Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Kukkants be az általunk fenntartott két másik oldalra is, ha egy másik világra is kíváncsi vagy, amit szintén mi igazgatunk. :)

Legfrissebb
ϟ Jane&Bastien
  Yesterday at 18:35
Jane Willow West

ϟ Amy & Jack
  Yesterday at 18:32
Amy Graves
A hónap posztolói
Megan Smith
 
Bexley Wildfield
 
Petra von Rosemberg
 
Jade Wilson
 
Cody Armstrong
 
Luna Lovegood
 
Gina Accipiter
 
Corvus Flint
 
Shanna Griffin
 
Katherine Benedict
 
Statisztika

Összesen 606 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Christopher Graves

Jelenleg összesen 35228 hozzászólás olvasható. in 3255 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Minerva McGalagony szobája (I. emelet)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) Yesterday at 21:15Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


A professzorasszony egy kicsit eltöpreng kollegája szavain. Majd egy könnyed pálcaintésére az egyik oldalsó fiókos szekrényből, amiben az igazgatóhelyettes a diákok kartonjait tartja rendszerezve évfolyam, név, és ház szerint engedelmesen előbukkan egy nem vékony barna kartoték, és egyenesen Perselus elé lebeg, és leejti magát az asztalra.

Gina múltja. Lényegében. Azokkal a dolgokkal kiegészítve, amiket eddig nem feltétlen mondott el a lányról, még a kollegáinak sem. Benne vannak a jelentések, amiket az árvaházi felügyelők írtak róla, gyermek pszichológiai elemzések, nevelőintézeti jelentés, rendőrségi jelentéseket vandalizmusról, lopásokról, betörésekről, utcai verekedésekről, javítóintézetben eltöltött két hónapról és szökésről íródott jelentést. Elképesztő, de a lány 8 éves korától 11 éves koráig elfogyasztott két árvaházat, két nevelőintézetet, egy nevelőcsaládot, és egy javítóintézetet. Mondani sem kell, ezek nem festik le túl jól a lányt. Szinte az összes irat arról szól, hogy a lány zárkózott, antiszociális, és agresszivitásra hajlamos.  Gyakorlatilag elveszett személy a társadalom számára. Egy semmirekellő, aki nem viszi semmire. – ezt a mondatot hol is hallhatta már a Mardekár házvezetője?- Egy mini terrorista, aki minden bizonnyal börtöntöltelék sorsra jut…

McGalagony professzorasszony türelmesen megvárja, míg kollegája bele lapoz, és olvasgatja az elé kerülteket. Nem épp vidám, könnyed délutáni teára való olvasmány, azt tény. Majd egy mély sóhajjal lassan szólal meg.

- Nem volt könnyű elintézni a mugli hatóságokkal, hogy Ms. Accipiter itt tanulhasson, az úgynevezett javítóintézet helyett. Ugyanakkor kétlem, hogy ott bármi jót is tanulhatott volna. Itt legalább egy új esélyt kapott tiszta lappal.  Ugyan a szabályokhoz most is elég kritikus a hozzáállása, és pimasz viselkedése sem a legjobb pont, de ez az első hely, ahonnan nem szökött el. Ez minden bizonnyal jelent valamit. – a professzor asszony enyhén megcsóválja, és feltesz egy költői kérdést, inkább csak magának, mintsem Perselusnak. - Vajon hány, egyéb iránt tehetséges mugli gyerek sodródik Accipiterhez hasonlóan a rendszerben, a Roxfort esélye nélkül?  

A házvezető némiképp kivár, és elgondolkodik a következő válasza előtt, ami összefüggésben van az előzőekkel. Legalábbis előbbiből következik az utóbbi probléma, amivel most szembesültek a házvezetők. Nem csoda, hogy ilyen múlttal teljesen meg van zavarodva saját magát illetően az a szegény lány.

– Véleményem szerint Mr. Troopsnak és Ms. Accipiternek a körülményeik mások csupán.  Mr. Troops tisztában volt mindig is a tehetségével, és akart is tanulni, még ha a pályaválasztás némi problémát is okozott neki. Ms. Accipiter nincs tisztában a saját értékeivel és lehetőségeivel, mert nem volt mellette senki, aki utat mutatott volna neki ebben. Talán éppen az arrogáns, arcátlan viselkedésével próbálja azt kiabálni felénk, hogy „Itt vagyok! Segítségre van szükségem!” Talán pont ezzel a viselkedéssel próbálja leplezni mennyire megsérült a lelke a múltban. Nekünk pedig pont ezt kell orvosolnunk. – a tanárnő hangjából együttérzés csendült ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-20, 02:49
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Perseluson látszik, hogy alaposan fontolóra veszi a hallottakat. Sőt a mostani kört a teájából igen hallgatagon fogyasztja. Már már rosszat lehetne sejteni.
- Van esetleg bármi tanácsa a lánnyal kapcsolatban? Azon kívül hogy kifejezetten nagy türelmet igényel. - tűzi hozzá egy jó nagy lassú halk sóhajjal.
- Amióta a Nagyúr meghalt, Harry Potter hál' égnek kikerült a figyelmem alól. Jacob Troops pedig aurori pályára állt és kevesebbet találkozom vele. Azóta elszoktam attól hogy bármelyik diákkal is személy szerint kiemelten foglalkozzam... - nos igen Harry Pottert nem kell bemutatni senkinek.
Jacob egy hihetetlenül tehetséges diák különösképpen bájitaltanból, már már vetekszik Perselussal. Eleinte a szülei brutális nyomására, majd végül Griffin kisasszony mellett felengedve, megbékélt az aurori iránnyal ugyan. Perselusban mégis felmerült az a tavaly(?) tavalyelőtti(?) este, amikor a fiú megkereste.
Mivel jónak mondható volt a viszonyuk, mint mentor és tanítványa, Jake Pitont kérte hogy adjon tanácsot, mitévő legyen. A szülei miatt hajthatatlanul kötelességének érezte elfogadni a behívói papírt, egyetlen vigasza Shanna volt, mégis vívódott az álmaival, miszerint valóban a bájitalok felé ment volna inkább. Perselus jól emlékszik, a fiúnak akármit mondott, gyakorlatilag mindegy volt. Puffogott, elégedetlenkedett, nyűglődött. Pont úgy mint egy hangya akit körbe rajzoltak.
Az estét egy alkalommal elmesélte Minervának. Ebből is kitűnik, hogy a fiú sorsa érdekelte, és mái napig érdekli is.
És most itt van Gina, akit tulajdonképpen még csak nem is kedvel.. vagy legalábbis nem tisztázott a státusza. Ennek pedig hangot is ad.
- Tudja azon gondolkozom professzor asszony, hogy miért pont Accipiter a "soronkövetkező"? - elnéz a teája fölött.
- Értelmes lány, tehetséges ez igaz, de... olyan hihetetlenül arrogáns és arcátlan! - a mondat második felénél határozottan megvillan a belső ingerültség amit szerencsétlen lány iránt táplál. Talán pont ez az, ami miatt Pitonnál betelt a pohár és úgy döntött, ha más nem, majd ő helyre rakja, legalább részben! De látszik a professzoron, hogy azért igencsak aggasztja az ezzel járó felelősség. Még csak nem is a házából való! És olyan nagyon emlékezteti a Tekergőkre egy személyben! Épp ezért inkább a földbe kéne tipornia és nem hagyni felállni, meg még fel is segíteni..!
Olyan katartikus egy személyben és annyi mindent megtestesít, hogy az már fájdalom. Ki tudja, talán még az is hatással volt a tanerőre, mikor Gina arról tartott kiselőadást az esti kifakadása során, hogy bizonyára a professzornak fogalma sincs róla milyen kiszolgáltatottnak lenni, gyengének és jelentéktelennek... Ha- ha- ha... ha lenne humorérzéke most olyan tragikomikusan de jót szórakozna!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-16, 15:34Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


Enyhén biccent kollegája felé, amikor az újra tölt neki a teából, és kezébe veszi a csészét. Elgondolkodik kicsit a kérdésre, hogy tud-e valamit, amiben a lány igazán kiváló, vagy ami nehezebben megy neki.
- Köszönöm. – belekortyol a még mindig kellemesen meleg folyadékba, majd némi gondolkodás után válaszol a feltett kérdésre.

- Úgy tudom legendás lények gondozásából, gyógynövénytanból, valamint, ezt első kézből állíthatom átváltoztatás tanból rendkívül kiváló teljesítményt nyújt. A többi tantárgyból egyenletesen jól teljesít. Ámbár Binns Professzor gyakran panaszkodik róla, hogy nézeteltéréseik vannak a tantárgya hasznosságáról. - és ez még az enyhébb megfogalmazása annak, amit a mágiatörténet tanártól hallott. Rendszerint igen hosszú, és fárasztó monológban. Nem, mintha nem tudna tökéletesen igazat adni Binns professzornak abban, hogy a lány gyakran túlzásba viszi a pimaszkodást, és nem az ő dolga megítélni mely tárgyak hasznosak, és melyek nem.  - Úgy hallottam igen sok időt tölt a könyvtárban, vagy a birtokon. Igen csak érdeklik a különböző ritka növények, állatok, varázslények. Esetleg beszélhetne Hagriddal, és Bimba Professzorral, hátha nekik is van valamilyen kreatív ötletük a feladatok tekintetében.

