Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Primrose Bakery
  Today at 11:29
Adam Jericho

ϟ Pincefolyosók
  Today at 10:30
Daphne Jennings
ϟ Bejárati csarnok
  Yesterday at 19:13
Moira H. Kingsdale
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody L. Martimor
 
Moira H. Kingsdale
 
Tim Roberts
 
Megan Smith
 
Gerard Warrington
 
Gina Accipiter
 
Draco Malfoy
 
Corvus Flint
 
Mason J. Harris
 
Statisztika

Összesen 602 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Fryderyka Herbs

Jelenleg összesen 40435 hozzászólás olvasható. in 3582 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendégA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Minerva McGalagony szobája (I. emelet)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-05-01, 09:48Na de Perselus, kérem...


[You must be registered and logged in to see this image.]


Minerva rezzenéstelen tekintettel, továbbra is türelmesen hallgatja kollégáját. Abban talán igaza van, hogy négy év alatt történhetett volna már valami változás a lány viselkedésében. Rájöhetett volna már, hogy itt egy másfajta otthon várja, mint az intézetek, és a rideg utca, ahonnan összeszedte négy éve. De vannak, akik egyszerűen lassabban nyitnak, mint mások. Hozzájuk több türelem kell. Ugyanakkor a tanárnő ösztönei azt súgják nem soká el fog jönni az áttörést jelentő pont. Talán lassabban, mint más intézetis gyerekeknél, de el fog jönni. Őszintén reméli Perselus türelme ki fog addig tartani.

Amikor a teáscsésze landol az asztalon, enyhén megkönnyebbül, hogy nem darabokban. Ugyanakkor nem biztos benne, hogyan nyugtathatná le Perselust. Érti ő a problémáját, és hogyha Accipiter nem változtat, akkor rövid időn belül minden tanár főleg Piton professzor támogatását is elveszti. Akkor pedig az sem biztos, hogy a maradék három évét képes lesz kijárni. A probléma csak az, hogy már saját maga is kezd kifutni az ötletekből, amikkel javíthatna a lány szocializációs képességein...

Amikor Perselus távozóra fogja lényegében csak elköszön. Valahogy úgy érzi, ez nem a megfelelő idő további vitákra a lányról.
- További kellemes estét! - a hangja továbbra is egyszerű és nyugodt. Csak remélheti, hogy ebből a nyugalomból ragad valami kollégájára is.

Egyszerűen eltakarítja az üres teáscsészéket, majd visszatér a dolgozatok feletti zsörtöléshez. Azt viszont már tudja, hogy amint végez a dolgozat javítással, ki lesz a következő áldozat, akit  behívat az irodájába egy  kis "elbeszélgetésre".
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-05-01, 02:46
[You must be registered and logged in to see this image.]

Rózsaszín

virágok!!

Mégis mit mer..?!!


Perselus úgy nyeli le a teát, mintha orvosság lenne, szóval egyben egy húzásra. A csésze egy leheletnyivel durvábban landol az alátéten, de még éppen nem koccan el. Vissza támaszkodik az asztalnak, lehajtja a fejét, hagyja hogy fekete haja eltakarja egy jó részét az arcának, lehunyja a szemeit és belül valami olyasmit mantrázhat, amit jobb ha soha senki sem hall hangosan kimondva.
Hallgatja a tanárnőt, de sajnos a pillanatnyi nyugalmi állapota kezd ismét kiszaladni a kezei közül.
A végszóra felemeli a fejét és a tanárnőre néz, össze húzott fekete szemeivel, tekintetére pedig sötét árnyék borul.
- Megbocsásson professzor asszony! Én mélységesen kedvelem magát. Azonban Accipiter négy éve van az iskolában. Magának pedig négy éve van az az akta a birtokában. - hallgat egy rövidet és sajnálatosan, de hirtelen higgad le a hangja, már már túlságosan nyugodtra.
- Maga a házvezetője. Képtelen vagyok elhinni, hogy négy év alatt, mindennek tudatában, nem volt senki aki hatást tudott volna rá gyakorolni, bármilyen formában és mondjuk felnyitni a szemét, hogy ahol jelenleg van, annál jobb helye nem lesz, ha ilyen arrogánsan viselkedik a továbbiakban! - ismét hallgat egy rövidet, ellöki magát az asztaltól és szemben Minervával megáll.
- Már csak három éve maradt. Jobb ha a fene-nagy önsajnáltatáson túlteszi magát, és azt csinálja amit mondok neki! Én nem fogok tudni neki hiteles lelkisegélyszolgálatot nyújtani és töredelmesen bevallom professzor asszony; - egy apró ideges, gúnyos, örömtelen mosoly rándul a szája sarkában, inkább önirónia végett, meg maga a gondolat végett, hogy ő és a lelki segély bárkinek... - A legkevésbé sincs hozzá gusztusom! Én maradok annál, hogy a képességeit fejlesztem, és ezáltal előbb utóbb kénytelen lesz belátni, ő maga is, hogy fejlődő képes. Vagy kezd vele mait akar, legjobb lenne, ha hasznosítaná! Maga pedig segíthet neki szocializálódni, mondjuk az elsősökön keresztül. - ezúttal egy szűk, szintén örömtelen ám gúny nélküli mosolyra facsarodik az arca. - Csinálja mindenki azt a részt, amihez ért. Ön például, minden bizonnyal jobban megérti bármelyik, főleg Griffendéles diákot, mint én. Ebből fakadóan nyomatékosan megkérem, terelje az emberek közelébe. Olyanok közelébe, akiktől a szükséges támogatást megkaphatja, vagy bármit, ami nem annak szól, hogy a sebeit nyalogatja és ebben partnereket talál bennük!- ismét tart egy lélegzet vételnyi szüntet, de csak hogy utána kifejezéstelenné vált arccal folytassa.
- Én pedig megteszem az én részemet, cifrázás nélkül. - azzal főt hajt - Kérem! Köszönöm! - és voltaképp számára ez volt a végszó. Távozik is, magára hagyva hát Minervát.
- Elnézést a zavarásért, és további kellemes estét! Finom volt a tea. - a hangszíne végig túlontúl udvarias. Vélhetően a professzor most jutott el arra a pontra, hogy elmondta amit akart, innentől pedig mindenki kezd az információkkal amit akar. Ő például távozik. Igen határozottan és minden bizonnyal igyekszik elfelejteni Accipitert meg az egész négy évet, vagy a négy év bármely olyan részét, amiben a lány szerepelt. Rá kellett döbbennie, hogy nem csak az idegesíti valami mérhetetlen módon, amit Gina úgy általánosan csinál, hanem maga a gondolat is, hogy bárminemű figyelmét "élvezze". Abszurd, idegen és végtelenül frusztráló...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-04-21, 09:51Na de Perselus, kérem...


[You must be registered and logged in to see this image.]A tőle telhető leghiggadtabban hallgatja mindazt, amit Perselus rázúdít. Tökéletesen megérti, és valahol igazat is ad neki. Sőt még az is érzékeli, hogy a lelkesedése már ha Perselus esetében lehet lelkesedésről beszélni bármi iránt is, az most alaposan megcsappant. Mély levegőt vesz, és a tőle telhető legmegnyugtatóbb hangját veszi elő.

- Nincs két egyforma diák. Így mindegyik másféle figyelmet igényel. De a legtöbb, amit megtehetünk, hogy mindegyiküknek igyekszünk megadni azt amire szükségük van. Ez pedig nem feltétlen az, amire vágynak.  - elgondolkodik egy percre.

- Accipiter esetében talán az a baj, hogy nem feltételezi, hogy bármire is vágyhat. És nem feltételezi, hogy többet és jobbat érdemelne néhány pofonnál. Hát akkor inkább elébük megy. Ami igen sajnálatos, és szánni való, egy gyerektől. -mélyet sóhajt, és belekortyol a teájába, majd folytatja.

- Azt tanácsolom, hogy vegyen egy mély levegőt, és higgadjon le. Aztán nyugodtan közölje vele, hogy ezzel nem ér el az égadta egy világon semmit. Ellenben higgadtan világítson rá előtte arra, amit problémának lát a viselkedésében. Mint mondtam ez egy nagyon hosszú folyamat lesz. Nem várhatja a lánytól, hogy egyik napról a másikra 180 fokot forduljon, csak mert maga azt mondta. Ez csak apró lépésenként fog menni. -néz a kollégájára komolyan. Már az első beszélgetésükkor érezte, hogy lesznek efféle összetűzések, és hullámvölgyek ebben a történetben. De az ilyen esetekben a konfliktusok sajnos elkerülhetetlenek. Ugyanakkor reméli Perselus nem mond le ilyen hamar a lányról végleg... az egyikük személyiségének se tenne jót...  
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-04-16, 04:22
[You must be registered and logged in to see this image.]

