Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebbϟ Jonas Black vityillója
  Yesterday at 20:57
Kalandmester

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 18:05
Joyce Brekinridge

ϟ Képességdobás
  Yesterday at 15:25
Felicity Barlow

ϟ Felicity Barlow
  Yesterday at 15:11
Felicity BarlowA hónap posztolói
Cody Armstrong
 
Armand Stansson
 
Daniel G. Paisley
 
Luna Lovegood
 
Perselus Piton
 
Jacob Troops
 
Christopher Graves
 
Tim Roberts
 
Sidney Smallwood
 
Madeleine Eastwick
 
Statisztika

Összesen 593 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Felicity Barlow

Jelenleg összesen 39644 hozzászólás olvasható. in 3507 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Ninon & Philip - A csontevő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-08-11, 06:40Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


A kajla mosoly Leticiára emlékeztet, vagyis arra a korszakára, amit teljesen kihagytam. Ha azonban egy pár évvel fiatalabb lennék, akkor máshogyan is nézhetnék Ninonra, hiszen az én életemben is volt olyan szakasz, ahol bizony úgy döntöttem, félreteszem a gyászt, és legalább egy kicsit élek. És mit tesz ilyenkor egy párbajhős? Természetesen a női szíveket tesz boldoggá. Azaz nem csak a szivüket, na. Ám ebben a helyzetben nincs idő, lehetőség megbámulni a fiatal, csinos teremtést, hiszen dolgunk, életbevágó dolgunk van. Az a cél, hogy ketten egy csapatot alkossunk, de első sorban én sérülhetek meg, hiszen nem akarom több darabban visszaszolgáltatni a lányt Madame Maximnak.
- Csak a filmekben. Infernusok attól még lehetnek. – Kétlem, mert arról már komolyabban hallottunk volna, hogy itt Le Sentierben mászkáló halottak riogatják a túristákat. Nem, gyilkosságokról volt szó, és eltűnt, majd megkerült emberi maradványokról. Azt azonban nem tudták beazonosítani, hogy a gyilkos vajon mennyire emberi, szerintem nagyon is emberi, mert túl intelligens ahhoz, hogy valami két lábon járó fenevad legyen.
- Igen, én is így látom, valami.. jelzés lehet. Megjelölik az átutazókat? De miért tenne ilyet bárki is? Fel vagyunk kínálva annak, aki a velőt kiszívja? – Csóválom a fejemet, ez amolyan dél-amerikai rítusnak tűnik, ahol a pogány istenek előtt áldozatot mutatnak be a helyeiek. Ezek viszont ha nem túl művelt, de európai franciák. Félnek valamitől, ezért inkább lepaktálnak vele? Nem túl kedves megoldás. Az eső keményen szakad, egyre inkább azt érzem, hogy még az idő is ellenünk dolgozik, sötét gomolyfelhők árnyékolják be az eget, a fák lombjai is megereszkednek, ez a hangulatomra is pocsék hatással van. – Túl sok itt a vér. Akit itt ért, azokat megölte, akik elmenekültek, azoknak utánaeredt. Hátha valahol van valami elmosott talaj, ahol további csontokra is lelünk. – Adom ki az állásfoglalásomat, de most nem sürgetem a lányt, megvan a szaktudása ahhoz, hogy helyszíneljen, így élhet azzal a lehetőséggel, hogy valami mást is felfedez. – Nem itt, nem most. Ha eddig várhatott a dolog, várhat addig, amíg a végére nem járunk. Tovább. – intek, és ha készen van, akkor bevehetjük magunkat ismét a fák közé. De vajon a sötétebb, mélyebb erdőség felé, vagy a ritkább, amelyik mintha valami szakadékhoz vezetne? Ezúttal Ninonra bízom a döntést, a végén egyébként is szisztematikusan fedezzük fel a terepet.

//***A JÁTÉK HATÁROZATLAN IDŐRE FAGYASZTVA***//


[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-07-21, 21:07


Philip & Ninon

[You must be registered and logged in to see this image.]
Csak kajlán mosolygok a férfira, ahogy újfent megdicsér, úgy érzem, hogy tényleg nagyon megleptem azzal, hogy nem egy életképtelen kis fruska vagyok, de végül is jól esnek ezek a pozitív visszacsatolások, bár ha túl sokat csinálja, akkor lehet már az lesz az érzésem, hogy csak az önbizalmamat dicsérgeti mert még kislánynak tart. Ilyen aspektusban már nem lenne olyan jó, hogy ennyi jó szót kapok.
Óvatosan kettéválva közelednék, de Philip teljesen elzárkózik az ötlettől, amire először egy kis meglepettség kúszik arcomra, talán egy cseppnyi, rosszallás is, hiszen én ezt tartottam a legjobb eshetőségnek. De ezek az érzések gyorsan elszaladnak, lassan bólintok, elfogadva, hogy a fickó kétszer annyi idős, mint én, valószínűleg már annyi ideje dolgozik, mint én ahány éves vagyok, szóval… Bólintok és beleegyezően megvárom, ameddig a látnoki képességeihez folyamodva lecsekkolja a rozzant kocsit. Az anyag embere vagyok, szó szerint, hiszen alkimiával foglalkozom, de azért érdekes ez a hókuszpókusz is eléggé. Az eső mossa a ruhámat, de én csak a szívem dübörgését hallom, hiszen egy gyilkost kergetünk, vagy éppen csapdába készülünk, még ezt se lehet tudni pontosan.
- Halott. Ugye zombik nincsenek?  - kérdezek rá, csak úgy kapásból, bár kémvadásznak nevezte magát, hát honnan tudjam, hogy mikre vadászott még ezelőtt. Annak nem dobog a szíve, de igazából most először jutott eszembe megkérdezni, hogy a mugli fantázia teremtette vagy léteznek-e.
Közelebb érünk, és amikor felhajtja a ponyvát én a pálcát tartva a kezemben készülök az akármire, bármire, mondjuk bohóc ne ugorjon ki belőle nekem. Összevonom a szemöldökömet, de amíg ő bent nézi meg a hullát, addig én a kocsi oldalán lévő anyagból kapirgálok a tőrömmel egy üvegcsébe, egészen színültig. Ha az a hulla már bomlik és szaglik - bár az időjárás elég nedves, szóval valószínűleg felgyorsult a test bomlása -, akkor lehet, hogy nehéz dolgom van az anyaggal, de megoldom. Alkimista.
- Első ránézésre csak festéknek tűnik, de a struktúrája érdekes, mintha más anyagot is kevertek volna bele. Talán hogy tartósabb legyen, talán egészen másért, lehet, hogy valamilyen mágikus hatása is van, nem csak egy mugli akril festék. - mozgatom meg az üvegben az eső miatt azért még is csak felpuhult anyagot kicsit összevonva a szemöldökömet. Kész labor nincs a táskámban, de egy kezdő szett igen, ami néhány anyagot kivonhatok és azonosíthatok az összetevők közül. Legalább azokat, amik információval szolgálhatnak.
- Elhurcolták őket élve vagy holtan vagy még idejében elszöktek? Milyen a természete ennek a rémnek, ha egyszer kinéz valakit, azt el is intézi?  - kérdezem, miközben az anyag már meg van és zsebre is teszem, azért én is ránézek a testre. Elfog a rosszullét, hiába láttam már ilyesmit, azért egy emberi élet, amit erőszakkal oltottak ki aztán itt maradt a kocsiban megrohadni… elhúzom a számat, nem tudom elfedni a fintort, de azért nem dobom ki a taccsot, ez is valami.
- Meg kéne adnunk neki a végtisztességet, nem?  - kérdezem, bár a kérdés lehet, hogy buta és gyermeteg, hiszen annyi mindent kéne még kiderítenünk és olyan friss az a nyom, de csak úgy itt hagyni a testet… A hideg borsódzik a hátamon tőle. De ha azt mondja nem, hát az élet megy tovább, legalább is a miénk ebben az esetben.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-07-18, 15:18Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


- Elismerésem, én magam is a vékony pengék híve vagyok. – Bólogatok ki a kalapom alól, noha nekem mágiával megbuherált mugli mordályom is van, azt akkor alkalmazom, ha nincs idő harcba bocsájtkozni, vagy csak valakit sakkban akarok tartani. Azért karddal nem lehet csak úgy fenyegetni, az olyan gyerekes lenne. Ám örülök a hasonló harcmodornak, talán Ninonnal össze is tudunk dolgozni, ha úgy hozná a helyzet. És az, hogy ilyen pengét rejteget, azt sejteti, hogy nem nekem kell azért felelősséget vállalnom, hogy az életére vigyázzak.
- Nem, egyiket sem szeretném. Egyszer már elváltunk, és nem volt értelme. Egy csapat vagyunk, viselkedjünk is úgy. – Ha már kettőnket küldtek, akkor egyesítenünk kell az erőinket, nem pedig szétforgácsolni. Ha túlságosan is aggoldalmaskodónak tűnök a beállásommal, hát lazitok rajta egyet, s el is teszem a pisztolyt. Kardot majd akkor rántok, ha szükséges. Behunyom a szemeimet, és a tenyeremet magam elé emelve félköríves mozdulatot végzek a rozzant mutatványoskocsi irányába, aztán kinyitva ismét a lányra meredek. – Nem érzek mozgást, sem pedig szívdobbanást. Bárki is van ott, már halott. Minden oly csendes. – Nem akarom megijeszteni a lányt, noha cseppet sem tűnik félősnek. Olyan, mintha egy lenne közülünk, egy képzett auror. Ezt mindenesetre majd beleírom a jelentésembe, s az elismerésem tovább nő. Valahogy olyan teremtésnek tűnik, aki mindig tevékenyen akarja megélni az életét, aki nem hajlandó elfogadni a sorsát. Én sem akarom rendre utasítani csak éppen most az én tapasztalatomra kell elsősorban hagyatkoznia. Közelebb lépek a kocsihoz, de intek neki, hogy jőjjön csak. Felhajtva a sárga ponyvát, a kocsi oldalán szintén azt a piros festéket fedezem fel, mint amibe én is beleléphettem. Valami nyúlós folyadék, de kétségtelen, hogy nem vér. Mintha valami jelölés lenne. A kocsi több mint egy éve heverhet itt, bizonyos helyeken már benőtte a moha. A széttört keresztgerenda mellett kifacsarodott, oszló hulla. Valami erőember lehet, akinek el van törve a gerince, akárcsak a keresztgerenda.. – Nem hiányzik semmilyen testrésze, vélhetően csak szembeszállt a rémmel... Ha ez egy banda volt, hol lehet a többi mutatványos? – Nézelődök az erdő fáit kémlelve. Lehet, hogy mindenkit meg fogunk találni?[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-07-09, 13:39