Utóbbi mondata inkább csak egy felvetés. Perseluson múlik, hogy megfogadja-e, vagy sem. Ismét belekortyol a teájába, majd leteszi a csészét az asztalára. Bár nem mutatja, kicsit meglepi Perselus fogadkozása, miszerint igyekezni fog. Minden bizonnyal így lesz. Perselus Piton nem az az ember, aki a levegőbe beszélne. Accipiterben mégis csak lehet valami rendkívül különleges, ha ilyesmire képes rávenni a Mardekár házvezetőjét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-02-16, 13:05
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Piton figyelemmel végig hallgatja McGalagonyt és örül hogy nem lett meg vétózva az amit felhozott. Igencsak patt helyzetbe került volna, ha a négy hónapot a professzorasszony megmetszi, vagy átszabja.
Az utolsó felhívásra csak előre hajol, tölt még egy kört a gőzölgő teából, kollégájának is. A teájával együtt egyenesedik fel újra.
- Tudna esetleg kiemelni olyasmit amiből a lány kiemelkedő, vagy nagyon gyenge? Esetleg érdeklődési köröket, vagy olyasmiket amiket nem kedvel, de még nevelői célzattal használható?- elvégre ennyire mélyre menően nem ismeri a lányt, de hátha lesz egy átfogóbb kép amiből merítkezhet majd a feladatok tekintetben.
Az utolsóra látszik, hogy ezer és egy gondolat tekereg végig Perselus agyán, szép komótosan. Tisztában a helyzet súlyával, és azzal is hogy talán Accipiter meghaladja pedagógiai képességeit, de... nem rest bele vágni mégis a fejszét.
Legfeljebb pár göcsört állhatja majd az újtát, de.... talán egy láncfűrésszel azt is át lehet vinni....
- Igyekezni fogok professzor asszony. - nyugtázza szűkszavúan és rámeditál a teára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-31, 21:46Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva csak némán bólint a felvetésre, miszerint a lány azért lehet hálás neki, mert elhozta az intézetből. Végül is ez egy igen egyszerű, és logikus magyarázat. Tulajdonképpen, ha belegondol Accipiter az ő óráján mindig rendesen dolgozott sőt. Sokszor még kiemelkedően jól is.  Arra sem lehetett különösebb panasza, hogy a lány szemtelenkedne vele. Amit persze a kollegái nem mondhatnak el. Többek közt ez is egy olyan dolog, amin ideje lesz a lánynak változtatnia.
Kollegájának abban is igaza van a tárgyilagos hangnem ellenére, hogy bármilyen értékrendet is igyekeznek a lánynak átadni, és felépíteni benne, annak megfelelő alapot kell majd képeznie a későbbi életére. Bármilyen életet is szándékozzon élni a lány, bárhol a világon.

Arra viszont, hogy a professzor úr mit talált ki Ginának büntetésül kifejezetten érdeklődve pillant kollégájára. Négy hónap. Ez talán kicsit túlzóan hosszú idő. Viszont így bőven lesz idejük foglalkozni a lány lelki világával is. Minervának el kell ismernie, hogy ezúttal Piton professzor megközelítése lehet a helytálló. Némiképp talán le is nyűgözi, hogy a professzort mennyire érdekli a diákja sorsa. Ezt annak ellenére is kiérzi a szavai mögül, hogy az arckifejezése tulajdonképpen teljesen semleges marad. Hiszen, ha nem érdekelné Mrs. Accipiter sorsa, akkor nem büntetné így a lányt, és nem kecsegtetné a jutalom lehetőségével sem. Tulajdonképpen kicsit meglepő, hogy Perselus is részt kíván venni a lány „neveléséből”. Noha már többször ültek össze a házvezetők és tanárok egymás közt megvitatni egyes diákok viselkedését, és a megfelelő megoldást kitalálni a helyzetükre, Piton professzor, ha tehette kimaradt ebből a szerepkörből. Most mégis önként ajánlkozik rá.

A büntetés hossza már amúgy sem tekinthető vita kérdésnek. Ha egyszer már kimondták az ítéletet, akkor pedagógiailag nem lenne célszerű megrövidíteni azt.

- Természetesen igen jó ötletnek tartom megtanítani a kisasszonynak a tinta főzést, és az átváltoztatásokat is. Kerítek rá időt, és alkalmat, hogy megtanítsam a kisasszonynak ezeket az átváltoztatásokat. A büntetőmunkai feladatai pedig talán segítenek majd abban, hogy rájöjjön a saját értékeire, és képességeire. Mindenképpen kihívást kell, hogy jelentsenek számára, de nem szabad, hogy túl nehezek legyenek, és ne tudja megoldani őket. –a professzorasszony elgondolkodik egy kicsit, mielőtt folytatná.

– Majd meglátjuk, merre viszi ez a négy hónap Mrs. Accipiter jellemének fejlődését. Viszont őszintén remélem, hogy így legalább az üzletelését fel tudjuk számolni, és talán a szabályokhoz való kritikus hozzáállásán is javíthatunk. Fő, hogy fokozatosan történjenek ezek a változások. Nem várhatjuk el, hogy Mrs. Accipiter egyik napról a másikra változtasson a hozzáállásán és viselkedésén. Ez egy hosszú folyamat lesz, ami rengeteg türelmet igényel majd tőlünk.  – igyekszik felhívni kollégája figyelmét arra, hogy ez a nevelő szerep bizony hosszan kitartó dolog, és a professzor úr nem éppen a türelméről híres. Ugyanakkor ki tudja. Még az is lehet, hogy Accipiterrel kapcsolatos gondok segítenek majd Perselusnak türelmet tanulni. Így ez kölcsönösen hasznos lehet számukra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-29, 13:41
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Piton csupán felbosszantotta a lányt annyira, hogy annak ne lehessen más választása, mint mindent a szemébe köpni. Nem éppen a legjobb módszer, sőt, de eredményes.
- Mivel maga hozta el az intézetből Minerva, gondolom úgy érzi, tartozik magának. De ez csak az én véleményem. - teszi hozzá és tovább hallgatja a kollégáját.
- Szerintem nem az iskolán belüli szabályokkal van a nagyobb gond. Hanem azzal ami odakint várja. Amit az intézetben kap, ahhoz és azok alapján hasonultat mindent. - sóhajt egy mélyet. - Bármit is építünk fel, annak olyasmivé kell érnie benne, amire támaszkodhat és segíthet neki elhelyezkedni a társadalomban. Akár a varázsló, akár a mugli társadalomban. - egy kicsit tárgyilagos a professzor megközelítése, de a lényeg benne van. Arra hogy mit talált ki a lánynak, elgondolkozva néz az idős asszonyra egy két pillanatig aztán minden kölönösebb nélkül, mintha mi sem lenne természetesebb közli az ítéletét. - Négy hónapon át minden szombati nap. - amikor nem mellékesen Roxmortsba is mehetne a lány, de sebaj...
- Mindenképpen olyan feladatok elé állítom, amik próbára teszik, kihívást jelentenek a számára, de hasznosak is egyben. - aztán vonakodva ismeri el. - Ösztönzésképp pedig, a végén megtanítom tintát főzni. Észrevételeim szerint, ez örökös probléma nála. - a professzorasszonyra néz voltaképp igen kifejezéstelen képpel - Viszont nem ártana, ha valaki megtanítaná neki, hogyan tud jelentéktelen kacatokból, vagy kisebb tárgyakból mondjuk pennát átváltoztatni. Vagy akár irón- heggyé. Az egy kicsit tartósabb, még ha több gondozást is igényel. Esetleg ha jól teljesít a negyedik hónap végén kaphatna egy tollkést, hogy legyen mivel metszenie, hegyeznie a pennáit. - eltűnődik aztán vállvonva hozzá teszi. - Bár láttam már üvegből is pennát, ezüst töltőbetéttel. Egészen mutatós darab volt. - Elvágja a gondolatot és a lényegre tér. - Ezek átváltoztatással is létre hozhatóak. Bár épp úgy kopnak, törhetnek, de legalább lenne kihívás ebben is és felszámolódna az egyik fele, az üzletelésének.- ahhoz képest, amiről épp szót ejtett, meglehetősen hideg és kifejezéstelen maradt. Bár egy gyermek lelki világáról van szó, nem kíván elfogulni. -Mit gondol? - valószínűleg nem Gina az egyetlen aki miatt így össze ültek a tanárok, hiszen azért vannak jó páran.
Bár Piton professzor ha teheti, inkább kimarad ebből a "nevelői" részlegből, most hogy mégis bele folyt, a professzor asszony is érzékelhet némi változást a kollégája hozzá állásában. Talán az, ami érződik a jelenlegi mondatain, azt tükrözi, igenis oda figyel a diákokra, még ha az órákon ugyanazzal a mentalitással is tartja terrorban a nebulókat. Pitonnak annyira nem tűnt fel ez a változás. Talán épp amiatt indult meg a folyamat, hogy a Nagyúr általi nyomás már jó pár éve nincs jelen a tanár életében és Potternek sem kell akkora figyelmet szentelnie, mint addig. Személyesen pedig igyekszik kerülni is a fiút. Nem érzi úgy, hogy bármi mútbolygatás jót tenne. Legalábbis semmiképpen nem Potterrel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-26, 22:51Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]

Most a professzor asszonyon volt a sor, hogy hosszú percekig töprengjen a kollégájától hallottakon. Minden bizonnyal Perselus egyetlen éjszaka alatt közelebb került Gina lelkivilágához, mint a saját házvezetője négy év alatt. Tulajdonképpen annak fényében, amit házvezető társa mondott, már Gina is egész más fényben látszik a tanárnő előtt. Ő is leteszi az asztalra a teáscsészéjét. Végül megfontolt nyugodt hangon szólal meg. Noha lelkében mély megrökönyödés, és felháborodás kezd erőt venni azzal kapcsolatban, hogy vajon hogyan történhetett, hogy egy ilyen értelmes lánynak ennyire lerombolták az önértékelését, és egy ennyire torz világképet tükröző szemüveg mögé kényszerítették, amiből nem lát kiutat. Ami még ennél is fontosabb, hogyan fogják ezt a rengeteg kárt a gyermek lelkében helyre rakni?

- Nem tudtam, hogy Benedict kisasszony és Accipiter ennyire jóban vannak. Azonban talán ez a kapcsolat mindkettejükre pozitív hatással lehet. – legalábbis Minerva őszintén szeretné ezt remélni, mindkét lány érdekében. –Ugyanakkor azt sem gondoltam, hogy ennyire fél attól, hogy csalódást okozhat Nekem?!  –csóválja meg a fejét. Néhány pillanatnyi újabb töprengés után szólal meg ismét.

- Igazán szörnyű lehet, egy ilyen torz szemüvegen keresztül szemlélni a világot. És igazán szörnyű lehet, hogy nem mer a felnőttekhez fordulni segítségért, mert úgy gondolhatja, hogy nem bízhat bennük. Igaza van Perselus kétlem, hogy ehhez bárki hozzá tudna szokni. - sóhajt egy mélyet, és tekintetében szánalom jelenik meg a lány irány. – Szörnyen el lehet keseredve, ha már a saját életét sem becsüli semmire. Ezen mindenképpen gyökeresen változtatnunk kell. Nyilvánvaló, hogy ez nem mehet így tovább. – ismét elgondolkodik egy kicsit. Mostantól az a lány nem folytathatja azt a helytelen utat, amin elindult. Ez helyett egy új helyes ösvényt kell mutatnia a két tanárnak. Ez a dolguk, és a felelősségük a lánnyal szemben.

