Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Primrose Bakery
  Today at 11:29
Adam Jericho

ϟ Pincefolyosók
  Today at 10:30
Daphne Jennings
ϟ Bejárati csarnok
  Yesterday at 19:13
Moira H. Kingsdale
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody L. Martimor
 
Moira H. Kingsdale
 
Tim Roberts
 
Megan Smith
 
Gerard Warrington
 
Gina Accipiter
 
Draco Malfoy
 
Corvus Flint
 
Mason J. Harris
 
Statisztika

Összesen 602 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Fryderyka Herbs

Jelenleg összesen 40435 hozzászólás olvasható. in 3582 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendégA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Alkímia labor

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-09-24, 14:12

Jake & Rennes

Türelmesen megvárja, amíg a nő elé hozza a könyvet. Remus nem kutat kifejezetten semmi után, csak az új hely, az ismeretlen hely illatait próbálja begyűjteni, mint a jó kutyák vagy kutyafélék, alapvetően. És amikor semmi veszélyesre nem bukkan, akkor meg is nyugszik, és kényelmesen vár kisgazdája mellett. Jake pedig stabilan áll, mint valami katona, és ahogy megkapja a könyvet, egy biccentéssel vesz át.
- Nagyon szépen köszönöm, amilyen hamar lehet, hozom vissza. - válaszol könnyedén és illedelmesen, és érzi, hogy a nőnek nem sok kedve van megadni a férfi elérhetőségét, és nem szívesen teszi meg, ráadásul nem sok reményt fűz hozzá, de ez legyen csak Jake problémája. A fiúnak szüksége van valami támpontra, és ő nem érzi, hogy sokat veszíthetne vele, egyedül nem akar nekiesni a mintának, és ha nem történik semmi, ugyanúgy egyedül kell majd boldogulnia. A nevet megjegyzi elméjében, és a zárszóra egy aprót meghajol.
- Ez minden, köszönöm a segítséget, és további sok sikert a ksérlethez. Szép napot! - és már ki is fordul, és indul fel a szobájába, hogy írjon egy levelet a fickónak.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-09-23, 17:48


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Könnyed mozdulatokkal adja át a vaskos kötetet. A legkevésbé sem zavarja a farkas szimatolása, és fülhegyezése. Legfeljebb enyhe gyógynövény illatot érezhet a szobában, hallani meg a fali óra ütemes ketyegésén kívül nem hallani mást. Még a farkas kifinomultabb érzékeivel sem. Leszámítva a tanárnő, és a gazdája közti párbeszédet.  
- Szívesen. Ezért vagyok itt. És ha a mintájával, vagy bármi egyébbel kapcsolatban segítségre volna szüksége tudja hol talál. - a nő leggyakoribb lelőhelye az irodája, vagy a lenti labor. Egyikben vagy másikban szinte bizonyosan fellelhető még a legképtelenebb időpontokban is. Persze akkor ha nem épp órát tart, vagy valamilyen külföldi tudományos konferencián van, de arról a diákjai általában elég hamar értesülnek.
Ami az arab tudóst illeti csak megcsóválja a fejét. Még mindig erősen kétli, hogy ez a szál bárhova vezetne a fiú szempontjából, de azért válaszol.  
- Ahogy gondolja. A neve Hamid Akbulut. Annyit tudok, hogy valahol a Nefúd-sivatagban látták utoljára, és elég barátságtalan volt. Hogy úgy fogalmazzunk. - bár az arcára van írva, hogy nem tartja jó ötletnek ezt a levelezősdit, meg úgy egyébként sem, de végül is nem tiltja meg a fiúnak a próbálkozást. Nem is tehetné.
- Nos, ha nincs más, akkor visszatérnék a kísérletemhez. Viszontlátásra Mr. Troops!- ezzel lényegében útjára is bocsátja a fiút. Legalábbis, ha nincs egyéb dolog, amit most Jake megosztana vele, vagy nincsenek más kérdései. Mert akkor persze türelemmel figyel rá oda a továbbiakban is...


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-09-21, 21:54

Jake & Rennes

Jó auror, és kifejezetten megbízható személy, éppen ezért semmi többet nem mond el a mintáról,mint amennyit muszáj ahhoz, hogy dolgozhasson vele, illetve információhoz juthasson. És ez megtörtént. Farkasával szorosan maga mellett indul meg a nő szobája felé, és közvetlenül utána lép be a helységbe is.
A legtöbb diák minden bizonnyal tátott szájjal nézne körül, és pislogna jobbra-balra, de Jake ehelyett egyszerűen belép a szobába, majd pár lépésnyire az ajtótól megáll. Remus izgatottan szimatol bele a levegőbe, de nem indul el felfedező útra, Jake finom érintésére megáll a srác mellett, és határozottan leül mellé. Tény, hogy nem kutya, de familiáris, és, mint olyan, követi gazdája utasításait, így a hatalmas tappancsok várakozóan pihennek a földön, ellenben a fekete orr erősen szimatol, és a farkas a füleit is ide-oda mozgatja, miközben a szobát detektálja. Eközben a srác végig a tanárnőt nézi, követi szemeivel, ahogy a polchoz lép és kiveszi a könyvet.
- Köszönöm szépen. - veszi át a kötetet. - És a figyelmeztetést is. Igyekszem a mágia fehérebbik oldalán maradni, és nem belekeveredni semmi olyasmibe, ami veszélyes vagy káros lehet. - biccent még hozzá egyet, tisztelettudóan, aztán meghallgatja a tudós sanyarú történetét. Kezd benne felötleni, hogy vajon az is esetleg efféle dolog lehetett-e, vagy tényleg sima tűzről van-e szó, de nem megy bele hosszabban a dolgokba.
- Egy levelet megér. Legrosszabb esetben nem kapok választ. - vonja meg finoman a vállait, miközben a könyv ott pihen a kezében, oldalra leengedve. Ha nincs más, akkor ő akár már távozóra is fogná, de a név nélkül nem megy egy tapodtat sem innen el.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-09-18, 17:05


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Azt, azért túlzás volna állítani, hogy nincsenek kérdései. Vagy, hogy annyira vakon pártolná a tudományos kutatásokat, hogy minden erkölcsi felelősséget mellőzve bármit csukott szemmel engedélyezne. Pusztán fenntartja a jogot, hogy akkor tegye fel a kérdéseit, amikor szeszélyes kedvéből éppen eszébe jut. Azon felül megtanulta, hogy nem mindig célra vezető ezer kérdéssel elhalmozni az embereket. A túlzott kérdezősködés bizonyos embertípusokat védekező, menekülő viselkedésre sarkallhat. Vagy valami rosszabbra. Néha célra vezetőbb megvárni, amíg magától alakul olyan helyzet, amiben az emberek megosztják az információkat. A fiú mintájáról is ki fog derülni, hogy micsoda, és mért olyan érdekes. Esetlegesen veszélyes. Már az utóbbi érintőleges témát figyelembe véve.
Ahogy belépnek a nő irodájába Jake megállapíthatja, hogy igen egyszerűen, ízlésesen, és mégis hangulatosan van berendezve. Végül is a nő ideje java részét itt tölti. Régi antik stílusú íróasztal az ablak előtt, melyen természetes fény szűrődik be. Egy olvasó, teázó sarok, ahol egy dohányzó asztal mellett két kényelmes fotel található, padlótól plafonig érő könyvespolcok, melyeken szigorú rendszer szerint sorakoznak a könyvek. A falakon néhány családi fénykép, a legtöbbön két megszólalásig hasonlító, minden bizonnyal iker lányok vannak. Az egyetlen kontraszt a lányokban, hogy míg egyikük a legtöbb képen valamilyen ruhában, vagy szoknyában és blúzban van, addig a másik lány sportolói mezben, vagy farmernadrágban, pólóban, vagy ujjatlan testre simuló felsőben, ami ideális a sporthoz. Valamint a szobában még található egy 2 részes vitrines szekrény, amely minden bizonnyal védőbűbájokkal őrzött lehet, hiszen ritka és kivételes bájitalok, illetve alapanyagok sorakoznak a polcokon, szigorú logika szerint.
A tanárnő úgy fest minden szobájában található könyvről, és egyéb holmiról pontosan tudja, hol található, mert most is gondolkodás nélkül lép a könyvespolc elé, és emeli le a megfelelő helyről, a megfelelő kötetet, minden nemű keresgélés nélkül. Majd a fiú kezébe adja.
- Előttem szükségtelen magyarázkodnia. Mindazonáltal az Auror Parancsnokságon tapasztalataim alapján sok mindenbe futhat bele az ember. Ismerni a dolgokat egy dolog. De ahol túl sok sötét dolog kerül előtérbe, ott könnyű összemosni a határokat, és egy határon túl... Nos, nem árt tisztázni, hogy milyen fajta ismeretekre, és miért törekszik az ember. Néha emlékeztetnünk kell önmagunkat bizonyos erkölcsi határokra. A tudás olyan dolog, amivel esetenként igen óvatosan kell bánni.- hogy miféle tapasztalatai lehettek az Auror Parancsnoksággal, azt megtartja magának. Mégis érződik, hogy bizonyos tudástól, esetlegesen sötét tanoktól mereven igyekszik elhatárolni magát. Még, ha bizonyos mértékig bele is ment ebbe a beszélgetésbe nem valószínű, hogy ennél tovább juthat vele fiú.
Arra, hogy a fiú mégis tenne egy próbát a különc arab tudóssal, csak megingatja a fejét.
- Megadhatom a nevét, de mint mondtam, nem hinném, hogy sokra menne vele. Úgy hallottam, ámbár ez csak szóbeszéd, hogy legutóbb valami mugli lőfegyvernek nevezett dologgal kergette el a látogatóit. Különc, magának való figura. Csaknem 7 éve nem jött elő a Nefúd-sivatagból. Igazán nagy kár. Egykor remek tudós volt. Aztán egy mágikus tűzben odaveszett a családja. Állítólag baleset volt, de az egész ház megsemmisült. Azóta... nos nem egészen tud beilleszkedni a társadalomba.  - fejti ki kicsit bővebb a történetet, hogy miért is nem javasolja ezt a kapcsolat felvételt. Persze ettől még a fiú próbálkozhat.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-09-16, 22:11

