Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb

ϟ Bejárati csarnok
  Yesterday at 19:13
Moira H. Kingsdaleϟ Konyha
  Yesterday at 17:40
Gerard Warrington


ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 10:29
Sidney Smallwood

ϟ Szárnyas Vadkan
  Yesterday at 10:26
Adam Jericho


A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody L. Martimor
 
Moira H. Kingsdale
 
Tim Roberts
 
Megan Smith
 
Gina Accipiter
 
Draco Malfoy
 
Corvus Flint
 
Mason J. Harris
 
Sidney Smallwood
 
Statisztika

Összesen 602 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Fryderyka Herbs

Jelenleg összesen 40413 hozzászólás olvasható. in 3582 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Mirazh

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
SzerzőÜzenet
Mirazh
Reveal your secrets

avatar

Tag


TémanyitásTárgy: Mirazh 2017-10-27, 21:39


Mirazh
-

[You must be registered and logged in to see this image.]

Userinfo:  Nox Djarum
Teljes név: -
Születési hely és dátum: ismeretlen
Csoport:  Varázslény
Patrónus: -
Évfolyam (szak) / Foglalkozás: -
Képesség: -
Mágikus adottság: -
Familiáris: -
Kihez tartozol: saját karakter

Jelleg:
Időtlen. Mert nem tudni honnan jött, azt sem hogy mikor; hogy minek a kivetülése Ő, miből fakadt, s lett az Univerzum rabja.
Hangtalan. Mert sohasem beszél, csak sugall. Képtelen rá. Hiába az alkotás, a lénye által gyúrt fizikai való, ő csak van, létezik, s mozog... Cselekszik.
Tudatos. Mert mióta világ a világ, s ő benne szenved, tudja mit akar, mi cél vezérli. Nincs hőbb vágya, mint az, melyre önnönmaga nem képes, melyet mástól vár, attól, akit csak talál: a halál.
Keserves: Mert reménykedik, sikert vár, de csak szolgádként kínoz, majd továbbáll.
Állandó. Mert ahol a pusztulás, ott van ő is, ezért költözött ide. A példátlanság vezérelte, az emberi faj: az a mérhetetlen szenvedés, amit kiállt, csak hogy elpusztítsa önmagát.

-------

Mirazh tehát egy ősi létforma, egyfajta mágikus kivetülés, parazita, hasonló az obskorushoz, de csak egyénekre nézve ártalmas. Kevés hiteles feljegyzés van róla, de a legenda, s user szerint a célja az, hogy a halál szintjén legyen, anélkül hogy megszűnne létezni, ezt pedig azzal éri el, hogy végeláthatatlan szenvedésbe taszítja a gazdatestjét. Harcképtelen, beszédképtelen, csak a jelensége, és az általa megszállt test árulja el kivel, avagy mivel is van dolgunk. Elsősorban mesékbe, sztoriszálakba szánom, mint izgalmas rejtély, illetve néhány személyes szál kijátszása miatt hoznám be.

Kinézet, megjelenés:
Gazdatestét kedvére válogatja, de idővel mind ugyanazon jegyeket hordozza: egészében fekete szempár, s hófehér bőr, valamint szőrzet. A nemi jellegek idővel teljesen elhalványulnak, a megszállt test a későbbiekben életképtelenné válik.

Történet:
Nem tudni hol született, nem tudni miért. Se apja, se anyja, se Ő maga. Hisz tulajdon valójában se nem szerves, se nem kézzel fogható, csupán egy jelenés; az univerzum különös kivetülése Ő, egy hátrahagyott darab, egy eltorzult emlék. Mondhatni kortalan, de közel sem végtelen. Ahol a szenvedés, a kín, s a bánat, ott Ő is jelen van: mint hajthatatlan parazita élősködik rajtuk.
Sok ideje már, hogy a Földön lehet, s mi vagyunk, akik éltetik. Az emberiség, akinek legnagyobb tragédiája önmaga, hisz hol máshol élhetne valaki, aki a szenvedésből él, mint a faj hátán, mely nap, mint nap sajátjaival vív háborút?
Ő az elkent barlangrajz, az archaikus leletek megmagyarázhatatlan foltja, a megfejthetetlen hieroglifa, a különös firka a pálmaleveken, egy apokrif adat, a beazonosíthatatlan kód, a lapszéli jegyzet. Minden, ami ott van ugyan, létezett, létezik és létezni fog, mégsem figyel rá utólag senki, hiába hogy jelenése ismert történelmünk valamennyi korszakát végigélte. De nem zavart sok port, hisz nem mindenható: sosem tudták mi, csak azt, hogy ahol Ő van, ott később halál is. Aztán tovaszáll, gazdatestről gazdatestre, néha emberi formát ölt, néha mást, mert önmagában életképtelen. Őrültnek mondják azt, aki mellé letelepszik: szépen lassan megismeri, kiismeri, hű szolga benyomását kelti, holott nem tesz mást, mint a tragédiáit szemléli, vagy ha kell, előidézi.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Luna Lovegood
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Mirazh 2018-07-21, 09:21


