Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Primrose Bakery
  Today at 11:29
Adam Jericho

ϟ Pincefolyosók
  Today at 10:30
Daphne Jennings
ϟ Bejárati csarnok
  Yesterday at 19:13
Moira H. Kingsdale
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody L. Martimor
 
Moira H. Kingsdale
 
Tim Roberts
 
Megan Smith
 
Gerard Warrington
 
Gina Accipiter
 
Draco Malfoy
 
Corvus Flint
 
Mason J. Harris
 
Statisztika

Összesen 602 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Fryderyka Herbs

Jelenleg összesen 40436 hozzászólás olvasható. in 3582 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 10 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Alkímia labor

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Luna Lovegood
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Alkímia labor 2018-02-08, 19:38

First topic message reminder :


Alkímia labor


Az alaksorban elhelyezkedő labor az Alkimisták, Méregkeverők és Bájitalkeverők kísérleteinek ad otthont. Egy kis lépcső vezet a folyosók végéről a teremhez, ami lényegében az alagsor és a földszint között félúton helyezkedik el, még a föld alatt, de rengeteg szűk ablakkal a fal tetején és csővel a felszín fölé, hogy a nemkívánt gázok véletlenül se szoruljanak be a föld alá és fojtsa meg a gyakorlókat, ha valami balul sülne el. Az egész helység eléggé tágas, tömve könyvekkel, lombikokkal, égőkkel, de még is egyszerre csak néhány fő tud benne tanulni és gyakorolni, hiszen az alkimistáknak elég sok felszerelésre és helyre van szükségük a precíz munkához. Mivel a kísérletezés igen veszélyes is lehet, az ajtót bűbáj védi, hogy csak egyetemisták léphessék át a küszöböt.

írta Megan Smith


[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,

ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.


A hozzászólást Luna Lovegood összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-01-03, 10:40-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://xmen-firstclass.forumotion.com/

SzerzőÜzenet
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-03-14, 15:12


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Arra, hogy néha úgy is hazalátogat bólintok, ez igaz, akkor végül is nem olyan hatalmas kérés, hogy bemenjen az iskolába, bár fogalmam sincsen, hogy hol van a Drumstrang földrajzilag, és hol van az ő otthona egészen pontosan, mivel a neve totál angol, még tippelni se tudok, se orzságot, se várost. De minden esetre belemegy, és ez a lényeg.
- Nem, igazad van. Nem tudhatta, hogy éppen most döntesz úgy, hogy itt kezdesz el szakot tanulni.  - visszakozom, hiszen ok nélkül nem akarom megmutatni azt a levelet. Egy dolog az, amit a szüleivel váltottam, és egy egészen más dolog, amit a fiúval. Nincsen benne semmi mély intimitás, nem vallottunk szerelmet egymásnak, nem volt benne olyan, hogy szeretném, ha visszatérne Angliába és a Roxfortba, de... de akkor is nagyon személyes. És akinek van szeme, látja a fogalmazásokon, hogy nagyon fontosak vagyunk egymásnak. Az meg most nem hiányzik, a kicsi-Piton bármilyen fejet vágjon, amikor elolvassa, ahogy néhány szót ejt arról, hogy mennyire hiányzik, amikor naponta váltottunk levelet, például, vagy amikor megtanultunk a kandallóban üzenni és amikor lehetett, esténként ott beszéltünk, mikor már mindenki aludt mind a két iskola hálókörletében. Ezek a kiosonások, a levelek, azért még is csak... az én, féltett emlékeim. Akármilyen is volt Derek valójában, olyan, amilyenre James emlékszik, vagy olyan, amilyenre én a levelekből, nekem fontos volt ez az egész, mintha nem csak egy másik iskolából származó levelező partner lett volna, hanem egy titokzatos láthatatlan barát, hiszen senki se látta vagy beszélt vele rajtam kívül.
A szó elterelődik Derekről Piton professzorra, és látom, ahogy elfordul tőlem és úgy csinál, mintha elvesztettem a figyelmét, ami abszurdum, mert az előbb igen is láttam rajta, hogy ő is aggódik Derek épségéért és nem törődne inkább piszmogással és a felfüöggesztéssel ha... Ha ez nem lenne még fontosabb neki. Kicsit összevonom a szemöldökömet, nem vagyok véletlen Hollóhátas és nem vagyok véletlen Ereklyevadász se, néhány infót azért le tudok szűrni.
- Piton professzornak legjobb tudomásom szerint nincsen semmiféle családja. Se felesége, se gyereke, de még a szüleiről se tudok semmit, talán már elhaláloztak. - válaszolom, de kicsit összefonom a kezeimet és úgy mérem végig újra, mint akkor, amikor betoppantam. - Perselus Pitont egész életében vádolták azzal, hogy Voldemorthoz volt hűséges és Sötét Jegyet is viselt, szóval ha lenne családja vagy hozzátartozója, akkor sem hiszem, hogy nagyon meglepődnének.  - jegyzem meg, de egyértelmű, hogy még mást is akarok mondani, még is hallgatok. Ha rákérdeznék, hogy miért is érdekli, valószínűleg könnyen rávágná, hogy a szakjának az alapja a bájitaltan, Piton pedig már vagy húsz éve a tárgy oktatója, és ezzel el is intézné. Én viszont kicsit többet sejtek a háttérben és ahhoz sincs kedvem, hogy az arcomba hazudjon, így inkább csak sokatmondóan bámulom.


