Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 13:55
Megan Smith

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 13:20
Tim Roberts
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Gina Accipiter
 
Kieran O'Byrne
 
Megan Smith
 
Christopher Graves
 
Adam Jericho
 
Dane Seoras
 
Nox Djarum
 
Shanna Griffin
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39886 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Közel-Kelet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
SzerzőÜzenet
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Közel-Kelet 2017-03-12, 21:49

First topic message reminder :

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


SHIRAZ városa


A megérkezésem pillanatában tudtam, hogy rühellni fogom ezt a várost. Sőt, már akkor is tudtam amikor még csak terveztem az idejutást, de egyszerűen nem lehetett figyelmen kívül hagyni a fülest amit kaptam. A város nyüzsgő, poros, száraz, és mindenekelőtt kurva hangos. Mintha csak egy állandó zavargás közepén élnék, és ez már nagyon bosszant. Megvakarom a hatalmasra nőtt szakállamat, aztán sóhajtva úgy döntök hogy ideje magam mögött hagynom azt a lyukat, ahol az utóbbi pár napban meghúztam magam. Elhagyatott, romos épület a város szélén, de legalább senki sem jár erre és nyugton hagynak. Megtapogatom a rejtett és kevésbé rejtett cuccaimat, aztán felkapom a hátizsákomat és a nyakamba veszem a várost. Azért jöttem hogy a végére járjak egy nyomnak, és ha nem akarok megbolondulni a környezettől, akkor muszáj lesz hamar letudni a dolgot.
A mugli források nyilván zsákutcának és mesének bizonyultak, és a helyi varázslóközösség irányában is hiába tapogatóztam. Maradt tehát a terepmunka, a talpalás és az utánajárás, ami egyedül, idegen területen nem épp életbiztosítás. Elhúzott szájjal baktatok a városban, tapasztalt turistának tettetve magamat, aki imádja az arab kultúrát és történelmet. Az utolsó előtti nyom pedig a föld alá fog vezetni, csak azt nem tudom még, hogy hogyan jutok oda. A nyilvános adatok szerint az épületek alatt egy többé-kevésbé modern csatornarendszer húzódik, a mende-mondák szerint alatta pedig egy még korábbi, talán középkori vagy ókori kanális, természtes átereszekkel egy föld alatti patak felé. A történetek szerint odalent kísértetek és szellemek kergetik vissza a kíváncsiakat, akiket hosszú ideig fura álmok és jelenések zaklatnak... ami legalább annyira hangzik mesének, mint amennyire elképzelhető. Én ugyan úgy gondolom, hogy csak néhány ijedős emberről és pár fura zajról lehet szó, de valami hajt belül, hogy utánajárjak, hátha összefüggésben lehet azzal, ami velem történt odahaza.
Ráérősen baktatok át a belvároson, és nagyon igyekszem hogy ne látszódjon rajtam a bosszúság amikor tömegen kell átvágnom. A zsivaj - számomra - szinte elviselhetetlen ahogy mindenfelé ilyen-olyan árusok próbálnak túladni a portékájukon, és újra megdöbbent hogy itt a belvárosban szinte sosem áll meg az élet. Lassan furakszom keresztül a tömegen, megértő és türelmes mosollyal az arcomon, egyenesen egy kisebb feldolgozó állomás felé, ahol talán majd lejuthatok a föld alá.
Vissza az elejére Go down

SzerzőÜzenet
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-27, 19:02

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Shiraz városa
Georgiana és Graves


Hátradőlök és magamban megjegyzem, hogy nem semmi önkontrollja lehet, hiszen nem tör ki hisztiben, nem vág pofákat és abszolút nem kelt feltűnést. Ez aztán felvet egy másik gondolatot is, de csomót kötök rá, hadd aggasszon később. Inkább csak megvonom a vállamat, jelezve hogy a következőkben azért én sem hiszek száz százalékig.
- Hogy őszinte legyek, egyelőre még nem tudom. Kaptam egy fülest, hogy talán összefügghet a dolog Shirazzal, és úgy általában az arab kultúrával. Az itteni civilizáció, és ezáltal a mágia elég régi, és komoly esélye van rá, hogy az az izé is innen származik amivel mi találkoztunk. De ez a tudás, mármint az igazi, ellenőrizhető tudás már rég elveszett, és ezek inkább mesék, mint tények. De ez volt eddig a leginkább értékelhető nyom, amin el tudtam indulni, szóval itt vagyok. De eddig nem jutottam semmire, és kezdek kifogyni a lehetőségekből. Ideje nem konvencionális megoldásokat is számításba venni. Itt jössz a képbe te. Valahogy - bár ezt szintén nem tudom hogy hogy - találtál egy térképet, és ez még hasznomra lehet. Talán megnézhetnénk, hogy mennyi az igazságtartalma, és felderíthetnénk együtt a dolgot. Persze... vannak feltételeim.
Hátradőlök és félmosolyra húzódik a szám.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-26, 21:33


