Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 13:55
Megan Smith

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 13:20
Tim Roberts
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Gina Accipiter
 
Kieran O'Byrne
 
Megan Smith
 
Christopher Graves
 
Adam Jericho
 
Dane Seoras
 
Nox Djarum
 
Shanna Griffin
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39886 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Philip és Eleanor - Első fejezet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-10-28, 13:27

First topic message reminder :

***


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2018-01-19, 18:58Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Igen, talán, de én nem a hivatomtól vártam. A néhai feleségemtől, és mostanság a lányomtól. Nem a katedra számít, hanem a szeretet, még ha ez giccsesnek is tűnik így kimondva. – Annak idején Annával igazi szerelmes párt alkottunk az életben, és a munkában is, a halála után úgy véltem, Leticiának az a legjobb, ha távol van tőlem, védelem alatt, de rá kellett volna jönnöm, hogy így viszont nem vagyok az apja. Kockázatot vállaltunk volna ugyan, ám együtt lettünk volna. Azt az időt már senki nem adhatja vissza, és még ha most el is kezdjük az egymásra találást, jelentős hátrányból indulunk.
- Nem hiszem. Magamból indulok ki, és ez rendszerint súlyos tévedésekhez vezet. Nehéz magamat mások helyzetébe beleképzelni, s ez az alapja az empátiának. Szeretnék segíteni, de a magam önző módszereivel ezt el szoktam rontani. Így.. egy szóval kimondva. Nem. – Érdekes, hogy így visszakérdez, holott a szemtanuim, informátoraim, csupán a kérdésekre válaszolnak, de valamiért Eleanor meg akar ismerni, mint embert. Nem csak mint nyomozót, hiszen ezeknek a témáknak a taglalása már végképp nem tartozik a tárgyhoz. Holott az ő szeme körül nevetőráncocskák utalnak arra, hogy egykor vidám volt a természete, és az ajkai melletti gödröcskék is vidor fintorba fordulhatnának, csak valamiért a nő nem hagyja ezt. Jelenleg a gyász az indok, noha kezdem összerakni, hogy nem csupán nem volt boldog, kifejezetten taszította az elhunyt.
- Az auror csupán egy általános, összesítő hivatás. Kémvadász vagyok, és szeretem, ha nem kényszerülök rá arra, hogy a mágiára támaszkodjak. Egy bestia ellen nem túl jó dolog azon izgulni, hogy elég gyorsak vagyunk-e, hogy pálcát rántsunk, vagy hogy megfelelő varázsszótagot idézzünk fel. A jó öreg ösztönöket nem helyettesítheti semmi. Kegyed milyen mágiában van otthon leginkább? – Kérdezek vissza, olyan kis kedves arca van, elsőre bűbájtanra tippelnék, ám ez az általánosítás mindig rossz vért szül, ezért nem bízom rá magamat. Elindulunk hát az erdei úton a kocsival, a falut gyorsan el fogjuk érni, majd ott leparkolom a kocsit. Az időt elnézve még kényelmesen odaérünk, a hölgy lehet, hogy éhes, hátha találunk valami kávézót a pályaudvar környékén.
- Ms. Bones, ha nem haragszik meg, de eddig úgy fest, mindenben alábecsüli magát. Miért? Ha tükörbe néz, rossz tapasztalatok köszönnek vissza? – Pillantok oldalra, gyakorlott vezető vagyok, nem kell attól tartani, hogy netán elvesztem az uralmamamat a volán felett csak mert felveszek időnként némi szemkontaktust.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2018-01-16, 12:19Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Persze ez érthető, de valahol a lelke mélyén azért mégis csak mindenki vágyik az elismerésre, ön ezek szerint nem? - mertül fel bennem a kérdés, bár jó eséllyel úgyis azt fogja mondani majd, hogy ő nem ezek közé tartozik és számára egyáltalán nem olyan fontos dolog, hogy elismerjék a munkáját. Ez még rendben is van, de ha kimondottan lenézik, vagy lebecsülik az azért mégis csak kellemetlen lehet gondolom, én legalábbis mindig is kisebbségi komplexussal küzdöttem, nagyon jól tudom, hogy milyen, ha nem ismernek el soha sem.
- Nem is tudom, gondolom ha figyelmes és kedves másokkal. Megértő és... nem bántó, de gondolom mindenkinek más kicsit az elvárása. Ön szerint mitől lesz valaki jó ember? Ön az? - teszem fel nyíltan a kérdést, hogy vajon hogyan vélekedik magáról, hiszen azért ebben is mindenki más. Vannak, akik jónak gondolják magukat, aztán kiderül, hogy még véletlenül sincs így. Gondolom az exférjem sem mondta magáról a tükör előtt, hogy rossz ember vagyok, én még sem gondolom, hogy túlzottan jó ember lett volna valaha is. Megérdemelte, amit kapott, bár én biztosan nem lettem volna képes rá, hogy bevégezzem az életét. Nem is nekem kellett megtennem. De, hogy nem hiányzik az egyértelmű.
