Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

Legfrissebb
ϟ Jane&Bastien
  Yesterday at 18:35
Jane Willow West

ϟ Amy & Jack
  Yesterday at 18:32
Amy Graves
A hónap posztolói
Megan Smith
 
Bexley Wildfield
 
Petra von Rosemberg
 
Jade Wilson
 
Cody Armstrong
 
Luna Lovegood
 
Gina Accipiter
 
Corvus Flint
 
Shanna Griffin
 
Katherine Benedict
 
Statisztika

Összesen 606 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Christopher Graves

Jelenleg összesen 35228 hozzászólás olvasható. in 3255 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Tanulószoba

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
SzerzőÜzenet
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-02-20, 12:06Tanulási nehézségek

avagy a Mardekárosok mind egyformák
[You must be registered and logged in to see this image.]
Próbálom figyelmen kívül hagyni, amit mond, de egyre nehezebb dolgom van. Mintha direkt próbálná kiprovokálni, hogy olyan dolgokat mondjak, amiket igazából nem is akarok, de ő eléri, hogy sértegessem, pedig tényleg csak tanulni akartam és főleg nem akarom annak a srácnak a haragját kivívni, mert már így is elég csúnyán néz rám lassan folyamatosan.
- Ezt te mondtad, nem én, bár... valószínűleg egyetértünk és... ezt a szót nem illik használni! - emelem meg kissé a hangomat, amikor Ginát még sárvérűnek is nevezi. Én is az vagyok, hiszen bár az apám részéről a családom varázslócsalád, de az anyám egyszerű mugli és én is úgy születtem, hogy semmit se tudtam a mágiáról. Egyébként is mesélték már nem is egyszer, hogy igazán aranyvérű családok már alig-alig akadnak, hiszen időnként mindenhol van egy kis keveredés, ezt már szinte lehetetlen kivédeni, csak vannak olyan családok, akik nagyon magasan hordják az orrukat és úgy gondolják, hogy ők már csak azért is többek másoknál, mert sose volt közük muglikhoz, mintha olyan rettenetesek lennének, akik nem varázslónak vagy boszorkánynak születtek.
- Mindenki tudja, hogy cseppet sem igazságos, csak ti gondoljátok úgy, hogy igen! - kicsit megint megemelem a hangomat, amire már a másik oldalamon ülő is lepisszeg. Nem is értem, hogy Bexley miért nem hagy végre békén, hiszen nem én provokálom, csak mintha minimum unatkozna és nem akarna tanulni, ezért inkább mással foglalja el magát, jelenleg az én piszkálásommal. Még, hogy a Mardekárosok se mind egyformák... Bennek fogalma sincs róla, hogy milyen hatalmasat téved. Néha gőzöm sincs, hogy ő ezt tényleg elhiszi és csak naiv, vagy van valami személyes tapasztalata is. Bár ahogy mondják a kivételek erősítik a szabályt. Vissza már nem szólok ezúttal még sem, épp készülnék, hogy felállok és lelépek, amikor valaki megkocogtatja a vállamat. Felpillantok, de az a srác már nincs ott a helyén, ahol eddig volt. Hátranézek és igen, pontosan ő az, aki mögöttem áll és vagy fél fejjel magasabb nálam, ahogyan sejtettem is az ülésmagasságából is. Nyelek egyet, de mielőtt megszólalnék egyszerűen átnyúl a fejem felett és elveszi előlem a jegyzeteimet, hogy a táskájába süllyessze.
- Hé! Mit csinálsz? - egy árva szót se szól, csak elindul kifelé, én meg faképnél hagyva Bexleyt pattanok fel, hogy utána menjek. Kellenek azok a jegyzetek, még ha elég nyilvánvaló is, hogy csak azért vette ki, hogy kint a folyosón már ne legyen más, aki esetleg szemtanúként szolgálhat, ha esetleg móresre akarna tanítani, mert nem maradtam csendben. Nem mintha az én hibám lett volna. Vetek még egy csúnya pillantást Bexleyre, csak aztán iramodok meg a srác után. Kellenek nekem azok a jegyzetek![You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bexley Wildfield
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 14
ϟ Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-02-14, 15:04


