szemei előtt pedig a cél lebeg, hogy Madnek kitálaljon! Jelenleg ez tölti ki a koponyáját. És nem is akadályozza, hogy célba érjenek. Ostobaság is lenne, Madeleine-nek ellent mondani jelenleg. Belép a nő után, becsukja maga mögött az ajtót és egy pillanatra megáll a küszöbön. Most gondol bele, mennyire... különös itt állnia egy olyan lakás küszöbén, amin érezni a nő gondosságát.
- Kellemes. - mondja végül esetlenül, de a tekintete arról árulkodik, hogy tényleg valami ilyen érzést váltott ki belőle a környezet. Az ernyőt leteszi valahová ahol meg tud száradni szétnyitva, és senkit nem zavar. Ezt követően leveszi régi elnyűtt bőrcipőjét és alaposabban körül néz. Már már óvatossággal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-25, 23:37


Mad & Perselus

[You must be registered and logged in to see this image.]


Vannak dolgok, amiket Perselusnak lehet, lassan meg kéne tanulnia. Például, hogy egy bocsánatkérés hosszabb távon sokkal kifizetődőbb, mint bármiféle magyarázkodás. Legalább is, ami a hölgyeket, és azok lelkét illeti. Mert bár tény, hogy a magyarázat fontos dolog és reális, de ami a hölgyeket illeti, néha jobb, ha az érzelmeikre is hatnak. De ebben a férfi nincs annyira otthon, így a nő nem is piszkálja miatta. Ahogy meglátja, meg azt is, hogy nincs nála rendes kabát - bár miért is lenne - magára kanyarítja a kabátját, és ahogy elindulnak, távozóban felkapja széles karimájú kalapját, meg egy ernyőt.
Jól számolta, odakint esik az eső. Kinyitja az ernyőt és Pitonnak nyújtja az egyik karját.
- Jobb a lábad? Tudsz járni rendesen? - kérdezi még közvetlenül az indulás előtt,majd egyszerűen kilép a Minisztérium ajtaján, és megindul egy adott irányba, remélhetőleg a férfival maga mellett. Az útitervet csak menet közben árulja el.
- Nos, szerettél volna egy helyet, ahol tudunk beszélni. Ezért hozzám megyünk. Van vendégágyam, az éjszakát ott töltöd. Ha akarod,többet is. - és érezni a szavain, hogy nem kérdésként tette fel őket, azaz Piton a ma éjszakát biztos a nőnél fogja tölteni. Mad úgy van vele, túl messze lakik Piton, és a törött bordáinak nem tenne jó a zsupszkulcs vagy a hopponálás, Mad lakása pedig teljesen alkalmas vendégek fogadására.
- Két sarok, nem sok. És senki sem zavarhat. - rövid, egyszerű mondatok, és a nő valahogy végig feszült marad, egészen addig, amíg haza nem érnek. London átlagos vidéke, egy kis bérház, és ha Perselus nem akasztja meg a sétát, vagy nem rendez jelenetet, akkor hamarosan csörren a kulcs, és Mad benyit, egy teljesen átlagos, csendes lakásba. Előszoba, a végén nagyszoba,ahol kanapé van, ezen kívül van egy háló, egy konyha és egy fürdőszoba is. Fogas a bejárati ajtó mellett, gardrób és néhány szekrény a folyosón.
- Üdv szerény hajlékomban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-25, 23:20Mad & Perselus


Felszalad a szemöldöke és némi undor kúszik az arcára, leleplezve hogy ez most vizuálisan az agyába égett.
- Pedig már épp kezdett hiányozni a rácsokon való vonaglásuk a rabok szájáért cserébe... - ezt mindenki érti ahogy akarja. Mindketten határozottan sikeresen elengedték magukat. Noha mindkettőtől igen kirívóak voltak az iménti megjegyzések, legalább bebizonyosodott, hogy azért tudnak ők is brillírozni, ha akarnak.
A továbbiakra csak állja Mad tekintetét és kimérten biccent. - Köszönöm.- És innentől tulajdonképpen engedelmesen némán elbiceg a kíséretével. Ezúttal nem pofázik feleslegesen, nem provokál senkit, még a pofátlan vigyort is megállja afelé az auror felé aki elsőként megpróbálta szóra bírni. És valóban a jobb lábát alaposan húzza.

Délutánig még igazából pihenni is tudott valamicskét. Többnyire békén hagyták.
Végül Mad munkaidejének végét már fel alá járkálva várja. Hosszú fekete combközépig érő zubbonya van rajta, jelenleg a megszokottabb szerelése. Nincs nála kabát, az bizony az üzletben maradt. De aligha érdekli már. Csak ki akar jutni innen. Mikor Mad mellé lép valóban úgy fest mint egy űzött holló.
- Indulhatunk. - közli egyszerűen és maga is egyre feszültebb. Sajnálatosan nem érzi úgy, hogy bocsánatot kéne kérnie, sokkal inkább magyarázatot adnia. Az sokkal kifizetődőbb lesz hosszú távon!
- Hová megyünk? - kérdi még halkan, mert nem biztos benne, hogy Madnek mik is a tervei.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-25, 22:32


Mad & Perselus

[You must be registered and logged in to see this image.]


Csak írja a kis jelentését, majd amikor hallja, hogy a férfi egészen jó kedvében van még mindig, akkor lassan megcsóválja a fejét.
- Sajnos az csak azoknak jár, akiknek bérelt helyük van az Azkabanba, de nekik a dementorok viszik egyéb erotikus szolgáltatással együtt. Ez neked még nem jár. - toldja a pontot a végére, aztán feláll, és alapot már ki is adja az egyik gyorsabb lábú gyakornoknak az ajtón kívülre, majd visszanéz a férfire, és odalép mellé, segít leoldani a láncokat, amik a székekben tartották. Nem mond semmit, csak csendben kiszedi a bilincsekből a férfi kezeit, hogy mozogni tudjon. Aztán belenéz a fekete szemeibe jelentőség teljesen.
- Most van egy kis dolgom. Seggbe kell rúgnom néhány ostoba izomagyat, akik hagyták, hogy ilyen állapotba kerülj. Utána felugrom érted és hazakísérlek. Ne aggódj. A büntid lejárt. - vet még egy félmosolyt, miközben kezét finoman a férfi kezére teszi, majd feláll, és kinyitja az ajtót, és könnyed de határozott macskalépteivel máris a folyosón terem.
- Van itt még valaki, aki rajtam kívül dolgozik ma, vagy feleslegesen körmölök? - és azt a gyilkos pillantást, amit a körülöttük levők kapnak, egyik sem teszi zsebre. De tény, hogy máris megjelenik két fiatalabb auror srác, akik Perselus mellett teremnek, és a férfit átkísérik a gyengélkedőre. Félig támogatva, félig kísérve, átmeneti bilincset rakva a kezére, mert mégis csak előzetesben van. Mad pedig eltűnik az aktákkal együtt valamelyik irodában.
És legközelebb csak délután jelenik meg, a munkaideje végeztével tulajdonképpen, ami hétköznap lévén elég későre nyúlt, cserébe azonban van nála egy egészen kellemes pergamen. Karján kabátja pihen, a kezében a tekercs, és vált pár szót az ügyeletessel, majd megáll Perselus mellett és átadja a pergament.
- Megfigyelés alatt maradsz, de elengedték a házi őrizetet meg a többit. Indulhatunk? - bár tény, hogy arról még nem esett szó, hogy hova, de ezt van idejük útközben bőven kitalálni. És  bár Mad egész készséges volt egész délután, van benne még mindig valami hideg merevség és feszültség.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-25, 22:17Mad & Perselus


