Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

Legfrissebbϟ Axel & Cody
  Today at 13:26
Cody Armstrong
ϟ Jane&Bastien
  Yesterday at 19:23
Jane Willow West


A hónap posztolói
Cody Armstrong
 
Gina Accipiter
 
Bexley Wildfield
 
Quinn A. Perold
 
Ivarn-vo Inor
 
Megan Smith
 
Corvus Flint
 
Jade Wilson
 
Rose-Neira Brooks
 
Viviana Rennes
 
Statisztika

Összesen 623 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Yedda Andrews

Jelenleg összesen 36557 hozzászólás olvasható. in 3349 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 24 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 19 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) Csüt. 2 Okt. - 17:29-kor volt itt.

Share|

Philip és Eleanor - Első fejezet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Hétf. 16 Ápr. - 16:38Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Ezt már feltették olyan kollégák is, akik nagyon a pályájuk elején járnak. A kérdés természetesen jogos. És mégis, a válasz pusztán a logikán alapul. Ha bárki komolyabban akarna ártani nekem, vagy a lányomnak, hát nem mindegy, hogy mennyire idegeskedek rajta? Nem mindegy, hogy milyen óvintézkedéseket teszek? Aki akar, igazán akar ártani nekünk, megteszi, mert megtalálja a módját. – Értem ezt arra, hogy hiába próbáltam meg elbújtatni a kislányomat, ott is megtalálhatták volna, így viszont hosszú évekre eltaszítottam magamtól, nem igazán élhettünk még csonka családként sem, viszont a következő kérdése alaposan meglep, hátra is tolom a homlokomon a kalapomat, hiszen most diplomatikusan lenne jó válaszolni, anélkül, hogy nagyon megbántanám.
- Ez nálam sosem működött így hölgyem. Mindenkinek a saját ügye a legfontosabb, és nem tehetem meg, hogy életekről döntök, hiszen ki vagyok én, hogy priorizáljak. Csak arról az ügyről mondok le, amiről nem tudok. – Hiszen ha el vagyok utazva, és egy nyomozás közepén tartok, akkor nem tudok mit kezdeni, kétfelé nem szakadhatok, de akkor is igyekszem sietni, hogy hátha még menthetjük a menthetőt.
- Ezt nem igazán értem. Akkor szeretett volna elválni, de a kötődés mégiscsak megvolt ahhoz, hogy ezt ne tegye? – Kissé talán úgy tűnik, mintha kívánta is volna a férje halálát, amely íly varázslatos módon tényleg bekövetkezett. No nem mintha most lelkiismeretfurdalást akarnék kicsiholni belőle, netán beismerő vallomást, hogy ő tette, egyszerűen érdekelnek a lelki mélységei. A vonat lassacskán zötykölődik, én pedig szívesen beszélgetek. Egyenlőre nem jött ki a sodrából, sőt úgy meséli mindezt, mintha nem is vele történtek volna ezek a szörnyű dolgok. Lehet hogy volt valaki, aki mellett állt, egy erősebb testvér, netán az édesanyja, aki segített, hogy ne omoljon össze lelkileg. Muszáj is megkérdeznem. – És Önnek ki segített ezekben a nehéz években? Nyilván erős nő, ezt el kell ismernem, netán volt valaki más is, aki további lelki támogarást nyújtott? – Próbálok tapintatos lenni, de meg kell érteni, csak úgy lehet teljes a nyomozásom, hogy ha mindent teljes körűen a kezembe helyez. Ehhez pedig meg kell lennie a kellő bizalomnak.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szomb. 14 Ápr. - 11:33Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Így azért sokkal nehezebb lehet. Nem tart attól, hogy valaki esetleg komolyabban is iriggyé válik arra, amit elért? - nem, nem kellene hogy érdekeljen elég óvatos-e, de lássuk be nem feltétlenül csak a rosszaktól kell tartania, hanem a mondhatni jóktól is és bármennyire is vannak aurorok, akik biztosan a jó oldalt képviselik elsősorban, attól még lehet köztük olyan is, aki azért mégis csak meg tudja közelíteni rossz oldalról is a dolgokat, hiszen az ember gyarló, ezt mindketten tudjuk. Főleg akkor ha a királynő feltétlen bizalmát élvezi, másképp nem igen ingathatják meg a pozíciójában, mint hogy komolyabban ellene törnek, netán megpróbálják besározni. Elég körültekintőnek kell lennie, ha nem akarja, hogy ilyesmi történjen, bár ahogy látom az lehet, ha egyszer még a saját lányát is az óvatossága miatt tartotta évekig távol magától.
- Ebben igaza van, de mégis gondolom igen sok fontos ügye van, vagy ön már megteheti, hogy válogat? - persze akkor felmerül a kérdés, hogy miért az én esetem kelti fel az érdeklődését. Talán csak mert én voltam, aki eljöttem személyesen, hogy tanácsot és segítséget kérjek tőle és ez elég ahhoz, hogy érdekelje az ügy, vagy lát valamit benne, bennem, ami miatt kíváncsivá vált. Ez utóbbi nem a legjobb hír, hiszen elsősorban az a cél, hogy megismerjem, elvonjam a figyelmét és így a banya könnyebben csaphasson le, amikor úgy ítéli meg, hogy itt az idő.
- Nem... nem is tudom. Tudja van, amikor bizonyos döntéseket nehéz meghozni még ha könnyűnek is tűnnek. Egyszerűen csak valahogy nem ment, talán idővel igen, ha ez nem történik meg. - sok nő van hasonlóan mérgező kapcsolatban, úgyhogy talán ez elég magyarázat számára. Meg aztán nem tehettem meg, hiszen szükség volt rá, mint kapcsolatra a hivatalból és nekem pont e miatt nem igen volt választásom, hogy elhagyjam vagy sem, a banya nem engedte volna akkor sem, ha nem volt éppenséggel jó ember. Szükség volt rá a céljainkhoz. És persze tudom szükség van a kérdésekre ahhoz, hogy többet tudjon az ügyről és el tudja dönteni, hogy mennyire bízhat meg bennem, netán nem én magam okoztam a férjem halálát. Éppen ezért kellenek a tökéletes válaszok, hogy még véletlenül se keveredjem gyanúba.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Vas. 25 Márc. - 8:35Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Valóban így van. Már számtalan alkalommal akartak kirúgatni, mert velük ellentétes morállal, mentalitással mégiscsak eredményeket tudok elérni, felmutatni. A királynő nem szokta megkérdőjelezni a döntéseimet, és lényegében ott sincs, amikor ítéletet hozok. Nem csupán nyomozó, döntéshozó is vagyok egyben, így.. sok az irigyem. – Biccentek, noha nem vágytam soha ilyen megkülönböztetett helyzetre. Csak élni akartam az életemet, valahogy úgy adódott, hogy kémvadász lettem, onnantól pedig megosztó személyiségnek vagyok betudható. Eleanorra alig emlékszem még gyerekkorából, de az biztos, hogy nagyon szépen öregedett meg. Velem ellentétben neki alig vannak ráncai, fiatal a járása, nem olyan megfáradt, mint én. A házasság talán nem viselte meg annyira, mégis érzek belőle valami vibrálást, belső riadtságot, amit még nem tudok hova tenni, hiszen rendkívül cserfes, vidám teremtésnek tűnik annak ellenére, hogy a férjéről csupán felületesen nyilatkzik.
- Nem azért teszem, mert bármit is kell. Azért, mert így a helyes. Ön most egyedül van hölgyem, és ha nem is érzi komoly veszteségnek, a halál érintése igenis közel van még, akár baleset volt, akár gyilkosság. Mindenképpen hatással lesz. – Elhárítom a bókját, szerintem kissé elkéstem vele, hogy Leticiának igazán jó apja legyek. Talán még számunkra pár jó év, de nem tudom csak úgy pótolni, ami elmaradt. Ezzel így kell megbírkóznom. – Ha ennyire nem volt vele jó, és még egy gyermek sem kötötte Önöket össze, hát miért nem hagyta el? – Ez most nem az a pont, amikor tapintatosnak kéne lennem. Ő jött hozzám el, hogy segítsek, és most még nyomoztatna is utána, tehát mégiscsak volt valami közös kapcsolódási pont. És fontos lehet megtudnom, hogy ha nem a szerelem, akkor mi volt az az érdek, netán üzleti megállapodás, ami miatt a feleség bizony feleség maradt. Egyértelműen onnan tudjuk kibontani a titok csomóját.
A vonat elindul, és mi száguldunk is London felé. Már amennyire ezt száguldásnak lehet nevezni, ugyanis meg fogunk állni addig minden kis faluban. Na igen, nem élek nagy lábon, hogy mindenféle expressz vonatokkal utazzak. Nem keresek rosszul, de a pénzem szinte teljes egészét lekötöm a Gringotts-ban Leticia számára egy amolyan letéti számlán, a lányomra írva a haláleseti rendelkezést.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Vas. 18 Márc. - 19:25Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- De... gondolom a törvények és a többi auror nem feltétlenül így gondolkodnak nem? - hát igen, azért lássuk be csak mert ő valakit felment a saját törvényei alapján mások még nem biztos, hogy egyetértenek vele majd és abból még csúnya dolgok sülhetnek ki. Kétlem, hogy szembe menne a feletteseivel, mert bár igen önállónak tűnik, de felette is állnak olyanok, akik meghatározzák a lépéseit. Vajon esetemben milyen morális törvények alapján döntene, ha tudná az igazat? Mondjuk én magam sem tudok még mindent a tervekkel kapcsolatban, de kétlem, hogy csak úgy szeme hunyna, de tudná, hogy közöm van a banyához, akinek köszönheti a felesége halálát nem igaz? Az ember azért mégis csak elsősorban önmagára gondol és a saját sérelmeit mindig előbbre tartja, mint más logikus morális törvényeket.
