Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

Legfrissebb

ϟ Régi ismerősök
  Yesterday at 23:14
Madeleine Eastwick


ϟ McKinney birtok
  Yesterday at 21:43
Neal Charmaine


ϟ Jane&Bastien
  Yesterday at 21:04
Jane Willow West


ϟ Akadémiai park
  Yesterday at 20:42
Gerard Warrington


A hónap posztolói
Gina Accipiter
 
Bexley Wildfield
 
Cody Armstrong
 
Corvus Flint
 
Jade Wilson
 
Emma Marshall
 
Shanna Griffin
 
Winifred Hill
 
Katherine Benedict
 
Perselus Piton
 
Statisztika

Összesen 611 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Dr. Shauni Walthers

Jelenleg összesen 35946 hozzászólás olvasható. in 3293 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Szombatok lajstroma

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
SzerzőÜzenet
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-21, 16:35


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Na végre! Ez azért már kezd hasonlítani Pitonra...  Amikor rám szól, hogy maradjak csendben, akkor kelletlenül elhallgatok. Pedig aztán lenne mit mondanom a madarak és muglik témakörből... Valamiért azonban úgy fest Piton számára ez nem túl izgalmas témakör. Nem is értem miért?
Gyorsan feljegyzem a választ a galambvér színére, és már neki is állok a feladat következő részenek...

- Nem köszönöm. Egyedül is megy. - válaszolom közben. Csak ne számoljon már, mert akkor én nem tudok számolni. És eszem ágában sincs előről kezdeni. Hogy is ne! Hogy még éjfélkor is itt legyek?! Ezt el is felejtheti nyugodtan!
Azért amikor úgy húsz perccel később egy kicsit nyugisabb részhez érek még odaszúrok egy félig meddig költőinek szánt kérdést.

- De tanár úr, hogyan zárjam ki a külvilágot egy olyan világban, ahol mindig ébernek kell lenni minden eshetőségre? - azért elég egyértelműen érződik, hogy itt elsősorban negatív atrocitásokra gondolok...

Végül aztán arra jutok, hogy figyelmen kívül hagyom Pitont. Teljesen elmerülök a feladatban egészen a végéig... már csak egy lépés lenne de itt újfent elakadok. Hogy érti, hogy egyszerre szórjam bele a kobakos lenike magörlemészt, szűrjem le a főzetet, és kevergessem is? Normális vagy? Hogy lehet egyszerte szűrni és kevergetni? Eszement könyv. Na én ma már még egyet biztos nem kérdezek Pitontól... az előbbi után... előbb kevergetés mellett beleszórom a cuccot, azt majd leszűröm....


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-21, 00:25
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaValahogy nem érzi egyenlőre szükségét annak, hogy magyarázatot adjon, mit miért csinál. Mc.Galagony türelemre intette és nem győzte a professzor asszony sulykolni, hogy nagy kitartásra lesz szüksége, még mindig bizonytalan benne, jól tett-e, hogy a szombatokkal, voltaképp a saját idegeit is minden bizonnyal próbára fogja tenni, nem csak a lányét.
A tanárnő intése különösen akkor hagyott maga után kívánnivalót, mikor Gina virágos beszólására, kiszedte a minap a padból a lányt. Aznap este a professzor asszony irodájában kötött ki és minden indultát, aggodalmát, tehetetlennek érzett lemondását rázúdította a nőre... Még pár díszpárna is áldozatul esett. Bár amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan elszállt szerencsére, és persze hála Mc.Galagony herba-teájának. Meg egy marék fejfájás csillapítónak. A tanárnőnek sikerült vissza húznia a helyzetet és Perselus újra csatasorba állt, mély elnézések közepette és továbbá egy zokszó nélkül. Újra és újra küzd magában, hogy ne taszítsa magában az idegesítő görcs kategóriába a lányt, de így jóval túl a nap felén mondhatni egészen megbékélt. Meg részben csak tovább fáradt.

A kérdés miszerint milyen színe van a galambnak, még nem is lenne hülyeség. Mielőtt azonban válaszolhatna, Gina ledarál egy fél madárhatározót, mire Perselus egyből kizökken újra a már már megbékélt állapotából.
- Csendet! - szakítja félbe, valahol ott, hogy fehér gólyákat látott Magyarországon... A hangja kellően metsző és határozott volt, hogy a lány levegye, tényleg jobb ha befogja a lepénylesőjét. - Arra koncentráljon, amit csinál! Vagy még ma újra csináltatom magával a főzetet és ha kell, harmadszor is, ameddig oda nem tud figyelni tisztességgel arra amit csinál! Kon-cen-trál-jon! - az utolsó szót olyan Pitonosan tagoltan ejti és biztos, hogy újra csináltatja a lánnyal, ha az elrontja, noha szinte biztos benne, hogy rohadtul bealudna idő közben. Szóval valójában nagyon is szeretné, hogy Accipiter normálisan megcsinálja a feladatot és utána mindenki mehessen a dolgára!
- Világos okkerig jó, ez pedig a színhatár alja! Három napon belül fel kell használni az ilyet! - közli végül hidegen, szárazon.
- Ha Damoklész kardjának érzi a jelenlétem sajnálatos, de tanulja meg kizárni a környezetét! kilencvenhárom másodperce van behoznia a lemaradását, vagy a főzete tönkre megy! A rügyből öt kell. Apróra szeli és a főzethez adja! Utána lesz három perce a további két művelethez. Azt is lediktáljam vagy képes önállóan a recept alapján dolgozni?!... Nyolcvankilenc másodperc...-
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-20, 20:59


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Piton egy tökéletesen érthetetlen összezavaró tényező. Azt hiszem ezt tényként állíthatom. Most meg mitől ilyen normális? Komolyan mondom, hogy ez ijesztőbb, mint amikor ijesztő. De tényleg. És szörnyen bizarr ez a helyzet... és áááá.... legszívesebben, ha nem volna vér ciki sírva fakadnék ettől a tehetetlen, és érthetetlen helyzettől... Különben is csak a gyengék sírnak. Én nem lehetek gyenge. Nem mások előtt. Főleg nem előtte.

-Értettem professzor úr! - nyugtázom a hallott információkat. Le is jegyzetelek mindent gondosan egy kis mugli füzetbe.
Aztán meg is szagolom a növényt. Tényleg savanyú, szúrós szaga van. Tehát Piton szerint is jó. De milyen az a "világos galambvér szín"??? Komolyan. Én még sose boncoltam Columba livia domestica-t. Nem vagyok én állatgyilkos szadista... Lehet a Méregköpő ilyenekkel szórakoztatja magát, ezért a hasonlat? Na jó... azt azért nem hiszem. Minden esetre veszem a kis bicskám, és megvágom a növényt közvetlen a rügy alatt, ahogy a proff. mondta. Amikor a nedve kifolyik, és látható lesz, némileg bizonytalanul kérdezek rá.