Piton hallgatja, egyik másik mondat után grimaszol, de jelenleg, így lassan 72 óra után kezd szétesni.
- Minden vágyam volt ez a cím. Konfettit és virágcsokrot nem kapok? - mormogja szarkazmustól csöpögve.
Nagyon szeretné ha mihamarabb eltakarodhatna, a medik után... Az minden bizonnyal jól fog jönni.
Az utolsókra még halkan valamivel megkönnyebbülten hozzá biggyeszti.
- Azért ne kürtöld szét, had tartsam a rólam alkotott képüket. Legalább ameddig elolvassák a jelentést. - Mielőtt Mad feloldaná a csendvarázst még gyorsan közbe szúrja, tán az eddigi legértékelhetőbb mondatát.
- Mad... Ugye... - némi néma fulladás - Ugye tudunk beszélni, munka után? -
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-25, 09:41


Mad & Perselus

[You must be registered and logged in to see this image.]


Ha nagyon megkérdőjelezné, amit Perselus mond, akkor nem lőtt volna hangszigetelő bűbájt, hanem egyszerűen kiszedi a férfiból, mert tud néhány trükköt, ami van olyan jó, mint egy frissen főzött, erős, Veritas-szérum. De Mad, ahogy ez lenni szokott, bizalmat szavaz a férfinek, és mivel a jelentésben semmi sincs, sokkal inkább kíváncsibb arra, mi történt valójában, és mi az, amit nem mondott el.
És ahogy hallgatja a történetet, nincs oka arra, hogy kételkedjen. Pitonnak nincs pálcája, ami sajnos a varázsvilágban kifejezetten védtelenné teszi, majdnem annyira, mint egy újszülöttet. Amikor pedig meghallja, hogy nem a kollégája verte péppé a férfit, akkor megjelenik benne egy enyhe felháborodás, ami miatt nem tüntették el a sebeit, és nem rendeltek mellé egy mediket. Pedig ide hallani, ahogy Perselusnak sípol a tüdeje.
- Valóban? - fonja össze maga előtt a karjait a romantikus résznél. - Ezek szerint van még mit tanulnod ezen a téren. - morogja miközben kifejezetten élvezi a helyzetet valahogy, és a következő mondatra el is mosolyodik.
- Látod? Perselus Piton lett ezennel hivatalosan is az évtized legveszélyesebb mágusa. A szüleim is megmondták, hogy rendes barátokat sose tudok összeszedni. - csóválja meg a fejét. - De cserébe enyém a megtiszteltetés. - hagyja fent féloldalt apró mosolyát, amivel a férfit nézi, majd lassan bólint a szavaira, minden bizonnyal így történt. Amikor azonban rá terelődik a szó, már nem érzi magát ennyire komfortosan, és kissé idegesen fészkelődik, a tekintetét leveszi a férfiról, nagyjából a mondatok feléig.
- Az én megfigyelésemet minden esetre egész jól végezted. - böki még oda a végére, majd mélyet sóhajt, és kioldja kezeit, leengedi őket az asztalra, felnéz a férfira, majd az előtte levő köteg papírra, kinyitja a jelentést, és körmölni kezd a pennával.
- Nincs benned semmi veszélyes, Perselus Piton. Csak a makacsságod és az érzéketlenséged, de ezek úgy vélem, fejleszthető képességek. Szerzek neked egy gyógyítót, aztán ha nagyon kötekednek, akkor házi őrizetbe kerülsz. Általam. - fel sem nézi, miközben a pennával írja a dolgokat, a végén pedig ismét pálca kerül a kezébe, amivel feloldja a csendvarázst, és Piton láncai is engednek a szorításból.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-24, 20:36Mad & Perselus


Felhorkant nevetés gyanánt, vagy prüszköl, ki tudja a kettő közül mégis melyik lehetne közelebb ahhoz amit Mad reakciójára, mondatára kiprésel magából.
Elismeréssel biccent rá az elhangzó szavakra, de az az elismerés csak úgy csöpög.
Csak az után szólal meg azonban, hogy Mad ellőtte azt a hangszigetelő bűbájt.
- Jött egy összetettebb megrendelés és mivel úgysem tudtam aludni, gondoltam kitöltöm az időt némi kísérletezéssel. - közli szenvtelenül egyszerűen, de őszintén.
- És a helyzet komikuma, hogy nem a kollégád verte cipóra a fejemet és repesztette meg a bordámat, hanem azok akik az este betörtek. Pár jól irányzott átok... meg tudod... huss és pöcc... -  bár úgy tűnhet, hogy Perselus Madeleine-nel is a bolondját járatja. A tekintetében ott ül, hogy bizony akármennyire is szürreális az történt amit mond. Csupán láthatóan borzasztóan unja, hogy még Mad is megkérdőjelezi.
- Kedves, hogy ezt feltételezed, de ennyire sajnos nem vagyok romantikus. De majd felírom legközelebbre. - céloz arra, hogy a Maddel való találkozás miatt verette volna össze magát.
- Mint azt az a kedves mondatocska is prezentálja; gyanús viselkedést folytatok és közveszélyes vagyok. Pálca nélkül is! - érezhető, hogy a helyzet Perselust olyannyira mélységesen felháborítja, hogy már dühöngeni sincs rajta energiája. Sőt már már humorosnak találja lassan.
- A csapdába bele lökött egy átok igen egyszerűen. A bolt megrongálódott részén elpusztult bájitalok miatt pedig a varázslatok lenyomatait nem lehetett azonosítani... Így maradtam én. Megint. - végtelenül megalázónak találja a szituációt.
- Téged meg... - vesz egy fájó mély levegőt ami be is nyilal és el is akad a szava - Szóval a Minisztérium előtt pedig nem megfigyelést végzek, csupán szerettem volna kivárni, hogy.. feloldj. És hogy bizonyosságot nyerj, igen lenne még mit mondanom... és kérdeznem. - csendesebbre veszi a hangját és sötét szemeit a nőre függeszti.
- Lehet, hogy nem vagyok mai darab, de azért annyira nem koptam még el, hogy ennyire nyilvánvalóan... végezzek megfigyelést..!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-24, 15:48