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grey
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-03-10, 08:21


[You must be registered and logged in to see this image.]

Sera & James

[You must be registered and logged in to see this image.]
Igen, ismerem az angol mondaköröket, főleg a Pendragont, habár annyira mélyen sohase ástam bele magam, mint egyesek. Engem egyáltalán nem köt le az ereklyevadászat, nem is értem, miért jó olyasmit keresni, ami talán nem is létezik, de ha egyeseknek ez kell... Hát legyen, az ő dolguk, ráadásul ez az egész Arthur királyos valami csak egy humbuk, egy kitalált mese, nem több. Vannak ugyan kósza bizonyítékok az ellenkezőjére, de inkább becsukom a szemem és nem veszek tudomást róluk. Egyébként is igen gyenge lábakon állnak.
- Derekét akár személyesen is és ez számomra tényleg nem akadály, hiszen néha úgyis haza kell látogatnom – vonom meg a vállam esetlenül. Anyámat tényleg terveztem meglátogatni mostanában és ha már otthon vagyok, miért ne tehetném meg ezt is? Igaz, hogy csak egy ártalmatlan lista, de talán akad rajta valami fontos egy könyv formájában. Derek jól értett a kódolt üzenetekhez, talán a könyvcímek első betűit összeolvasva kapunk is valamiféle nyomot, mert hát belőle még ezt is kinézem. És ha tényleg két évvel ezelőtt is bajban volt, számíthatott arra, hogy előbb-utóbb baja esik és hagyhatott nyomokat maga után, melyeket csak az tud leleplezni, aki ismeri őt és az óvatos természetét.
- Ha a levél neked szól, akkor nem fogja megnehezíteni a dolgod, elvégre még ő se lát a jövőbe, nem tudhatta, hogy velem találkozol – utasítom el a lány feltételezését. - Nyilvánvalóan számba vette azokat a módszereket, melyeket itt is tanítanak és azokra koncentrált elsősorban. Vagyis nem, mert nincs semmiféle üzenet. De ha ragaszkodsz hozzá, megnézhetem a levelet.
Reményt viszont nem fűzök ahhoz, hogy bármit is találjunk benne, de ha a lány lelkiismerete így nyugodtabb, akkor legyen. És talán még én is megnyugszom valamennyire, mert ezek után végig ott motoszkál majd a fejemben a gondolat, hogy nem tettünk meg mindent a levél kódolt részének felkutatása érdekében.
- Nincs egy barátom se, szóval nem igazán értesültem az itt folyó dolgokról – felelem a lány kérdését hallva, miközben gondolataim újra meg újra visszatérnek feltételezett apámhoz. Engem nem igazán lep meg, hogy nem vagyok képben, de ez azért még tőlem is túlzás... Na, nem igyekeztem felvenni vele a kapcsolatot, az is hozzátartozik az igazsághoz. - Érdekes... - dörmögöm az orrom alatt, majd ismét pakolni kezdem a cuccaimat, mintha az jobban lekötné a figyelmem, mint a lány által mesélt dolgok. - És a családja mit szólt ehhez? Gondolom, nem örültek annak, hogy pont őt vádolják vele...
Elvégre, fogalmam sincs arról, hogy rajtam kívül van-e valakije, esetleg gyerekei, felesége, szeretője... Mindenki rémes alaknak írja le, ettől függetlenül azonban élhet párkapcsolatban, ez pedig tökéletes alkalom számomra kipuhatolni a dolgokat. Nem szeretnék szétzúzni egy boldog idillt, főleg nem egy olyat, ahol jelenleg probléma lépett fel, méghozzá ilyen súlyos jellegű.
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-03-05, 09:51