- Engem nem kell... megmenteni, csak a végére akarok járni egy esetnek, ha mások nem teszik, de ön már ezek szerint eldöntötte, hogyan éli az életét. Irigylem, hogy... bár ha lassan is, de végül sikerült kitalálnia mi önnek és a lányának is a legjobb. - hát igen lássuk be én nem tudok ilyen döntéseket hozni. Egyelőre még mindig csak sodródom az árral és történik velem, aminek történnie kell és nem feltétlenül én irányítok, de hogy ezt hangosan is kimondtam. Nem csoda, hogy hirtelen rázom meg a fejemet. - Ne is törődjön velem, beszélek össze-vissza. - mosolyodom el végül, miközben most már a vonat felé indulunk. Na igen, nem kellene ilyesmiket mondanom, de valahogy a fickó ilyesmit vált ki belőlem. A tekintete, vagy a szavai... vagy talán amit mondott magáról, hogy látó, lehet hogy ezek mind együtt képesek ilyen hatással lenni másokra?
- Csak egyet? - halkan felnevetek. Végül is azt már sejthette eddig is, hogy nem kötődtem olyan nagyon erősen a férjemhez. Nem minden házasság jelent erős kapcsolatot két ember között. - Kissé... hirtelen típus volt, vagyis nagyon könnyen elborult az agya, ha valami nem úgy történt, ahogyan ő akarta. Nem tudom, hogy ezt másokkal szemben mennyire engedte meg magának, vagy mennyire tudták róla, de otthon így volt. - ebből bár nem mondom ki nyíltan, de Philip akár sejtheti is, hogy a férjem nem volt éppenséggel a legkedvesebb ember. Igaz, hogy nem mondom szavakkal, hogy erőszakos típus lett volna, de ebből azért sejteni lehet, hogy nem mindig volt a legkedvesebb.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szomb. 10 Márc. - 19:11Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Nos igen, a motiváció igen fontos. Bizonyos esetekben a morális törvények fontosabbak az írottaknál. Ha egy gyermekét gyászoló anya végül igazságot szolgáltat, de így gyilkossá válik, akkor hajlamos vagyok szemet húnyni, és mint egy önálló bíró, olyan ítéletet hozni, amelyben felmentem őt.  – Ez csupán példa, de ebből már értheti, hogy a nyomozásom minden részlete igen fontos, s magamból kiindulva tudom, hogy csak mert valaki a rossz úton lépdel, még nem lesz következésképpen bűnöző. Amíg várunk a vonatra, ami most már pár percen belül várható, még beszélgetünk egy keveset. Engem is érdekel, hogy a nő miért akar ennyire megismerni, talán ettől látja a jövőbeni eredményeket, ha velem együtt gondolkozik.
- Én is csupán két éve vagyok ilyen nyitott. Rá kellett ébrednem, hogy nem az a megoldás, hogy távol tartom magamtól a felnőtt lányomat. Meg kell próbálnom kiélvezni a maradék időt, ami még jutott. Leticia tud magára vigyázni, és ha igazán bántani akarnák, akkor úgysem tudom megóvni. Akkor éljünk úgy, mint egy nagyjából normális család. Magamat ismerve pedig.. Ha még Önnek is segíthetek, mielőtt valami bajom esik, hát egyel több megmentett illető. – Vonom meg a vállamat, olyan vagyok, mint a háborús felcserek, csak még egy embert hadd vigyek ki a veszélyből. Nem várok viszonzást Eleanortól, hogy ugyanígy kitárulkozzon, hiszen nem ugyanazok történtek vele, mint velem, ráadásul ő most inkább a bűnűgy miatt érdekes, nem pedig a magánélete kapcsán. Ha bűnügyet is mondok, hivatalosan ugyan csak baleset, ám én minden esetben adok a gyanakvásnak, hiszem ha már egy laikusnak nem stimmel valami, akkor én könnyebben fel tudom lebbenteni a függönyt. A vonat viszont már hallatszik, ezért gyorsan fizetek, s megvárom, míg a hölgy is készen áll, hogy visszasiessen velem az állomásra. Pár pillanat múlva már fent is vagyunk. Mivel itt nincsen elsőosztály, ezért simán beülünk egy átlagos, de üres kabinba, ott vele szemben foglalok helyet az illem alapján.
- Ha mondania kellene egyetlen dolgot, amit nem igazán kedvelt a férjében, mi volna az?  – Kérdezek rá, hiszen ha valami Eleanornak szúrta a szemét, azzal mások ellenszenvét is kivívhatta az illető, és én most éppen erre vagyok kiváncsi.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szer. 7 Márc. - 11:31Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Igen, azt hiszem igaza van. - csak élnie is kell az embernek ezzel a második eséllyel, az ugye nem utolsó dolog. Hogy én képes lennék-e rá? Egyszerű a válasz... nem, hiszen nem hiszek önmagamban és a helyzetem sem épp olyan, amiben csak úgy változtathatnék. Az én esetem más, mint az övé, főképp hogy konkrétan nem tettem semmit sem én magam mások ellen, viszont van közöm olyasmihez, amit más tett és fog tenni, hiszen akármennyire is jó útra tért az előttem kávét iszogató férfi, nem tehetek az ellen semmit, hogy a banya rá pályázik és biztos vagyok benne, hogy nem lenne esélyem se lebeszélni erről, csak annyival, hogy jó ember. Egyébként is valószínűleg pont e miatt van veszélyben.
- Ön igen sokat tud az emberekről és a változásokról, amiken átmenne. Amikor nyomoz is így áll hozzájuk? Úgy értem a gazembereket sem ítéli el azonnal a tetteik után? - végül is auror, az a dolga, hogy elkapja azokat, akik rosszat tesznek, hogy kiderítse mi miért történt és nem mindig tud az ember objektív lenni. Van, hogy az érzelmei elragadják, mint ahogyan annál a nőnél is, ahol látta meghalni. Biztosan nem tudott hideg fejjel utána járni a rá támadóknak, ha egyszer személyesebbé vált a kapcsolat, még ha nem is ismerte jól. Vagy gondolom, ha valami baja esne a lányának, aki láthatóan igen fontos neki... hát kétlem, hogy átgondolt és megfontolt nyomozással tudná végigvinni az ügyet. Ezért is vagyok én más, hiszen nem vagyok túlzottan ideges a férjem halála miatt. Persze sajnálhatnám, valamilyen szinten így is van, de nem volt annyira jó ember és még csak nem is szerettem különösebben, hogy ez a sajnálat erőteljesebb gyászt válthasson ki belőlem.
- Nem, dehogy zavar, csupán... én nem vagyok olyan nyitott, mint ön és nem egyformán éljük meg az életünk kihívásait. - épp ez a nagy gond, hogy nem zavar és nem kellene hogy érdekeljen sem a véleménye, sem a gondolatai. Jobban járunk, ha tényleg felszállunk arra a vonatra, hogy a cél felé igyekezzünk. Ott is van még bőven dolgunk, így viszont az út során csak még jobban megismerem, ami egyelőre úgy érzem, hogy nem sok jót hoz. Szimpatikussá vált rövid idő alatt is, pedig nem kérdés, hogy veszélyben van, aminek én leszek az okozója, vagy... az rajtam keresztül Alice. Ezért is nem szabadna megkedvelnem túlságosan.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 2 Márc. - 19:04Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Azt hiszem mindenkinek jár második esély. Harmadik talán nem, de második mindenképpen. Legalábbis azoknak, akik nem olyan vérszomjas, alávaló dolgot műveltek, ami már szétszakítja a lelküket. – Ide értem a szándékos gyilkosságot, de talán mást már nem is. Hiszen lopni, hazudni, másokat tönkretenni bizonyos motivációkból felmerülhet, ám mindenki valamiért teszi ezt, és megváltozhat, ahogy én is tettem. Valakit a vallás vezet vissza a jó útra, ám én mindig is ateista vagyok, egyszerűen a hitem egyedül a szeretteim felé nyilvánul meg, s abban, hogy a tiszta cseledetekkel igazán előre lehet vinni a világot. Ám akkor és ott útonállóként leszámoltam az életemmel, s valami mást fogadtam meg, ami alól közel húsz éve nem adtam magamnak feloldozást. Én már csak ilyen komolyan veszem azt a kimondatlan esküt is.
- Elhiszem madame, hogy így megleptem, ellenben ha belegondol, minden végletes elhatározásnak valamilyen hatásaiban ellentétes kiváló oka volt. Például ha valakivel valami nagyon rossz történik, elképzelhető, hogy ő maga akar a jövőben a világban olyan szerepet betölteni, amivel ezt mások elkerülhetik. És láttunk már ellenpéldákat is, valakinek mindene megvolt, és pusztán unalomból lépett a sötét útra, hogy izgalmasabb legyen minden.. – Nem akarok mindenben ilyen okosnak tűnni, hiszen még csak Hollóhátas sem voltam, ám a több mint húsz évnyi kalandozás a világban igenis olvasottá, szakavatottá tett. Szeretem Dumas regényeit, a hősi virtusokat, a párbajokat, ám a való élet gyakorta mégis másról szól, leginkább a reménytelen küzdelemről, az értelmetlen, gyarló halálról, ám mégis, szilárdan hiszem, hogy ha én már nem leszek, Leticia meg fogja tudni állni a helyét. – Úgy vélem, hogy mindazonáltal, hogy felkért, mégiscsak zavarja a társaságom. Higgye el, nem fogom bántani, bármi is történt a múltjában. Nem tisztem hölgyek ellen törni, kivéve ha már menthetetlenek, és kegyed semmiképpen sem az. Ha úgy véli, hogy egyszer elmondaná a titkát, készséggel állok rendelkezésére. – Nem akarok túl hivatalosnak tűnni, ám muszáj, hiszen a közös iskolai múlt nem jogosít fel bizalmakodásra. Végzünk a kávéval, és elindulunk a pályaudvar felé, miután fizettem.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Hétf. 26 Feb. - 8:50Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Akkor szerencsés, hogy kapott egy második esélyt. - na igen irigylem a fickót, hiszen végül is bár voltak tragédiái, de jelenleg egészen jó élete lehet úgy, hogy rendben van a lányával. Na persze nem jó arra gondolni, hogy ezt pont én szándékozom tönkre tenni, de hát... nem igen tehetek mást, ha egyszer nincs választásom. Csak meglepő, hogy úgy kitárulkozik nekem, mintha ezer éve ismerne.