A mondat csak úgy elsuhan a füle mellett, és úgy válaszol rá, hogy fel sem néz a jegyzetekből, a hangja pedig kifejezetten hidegen cseng, de érezhető benne ugyanaz a furcsa hangsúly, ami Pitonéban is, bár ez a nőnél inkább valamiféle cinizmus és szarkazmus kettőse.
- Szerencse, hogy nem hagyatkozok olyan emberek ítéletére, akik nem találnak jobb módszert a másikkal való kapcsolatfelvételre, minthogy bajba kerüljenek, majd szétveressék magukat egy aurorral egy kihallgatóban. - a végén pedig felnéz a férfire, kifejezetten hideg tekintettel, de nem bírja sokáig, annyira abszurd ez a látvány, hogy Mad elneveti magát. A szája elé kapja a kezét, majd a másikkal egyszerűen becsapja az aktát, végül hátradől a székében és beletúr dús, vöröses-barna hajába.
- Áruld el nekem Perselus, mégis mi a francot keresel Te itt, és mit akarsz tőlem? - közben pálcás kezével hanyag mozdulatot tesz, amivel hangszigeteli a szobát.
- És Te is tudod, hogy szimplán azért nem hoztak volna be, mert egy rablótámadás áldozata lettél. -és van valami kifejezetten furcsa a helyzetben, meg a nőben is, aki kifejezetten elemében érzi magát ebben a helyzetben és közegben, és hirtelen annyiféle érzelem tódult rá, és olvasta az aktát, és látja maga előtt a férfit, és egyszerűen annyi mindent nem ért, hogy úgy érzi, van ideje egy hosszabb beszélgetésre. És válaszokat szeretne.
- Mivel kísérleteztél a munkahelyeden? - kérdezi, bár van egy gondolata,hogy Perselus otthonával kapcsolatos, de e persze puszta spekuláció, amire nem ad.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-24, 11:44Mad & Perselus


Perselus nagyon lassan, óvatosan és kissé nehezen veszi a levegőt. Most hogy megülte a kis helységet a csend, hallani hogy halkan sípol a tüdeje. Amint a fickó kiment, letöröl minden kifejezést az arcáról és pár pillanatra lehunyja a szemeit. Aztán mikor felnéz, ízlelgeti mivel is kezdje. Érzékeli a végtelen ignorálást és valami elbaszott gondolat nyomán ép szemöldöke felszalad, arcára pedig egy alattomos vigyor árnyéka kúszik.
Igyekszik nem flegmatikus hangsúlyt megütni, de sajnos túl ideges, hogy simán csak halk és udvarias legyen. Egy pár perc után megszólal.
- Mad... Ha még mindig azt az öt mondatot olvasod, kételkedni kezdek a képességeidben. - nem a nőn kellene levezetnie a feszültségét és főleg nem kéne provokálnia, de egyszerűen kijött belőle.
Megpróbál sóhajtani, és most Perselus tényleg szarul fest. Nem az állaga miatt, hanem mert pont úgy néz ki, mint akinek az is rohadtmindegy lenne, ha most bevinnék a dementorokhoz és megkapná a dementorcsókot.
A jelentésen egyébként valóban csak a betörés megközelítőleges időpontja, ami nevezetesen 03:30-04:00 órára van datálva, illetve, hogy a helyszínen felfordulást találtak, és Pitont, benne ragadva egy riasztó-csapda bűbájába.
A vádlott vallomása pont alatt pedig annyi olvasható, hogy Perselus Piton állítása szerint, az éjszaka egy kísérlet miatt, valóban az üzlet laborjában éjszakázott. A vádlott állítása szerint négyen törtek az üzletbe a jelölt időben és pálca híján nem tehetett ellenük semmit. Arra, hogy mit keresett a csapdában annyit felelt csak, hogy baleset volt.

Ezen kívül gyanús viselkedést folytat.... És itt olvasható az az ominózus mondat is.

Piton azonban nem szól többet. A vallomáshoz nincs mit hozzá fűznie, amit pedig Madeleine-nek mondani akar, azt nem itt akarja mondani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-24, 08:19

A kihallgató teljesen ismerős neki, amikor kérették, tudta, hova fog menni, csak azt nem, kihez. Az ódon karosszékek nagyon kedvező hatással vannak rá mindig, valahogy szereti ezt a szobát. Amikor azonban belépve Perselust pillantja meg, és nem a legjobb állapotban, akkor az egyik szemöldöke felszalad, de kívül csak ennyi látszik rajta. Ami belül történik az az érzelmek egészen széles skálája a bosszúságtól, a dühön keresztül, az aggodalmon át az enyhe, ironikus örömig.
Csendben, szó nélkül hallgatja a rövid eszmecserét, és amint az említett kollegája távozik, lassú, mégis kifejezetten kecses mozdulatokkal sétál az asztalhoz. Hallja, ahogy becsapódik mögötte az ajtó, de nem zavartatja magát. Nem veszi fel a beszólást, hiába érezte az élt, hozzá van szokva ahhoz, hogy itt bizonyos emberek bizonyos dolgok miatt kikezdik a másikat. De Mad ebbe nem áll bele. Ha megtenné, akkor tulajdonképpen nem lenne elég jó abban, amit csinál, és most se hívták volna be. Hiába van valami közte meg a férfi között, ha nem lenne jó a szakmájában, nem szóltak volna neki. De félre tudja tenni az érzelmeit, és ez kifejezetten hasznos. Főleg most.
Odalép az asztalhoz, kihúzza a karosszéket, majd helyet foglal benne, és az akták fölé néz. És nem szól egy néma kukkot sem, de még csak rá sem néz az előtte ülő férfira, mintha az jelen sem lenne, és ő csupán egy adag aktát jött volna átolvasni. Hogy ez mennyiben a szokásos technikája, és mennyiben személyeskedés a férfival szemben, és mennyire csak terepszemle és ismeretszerzés, az nagyon jó kérdés, de a nő mozdulataiból és jelenlétéből nem derül ki. Annyi azonban bizonyos, hogy nem sieti el a dolgokat. Végigolvassa az ügy leiratát, meg a kihallgatási jegyzőkönyv hanyag vázlatpontjait.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-23, 17:07Mad & Perselus