-Őö... a nedvének ilyen színűnek kell lennie? Még sose láttam Columba livia domestica vért... se világosat, se sötétet... - magam sem értem mért kezdek el zavartan csacsogni... talán így vezetem le, hogy fogalmam sincs mit kezdjek ezzel a helyzettel... - Egyszer láttam egy Accipiter nissus, meg egy Accipiter gentilis vérét... csapdába estek szegények... apa szerint orvvadászok állítottak csapdát, és hogy ezt sokkal szigorúbban kéne büntetnie a törvénynek... Azt tudta a professzor úr, hogy nagyon sok ritka és védett madarat, meg állatot adnak el pénzért orvvadászok... szerintem ez szörnyű. Védeni kellene őket a természetes élőhelyükön... Ja meg láttam egy Ciconia ciconia testvérpárt is egyszer Magyarországon, az egyiknek sajnos súlyosan megsérült a szárnya, és nem tudott repülni, mert nekirepültek egy mugli villanyvezetéknek... a másik sajnos megégett, és elpusztult... apa szerint ez nagy gond a madaraknál... nem veszik észre valamiért, és neki repülnek... ezért raknak a muglik rájuk fényes csillogó prizmákat... mármint a vezetékekre, nem a madarakra... A madarakat képzelje gyűrűzni szokták... Apával mi is csináltuk... Meg ott volt az a sérült Tyto alba is...  

Valószínűleg Piton prof. gyorsan elunja a halandzsát, és leint... talán megint azt fogja hinni, hogy így akarok megszabadulni tőle, hogy álomba szenderítő mesedélutánt tartok a madarak és muglik balsikerű találkozásáról, de nem. Egyszerűen csak annyira összezavart a proff. hogy fogalmam sincs mit is csinálok... azaz de... aszem épp a galambrügyet akartam belerakni a főzetbe...[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-19, 15:33
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaVisszatér egy gondolat erejéig a macskára, bár inkább csak az előző gondolatot kiegészítve, semmi különösebb, nem Ginára reagál.
- Friccs úr, többször megjegyezte, hogy a macskája, maga és még párak által, általános zavargásnak van kitéve. - elhúzza a száját és megdörgöli a szemeit
- Nem mintha nem érdemelné meg valahol .. Mrs. Norris, de attól csak még egy macska. - közli tényként. És igyekszik továbbra is küzdeni a fáradságával és a fejfájással. Gina leveheti, hogy ha Piton már így szól az "érintetteknek" Friccs valószínűleg alaposan a nyakára járt a hisztijeivel a proffnak a macska ügyében.

Gina mögé lép és figyeli. - Nem én vagyok a feladat Accipiter! Oda figyeljen! - Amikor Gina a kisebb csokor spárgafejszerű- rügyekkel rendelkező, húsos szárú és viszonylag friss állagú növény után nyúl, Piton megállítja a mozdulatban.
- Mielőtt, bármibe bele teszi a galamb rügyet, mindig szagolja meg! Ha savanyú szúrós szaga van, akkor használható. Ha már édeskés akkor túlérett, ha nincs szaga, akkor még nem jó, ha pedig poshadt hal szaga van, megromlott. Amennyiben nem érzi a szagokat valamiért kellőképp, közvetlen a rügy alatt vágja el. Világos galamb vér színűnek kell lennie a növény nedvének. Később fontos alap lesz, úgyhogy jegyezze meg! - ezzel vissza is adja Ginának a vizsgálódást, illetve a folytatást is a következő lépéshez.
A professzor épp elég fáradt, és mivel a leltárazásba majdnem sikerült bele borulnia, orral előre, úgy döntött, inkább figyeli, mit és hogy csinál a lány. Noha innentől jó darabig csöndben van ismét és hagyja dolgozni. Az hogy épp mondhatni normálisan viselkedik, valószínűsíthetően ez egyfajta kölcsönös dolog, Gina végre csinálja amit feladtak neki, ő is normalizálja magát cserébe amennyire tudja. Csodák csodájára képes rá. Még ha ezzel Ginát totálisan össze is zavarja és a teljes kételybe taszítja. Hál égnek, ő sosem lesz tananyag, így nem is kattog ilyesmin.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-14, 20:26


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Hááát ezt meg... honnan tudta megint???! Pedig az a rusnya rosszindulatú dög, igazán megérdemelne egy új bundát... cementből mondjuk... szobornak is bizarr lenne, de kevésbé idegesítő... vagy gumivá lehetne változtatni és megnézni, hogy ha véletlen leejtem a csillagvizsgálóból visszapattan-e? Vagy ha már pattogásnál tartunk, akkor lehetne mondjuk fallabdához gumilabda... bár kérdéses, hogy kinek lenne gusztusa játszani vele... különben is szegény fal, és szegény ütő! Áhhh mindegy... Piton úgyis ott teremne véget vetni a mókának, mert kb annyi humorérzéke van, mint egy zsák molylepte penészes lisztnek...

Végül, miután úgy döntöttem nem teszem szóvá a macskával kapcsolatos gondolataim, és elhessegettem a pillanatnyi döbbenetet arra vonatkozóan, hogy ezt megint honnan tudta a prof. nekiállok ténylegesen dolgozni... egész a kérdésig...
Na mi lesz? Hol van a kárörvendő gúnyolódás? Semmi rosszmájú megjegyzés?? Ez most komoly? Csak normálisan válaszol és kész? Ezt nem értem... mármint a választ értem, azt nem, hogy mitől lett hirtelen normális, amikor eddig sose sikerült neki...

-Áhá... értem... köszönöm... akkor 74 fok igaz?- kérdezek még vissza, a biztonság kedvéért...
Ismét elmerülnék a feladatban, de idejön, és nézni kezd... most meg mit néz, és minek? Elég frusztráló ez a nagy figyelme... lehet máris elrontottam valamit?? De akkor csak szólna valamit... vagy nem, és hallgat... és majd akkor közli hogy kezdjem elölről, ha asziszem kész vagyok... ez olyan zavaró... megfordulok és kérdőn ránézek.

- Elrontottam? Valami baj van? Mármint a főzettel? - kérdezem, miközben bal kezemmel már nyúlok a következő alapanyagért, a galambrügyért...[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-13, 19:16
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaMiután Gina végre hajlandóságot mutatott és elindult vissza az asztalhoz, hogy csinálja amit kell, amikor Gina nem látja, Perselus egy rövid pillanatra az égre pillant, majd lehunyja a szemeit és egy kissé lazít magán. Mintha épp hálát adott volna... bár legfeljebb Merlinnek, hogy a lány végre hajlandó belátni, hogy itt márpedig nem lesz elsunnyogva semmi!
Megdörgöli az orrnyergét és kizárja a kétes gondolatokat a fejéből, amik ahhoz kellettek, hogy bizony elő tudja szedni azt a régi... borzalmas tekintetét. Kiszorít mindent, amiben vér és veríték van és főleg kiszorítja Ginát, ahogy épp felnégyeli és elrakja befőttbe!
A tanári asztalához lépdel a katedrára és neki lát, és folytatta a leltárazást ameddig a lány bíbelődik, és mindenről feljegyzést ír. Miből mennyi kell, mikor, melyik időszakból, milyen állapotban, állagban stb... Az összes nyomorult kis fiolát és készletet végigveszi.

-Á igen, és.. bár tudom, hogy minden bizonnyal kimondott önuralmat fog igényelni a feladat, de nyomatékosan megkérem, hagyja békén Mrs. Norris-t!- mondja mintha csak megérezte volna, hogy a lány mire készül, bár ha ez így is van, nem látszik rajta semmi!