Rózsaszín

virágok!!

Mégis mit mer..?!!


- Az a négy hónapos büntetés nem üdülőprogram! Arra kéne, hogy szolgáljon, hogy felfogja, ha valami ostobaságot tesz, akkor annak következményei vannak. - a fogát csikorgatja és látni, ahogy rág az örlőfogain és bizony többszörösen megemészt minden szót, ami ezt követően elhagyja a száját.
- Lehet, hogy túl kedves szándék vezérelt, mikor a feladatain dolgoztam, amik akár fejleszthetik is! - kezdi kissé túlságosan nyájasan, amiből lehet tudni, na ez után fogja a proff a végtelenségig szívatni a kiszemelt kölyköt.
- Jelenleg egyáltalán nem érzem úgy, hogy bármiféle törődést, vagy külön kiemelt tanmenetet, fakultatív fejlesztő és felzárkóztatást megérdemelne! Főleg nem tőlem! - duruzsolja és már érezhetően rombolódik le benne, az aminek nagy hévvel neki futott.
- Rosszul vagyok az önsajnáltatásától és attól, hogy közben nem tesz semmit! NÉGY ÉVE van a Roxfort falai között és nem tudom elhinni, hogy egyáltalán semmiféle behatás nem érte eddig, ami lendített volna BÁRMIT a személyiségén! Ó várjunk! Lehet hogy érte! Csak az önsajnáltatása és a saját problémája fél méterig se hagyja ellátni! - gúnyolódik egy sort, de persze ő is tudja, sajnos, valószínűleg nagyon is igaz a mondat. - Figyelemre méltó tehetség, de  én egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy nem látja át hol van és mennyi lehetőség hullott az ölébe! Nevezzen kegyetlennek, de ez oktondi és végtelenül hálátlan viselkedés! - határozottan undorodva húzza el a száját. - Hogy történhetett ez? Arról nem is beszélve, hogy az iskola tanulói között jó pár másik árva, félárva, vagy fogadott szülőknél, csonka családból jött, vagy egyenesen bántalmazott múltú gyerek van! GGONDOLOM ők is olyan figyelemben részesülnek, mint Accipiter, nemdebár?! - egyszerre kér számon és kér megerősítést, hogy a többi tanár kollégát is van aki lefoglalja minden bizonnyal, és Accipiter esete nem is annyira egyedi!
A tanárnő második tömörebb mondandójára csak morran egyet, de inkább gondosan lenyeli mindazt ami a nyelve hegyén volt! Így is érzi, hogy elvesztette a sulykot. Minerva ismerheti Perselust annyira, hogy tisztában legyen vele, a professzor viselkedése jelenleg a visszafojtott és csak szóban megnyilvánított agresszió leginkább egyfajta kétségbe esést tükröz.
- Pont ezért vagyok itt! Mert tanácsot szeretnék! És a legkevésbé sem akarok bele menni vele a játszadozásába! De attól még az, hogy pofonért provokál, igenis felháborít és kidobnám érte az ablakon!... - fortyog egy sort magában és csak tovább szuggerálja a teáját és támasztja az asztalt, a már éppen lazulni látszó tartása, most mintha mi sem történt volna, húzódik feszesre.
- A baj az, hogy ezzel a viselkedéssel, nem hogy barátai nem lesznek még azok is el fogják kerülni, akik az első lehetőséget megadták neki! Nem látja az összefüggéseket! Ezt pedig borzasztóan nagy hiányosságnak látom! És fogalmam sincs, hogyan lehetne ezt pótolni! Vagy mivel lehetne fejleszteni!-
Megcsóválja a fejét és hosszú percekig csak néz lehorgasztott fejjel maga elé, ingerülete és minden ellenére, azért szeretne megoldást találni a dologra. Mert amennyiben Gina abban az állapotban marad, amiben van, azzal az a négy hónap büntető munka maga lesz a pokol! Nem kicsit, de legalább nagyon! Minden bizonnyal ennek tudata is hozzá járul Perselus "kétségbe eséséhez". Végül a jó pár perces néma feszülés után, Perselus egy mélyet sóhajt megdörgöli az orrnyergét és végre bele iszik a teába.
- Azt hiszem igaza van Minerva! Az elsősökkel való közös munka, mindenki számára tanulságos lesz!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-04-08, 14:57Na de Perselus, kérem...


[You must be registered and logged in to see this image.]Elgondolkodva hallgatja kollégáját. Cseppet sem zavartatja magát amiatt, hogy egyenlőre nem szándékozott leülni. Jól ismeri Perselus gesztusait, mimikáját, szokásait.
- Megbocsásson Perselus, de azt hiszem először Ön vívta ki a lány figyelmét, nagyjából akkor, amikor kiszabta azt a négy hónapos büntetőmunkát. Talán Accipiter egyszerűen így akar egyenlíteni. Ahogy elnézem sikerrel.  - próbál nemes egyszerűségben rávilágítani, hogy a lánynak mennyire könnyen sikerült kibillentenie egyetlen idétlen mondattal.
- Úgy vélem, ahelyett, hogy belemegy a lány játékába, inkább rá kéne világítania előtte, hogy ezzel a viselkedéssel nem megy semmire. Ha akar valamit, azt normális hangon, normális viselkedéssel érheti el. Ha ezt megérti, onnan már csak egy lépés az önkifejezés, amin talán magától hajlandó lesz változtatni. - elgondolkodik kicsit. És újra a dolgozatokra téved a tekintete.
- Talán igaza van, és erősíteni kéne benne, hogy alakítson ki barátságokat, és kapcsolatokat az emberek felé. Akkor talán önmagától rájönne, hogy ha megnyílik, és kicsit másképp viselkedik, mások is másképp állnak majd hozzá. Első lépésként, hogy ebbe az irányba lökjük, megtaníthatja az elsősöknek az alapfogalmakat. Kétlem, hogy a kisebbeknek bármilyen formában ártana. Viszont talán rájönne a gyakorlatból egy-két dologra. Nevezhetjük ezt kettős büntető munkának. Egyrészt Ms. Accipiternek a szemtelenkedéseiért, nyilvánvaló jellemformáló céllal, másrészt az elsősöknek a gyatra teljesítményért... - határozottan érik benne ez a gondolat...
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-04-08, 01:10
[You must be registered and logged in to see this image.]

Rózsaszín

virágok!!

Mégis mit mer..?!!


Ugyan mi baja lehet a porcelán készletnek, maximum Perselus elrágja dühében a csészéjét!
Egyenlőre biztos, hogy nem fog leülni sem és a csésze teát is csak azért nem borítja a dolgozatokra, és adja ki, hogy legye újra iratva az egész halom, mert Minervanak már van benne munkája. És ha mást nem is, kollégája erőfeszítéseit becsüli.
- Ez szép és igaz professzor asszony! Azonban van egy bökkenő a tervben; Kimondhatatlanul nem akarom, hogy az én figyelmemet akarja kivívni, akármilyen formában is... - rugózik még egy sort, aztán az első felindulás után kicsit bővebben kifejti a problémáját.
- Meg bocsásson Minerva, de ezt fogalmam sincs hogyan tudnám megértetni vele. Nem vagyok benne biztos, hogy az önkifejezési formák és lehetőségek közül pont én tudnék neki hiteles prédikációt tartani... - fújtat egyet és jelentőségteljesen a tanárnőre néz
- Remélem érzékeli, hogy hol a csorba. - kb inhalál a tea felett, aztán megcsóválja a fejét és már higgadtabb tartás vesz fel, bár ugyanúgy az asztal lapján támaszkodik.
- Tudom fejleszteni a képességeit és ezzel együtt kell, hogy fejlődjön ő is. Ezt a fajta problémát azonban nem lehet csak úgy feladatokkal kezelni... Talán erősíteni kellene benne, hogy ismerkedjen emberekkel, barátkozzon, vagy fogggalmam sincs! - nézi meredten a teát, mintha jóslás tanon ülne, és bármit is ki tudna belőle olvasni.. Aztán a dolgozatokra téved a tekintete a tanárnő szavaira.
- Talán neki kellene megtanítania az elsősöknek a transzformáció fogalmát, de félek Minerva, az elsőseit egy halom talpaspohárként találná meg valahol elkaparva a Tiltott Rengetegben...- mormogja monoton hangon kissé kiábrándulva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-03-30, 21:05Na de Perselus, kérem...