Philip & Ninon

[You must be registered and logged in to see this image.]
Minden megszólalásából információt nyerek, hiszen az akták átolvasása nélkül vakon tapogatózok ebben a küldetésben. Persze így is igyekszem feltalálni magamat,abból, amit tudok. Összevonom a szemöldökömet, csak gyors pillantást váltok a férfival. Nem tudom, hogy milyennek gondolt engem, amikor hallotta, hogy egy francia kisasszonyt kap maga mellé, de egyértelmű, hogy én minden számítását keresztül húzom. Vagy éppen felülmúlom, hiszen a tekintetéből legtöbbször elismerést olvasok ki. Egy kis ideges mosoly kerül a szám sarkára, aztán már rohanunk is tovább, én pedig a kezembe csúsztatom a pálcámat, mert a zsebemben vajmi kevés dolog maradt még, szóval a pálca a leguniverzálisabb eszközöm.  Márpedig valamilyen fegyver kell a kezembe, ha éppen azt gyanítjuk, hogy csapdába fogunk szaladni. A kérdésre csak kicsit elhúzom a számat, aztán lehajolok, hogy a csizma szárából kihúzzak egy vékony pengét a hüvelyében aztán átcsatoljam a derekamra, hogy jobban kéznél legyen.
- Ez mindenem, de ha valóban fenevadat kergetünk, akkor nem lehet kellemetlenebb egy darázscsípésnél. - mondom, és azt már korábban említettem, hogy a botharcban feltalálom magam, de nem annyira, hogy hordjak is magamnál fegyvert. Egyszerre lépek sietősen és óvatosan, minden percben arra készülve, hogy eljöjjön a pillanat, amikor valami ránkhulló vagy éppen lábunk alatt meginduló csapda elől kell elvetődni. Ahogy a távolban körvonalazódik valamiféle kocsi én azonnal húznám ki magamat, hogy jobban lássam, Philip viszont azonnal elém lép, hogy takarjon. Rendben, védelmezni akar, de a kíváncsiságom akkor is nagyobb annál, hogy hagyjam, hogy csak mögötte bújkáljak, miközben valami fontosról lemaradok.
- Mi lenne, ha én bemennék és a fák között haladnék megkerülve azt a valamit? Lehetnék titkos erősítés. Vagy én sétáljak be, mint egy csali, és te lopózz a fák között? - kérdezem, éppen csak annyira hangosan, hogy az eső ne mossa el a hangomat. Meredek, bátor ötletek és mivel már az első mozzanatra már be is állt elém nem fűzök nagy reményt ahhoz, hogy kapjon utána, de szerintem nem lenne hülyeség, ha nem tudnák, hogy ketten vagyunk, akárki vár is ott minket. Vagy mindez már lényegtelen, mert együtt mutatkoztunk a kocsmában? Nem tudom. De azt tudom, hogy inkább azt akarom, hogy mi lepjünk meg másokat, minthogy ők lepjenek minket meg a fák közül.  Az eszembe se jut, hogy a vándorkocsi csak lerobbant vagy balesetezett, és inkább segítenünk kéne nekik, nem, ahhoz túlságosan aggódom, hogy csapdába sétáljunk, hogy másért aggódjak.[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-06-30, 10:17Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 - Valójában csak hallottam valami szörcsögést, és vérnyomokat is találtam, de ahogy mondja hölgyem.. ez az egész nem áll össz. Túl könnyen elszökött ahhoz képest, hogy egy intellektus nélküli fenevadat keresünk.. – Csóválom a fejemet, rajta felejtve a tekintemet, hogy még az eső sem mossa le a sminkjét, és úgy általánosságban nem is zavarja őt. Kellemesen csalódom, hiszen én azt gondoltam volna, hogy a francia mágusnövendékek, akik mind lányok, nehezen mozdulnak ki terepre, és hát ez a mocsok idő nem éppen arra való, hogy szalonokban diskuráljunk. Ninon ellenben felkészült, olyan típus, aki ha a szükség megkívánja, hóban-sárban dagonyázva is folytatná a nyomozást. Elismerően biccentek hát. Viszont tanácstalanná tesz a kérdésé, így megvakarom a tarkómat. A pisztolyom szerencsére a mugli öltözet ellenére is vízhatlan, nem ázik el a lőpor sem, de azért megigazgatom, és ráhúzom a kabátomat.
- Ez meglehet, de csak úgy tudhatjuk meg, ha belesétálunk az esetleges csapdába. – Nézek vissza a még tárva lengő ablakpántra, valahogy nekem fura, hogy a falusiak között van olyan összetett elméjű gyilkos, aki lépre akar csalni. Eredetileg úgy tudtuk, hogy inkább csak valami fenevadat kéne levadászni, de percről percre nyilvánvalóbb, hogy az illető nagyon is tudatosan választja ki, hogy mit lép legközelebb. – Az erdőben legalább nyílt terep van a fegyverhasználatra, nem sérülnek meg ártatlanok.. Kivéve persze ha a lény elvitt magával már valakit a vackába. Van esetleg valamilyen mugli fegyvere is hölgyem? – Kérdezek vissza, miután a köpenyt ráterített, s megindulunk a fák között. Az ösvényekben nem nagyon hiszek, az túl nyilvánvalóan vezet valahova, míg a tölgyek rejtekében hátha könnyebben nyomot fogunk. A messzeségben máris látok valamit, mintha valamiféle.. mutatványos kocsi lenne, szinte a feje tetején áll, a geresztgerendája eltörve. Máris előhúzom a pisztolyt, miközben Ninon elé lépek, amolyan védelmező pózban.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-06-14, 15:50


Philip & Ninon

[You must be registered and logged in to see this image.]
Sietős léptekkel érek mellé, egyértelmű, hogy valami történik, és hogy az én részeg fickóm nem ér annyit, hogy vele maradjak. Még nem néztem bele az aktákba és azt se tudom, hogy az emeleten mi történt, így csak felvonom a szemöldökömet és próbálom pásztázni az esős tájat, hátha talál a szemem valami érdekeset.
- Micsoda? Látta a gyilkost az emeleten?  - bukik ki belőlem a kérdés, hiszen csak fél-információkat kapok és ezekből azért elég nehéz építkezni, még úgy is, hogy alapjáraton nem tartom magam hülyének és eléggé ügyesen szoktam összekötni a dolgokat. De ez azért még is  csak kevés.
Amikor rámadja a köpenyét elfogadom, de nem igazán érdekel, hogy ázik a fejem, sosem voltam az a csinibaba, akit ez meghatna, akármennyire lehet ázott kutya fejem. Legalább a smink nem mosódik el, mert mágikusan van fixálva. A beauxbatonsban is simán hordom az acélbetétes csizmát, persze erről nem tudhat, de az mondjuk valóban kicsit feszélyez, hogy a táskám fent maradt és nincsen nálam minden eszközöm. Mintha szárnyaszegett madár lennék, hiszen rengeteg apróság lapult ott, nem csak ruhák.
Biccentek neki, bár egyértelmű, hogy még erőteljesen feldolgozom az információkat, de ettől függetlenül sietős léptekkel követem. A férfi egy tíz-tizenöt centivel tuti, hogy magasabb nálam és a testedzés sem a kedvenc elfoglaltságom, csak a bottal vagyok úgy-ahogy el a Drumstrang miatt, így tényleg igyekeznem kell, hogy ne fogjam vissza.
- Várjon. - állítom meg, mielőtt még elérhetnénk az erdő széléhez. - Ha a Fogadóban ez az egész nem is illik a gyilkos profiljába, mi van, ha csak elterelés? Ha ki akartak minket onnan ugrasztani? - kérdezem, és mivel még mindig nincs meg a teljes anyag, csak feltételezem a többesszámot. -  A részeg fickóból csak annyit szedtem ki, hogy ne menjünk az erdőbe, és már is merre tartunk? Persze, hogy az erdőbe.  - jegyzem meg ironikusan csipkelődő hangon, miközben az én kezemben a pálcám lapul. Ha ez a falu átmenet varázs és mugli falu között, akkor nem kockáztatok semmilyen lebukást, és mivel minden egyebem fent maradt a szobánál, túl sok választásom nincs. Néhány apróság bele van tömve a zsebembe, de ennyi. Nem tudom, hogy bölcs dolog-e beszaladni az erdőbe, de ha Philip azt mondja menjünk… Én csak egy hatodikos - nemsokára végzős! - diák vagyok, nála van minden tapasztalat.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-06-09, 17:28Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Bevárom a lányt a földszinten, kint az utcán, mert semmi értelme nincsen különválni ismét. Kétlem, hogy ilyen rövid idő alatt bármit is megtudott volna, de most sokkal jobban fel vannak pörögve az események, mint amikor Agnese társaságában jártam itt. Akkor mintha a gyilkos félretette volna a szándékait, meglapult, talán éppen teleette magát, és nem akart nyílt komfrontációt. Igaz, hogy nem volt nyilvános, hogy jövünk, de akkor is itt fent a fogadó egyik szobájában fogyasztja az áldozatát, ez valahogy nem illik a profilba, aminek hangot is adok.
- Ezt kezdem nem érteni. Azt hinné az ember, hogy akit keresünk, inkább állatias. Sokkal inkább előfordulhatna a kanálisban, vagy egy sötét sikátor kukái között, mint valami patkány. – Csóválom a fejemet, feltolva rajta a kalapot, megigazgatom alatta megizzadt tincseimet. Az eső fülledt meleget hoz magával, teljesen párás amit belélegzünk, nyomasztó, de legalább nem dermed ránk a ruha. Bizonytalanul méregetem a lányt, neki még kalapja sincs, így lekanyarítom a köpenyemet, s mellé lépve a vállára terítem, akár még a fejére is húzhatja, ha úgy kényelmesebb. – Ki kell mennünk a terepre. Sajnálom, de most be kell mocskosulnunk magunkat. – Szerencsére bakancs van rajta, mintha eleve készült volna arra, hogy a Beauxbatons után ezúttal teljesen eltérő feladatot kap. – Az utcán nem, de az erdőszélen találhatunk nyomokat, mielőtt elmossa az eső. Gyerünk! – Sürgetem a lányt, ha csak nem akarna visszamenni valamiért a szobánkba. Ebben az esetben a kezébe nyomom a kulcsot. Egyenlőre én azzal vagyok elfoglalva, hogy lekaparjam a járdakövön a piros festéket, amely mintha nyúlós is lenne. Szerencsére nem vér. Egyszerűbb védőbűbájokat magunkra húzhatnék, de a pisztolyomban jobban bízom, ezért előhúzom az övemről, s ki is biztosítom. Nem az a tipikus modern, sokkal inkább olyan, mint a kalózok használtak a középkor vége felé.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-05-21, 11:14