Shiraz

Graves & Georgiana

- A családban sem dőlt el soha ez a kérdés.
*Jegyzem meg somolyogva, aztán egyszerűen csak mély levegőt veszek az orromon keresztül amit aztán lassan fújok ki. Néha hiányzik. Mint most. Biztos pár utazásomra eljött volna velem, még ha nekem nincsenek is ilyen vakmerő terveim, mint a sárkányrezervátum testközelből történő megfigyelése. *
- Hát pedig, ha megemlítettem volna valamelyik képeslapomban, hogy ide utazok legközelebb, akkor hihettem volna, hogy miattam növesztetted meg és nem ilyen profán ok miatt.
*Ugratom kicsit még a szakállával. Egyébként ezek szerint Graves hamar tudta, hogy ideutazik, mint én..
Székemben hátradőlve hagyom, hadd nézze meg a térképet, és a kérdésemre adandó válasz kigondolásában se zavarom meg, egyszerűen csak élvezem ezt a délelőttöt és beszélgetést.
Már bólintanék is, elvégre nem okoz gondot nekem a dolgok bizalmasan történő kezelése, és nem csak mert meglehetősen izoláltan élek. Sose voltam pletykafészek. Mikor Graves továbbcizellálja, hogy mégis mennyire nem beszélhetek minderről, felvonom szemöldökeimet. Még sose hallottam így beszélni, újfent kihúzom magam a székemben, jelezve ezzel is azt, hogy figyelek és hogy:*
- Megbízhatsz bennem.
*Habár feltehetően feleslegesen mondom, mert ha nem így gondolná, akkor fel se hozta volna a témát, elütötte volna a kérdésemet valami válaszfélével. Mindenesetre az valahol meglep, hogy milyen mélyen hat rám az, hogy fontos nekem a bizalma, amit nem játszanék el.
A folytatásra bólintok és féloldalasan elmosolyodok. Hát mi tagadás, rögtön az elején rengeteg indiszkrét kérdést feltettem a munkájához és tapasztalataihoz kapcsolódóan és hát mivel nem kaptam kielégítő válaszokat, feltételesen ugyan, de hát csak kreál magának magyarázatokat az ember lánya.
Nem hajolok én is túlságosan előre, az kimondottan feltűnő lenne. Inkább az asztallapra könyökölve fogom kezembe teáscsészémet és így előrehajolva kortyolgatva teámat hallgatom. Aztán azután is még kortyolom teámat, miután befejezte. Egészen addig, míg ki nem ürül a csészém. Nem sok hiányzik, hogy az üres csészéből is megpróbáljak inni, de szerencsére időben észbe kapok.
Míg leteszem csészémet halk koppanással, amit a forgatag zajától úgyse hallani, igazából az a legnagyobb gondom, hogy kiválasszam, melyik kérdést tegyem fel elsőként – feltételezem nem lepem meg azzal, hogy rögtön kérdezek. Egy tucatot tudnék eldarálni, levegővétel nélkül, de végül hagyom, hogy önző legyek és a leghangosabbat tegyem fel. A parancsteljesítéssel kapcsolatos technikai kérdéseimet meghagyom egyelőre későbbre. A térképre pillantok hát majd Gravesre.*
- És mi köze Shiraz-nak a roxforti álomvilághoz? Vannak új eredményei a vizsgálatnak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-26, 07:47

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Shiraz városa
Georgiana és Graves