- Igen, én is így gondolom. - aprót bólintok. Talán lehetnék erősebb, küzdhetnék az álmaimért, de Alice... kétlem, hogy hagyná, ha ő mást akar. Az én életem már csak ilyen. Egyszerűen így alakult és valószínűleg nem is igen tehetek semmit, hogy ez változzon, csak épp az okokat nem köthetem a fickó orrára. Az viszont pont e miatt is lep meg, hogy ő milyen részletekbe avat be az életével kapcsolatban. Igen, kikerekedik kissé a szemem és nem is csak azért, amit mesél, hanem azért, mert egyáltalán elmeséli ezt nekem. Különös dolog, hogy ilyen nyíltan kezeli ezt az egészet. Vajon mindenkinek gond nélkül mesél a sötét múltról, amit az ember első ránézésre nem feltételezne róla, hiszen megfontolt, fegyelmezett alaknak tűnik.
- Ezt... nem gondoltam, mármint ne gondolja, hogy elítélem a múltja miatt, egyszerűen csak nem nézném ki önből. - na igen, tényleg meglep, de még mindig főleg az a tény, hogy mindezt csak úgy az orromra köti, pedig még csak nem is ismer annyira. A fenébe is, nem kellene megkedvelnem és főleg nem kellene szimpatikusnak találnom, hiszen tudom jól, hogy a banya akit kinéz magának azzal semmi jó nem történhet. Nem is értem magamat, hogy miért kérdezek, vagy foglalkozom az életével, amikor maradnom kellene a tárgyilagos viszonynál, ahol csak a tényekre hagyatkozunk. - Azért erre kevesen képesek, mármint... ilyen nagy váltásra. - bököm ki végül csendesen, a kávémat figyelve, amit közben sikerül beszerezni. Nem sokára megy a vonatunk és igen kissé talán kényelmetlenül fészkelődve pillantok fel a nagy órára az állomáson. Feszengek nagyon is. Nem kellene ezeket a részleteket ismernem, úgy sokkal könnyebb dolgom lenne, hiszen ennek az egésznek semmi jó vége nem lehet.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Kedd 20 Feb. - 17:07Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Hogyne csak kissé későn. Igaz, jobb később, mint soha. Leticia is már azt szeretné, ha normális család legyünk. – Nem is tudom, hogy miért tárulkoztam ki ennyire. Végülis ha valaki kérdez, szívesen válaszolok, már nincsenek titkaim. A lányom felnőtt nő, nem titkolhatom el a létét, sőt, megvédeni sem, ha nem vagyok ott, úgyhogy kár úgy tenni, mintha még kicsi gyerek lenne, akinek a gondját kell viselnem. Persze együtt fogjuk tölteni az ünnepeket, én fogom csinálni a karácsonyi menüt is, amivel biztosan meglepem majd.
- Hogyne, ezeket nem is feltétlenül kell erőltetni. Nem mindenki hajlandó felvállalni mindezt, maguk az álmok is szépek tudnak lenni. – Tulajdonképpen már maga a társalgásunk is olyan szürreállis, mert gyakorta minden mondatunkon vállat von a másik, ezen sikerül elmosolyodnom. Olyan, mintha győzködni akarnánk egymást, de nincs elég erőnk, akaratunk hozzá, ezért annyiban is hagyjuk.
- Magányos farkas voltam, sosem csapatban cselekedtem becstelent. Ám egyszer egy erdőszélen találtam egy fiatal nőt, brutálisan összeverve, megbecstelenítve. Auror volt, és egy banda után nyomozott, akik azonban csapdába csalták, leszámoltak vele. Rólam azt hitte, hogy valami kolléga lehetek, mert odamentem, hogy segítsek, noha már haldoklott. A kezembe nyomta a fegyvereit, ezeket itt. – Mutatok a párbajtőrre, s a pisztolyra, amik az övemben csüngenek, de vezetés közben a hátsó ülésre szoktam őket helyezni. – Megkért, hogy vegyem át a helyét, hogy ez mással már ne történhesen meg. Én pedig megtettem. Felkutattam őket, és bár furcsán hangozhat az én számból, hogy felelősségre vonjak bárkit is.. Véres harcba torkollott a dolog, amit azóta is bánok, a bosszú vagy a gyilkosság számomra sosem volt út, ám elgondolkoztatott. Számot vetettem a saját életemmel is, jelnek vettem, hogy meg is előzhetőek mindezek, vagy tompíthatóak az emberi fájdalmak. És most itt vagyok. – Oldalt pillantok, szürkés szemeim megállaopodnak az ő kékjében, most biztosan megvan rólam a véleménye, hiszen egy ex-bűnözőt kért fel nyomozónak.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Csüt. 15 Feb. - 16:46Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Igen, gondolom a szülők hajlamosak dönteni a gyerek helyett úgy gondolva, hogy csak nekik lehet igazuk, de ha végül beismerte, hogy téved... az azért mégis csak számít. - persze ezt nem mondta, de attól még könnyen lehet, hogy végül vállalta, hogy rosszul gondolta a dolgot és hogy mégis csak bocsánatot kért és persze az is lehet, hogy még mindig ugyanúgy gondolja egy cseppet sem hibázott, én pedig nem ítélhetem el, vagy meg. Végtére is szülők nélkül nőttem fel, azóta pedig hogy a banya kivett az árvaházból szépen döntött helyettem mindenben, ahogyan Alice is hajlamos helyettem dönteni és cselekedni is, mert ő erősebb és jobban tudja és mostanra már el is fogadtam, hogy talán így is van. Mondjuk, ha a fickó lánya hasonló, mint amilyen ő maga, valahogy kétlem, hogy könnyedén elfogadta volna, hogy félre lett tolva.
- Nem tudom... tudja ehhez elhatározás kell és ambíció, bennem pedig ezek egyáltalán nem biztos, hogy meg vannak. - vonom meg a vállamat, felvállalva, hogy nem vagyok én olyan erős, vagy határozott, mint amilyennek lennem kellene egy ilyen komoly lépéshez. Az a helyzet, hogy sosem voltam kifejezetten erős jellem és ez az idő előrehaladtával csak még rosszabb lett, hiszen így már végképp mások döntenek helyettem, nincs rá szükség, hogy önállóbb legyek. Nem is tudom, hogy egyáltalán menne-e, de attól tartok, hogy nem valószínű és hogy teljesen új életet kezdjek... ez ugye eleve nem az én döntésem.
- Útonálló? Erre tényleg nem gondoltam volna, de aztán mi történt? Miért döntött úgy, vagy mi miatt, hogy ilyen gyökeresen változtat az életén? - azért ez nem kis dolog és hiába jutunk el közben a kávézóba, láthatja rajtam, hogy érdekel a története, hiszen igen nevezhetjük elég nagy pálfordulásnak, hogy a rossz oldalról a jóra állt. Vajon hogyan volt képes rá? Én nem hiszem, hogy meg tudnám tenni, egyszerűen nem vagyok alkalmas rá, hogy ilyen nagy és komoly döntéseket hozzak, de úgy tűnik, hogy ő egyszerűen át tudok lépni önmagán és végül családja lett, lánya és valahogy minden jól alakult, vagy legalábbis jobban, hiszen annyit tudok, hogy a felesége már nem él és azt is, hogy a banya minden áron rá pályázik, aminek szinten bizonyára jó oka van, még ha ezzel nem is vagyok tisztában.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szomb. 10 Feb. - 14:12Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Én úgy éreztem, hogy nincs más választásom. Nem gondoltam bele, hogy ő ezt talán máshogy akarná. Gyerekként kezeltem, akinek az apja mondja meg, hogy hol a helye. – Na és persze nem az oldalamon, hogy így védjem meg, de ez már más kérdés. A nővel egészen jól el lehet beszélni, nem csak az ügyben, hanem mintha meg is akarna ismerni. Tényleg olyan, mintha valami ügyvéd lennék, akit felbérelnek, ezért tudni akarják a motivációit is. Meglep, hiszen a legtöbben szótlanul várják, hogy tegyem a dolgomat. Talán az, hogy hasonló korúak vagyunk, nem okoz generációs különbségeket, ezért jól el tudunk beszélgetni, és így akár segíthet is az ügy felgöngyölítésében. Nem lep meg, hogy ki tudom belőle húzni a legtitkosabb vágyát, végtére is nem szó szerinti auror vagyok, inkább mugli szóval élve mentalista, aki az emberi viselkedésből dolgozik, s a látomásaim, amik nagy ritkán rám törnek, ezt bőven ki tudják egészíteni.
- Na ugye.. Ám ne becsülje le magát, a kor mint olyan, szubjektív. Az új varázslatokat kifejleszteni mindig is különlegességnek számít. Ráadásul azon túl, hogy a korosodó cseppet sem vonatkozik egy ilyen fiatal hölgyre, mint Ön, és ha úgy véli, hogy a minisztériumba nem kellene, hát a boltját alakítsa át, saját gyártású varázslatokkal adagolva a különféle tárgyakt. – Ez csupán felvetés a részemről, ám mivel én magam is közel két évtized után váltottam, nem csoda, hogy ha vele kapcsolatban is ez merül fel.
- Ez.. bonyolult. Tudja Eleanor, mugli családban nőttem fel, az apám szíjjal vert, amikor furcsa dolgok kezdtek körülöttem lenni. A Roxfortot ugyan elvégeztem, de gyakorlatilag árvaként, mert haza nem mehettem, nyaranta az utcán aludtam, mert még az igazgatónak sem mondtam el, hogy nem vár rám otthon senki. A tandíjat mindenféle adományokból, segítségből szedtem össze, vagy loptam is ha kellett. A Roxfort után pedig.. Nem találtam önmagamat, nem volt hova mennem, ezért.. rossz útra tértem. Útonálló lettem, és hol lopással, hol szép szavakkal szereztem meg a pénzt, amire vágytam. Aztán.. – Veszek itt egy levegőt, hiszen lehet, hogy untatom, ezért ha nem szükséges, nem biztos, hogy folytatni akarnám, lehet, hogy már így is csalódott bennem. Ám a végállomás nyilvánvalóan az lesz, hogy a királynő lovagja vagyok, amolyan személyes kegyelt, akinek a sikerességi rátája közel száz százalékos. A sikertelent mint tudjuk, pont Anna jelenti. És ezért az az én keresztem. Leülünk a kávézóban, én magam csupán egy feketét rendelek, miután a hölgy már leadta a saját kívánságát.