Philip & Ninon

[You must be registered and logged in to see this image.]
Elkezdi betörni az ajtót, a zár és maga az az ajtó nem is mutat nagy ellenállást, de ahogy belöki egy kicsit megakad… ugyanis a kivéreztetett test éppen az ajtónak volt döntve, ezért is csorgott az a vércsík ki a szobából a kis résen a padlón. Mindenesetre odébb tudja tolni és becsusszanni az ajtón, de az ablak tárva nyitva, a függönyt meglibbenti a vihar előtti szél, és ebben a pillanatban ered el kint az eső is, először csak szemerkélve, de a felhők többet ígérnek.
Philip otthagyja a szobát és az alak nyomába indul, lent újra egyesül a csapat.


***

A flörtölős pillantásokkal nem hagyok fel, félrebiccentett fejjel méregetem kíváncsian, veheti akár felhívásnak is a keringőre, de igazából a válaszát várom ilyen nagyon. Körülbelül érezhető, hogy úgy se kérné számon a flört folytatását és semmire se fog holnap emlékezni, így azt kérdezhetek, amit akarok. A szájszaga az egyetlen dolog, ami a testszagánál még rosszabb, de csak egy halvány fintort engedek meg, ami talán nem feltűnő a ketté álló szemeknek.
- Ugyan, minek is mennénk, nem vagyok egy nagy terepjáró. - válaszolom könnyedén, pedig nagyon is elraktározom magamban az infót, még ha úgy is, hogy “Csak menjetek az erdőbe”. Ahogy meglátom Philipet azonnal felállok, egy gyors mozdulattal végigsimítok a férfi karján és egy hálás pillantással megköszönöm, aztán ott hagyom lógva. Az alkohol egyáltalán nem hatott rám, így magabiztos fürge léptekkel csatlakozok hozzá a fogadó előtt.
- Mi történt fent, kit keresünk? - kérdezem és elkezdem fürkészni az utcát, ahogy ő tette. Hallottam fentről hangokat, de eszembe se jutott, hogy nem valami párocska veszekszik, hanem valami nagyobb probléma van. Még nem néztem bele az aktákba, azt se tudom, hogy a gyilkosságok városon belül, vagy a részeg fickó által említett erdőben történtek-e. Az eső szemerkél, így egy könnyű bűbájjal védem meg a szememet, hogy ne peregjen bele a víz és ne homályosítsa el a látásomat.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-05-13, 11:52Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]

Egyértelmű, hogy nem kell kopogtatnom, ha valaki belső szerveket, netán csontvelőt szürcsöl, akkor az udvariasságnak semmi értelme. Azonnal el kell kapni, megállítani, de lehetőség szerint el is pusztítani, hiszen egy ilyen alak az életben nem fog tudni visszailleszkedni a társadalomban, és még az azkaban dementorait is elüldözné maga mellől. Rányomulok a kilincsre, és ha nem enged, akkor berúgom az ajtót, akár még mágiát is alkalmazok, de van olyan érzésem, hogy a gyilkos máris menekül. Ráadásul kifinomult eszközei lehetnek, mert nem hallok üvegcsörömpölést, valaki nagyon puhán érhetett földet. Én viszont nem lassulok be azzal, hogy egyedül eredek a nyomába, nem akarok Ninontól elvállalni, inkább visszasietek a söntésbe, s intek a lánynak, hogy na nyomás. Már a kocsma előtt várom de, de akárhogy meresztem a szememet a félhomályban, néhány helyi sétáját leszámítva nem látok senkit, aki nagyon sietősre venné a figurát. Sőt, mintha nem is láttak volna senkit.

A fickó, akivel Ninon italozgat, már előre rámelegített az estére, és neki a sokadik csúszik le, és a lány társaságában sem áll le. Csak bólogat, mert már nehezen tud beszélni, az is csoda, hogy egyáltalán felállt, és átjött ide. Hogy az ágyban mit tudnak kezdeni a francia lánnyal, nos jó eséllyel semmit, csak hát a férfiegó. – Nevezetesség? Csak.. ne menjetek az erdőbe.. – Leheli a lány arcába, mintha megesne rajta a szíve, mert mintha tudna valamit, amitől esetleg megóvhatná a flörtölős csajszit. Több infót viszont nem tud kinyögni, mert egyrészt koppan a feje az asztalon, másrészről a nyomozó száguld le a lépcsőkön, és anélkül, hogy magyarázatot fűzne a tettéhez, csak int Ninonnak, és már siet is ki az utcára.

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-05-02, 11:10

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Elválunk, nekem különösebben nincsen balsejtelmem, bár büszke vagyok a női megérzéseimre, de látnok nem vagyok, hogy tudjam mi vár rá ott fent, vagy éppen engem itt lent. Szépen fel akartam vezetni, hogy lepasszolom a táskát, odasétálok, flörtölgetek kicsit, megfigyelem a játékot, de a pasi, akit kinéztem olyan könnyen bekapja a csalit, hogy még arra sincs időm, hogy mellé sétáljak és megérezzem a taszító szagát, már is felemelkedik és odasétál Philip helyéhez, tehát én is visszaülök a helyemre. Abban a pillanatban, hogy kikéri az alak az első két italt egy kis bájital kúszik a kezembe. Semmi extra, csak egy méregtelenítő bájital, ami előre blokkolja az alkohol hatásait. Idegen városban, ahol valamilyen sorozatgyilkos vagy bestia szedi az áldozatait illene észnél lennem. Abban a pillanatban, hogy nem figyel legurítom az egy kortnyi kis üvegcséből, ha rákérdez maximum azt mondom, hogy alapoztam.
- Igen, Párizsból, az akcentusom elárult talán? - kérdezem, csevegős hangon, flörtölősen felvonva a szemöldökömet, szokásomhoz híven. Nem kezdhetem el savazni, hogy még is milyen kultúráról beszél, pedig eredendően ez lenne az első, hiszen egy verejtékező iszákos kártyással van dolgom. Viszont talán most jobb, ha nem húzom ki a gyufát.
- Talán van olyan nevezetesség, amiről mesélhetnél nekem? Mit kell tudnom erről a kis falucskáról és a benne lakó tisztességes emberekről? - biccentem félre a fejemet, nem mintha hinnék abban, hogy a meló utáni kocsmatöltelékek mindegyike olyan tisztességes. Ráadásul engem éppen azok érdekelnek, akik nem olyan tisztességesek, de nem indíthatok azonnal vallatással, oda lenne a varázsom.
Mivel a méregtelenítő bájital hatása órákig tart, könnyedén legurítom az erős piát, legalább is nem érzem magam tőle felelőtlennek, de éget, mint a bűn. Csak egy kicsit köhintek fel, nem kezdek el fulladozni, annál nagyobb tapasztalatom van.
Közben nem igazán törődik az emeletről jövő trappolás hangjával, nem annyira különös az.

***

A kopogásra nem felel senki, csak motoszkálás hallatszik, de amikor kiterjeszti az asztrálsíkját egyértelműen megérzi, hogy a gyilkos még bent van. Cuppogó hangok jönnek ki, de a gyilkos is megérzi az ő jelenlétét, így egy kicsit felgyorsulnak az események. Az áldozat már rég halott, a cuppogó hang a hullájának csócsálásából fakad, feleletet pedig egyáltalán nem kap, csak azt, hogy ahelyett, hogy az ajtó kinyílna, az ablak felé menekül, hogy egészen egyszerűen kiugorjon rajta.  