- Egy aurorról nem gondoltam volna, hogy pont a mágiát nem részesíti előnyben. - lepődöm meg, hiszen a legtöbb varázsló, főleg akik fontosabb munkakörben dolgoznak nagyon is büszkék a mágiában elért sikereikre és mindent így oldanak meg. Persze tény, hogy utána koppannak nagyokat, amikor kiderül, hogy nem minden esetben lehet előkapni a varázspálcát és vannak igenis nehezebb esetek, amikor másra van szükség, hogy ez probléma megoldást megleljük. Mondjuk, ha azt nézem, hogy ez a fickó fegyvert hord magánál és még csak köpenye sincs, tényleg nem egy hagyományosan vett auror. - A vonat mindenesetre tökéletes. - teszem még hozzá, mielőtt beszállnék a kocsiba és becsukná mögöttem az ajtót. Újra el kell ismernem, hogy igazi úriemberről van szó, de tényleg.
- Gyerek? Nem, gyermekáldás nem köszöntött be az életünkbe. Minden bizonnyal jó oka volt. - na nem mondom, hogy sokat próbálkoztunk, vagy egyáltalán felmerült. Nem is tudom, tőle nem akartam és egy bizonyos kor felett az ember már egyébként sem érzi a késztetést, ha addig nem történt meg. - Tudja, nem hiszem, hogy jó anya lettem volna. - teszem még hozzá, hiszen hogy lennék az már eleve kizárt. Idős vagyok már hozzá. Az én koromban gyereket vállalni balgaság lenne igen sok szempontból.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2018-01-12, 07:33Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Engem nem érdekel túlzottan mások díjazása, főleg ha tudom, csak azért teszik, mert nem állok be a sorba. – A képességem publikus, még be is vagyok jegyezve a rejtélyügyi főosztályon, mint okleveles Látó, noha azt sem vettem át, hiszen nem gondolom, hogy kitűntetésekben mérhető, hogy mennyire tudunk másoknak segíteni. Érdekes, nem szoktam magamról beszélni, de most előjön az is, hogy hogyan vélekedek másokról, és azok rólam. A nő igencsak kiváncsi, ami ugyan nem ad gyanakvásra okot, szimplán megjegyzendő, hogy a legtöbben a saját bajukkal vannak elfoglalva, nem pedig azt kotorgatják, hogy mit tudhat a nyomozó.
- Valóban? Mitől lesz valaki jó ember? – kérdezem visszaérdeklődve, ezzel levéve a terhet a válláról, így nem kell a férjéről beszélnie, inkább általánosságban. A néhai feleségem azt mondta, hogy csak egy dolog, hogy Látó vagyok, az empátiám tud igazán jó nyomozóvá tenni. Meglehet igaza volt, az érzelmi aspektusok szintjén szokásom megtalálni a válaszokat, míg az aurorok erre nem nagyon szoktak figyelni. Miközben öltözködünk, megfigyelem, hogy a nő milyen szaggatottan, rendszertelenül veszi a levegőt, mint aki tényleg vonakodik mindenben részt venni, noha ő maga kérte, hogy segítsek. Talán kötelezőnek, etikusnak úgy érzi, hogy ha mint özvegy, megtesz mindent, hogy letudja a haláleset megoldását?
- Nem szívesen utaznék a Roxfort expresszen, de van vonatjárat Londonba, egy közeli faluban fel tudunk szállni. Autóval túlságosan nagy kerülőutat kéne tennünk, és kegyednek nem lenne kényelmes közel nyolc órán át az autómba préselődni. Jómagam nem részesítem előnyben a mágikus utazásokat, az embernek boldulnia kell mugliként is. – Felelem halvány mosollyal. Ha valami esetleg nagyon sürgős, akkor nyilván az új helyzetet teremt, de a kényelmes vonattal három órán belül Londonban tudunk lenni, talán négy, ha sok a felszálló az egyes megállóknál. Ráadásul a büfékocsiban kapni teát! Beülünk az autóba, s amikor ő beszáll, tartom az ajtót, majd elfoglalom a saját helyemet is. Nem szállunk fel a levegőbe, sőt még csak nem is Roxmorts felé indulunk, hanem a hegyek irányába, az ottani szurdokban áll meg a vonat.
- Gyermekük volt? – Merül fel bennem a kérdés, a rádiót bekapcsolván halkra állítom, hogy mintegy aláfestés legyen zavaró tényező helyett, a beszélgetéseink átmenetében betöltse a csendet. Nyugalmas, de határozott stílusban vezetek, az autóban kellemes, langyos idő van.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2018-01-07, 10:01Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Ebben igaza van, tényleg nem díjazzák, de akkor sem, ha látathatóan eredményeket ér el vele? - arra már rá sem kérdezek, hogy ha ez a képessége nem publikus, akkor vajon nekem miért mondta el? Könnyen lehet, hogy elmondanám másoknak és esetleg aztán másképp néznének rá, vagy nem titkolja, csak egyszerűen nem köti mindenki orrára, csak ha mondjuk szükség van rá? Én magam nem is tudom hiszek-e az effélében. Persze tudom, hogy vannak látók, de a jóslás igen bizonytalan mágiaág, én is így tanultam és a legtöbb tanárom eléggé lenézte az ezzel kapcsolatos varázslatokat. Persze más egy teafű jóslás, mint ha valaki látónak született és komolyabb látomások is szóba jöhetnek nála, bár azok meg ha jól tudom nem irányíthatóak, így aztán érthető, ha a kollégái nem hisznek abban, hogy ennek túl sok haszna van.