Jake & Rennes

Amikor a válasza betalál, és nincsenek további kérdések, akkor belül kifejezett elégedettség tölti el, mert végső soron nem hazudott, de az is tény, hogy a teljes igazságot sem mondta el éppenséggel. Ez neki természetesen megfelel, és úgy fest, Rennes eléggé pártolja a tudományos kutatásokat ahhoz, hogy ne legyenek kérdései. Tulajdonképpen tökéletes konzulens, vagy mentor. A fiú agyán egy fél pillanatig átfut, hogy esetleg Perselus Pitont leváltsa-e a nőre, de a gondolatot hamar elhessegeti. Ami miatt Piton fontos az életében, azt ez a nő sose tudná megadni neki. Több, mint a házvezetője és a mentora, van valami különösen hasonló bennük, Jake-ben és Pitonban, ami miatt nem szívesen engedi el magától, hiába a megbélyegzés. Pitonnak lehet könnyebben elmondaná azt is, mi ez a minta. Egyszerűen más vele a kapcsolatuk. De a lényegen nem változtat. Szemöldökei minden esetre felszaladnak, ahogy meghallja, hogy kulcsot is kap, de illedelmesen bólint egy nagyobbat.
- Köszönöm, bár nem tudom mivel érdemeltem ki. De nem tudja meg tőlem senki, e felől biztos lehet. - inti magához farkasát, aki illedelmesen feláll, egy kicsit nyújtózik, majd kisgazdája lábai mellett sétál el a nő szobája felé. Jake kifejezetten meglepődik, hogy többet kap, mint egy könyv, de örül neki. Ez azt jelenti ugyanis, hogy nyugodtan folytathatja az analizációt is, nem fogja senki nézni. Beindulnak a titkos kísérletek.. csak Piton haza ne érjen és a fülébe ne jusson. De ezt majd megoldja, ahogyan néhány plusz iratot is valószínűleg kéznél fog tartani, kérdés, mennyire hamisakat. De igyekszik a maga részéről lepapírozni dolgokat, és gondosan elrejteni azt, ami nem ezen szemeknek való.
- Oh, ez megkönnyíti a dolgokat. - mosolyodik el, amikor megtudja, hogy a professzor beszél angolul is. Ami egyfelől egy ekkora elménél nem meglepő, másfelől vannak arrogáns nyelvek, és népek, akik nem tanulnak meg beszélni különböző nyelveken, elvárják, hogy sajátjukon szólítsák meg őket. Ami persze nem vészes, egy egyszerű bájitallal elérhető az átmeneti hatás, de sokkal egyszerűbb, ha ezzel nem kell a srácnak bajlódnia.
Érzi, hogy valami izgalmas területre tapintott, vagy bukkant. Ő maga nem akar démoni energiákkal foglalkozni, és ez remélhetőleg a habitusából is kiderül, meg lerí, csak van néhány helyzet, amikor találkozik velük.
- Igen, gondolom, de az Auror Parancsnokságon néha belebotlunk ilyenekbe, és kérdés, hogyan lehet ezeket kezelni, izolálni. Ismernem kell, hogy valamit kezdeni tudjak vele, még ha nem is használok ilyesmit konkrétan. - toldja hozzá, mint egy mentegetésként, vagy magyarázatként.
- Lehet, tennék egy próbát, ha megadja a professzor nevét. Írok egy baglyot, abból baj nem lehet. - vonja meg finoman a vállát,miközben kezével kitereli a farkast a laborból, és megindul a maga határozott tempójában Rennes irodája felé.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-09-10, 21:07


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Csak enyhén biccent a fiú válaszára, hogy kapott egy érdekes mintát, ami miatt érdekli ez a kérdéskör. A tudomány mindig képes meglepetéseket, és újfajta fura mintákat produkálni. A nő egyáltalán nem tűnik meglepettnek vagy elégedetlennek a válasszal.
Egy könnyed pálcaintéssel befagyasztja a kísérletét abba az állapotba ahogyan van. Így akár hosszabb időre is biztonságosan itt hagyhatja. Ámbár nem szándékozik túl soká távol maradni.
- Jöjjön, kisérjen el az irodámba. Odaadom a könyvet. Felteszem mára itt befejezte a kísérleteit. De ha mégsem még itt leszek egy darabig. Ha pedig máskor támadna kedve kísérletezni, holnap délutánra készítek egy másolatot a megfelelő kulcsokból. Csak ne verje nagy dobra.- úgy tűnik nőt nem nagyon érdeklik olyan formaságok, mint papír alapú engedély kérelmek. Vagy legalábbis sajátosan értelmez bizonyos szabályokat. Talán még szorakoztatja is bizonyos fokig, hogy olyasmit tehet meg, ami minden bizonnyal bosszantaná a két auror egyenruhás férfit, akikkel nem is olyan rég összetűzése volt.
- Egyéb iránt a Professzor kiválóan beszél angolul is. Nyugodtan felteheti neki a kérdéseit angolul.- jegyzi meg csak úgy mellékesen Jake megjegyzésére, hogy megjegyzi a nevet.
Ámbár a következő kérdésre magasra szalad a szemöldöke.
- Az arab és ivrit mágia némikép eltér a miénktől. Mindössze egyetlen különc tudóst ismetek arról a területről. De kétlem hogy tőle érdemi válaszokat kaphat bármire is. Elég... nos fura ember, ha engem kérdez. Ami a démoni energiákat illeti, sosem foglalkoztam velük, vagy a lenyomataikkal a mágia szövedékén a szükségesnél jobban. Persze hogy milyen szakadás, vagy lenyomat képződik az függ a démoni tevékenység jellegétől, és erejétől. Bár ez már inkább tartozik a sötét varázslatok kivédéséhez mint az alkímiához. - egyáltalán nem talál kivetni valót a fiú érdeklődésében. Kölyök még. Kíváncsi, kísérletezik, és néha téved. Csak nehogy elsodorják nem kívánt irányba ezek a sötét kérdések...
Bezárja a labort, ahogy Jake és a farkas is elhagyja a termet. Majd határozott nem túl gyors, de elegans léptekkel indul meg a folyosón.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-31, 21:16

