Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

Legfrissebbϟ Axel & Cody
  Today at 14:26
Cody Armstrong
ϟ Jane&Bastien
  Yesterday at 20:23
Jane Willow West


A hónap posztolói
Cody Armstrong
 
Gina Accipiter
 
Bexley Wildfield
 
Quinn A. Perold
 
Ivarn-vo Inor
 
Megan Smith
 
Corvus Flint
 
Jade Wilson
 
Rose-Neira Brooks
 
Viviana Rennes
 
Statisztika

Összesen 623 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Yedda Andrews

Jelenleg összesen 36557 hozzászólás olvasható. in 3349 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 24 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 19 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Ninon & Philip - A csontevő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-16, 11:06

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Egyáltalán nem bontja ki a kérdésemet, a homályba vész, hogy egész pontosan milyen látnoki képességgel bír, bár nem is tudom létezik-e olyan a jóslásban, hogy "egészen pontosan" mit tud csinálni. Leül és felvágja egy kecske gyomrát és a belsőszervek állásából kikövetkezteti, hogy jó lesz az újévi termés? Na jó, valószínűleg egy kémvadász esetében nem ilyenről beszélünk, de akkor is... A kíváncsiság azért még ott motoszkál bennem és egészen biztos, hogy később még fel fogom hozni.
Hm, ahhoz képest, hogy eredetileg én élek franciországban már vagy négy éve és nekem kéne a kis idegenvezetőnek lenni, már a pókerbe is beletörik a bicskám, mikor Philip elmondja, hogy römiznek és az itt gyakoribb. Tény, hogy négy év nem olyan hosszú idó, főleg, ha abból hármat a Beauxbatons-ban töltöttem, csak a maradék négyszer három-három hónapot Franciország egyéb területein. Így nyilván nincsen annyi ismeretem, hogy egy dél-francia kis faluban mi az elterjedtebb, a póker vagy a römi. Persze a nyilvános aktáim szerint nem csak négy éve élek Franciaországban, de ez egészen más kérdés... Egyértelmű, hogy nem csak a helyismeret miatt sodort mellé a sors.
- Akkor feltétlen szeretném megnézni őket később. - válaszolom, egy kis biccentéssel is nyugtázva. Azt mondta, hogy ő inkább Athoshoz hasonlítaná magát, de én ettől függetlenül inkább vagyok az a fajta, aki adatokat gyűjt, lehetőleg minél többet, elgondolkozik, kísérletezik, teóriákat állít fel, aztán összerakja a történetet. Nos, igen, én még mindig inkább vagyok Sherlock vagy Watson. De ez nem jelenti azt, hogy a párosunk nem működhet jól össze. Bólintok neki, mikor úgy dönt, hogy az emeletre menne, a táskámból ki veszek ezt-azt, apróságokat, aztán mielőtt elindulna megállítom.
- Ezt felvinné nekem? Csak útban lenne jelenleg. - kérem meg, egy kis mosollyal, elutasíthatatlan pillantásokkal. Amúgy is bűvölt táska, nincsen semmi súlya, éppen csak nem illik bele egy flörtölős kis szituációba a szegecselt oldaltáska. Nem akarok azzal törődni, hogy meg van-e még, miközben megpróbálok valami infót kihúzni a helyiekből. A pillantásaimat újra a fiatal férfire függesztem, akivel eddig is szemeztem. Hmm... Egészen helyes, de persze nem ez a legfőbb szempont. Hanem az, hogy válaszol a szemkontaktusra, és nem zárkózik el előle.
Lassan felállok a székemről és könnyed léptekkel sétálok a kártyázók mellé. Nem kockáztatom meg a kérdést, hogy beszállhatok-e, mert egyrészt nem nagyon ismerem, másrészt, ha a végén a vesztes fizet, akkor meg leszek lőve, mert nincsen nálam túl sok pénz, a nyomozásra szánt keretet meg nyilván nem így kéne elszórni, bááár... Nem. Nem szabad. Rossz Ninon. Nem hazárdírozunk a kártyával.
- Esetleg nem bánják, ha figyelem a játékot? Szeretnék kicsit kikapcsolódni, de nem ismerem a játékot, így inkább csak megfigyelném, ha szabad. - kezdek bele, és a pillantásaimmal először mindenkin végignézek, legyenek akár barátságosak, akár ellenségesek, de végül azon a férfin állapodok meg, akit eddig is kinéztem magamnak. Afféle igéző tekintettel sugallom neki, hogy na, hívj oda magad mellé, hagy legyek a vállad felett a csinos biodíszlet, ameddig ki nem nyílik újra a szátok és nem kezdtek el beszélgetni kártyázás közben.  

***

Elég gyorsan rájön, hogy ez a piros árnyalat éppen olyan színű, mint a vér. Minél feljebb megy a lépcsőn annál vastagabban csordogál egy csík, a forrása az emeleten az első kulcsrazárt ajtó balra, ami alatt kiszivárog a vészjósló folyadék. Nem látszik lábnyom, persze a sajátján kívül, amit a belelépés után hagyhatott, így ha valaki távozott a szobából, akkor úgy tette, hogy ne hagyjon nyomokat. Vagy még bent van...  

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-12, 11:08Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  Nem felvágás, de nem is szégyelendő, hogy látnok vagyok. Mindenkinek meg lehet róla a véleménye, kár győzködni, vagy mentegetőzni ezzel kapcsolatban. Csupán mellékes tényként közöltem, nyomozásom egyik eszközéül, amit vagy tudunk jelen esetben érvényesíteni, vagy nem. Ninon kisasszony pontos tudásáról még keveset tudok, egyenlőre csupán annyit, hogy ért a bűbájokhoz, de a gyakorlati világban is megállja a helyét. Egészen ügyesen fel tudom idézni az egy évvel látottakat, még pár ismerős arc is a szemem elé ötlik, ám úgy kell kezdenünk, mintha semmi sem történt volna korábban, hiszen minden nyom kihült, és erősen kétlem, hogy itt lenne valami helyi újság, médium, aki lejegyzi az eseményeket.
- Römiznek. Az errefelé elterjedtebb.  – Ingatom a fejemet picit magyarázóan. A franciakártya alapja a vidékibb rétegnél a játék szellemét erősített szembe az elit körökben dívó pókerhez képest. – Nos igen, felvettem a minisztériumban jegyzőkönyvet mindarról, amit az elbeszélésekben megtudhatunk. – Itt lent természetesen nem mutatnám meg, akkor már inkább a szobában, de ha ő maradna esetleg ismerkedni, hátha ki tud valamit szedni a helyi illetőből. Bár mulatságos lenne végignézni, én jobb szeretek a belső szemre hagyatkozva elmélkedni, és talán majd holnap érdeklődöm, akklimatizálódom.
- Akkor egyenlőre felmegyek, majd jön utánam a kisasszony.  – Mivel úgy látom, hogy a kacsasültünk még várat magára, felesleges itt ücsörögnünk mindkettőnknek. A kalapomat immár kézben hurcolva elkérem a kulcsot, és megkeresem magam a szobát, nem kell nekem kalauz sem. Azért észreveszem magamon azt a tekintetet, amivel végigmérnek, mintha vizslatnának. Nem arról van szó, hogy kémkedni kellett volna, de ahogyan Ninon is gondolja, egy külsős mindig szemet szúr, akkor legalább így tudják, hogy kivel állnak szemben. Ahogyan bandukolok fel a lépcsőn, úgy érzem valami nyúlós van a cipőmön, mintha valami piros festék lenne. Fura..

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-01, 19:02

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Gyomrom ugyan van a véres dolgokra, hiszen volt dolgom már holttesttel egy boncolásos gyakorlaton - pont nemrég, amikor az osztály nagyrésze már betöltötte a 17. évét, nekem meg csak egy engedély kellett apámtól -, amin körülbelül az osztály egytizede volt ott, mert a többi kifakadt, hogy nem hajlandó bemenni a terembe semmi áron. Elsőre sokkoló a látvány, de akkor is káprázatos, hogy mennyi mindent árulhat el nekünk egy holttest. Persze mivel ez csak egy iskolai óra volt, nem tanultunk semmi tippet vagy trükköt, csak a legalapvetőbb dolgokat mutatták meg az emberi testen.
A gondolataim éppen olyan borongósak most, mint az időjárás, de kizökkent, amikor hallom Philip tippjeit, és igen csak okos ötletnek tűnik. Vagy csak szeretném belelátni, mert a növények és az ilyen varázsszerek kimutatása még egészen az asztalom is lenne.
- Látnoki? - visszhangzom, kicsit meglepetten felhúzva a szemöldökömet. Most nem nézek rajta még egyszer végig, mert már eleget bámultam, de azért ez még is csak meglep. Elméletben nem olyan elmélkedős fajta a harcban, a jósmágia még is olyan zaccból, meg álmokból, meg mindenféle jelekből okoskodik, így egy kicsit ellentmondásosnak hat. Nem vetem meg a mágiaágat, nem vagyok azok között, akik látványosan fújolják, bár a legkevésbé se gyakorlom. Itt a Beauxbatonsban - jó, nem mintha most ott lennénk - amúgy is meglepően érdeklődnek iránta a diákok, olyan misztikus és megfoghatatlan...
Beérünk, beszélek, a szobára nem kapok megjegyzést, ámbár előkerülnek a papírok, mielőtt rábélyegeznék, hogy egy kiskorút cipel magával valamilyen perverz célból. Nem tűnik túl kémesnek, hogy felfedi, hogy kik vagyunk, bár ebben a helyzetben elég nehéz lenne titokban nyomozni, tekintve, hogy egy kis közösségről van szó, mindenki ismer mindenkit, és pontosan tudják, hogy nem vagyunk idevalósiak.
A kacsasültre én is csak bólintok és le is lépünk a pulttól a helyhez, amit kinéztem. Miközben odaérünk én is megnézem a helyet futtában, bár én ahogy kiszúrok a póker asztalnál egy fiatalabb férfit, talán a huszas évei közepén van, azonnal felveszem a szemkontaktust és egy flörtölős félmosolyt küldök felé felvont szemöldökkel. Végül a pillantás megszakad, és leülök Philippel szemben.
- Pókereznek, ugye? - kérdezem halkan, a kártyázó asztal felé bökve. Persze rengeteg kártyajátékot játszhatnának, de ez a legelterjedtebb a kocsmákban. - Van esetleg mappa, vagy bármi, amit még átnézhetnék, vagy inkább a szobában? - kockáztatom meg, aztán elhallgatok, mert észreveszem, hogy a férfi, akivel felvettem a szemkontaktust érdeklődve néz felém. Újra oda fordulok, csak úgy lazán, miközben a fülem azért még mindig Philipé. A legkevésbé sem áll szándékomban felmenni a szobába már is, és nem azért, mert szimplán fel szeretnék csípni egy srácot. Ez a fogadó, minden egyes könyvben a kalandorok a legtöbb információt innen szerzik. Több hangot is hallok kiszűrődni, panasz az időjárásra, panasz a munkára, panasz a rossz termésre, de semmi se tűnik különösebben értékesnek, miközben a pillantásaimmal újra meg újra rabul ejtem a kiszemeltemet. Na, pontosan így flörtöl egy francia kis boszorka. Az eszembe se jut, hogy a partneremet zavarhatja, hogy a tekintetem folyton másra ugrik, hiszen a kapcsolatteremtés csak a hasznunkra válhat.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-29, 20:03Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