Majd ha Gina tanul a legilimenciáról, hátha megvilágosodik, honnan tud mindenről a professzor. Minden esetre örül, hogy nem kell többször ismételnie magát és a lány dolgozik VÉGRE!
A kérdésre, elsőre csak a tekintetét emeli fel, mintegy, ha érdektelen hülyeséggel áll megint elő, nem nagyon fog érdekelni a mondókája. Aztán mikor meghallja, hogy amúgy tényleg értelmes kérdést tesz fel, a fejét is felemeli jelezvén, hogy figyel. Gina legnagyobb megdöbbenésére, a professzor nem kezd vele perlekedni, hanem válaszol.
- Nem mindegy, hogy a gyökeréből, vagy a leveléből készült főzetről van-e szó. A levele esetén bomlik 60 fokon, a gyökere megbírja a 79 fokot. Mindkét esetben érdemes nagyjából öt fokkal a megadott alatt tartani, és esetünkben a gyökerekre lesz szükség, mivel a főzet nem külsőleg lesz felhasználva.
Abba hagyja kis időre a leltárazást, össze rendezi a dolgokat, ellátja jelzőkkel, hogy épp hol tartott és oda lépdel a lányhoz, hogy megnézze, eddig hogy fest a főzet. Állagra, színre, mindenhogyan. Mivel nem szól bele, vélhetően Gina eddig jól csinálta. És innentől ott áll a lány mögött és nézi mit csinál. Hogyan vágja- préseli, és úgy egyáltalán mit csinál az alapanyagokkal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-13, 09:45


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…


Oké. Most tényleg nagyon  határozottan ijesztő a prof ahogy szemen sziszeg... Be kell látnom, hogy többek közt ez sem jött be. Pedig olyan jó kis terv volt... Tényleg. Vajon hányan eregettek már borsikafűvel lila büdi füstöt? Eredeti nem? Vajon mért nem tudta volna csak egyszer bevenni?! Valószínűleg mert ő Perselus Piton a Főkígyó. Nem említhető egy lapon Friccsel, akinek elég volt a rusnya dögét zöldre változtatni... El is dönti mérgében hogy nem jött be a terve, ha megint meglátja a macskát zöld-ezüst csíkosra festi és ráfogja valamelyik ostoba mardekáros aranyvér mániás idióta izomagyra Flint bandájából, csak úgy kölcsön szívatás visszajár alapon...

Viszont most talán jobb lesz feladni ezt a menekülés dolgot, és nem tovább bosszantani Pitont... Nem vagyok valahogy kíváncsi szegény hugrások sorsára... bár már most sajnálom őket... pedig amúgy tényleg jó kis vicc volt a benne felejtett alaplé... Már csak azt tudnám, hogy csinálja, hogy mindig mindenre rájön, ott terem ahol nem hiányzik, nem vesz be semmijen rizsát semmiről... igazán nagyon bosszantó! Vajon mért nem tud a lombikjaival játszadozni helyettem? De tényleg.

Végül összeszorított ajkakkal egy ironikus pimasz választ visszanyelve battyogok vissza a káoszba sülyedt asztalomhoz... Gyors határozott mozdulatokkal számolom fel a katyvaszt, úgy ahogy a Nagy Könyvben meg vagyon írva. És magamban dúzzogva újra kezdem...

Tényleg bonyolult és nehéz feladat... össze kell szednem minden pici zsenimet, hogy ne süljek bele teljesen...  Egészen amíg... Hehhh...?? Na jó ezt nem értem. Mi a fene bajod van? Ez most... Na jó most vagy jó eséllyel elrontom úgy másfél óra szenvedés után, és kezdhetem előről Piton nagy kárörömére, vagy megkérdezem szintén a nagy kárörömére, hogy kigúnyolhasson hogy ezt se tudom...  mi veszteni valóm van? Legyen az utóbbi, így legalább az előről kezdést megúszom... Így egy kicsit megköszörülöm a torkom és felteszem a nap első tényleg értelmes kérdését, épp amikor már azt hihetné, hogy majd egy újabb kifogással jövök elő... de ezúttal nem.

-Khmm.. őőő... Professzor úr... izé... itt ez a könyv azt írja hogy melegítsük a héjakút mácsonyából készült főzetet 79 fokon 13 percig, és adagoljuk hozzá fokozatosan kevergetés mellett az alapléhez... de izé...én a múltkor olvastam a könyvtárba, hogy ennek a növénynek a hatóanyagai már 60 fokon bomlani kezdenek... ezért csak óvatosan szabad melegíteni alacsonyabb hőfokon... izé... most egy kicsit elbizonytalanodtam... - tulajdonképpen azt hiszem ez az első alkalom hogy segítséget kértem Pitontól... És már várom a szarkasztikus kigúnyolását válaszul... de ezt is lenyelem majd valahogy.. .


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-12, 21:15
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaNem valóban nincs alapvetően veszélyben. Hiszen ez egy iskola. Piton meg egy nevelő tanár. Még ha nem is a legérzékenyebb a diákok problémáira... Vajon Gina mikor jut el oda, hogy Piton hiába szigorú, bunkó, mogorva, magának való és időnként, vagy épp időről időre fenyegető jelenség, minden ellenére nagyon is biztonságban lehet mellette a kölyök.
- Ha annyira okos, ez a Mercutio, akkor minden bizonnyal, ilyesmi nem fog megesni! - közli mintegy tényként, arra pedig már nem is tér ki hogy vajon mennyi köze van a névnek a Rómeó és Júliás tréfamesterhez? Valahogy nincs kedve lovat adni a lány alá, hogy netán eszébe jusson Shakespeare-t idézni! Mintha maga a görény miatt mégis pillanatra gondolkodóba esne... de aztán a pillanat el is száll.
- Na lásson neki! - szólítja fel egy fokkal higgadtabban
- Ha pedig valami nem megy, szóljon! - nyomatékosítja. Reméli hogy a kölyök felfogta....
Ennek ellenkezőjéről csak azután bizonyosodik meg, mikor Gina szánt szándékkal elrontja a főzetet és újabb menekülési taktikával próbálkozik meg. A lila füst hömpölygését egyetlen másodpercig nézi csak és egyszerűen nem tudja megérteni, miért jó ez a lánynak? Egyszerűen nem tudja felfogni.
A professzor egy igen határozott fellépése követi a jelenetet amit Gina lerendezett. Elege volt a kölyök "mókázásából".
Perszelus egyszer csak ott terem az ajtóban, méghozzá anélkül hogy hoppanált volna! És villámló tekintettel állja el az utat.
Úgy magasodik a lány fölé, mint egy lecsapni készülő mérges kígyó - Nem szeretem, ha a bolondját járatják velem! - Ginával egy szintbe hajol, lassan és kimérten, mégis borzasztó olajozottan. Valóban mint valami hidegvérű hüllő... És most Gina valami olyasmit láthat a proff szemeiben, ami tényleg ijesztő. Nagyjából egy néhai kínzómester hideg, nyugalmával nézhet farkasszemet. Valószínűleg, nem sokan csikarják ki Perselusból ezt a tekintetet. A lány veséjébe lát és tettek nélkül tépázhatja meg. Másfelől kérdéses honnan szedte össze a proff ezt, mert, hogy ez nem diákok megfélemlítéséből gyakorolta ki az is biztos! A hangja is nyugodt, egészen halk, ami az egész szituációt csak még hátborzongatóbbá teszi.
- Reggel, azért mostuk el az üstöket, mert pár jópofa felsőbb éves Hugrabugos úgy gondolta, jó móka lesz az elrontott alap maradékát bennük hagyni. Ne akarjon az ő sorsukra jutni! - Gina elgondolkozhat, nekik vajon mit fog Piton kitalálni, és vajon mi szörnyűbbet tud kitalálni a büntetőmunkánál??!! Bár az a tekintet igen beszédes volt. - Inkább örülhetne, hogy ha már itt van, legalább hasznosat tanul! Szóval, menjen vissza, takarítsa el azt a szándékosan félre mért katyvaszt, és kezdje el előröl!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-10, 20:53


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Gina csak pislog néhányat arra ahogy a proff. rápírított... ilyen összefüggésben nem gondolt a feladatra, de ez akkor is nagyon nagyon nehéz! És ha tényleg nem képes megcsinálni helyesen?!