Jake & Rennes

Amikor a nő visszakérdez, akkor úgy gondolja, hogy semmi gond nincs azzal, ha elmondja, hogy mi a helyzet, hogy van valamije. Nem kell róla többet elárulnia.
- Kezembe került egy érdekes minta elemzésre, és szeretnék többet megtudni róla. - és ezt oly határozottsággal mondja és természetességgel, mintha ezzel mindent az égvilágon elmondott volna a dologról. És úgy gondolja, el is mondott. A választ hallgatva lassan bólint, ő is úgy gondolta, hogy Flamel az, aki a legközelebb járt ehhez. De nincs mit tenni, mert itt valami teljesen más dolog történik. Ami talán megváltoztatja a mágusvilág szerkezetéről alkotott elképzeléseket és látásmódokat.
- Azt megköszönném, a nevét pedig megjegyzem. - bár kérdés, hogyha valaki német és Franciaországban tart előadást, mennyire tud angolul, de ebbe nem megy bele. Esélyesen nem, úgyhogy a fordítással még lesznek gondok, de Griff jó a fordítóbűbájokban is. Meg néhányban. Jobb, mint a fiú. Aztán mintha szöget ütne valami a fejében.
- És mi a helyzet az arabokkal,meg az ivritekkel? Vagy a démoni energiák teljesen megbontják a mágia szövedékének szerkezetét? - és lehet, hogy az egyszerű válasz igen lesz, de tény, hogy az arab mágusok eléggé egységben vannak a természettel,és az anyagot is képesek valamennyire a hatalmuk alá vonni. És Jake mg kutat és gyerek, él a lehetőséggel, hogy hibázhat.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-29, 09:46


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Nem éppen ilyen kérdésre számított, amikor kérdőn nézett a fiúra. Így néhány percig elgondolkodva néz rá, mielőtt érdemben válaszolna. Közben ő maga is letekeri a lángot egy lombik alatt, a rotadesztet, pedig alacsonyabb hőmérsékletre, és forgási időre állítja.
- Mondja csak, pusztán általános kíváncsiságból érdekli a kérdés, vagy van valami konkrét kutatása is, amihez kapcsolódik?- érdeklődéssel teszi fel a kérdést, valóban érdeklik a fiú motivációi. Persze a választól függetlenül azért érdemileg is válaszol.
- Nagyon kevesen foglalkoznak ilyen fajta kutatásokkal. Úgy tudom igen csekély sikerrel, és rész eredményekkel. Az hiszem Flammel és a Bölcsek Köve jutott a legközelebbihez hasonló téren. - hallgat egy rövidebbet, mintha azt méregetné, hogy mire érdemes a fiú. Mennyit árulhat el neki, és mennyire mentorálhaja a kutatásaiban.  
- Bár ez nem tartozik szorosan a szakterületemhez, jobban kedvelem a ragályos nyavalyákkal szembeni hatóanyagok, főzetek kidolgozását, de azt hiszem van egy könyvem, ami érdekelné magát. A címe: Mágikus anyagok létezése és kutatása. Ha gondolja, szívesen kölcsön adom. Amennyiben további kérdései lennének a témában, nos van egy idős német professzor ismerősöm. Peter Wojnarovits. Ámbár ha jól tudom, most éppen Franciaországban tanít alkalmazott alkímiát. Nyugodtan küldjön neki baglyot a kérdéseivel. Hivatkozzon rám. - nem tükröződik különösebb érzelem az arcán, miközben beszél. A hangja nyugodt, és tárgyilagos mint mindig. Pusztán a tekintete fürkésző, és érdeklődő, ahogy a fiúra néz.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-25, 13:31

Jake & Mrs Rennes

Az állatra, mint mágikus lényre és kreatúrára, külön engedélye van, főleg, hogy rajta is szokott kísérletezni. Többet között nem is jöhetett volna létre, ha nem dolgozik rajta, hiszen egy familiárisról beszélünk. Ami meg az engedélyét illeti, vagy hatszor újra lett írva, és még így is szeretnek belekötni, de nem baj, a fiú bírja a gyűrődést. Amikor érzékeli, hogy a nőt nem nagyon zavarja sem ő, sem a farkas, sem a munkája, és nem akar több dolgot hozzá tenni a beszélgetésükhöz, akkor szépen folytatja a munkáját, majd, miután befejezte, leül jegyzetelni. Hol a kémcsöveket nézi, hol egy kis meleget ad rá, hol lecsavarja, végül szép ábrák sorozatát skicceli a füzetbe, és ahogy végzett, lassan leteker mindent, megfelelő időzítéssel, nehogy a hirtelen hőváltozás gondot okozzon, majd miután visszapakolta a felszerelését, amit a különböző helyekről vett el és nem az asztalon találta őket, megáll az asztala mellett és erősen elgondolkozik.
Ahogy oldalra néz, összetalálkozik a szeme a nőével.
- Mondja csak Mrs Rennes, milyen mértékig lehetséges a mágia és az anyag keveredése? Úgy értem.. lehetséges egy szimpla anyag, vagy természeti elem teljes mértékben mágiával történő átitatása, ami miatt ugyanolyan tulajdonságokra tesz szert, mint a mágia? Képezhetővé és irányíthatóvá válik? - és van a kérdésében valami nagyon is tárgyilag és konkrét, holott egy nagy része esélyesen spekuláció. És a világhíres Flammel is valami hasonlóval próbálkozott, amikor a Bölcsek Kövét teremtette, szintetizálta. És ezt Jake is tudja. De a mostanában történt dolgok szöget vertek a fejében, mert ő még nem hallott igazán elemistákról, akik teljes mértékben pálca nélkül használnák és teremtenék az erőket, amik körülveszik őket. És nem tudja, mi a nő pontos szakterülete, de hátha ért ehhez valamit, vagy többet hallott esetleg a szakmában beszélgetve másokkal.

[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-23, 18:46


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Tulajondonképpen csendes szorgos munkával tellik az idő mindkét oldalon. A tanárnőnek nincs szándékában feltartani a fiút semmiben. Ami furcsa helyenként különc viselkedését illeti egyszerűen úgy érzi ennyit megengedhet magának. Ennyire még éppen lehet szeszélyes.
Azért magában egész szórakoztatónak tartja hogy fél szemmel kölcsönösen figyelemmel kísérik egymás munkáját. Noha szóvá nem teszi.
Sőt, bár elméletben állatot se szabadna a laborba hozni, úgy tűnik még Jake familiárisa se zavarja. Legfeljebb kikerüli, vagy átlépi a fekvő állatot, ha épp kell valami a labor másik feléből. Noha megtehetné, nem utasítja ki a farkast a laborból. Egyszerűen úgy van vele, hogy amíg az állat jól nevelten viselkedik és nem tör össze semmit, addig maradhat. Ezen ő nem fog szőrszál hasogatni egyes begyöpült kollégáival szemben.
Így csendes szorgos munkával peregnek a lercek. Úgy van vele ha a fiúnak segítségre lenne szüksége, vagy érdekli valami, akkor úgy is szól.
Pusztán amikor lejár a Jake álltal kért idő néz fel a fiúra kérdő telintettel, hogy vajon befejezte-e mára, vagy szüksége van esetleg egy kis időre még, vagy van-e valami kérdése, mondandója? Ámbár tőle igazán maradhat még a fiú. Nem zavarja. A saját kisérletének is kell még bőven idő, és különben sem hajt senkit se a tatár...


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-23, 14:04

Sokkal hosszabb beszélgetésre számított, de nem zavarja, hogy a nő elküldi. Bár tény, hogy egészen furcsának találja a nő efféle "csapongását", hogy hol beszélgetni akar vele, hol a jegyzeteibe néz, hol szó nélkül távozik a labor másik végébe, de nem az ő posztja és tiszte, hogy megítélje. Ami meg Jake és a nehezebb és rögösebb út kérdéskörét jelenti, neki egészen tetszik ez a fajta élet. Tudja, hogy nem a legegyszerűbb, és sokszor elege is van abból, hogy felügyelet nélkül nem dolgozhat, de megvan majdnem minden, amire vágyott. Van egy párja, aki egyben a társa is, van fix állása, ami miatt így a családja sem piszkálja, és megvan a hobbija, és az életének különböző területeit egészen jól tudja harmonizálni. Ha elvégzi az egyetemet, lehetséges, hogy sikerül majd bekerülnie a helyszínelőkhöz, vagy a speciális nyomozókhoz, de addig is, amíg gyakorlaton van, szívesebben védi Griff hátsóját adott esetben, minthogy egyedül molyoljon el egy helyszínen vagy egy laborban. Prioritás kérdése az egész.
Fél szemmel figyeli, min dolgozik a nő, de hagyja, legalább most már nyugodtan lesz, amíg el nem készül. Úgy sincs sok dolga, az ő részéről. Vissza hevíti az anyagot, és miközben a második intermediátort is felrakja, kihúzza a széket, és leül a füzete mellé, és megkezdi a jegyzőkönyvezést. Remus addig végignyúlik a padlón mellette, neki nincs most dolga, ezért szuny egyet. Meg van tanítva, hogy ne szedjen szét semmit, éppen ezért nem nyúl semmihez, békésen fekszik, amíg Jake át-átvilágítja az anyagokat, rajzol és jegyzetel, meg elvégez egy-két számítást, ránéz az órára, halkan hümmög, és serényen dolgozik. Mint egy profi méregkeverő.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-22, 09:21