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Csüt. 8 Feb. - 11:48Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Ha meg akarta védeni a lányát és ezért tette, akkor szimplán nem volt más választása nem igaz? Legalábbis, haj ól értem a dolgot. - teszem még hozzá, hiszen nekem nem szabad ismernem a történetét, csak annyit amennyit épp most mond el, a többi nem kimondottan tartozik rám egyébként sem, hiszen csak most találkoztunk és ő segít nekem, nem nekem kell foglalkoznom az életével. Persze azért tudok róla egyet s mást valójában, de a banya igazából engem jóval kevésbé avatott be, mint Alice-t. Érthető, hiszen nekem ez az egész így is nehezemre esik. Egyszerűbb lett volna, ha eleve Alice jön, de valószínűleg rajta ez a fickó könnyebben átlátna, főleg ha már efféle képességek birtokában van. Ezért vagyok én itt és ezért tudok annyira keveset az ügyről. Így hitelesen vagyok tudatlan.
- Nem hiszem, hogy mindent helyre lehet hozni és ahogyan telik az idő mindig egyre nehezebb. - vonom meg a vállamat, ezúttal tényleg őszintén vallva. Végül is megtehettem volna, hogy megpróbálok ebből az egészből kimenekülni, új életet kezdeni az után, hogy az egyetlen férfi, akit tényleg szerettem és aki tényleg védeni akart meghalt, de nem tettem, mert gyáva voltam és túlságosan gyenge. Azóta pedig egyre nehezebb bármit is tennem, egy idő után pedig az ember már úgy érzi, hogy esélye sincs változtatni az életén és talán... ha addig nem tette akkor már nem is érdemel meg új esélyt.
- Új varázslatok kifejlesztése. - vágom rá hirtelen, ezzel még önmagamat is meglepve. Lesütöm a pillantásomat és inkább az útra szegezem a tekintetemet, aztán csak sóhajtok egyet. - De... nem épp a magamfajta korosodó boszorkányokra nulla tapasztalattal kíváncsiak a Kísérleti Bűbájok Osztályán és a boltvezetéssel sincs gond, szeretem csinálni. - teszem aztán hozzá, mielőtt megpróbálna meggyőzni róla, hogy legalább próbáljam meg. Ez nem így megy és egyébként sem rajtam múlik, hogy mivel próbálkozom, vagy mivel nem. Egyszerűen nem is engedné a banya sem, hogy ennyire önálló életem legyen, meg aztán ha sikereket érek el, akkor nincs szükségem Alice-ra, ezt pedig ő se különösebben tolerálná.
- Akkor miért létezik a szó: átlagos? Mégis csak vannak, akik átlagosak, akik nem kiemelkedőek semmiben sem. - rázom meg a fejemet. Nem gondolom, hogy igaza van és persze ha valaki kiemelkedő a többség sosem találja meg, hogy miben kiemelkedő, ezért megmarad az átlagos életénél élete végééig. Nem mindenki ér el nagy célokat és álmokat, sőt a többségnek ez nem sikerül. Azért hálás mosollyal fogadom el a segítséget, amíg kikászálódom a kocsiból. Nem szoktam hozzá az az igazság az efféle utazáshoz, úgyhogy elkél a segítség.
- Ön mindig is tudta, hogy mi az, amiben igazán kiemelkedő? Hogy auror akar lenni? - szegezem neki a kérdést, miközben a kávézó felé tartunk. Irigylésre méltó, ha ő megtalálta a hivatását, vagy egyáltalán biztos abban, hogy tényleg ez volt az élete tökéletes végállomása? Az ember egyáltalán mikor lehet biztos benne, hogy jó útra lépett?