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Csak biccentek a visszakérdezésre, bár nem vagyok benne biztos, hogy azért kérdez vissza, mert problémája akad vele, vagy azért, mert hiába eléggé angolos a neve, még is csak a Drumstrangból jött és nem tudni, hogy ott mennyit tanítanak a nyugati varázstárgyakról, bár a Pendragon-mondakör eléggé híres.
- Igen, az jó lenne. Nem kérhetem, hogy hagyd itt az iskolát és menj vissza beszélni velük, de ha levélben kikérheted a listát, az tökéletes. - válaszolom, hiszen ha én nem megyek oda személyesen kutatni, akkor őt miért küldhetném oda első találkozásra? Féltem Dereket, de olyan maszk van ennek a fiúnak az arcán, hogy nehéz megítélni, hogy ő mennyire akarja bevonni magát az ügybe és már az elején se kezdtem túl jól az udvariassági forumolák elhagyásával.
A dicséretre biccentek, elfogadom, bár kicsit meg is lepődök, hiszen az előbb még attól tartottam, hogy le fog csapni, ha tovább feszítem a húrt és belerondítok a magánszférájába. - Ettől függetlenül lehet igazad van, és valami olyannal állt elő, ami Drumstrangi módszer és itt nem ismerik. - felelem, hiszen a láthatatlan feliratokat teljes mértékben felfedi a csepp, de lehet, hogy a szavak elhelyezésében van olyan rendszer, amit én nem ismerek.
Kicsit elterelődik a téma Piton professzorra, amire összehúzom a szemöldökömet. - Te barlangban élsz? - kérdezem meglepetten, bár igazából amilyen visszahúzódónak tűnt itt lent, egyedül dolgozgatva, lehet, hogy nem igazán olvassa a napilapokat és nem is nagyon beszélget a diákokkal. Tudja a franc. Minden esetre ha már kérdezett, válaszolok, nem fogok itt cicázni vele, hogy olvassa el maga a Prófétát. - Az újévi eseményekben nagy szerepet játszott és azt állítják, hogy miatta halt meg egy volt diákja és a varázsvilágot felfedő csoporthoz is köze volt. De Dumbledore professzor azt állítja, hogy csak a jószándék vezérelte és azért épült be, hogy mérsékelje az agresszivitását annak a bandának. - magyarázom, amit a lapokból megtudtam, de ennél jobban nem jártam utána. A varázsvilág felfedése mindenkit érint, de még nem nagyon döntöttem el, hogy ellene vagy mellette lennék...


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grey
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-03-03, 12:04


[You must be registered and logged in to see this image.]

Sera & James

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs elég információm ahhoz, hogy elméleteket állítsak fel magamban Derek hollétét és helyzetét illetően, de aggódni kezdek. A lány nem véletlenül keresett fel, az általa adott levél pedig elég kétségbeesett hangvételű ahhoz, hogy tudjuk, baj van. Én ugyan már elég régóta nem tartom a kapcsolatot a sráccal, de annak idején jól kijöttünk egymással, szóval érthető az aggodalmam. Kevés olyan ember van, aki kiélvezheti a figyelmem eme oldalát is, de Derek egyértelműen közéjük tartozik. Ha valaki mással történt volna ez meg, akkor minden bizonnyal vállat vonva hazudtam volna azt a lánynak, hogy nem ismertem, majd merültem volna bele ismét a bájital kevergetésbe mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül.
- Excalibur? - pillantok a lányra, de most az egyszer nem veszem elő a bunkó énemet és vágom rá a mondandójára, hogy az az egész csak egy mese. Láthatóan már így is ki van bukva, nincs szükségem a kelleténél több hisztire. - Bizonyára, de... Ez elég nehéz ügy, mert Dereket mindig is érdekelték a legendák, sokat olvasott mindenféle témában és... - megcsóválom a fejem. - Nem vezetek listát az általam kikért könyvekről, de ha gondolod, kérvényezhetem levélben a régi iskolámat, hogy adják ki az általam kölcsönzött könyvek listáját. Címről minden bizonnyal felismerem, mely köteteket olvasta el ő is. Derekét is kikérhetem, de csak személyesen, az pedig beletelhet pár napba.
Megvonom a vállam, mintha semmiség lenne az egész, de az igazat megvallva, minden kételkedésem ellenére én is félek. Ha Derek olyasmi után kutatott, ami után nem kellett volna... Ha tényleg volt valaki, aki bajt hozott rá... Ha a lánynak nem is, nekem minden bizonnyal kelleni fog az a lista, hiszen egyértelműen tudni fogom belőle, milyen témájú könyvek foglalkoztatták az eltűnése előtti időszakban.
- Nem, nem szükséges – csóválom meg a fejem, majd folytatom: - Ha Derek üzenni szeretett volna számodra, akkor aligha nehezíti meg a saját és a te dolgodat. Nyilván nem a legegyszerűbb módszert választotta volna az írás elrejtésére, de nem is a legbonyolultabbat. A felfedő csepp egy arany középút... Gratula!
Elismerően pillantok a lányra, elvégre az tényleg minden rejtett írást megmutat, mégse ismeri mindenki ezt a kis löttyöt. Pedig a maga nemében hasznos kis jószág.
- Felfüggesztés? - pillantok kérdőn hollóhátas társamra, arra azonban gondosan ügyelek, hogy ne üljön ki arcomra a megrökönyödés. Nincs az iskolában? Mégis mi történt? - Miért függesztették fel?
Igyekszem fapofát vágni, mintha csak maga a dolog érdekelne, nem pedig maga a professzor. Pedig nehéz számomra elvonatkoztatni a személyes háttértől, de igyekszem. Most mégis hogy fogom megtalálni, ha nem jöhet az iskolába? Merre lakik? A magánnyomozó erre nem tért ki, hiszen biztos voltam a saját dolgomban, úgy éreztem, már nincs szükségem több információra. Tévedtem...
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-28, 10:32