[You must be registered and logged in to see this image.]


Csendben végighallgatja kollégája kitörését, és közben elkészíti a teát. Egy ezüst tálcára helyezi a csészéket, és a porcelánkancsót. Bár Perselust elnézve nem biztos, hogy jó ötlet volt pont ezt a szettet használni. Leteszi az asztalára a dolgozatok mellé, amiket kicsit összébb rendez, hogy közelebb húzhassa az asztal széléről a tálcát. Aztán tölt a teából a két csészébe, és az egyiket Perselus elé helyezi. Majd helyet foglal, és int a kollégájának, hogy tegyen ő is így.

- Normális-e ez? Általában véve azt mondanám nem. De Ms . Accipiternél, nos nem tudom, hogy beszélhetünk-e bármilyen tekintetben normálisról. Nem átlagos diák, ezért nem is kezelhetjük úgy.   - mélyet sóhajt, és kezébe veszi a csészéjét. Egyenlőre nem iszik bele, pusztán a kezében tartja elgondolkodva.

- Talán az arcátlanságával próbálja a figyelmet felkelteni magára. Azt kéne megértetni vele, hogy kaphat figyelmet a szemtelen húzásai nélkül is. Hogy számtalan más módja is létezik az önkifejezésnek. - ingatja meg a fejét. Jelenleg tényleg nem tudja biztosan mi lenne a megfelelő lépés a lánnyal kapcsolatban. Aztán elgondolkozottan téved a tekintete az elsősök siralmas dolgozataira.

- Igazán felháborító, hogy egyes első éves diákok mennyire nem készülnek az órákra. - jegyzi meg, mintegy magának, egy szúrós tekintettel a dolgozatokra.
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-03-29, 14:05
[You must be registered and logged in to see this image.]

Rózsaszín

virágok!!

Mégis mit mer..?!!


Megvárja ameddig a professzor asszony befejezi amiben épp benne volt, majd folytatja a mondókáját.
- Hogy mit művelt? Az arcátlanságot úgy érzem kötelező dogmának tekinti és válogatás nélkül, határ nélkül gyakorolja is! - még mindig normális hangnemet üt, de a késként vágó szívélyességet mintha felváltaná valami fortyogó, feltörni készülő vihar. A kérdésre azonban, hogy Minerva behívná a lányt vadul megrázza a fejét és kézzel is int mellé, hogy NE!
- Nem! Isten ments! Megbocsásson professzor asszony, de jelenleg a diákja érdekében, semmiképp nem akarom, hogy elém kerüljön, hál' égnek, a mai napon még nem találkoztam vele! Különben minden bizonnyal már rég lapos kővé változtattam volna, és a tavon űznék Olympiát vele kacsázásból! - darálja el a nem túl kedves megnyilvánulást aztán ismét hallani ahogy megcsikordul a foga és olyannyira meg van feszülve az állkapcsa, hogy a teás kérdésre a választ színte harapja.
- Igen. Az jól fog jönni. - fel- alá kezd járkálni, mint valami feldúlt vad.
- Felháborít, hogy arra provokál, "Bántson! Üssön meg!" - méltatlankodik, még mindig nem megemelt hangon, de így is érezhetően tajtékzik - Mérhetetlenül felháborít! Normális ez?!! - fakad ki végül és a kérdés értendő magára a gyerekre is, meg arra a viselkedésre amit produkál. Majd hirtelen fordulattal támaszkodik le McGalagony asztalára és rugózik egy kicsit, mint aki azon vacilál, kivágja-e az ablakon az asztalt vagy csak simán támaszkodjon meg mielőtt bele szédül a lenyelt haragba - Igazán jó lenne tudatosítani benne, anélkül, hogy fizikai vagy mentális sérülést szenvedne, esetleg, mielőtt megtanítom repülni a csukott ablakon, hogy nagyon rossz emberrel szórakozik ezen!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-03-28, 20:56Na de Perselus, kérem...


[You must be registered and logged in to see this image.]


A tanárnő éppen a mai délelőtt az elsőévesekkel íratott röpdolgozat javítását végzi, magában morgolódva egyes diákok felkészületlenségén. Most komolyan. Hogy írhat valaki olyat, hogy "A Transzformáció fogalma az őőő izé, ugyanaz mint a transzfúzió, csak kicsit másabb... " Ezen egyszerűen képtelen eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen. Ez már annyira borzalmas. Mi lesz itt, ha még az alapfogalmak megtanulásával is gondok vannak? Hogy vegyen ezekre épülő nehezebb anyagokat? Ez felháborító. Természetesen, mivel szinte az egész osztály dolgozata siralmas, a következő órán újra fogja íratni. És addig minden óra röpdolgozattal fog kezdődni, amíg nem sikerül elfogadható jegyet megütnie mindenkinek! Ez nem mehet így tovább...

Békés elégedetlenkedéséből ingerült kopogás zökkenti ki. Ez vajon ki lehet? Nem számított senkire.

- Tessék! - szól ki, hogy megtudja ki zavarta meg az elsősök dolgozatai felett érzett botránkozását...
Legnagyobb meglepetésére Perselus tépi fel az ajtót, és említi fel a legutóbbi beszélgetésük szavait, megtoldva egy cseppet sem hízelgő megjegyzéssel egy bizonyos lányra vonatkozóan. Így Minerva leteszi a piros pennát a kezéből, sóhajt egyet, és feláll.

- Mit művelt megint Ms. Accipiter? -nem. Nem kell találgatnia, hogy ki az a lány, aki ennyire kiborítja a kollégáját. – Kívánja, hogy behívassam egy fejmosásra? Egy herba teát esetleg? – a választ nem várva megy a kancsóért, és teszi fel a teavizet egy kis gázfőzőn az iroda másik végében...
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-03-28, 20:16
[You must be registered and logged in to see this image.]

Rózsaszín

virágok

után


McGalagony professzor asszony ajtaján ingerült kopogtatás zavarja meg a délután nyugalmát. És amint a kopogtató bebocsájtást nyer, Perselus tépi fel az ajtót és miután belépett nem túl higgadtan csukja be maga mögött. A tanárnő asztala előtt áll meg, háta mögé fogott kézzel. A hangja bár nincs megemelve. Túlontúl hűvös és mintha még szívélyes is lenne.
-Minerva! Azt mondta; ehhez a lányhoz sok türelem kell. Szerintem inkább egy ágyú. Aminek elé kötik! - a mondat végén még a foga is megcsikordul.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-03-05, 19:36
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Az időpont megfelelő lenne, egyszerűen Perselus nem kíván elmélyülni benne. És hát valljuk be, ahogy ő is mondta, egy empatikusabb emberrel, a lány így is úgy is többre menne. Bár tudomásul vesz mindent amit McGalagony a tudtára ad. Nem veszi félvállról sem.

- Mindenképpen teszek az ügy érdekében és reméljük lesz előre lépés is! - azzal ő össze szedi az aktát és a hóna alá fogva csak annyit tesz még hozzá.
- Egyenlőre nincs több hozzá fűzni valóm. - biccent egyet - Kellemes estét Minerva! - köszön el egyszerűen és azzal ő távozik is. Hosszú estének néz elébe és hosszú munka vár rá, hogy bizony átrágja az ügyet a mugli bürokrácián. Accipiter nem kerülhet vissza abba az intézménynek nevezett szemétdombra!

//JÁTÉK LEZÁRVA//A hozzászólást Perselus Piton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-08-22, 10:08-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-03-02, 17:44Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


Minerva figyelmesen hallgatja kollégája gondolatmeneteit. Igen. Már ő is eltöprengett rajta, hogy Accipitetből akár obskuráló is válhatott volna, nem talál rá, és járja ki, hogy itt tanulhasson. Már akkor, aznap az első találkozásukkor elképesztően közel állt ehhez az eshetőséghez. Sosem felejti el azt a világító szempárt egy temérdek kosz alatt. Abban a tekintetben minden benne volt. Ijedség, félelem, düh... és még kíváncsiság is. Temérdek elfolytott érzelem, temérdek elfolytott mágia... Szerencsére a lányban a kíváncsiság, és egy jobb életre való vágy győzött akkor. De hogy mi juttatta odáig? Az egész más kérdés. Erre talán még maga a lány se tudna váladzolni.

- Nem tudhatjuk mi volt a kiváltó ok. Talán maga Accipiter sem tudja még. Idővel talán ez is kiderül, és a helyére kerül.   -közli tárgyilagosan végül.