- Mrs. Accipiter többször másolta le büntetőmunkán a házirendet, mint bármelyik diák előtte. Tulajdonképpen egy ideje már nem is másolta, hanem fejből írta. A házirend azon pontjait is beleértve, amik védenék, és az érdekeit képviselnék. Ha mégsem mer ezekre támaszkodni, annak komoly oka lehet. Talán meg kellene mutatnunk a kisasszonynak, hogy másképp is érvényre jutathatja a szándékait, mint a szabályszegések. Különösen, ha azokkal saját magát, vagy másokat kíván védeni. - Dicséretes a szándék, ha másokon akar segíteni legyen az Benedict vagy akárki más, de rossz a megközelítés, ha úgy gondolja, hogy ezt csak a szabályok áthágásával teheti meg. Ezt mindenképp tisztáznia kell majd a lánnyal is. Személyesen.

A másik súlyos probléma az önértékelési zavar, amivel nyilvánvalóan küzd. Ki kell vernünk a fejéből, hogy semennyit sem ér az élete. Ez ostobaság, és ezt meg kell értetni vele is. Rá kell, döbbenti a saját tehetségére, és pozitív értékeire, amikből talán rájön, hogy igen is millió módon élhet értékes életet az ő képességeivel. – persze mindezt kijelenteni sokkal könnyebb, mint megvalósítani. Ezzel maga a professzorasszony is tisztában van.

- Szabad megkérdeznem, hogy mit tervezett Mrs. Accipiter büntetőmunkájára, és mennyi ideig kívánja a kisasszonyt foglalkoztatni? – néz jelentőségteljesen a kollegájára, mint akinek már egy jó varázslósakk mesterhez mérten előbb járnak a gondolatai egy lépéssel. Nem nehéz levonni a következtetést, hogy Piton professzor nem elégedik meg annyival, hogy lesikáltatja a falról a lány művét. De ha már így van, akkor igyekezzünk a legjobbat kihozni a helyzetből.  – Talán közösen kitalálhatnánk egy stratégiát arra, hogy világítsunk rá a lány előtt a saját hasznosságára, és egy új értelmes életcélra. Kezdhetnénk talán a büntető munka alatt, ahol saját maga számára is hasznosan tölthetné az idejét, különböző feladatok teljesítésével. Mit gondol?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-25, 13:28
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Perselus a kérdésre vissza idézi amiket Gina mondott és határozottan hosszú percekig csak néz maga elé és igyekszik össze foglalni. Elgondolkozva préseli össze a száját, csücsörít egyet röviden, mintha éppen kibukkant volna belőle a megoldás, de még nem. Még ül rajta egy kicsit, aztán megered a nyelve.
- Katherine Benedict-et védte tűzzel vassal. Mert épp olyan kiszolgáltatottnak és elveszettnek gondolja mint önmagát. Kiszolgáltatottnak, egy olyan világban, ahol a gyengéknek nincs helye, legalábbis így vélekedik. És retteg, és fogalma sincs róla, hogyan tehetne másképp. Iszonyatos mennyiségű félelem és tehetetlenség van benne. A tehetetlenség meg mint tudjuk dühöt szül... - megáll egy pillanatra, és ezt követően nem összegzéssel folytatja, hanem vissza idéz a lánytól. - Azt mondta, hogy Katherine-t hagyjam békén, és - felemeli szabad kezét és macskakörmöz egyet mereven a levegőben -"Itt vagyok helyette én! Nekem már úgysem számít! Ahogy mondta már annyi bőrt nyúztak le rólam, hogy már egyáltalán nem számít. Már nem is fáj, az ember egyszerűen megszokja."... - hallgat egy újabbat, megcsóválja a fejét. - Aligha hiszem professzor asszony, hogy az ilyesmihez bárki is hozzá tudna szokni. Teljesen úgy beszélt, mint aki bármelyik pillanatban meghalhatna, vagy véget érhetne az élete, és mintha semmi felelősséggel nem tartozna emiatt senkinek. - fintorog egyet
- Az ég világon semennyire nem becsüli önmagát!- megcsóválja a fejét, megemelte ugyan a csészét, hogy kortyoljon belőle egy újabbat, de mégsem jutott el a célig ténylegesen. - Fogalma sincs mi célja lehetne az életének.... Épp Benedict oltalmazását tűzte ki célul, de... -
kellően fancsali képet vág és sóhajt egyet - Nem hiszem hogy ez olyan hosszú távú dolog lenne, hiszen Benedict egy két éven belül remélhetőleg felnő annyira hogy el lehessen engedni a kezét. - ezt követően egészen máshonnan folytatja. - Furcsa kuszaság van benne, hiszen fél attól hogy mindenkinek csalódást okoz, különösen magát emlegette ez ügyben Minerva. És közben halmozza azokat amik miatt valóban nem kap mást, csak szidalmat és büntetést.- eddig bírta leteszi vissza a csészét a benne maradt teával együtt, előre dől megtámaszkodva combjain és össze füzi maga előtt az ujjait.
- Szerintem nem tudja, nem ismer más eszköztárat arra, hogy hogyan is védhetné meg magát, vagy a többieket, anélkül, hogy szabályt szegne. Nem vagyok benne biztos, de szerintem nem ismeri a szabályok és a törvények azon felét, ami megvédhetné, és az érdekeit képviselné. Csak azt látta, hogy a felnőttek, hogyan szegik meg a saját szabályaikat és hogyan forgatnak ki vele másokat...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 21:07Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


A professzor asszony csendben, fürkésző tekintettel hallgatja kollégája beszámolóját a tegnap éjjelről. Közben időnként belekortyol a teájába. Sajnálatos módon, a kellemetlen beszédtéma miatt kevéssé tudja élvezni, az egyébként ritka kiváló teát.
Gina szemtelenségére tett megjegyzés nem lepte meg különösebben a házvezetőnőt. Számtalan alkalommal hallotta számtalan kollegáját erre panaszkodni. Kénytelen kelletlen a Blackre és Potterre vonatkozó megjegyzésben is igazat kellett adnia a kollegájának. Noha Perselusnak alapvetően gondot okozott jóindulattal viseltetni a Griffendéles tanulok iránt. Főleg, ha azok még szemtelenek is.

A rajzok nem, de a mások helyett írott dolgozatok némiképp meglepték, noha ennek nem adta jelét. Legalább már tudja, hogy ki írja szorgalmasan mások helyett az átváltoztatástan házi dolgozatokat. Nem is rosszul. Még szándékos mesterséges hibák is tarkítják ezeket az irományokat, hogy nehogy túl tökéletesek legyenek. A szegényes személyes holmin sincs mit csodálkozni, tekintve a lány előéletét. De amikor a doboz szárított meghajtófű kerül szóba kissé felvonja a szemöldökét, és átható pillantásával kollegája tekintetét fürkészi. Végül azonban nem teszi szóvá a dolgot. Jobb, ha nem is tudja. Gina Accipiter érdekében…

Az utolsó felvonás viszont mindent betetőzött. Nem Perselus drasztikus megoldása. A professzor sosem arról volt híres, hogy kíméletes lenne. Sőt magáról a professzor asszonyról sem lehetett elmondani, hogy túl kíméletes lenne bármelyik szabályszegésen, nyakon csípett diákkal. Inkább Perselus utolsó mondata, ami a lány elveszettségére irányult. Igen talán most egy kicsivel közelebb kerülhetnek a megoldásához egy nagy talánynak.

- Nos, nem ritka, hogy a zűrösebb hátterű gyerek, mint amilyen Black is volt, ilyen-olyan módon próbálják nagyobbnak feltüntetni magukat, hogy leplezzék a saját sebezhetőségük. Talán erről lehet szó Mrs. Accipiter esetében is, nem gondolja?   – a házvezető most őszintén kíváncsi kollegája véleményére. Ami a kollegája módszereit illeti, azt úgy döntött szándékosan nem firtatja.
- Mit mondott magának a lány pontosan, amiből azt gondolja, hogy elveszett? Talán most némileg közelebb kerülhetünk hozzá, hogy megértsük mire fel egy ilyen okos lánytól, ilyen sok kalamajka. – a tanárnő tekintetében Piton professzor most csupán a megértés őszinte vágyát fedezheti fel. Talán azt reméli ettől a beszélgetéstől, hogy közelebb kerül a diákja lelki világához, és akkor talán segíteni is tud a lánynak a gondjaiban. Remélhetőleg újabb zűrös ügyek nélkül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 19:42
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


Minden zokszó nélkül lép beljebb a kérdésre pillanatra elgondolkozik, de igen hamar úgy dönt miért is ne? A professzor asszony híresen jó teákat tud szerezni. - Megkóstolom. Köszönöm! - Azzal helyet is foglal merev háttal. Elgondolkozva dobol ujjaival a karfán tekintete a csészébe töltött teára téved, az illata pedig hamar megcsapja. De ahelyett, hogy kielemezné, a Ginából áradó dohány halovány aromája jut eszébe és valahol mélyen, máris forrásnak indul valami, de még nem sikerült magát olyan nagyon felhergelnie rajta.
Magához veszi a csésze teát és egyenlőre csak melengeti rajta hideg hosszú pókujjait. A kollégájára függeszti a tekintét és a kérdés nyomán már ráncolódik a homloka. - Össze festette az egyik falat. Én pedig gondoltam le invitálom a terembe, hátha ösztönzően hat rá, és kinyögi, mégis mire fel akciózott ezúttal. - foglalja össze a kezdetét az eseményeknek aztán folytatja.
- Mondjuk úgy, hogy a szemtelensége túllépte a jó ízlés határát... - kelletlenül grimaszol egyet és a következő mondatának kénytelen többször neki futni, látszik rajta, hogy igyekszik, kulturáltan megfogalmazni mindazt amit Gina kiváltott belőle. Végül megcsóválja a fejét és pillanatra lehunyja a szemeit. Visszanyeli az ingerületét és mikor megszólal, viszonylag egészen nyugodt ismét, noha a keserű élt nem tudja leplezni. - Tudja kikre emlékeztet a fene nagy arroganciájával? Blackre és Potterre! Nézze el, de kiváltképp nehéz bárminemű jóindulattal kezelnem a lányt! - megereszkednek a vállai, de háta nem veszti el merev tartását, a tekintete azonban nagyon megfáradt lesz. A teába bele kortyol és meg kell állapítania, hogy McGalagony még mindig valóban képes a legjobb teákat beszerezni.
- Volt nála egy halom rajz a falfirkájáról meg mások helyett megírt dolgozat. Egy két szegényes személyes holmi, meg egy doboz... - csak egy röpke másodpercre torpan meg aztán szemet forgatva kelletlenül kiböki. - Egy doboz, szárított meghajtófű.. - grimaszol egyet, hiába közölte, hogy nehéz jóindulattal kezelnie, valamit minden bizonnyal kiváltott belőle a lány az ellenszenven túl is, hiszen, miért falazna neki? Másfelől, szívességet tett ezzel Ginának. Tehát a lány tartozik neki. Így azért maga számára is könnyebb kezelnie a döntését, mintha csak szimplán beérné annyival, "jófej voltam". Az idős boszorkány gondolhat rá, hogy minden bizonnyal egy újabb csínyhez kellett (a kollégája arcából, ítélve a szertárból meglovasított alapanyag). Ezt követően teljes őszinteséggel folytatja, minden kertelés nélkül.
- Miután nem értett a szóból, drasztikus megoldást eszközöltem és megsemmisítettem a dolgozatokat, illetve a firka vázlatait. Érdekes, egyből megeredt a nyelve! - kelletlen elégedettséggel nyugtázza az esetet és kortyol egy újabbat a teából.
- És lám, kiderült, a nagy Griffendéles harcosról, hogy apróbb mint egy gombostű feje, és jobban el van veszve, mint egy golden snidget szélvihar idején! - nem lehetne azt mondani, hogy nincs benne egy szemernyi káröröm sem, de most inkább amolyan elégtételként nyilvánította ki a véleményét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 18:24Sajnos nem. És maga?