   Oldalt pillantok a ballagás közepette, kedvemre való, hogy a fiatal hölgy ennyire kombinatív lélekkel van megáldva. Nem véletlen, hogy pont őt választotta Madame Maxime. Vélhetően ez a Ninon kislány már hasonló feladatokban is tudott bizonyítani, így talán lesz gyomra, hogy ha valami igazán véressel találkozunk. Az biztos, hogy még nem érzi teljesen kompetensnek magát, ám ez nem baj, legalább nem fordítva ül a lovon. Sosem gondoltam ugyanis, hogy egy bizonyos poszt elszállásra kéne, hogy késztessen. Szürke eminenciásként tesszük a dolgunkat, és ennyi.
- Lehet, hogy valamiért ők már immunisak valamire, például lehetséges, hogy él itt valami növény, amit fogyasztva nem kellenek a gyilkosnak. – Én is tippelgetek, de abban igaza van, hogy nem látom, hogy nagyon törték volna magukat, hogy megoldódjon a helyzet. Úgy fest nem komoly a turizmus, hogy félnének a csökkenésétől. Viszont azt észreveszem, hogy mennyire leplezetlen érdeklődéssel méri végig a fegyverzetemet, mintha úgy az egész stílusom megfogná. Félmosollyal érintem a kalapomhoz az ujjamat.
- A mugli módszerek az őskor óta nem mondanak csődőt. Nem igazán szívlelem, ha varázsolnom kell, ha mégis, akkor a sokak által megvetett látnoki varázsokat űzöm. – Engem nem zavar, hogy a póriasabb magázást választja az Önözés helyett, vélhetően a szóhasználatom miatt döntött így, valamiért sejthető, hogy én magam is mugli származású háttérből küzdöttem fel magamat a királynő szolgálatába, a lány pedig előzékenyen segít abban, hogy magáz, nem pedig önöz. Nekem utóbbival sincs gondom, már közel húsz éve elit körökben mozgok. Miután a lány megértette a kérésemet, türelmesen várom, amíg elintézi a szállásunkat. Rezzenéstelen arccal fogadom, hogy mindössze egyetlen szobát kér, holott ennyi erővel a korkülönbség miatt akár feltételezhető lenne, hogy valami gazdag úr vagyok, aki fiatal  de nagyravágyó szeretőt cipel magával a vidéki légyottokra. Ezt elkerülendő, felmutatom a jelvényemet, és egy hivatalos kiáltványt, hogy Ninon a kíséretem részét képezi. A kocsmárosnő amolyan vállvonós a maga módján, bólogat, neki csak az a lényeg, hogy fizessünk. Muglipénz kerül elő, és le is szurkolom mind a szoba, mind a vélt vacsora és az ital árát egybe, hogy enyhüljenek a tekintetek. – Kacsasült készült, ha kérnek. – Böki ki a madame, mire biccentek, és helyet foglalok a Ninom által mutatott sarokban. Nagyjából eddig is tartott a figyelem, mindenki visszafordul a saját dolgához. Az egyik asztalnál kártyázás folyik, nem is csodálom, hiszen eleve a franciák voltak azok, akik egy bizonyos játékot elindították. Akár vegyülhetnénk is, ám egyenlőre Ninonra bízom, hogy maradna, vagy menne. Ám nem ártana halgatóznunk is kissé, hátha elkapunk némi információt.

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-22, 14:51

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Elindulunk a faluba, miközben hallgatom a válaszát és az egyik ötletem azonnal füstbe is száll. De nem mondom, hogy ez egy rossz hír, mert elég meredek volt az az elképzelés, ami kialakult a fejemben... Ha csak férfiak, és a társulattal jött volna minden, akkor lehet valamiféle rosszban sántikáltak és egy succubust szabadítottak a világra. Lehet, hogy túl sok legendát és mitológiát olvastam, azt se tudom, hogy azok a lények a valóságban léteznek-e. Nem vadásznak készülök, szóval csak ilyen mendemondák és kísértetsztorik jutnak eszembe. Amik egyelőre nem tudom mennyire relevánsak, ehhez még több információ kell.
- Csak átutazókra veszélyes és az itteni lakosok még mindig nem derítették ki, hogy mi lehet az, pedig csak ők vannak biztonságban. Azért ez érdekes. - válaszolom, kicsit összevonva a szemöldökeimet, aztán folytatom. - Mármint, eltusolták, de még sem tettek ellene lépéseket, pedig ha lezárták volna, azzal szűnik meg tényleg a kivándorlás. - folytatom, aztán felpillantok az esőt ígérő égre. Az én erősségeimről már esett szó, és úgy tűnik, hogy bejön neki, hogy nem csak egy dologra tudok támaszkodni, hanem több lábom állok, de mit kell tudnia egy kémvadásznak? A pisztolyát és a kardját ugyan már észrevettem, de hogy a mágiában milyen területekhez ért, arról még nem esett szó.
- És maga? Mihez fordul, ha éppen a mugli módszerek mondanak csődöt? - kérdezek rá, bár a magázódás nem nagyon jön a számra. Tudom, hogy ő is önöz, de ettől függetlenül, ha fel kell nőnöm a feladathoz, ha partner és szárnysegéd vagyok, akkor kellemetlen, hogy ilyen távolságtartás van közöttünk. Meg persze alapból eléggé közvetlen vagyok és flörtölős, így a távolságtartást mindig könnyen áthidalom és a tegeződésre váltok.
Belépve a fogadóba megcsap a kocsmaszag, amiben a férfiak bűze kiütközik a füstszagból, és inkább az előbb izavar, az utóbbi nem, tekintve, hogy az én kabátom zsebében is ott lapul a cigi és a gyújtó. Lehet, hogy még nem múltam el 17 és nem kéne semmi közömnek lennie se a kocsmához, se a cigizéshez, de még se idegen nekem ez a környezet egyáltalán. Körbepillantok azért, megpróbálom kihúzni magam, de a sminkem is segít abban, hogy valamivel idősebbnek tűnjek, legalább is nem kiskorúnak. Mikor találkozik a tekintetem Philippel lezajlik a néma párbeszéd, legalább is elég gyorsan megértem, hogy az én lépésemre vár, így elindulok a bárpult felé. Megvárom, míg a fogadósné elvégzi a dolgát, aztán felveszem a szemkontaktust és intek neki.
- Jó napot kívánok ezen a nyirkos délutánon. - kezdem szépen, dallamos szavakkal, egy kis mosollyal megtoldva. - Szeretnénk kivenni egy szobát erre az éjjelre, de lehet, hogy több napot is itt töltenénk. - folytatom, aztán Philipre pillantok, hiszen azt mondtam egy szobát szeretnénk, de lehet, hogy ő gyorsan közbe fog vágni, hogy jó lesz az kettőnek is. Az a laza húsz év, ah, mi az nekem ahhoz, hogy külön szobába akarjak aludni. Ha hullanak itt az emberek tőlem hatvan is lehetne, inkább őt választanám, minthogy egyedül aludjak. - Esetleg megvárjuk ott, ameddig kiválasztja melyik lenne a megfelelő szoba és addig kérnénk valamilyen enni illetve innivalót. - biccentek a fejemmel egy üres helyre, ahonnan elég könnyen be lehet látni a helyet.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-21, 19:36Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


- Ez igazán dícséretes. – Méltatom a lányt, noha a külseje nem igazán harmonizál az elhangzottakkal. Nem arról van szó, hogy lenézném, mert nagyon is művelt hölgynek tűnik, csak valahogy olyan vadóc, amivel nehéz mit kezdenem, ám megvan a közös hullámhossz, és ez a lényeg. Nem gondolom, hogy hátráltat majd a nyomozás során, sokkal inkább úgy vélem, hogy meglepő, váratlan eszközökkel él majd, amivel nem csak, hogy előrelendíti a felderítést, hanem akár még ifjú titánként olyat húz, amivel jócskán lerövidíti majd a munkára szánt időt.
- Valójában nem velük indult el minden. Mielőtt elindultunk volna, végeztem most a napokban egy kis kutatómunkát, és tűntek el már a környéken korábban is, az elmúlt években többen is. Viszont sosem helyiek, hanem átutazók. Ám nem lett a helynek rossz híre, mintha valaki el akarta volna tusolni az ügyet, hogy Álmosvölgy ne legyen olyan célkeresztben, hogy baj súlyt azokra, akik erre járnak. – Azóta ugyan nem találtam áldozatot, de akkor is furcsállom, hogy ki az, aki nem a sajátjait ritkítja ilyen bestiálisan, hanem mintha ide akarna csalni valakit kintről. Talán mi is rajtavesztettünk volna Agnese-sel, ha maradunk többet mint két nap.
- Ezt megfelelőnek tartom, sőt, jobban támogatom, mintha komoly varázslatokat harsogna el a hölgy. – Viszonzom a mosolyát, számomra még a mindig jobban elfogadható így, hogy a botharcot is felemlegeti, mintha azonnal kétségbeesne, amint eltörik a pálcája. A falucska nem sokat változott, amióta legutóbb itt jártunk, s remélhetőleg nem néznek rám ferde szemmel, hogy most egy lényegesen fiatalabbra cseréltem az akkori társnőt. Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt valamennyire izzott a levegő, nem állok egy nőfaló hírében, még akkor is, ha Ninon pillantásában van valami provokatívan kezdeményező láng, ezt most egyenlőre elhessegetem. Esőfelhők gyülekeznek, jó eséllyel pár percen belül elered, innen már nem szabadulunk ki hajnalig. Belépünk a tavernába, ott szinte vágni lehet a füstöt, ami számomra nem zavaró, de talán a lánynak igen. Jómagam megszoktam az ilyesmit, hogy ha az utam nem a luxusba, hanem a közemberek közé visz. Azt vártam volna, hogy régi ismerősként üdvözölnek, de mindenki tekintete, beleértve a terebélyes fogadósnét is, átfut rajtunk, mintha a látogatásom sosem történt volna meg a tanárnő oldalán. Ninonra függesztem a tekintemet, akkor ha ő az apród, akkor mutasson fel valamit egy kevésbé veszélyes helyzetben, mielőtt mélyvízbe dobnánk.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-17, 09:45