kath&&bex


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nem értem hogy lehet ekkora az arca valakinek tizenhárom évesen. Kath simán visszaszólna szerintem bármelyik felsőbb évesnek, ha úgy adódna a helyzet. Nem hiszem, hogy egy kis ideig is megijedne vagy bármi ehhez hasonló. Nálam azért van egy határ, de köztudott, hogy a griffendélesek mennyire bunkók és kiszámíthatatlanok. Ha segíteni akar nekik az ember is személyes sértésnek veszik és úgy tesznek mintha mindenki felett állnának. Nagy hősnek gondolják magukat, a sárvérűeket támogatják a legtöbben és lenézően, álnok képpel bámulnak végig a diákokon. Nem értem miért hiszik azt, hogy mindenkinél jobbak, pedig ennek pont a szöges ellentéte az igaz.
- Mindenképp rosszul jársz, ha rólam van szó, mert én olyan gonosz vagyok, hogy mindig mindenkinek csak rosszat akarok - forgatom meg a szemeim. A szülei semmi jó modort sem neveltek bele ebbe a gyerekbe? Mindössze egy évvel vagyok idősebb nála és mégis hatalmas szakadékot érzek kettőnk között. Mintha jóval korosabb és bölcsebb lennék. Talán a második igaz is. - Ja, aha, mint a sárvérű, okoskodó Accipiter, aki egyébként síkhülye - közlöm egyszerűen. Nem vagyok valami szívbajos. Egyszerűen rühellem Ginát és sokszor nem tudom megállni, hogy szidni kezdjem. Amúgy sem jó, hogy a mugliszármazásúak valamilyen csodának köszönhetően belopják magukat néhány lelkileg gyenge aranyvérűek szívébe.
- Csak a sztereotípiákra alapozol és nem is ismered igazán Piton professzort. Félsz tőle, mert szigorú és igazságos, így minden rossz dolgot képes lennél összehordani róla - közlöm Kath-tel a szomorúnak vélt igazságot. Valóban nem egy példakép a házvezető tanárom, de azért az már nekem is sok, amit néhányan állítanak róla a különböző roxforti házakban. Néha magukba nézhetnének ezek a diákok és átgondolhatnák, hogy tettek-e eleget a sikerük iránt bájitaltanból vagy csak elvárják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb. Nagyon nem mindegy a kettő. - Érettebbnek gondoltalak, de még nagyon gyerekes vagy. Néha én is tévedhetek - teszem hozzá flegmán és őszintén. Biztosan sértésnek veszi majd és nekem esik. Meglepne, ha az ellenkezőjét cselekedné.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
red hair: the crown that you never take off
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-02-12, 12:51Tanulási nehézségek

avagy a Mardekárosok mind egyformák
[You must be registered and logged in to see this image.]
Épp eleget piszkáltak már Mardekárosok, köztük Bex is ahhoz, hogy ne nagyon tételezzek fel róluk semmi pozitívat. Jó eséllyel, ha netán a segítségét ajánlja fel a mögött is valószínű elég nagy adag titkolt hátsó szándékot sejtenék, semmi pozitívat, ezért is takarom el inkább a füzetemet, attól tartva, hogy csak azért nézi, hogy mondjuk belekössön abba, amit leírtam, vagy esetleg eleve az írásomat kritizálja, főleg mert én elég gyakran használok sima ceruzát, meg golyós tollat, ami nem annyira elterjedt a suliban, inkább csak a muglik között. Emlékeszem én még, amikor elsőben egy egész adag tintát kaptam az arcomba az egyik golyóstollamból óra végén Corvus egyik haverjától. Napokig nem jött le még varázslattal sem a kék folt az arcomról. Nem volt valami kellemes élmény minden nap úgy nézni tükörbe, hogy emlékezzek arra, hogy megaláztak. Arról nem is beszélve, hogy az egyik kedvenc pulcsim is majdnem oda lett e miatt.
- Kétlem, hogy bármivel jól jártam volna, amit tőled kapnék. - húzom el a számat. Tényleg nem tudom róla elképzelni, hogy pusztán azért segítene, mert jót akar. Egyébként is, ha segítséget akarok kérni, akkor... - És amúgy is vannak nálad okosabb barátaim is. - teszem még hozzá a halk megjegyzést, amivel persze szándékosan meg akarom bántani, bár minden bizonnyal esélytelen a dolog, de akkor is úgy gondolom, hogy Ben például mivel eleve Hollóhátas sokkal okosabb, mint ez a Bex, aki szintén itt próbál értelmet verni a saját fejébe, ahogyan én is. Meg persze ott van Gina, akire amúgy is felnézek, ami eleve azt vonja maga után, hogy tuti sokaknál okosabb.
- Mert Griffendéles vagyok és ránk pikkel, úgyhogy ha megpróbálnám maximum kinevetne és kész! - ő becsukja a könyvet, én pedig újra próbálok visszapillanatani a jegyzeteimbe és bár sose szerettem templomba járni, de kezdem úgy érezni, hogy lassan csak akkor úszom meg ép bőrrel ezt a mai napot, ha elhoppanálok egy kiadós liturgiára, na nem mintha profi lennék imádkozás terén, de az a srác már határozottan csak engem fixíroz és talán csak percek kérdése, hogy ide is jöjjön, nem törődve azzal, hogy attól ő is bajba kerülhet.[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bexley Wildfield
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 14
ϟ Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-02-05, 21:16