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Egy darabig eltűnődve nézi a fiút, végül csak biccent felé, jelezve, hogy visszatérhet a kísérleteihez. Ő pusztán egy lehetőséget villantott fel előtte, hogyan kerülje ki, hogy a nyakán üljenek, és feleslegesen kelljen kulcsok után kajtatni, felesleges kérvényekkel és magyarázkodásokkal. Itt az iskolában nem sok esélye van ezeket kikerülni, amíg a mentora nem tisztázódik. Az auror parancsnokság laboratóriumai viszont egész más tésztát képeznek. Ezen felül sosem árt egy új utat kipróbálni.
De végső soron ez Mr. Troops élete. Neki kell eldöntenie, hogy milyen úton akar haladni. Mi teszi boldoggá. Pusztán csak egy tanács volt, amit a fiú vagy fontolóra vesz, vagy nem. Ez már az ő dolga. A tanárnő biztosan nem sértődik meg, és nem akad fenn ilyesmin. Mindenkinek saját magának kell megtalálnia az életében azt, ami kielégíti, és boldoggá teszi. Mind szakmailag, mind magánéletileg. Ha Jake mindenképpen a nehezebb, és rögösebb utat kívánja választani, az az ő dolga.
A továbbiakban is nyugodtan hagyja dolgozni a fiút. Nem ül a nyakán. Sőt. Egy ideig elmerül a saját jegyzeteiben, aztán feláll az asztalától, és a terem másik végében lévő asztalra a saját kísérleteihez szükséges eszközöket, és anyagokat kezdi el előkészíteni. Úgy fest teljesen elmerül a saját kísérletében, nem nagyon foglalkozva azzal, hogy a fiú is ott van. Szerencsére a labor elég tágas kettejüknek is, és elég jól felszerelt, hogy ne kelljen egymást kerülgetniük, vagy egymástól kunyerálniuk ugyanazt az eszközt, ami pár éve még talán itt is az egyetemi laborok sajátossága lett volna. Azonban Viviana elmúlt években több pályázatot is sikerre vitt az eszköz és alapanyagkészletek bővítése céljából, valamint maga is elég nagylelkűen támogatta az iskola fejlődését saját vagyonából. Így ez a probléma megoldódni látszik. Noha jól tudjuk, hogy fejlesztések tekintetében egy kutató sosem lehet elégedett igazán.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-20, 23:29

Érzi, hogy a beszélgetés egy kissé hosszabb lesz, mint amilyenre ő maga tervezte volna, ezért tart egy apró hatásszünetet. Befejezi a reakciót, és utána, amint lehet, pihenteti az anyagot, apróra véve alatta a lángot, ami így szinten tartja, de nem eredményez további folyamatot. Ami meg a maradék anyagokat illeti, maradnak a tárolókban. Lassan felnéz a nőre, miközben egy konyharuhába megtörli a kezét, bár ez inkább afféle pótcselekvés. Egy finom félmosoly kúszik fel az arcára.
- Ritka fajta vagyok, de ezt csak kevesen szokták kiemelni. - nem köszöni meg, mintha bók lenne, mert nem biztos abban, hogy a nő tényleg bóknak szánta, vagy sokkal inkább tényközlésnek. De az biztos, hogy Jake ritkán szokott kiemelve lenni ezen dolgai miatt.
- Nem vagyok szokványos valaki, nem szokásom kikoptatott ösvényeken járni. - teszi még hozzá, mint egy jelezve, hogy nem csak úgy választotta ezt a pályát, és nem véletlenül nem lett méregkeverő belőle, bár lehet, annak kellett volna mennie. De ez egy sokkal hosszabb út, amin, ha újra választhatna, ismét ugyanezt tenné. A nő további szavaira egy cseppet meglepődik, mintha a nő olvasna a gondolataiban, vagy olvasta volna az aktáit.. bár tény, hogy Jake nem rejti véka alá az érzéseit, ami pedig a munkáját illeti, az nyilvánvaló. Senki sem szeret másoktól függni, ha dolgoznia kell. Mindenki szereti, ha békén hagyják, ha nem kell folyamatosan jelentenie, és ha nem akadályoztatják direkt a munkáját, és csak egy apró dolgot kellene tennie mindezért. Ismét felrémlenek benne Perselus Piton egykori szavai a nőt hallgatva.
- A kéretlen tanácsok kevésszer aratnak osztatlan sikert. De a tudása és tájékozottság stimmel. Vannak helyszínelők az auroroknál is, ők mindig később érnek a helyszínre, több labormunkát végeznek és általában éppen ezért tovább élnek, mint a terepre küldött nyomozók. - Rennes nem sok olyat tud mondani, amit a srác már ne tudna, éppen ezért minden bizonnyal idegesítő, vagy érthetetlen, hogyha tudja, milyen útja lehetne, miért nem azt választja. Erre persze nem fog a nőnek felelni, ez túl személyes dolog ahhoz.
- Tudja, Mrs Rennes, ez olyan, mint amikor az ember titrál. Nehéz és hosszú folyamat, de ha az ember le akarja vágni az utat, az egész odavész. A nehezebb és hosszabb út azonban eredményre vezet. - hangja teljesen nyugodt, és hideg, és ha a nőnek nincs több kérdése, akkor finoman biccent, és visszalép a dolgozó asztalához. Persze, hogy nem ad tovább semmit, szándékában sem állt. Okos fiú ő, meg nem nagyon van kinek pletykálnia, és indoka sincs rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-20, 18:46


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


A fiúban van valami, ami határozottan Perselusra emlékezteti. Nem mintha ez rossz dolog volna. Mindig is nagyra értékelte a férfit, persze szigorúan szakmai értelemben.
Érdeklődő tekintete Jake-t pásztázza miközben a fiú válaszol.
- Igaza van Mr. Troops. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy számos aurort ismertem kiemelkedő intelligenciával, és műveltséggel szerencsére. De arra nem emlékszem, hogy bármelyikük is kifejezett érdeklődést mutatott volna a bájitaltan kutatások ilyen mélységei iránt.  Ezért bocsásson meg, de igen különös párosításnak találtam ezt így. Amivel persze semmi baj sincs.- a hangja csendes, nyugodt, szinte csevegő. Mégis van benne valami szigorú tárgyilagosság. Említett aurorok közül egyik feleségül vette, és csak nem húsz éven át osztozott vele az élete mindennapjain. Egy másikat pedig felnevelt. Legalábbis, amint ez év végén lánya leteszi utolsó mesterszakos vizsgáit teljes értékű auror lesz. Viviana pedig elképesztően büszke Amerikában élő lányaira. Mind a kettőre. Merthogy ikrei vannak. Ami a másik lányát illeti, ő gyógyító szakon végzős mesterszakos.
Némi gondolkodás után azért eszébe jut még valami, amit hozzáfűzhet a kialakuló beszélgetéshez.
- Úgy tudom, az aurorparancsnokságon vannak kifejezetten bizonyíték, és nyomelemzésre specializálódott kutatólaboratóriumok is. Bűnügyi kutató szakértő specializációval. Az itt dolgozó laboratóriumi kutatóknak épp olyan fontos szerepük van a bűnügyek feltárásában, mint a terepen dolgozó auroroknak. Persze őket kevésbé ismeri a nyilvánosság. Ha elfogad egy kéretlen tanácsot, szerintem bölcsebb lenne a kutatásai helyszínét áttennie oda. Nem kellene engedélyekkel, magyarázkodásokkal és kulccsal rendelkező felügyelő személyekkel bajlódnia. Mindez elég kellemetlen lehet magának. Ezen túlmenően a mentora miatt még a legkukacosabb, legrosszindulatúbb dilettáns minisztériumi bugris sem köthet magába, vagy a tevékenységébe. Elvégre az éppen folyó auror gyakorlataihoz, feladataihoz, nyomozásaihoz végez kutatómunkát. Legalábbis amíg nem tisztázódik, és nem ül el ez az igen sajnálatos ügy a mentorával kapcsolatban. - elég meglepő lehet, hogy pont ő mondja mindezt, ráadásul teljesen kifejezéstelen pókerarccal, szigorú tárgyilagossággal. A tanárnő azonban semmi kivetni valót nem talál abban, hogy tanácsot ad egy hallgatónak, ahogy abban sem, hogy utolsó mondatában nyilván felvállalta a véleményét, ami nyilván nem teszi népszerűvé Minisztériumi körökben. De ez legyen az ő gondja. Azt pedig feltételezi a fiúról, hogy van annyi esze, hogy nem veri nagy dobra az itt elhangzottakat.
Lényegében ez után újra hagyja a fiút a kísérleteivel békében dolgozni. Egyáltalán nem célja, hogy bármilyen módon szabotálja, vagy akadékoskodjon vele.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-20, 14:39