[You must be registered and logged in to see this image.]


A professzor asszony éppen a délutáni teájához készülődik. Közben a gondolatai egyik diákja csínytevései körül forognak. Igen. Természetesen saját maga is hallott Gina Accipiter tegnap éjjeli kis falfirkálós akciójáról. Mélyet sóhajt a gondolatra. Nem érti azt a lányt. Pedig már igen sok diákkal akadt dolga az évek folyamán. Voltak nehezen kezelhető tanítványai. Legutóbb maga a híres Harry Potter. Viszont ez a lány teljesen más eset. Persze már akkor lehetett sejteni, hogy nem lesz könnyű eset a lány, amikor azt a bizonyos levelet négy évvel ezelőtt egy tölgyfára kellett címeznie. Azt viszont a tanárnő álmában sem hitte volna, hogy ennyi gondot fog okozni. Jóformán nincs olyan hét, hogy ne kerülne bajba, és ne kötne ki büntetőmunkán. Akkor meg mégis, miért keveredik újra, meg újra valami galibába? Még Potternek és a Weasley ikreknek sem volt együtt véve ennyi kihágásuk. Pedig az ikrek igencsak kitettek magukért a saját idejükben.

Töprengéséből kopogás zökkenti ki a professzorasszonyt. Ez minden bizonnyal Perselus lesz. Az ebédszünetben szólt neki, hogy beszélni szeretne vele. Természetesen Mrs. Accipiter-ről.  

- Tessék! – Valóban, Piton professzor lép be az ajtón, és biccent a házvezetőnő felén melyet a professzor asszony viszonoz. – Kérem, fáradjon beljebb, és foglaljon helyet. Éppen teázni készültem. Megkínálhatom Önt is professzor úr? Sikerült beszereznem egy igen ritka teakeveréket.

A tanárnő gyors határozott mozdulatokkal készíti el a teát, és egy kis tálcán az asztalára helyezi. Amennyiben kollegája elfogadja a teát úgy előbb neki tölt, majd saját megának, ha nem akkor  természetesen csak a saját csészéjébe tölt, majd helyet foglal a bájital professzorral szemben.

- Mint azt bizonyára sejti Mrs. Accipiter-ről szeretnék magával beszélni.  – fog bele végül a kellemetlen témába. – Hallottam a kisasszony tegnap éjjeli újabb kihágásáról. Tulajdonképpen magától szeretném hallani, mi is történt tegnap éjjel? Úgy értesültem maga kapta rajta az újabb szabályszegésen. – néz kérdőn szemüvege mögül kollégájára.

Tulajdonképpen Minerva kissé meg is sajnálta a lányt, az utóbbi tény miatt. A kollegája mindig nagy örömmel osztott ki túlzóan hosszú büntetőmunkákat a griffendélesek számára, noha maga a proffeszor asszony is következetes szigoráról volt híres.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2018-01-21, 15:42
[You must be registered and logged in to see this image.]

Minerva

maga érti

azt a kölyköt?!


A mai nap egy fokkal siralmasabbra sikeredett, de legalább Gina eltüntette a falfirkálmányát és most minden a régi. Kellő közönséget kapott a lány a művelethez, és Piton egy pillanatra sem hagyta figyelmen kívül. Nem igazán nyújtott most sem szórakoztató társaságot, de legalább ha valaki nagyon leállt nézelődni, és még neki is állt volna cikizni a kölyköt, elzavarta az illetőt/ illetőket valami nem éppen kedves megjegyzéssel, vagy a maga remek stílusában közölte a delikvens/ekkel hogy maguk is beállhatnak segíteni, ha olyannyira jól mulatnak. Persze erre és a hasonlókra minden különösebb nélkül tovább állt az összes. Még az üzlettársai is messze elkerülték most Ginát. Ezt most egyedül kellett végig csinálnia. Persze nem volt rest, sürgetni a Griffendéles hölgyeményt, hiszen aznap a professzornak még órát is kellett tartania és minden bizonnyal, senki nem akarja, hogy miatta késsel el a vén méregköpő... Ennyire senkinek nem lehet jelentéktelen önnön élete. Bár ha annyira elhúzódik a sika-mika akkor bizony a professzor elmegy és megtartja az órát, Ginát pedig kénytelen kelletlen Friccsre bízza. Nyomatékosan meghagyva a vén kvibblinek, hogy ne merje szem elől téveszteni.

Az ebédnél McGalagony professzor asszony tette tiszteletét és meghagyta, hogy délután várja magához, mondván hogy beszélniük kell! Így hát Perselus Piton, így a délután eljövetelével felkeresi a boszorkányt és be is kopog hozzá. Ha érkezik a válasz, odabentről, vagy nyílik az ajtó, be is lép, biccent egyet.
- Hivatott, professzor asszony? - becsukja az ajtót, de beljebb csak akkor lép, ha a kollégája úgy rendelkezik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Perselus Piton
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 40
ϟ Hozzászólások száma : 47

TémanyitásTárgy: Eszmecsere házvezetők között 2018-01-21, 15:24

XXXX
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-05-18, 08:08


Kathy & McGalagony
[You must be registered and logged in to see this image.]


*Szép dolog ha az ember lánya reménykedik és bízik magában, de nem szabad, hogy ez tévútra vezesse. A kis Kathy most még lelkes és érdeklődő, ki tudja azonban meddig tart mindez, hiszen a kudarcok sokszor veszik el az ember türelmét és elkeseredettségbe taszítják. McGalagony professzor igyekezett mindig felhívni a diákájai figyelmét erre a buktatóra és most sem tesz másként. Ő sosem volt híve a kegyes hazugságoknak és értelmét sem látta, a rossz dolgokat könnyű elhallgatni de végérvényesen eltörölni nem lehet és annál nagyobbat üt minél tovább tartogatja az ember. Nincs jó kíméletes hazugság, ám van a rossz kíméletes közlése.*
-Igen, nos reméljük, de azért ne élje bele magát.
*Inkább ne számítson rá és akkor kellemesen csalódik, persze azért lehet reménykedni, az optimizmus jó hatással van a lélekre, csak meg kell taláni az egyensúlyt. *-Természetesen a tudás fontos Ms. Benedict, olvasson sokat.
*Hagyja rá anélkül, hogy elvenné a kedvét. Vannak még olyan lelkes és tudásra éhes diákok mint Hermione Granger, de nem ők vannak többségben sajnálatos módon. Eszébe jut, hogy talán rá kellene bízni Benedictet Grangerre, de felesleges erre kötelezni, vagy akár csak megkérni, tapasztalatai szerint a diákok megtalálják a módját annak, hogy egymástól tanuljanak, ráadásul akkor úgy érzik, hogy ők döntöttek így és nem kötelező. Kathy is rá fog jönni arra, hogyan tanulhatna a felsős diákoktól, vagy csak egytől, és persze ott a bátyja is aki ugyan nem animágus de minden bizonnyal többet tud róla mint a húga. *-Kérje talán segítséget a testvérétől. *Inkább mint egy másik diáktól, Darius Benedict felelősségteljesebb mint bármelyik másik, nem rokon.*-Vannak olyan varázslatok melyeket pálca nélkül is el lehet végezni, vannak olyanok melyeket pálcával de szavak nélkül. Sokféle létezik, meg fogják tanulni mindet, de figyelembe kell venni a fokozatosság elvét is.
*Már csak az van hátra, hogy beleegyezzen Katherine tanításába és megbeszéljék mikor és hogyan látnak neki a tanulásnak. Hogy addig se unatkozzon kap feladatot is, ami tekintve a trjedelmét, már az első alkalommal megmutatja a diák kitartását. Minden egyes könyv feltesz egy újabb kérdést amire a válasz egy következő könyvben van, végtelen történet ez. *-Természetesen, hiszen épp az imént mondtam Ms. Benedict.Igazán nincs mit....igen, minden bizonnyal csodás.
*Abban reménykedik, látva Kathy lelkesedését, hogy a lány nem ugrik a nyakába. Szép dolog a tanítás és minden egyes diákját szereti, de nem kell túlzásba vinni. Arra vannak a szülők....jelen esetben az idősebb testvér és Darius Benedict a legmegfelelőbb választás, ezt a Minisztérium Árvaügyi és Elhelyezési főosztálya is be fogja látni. *-Rendben Ms. Benedict. Egy hét múlva várom, gondolom felesleges mondanom, hogy ne késsen.
*Mert úgy is már előbb ott fog toporogni az ajtaja előtt. A professzor kikíséri a lányt az ajtóig és igyekszik gyorsan be is csukni utána. Rengeteg dolga van még.*