Elismerően grimaszolok egyet.
- Sárkányrezervátum? Nyugdíjasként? Tökös az öreg, az biztos. Vagy őrült. Vigyorodok el, mert elsőre nem tudnám eldönteni hogy melyik. Viszont akárhogy is, tiszteletre méltó a dolog. A sárkány nem játék. Amikor a lány említi, önkéntelenül is megvakarom a szakállamat.
- Alig egy hónapja, vagy talán másfél. Nem is ez a fontos, viszont errefelé ahogy láttad, elég megszokott a szakáll. Jobban beolvad az ember, és talán kevesebbszer próbálják átvágni itt-ott. Ez pedig hasznos dolog, legalábbis egy rosszul fizetett vadőr számára... Vigyorodok el, aztán megszakértem a nagy nehezen előrekesett, majd az orrom alá tolt térképet. Meglepően sok rajta a valós adat, és ezen megakad a szemem. Hátradőlök, és néhány hosszú pillanatig csak nézem a lányt, és gondolkozom a hogyan továbbon. Furának tűnhet ez az ő szemszögéből nézve, de idő kell ahhoz, hogy elhatározzam magam. A parancsom meglehetősen keményen fogalmaz ezzel kapcsolatban, így nem egyszerű ellent mondani neki. De úgy döntök, hogy megteszem. Veszek egy nagy levegőt, és neki is fogok.
- Gia, amit most mondok azt szeretném ha bizalmasan kezelnéd. Igen kevés ember tudja a világon, és te soha nem adhatod tovább. Sem a testvérednek, sem a szüleidnek, sem a legjobb barátnőnek. Senkinek. A bizalom rendkívül törékeny dolog, és remélem hogy nem fogok csalódni. Elhúzom a számat, mert nem szívesen fenyegetek burkoltan senkit, de ezt egyszerűen nem lehet máshogy szavakba önteni. Ha megkapom a beleegyezését, akkor folytatom is. - Arra gondolom már rájöttél, hogy nem csak egyszerű vadőr vagyok, és arra is, hogy van némi múltam a Minisztériumban. Kicsit lehalkítom a hangom, körbesandítok, közelebb hajolok, és így folytatom. - Azt viszont nem tudod, hogy pontosan mit is keresek az iskolában, és miért vagyok itt. Parancsot teljesítek. A mugli miniszterelnök és a királynő tud a varázsvilágról, és annak a viselt dolgairól, legalábbis nagy vonalakban. Éveket szolgáltam a mugli hadsereg különlegeseinél, és jelenleg az én feladatom az, hogy felderítőként első védelmi vonalként szolgáljak, mindenkinek. Ami abban a fura álomvilágban történt, az kivizsgálásra szorul, a feletteseim szerint is. Ezért vagyok itt.
Hátradőlök, és csak nézem a lányt. Várom, hogy megeméssze a dolgokat.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-25, 21:12


Shiraz

Graves & Georgiana
- Mintha csak nagyapámat hallanám, persze nem szó szerint, mert szegény 4 éve meghalt. Ő vezette fel mindig így a mondandóját…
*Kissé megköszörülöm torkomat, nem mintha sokat segítene, hogy idősebbnek és vagy férfiasnak tűnjön a hangom, mutató- és középsőujjaimmal mindenesetre macskakörmöket rajzolok a levegőbe.*
- „Valószínű öreg vagyok már ahhoz, hogy beköltözzek egy sárkányrezervátumba fél évre, de azért holnap indulok, a karácsonyi vacsorára időben visszaérek.”
*Elvigyorodok, hát igen, nagyapám kicsit más stílusban fejezte be ezen felvezetéseket, mint Graves, ezt nem teszem szóvá, egyértelmű. Kissé összehúzom szemeimet, így méricskélem kicsit.*
- Habár ekkora szakállal biztos plusz tíz évet vallhatsz külsőleg magadénak. Mióta nem vágtad már?
*Igencsak szembeötlő a változás, szó mi szó. Az ugratásra megforgatom a szemeimet, aztán elvigyorodok.*
- A mókáért meg kell dolgozni, először a könyvekkel. Egyébként van 1-2 érdekesebb forrás, ami nem annyira tűnik dajkamesének vagy erőltetett magyarázatnak.
*Kicsit zizgek a papírjaim között, átlapozok két dossziét, végül megvonom a vállamat.*
- Hm, azok most nincsenek itt, mindegy.
*A két, gyöngybetűimmel lemásolt legendát ugyan nem találtam meg a papírkupacban, a térképet viszont könnyedén megtalálom, elvégre azt tanulmányoztam, miközben kiszúrtam Gravest, így csak ki kell nyitnom a füzetemet, amibe belecsuktam nagy kapkodásom közt.*
- Amúgy még csak a kiépített csatornarendszerben voltam lent, először az újban, az csak olyan százéves lehet, kétszer a régebbi csatornában, bejelöltem azt a helyet, ahol érdemes lenne lentebb mászni. Legalábbis először.
*Nem hajtom szét teljesen a térképet, amire szintén megjegyzéseket írtam, mert most kapcsolok csak, hogy Gravest feltehetően cseppet sem érdekli mindez, csak udvariasságból érdeklődik a kedvtelő kutatásom iránt.*
- És te hogyhogy épp itt kötöttél ki? Mi a tárgya a kreatív szabadságodnak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-24, 21:22