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Hát, én semmit sem tudok a letűnt korok lovagiasságáról, cseppet sem neveltek olyan környezetben, hogy jólnevelt srácok vegyenek körül, így mondhatni nem is ismerem az érdek és flört nélküli bókolást. Minimum szórakoztatnia kell a beszélgető feleket, de csak úgy, mert elismer, idegen tőlem a bókolás. Minden esetre nem tudom, hogy hogy nevelték, de engem szórakoztat a beszélgetés és izgalommal tölt el ez az egész kaland - meg talán egy kis aggodalommal, de ez a világért se jelenne meg az arcomon. Erősebb fából faragtak annál, minthogy én meghátráljak.
- Ez igazán... bájos gondolat. - mosolyodom el arra, hogy hisznek bennem, és habár a szavaim kicsit élcelődőek, látszik rajtam, hogy tényleg azért valamilyen szinten jó érzés ilyet hallani, még ha tartok is attól, hogy félreértésről van szó. Rendben, tényleg több területről van ismeretem az utazgatások és a különböző mágusiskolák oktatása miatt, de még nem töltöttem be a felnőttkort, nem fejeztem be a tanulmányaimat, és ezt általában komolyan szokták venni a felnőttek. Most először vagyok úgy tilosban, úgy kalandozva, hogy hisznek bennem és nem megdorgálnak érte, hogy kölyökként ne keveredjek bele mindenbe.
- Kevés időm akadt mugli regényeket olvasni, inkább a nyelvtanulás és a különböző típusú mágiák tanulmányozása kötötte le a figyelmem. - válaszolom, aztán gondolatban hozzáteszem, hogy meg persze a rendbontás, lázadozás, szabályok megkerülése. De ezt nem mondom ki, csak a szemem villan egy pajkosan, ami azt sejteti, hogy azért nem kell engem csak könyvek között elképzelni, mert egyáltalán nem vagyok csak tisztán könyvmoly, még ha kutatom is a tudást. A szemöldököm kicsit felvonva hallgatom a történetet, és megpróbálom átgondolni, talán egy új, fiatal gondolat kell, hogy megvilágítsunk valamit.
- Hat áldozat, a teljes művésztársulat. Hm... - hallgatok el, aztán félrebiccentve a fejem Philip felé fordulok. - Ha velük indult el minden, talán magukkal hozták a bajt és nem is a faluban van a gyilkos, lehet már rég kereket oldott. - gondolkozom hangosan, aztán folytatom. - Vagy azóta is vannak áldozatok? - kérdezek rá újra, hiszen fontos lehet, hogy milyen időnként, milyen korúak, milyen neműek, hiszen az, hogy például a társulat mindegyik tagja mondjuk férfi volt, meg úgy egyáltalán az összes áldozat, egy hatalmas jel lenne. Nem tudom hová vezető nyom, de nyom. Ahogy átszalad rajtam a gondolat feszülten pillantok Philipre és várom a megerősítést.
- A támadó átkokkal elboldogulok, a bűbájokkal kevésbé, a bájitalok az igazi erősségeim, de a robbanólöttyökön és savakon kívül azt hiszem ezt nem tekinteném harci mágiának. De ügyesen bánok a bottal, mint fegyvernem, ha ez számít. - mosolyodom el, fogalmunk sincsen, hogy varázslénnyel, vadállattal, vagy mugli sorozatgyilkossal van dolgunk, hát lehet, hogy nem is kell pálcás varázslással megoldani mindent. De abból, hogy jól bájok a bottal, következtethet arra, hogy az erőnlétemmel, a reflexeimmel és a mozgásommal sincs probléma, bár ezeket nem mondom ki, mert már két-három éve csak magamban gyakorlatozok, nincsen oktatóm se erőnléti edzés a Beauxbatonsban.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-15, 11:11Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 A bók esetemben szinte sosem az udvarlás eszköze. Olyan lovagi mentalitással lettem férfivá, amelynek részeként sosem lesz következésképpen mindig valami vonzalom kinyilvánítása az, hogy ha elismerően nyilatkozom hölgytársaimról. Pontosan tudom, hogy manapság kiveszőben van a világunkból ez a fajta előzékenység, s a nők is inkább erősnek próbálnak mutatkozni azzal, hogy incselkednek, így nem veszem magamra, hogy a beaxbatons növendéke kedveskedően válaszol, betudom puszta udvariasságnak.
- Ahogy mondja mademoisille. Lehet, hogy most hirtelenjében fel kell nőnie a feladathoz, ám nyugtázza a tényt, az igazgatónője és én egyaránt hiszünk Önben. – Lehet, hogy most még csupán gyermeknek véli magát, ám nem kell száz éveket visszautaznunk az időben, csupán pár tizet, hogy visszagondoljunk arra, hogy nagyanyáink az ő korában már családot tartottak el, vagy mentek ki a frontra a férjük után. A felelősség nem a korral jár, a döntéseink hozzák magukkal. – A filmek nem mindig követik a főhős gondolatvilágát, a látvány gyakorta másfelé viszi el a cselekményt. – Igaz, a muglikat erősítve én magam is beültem már moziba, de még mindig abban hiszek jobban, hogy a képzelet jobban elénk tudja tárni a történet vonalvezetését. Azt helyettesítünk be a szereplőkbe, akit csak akarunk. Hamarosan meg is érkezünk a faluba, amelynek csupán a francia változatát ismertem eddig, de most már értelmet is nyer, vélhetően a köd miatt, amely párás takaróként száll le a falucskára, és miután a hegyek lábában fekszik a szurdok mentén, nem véletlenül tartják völgynek. – Igen kevesen. Így a gyanusítottak száma is korlátozott. Talán az elmúlt években sokan vándoroltak el a rémtettek hírére. – Mormolom, és már sajnálom, hogy az egy évvel ezelőtti fontos hír visszaszólított, mert az alatt a két nap alatt, amíg itt voltam Agnese-sel, nem sok minden történt, és akkor nem is volt olyan fontos, hogy maradjunk. Betudtuk valami kóbor állatnak, nem tulajdonítva jelentőséget a helyi pletykáknak. – Állítólag hatan. De ők nem helyiek voltak, hanem egy átutazó művészcsoport. Pont ez volt benne a furcsa, mert azt hittem, hogy itteni falusiak. – Vonom meg a vállamat, mielőbb fedezékbe kéne érnünk, mielőtt a nyakuba szakad a fejünk felett formálódó vihar. Innen aztán hajnalig ki sem tudunk mozdulni, és akkor is térdig fog érni a sár. A feltehetően szálásunkért felelős fogadó felé vesszük az irányt. – Kegyed jeleskedik a harci mágiákban? Mire kell számítanom?

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-12, 13:21

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Kis mosollyal biccentek a bókra, nehéz levetkőzni a francia kisasszonyok flörtölős mosolyát, és nem is áll szándékomban igazából. Kínos helyzetbe nem hozom magamat ennyivel, nem vetettem rá magam és annyi ki is derült, hogy hiába angol, eléggé sok szál köti ide, így nem hiszem, hogy könnyű lenne zavarba ejteni. Persze, embere válogatja, de akkor nem bókol az ember, ha nem tudja feldolgozni, hogy a bók után flört is jöhet.
- Mi vagyunk a Minisztérium? - visszhangzom, és egy kicsit kihúzom magamat. Ez azért egyszerre hangzik kicsit kétségbeejtőnek, mivel egy hatodikos diák vagyok, és büszkeséggel is tölt el. Elég menőnek hangzik, ha jobban belegondolunk. Vagy inkább csak akkor, ha nem gondolunk bele olyan mélyen, hogy vajon milyen problémák lehetnek a redszerben. Vagy! Ez a férfi tényleg egy titkos fegyver és nagyon tapasztalt kémvadász. Szeretem magamba szipolyozni a környezetem erősségeit, ahogy az előző iskolámban eltanultam a keménységet, pontosságot, csöppnyi vitatott mágiát és a fizikai erőnlétet, addig franciák a bűbájokra, a kecsességre, és mostanában a varázslények ismeretére teszik a hangsúlyokat. Persze már idősebb vagyok, szakosodtam és így arra teszem a hangsúlyt, ami érdekel.
- Be kell vallanom, hogy nem olvastam James Bond könyveket, de azt hiszem láttam egyet-kettőt. De az csak egy film, nem gondoltam, hogy tényleg van ilyen és főleg nem, hogy a varázsvilággal ilyen szoros kapcsolatban van a királynő. - válaszolom, őszintén, már ez az infó eléggé érdekes nekem, egyelőre nem bántam meg, hogy nem fordultam sarkon. Az új helyszínre érve kicsit nyelek, és várok pár pillanatot, hogy lenyugodjon a gyomrom, aztán biccentek és csak előhúzok egy egészen csinosnak mondható kívülről nyersbőrszerű dzsekit. Párától terhes a levegő, éppen hogy nem kellemetlenül fullasztó.
Érdeklődve nézem az egy utcás falut a távolból, aztán elindulok ráérős léptekkel, miközben a kisimított hajam a pára hatására egyre jobban begöndörödik. - Ez valóban egy igazány picinyke falu. Hány lélek lakja? - kérdezem, aztán az első ház előtt egy fatáblán ott van egy táblácska, rajta a felirattal. - Ó, a kérdésem tárgytalan. Üdvözöljük önöket Álmosvölgy bájos falvában. Lakosság száma: 42 fő. - olvasom fel hangosan a francia szöveget, aztán félrebiccentem a fejem. - Hány élet veszett el legutóbb? - kérdezem, hiszen jó lenne minden információt megtudni mire jutottak a korábbi nyomozáson.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-10, 20:35Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