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

A levéllel és a beszélgetéssel megvilágosodni látszik a sötét ábrázat, hogy miért is vagyok itt, és miért éppen őt támadom le a kérdésekkel. Kicsit összeráncolom a homlokomat, miközben hallgatom, és erősen próbálom összerakni az információkat, összegezni és megpróbálni felállítani elméleteket, hogy mi is történhetett. De még mindig úgy érzem, hogy nem tudunk eleget. Próbálok mély levegőket venni, és nem úgy pánikolni, mintha az egyik testvéremmel lenne baj. Úgy érzem magam, mintha ez valami kozmikus lecke lenne, hogy hogyan kezeljem a stresszhelyzeteket a későbbiekben, de nagyon nem volt erre most szükségem, volt elég bajom.
- Két éve meséltem neki először a kutatásomról és az Excaliburról. - bukik ki belőlem, de a hangomban egyelőre nincsen lelkesedés vagy megvilágosodás, hiszen nem tudom van-e mindennek bármi köze egymáshoz. - Kért el valaha ehhez csak halványan is kapcsolódó könyveket? Lehet, hogy ő is elkezdett nyomozni utána, de belefutott valami egészen másba? - kérdezem, kicsit félrebillentve a fejemet, nem tudom, hogy ez milyen érzéssel kéne, hogy eltöltsön. Hiszen ettől függetlenül is úgy tűnik, hogy valamibe beletenyerelt, de ha azért, mert lenyúlta a kutatásomat? Nem, kicsit megrázom a fejemet, nem fog felébredni bennem semmi rossz érzés, Derek sose tenne ilyet, nem dolgozna ellenem. Biztosan csak segíteni akart, és azért nem mondta el, mert még nem talált semmi konkrétumot. Biztosan.
- Minden általam ismert technikával megnéztem a levelet, de nem találtam rajta semmilyen titkosírást. - szögezem le, nem sértetten, de azért eléggé kiül a tartásomra és az arcomra egy kis önérzetesség. Persze, nem ismerem a világ minden technikáját, de amit itt a Roxfortban tanítanak, azt mind kipróbáltam rajta. - De igen, meg van még a levél. Meg akarod nézni? - kérdezem, és ugyan nincsen itt nálam, de elkísérhet a szobámhoz, hogy előkeressem a leveleket. Igaz, hogy a Hollóhát torony a kastély másik fele, de mivel a Roxforton belül nem működik a hoppanálás, jobb ötletem nincs, mint felcaplatni a kis dobozomért, amiben a levelek vannak. - Még éppen kitartott a felfedő cseppem, amit Piton professzortól kértem még múlt évben, hogy ellenőrizzem a lapot. Szerencse, hiszen az újévi események és a felfüggesztés miatt még jó ideig nem jöhet az iskola közelébe. - vetem oda, csak úgy mellékesen, hiszen attól még, hogy kiköpött fiatal Piton, nem gondolom, hogy tényleg köze van hozzá és megütközne a híren, hogy a professzort felfüggesztették minimum szeptemberig.  


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grey
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-24, 18:02


[You must be registered and logged in to see this image.]