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ " Babbling,bumbling band of babboons " ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-05-15, 11:08Egy csokornyi kérdés
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ígérgetni azért könnyen és bátran tudok, még ha én magam is tudom jól, hogy a betartás úgy nagyjából teljesen lehetetlen, de... miért ne próbáljam meg legalább? Esetleg nem direkt megyek elébe a bajnak, csak... na jó néha tényleg megteszem, mert túlságosan kíváncsi vagyok, de mégis ki lenne az, aki ezért haragudna rám? Persze a tanárok, de... ha nem tudnak róla, akkor nem gond, hiszen szeretek felfedezni és szeretek új dolgokat megismerni, mert az jó dolog és izgi!
- Oh szóval... még odébb van, de akkor türelmes leszek és kivárom. Addig majd sokat olvasok róla és lehet, hogy... nekem előbb sikerül! - jó nem azt mondom, hogy csak azért is gyakorolni fogok, amikor nem szabadna, de lehet hogy mégis. Végül is megkérhetem Kevint is, hogy segítsen nekem időnként és esetleg adjon pár hasznos tanácsot, amitől egy kicsit még ügyesebb lehetek, mert miért is ne? Ha megmutatja hogyan kell, vagy elmagyarázza ő hogyan kezdte, akkor máris beljebb vagyok. Persze nem fogom elárulni, hogy ő oroszlánná tud változni, mert abból biztosan csak baj lenne, főleg hogy azt mondta, hogy titok és én már majdnem Devannak is kikotyogtam véletlenül, pedig azt sem akartam. Nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mit mondok és kinek, nehogy baj legyen belőle. Amikor persze McGalagony újra beszélni kezd nagyon figyelek erre a nonverbális varázslat témára, hiszen érdekel és kíváncsi vagyok rá, hogy mi is az, főleg ha már tudnom is kellene. Devan biztosan tudná.
- Állati alakban is lehet varázsolni? Hű! Ezt nem is gondoltam volna! De akkor ahhoz nem kell pálca? És animágusként megmarad a ruhánk, vagy... minden ami nálunk volt, vagy ez hogyan működik? - azért még van, amire kíváncsi vagyok, mert nagyon kellemetlen, ha madárként elrepülök valahova messzire, aztán meg amikor leszállok, akkor nem lesz rajtam ruha, mert mindenem ott maradt, amikor átváltoztam. Vajon ezt ki lehet valahogy küszöbölni, vagy van rá valami értelmes megoldás? Nem lenne rossz! Kevin se veszítette el a ruháit, amikor megmutatta, hogyan megy ez, lehet hogy ezt is lehet gyakorolni és meg lehet oldani, ha az ember eléggé odakoncentrál, vagy valami.
- Szóval jöhetek máskor is? Köszönöm tanárnő! Ez... ez csodás! - na az nem lenne túlságosan közvetlen lehetséges, hogy még fel is pattannék, hogy megöleljem, vagy valami, de akkor aztán tuti biztos, hogy nagyon meglepődne, így inkább csak végül felállok és szolidan igyekszem mosolyogni, ahogyan a tanárnőre pillogok. - Köszönöm még egyszer én... sokat fogok összegyűjteni róluk ígérem és jövök egy hét múlva! - intek is egyet, ahogyan mosolyogva köszönök el tőle, aztán persze miután behúztam magam mögött az ajtót újra csak sietősre veszem a lépteimet, konkrétabban futok vissza a klubhelyiségbe, hogy minél előbb elmesélhessem a szobatársaimnak, hogy mire jutottam és persze Kevinnek is és őt is megkérjem, hogy majd segítsen nekem, persze amíg még ide jár. Az olyan rossz lesz, ha befejezi az iskolát... szomorú leszek, ha elmegy, meg a bátyám is, akkor egyedül maradok, de erre nem akarok most még gondolni, azért van még addig idő.

//Köszönöm szépen a játékot tancinéni, szuper volt! *-*//


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-05-13, 08:49


Kathy & McGalagony
[You must be registered and logged in to see this image.]


*Ms. Benedict ígérete nem hatja meg, tudja jól, hiába ígéri, hogy igyekezni fog elkerülni a bajt, a Roxfortban ilyesmi nem lehetséges, ha a baj el akar érni valakit, akkor eléri magától, még segítség sem kell hozzá. Mindazonáltal dicséretes, hogy legalább hajlandóság van benne ebben az irányban. A kérlelő szemek és az érdeklődés maximális mivolta azonban már tanári elhivatottságát támadja, emlékszik még arra amikor ő maga volt diák, a tanulni vágyás, az ismeretek utáni kiapadhatatlan vágya őt is sok mindenre sarkallta. Talán a lány számára észre sem vehető, de máris megkezdte a tanórákon kívüli oktatást azzal, hogy nem küldte el, hanem türelmesen elkezdett magyarázni. Többek között ezért is kedvelik a professzort szigorúsága ellenére is, mert minden diák kérdésére választ ad, legyen az hétköznapi vagy épp fontos, esetleg tiltott dologról szóló. Ám mindez sajnos nem elég ahhoz, hogy Katherine belátható időn belül megtanulja azt amit szeretne és itt lép közbe a türelem és fegyelem, a kitartás mellett. *
-Attól tartok Ms. Benedict a gyakorlatra felsőbb osztályban kerülhet sor és természetesen csak akkor ha már patrónust tud idézni. Kivételes alkalmakkor sikerülhet anélkül is de én nem láttam olyan feljegyzést ami erről szólt volna.
*Semmi sem lehetetlen és nem csak a Roxfortban hanem bárhol máshol történhet váratlan esemény, alakulhat ki különleges képesség, a varázsvilágban sok mindenre lehet magyarázatot találni, de annál több dologra nem. Az oktatás mindig kérdésekkel kezdődik, felmérve a diák jelenlegi tudását és aszerint irányítva a továbblépést. McGalagony professzor e szerint jár most el, ám a tanítás nem mostanában fog elkezdődni. Apró szemüvege felett néz Katherine-re a válaszra várva és persze nem lő mellé. Honnan is tudhatná egy mugli származású boszorkány, hogy mi az a nonverbális varázslás.* -Nos, gondoltam, hogy nem tudja, nem meglepő Ms. Benedict. A nonverbális varázslás lényege benne van a nevében. Verbális, annyit tesz szóbeli, míg a non előtag fosztóképzőként jelenik meg, vagyis szavak nélküli varázslás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a varázsló vagy boszorkány a pálcájával szavak, kimondott varázsige nélkül is képes varázsolni, elég csak gondolnia rá. Az animágusnak ez azért fontos mert valahogy vissza is kell változnia emberré, másrészt bizonyos tekintetben állatalakban is képes varázsolni, birtokában van emberi személyiségének és képességeinek, ám mint tudjuk az állatok sajnálatos módon nem beszélnek, így a nonverbális varázslásnak nagy jelentősége van.
*Feltételezhetően ez elég lesz a mai napra, de, hogy ne legyen hiányérzete a kis diáknak feladatot is kap majd.* -Amennyiben másra most nem kíváncsi, bár….úgy hiszem ez önnél nem áll fenn, akkor mára végeztünk is Ms. Benedict. Egy hét múlva várom itt a szobámban, addig gyűjtsön össze a nonverbális varázslatokról anyagot a könyvtárban. Kérjen segítséget Ms. Harpertől.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ " Babbling,bumbling band of babboons " ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-05-09, 21:26Egy csokornyi kérdés
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vajon az is bajba kerülésnek számít, ha a baj nem derül ki? Ezt a kérdést azért nem teszem fel hangosan, mert ha ezt nézzük akkor nekem már sikerült párszor bajba kerülnöm, vagy majdnem bajba kerülnöm. Ott volt az eset Hollinnal, amikor akkor mentem az udvarra mikor órám lett volna, de végül nem köpött be, vagy a bátyámmal a Tiltott Rengetegben, netán az alagsorban szintén Hollinnal, amikor eltévedtem. De szerencsére mindet sikerült úgy megúszni, hogy végül nem lett belőle baj és nem tudta meg senki, tehát technikailag még nem kerültem komolyabban bajba, mivel nem tud róla senki sem, aki bajként értelmezné.
- Igaza van tanárnő, de azért majd igyekezni fogok. - ezt végül is megígérhetem, ez nem olyasmi, mint az, hogy biztosan nem kerülök bajba. Óvatos leszek valamelyest és majd megtanulok megfontoltnak is lenni... valamelyik csak sikerül, vagy netán idővel akár mindkettő is, az lenne ám az igazi!
- De attól még az elméletet ismerhetem, csak... a miheztartás végett és mert érdekel is. - egészen kérlelő az arckifejezésem. Hát na azért jó lenne, ha legalább valamennyit tudnék erről az egészről, mert tényleg nagyon érdekel. Vajon mi lesz majd a patrónusom? Gondolom ezt így előre nem lehet kitalálni, pedig milyen jó lenne! Még sem kérdezek rá, hogy erre esetleg van-e valamiféle varázslat, vagy nem is tudom micsoda, amivel ki lehet deríteni. Lehetséges, hogy a tanárnő nem értékelné és én már azért is nagyon hálás vagyok neki, hogy ilyen türelmes velem, nem feszíthetem túl a húrt.
- De akkor cél nélkül is meg lehet tanulni? Akkor úgy nekem is menne? Persze csak akkor, ha már megtanultam az elméletet. Az hányadikban lesz? - tovább csicsergek és jönnek még kérdések is, hiszen jó lenne tudni legalább, hogy mikor kerülök ennek az egésznek mondjuk a közelébe, ha nem is derül ki azonnal, de nem lenne rossz legalább, ha sejtéseim lennének róla, hogy kb. mikor. Úgy talán több türelmet tudnék magamra erőltetni. A tanárnő kérdésére viszont már kissé bizonytalanul rázom meg a fejemet és azért sejtem, hogy nem lesz valami jó hír, ha nem tudom, hogy mi az a nonverbális varázslat, pedig... én tényleg szeretném, ha ez az egész működne nálam, mert jó lenne állat alakba kerülni majd egyszer, de muglik között születtem és olyan sok mindent nem tudok még, ami másoknak sokkal inkább egyértelmű lehet.
- Nem hallottam még róla tanárnő, szerintem még nem tanultunk ilyesmit, micsoda az a nonverbális varázslat? - hú azért nagyon oda kell koncentrálnom,hogy sikerüljön az új szót egyáltalán kiejteni, kész csoda, hogy nem bicsaklik meg tőle végül a nyelvem. Őszintén szólva nem sokon múlik.[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-05-07, 19:51


Kathy & McGalagony
[You must be registered and logged in to see this image.]