- Valójában annak is szántam. – Igazán meglepő, ám ezzel együtt elismerésre méltó, hogy valóban ő itt a Beuxbatons Jolly Jokere, aki minden poszton bevethető. Végülis a franciák közül nem ez az első eset, hogy ilyennel találkozom, láttam egyszer egy olyan kviddicscsapatot, ahol mind a heten bármelyik szerepet fel tudták vállalni hasonló intenzitással, hogy ezzel se lehessen kikövetkeztetni, hogy milyen felállással fognak majd indítani. Ninon kisasszony első ránézésre is különlegesnek tűnik, nem az a véla cicababa, akihez balszerencsém lehetne, így most áldom a sorsomat, hogy egy eszes kislánnyal osztozkodom majd az ügyön. Kiöregedtem már abból, hogy holmi romantikus kalandnak ítéljem meg az előttünk álló nyomozást. Biccentek a tértágított táska ötletén, én még mindig a mugli módszerekben hiszek elsődlegesen, és akkor nem érhet meglepetés.
- Éppen azért vagyunk itt, mert mi vagyunk a minisztérium. – Felelem, hiszen ha muszáj nekünk kettőnknek kell rendet varázsolnunk, s pontot tenni a furcsaságok végére. Valóban elképzelhetetlen, hogy tudatlan, de varázzsal bíró falusiak élnek a mágiával, hiszen ennek beláthatatlan körülményei lehetnek. Biccentek, én magam nem voltam éppen Londonban, amikor az évváltás történt, így lemaradtam a főbb eseményekről, ám szinte az egész világ közvetítette, amit ott tapasztalhattak a muglik. Valahogy a mázlim nem engedte, hogy ott legyek, a királynő mintha kivételes érzékkel küldött volna onnan távol, mert talán már nem is biztos, hogy élnék, ha mélyebben beleártom magamat.
- A Brit királynő természetesen. Kegyed nem olvasott James Bond könyveket? – rándul az ajkam halovány mosolyra. Természetesen semmi közöm nincsen a muglik legendás kémjéhez, sokkal inkább szeretem a francia kalandregényeket. – Nos megérkeztünk. Remélem hozott melegebb ruházatot is, errefelé gyakori az eső. – Szólalok meg, amikor végre földet értünk a zsupszkulcs okozta térugrástól. Elengedem a fiatal nő kezét, s körbenézek. Ugyanaz a sáros földút vár ránk, mint amint Angnes és én végigmentünk. A falucska egy domboldalba van építve, s mögötte a szurdok, ami a hegyekbe vezet. A hegyekbe, ahonnan köd gomolyog most is, leszállva az egyetlen főutcát alkotó házikókra. További szócséplést mellőzve indulok el, ha a hölgy is besorolt mellém.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-03, 12:00

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Philip & Ninon

Nekem cseppet sem okozna problémát, hogy a férfire tényleg férfiként pillantsak, jó kondiban van, igézőek a szemei és ha a modora is izgalmas, akkor a legkevésbé se érdekel, hogy hány ránc vonul a szeme mellett nevetés közben. Ha a levegő izzik közöttünk, akkor teljesen mindegy, hogy ki mennyi idős. Persze ez most nem áll fent, most egy kicsit fontosabb dolgokról beszélgetünk a flörtölés helyett.
- Nem tudtam a részleteket, éppen ezért minden ingóságom nálam van. De az univerzálist, mint bók, elfogadom. - válaszolom egy kis mosollyal. Ami nem igazán sok dolog, persze így is több, mint aminek el kéne férnie a szegecselt táskában. Csak néhány eszközöm, ritkább alapanyagok, sarló, egy kisüst, kész bájitalaim, néhány szakkönyv és a fél ruhatáram és kiegészítőim, sapka, kabát, sál, na jó... messze több cucc, mint amennyi kellhet, de miért ne hoznám el magammal? Majd akárhol is lesz a szállásunk, ha lesz, kipakolom a felesleget. - Tértágított táska. - fűzöm hozzá, magyarázatul, bár azt hiszem ha elképzeli mennyi eszköz lehet nálam, rájön magától.  
- Hm, ez érdekes. Akkor zabolázatlan vadmágiával is számolhatunk? És a Minisztérium nem tesz semmit? - vonom fel a szemöldökömet, hiszen az ő felelősségük lenne, hogy minden mágiahasználó bekerüljön a tanítás vérkeringésébe. Aztán egy kicsit vonakodva teszem hozzá. - Bár a Londonban történtek óta... Valószínűleg van elég dolguk.
Lehet, hogy annyiban hagyom, de ettől függetlenül tovább kattog az agyam és fejben csak bírálom a varázsvilág vezetőségét. Valahogy minden kezd széthullani, nem tudom, hogy én kezdek felnőni, és jobban átlátni a dolgokat, vagy ez egy új dolog, de egyre több porszem kerül a gépezetbe, és ki tudja, hogy mikor fog minden összeomlani.
- Kár, hogy ilyen szörnyűséges dolgok történnek ott, pedig lehetne egy jó példa arra, hogy a varázsvilág és a mugli világ képes megférni egymás mellett... De hát így, gyilkosságokkal, nyilvánvaló, hogy még egy ilyen kis település se képes fenntartani az egyensúlyt.
Lepillantok a kardjára, amire őszintén összerácolom a szemöldökömet. Tényleg változik a világ! Nekem csak egy apró sarlóm és egy tőröm van, de azokat is jobbára az alapanyagok aprítására használom.
- A királynőé? Melyiké? A Brit királynő keze elér egészen idáig? - lepődök meg, és egyszerre nyílik még érdeklődőbbé a tekintetem. Egy kémvadász. Egy titkos küldetésekre járó varázshasználó, aki karddal menőzik az oldalán... Na jó, kezd egyre izgalmasabb és dögösebb lenni a férfi. Mikor a zsupszkulcshoz érünk a kezemet hozzáérintem a szó szerinti kulcshoz, ha a férfi jelez, hogy itt az idő. Még sosem utaztam ilyen eszközzel, de tudom az elvét, így megpróbálok talpon maradni, még ha valószínűleg nagyon vaószínű, hogy kicsit elveszítem az egyensúlyom a túloldalon.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-02, 19:41Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Számomra még apró kalandnak is furcsa lenne, ha egy ilyen fiatal hölggyel gabalyodnék össze. Igaz, hogy fiatalabb már nem leszek, ám én mindig is a saját korosztályomat kerestem, nem hiszek abban, hogy attól leszek életerős, hogy a múltban élek. Bár meg kell vallani a francia kisasszonyok mindig is a gyengéim voltak, ám most az udvarias, előzékeny viselkedésen túl mást nem adhatok. Az más kérdés, hogy még nem tudom mit kezdenék a helyzettel, ha ő látna párosunkba valami olyat.
- Minden? A mademoisille ennyire univerzális? Azt hittem, nem tudja a kiküldetésünk részleteit. – Kissé azért meg vagyok döbbenve, arra gondoltam volna, hogy Ninon kisasszony most minimum egy órára visszavonul, hogy a hallottak tükrében eldöntse, hogy a ködös déli országrész, civilizációtól elzárt régiójába milyen ruházatot, s felszerelést hoz. Ám a női találékonyság most ismét felülírja az életet.
- Valahol a kettő között. Ismerik a mágiát, de többségükben nem jártak varázslóiskolába, már csak a borsos tandíj miatt sem. Sok a kihasználatlan mágikus potenciál arrafelé. Pont ez jelenti az ügy nehézségét, hogy nem tudjuk, hogy valami vadállattal, vagy pedig valami mágiahasználó természetfelettivel van dolgunk. –  Ki fog derülni, ám elsőre alaposan elaltatták a gyanumat, hiszen Madame Yermouth és én nem találtunk semmit, aztán két nap után távoztunk is. Túl sok helyre szólít a kötelesség, érdemtelenül nem nyomozhatok döglött akták után. – Alkímia? Hasznos tudomány, mint ahogy az is, ha kegyed nem jön zavarba, ha nem talál rá elméjében a megfelelő varázsszavakra. – Paskolom meg a hüvelyében függő kardot. Ezzel jelzem, hogy én magam sem hiszek abban hogy egy varázsló minden evetben a bűvigékre kell, hogy támaszkodjon. Rejtőzködnünk kell, ráadásul az ösztönök sokszor előbbrevalók a varázslatok utáni kétségbeesett kapálózásban. – A királynő kémvadásza vagyok. Olyan rejtőzködő borzalmak után kell kutatnom, ahol a hagyományos nyomozómunka csődöt mond. S azt hiszem most a mademoisille is ilyen felkérést kapott, vélhetően a rezüméje alapján választották erre a nemkülönben veszélyes feladatra. – Lassan már a zsupszkulcsnál vagyunk, ami jelen esetben egy rozsdás kulcs lesz a francia iskola közelében. Amolyan ökölnagyságú, mint amivel pajtákat szokás bezárni.