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-28, 17:06Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Végülis igaza van, felesleges magamat afféle Athos-nak beállítanom, hiszen most nem egy kalandos, vívós ügyet oldunk meg, ráadásul nem hárman, hanem egy sötét, ködlepte faluban nyomozunk, méghozzá ketten. Ennyi erővel valóban lehetünk Sherlock és Watson, noha én jobban szeretem a következetes neveket, tehát ebben az esetben Holmes és Watson vagy Sherlock és John. Most viszont ez a verhetetlen páros szétválik, én magam jobb szeretem, ha a belső szemre figyelhetek, és majd ha átgondoltam a látottakat, akkor fogok ismét csatlakozni a tömeghez, hogy tovább folytassam a nyomozást. Búcsút intek társnőmnek, és elindulok felfelé, ahol a kulccsal a kezemben keresgélem a szobánkat, amit elméletileg ketten fogunk lakni. Még nincsen agyam az ágyelosztáson, vagy a fürdőhasználaton tűnődni, mert a piros, ragadós festékszerű anyag rágószerűen hívja fel magára a figyelmet.
- Mi a..? – Szakad fel belőlem ösztönösen, ahogyan megpróbálnám lecsiszatolni a taknyot a lépcsőfokok egyikén, ám észreveszem a csordogáló csíkot az egyik szobaajtóhoz vezetően. Akár szólhatnék is Ninon kisasszonynak, de nem akarom megzavarni abban, amit éppen művel, ám a pisztolyomat már készenlétbe állítom, csupán nem biztosítom ki. Egyenlőre marad a diplomatikus választás; a kopogás.
- Van bent valaki? Jól van? – Kérdezem ízes francia akcentussal, mintha minimum helyi lennék. Sokfelé jártam már keltemben, a nyelvtudás a nyomozó egyik legfontosabb eszközel amivel előre tud jutni. Kiterjesztem az asztrál testemet, hogy ha netán magával a gyilkossal diskurálnék éppen, legyen lehetőségem moccanni, mielőtt nekemtámad. Hátha meg tudom orrontani annyira a jövő történéseit, hogy én lépjek előbb, mielőtt ő teszi.

***

Ninon jól megnézi magának az illetőt, azt a fiatal pasit, aki talán még elfogadható minőséget jelent az egyébként igencsak lepusztult helyiek között. A fickó végül felemelkedik, elfogadva a jeleket, s a lány máris érzi, hogy a távolság bizony milyen jótékony szándékú volt, ugyanis innen a közelből már azért van egy erős verejték szaga, itt a higiénia nem túl gyakori vendég.
- Nocsak kicsim, milyen ritka errefelé az ilyen csinos csibe. Párizsból jöttél? Meg akarod ismerni a helyi kulturát? – Dobja le magát Philip helyére, láthatóan gyorsan a tárgyra akar térni, így bemelegítésként rendel is két italt maguknak az itteni torokégető francia rumból.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-16, 11:06

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Egyáltalán nem bontja ki a kérdésemet, a homályba vész, hogy egész pontosan milyen látnoki képességgel bír, bár nem is tudom létezik-e olyan a jóslásban, hogy "egészen pontosan" mit tud csinálni. Leül és felvágja egy kecske gyomrát és a belsőszervek állásából kikövetkezteti, hogy jó lesz az újévi termés? Na jó, valószínűleg egy kémvadász esetében nem ilyenről beszélünk, de akkor is... A kíváncsiság azért még ott motoszkál bennem és egészen biztos, hogy később még fel fogom hozni.
Hm, ahhoz képest, hogy eredetileg én élek franciországban már vagy négy éve és nekem kéne a kis idegenvezetőnek lenni, már a pókerbe is beletörik a bicskám, mikor Philip elmondja, hogy römiznek és az itt gyakoribb. Tény, hogy négy év nem olyan hosszú idó, főleg, ha abból hármat a Beauxbatons-ban töltöttem, csak a maradék négyszer három-három hónapot Franciország egyéb területein. Így nyilván nincsen annyi ismeretem, hogy egy dél-francia kis faluban mi az elterjedtebb, a póker vagy a römi. Persze a nyilvános aktáim szerint nem csak négy éve élek Franciaországban, de ez egészen más kérdés... Egyértelmű, hogy nem csak a helyismeret miatt sodort mellé a sors.
- Akkor feltétlen szeretném megnézni őket később. - válaszolom, egy kis biccentéssel is nyugtázva. Azt mondta, hogy ő inkább Athoshoz hasonlítaná magát, de én ettől függetlenül inkább vagyok az a fajta, aki adatokat gyűjt, lehetőleg minél többet, elgondolkozik, kísérletezik, teóriákat állít fel, aztán összerakja a történetet. Nos, igen, én még mindig inkább vagyok Sherlock vagy Watson. De ez nem jelenti azt, hogy a párosunk nem működhet jól össze. Bólintok neki, mikor úgy dönt, hogy az emeletre menne, a táskámból ki veszek ezt-azt, apróságokat, aztán mielőtt elindulna megállítom.
- Ezt felvinné nekem? Csak útban lenne jelenleg. - kérem meg, egy kis mosollyal, elutasíthatatlan pillantásokkal. Amúgy is bűvölt táska, nincsen semmi súlya, éppen csak nem illik bele egy flörtölős kis szituációba a szegecselt oldaltáska. Nem akarok azzal törődni, hogy meg van-e még, miközben megpróbálok valami infót kihúzni a helyiekből. A pillantásaimat újra a fiatal férfire függesztem, akivel eddig is szemeztem. Hmm... Egészen helyes, de persze nem ez a legfőbb szempont. Hanem az, hogy válaszol a szemkontaktusra, és nem zárkózik el előle.
Lassan felállok a székemről és könnyed léptekkel sétálok a kártyázók mellé. Nem kockáztatom meg a kérdést, hogy beszállhatok-e, mert egyrészt nem nagyon ismerem, másrészt, ha a végén a vesztes fizet, akkor meg leszek lőve, mert nincsen nálam túl sok pénz, a nyomozásra szánt keretet meg nyilván nem így kéne elszórni, bááár... Nem. Nem szabad. Rossz Ninon. Nem hazárdírozunk a kártyával.
- Esetleg nem bánják, ha figyelem a játékot? Szeretnék kicsit kikapcsolódni, de nem ismerem a játékot, így inkább csak megfigyelném, ha szabad. - kezdek bele, és a pillantásaimmal először mindenkin végignézek, legyenek akár barátságosak, akár ellenségesek, de végül azon a férfin állapodok meg, akit eddig is kinéztem magamnak. Afféle igéző tekintettel sugallom neki, hogy na, hívj oda magad mellé, hagy legyek a vállad felett a csinos biodíszlet, ameddig ki nem nyílik újra a szátok és nem kezdtek el beszélgetni kártyázás közben.  

***

Elég gyorsan rájön, hogy ez a piros árnyalat éppen olyan színű, mint a vér. Minél feljebb megy a lépcsőn annál vastagabban csordogál egy csík, a forrása az emeleten az első kulcsrazárt ajtó balra, ami alatt kiszivárog a vészjósló folyadék. Nem látszik lábnyom, persze a sajátján kívül, amit a belelépés után hagyhatott, így ha valaki távozott a szobából, akkor úgy tette, hogy ne hagyjon nyomokat. Vagy még bent van...  

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-12, 11:08Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


  Nem felvágás, de nem is szégyelendő, hogy látnok vagyok. Mindenkinek meg lehet róla a véleménye, kár győzködni, vagy mentegetőzni ezzel kapcsolatban. Csupán mellékes tényként közöltem, nyomozásom egyik eszközéül, amit vagy tudunk jelen esetben érvényesíteni, vagy nem. Ninon kisasszony pontos tudásáról még keveset tudok, egyenlőre csupán annyit, hogy ért a bűbájokhoz, de a gyakorlati világban is megállja a helyét. Egészen ügyesen fel tudom idézni az egy évvel látottakat, még pár ismerős arc is a szemem elé ötlik, ám úgy kell kezdenünk, mintha semmi sem történt volna korábban, hiszen minden nyom kihült, és erősen kétlem, hogy itt lenne valami helyi újság, médium, aki lejegyzi az eseményeket.
- Römiznek. Az errefelé elterjedtebb.  – Ingatom a fejemet picit magyarázóan. A franciakártya alapja a vidékibb rétegnél a játék szellemét erősített szembe az elit körökben dívó pókerhez képest. – Nos igen, felvettem a minisztériumban jegyzőkönyvet mindarról, amit az elbeszélésekben megtudhatunk. – Itt lent természetesen nem mutatnám meg, akkor már inkább a szobában, de ha ő maradna esetleg ismerkedni, hátha ki tud valamit szedni a helyi illetőből. Bár mulatságos lenne végignézni, én jobb szeretek a belső szemre hagyatkozva elmélkedni, és talán majd holnap érdeklődöm, akklimatizálódom.
- Akkor egyenlőre felmegyek, majd jön utánam a kisasszony.  – Mivel úgy látom, hogy a kacsasültünk még várat magára, felesleges itt ücsörögnünk mindkettőnknek. A kalapomat immár kézben hurcolva elkérem a kulcsot, és megkeresem magam a szobát, nem kell nekem kalauz sem. Azért észreveszem magamon azt a tekintetet, amivel végigmérnek, mintha vizslatnának. Nem arról van szó, hogy kémkedni kellett volna, de ahogyan Ninon is gondolja, egy külsős mindig szemet szúr, akkor legalább így tudják, hogy kivel állnak szemben. Ahogyan bandukolok fel a lépcsőn, úgy érzem valami nyúlós van a cipőmön, mintha valami piros festék lenne. Fura..