- Ne aggódjon értem, nem leszek rosszul, vagy ilyesmi. - rázom meg a fejemet. Voltam már a lakásban, főleg mert kellett elhoznom ezt-azt onnan, úgyhogy nem kell attól félnie, hogy netán elájulnék. És persze jól sejti, nem volt épp a legszorosabb a kapcsolatunk a férjemmel. Nem is tudom igazán eljátszani, hogy így volt. - Ezt jól látja, nem mondhatnám. Nem... volt kifejezetten jó ember, ha mondhat ilyet az ember egy halottról, de nem érdemelt halált. - na ezt azért nem mondanám annyira komolyan. Azért nagyon is megérdemelte a sorsát, maximum én biztosan nem tettem volna vele ilyet. Nem lennék képes megölni valakit, még akkor is nehezen, ha komolyabban árt nekem, mint a halott férjem, pedig ő aztán nem volt kimondottan visszafogott, ami a bántalmazást illette, sem fizikai, sem lelki szinten. Erről persze nem tud senki sem, nem ecseteltem az auroroknak sem, a végén még felmerült volna az én nevem a halálát illetően, ami azért kellemetlen lett volna. Egyelőre viszont a nyomozás a lényeg, hogy az igazság kiderüljön, így hát felveszem a kabátomat, amit előzékenyen felsegít. Tényleg igazi úriember, mi gondja lehet vele a banyának?
- Köszönöm! Hogyan tervezi az utazást? - teszem fel a kérdést, még indulás előtt. A kis séta most jót is tesz a kapuig, aztán persze meglepetés következik. Egy képzett aurorhoz valahogy nem passzol egy autó, bár persze lehet mágikusan megbűvölt darab, de hát akkor is... meg aztán nem lesz éppenséggel rövid így az út annyi biztos. London még vonattal sincs közel, autóval még lassabb.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-12-29, 08:37Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Nos, a jövőbelátás képességét egyrészt nem publikáltam, másfelől Ön is tudja, hogy sokan kóklerségnek tartják, hogy ha az embernek megérzései, netán látomásai vannak. - Vonom meg a vállamat mosolyogva. Nyilván benne van az irigykedés is, meg már van így hírem, miszerint nem csapatjátékos vagyok, hanem a különleges poziciónak megkülönböztető jele van, amikor valahova kiszállok, akkor rendszerint átveszem az irányítást, és nagyjából sztornózom is az aktuális nyomozást, újrakezdve mindent. És az, hogy mindezek mellett még eredményes is vagyok, jóllehet az általános aurorok között nem okoz túl jó szájízt. Még jó, hogy nem ők döntenek, hanem az illetékes vezetők. Látszik is, hogy Eleanor most zsákutcának látja az ügy lezárását, simán elvarrták a szálakat, érdemes megoldás nélkül. Engem érdekelni szoktak a különleges ügyek, s most egyéb királynői megbizatás híjján végülis felkapom a fejemet, főleg ha egy régi iskolatársról van szó. – Bízzunk benne. Más mondani, és más a helyszínen szembesülni a tragédia árnyékával. – Adom ki az intelmet, hiszen nem akarnám, hogy ott legyen majd rosszul. Viszont muszáj, hogy a reakcióiból le tudjam majd szűrni, hogy mi is történt, na és persze, hogy mit rejt majd a jövő. A nő az elhúnyt felesége volt, talán megszáll valami túlvilági ihlet, amely kapcsolatot jelenthet majd a nyomokhoz. – Nem volt túl szoros a kapcsolatuk? – Kérdezem immár véve a kabátomat, felhörpintve az utolsó kortyokat. Nem helyezkedtünk el túlzottan, hiszen irány a helyszín. A Roxfort kijáratáig séta, onnantól pedig kocsi, hacsak nem akar kifejezetten hoppanálni. Seprűt nem láttam nála, és hát itt nem működik a Hopp-por hálózat sem. Érdekes, hogy tényleg nem tűnik megrendültnek. Azt meg sem kérdeztem még, hogy vannak-e gyerekeik. Talán még nem is időszerű. Ha feláll, és példának okáért levetette a kabátját, természetesen visszasegítem rá. Hihetetlen, hogy egykor ház és iskolatársak voltunk  most pedig két idegen. De hát ilyen a sors, ezt még én Látóként sem tudhattam volna megjósolni. Azon tűnődök, hogy ha Leticia nem lenne mellettem, most én is ilyen egyedül lennék, mint ez a nő. Vajon most mit kezd a lehetőségekkel? Egy új érát lát maga előtt, vagy össze fog omlani?