kath&&bex


[You must be registered and logged in to see this image.]
Ez a kislány nem semmi. Mikor kedvesen, ami tőlem rendkívül szokatlan, megérdeklődöm tőle, hogy mégis mit tanul eltakarja előlem a füzetét. Nem lestem bele, de lehet azt kellett volna és úgy megkíméltem volna magunkat egy felesleges kérdéstől. Nem értem miért tör rám néha, hogy jótékonykodnom kell rászorulókon. Olyankor úgy érzem, hogy meginog az erős személyiségem. Talán ez most csak azért van, mert Kath fiatalabb nálam. Jól tudom, hogy mindössze egy évvel, de ebben a korban még szerintem az is sokat számít. Gina előtt sosem viselkednék így. Előtte egy pillanatra sem ingok meg. Bugyuta Karvaly.
Rosszallóan elkezdem csóválni a fejem és a számat is elhúzom, míg egyenesen a lányra nézek. Úgy csinálok, mintha az akkora tragédia lenne, hogy eltakarja a jegyzeteit.
- Talán azért mert felajánlottam volna a segítségem? Az is lehet, hogy jól jártál volna vele, de ez már késő bánat kicsi lány – válaszolom flegmán és előre fordulok. Végre visszatérek önmagamhoz. Nem tudom tényleg, hogy mi ez a puhányság, ami néha rám tör, de már éppen ideje lenne levetkőznöm. Apám mindig szigorú és kemény az emberekkel. Mindneki azt kapja, amit megérdemel. Én is olyan akarok lenni, mint ő.
Hirtelen visszafordulok Kath felé és mérgesen tekintek rá. Már éppen abbahagytam volna a zaklatását, de ezzel kihúzta nálam a gyufát. Miért csinálja ezt? Utálom, amikor mindenki azzal jön az összes mardekárosnak, hogy Piton csak kivételezik velünk. Ez nem feltétlenül igaz egyébként. Valamivel kevésbé szigorúbb, mint a többi házbeliekkel, de ez nem jelenti azt, hogy laza és kedves. Hű önmagához, ha rólunk van szó és nem fél minket is büntetni és pontokat levonni.
- Verd ki ezt a kényszerképzetet a fejedből, Benedict. Ha meg sem próbálod, akkor mégis honnan tudod, hogy nem adna neked haladékot? Úgy fél minden diák tőle, mint a tűztől, de ha emberszámba vennétek, akkor ő is titeket. Tudod ez kölcsönösen működik és ne várd, hogy a szádba repüljön a sült galamb – forgatom meg a szemeim. Elég beszűkült látáskörűek ezek a griffendélesek. Talán Pitonnak egyszer végre sikerül már gatyába ráznia őket.
- Így van, már azt várom, hogy kiborulj – forgatom meg a szemeim és becsukom magam előtt a könyvet. Felesleges nyitva lennie, ha úgysem foglalkozom vele. Ha a felügyelő tanár pedig idejönne és megkérdezné, hogy mégis mit művelek, akkor rávágnám, hogy Kath-nek segítek.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
red hair: the crown that you never take off
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-02-04, 17:45Tanulási nehézségek