-Ne ígérjen olyasmit Ms. Benedict amit nem tud betartani. Tapasztalataim szerint a Roxfortban minden diák bajba kerül legalább egyszer.
*Komolyan néz a lányra, nem fenyegetésnek szánta a szavait, csupán a hosszú évek alatt átélteket fogalmazta meg egyetlen mondatban. Tény és való, még a legvisszafogottabb diák is belekerül valamibe, még ha önhibáján kívül is. Ms. Benedict sem lesz kivétel. Amilyen kis cserfes és amekkora bolhazsákot cipel a talárja alatt, nem kétséges, hogy egynél többször fordul majd elő. A kérdés az, mennyire lesz rá felkészülve, remélhetőleg a bátyja nevelése és tanácsai segítenek majd neki, annak ellenére, hogy Mardekáros és minden bizonnyal a Roxforton kívül akadnak sötét ügyei – mert miért ne – a húgával meglepően gondoskodó. Minerva McGalagony nyomon kíséri a házába beosztott diákok életét, kiváltképp az elsősökét, hiszen ők még akkor is rácsodálkoznak a világra ha történetesen varázslócsaládba születtek. Katherine Benedict azonban még mugli származásán túl is különös bánásmódot igényel a családjában történtek miatt. nem véletlen, hogy annak idején Perselust bízta meg azzal, hogy menjen el érte. Számított arra, hogy nem egyetlen kérdése lesz a lánynak, de erős a gyanúja, hogy egyre mélyebben kerülnek bele ebbe az animágia témába, pedig a lány még túl fiatal hozzá.*
-Még patrónust sem tud idézni Ms. Benedict, kár ennyire előreszaladni. Az tény, hogy igencsak köze van a jellemhez, hiszen ha az animágus átváltozik állatalakba, akkor maximálisan együtt kel élnie, éreznie azzal az állattal amivé alakul. A jellemhez mindenképpen köze van.
*Ahogy a patrónusra, úgy az átváltozott állatalakra sincs teljes mértékű magyarázat és ez természetes, hiszen ez mágia. Ám ha a kislány annyira szeretne repülni, a vágy valószínűleg mélyen beleivódik a lelkébe és iránymutató lehet. A történet elmeséléséhez már visszaül a kanapéra, érzése szerint még ezzel sem tudja további kérdések elejét venni, de biztató a tény, hogy Katherine arra kíváncsi ő mit mond és nem arra amit a többi diáktól hall. Legalább szorult bele valamennyi felelősség. A kislány kérdése az ő animágiájára váratlanul éri, meglehetősen személyes és túlontúl kíváncsi, bár nagy titkot nem rejt a válasz. Az emlékek azonban nem maradnak a helyükön, egy részük felmerül a múlt sötét verméből. Akkoriban még minden olyan szép volt, jól alakult a sorsa annak ellenére, hogy meglehetősen háborús volt a légkör otthon. A Roxfort nem egy diáknak nyújtott biztos otthont és szabadságot, Minerva McGalagony sem volt kivétel. Apja mindig is őszinte ember volt és majd` meghasonlott attól a ténytől, hogy a családjában titkokat kell őrizni, hazudni olykor és ez természetesen megmérgezte a levegőt. Nem véletlen, hogy a Roxfortba kerülésekor hatalmas erővel szabadult ki belőle a tudásvágy, a tanulni akarás és szinte mindent elért amit csak egy diák elérhet az iskola falai között. Az animágia adta magát, nem különben mert Albus Dumbledore igen inspiráló tanár volt. Ő volt a példaképe és talán némi bizonyításvágy is oka volt annak, hogy elsajátította ez a képességet.*
-Nos, talán akkoriban amikor megtanultam nem igazán volt. Túl régen történt Ms. Benedict, manapság nagyon is van célja és előnye. Becsületes, őszinte és inspiráló tanárom volt, akitől öröm volt tanulni. Ha ennyire érdekli az animágia, foglalkozhatunk vele, noha majd az órákon is szó esik róla, mint elméleti tananyag. Előbb természetesen azt kell megtanulnia, ugyanis az animágia meglehetősen bonyolult és veszélyes varázslat, pálcahasználat nélkül kell végrehajtani, hiszen állatalakban nincs lehetőség arra, hogy használjuk a pálcánkat. Az animágia elmélete után a nonverbális varázslás az első amit meg kell tanulni, tudja mit jelent az Ms. Benedict?
*Most kiderül mennyire képes figyelni. Annyira szétszórt és ezért figyelmetlen, ami nem baj ebben a korban de csak akkor ha nincsenek túlzott életcéljai. Több minden jár a fejében mint kellene, a részletekre pedig nem figyel. *

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ " Babbling,bumbling band of babboons " ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-05-01, 16:46Egy csokornyi kérdés
[You must be registered and logged in to see this image.]
Azt azért éreztem már előre, hogy nem lesz majd könnyű menet a tanárnőt meggyőzni arról, hogy segítsen nekem, mert elsős vagyok és biztosan az is számít, hogy mugli származású, de... nem, nem vagyok én előítéletes, de azoknak tuti, hogy könnyebb dolguk van, akik eleve jól ismerik a mágiát. Én sajnos nem ilyen vagyok, nem ismerem jól a mágiát még most sem és sajnos tény, hogy nem vagyok valami türelmes alkat, de ez a koromból is adódik... Na jó, fogjuk rá. Devannak biztosan sokkal jobban menne ez az egész és könnyebben és előbb lehet majd animágus, mert ő is olyan nyugodt és türelmes fajta. Lehet, hogy meg kellene tanulnom tőle hogyan kell ezt csinálni.
- Igen tanárnő tudom és én nem is kerülök bajba, becs' szó! - na jó, azért a hátam mögött az ujjaimat csuriba teszem, csak úgy biztos, ami tuti. nem azt mondom, hogy szándékosan bajba akarok kerülni folyton, de hát azért néha-néha ilyesmi is előfordulhat és nem akarom azért magamat teljesen elvágni a kalandoktól, mert megfogadtam, hogy ezt teszem. Az olyan buta dolog lenne, mert szeretek kíváncsi lenni és új dolgokat felfedezni, mert az egyszerűen jó és kész.
- És ha... elég érett leszek rá és a tanárnő úgy gondolja, hogy már lehetséges, akkor tanítana nekem animágiát? Türelmes leszek majd... ígérem! - végül is mégis csak ő a házvezetőm, szóval kitől mástól kérhetnék segítséget nem igaz? Amúgy is ő az átváltoztatástan tanár, de ha azt mondja máshoz forduljak hát én azt is megértem, csak jó lenne tudni, hogy ki az, akit ilyesmivel be lehet támadni majd, ha... vagyis amikor türelmesebb leszek.
- Tehát az, mint a patrónus és ez mindenkinél így van? De lehet rá tippelni a jellemből, vagy... nem is tudom valahogy befolyásolni, vagy azt nem? Olyan jó lenne repülni! - tudom-tudom nem az a cél, hogy az legyen, amit szeretnél, mint a repülés, hanem valami magasztosabb cél, bár azt még nem tudom, hogy mi lehetne, de... majd hátha kialakul ez is idővel. Csak várnom kell és én mindig is nagyon nem szerettem várni, de most úgy fest, hogy kénytelen leszek. Persze, amikor jön a történet akkor csak még jobban odafigyelek és kivételesen feszült csendben maradok, mert a tanárnő komoly szavaiból nagyon jól látszik, hogy itt valami tényleg fontos következik majd és hát érdekes is a történet. Vajon... igaz is és Roxfortos diákokról szól? Ki kellene derítenem, hogy kikről!
- Azt hiszem értem tanárnő, szóval valami igazi cél kell, akkor... majd azt is kitalálom. Egyébként a tanárnő miért lett animágus? Mert ugye az, láttam az órán és mások is mondták. Annak is van valami komoly célja? - talán túlságosan nyílt és közvetlen a kérdés, de azt mondta kérdezzek, ha valami még érdekel és én kérdezek is. A legrosszabb esetben maximum azt mondja, hogy nem válaszol és ilyesmin ne is gondoljak, mert ez az ő dolga és nem akarja az én orromra kötni. Végül is ezt is meg fogom érteni, de ettől még kíváncsi vagyok és ezt nehéz csak úgy semmissé tenni. Mi lehet vajon az oka, hogy valaki macska legyen? És ő mikor lett? Lehet, hogy így akarja megfigyelni titokban a szabályszegő diákokat és azért csinálja? Nem, azért nem hiszem, hogy McGalagony ilyen lenne.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-04-29, 23:38


Kathy & McGalagony
[You must be registered and logged in to see this image.]