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-12-27, 16:51Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Amennyiben olyan témáról van szó, amihez én értek, mindenképpen, de azt hiszem mivel nem vagyok auror e téren mégis csak ön juthat többre. - elmosolyodom. Kedves és udvarias fickó, vajon mi gondja lehet vele a banyának, hogy ennyire a végét akarja? Biztosan van rá valami indok, bár persze talán pont az, hogy jó ember. Ez is benne van a pakliban, miután lássuk be annyival már tisztában vagyok, hogy a banya nem épp a legkedvesebb jelenség a világon, még ha nekünk sokat segített is.
- És ez alapján akkor ön meg tudja találni a tettest? De... miért nem kérik ki több ügynél a tanácsát, ha egyszer jobban látja, mint ők? - talán ez most ez naiv kérdés, benne van a pakliban és talán nem is lenne ideje mindennel neki foglalkozni, de hát lássuk be... még sincs az rendben, hogy ő valahogy jobban ért ehhez, jobban megláthatja az összefüggéseket, mint mások és még sem őt kérik fel, hogy megoldjon egy olyan ügyet, ahol felmerülhet a gyilkosság is. Persze az aurorok szerint eleve fel sem merülhet, engem pedig nem igazán hallgattak meg e téren.
- Köszönöm, hogy tekintettel van rám, de nem lesz gond, ha körülnézne a helyszínen. Bírni fogom. - na igen, azért majd igyekszem úgy tenni, mint aki még mindig kissé meg van rendülve, de hát lássuk be... igazság szerint nem hatott meg olyan mélyen annak az embernek a halála. Végül is szükséges volt ahhoz, hogy itt leshessek, meg aztán nem volt kifejezetten jó ember és velem se bánt valami kedvesen.
- Hogy én? Én egy kis boltot örököltem és azt vezetem. Afféle vegyes bolt, mindenfélét lehet kapni. Ez tölti ki az életemet és a mindennapjaimat, másra nem is igen van időm, főleg hogy én gondoskodtam a férjemről is és hát... Tudja most időm szabadult fel, de nem igen tudok mit kezdeni vele. - finoman vonom meg a vállamat. Na igen, ebből sejtheti, hogy az én drága ex férjem nem volt kifejezetten kellemes ember, legalábbis a feleségét főleg arra tartotta, hogy gondoskodjon róla.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-12-10, 14:27Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Akkor mégiscsak jó a memóriám, bár ha megbocsájt, nem ugrott be elsőre. Így viszont.. Kegyed egy évvel idősebb nálam, akkor nem nekem kéne tanácsot kérnem Öntől? – Kérdezem haloványan elmosolyodva, természetesen ez csak vicc, hiszen én kémvadász vagyok, a nő pedig nem. Így, hogy ilyen közeli az ismerettség, hogy egy asztalnál ültünk lényegében évekig a griffendél asztalánál, akár tegeződhetnénk is, ám mivel több mint húsz év eltelt, már vadidegenek vagyunk, nincs meg az a kamaszos bizalom, mint egykor. Talán egyszer majd megismerjük egymást annyira, hogy hölgyként felajánlja, de ha nem hát az sem baj. Próbálom összerakosgatni magamban a hallottakat, ez még csupán a bevezető fázis, a valódi nyomozás majd a haláleset színhelyén kezdődik majd meg, addig a koronatanumat amennyire csak lehet, megpróbálom profilba állítani, hogy a gesztusaiból leszűrhessek egy s mást.
- No igen, ha gyilkosság történt, a tettes ügyesen eltűntette a nyomokat. Ám az ilyen halálesetnek minden esetben marad valami utóhatása. Megölni egy embert, szörnyű tett, és kiül majd a gyilkos aurájára. – S mint látó, ezen lelki nyomokat fogom tudni követni. A szakadás, amely valaki lelkében beáll, oly zavart okoz, hogy az apró elváltozások már számomra észrevehetőbbek. Akkor is, ha direkt félre akarnak vezetni. De most még nem ott vagyunk, így ezen felesleges is törnöm a fejemet.
- Ez mindenképpen jó ötlet. Már csak azért is, mert nem lesz rosszul a helyszínen. Felesleges feltépni a sebeket, amíg nem oldottuk meg az ügyet. – Az aurorok elvileg lezárták az aktát, azzal, hogy szimpla baleset történt, noha azért még megnézném azt a jegyzőkönyvet. Bólintok, igazán bámulatraméltó, hogy ha úgy döntött, hogy a saját szakállára próbál valamit, többek között az én segítségemet kérni. – Azt már tudom, hogy Bones mivel foglalkozott, és Ön hölgyem? Ha két mondatban kéne összefoglalnia magát, akkor mi volna az az információ, amit mindenképpen tudatni akarna velem? – Egyenlőre csupán puhatolózom az ismerkedés szintjén, végülis ez sem mindegy. Aztán meglátjuk, hogy mire jutunk együtt, mielőtt még elindulnánk az érintett ingatlanhoz. Nem látom megtörtnek, vagy gyászolónak az özvegyet, de könnyen lehet, hogy csupán elfojtja. Mint ahogyan én tettem annak idején Leticia anyja halálakor. Igaz, ott lényegében nekem kellett megölnöm a szeretett nőt, de gyilkosnak nem gondolnám magamat.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-12-08, 09:46Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Azt sejtettem, hogy a korunk hasonló lehet, na de azt nem, hogy ennyire. Mégis megnyugszom, amikor végül nem az derül ki, hogy ugyanabban az évfolyamban jártunk ide. Azért az kellemetlen lenne, ha még az is kiderülne, hogy netán ismertük egymást. A végén még valami közös emlék is a felszínre kerül, azt pedig nem igazán szeretném, sem a magam, sem az ő részéről. Így viszont talán kisebb esély van a dologra. Persze ettől még lehetséges, hogy az ő memóriája komolyabb, mint az enyém, ezt sose lehet tudni, de ha első körben nem villantam be neki, akkor talán második körben sem lesz majd így.