avagy a Mardekárosok mind egyformák
[You must be registered and logged in to see this image.]
Valahogy a kérdését hallva automatikusan húzom magamhoz még közelebb a jegyzeteimet, mintha csak takarni akarnám őket. Bár így is látni lehet, hogy bűbájtanról lehet szó, legalábbis a pár szó, mondat után, amit esetleg Bex elkaphat, ha még az előtt pillanat bele, hogy megpróbálom kicsit elrejteni előle. De hogy miért érdekli, hogy mit tanulok... Biztosan valami módon abba is bele akar kötni, nem csoda hát ha e miatt én inkább gyorsan takarom előle, mert úgy biztos, hogy jobban járok, mintha tudná, hogy mi van előttem. Amúgy is az lenne az igazi, ha békén hagyna, hiszen így elég nehéz tanulni, de egyelőre nagyon úgy fest, hogy esze ágában sincs.
- Miért érdekel ennyire? Nem neked is inkább tanulnod kellene? - szökik fel a szemöldököm kissé morcosan nézve rá. Hát igen, nem hagy az istennek se tanulni, azt hiszem nem csoda, ha nem vagyok valami boldog, meg annak a srácnak is folyamatosan rám vonja így a figyelmét, aki úgy fest, hogy fel se fogja, hogy nem én vagyok a hibás a miatt, hogy beszélek. Bex nem hagy békén, ahogyan előtte se én voltam, aki rosszat tett, de úgy fest kipécézett magának annyira, hogy nem igazán érdekli nem én tartom szóval magamat, hanem engem tart más. Persze Bex egy csúnya pillantást se kap... simán lehet, hogy a srác ismeri, valami Mardekáros, aki csak a magamfajtákba köt bele. És még én nem hagyok másokat tanulni...
- Ja persze... biztosan meg lehet valahogy magyarázni, de te is tudod, hogy Piton kivételez a Mardekárosokkal... folyamatosan. Nem értem, hogy miért véded ennyire, vagy egy ismeretlen lányt. Kétlem, hogy ha nekem lenne nyomós okom, akkor elfogadná. - na igen, ahogyan Gina is egyetértett velem, Piton tuti, hogy nem adott volna nekem engedményt csak azért, mert meghalt bátyám. Jó eséllyel akkor is ugyanúgy elvárt volna tőlem mindent ugyanúgy, ha elmondom neki ezt az apró tényt, és nem adott volna haladékot a félresikerült házimra. Ha Gina nem segít, valószínűleg kaptam volna egy jó nagy adag pontlevonást, amiért nem tudtam megcsinálni. Kifogást pedig nem fogadott volna el, ezt tudjuk mindketten.
- Igen, ez valószínű, mert ha nem így lenne, akkor... most tanulnál és engem meg békén hagynál. - húzom el a számat, noha érzem én jól a szavaiból, hogy ez nem más, mint gúnyos megjegyzés, de akkor sincs igaza. Nem hagy békén tanulni és nem hiszem, hogy csak azért, mert már készen van, hiszen nem jött annyival előttem, mivel amikor jöttem nem volt tömeg. Szóval csak simán unatkozik, vagy annyira nem is fontos neki, hogy megtanulja azt, amiért jött. Úgy fest én is nagyot tévedtem, mert nem kellett volna ide jönnöm. Talán a következő alkalommal megkérem Bent, ő tényleg jó eséllyel könnyebben rávenne a tanulásra, mint... ez a jelenlegi kellemetlen helyzet.[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bexley Wildfield
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 14
ϟ Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-01-31, 22:21