- Kedvelem a varázslényeket... bizonyos szemszögből jobban is mint az embereket... de ez akkor is nagyon nehéz és bonyolult... - ettől nem igazán lesz jobb a helyzet... de tényleg nem vagyok biztos benne, hogy képes leszek erre. Talán tényleg nem kéne belefogni se! Akkor nem sülhetek bele igaz?

Óvatosan hátrálok még egy-két lépést az ajtó irányába, már majdnem... és akkor jön a varázslat, el egyenesen a fülem mellett... bele az ajtóba, ami akkorát csattan, hogy majd szívrohamot kapok ijedtemben! Igen. Ez sajnos egy önkéntelen mozdulatsorral is jár. Összerezzenek, és egy röpke pillanatra védekezőleg emelem meg a kezeimet, egyenesen az arcom elé kapva őket, csak hogy egy másodperccel később, ahogy észbe kapok, már engedjem is le. Itt nincs tényleges veszélyforrás. Hacsak Piton haragja nem. Nyelek egy nagyot, amivel igyekszem a torkomba megjelent gombócot eltüntetni, és visszalépdelek az asztalomhoz.

Az az eshetőség, hogy segítséget is kérhetnék, őszintén szólva, fel sem merült eddig bennem. Pont én, pont Pitontól? Szép bájcsevej lenne, meghintve némi szarkazmussal, és alázó gúnnyal. Részéről... én meg egyébként is gyűlölöm a felesleges bájcsevejeket, értelem nélkül. Képmutató egy dolog... akkor meg mégis hogy vethet fel nekem ilyeneket pont Ő!? Ámbár az igaz hogy a Főkígyó szörnyen egy bizar, és elcseszett szobadísz lenne, valami betegesen szadista alak kínzókamrájában... Bár létezik Pitonnál szadistább élőlény a Galaxisban???
Végül úgy döntök elengedem ezt a gondolatsort, és válaszolok inkább a kérdésre.

-Mercutio a vadászgörényem. A háziállatom lényegében... bár inkább csak egy szőrös barát... jön és megy ahogy neki tetszik... szörnyen okos ám! És nem lenne jó, ha a háztársaim dolgait nézné játéknak... vagy kajának... - kétlem, hogy ha még egyszer ezzel az ürüggyel hátrálnék az ajtó felé az eredményre vezetne. Így ezt a gondolatot elengedem. Mást kell kitalálnom...

Végül egy sóhajjal nekilátok a feladatnak... kezdem belátni, hogy nem úszhatom meg ezt olyan könnyen...  
Hacsak... ahogy olvasom az összetevőket picit elmosolyodok, hogy rögtön vissza is komolyodjak...

Úgy húsz perc molyolás után a mindig halálpontosan mérő Gina direkt félreméri a borsikafüvet, és jóval többet szór a főzetbe a kelleténél, mire lila büdös, de egyébként ártalmatlan füst szál fel az üstből... ez se használható már! Gina látványosan tetteti hogy fuldoklik és köhécsel...

- Azt hiszem... köhhh... el kéne... köhh... mennem... a gyengélkedőre... köhh...- hátrál az ajtó felé...[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-10, 16:34
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaMintha valamit megneszelt volna és mikor Gina azon vívódik, hogy le kéne valamit nyúlni Pitontól, ha felnéz esetleg, a proff igazán óvva- intően néz rá. Aztán elengedi a dolgot és a problémázásra csak némán fújtat egyet.
- Persze, hogy nem negyedikes anyag! De az elméjét kellően trenírozhatja rajta. Tudtommal kedveli a varázslényeket. Gondoljon arra, hogy ez épp olyan, mint mikor a kölyköket pesztrálja! Most lehetőséget kap, hogy elsajátítson egy olyan főzetet, amivel egy bajba jutott elárvult lényen segíthet! - pirít rá kicsit nehezen tartva, hogy ne legyen túl ingerült. Olyan lendülettel darálja le a mondandóját, hogy csoda lenne bárkinek is közbe szólnia! Na nem mintha elszállt volna a kimerültsége. Általában is, de most valahogy roppantul bosszantja a lány akadékoskodása.
Igen, Piton olyasmit igyekezett kinézni Ginának, feladatnak, ami mondhatni hasznos lehet. Nem, nem azért hogy a kedvében járjon. Ahhoz azért kellően szívatós a feladat!
Az újabb menekülési kísérletre csak rém rezignáltan az égre pillant aztán Gina mellett elsuhanhat egy varázslat és az ajtó pedig hangos döndüléssel csapódik be. El nem tudja képzelni, a lány hogy nem unja meg a dolgot. Megdörgöli a szemeit, és olyan halk hangot hallat, amiből valahol kicseng, ha egyedül lenne, lehet torka szakadtából üvöltene és még pár üstöt is földhöz vágna... De persze megőrzi a hidegvérét és nem hozza nyilvánosságra, Gina most mennyire nagyon.... Ahh el is engedi a dolgot és koncentrál arra, amiben Minervával megállapodtak, legalábbis igyekszik. Mindenesetre az ajtócsapódásra, ha voltak a közelben holtak, tuti felébredtek!
-Csak csinálja! Ha valamiben nem biztos, szól, ilyen egyszerű! Maga szerint minek vagyok itt? Szobadísznek?! - még nem emelte meg a hangját de érezhető benne, hogy mára nem jutott túl sok türelem. Ezen kívül Piton szörnyen elcseszett és bizarr szobadísz lehetne csak... amit valami nagyon beteg ember rak bárhová is nyilvános helyre. Legalábbis a proff valószínűleg így vélekedne, ha ez a téma boncolva lenne, de hál égnek, valószínűleg nem lesz! Reméli!
Aztán mintha leesne neki valami, kissé megkésve és szóvá is teszi - Egyáltalán ki a fene az a Mercutio? - a proff annyira még nem hallott a görényről és nem is találkozott még vele a lánynál. Valamiért a görény is messze elkerülte Perselust.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-10, 11:27


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…


Persze. Tudtam én, hogy ennyivel úgysem úszom meg. Nyilván naív gondolat volt. Arra hogy mit gondolok most inkább nem is válaszolok... azt jobb ha nem tudja a Főkígyó... mondjuk úgy, hogy nem igen nartalmaz a gondolatsor szalonkélpes kifejezéseket...
Végül elhúzom a számat, és egy grimaszal az arcomon visszacsettegek az asztalhoz, hogy egy újabb hanyag mozdulattal vágjam be a táskám az aszal alá ezúttal. Ez se jött be...