A professzor asszony úgy dönt nem folytatja Gina lelki világának fejtegetését. Nem a megfelelő idő. Legalábbis Perselus számára nem. Így inkább áttér Accipiter elhelyezésére.

- Azt hiszi, ez nem jutott eszembe már nekem is? Már azt is siralmasan nehéz volt kijárni, hogy Ms Accipiter itt tanulhasson. A mugli burokrácia egy rémálom. Hallani sem akarnak a lány máshová helyezéséről. Az igazgatóúrnak természetesen nem lesz ellenvetése, ha maga is megpróbálja elintézni. Természetesen, mert nyomatékosan megkértem rá. - a tanárnő nem biztos benne, hogy egy ilyen feladatot a legbölcsebb Perselusra bízni, de egy próbát megér. Mindenesetre azt azért megnézné magának, miként boldogul a kollegája a vaskalapos mugli bürokratákkal...

– Ha nincs esetleg más mondandója, akkor azt hiszem mára végeztünk. Az aktát magával viheti. Hátha magának feltünik valami, ami nekem nem. – adja meg a végszót a mai beszélgetésnek.  
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-28, 23:18
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Figyeli a jelenetet és mikor a kartoték leejti magát, Perselus leteszi a teáját.
Érzékeli, hogy ez bizony nem az lesz ami mellet jól fog esni bármit lenyelni.
Előre hajol és neki is lát hogy áttanulmányozza. Elejétől a végéig. Beletelik egy jó időbe, de nem óhajt figyelmetlenségből kihagyni valamit, ami fontos lehetett volna. Ahogy olvassa pedig egyre inkább körvonalazódik benne, Gina helyzete mitől is olyan súlyos valójában, aminek ő, mint külső szemlélő csak töredékére, de rá hibázott. Bár az akta fényében cseppet sem lepődik meg azon, hogy Gina úgy viselkedik ahogy. Sőt erősen gondolkozik azon, vajon ha a lány nem emlékezne arra a három évre, vajon akkor is ilyen lenne-e? Azon minden esetre elgondolkozik, hogy nem Gina az első aki árva, vagy intézeti gyerek. Arra igyekszik választ találni, mi volt a kiinduló pont, ami miatt egyik másik hasonló sorsú gyerek, mondjuk mégsem épül le annyira mint Gina az alatt a három év alatt.
-Engem őszintén érdekelne, mi volt a gyújtópont? Azt értem, hogy gyászolja az apját és foggal körömmel kapaszkodik belé és abba a múltba... De.. Ez - bök a temérdek jelentésre - Kötve hiszem, hogy az emésztetlen gyász írta meg mindezt. - feldobja ismét a gondolatot - Mi volt hát, ami annyira kisiklatta? Az hogy nem kapott válaszokat, vagy hogy rosszkor volt rossz helyen mindemellett..?
Minerva szavait hallgatja és meglehetősen kőszívűnek hatóan közli az egyértelmű és egyben tragikus tényt. Akár egy hóhér.
- Nyilvánvalóan számtalan hozzá hasonló gyermek sínylődik a világban Minerva.  Accipiter esetén azonban, ha jól értelmezem, nem csak egyszerűen arról volt szó, hogy épp milyen lesz a sorsa, hanem, hogy lesz-e egyáltalán. A jelentések alapján, illetve, amit tapasztaltam a lányból, nekem olybá tűnik, nem sok választotta el attól hogy obskurálóvá váljon. És ki tudja, hogy ez az állapot jelenleg mennyire áll fenn? - Talán a tanárnő ebbe bele sem gondolt. A professzor meglehetősen hideg fejjel gondolkozik és elég ijesztő lehetőségeket latolgat, amik talán nem is állnak messze a valóságtól.
Hallgatásba burkolózik és tovább figyeli az idős professzor asszony mondandóját. Az utolsó mondatára némiképp olyan arccal néz kollégájára, hogy az hamar leszűrheti, még egy ilyen mondat és Perselus feláll és kisétál. És azt is tudhatja a tanárnő, hogy ez a reakció és ez a nem sűrűn látott arckifejezés kivételesen nem passzív agresszióból fakad, hanem inkább olyasmiből, hogy Perselus is kellően úgy érezné, ezzel vakot vezet világtalan... részéről legalábbis. És ennek hangot is ad.
- Megbocsássa professzorasszony, de... - bentartott levegőjét beszéd közben engedi ki - kötve hiszem, hogy Accipiter lelkének kirakósát bármilyen módon képes lennék össze tartani. - nyel egyet láthatatlanul. Azért az önbizalom nála is befigyel, meg az, hogy tisztában van vele ő se teljesen ép. Ennek fényében nem hisz benne, hogy tudna jó példa lenni. - Tisztelettel Minerva, kötve hiszem, hogy jó hatással lenne a lányra, ha... az orvoslásával én foglalkoznék. Ezt... Személy szerint egy empatikusabb, érzékenyebb emberre bíznám. - bár ezzel egy szóval sem mentesíti magát az alól, hogy amúgy tanítja továbbra is.
- Minden esetre, még ma átnézem a varázsló világ árvaházi lajstromát és felkérem az igazgató urat, hogy járuljon hozzá az ügyhöz. Gina Accipiter semmiképpen nem térhet vissza abba a... mugli otthonba. - szögezi le egyértelműen és vitathatatlanul. Aztán még gyorsan hozzá teszi Minervára szegezve a mutató ujját, igen sokatmondóan nézve az asszonyra. - És kérem!... A maga ötlete volt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-24, 21:15Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


A professzorasszony egy kicsit eltöpreng kollegája szavain. Majd egy könnyed pálcaintésére az egyik oldalsó fiókos szekrényből, amiben az igazgatóhelyettes a diákok kartonjait tartja rendszerezve évfolyam, név, és ház szerint engedelmesen előbukkan egy nem vékony barna kartoték, és egyenesen Perselus elé lebeg, és leejti magát az asztalra.

Gina múltja. Lényegében. Azokkal a dolgokkal kiegészítve, amiket eddig nem feltétlen mondott el a lányról, még a kollegáinak sem. Benne vannak a jelentések, amiket az árvaházi felügyelők írtak róla, gyermek pszichológiai elemzések, nevelőintézeti jelentés, rendőrségi jelentéseket vandalizmusról, lopásokról, betörésekről, utcai verekedésekről, javítóintézetben eltöltött két hónapról és szökésről íródott jelentést. Elképesztő, de a lány 8 éves korától 11 éves koráig elfogyasztott két árvaházat, két nevelőintézetet, egy nevelőcsaládot, és egy javítóintézetet. Mondani sem kell, ezek nem festik le túl jól a lányt. Szinte az összes irat arról szól, hogy a lány zárkózott, antiszociális, és agresszivitásra hajlamos.  Gyakorlatilag elveszett személy a társadalom számára. Egy semmirekellő, aki nem viszi semmire. – ezt a mondatot hol is hallhatta már a Mardekár házvezetője?- Egy mini terrorista, aki minden bizonnyal börtöntöltelék sorsra jut…

McGalagony professzorasszony türelmesen megvárja, míg kollegája bele lapoz, és olvasgatja az elé kerülteket. Nem épp vidám, könnyed délutáni teára való olvasmány, azt tény. Majd egy mély sóhajjal lassan szólal meg.

- Nem volt könnyű elintézni a mugli hatóságokkal, hogy Ms. Accipiter itt tanulhasson, az úgynevezett javítóintézet helyett. Ugyanakkor kétlem, hogy ott bármi jót is tanulhatott volna. Itt legalább egy új esélyt kapott tiszta lappal.  Ugyan a szabályokhoz most is elég kritikus a hozzáállása, és pimasz viselkedése sem a legjobb pont, de ez az első hely, ahonnan nem szökött el. Ez minden bizonnyal jelent valamit. – a professzor asszony enyhén megcsóválja, és feltesz egy költői kérdést, inkább csak magának, mintsem Perselusnak. - Vajon hány, egyéb iránt tehetséges mugli gyerek sodródik Accipiterhez hasonlóan a rendszerben, a Roxfort esélye nélkül?  

A házvezető némiképp kivár, és elgondolkodik a következő válasza előtt, ami összefüggésben van az előzőekkel. Legalábbis előbbiből következik az utóbbi probléma, amivel most szembesültek a házvezetők. Nem csoda, hogy ilyen múlttal teljesen meg van zavarodva saját magát illetően az a szegény lány.