Sera & James

[You must be registered and logged in to see this image.]
Fogalmam sincs azt illetően, mi baja lehet a lánynak, arra vonatkozóan pedig végképp semmi ötletem nem akad, hogy miért pont engem keres meg vele. Mi közöm hozzá? Hiszen nem is ismerem! Nem állítom, hogy idegesít a társasága, viszont kellemetlen. Mindig is feszengve éreztem magam mások társaságában, ez pedig a mai napig nem javult. Dolgoznom kellene az ügyön, de nem érdekel. Egyszerűen nem érdekelnek az emberek, nem szeretem őket, nem igyekszem több időt tölteni velük, de valamilyen úton-módon szinte állandóan megtalálnak. Komolyan, mintha valamiféle meghívót osztogattam volna annak idején.
A levél olvasása közben azonban megváltozik bennem valami, mintha valamiféle rejtett aggodalom jelenne meg Derek iránt. Nem állítom, hogy nagyon jóban lettünk volna, hiszen ez nem igaz, de valamiféle kapcsolat akkor is volt kettőnk között. Még éppen nem baráti, de kedveltem a srácot, tényleg. Sohasem szólt be, rendesen bánt velem, nem volt lekezelő és ami a legfontosabb, az talán az, hogy tőlem kért segítséget a kutatását illetően, nem mástól. Ez pedig a bizalom egyik legfontosabb jele, no meg persze annak, hogy bízott a képességeimben is. Ennek hatására pedig én is elhittem magamról, hogy érek valamit. Tudom jól, hogy az önbizalomhiány senkiben se vonzó tulajdonság, de a Durmstangban elérték az évek folyamán, hogy minden magabiztosságom megszűnjön létezni. Leszóltak, kinevettek, kigúnyoltak, egyedül Medában bízhattam és a későbbiek folyamán Derekben is. Pont ez az oka annak, hogy még az én érzelmeim is feltámadnak egy időre legbelül. Aggódom.
- Aha, értem – biccentek egyet, ennyivel le is reagálva az ügyet, hiszen látom én a lányon, hogy zavarba hoztam a kérdésemmel. Nem is ütöm hát tovább a vasat, egyébként se az én dolgom az, hogy mi volt közte és Derek között. Tovább hallgatom anélkül, hogy a szavába vágnék, majd amikor befejezte a mondandóját, megszólalok: - Nem csodálom, ezt tulajdonképpen még előttem is titkolta. Könyveket kért tőlem, amelyeknek a címei nem sokat mondtak a számomra. Csak annyit mondott, amikor rákérdeztem, hogy aggasztja valami és nyomozni kezdett, de bővebben nem fejtette ki...
Ami az igazat illeti, én se kérdeztem rá a dolgokra, hiszen soha életemben nem volt szokásom mások életébe ütni az orrom. Amikor pedig a nyomozást említette, teljesen elment a kedvem a kérdésektől. Jól tudom, hogy az ehhez hasonló dolgokkal hamar megütheti az ember a bokáját, nekem pedig pont az utolsó évem volt az, nem állt szándékomban ilyesmibe keveredni. A vizsgák már így is lekötötték minden időmet.
- Hááát... – ráncolom töprengve a szemöldököm, majd megcsóválom a fejem. - Nem, semmit sem említett, az egyetlen, amit ki tudnék emelni az talán az, hogy zaklatott volt. Akkor és ott úgy gondoltam, hogy valami románca ment kudarcba, de most, hogy elolvastam a levelet... Tényleg nem tudom. Elég idegesnek tűnt, de még akkor se mondta el, hogy mi az oka ennek. És mintha... Mintha attól tartott volna, hogy figyelik, legalábbis elég gyakran pillantott a háta mögé. Mintha követte volna valaki. De ez még két évvel ezelőtt volt, gondolod, hogy csak most lett volna ennek következménye?
Bár, ha mostanában akadt árulkodó nyomra, akkor minden elképzelhető, de számomra képtelenség belegondolni abba, hogy Derek állandó félelemnek kitéve élte volna a mindennapjait.
- Azt mondtad, hogy a levelezőpartnere voltál. Nem lehet, hogy valamiféle úton-módon megpróbált volna neked üzenni? Létezik láthatatlan tinta, talán a levél üres részére írt valamit, amit te nem vettél észre. Megvan még az utolsó levele?
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-19, 17:50