- Én egy évfolyammal feljebb voltam önnél, a 76-osban, ami persze nem jelenti, hogy nem futhattunk időnként össze. - persze a folyosókon és így megmaradhatott valamennyi, de nem igazán voltak közös óráink, főleg hogy nekem nem igazán volt közöm az olyan tantárgyakhoz, amikből egy auror igazán jeleskedik és egyébként sem voltam kifejezetten népszerű, hogy sokan ismerjenek. Egy viszont biztos, jobb lenne ezt a témát kevéssé boncolgatni és inkább foglalkozni azzal, amiért itt vagyok, azaz a férjem halálával, a közös nyomozással, amivel... majd elérjük, amit a boszorkány akar, legalábbis gondolom, még ha egyelőre pontosan nem is vagyok tisztában azzal, hogy ez mi is lenne. Nem tudom, hogy miért kell vele ismeretséget kötnöm, netán hogy nagyobb legyen a meglepetés, vagy a csalódás, amikor a másik felem... Nem tudom, hogy neki kell-e elvégezni a piszkos munkát, vagy majd a banya lesz, aki megteszi. Ha jól sejtem engem okkal nem avattak be a pontos részletekbe, ahogyan az exférjem halálának sem ismerem minden részletét. Így hitelesebben adhatom elő, hogy tényleg csak gyanakszom és nem tudom, hogy pontosan mi történt.
- Megvizsgálták igen, de semmi olyat nem találtak, ami maradandó lett volna, ami persze nem jelenti, hogy teszem azt egy szimpla taszító bűbáj nem volt benne a pakliban, bár varázslatnak sem találták nyomát a helyszínen. - na igen, pont e miatt zárták le olyan könnyedén az aurorok annyival, hogy baleset volt csupán, mert nem találtak komoly nyomokat. Ez persze nem jelenti, hogy esetleg ő ne találhatna valamit és hát nagyon remélem, hogy nem olyasmit lel majd, ami... gondot okozhat esetleg nekem is. - Természetesen. Én azóta... nem ott élek, egy kis hotelben szálltam meg, csak a boltba járok be, de a fenti lakrészt nem látogattam, bár az aurorok szerint már megtehetném, de... ezek szerint jól tettem. - na igen, ha ő is körül akar ott nézni, akkor mindenképpen úgy jobb, ha én elkerültem a lakást és persze láthatja rajtam, hogy én is szeretném tudni, hogy mi történt ott, ezért nem kérdés, hogy megmutatom neki a lakást, amikor úgy gondolja, hogy ez a lépés következik.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-11-28, 18:41Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  Nem izgat fel, hogy ennyire feszült, s nem az én tisztem vigasztalni sem. Megszokhattam már, hogy a szemtanuim fel vannak zaklatnak, az érzelmeket nekem távol kell tartanom magamtól, hogy objektíven lássak rá az ügyre, hogy független szakértőként hozhassak döntéseket. Ez nem mindig megy, valami módon előfordul, hogy én magam is érintetté válok, ám itt még nem erről van szó. A hölgy riadtnak fest, gyászt azonban nem igazán érzékelek rajta. Sokkal inkább azt látom, hogy a tehetetlenség nyomasztja, a zsákutcák hada, amelyből most még nem tud kikeveredni. Az én tisztem lesz az, hogy kiutat mutassak. Nem kell minden házasságnak perzselő szenvedéllyel lángolnia, meglehet ők takarék lángon lobogtak, s a férj elvesztése nem hagy mély nyomot.
- Igazán? A 77-es évfolyamban végeztem a hetediket, és kegyed arcról is ismerős, ha meg nem sértem. Elképzelhető, hogy egy évfolyamba jártunk? – A griffendélben mintha lett volna egy Ellie nevű lány, de miután több mint húsz év telt el, s igen kalandos életem volt, bőven elképzelhető, hogy tévedek, és már keverem a dolgokat. Ha úgy is volt, nem voltunk közeli ismerősök. Most elképzelhető, hogy mégiscsak összehoz minket az élet? Természetesen nem lehurrogni akarom, csupán mellőzheti az udvariaskodást, számomra nem szükséges a dícséret, vagy a felvezetés.
Értem.. Ettől függetlenül felmerülhet hirtelen jött rosszullét. Volt esetleg boncolás? Ha nem volt semmi megelőző kórtörténet, akkor mindenképpen érdemes ezen az úton is elindulni. Lelökték? Ha vannak is ellenségei, feltételezem, úgy intézték, hogy ne legyen egyértelmű. Mielőbb fel kéne keresnem a haláleset helyét, hátha maga az épület aurája képes nekünk dalolni a történtekről. – Nem fejtem ki, hogy a jósmágiával kapcsolatos látomásokra is szokásom hagyatkozni, ezt vagy kitalálja, vagy nem, lényegében számára nem fontos a módszerem.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-11-24, 20:23Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Feszült vagyok, de talán ezt foghatjuk arra is, hogy nehéz a helyzetem, hogy senki sem hitt nekem és persze, hogy meghalt a férjem, amit nem nyomoztak ki rendesen, mert nem hittek nekem. Persze számolnom kell azzal is, hogy ha olyan valakihez megyek segítségért, aki jól csinálja, amit csinál akkor egyből nehezebb dolgom lesz, mert könnyebben kiszúrhatja az esetleges turpisságot. Számolok is vele és igyekszem óvatos lenni, legalábbis amennyire a legbelső hang, amit elnyomok én és mindenki nem próbálja ezt felülírni. Hiszen az a belső hang valahol azt szeretné, hogy kiderüljön az ittlétem oka, hogy megváltozzanak a dolgok az életemben egyszer és mindenkorra, de az a belső hang sem erősebb, mint a külső, így igen nehéz lenne engedni neki.
- Nem jelent gondot, én is a Roxfortba jártam, ismerem már az itteni szagokat. - bár már-már illatoknak is mondhatóak, ha valaki megszokta őket. Nem hiszem, hogy direkt ablakot fogok nyitni, hogy kellemesebb legyen a levegő és egyébként sem ez most a legfontosabb. A helyemen maradok hát és csak csendben figyelem a tevékenységét, ahogyan figyel és minden bizonnyal fejben jegyzeteli, amiket mondok. Arra most nincs lehetősége, hogy bárminek is utána nézzen, ezzel tökéletesen tisztában vagyok, de most csupán annyi a lényeg, hogy egyáltalán akarjon foglalkozni az üggyel, azzal már eleve beljebb vagyunk. Végül is az a cél, hogy foglalkozzon velem, a halott férjemmel és persze lefoglaljam, amíg a banya az ügyeit intézi, hogy aztán kellően nagy ütést mérhessen rá... habár ezt sem tudom pontosan, de sejtem, hogy nem csak valami kedves csevejre szándékozna hosszú távon vendégül látni, hanem komoly céljai vannak azzal, hogy engem... lényegében ráállított.