kath&&bex


[You must be registered and logged in to see this image.]
Őszintén örülök, hogy végül csak rávettem magam, hogy jöjjek ki a tanulószobába. Ugyan itt sem azzal foglalkozom, amivel kellene, de egyértelműen jobban telik az idő, mint a szobámban. Valószínűleg csak ültem volna az ágyon és bámultam volna a tankönyvre. Most legalább jól szórakozom. Jó, igen, tudom, nem kellene tőlem fiatalabbakat szekálni ok nélkül, de néha belefér. Érdekes, hogy a legtöbbször én vagyok a szó szólója annak, hogy előzmény nélkül ne szívassunk senkit sem, de most sikerült megtörnöm a saját szabályomat. Jobban belegondolva Kathrine Benedict nem az a lány, akit annyira féltenem kellene attól függetlenül, hogy egy évvel alattam jár. Elég bátor, akár a többi griffendéles, mivel szerintem simán vissza merne szólni nekem durvábban is. Persze a bátorság az nem egyenlő azzal, hogy okos is. Pont olyan ostoba, mint a többi vele egy házban élő egyed.
- És mit akarsz tanulni? – kérdezem kíváncsian. Ha azt válaszolná, hogy legendás lények gondozását vagy átváltoztatástant még segítenék is neki. Akármennyire önző vagyok szeretek villogni a tudásommal és sajnos ezt nem minden tárgyból tehetem meg. Ez a kettő pont ideális és őszintén hiszem, hogy tudnék neki segíteni. Ha viszont megszólal, hogy számmisztika vagy bájitaltan, akkor inkább kirohanok, mint belepillantsak a könyvbe.
- Abba nem gondoltál bele, hogy annak a lánynak valami problémája van, amiért haladékot kapott? Vagy talán kedvesen beszélt Pitonnal és még jó tanuló is? Még az is lehet, hogy mindig csak kiválókat kapott, ám most valami közbejött, így nem tudott készülni? Vagy mind egybe – válaszolom tettetett felháborodással. Jól tudom, hogy Piton kivételez a mardekárosokkal, de úgy teszek, mintha ez nem lenne igaz. Viszont a többi házban már nagyon felfújják a dolgokat. Attól, hogy néha kapunk engedményeket még velünk is szigorú. Lefogadok a nagy és bölcs McGalagony sem különb sokkal.
- Nem, mikor lejöttél ide a testem valami mágikus dolog folytán megérezte, hogy te itt vagy és hivatásom téged szekálni. Ez az indoka annak, hogy itt vagyok és nem a tanulás – forgatom meg a szemem gúnyosan. Mi másért jönnének egy tanulószobába a diákok, mintsem tanulni?


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
red hair: the crown that you never take off
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-01-30, 11:17Tanulási nehézségek

avagy a Mardekárosok mind egyformák
[You must be registered and logged in to see this image.]
Lehet, hogy mégis a szobámban kellett volna maradnom? Vagy megkérhetném Bent, hogy tanuljunk együtt, ő tuti, hogy nem hagyná, hogy valami elterelje a figyelmemet. Ő eléggé odatud mindenre koncentrálni, csak nekem nem megy a dolog elég jól, pedig most tényleg próbálkoztam. Nem én tehetek róla, ha folyton van valaki, aki belém köt, aztán mintha én tettem volna rosszat a srác is rám néz csúnyán, pedig Bexley nem hagy békén és továbbra is beszél, miközben tudom, hogy csendben kellene lenni, de még sem hagyhatom csak úgy annyiban.
- Nem az én hibám volt, de most már csak tanulni akarok. - vágom rá, de még sem bírom ki, hogy ne szóljak oda neki. Így is épp elég bajom van a bájitaltannal, amit próbálok megtanulni, legalább valami alap elfogadható szintre, erre sehogy se hagy békén és látom rajta, hogy akkor se lesz hajlandó, ha én nem szólok hozzá. Úgyis addig provokál majd, amíg végül nem vágok vissza, mint ezzel a Pitonos dologgal is, pedig tudom jól, hogy azért őket sem osztályozza máshogy, de azt mindenki tudja, hogy sok esetben viszont nekik kedvezményeket ad, ami azért baromira nem fair.
- Akkor máshol kompenzálja. Múltkor is hallottam egy lánytól, hogy látta, amikor Piton valakinek plusz határidőt adott egy házira és persze Mardekáros volt. Úgyhogy nektek csak könnyebb. - vonom meg a vállamat, mintha igazából nem is érdekelne a téma, csak ő nem tud leszakadni róla. A végén még le leszünk pisszegve és ahogy sejtem azt a szúrósan néző fiút simán lehet, hogy Bexley ismeri és akkor ebből megint én jövök ki rosszul, pedig igazából ő nem hagy tanulni, nem pedig fordítva. Persze biztosan azt várná el tőlem az a srác, hogy hagyjam annyiban és hagyjam, hogy piszkáljon, mert egy idő után abbahagyja, de tudjuk jól, hogy a Mardekárosok nem olyanok, akik csak úgy abba szokták hagyni.
- Eddig se beszélgettem senkivel, hagyj már békén! Te nem tanulni jöttél? - nézek rá kérdőn és próbálok újra visszafordulni a jegyzeteimhez, de már érzem, hogy semmi esélyem sincs. Vagy lelépek, de akkor meg esély van rá, hogy az a srác utánam jön, vagy maradok és Bexley-vel küzdök, hátha sikerül legalább valamennyit a fejembe erőltetni a bájitaltanból, bár valahogy egyik megoldás se tűnik jónak. Miért van az, hogy a legtöbb kellemetlen helyzetből egyszerűen lehetetlenség jól kijönni, főleg ha Mardekárosok piszkálják az embert? Pedig én igazán igyekszem nem bajba keveredni, de úgy fest még akkor is sikerül, amikor kimondottan jól akarok viselkedni és próbálok tanulni.[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bexley Wildfield
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 14
ϟ Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-01-24, 21:56