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-04-01, 19:02

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Gyomrom ugyan van a véres dolgokra, hiszen volt dolgom már holttesttel egy boncolásos gyakorlaton - pont nemrég, amikor az osztály nagyrésze már betöltötte a 17. évét, nekem meg csak egy engedély kellett apámtól -, amin körülbelül az osztály egytizede volt ott, mert a többi kifakadt, hogy nem hajlandó bemenni a terembe semmi áron. Elsőre sokkoló a látvány, de akkor is káprázatos, hogy mennyi mindent árulhat el nekünk egy holttest. Persze mivel ez csak egy iskolai óra volt, nem tanultunk semmi tippet vagy trükköt, csak a legalapvetőbb dolgokat mutatták meg az emberi testen.
A gondolataim éppen olyan borongósak most, mint az időjárás, de kizökkent, amikor hallom Philip tippjeit, és igen csak okos ötletnek tűnik. Vagy csak szeretném belelátni, mert a növények és az ilyen varázsszerek kimutatása még egészen az asztalom is lenne.
- Látnoki? - visszhangzom, kicsit meglepetten felhúzva a szemöldökömet. Most nem nézek rajta még egyszer végig, mert már eleget bámultam, de azért ez még is csak meglep. Elméletben nem olyan elmélkedős fajta a harcban, a jósmágia még is olyan zaccból, meg álmokból, meg mindenféle jelekből okoskodik, így egy kicsit ellentmondásosnak hat. Nem vetem meg a mágiaágat, nem vagyok azok között, akik látványosan fújolják, bár a legkevésbé se gyakorlom. Itt a Beauxbatonsban - jó, nem mintha most ott lennénk - amúgy is meglepően érdeklődnek iránta a diákok, olyan misztikus és megfoghatatlan...
Beérünk, beszélek, a szobára nem kapok megjegyzést, ámbár előkerülnek a papírok, mielőtt rábélyegeznék, hogy egy kiskorút cipel magával valamilyen perverz célból. Nem tűnik túl kémesnek, hogy felfedi, hogy kik vagyunk, bár ebben a helyzetben elég nehéz lenne titokban nyomozni, tekintve, hogy egy kis közösségről van szó, mindenki ismer mindenkit, és pontosan tudják, hogy nem vagyunk idevalósiak.
A kacsasültre én is csak bólintok és le is lépünk a pulttól a helyhez, amit kinéztem. Miközben odaérünk én is megnézem a helyet futtában, bár én ahogy kiszúrok a póker asztalnál egy fiatalabb férfit, talán a huszas évei közepén van, azonnal felveszem a szemkontaktust és egy flörtölős félmosolyt küldök felé felvont szemöldökkel. Végül a pillantás megszakad, és leülök Philippel szemben.
- Pókereznek, ugye? - kérdezem halkan, a kártyázó asztal felé bökve. Persze rengeteg kártyajátékot játszhatnának, de ez a legelterjedtebb a kocsmákban. - Van esetleg mappa, vagy bármi, amit még átnézhetnék, vagy inkább a szobában? - kockáztatom meg, aztán elhallgatok, mert észreveszem, hogy a férfi, akivel felvettem a szemkontaktust érdeklődve néz felém. Újra oda fordulok, csak úgy lazán, miközben a fülem azért még mindig Philipé. A legkevésbé sem áll szándékomban felmenni a szobába már is, és nem azért, mert szimplán fel szeretnék csípni egy srácot. Ez a fogadó, minden egyes könyvben a kalandorok a legtöbb információt innen szerzik. Több hangot is hallok kiszűrődni, panasz az időjárásra, panasz a munkára, panasz a rossz termésre, de semmi se tűnik különösebben értékesnek, miközben a pillantásaimmal újra meg újra rabul ejtem a kiszemeltemet. Na, pontosan így flörtöl egy francia kis boszorka. Az eszembe se jut, hogy a partneremet zavarhatja, hogy a tekintetem folyton másra ugrik, hiszen a kapcsolatteremtés csak a hasznunkra válhat.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-29, 20:03Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


   Oldalt pillantok a ballagás közepette, kedvemre való, hogy a fiatal hölgy ennyire kombinatív lélekkel van megáldva. Nem véletlen, hogy pont őt választotta Madame Maxime. Vélhetően ez a Ninon kislány már hasonló feladatokban is tudott bizonyítani, így talán lesz gyomra, hogy ha valami igazán véressel találkozunk. Az biztos, hogy még nem érzi teljesen kompetensnek magát, ám ez nem baj, legalább nem fordítva ül a lovon. Sosem gondoltam ugyanis, hogy egy bizonyos poszt elszállásra kéne, hogy késztessen. Szürke eminenciásként tesszük a dolgunkat, és ennyi.
- Lehet, hogy valamiért ők már immunisak valamire, például lehetséges, hogy él itt valami növény, amit fogyasztva nem kellenek a gyilkosnak. – Én is tippelgetek, de abban igaza van, hogy nem látom, hogy nagyon törték volna magukat, hogy megoldódjon a helyzet. Úgy fest nem komoly a turizmus, hogy félnének a csökkenésétől. Viszont azt észreveszem, hogy mennyire leplezetlen érdeklődéssel méri végig a fegyverzetemet, mintha úgy az egész stílusom megfogná. Félmosollyal érintem a kalapomhoz az ujjamat.
- A mugli módszerek az őskor óta nem mondanak csődőt. Nem igazán szívlelem, ha varázsolnom kell, ha mégis, akkor a sokak által megvetett látnoki varázsokat űzöm. – Engem nem zavar, hogy a póriasabb magázást választja az Önözés helyett, vélhetően a szóhasználatom miatt döntött így, valamiért sejthető, hogy én magam is mugli származású háttérből küzdöttem fel magamat a királynő szolgálatába, a lány pedig előzékenyen segít abban, hogy magáz, nem pedig önöz. Nekem utóbbival sincs gondom, már közel húsz éve elit körökben mozgok. Miután a lány megértette a kérésemet, türelmesen várom, amíg elintézi a szállásunkat. Rezzenéstelen arccal fogadom, hogy mindössze egyetlen szobát kér, holott ennyi erővel a korkülönbség miatt akár feltételezhető lenne, hogy valami gazdag úr vagyok, aki fiatal  de nagyravágyó szeretőt cipel magával a vidéki légyottokra. Ezt elkerülendő, felmutatom a jelvényemet, és egy hivatalos kiáltványt, hogy Ninon a kíséretem részét képezi. A kocsmárosnő amolyan vállvonós a maga módján, bólogat, neki csak az a lényeg, hogy fizessünk. Muglipénz kerül elő, és le is szurkolom mind a szoba, mind a vélt vacsora és az ital árát egybe, hogy enyhüljenek a tekintetek. – Kacsasült készült, ha kérnek. – Böki ki a madame, mire biccentek, és helyet foglalok a Ninom által mutatott sarokban. Nagyjából eddig is tartott a figyelem, mindenki visszafordul a saját dolgához. Az egyik asztalnál kártyázás folyik, nem is csodálom, hiszen eleve a franciák voltak azok, akik egy bizonyos játékot elindították. Akár vegyülhetnénk is, ám egyenlőre Ninonra bízom, hogy maradna, vagy menne. Ám nem ártana halgatóznunk is kissé, hátha elkapunk némi információt.

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-22, 14:51

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Elindulunk a faluba, miközben hallgatom a válaszát és az egyik ötletem azonnal füstbe is száll. De nem mondom, hogy ez egy rossz hír, mert elég meredek volt az az elképzelés, ami kialakult a fejemben... Ha csak férfiak, és a társulattal jött volna minden, akkor lehet valamiféle rosszban sántikáltak és egy succubust szabadítottak a világra. Lehet, hogy túl sok legendát és mitológiát olvastam, azt se tudom, hogy azok a lények a valóságban léteznek-e. Nem vadásznak készülök, szóval csak ilyen mendemondák és kísértetsztorik jutnak eszembe. Amik egyelőre nem tudom mennyire relevánsak, ehhez még több információ kell.
- Csak átutazókra veszélyes és az itteni lakosok még mindig nem derítették ki, hogy mi lehet az, pedig csak ők vannak biztonságban. Azért ez érdekes. - válaszolom, kicsit összevonva a szemöldökeimet, aztán folytatom. - Mármint, eltusolták, de még sem tettek ellene lépéseket, pedig ha lezárták volna, azzal szűnik meg tényleg a kivándorlás. - folytatom, aztán felpillantok az esőt ígérő égre. Az én erősségeimről már esett szó, és úgy tűnik, hogy bejön neki, hogy nem csak egy dologra tudok támaszkodni, hanem több lábom állok, de mit kell tudnia egy kémvadásznak? A pisztolyát és a kardját ugyan már észrevettem, de hogy a mágiában milyen területekhez ért, arról még nem esett szó.
- És maga? Mihez fordul, ha éppen a mugli módszerek mondanak csődöt? - kérdezek rá, bár a magázódás nem nagyon jön a számra. Tudom, hogy ő is önöz, de ettől függetlenül, ha fel kell nőnöm a feladathoz, ha partner és szárnysegéd vagyok, akkor kellemetlen, hogy ilyen távolságtartás van közöttünk. Meg persze alapból eléggé közvetlen vagyok és flörtölős, így a távolságtartást mindig könnyen áthidalom és a tegeződésre váltok.
Belépve a fogadóba megcsap a kocsmaszag, amiben a férfiak bűze kiütközik a füstszagból, és inkább az előbb izavar, az utóbbi nem, tekintve, hogy az én kabátom zsebében is ott lapul a cigi és a gyújtó. Lehet, hogy még nem múltam el 17 és nem kéne semmi közömnek lennie se a kocsmához, se a cigizéshez, de még se idegen nekem ez a környezet egyáltalán. Körbepillantok azért, megpróbálom kihúzni magam, de a sminkem is segít abban, hogy valamivel idősebbnek tűnjek, legalább is nem kiskorúnak. Mikor találkozik a tekintetem Philippel lezajlik a néma párbeszéd, legalább is elég gyorsan megértem, hogy az én lépésemre vár, így elindulok a bárpult felé. Megvárom, míg a fogadósné elvégzi a dolgát, aztán felveszem a szemkontaktust és intek neki.
- Jó napot kívánok ezen a nyirkos délutánon. - kezdem szépen, dallamos szavakkal, egy kis mosollyal megtoldva. - Szeretnénk kivenni egy szobát erre az éjjelre, de lehet, hogy több napot is itt töltenénk. - folytatom, aztán Philipre pillantok, hiszen azt mondtam egy szobát szeretnénk, de lehet, hogy ő gyorsan közbe fog vágni, hogy jó lesz az kettőnek is. Az a laza húsz év, ah, mi az nekem ahhoz, hogy külön szobába akarjak aludni. Ha hullanak itt az emberek tőlem hatvan is lehetne, inkább őt választanám, minthogy egyedül aludjak. - Esetleg megvárjuk ott, ameddig kiválasztja melyik lenne a megfelelő szoba és addig kérnénk valamilyen enni illetve innivalót. - biccentek a fejemmel egy üres helyre, ahonnan elég könnyen be lehet látni a helyet.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-21, 19:36Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