- Rendben van. Pontosan... amik a tények, miszerint a férjem leesett a lépcsőn. Ez persze nem így volt, hiszen nem volt semmi zavaró a közelben, ezt tudom jól és nem szokása csak úgy leesni a lépcsőről. Nem találtam konkrét nyomokat, de én nem is vagyok nyomozó, mégis úgy vélem, hogy lelökték, sőt... még abban sem vagyok teljesen biztos, hogy az esésben halt meg. Nem olyan sok a lépcső és... azt mondták csak rosszul esett, az ilyesmi előfordul, de én akkor sem hiszem. - igyekszem összeszedni a gondolataimat, sőt ha igazán jól belegondolok még sejtem is, hogy ki tette. Én... azaz nem teljesen, a másik én. Ő tehetett arról, hogy az exünk a halálát lelje. Nem mondom, hogy nem érdemelte meg, mert egyébként nem igazán érdemelt volna más sorsot egyébként sem, de rémes belegondolni, hogy a vére lényegében az én kezemhez is tapad, még ha nem is konkrétan én tettem.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-11-17, 15:23Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Úgysem tudom kikapcsolni a nyomozó ösztöneimet, azok még álmomban is működnek. Az apró részletek talán azért sem kerülik el figyelemet, mert Látó vagyok, és a szembenálló személy rezdülései mellett az aurájának változása is szembetűnő tud lenni, ezért is jöttem rá annak idején könnyedén, hogy Anna álarca mögött már a banya rejtőzik. Ha nem is figyelek az ilyesmire tudatosan (bele is fájdulna a fejem), az apró bólintás, s törékenynek tűnő viselkedés szöget üt a fejembe. Mintha az érett, felnőtt nő stílusa mellett valahogy olyan kislányos maradt volna. Olyan, aki védelemre szorul, aki meg tud riadni, ha hangosabban beszélnek vele. A lovagiasságom mégsem neki, a személyének, csupán a helyzetnek szól. A lovagi kódex is úgy határozta meg, hogy mindaddig segítsünk a rászorulóknak, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, én pedig még a modern korban is ezeket a konzervatív elveket vallom. Az ivással kezdjük, az könnyed felvezetés, ráadásul át lehet vele hidalni a kínos csendet, ami az elején merülne fel, amikor még megfogalmazzuk a mondandónkat. Szívem szerint még egy szivarra vagy pipára is rágyújtanék, de látatlanban ezt nem teszem, hiszen ki tudja, hogy a hölgy mennyire allergiás az ilyesmire. Leteszem a kalapomat az íróasztalomra, és egy szemüveget helyezek fel az orromra, hogy egy hevenyészett jegyzetet dobjak össze, leginkább címszavakból.
- Ha dohosnak érzi a levegőt, nyisson ablakot nyugodtan, én már megszoktam, hogy itt mindennek többszázados szaga van. – Teszem hozzá mintegy mellékesként. Én magam nem pattanok fel, hiszen írkálok, ő pedig tud beszélni akár helyváltoztatatás közepette. Felpillantok olykor, hogy tartsuk a szemkontaktust, ám miközben beszél, olykor elkalandozok, és a sorsáról futnak a gondolatok az elmémben. Beleképzelni őt egy bizonyos élethelyzetbe, meglehetősen szubjektív dolog, de annyiból kell dolgoznom, ami most megadik. Nem léphetek az ő cipőjébe, hogy közel negyven évnyi információ alapján válogassam a nyomokat. Pedig bizonyos, hogy egy ilyen eset gyökerei mélyen a múltjában keresendők, ott vannak elásva.
- Ne hízelegjem hölgyem, nem az olimpiára készülök, hogy számítson a profizmus. Mindenesetre kedves, hogy hozzám fordult. – Mosolyodom el, noha egy gyászoló özvegyet nem szándékozom kinevetni. Leejtem a füzetkét az asztalra, s összekulcsolom az ujjaimat. – Akkor tegyen próbára, mintha én vagyok az első, aki meghallgatja asszonyom. Mi történt.. ön szerint?
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-11-14, 07:37Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aprót bólintok csak a szavaira. Na igen képmutatás... én most ezt teszem, de nekem ezt kell tennem. Az ő esetében nem várható el és tudom egyébként is ,hogy nem voltak kifejezetten közeli barátok, így aztán főleg nem várható el, hogy megjelenjen a temetésen, vagy olyan nagy gyászt mutasson. Az is meglepő, hogy egyáltalán készült valamivel, én aztán cseppet sem vártam el tőle effélét, ahogy másoktól sem. Már csak azért sem, mert ha rajtam múlik, ha tényleg csak rajtam múlik eszem ágában sem lett volna gyászoló özvegyet eljátszani.
- Hát persze, köszönöm! - biccentek végül, amikor már a szobába érve jobban is megnézem az új szerzeményt. Tényleg kedves tőle, bár lássuk be, hogy én és a bátorság nem igen vagyunk egy lapon említhetőek, még ha jó is lenne, de sajnálatos módon nincs így. Egy viszont biztos, nem is ezzel kell most foglalkoznom, nem az ajándék a lényeg, hanem az, hogy minél előbb elérjek valamiféle bizalmi viszonyt és minél tovább húzzam ezt az egész ügyet. Pedig nem tűnik éppenséggel rossz embernek, aki megérdemli, hogy a banya rajta köszörülje a... nem is tudom mit akar tőle pontosan, de az biztos, hogy semmi jóra nem számíthat kedvesség ide, vagy oda.
- Természetesen, köszönöm! - egyelőre helyet is foglalok, amíg tölt és persze ő is leül, csak akkor kezdek bele a mondandómba, ha már teljesen rám tud figyelni. Persze minden bizonnyal elég ügyes auror lehet és a figyelme is ez okból kifolyólag gondolom szerteágazóbb, de ettől még annyira én is odafigyelhetek, hogy ne kelljen egyszerre többfelé koncentrálnia.
- Tehát... amiről szó lenne. A férjem, azt mondták, hogy baleset érte, de én tudom, hogy nem erről van szó. A lépcsőnk egyáltalán nem olyan veszélyes és nem volt csúszós sem, de valami miatt nem hittek nekem és nem indult nyomozás, de azt mondják, hogy ön... sokkal profibb, mint a többiek. - nem teszem hozzá, hogy segítsen kérem, vagy valami hasonló, hiszen nem gondolom, hogy ilyesmit várna el tőlem. Egyszerűen csak remélem, hogy őt is érdekelni fogja majd annyira ez az ügy, hogy magától is kíváncsi legyen. Mégis csak egy aurorról van szó és biztosan meglepő, ha egy aurort ügyét nem vizsgálják ki rendesen még a felesége szava ellenére sem.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-11-09, 07:22Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Ha hívnak, hát jövök, és a nő igen kétségbesettnek tűnt, hogy minden elfoglaltságomat félretegyem. Veszélyes sorozatgyilkos után kutatok Londonban, aki afféle modern Hasfelmetszőként kegyetlen módszerrel írtja a gyengébbik nemet, ám mindez már-már mindennapos az én munkámban, mindig lesznek olyan alakok, akik miatt állandó őrként állhatnék a gyengék gyámolítójaként. Itt most meghoztam a döntést, és a fontossági sorrend nevében Bones özvegyének felkérését fogadom. Addig az utánzóra ráállítok egy különítményt, akik legalább a szabályzat szerint körbejárják a kötelező köröket, hogy majd ha felveszem a fonalat, legalább jelentéseket ne kelljen írnom.