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-26, 12:07

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Philip & Ninon

Fürkészem a tekintetét, azért valamilyen szinten kíváncsi vagyok az emberek véleményére, még ha egy negatív kritika után csak vállat is vonnék. De most nem látok semmilyen negatív visszacsatolást rajta, sőt, azt hiszem értékeli, hogy nem vagyok egy kis tipikus Beauxbatons-os fruska, és ez igen csak jó érzés. Gyorsan vág az esze, egy pillanat alatt átfordítja a Sherlock-Watson párost Athosra és Milady-re, amire egy kis mosolyt villantok és egy pukedlit vágok le, fejet hajtva. Ha az a páros neki jobban megfelel, akkor nekem is, bár a szerelmi szál gondolata engem megmozgat, egyáltalán nem utasítanám el a férfit, egészen jóképű. A kora egy cseppet sem érdekel, ha a szeme csillog és az arcán mosoly van.
De persze most nem erről van szó, nem is kalandozok el, hiszen ez a kis kiküldetés azért eléggé komolynak tűnik, nem koncentrálhatok arra, hogy felcsípjek egy komoly férfit. Nem is próbálkozom be komolyabban, csak érdeklődve várom a fejleményeket, mosolyogva, egy cseppet sem megriadva.
- Van nálam minden, ami kellhet, készen állok. - válaszolom egyszerűen, nem probléma se a hideg, se az eső, nem vagyok egy finnyás lány, ráadásul az alapfokú hőbűbáj még megy. - Ó, majd elfelejtettem. Ez a piciny falu egy mugli település vagy boszorkánylakott? - kérdezek rá, hiszen egészen máshogy kell viselkedni meg nyomozgatni a boszorkányok és a muglik között. Bakancsomhoz és szegecses ruházatomhoz képest könnyed léptekkel követem a zsupszkulcshoz, miközben kérésére mesélek magamról egy keveset. - Nos, végül is hasznos lehet, ha felkészülünk minden erősségre és gyengeségre, még mielőtt beindulnak az események. Négy nyelven beszélek anyanyelvi szinten, oroszul, franciául, norvégul és angolul, különleges tehettségem van hozzá, illetve a Beuxbatons-ban Tudás kutatói fakultáns vagyok, Alkímia főtárggyal  - válaszolom, és ezzel el is árulom, hogy ugyan kiállok magamért és nem hátrálok meg egy szituációból sem, sőt, tudom, hogy a pálcát melyik végén kell fogni, én afféle tudós növendék vagyok.
- És Ön? Miket kellene tudnom magáról?


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-24, 09:50Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


A nem mindennapi külső úgy fest, kiváncsisággal, és tettrekész vággyal párosul. Örülök neki, hiszen nem szerettem volna, ha az igazgatónő valami vélát ad mellém, akinek az a fontos, hogy milyen módon passzolnak a műkörmei, vagy hogy elég hosszú a szempillája. No persze a csábításban jeleskednek, ám aligha hiszem, hogy egy koszos kis faluban erre lesz szükség, bár ki tudja, lehet, hogy egy ilyen pikk-pakk megoldaná az ügyet, ha senki nem tud neki ellenállni. Bár a nőket meg taszítja az ilyesmi, tehát az is benne van, hogy a mamik vasvillával kergetnének el. Nem, ez a Ninon tökéletesnek tűnik.
- Ez igazán jól hangzik mademoiselle, bár érdekesnek fogja tartani, engem nem a brit nyomozókultúra fog megy, sokkal inkább a kegyedé, hiszen jómagam is sokat éltem errefelé. Így ha szabad, akkor ha már Athos vagyok, akkor Ön az én Milady-m. – Persze ott volt szerelmi történet, ám inkább az az érdekes, hogy a hősies virtusok vonzanak inkább, semmint a pepecselős nyomozómunka. Ezért is remélem, hogy nem csupán helyszínelnünk kell, hanem fogom tudni használni a fegyvereimet. Leticia nyilván félt engem, ám ő is hasonló, mint az apja, nem tud egyhelyben ülni. Viszont cseppet sem zavar hogy a lány már ilyen felnőttes, amíg nem rajtam teszeli a nőiessége fegyvereit, mert arra aligha lennék vevő.
- Zsupszkulccsal fogunk menni, mert oda alig vezet bármilyen közlekedési eszköz. Egy vonat áll meg a faluban, nagyjából háromnaponta egyszer, vezetni pedig olyan sokan nem akarok. Mindenesetre készen áll? Igen csípős ott az időjárás, egy esernyőt fel tudok ajánlani, de meleg ruházatból csak a saját magam számára van. – Vezetem fel az elképzelést, miközben már indulunk kifelé, hiszen örömmel fogadtam el, hogy nem szándékozik meghátrálni. Viszont még visszafordulhatunk, ha mégis kellene valami a hálókörletéből, s a szobájából. – Mit érdemes Önről tudnom mademoisille? Csak hogy ne érjenek nagy meglepetések. – A zsupszkulcs gyorsan odavisz majd a helyszínre, így az összecsiszolódásra aligha lesz sok időnk.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-21, 10:49

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Philip & Ninon

Hát, a mindennapi kék egyenruhámat is átszabtam, még pont úgy, hogy ne szólhassanak bele, a vélatánc meg végképpen felejtős. Néhány dolgot akaratlanul is átvettem a francia lányoktól, a hajam birizgálását, a flörtölős tekintetet, habár én sokkal kevésbé finomkodok, vagy éppen a kecses járásukat. Ez végül is nem hátrány, valamiben azért hasonulnom kell hozzájuk, hogy ne legyek totális közellenség, vagy kívül álló. Ami nem is vagyok. Ugyan nem épültem be egy klikkbe se szervesen, de pont ezért tudok akárkivel beszélgetni akármikor, és nem vagyok mondjuk topdíva, aki nem szólhat hozzá egy okostojáshoz. Akarjon csak engem valaki ilyesmivel lekorlátozni, és megismeri miket tanultam a Drumstrangtól.
- Ahogy óhajtja, maradhatunk a franciánál, monsieur. - biccentek mosolyogva arra, hogy maradjunk a franciánál. Azt hittem, hogy az lesz a feladatom, hogy a nyelvi nehézségeit küszöböljem ki, de ez ezzel az egy mondatával felülírva, hiszen szépen beszéli a franciát. Így viszont kicsit el vagyok veszve, és a kihívó pillantásom is kérdőbe fordul, ahogy várakozom a kvázi eligaztíásra.
- Hmmm... - billentem meg a fejemet, röviden átgondolva az elmondottakat. Egy ciklikusan támadó sorozatgyilkos vagy fenevad... Határozottan izgalmasan hangzik - és veszélyesen!!!-, bár egyelőre nem találtam meg az indokot arra, hogy Madame Maxime miért engem választott. Talán azért, mert tudja, hogy korábban már a Drumstrangban is rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem össze, és egy kicsit több tapasztalatom van az életben maradásról, mint a többi lánynak, akiknek a legnagyobb problémájuk, hogy illik e a körömlakjuk a szemhéjpúderükhöz? Egy-két másodperc telik csak el, aztán rögvest biccentek is.
- Eszem ágában sincsen megfutamodni, ha Madame Maxime engem kért fel, és magának szüksége van segítségre, akkor elkísérem az útjára, és leszek az ön Watsonja, Sherlock. - mosolyodom el féloldalasan, és közelebb lépek, ezzel is jelezve, hogy mehetünk a bizonyos zsupszkulcshoz, vagy ha egy tárgy, ami nála van, akkor ráhelyezem a kezemet. Már is úgy viselkedek, mintha egyenrangú felnőttek lennénk, pedig egy laza húsz év van közöttünk, és ebben a húszévben elképesztő mennyiségű tapasztalat és mágikus tudás is lehet a férfi javára. Csak ez a legkevésbé sem korlátol engem abban, hogy közvetlenül viselkedjek. Az oldaltáskámban mindenem benne van, ami jól jöhet, bár éppen a bájitalok az erősségeim és nem valószínű, hogy egy ilyen nyomozás során módom lenne főzőcskézni. De azért van nálam néhány telt, illetve üres fiola is, utóbbi készen arra, hogy új anyagokkal töltsem meg. Valóban lehetek afféle orvos és laboros az oldalán a nyomozásban, ha úgy esik, hogy szükség lesz rá. De ha mondjuk szembe kerülnénk a sorozatgyilkossal, vagy a fenevaddal, akármilyen lény is legyen, nem szokásom sikítva elszaladni.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-20, 19:47Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Valóban meglep a külseje, hiszen a Trimágus Tusa emlékeit felidézni azt hittem, hogy valami kék egyenruhában jelenik majd meg az asszisztens, méghozzá valami vélatáncot lejtve. Lehet, hogy túlságosan skatulyázok, ám mégiscsak látványos a megkönnyebbült sóhajom, ahogyan feltolom a homlokom közepére a kalapomat. Sokkal inkább szót tudok érteni azokkal, akik két lábbal a földön állnak, semmint azokkal, akik centikkel felette repkednek. Természetes hát, hogy a feszes tartásból fel is engedek, és magam lépek közelebba  lányhoz. Emelem a kezemet, ám nem kézcsókra, inkább a kalapomhoz illesztem az ujjaimat, ami amolyan régimódi, lovagias tisztelet a hölgynek.
- Üdvözlöm mademoisille. Köszönöm, a francia tökéletes lesz. – Jegyzem meg tökéletes kiejtéssel, már-már anyanyelvi szóvirágba burkolva mondandómat. Messzemenőkig értékelem, hogy segítene a nyelvben, ám Franciaország nekem olyan, mintha hazajönnék, és itt szívesen gyakorlom az ízes szófordulatokat, amit Angliában nem biztos hogy tudok. A kihívó pillantással nem tudok mit kezdeni, valahogy a női lélek rejtelmei túl magas szint, kissé még benn is akad a szó, mintha nem tudnám, hogy mit is reagáljak.
- Nos, Dél-Franciaország egyik piciny falujának közelébe vezet majd a zsupszkulcs. Valamilyen ciklikusan támadó fenevad, vagy sorozatgyilkos szedi az áldozatait, és kéne valaki, aki ismeri a helyi viszonyokat. Ha az igazgatónő Önt választotta mon chéri, bizonyára okkal tette azt, ám kegyed nem tudhatta, hogy mire is válalkozik, ám ez a pont az, ahol még visszafordulhat. – Vezetem fel az ügy összefoglalását, ám nem akarnám, hogy Madame Maxim ráerőltesse az akaratát. Ám ha nem jön, nem kérek helyette mást, csupán elfogadom, hogy majd egyedül kell helyt állnom, mint már oly sokszor. Az ő kezében van a döntés. Gondolkozási időt viszont nem adhatok, gyakorlatilag már el kellett volna indulnom.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 16
ϟ Hozzászólások száma : 33