kath&&bex


[You must be registered and logged in to see this image.]
Tudom, hogy nem kellene Katherine Benedict-tel foglalkoznom most, hanem csak és kizárólag a tanulásra koncentrálni, de ez annyira lehetetlen küldetésnek tűnik jelenleg. Hiába határoztam el magam, hogy most az egyszer rendesen leülök és bemagolom az anyagot, még ennyi sem jön össze. Azzal is tisztában vagyok, hogy értelem szerint a legjobb tanulni és nem folyamatosan ismételni magunkban a leckét, mert úgy persze, hogy nem jegyzem meg hosszú távon. Igazából azt hittem ha így csinálom, akkor semmi sem terelheti el a figyelmem. Hát hatalmasat tévedtem. Tipikusan rám jellemző, hogy rögtön az első adandó alkalommal belekötök valakibe, pedig különbnek tartom magam a többi mardekárosnál. Nem bandázok és ok nélkül nem kötök bele senkibe. Lényegében Kath beszélt, szóval fogjuk arra az egészet. Csak próbálom jobb belátásra bírni meg ilyenek.
- Jól hallottam, hogy beszéltél, ne is tagadd – rázom meg a fejem lemondóan. Talán még a végére meg is sajnálom a harmadéves griffendélest. Valószínűleg ugyanazért van itt, mint én, mert nem tud egyedül a szobájában tanulni. Mindig eltereli valami a figyelmét, de a tévhitekkel ellentétben itt sem könnyebb egy fokkal sem. – Ja hogy szerinted Piton csak úgy osztogatja a jó jegyeket, mert mardekáros vagyok. El kell keserítselek drágám, de ez nagyon nem így van – vágom rá gyorsan, s kissé fel is húzom magam rajta. Sajnos egyáltalán nem jók a jegyeim és a bájitaltan sem dob az átlagomon egy cseppet sem és van képe ilyeneket mondani. Piton professzor valóban szigorú tanár és egy kicsit enyhébb szívű a mardisokkal, ami eléggé feltűnő, de ez nem egyenlő azzal, hogy lazábban osztályoz nekünk. Nem értem miért hiszi ezt az összes nyomi griffendéles.
- Eddig sem tanultál, hanem dumáltál – nézek rá felhúzott szemöldökkel. – Miben lesz másabb, ha csendben maradok? Mással kezdesz el beszélgetni? – kérdezem kíváncsian. Az előbbi beszólása után már nagyon bánom, hogy egy kis időre is megsajnáltam. Most már ha némasági fogadalmat sem tesz, akkor sem hagyom békén. A Pitonos dologgal eléggé megérett bennem a dolog, hogy szekáljam még egy jó ideig. Most már van rá igazi okom is legalább. Nekem így is megfelel.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
red hair: the crown that you never take off
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-01-24, 10:33Tanulási nehézségek