És ennek valahol nagyon is örül, és kifejezetten hálás miatta, mert ő is jobban tud dolgozni, ha nincs ez az egész mögötte. Nincs ellenszél a vitorlájában, és nincs semmi, ami jobban feldobná, mint egy nyugodt kutatás. Amikor nem piszkálják, nem kap megjegyzéseket, lesújtó pillantásokat. Éppen ezért a mai nap egészen kellemes a számára, amiért hálás Rennesnek.
Amikor visszavonul, és hagyja őt dolgozni, akkor már el is merül a saját maga kis világában, és könnyed, egyszerű mozdulatokkal tesz jobbról balra dolgokat, szintetizál, mér, és persze közben jegyzetel, néha számol. A keze olykor lenyúl az asztal mellé, ilyenkor Remus szájába tol bele valamit, vagy vesz át a farkastól, aki egészen jó összhangban dolgozik a fiúval. Nem sokszor, csak néha átad egy tollat, vagy ha Jake lever valamit az asztalról, ami amúgy nem is fontos, akkor azt összeszedi, néha megfog valamit egy pillanatra. Jake többet között ezért választott magának egy kutyafélét familiárisnak, aki azonban önállóbb, mint egy kutya, aki esélyesen folyton ott pattogna körülötte és több kára lenne, mint haszna. Kérdése nincs, kellő ügyességgel és pontossággal dolgozik, megfontolva a jegyzeteket, átnézve a számításokat. Valahogy.. hasonlít saját mentorára és exházvezetőjére, akitől majdnem mindent tanult. Aztán hallja, hogy valaki megmozdul, és ráeszmél ismét, hogy nincs egyedül.
A kérdésre felvillannak előtte a Pitonnal töltött hosszas beszélgetések, lelkizések és különórák.
- A mentorom jó hatással volt rám, volt mit tanulnom tőle mind a munkamódszereiben, mind a konkrét tudásban. - és nem fényezni akar itt senkit. Az nem az ő szokása.
- Az ön által felsorolt tulajdonságok, vagy ha úgy tetszik, személyiség jegyek minden munkában és szakmában nagyon fontosak, nem csak a Méregkeverőknél. A varázslóvilág pedig elég nagy bajban lenne, ha csak olyanok mennének aurornak, akiknek az agyuk helyén sincs más, mint pusztán izomköteg és tesztoszteron.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-18, 22:31


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Valójában nem arról van szó, hogy teljes mértékben hidegen hagyná a belpolitika, vagy ne lenne meg a saját markáns véleménye a dolgokról. Egyszerűen csak nem kívánja hagyni, hogy a politika begyűrüzzön az iskola falai közé, oda ahol semmi keresnivalója, és bárminemű hatása legyen a tanulok, tanárok, szakmai és magán életére. Nem egy politikai hír alapján fog megítélni egy diákot, de még egy kétes hírű tanárt sem. Sokkal fontosabb számára amit lát, és tapasztal. Szeret maga véleményt formálni azokról  az emberekről, akikkel szakmai vagy egyéb kapcsolatba kerül.
Végül csak biccent egyet a fiúnak, és visszavonul a saját asztalához. Néha, néha ugyan felnéz, de nem kommentál semmit, és tulajdonképpen békében, és nyugalomban dolgozni a saját tempójában, a saját elképzelései és logikája szerint. Persze továbbra is tartja, ha valamit kérdezne, akkor válaszol, és segít.
Természetesen nem kerülte el a figyelmét sok minden. Például Jake füzetének rendezettsége, vagy az arckifejezése, amikor belejavított a füzetébe. Egy kissé talán el is gondolkodik ezeken.
Végül mégiscsak feltesz egy kérdést, amikor egy kissé nyugalmasabb ponthoz ér a kísérlet, és csak kivárni kell, hogy újra forrjon az elegy.
- Ne vegye személyeskedésnek, és nem is muszáj válaszolnia, ha nem óhajt. De felmerült bennem a kérdés, hogy valaki, akiben megvan a kellő pontosság, rendezettség, és szorgalom, és több időt tölt az alkímia laborban, mint bárhol máshol, az mért pont auror szakra megy, teszem azt méregkeverő helyett?- ez tényleg csak egy apró kis kíváncsiság. Némi kis érdeklődés, mert hát, ő elképzelni sem tudja azt, milyen az, amikor más szakmát választasz, mint ami egyébként a szenvedélyed. Saját megfigyelése alapján a srácnak lenne keresnivalója a méregkeverő szakon is. De legalábbis megállná a helyét.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-16, 20:50

Sajnos Jakenek nem kifejezett célja,hogy bárkire is jó benyomást tegyen, abba kezd egy kissé belefáradni. Hogy ez jó vagy rossz-e, az kérdéses, de ténynek tény. Nem azért jött, hogy bármilyen benyomást tegyen a jelenlevőkre, vagy nem levőkre, egyszerűen szeretne nyugodtan dolgozni. Az az ő magánya, a kikapcsolódása, bármilyen furcsa is. Más fut, sportol, alszik, zenét hallgat, ő inkább dolgozik és kutat. Bár az egy kissé meglepi, hogy a nő ennyire nem foglalkozik a belpolitikai helyzettel, mármint.. a Varázsvilág leleplezése mégiscsak valami durva dolog,mint a gyilkosság, de lehet, mégis csak jó emberekkel kerül össze. Olyan téren, hogy teljességgel érdektelenek és közömbösek. Ez neki tulajdonképpen hasznára válik.
A füzete szép és rendezett, mint az elméje. Kipakol pár dolgot, elvégzi a számításait, a hümmögésre csak félig figyel fel, a saját dolgára koncentrál, aztán lépteket hall, és felpislog, és a nő már ott is van mellette, a füzetével.. amibe beleírt.. Remus a fiú lábai mellé telepszik, Jake keze a farkas fejére simul, beletúrva annak hófehér bundájába, majd nem mond semmit. Nem szereti a pennás belejavításokat, akármilyenek legyenek is azok. Ha jók, ha rosszak. Valaki beleírt a füzetébe.. Aztán odahúzza maga elé a füzetet, és úgy véli, van valami abban, amit a nő írt. Félreteszi enyhe autizmusát, meg hárklisságát a cuccaira, ami esélyesen szintén volt házvezetőjéről maradt rajta (és felmerül a kérdés, ki most a Mardekár ház vezetője..?) és figyelemmel fordul a nő felé. Kérdezett, és addig nem akar mást előpakolni, amíg nem tudja, mivel is fog ténykedni konkrétan. A nő szavaira finoman hümmög.
- Jogos. Köszönöm. - toldja hozzá egyszerűen, és amint megnézte a képletet, meg a rajzot, már megy is a szükséges elemekért, és mindent kipakol, aztán nekiáll mérni, miközben felteszi hevülni az anyagát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-15, 21:35