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Hát, nem is igazán gondoltam komolyan, hogy el fogja nézni, most sokkal nagyobb problémáim vannak, mint egy mogorva hústorony lelki világa. Mi van, ha valami igazán komoly baj van? Ereklyevadászként arra képeznek ki minket, hogy minden mögött lássuk a csapdát, fel legyünk készülve rá... Így mivel már hetek óta eltűnhetett körülbelül hatmillió szörnyű csapdát tudok elképzelni, amiben szenvedhet, és ami a legrosszabb, hogy ugyanennyi halálos kimenetelt is, minden információtól mentesen...
Lehet, hogy kicsit eltúlzom a bámulást, de azért eléggé meglep, hogy ennyire nem tudja elviselni se azt, hogy bizalmas közelbe léptem, se azt, hogy megnézem. Még csak nem is kezdtem el vetkőztetni a szememmel, hiszen egészen más miatt vagyok itt, csak konstatáltam, hogy mennyire hasonlítanak a vonásai Pitonnal, és milyen szélesvállú szépszál legény, de olyan fejeket vág meg szemforgat, hogy azonnal visszatöpörödik a fejemben hisztis tinédzsernek a szexi félistenből.
Feszült tekintettel várom, hogy a levél végére jusson, addig nem beszélek, hiszen átfutva a szövegen értenie kell a szituációt. És sokkal jobb, ha látja az aláírást, hogy Derek szüleitől van, mintha egy random csaj, aki már így is belemászott a képébe és teljesen unszimpatikus neki - ez volnék én - állítaná a dolgokat. Felvonom a szemöldököm, mikor végez, és visszatartom a levegőt, ahogy észreveszem a baljós árnyakat a szemében. Ez nem jelent semmi jót... Kicsit reményvesztetten bámulok rá, amikor éppen csak pár szóval tud segíteni, aztán az egész aggodalom egy pillanat alatt elillan. Illetve nem elillan, csak átalakul tagadássá. Azonnal lépek egyet hátra, visszavéve a levelet.
- Mi? A barátnője? Nem, dehogy csak a... levelezőpartnere. Seraphin McCaine. Nagyon rég óta tartjuk a kapcsolatot, és azt hittem mindent megbeszélünk, de még sem mondott semmit arról, hogy nyomozott volna valami után. Még azelőttről ismerem, hogy elköltöztek volna és a Drumstrangban kezdett el tanulni. - válaszolom, és ugyan pír nem jelenik meg az arcomon, de azért érződik, hogy megzavart a kérdéssel, mert soha, senkinek nem említettem Dereket úgy, mintha a pasim lenne. Egy időben rengeteg levelet váltottunk, és valamilyen furcsa, kislányos módon nagyon örültem ezeknek a leveleknek, de mivel sose találkoztunk, és soha nem hagytam volna hátra a testvéreimet, hogy én menjek el hozzájuk... Csak levelező kapcsolatban maradtunk. Pedig mindent tudott rólam. A szüleink halálát, a képességemet, Lioneah-t, Sashat, Nicolast, Sheree-t, még Elijah-t is, az életem minden szeletét ismerte. És úgy tűnik én még sem ismertem az övét.
- Tényleg nem tudsz semmi mást? Semmit nem említett, mikor utoljára találkoztatok? - teszem fel a kérdést, hátha még valamit ki tudok csikarni belőle. Eszembe se jut, hogy azzal, hogy mindent elmondtam a McCaine családról és saját magamról, én keverhettem őt bajba.


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grey
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-18, 09:50


[You must be registered and logged in to see this image.]

Sera & James

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs elnézve itt semmi, nagyon nem szeretem, ha a kedvenc helyemen törnek rám idegenek, ráadásul hívatlanul... A bájitalfőzés olyasmi, ami teljes mértékben kikapcsol, pihentet, megnyugtat. Szeretek itt lenni, már az előző iskolámban is a pincehelyiségek voltak a kedvenc helyeim. Sötét, nyirkos, de legfőképp üres. És ez bennük a legnagyobb előny.
- Mindegy – vonom meg a vállam, miközben tovább pakolom a cuccaimat. A csajszi további méregetését lereagálom egy egyszerű szemforgatással. Mi a fene baja lehet? Mások is említették már, hogy hasonlítok arra a bizonyos Pitonra, néztek is meg maguknak, de nem ennyire. Kellemetlen, bosszantó. Több szót viszont nem pazarolok rá, egyszerűen csak igyekszem úgy tenni, mintha ott se lenne. Hátha megunja és elmegy. Ez a taktika már korábban is bevált néhány idegesítő egyénnel szemben, azt azonban nem tudhatom, hogy mennyire működik itt. Még külföldön fejlesztettem ki, Angliában szerencsére nem volt alkalmam használni. És hiába egyformák az emberek külsőleg, a kultúrákban és szokásokban vannak eltérések, melyek az egyén viselkedésére is kihatnak. Talán a britek türelmesebbek.
- Akkor meg mit akarsz? - pillantok fel kérdőn, talán ez az egyetlen olyan érzelem, mely kiül az arcomra teljes mértékben. Mit szeretne pont tőlem? Hozzám csak különórákért fordulnak, hiszen Medán kívül egy barátom sincs, ráadásul a sokszor mogorva külsőmmel sikeresen el is riasztom az embereket a közelemből. - És miről? - sürgetem, majd amikor a kezembe nyomja a levelet, értetlenül egyenesedem ki. A rajta lévő kézírás nem ismerős, de a név igen. Egy régi haverom szülei írták a levelet és a tartalma... Nos, a tartalma nem pont a legjobb a fiúra nézve. Komor arccal olvasom végig a sorokat, végül sötét pillantással zárom le a sorokat és tekintek ismét a lányra. Újra nincs semmiféle érzelem az arcomon, csak a szememből olvashatja ki, hogy szerintem is komoly baj van.
- Igen – biccentek kurtán a lány kérdését hallva, de nem fejtem ki bővebben, honnan is ismertem a srácot. - Ellenségei nem voltak, de nyomozott valami vagy valakik után... Pontos információt nem tudok adni, mert nekem se kötötte az orromra, csak néha segítettem számára. Te... te a barátnője vagy?
Derek nem kötötte az orromra a szerelmi ügyeit, ami nem is volt gond, hiszen nem érdekelt, de ha ez a lány ennyire aggódik érte, akkor nyilván volt valami köztük, nem igaz? Vagy miért írtak neki a szülei? Különben is, ha bővebb kifejtést szeretne, akkor tudnom kell, miért érdekli a dolog.
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-13, 13:18