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Shiraz városa
Georgiana és Graves


Lazán vállat vonok, miközben kinézek a hömpölygő és zajos tömegre.- Ez egy elég nagy város, és kimondottan szeretek kevés feltűnést kelteni. Kell a francnak a figyelem, szeretek magam lenni, és a saját tempómban beengedni az újdonságokat. Valószínűleg öreg vagyok már ahhoz, hogy ez máshogy menjen. Mosoly suhan át az arcomon, aztán megint vállat vonok. Ez még igaz is.
- Vicces? Semmi. De szó szerint ez az összes olasz nyelvtudásom, és ez több mint gyászos. Ennyit már majdnem minden nyelvből sikerül magamra szednem, de ez nem olyasmi amire az ember büszke lesz...
Nevetek fel, aztán felhajtom a lassan hűlő kávé maradékát, és amíg a lány magyaráz, addig ráérősen végignézem az emberek áradatát az utcán. Szinte kivétel nélkül varázslat nélküliek, csak néha akad meg a szemem egy-egy kivételen, de jól láthatóan azok is igyekeznek beolvadni a tömegbe. Félmosolyra húzódik a szám, aztán visszafordulok a lány felé, nagyjából akkor amikor befejezi a Mount Qaf legendáit. Én is valami ilyesmire bukkantam, bár sokkal kevesebb mesével, és sokkal több komolyan vehető forrástöredékkel.
- No és jutottál már valamire ezekkel a legendákkal kapcsolatban? Találtál értékelhető forrást? Esetleg van valami üreg, barlang, ami a mondák alapjául szolgálhatott? Remélem nem csak a könyveket bújtad eddig, mert akkor meg kell hogy mondjam, kicsit csalódott voltnék...
Egy picit húzom az agyát de továbbra is vigyorgok, így a vak is láthatja hogy nem gondolom komolyan.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-16, 18:07