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


A tanárnő valójában mindig is figyelemmel kísérte Piton munkáit. Legalábbis, azt amit figyelemmel lehetett kísérni a bájitaltan kutatás terén. És mindig is nagyra értékelte, mint kollégát. Így természetesen ad a véleményére. Egyszerűen nincs oka kétségbe vonni a szavait, vagy Mr. Troops képességeit. Legalábbis egyenlőre. Noha igaz, eddig még nem volt szerencséje a fiú külön kísérleteihez, így nincs is igazán tisztában a felkészültségi szintjével. De nem lehetetlen feladat jó benyomást tenni rá. Szigorúan szakmai szemmel mérve persze. Ha pedig kellően lenyűgözi a fiú talán nem lehetetlen, hogy kijárja neki azt a kulcsot. Mert őt aztán nem érdekli semmiféle ostoba Vitrioll által keltett pletykalapban firkált ostobaság Pitonról, vagy a tanítványáról. Az aktuális biztonságpolitikai helyzet meg aztán végképp nem érdekli. Ez legyen a minisztérium gondja, és köszöni, de őt és a tanulni vágyó diákokat hagyják békén. Ha Jake a felkészültségével, és tudásával kellően bizonyítja a nő előtt az alkalmasságát, akkor semmi más nem fogja érdekelni. Elvégre a szorgalmas, tanulni és fejlődni vágyó diákokat támogatni kell, és ő fogja is. Nem érdekli, hogy esetlegesen kinek a tyúkszemét tapossa meg a minisztériumban ezzel, méghozzá tűsarkú cipővel.
Érdeklődéssel veszi el a füzetet az asztalról, és lapoz bele. Amíg Jake előkészül, és maga is egy lapra jegyzetel, és számol, addig a tanárnő a füzetet tanulmányozza. Néha hmm-ent egyet, és az utolsó számolásoknál fog egy pennát, és néhány rövid megjegyzést ír hozzá, amolyan kis szakmai kiegészítést, amit a gyakorlati tapasztalatai alapján tud, nem igazán szakirodalomból.
A kérdésre felpillant. Majd feláll, és a fiú mellé sétál. A lapra firkáltakra is vet néhány pillantást, látszik, hogy komolyan elgondolkodik a kérdésen, és elemzi magában a problémát. Közben lerakja Jake elé a füzetét nyitva ott, ahol belejavított.
- Én a 3-hidroxi-2-metilpropionsavval kezdeném. A hidroxilcsoport nukleofil addicióban való átalakulása okozhatja a problémáját.  - közben a lapra le is rajzolja képletekkel a reakciót. Mindig maga rajzolja ki a képleteket szerkezeti képlettel. Ez az ő kis trükkje, ami segít a megértésben. És nem rest megosztani ezt a fiúval is. Igen hasznos tud lenni, ha látja maga előtt, hogy miből, mi és mért történik.
- Javaslom a C7-es ponton adjon az elegyhez 10 csepp EDTA oldatot, a stabilizációs hatása miatt. Komplexbe viszi a kérdéses intermediereket, és talán sikerül elkerülni a nem kívánt reakciót. - osztja meg a véleményét a fiúval. Ugyanakkor azt elismeri, hogy igen szép munkát végzett a füzettel. Ebből kifolyólag pont úgy beszél a sráccal akár bármelyik méregkeverő hallgatóval beszélne. Nem érzi szükségét, hogy különbséget tegyen Jake vagy bármely más diákja között. ÉS nem érzi szükségét kevésbé komplex szaknyelvet használni.
Ahogy befejezi a magyarázatot pusztán kérdőn tekint a fiú szemébe, hogy az vajon megértette-e, amit eddig mondott, avagy segíthet-e még valamit? Esetlegesen a kivitelezésben is.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-15, 17:33

Valahogy el tudna vonatkoztatni attól, hogy rajta vezetnek le valamit, de tény, hogy nem esik neki a legjobban a lista visszaejtése az asztalra. Valahogy nem érzi, hogy Rennes boldog, mert Jake kimentette a furcsa figurák társaságából. Ettől függetlenül nem nyúl az asztalon levő cédulához, neki van egy másolata a zsebében, és fejből tudja, mivel és hogyan fog dolgozni. Egyébként ő lenne a legboldogabb, ha egyedül dolgozhatna, és saját kulcsa lenne a laborhoz - az nem az ő hibája, hogy eddig erre esélyt sem kapott.Sőt, még amikor Dumbledore-nak írt levelet ez irányú kérelemmel, arra is elutasító választ kapott. Az igazgató állítása szerint nem a legjobb az ajánlólevele, és az iskola jelen helyzetben nem engedheti meg magának, hogy egy olyan diák, aki jó kapcsolatot ápolt egy jelenlegi Azkabani bűnözővel, szabad bejárást nyerjen a laborba, a Milleneumi események után.. De ezen Rennesnek vajon mit is kellene magyaráznia? Minden esetre kissé értetlenül pillant a nőre, főleg akkor, amikor még Pitont is szóba hozza.
- Igen, másoknak is ez a baja.. Piton professzor szerint vagyok jó. - és valahol hizlalja a máját, hogy Piton így beszél róla, valahol meg nem érti a nőt, de örülni örül a dolognak, felkapja a kulcsot, majd biccent.
- Megpróbálom. - toldja hozzá, nem olyan pimaszul odavetve, de azért érezhetően elhelyezve. Aztán máris jön a kéretlen tanács, mert miért is ne jönne.. és a fiú határozottan bólint, miközben elindul a polcok felé, Remus orra alá dug egy vaskos spirálfüzetet, amit a farkas illendően a tanárnőhöz visz, és lerak az asztalára. A füzet kívülről üres, de amint a nő kinyitja, láthatja benne a jelölőket, a kis színes lapokat, amik a legutóbbi számításokhoz irányítják az embert, benne vannak mozgó rajzok, hosszas leírások, tévutak, és minden szépen, rendezetten, meglehetősen precízen. Néhol egészen tankönyv szaga van, nem olyan, mint egy átlagos gyerek firkálgatása. És ami még egy nagy szerencse, hogy a fiú egyáltalán nem rendelkezik azzal a bizonyos három tulajdonsággal. Leemel két könyvet, és azokkal sétál vissza a helyére, papírt és tollat ragad, leskiccel néhány számot, pár egyenletet, mértékegységeket, majd nekiáll,hogy mérleget vegyen elő, aztán megáll egy pillanatra, miután lerakta a mérleget az asztalra, amin dolgozni fog, a desztilláló mellett.
- Ha helyesek a számításaim, akkor nekifognék. És a két intermedier közül ön szerint melyikkel kezdjem? A C7es pont után, ahol a reakció kék helyett lila füsttel végződött és folyóssá változtatta az anyagomat. - utal a jegyzetére. És igen. Felkészült. A hangja mindvégig egyszerű, semmi fellengzőség, vagy ego, okoskodás. A maga egyszerű, hideg stílusát hozza.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-15, 09:59


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Csupán egy röpke pillantást vet a papírra, majd egyszerűen visszaejti az asztalra, ami mellett a fúval megálltak. Elgondolkodva fürkészi néhány percig a fiút, és közben látszik rajta, hogy újra, és újra átfogalmazza magában a mondandóját, hogy végül ne hasson úgy, hogy szerencsétlenen vezeti le a két fickó okozta idegességet. Végül lerakja a kulcsát is az asztalra. Igen azt a kulcsot. Azt, ami nyitja a méregszekrényt, a vegyszer szekrényt, és a labor privát alapanyag raktárát, valamint egy kisebb gyógyszer szekrényt is. Szólásra nyitja a száját, aztán becsukja. Kifújja a bent rekedt levegőt, és újra neki fut. Ő igazából azt nem érti, hogy mit nem értett a fiú azon, hogy képes-e egyedül dolgozni?
- Állítólag Piton professzor szerint magának van érzéke a bájitaltanhoz. Kérem lepjen meg azzal, hogy nem cáfol rá erre, és hogy kiszolgálja saját magát, és nem nekem kell. Valamint azzal, hogy semmit nem robbant fel a laborban a következő másfél órában. - egyszerűen fogja magát és elindul a terem másik végében lévő tanári asztal felé. Azért félúton még visszafordul egy kéretlen tanáccsal.
- A reakciók ismételgetése elkerülése végett javaslom még egyszer tekintse át az ide vonatkozó kinetikai egyenleteket. Azok sokat segítenek. Ha netán bizonytalan lenne szívesen átnézem az előzetes számításait. Mert feltételezem végzett előzetes kinetikai számításokat.- a hangsúlya elárulta, hogy nem feltételezésnek, hanem magától értetődő evidens dolognak tartja a megfelelő elő szakirodalmazást, és elméleti kinetikai számítások végzését. Ha szerencséjük van, a reakciók igazolják a várt eredményeket. Ha nem ki kell deríteni, hogy hol tér el a reakció út, teszem azt egy eddig ismeretlen intermedier létrejöttével, ami igen macerássá tehet egy kutatást. De a tudomány már csak ilyen. Folyton tud meglepetésekkel szolgálni.
Reméli azonban, hogy a fiú nem fog túl sokat értetlenkedni, és akadékoskodni. Három dolgot utál mindennél jobban. A lustákat, az értetleneket, és az okoskodó szakbarbárokat. Ha pedig ez a három együtt jár, mint abban a két idegesítő fickóban, az kifejezetten ki tudja idegeni.
Egyszerűen odalép a tanári asztalhoz, és helyet foglal. A fiókból elő vesz egy vaskos könyvet, meg egy félig tele jegyzetelt füzetet, és lapozgatni kezdi a könyvet. Úgy fest, ma nem szándékozik árgus szemekkel figyelni, hogy mit ügyködik Jake. Legfeljebb csak akkor, ha a fiú kifejezetten erre kéri, vagy ha kérdésekkel fordul hozzá, mert akkor természetesen segít neki.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-14, 20:32