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-17, 23:45

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Philip & Ninon

Mikor behivatott az igazgató valami mély lelki nyugalommal fogadtam el, hogy már megint valaki beköpött, hogy a Birtokon cigizek. Nagyon stiklijeim nem szoktak lenni, apám minden levelében kiemeli, hogy ha be akarom fejezni az iskolát a Beauxbatonsban, akkor viselkedjek is úgy és ne hívjam fel magamra a figyelmet, és főleg ne rúgassam ki magam. Meglepetésként ért, hogy hiába lehet tíz méterről kiszagolni, hogy ma is rágyújtottam, Madame Maxime csak felráncolta előkelő kis orrát és egészen mással állt elő.
Én legyek egy angol férfi tolmácsa és segítője egy kisvárosban? Hát... Ez elég snasszul hangzik így magában, és talán fel se lelkesítene, de utána hallgattam egy fél órás előadást, hogy mennyire óvatos legyek és elővigyázatos, és hogy a veszélyes helyzetekből azonnal hátráljak ki, hiszen még csak nyáron leszek egyáltalán nagykorú... Na, igaz, hogy alig figyeltem rá, de az lejött, hogy ez nem egy kis semmiség valami random turistának.
Már is királyabbul hangzik.
Egy apró szegecses oldaltáskával, szakadt farmerben, farmerdzsekiben és sötét pólóban jelenek meg, nyakamban egy dögcédulával, arcomon erős, fekete sminkkel. Civil ruhát vettem fel, nem a Bauxbatons idétlen kisasszonyos ruháját, mert úgy is valamilyen kinti feladatról van szó. Egy tanulmányi kirándulásról. Mondjuk.
- Monsieur Samuels? Üdvözlöm az Académie de Magie Beauxbâtons falai között. - szólalok meg folyékonyan franciául, majd egy kajla mosolyt villantva váltok át. - Vagy maradjunk a Mr. Samuelsnél és az angolnál? - teszem hozzá, hiszen ha tolmácsra és helyire van szüksége, akkor nagyon valószínű, hogy ez fekszik neki jobban. Nem tudom mire számított, de fixen nem vagyok olyan, mint a többi boszorkány kisasszony, akik akkor is olyan kis finomodóak és bájosak akarnak lenni, ha közük sincsen a szöszi vélákhoz. Megállok előtte lecövekelve, összefonva a kezeimet, és várakozó, kihívó pillantással keresem meg a tekintetét. - Elnézést, de az igazgatónő nem avatott be a részletekbe, merre is tartunk és milyen segítségre lenne szüksége?
Csak, hogy tisztázzuk. Az azért nem ártana, mielőtt itt hagyom a kastély biztonságát. Nem is értem Madame Maxime hogy tudta ezt elintézni, apám hogy ment bele, hiszen mielőtt be nem töltöm a felnőttkort tuti ki kell kérnie az engedélyét. Na, de ez már egy másik történet.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-17, 17:34Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  Közel egy év telt el a legutóbbi nyomozás óta. Akkor még Yermouth tanárnővel voltunk a kicsiny francia faluban. Érdekes így visszagondolni, hogy akkor még romantikus gondolataim is voltak, ám mint kiderült, két sebzett csonka szív nem igazán találhat egymásra, így békével váltunk el, most pedig ismét a munkamánia hajt. Amikor ismét híreket hallok a hely környékéről, már fel sem merül, hogy felkeressem az egykori segítőmet, inkább a helyi mágusiskola igazgatónőjét, madame Maximot kerestem fel, akivel már több brit társasági estélyen összefutottam. Nem ártana ugyanis, ha ezúttal lenne mellettem valaki helyi, aki járatos a francia szokásjogban. Nem várom, hogy felnőtt legyen, inkább afféle segítő, kalauz, hiszen legutóbb ilyen nem volt, éppen ezért elképzelhető, hogy a tettes a háttérben tudott maradni, ám most, hogy jó ideje nem járt a helyszínen senki hivatalos, meglehet újrakezdte a falusiak ritkítását. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy az igazgatónő kit is ad mellém, lévén a Beauxbatons-ban nem éppen olyan képzés van, mint a Roxfortban, ráadásul ők nem is vették át az egyetemi gondolatot, mint amit Dumbledore indított el pár évvel ezelőtt Angliában. A korlátlan támaszkodva várakozom a tágas előcsarnokban, sima flanel ing van rajtam, farmer, és egy vászonkabát. No meg az elmaradhatatlan kalap. Az övembe dugva mugli pisztoly, még mindig jobban hiszek az ösztöneimben, mint a varázslatokban, noha a pálcám is nálam van. Most pár napig hátrahagyom a Roxfortban Leticiát, már felnőtt nő, tud magára vigyázni, de ha bármi rossz hírt hallanék, nincs az a nyomozás, ami visszatartana, hogy ne induljak nyomban útnak.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Agnese Yermouth
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 36
ϟ Hozzászólások száma : 167

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-10-11, 14:35
Philip & Agnese

- Szeretnéd? - Vigyorog vissza, de előre tudja a választ.
- Azt rosszul láttad. Nem megöltél, hanem megöleltél! - Jegyzi meg somolyogva, habár meg kell hagyni, hogy ha halál, akkor Philip keze által, egész pontosan a karjaiban érje őt a vég. Ezzel meg is tudna barátkozni - persze ha lehet, akkor sok-sok év múlva -, de nem említi ezt ismervén a férfi múltját, ismervén mi lett Annával. Nem kívánja még egyszer ezt átélni a férfinak, mert kétszer aligha lehet ezt ép ésszel elviselni.
- Makacs, mint te, igen, csak nála valószínűleg nem jön be, ha hirtelen kap egy cuppanós puszit. Habár ahogy a dolgok állnak, lehet megpróbálhatnám, mert lassan nincs veszteni valóm. - A többire meleg mosollyal válaszol csak, mert egyetért. Ha igazán akarják, akkor minden mást megoldanak majd, Leticia meg majdcsak megbékél másnem évek múlva. Aztán majd szépen elkezdheti adagolni az információkat saját lányainak is. Itt is sok lehetőséget végigpörgetett már fejben, hogy miképp fognak reagálni, de hogy melyik lesz az igazi...?
- Ám legyen. - Adja meg ő is magát a vak lány akaratának és követik őt ahhoz a bizonyos Monsieur Cygne-hez. Hát, az is egy kellemes halálnem, ha egymás mellett halnak meg a végzetükbe menetelve a sötét falucskában a cirkuszig.
- Hm, legalább az idő jó. Mikor gyerek voltam és jött a cirkusz, mindig esett az eső. Persze ez egy gyereket sem hátráltatott, de nekünk most jól jön a nyomozáshoz, hogy nem mos el mindent az eső. - Úgy sejti, hogy a vak lány nem lesz túl közlékeny, mert eddig is a lényegre szorítkozott és azt is szinte harapófogóval szedhették ki belőle. Azt meg ugye tőle nem lehet megkérdezni, hogy látott-e valakit sántítani, bicegni. Szóval Philippel cseveg halkan jelentéktelen dolgokról, mint ez a gyerekkori emlék, és közben össze-összepillanthatnak egymást kérdezve: mi várhat rájuk odabent? Csodálja a férfi bátorságát, ahogy belép a lakókocsiba. Agnese túlzottan óvatossá vált az évek folyamán, mindenhol csapdát keres és rosszat feltételez, csak ő nem megy ilyen könnyen elébe a dolgoknak, hanem inkább elkerülné. Talán ezért sem lett belőle auror.. vagy kémvadász.
- Szép estét. - Köszönti a benti alakot és csak éppen rápillant a marionettbábukra. Jó lesz nem elhagyni itt egy hajszálat sem, mielőtt ősi mágiával woodoo áldozataivá válnak.
- Én tej nélkül kérném két cukorral, köszönöm. - Illetlenség lenne visszautasítani, na meg lehet nem is javasolt jelen helyzetben. De szívesen küldene egy lumos-varázst a csuklya sötétjébe!
- Az ifjú hölgy úgy tájékoztatott minket, hogy információi vannak számunkra az eltűntekkel kapcsolatban, Monsieur Cygne... -
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nyíltan hagyja a mondatot, mintegy megerősítést várva, de leginkább az információkra vágyna. Reméli, nem kerülnek fel ők is ezzel az eltűntek listájára. Jobb ha készen állnak egy akár azonnali hoppanálásra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-04-19, 09:48Agnese & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


- Drága szépségem, hát sosem fogsz leszállni rólam? – Kérdezem visszavigyorogva, na igen, ő már látott kevés ruhában, én még nem, de ami késik.. Tulajdonképpen nagyon is komolyak a szándékaim, amik nem merülnek ki abban, hogy mit is rejthet az örökké oly elegáns ruházat. Elképzeléseim vannak, de jelenleg még kitartok azon elképzelésem mellet, hogy oly jó lenne őt nőül venni, aztán térhetnénk rá arra a bizonyos nászéjszakára, ám ha ilyen felszabadultan incselkedik, az igenis jelentheti számomra azt, hogy nem kell mindenben a konvenciókhoz ragaszkodnom. A legnagyobb akadályt köztünk pont mi magunk képeztük, és hosszú hónapoknak kellett eltelnie. Leticia még most sem túlzottan boldog a ténytől, hogy mi ketten szeretjük egymást. Nem is az anyja halála miatt.. Agnese úgy összességében nem indított nála jól a túszdrámát illetően, én viszont amióta ismerem a nőt, pontosan tudom, hogy igazán jó lélek, aki csak a családját védi.
- Csak egyszer. Akkor én öltelek meg. Ám ez nem jelent semmit, elképzelhető, hogy összemosódtak Anna halálával.   – Vonom meg a vállamat, ezt a fenyegetést nem tartom komolynak. A banya még egyszer nem játszhatja el, hogy a szerelmembe költözik, hiszen titokban tartjuk a viszonyt, bár ha összeházasodnánk, akkor nászút helyett a banyavadászatnak kéne következnie de sürgősen hogy ne árthasson a nőnek, vagy a kislányainak.
- Ő.. makacs, akár apja, de kezelhető. Mindig azt tartottam, hogy éljen, még ha haragszik is rám. Vagy rád. Azt kell megoldanunk, hogy többé ne legyenek veszélyben a kicsik, vagy akár te. A többin már túlleszünk. – Felelem mosolyogva, talán majd beszélek ismét a lányommal, hogy lassacskán kezdje el megemészteni, hogy Agnese mellett milyen boldog vagyok. Pontosan tudom, hogy Leticia gyerekkora odalett miatt, de a felnőtt éveit nem kell magányosan eltöltenie, csak meg kell szoknunk egymást..  A vak lány kopogása tör meg a szócsatát, érdeklődve bámulok Agnese szemeibe, hogy aztán a fiatal hölgy válaszát hallgassuk meg. – Éppen azzal kapcsolatban hivatja Önöket Monsieur Cygne. – Vállat vonva indulunk meg utána, behúzva magunk mögött az ajtót. Úgy tízpercnyi séta a falucska széléig, ahol feltűnik a cirkusz, amit eddig még nem láttunk, hiszen a másik irányból jöttünk. Számos torz, groteszk alak néz velünk farkaszemet, s a lány végül a körcirkusz hátsó részébe vezet, egy sötét lakókocsihoz. Az ajtó feltárul, s már léphetünk is be. Hm.. nem szeretem az ilyen zárt tereket. Bent egy bőr fotelben egy magasnak tetsző, sötét köpenyes alak játszik kék marionettbábuval  amelyben magunkra ismerünk. Az illető arcát sötét csuklya fedi, mindössze a nagy horgas orra látszik ki. – Áh, hát megérkeztek. Egy teát?
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Agnese Yermouth
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 36
ϟ Hozzászólások száma : 167