Shiraz

Graves & Georgiana
- És végig itt voltál? Pech, hogy csak most találkoztunk akkor.
*Kicsit túl gyorsan szaladt ki a számon a megjegyzés, elvégre lehet, hogy ma érkezett csak Graves. Amiatt viszont nem zavartatom magam, hogy talán ez nem kölcsönös érzés.*
- Meddig maradsz?
*Bár úgy tűnhet, hogy a nyakába akarom varrni magam, mégse kezdek szabadkozni a kérdésem miatt. Úgy tűnik, hogy habár idáig nem voltam tudatában, de majd felül kell értékelnem ezt a folyamatos egyedüli utazást… kikérem Jesst majd néha a Roxfortból vagy valami.*
- Aztamindenit!
*Kotyogom közbe a kantoni kínai résznél, még ha limitált is a szókincs, akkor is nem semmi. *
- Impozáns lista!
*Nem azok a megszokott nyelvek, de azt hiszem, ezen nem lepődök meg Graves esetében. Az csak futólag gondolkodtat el, hogy még mindig nem tudom, mennyi is az a „jóval több idő”… meg kellett volna néznem a Roxfortban végzettek listáját, hogy mikor végzett. Na, majd Jessiet ráállítom a kérdésre, nem mintha sokat számítana, csak érdekel. Mint az összes sose meg nem válaszolt kérdésem.
Izgatottá válok, az utóbbi pár hónapban nem használtam az olaszt, most kiderül, hogy állok. Persze nem egy nyelvvizsga-témát várok, amiről beszélnem kell, vagy egy bugyuta szituációt, sem egy 40 pontos nyelvtani tesztet, de ez a végigmérés meglep. Bal szemöldököm megemelkedik kérdőn, míg a kérdés hallatán akaratlanul is elmosolyodok, kicsit abszurd jelenetnek tűnik ez.*
- Molto bene, grazie..
*Ugyan kijelentem mindezt, Graves nevetése miatt azonban van némi kérdő hangsúly a végén.*
- Mi olyan vicces?
*Tisztában vagyok azzal, hogy nem az én béna olaszomon nevet, mert hát jóval előbb kezdett ilyen jól szórakozni, ami egyébként engem is szórakoztat, ha nem is tudok bekapcsolódni a nevetésbe, mivel a viccet ugyebár nem értem.*
- Igen, az. A legtöbb valamely mitológiai madárral kapcsolatos, az egyik szerint Roc csak ezen a hegyen száll le, Roc talán a főnixhez hasonlítható. A másik szerint Simurgh fészke található itt, Simurgh pedig valahol a griff és a főnix között azonosítható be, de van, amikor egymással azonosítják ezt a két lényt, érdekes. Idáig Nishapurban voltam, ott van egy kulturális központ is, ami a Simurgh legendákkal, megjelenítésekkel foglalkozik.
Itt most azt a történetet kutatom, ami szerint a Mount Qaf a démonok földje. Ebben az esetben nem szokványos hegy értelemben kell keresgélni, hanem afféle fordított hegyet, föld alatti barlangrendszert. Van is a város alatt egy kiépített csatornarendszer, ott voltam is már lent, alatta pedig elvileg folytatódik a természetes képződmény, azt az utat még csak tervezem. Na szóval, ezt a helyet népesítik be démonokkal, korszaktól függően változó démonokkal, mert többféle változat is van. Mintha a történelemben előforduló szerencsétlenségeket az itteniek mindig ide vezették volna vissza, csak mindig a kornak megfelelő magyarázattal, ettől eltérőek a történetek, most ezeket próbálom tisztázni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-16, 16:50

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.

Shiraz városa
Gerogiana és Graves


- Nagyjából egy hete, úgyhogy már nincs sok hátra. Ami a nyelveket illeti, a régi tanáraim szerint még az angolt sem beszélem rendesen, de azt hiszem megegyezhetünk abban hogy azért az mégis egész jól megy. Arabul egész jól tudok, több nyelvjárást is ismerek, és egy kicsit makogok spanyolul is. Ó, és tudok tetszőleges mennyiségű sört kérni kantoni kínai nyelvjárásban. Ez azért nem nyelvtudás, de talán meg tudom akadályozni hogy eladjanak rabszolgának. Ez így azért soknak tűnhet, de azért ne felejtsd el hogy jóval több időm volt megtanulni, mint neked. Viszont ahhoz képest hogy mikor kezdted, egész jól haladsz azzal az olasszal. Lássuk, hogy ezzel mit tudsz kezdeni...
Kutatok egy kicsit az emlékezetemben, eszembe jut amit kerestem, végigmérem jelentőségteljesen a fiatal nőt, és kibököm durva angol akcentussal.- Come ti va?
Amint elhangzik a mondat, kitör belőlem a röhögés. Egyszer láttam valami bugyuta sorozatban, de baromira megtetszett a dolog. El is tart pár pillanatig mire megzabolázom az éktelen röhögésemet, aztán kortyolok megint egyet a kávémból.
- Mount Qaf? Az valami mitológiai hegy, nem? Ahol az ég összeér a földdel? Nem is tudom, lehet hogy keverem valami mással, de ez az összes amit tudok róla. Milyen legendák léteznek erről a helyről?
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-04-15, 19:29