Mikor Madeleine belép, egyetlen polírozott felületű fa asztal és két régi karosszék fogadja. Az ajtóval szembe néző székben ott ül Perselus, székének karfájából láncok bújnak elő és nem hagyják, hogy Perselus megmoccanjon. De az igazság az, hogy nem is nagyon akar moccanni. Hátra van dőlve, az álla felszegve, hanyagul félre billentve szája sarkában szenvtelen kissé gőgös mosolyféle, az arcán egyébként leplezett düh. Egyébként a szája sarkában még más is akad, nevezetesen egy igen határozott vércsík és zúzódás, némiképp fel is van dagadva. Valaki Istenesen arcon mosta, és még szemöldökére is kijutott. Sötét szemei pedig kissé dühödten merednek az aurorra aki előtte áll és igazából tehetetlenül és eredménytelenül igyekszik minél inkább provokálni, hogy Perselus mondjon valamit.
-...Mégis mit...?! - Piton azonban a szavába vág.
- Mindent elmondtam. Melyik részét nem fogta fel? - és Madeleine ekkor bukkan fel.
- Áhh! Eastwick! Jó hogy jön, kezd nagyon elegem lenni ebből az alakból. De talán magának dalolni fog! - van némi keresetlen él abban a szócskában Mad kollégájától, de ezt követően felegyenesedik és tulajdonképpen távozik.
Ketten maradnak, meg egy vaskos aktával, meg egy friss ropogós jelentéssel.
Miszerint, valaki az éjszaka betört Rounmond üzletébe, ahol Perselus is dolgozik, csak hogy a helyszínen nem találtak mást, csak Perselust. Ezen kívül a jelentés alján ott díszeleg egy olyan mondat is, miszerint, "Megfigyelést végez a Mágiaügyi Minisztérium előtt."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-23, 15:18

Hó.
Szél.
Eső.
Fagy.
Napok telnek, hosszú sorban el, és a nő minden egyes alkalommal elsiklik az esetleges jelenlevő alak mellett, másik irányba fordul az utcán, és átnéz rajta. Nem érdekli. Nem akarja érdekelni. Annak ellenére, hogy a legutóbbi találkozásukkor visszasietett ernyőért, hogy a férfi ne ázzon el, most egyszerűen, hagyja. Hideg burkot von a szíve köré, és már a munkatársai is alig mernek hozzászólni. Reggeltől estig bent van, és szabad idejében az esetleges roxforti diákok névsorát böngészi, fakutációs papírokat néz át, gyakornoki névsorokat, hogy tudja, kivel fog többet összefutni. Nincs jól, ez érezhető, de igyekszik a megszokott, régi énjét felvenni. Amin persze sokat ront hogy minden második nap valami megjelenik az ajtajában, de ő annyira nem akarja, hogy ez az egész felzaklassa, hogy arra sem veszi a fáradtságot, hogy elűzze. Pár kollégája meg-megkérdezi, hogy ne kergessék-e el, de ilyenkor Mad csak legyint, hogy arra sem érdemes. Magának se akarja bevallani, hogy ha nem kezd bele semmibe Perselussal, akkor nem fog neki fájni. Ami meg a halált illeti - az általában nem választott. Míg, ha valaki csak úgy eltűnne.. És Mad asztalán ott hever egy régi akta is, amit végül egy ideges mozdulattal vág be a legalsó fiókjába, és nekivág, hogy azt a hatalmas irathalmot eltüntesse, amikor valaki bejön a szobájába. Megáll a toll a kezében, felszalad egyik szemöldöke, de nincs mit tenni. Ha menni kell, hát menni kell. Nem szól semmit, szemmel elküldi a küldöncöt, az apró hivatalnokot, majd megrázza magát, miközben feláll és ahogy kisétál, leakasztja a rövidített talár felsőjét a fogasról. Megigazítja magán, és teljesen feketében, mint valami végzet asszonya, magassarkú cipőben, könnyedén végigsétál a folyosón, de nem csap zajt, nem kopog a cipője. Megáll a kihallgató előtt, majd lenyomja a kilincset, és benyit az említett terembe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-08-23, 15:07Mad & Perselus


Folytatja a munkáját délutánonként pedig a pakolást, rendrakást, éjszakánként pedig a sétákat.
Sikerül megértenie, hogy Mad számára, ott siklott el minden, mikor kimondta, hogy a védelme érdekében, ő inkább eltűnik, semmint őt is bajba, esetleg életveszélybe keverje.
És sikerült kikövetkeztetnie is, hogy valami igencsak félre siklott annak idején, ő pedig alaposan bele tenyerelt, ha Mad ennyire nem tudta tartani magát.
És bár bizonyos pontokon, csak nőtt rajta a feszültség és a nyomás, többek között az ügyben, hogy a Testvériségnek nem adott akkor és ott konkrét választ és égetően jó lett volna beszélnie valakivel erről, akiről tudja, hogy megbízhat benne, és nem Dumbledore.
Vagyis a Testvériség akármikor újra rárepülhet, és saját korlátozott lénye miatt az első alkalmat elsiklatta, mikor Madnek ezt ki akarta volna fejteni.
Arról nem is beszélve, hogy voltaképp mi minden szakadna a nyakába egy igenleges válasszal a Testvériség felé...
Dumbledore egy darab zsarnokkal szemben, áldozatok árán, de sikerre vihetett volna, és bizonyos szempontból sikerre is vitte a terveit, és ő töretlenül állt mellette, és kész lett volna a cél érdekében mindent megtenni.
Itt és most azonban... sokkal nagyobb és szervezettebb minden. Nem érzi elégnek magát ehhez, megkockáztatható, hogy még fél is, többek között, amiatt is, mert sem a Roxfortra, sőt még a tulajdon pálcájára sem számíthat védelem gyanánt.
Sokadrészt pedig... Mad felpiszkálta a kíváncsiságát. Mégis mi a fene történt? És mégis mit vár tőle? Ha feldobja a talpát, vagy megölik ugyanúgy... elveszti...
Így aztán úgy egy bő hét után, Mad felfigyelhet rá, hogy a Minisztérium bejáratával szemben, minden második napon ott várja egy sötét alak.
Hóban.
Szélben.
Fagyban.
Esőben.
Ki tudja mennyi idő után végül, Madeleinet az aktái között egy fiatal gyakornok találja meg, reszketeg hangon.
- Ms. Eastwick! A kihallgató szobában várják.. most! - többet azonban nem közöl, hanem eliszkol a dolgára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-07-19, 23:04