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Lehet, hogy egy kicsit rá hoztam a frászt, de ez legalább bizonyítja, hogy nem Piton fejlesztett ki valami fiatalító meg bebikázó bájitalt, mivel a professzor körülbelül meglephetetlen, biztosan nem nézne rám így. Mondjuk csúnya is lett volna, ha a professzort rohanom le így...
- Szia, elnézést. - próbálok javítani a helyzetemen, hogy ezt a részt úgy, ahogy van átugrodtam. Úgy fest, hogy a modortalanság nem kulcs ahhoz, hogy könnyebben segítsen nekem. Kicsit agresszívan reagál a megjelenésemre, a méregetésről már nem is beszélve, és ha egy 1,90-es srác így rám mordul, azért talán kilépek a személyes szférájából, bár összefűzve magam előtt a kezeimet nem hagyom abba a méregetését. Meg kéne hunyászkodnom és úgy viselkedni, ahogy elvárja tőlem és neki kényelmes, de az aggodalom, amit a barátomért érzek sokkal erősebb annál, minthogy meghátráljak és udvariaskodásra fecséreljem az időm.
- Egyáltalán nincsen szükségem különórára, teljesen félreértettél. Közöm sincs a bájitalokhoz.  - zárom le ezt a mellékvágányt röviden. Igen, céltudatosnak és idegesnek tűnök egyszerre, pedig nem szándékom bunkónak hatni. - Elismerem, hogy rosszul futottam neki, de másról van szó. - folytatom, aztán a kezébe nyomom a levelet, amit Derek szülei írtak nekem. Benne az aggodalommal, hogy már hetek óta nem hallottak a fiúról, és hogy James Grey-jel jóban voltak, de őt nem tudták elérni a régi lakhelyén. Nem volt egyszerű rájönnöm, hogy ez azért van, mert az a srác éppen itt kezdett el tanulni.
- Ismered Dereket, ugye? Eltűnt, hetek óta, és senki nem tud róla semmit. Veled beszélt? Voltak ellenségei?  - zúdítom rá a kérdéseimet, egészen úgy, mintha a szeretőm lett volna az a fiú. Ami persze nem igaz, csak... Közel álltunk egymáshoz. Tudta minden titkomat, ahogy azt hittem, hogy én is tudom az ő minden titkát, de úgy tűnik ez nem így van, hiszen eltűnt nyomtalanul. Ugyan be még mindig nem mutatkoztam, de a levél megszólításából egyértelműen látja úgy is.


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grey
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-10, 18:26


[You must be registered and logged in to see this image.]

Sera & James

[You must be registered and logged in to see this image.]
A laborban vagyok és a könyveimet rendszerezem, melyek szükségesek a jelenleg folytatott kísérleteimhez. Olyan fájdalomcsillapító kikeverésén dolgozom ugyanis, amely – amellett, hogy erős fájdalmakra hoz enyhülést – gyógyítja a belső sérüléseket is és olcsón ki lehet keverni. Vannak ugyan hasonló főzetek a piacon, de mind méregdrága és az ispotályok nem tudnak eleget kifizetni ahhoz, hogy mindenkinek adhassanak. Az alapanyagok ritkák, a főzet elkészítése hosszas és bonyolult folyamat, én azonban már annak is örülnék, ha a hozzávalókat képes lennék olcsóbb növényekből kihozni. Elvégre, nem akarhat mindent egyszerre az ember, nem igaz?
A gondolataimba mélyedek, úgyhogy szinte meg se hallom, hogy társaságom érkezett. Már egészen közel áll hozzám, amikor felemelem a fejem és majdhogynem sikítok egy nőieset... Szerencsére azonban még sikerül ezt lenyelnem magamban, viszont a lány következő mondata hallatán egy halovány fintor suhan át az arcomon. Számtalan alkalommal megkaptam már ezt másoktól és kezd eléggé untatni a dolog. Még egyszer sem találkoztam azzal a Pitonnal, de egyre biztosabbá válik, hogy tényleg ő az apám. Egyáltalán nem örülök neki, de nagyon úgy néz ki, hogy bele kell törődnöm a dologba.
- Neked is szia – szólalok meg hűvösen, majd ismét a könyveimre terelődik a figyelmem, miközben igyekszem nem foglalkozni a lány mondandójával. Ez a kijelentése rohadtul nem tetszett, a pillantásai pedig... - Figyelj, megtennéd, hogy nem méregetsz ennyire? - fortyanok fel váratlanul, majd a kelleténél nagyobb lendülettel rakom helyére a soron következő könyvet. - Rohadt idegesítő, komolyan...
Mióta lettem én kirakati bábu? Mindenki úgy megbámul a folyosókon, most pedig ez a szöszi is rajtam felejti a tekintetét. Nem szoktam hozzá, hogy én legyek a középpontban, hacsak pont nem engem piszkálnak, úgyhogy elég kellemetlenül érint, ha mindenki engem bámul. Mintha valami összeesküvés készülne, amiből csak engem hagytak ki, mert én leszek az áldozat. Zavaró, ezt pedig a tudtára is hozom, pedig nem ismerem. Hát, ez van, nem vagyok egy kedves alak.
- Igeeen – biccentek óvatosan, ahogy pedig a lány közelebb lép hozzám, úgy hátrálok előle. Kevés az a két lépés távolság, egyedül Meda jöhet ennyire közel hozzám, másoktól még ez is zavar. Főleg, ha az ellenkező nem tagja az illető. - Ha különórát szeretnél, csak jövő héten érek rá – felelem. - Mint láthatod, egy igen fontos kísérlet közepénél járok, szóval... Szeretném megvárni az eredményt. Bocsi.
Igenis kellene a pénz, de a kísérleteim mindennél fontosabbak számomra, elvégre, ha elérek benne valamit, akkor talán több is üti a markom pár galleonnál. Eszembe se jut, hogy a lány esetleg valami teljesen más ügyben kéri a segítségem...
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-02-09, 15:21