*Minden elsős kíváncsi, a lányok általában jobban mint a fiúk, és többet is tesznek azért, hogy kíváncsiságuk tárgyára fény derüljön. Egy griffendéles pedig még ennél is többet képes. Utánamegy a dolgoknak akkor is ha azt teszem azt egy tanár megtiltja. Kathy minden bizonnyal megtalálná a módját, hogy találkozzon valamelyik diákkal akit ezen átkok egyike sújt, csak gondolkodnia kell egy kicsit, összefüggéseket keresni és meglesz a megoldás. Persze McGalagony professzor nem biztatja erre, sőt, inkább kompromisszumot ajánl mert biztos abban, hogy egyik vérfarkas vagy vámpír diák nem fog kötélnek állni. Épp elég bajuk van egy kíváncsi, tócsányira kerekedett szemű lány nélkül is. *
-A kíváncsiság gyakran bajba sodor. Ezt jegyezze meg Ms. Benedict.
*Azt értékeli, hogy nem indult magányos útra és nem nyomozott utánuk, vagy nem kérte meg a bátyját, hogy segítsen, bár az is lehet, hogy megtette de a mardekáros fiatalemberben van annyi felelősség, hogy nemet mondjon. Nem hiába kérvényezte a Minisztériumnál, hogy a húga gyámja lehessen, valószínűleg engedélyezni is fogják. Persze a bürokrácia még a varázsvilágban is pont olyan szövevényes és kelletlen mint a muglik között. A védekezésre bólint, persze, hogy nem járt ilyesmi a fejében, szép is lett volna ha egy griffendéles diák aljas és olcsó trükkökkel machinálna. Az animágia azonban nem olyan titkos és kivitelezhetetlen, mint barátkozni egy vérfarkassal, ebben még segíthet is neki, természetesen csak ha már megérett rá. Ha eddig nem sikerült magától csak úgy, akkor tanulnia kell, kitartó, szorgalmas munkával, ahogy neki, bár ő már felnőtt fejjel látott neki. *
-Ahogy mondtam Ms. Benedict. Türelem és fegyelem és természetesen gyakorlás, de csak is felügyelet mellett amíg nem megy tökéletesen. Az elhatározás kevés, kitartás kell, végtelen kitartás a kezdeti kudarcok ellenére.
*Sokan feladják, mert elkeserednek amikor nem sikerül, vagy elveszítik a lelkesedésüket, hiszen az animágia megtanulása és biztonságos alkalmazása hosszadalmas. *
-Az animágus csak egy állat alakját képes felvenni, mindig ugyan azét, hogy melyik ez, azt a lélek mondja meg, esélyes, hogy a patrónusa is ugyanaz, hiszen patrónust egy szép emlék felidézésével lehet varázsolni. Hogy melyik sikerül előbb az természetesen a varázslótól vagy boszorkánytól függ. A patrónus bűbáj egyébként is felsős tananyag, attól tartok Ms. Benedict, hogy sokat kell várnia az animágia megtanulásával.
*Túl sokat kérdez de ez nem baj, hiszen a diákból így lesz értékes felnőtt és boszorkány, ha kérdez és nem kezd el önállóan cselekedni minden útmutatás nélkül. McGalagony professzor pedig soha nem zavar el diákot ha kíváncsi, legfeljebb másfelé tereli a figyelmét és az érdeklődését ha kíváncsiságának tárgya nem éppen megfelelő. Jelen esetben már áttértek a vámpírok és vérfarkasok létéről a kevésbé veszélyes animágiára. Erről szívesen beszél, mert ő maga is birtokosa a tudásnak és ezt jó barátjának, Albusnak köszönheti. Valószínűleg hosszú beszélgetés lesz ezért a tnaárnő visszaül a kanapéra, kezeit az ölébe ejti és komolyan tekint a kislányra.*
-Nos minden egyénnek saját céljai vannak Ms. Benedict, ez a személyiségéből fakad, hogy mihez szeretne kezdeni ezzel a tudással, mire használja fel és hogyan. Nos, elmesélnék egy történetet, hogy jobban megértse. Tanult itt a Roxfortban egykor négy olyan fiú, akik jó barátok voltak. Az egyikük sajnálatos módon vérfarkas lett, tudjuk róluk, hogy átváltozáskor elveszítik emberi személyiségüket és csupán a vadállati ösztönök maradnak. Az ilyen varázslók nem ismerik fel barátjukat, akár meg is támadhatják őt, széttéphetik és még csak nem is emlékeznek arra mit tettek. A felismerés pedig fájdalmas. A négy fi barátsága azonban nem szűnt meg, sőt erősebb lett. Kitartó munkával elsajátították az animágia varázslását, hogy így biztonságban legyenek amikor a barátjuk teliholdkor vérfarkassá változik. Persze nem kétlem, hogy ebben az elhatározásban volt egy nagy adag kalandvágy és a szórakozás ígérete is, de alapjában véve a barátjuk volt az elsődleges cél. Tehát Ms. Benedict az animágiának nem az a célja, hogy csak úgy repkedjünk az égen mert megtehetjük vagy besurranjunk olyan helyekre ahova emberi alakban nem tudunk. Valamilyen jónak kell lennie a céljának, értelmesnek, hasznosnak. Remélem segítettem. Van még kérdése?

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ " Babbling,bumbling band of babboons " ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-04-26, 15:22Egy csokornyi kérdés
[You must be registered and logged in to see this image.]
Persze teljesen logikus, amit a tanárnő mond, nem mindenkinek olyan izgi a vérfarkas, vagy a vámpír téma, de hát én pár hónapja még csak könyvekben olvastam ilyesmikről, most pedig az egész valóságossá vált. Már egy részt is hihetetlen volt, mint a sellők és az egész varázslás dolog, de azóta csak még többet tudtam meg, még több olyasmit, ami csak egyre jobban piszkálja a fantáziámat. Tényleg jó lenne találkozni mondjuk egy vérfarkassal, vagy vámpírral, hiszen ha itt vannak, akkor tuti, hogy nem veszélyesek, különben nem engednék őket a tanárok az iskolába.
- Hát ő... persze tanárnő, én is értem, csak kíváncsi vagyok. - persze visszaveszek azért a határtalan lelkesedésemből, de ettől még persze a kíváncsiságom nem csökken, de igaza van a tanárnőnek, nekik ez nem jó, de én még soha nem láttam vérfarkast és vámpírt sem. Persze nem átváltozott alakjában nézném meg őket és azt is tudom, hogy ez nem valami olyasmi, mint ha állatkertbe mennék kiállítási állatokat nézni. - Nem dehogy, olyat sose tennék! Csak kíváncsi vagyok, köszönöm tanárnő! - próbálok nem felpattanni és túlpörögni a dolgot, bár az tény, hogy most nagyon nehezemre esik. Lehet, hogy nem lesz belőle semmi, természetesen benne van a pakliban, hogy nem akar velem beszélni senki sem azok közül, akik olyanok, de így legalább meg van rá az esély.
- Értem tanárnő, de idővel meg lehet bennem is az ehhez való affinitás? Persze nem most, de ha gyakorlok és odafigyelek és nagyon akarom? - persze teljes mértékben megértem azt, hogy nem vagyok még ehhez eléggé türelmes és nem figyelek oda eléggé, de majd megpróbálok jobban odafigyelni és összeszedni magamat. Szeretnék én is olyat, mint Kevin, még ha nem is pont ugyanolyat, mert én nem oroszlán akarok lenni, de... olyan jó lenne! - És ha esetleg lenne esélyem rá, akkor bármi lehetnék, ami csak akarok? Mármint lehetnék akár madár is? - a csillogó szem azért nem marad el, már ha azt mondja, hogy talán idővel van rá esélyem. Nekem a talán is elég, az is több, mint a semmi, vagy mint a nem. Persze benne van a pakliban, hogy nem leszek rá alkalmas, mert túlságosan lelkes vagyok folyton mindenben, de... azért hátha.
- És mi az oka és célja? Segít nekem megérteni tanárnő? Kérem! - nagy bocsi szemeket meresztek azért rá, hátha az is hatásos. Persze talán még a jellemem nem elég kiforrott hozzá, talán még nem tudom, hogy pontosan milyennek is kellene lennem és mennyire nyugodtnak, de... azért én tényleg nagyon fogok majd igyekezni, mert nagyon szeretnék madár lenni, repülni a felhők között és... és minden. Olyan jó lenne!


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-04-23, 21:11


Kathy & McGalagony
[You must be registered and logged in to see this image.]


*Cseppet sem meglepő egy Griffendélestől, hogy nem fél a vérfarkasoktól és a vámpíroktól, többen már találkoztak is néhányukkal és McGalagony ismeretségi, ha nem baráti körében is van. Remus Lupin például, már gyereknek is ismerte, sajnálatos módon került a vérfarkasok közé, de az átok nem sújtotta a porba, felállt és éppen Perselus segítségével sikerült felülkerekednie. Persze nem múlik el, csak enyhíthető. Ezért kérte meg az első ilyen diák érkezésekor Piton professzort, hogy gondoskodjon a gyerekek biztonságáról és, hogy a szerencsétlenül járt diákok minél könnyebben viseljék el a telihold idejét. Nem móka és kacagás, épp ezért szigorúan néz a lányra, hogy jobban érezze a helyzet komolyságát. *
-Azoknak a diákoknak akik ettől az átoktól szenvednek egyáltalán nem izgalmas Ms. Benedict . És nem, nem kérdezheti meg , nem véletlenül tartottuk titokban, természetesen ezért tud róla az egész iskola. Jó szokás szerint. *Ahogy az már lenni szokott ami titok, arról mindenki előbb vagy utóbb tudomást szerez. A professzor nagyot sóhajt, úgy tűnik a lány nem tágít és majd` kiugrik a bőréből, hogy minél többet megtudjon.* -Annyit tehetek, hogy megkérem egyiküket, ha érez magában elég elszántságot önhöz, keresse fel. Természetesen csak akkor ha valóban érdeklődés, segíteni akarás a célja és nem valamilyen aljas szándék, netán gúnyolódás.
*Hallott már ilyenről, bár nem a Griffendélesekre jellemző, a Mardekár diákjai kapnának az alkalmon, hogy valamely módon bántsák az illetőt. Katherine persze nem gonosz jellem, egyáltalán, a süveg nem tévedhet. *
-Nem mindenkiben van meg az a fajta mágikus affinitás. Néhányan hosszú évekig tanulják a módját és van olyan is akinek csak úgy sikerül. Feltételezem, hogy többen vannak olyanok akiket a Minisztérium nem jegyzett be, mint azok akikről tudunk. A tanuláshoz Ms. Benedict fegyelem kell és türelem, ami egy elsős diákban a legnagyobb jóindulattal sincs meg, és már megbocsásson, hogy ezt mondom önre, de ön is közéjük tartozik. Ez természetes, idővel alakul ki a hozzávaló jellem.
*Nem megbántani akarja, csak tényként közli. Katherine most is úgy ül ott a kanapén mint akinek méheket tettek az egyenruhája alá. Az indoklás láthatóan nem nyeri el a tanárnő tetszését, szigorúan néz a lányra, pont úgy mint amikor a vérfarkasokról beszélt. *
-Az animágia nem egy délutáni teazsúr Ms. Benedict ahol eldicsekednek néhány új varázslattal vagy csinos ruhával. Oka van és célja és ha mindezzel már tisztában van, akkor újra elgondolkodhat azon, hogy szeretné vagy sem. Addig koncentráljon a jelen tanulmányaira.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ " Babbling,bumbling band of babboons " ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-04-21, 19:30Egy csokornyi kérdés
[You must be registered and logged in to see this image.]
Izgatott vagyok azért is toporgok ide-oda és nem sikerül rászánnom magamat, hogy helyet foglaljak, mert nem tudom hová kellene leülnöm. Van itt kanapé, fotel és még szék is, és nem szeretnék tiszteletlen lenni. Még sosem voltam a házvezetőm szobájában, szóval... inkább megvárom, amíg int a kanapé felé, hogy leülhetek. Akkor szépen helyet is foglalok és várom lelkesen, hogy mi lesz a válasza. Sok kérdésem van és lehet, hogy lesz majd még több is, ha nincs szerencséje, úgyhogy remélhetőleg fel van készülve és nem fáradt le nagyon ma, mert akkor nem fogja bírni majd az özönt, ami kérdések formájában érkezni fog.
- Oh hát én nem félek tőlük tanárnő, csak hát... olyan izgalmas! Tudja mégis csak vámpírokról és vérfarkasokról van szó és ez annyira... izgi! Gondolom nem kérdezhetem meg, hogy ki az, hogy mondjuk beszélhessek valamelyikükkel igaz? - persze ha itt vannak, akkor nem gondolnám, hogy veszélyesek. Ennyire azért bízom az iskolában és az itteni tanárokban, hogy ilyesminek nem tennének ki minket, de ettől még izgi az egész. Oké persze ugyanúgy néznek ki, mint mi, de olyan érdekes lenne megkérdezni őket, hogy milyen lehet vámpírnak lenni, vagy vérfarkasnak. Akármit is mond Devan én nem akarok az lenni, csak szimplán kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet. De a kérdés ellenére nem hiszem, hogy McGalagony majd listát ad nekem, hogy kit faggathatok ki arról milyen vérfarkasnak, vagy vámpírnak lenni. Ettől még persze megpróbálom, de nem hiszek benne. Amikor viszont kiderül, hogy még jó soká tanulhatok olyan izgalmas dolgokat, mint az animágia azért kicsit lebiggyed a szám. Kevin is ezt mondta, de azért... valahol reménykedtem, hogy rosszul tudja.
- Tehát nem tanulhatja meg bárki? Az kár, de remélem, hogy én igen! És mi kell hozzá, és mikor lehet elkezdeni megtanulni? - a kérdések nem fogynak és még jó eséllyel nem is fognak egy ideig. Oké, én még nem tartok ott ezt persze értem, de vajon mikor fogok ott tartani? A kíváncsiságom nem csökken és persze hiszek abban, hogy menni fog majd nekem, amikor oda jutok. Remélem azért nem sok év múlva, hiszen Kevin már egyetemista, de lehet hogy régebben kezdte a tanulást. - Tudja tanárnő egyszerűen csak érdekel. Hallottam róla és kíváncsi vagyok, mert olyan jó lenne! - hát igen azt még se mondhatom, hogy Kevin miatt, hiszen azt mondta, hogy titok az, hogy oroszlánná tud változni. Én pedig nem akarom leleplezni. Egész jó vagyok mostanában titok tartásban és nem akarok egyelőre elbukni benne.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Minerva McGalagony
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 82
ϟ Hozzászólások száma : 112