A kérdésre, miszerint mi is bűzlik a lány körül? Nos... túl sok minden. Pillanatra elgondolkodott kifürkészhetetlen ábrázata köszön vissza. És ad az egésznek egy pillanatnyi néma csöndet.
- Az apja olyan térségek beépítése ellen vállalt aktivista szerepet, melyek némelyike az olasz varázsló társadalmat is érintette. Bár ezt valószínűleg tudtán kívül tette. - tart egy rövid szünetet - Accipiter azt állítja, nem látta mi történt az édesapjával és hamvasztás volt. És rögeszmésen ragaszkodik ahhoz, hogy az apjának balesete volt... Nyilván... így is lehet nevezni a történteket. - szórakozottan kezd el "origamizni" a szalvétával.
- Ezen felül minden hivatalos iratot az esettel kapcsolatban eltüntettek. Amit tudok, azt Accipicer néha túlontúl hangos gondolataiból illetve a McGalagonynál pihenő aktából szedtem össze. - végül össze foglalja a lényeget.
- Accipicer meséiben rengeteg buktató van az apja balesetét illetően, kezdve azzal, hogy odahaza volt épp a kérdéses időben, és folytatva azzal, hogy látja a thestralokat, holott elvileg nem kellene. - az origamiból lassan egy béka bontakozik ki. Aminek igen érdekes szimbólumrendszere van, mind negatív mind pozitív értelemben is.
Bár rejtély, hogy szándékos-e a választás, vagy véletlen.
- Az a megérzésem, hogy Accipiter sokkal súlyosabb dolgokat látott mint kellett volna. - közben komoly tekintettel néz Mad-re.
- Megkockáztatom, hogy az apját megölték, mert túlbuzgó volt egy bizonyos ügyben őt pedig egyszerűen el akarták tüntetni a süllyesztőben... Amihez remek eszköz lehet egy szadista nevelő egy Isten háta mögötti koszos menhelyen. - össze préseli ajkait és sötét árnyék borul a tekintetére. Mikor pedig megszólal hangja hidegvérrel van telve, halk és kimért. Nem a nőnek szól.
- Nem a mi feladatunk felgöngyölíteni az ügyet, hiszen az olasz hatóságok magasról tettek rá és minden bizonnyal siralom lenne bármit elő ásni. De mindenkinek jót tenne, ha ez a Mrs. Giselle messze kerülne Accipitertől. - továbbra is, rühelli ha szabotálják azt amibe energiát fektet, márpedig az a némber nagyon is szabotálj és ezt igen nehezen viseli az egója és az, hogy mindig mindent hírhedten befejez amit elkezdett. És nem utolsó sorban, marhára le akarja zárni ezt az egészet. Persze mélységes megvetés van benne, az egésszel kapcsolatban, hogy mekkora söpredékek ezek a mugli mamut vállalatok, és ezzel párhuzamosan felhőtlen káröröm, hogy ha valóban gyilkosságról van szó, akkor bizony az az egész céget bedöntheti, aminek a harcát már Accipiterre bízná. Ő csupán elindítja az úton, hogy a lány megvívhassa a csatáját. Egyebet nem tesz, ő személy szerint nem is tudna.
- De... mindent majd a maga idejében. - Mad pedig valóban távozóra is fogja. Ezzel egy időben ő is feláll.
- Örülök, hogy eljöttél. És akkor ..háromkor. - a mondat immár emelkedettebb hangulatban, oldottabban hagyja el a száját. - Bocsásd meg, hogy elvitték a téma végét a kölykök, de már régóta húzódik az egész... - a továbbiakat azonban vissza nyeli, mert rá kell döbbennie, amit eddig intézett bármikor is az ügyükben, mint kizárólagosan hivatalos szóváltások és adatok halmaza volt, Mc Galagonnyal leginkább a problémák kezelését vitathatja meg, vagy hasonlót, Maddel pedig jelenleg egy kicsit közvetlenebb véleményét osztotta meg ami roppant... furcsa érzést hagyott maga után.
Végül csak biccent egyet. Igazából fogalma sincs mit mondjon még. Nem az érdemtelenség miatt, hanem mert még úgy kikívánkozna pár dolog, de előbb meg kéne emésztenie ezt a mostani találkozást is, szóval inkább csöndben marad.
- Háromkor. És nagyon szívesen. - igaz, hogy egyszer már megerősítette, de most duplázott egyet. Mad távoztával pedig maga is, fizet, majd angolosan távozik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-07-02, 17:47