Shiraz

Graves & Georgiana
- És mióta tart a kreatív szabadságod?
*Kérdem még, de aztán csak megforgatom szemeimet a folytatásra, ami megint olyan „nesze semmi….” érzetet kelt bennem. Elvégre egyértelmű, hogy tanulta az arab nyelvet, a kérdésem arra vonatkozott volna, hogy mégis hol tanulta, elvégre ez nem olyan elterjedt szokás, mint mondjuk egyes körökben a francia nyelv elsajátítása. Mindegy, elengedem ezt a kérdést … is.*
- Milyen nyelveken beszélsz még?
*Csak utólag fordul meg a fejemben, hogy túl magabiztosan kérdeztem, de valahogy úgy tűnik logikusnak, hogy az anyanyelvén kívül nem az arab nyelvet tanulta csak.*
- Én egyelőre a holt nyelvekkel jobban állok sajnos, habár az olasz alapok elég jól rám ragadtak. Nagyjából úgy beszélek olaszul, ahogy az olaszok angolul, tudod, ha valamelyik szó nem jut eszükbe vagy nem ismerik, akkor könnyedén belekeverik olaszul, na valahogy ugyanígy vagyok én is, csak én a visszáját teszem.
*Jót vigyorgok ezen, ahogy akkor is, mikor megpróbáltam megértetni magam – és mikor nem csak arról volt szó, hogy egy kiló szőlőt szeretnék. Szerencsére mindig nagyon pozitívan álltak a tört olaszomhoz az emberek így nem veszett el az önbizalmam és tényleg tanultam valamennyit.*
- Azért nem Seherezádé meséit próbálom bebizonyítani tudományos alapon.
*Jegyzem meg, habár a franc se tudja, egyik másik történetnek az alapja lehetett-e kicsit is valóságos vagy sem.*
- Most épp a Mount Qaf legendáit próbálom összegyűjteni és rendszerezni, idáig négyet találtam, az ötödik itteni, ezért is vagyok itt, hogy ha elakadnék, akkor úgymond kéznél legyen a segítség.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-03-26, 14:50

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Shiraz városa
Georgiana és Graves


Szórakozottan bólogatok ahogy a lány beszél és próbálok rá figyelni - már amennyire tudok. Kicsit meglepett hogy épp itt futok össze vele, és még nem tudom hogy mit is kezdjek a ténnyel. Az érkező kávét egy biccentéssel megköszönöm, és csak kevergetem egy darabig hogy időt nyerjek magamnak.
- Nem, az iskola továbbra is a szokott rend szerint működik, de kértem egy kis kreatív szabadságot az igazgató úrtól. Tudod, néha van úgy ez ember hogy érzi hogy mennie kell, csinálnia kell valamit. Nálam most jött el. Szabadsággal is nagyon el vagyok eresztve, hát eljöttem. Mosolygok rá, aztán kortyolok egyet az arab kávéból. - Arabul? Hát úgy hogy tanultam, Gia. Nem olyan bonyolult, mint amilyenre elsőnek tűnik... bár az írással azért meggyűlik a bajom. Mindenesetre szóban elég jó vagyok, és jártam is már errefelé épp elégszer ahhoz, hogy ragadjon rám egy kicsi a helyi nyelvjárásból is. Tulajdonképpen azért is térek vissza időről-időre, hogy ne felejtsem el a dolgokat. Egyelőre egész jól megy. Hátradőlök és a kezembe fogom a csészét, és úgy döntök hogy kérdezősködök még egy kicsit azelőtt, hogy bármi kézzelfoghatót eláruljak a lánynak az itteni világról és a mostani céljaimról.
- Na és mesélj, épp milyen legendák után kutakodsz? Az arab világ tele van ilyesmivel, és remélem tudod hogy nagyjából mindegyik csak mese. A felét csak azért találták ki évszázadokkal ezelőtt, hogy kielégítség az európai emberk misztérium utáni sóvárgását. Azért bejött nekik a dolog, a turisták jó része emiatt jön ide, ők pedig remekül megélnek belőlük..
Vigyorgok rá, aztán iszogatom tovább a kávémat, kiélvezve minden egyes kortyot.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-03-23, 20:53