Elutasítva!
indoklás lejjebb

Először is elnézést, hogy csak most jutottam ide, de agyaltam is sokat, időm is kevés volt, aztán meg modikkal is meg hánytuk vetettük a dolgot közösen, ami megint csak időigényes volt. Smile
Szóóóóval arra jutottunk, hogy ebben a formában, mint önálló karakter nem látjuk ezt a karit megfelelőnek. Tudom jól, hogy a varázslények csoport elég rugalmas, de azért szeretnénk, ha a HP világ alapjaiban nem lenne felrúgva. Elkövettük már azt a hibát egyszer, hogy annyi mindent tettünk bele, hogy már csak nyomokban is alig tartalmazta az eredetit és totál kezdett káoszba fulladni, épp e miatt most korlátokat állítunk fel. Ez a létforma nem lett rendesen kidolgozva sem sajnos, ami a másik fő gond vele. Persze világos, hogy a karakterek nem feltétlenül tudják mi ez, mint mondjuk a Legendás Lények filemkben az obskurus, vagy hogy hívják, de attól még useresen tudni kellene, hogy mi ez, honnan van, ha netán mégis valaki tudhat róla akkor mit tudhat, vagy ugye általában mi alapján lehetne a világba illeszteni, kezelni stb.
Épp e miatt maximum olyan formában tudunk áldást mondani rá, ha nem konkrét különálló karakterként van kezelve, hanem egy érdemibb kidolgozás után mesélői kariként, mesélővel kijátszva és irányítva. Ehhez persze tudunk adni kalandmester jelszót, ez nem jelent gondot Smile Egyébként is mivel varázslény nem számítanak az IC hszei sem, nem lehetne vele képességekre dobni, tehát mindegy, hogy van-e rá külön karakter ilyen szempontból is.

Összességében tehát amit javasolni tudunk:
A leírást mentsd ki magadnak, addig még nem bántom. Kérj egy mesélői jelszót bármelyik moditól, admintól, aki szokott mesélni és írj egy leírást és tedd át a karid leírását is ide:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Fontos, hogy akkor tudunk mesélői hozzáférést adni, ha kidolgoztad rendesen ezt a létformát, hogy HP világba illeszthető legyen, hogy useresen tudjuk micsoda, honnan van, miből alakult ki, vagy ki miatt, vagy akármi, szóval háttérsztori kellene. Smile

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,

ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://xmen-firstclass.forumotion.com/
Megan Smith
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 19

TémanyitásTárgy: Re: Mirazh 2018-07-21, 09:43

Szia!

Ide írom, hogy egy helyen legyenek a javaslataink:
Az enyém az lenne, hogy mivel ez egy HP világ, dolgozz a világ szörnyeiből. Írtad, hogy nem tudni róla sokat, talán hasonló az obskurushoz, de a leírásod alapján én sokkal inkább tudnám dementornak elképzelni. Én azt mondanám, hogy olvass el mindent, amit a dementorokról tudni lehet és mivel lehetséges, hogy teremtett lényekről van szó (Cody másolt nekem egy leírást, abban azt írták mágusok teremtették), Mirazh lehet az első, félresikerült próbálkozás X száz éve. Vonultass fel benne dementor-elemeket, illeszkedjen jobban a világ leírásába, legyenek pontosabb tények is róla, gondolkozz rajta. ^^


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Az én útaimon
Nem nyílnak virágok,
Sötétség vesz körül,
Csillagot nem látok...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Mirazh

Vissza az elejére Go down

Mirazh

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Archivum :: A múlt árnyai :: Archivált elõtörténetek-