avagy a Mardekárosok mind egyformák
[You must be registered and logged in to see this image.]
Kellett is nekem ide jönnöm. Sehogy se jó ez, hiszen a szobámban más dolgok vonják el a figyelmemet, itt meg mások miatt megy nehezen a tanulás, de akkor mi lenne a jó megoldás? Együtt kellene tanulnom egy Hollóhátassal mondjuk, aki úgyis fejbe kólint, ha nem a könyvre koncentrálok, de valamivel finomabban, mint az épp vállon bökdöső... Mardekáros. Hát komolyan ennyire nincs nekem szerencsém, hogy pont ő kerül mellém? Persze neki aztán jóval könnyebb, mert ha jól tudom akkor eleve valami aranyvérű családból való, legalábbis úgy sétál a folyosókon, mint valami páva és persze őt sosem piszkálják, mint ahogyan engem Corvus meg a hülye bandája, meg a hozzájuk hasonlók. Elhúzom a számat, amikor tudatosul bennem, hogy pont sikerült a legjobb helyet kifognom. A szobámban kellett volna maradnom, ez most már nem kérdés.
- Én nem... nem dumáltam, ő szólt hozzám. - intek az állammal a srác felé, aki már a könyvébe van temetkezve, amiért persze legbelül hálát adok, mert a végén még észrevenné, hogy róla beszélek és annak tuti, hogy újfent nem lenne jó vége. - Egyébként is tudod van, akinek muszáj tanulnia, mert nem kap jó jegyet csak azért, mert a házvezetője tanítja a bájitaltant. - szúrok vissza, ezzel arra célozva, hogy Bexnek sokkal könnyebb dolga van, mint nekem, hiszen ő Mardekáros, Piton akkor is jó jegyet ad neki, ha csak megvillantja a jelvényét, nekem meg minden egyes érdemi pontért meg kell küzdenem. Komolyan, mintha direkt arra menne rá az a rémes denevérember, ahogyan Gina nevezi, hogy minél több helyen és módon hozza pocsék helyzetbe a Griffendéleseket. Ezzel persze remek példát mutat a házába járóknak is, mint pl. Bexnek.
- Úgyhogy, ha megbocsátasz, akkor tanulnék. - fordulok vissza a könyvemhez és csak lopva pillantok a srác felé, aki az előbb beszólt. Már megint rajtam a tekintete és cseppet se néz kedvesen. Egyre jobban alakul a helyzet, hogy mit ne mondjak. A végén még majd szedhetem a lábaimat, amikor vége ennek a tanulásra szánt időnek, mert még megtalál várni a folyosón és... elgyepál? Pedig most se én tehetek arról, hogy beszélek, hiszen Bex az, aki piszkál és csak nem hagyhatom annyiban a dolgot.[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Bexley Wildfield
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 14
ϟ Hozzászólások száma : 93

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-01-17, 12:42


kath&&bex


[You must be registered and logged in to see this image.]
Nem könnyű az élet, ha az ember tanulási nehézségekkel küzd. Mindig van valami, ami eltereli a figyelmemet, s amire van fogni, hogy én már pedig most nem tanulok. Az sem megoldás, hogy állandóan Ginától csórom el a házit. Még Corvust is mindig könyvvel látom a kezében. Én meg csak azt jegyzem meg, ami érdekel. Persze azt sem órákon kívül ülök le és olvasgatom a könyvet. A tanórákon figyelek vagy előrelapozok, mert egyszerűen nincs jobb dolgom. Nem szokásom beszólogatni a tanárnak és bontani a rendet míg ő tanítani próbál. Igen, csak próbál, mivel a diákok háromnegyede úgysem figyel és magasról tojik az egészre. Bár én is azon szerencsés egyedek közé tartoznék, akiket ez tényleg feltüzel!
Kócos hajjal, karikás szemekkel indulok el a tanulószoba felé. Hónom alatt jó pár vaskos könyv van, amiket még ki sem nyitottam, de mivel már január van épp itt az ideje. Igazából nem paráznék annyira rá, ha a múltkor nem kaptam volna azt a rivallót édesanyámtól, amiért nem tanulok. Plusz tavaly ilyenkor még az sem hatott volna meg, de nem szeretnék évet ismételni és azért jövőre le kell raknom pár RBF-et. Ez pedig nem fog műlödni csodával határos módon, ez igenis kőkemény tanulást igényel.
Belépve a terembe körbenézek és rengeteg ismerős arcot pillantok meg. Áh szóval ezért nem ér rá senki ebben az időben! Nem köszönök, mindössze elsétálok a sorok között és egy random lány mellé ülök le. Kinyitom a könyvem és olvasni kezdem, de ekkor meghallom, hogy a kislány mentegetőzni kezd. Csak ekkor veszem észre, hogy ki mellett is foglaltam helyet és arcomra rögtön egy gonosz mosoly kúszik. Hirtelen megfelejtkezem a tanulásról és minden sokkal érdekesebbnek tűnik, mint a szöveg a könyvben. Még az asztal lapja is érdekfeszítővé válik.
Kath felé nézek és megbököm a vállát. Már előre érzem, hogy ez izgisebb lesz, mint a tanulás.
- Már megbocsáss, de ha nem tűnt volna fel itt mások tanulni szeretnének, te meg itt dumálsz – rázom a fejem lemondóan, mintha annyira érdekelne a tananyag. – Nem szégyelled magad, hogy ennyi idős létedre itt bontod a rendet? – kérdezem fennhangon, s próbálok olyan hangnemet megütni, mint McGalagony szokott az óráin, amikor fegyelmezésre kerül sor. Kicsit vicces, hogy a korával dobálózok, mivel maximum egy-két évvel lehet nálam fiatalabb. Pontosan nem tudom, sosem figyeltem, amikor erről volt szó.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
red hair: the crown that you never take off
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba 2018-01-17, 09:14Tanulási nehézségek