És mivel a meggondolom igazából már egy igen, így nincs is más dolga, mint elkönyvelni magában, hogy lesz egy útja a férfihez. Csak arra az apró udvariasságra kell figyelnie, hogy ne nyomoztassa le Perselust, hanem kérdezze meg, hol találkozzanak, vagy azt, hol is van pontosan a lakása. Pedig igazán nem lenne nehéz megtalálnia, de az tolakodás lenne. És Perselus kifejezetten nem szokta szeretni, ha valaki tolakodó.
Szeret szemezni a férfival, mert állja a tekintetét, és ez valahol mindig kellemes időtöltés a nőnek. A kihallgató szobákban nem sok olyan van, aki állja a tekintetét.. bár azok olyan tekintetek is.. a férfi szavaira minden esetre biccent egy aprót, ha csak szólnia kell, vagy említést tennie, az igazán semeddig nem tart. Az újabb szavakra azonban már a kezét kapja a szája elé, hogy nevetését elfojtsa Piton védekező, tiltakozó reakciójára. Mad nem is tudja, miért könnyebb ez a hideg, érzelemmentes, távolságtartó álca, és miért nem hagyja, hogy mások is meglássák, igenis vannak érzelmei. Nem olyan sok, és nem olyan mély és heves, de valamennyi azért neki is van. És jól áll neki - mint minden embernek. De most nem csóválja a fejét, csak hallgatja a férfi szavait és aprókat biccentget rá, majd a szemöldöke is megemelkedik.
- Mégis mi? Egy mugli származék, rossz családi környezettel, sok balhéval. Ennyi nem elég? - néz kétkedve, majd csak figyeli a másikat, lopva az órára pillantva, majd ismét vissza arra a cinkos arckifejezésre. És amint szavai könnyedségére erős meglepettség a válasz elutasítást nélkül, érzi, hogy itt az idő, és elégedetten mosolyodik el, majd egy könnyed mozdulattal áll fel a fotel-székből, és onnan néz le a férfira. Közben gyorsan átgondolta magában, mikor is szeretné látni megint, illetve mennyi dolga van. A hétvége, mint olyan, nem mindig létezik a számára, sajnos, és ez most is így van. De az utolsó munkanap után tényleg jól esne egy kis kivonulás.
- Szombaton még lesz egy tárgyalásom. Háromkor várlak a szemben lévő utca sarkán. Addig is.. vigyázz magadra, Perselus. Jó volt látni, és élvezni a társaságod. Köszönöm a teát. - dob be egy kedves mosolyt, meg egy sokat sejtető szemvillanást, aztán egy finom biccentés után könnyed macskaléptekkel távozik, ahogy jött, és nem, nem néz vissza.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-06-22, 12:45

A mondatra, szemöldöke megemelkedése, orrcimpái pillanatnyi tágulása és egy rövid határozott szusszantás, mint mikor az ember "némán nevet" tanuskodnak róla, hogy igen el tudja képzelni a nőt porronggyal a kezében és nem óhajtja megcáfolni a kijelentést. - Meggondolom. - végülis nem bánja, hogy kitalálták a gondolatát.
Állja a tekintetet a mosolytól sem riad meg. - Elég, ha Kingsleynek említést teszel. - mint néhai rend tag talán értékelni fogja, ha felhívják a figyelmét, hogy az újoncokat ne lökjék a szakadékba, vagy ha mégis, legalább adjanak nekik mászó felszerelést. Hátha. Egy próbát megért.
- Túlzásokba ne essünk. - jegyzi meg egyszerűen arra mikor Mad a szívét említi.
- Csupán túl sok energia van már bele fektetve Accipiter-be, és nem szeretem, ha szabotálják a munkámat. - teszi hozzá kelletlenül és csak hogy nyomatékosítsa, továbbra sem kedveli általánosságban a kölyköket, jól ismert, apró, feszes, szemét mosolya is megjelenik a szája szélén.
- A neve Gina Accipiter. McGalagonynál van egy kisebb akta róla. - eltűnődve néz a nőre - És nem mellékesen valami szörnyen bűzlik a lány körül. - megcsóbálja a fejét. Már a puszta gondolatába bele fárad, mennyire is bűzlenek dolgok Gina körül. Megdörgöli az orrnyergét. Mad az árát említi a szívességnek. Cinkosan kifejezés költözik a szemeibe.
- Természetesen nem gondoltam, hogy ingyen.. -
Azonban mikor a nő kitér az árra, egy pillanatra megüli a meglepettség. Olyannyira hogy egy pillanatig még a szava is elakad.
- Holnap, munka után, vagy hétvégén? - teszi fel végül a kérdést, egyéb jóváhagyás nélkül. Számára ez felért vele.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-06-19, 18:32

Nem tudja hova tenni ezt a jelenséget, ami előtte van, de ahogy figyeli, mintha egy picit belelátna. Talán csak azért, mert ez valahol szakmai ártalom, hiszen a kihallgatásokon és kikérdezéseken nagyon sok múlik az apró rezdüléseken, nem lehet mindenkivel Veritas serum-ot itatni, meg nem is feltétlenül legális. De egy-egy elejtett mondat, amit az ember egy-egy szemvillanásból vagy mikromimikai mozdulatból leszed, néha csodákra képes. Az meg, hogy a nő valamelyest ismeri a vén hollót, ismét segít a dolgokon. Minden esetre ahogy kémleli a másik arcát, és furcsa mód élvezi a társaságát, és azt veszi észre, hogy a másik is egész kellemesen érzi magát, elkezd azon agyalni, mi is lehet az, ami zavarja a férfit.
- Nem vetem meg a kétkezű munkát. És az a hír járja, hogy a porrongy is jól áll a kezemben. - mintha a kimondatlan kérdést válaszolná meg, és elhessegetné Perselus maradék aggályát is. Mad nem akarja, hogy kényelmetlenül érezze magát az, akinek segítséget ajánlott fel, mert akkor igaziból csak rosszabbat tett, és ha nem is mond semmit, sokkal kevesebbet árt és nagyobb jót tesz.
A diákokról való eszmecserét, meg gondolatokat kifejezetten feszült figyelemmel hallgatja, és egy ideig várja, pontosabban úgy gondolja, hogy az iskolán belül kellene dolgokat tennie, de amikor rájön, hogy tulajdonképpen a Minisztériumban kéne valamit zsonglőrködnie, akkor, bár végig nagy komolyan hallgatta a férfit, egy apró, ravasz, vadállatias mosoly kúszik a szájára, szemeit is finoman lehunyja, és kissé hátrébb dől, majd egyik lábát keresztbe teszi a másikon, és ismét a férfira nézve, halk, már-már doromboló hangon szólal meg.
- Ez igazán kedves tőled Perselus.. hogy ennyi mindent kinézel belőlem.. de jelenleg sem Kingsley, sem maga a miniszter nem vagyok. - finoman oldalra dönti a fejét, mint aki azon gondolkozik, hogyan is gondolt arra Perselus, hogy ezt mind meg tudja tenni.
- Széles skálát írtál le, és jó látni, hogy foglalkozol a diákjaiddal. Ilyenkor látom, hogy van szíved. Nézd.. - sóhajt egy aprót. - ..likvidálni egy embert, vagy egy-két aktát elkeverni még nem főben járó bűn, és nem is lehetetlen. De nem tudom, legális úton meddig jutok. Szükségem van a lány nevére is. Ami pedig az árat illeti.. - a nő szemeiben játékos, ragadozói fény csillan, ahogy az utolsó félmondatot ejti ki. Na nem arról van szó, hogy nem tenne szívességeket olyanoknak, akikkel jóban van, vagy esetleg egykori iskolatársáról van szó, de Mad nem ostoba. Érzi, hogy van itt egy helyzet, amit könnyedén meg lehetne lovagolni, és nem áll szándékában kihagyni a lehetőséget.
- Legyen vacsora. Nálad. Előtte segítek leporolni egy-két dolgot. Jól esne egy mágia-mentes este. - veti be ártatlan pillantását, és játékos félmosolyát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-06-17, 14:41