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-04-11, 20:30
Philip & Agnese

- Erre csak egy szóval tudok felelni: Bali. - Jegyzi meg somolyogva, mert az az eset a végén nem egészen arról tanúskodik, hogy olyan jól uralkodna a lady az érzésein. Kétségtelen viszont, hogy néha el is kell veszítenünk a fejünket egy kicsit, hiszen ki tudja mi jó sülhet ki belőle? Mondjuk megtalálja az ember élete második szerelmét. Piszok mázlisták, hogy nem elég, hogy ezt egyszer megtalálták, amit más egy életen át keres, ők kétszer is belehúztak.
Mosolyogva nyugtázza, hogy kap segítséget, és egyet kell értenie, még egy egyszerű szendvics megkenése is sokkal romantikusabb tud lenni - egyáltalán romantikus tud lenni! - ha együtt csinálják.
- Engem láttál előre? - Veti fel a kérdést, mert kíváncsi rá, és inkább erre tereli a szót, mint a férfi halálára. Most fenyegesse meg megint, hogy az egyetlen halálnem, ami érheti Philipet az az, ha Agnese csapja agyon? Főleg ha ilyeneket mond?!
- Még mindig félek attól, hogy veszélyes felvállalnunk nyíltan. A lányaink miatt is, a karriered miatt is... De bevallom, legjobban az zavar, hogy kicsit félek Leticia reakciójától. Nemigazán áll szóba velem... - Jó eljátszani a gondolattal, hogy együtt egy család lehessenek, elképzelni az idilli otthont és az életet benne, titkon álmodni egy újabb esküvőről... Csak a továbblépés nem olyan egyszerű, ha mindig van, ami visszarántja az embert a valóságba. A veszély márpedig most tapintható lett, ahogy kialudt a lámpa fénye és felfedezik a különös rajzokat maguk körül. Rosszat sejt, mikor a kopogást meghallja, de végül igazat kell adnia Philipnek, aki bátran odament és ajtót nyitott: ha valaki rosszat akar, aligha kezdi azt egy udvarias kopogtatással. Lehet csak valami szomszéd, aki látta, hogy innen eredhet a faluban támadt hirtelen áramszünet.
Csak pillantása találkozik a férfival és szerencsére elég nagy az összhang ahhoz, hogy megállapítsák: egyiküknek sincs lövése sem arról, hogy ki vagy mi lehet az a Bábjátékos és ugyan mit akarhat tőlük?
- Szabad tudnunk, hogy mi okból kíván minket látni? Épp egy nyomozás közepén járunk... -
[You must be registered and logged in to see this image.]
Próbálkozik, miközben felzárkózik Philip mellé. Neki nem kellett kabátot felvennie, hiszen le sem vette. Kíváncsian figyelné meg azt is, hogy a fehér szemű, vaknak tűnő lány, vajon tényleg vak, mennyire követi le jól a hangok irányát?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-03-04, 14:41Agnese & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  - Erőlteljesen cáfolom, hogy valaha is ismerted volna a zavar fogalmát. Te kedvesem ura vagy az érzelmeidnek. – Azért mindentől függetlenül édes, ahogyan kezeli a bókjaimat. Az első percektől úgy kezeltem mint egy királynő. Az életem szerelme. Na jó, életem második szerelme. Ha az ember imádottja meghal, akkor igenis van lehetőség rá kinevezni egy másikat. Attól még szerethetjük az elsőt örökké, de kaphat helyet a szívünkben egy másik is. Leticia talán sosem bocsájtja meg a titkokat, és hogy megöltem az anyját, de már tudja, hogy ez az egy út volt rá csupán, hogy megmentsem a lelkét. Védenem kellett a lányomat, akivel most, annyi év után ismét közel kerülhetünk egymáshoz.
- Segítek. Segíteni akarok. – Bizonygatom, és amint a nő végzett, megteszem én is, hogy megmossam a kezemet. Mi lehetne romantikusabb annál, hogy együtt főzöcskézünk? Lassan tényleg valami előzetes nászút jellegét öltheti magár ez az elutazás. Ráadásul túl sokáig voltam agglegény ahhoz, hogy megtanuljak gondoskodni magamról, nem tudnám elnézni, hogy Agnese egyedül szorgoskodik a konyhában, ha mást nem a keze alá dolgoznék, mosogatnék, törölgetném, megpucolnám a hozzávalókat. Versenyt viszont nem fogunk csinálni belőle, egyértelmű, hogy ki a jobb szakács. Nehezen tudnék válaszolni a szavaira, költői kérdésnek szántam, ő mégis rávágta amit gondol, mint ahogyan eddig mindig is. Semmit sem hagy szavak nélkül, állandóan megvan a véleménye.
- Mondod ezt egy Látónak.. Tudod, hogy hányszor próbáltam küzdeni a jövő ellen? Miből gondolod, hogy ha látom a saját halálomat, elkerülhetem? Lehet, hogy pont a makacs ellentartásnak köszönhetően sodrodom még inkább közelebb hozzá. Akkor inkább nem is küzdök, minden úgy lesz, ahogy meg van írva. – Amíg nem ismertem Agnese-t, úgy véltem, hogy csak idő kérdése, hogy szembekerüljek a banyával, és akár az életem árán is elpusztítom. Megállítom, még akkor is, ha többé már nem lehet a lányommal. Viszont így.. a boldog családtervezés közepette mégiscsak illene túlélnem valahogyan, hogy legalább a nő szíve ne szakadjon meg miattam, annyit tényleg nem érek.
- Ha úgy alakul.. találhatnánk egy közös otthont. Lassacskán fel is vállalhatnánk. Magunk mögött kéne hagyni a múltat. Túl sok idő telt el, élvezzük ki az időt, ami megadatott, amíg még lehet. – Ez még nem a lánykérés, még véletlenül sem. Ám már nekem sem akaródzik visszatérni a birtokomra, akkor sem, ha Agnese jelenléte beragyogja azt. Új életet kezdhetnénk ahelyett, hogy az elmúlt éveken rágódunk. A villany viszont kimegy, de lehet, hogy ez nem véletlen. Már éppen kapnék a pálcám után, Agnese ebben is megelőz.
- Naugye.. - Gondolhattam volna,  hogy nem lesz olyan egyszerű a közösen töltött idő, velünk mindig történik valami. Ám nem nagyon van lehetőségünk jobban megszemlélni a rajzokat, mert kopogás hallatszik az ajtón, s a pálca fényébe megindulok kinyitni, remélve, hogy ha odaérek, a nő gyorsan eloltja a varázslatot. Egy fiatal lány toporog az ajtóban, hófehér szemeiből ítélve egyértelműen vak. – Jó estét nyomozók. Monsieur Cygne, a Bábjátékos látni kívánja Önöket. – Hümmentve biccentek, fogalmam sincsen, hogy kiről lehet szó. Bábjátékos? Valami rémlik, hogy a falu mellett egy helyi cirkusz is van, na de most mi dolgunk lenne egy cirkuszigazgatóval? Veszem a hosszú kabát, s bevárom a nőt.


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Agnese Yermouth
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 36
ϟ Hozzászólások száma : 167

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-02-17, 17:41
Philip & Agnese