– Véleményem szerint Mr. Troopsnak és Ms. Accipiternek a körülményeik mások csupán.  Mr. Troops tisztában volt mindig is a tehetségével, és akart is tanulni, még ha a pályaválasztás némi problémát is okozott neki. Ms. Accipiter nincs tisztában a saját értékeivel és lehetőségeivel, mert nem volt mellette senki, aki utat mutatott volna neki ebben. Talán éppen az arrogáns, arcátlan viselkedésével próbálja azt kiabálni felénk, hogy „Itt vagyok! Segítségre van szükségem!” Talán pont ezzel a viselkedéssel próbálja leplezni mennyire megsérült a lelke a múltban. Nekünk pedig pont ezt kell orvosolnunk. – a tanárnő hangjából együttérzés csendült ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-20, 02:49
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Perseluson látszik, hogy alaposan fontolóra veszi a hallottakat. Sőt a mostani kört a teájából igen hallgatagon fogyasztja. Már már rosszat lehetne sejteni.
- Van esetleg bármi tanácsa a lánnyal kapcsolatban? Azon kívül hogy kifejezetten nagy türelmet igényel. - tűzi hozzá egy jó nagy lassú halk sóhajjal.
- Amióta a Nagyúr meghalt, Harry Potter hál' égnek kikerült a figyelmem alól. Jacob Troops pedig aurori pályára állt és kevesebbet találkozom vele. Azóta elszoktam attól hogy bármelyik diákkal is személy szerint kiemelten foglalkozzam... - nos igen Harry Pottert nem kell bemutatni senkinek.
Jacob egy hihetetlenül tehetséges diák különösképpen bájitaltanból, már már vetekszik Perselussal. Eleinte a szülei brutális nyomására, majd végül Griffin kisasszony mellett felengedve, megbékélt az aurori iránnyal ugyan. Perselusban mégis felmerült az a tavaly(?) tavalyelőtti(?) este, amikor a fiú megkereste.
Mivel jónak mondható volt a viszonyuk, mint mentor és tanítványa, Jake Pitont kérte hogy adjon tanácsot, mitévő legyen. A szülei miatt hajthatatlanul kötelességének érezte elfogadni a behívói papírt, egyetlen vigasza Shanna volt, mégis vívódott az álmaival, miszerint valóban a bájitalok felé ment volna inkább. Perselus jól emlékszik, a fiúnak akármit mondott, gyakorlatilag mindegy volt. Puffogott, elégedetlenkedett, nyűglődött. Pont úgy mint egy hangya akit körbe rajzoltak.
Az estét egy alkalommal elmesélte Minervának. Ebből is kitűnik, hogy a fiú sorsa érdekelte, és mái napig érdekli is.
És most itt van Gina, akit tulajdonképpen még csak nem is kedvel.. vagy legalábbis nem tisztázott a státusza. Ennek pedig hangot is ad.
- Tudja azon gondolkozom professzor asszony, hogy miért pont Accipiter a "soronkövetkező"? - elnéz a teája fölött.
- Értelmes lány, tehetséges ez igaz, de... olyan hihetetlenül arrogáns és arcátlan! - a mondat második felénél határozottan megvillan a belső ingerültség amit szerencsétlen lány iránt táplál. Talán pont ez az, ami miatt Pitonnál betelt a pohár és úgy döntött, ha más nem, majd ő helyre rakja, legalább részben! De látszik a professzoron, hogy azért igencsak aggasztja az ezzel járó felelősség. Még csak nem is a házából való! És olyan nagyon emlékezteti a Tekergőkre egy személyben! Épp ezért inkább a földbe kéne tipornia és nem hagyni felállni, meg még fel is segíteni..!
Olyan katartikus egy személyben és annyi mindent megtestesít, hogy az már fájdalom. Ki tudja, talán még az is hatással volt a tanerőre, mikor Gina arról tartott kiselőadást az esti kifakadása során, hogy bizonyára a professzornak fogalma sincs róla milyen kiszolgáltatottnak lenni, gyengének és jelentéktelennek... Ha- ha- ha... ha lenne humorérzéke most olyan tragikomikusan de jót szórakozna!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-16, 15:34Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


Enyhén biccent kollegája felé, amikor az újra tölt neki a teából, és kezébe veszi a csészét. Elgondolkodik kicsit a kérdésre, hogy tud-e valamit, amiben a lány igazán kiváló, vagy ami nehezebben megy neki.
- Köszönöm. – belekortyol a még mindig kellemesen meleg folyadékba, majd némi gondolkodás után válaszol a feltett kérdésre.

- Úgy tudom legendás lények gondozásából, gyógynövénytanból, valamint, ezt első kézből állíthatom átváltoztatás tanból rendkívül kiváló teljesítményt nyújt. A többi tantárgyból egyenletesen jól teljesít. Ámbár Binns Professzor gyakran panaszkodik róla, hogy nézeteltéréseik vannak a tantárgya hasznosságáról. - és ez még az enyhébb megfogalmazása annak, amit a mágiatörténet tanártól hallott. Rendszerint igen hosszú, és fárasztó monológban. Nem, mintha nem tudna tökéletesen igazat adni Binns professzornak abban, hogy a lány gyakran túlzásba viszi a pimaszkodást, és nem az ő dolga megítélni mely tárgyak hasznosak, és melyek nem.  - Úgy hallottam igen sok időt tölt a könyvtárban, vagy a birtokon. Igen csak érdeklik a különböző ritka növények, állatok, varázslények. Esetleg beszélhetne Hagriddal, és Bimba Professzorral, hátha nekik is van valamilyen kreatív ötletük a feladatok tekintetében.

Utóbbi mondata inkább csak egy felvetés. Perseluson múlik, hogy megfogadja-e, vagy sem. Ismét belekortyol a teájába, majd leteszi a csészét az asztalára. Bár nem mutatja, kicsit meglepi Perselus fogadkozása, miszerint igyekezni fog. Minden bizonnyal így lesz. Perselus Piton nem az az ember, aki a levegőbe beszélne. Accipiterben mégis csak lehet valami rendkívül különleges, ha ilyesmire képes rávenni a Mardekár házvezetőjét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-16, 13:05
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Piton figyelemmel végig hallgatja McGalagonyt és örül hogy nem lett meg vétózva az amit felhozott. Igencsak patt helyzetbe került volna, ha a négy hónapot a professzorasszony megmetszi, vagy átszabja.
Az utolsó felhívásra csak előre hajol, tölt még egy kört a gőzölgő teából, kollégájának is. A teájával együtt egyenesedik fel újra.
- Tudna esetleg kiemelni olyasmit amiből a lány kiemelkedő, vagy nagyon gyenge? Esetleg érdeklődési köröket, vagy olyasmiket amiket nem kedvel, de még nevelői célzattal használható?- elvégre ennyire mélyre menően nem ismeri a lányt, de hátha lesz egy átfogóbb kép amiből merítkezhet majd a feladatok tekintetben.
Az utolsóra látszik, hogy ezer és egy gondolat tekereg végig Perselus agyán, szép komótosan. Tisztában a helyzet súlyával, és azzal is hogy talán Accipiter meghaladja pedagógiai képességeit, de... nem rest bele vágni mégis a fejszét.
Legfeljebb pár göcsört állhatja majd az újtát, de.... talán egy láncfűrésszel azt is át lehet vinni....
- Igyekezni fogok professzor asszony. - nyugtázza szűkszavúan és rámeditál a teára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-31, 21:46Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva csak némán bólint a felvetésre, miszerint a lány azért lehet hálás neki, mert elhozta az intézetből. Végül is ez egy igen egyszerű, és logikus magyarázat. Tulajdonképpen, ha belegondol Accipiter az ő óráján mindig rendesen dolgozott sőt. Sokszor még kiemelkedően jól is.  Arra sem lehetett különösebb panasza, hogy a lány szemtelenkedne vele. Amit persze a kollegái nem mondhatnak el. Többek közt ez is egy olyan dolog, amin ideje lesz a lánynak változtatnia.
Kollegájának abban is igaza van a tárgyilagos hangnem ellenére, hogy bármilyen értékrendet is igyekeznek a lánynak átadni, és felépíteni benne, annak megfelelő alapot kell majd képeznie a későbbi életére. Bármilyen életet is szándékozzon élni a lány, bárhol a világon.