Elkezdem olvasni a receptet, és tanulmányozni a feladatot... ekkor kerül elém az a bizonyos kulcs... Egy pillanatra a kulcsra, majd a tanárra nézek és megint a kulcsra... Valahol mélyen az utcáról szalajsztott közönségesebb énemben fel merül a gondolat, hogy talán ezt ki kéne használni, és elemelni valami ritka alapanyagot, pusztán vagányságból felvágni... elvégre nem minden nap kap ilyen lehetőséget az ember Pitontól... de aztán ahogy felmerül, úgy tűnik is el tettek nélkül a gondolat... meglehet ez valamiféle csapda, amit a Főkígyó csak azért eszelt ki, hogy így rúgasson ki... na nem! Ennyire azért nem vagyok hülye! Az kéne még a múlkori pennaboltos incidens után, hogy ilyennel fújjon be McGalagonynál! Amit azért kaptam, se tettem zsebre... nem kéne a sorsot ennyire kísérteni...

Végül csak veszek egy mély levegőt, és folytatom a feladat tanulmányozását...  Háát e meg miiii? Ezt meg hogy gondolja??!

- De ez nagyon nehéz! És bonyolult! És szerintem nem is negyedikes anyag... - és elmenne az egész napom vele... már ha sikerül megcsinálni!

Igazából nem a feladattal van baj, hanem azzal, hogy túl nehéz, és önmagamban nem bízok annyira, hogy képes lennék rá... úgyis elrontom majd, és hallgathatom az epés megjegyzéseket... köszi ebből nem kérek!

- Tényleg meg kell keresnem Mercutiot, mielőtt éhesen felforgatná a klubhelyiséget... szerintem a háztársaim nem nagyon díjaznák... és a professzor úrnak is jobb lenne pihenni egy keveset... - kezdek bele egy újabb menekülésbe, bár az előbb se jött be, de hátha... óvatos léptekkel araszolok hátrafele az ajtó irányába...


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-10, 07:32
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaAmeddig a maradékot elmossák, a professzor felvezeti miről is lenne szó a mai napon valójában. Hiszen a lányt, valójában nem kérte rá, hogy segítsen, de olyan lelkesen beállt, hogy nem szólt rá ilyesmi miatt. - A mai nap egy olyan főzetet fog elkészíteni, ami táp-alapként szolgál újszülött varázslényeknek. - kezd is bele, de Gina elő áll a menekülési taktikájával és Perselust enyhén szolva elönti a méreg. Egy adag levegővel enged ki, egy adag ingerült mondhatni felháborodott morranást.
- Mondja, maga szórakozik?! Mégis mi a fenét gondol?! Alig van kilenc óra. Még a feladatot is alig adtam ki! - közli majd megtörli a kezeit, vissza húzza a zubbonya, inge ujját. - Na foglaljon inkább helyet! - Azzal oda is lép az asztalhoz, ahol a könyvek sorakoznak és a halom közepén rá mutat egy pergamenre. - Itt a recept hozzá. A könyvekben pedig megtalál minden instrukciót és - a zsebéből elő szed egy kulcsot. Azt a kulcsot! A szertar kulcsát! Bár ez még mindig nem a személyes készletét nyitja. - bejárást kap a mai napra a szertárba. Önállóan kell össze szednie, elő illetve elkészíteni a főzetet. - zárja le a mondókáját. Aztán még hozzá toldja. - Nyilván ha valamit nem tud, vagy elakad, itt vagyok. - valamiért naiv ábránd, de nem gondolja, hogy Gina tovább fog próbálkozni. Legalábbis őszintén reméli.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-10, 06:43


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Gina meglepetten pislog egyet a profra. Nem szokott hozzá, hpgy a tanerőnek efféle elszólásai legyenek... most meg kettő is... jobban megnézve a profot elég fáradnak látszik... Mint aki napok óta nem aludta ki magát... Lehet ő is álmatlanságban szenved mint Gina? Ezért kell folyton őt kerülgetnie az éjszakai kiruccanásain? Nos ez tökéletesen mindegy is. Lényegtelen...

Gina visszafordul a mosogatáshoz annélkül, hogy egy szót is szólna, vagy tovább provokálná a profot. Tulajdonképpen ha már ilyen fáradt, akkor lehet, hogy ma engedékenyebb lesz, és a mosogatás után elengedi, és lefekszik aludni inkább, ahelyett hogy egy szemtelen Griffendélessel nyüglődjön? Hiú naiv remény, de remény...
Miután végzett az utolsó üsttel is, gyors határozott mozdulatokkal pakol mindent a helyére, kivéve a lukas üstöket. Azok megfoltozásához nem ért, csak hallott róla hogy van ilyen bűbáj...

Miután a pakolással is végzett visszasétál az asztalához, hogy a vállára akassza a táskáját. Csak most veszi észre hogy az tulajdonképpen egy kisebb kupacnyi könyv tetején landolt amikor bejött, és egy hanyag mozdulattal ledobta... csoda hogy nem sodorta le azokat az asztalról... Minden bizonnyal Piton egy kellemetlen előre elkészített meglepetése lehet... Hogy is gondolhatta hogy egy kis mosogatással megússza a napot... De azért egy próbát megér!

- Tanár úr, azt hisszem elfelejtettem megetetni Mercutiot! El kell mennem megnézni mi van vele! A professzor úrnak is jót tenne, ha inkább lepihenne egy kicsit... nem néz ki túl jól... - mondja tetettett aggodalommal, és bológat is hozzá, miközben lassan az ajtó felé kezd somfordálni... hátha...


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-09, 20:45
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaPillanatra nagyon is látszik, hogy az időbeni eltolódás miatt igenis zavar ül ki a fejére. Az a fajta egykedvű, monoton kifejezés, mint amikor az embernek annyira össze folynak a napok, hogy fogalma sincs róla milyen napot, napszakot írunk, csak azt tudja, mikor mit kell tennie, és épp hol kell lennie, a többi töltelékcselekvés illetve idő totálisan ki esik. Vajon mifene dolga van a professzornak, hogy annyira fáradt lehessen, hogy egy ilyen rá tökéletesen nem jellemző bakiba bele fusson.
Érezhetően egyébként sokkal nyűgösebb és mogorvább is, mint azt a reggel nyolc óra harminckilenc perc megkövetelné. Ennyire egyetlen napnak sem fut neki gyűlölettel. Még ha egy minden lében két kanál, kifejezetten szemtelen Griffendélessel is van dolga.

Gina szavai után lehúnyja a szemeit, vélhetőleg amiatt mert egy adag igen kemény odaszólást nyel vissza. Ő a felnőtt, neki kell példát mutatnia, ha most bele áll a lány kötözködésébe, vagy ő tovább folytatja a genyózást, minden bizonnyal nem jutnak egyről a kettőre.
Ginának egy pillanatra úgy tűnhet, Piton állva elaludt, üstmosás közben. De aztán egy jó nagy sóhajjal nyitja körülményekhez képest éberre, fekete hideg szemeit és megrázza a fejét ébresztő gyanánt.