avagy a Mardekárosok mind egyformák
[You must be registered and logged in to see this image.]
Az egyik évfolyamtársam, nevezetesen Lucy azt mondta, hogy itt majd sokkal könnyebben fog menni a tanulás, majd meglátom, mert ha nem egyedül próbálom akkor jobban megragadnak a dolgok. Egyelőre nem mondanám, hogy igazat adok neki. Lássuk be nekem így csak még inkább elkalandozik a figyelmem és a tetejében Lucy se jött, pedig azt mondta, hogy ő is itt lesz 4-kor, vagy... 3-kor? De ha előbb jött, csak szólt volna, hogy miért nem voltam itt, vagy küld egy üzenetet, vagy valami, vagy nem is ezt a napot beszéltük meg? Ráncolom kicsit a homlokomat, ahogyan a ceruzám végét rágcsálva naná, hogy nem azzal foglalkozom, hogy tanuljak, hanem inkább azzal, hogy vajon Lucy miért nincs itt és hogy ott szemben az a két lány min kuncog folyton, meg az a srác mit csinálhat az asztal alatt a túlvégen. Na hát ez az, hogy nem azt kellene néznem, hogy mások mit tesznek, hanem elsősorban azzal kellene foglalkoznom, hogy nekem mit kellene a fejembe verni, de hát a bájitaltan még mindig kifejezetten nehezen ragad meg a fejemben. Azt hiszem az a házi is kizárt, hogy sikerült volna, ha Gina nem segít be az elkészítésében.
- Mit bámulsz? - ripakodik rám az előbb említett srác, aki még mindig az asztal alatt matat, én pedig igazából már nem is nézem, csak szimplán sikerült elbambulnom a ceruzával a számban. Elvörösödöm és kissé kihúzva magamat köszörülöm meg a torkomat.
- Bocs, én nem is... - legyint egyet, ezzel belém fojtva a szót, aminek hála persze a mellettem ülő Hollóhátas lány jól le is pisszeg, pedig nem is én szólaltam meg. Ben évfolyamtársa, láttam már vele együtt kijönni óráról, csak azért tudom és hát amilyen könyv halom van előtte, gondolom ő nem küzd olyan tanulási nehézségekkel, mint én. Visszatemetkezem hát a jegyzeteimbe és kiszedem a ceruzát is a számból, mert a végén teljesen lerágom róla a radírt és lassan már a fáig jutok, az pedig annyira nem finom. Na nem mintha mások szerint a radír az lenne. Jó válogatós vagyok mi? Normális esetben az ember eleve nem eszik ceruzát, én meg még válogatok is, mert csak a radír részét rágom le. Na erre varrj gombot![You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Luna Lovegood
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 18
ϟ Hozzászólások száma : 1296

TémanyitásTárgy: Tanulószoba 2018-01-17, 08:59


Tanulószoba


Itt általában azok a diákok tanulnak, akiknek az önálló házifeladat elkészítés esetleg nehézségeket okoz, vagy akiket külön ide oszt be egy-egy tanár, sok esetben az előbbi ok miatt. Évfolyam és ház szempontjából a tanulószobában tartózkodók elég vegyes felhozatalt mutatnak. Általában a tanulószobán felügyelő tanár is jelen szokott lenni, de nem minden esetben. Inkább akkor, ha nagyobb csoportok azt a feladatot kapták, hogy itt végezzék el a házijukat, de a terem akkor is nyitva áll azok számára, akiknek pl. túl zsúfolt a szobája, vagy a klubhelyisége, amikor épp nincs itt felügyelő tanár.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A dolgok, amiket elvesztettünk,
visszatalálnak hozzánk, ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://xmen-firstclass.forumphpbb.com/
Sponsored content
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Tanulószoba

Vissza az elejére Go down

Tanulószoba

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Similar topics

+

Similar topics

-
» Pihenőszoba
» Fürdőszoba
» (Unazaki) Saya
» -= Visszatérőknek! =-
» Mayakashi Kaen agglegény lakása

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Emeletek (1-7.)-