- Köszönöm, hogy megérti. Gondoltam felesleges úgy tennem, mintha igazán ismertük volna egymást, holmi udvariasságból. A képmutatás megölheti a gyászt. – Vallom be férfiasan. Én is elvesztettem a feleségemet, sőt, én magam kell, hogy megöljem, és a saját példámból okulva tudhatom már, hogy nincs szükség ott lebzselő, de amúgy érdektelen tömegre. Természetesen nem tudhatok mindent, hiszen mások vagyunk, így bőven elképzelhető, hogy ő ezt nem veszi felesleges körnek. Ám Bones szegről-végről a kollégám volt, és ha az özvegy most engem kér, akkor már nem udvariasság, hanem alapvetés, hogy megtisztelem némi ajándékkal azon túl, hogy a tiszteletemet teszem nála.
- Oh, dehogynem. Remélem azért tetszik. – Érintem meg most ismét a kalapomat, ha már nem vettem le amikor találkoztunk. Azért túlzásba sem akarom vinni a hajlongást, nem egy szolgára, hanem segítőre van szüksége. Bár.. nem is tudom, hogy miért vagyok itt, nem sok derült ki a kérése alapján a levélből, csak hogy mint kémvadász, olyan minőségben szeretne beszélni velem. Nem várom el, hogy máris kicsomagolja, így látatlatlanban sem kell méltatnia, hogy mit kapott.
- Ritkán tartózkodom itt, a lányom is gyakorta a világot járja, így engem sem köt ide túl sok minden. – Még mindig a londoni házat nevezem otthonomnak, ahol Annával éltünk, lényegében a gyász már elszállt, de sosem fog teljesen eltűnni a komor falak közül. A banya örökösen nyomasztó árnya még most is rám vetül, akár egy sötét holló, les rám, készen arra, hogy lecsaphasson. A végzetet nem akarom elodázni, teszem a dolgomat, amíg a lélegzetemből futja. Addig szótlanul lépdelünk egymás mellett, nem fecsérelve üres locsogással terhelve a másik lelkivilágát. Nem kell lépcsőznünk, a földszinten van a lakrészem, s egy poros kulcsot halászok elő az iszákomból. Bőven meglett volna a lehetőségük kiköltöztetni innen, mégis fenntartották ezt nekem. Elfordítom a zárban a kulcsot, s a kattanás után előre lépek, hogy az esetlegesen felszálló port, vagy dohszagot én kapjam be. És nincs ilyen. A házimanók bejáratosak voltak ide, és naprakész a takarítás. Egy dolgozószobába jutunk, ahol rengeteg könyv van felpolcolva, fekete szatén bőrfotelek, és egy íróasztal olvasólámpával, s egyetlen helység nyílik innen, feltehetően valami hálóterem, mosdóval, fürdővel. Egyszemélyes, de kényelmes a maga módján. – Itt már nem tárolok semmi fogyaszthatót, de hoztam magammal egy francia likőrt, feltételezvén, hogy a hölgy is szívesen fogyasztaná. Édes, ám csípős. Megfelel? – A válltáskámból kerül elő a zöld-bordó cimkézésű ital, üvegpoharakat pedig könnyedén találok, ott ahol hagytam, pormentesen. Széttárom a karjaimat, a fotelek felé intve, foglaljon csak helyet ha nem mászkálna.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-11-03, 11:29Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nem késik, egy másodpercet sem, és igazság szerint meg is lepett volna, ha késne. Nem azt hallottam róla, hogy ő olyan típus. Nem vívott volna ki ilyen nevet és tiszteletet, ha nem megfelelő módon intézné az ügyeit és egy megbízható ember soha sem késik. Ebben hasonlítunk, hiszen én sem vagyok egy olyan típus, aki hajlamos a késésre, ám valószínűleg ennyiben ki is merül hasonlóságunk tárháza és erre hamar fény is derül, amikor megkapom az ajándékot. Azért mindenesetre meglep, bár talán annyira még sem kellene, hiszen jó eséllyel figyelmes férfiről van szó, vagy ez csak máz, amit kifelé mutat, mert a munkája kötelezi rá? Igazság szerint nem tudhatom és talán nem is kell tudnom, hiszen úgy sem az a feladatom, hogy megkedveljem, sőt az nem sokat segítene a feladatom elvégzésében.
- Jó napot! Oh bizonyára igen sok a dolga, nem vártam, hogy eljöjjön a temetésre, így is sokan voltak, akik tiszteletüket tették. - és egy pillanatra mintha meg is rándulna a szám széle, talán a fájdalmamat igyekszem leplezni a férjem elvesztése miatt, vagy a sok vendég nem volt ínyemre, mert nem éreztem úgy, hogy az exem olyan nagy tiszteletet érdemelt volna? Ezt azért nehéz lenne leszűrni, maximum én magam tudom a választ, hogy egyértelműen a második lehetőségről van szó. - Köszönöm! Igazán nem kellett volna. - kissé azért mégis zavartan veszem át az ajándékot. Másokban efféle nem merült fel, épp e miatt is olyan szokatlan, hogy valaki még erre is gondol. Itt azért a folyosó közepén nem kezdem el feltépni a csomagolást, esetleg majd egy nyugodtabb helyen igen, de most még nem lenne túl sok értelme, amúgy sem tudnám hová tenni a papírt és nem is venné ki túl jól magát.