Shiraz

Graves & Georgiana
*Megkönnyebbülten fújok egy nagyot, mikor Graves felém fordul és aztán el is indul felém, megúsztam egy tömegen való átverekedést. Mivel csak nem régen érkeztem a kis asztalom nyugalmába, így nagyra értékelem, hogy nem kell itt hagynom, sem az asztalt, sem a nyugalmat, sem a még mindig gőzölgő teámat. Mosollyal fogadom, szeretem az utazást egyedül, megtanultam értékelni és élvezni is azt, de azért a tiszavirágéltű ismeretségek után jól esik olyan emberrel találkozni, akit régebbről ismerek.*
- Hát tudod, világot látok.
*Vigyorgok vissza a férfira miközben visszaülök a székemre és összecsukom könyveimet és jegyzetfüzetemet és félretolom őket, hogy legyen helye Graves-nek is a zsebkendőnyi asztalon.*
- El kellett kezdenem felfedezni a világ Európán kívüli részét is. Marokkóval csak belekóstoltam és mivel Amerikában már jártam, ezért inkább a másik irányba indulva kezdtem a felfedezést. Shiraznak nagyon érdekes történelme és még érdekesebb legendái vannak, jó kezdésnek tűnt. És te? Itt turistáskodsz? Szünet van a suliban?
*Kérdem felhúzott szemöldökkel, valahogy „Gravest a világ körül” nem így képzeltem, ennyire megfelelve a sztereotípiáknak, ennyire turistának, habár feltételezem ez csak nekem furcsa, mivel a Birtokon inkább pont az ellentéte volt.*
- Nahát, te tudsz arabul? Hol tanultad? És hol szoktad gyakorolni, hogy nem felejted el? Én csak alig pár szót tudok, de szerencsére a legtöbben, akikkel kommunikálnom kellett, ki jobban, ki kevésbé, de tudtak angolul. A maradék esetre maradt a kézzel-lábbal és az én pár szavas szókincsemmel való próbálkozás.
*Csapok le, amint a pincér-szerű felvette a rendelést. *
- Persze, nem csinálok semmi varázslatosan feltűnő dolgot, a Minisztériumban is feljegyeztettem az utazásomat és megtanultam annak az idegesítő fekete kis bogárnak a csípését enyhíteni. Te tudsz más szabályról is még?
*Jó, az utolsó nem szabály volt, csak ajánlás, de szeretem betartani a biztonsági szabályokat, úgyhogy ha Graves tud még, ami fölött elsiklott volna a figyelmem, akkor csupa fül vagyok.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-03-23, 20:00

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Shiraz városa
Graves és Georgiana


A hosszú évek kiképzése és a jónéhány küldetés tapasztalata ellenére szabályszerűen összerezzenek és megtorpanok amikor meghallom a nevemet. Nyugalmat és egy mosolyt erőltetek magamra amikor megfordulok, de egyik sem sikerül úgy ahogy szeretném. Magamban elkönyvelem, hogy az álcámnak annyi és kihasználom a kis kávézóig tartó néhány lépést, hogy összekaparjak valami közepesen hihető indokot az ittlétemre.
- Gia, hát szia! Te meg mi a francot keresel itt? Vigyorgok rá barátságosan, és komolyan is kérdezem a dolgot - egyelőre elképzelni sem tudom hogy mi a francot keres itt, mi az ami egy világjáró, kalandvágyó fiatal lányt ide hozhatott, az arab világba - ráadásul egyedül. - Rád aztán nem számítottam a világnak a porosabbik végén. Elég messzire kerültél Európától, nem igaz? Kicsit halkabbra veszem a hangom. - Azért remélem, hogy vigyázol magadra. Errefelé nem egészen olyan szabályok vonatkoznak ránk, mint az öreg kontinensen.
Sokatmondóan körbepillantok, elvégre akárhol lehetnek minket figyelő varázshasználók, és magamat ismerve - vannak is. De nem zavartatom magam, csak leülök Gia asztalához, és próbálom kicsit megnyugtatni magamat, elvégre csak egy ismerősbe botlottam és nem magába az ördögbe. Ha érkezik mellém valaki, akkor kissé döcögősen, de azért érthetően rendelek magamnak arabul egy kávét és egy kis vizet. Talán nem fog ártani...
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet 2017-03-20, 22:01