Mondana valamit, de egy szusszantással vissza nyeli, összeharapja az állkapcsát és átfogalmazza a mondandóját. Lényegesen higgadtabb, mint volt, már csak mérhetetlenül egykedvű.
- Igen a foltokat meg lehet üstözni!.. -amint kimondja pislog egyet lassan és grimaszol. - Úgy értem, pont azért mossuk el őket, hogy utána meg legyenek foltozva az üstök. - megcsóválja a fejét, olyan arccal, mint aki önmagának tesz szemrehányást magában.
- Tulajdonképpen arra voltam kíváncsi, hogy a fotografikus memóriájával, csupán megjegyzi, vagy meg is érti amit elolvasott, illetve, hogy képes-e kiszűrni a lényeget.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-07, 05:17


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Persze. Nyilvánvaló naivitás volt részemről azt feltételezni, hogy a prof. valaha is megdícséthet, bármilyen okos feleletért. Ehelyett inkább rajtam köszörüli a nyelvét... mint mindig. Azt hiszem ehhez hozzá kell szoknom a közeljövőben... Elvégre Pitont minden másnál jobban érdeklik a koszos üstjei.

- Nyilván úgy értette a professzor úr, hogy tegnap délután. Elvégre ma még csak reggel nyolc óra harminckilenc perc van. - javítom ki a legtudálékosabb hangnemben, ami tőlem telik, miközben hátra pillantok a faliórára.

- Különben is, mért nem foltozza be azt az üstöt egyszerűen? Úgy tudom erre viszont van varázslat. Hopp itt a párja, ez is kilyukadt.  - teszem hozzá még némiképp gúnyosan, és felemelem a már tiszta, de lyukas üstöt. Aztán le is rakom, és veszem az utolsót, hogy gyorsan elmossam, és mielőbb végezzünk ezzel...

- Köszönöm a javaslatot, de eszem ágában sincs komikusnak menni.  - arról ugyan még fogalmam sincs mit akarok a felnőtt életemmel, de ezt Pitonnak nem kell tudnia.

- Különben pedig felesleges sértegetnie! Persze, értem is amit mondok! Különben is ha nem érteném, akkor hogy jegyezném meg? - jegyzem még meg némi sértett daccal a hangomba...


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-07, 03:55
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaRápillant a lány kezeire, de szeme sem rebben. Legfeljebb egy pillanattal tovább nézi őket. Aztán Gina arcát veszi fókuszba ismét.
- Higgye el, tudna rajta még mit csinosítani ez a borzalom! - felmutat egy kilukadt üstöt. - ez ma délután lett elrakva... - határozottan gyilkos ingerület csendül a hangjában egy pillanatra. -.. és már így néz ki! - de aztán csak sikerül elengednie.
Mikor Gina elszavalja a kérdezett anyagrészt Piton csak néz ra, kicsit szúrósan. - Minden bizonnyal komikusnak kellene mennie! Szolgáltassak esetleg még alapot az ihlethez? - nem. Sajnos a proff civilben sem jobb fej. Bár ki tudja, lehet csak az iskolán túl létezik számára ez a fogalom! Mármint az hogy civil élet... Nem a jófejség.
Végig hallgatja a lányt, tökéletesen elmond mindent. De dicséret helyett csak újabb kérdést tesz fel.
- Mondja, ha így képes vissza idézni bármit, csak vissza idézi, vagy érti is és látja az összefüggéseket?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-06, 17:08


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Néhány pillanatig csak bambán bámulok a professzor kioktatására. Sajnos ez elég neki, hogy egy pálcaintéssel maga hajtogattassa fel a karomon a ruhaujjakat. Már nincs mit tenni, már láthatóvá vált, amit nem akartam mutogatni. Egyszerűen nem szokásom...

-Mosogatni, mosogattam már. Csak vannak dolgok, amiket nem mutogat az ember... - megemelem a karjaimat, és a prof. láthatja az utcai élet nyomait... Már úgy is mindegy... - Kétlem, hogy pár újabb sebhely sokat rontana az összképen...- mélyet sóhajtok, és visszafordulok a mosogatáshoz. Ezúttal sokkal ügyesebben, hatékonyabban csinálva, mint az előbb...

Nem hittem volna, hogy Piton azt feltételezi rólam, hogy emlékszem az elsős anyagra... Igazából nem hittem, hogy bármit feltételez rólam, azon kívül hogy én töltöm a legtöbb időt büntetésben..
Néhány percnyi gondolkodásba mélyedek, mielőtt újra megszólalnék... hogy is volt... ja igen...

- Előkészítő műveletek: Az előkészítő műveleteket a következőképpen csoportosítjuk: Eszközök előkészítése, alapanyagok előkészítése, egyéb előkészítő műveletek....- gyakorlatilag teljesen felmondom szinte szó szerint az elsős bájitaltanköny első két fejezetét, bár nem volt kérdés. És igen. Tényleg benne van a második fejezetben a válasz az iménti kérdésre. Tudhattam volna! Persze a tankönyvi fejezetet kiegészítem itt ott a prof. néhány saját mondatával. Szándékomon kívül utánozva a prof. hangsúlyát, és mimikáját talán túl teátrálisan is... Igazából nem értem mire jó ez az elsős anyagból való feleltetés, de tőlem játszhatunk ilyet. Most már jobban figyelek...


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-06, 15:24
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaNem veszi fel, hogy Gina mit néz meg vagy mit nem. Cserébe azonban, mikor a lány simán eláztatja a ruhája ujját nagyon rosszallóan néz rá, mielőtt azonban szóvá tehetné, az arcába csap egy adag jeges víz. Pillanatra meghőköl, szinte hallani ahogy megcsikordulnak a fogai, de mindezek ellenére a metsző él most elmarad a hangjából. Leöblíti egyik kezét és egy kicsi törülközőért nyúl, meg törli az arcát, aztán egy kimért mozdulattal tovább adja a lánynak. És közben bele kezd a mondókájába és minden különösebb nélkül folytatja a műveletet.
- Mondja maga még sohasem mosogatott? Igazán mutathatna némi igényességet, elvégre nem egy közönséges hegyi troll! - csípi a szemét az a felhajtatlan ujj. És rögtön ki is derül hogy miért - Ha ez a súlyosan félre mért alap maradéka a ruhájába ivódik, holnapra megnézheti a kezeit! Már ha marad belőlük valami! - megejt egy fintort, és ha Gina akadékoskodik, egy pálca intéssel oldja meg a proff, hogy megszáradva, tisztán, katonás pontossággal legyen alkarközépig legalább felhajtva az az ujj, mielőtt jobban eláztatja a mosogatólé.
A kérdésére kapott válaszra grimaszol egyet.
-Bájos.- szemet forgat- Számtalan kézzel történő előkészítés van szinte az összes mágia ág során amivel valaha is találkozhat. - a kész üstöt félre teszi és veszi a következőt.
- Azt hittem, legalább maga emlékszik erre az elsős kitételre, amit nem győztem hangsúlyozni. - Ginanak mintha felderengne valami a bajitalok előkészítése és az el takarításukat érintő paraméterekből, miszerint az üstre rakódott alapok balesetveszélyesek lehetnek ha pálcával matatnak velük. Első éves könyv, még egy vers is volt egy pórul járt varázslóról példa gyanánt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-06, 11:12


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Piton, és a talányai... Amikor odalépek mellé, hogy segítsek látom a kezeit... nem is különbözik annyia az enyémtől... na jó, nekem sosem volt tetoválásom... de ezt leszámítva... igyekszek nem nagyon megbámulni a jelenetet, de ez olyan... nem tudom... talán igaza volt Pitonnak azon az éjszakán. Tényleg fogalmam sincs ki ő, vagy honnan jött...