Falnak támaszkodva mereng az életéről, és arról, milyen is volt a laborban dolgozni, amíg Piton még itt volt. Valahogy mindig jól kijött a férfivel, akkor is, ha sokszor volt vele nyers és szigorú. Sosem a gonoszságot, vagy a kegyetlenkedést érezte mögötte, hanem a tanítói szándékot, meg azt, hogy jót akar neki. És az lepte meg csak igazán, amikor először leültek komolyabban beszélni a dolgairól, meg a jövőjéről. Tud nagyjából mindent Griffről, a családjáról, persze személyeskedés meg pletykázás nélkül. Egyikük sem az az érzelgős fajta, aki hosszasan belemenne egy ilyen csöpögésbe. Mégis minden egyes alkalommal ott volt, amikor arra volt szüksége. Aztán eszébe jutnak a kutatások, és az,hogy hiába volt idegesítő néha a férfi, nem tudja belőle kinézni,hogy leleplezné a varázsvilágot. Azt se tudja elhinni, hogy megölt valakit.. direkt biztosan nem.. najó, de, azt nagyon is el tudja képzelni, de ez meg valahogy nem zavarja. A halál és ezen dolgok sosem hatották meg.
Keze finoman elidőzik a farkas fején, és simogatja a füle tövét, amikor érzi, hogy az állat megmozdul, és hegyezni kezdi a fülét. Feleszmél a merengésből, és elkapja a szóváltást, aztán meglátja a nőt, aki egészen idegesen halad végig a folyosón. Ami persze a fiút nem igen hatja meg. Megvárja,amíg beér, végigméri a két felnőttet, akik csak nehezen szakadnak le róla, aztán finoman, lassan leengedi a lábait a földre, keze a zsebe mellett suhan el, és már elő is vette a papírt, amin minden rajta van.
- Jó napot Rennes professzorasszony! Ma ezekre lenne szükségem. Szeretném folytatni, amin eddig dolgozok. - hangja egyszerű, száraz, és érzi, hogy a nő még mindig ideges,éppen ezért egy pillanatig nem is érti, hogy mi ez a kérdés, hogy boldogul-e egyedül. Úgyis felügyelet mellett dolgozhat csak. - Másfél óra kutatást terveztem, lehet benne egy negyedórás csúszás, ha nem működik az egyik reakció, és módosítani kell.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Viviana Rennes
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 44

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-13, 14:25


Mr. Troops & Viviana

[You must be registered and logged in to see this image.]


Ez is egy tökéletesen átlagos napnak indult. Délelőtt tart egy előadást a nyolcadikos gyógyítóknak, majd dolgozatokat javít, ebédel valamit, átnéz egy bírálatra küldött szakcikket, és kora délután találkozik Mr. Troops-al. Nem. A pontosság mintaképe nem felejtette el a fiút, akinek megígérte, hogy beengedi az alkímia laborba.
A napja egészen addig haladt terv szerint, amíg ki nem lépett az irodája ajtaján, hogy a labort vegye célba a szándékkal, hogy néhány perccel korábban ér oda a fiú előtt. Aztán a folyosón megjelent az a két alak, akiket a legkevésbé sem akart a háta közepére se kívánni. Természetesen a nem titkolt szándékkal jöttek, hogy feltartsák a professzor asszonyt. Pedig neki erre se ideje, se idegzete nincsen, már nagyon rég!
Ahogy befordul az alkímia labor folyosójára a két idegtépő alak még mindig követi, így Jake is szemtanúja lesz egy igen kellemetlen incidensnek.
-Hányszor mondjam még el, hogy nem tudok segíteni, és nincs erre időm! Egy diákom minden bizonnyal már vár rám!- a tanárnő arca finoman szólva is tőle szokatlanul paprikásnak tűnt, még ilyen távolságból is.
-Vagy pusztán csak le akar rázni, és kitérni a válaszadás elől.- jegyzi meg az egyik magas fekete hajú alak, némi amerikai akcentussal.
- Óóó persze! Nyilvánvalóan csak egy sivatagi délibáb, vagy a saját beképzelt hallucinációm várakozik rám abban a labor ajtóban!- annyi csöpögő irónia, és undorodó megvetés tömörült a mondatba, amit Jake még azelőtt sosem hallott a nőtől. Nem mintha nem tenne olykor megjegyzéseket, de most az amit a két ismeretlen, az akcentusukból feltehetően amerikai férfi iránt fröcsög az valami egészen más. Egy egész más szintje az undor, és megvetés keverékének, olyannyira, hogy ezt még akár maga Perselus is megirigyelhetné. Mindenesetre valami különös önelégültség ül ki az arcára, amikor a két férfiben tudatosodik Jake jelenléte. Ebből talán felfogják azok a fafejű tuskók, hogy ha azt mondja, várnak rá, akkor azt szó szerint érti.
- Ha megbocsátanak Uraim.- valójában semmi elnézés kérés nem volt a mondatban. Sokkal inkább hatott egy arrogáns lekezelésnek. Egyszerűen hátat fordít a két férfinek, és nyújtott, határozott léptekkel indul el Jake, és az ajtó irányába, közbe a kezébe kerül a fiú által hőn áhítozott kulcs.  
-Még jelentkezünk!- azzal a két férfi sarkon fordul és távozik végre, hála Merlinnek.
- Abban biztos vagyok. Olyanok, mint valami zargató átokkal sújtott bumeráng.- morogja az orra alatt, inkább csak magának, noha éppen Jake mellett hallótávolságban kezd matatni a zárral közben. Végre sikerül belépnie a már otthonosnak érzett laborba. Ahogy a fiú követi, felé fordul.
- Elnézést Mr. Troops. Akadt egy kis problémám. Igen sajnálatos, hogy a szemtanúja lett. Segíthetek valamiben, vagy boldogul egyedül?- igyekszik a fiúval jóval nyugodtabb, és barátságosabb hangnemet használni, mint az imént, elvégre semmi baja a sráccal. Sőt jelen pillanatban igen hálás is, hogy kifogásként használhatta, hogy lerázza a két kellemetlen amerikai auror egyenruhás alakot... de még így is érezhető, hogy nem múlt el az ingerültsége nyomtalanul.


Az élet nem egy egzakt tudomány,

de néha az egzakt tudományok életre kelnek.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-08-12, 21:42

Hátát a falnak vetve, karbafont kézzel várakozik, és egy cseppet sem jellemzi a megszokott, hideg nyugodtsága. Igazából kifejezetten kezd elege lenni ebből az egész helyzetből, és erősen számolja vissza a napokat, amikben reménykedik. Bár minden nappal csak a végtelenhez lesz egyre közelebb - legalábbis ő úgy érzi. Egyszerű pólót és farmert visel, egyik talpát a falnak támasztja, másik a padlón pihen, és hallja az egyenletes kopogás a kőpadlón. Egy fehér farkas sétál fel és alá, aki olyan ideges, mint saját gazdája, ha nem jobban. Csak Jake nem az a mászkálós fajta, de érezhetően nem bírja már ezt a zajongást sem.
- Hagyd már abba ezt az idegesítő járkálást. Kushadj! - szól rá egy kissé ingerültebben a farkasra, miközben szemei idegesen villannak rá. Az állat megáll, morog valamit, megrázza magát, majd nemes egyszerűséggel elnyúlik a jéghideg kövön, hatalmas fejét lábaira hajtva. Amikor pedig a fiú ismét lehunyja szemeit, idegesen kezdi el rágni a lábait, csak, hogy csináljon valamit.
Kezd kifejezetten elegem lenni ebből az egész helyzetből. Ajánlom, hogy a Minisztérium mielőbb rehabilitálja a professzort.. rendben van, hogy van, akihez fordulhatok, de ez lassan nevetséges.. minden apró dologgal máshoz kell szaladgálnom. - sóhajt egy nagyot, mély levegő be, és a kelleténél erőteljesebb kifújás. Gondolatai közben oly hangosak, mintha maga elé beszélne, de persze csak gondolatban morgolódik. - Csak bírjam ki. Ez a nő is az idegeimre megy.. pedig nem tehet róla.. de lassan ideérhetne, vagy igazán adhatna egy nyamvadt kulcsot. szerencse, hogy megnyertem a legrosszabb ajánlólevelet. - megforgatja a szemeit, majd lelógatja bal kezét. A farkas finoman fülel, majd felül, és busa fejével a srác kezéhez dörgölőzik.
- Megnyertük a főnyereményt, ugye Remus? Átkozottak vagyunk, mint a lelkek, akiket látok. - a farkas csak néz fel nagy, fekete szemeivel, a fiú meg csak hátraveti a fejét, és a plafont kezdi el bámulni, remélve, hogy lassan megérkezik a tanárnő és beengedi a terembe. Nem kapott engedélyt a bejárásra, és csak akkor kísérletezhet, ha valaki felügyeli, ez persze visszaveti minden kutatását. És mindezt azért, mert nem méregkeverő szakos. És Piton szava kevés, még az iskolán belül is. Jake-ben pedig egész kevés alázat van, hogy ezt könnyen kibírja, de nyíltan nem megy neki egyik felette állónak sem. Annál sokkal okosabb, és valahol biztos hálás, hogy ennyi teret adnak neki. de ez a bürökratikus rendszer igazán nem a szívügye. És hiába mondta Piton, hogy bárkihez fordulhat, ha kell neki valami, kevesen nézik jó szemmel, hogy aurorként idelent tüsténkedik, és nem a gyakorlóteremben edz - pedig a fizikuma már így is majdnem tökéletes.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Seraphin McCaine
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-03-17, 22:04


James & Sarah
"Azt mondják, az őszinteség a szadizmus egyik formája."