- Ez igazán dícséretes. – Méltatom a lányt, noha a külseje nem igazán harmonizál az elhangzottakkal. Nem arról van szó, hogy lenézném, mert nagyon is művelt hölgynek tűnik, csak valahogy olyan vadóc, amivel nehéz mit kezdenem, ám megvan a közös hullámhossz, és ez a lényeg. Nem gondolom, hogy hátráltat majd a nyomozás során, sokkal inkább úgy vélem, hogy meglepő, váratlan eszközökkel él majd, amivel nem csak, hogy előrelendíti a felderítést, hanem akár még ifjú titánként olyat húz, amivel jócskán lerövidíti majd a munkára szánt időt.
- Valójában nem velük indult el minden. Mielőtt elindultunk volna, végeztem most a napokban egy kis kutatómunkát, és tűntek el már a környéken korábban is, az elmúlt években többen is. Viszont sosem helyiek, hanem átutazók. Ám nem lett a helynek rossz híre, mintha valaki el akarta volna tusolni az ügyet, hogy Álmosvölgy ne legyen olyan célkeresztben, hogy baj súlyt azokra, akik erre járnak. – Azóta ugyan nem találtam áldozatot, de akkor is furcsállom, hogy ki az, aki nem a sajátjait ritkítja ilyen bestiálisan, hanem mintha ide akarna csalni valakit kintről. Talán mi is rajtavesztettünk volna Agnese-sel, ha maradunk többet mint két nap.
- Ezt megfelelőnek tartom, sőt, jobban támogatom, mintha komoly varázslatokat harsogna el a hölgy. – Viszonzom a mosolyát, számomra még a mindig jobban elfogadható így, hogy a botharcot is felemlegeti, mintha azonnal kétségbeesne, amint eltörik a pálcája. A falucska nem sokat változott, amióta legutóbb itt jártunk, s remélhetőleg nem néznek rám ferde szemmel, hogy most egy lényegesen fiatalabbra cseréltem az akkori társnőt. Annak ellenére, hogy egy évvel ezelőtt valamennyire izzott a levegő, nem állok egy nőfaló hírében, még akkor is, ha Ninon pillantásában van valami provokatívan kezdeményező láng, ezt most egyenlőre elhessegetem. Esőfelhők gyülekeznek, jó eséllyel pár percen belül elered, innen már nem szabadulunk ki hajnalig. Belépünk a tavernába, ott szinte vágni lehet a füstöt, ami számomra nem zavaró, de talán a lánynak igen. Jómagam megszoktam az ilyesmit, hogy ha az utam nem a luxusba, hanem a közemberek közé visz. Azt vártam volna, hogy régi ismerősként üdvözölnek, de mindenki tekintete, beleértve a terebélyes fogadósnét is, átfut rajtunk, mintha a látogatásom sosem történt volna meg a tanárnő oldalán. Ninonra függesztem a tekintemet, akkor ha ő az apród, akkor mutasson fel valamit egy kevésbé veszélyes helyzetben, mielőtt mélyvízbe dobnánk.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-17, 09:45

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Hát, én semmit sem tudok a letűnt korok lovagiasságáról, cseppet sem neveltek olyan környezetben, hogy jólnevelt srácok vegyenek körül, így mondhatni nem is ismerem az érdek és flört nélküli bókolást. Minimum szórakoztatnia kell a beszélgető feleket, de csak úgy, mert elismer, idegen tőlem a bókolás. Minden esetre nem tudom, hogy hogy nevelték, de engem szórakoztat a beszélgetés és izgalommal tölt el ez az egész kaland - meg talán egy kis aggodalommal, de ez a világért se jelenne meg az arcomon. Erősebb fából faragtak annál, minthogy én meghátráljak.
- Ez igazán... bájos gondolat. - mosolyodom el arra, hogy hisznek bennem, és habár a szavaim kicsit élcelődőek, látszik rajtam, hogy tényleg azért valamilyen szinten jó érzés ilyet hallani, még ha tartok is attól, hogy félreértésről van szó. Rendben, tényleg több területről van ismeretem az utazgatások és a különböző mágusiskolák oktatása miatt, de még nem töltöttem be a felnőttkort, nem fejeztem be a tanulmányaimat, és ezt általában komolyan szokták venni a felnőttek. Most először vagyok úgy tilosban, úgy kalandozva, hogy hisznek bennem és nem megdorgálnak érte, hogy kölyökként ne keveredjek bele mindenbe.
- Kevés időm akadt mugli regényeket olvasni, inkább a nyelvtanulás és a különböző típusú mágiák tanulmányozása kötötte le a figyelmem. - válaszolom, aztán gondolatban hozzáteszem, hogy meg persze a rendbontás, lázadozás, szabályok megkerülése. De ezt nem mondom ki, csak a szemem villan egy pajkosan, ami azt sejteti, hogy azért nem kell engem csak könyvek között elképzelni, mert egyáltalán nem vagyok csak tisztán könyvmoly, még ha kutatom is a tudást. A szemöldököm kicsit felvonva hallgatom a történetet, és megpróbálom átgondolni, talán egy új, fiatal gondolat kell, hogy megvilágítsunk valamit.
- Hat áldozat, a teljes művésztársulat. Hm... - hallgatok el, aztán félrebiccentve a fejem Philip felé fordulok. - Ha velük indult el minden, talán magukkal hozták a bajt és nem is a faluban van a gyilkos, lehet már rég kereket oldott. - gondolkozom hangosan, aztán folytatom. - Vagy azóta is vannak áldozatok? - kérdezek rá újra, hiszen fontos lehet, hogy milyen időnként, milyen korúak, milyen neműek, hiszen az, hogy például a társulat mindegyik tagja mondjuk férfi volt, meg úgy egyáltalán az összes áldozat, egy hatalmas jel lenne. Nem tudom hová vezető nyom, de nyom. Ahogy átszalad rajtam a gondolat feszülten pillantok Philipre és várom a megerősítést.
- A támadó átkokkal elboldogulok, a bűbájokkal kevésbé, a bájitalok az igazi erősségeim, de a robbanólöttyökön és savakon kívül azt hiszem ezt nem tekinteném harci mágiának. De ügyesen bánok a bottal, mint fegyvernem, ha ez számít. - mosolyodom el, fogalmunk sincsen, hogy varázslénnyel, vadállattal, vagy mugli sorozatgyilkossal van dolgunk, hát lehet, hogy nem is kell pálcás varázslással megoldani mindent. De abból, hogy jól bájok a bottal, következtethet arra, hogy az erőnlétemmel, a reflexeimmel és a mozgásommal sincs probléma, bár ezeket nem mondom ki, mert már két-három éve csak magamban gyakorlatozok, nincsen oktatóm se erőnléti edzés a Beauxbatonsban.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-15, 11:11Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 A bók esetemben szinte sosem az udvarlás eszköze. Olyan lovagi mentalitással lettem férfivá, amelynek részeként sosem lesz következésképpen mindig valami vonzalom kinyilvánítása az, hogy ha elismerően nyilatkozom hölgytársaimról. Pontosan tudom, hogy manapság kiveszőben van a világunkból ez a fajta előzékenység, s a nők is inkább erősnek próbálnak mutatkozni azzal, hogy incselkednek, így nem veszem magamra, hogy a beaxbatons növendéke kedveskedően válaszol, betudom puszta udvariasságnak.
- Ahogy mondja mademoisille. Lehet, hogy most hirtelenjében fel kell nőnie a feladathoz, ám nyugtázza a tényt, az igazgatónője és én egyaránt hiszünk Önben. – Lehet, hogy most még csupán gyermeknek véli magát, ám nem kell száz éveket visszautaznunk az időben, csupán pár tizet, hogy visszagondoljunk arra, hogy nagyanyáink az ő korában már családot tartottak el, vagy mentek ki a frontra a férjük után. A felelősség nem a korral jár, a döntéseink hozzák magukkal. – A filmek nem mindig követik a főhős gondolatvilágát, a látvány gyakorta másfelé viszi el a cselekményt. – Igaz, a muglikat erősítve én magam is beültem már moziba, de még mindig abban hiszek jobban, hogy a képzelet jobban elénk tudja tárni a történet vonalvezetését. Azt helyettesítünk be a szereplőkbe, akit csak akarunk. Hamarosan meg is érkezünk a faluba, amelynek csupán a francia változatát ismertem eddig, de most már értelmet is nyer, vélhetően a köd miatt, amely párás takaróként száll le a falucskára, és miután a hegyek lábában fekszik a szurdok mentén, nem véletlenül tartják völgynek. – Igen kevesen. Így a gyanusítottak száma is korlátozott. Talán az elmúlt években sokan vándoroltak el a rémtettek hírére. – Mormolom, és már sajnálom, hogy az egy évvel ezelőtti fontos hír visszaszólított, mert az alatt a két nap alatt, amíg itt voltam Agnese-sel, nem sok minden történt, és akkor nem is volt olyan fontos, hogy maradjunk. Betudtuk valami kóbor állatnak, nem tulajdonítva jelentőséget a helyi pletykáknak. – Állítólag hatan. De ők nem helyiek voltak, hanem egy átutazó művészcsoport. Pont ez volt benne a furcsa, mert azt hittem, hogy itteni falusiak. – Vonom meg a vállamat, mielőbb fedezékbe kéne érnünk, mielőtt a nyakuba szakad a fejünk felett formálódó vihar. Innen aztán hajnalig ki sem tudunk mozdulni, és akkor is térdig fog érni a sár. A feltehetően szálásunkért felelős fogadó felé vesszük az irányt. – Kegyed jeleskedik a harci mágiákban? Mire kell számítanom?