Arra viszont, hogy a professzor úr mit talált ki Ginának büntetésül kifejezetten érdeklődve pillant kollégájára. Négy hónap. Ez talán kicsit túlzóan hosszú idő. Viszont így bőven lesz idejük foglalkozni a lány lelki világával is. Minervának el kell ismernie, hogy ezúttal Piton professzor megközelítése lehet a helytálló. Némiképp talán le is nyűgözi, hogy a professzort mennyire érdekli a diákja sorsa. Ezt annak ellenére is kiérzi a szavai mögül, hogy az arckifejezése tulajdonképpen teljesen semleges marad. Hiszen, ha nem érdekelné Mrs. Accipiter sorsa, akkor nem büntetné így a lányt, és nem kecsegtetné a jutalom lehetőségével sem. Tulajdonképpen kicsit meglepő, hogy Perselus is részt kíván venni a lány „neveléséből”. Noha már többször ültek össze a házvezetők és tanárok egymás közt megvitatni egyes diákok viselkedését, és a megfelelő megoldást kitalálni a helyzetükre, Piton professzor, ha tehette kimaradt ebből a szerepkörből. Most mégis önként ajánlkozik rá.

A büntetés hossza már amúgy sem tekinthető vita kérdésnek. Ha egyszer már kimondták az ítéletet, akkor pedagógiailag nem lenne célszerű megrövidíteni azt.

- Természetesen igen jó ötletnek tartom megtanítani a kisasszonynak a tinta főzést, és az átváltoztatásokat is. Kerítek rá időt, és alkalmat, hogy megtanítsam a kisasszonynak ezeket az átváltoztatásokat. A büntetőmunkai feladatai pedig talán segítenek majd abban, hogy rájöjjön a saját értékeire, és képességeire. Mindenképpen kihívást kell, hogy jelentsenek számára, de nem szabad, hogy túl nehezek legyenek, és ne tudja megoldani őket. –a professzorasszony elgondolkodik egy kicsit, mielőtt folytatná.

– Majd meglátjuk, merre viszi ez a négy hónap Mrs. Accipiter jellemének fejlődését. Viszont őszintén remélem, hogy így legalább az üzletelését fel tudjuk számolni, és talán a szabályokhoz való kritikus hozzáállásán is javíthatunk. Fő, hogy fokozatosan történjenek ezek a változások. Nem várhatjuk el, hogy Mrs. Accipiter egyik napról a másikra változtasson a hozzáállásán és viselkedésén. Ez egy hosszú folyamat lesz, ami rengeteg türelmet igényel majd tőlünk.  – igyekszik felhívni kollégája figyelmét arra, hogy ez a nevelő szerep bizony hosszan kitartó dolog, és a professzor úr nem éppen a türelméről híres. Ugyanakkor ki tudja. Még az is lehet, hogy Accipiterrel kapcsolatos gondok segítenek majd Perselusnak türelmet tanulni. Így ez kölcsönösen hasznos lehet számukra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-29, 13:41
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Piton csupán felbosszantotta a lányt annyira, hogy annak ne lehessen más választása, mint mindent a szemébe köpni. Nem éppen a legjobb módszer, sőt, de eredményes.
- Mivel maga hozta el az intézetből Minerva, gondolom úgy érzi, tartozik magának. De ez csak az én véleményem. - teszi hozzá és tovább hallgatja a kollégáját.
- Szerintem nem az iskolán belüli szabályokkal van a nagyobb gond. Hanem azzal ami odakint várja. Amit az intézetben kap, ahhoz és azok alapján hasonultat mindent. - sóhajt egy mélyet. - Bármit is építünk fel, annak olyasmivé kell érnie benne, amire támaszkodhat és segíthet neki elhelyezkedni a társadalomban. Akár a varázsló, akár a mugli társadalomban. - egy kicsit tárgyilagos a professzor megközelítése, de a lényeg benne van. Arra hogy mit talált ki a lánynak, elgondolkozva néz az idős asszonyra egy két pillanatig aztán minden kölönösebb nélkül, mintha mi sem lenne természetesebb közli az ítéletét. - Négy hónapon át minden szombati nap. - amikor nem mellékesen Roxmortsba is mehetne a lány, de sebaj...
- Mindenképpen olyan feladatok elé állítom, amik próbára teszik, kihívást jelentenek a számára, de hasznosak is egyben. - aztán vonakodva ismeri el. - Ösztönzésképp pedig, a végén megtanítom tintát főzni. Észrevételeim szerint, ez örökös probléma nála. - a professzorasszonyra néz voltaképp igen kifejezéstelen képpel - Viszont nem ártana, ha valaki megtanítaná neki, hogyan tud jelentéktelen kacatokból, vagy kisebb tárgyakból mondjuk pennát átváltoztatni. Vagy akár irón- heggyé. Az egy kicsit tartósabb, még ha több gondozást is igényel. Esetleg ha jól teljesít a negyedik hónap végén kaphatna egy tollkést, hogy legyen mivel metszenie, hegyeznie a pennáit. - eltűnődik aztán vállvonva hozzá teszi. - Bár láttam már üvegből is pennát, ezüst töltőbetéttel. Egészen mutatós darab volt. - Elvágja a gondolatot és a lényegre tér. - Ezek átváltoztatással is létre hozhatóak. Bár épp úgy kopnak, törhetnek, de legalább lenne kihívás ebben is és felszámolódna az egyik fele, az üzletelésének.- ahhoz képest, amiről épp szót ejtett, meglehetősen hideg és kifejezéstelen maradt. Bár egy gyermek lelki világáról van szó, nem kíván elfogulni. -Mit gondol? - valószínűleg nem Gina az egyetlen aki miatt így össze ültek a tanárok, hiszen azért vannak jó páran.
Bár Piton professzor ha teheti, inkább kimarad ebből a "nevelői" részlegből, most hogy mégis bele folyt, a professzor asszony is érzékelhet némi változást a kollégája hozzá állásában. Talán az, ami érződik a jelenlegi mondatain, azt tükrözi, igenis oda figyel a diákokra, még ha az órákon ugyanazzal a mentalitással is tartja terrorban a nebulókat. Pitonnak annyira nem tűnt fel ez a változás. Talán épp amiatt indult meg a folyamat, hogy a Nagyúr általi nyomás már jó pár éve nincs jelen a tanár életében és Potternek sem kell akkora figyelmet szentelnie, mint addig. Személyesen pedig igyekszik kerülni is a fiút. Nem érzi úgy, hogy bármi mútbolygatás jót tenne. Legalábbis semmiképpen nem Potterrel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-26, 22:51Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]

Most a professzor asszonyon volt a sor, hogy hosszú percekig töprengjen a kollégájától hallottakon. Minden bizonnyal Perselus egyetlen éjszaka alatt közelebb került Gina lelkivilágához, mint a saját házvezetője négy év alatt. Tulajdonképpen annak fényében, amit házvezető társa mondott, már Gina is egész más fényben látszik a tanárnő előtt. Ő is leteszi az asztalra a teáscsészéjét. Végül megfontolt nyugodt hangon szólal meg. Noha lelkében mély megrökönyödés, és felháborodás kezd erőt venni azzal kapcsolatban, hogy vajon hogyan történhetett, hogy egy ilyen értelmes lánynak ennyire lerombolták az önértékelését, és egy ennyire torz világképet tükröző szemüveg mögé kényszerítették, amiből nem lát kiutat. Ami még ennél is fontosabb, hogyan fogják ezt a rengeteg kárt a gyermek lelkében helyre rakni?

- Nem tudtam, hogy Benedict kisasszony és Accipiter ennyire jóban vannak. Azonban talán ez a kapcsolat mindkettejükre pozitív hatással lehet. – legalábbis Minerva őszintén szeretné ezt remélni, mindkét lány érdekében. –Ugyanakkor azt sem gondoltam, hogy ennyire fél attól, hogy csalódást okozhat Nekem?!  –csóválja meg a fejét. Néhány pillanatnyi újabb töprengés után szólal meg ismét.

- Igazán szörnyű lehet, egy ilyen torz szemüvegen keresztül szemlélni a világot. És igazán szörnyű lehet, hogy nem mer a felnőttekhez fordulni segítségért, mert úgy gondolhatja, hogy nem bízhat bennük. Igaza van Perselus kétlem, hogy ehhez bárki hozzá tudna szokni. - sóhajt egy mélyet, és tekintetében szánalom jelenik meg a lány irány. – Szörnyen el lehet keseredve, ha már a saját életét sem becsüli semmire. Ezen mindenképpen gyökeresen változtatnunk kell. Nyilvánvaló, hogy ez nem mehet így tovább. – ismét elgondolkodik egy kicsit. Mostantól az a lány nem folytathatja azt a helytelen utat, amin elindult. Ez helyett egy új helyes ösvényt kell mutatnia a két tanárnak. Ez a dolguk, és a felelősségük a lánnyal szemben.