Inkább gyorsan veszek egy szivacsot, és egy mosószappant és nekiállok elsuvickolni egy üstöt, közben nem nézve semmire, csak az üst belsejébe... Nem húzom fel a ruhám ujjait, inkább hagyom, hogy a jeges víz eláztassa őket. A hideg vízre a szemem se rebben. Nem tűnik úgy, mintha ez zavarna... Valami más viszont igen... nem akarom, hogy Piton is lássa a kezeimet. Tudom ez butaság, de akkor is. Persze én is tudom, hogy ahogyan a prof. csinálja úgy sokkalta könnyebb, és gyorsabb, és kevésbé macerás, és kellemetlen, talán ha nem állna itt mellettem én is így csinálnám... de itt van.

Most ez meg most mi? Csak nem beszélgetni akar? Annyira meglep a kérdés, hogy egy pillanatra elfelejtek odafigyelni az üstre, és a folyóvíre, és teljesen véletlen sikerül teljesen összefröcskölnöm mamam, és valamennyre a professzort is...

- Bocsánat! Én nem akartam, tényleg! - kérek azonnal elnézést, ezúttal tényleg, miközben igyekszek úrrá lenni a vizes problémán...

- Fogalmam sincs professzor úr. Talán mindenkinek szüksége van valamire, amit maga csinálhat kézzel... - válaszolok végül az első kérdésre Mint mi amikor az erdőben nyársat faragtunk az ap...- elhalgatok. Ebbe talán mégse mennék bele... inkább csendben suvickolom tovább az egyébként addigra már makulátlanul tiszta üstöt...[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-06, 08:10
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaNos igen. Vannak dolgok, amire az ember nem fog választ kapni, talán még az után sem, hogy feltette a kérdéseket hangosan. Piton is valószínűleg ezek közé a "dolgok" közé tartozik. A mozdulatai meglehetősen gyakorlottak és hatékonyak. Mintha amúgy ez lenne a hobbija. A ki készített széngazdag semlegesítő mosó szappant Gina a szokásos helyén találja a mosogatónak, egy kupacba rendezve, akár csak órákon. Az üstöket általában órák végén, ha csak nem valami olyat csináltak, a diákok szokták elmosni. Piton bizonyára nosztalgiázik... Vagy nem. Ki tudja?
Minden esetre mikor Gina beszáll segíteni, nem ágál.
-Tudja-e Accipiter, hogy miért kézzel mossuk az üstöt?- valószínűleg... Ez már sok diákban felmerült kérdés, ha másért nem is, panasz szinten. Hiszen a gonosz Piton mindig mindenkit feltartóztat aki óra végén csak úgy ott készül hagyni azt a vacak üstöt és még pontlevonás is jár érte, meg alapos vérszívás, ha pálcával tisztítaná ki, nem kézzel. Pedig olyan jeges az a víz, és a fura szappan után is még órákig olyan mintha lenne egy filmréteg az ember kezén!
Másfelől... Valószínűleg a proff kezeiből nem sokan láttak valaha ekkora részt a zubbonya nélkül. Bár csak kezek. Úgy, akárcsak sok másnak, az övén is egy élet nyoma van. Bár kissé megkopva, elhalványulva, azért ott van minden.
Ahogy Gina kezén is ott van életének, egy sajnos meghatározó része. Annyira nincs is sok különbség közöttük. Gina láthatja, hogy a hegek képesek eltűnni, vagy legalább halványodni... És talán az a mondata is eszébe jut, amit a proff azon az estén mondott arról, Ginának fogalma sincs róla, ki ő vagy honnan jött. És a tetoválás halovány nyoma is ijesztő lehet azok számára, akik ismerhetik. Másoknak ez is csak egy kopott emlék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-06, 05:13


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Mégis mit gondol rólam Piton?! Tudok én viselkedni, csak éppen sokszor feleslehes képmutatásnak tartom. Mi értelme van megjátszani az illemtudó kisdiákot, ha közben egész mást gondol az ember? Persze, tudom én. Az apám is mindig azt mondta, hogy viselkedjek rendesen, és illemtudóan... de az más volt...

Valahogy nem igazán voltam vevő erre a maró gúnyra kora reggel. De azt hiszem ezt most le kell nyelnem. Sajnos. A pillanatnyi kínos csendből, és az arckifejezésemből talán kiolvasható, hogy épp most nyeltem vissza egyhadonlóan csípős, és szemtelen választ. Azt hiszem már így is alaposan benne vagyok a slamasztikában. Nem volna túl bölcs tovább bosszantani a professzort. Így inkább egyszerűen elengedem a fülem mellett a megjegyzését. Jobb lesz mindkettőnknek, ha nem reagálom le.

- Szerintem inkább térjünk rá a büntetésre. Gondolom, segítsek azokat elmosni, és helyre pakolni... – van a hangomban valami fura. Pontosabban az a fura, hogy hiányzik belőle a máskor oly jellemző pimasz él. Egyszerű érzelemmentes tényközlésként hat a mondandóm.

Ahogy kimondom a szavakat, ugyanakkor a táskámat ledobom a szokott hátsó asztalom tetejére, egy hanyag mozdulattal, és máris indulok a prof. és a mosogató irányába, hogy segítsek neki...
Bár maga a tény, hogy Piton kézzel mosogat, amikor erre varázslat is lenne elég fura, és meglepő. Mondjuk ezt nem fogom szóvá tenni neki. Elvégre nekem is vannak dolgaim, amit jobb szeretek kézzel csinálni, mintsem varázslattal... A professzor egy két lábon járó találóskérdés...