Egy élmény lesz mugli tömegközlekedéssel haza jutnia. Azért a büszkesége ott van, így hogy pálcáját vették a hoppanálásra nincs sok esély. Kérni meg nem fogja, de valószínűleg, ha felajánlanák is vissza utasítaná. Benne is benne van valahol az a "köszönöm, de felnőtt férfi vagyok. Meg tudom oldani dolog". Annyira részeg meg nem szeretne lenni a mai nap folyamán, hogy pálca nélkül mégis megtanulja hirtelen! Így marad a metró meg a busz. A kóbor grimbusz közelébe sem szeretne kerülni. Elismeri, hogy bár roppant hatékony, szörnyen megalázó egyáltalán létezni is azon a járművön!
Na nem mintha annyira sietne. Egyenlőre ezek csak távoli gondolatok.
Mad jókedve rádöbbenti, hogy maga is kellemesnek találja a hangulatot, annak ellenére is hogy a "poénjai" nagy részében önmagát figurázza ki... Nem , álmában sem adna igazat Potteréknek, hogy mégis csak remek bohóc válna belőle. De Mad előtt nem zavartatja magát, ami szintén megdöbbenti valahol mélyen.
Néz a nőre csendesen, elgondolkozva. Voltaképp szívesen átinvitálná, hogy együtt ganajozzák ki a lakást, mint annak idején a serlegeket... Bár leginkább csak poros mint koszos vagy rendetlen Perselus szállása. De az legalább nagyon! Viszont nem akarja, hogy a  nő elkényelmesedettnek tartsa. Hiszen pálcával lényegesen egyszerűbb mindent elintézni. Így voltaképp lógva hagyja a gondolatot.
- Van két diák, akikre szeretném, ha időnként ránéznél. Az egyik Jacob Troops. Különösen jó érzéke van a bájitalokhoz, bár végül az auror szakot választotta. - megjelenik egy kesernyés mégis büszke kifejezés a fején.
- Bár bizonyára ismered a Troops családot, és bízom a fiú képességeiben, mégis arra szeretnélek kérni, hogy ha el tudod intézni, ne kifejezetten a milleniumon történtekre állítsátok őket, hanem az ezredfordulót kísérő földrengésre!- elhallgat és ismét halkabbra veszi a hangját.
- Van egy olyan érzésem, hogy kicsit összetettebb a képlet mint amilyennek tűnik. És lehet, hogy a földrengés ügyével, jobban járnak. - azonban ennél több szót nem ejt a fiúról és a sejtéseiről. Cserébe mély levegőt vesz és kissé megfáradt ábrázat költözik az arcára. Mint akinek kissé elege van a következő témából.
- A másik diák egy obskurálás határáról vissza rántott lány. Rengeteg gond van vele. Már sikerült elintéznem még millenium előtt, hogy ne abba a mugli nevelőintézetbe kerüljön vissza nyaranta. - azt a két szót úgy ejti ki mintha valami nagyon undorító dolgot ízlelt volna. - A Godric's Hollow-i árvaház vette magához végül, viszont igen sokat lendítene, ha nem kellene többet találkoznia a mugli felügyelőjével.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-06-02, 17:18

Kifejezetten meglepi, hogy nála ennyire cserben hagyja a kis képessége, és nem igen néz bele a fejébe. Tudja, hogy Pitonnak megvannak a maga módszerei, és ha tudná, hogy rajta ezeket egyáltalán nem alkalmazza, talán el is érzékenyülne. Amikor megkapja, hogy a szerénység nem áll jól neki, köpni-nyelni nem tud hirtelen, és ez a furcsa zavartság ki is ül az arcára, egy enyhe pír keretében. Aztán elkapja tekintetét és megköszörüli a torkát.
A titokzatosabb beszélgetésre persze hallgatja a férfi szavait, és lassan bólint, jelezve, hogy igen, olvasta a vallomást, meg tudja, mi van benne.
- Igen, ezt olvastam. Minden esetre nem a legjobb a helyzet.. - húzza a száját, aztán látva a férfi arcán a furcsa grimaszt, meg hallva a szavait kissé felszaladnak a szemöldökei, de sejtelmes félmosollyal. - Sosem hittem, hogy ilyen dolgokat fogok hallani tőled. - és a megjegyzés furcsa, mert ki sem mondta a férfi, de valahogy teljes mértékben lerí róla. Nevetve dől hátra, majd csak figyeli a férfit, és mintha kissé mélyebben nézne a szemeibe, és amikor ez viszonzásra kerül, és még ki is mondja a szavakat, akkor egy pillanatra teljesen elvész a férfi tekintetében. Az az átható tekintet egy kissé megragadja, és a szavak után, meg a zavartság.. a pillanat hosszúra nyúlik, majd egy zavart félmosoly keretében túr bele a hajába, és igazít egy tincset a füle mögé. A megjegyzésre azonban kifejezetten felnevet, a szája elé kapva a kezét.
- Perselus! Azért ez már tényleg sok! - neveti el magát, majd finoman megcsóválja a fejét. - Nem fogom sose ezt mondani. Egyébként.. - vonja meg finoman ívelt vállait.
- A nyaram még szabad, nem megyek vissza az erődbe egyből, úgyhogy igen, maradok még. - helyezkedik el kényelmesen a székben, kissé oldalra döntött fejjel, miközben csak nézi volt iskolatársát, és még mindig ez az önironikus megjegyzés jár a fejében, és nem igen tudja hova tenni ezt az egész jelenséget, ami Perselus Pitonnak neveztetik. És egy kissé meg is látszik róla, hogy mennyire hihetetlennek találja a férfit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-06-01, 23:57