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Hosszú hetek teltek el, mióta Sheere-t megharapták és felfordult az egész élete, aminek következményeképpen az enyém is. Persze próbálom nem éreztetni vele, hogy most már nem csak a testvéreim miatt teszem félre az életem, hanem neki is szeretnék a közelében lenni, segíteni és vigyázni rá, de ez akkor is így van. Hiába vágja a fejemhez nyiltan, vagy burkoltan, hogy túlságosan anyáskodom azok felett is, akik felett nem kéne, ez nem tudja csak úgy megváltoztatni az érzéseimet, miszerint szüksége van rám.
Éppen ezért lehet, hogy nem vettem észre, hogy a levelek elapadtak Derektől, és amikor egy hete írtam neki levelet, hogy mi van, arra sem válaszolt. Képtelen vagyok csak úgy itthagyni az iskolát, túl sokan számítanak rám, de meg kell tudnom, hogy mi a fene történt... Kétségbeesésemben már a szüleinek is írtam a levelet, és most a választ szorongatva, nem kicsit idegesen csörtetek az Alkímia labor felé.
Ahogy belépek persze lenyugtatom magam, nem akarok semmit összetörni a kényes bájitalok és kísérletek között, aztán megpillantom a középhosszúhajú fiút és elfog valami nagyon furcsa érzés.
- Merlin szakállára, kiköpött Piton vagy... - szólalok meg hangosan, ahogy közelebb érek hozzá és kíváncsian megdöntve a fejemet méregetem a profilját. Aztán persze valószínűleg erre a megszólításra már felém is fordul, amire kicsit kiráz a hideg. Mikor klónozták azt a vén karvaly-orrút? Na jó, igazából most hogy jobban megnézem, sokkal magasabbnak és erősebbnek tűnik a srác, nem olyan vézna. Bakker, jobban megnézve egész dögös. Na mindegy.
- Jó, mindegy, te vagy James Grey, ugye? A Drumstrangból. - folytatom, nem kertelve, és egészen közel lépve hozzá, nem rámászva, de olyan egy-két lépés, bizalmas távolságot tartva.  A tekintetem nem könyörgő, nem is mutatom egy kétségbeesett, sarokba szorított gyenge nő imidzsét, még is látszik a szememen, hogy ideges vagyok,
és fontos dologról van szó. - Segítened kell.


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Luna Lovegood
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Alkímia labor 2018-02-08, 19:38


Alkímia labor


Az alaksorban elhelyezkedő labor az Alkimisták, Méregkeverők és Bájitalkeverők kísérleteinek ad otthont. Egy kis lépcső vezet a folyosók végéről a teremhez, ami lényegében az alagsor és a földszint között félúton helyezkedik el, még a föld alatt, de rengeteg szűk ablakkal a fal tetején és csővel a felszín fölé, hogy a nemkívánt gázok véletlenül se szoruljanak be a föld alá és fojtsa meg a gyakorlókat, ha valami balul sülne el. Az egész helység eléggé tágas, tömve könyvekkel, lombikokkal, égőkkel, de még is egyszerre csak néhány fő tud benne tanulni és gyakorolni, hiszen az alkimistáknak elég sok felszerelésre és helyre van szükségük a precíz munkához. Mivel a kísérletezés igen veszélyes is lehet, az ajtót bűbáj védi, hogy csak egyetemisták léphessék át a küszöböt.

írta Megan Smith


[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,

ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.


A hozzászólást Luna Lovegood összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-01-03, 10:40-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://xmen-firstclass.forumotion.com/
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor

Vissza az elejére Go down

Alkímia labor

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Alagsor-