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-12, 13:21

[You must be registered and logged in to see this image.]
Philip & Ninon

Kis mosollyal biccentek a bókra, nehéz levetkőzni a francia kisasszonyok flörtölős mosolyát, és nem is áll szándékomban igazából. Kínos helyzetbe nem hozom magamat ennyivel, nem vetettem rá magam és annyi ki is derült, hogy hiába angol, eléggé sok szál köti ide, így nem hiszem, hogy könnyű lenne zavarba ejteni. Persze, embere válogatja, de akkor nem bókol az ember, ha nem tudja feldolgozni, hogy a bók után flört is jöhet.
- Mi vagyunk a Minisztérium? - visszhangzom, és egy kicsit kihúzom magamat. Ez azért egyszerre hangzik kicsit kétségbeejtőnek, mivel egy hatodikos diák vagyok, és büszkeséggel is tölt el. Elég menőnek hangzik, ha jobban belegondolunk. Vagy inkább csak akkor, ha nem gondolunk bele olyan mélyen, hogy vajon milyen problémák lehetnek a redszerben. Vagy! Ez a férfi tényleg egy titkos fegyver és nagyon tapasztalt kémvadász. Szeretem magamba szipolyozni a környezetem erősségeit, ahogy az előző iskolámban eltanultam a keménységet, pontosságot, csöppnyi vitatott mágiát és a fizikai erőnlétet, addig franciák a bűbájokra, a kecsességre, és mostanában a varázslények ismeretére teszik a hangsúlyokat. Persze már idősebb vagyok, szakosodtam és így arra teszem a hangsúlyt, ami érdekel.
- Be kell vallanom, hogy nem olvastam James Bond könyveket, de azt hiszem láttam egyet-kettőt. De az csak egy film, nem gondoltam, hogy tényleg van ilyen és főleg nem, hogy a varázsvilággal ilyen szoros kapcsolatban van a királynő. - válaszolom, őszintén, már ez az infó eléggé érdekes nekem, egyelőre nem bántam meg, hogy nem fordultam sarkon. Az új helyszínre érve kicsit nyelek, és várok pár pillanatot, hogy lenyugodjon a gyomrom, aztán biccentek és csak előhúzok egy egészen csinosnak mondható kívülről nyersbőrszerű dzsekit. Párától terhes a levegő, éppen hogy nem kellemetlenül fullasztó.
Érdeklődve nézem az egy utcás falut a távolból, aztán elindulok ráérős léptekkel, miközben a kisimított hajam a pára hatására egyre jobban begöndörödik. - Ez valóban egy igazány picinyke falu. Hány lélek lakja? - kérdezem, aztán az első ház előtt egy fatáblán ott van egy táblácska, rajta a felirattal. - Ó, a kérdésem tárgytalan. Üdvözöljük önöket Álmosvölgy bájos falvában. Lakosság száma: 42 fő. - olvasom fel hangosan a francia szöveget, aztán félrebiccentem a fejem. - Hány élet veszett el legutóbb? - kérdezem, hiszen jó lenne minden információt megtudni mire jutottak a korábbi nyomozáson.

[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-10, 20:35Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


- Valójában annak is szántam. – Igazán meglepő, ám ezzel együtt elismerésre méltó, hogy valóban ő itt a Beuxbatons Jolly Jokere, aki minden poszton bevethető. Végülis a franciák közül nem ez az első eset, hogy ilyennel találkozom, láttam egyszer egy olyan kviddicscsapatot, ahol mind a heten bármelyik szerepet fel tudták vállalni hasonló intenzitással, hogy ezzel se lehessen kikövetkeztetni, hogy milyen felállással fognak majd indítani. Ninon kisasszony első ránézésre is különlegesnek tűnik, nem az a véla cicababa, akihez balszerencsém lehetne, így most áldom a sorsomat, hogy egy eszes kislánnyal osztozkodom majd az ügyön. Kiöregedtem már abból, hogy holmi romantikus kalandnak ítéljem meg az előttünk álló nyomozást. Biccentek a tértágított táska ötletén, én még mindig a mugli módszerekben hiszek elsődlegesen, és akkor nem érhet meglepetés.
- Éppen azért vagyunk itt, mert mi vagyunk a minisztérium. – Felelem, hiszen ha muszáj nekünk kettőnknek kell rendet varázsolnunk, s pontot tenni a furcsaságok végére. Valóban elképzelhetetlen, hogy tudatlan, de varázzsal bíró falusiak élnek a mágiával, hiszen ennek beláthatatlan körülményei lehetnek. Biccentek, én magam nem voltam éppen Londonban, amikor az évváltás történt, így lemaradtam a főbb eseményekről, ám szinte az egész világ közvetítette, amit ott tapasztalhattak a muglik. Valahogy a mázlim nem engedte, hogy ott legyek, a királynő mintha kivételes érzékkel küldött volna onnan távol, mert talán már nem is biztos, hogy élnék, ha mélyebben beleártom magamat.
- A Brit királynő természetesen. Kegyed nem olvasott James Bond könyveket? – rándul az ajkam halovány mosolyra. Természetesen semmi közöm nincsen a muglik legendás kémjéhez, sokkal inkább szeretem a francia kalandregényeket. – Nos megérkeztünk. Remélem hozott melegebb ruházatot is, errefelé gyakori az eső. – Szólalok meg, amikor végre földet értünk a zsupszkulcs okozta térugrástól. Elengedem a fiatal nő kezét, s körbenézek. Ugyanaz a sáros földút vár ránk, mint amint Angnes és én végigmentünk. A falucska egy domboldalba van építve, s mögötte a szurdok, ami a hegyekbe vezet. A hegyekbe, ahonnan köd gomolyog most is, leszállva az egyetlen főutcát alkotó házikókra. További szócséplést mellőzve indulok el, ha a hölgy is besorolt mellém.[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-03, 12:00

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Philip & Ninon

Nekem cseppet sem okozna problémát, hogy a férfire tényleg férfiként pillantsak, jó kondiban van, igézőek a szemei és ha a modora is izgalmas, akkor a legkevésbé se érdekel, hogy hány ránc vonul a szeme mellett nevetés közben. Ha a levegő izzik közöttünk, akkor teljesen mindegy, hogy ki mennyi idős. Persze ez most nem áll fent, most egy kicsit fontosabb dolgokról beszélgetünk a flörtölés helyett.
- Nem tudtam a részleteket, éppen ezért minden ingóságom nálam van. De az univerzálist, mint bók, elfogadom. - válaszolom egy kis mosollyal. Ami nem igazán sok dolog, persze így is több, mint aminek el kéne férnie a szegecselt táskában. Csak néhány eszközöm, ritkább alapanyagok, sarló, egy kisüst, kész bájitalaim, néhány szakkönyv és a fél ruhatáram és kiegészítőim, sapka, kabát, sál, na jó... messze több cucc, mint amennyi kellhet, de miért ne hoznám el magammal? Majd akárhol is lesz a szállásunk, ha lesz, kipakolom a felesleget. - Tértágított táska. - fűzöm hozzá, magyarázatul, bár azt hiszem ha elképzeli mennyi eszköz lehet nálam, rájön magától.  
- Hm, ez érdekes. Akkor zabolázatlan vadmágiával is számolhatunk? És a Minisztérium nem tesz semmit? - vonom fel a szemöldökömet, hiszen az ő felelősségük lenne, hogy minden mágiahasználó bekerüljön a tanítás vérkeringésébe. Aztán egy kicsit vonakodva teszem hozzá. - Bár a Londonban történtek óta... Valószínűleg van elég dolguk.
Lehet, hogy annyiban hagyom, de ettől függetlenül tovább kattog az agyam és fejben csak bírálom a varázsvilág vezetőségét. Valahogy minden kezd széthullani, nem tudom, hogy én kezdek felnőni, és jobban átlátni a dolgokat, vagy ez egy új dolog, de egyre több porszem kerül a gépezetbe, és ki tudja, hogy mikor fog minden összeomlani.
- Kár, hogy ilyen szörnyűséges dolgok történnek ott, pedig lehetne egy jó példa arra, hogy a varázsvilág és a mugli világ képes megférni egymás mellett... De hát így, gyilkosságokkal, nyilvánvaló, hogy még egy ilyen kis település se képes fenntartani az egyensúlyt.
Lepillantok a kardjára, amire őszintén összerácolom a szemöldökömet. Tényleg változik a világ! Nekem csak egy apró sarlóm és egy tőröm van, de azokat is jobbára az alapanyagok aprítására használom.
- A királynőé? Melyiké? A Brit királynő keze elér egészen idáig? - lepődök meg, és egyszerre nyílik még érdeklődőbbé a tekintetem. Egy kémvadász. Egy titkos küldetésekre járó varázshasználó, aki karddal menőzik az oldalán... Na jó, kezd egyre izgalmasabb és dögösebb lenni a férfi. Mikor a zsupszkulcshoz érünk a kezemet hozzáérintem a szó szerinti kulcshoz, ha a férfi jelez, hogy itt az idő. Még sosem utaztam ilyen eszközzel, de tudom az elvét, így megpróbálok talpon maradni, még ha valószínűleg nagyon vaószínű, hogy kicsit elveszítem az egyensúlyom a túloldalon.