- Hát persze, köszönöm, úgy mégis csak egyszerűbb lenne beszélnünk. - helyeslően bólintok, aztán a csomagot szorongatva indulok a férfi után. Fess és tisztelettudó, vajon miért akarja annyira a banya, hogy rossz vége legyen? Alice biztosan tud mindent a tervről és jó eséllyel mindent tud az indokokról is. Engem nem szoktak effélékbe beavatni, mert nem érteném meg, vagy csupán úgy gondolják, hogy rám úgy sem tartozik és nekem könnyebb is ha nem tudom. Követem hát, és csak amikor a szobába érünk akkor bontom ki a csomagot, hogy megnézzem mit is rejt, mert nem szándékozom megbántani azzal, hogy nem foglalkozom vele. És hát igen a kendő éppenséggel nem rám jellemző. Én és a bátorság... Valószínűleg ezért nem kaptam meg soha sem azt az élettől, amire vágytam, mert soha sem voltam elég bátor, hogy kérjem, vagy ne adj isten még tegyek is érte.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-10-30, 06:23Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  Csupán a név rémlik, Bones.. híres auror volt, sajnálatos baleset történt vele, ám ha jobban belegondolok, a mi szakmánkban nincsen ilyen. Ezt erősíti meg az özvegye, akinek a szép kézírással postázott levelében mégis valami máris kiüt a megszokottból. Nem az a kétségbeesés iratta vele a levelet, ami a szerető feleségre jellemző. Inkább a kiváncsiság, s a kétely, amely a bizonytalanságból fakad. Nem volt hát szerető házasság az övék? Ez most még mindössze feltételezés, engem mint kémvadászt azért fizetnek, hogy ott is nyulat lássak a bokorban, ahol csak kutyaszar van. Ebben az esetben egy zárt aktáról van szó, így hivatalos nyomozásról közvetlen bizonyítékok hiányában nem is beszélhetünk, noha a királynő közvetlen megbizottjaként még álmomban is auror vagyok, akinek egyetlen szavára amúgy lepecsételt ajtók nyílnak meg. Akkor is illetékes vagyok, és átvehetem az említett ügyet a helyiektől, ha amúgy erre nem lenne írásos parancsom. Sokan értetlenkednek, mivel vívtam ki ezt a kitűntetést, ám nem kell magyarázkodnom, a húsz hosszú év bővelkedett olyan esetekben, amelyeket ha egymás mellé teszünk, akkor Őfelsége egyértelműen rám gondolt, amikor egy különleges megbízottra volt szüksége a mágikus világban. A válaszlevelemben felajánlottam, hogy én keresem fel az özvegyet, ám ő ezt valamiért elhárította.. Mindenesetre nem volt érkezésem jelen lenni az elhúnyt temetésén, s az azt követő halotti toron, így amikor a nő mellé érek, a kalapomhoz emelem a kezemet, mintegy modernkori tisztelgésként, és az öltönyöm belső zsebéből egy apró csomagot nyújtok át.
- Üdvözlöm asszonyom. Fogadja részvétemet. Meg kell követnem, hogy nem lehettem személyesen jelent, ezt pótolandó adnám át az Önnek szánt ajándékot. – S remélem nem is veszi tolakodásnak. Ha már a toron nem voltam ott, akkor illendőnek érzem, hogy most pótoljam valahogyan. Egy díszkendőt rejt a csomagolás, amelybe franciául van hímezve az alábbi mondat: „Mindenki azt kapja meg az életben, amit elég bátor kérni.”. Ez afféle bátorító, ösztönző mondat, elég híres ahhoz, hogy felismerje a francia megfelelőjét, ami viszont rám jellemző. Összeütöm a bokámat, és bemutatkozom. – Philip Samuels, szolgálatára. Van egy kis lakrészem az intézményben, mutathatom az utat? – Intek előre a folyosók egyikére, hogy besorolhatunk egymás mellé, ha csak nem kívánna máris távozni, és pusztán találkozási pont volt a bejárat.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-10-28, 13:54Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Végül is igazuk van, ha nem tudom, hogy pontosan mi is az, ami miatt a bizalmába kell férkőznöm akkor sokkal könnyebb dolgom van, hiszen technikailag nem kell hazudnom, vagy legalábbis nem nagyot. Ettől még persze aggódom hiszen fogalmam sincs, hogy a fickó milyen alak és arról sem, hogy nem kell-e tartanom tőle, vagy neki tőlem, hiszen Alice megvéd ezzel tisztában vagyok, csak épp ő akkor is megteszi, ha nincs rá szükség. Megtanultam már kizárni őt, legalábbis ha eléggé koncentrálok és eléggé jól is csinálom el tudok titkolni előle dolgokat, de soha sem egyszerű és persze igen nagy kitartás kell hozzá, hiszen akárhogy is, de mégis csak egyek vagyunk.
A levelet néhány napja postáztam Philipnek. Látásból még valószínűleg ismer is, hiszen volt már rá példa, hogy a drága volt férjemnek bevittem valamit a Minisztériumba, sőt tavaly még azon az év végi összejövetelen is megjelentem mellette, bármennyire is nem volt semmi kedvem elmenni, de ott voltam és játszottam a kedves feleséget, mintha minden rendben lenne és a férjem nem egy iszákos alak lenne. Látásból tehát ismerhet, ha névről nem is, de a férjemet biztosan ismeri, azaz a volt férjemet, hiszen a kollégája volt. Ha nem is jól, hát maximum felületesen. Leírtam a levélben körvonalaiban mindent, hogy mint tudja Malcolm Bones a férjem, három hete halt meg és lezárták a nyomozást igen gyorsan azzal, hogy baleset történt, de én ebben nem hiszek és a segítségét kérem, mert ha igazam van, akkor akár én is veszélyben lehetek és nem tudom, hogy kiben bízhatok, róla pedig már igen sokat hallottam Malcolmtól is és az újságok is cikkeztek profin kezelt ügyeiről. Nagyon remélem, hogy ennyi elég lesz és hogy nem túlzottan elfoglalt ahhoz, hogy időt szánjon rám. Persze arra is számítani kell, hogy nem jelenik meg, vagy hogy esetleg nemet mond annak ellenére, hogy ide jöttem, de reméljük a legjobbakat.
- Oh nem köszönöm, város valakit. Ha minden igaz tudja, hogy itt vagyok. - mosolyodom el, amikor egy fiatalabb tanár szólít meg, hogy miben segíthet, miután már pár perce tétován ácsorogva várakozom az előcsarnokban. Itt lesz. Ha igazak a róla írt cikkek, ha tényleg olyan jó nyomozó és tényleg fontos számára, hogy igazságot tegyen, akkor itt kell lennie. És persze, talán ha nem így lenne, akkor már írt volna, hogy nem tud fogadni és feleslegesen ne is jöjjek ide. Reménykedem, mégis mi mást tehetnék így egyelőre?

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 29

TémanyitásTárgy: Philip és Eleanor - Első fejezet 2017-10-28, 13:27

***


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet

Vissza az elejére Go down

Philip és Eleanor - Első fejezet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Földszint :: Bejárati csarnok-