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szomb. 3 Feb. - 8:38Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Igen, az volna, csak éppen előfordul, hogy a saját önzőségemmel mások helyett döntök. Leticiát eltaszítottam magamtól, mert meg akartam védeni. Holott együtt is tölthettünk volna éveket, olyan éveket, amelyek talán veszélyesek, de szeretben telnek. – Ezen nincs mit szépíteni, Leticia már felnőtt, úgysem lehetek állandóan mellette, így őszintén bevallhatom, hogy mi történt. Nem szoktam így bevonni senkit az életembe, de Eleanor kedves a maga módján, és kérdezget, holott a koronatanuk legtöbbször a saját dolgukkal vannak elfoglalva. Itt viszont teljes értékű társalgás folyik.
- Mondjuk úgy, mindig van esély arra, hogy rendbehozzuk a dolgainkat. Úgy vélem Eleanor, hogy valami nyomasztja, amit nem akarok feszegetni, de Önnel tartok, oldjuk meg a helyzetet. – Még ha baleset is volt, a nő nem nyugszik bele, s ez nekem is felkelti az érdeklődésemet. A halálesetek a legtöbbször nem a véletlen művei, és nekem jó szimatom van ahhoz, hogy kitaláljam a mások számára alig látható összefüggésekből, hogy mi is történt valójában. Sőt olyan is akadt már, ahol rájöttem a gyilkos kilétére, mégis, a morális döntés az volt, hogy futni hagyjam, mert jó oka volt rá, hogy megtegye azt a szörnyűséget. Valamikor a saját törvényeink előbbrevalóak a királynőénél, akit egyébként híven képviselek.
- Sosem késő pályát módosítani. Az alapvető érzékek előbbrevalóak a tanultaknál. Akkor hát..? Mi az, ami igazán érdekli? – S ami felé vitte az élet, hiszen azt említi, hogy másfelé sodorta az élet. Egyértelműen jól szituált nőről van szó, de azt állítja, a komoly pályák elkerülték. Akkor hát mivel foglalkozik? Mármint a vegyesbolton túl. Igen, ott tulajdonos, és eladó, de kétlem, hogy itt megáll a tudománya. Mindenkinek van hivatása, még ha nem is műveli azt pénzért.
- Ez igaz, de erősségei akkor is vannak. Az a szó, hogy átlagos, lényegében nem létező fogalom. Ha belegondol, amikor kiadnak egy körözési rendelvényt, próbálnak a hangsúlyos külsőségekre figyelmeztetni. Így van ez a belsőnkkel. Vannak kiemelkedő tulajdonságaink, készségeink. – Fordulok oldalra vezetés közben, s bekanyarodok a falucskába, ahol a pályaudvar környékén valóban látok egy nyitvatartó étkezdét. De előbb váltsuk meg a jegyeinket. Kisegítem a nőt a kocsiból, miután megálltunk, s bezárom az autót. Nincsen tömeg a váróban, pillanatok alatt végzünk, így irány a kávézó.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szomb. 27 Jan. - 15:02Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Tehát van egy lánya, akkor így már érthető, hogy a szeretetet tartja fontosabbnak. - mosolyodom el, még ha épp csak egy pillanatra is, hiszen ez azért nem épp könnyű számomra. Nekem is lehetett volna gyerekem egyszer régen, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan alakulniuk kellett volna, hiszen én elveszítettem őt, még ha nem is az én hibám volt, csak egyszerűen túlságosan fiatal voltam akkor még és valószínűleg nem voltam alkalmas arra, hogy gyermekem legyen. Furcsa dolog, hogy alig tudok valamit a fickóról, mégis az a dolgom, hogy lényegében tőrbe csaljam. Nem mondom, hogy nem kellemetlen érzés, na de mégis mit tehetnék, ha egyszer így alakult és ha egyszer most ez a dolgom? Nem igazán tehetek semmit, ha a boszorkány a vesztét akarja. Talán jobb is lenne minél kevésbé megismerni, mert csak annál rosszabb érzés lenne tudni, hogy jó eséllyel nem lesz szegénynek jó vége.
- Pedig ennek ellenére segít nekem, azt hittem, akkor jó embernek tartja magát. Ugyanúgy elküldhetett volna, mint a többi auror, aki már lezártnak tekintették az ügyet. - na igen, azért rendes tőle, hogy mégis segít, pedig nem tartja magát jó embernek, pedig akinek fontos a család az én szememben mégis csak az. Pedig tényleg nem kellene szimpátiát éreznem iránta, abból nem sok jó sülne ki, ha túlságosan kötődni kezdenék valakihez, akinek biztos, hogy nem lesz jó vége, még ha nem is ismerem a banya pontos terveit vele, de ha ő egyszer kiszemel valakit, akkor egyértelmű, hogy azt nem puszta jó szándékból teszi.
- Oh hát én nem varázsolok túlságosan gyakran, csak tudja, ha szükség van rá, bár itt az iskolában a cselekvőbb mágiákból voltam kiemelkedő, bűbájtanból és sötét varázslatok kivédéséből. A tanáraim szerint komolyabb pályára is elmehettem volna, de.. valahogy sosem úgy jött ki a lépés. - meg aztán sose volt hozzá önbizalmam és persze nem is illett volna hozzám egy komoly pálya, mint mondjuk az auror lét, pedig a tanulmányaim alapján akár még az is beleférhetett volna. Mégis, sosem voltam elég erős ahhoz, hogy higgyek magamban és tényleg megpróbálkozzam valami hasonlóval és persze a banya mindig is irányította annyira a lépéseimet, hogy ne hagyja, hogy más irányba menjek, mint amit ő kijelölt számomra.
- Én nem... nem mondanám, hogy lebecsülöm magamat, inkább csak reális vagyok. Nem lehet mindenki különösebben kiemelkedő. - vonom meg finoman a vállamat. A tükör kérdésre nem is reagálok, hiszen épp az elevenemre tapint vele. A tükörből számomra semmi jó nem tekint vissza, leginkább csak Alice, aki sokkal erősebb és több nálam. Én sosem voltam olyan, mint ő, de hát azért van hogy megvédjen engem és segítsem, hogy erősebbek lehessünk együtt.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 19 Jan. - 17:58Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Igen, talán, de én nem a hivatomtól vártam. A néhai feleségemtől, és mostanság a lányomtól. Nem a katedra számít, hanem a szeretet, még ha ez giccsesnek is tűnik így kimondva. – Annak idején Annával igazi szerelmes párt alkottunk az életben, és a munkában is, a halála után úgy véltem, Leticiának az a legjobb, ha távol van tőlem, védelem alatt, de rá kellett volna jönnöm, hogy így viszont nem vagyok az apja. Kockázatot vállaltunk volna ugyan, ám együtt lettünk volna. Azt az időt már senki nem adhatja vissza, és még ha most el is kezdjük az egymásra találást, jelentős hátrányból indulunk.
- Nem hiszem. Magamból indulok ki, és ez rendszerint súlyos tévedésekhez vezet. Nehéz magamat mások helyzetébe beleképzelni, s ez az alapja az empátiának. Szeretnék segíteni, de a magam önző módszereivel ezt el szoktam rontani. Így.. egy szóval kimondva. Nem. – Érdekes, hogy így visszakérdez, holott a szemtanuim, informátoraim, csupán a kérdésekre válaszolnak, de valamiért Eleanor meg akar ismerni, mint embert. Nem csak mint nyomozót, hiszen ezeknek a témáknak a taglalása már végképp nem tartozik a tárgyhoz. Holott az ő szeme körül nevetőráncocskák utalnak arra, hogy egykor vidám volt a természete, és az ajkai melletti gödröcskék is vidor fintorba fordulhatnának, csak valamiért a nő nem hagyja ezt. Jelenleg a gyász az indok, noha kezdem összerakni, hogy nem csupán nem volt boldog, kifejezetten taszította az elhunyt.
- Az auror csupán egy általános, összesítő hivatás. Kémvadász vagyok, és szeretem, ha nem kényszerülök rá arra, hogy a mágiára támaszkodjak. Egy bestia ellen nem túl jó dolog azon izgulni, hogy elég gyorsak vagyunk-e, hogy pálcát rántsunk, vagy hogy megfelelő varázsszótagot idézzünk fel. A jó öreg ösztönöket nem helyettesítheti semmi. Kegyed milyen mágiában van otthon leginkább? – Kérdezek vissza, olyan kis kedves arca van, elsőre bűbájtanra tippelnék, ám ez az általánosítás mindig rossz vért szül, ezért nem bízom rá magamat. Elindulunk hát az erdei úton a kocsival, a falut gyorsan el fogjuk érni, majd ott leparkolom a kocsit. Az időt elnézve még kényelmesen odaérünk, a hölgy lehet, hogy éhes, hátha találunk valami kávézót a pályaudvar környékén.
- Ms. Bones, ha nem haragszik meg, de eddig úgy fest, mindenben alábecsüli magát. Miért? Ha tükörbe néz, rossz tapasztalatok köszönnek vissza? – Pillantok oldalra, gyakorlott vezető vagyok, nem kell attól tartani, hogy netán elvesztem az uralmamamat a volán felett csak mert felveszek időnként némi szemkontaktust.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Kedd 16 Jan. - 11:19Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Persze ez érthető, de valahol a lelke mélyén azért mégis csak mindenki vágyik az elismerésre, ön ezek szerint nem? - mertül fel bennem a kérdés, bár jó eséllyel úgyis azt fogja mondani majd, hogy ő nem ezek közé tartozik és számára egyáltalán nem olyan fontos dolog, hogy elismerjék a munkáját. Ez még rendben is van, de ha kimondottan lenézik, vagy lebecsülik az azért mégis csak kellemetlen lehet gondolom, én legalábbis mindig is kisebbségi komplexussal küzdöttem, nagyon jól tudom, hogy milyen, ha nem ismernek el soha sem.
- Nem is tudom, gondolom ha figyelmes és kedves másokkal. Megértő és... nem bántó, de gondolom mindenkinek más kicsit az elvárása. Ön szerint mitől lesz valaki jó ember? Ön az? - teszem fel nyíltan a kérdést, hogy vajon hogyan vélekedik magáról, hiszen azért ebben is mindenki más. Vannak, akik jónak gondolják magukat, aztán kiderül, hogy még véletlenül sincs így. Gondolom az exférjem sem mondta magáról a tükör előtt, hogy rossz ember vagyok, én még sem gondolom, hogy túlzottan jó ember lett volna valaha is. Megérdemelte, amit kapott, bár én biztosan nem lettem volna képes rá, hogy bevégezzem az életét. Nem is nekem kellett megtennem. De, hogy nem hiányzik az egyértelmű.