- Mrs. Accipiter többször másolta le büntetőmunkán a házirendet, mint bármelyik diák előtte. Tulajdonképpen egy ideje már nem is másolta, hanem fejből írta. A házirend azon pontjait is beleértve, amik védenék, és az érdekeit képviselnék. Ha mégsem mer ezekre támaszkodni, annak komoly oka lehet. Talán meg kellene mutatnunk a kisasszonynak, hogy másképp is érvényre jutathatja a szándékait, mint a szabályszegések. Különösen, ha azokkal saját magát, vagy másokat kíván védeni. - Dicséretes a szándék, ha másokon akar segíteni legyen az Benedict vagy akárki más, de rossz a megközelítés, ha úgy gondolja, hogy ezt csak a szabályok áthágásával teheti meg. Ezt mindenképp tisztáznia kell majd a lánnyal is. Személyesen.

A másik súlyos probléma az önértékelési zavar, amivel nyilvánvalóan küzd. Ki kell vernünk a fejéből, hogy semennyit sem ér az élete. Ez ostobaság, és ezt meg kell értetni vele is. Rá kell, döbbenti a saját tehetségére, és pozitív értékeire, amikből talán rájön, hogy igen is millió módon élhet értékes életet az ő képességeivel. – persze mindezt kijelenteni sokkal könnyebb, mint megvalósítani. Ezzel maga a professzorasszony is tisztában van.

- Szabad megkérdeznem, hogy mit tervezett Mrs. Accipiter büntetőmunkájára, és mennyi ideig kívánja a kisasszonyt foglalkoztatni? – néz jelentőségteljesen a kollegájára, mint akinek már egy jó varázslósakk mesterhez mérten előbb járnak a gondolatai egy lépéssel. Nem nehéz levonni a következtetést, hogy Piton professzor nem elégedik meg annyival, hogy lesikáltatja a falról a lány művét. De ha már így van, akkor igyekezzünk a legjobbat kihozni a helyzetből.  – Talán közösen kitalálhatnánk egy stratégiát arra, hogy világítsunk rá a lány előtt a saját hasznosságára, és egy új értelmes életcélra. Kezdhetnénk talán a büntető munka alatt, ahol saját maga számára is hasznosan tölthetné az idejét, különböző feladatok teljesítésével. Mit gondol?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-25, 13:28
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Perselus a kérdésre vissza idézi amiket Gina mondott és határozottan hosszú percekig csak néz maga elé és igyekszik össze foglalni. Elgondolkozva préseli össze a száját, csücsörít egyet röviden, mintha éppen kibukkant volna belőle a megoldás, de még nem. Még ül rajta egy kicsit, aztán megered a nyelve.
- Katherine Benedict-et védte tűzzel vassal. Mert épp olyan kiszolgáltatottnak és elveszettnek gondolja mint önmagát. Kiszolgáltatottnak, egy olyan világban, ahol a gyengéknek nincs helye, legalábbis így vélekedik. És retteg, és fogalma sincs róla, hogyan tehetne másképp. Iszonyatos mennyiségű félelem és tehetetlenség van benne. A tehetetlenség meg mint tudjuk dühöt szül... - megáll egy pillanatra, és ezt követően nem összegzéssel folytatja, hanem vissza idéz a lánytól. - Azt mondta, hogy Katherine-t hagyjam békén, és - felemeli szabad kezét és macskakörmöz egyet mereven a levegőben -"Itt vagyok helyette én! Nekem már úgysem számít! Ahogy mondta már annyi bőrt nyúztak le rólam, hogy már egyáltalán nem számít. Már nem is fáj, az ember egyszerűen megszokja."... - hallgat egy újabbat, megcsóválja a fejét. - Aligha hiszem professzor asszony, hogy az ilyesmihez bárki is hozzá tudna szokni. Teljesen úgy beszélt, mint aki bármelyik pillanatban meghalhatna, vagy véget érhetne az élete, és mintha semmi felelősséggel nem tartozna emiatt senkinek. - fintorog egyet
- Az ég világon semennyire nem becsüli önmagát!- megcsóválja a fejét, megemelte ugyan a csészét, hogy kortyoljon belőle egy újabbat, de mégsem jutott el a célig ténylegesen. - Fogalma sincs mi célja lehetne az életének.... Épp Benedict oltalmazását tűzte ki célul, de... -
kellően fancsali képet vág és sóhajt egyet - Nem hiszem hogy ez olyan hosszú távú dolog lenne, hiszen Benedict egy két éven belül remélhetőleg felnő annyira hogy el lehessen engedni a kezét. - ezt követően egészen máshonnan folytatja. - Furcsa kuszaság van benne, hiszen fél attól hogy mindenkinek csalódást okoz, különösen magát emlegette ez ügyben Minerva. És közben halmozza azokat amik miatt valóban nem kap mást, csak szidalmat és büntetést.- eddig bírta leteszi vissza a csészét a benne maradt teával együtt, előre dől megtámaszkodva combjain és össze füzi maga előtt az ujjait.
- Szerintem nem tudja, nem ismer más eszköztárat arra, hogy hogyan is védhetné meg magát, vagy a többieket, anélkül, hogy szabályt szegne. Nem vagyok benne biztos, de szerintem nem ismeri a szabályok és a törvények azon felét, ami megvédhetné, és az érdekeit képviselné. Csak azt látta, hogy a felnőttek, hogyan szegik meg a saját szabályaikat és hogyan forgatnak ki vele másokat...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 21:07Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


A professzor asszony csendben, fürkésző tekintettel hallgatja kollégája beszámolóját a tegnap éjjelről. Közben időnként belekortyol a teájába. Sajnálatos módon, a kellemetlen beszédtéma miatt kevéssé tudja élvezni, az egyébként ritka kiváló teát.
Gina szemtelenségére tett megjegyzés nem lepte meg különösebben a házvezetőnőt. Számtalan alkalommal hallotta számtalan kollegáját erre panaszkodni. Kénytelen kelletlen a Blackre és Potterre vonatkozó megjegyzésben is igazat kellett adnia a kollegájának. Noha Perselusnak alapvetően gondot okozott jóindulattal viseltetni a Griffendéles tanulok iránt. Főleg, ha azok még szemtelenek is.

A rajzok nem, de a mások helyett írott dolgozatok némiképp meglepték, noha ennek nem adta jelét. Legalább már tudja, hogy ki írja szorgalmasan mások helyett az átváltoztatástan házi dolgozatokat. Nem is rosszul. Még szándékos mesterséges hibák is tarkítják ezeket az irományokat, hogy nehogy túl tökéletesek legyenek. A szegényes személyes holmin sincs mit csodálkozni, tekintve a lány előéletét. De amikor a doboz szárított meghajtófű kerül szóba kissé felvonja a szemöldökét, és átható pillantásával kollegája tekintetét fürkészi. Végül azonban nem teszi szóvá a dolgot. Jobb, ha nem is tudja. Gina Accipiter érdekében…

Az utolsó felvonás viszont mindent betetőzött. Nem Perselus drasztikus megoldása. A professzor sosem arról volt híres, hogy kíméletes lenne. Sőt magáról a professzor asszonyról sem lehetett elmondani, hogy túl kíméletes lenne bármelyik szabályszegésen, nyakon csípett diákkal. Inkább Perselus utolsó mondata, ami a lány elveszettségére irányult. Igen talán most egy kicsivel közelebb kerülhetnek a megoldásához egy nagy talánynak.