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-03-02, 19:41Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


 Számomra még apró kalandnak is furcsa lenne, ha egy ilyen fiatal hölggyel gabalyodnék össze. Igaz, hogy fiatalabb már nem leszek, ám én mindig is a saját korosztályomat kerestem, nem hiszek abban, hogy attól leszek életerős, hogy a múltban élek. Bár meg kell vallani a francia kisasszonyok mindig is a gyengéim voltak, ám most az udvarias, előzékeny viselkedésen túl mást nem adhatok. Az más kérdés, hogy még nem tudom mit kezdenék a helyzettel, ha ő látna párosunkba valami olyat.
- Minden? A mademoisille ennyire univerzális? Azt hittem, nem tudja a kiküldetésünk részleteit. – Kissé azért meg vagyok döbbenve, arra gondoltam volna, hogy Ninon kisasszony most minimum egy órára visszavonul, hogy a hallottak tükrében eldöntse, hogy a ködös déli országrész, civilizációtól elzárt régiójába milyen ruházatot, s felszerelést hoz. Ám a női találékonyság most ismét felülírja az életet.
- Valahol a kettő között. Ismerik a mágiát, de többségükben nem jártak varázslóiskolába, már csak a borsos tandíj miatt sem. Sok a kihasználatlan mágikus potenciál arrafelé. Pont ez jelenti az ügy nehézségét, hogy nem tudjuk, hogy valami vadállattal, vagy pedig valami mágiahasználó természetfelettivel van dolgunk. –  Ki fog derülni, ám elsőre alaposan elaltatták a gyanumat, hiszen Madame Yermouth és én nem találtunk semmit, aztán két nap után távoztunk is. Túl sok helyre szólít a kötelesség, érdemtelenül nem nyomozhatok döglött akták után. – Alkímia? Hasznos tudomány, mint ahogy az is, ha kegyed nem jön zavarba, ha nem talál rá elméjében a megfelelő varázsszavakra. – Paskolom meg a hüvelyében függő kardot. Ezzel jelzem, hogy én magam sem hiszek abban hogy egy varázsló minden evetben a bűvigékre kell, hogy támaszkodjon. Rejtőzködnünk kell, ráadásul az ösztönök sokszor előbbrevalók a varázslatok utáni kétségbeesett kapálózásban. – A királynő kémvadásza vagyok. Olyan rejtőzködő borzalmak után kell kutatnom, ahol a hagyományos nyomozómunka csődöt mond. S azt hiszem most a mademoisille is ilyen felkérést kapott, vélhetően a rezüméje alapján választották erre a nemkülönben veszélyes feladatra. – Lassan már a zsupszkulcsnál vagyunk, ami jelen esetben egy rozsdás kulcs lesz a francia iskola közelében. Amolyan ökölnagyságú, mint amivel pajtákat szokás bezárni.

[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ninon Delacroix
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 17
ϟ Hozzászólások száma : 52

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-26, 12:07

[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Philip & Ninon

Fürkészem a tekintetét, azért valamilyen szinten kíváncsi vagyok az emberek véleményére, még ha egy negatív kritika után csak vállat is vonnék. De most nem látok semmilyen negatív visszacsatolást rajta, sőt, azt hiszem értékeli, hogy nem vagyok egy kis tipikus Beauxbatons-os fruska, és ez igen csak jó érzés. Gyorsan vág az esze, egy pillanat alatt átfordítja a Sherlock-Watson párost Athosra és Milady-re, amire egy kis mosolyt villantok és egy pukedlit vágok le, fejet hajtva. Ha az a páros neki jobban megfelel, akkor nekem is, bár a szerelmi szál gondolata engem megmozgat, egyáltalán nem utasítanám el a férfit, egészen jóképű. A kora egy cseppet sem érdekel, ha a szeme csillog és az arcán mosoly van.
De persze most nem erről van szó, nem is kalandozok el, hiszen ez a kis kiküldetés azért eléggé komolynak tűnik, nem koncentrálhatok arra, hogy felcsípjek egy komoly férfit. Nem is próbálkozom be komolyabban, csak érdeklődve várom a fejleményeket, mosolyogva, egy cseppet sem megriadva.
- Van nálam minden, ami kellhet, készen állok. - válaszolom egyszerűen, nem probléma se a hideg, se az eső, nem vagyok egy finnyás lány, ráadásul az alapfokú hőbűbáj még megy. - Ó, majd elfelejtettem. Ez a piciny falu egy mugli település vagy boszorkánylakott? - kérdezek rá, hiszen egészen máshogy kell viselkedni meg nyomozgatni a boszorkányok és a muglik között. Bakancsomhoz és szegecses ruházatomhoz képest könnyed léptekkel követem a zsupszkulcshoz, miközben kérésére mesélek magamról egy keveset. - Nos, végül is hasznos lehet, ha felkészülünk minden erősségre és gyengeségre, még mielőtt beindulnak az események. Négy nyelven beszélek anyanyelvi szinten, oroszul, franciául, norvégul és angolul, különleges tehettségem van hozzá, illetve a Beuxbatons-ban Tudás kutatói fakultáns vagyok, Alkímia főtárggyal  - válaszolom, és ezzel el is árulom, hogy ugyan kiállok magamért és nem hátrálok meg egy szituációból sem, sőt, tudom, hogy a pálcát melyik végén kell fogni, én afféle tudós növendék vagyok.
- És Ön? Miket kellene tudnom magáról?


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség,
ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Philip Samuels
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 39
ϟ Hozzászólások száma : 153

TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő 2018-02-24, 09:50Ninon & Philip


[You must be registered and logged in to see this image.]


A nem mindennapi külső úgy fest, kiváncsisággal, és tettrekész vággyal párosul. Örülök neki, hiszen nem szerettem volna, ha az igazgatónő valami vélát ad mellém, akinek az a fontos, hogy milyen módon passzolnak a műkörmei, vagy hogy elég hosszú a szempillája. No persze a csábításban jeleskednek, ám aligha hiszem, hogy egy koszos kis faluban erre lesz szükség, bár ki tudja, lehet, hogy egy ilyen pikk-pakk megoldaná az ügyet, ha senki nem tud neki ellenállni. Bár a nőket meg taszítja az ilyesmi, tehát az is benne van, hogy a mamik vasvillával kergetnének el. Nem, ez a Ninon tökéletesnek tűnik.
- Ez igazán jól hangzik mademoiselle, bár érdekesnek fogja tartani, engem nem a brit nyomozókultúra fog megy, sokkal inkább a kegyedé, hiszen jómagam is sokat éltem errefelé. Így ha szabad, akkor ha már Athos vagyok, akkor Ön az én Milady-m. – Persze ott volt szerelmi történet, ám inkább az az érdekes, hogy a hősies virtusok vonzanak inkább, semmint a pepecselős nyomozómunka. Ezért is remélem, hogy nem csupán helyszínelnünk kell, hanem fogom tudni használni a fegyvereimet. Leticia nyilván félt engem, ám ő is hasonló, mint az apja, nem tud egyhelyben ülni. Viszont cseppet sem zavar hogy a lány már ilyen felnőttes, amíg nem rajtam teszeli a nőiessége fegyvereit, mert arra aligha lennék vevő.
- Zsupszkulccsal fogunk menni, mert oda alig vezet bármilyen közlekedési eszköz. Egy vonat áll meg a faluban, nagyjából háromnaponta egyszer, vezetni pedig olyan sokan nem akarok. Mindenesetre készen áll? Igen csípős ott az időjárás, egy esernyőt fel tudok ajánlani, de meleg ruházatból csak a saját magam számára van. – Vezetem fel az elképzelést, miközben már indulunk kifelé, hiszen örömmel fogadtam el, hogy nem szándékozik meghátrálni. Viszont még visszafordulhatunk, ha mégis kellene valami a hálókörletéből, s a szobájából. – Mit érdemes Önről tudnom mademoisille? Csak hogy ne érjenek nagy meglepetések. – A zsupszkulcs gyorsan odavisz majd a helyszínre, így az összecsiszolódásra aligha lesz sok időnk.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A nyomozás az aprómunkák sorozata.
Van egy csomó cseréptöredék, abból kell összerakni a korsót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ninon & Philip - A csontevő

Vissza az elejére Go down

Ninon & Philip - A csontevő

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: Közel s távol-