Általában remekül tudja szelektálni a gondolatait és bravúrosan fegyelmezettek és kontrolláltak a mozdulatai, mimikája. És remekül rá tud érezni, kiben, mikor mi zajlik, önnön álláspontját cserébe mindig meg tudta őrizni saját magának, saját magában, ha csak épp a helyzet úgy nem kívánta, hogy kifejezze, kifejtse véleményét, meglátását.
Madnél valahogy azonban a megérzései gyakran cserben hagyják. Noha nem is szándékozna bele mászni a nő fejébe. Túlzásnak tartaná, indokolatlannak és valahol úgy érzi, Madeleine-nek jár az a tisztelet, hogy Perselus nem él semmiféle előnnyel a nővel szemben. Hiszen a viszonyulásuk egymáshoz nem erről szól... Tovább tereli a gondolatot, hogy feltegye magának a kérdést; Voltaképp miről is szól?
- A szerénység sosem állt jól! - közli szenvtelenül arra, hogy Mad annyira nem jó, vagy fontos pont, hogy lecsapjanak rá. Nem mintha a leleplezők figyelmét kívánná a nőnek! Aztán lefiggyed a kifejezés a fejéről mikor meghallja a halkabbra vett mondatokat és komolyan néz a nőre.
Közelebb hajol.
- Ha engem kérdezel, bár a vallomásba is bele került, mindaz ami a háttérben szerveződik nem fog megállni annál amit a Milleniumon produkáltak. A földrengéshez nem volt köze a Testvériségnek, de már eleve az, hogy elnevezték magukat, és az hogy az ezredfordulón, meglépték amit megléptek, nekem nem igazán azt vetíti előre, hogy fel fognak hagyni a rendszer szétfeszítésével. - hallgat egy rövidet. - Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a Minisztérium a béke mellé áll, vagy hadat üzen nekik... - különös kifejezés ül Perselus arcára. Mint aki alapvetően és minden megélt szenny ellenére... elégedett lenne a helyzettel. Még úgy is, hogy nem tud minden részletet. Vissza hátra dől.
- Az iskola mindig is kiváló erődként funkcionált mikor a szükség úgy hozta. Őszintén szólva örülök, hogy inkább ott vagy és nem a Minisztériumban... - elhallgat és kíváncsian néz Mad zöld szemeibe. - Bár gondolom a nyarat nem pihenéssel fogod tölteni és az iskolára való felkészüléssel, hanem maradsz még. - akár kérdés is lehetett volna, de így jött ki. Az hogy nem baj, hogy ott van ahol van némi zavart hoz Perselus arcára, meg egy átható sötét tekintetet amit Maden felejt, hogy azonban mi zajlik le a kobonyájában... az rejtély marad. - Örülök, hogy itt vagy. - erősíti meg végül, bár hangja elgondolkozott, maga számára is meg kellett emésztenie a kimondott mondatot, de kétségtelen, örül a viszont találkozónak.
- A diákokkal kapcsolatban meg... - sóhajt egyet. Egy jó nagyot. - Ha valamelyik nem merne megszólalni, vagy motyogna, nyugodtan szólítsd fel azzal, hogy "Olyan hangosan beszéljen, mint mikor Piton professzor urat szidja"! - mindezt faarccal tökéletesen gúnyos öniróniával átitatva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Madeleine Eastwick
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 37
ϟ Hozzászólások száma : 83

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-05-28, 15:23

Perselus Tobias Piton jelen esetben fején találta a szöget, és teljes mértékben igaza van. Mad kifejezetten örült ennek a napnak, főleg egy ilyen unalmas, hosszú, őrült munkanap után, és szinte suhant ide. Ez mind Perselusnak, mind a puszta ténynek is betudható, hogy egy kellemes teázás vár rá, egy kellemes csevegés, és semmi kötöttség, valakivel, akit egyébként bír. ÉS ezt elrontani sosem valami jó, vagy kellemes dolog, és Mad ezekre érzékeny. Mármint olyan értelemben, hogy ha elront valamit, ami ilyen jó alapvetően, akkor nagyon rosszul tudja magát érezni. Ezt hamar ellensúlyozza a férfi reakciója, aki mindezek ellenére láthatóan élvezi a nő társaságát, nem hagyta faképnél, nem állt fel és mondta, hogy sajnos távoznia kell, sőt, még érdeklődik is. Ez egészen pozitív visszajelzés a nő számára, ami miatt ismét lelkes és könnyed tud lenni. A felvetésre összeráncolja íves szemöldökét, és enyhén félredönti a fejét.
- Nem rossz gondolat. - aztán zavart félmosoly suhan át arcán, és le is süti a tekintetét. - De ehhez főleg nem engem küldtek volna, ennyire nem vagyok jó. - játékosan villannak meg szemei, mintha egy ragadozó lenne, ahogy felnéz a férfira.
- Vagy el akarnak tenni láb alól, hogy eltűnjek, vagy félre akarnak állítani, mert zavarom az ittenieket. - még a hangját is lehalkítja, egészen sejtelmesen, közelebb is hajol Pitonhoz, végül kacsint egyet és halk nevetéssel hátradől.
- Akárhogy is, nem hiszem, hogy nagyon a toppon vagyunk. Van egy pár dolog, amivel nem tudunk egyről a kettőre jutni, és innen nézve nem baj, hogy itt vagyok. Mármint.. nem itt, hanem az iskolában.. meg itt is. - hagyja végül is ott az enyhén félreérthető részt, amit először kijavít, de úgy van vele, hogy itt is jól érzi magát. Az meg kérdés, mennyire fog tudni figyelni az iskolában ezekre a dolgokra. Szavai után pedig kérdőn néz fel Pitonra, mintha ki nem mondott kérdésre várna választ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 158

TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök 2018-05-27, 18:02

Egyszer talán majd szót ejtenek róla. És végre elfelejtheti mindenki
Perselusnak pedig az az érzése támad, Mad reakciójából ítélve, miszerint nem akarja elrontani és kifejezetten örült ennek a találkozónak, hogy a nő várta ezt a délutánt! Ez pedig valahol felettébb zavarba ejtő számára, főleg, hogy kedves és derűs jelzőkkel illette. Nos ha Madet az optimizmussal rég vádolták, akkor bizony Perselusnál ugyanez elmondható ezen jelzők nyomán!
Hallgatja komoly arccal a nőt, érdekli is amit mond. Hiszen az Azkabanban ücsörgés nem ad betekintést a háttérbe, vagy abba a Minisztérium hol tart a probléma megoldását illetően.
- És ha óvintézkedés? Tudtommal.. - megköszörüli a torkát - a leleplezés-kísérlete óta több minisztériumi dolgozó is eltűnt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Régi ismerősök

Vissza az elejére Go down

Régi ismerősök

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: London :: Mágiaügyi Minisztérium-