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-03-05, 20:32
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstromaA professzor a tanteremben van már, ki tudja mióta.. hiszen reggel van. Sorra veszi a készleteket, leltárt készít és vár. Addig is, mindent mérnöki precizitással, rendszerezetten pakolt a helyére. A palackok dátumozását is ellenőrizte, ami olyan volt azt átírta, sajnálatos módon, selejteznie is kellett. Mivel az itteni alapanyagokat, nem ömlesztheti egybe  kukába, ezért egy olyan varázslatot alkalmaz rájuk egyenként, ami a veszélyes hulladékok gyakorlatilag hamvasztására szolgál. Az üvegcséket le illetve kitakarítja, címkétleníti. Jó lesz az később, másra. Vagy egy friss adagra.
Mikor azonban kinyitja az üstös szekrényt enyhén szólva is ökölbe szorul az arca és ha volt is valami semleges-szerű kedve, azt most lőtték ki az űrbe, őt pedig úgy hátra hagyták, hogy jó hogy el nem égett a gyújtótűztől!
Az üstök közül pár nem lett eltakarítva. Egyrészt iszonyatos szag hömpölyög ki a szekrényből, zöld gomolygó füst képében, amire kénytelen hátrább lépni és eltakarni az arcát. El sem tudja képzelni, hogy ezt hogy nem vette észre... vagy hogy hogyan tudták elsunnyogni a diákok! Tulajdonképpen olyan dühös lesz egy pillanat alatt, hogy nem tudja szavakkal kifejezni, vagy illetni ingerületét, de hamar össze rakja a képet, hogy ki is lehetett és miközben távolról, kilebegteti a szennyes üstöket a szekrényből a terebélyes mosogatóba, ezer és egy képet fest maga elé, hogy mit fog művelni azokkal a Hugrásokkal... A füstöt mielőtt a fáklyák lángját elérné, egy kisebb esőt idéz, és úgy irányítja az egészet, hogy az immár zöldes, trutyis folyadékká összeállt anyag, a mosogató alatti nyitott lefolyóba takarodjon! A mosogatóba reptetett üstökre pillant és megzuhannak a vállai, majd sóhajt egyet, feltűri a zubbonya, inge ujját és neki lát eltakarítani őket. Közben azon szitkozódik magában hogy a szag alapján, több alapanyagot pazaroltak és használtak fel mintha csak szimplán elrontották volna... Ebből pedig remek össze esküvés elméletet sző amin pattanásig feszítheti az idegeit. Az hab a tortán, hogy az öt üstből három ki is lukadt! Megtehetné, hogy pálcával mossa el ezeket is, de valamiért személyes jellegű késztetést érzett, hogy kézzel bíbelődjön velük. Hát igen, akárhogyan is, a hozzávalók, az eszközök, a terem, minden hibájával, minden kellemetlenségével együtt még mindig közel áll hozzá. Bár sajnos arra jelenleg a manőver nem elég hogy a legalább semleges kedvét vissza hozza... Ahogy mosogat, feltűrt ruhaujjal, pillanatra elgondolkozottan tekint a karjának azon részére, ahol valaha a Sötét Jegy díszelgett. Különös érzés keríti hatalmába, annak ellenére is, hogy már régen nem látszik a jegyből, csak valami halovány körvonalas dolog. Bőségesen akad nyom a professzor karján is. Legalább 35 éves történet nyoma mind....
És ekkor esik meg, hogy Gina Accipiter beesik és az óra elüti a kijelölt időt.
Nem néz fel abból amit épp csinál. Csak csípősen megjegyzi.
- Csak nem illemtan leckéket vett köszönésből Accipiter? Ki volt a mestere? Szeretnék gratulálni neki!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gina Accipiter
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 15
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-02-02, 17:45


Büntetésem végtelen kálváriája
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az első nap…

Eljött a szombat. Más körülmények között örülnék ennek. De nem ma. Ahogy a következő 15 szombatnak sem fogok örülni. Miért nem? Mert ezeket a napokat a pincében kell töltenem Piton professzor cseppet sem szórakoztató társaságában. Hogyan is jutottam erre a szánni való sorsra?
Nos, én csak a körülmények ártatlan áldozata vagyok. Az az átok Piton tehet mindenről. Miért kell mindig ott szaglásznia, ahol semmi dolga? De tényleg. Én csak a művészi ambícióimat kamatoztattam, és arra a szánalmasan üres falrészre egy igazán csinos, és dekoratív kígyót terveztem, mert hát igen rossz alvó vagyok, és éppen semmi dolgom nem akadt úgy éjfél környékén. Na meg a három doboz cigi sem utolsó motiváció. Sajnos az miatt az átok mardekáros házvezető miatt elestem ettől is. Pedig neki is mondtam, hogy én csak az álmomban is szoktam rajzolgatni, de nem hitte el… Mindennek tetejében az összes előre megírt eladásra szánt dolgozatom megsemmisítette, Kath általam ellenőrzött és belejavítgatott házidogájával együtt. Ezt már aztán igazán nem tűrhettem. Szegény kicsi háztárs! Nem engedhetem, hogy az a gonosz Denevérember ezért is őt szekálja. Sajnos íme, a tökéletesen igazságtalan ítélet: minden szombatomat büntetőmunkával tölthetem. És még a csodás falfestményemet is lesikáltatta velem! Tudod mi munka volt az?!  Teljesen kiázott a kezem a sikálástól. Még csak azt sem engedte meg, hogy pálcát használjak! Milyen gonosz dolog ez? Igen, most tessék szegény kicsi engem nagyon-nagyon sajnálni mindezekért…

Rápillantok az éjjeli szekrényemen álló kis órára. Indulnom kell, ha nem akarok elkésni már az első napon. Az nem lenne túl jó. Még kitalálná, hogy a vasárnapokat is büntetésben töltsem. Piton proftól bármi kitelik. Ő egy nagyon gonosz ember. Fura, és rosszindulatú. Nem hagyná ki az alkalmat, hogy valami gúnyos megjegyzés kíséretében büntessen tovább. Így bedobok pár üres pergament, egy fél üveg tintát, és egy elhasznált pennát a táskámba, magamhoz veszem a pálcám, és természetesen a kis bicskám, és már szélsebesen indulok is. Nem mintha bármi reményem lenne, hogy ma használhatok pálcát is. Biztos valami undorító trutyis üstöket kell majd mosogatnom kézzel egész nap… vagy hasonló… De sosem lehet tudni. Rohanok lefelé a lépcsősorokon, kettesével szedve a fokokat, mint mindig. Szokás szerint kiált utánam ugyanott az egyik prefi, hogy lassabban, és én szokás szerint hagyom figyelmen kívül. Sajnos túl gyorsan érek le a pincefolyosóra.

Kisebb fajta gyomorgörccsel állok meg a bájitalterem ajtaja előtt. Ma sem számíthatok semmi jóra. Ez minden bizonnyal fájni fog. De hát jobb gyorsan letépni a sebtapaszt. Legyünk túl rajta. Épp abban a pillanatban emelem a kezem és kopogok, majd lépek is be a terem ajtaján, amikor a nagy toronyóra elüti a megjelenésre kijelölt időpontot. Hajszálpontosan, és semmi jót sem sejtve lépek a terembe.

Üdvözlöm Professzor úr! – köszönök a tőlem telhető legilledelmesebben, bár ez most igencsak nehezemre esik…


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

A múlt árnyai olyanok, mint az Ördöghurok.

Ha küzdesz velük, megfojtanak.

Ha elengeded őket, új életre lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma 2018-02-02, 03:16
[You must be registered and logged in to see this image.]

Szombatok

lajstroma"Az előző rész tartalmából"
Egy ominózus estének köszönhetően, mikor is Gina Accipiter rajta lett kapva Perselus Piton által az éjszaka közepén, hogy az egyik lenti folyosónak a falát pingálja össze nem is kis méretben, a professzor számon kérte a lányt.
Azonban Gina gondolta dacol a Mardekár házvezetőjével. Az eredmény az lett, hogy Piton egy drasztikus mozzanattal, miszerint a Gina által megírt tucatnyi házi feladatot, ami másnap a tulajdonosokra várt volna, közöttük Katherine Benedict (csak javított, nem helyette megírt) házi dolgozatát is megsemmisítette. Gina erre kikelt magából, és mindent a tanárra zúdított. Piton fáradt és felettébb felindult is volt, nem igazán tudta volna helyén kezelni a helyzetet további sérülés, sértés vagy egyéb nélkül.
Így Gina aznapra el lett zavarva, de másnap, az esti falfestményét le kellett sikálnia, és a Piton általi ítélet szerint, minden szombaton, négy hónapon keresztül meg kell innentől jelennie büntető munkára a bájital teremben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Szombatok lajstroma 2018-02-02, 02:40

XXX
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Szombatok lajstroma

Vissza az elejére Go down

Szombatok lajstroma

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Alagsor :: Pincefolyosók-