- Egy aurorról nem gondoltam volna, hogy pont a mágiát nem részesíti előnyben. - lepődöm meg, hiszen a legtöbb varázsló, főleg akik fontosabb munkakörben dolgoznak nagyon is büszkék a mágiában elért sikereikre és mindent így oldanak meg. Persze tény, hogy utána koppannak nagyokat, amikor kiderül, hogy nem minden esetben lehet előkapni a varázspálcát és vannak igenis nehezebb esetek, amikor másra van szükség, hogy ez probléma megoldást megleljük. Mondjuk, ha azt nézem, hogy ez a fickó fegyvert hord magánál és még csak köpenye sincs, tényleg nem egy hagyományosan vett auror. - A vonat mindenesetre tökéletes. - teszem még hozzá, mielőtt beszállnék a kocsiba és becsukná mögöttem az ajtót. Újra el kell ismernem, hogy igazi úriemberről van szó, de tényleg.
- Gyerek? Nem, gyermekáldás nem köszöntött be az életünkbe. Minden bizonnyal jó oka volt. - na nem mondom, hogy sokat próbálkoztunk, vagy egyáltalán felmerült. Nem is tudom, tőle nem akartam és egy bizonyos kor felett az ember már egyébként sem érzi a késztetést, ha addig nem történt meg. - Tudja, nem hiszem, hogy jó anya lettem volna. - teszem még hozzá, hiszen hogy lennék az már eleve kizárt. Idős vagyok már hozzá. Az én koromban gyereket vállalni balgaság lenne igen sok szempontból.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 12 Jan. - 6:33Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Engem nem érdekel túlzottan mások díjazása, főleg ha tudom, csak azért teszik, mert nem állok be a sorba. – A képességem publikus, még be is vagyok jegyezve a rejtélyügyi főosztályon, mint okleveles Látó, noha azt sem vettem át, hiszen nem gondolom, hogy kitűntetésekben mérhető, hogy mennyire tudunk másoknak segíteni. Érdekes, nem szoktam magamról beszélni, de most előjön az is, hogy hogyan vélekedek másokról, és azok rólam. A nő igencsak kiváncsi, ami ugyan nem ad gyanakvásra okot, szimplán megjegyzendő, hogy a legtöbben a saját bajukkal vannak elfoglalva, nem pedig azt kotorgatják, hogy mit tudhat a nyomozó.
- Valóban? Mitől lesz valaki jó ember? – kérdezem visszaérdeklődve, ezzel levéve a terhet a válláról, így nem kell a férjéről beszélnie, inkább általánosságban. A néhai feleségem azt mondta, hogy csak egy dolog, hogy Látó vagyok, az empátiám tud igazán jó nyomozóvá tenni. Meglehet igaza volt, az érzelmi aspektusok szintjén szokásom megtalálni a válaszokat, míg az aurorok erre nem nagyon szoktak figyelni. Miközben öltözködünk, megfigyelem, hogy a nő milyen szaggatottan, rendszertelenül veszi a levegőt, mint aki tényleg vonakodik mindenben részt venni, noha ő maga kérte, hogy segítsek. Talán kötelezőnek, etikusnak úgy érzi, hogy ha mint özvegy, megtesz mindent, hogy letudja a haláleset megoldását?
- Nem szívesen utaznék a Roxfort expresszen, de van vonatjárat Londonba, egy közeli faluban fel tudunk szállni. Autóval túlságosan nagy kerülőutat kéne tennünk, és kegyednek nem lenne kényelmes közel nyolc órán át az autómba préselődni. Jómagam nem részesítem előnyben a mágikus utazásokat, az embernek boldulnia kell mugliként is. – Felelem halvány mosollyal. Ha valami esetleg nagyon sürgős, akkor nyilván az új helyzetet teremt, de a kényelmes vonattal három órán belül Londonban tudunk lenni, talán négy, ha sok a felszálló az egyes megállóknál. Ráadásul a büfékocsiban kapni teát! Beülünk az autóba, s amikor ő beszáll, tartom az ajtót, majd elfoglalom a saját helyemet is. Nem szállunk fel a levegőbe, sőt még csak nem is Roxmorts felé indulunk, hanem a hegyek irányába, az ottani szurdokban áll meg a vonat.
- Gyermekük volt? – Merül fel bennem a kérdés, a rádiót bekapcsolván halkra állítom, hogy mintegy aláfestés legyen zavaró tényező helyett, a beszélgetéseink átmenetében betöltse a csendet. Nyugalmas, de határozott stílusban vezetek, az autóban kellemes, langyos idő van.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Vas. 7 Jan. - 9:01Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Ebben igaza van, tényleg nem díjazzák, de akkor sem, ha látathatóan eredményeket ér el vele? - arra már rá sem kérdezek, hogy ha ez a képessége nem publikus, akkor vajon nekem miért mondta el? Könnyen lehet, hogy elmondanám másoknak és esetleg aztán másképp néznének rá, vagy nem titkolja, csak egyszerűen nem köti mindenki orrára, csak ha mondjuk szükség van rá? Én magam nem is tudom hiszek-e az effélében. Persze tudom, hogy vannak látók, de a jóslás igen bizonytalan mágiaág, én is így tanultam és a legtöbb tanárom eléggé lenézte az ezzel kapcsolatos varázslatokat. Persze más egy teafű jóslás, mint ha valaki látónak született és komolyabb látomások is szóba jöhetnek nála, bár azok meg ha jól tudom nem irányíthatóak, így aztán érthető, ha a kollégái nem hisznek abban, hogy ennek túl sok haszna van.
- Ne aggódjon értem, nem leszek rosszul, vagy ilyesmi. - rázom meg a fejemet. Voltam már a lakásban, főleg mert kellett elhoznom ezt-azt onnan, úgyhogy nem kell attól félnie, hogy netán elájulnék. És persze jól sejti, nem volt épp a legszorosabb a kapcsolatunk a férjemmel. Nem is tudom igazán eljátszani, hogy így volt. - Ezt jól látja, nem mondhatnám. Nem... volt kifejezetten jó ember, ha mondhat ilyet az ember egy halottról, de nem érdemelt halált. - na ezt azért nem mondanám annyira komolyan. Azért nagyon is megérdemelte a sorsát, maximum én biztosan nem tettem volna vele ilyet. Nem lennék képes megölni valakit, még akkor is nehezen, ha komolyabban árt nekem, mint a halott férjem, pedig ő aztán nem volt kimondottan visszafogott, ami a bántalmazást illette, sem fizikai, sem lelki szinten. Erről persze nem tud senki sem, nem ecseteltem az auroroknak sem, a végén még felmerült volna az én nevem a halálát illetően, ami azért kellemetlen lett volna. Egyelőre viszont a nyomozás a lényeg, hogy az igazság kiderüljön, így hát felveszem a kabátomat, amit előzékenyen felsegít. Tényleg igazi úriember, mi gondja lehet vele a banyának?
- Köszönöm! Hogyan tervezi az utazást? - teszem fel a kérdést, még indulás előtt. A kis séta most jót is tesz a kapuig, aztán persze meglepetés következik. Egy képzett aurorhoz valahogy nem passzol egy autó, bár persze lehet mágikusan megbűvölt darab, de hát akkor is... meg aztán nem lesz éppenséggel rövid így az út annyi biztos. London még vonattal sincs közel, autóval még lassabb.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 29 Dec. - 7:37Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Nos, a jövőbelátás képességét egyrészt nem publikáltam, másfelől Ön is tudja, hogy sokan kóklerségnek tartják, hogy ha az embernek megérzései, netán látomásai vannak. - Vonom meg a vállamat mosolyogva. Nyilván benne van az irigykedés is, meg már van így hírem, miszerint nem csapatjátékos vagyok, hanem a különleges poziciónak megkülönböztető jele van, amikor valahova kiszállok, akkor rendszerint átveszem az irányítást, és nagyjából sztornózom is az aktuális nyomozást, újrakezdve mindent. És az, hogy mindezek mellett még eredményes is vagyok, jóllehet az általános aurorok között nem okoz túl jó szájízt. Még jó, hogy nem ők döntenek, hanem az illetékes vezetők. Látszik is, hogy Eleanor most zsákutcának látja az ügy lezárását, simán elvarrták a szálakat, érdemes megoldás nélkül. Engem érdekelni szoktak a különleges ügyek, s most egyéb királynői megbizatás híjján végülis felkapom a fejemet, főleg ha egy régi iskolatársról van szó. – Bízzunk benne. Más mondani, és más a helyszínen szembesülni a tragédia árnyékával. – Adom ki az intelmet, hiszen nem akarnám, hogy ott legyen majd rosszul. Viszont muszáj, hogy a reakcióiból le tudjam majd szűrni, hogy mi is történt, na és persze, hogy mit rejt majd a jövő. A nő az elhúnyt felesége volt, talán megszáll valami túlvilági ihlet, amely kapcsolatot jelenthet majd a nyomokhoz. – Nem volt túl szoros a kapcsolatuk? – Kérdezem immár véve a kabátomat, felhörpintve az utolsó kortyokat. Nem helyezkedtünk el túlzottan, hiszen irány a helyszín. A Roxfort kijáratáig séta, onnantól pedig kocsi, hacsak nem akar kifejezetten hoppanálni. Seprűt nem láttam nála, és hát itt nem működik a Hopp-por hálózat sem. Érdekes, hogy tényleg nem tűnik megrendültnek. Azt meg sem kérdeztem még, hogy vannak-e gyerekeik. Talán még nem is időszerű. Ha feláll, és példának okáért levetette a kabátját, természetesen visszasegítem rá. Hihetetlen, hogy egykor ház és iskolatársak voltunk  most pedig két idegen. De hát ilyen a sors, ezt még én Látóként sem tudhattam volna megjósolni. Azon tűnődök, hogy ha Leticia nem lenne mellettem, most én is ilyen egyedül lennék, mint ez a nő. Vajon most mit kezd a lehetőségekkel? Egy új érát lát maga előtt, vagy össze fog omlani?