- Nos, nem ritka, hogy a zűrösebb hátterű gyerek, mint amilyen Black is volt, ilyen-olyan módon próbálják nagyobbnak feltüntetni magukat, hogy leplezzék a saját sebezhetőségük. Talán erről lehet szó Mrs. Accipiter esetében is, nem gondolja?   – a házvezető most őszintén kíváncsi kollegája véleményére. Ami a kollegája módszereit illeti, azt úgy döntött szándékosan nem firtatja.
- Mit mondott magának a lány pontosan, amiből azt gondolja, hogy elveszett? Talán most némileg közelebb kerülhetünk hozzá, hogy megértsük mire fel egy ilyen okos lánytól, ilyen sok kalamajka. – a tanárnő tekintetében Piton professzor most csupán a megértés őszinte vágyát fedezheti fel. Talán azt reméli ettől a beszélgetéstől, hogy közelebb kerül a diákja lelki világához, és akkor talán segíteni is tud a lánynak a gondjaiban. Remélhetőleg újabb zűrös ügyek nélkül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 19:42
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Minden zokszó nélkül lép beljebb a kérdésre pillanatra elgondolkozik, de igen hamar úgy dönt miért is ne? A professzor asszony híresen jó teákat tud szerezni. - Megkóstolom. Köszönöm! - Azzal helyet is foglal merev háttal. Elgondolkozva dobol ujjaival a karfán tekintete a csészébe töltött teára téved, az illata pedig hamar megcsapja. De ahelyett, hogy kielemezné, a Ginából áradó dohány halovány aromája jut eszébe és valahol mélyen, máris forrásnak indul valami, de még nem sikerült magát olyan nagyon felhergelnie rajta.
Magához veszi a csésze teát és egyenlőre csak melengeti rajta hideg hosszú pókujjait. A kollégájára függeszti a tekintét és a kérdés nyomán már ráncolódik a homloka. - Össze festette az egyik falat. Én pedig gondoltam le invitálom a terembe, hátha ösztönzően hat rá, és kinyögi, mégis mire fel akciózott ezúttal. - foglalja össze a kezdetét az eseményeknek aztán folytatja.
- Mondjuk úgy, hogy a szemtelensége túllépte a jó ízlés határát... - kelletlenül grimaszol egyet és a következő mondatának kénytelen többször neki futni, látszik rajta, hogy igyekszik, kulturáltan megfogalmazni mindazt amit Gina kiváltott belőle. Végül megcsóválja a fejét és pillanatra lehunyja a szemeit. Visszanyeli az ingerületét és mikor megszólal, viszonylag egészen nyugodt ismét, noha a keserű élt nem tudja leplezni. - Tudja kikre emlékeztet a fene nagy arroganciájával? Blackre és Potterre! Nézze el, de kiváltképp nehéz bárminemű jóindulattal kezelnem a lányt! - megereszkednek a vállai, de háta nem veszti el merev tartását, a tekintete azonban nagyon megfáradt lesz. A teába bele kortyol és meg kell állapítania, hogy McGalagony még mindig valóban képes a legjobb teákat beszerezni.
- Volt nála egy halom rajz a falfirkájáról meg mások helyett megírt dolgozat. Egy két szegényes személyes holmi, meg egy doboz... - csak egy röpke másodpercre torpan meg aztán szemet forgatva kelletlenül kiböki. - Egy doboz, szárított meghajtófű.. - grimaszol egyet, hiába közölte, hogy nehéz jóindulattal kezelnie, valamit minden bizonnyal kiváltott belőle a lány az ellenszenven túl is, hiszen, miért falazna neki? Másfelől, szívességet tett ezzel Ginának. Tehát a lány tartozik neki. Így azért maga számára is könnyebb kezelnie a döntését, mintha csak szimplán beérné annyival, "jófej voltam". Az idős boszorkány gondolhat rá, hogy minden bizonnyal egy újabb csínyhez kellett (a kollégája arcából, ítélve a szertárból meglovasított alapanyag). Ezt követően teljes őszinteséggel folytatja, minden kertelés nélkül.
- Miután nem értett a szóból, drasztikus megoldást eszközöltem és megsemmisítettem a dolgozatokat, illetve a firka vázlatait. Érdekes, egyből megeredt a nyelve! - kelletlen elégedettséggel nyugtázza az esetet és kortyol egy újabbat a teából.
- És lám, kiderült, a nagy Griffendéles harcosról, hogy apróbb mint egy gombostű feje, és jobban el van veszve, mint egy golden snidget szélvihar idején! - nem lehetne azt mondani, hogy nincs benne egy szemernyi káröröm sem, de most inkább amolyan elégtételként nyilvánította ki a véleményét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 83

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 18:24Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


A professzor asszony éppen a délutáni teájához készülődik. Közben a gondolatai egyik diákja csínytevései körül forognak. Igen. Természetesen saját maga is hallott Gina Accipiter tegnap éjjeli kis falfirkálós akciójáról. Mélyet sóhajt a gondolatra. Nem érti azt a lányt. Pedig már igen sok diákkal akadt dolga az évek folyamán. Voltak nehezen kezelhető tanítványai. Legutóbb maga a híres Harry Potter. Viszont ez a lány teljesen más eset. Persze már akkor lehetett sejteni, hogy nem lesz könnyű eset a lány, amikor azt a bizonyos levelet négy évvel ezelőtt egy tölgyfára kellett címeznie. Azt viszont a tanárnő álmában sem hitte volna, hogy ennyi gondot fog okozni. Jóformán nincs olyan hét, hogy ne kerülne bajba, és ne kötne ki büntetőmunkán. Akkor meg mégis, miért keveredik újra, meg újra valami galibába? Még Potternek és a Weasley ikreknek sem volt együtt véve ennyi kihágásuk. Pedig az ikrek igencsak kitettek magukért a saját idejükben.

Töprengéséből kopogás zökkenti ki a professzorasszonyt. Ez minden bizonnyal Perselus lesz. Az ebédszünetben szólt neki, hogy beszélni szeretne vele. Természetesen Mrs. Accipiter-ről.  

- Tessék! – Valóban, Piton professzor lép be az ajtón, és biccent a házvezetőnő felén melyet a professzor asszony viszonoz. – Kérem, fáradjon beljebb, és foglaljon helyet. Éppen teázni készültem. Megkínálhatom Önt is professzor úr? Sikerült beszereznem egy igen ritka teakeveréket.

A tanárnő gyors határozott mozdulatokkal készíti el a teát, és egy kis tálcán az asztalára helyezi. Amennyiben kollegája elfogadja a teát úgy előbb neki tölt, majd saját megának, ha nem akkor  természetesen csak a saját csészéjébe tölt, majd helyet foglal a bájital professzorral szemben.

- Mint azt bizonyára sejti Mrs. Accipiter-ről szeretnék magával beszélni.  – fog bele végül a kellemetlen témába. – Hallottam a kisasszony tegnap éjjeli újabb kihágásáról. Tulajdonképpen magától szeretném hallani, mi is történt tegnap éjjel? Úgy értesültem maga kapta rajta az újabb szabályszegésen. – néz kérdőn szemüvege mögül kollégájára.

Tulajdonképpen Minerva kissé meg is sajnálta a lányt, az utóbbi tény miatt. A kollegája mindig nagy örömmel osztott ki túlzóan hosszú büntetőmunkákat a griffendélesek számára, noha maga a proffeszor asszony is következetes szigoráról volt híres.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 41

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 15:42
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


A mai nap egy fokkal siralmasabbra sikeredett, de legalább Gina eltüntette a falfirkálmányát és most minden a régi. Kellő közönséget kapott a lány a művelethez, és Piton egy pillanatra sem hagyta figyelmen kívül. Nem igazán nyújtott most sem szórakoztató társaságot, de legalább ha valaki nagyon leállt nézelődni, és még neki is állt volna cikizni a kölyköt, elzavarta az illetőt/ illetőket valami nem éppen kedves megjegyzéssel, vagy a maga remek stílusában közölte a delikvens/ekkel hogy maguk is beállhatnak segíteni, ha olyannyira jól mulatnak. Persze erre és a hasonlókra minden különösebb nélkül tovább állt az összes. Még az üzlettársai is messze elkerülték most Ginát. Ezt most egyedül kellett végig csinálnia. Persze nem volt rest, sürgetni a Griffendéles hölgyeményt, hiszen aznap a professzornak még órát is kellett tartania és minden bizonnyal, senki nem akarja, hogy miatta késsel el a vén méregköpő... Ennyire senkinek nem lehet jelentéktelen önnön élete. Bár ha annyira elhúzódik a sika-mika akkor bizony a professzor elmegy és megtartja az órát, Ginát pedig kénytelen kelletlen Friccsre bízza. Nyomatékosan meghagyva a vén kvibblinek, hogy ne merje szem elől téveszteni.

Az ebédnél McGalagony professzor asszony tette tiszteletét és meghagyta, hogy délután várja magához, mondván hogy beszélniük kell! Így hát Perselus Piton, így a délután eljövetelével felkeresi a boszorkányt és be is kopog hozzá. Ha érkezik a válasz, odabentről, vagy nyílik az ajtó, be is lép, biccent egyet.
- Hivatott, professzor asszony? - becsukja az ajtót, de beljebb csak akkor lép, ha a kollégája úgy rendelkezik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet)

Vissza az elejére Go down

Minerva McGalagony szobája (I. emelet)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Emeletek (1-7.) :: Emeletek (1-3.)-