- Jaj kérlek, még zavarba hozol! - Nevetve legyint rá, mintha tényleg valami zavarba ejtő bókot kapott volna, amiért illő irulni-pirulni és kedvesen megfeddni a másikat.
- Csak szeretem a krimiket. - Jegyzi meg magyarázatképpen, onnan meríti ötleteit és csak remélheti, hogy nem mind hülyeség, amit azokban írnak. Eddig még Philip nem kezdett hangosan hahotázni Agnese ötleteitől, de lehet csak nem akarja (vagy nem meri) megsérteni a lady-t.
- Akkor nézzünk körül itt először, aztán másnem visszamegyünk. Valahol erre láttam a konyhát... - Mosolyog a férfira, de azért előtte ő is kezet mos, mielőtt nekilátni bármilyen egyszerű étel összeállításához, amit itt fellelhetnek. Örül, hogy Philip nem finnyás a körülményekre, a maga részéről ebédelt már csonthalmokon és más, bizarr helyeken. Sajnos néha muszáj. A költői kérdésre elmosolyodik, és biztos benne, hogy Leticia inkább az apját faggatná, miért ilyen jó Agnese-vel? Jogosabb is volna az a kérdés, mint Philip-é.
- Mert nincs más választásom! Nem tehetek mást, ha egyszer már elraboltad a szívemet. - Költői kérdés ide vagy oda, ő azért válaszol, márcsak azért is, mert szívesen ragadja meg minden alkalmat, amikor kifejezheti mennyire szereti a másikat. John-nál úgy érezte, nem mondták eleget egymásnak...
- Nézzük a jó oldalát, ők legalább nem Látók, ha nem tudták, hogy nézünk ki. De a saját szakmám tapasztalatiból kiindulva egyet tanácsolhatok a rajzokkal kapcsolatban: ne legyél babonás! - Kézmosás után rápillant a törülközőre, na jó, erre már finnyásabb, így inkább pár legyező mozdulatot tesz kézfejeivel, hogy kezeit megszárítsa, addig is alkalma van válaszolni a gyerekeire vonatkozó kérdésre is.
- Már az utolsó simítások zajlanak a roxmortsi házban, addig az Szent Mungóba bemehetett hozzájuk Zily, a házimanónk. A kastélyba nem akartam még hazavinni őket, a rossz emlékek miatt... A manónk viszont nagyon lelkes volt, képes és nem alszik, csak hogy őrködjön felettük éjszaka. Szegénynek még mindig bűntudata van, pedig semmiről nem tehet! Tudom, hogy nem szokás, de mi minden második héten adtunk a házimanónknak egy nap szabadnapot, általában ekkor látogatta meg a családtagjait. Aznap is szabadnapja volt. Másnap lett volna, de kérte, hogy előre hozhassa egy nappal, mert a nővére igen beteg lett... - Magyarázza Philipnek, s bár szóba kerül az a szomorú éjszaka, az is látszik a lady-n, hogy nagyon lelkes, amiért újra együtt lakhat majd a gyerekeivel - és ezt egyedül Philip közbenjárásának köszönheti! -. Ennek kezdődátumát nem tudja egyedül siettetni a megszabotthoz képest, így ezért is jött el örömmel Philip-pel nyomozni, mert így legalább leköti a gondolatait. Gyerekei helyett meg addig is ölelgeti a férfit.
- Sejtésem szerint fogok tudni majd csinálni szendvicset, meg meleg szendvicset kávéval vagy teával. - Vázolja előre, hogy nem sok jóra számít az itteni teakonyha kínálatából, és sovány vigasz, hogy a hely méretéhez képest szép nagy ablak van rajta remek kilátással végig a falu utcájára. Nem mintha most bármi is történne odakint. A kis konyhába érve automatikusan keresi keze a lámpakapcsolót, amit meglelve azonnal fel is nyom. Halk, szokásos kattanás, egy pillanatra fény tölti be a helyet, majd élesebb pukkanás és sötétség. Ráadásul az ablakon át látszódik, ahogy sorra sötétül el az utca, az egész falu.
- Attól tartok, megöltem a bulit... - Konstatálja a következményt, miközben bár tudja, hogy hasztalan, de párszor fel-lenyomja a villanykapcsolót, eredménytelenül.
- Lumos! - Többre megy itt a pálca fényével, amiben észre is vesz valamit a konyha kövén, majd fel a csempékre irányítja a fényt, végül a mennyezetre.
- Ühm... Philip! Emlékszel, mikor azt mondtam, hogy ne legyél babonás? - Ha a férfi is a konyhába lép, vagy végig a nővel volt, akkor láthatja ő is, mire akar Agnese utalni. Itt nem a párába rajzoltak fel, de nem is vérrel, inkább valamivel, ami csak a varázslat fényében látszódik. Két alak jelenik meg ismét, akasztástól kezdve számos egyéb és roppant kreatív középkori módszerrel kivégezve. De van néhány más rajz is, egy, amin sok kis alak jelenik meg, talán a kocsmai mulatozás? Egy, amin a két alakon kívül egy harmadik is megjelenik és futva távozik a két alaktól, talán az előbbi megszeppent falusi lány? A plafonon lévő rajz a legérdekesebb a két alakról, melyből egynek a kezében valami kis bot van, amibe könnyen beleképzelhető a varázspálca is, körülöttük a sötétséget ábrázolták és egy náluk vagy kétszer nagyobb medve-formát is.
[You must be registered and logged in to see this image.]

- Csapda volna az egész? - Kérdezi halkan és fülel, mert ha a többi rajz stimmel, mi van, ha itt van a közelben a medve? Nekik kellene őt előbb meghallaniuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 38
ϟ Hozzászólások száma : 141

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-02-14, 19:02Agnese & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


   - Ez egészen jól hangzik, látszik, hogy sosem volt társam. Te viszont ördögi perszóna vagy, hogy ilyesmikben gondolkozol. – Természetesen ezt bókként mondom, és ő ezzel tisztában van. Mindig fogunk valamennyire csipkelődni egymással, ez nem is lehet másképpen, hiszen amellett, hogy valahol mélyen romantikus lelkek vagyunk, már annyi sebünk van, hogy kell valami kapaszkodó, hogy ne zuhanjunk örökké magunkba. A sors egymás karjaiba taszított, aminek mindketten örülhetünk, mert bár nem vagyunk vészesen idősek, de mégiscsak, ki gondolta volna, hogy jár még nekünk egy falatnyi boldogság?
- Ugyan drága Agnese, elvileg most én jönnék, készítenék neked valamit, de bevallom, most nem erre készültem.  – Vonom meg a vállamat, és újra meglep ezzel, hogy ilyen gondoskodó. Igen, valahol tudtam, hogy jó ember, éreztem legbelül, hogy van egy tündéri oldala, amit a kisgyermekein kívül senki nem ismer. És vágytam rá. Vágytam arra, hogy részese legyek a titoknak. Talán jobb is lenne, ha kettecskén vacsoráznánk, habár lent a közösségben szemmel tarthatnánk a falu népét, de Agnese mellett azért bevallhatóan kevésbé vagyok komoly nyomozó, szívesen tölteném vele az estét holmi szaglászás helyett. Így nyitva hagyom a kérdést, ha úgy döntene, hogy mégiscsak összedob valamit, hát segédkezem, már nem kell annyira tartanunk a távolságot, nyugodtan lehet tőlem orrhegyig lisztes. Félmosollyal pusszantok oda a szájára, értem én a célzást, mindig oly bájosan segít ki, ha úgy érzem hogy öreg vagyok a csábításhoz. Nagyon úgy fest, hogy erről nincsen szó. Egy esti séta talán még beleférhetne, de mégis inkább arra szavazok, hogy főzöcskézzünk, a reggelit meg majd én viszem ágyba.
- Miért vagy hozzám ilyen jó?  – Nyilván a kérdés költői, már szerelmet vallott nekem, de hát akkor is lehetek bizonytalankodó, annak ellenére, hogy ez cseppet sem férfias viselkedés a részemről. Megszoktam, hogy én aggódok Leticiáért, rólam nem szokott senki sem gondoskodni.
- Nos nem. Mielőtt megérkeztünk, már felrajzolták ezeket. Nem tudhatták, hogy is nézünk ki. – Szépen letörlöm az ingujjammal a tükörbe írt gúnyrajzot, már nem is foglalkozom vele. Inkább követem a nőt, lássuk azt a vacsorát. Természetesen együtt összehozva. – A kicsikre ki vigyáz, amíg távol vagyunk? – Kérdezem, hiszen már hozzám is tartoznak, lassan egy család leszünk, így igenis felelősséggel tartozom értük is.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Agnese Yermouth
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 36
ϟ Hozzászólások száma : 167

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2017-02-05, 18:16
Philip & Agnese

- Hm, és ha félig morcosan nézve állnék mögötted és valami miatt csak kisietnék a szobából? Ha akkor kérdezel, vagyis folytatod a kihallgatást, akkor nem volna feltűnő. - Nem akar gonosz lenni a lánnyal, de neki nem úgy tűnt, hogy azon gondolkozna, Agnese mennyire hiteles nyomozó vagy sem. Utólag meg már azt gondolhat, amit csak akar, ők ketten Philip-pel addigra már árkon-bokron túl lesznek megoldva az ügyet megérdemelt pihenésüket töltve! Persze ha Philip ezt a megoldást sem látja jónak, akkor nem fogja erőltetni a lady, elvégre, ez mégiscsak a férfi szakterülete, és ebben az akcióban mindenképpen Philip a főnök, legyen bármilyen előzékeny is vele.
- A mulatozás miatt lehetnek kevésbé éberebbek is. Elfelejtik, hogy félnek, másnem azért, mert rengeteget isznak és akár józanul, akár ittasan, de fáradtan mennek haza, nem olyan kiélezettek az érzékszerveik. Ha ilyenkor tűnik el valaki, talán elsőre nem is keresik, mert hátha csak az egyik árokba borult bele és ott alszik. - Érvel, mert alapvetően ő is kis településen nőtt fel, és bár a család háza elegáns és nagy volt, szép uradalom - még ha nem is fogható a mostani Yermouth-kastélyhoz -, a köré épült falu pletykái nem kerülték el az ő fülüket sem. Na mármost ha valamit a franciák nem vetnek meg, az a bor. A sok bor.
- Morbid lenne megnézni, van-e itt valami a hűtőben? Nem ígérem, hogy császármorzsát csinálok, de talán van valami. - Nem feltételezi a látottak alapján, hogy a kocsmán kívül, ahol megszálltak, lenne bármi más helyen ebben a faluban, ahol ilyenkor még nyitva vannak és meleg ételt adnak. Körbenéz még egyszer a szobában memorizálva a részleteket és Philip után megy a fürdőbe.
- Egyébként is, ha figyelembe veszem a korábbi megállapításodat, miszerint én vagyok a soros a kevés ruhában mutatkozásban, hogy kvittek legyünk, úgy közös étkezést illetően te szintén adósom vagy. Csak én a reggelire szavazok. Nem baj, ha elégetnéd a rántottát, szívesen eszem gabonapelyhet is, ha csokis. - Jegyzi meg sokat mondó somolygással a férfi alakját figyelve közben kedvtelve. Nem minden hátsó szándéktól mentes a reggeli ötlete sem, hiszen egy tisztességes reggelihez korán kellene felkelni, ha át akarnak menni egymáshoz, még ha hopponálással is... Tehát sokkal praktikusabb lenne már a reggeli forgalmat elkerülni a hopphálózaton azzal, ha a reggelit megelőző éjszakát mondjuk együtt töltenék! Gyakorlatilag csak azt a kívánságot nem tette hozzá Agnese, hogy ágyban szereti a legjobban elkölteni a reggelit, de nyilván a férfi sem most jött le a falvédőről.
- Nem hinném, hogy mi lennénk... Nekem nem rajzoltak hosszú hajat. Neked meg kalapot. - Fedezi fel a lady is a tükörre írtakat, s úgy tűnik, neki is az jutott először eszébe, hogy ez üzenet nekik, így próbálja könnyedén venni. Ha Philip itt végzett, és ha nem találta szentségtelennek a gondolatot,
[You must be registered and logged in to see this image.]
akkor a konyhát keresik meg az épületben, hátha van valami harapnivaló. Ha nincs, akkor nincs mint tenni, vélhetően a fogadóba kell visszasétálniuk, maximum ráfogják, hogy az is az őrjárat része már.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő

Vissza az elejére Go down

Ninon & Philip - A csontevő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: Közel s távol-