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]

Bólintok, de jobban belegondolva már simán lebeszélt róla, hogy megmutassam azt a levelet. Kisebb az esélye annak, hogy találjon benne valamit, mint szeretném, ahhoz hogy megmutassam. Viszont legalább már tudok róla, hogy James Grey-hez fordulhatok Derekkel kapcsolatban, sőt, még utána is jár a dolgoknak, ha hazautazik családlátogatásra. Ennyivel már is előrébb vagyok, még ha teljesen meg nem nyugodtam, de már legalább tettem valamit az ügy érdekében. Mindent, amit hirtelen tehettem. Állítólag olyan körülmények között tűnt el, hogy még keresés sem indult el utána, hiszen felnőtt férfi, lehet, hogy magától lépett le. De én ebben igazán nem hiszek... Szólt volna...
- Rendben. Esetleg megkereslek néhány nap múlva, hogy beszéljünk, aztán csak azután, ha voltál otthon és beszéltél a könyvtárossal. - válaszolom, hiszen azután mindenképpen beszélni akarok.  Egyelőre többet nem tehetek, mint várok, röghöz vagyok kötve, ráadásul nem mehet be amúgy se csak úgy az ember a Drumstrangba. Egy volt diákként persze, de egy idegen Roxfortos miért mehetne magán akciózni? Még csak auror sem vagyok...
Amikor meglátom az arcán a meglepettséget az arcomon azért egy apró mosoly jelenik meg. Csak vannak érzései! Nem csak egy morgós visszahúzódó srác. És teljesen biztos, hogy valami köze van Piton professzorhoz.
- Nem tudom a részleteket. Ha minden igaz a Voldemort első bukása óta Dumbledore mellett áll... Azt hiszem. Ha veszélyt jelentene ránk, akkor nem lehetne tanár, Dumbledore professzor nem engedné. - válaszolom, hiszen én egyáltalán nem tartom gonosz embernek a professzort. Sokat ugyan nem beszéltünk, de tekintve, hogy a nagyanyánk helyett kvázi mindig is én voltam a testvéreim gyámja, még ha csak egy év is van közöttem és Lioneah között, azért pár szót már váltottunk. Mondjuk mivel Mógus professzorról kiderült, hogy Voldemort lelkének darabját hordozta magában, azért elég merész kijelentés, hogy Dumbledore nem enged olyat az iskolába, aki nem jelent veszélyt a diákokra, de na. Valami végigfut a srácon, nem tudom pontosan megállapítani mi, de úgy tűnik, hogy a Halálfaló téma betette a kaput és teljesen elfeledkezett arról, hogy eredetileg Derekről beszéltünk. Úgy ahogy vagyok otthagy, szinte elviharzik, ami a méreteit tekintve eléggé látványosra sikerül. Utána fordulok, de nem állítom meg, pedig egyértelműen zaklatott, de... De nem ápolhatom mindenkinek a lelkivilágát és a homlokára van írva, hogy nem bízik meg könnyen az idegenekben ahhoz, hogy kiadja a lelkéből mi ez az egész. Csak elhúzom a számat, azért kiáltok utána fennhangon egy viszlátot, és egy perc tétova áldogálás után én is távozok. Csak adok neki egy kis egérutat, hogy ne találkozzunk össze a toronyban, vagy ne menjünk együtt, mert az most igen kínos lennek.

// *** JÁTÉK LEZÁRVA ***
Köszönöm szépen a játékot, majd folyt. köv.! Smile //


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Aki tudja, hogy mit kellene tennie,
de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát.
Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki.
Önmaga előtt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grey
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor 2018-03-16, 07:03


[You must be registered and logged in to see this image.]

Sera & James

[You must be registered and logged in to see this image.]
- Ez a te döntésed, de ha mégis meggondolnád magad, akkor szívesen átnézem én is – hagyom rá a lányra a dolgot, elvégre látom rajta, hogy kissé feszeng emiatt. Teljes mértékben megértem, hiszen én se szívesen venném, ha bárki is átfutná a leveleimet, még abban az esetben sem, ha mindez szükséges lenne. Más, ha egy hivatalos levelet vizsgálnak át az megint más, ha egy személyes hangvételűt. Abban ugyanis az ember olyasmit is taglal, ami nem feltétlenül tartozik másokra, itt pedig nem csak az intimitásra gondolok. Közös emlékek, titkos helyek, rég dédelgetett álmok... Ezek mind-mind csakis két emberre tartoznak, nem többre. - Itt általában mindig megtalálsz, de ha nem, akkor jó eséllyel a klubhelyiség tanulószobájában vagyok.
Elvégre, a Hollóhát jellemző tulajdonsága a kiemelkedő tanulmányi teljesítmény, ennek hála még egy tanulószobát is kaptunk a toronyba. Fogalmam sincs azt illetően, hogy a többi háznak is jutott-e ilyen terem, de én igazán hálás vagyok érte. A régi iskolámban ugyanis mindenki egy helyen tanult egy délutáni foglalkozás keretében és hát nem mindenkit kötött le kellő mértékben a dolog. Emiatt gyakran kényszerültem még utána a könyvtárba is elmenni, hogy ott olvashassam át ismét a tananyagot. Ennek révén pedig nem jutott annyi időm a bájitalok készítésére, mint szerettem volna.
-Aha – biccentek egyet óvatosan, mert észreveszem a szőkeségen, hogy minden akaratom ellenére is felkeltettem a figyelmét. Hiába, de ha az ember hozzám hasonlóan antiszociális, akkor igen nehezen tisztázódik benne, hogy mi lehet mások számára gyanús és mi nem. Fogalmam sincs, miként viselkednek mások ilyen helyzetekben és ugyan érzek én is érzéseket, de teljesen másként élem meg őket, mint a többség. Látszólag legalábbis. Nem beszélek ehhez hasonló témákról, szóval észre se veszem egy pillanatig sem, hogy talán a váltás gyanakvásra adhat okot a lány szemében. - Halálfaló volt? - fordulok meglepetten a lány felé, miközben szinte ki is megy a fejemből, hogy talán vissza kellene vennem az érdeklődést. - De hát... Hogy engedhette akkor Dumbledore, hogy egyáltalán betegye ide a lábát?
Valami itt nagyon sántít számomra, hiszen nem hiszem, hogy az igazgató bármilyen esetben is beengedne egy halálfalót az iskolába. Talán eltitkolta előle? Áh, lehetetlen, pont Dumbledore elől? Teljesen kizárt. Viszont... akkor meg is van a magyarázat arra, miként jöhettem én a világra. Elvégre, a halálfalók a kontinensen is tomboltak és anyámat talán megerőszakolta egyikük, pont ő. Ez meg is magyarázná anyám fájdalmát a szemében, amikor rám néz. Szeret ugyan engem, de folyamatosan eszébe juttatom azt a fájdalmas esetet, mint egy nem kívánt mellékhatás. Az én érdekemben azonban kitalált egy mesét az apámról, hogy ne kelljen tudnom, milyen is volt valójában.
- Bocs, de most mennem kell – szólalok meg, miközben érzem, hogy valami láthatatlan súly nehezedik a mellkasomra, majd elsietek a lány mellett, vissza se pillantva rá. A lábaim alig visznek előre, legszívesebben már most leülnék és kisírnám magam, hátha jobb lesz, de egyelőre nem tehetem. A Hollóhát tornya felé veszem az irányt, hogy bebújhassak a szobámba és ki se jöjjek egy jó ideig onnan...
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Alkímia labor

Vissza az elejére Go down

Alkímia labor

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Alagsor-