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Szer. 27 Dec. - 15:51Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
- Amennyiben olyan témáról van szó, amihez én értek, mindenképpen, de azt hiszem mivel nem vagyok auror e téren mégis csak ön juthat többre. - elmosolyodom. Kedves és udvarias fickó, vajon mi gondja lehet vele a banyának, hogy ennyire a végét akarja? Biztosan van rá valami indok, bár persze talán pont az, hogy jó ember. Ez is benne van a pakliban, miután lássuk be annyival már tisztában vagyok, hogy a banya nem épp a legkedvesebb jelenség a világon, még ha nekünk sokat segített is.
- És ez alapján akkor ön meg tudja találni a tettest? De... miért nem kérik ki több ügynél a tanácsát, ha egyszer jobban látja, mint ők? - talán ez most ez naiv kérdés, benne van a pakliban és talán nem is lenne ideje mindennel neki foglalkozni, de hát lássuk be... még sincs az rendben, hogy ő valahogy jobban ért ehhez, jobban megláthatja az összefüggéseket, mint mások és még sem őt kérik fel, hogy megoldjon egy olyan ügyet, ahol felmerülhet a gyilkosság is. Persze az aurorok szerint eleve fel sem merülhet, engem pedig nem igazán hallgattak meg e téren.
- Köszönöm, hogy tekintettel van rám, de nem lesz gond, ha körülnézne a helyszínen. Bírni fogom. - na igen, azért majd igyekszem úgy tenni, mint aki még mindig kissé meg van rendülve, de hát lássuk be... igazság szerint nem hatott meg olyan mélyen annak az embernek a halála. Végül is szükséges volt ahhoz, hogy itt leshessek, meg aztán nem volt kifejezetten jó ember és velem se bánt valami kedvesen.
- Hogy én? Én egy kis boltot örököltem és azt vezetem. Afféle vegyes bolt, mindenfélét lehet kapni. Ez tölti ki az életemet és a mindennapjaimat, másra nem is igen van időm, főleg hogy én gondoskodtam a férjemről is és hát... Tudja most időm szabadult fel, de nem igen tudok mit kezdeni vele. - finoman vonom meg a vállamat. Na igen, ebből sejtheti, hogy az én drága ex férjem nem volt kifejezetten kellemes ember, legalábbis a feleségét főleg arra tartotta, hogy gondoskodjon róla.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Vas. 10 Dec. - 13:27Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Akkor mégiscsak jó a memóriám, bár ha megbocsájt, nem ugrott be elsőre. Így viszont.. Kegyed egy évvel idősebb nálam, akkor nem nekem kéne tanácsot kérnem Öntől? – Kérdezem haloványan elmosolyodva, természetesen ez csak vicc, hiszen én kémvadász vagyok, a nő pedig nem. Így, hogy ilyen közeli az ismerettség, hogy egy asztalnál ültünk lényegében évekig a griffendél asztalánál, akár tegeződhetnénk is, ám mivel több mint húsz év eltelt, már vadidegenek vagyunk, nincs meg az a kamaszos bizalom, mint egykor. Talán egyszer majd megismerjük egymást annyira, hogy hölgyként felajánlja, de ha nem hát az sem baj. Próbálom összerakosgatni magamban a hallottakat, ez még csupán a bevezető fázis, a valódi nyomozás majd a haláleset színhelyén kezdődik majd meg, addig a koronatanumat amennyire csak lehet, megpróbálom profilba állítani, hogy a gesztusaiból leszűrhessek egy s mást.
- No igen, ha gyilkosság történt, a tettes ügyesen eltűntette a nyomokat. Ám az ilyen halálesetnek minden esetben marad valami utóhatása. Megölni egy embert, szörnyű tett, és kiül majd a gyilkos aurájára. – S mint látó, ezen lelki nyomokat fogom tudni követni. A szakadás, amely valaki lelkében beáll, oly zavart okoz, hogy az apró elváltozások már számomra észrevehetőbbek. Akkor is, ha direkt félre akarnak vezetni. De most még nem ott vagyunk, így ezen felesleges is törnöm a fejemet.
- Ez mindenképpen jó ötlet. Már csak azért is, mert nem lesz rosszul a helyszínen. Felesleges feltépni a sebeket, amíg nem oldottuk meg az ügyet. – Az aurorok elvileg lezárták az aktát, azzal, hogy szimpla baleset történt, noha azért még megnézném azt a jegyzőkönyvet. Bólintok, igazán bámulatraméltó, hogy ha úgy döntött, hogy a saját szakállára próbál valamit, többek között az én segítségemet kérni. – Azt már tudom, hogy Bones mivel foglalkozott, és Ön hölgyem? Ha két mondatban kéne összefoglalnia magát, akkor mi volna az az információ, amit mindenképpen tudatni akarna velem? – Egyenlőre csupán puhatolózom az ismerkedés szintjén, végülis ez sem mindegy. Aztán meglátjuk, hogy mire jutunk együtt, mielőtt még elindulnánk az érintett ingatlanhoz. Nem látom megtörtnek, vagy gyászolónak az özvegyet, de könnyen lehet, hogy csupán elfojtja. Mint ahogyan én tettem annak idején Leticia anyja halálakor. Igaz, ott lényegében nekem kellett megölnöm a szeretett nőt, de gyilkosnak nem gondolnám magamat.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 8 Dec. - 8:46Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Azt sejtettem, hogy a korunk hasonló lehet, na de azt nem, hogy ennyire. Mégis megnyugszom, amikor végül nem az derül ki, hogy ugyanabban az évfolyamban jártunk ide. Azért az kellemetlen lenne, ha még az is kiderülne, hogy netán ismertük egymást. A végén még valami közös emlék is a felszínre kerül, azt pedig nem igazán szeretném, sem a magam, sem az ő részéről. Így viszont talán kisebb esély van a dologra. Persze ettől még lehetséges, hogy az ő memóriája komolyabb, mint az enyém, ezt sose lehet tudni, de ha első körben nem villantam be neki, akkor talán második körben sem lesz majd így.
- Én egy évfolyammal feljebb voltam önnél, a 76-osban, ami persze nem jelenti, hogy nem futhattunk időnként össze. - persze a folyosókon és így megmaradhatott valamennyi, de nem igazán voltak közös óráink, főleg hogy nekem nem igazán volt közöm az olyan tantárgyakhoz, amikből egy auror igazán jeleskedik és egyébként sem voltam kifejezetten népszerű, hogy sokan ismerjenek. Egy viszont biztos, jobb lenne ezt a témát kevéssé boncolgatni és inkább foglalkozni azzal, amiért itt vagyok, azaz a férjem halálával, a közös nyomozással, amivel... majd elérjük, amit a boszorkány akar, legalábbis gondolom, még ha egyelőre pontosan nem is vagyok tisztában azzal, hogy ez mi is lenne. Nem tudom, hogy miért kell vele ismeretséget kötnöm, netán hogy nagyobb legyen a meglepetés, vagy a csalódás, amikor a másik felem... Nem tudom, hogy neki kell-e elvégezni a piszkos munkát, vagy majd a banya lesz, aki megteszi. Ha jól sejtem engem okkal nem avattak be a pontos részletekbe, ahogyan az exférjem halálának sem ismerem minden részletét. Így hitelesebben adhatom elő, hogy tényleg csak gyanakszom és nem tudom, hogy pontosan mi történt.
- Megvizsgálták igen, de semmi olyat nem találtak, ami maradandó lett volna, ami persze nem jelenti, hogy teszem azt egy szimpla taszító bűbáj nem volt benne a pakliban, bár varázslatnak sem találták nyomát a helyszínen. - na igen, pont e miatt zárták le olyan könnyedén az aurorok annyival, hogy baleset volt csupán, mert nem találtak komoly nyomokat. Ez persze nem jelenti, hogy esetleg ő ne találhatna valamit és hát nagyon remélem, hogy nem olyasmit lel majd, ami... gondot okozhat esetleg nekem is. - Természetesen. Én azóta... nem ott élek, egy kis hotelben szálltam meg, csak a boltba járok be, de a fenti lakrészt nem látogattam, bár az aurorok szerint már megtehetném, de... ezek szerint jól tettem. - na igen, ha ő is körül akar ott nézni, akkor mindenképpen úgy jobb, ha én elkerültem a lakást és persze láthatja rajtam, hogy én is szeretném tudni, hogy mi történt ott, ezért nem kérdés, hogy megmutatom neki a lakást, amikor úgy gondolja, hogy ez a lépés következik.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Kedd 28 Nov. - 17:41Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  Nem izgat fel, hogy ennyire feszült, s nem az én tisztem vigasztalni sem. Megszokhattam már, hogy a szemtanuim fel vannak zaklatnak, az érzelmeket nekem távol kell tartanom magamtól, hogy objektíven lássak rá az ügyre, hogy független szakértőként hozhassak döntéseket. Ez nem mindig megy, valami módon előfordul, hogy én magam is érintetté válok, ám itt még nem erről van szó. A hölgy riadtnak fest, gyászt azonban nem igazán érzékelek rajta. Sokkal inkább azt látom, hogy a tehetetlenség nyomasztja, a zsákutcák hada, amelyből most még nem tud kikeveredni. Az én tisztem lesz az, hogy kiutat mutassak. Nem kell minden házasságnak perzselő szenvedéllyel lángolnia, meglehet ők takarék lángon lobogtak, s a férj elvesztése nem hagy mély nyomot.
- Igazán? A 77-es évfolyamban végeztem a hetediket, és kegyed arcról is ismerős, ha meg nem sértem. Elképzelhető, hogy egy évfolyamba jártunk? – A griffendélben mintha lett volna egy Ellie nevű lány, de miután több mint húsz év telt el, s igen kalandos életem volt, bőven elképzelhető, hogy tévedek, és már keverem a dolgokat. Ha úgy is volt, nem voltunk közeli ismerősök. Most elképzelhető, hogy mégiscsak összehoz minket az élet? Természetesen nem lehurrogni akarom, csupán mellőzheti az udvariaskodást, számomra nem szükséges a dícséret, vagy a felvezetés.
Értem.. Ettől függetlenül felmerülhet hirtelen jött rosszullét. Volt esetleg boncolás? Ha nem volt semmi megelőző kórtörténet, akkor mindenképpen érdemes ezen az úton is elindulni. Lelökték? Ha vannak is ellenségei, feltételezem, úgy intézték, hogy ne legyen egyértelmű. Mielőbb fel kéne keresnem a haláleset helyét, hátha maga az épület aurája képes nekünk dalolni a történtekről. – Nem fejtem ki, hogy a jósmágiával kapcsolatos látomásokra is szokásom hagyatkozni, ezt vagy kitalálja, vagy nem, lényegében számára nem fontos a módszerem.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eleanor Bones
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 23