Shiraz

Graves & Georgiana
- Graves?!
*Kiáltom, ám hangom még így sem töri át a mindent betöltő, szinte csobogást idéző belvárosi zsivajt. *
- Graves, hahó!
*Most ha lehet egy fokkal még hangosabb voltam, amire egyrészt tényleg szükség lehet, másrészt már az első megszólításom is kissé kései volt. Időbe telt, mire a nagyra nőtt szakáll mögött felismertem barátom arcvonásait és valóban tudatosult bennem, hogy még egy ilyen isten háta mögötti helyen is ismerősbe futhatok.
Nagyon remélem, hogy meghallotta a hangomat, különben bemutathatom a leggyorsabb összepakolást, amit valaha produkáltam.  Egyébként a második kiáltásommal egyidőben fel is keltem ültömből, mivelhogy idáig nyugodtan ültem a kávéház teraszán, ami nem több igazából, mint egy alacsony fapadozat, amin a kávéház fala mentén sorakozik 3-4 asztal, mindegyik körül két-két székkel. Kávéházról van ugyan szó, de a kínálat alapján otthon persze teaház néven futna, ennek megfelelően előttem is egy csésze tea gőzölög, könyvem és jegyzeteim kiterítve az asztalon.
Szóval ha nagyon muszáj, azt hiszem, öt másodperc alatt össze tudom szedni a papírokat – szerencsére a tintát még nem vettem elő, azzal nem kéne bajlódnom, és táskámba gyömöszölve acuccomat Graves után tudnék furakodni, már ha nem veszítem szem elől a tömegben addig is. Integetek is, mert még állva se biztos, hogy kiszúr, ez van, égimeszelő se leszek már soha. Még adok pár pillanatot Graves reakcióidejének, miközben immár csak tarkóját szuggerálom kitartóan, hogy forduljon felém.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Közel-Kelet 2017-03-12, 21:49

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


SHIRAZ városa


A megérkezésem pillanatában tudtam, hogy rühellni fogom ezt a várost. Sőt, már akkor is tudtam amikor még csak terveztem az idejutást, de egyszerűen nem lehetett figyelmen kívül hagyni a fülest amit kaptam. A város nyüzsgő, poros, száraz, és mindenekelőtt kurva hangos. Mintha csak egy állandó zavargás közepén élnék, és ez már nagyon bosszant. Megvakarom a hatalmasra nőtt szakállamat, aztán sóhajtva úgy döntök hogy ideje magam mögött hagynom azt a lyukat, ahol az utóbbi pár napban meghúztam magam. Elhagyatott, romos épület a város szélén, de legalább senki sem jár erre és nyugton hagynak. Megtapogatom a rejtett és kevésbé rejtett cuccaimat, aztán felkapom a hátizsákomat és a nyakamba veszem a várost. Azért jöttem hogy a végére járjak egy nyomnak, és ha nem akarok megbolondulni a környezettől, akkor muszáj lesz hamar letudni a dolgot.
A mugli források nyilván zsákutcának és mesének bizonyultak, és a helyi varázslóközösség irányában is hiába tapogatóztam. Maradt tehát a terepmunka, a talpalás és az utánajárás, ami egyedül, idegen területen nem épp életbiztosítás. Elhúzott szájjal baktatok a városban, tapasztalt turistának tettetve magamat, aki imádja az arab kultúrát és történelmet. Az utolsó előtti nyom pedig a föld alá fog vezetni, csak azt nem tudom még, hogy hogyan jutok oda. A nyilvános adatok szerint az épületek alatt egy többé-kevésbé modern csatornarendszer húzódik, a mende-mondák szerint alatta pedig egy még korábbi, talán középkori vagy ókori kanális, természtes átereszekkel egy föld alatti patak felé. A történetek szerint odalent kísértetek és szellemek kergetik vissza a kíváncsiakat, akiket hosszú ideig fura álmok és jelenések zaklatnak... ami legalább annyira hangzik mesének, mint amennyire elképzelhető. Én ugyan úgy gondolom, hogy csak néhány ijedős emberről és pár fura zajról lehet szó, de valami hajt belül, hogy utánajárjak, hátha összefüggésben lehet azzal, ami velem történt odahaza.
Ráérősen baktatok át a belvároson, és nagyon igyekszem hogy ne látszódjon rajtam a bosszúság amikor tömegen kell átvágnom. A zsivaj - számomra - szinte elviselhetetlen ahogy mindenfelé ilyen-olyan árusok próbálnak túladni a portékájukon, és újra megdöbbent hogy itt a belvárosban szinte sosem áll meg az élet. Lassan furakszom keresztül a tömegen, megértő és türelmes mosollyal az arcomon, egyenesen egy kisebb feldolgozó állomás felé, ahol talán majd lejuthatok a föld alá.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Közel-Kelet

Vissza az elejére Go down

Közel-Kelet

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: Közel s távol-