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-04-17, 12:15


Kathy & McGalagony
[You must be registered and logged in to see this image.]


*Némi érdeklődéssel nézi a kis diákot amint hápog, miközben ő megbeszéli magával fennhangon a saját felvetését. Nem igazán érdekli, hogy Katherine mit akart mondani, persze feltételezi az arcvonásaiból, és a sűrű pislogásból, hogy épp kimentené magát és persze joggal, de erre nem ad lehetőséget. Ezzel időt is spórolt maguknak, s mivel mindig szívesen látja a diákokat ha érdeklődnek és kérdeznek, beinti magával a kislányt a feltárult ajtón, ami utánuk szinte rögtön be is csukódik anélkül, hogy a tanárnő hozzányúlt volna. Odabent minden a professzor személyiségét tükrözi, kedvenc színének a zöldnek leginkább a sötétebb változata megtalálható mindenütt, legnagyobb bánata, hogy a zöld a Mardekárosok színe de hát mit lehet tenni. Amint lepakol és a lány felé fordul a kanapé felé int, ne toporogjon már az a diák a szoba közepén, majd ő maga is leül a kis asztal másik oldalán, Katherine-nel szemben. Egészen más, szinte már közvetlen a kapcsolat így, hogy nem egy robosztus íróasztal mögül látható, mert az némely diákban félelmet kelt annak ellenére, hogy McGalagony professzor egyáltalán nem félelmetes. Persze szigorú és a diákok tartanak is tőle, de mégis a legtöbb kedveli, mert igazságos és segítőkész. Talán pont a szigorúsága vagy a fürkésző szemei azok melyek még mindig némi zavart keltenek Katherine-ben, aki másokkal ellentétben nem lassan és akadozva adja elő jövetele célját hanem hadarva, szinte levegővétel nélkül. A professzor épp csak követni tudja. Miután beáll a csend, a professzor úgy véli nincs több mondanivalója a lánynak, ám amit eddig kérdezett és amiről érdeklődött, felettébb komoly. Nem az animágia hanem a vérfarkasok és a vámpírok miatt. Ezzel kapcsolatosan merőben ellenkező a véleményük Piton professzorral, ám úgy tűnik még sem voltak eléggé körültekintőek. Feláll és leveszi a szemüvegét majd sétálni kezd, elkerüli a fotelt amin eddig helyet foglalt és ott marad mögötte, közben magyaráz ahogy az osztályteremben szokott.*
-Nos Ms. Benedict, úgy gondolom joga van tudni hogy ha már hallotta a pletykákat, ám meg kell mondjam, hogy nem véletlenül titkoltuk el a jelenlétüket. Csak is az iskola és a többi diák nyugalma érdekében, és persze azon diákok érdekében akik ezzel az átokkal kell, hogy éljenek. Valóban vannak vérfarkasok és vámpírok a diákok között, de Dumbledore professzor és a tanárok gondoskodnak arról, hogy a többi diák maximális biztonságban legyen. Nyugodjon meg Ms. Benedict ezek a diákok nem jelentenek önre veszélyt.
*Tart némi szünetet, hogy a lány megeméssze a hallottakat és tudatosuljon benne, hogy a szavai azt is közvetítik, hogy mindazt amit most hallott, nem szabad tovább adnia. *-Ami pedig az animágiát illeti, elég hosszú tanulási folyamat és sok minden kell ahhoz, hogy valaki csak belekezdjen a tanulásába és ön még nem tart ott, ha ugyan meg van önben a képesség az elsajátítására. Megkérdezhetem miért érdekli mindez?
*Valószínűleg kissé lelombozza Katherine-t azzal amit mondott, de az az igazság, hogy az animágia nem olyan bűbáj amit órán akár pár perc alatt meg lehet tanulni. Nem elég hozzá egy varázsige és egy pálca. Egészen más varázslat ez.*
[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ " Babbling,bumbling band of babboons " ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Katherine Benedict
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 13
ϟ Hozzászólások száma : 152

TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet) 2016-04-15, 21:14Egy csokornyi kérdés
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nem azt mondom, hogy mérhetetlenül csalódott vagyok, amikor végül senki sem szól nekem odabentről, hogy bemehetek, de tény és való, hogy az arcomon látszik, hogy talán kútba esett a terv és hiba volt nem az óra végén zaklatni a kérdéseimmel a tanárnőt. Minő rémes helyzet! Mégis úgy döntök, hogy várok legalább pár percet, hátha esetleg betoppan, csak feltartják, vagy valami hasonló. Ha nem valamilyen ügyben valahová pont el kellett mennie, akkor biztosan hamarosan megjelenik majd itt, legalábbis nagyon remélem, hogy így lesz, addig pedig kibírom és türelmesen várok. Ha már ide jöttem, akkor nem tágítok, túlságosan szeretném tudni, hogy hogyan válhatok én is olyan ügyes varázshasználóvá, mint Kevin. Jó persze ő is mondta, hogy vannak dolgok, amikben nem annyira profi, főleg olyasmikben, amiket annyira nem szeret csinálni, de én se akarok mindenben jó lenni, csak az izgalmas dolgokban.
És végre felcsendül a tanárnő hangja a folyosón, én pedig lelkesen perdülök meg, hogy meg is lássam, na nem mintha eddig az ajtót szuggeráltam volna, de a várakozás unalmát az egyik festmény nézegetésével próbáltam legyűrni. Persze a felvetés hallatán nyitom a számat, hogy azonnal megerősítsem a házvezetőmet, hogy semmi rosszat nem csináltam, nem a miatt vagyok itt, de végül ő maga is levonja a magfelelő következtetéseket a nélkül is, hogy én mondanék valamit, így aztán csak becsukom a kinyitott számat, a védekezés pedig odabent marad, mert végül nincs rá szükség szerencsére.
- Köszönöm tanárnő! - belépkedek a szobába és behajtom magam mögött az ajtót, ha csak nem ő akarja mindenképpen megtenni. Nem ülök le, amíg nem kínál hellyel, ácsorgok, kicsit talán feszengve, mert mégis csak tanárról van szó, felnőttről, sőt a házvezetőmről, akiről mindenki azt mondja, hogy kedves és jóindulatú alapvetően, de azért mind tudjuk róla, hogy e mellett viszont felettébb szigorú is tud lenni.
- Köszönöm, hogy időt szán rám, én csak kérdezni szeretnék párat, pár dologról, mert érdekelne. Tudja olyasmik, mint aaaaz animágia és, hogy vannak-e a kastélyban vérfarkasok, meg vámpírok! Azt hallottam az egyik évfolyamtársamtól, hogy vannak és óvatosnak kell lenni és én is szeretnék animágus lenni és azt mikor lehet megtanulni? Ugye nem csak sok-sok év múlva? - levegőt azért veszek, bár csak elvétve, leginkább hadarok, főleg a kezdeti akadozás után csak úgy özönlenek a szavak kifelé a számon. Na igen izgultam, de ha már belekezdek, akkor onnantól nincs megállás. Tanulni akarok, és tudni egy csomó mindent és ezt csak úgy lehet elérni, ha az ember sokat kérdez, kérdezni pedig szeretek. Mások nem annyira szeretik, ha túl sok kérdésem van, de... ez végülis már az ő bajuk, nem az enyém.


[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this image.]
A Series of Unfortunate Events

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGalagony szobája (I. emelet)

Vissza az elejére Go down

Minerva McGalagony szobája (I. emelet)

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Similar topics

+

Similar topics

-
» Greg hálószobája
» Négy emelet boldogság
» Stefan szobája
» Szülőszobák
» Pihenőszoba

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Emeletek (1-7.)-