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 24 Nov. - 19:23Philip & Eleanor
[You must be registered and logged in to see this image.]
Feszült vagyok, de talán ezt foghatjuk arra is, hogy nehéz a helyzetem, hogy senki sem hitt nekem és persze, hogy meghalt a férjem, amit nem nyomoztak ki rendesen, mert nem hittek nekem. Persze számolnom kell azzal is, hogy ha olyan valakihez megyek segítségért, aki jól csinálja, amit csinál akkor egyből nehezebb dolgom lesz, mert könnyebben kiszúrhatja az esetleges turpisságot. Számolok is vele és igyekszem óvatos lenni, legalábbis amennyire a legbelső hang, amit elnyomok én és mindenki nem próbálja ezt felülírni. Hiszen az a belső hang valahol azt szeretné, hogy kiderüljön az ittlétem oka, hogy megváltozzanak a dolgok az életemben egyszer és mindenkorra, de az a belső hang sem erősebb, mint a külső, így igen nehéz lenne engedni neki.
- Nem jelent gondot, én is a Roxfortba jártam, ismerem már az itteni szagokat. - bár már-már illatoknak is mondhatóak, ha valaki megszokta őket. Nem hiszem, hogy direkt ablakot fogok nyitni, hogy kellemesebb legyen a levegő és egyébként sem ez most a legfontosabb. A helyemen maradok hát és csak csendben figyelem a tevékenységét, ahogyan figyel és minden bizonnyal fejben jegyzeteli, amiket mondok. Arra most nincs lehetősége, hogy bárminek is utána nézzen, ezzel tökéletesen tisztában vagyok, de most csupán annyi a lényeg, hogy egyáltalán akarjon foglalkozni az üggyel, azzal már eleve beljebb vagyunk. Végül is az a cél, hogy foglalkozzon velem, a halott férjemmel és persze lefoglaljam, amíg a banya az ügyeit intézi, hogy aztán kellően nagy ütést mérhessen rá... habár ezt sem tudom pontosan, de sejtem, hogy nem csak valami kedves csevejre szándékozna hosszú távon vendégül látni, hanem komoly céljai vannak azzal, hogy engem... lényegében ráállított.
- Rendben van. Pontosan... amik a tények, miszerint a férjem leesett a lépcsőn. Ez persze nem így volt, hiszen nem volt semmi zavaró a közelben, ezt tudom jól és nem szokása csak úgy leesni a lépcsőről. Nem találtam konkrét nyomokat, de én nem is vagyok nyomozó, mégis úgy vélem, hogy lelökték, sőt... még abban sem vagyok teljesen biztos, hogy az esésben halt meg. Nem olyan sok a lépcső és... azt mondták csak rosszul esett, az ilyesmi előfordul, de én akkor sem hiszem. - igyekszem összeszedni a gondolataimat, sőt ha igazán jól belegondolok még sejtem is, hogy ki tette. Én... azaz nem teljesen, a másik én. Ő tehetett arról, hogy az exünk a halálát lelje. Nem mondom, hogy nem érdemelte meg, mert egyébként nem igazán érdemelt volna más sorsot egyébként sem, de rémes belegondolni, hogy a vére lényegében az én kezemhez is tapad, még ha nem is konkrétan én tettem.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet Pént. 17 Nov. - 14:23Eleanor & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Úgysem tudom kikapcsolni a nyomozó ösztöneimet, azok még álmomban is működnek. Az apró részletek talán azért sem kerülik el figyelemet, mert Látó vagyok, és a szembenálló személy rezdülései mellett az aurájának változása is szembetűnő tud lenni, ezért is jöttem rá annak idején könnyedén, hogy Anna álarca mögött már a banya rejtőzik. Ha nem is figyelek az ilyesmire tudatosan (bele is fájdulna a fejem), az apró bólintás, s törékenynek tűnő viselkedés szöget üt a fejembe. Mintha az érett, felnőtt nő stílusa mellett valahogy olyan kislányos maradt volna. Olyan, aki védelemre szorul, aki meg tud riadni, ha hangosabban beszélnek vele. A lovagiasságom mégsem neki, a személyének, csupán a helyzetnek szól. A lovagi kódex is úgy határozta meg, hogy mindaddig segítsünk a rászorulóknak, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, én pedig még a modern korban is ezeket a konzervatív elveket vallom. Az ivással kezdjük, az könnyed felvezetés, ráadásul át lehet vele hidalni a kínos csendet, ami az elején merülne fel, amikor még megfogalmazzuk a mondandónkat. Szívem szerint még egy szivarra vagy pipára is rágyújtanék, de látatlanban ezt nem teszem, hiszen ki tudja, hogy a hölgy mennyire allergiás az ilyesmire. Leteszem a kalapomat az íróasztalomra, és egy szemüveget helyezek fel az orromra, hogy egy hevenyészett jegyzetet dobjak össze, leginkább címszavakból.
- Ha dohosnak érzi a levegőt, nyisson ablakot nyugodtan, én már megszoktam, hogy itt mindennek többszázados szaga van. – Teszem hozzá mintegy mellékesként. Én magam nem pattanok fel, hiszen írkálok, ő pedig tud beszélni akár helyváltoztatatás közepette. Felpillantok olykor, hogy tartsuk a szemkontaktust, ám miközben beszél, olykor elkalandozok, és a sorsáról futnak a gondolatok az elmémben. Beleképzelni őt egy bizonyos élethelyzetbe, meglehetősen szubjektív dolog, de annyiból kell dolgoznom, ami most megadik. Nem léphetek az ő cipőjébe, hogy közel negyven évnyi információ alapján válogassam a nyomokat. Pedig bizonyos, hogy egy ilyen eset gyökerei mélyen a múltjában keresendők, ott vannak elásva.
- Ne hízelegjem hölgyem, nem az olimpiára készülök, hogy számítson a profizmus. Mindenesetre kedves, hogy hozzám fordult. – Mosolyodom el, noha egy gyászoló özvegyet nem szándékozom kinevetni. Leejtem a füzetkét az asztalra, s összekulcsolom az ujjaimat. – Akkor tegyen próbára, mintha én vagyok az első, aki meghallgatja asszonyom. Mi történt.. ön szerint?
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Philip és Eleanor - Első fejezet

Vissza az elejére Go down

Philip és Eleanor - Első fejezet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Similar topics

+

Similar topics

-
» SAO extra fejezetek
» II/4. fejezet: A második csapás
» Bárpult az első helyiségben
» Nolah & Ashley // Első típusú találkozás.
» Az első igazi randi - Flora & Leo

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Földszint :: Bejárati csarnok-