Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 13:55
Megan Smith

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 13:20
Tim Roberts
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Gina Accipiter
 
Kieran O'Byrne
 
Megan Smith
 
Christopher Graves
 
Adam Jericho
 
Dane Seoras
 
Nox Djarum
 
Shanna Griffin
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39886 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Graves Matlock, a vadőr háza

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
SzerzőÜzenet
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2018-02-25, 17:46

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


A milleniumi káosz után


Mintha egy örökkévalóság telt volna el, mióta otthon jártam. Otthon? Franc se tudja. Ahogy benyitok az ajtón, nem fog el a hazaérés jóleső melegsége, ez már csak egy ház egy erdő szélén. Becsukom magam mögött az ajtót, és csak nézem pár pillantaig a lepukkant berendezést és az itt-ott heverő cuccaimat. Mintha nem is az enyém lenne. Megrázom a fejem, de erőt veszek magamon és nekilátok pakolni. Szinte örülök, hogy végre leléphetek innen, az ide kötő emlékek - akár az álom-lófasz-szörny, akár Gia halála, akár a kóborló diákokra való rátalálás a Rengeteg mélyén - finoman fogalmazva sem tartoznak a legjobbak közé, és egyébként is... igen hülye megbízatás volt ez, egy igazi elcseszett ötlet.
Meglepően gyorsan sikerül összepakolnom a szir-szarjaimat, és még meglepőbb hogy az egész belefér két bőröndbe, de aztán persze rádöbbenek hogy ezek még csak a ruháim, a technika és a mugli cuccaim még kint várnak a nappaliban. Elvigyorodok, de aztán folytatom a rámolást, dobozokba és ládákba pakolva a házban mindent, ami csak hozzám tartozhat, rettenetesen ügyelve hogy semmi se maradjon ki. Mire végzek, már csinos kis halom foglalja el a nappali nagyobb részét és a kanapét, én pedig nekilátok az elszállításnak. Van ami a szakadt kis lakásomba kerül London külvárosában, van ami az alakulatomhoz, de néhány láda egyenesen a szeméttelepen landol. Emléktárgyak és roxforthoz kötődő holmik főleg, remélem ha kivágom őket akkor talán egyszerűbb lesz majd tovább lépni.
Mikor visszatérek az utolsó alkalommal, kilépek még a ház elé, és eltávolítom a bűbájokat amiket még akkor helyeztem el a környéken, amikor beköltöztem. Elbíbelődök egy darabig, de végül megszűnik minden varázslat, én pedig nagy büszkén elrakom a pálcámat.
- Egy újabb megbízás vége. Talán egy korszaké is... úgyhogy ideje inni valamit.
Utoljára még körbejár a tekintetem, és megállapodik az iskola felsejlő alakján a távolban. Elmosolyodok - sosem cimboráltam össze a tanárokkal, valószínűleg nem is nagyon fogok hiányozni nekik -, aztán Londonba hoppanálok.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-28, 12:03

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


- Mmmmpfff..
Riadok fel valamikor késő délután, szolíd nyálcsíkkal a szám szélén. Egy pillanatig nem is tudom hogy hol vagyok és mi történt, de aztán gyorsan betájolom magam: Itthon vagyok, egyedül, a jelek szerint Gia előbb betakart aztán lelépett. Ledobom magamról a plédet, aztán megdörzsölöm a pofámat, hátha sikerül az álom utolsó foszlányait is kikergetni magamból. Ásítok egy hangosat, aztán függőlegesbe tornászom magam és kerítek magamnak egy korsó vizet még mielőtt teljesen kiszáradok... és úgy habzsolom, mintha napok óta nem ittam volna. Egy úri böffentést is elengedek a levegőbe, és a felébredést hivatalosan is befejezettnek nyilvánítom.
Megropogatom a nyakamat és kerítek magamnak valami ruhát. Ideje odaverni kicsit a melónak, körbenézni a Rengetegben hogy minden rendben van-e, és hát hogy őszinte legyek - rám fér egy kis friss levegő. Pikk-pakk magamra kapom az erdőjáró cuccaimat és a kényelmesebbik bakancsomat, aztán egy sapkát a fejembe húzva kiviharzok házból... hogy alig fél perc múlva ugyanilyen lendülettel térjek vissza. Farkaséhes vagyok ugyanis, de csak most esett le a tantusz. Kerítek magamnak valami kolbászt és egy darab sajtot, előásom a fiók mélyéről az uzsonnázó bicskámat, aztán kisietek újra. Sok a teendő még a mai napra, és pihenni is kéne még éjjel valamennyit, jobb lesz ha nem tökölök tovább. Menet közben kezdek neki a falatozásnak, miközben a szokásos útvonalamon trappolok végig, és ellenőrzöm a kinti helyzetet. Na nem mintha nagy csodákra számítanék, de a munka az munka, el kell végezni, hogy utána fontosabb dolgokkal is foglalkozhassak majd...
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-28, 10:45Graves & Georgiana

Holnap a Gringotts-nál!
G.

*A konyhapulton hagyom az üzenetet, ahol megírtam. Az egyik fiókban találtam a kis darab, üres pergament. Nem kell megijedni, nem kutattam végig az egész lakást, rögtön itt kezdtem a keresést, elvégre a legtöbb háztartásban tartanak valamilyen formában papírt a konyhában. Általában a bevásárlólistának, de feltételezem itt nem ez a helyzet. Habár ki tudja, lehet az előző tulaj lehet erre használta és azóta itt maradt.
Az étkezőasztalon már összepakoltam a papírjaimat, ezért sem onnan kerestem egy üres jegyzetlapot, vagy legalább egy fél üres lapot, nincs az a pénz, hogy újra széttúrjam azt a köteget. Tudom, hogy feleslegesen írtam az üzenetet, pontosan tudja Graves, hogy mikor és hol fogunk találkozni, de valahogy olyan furcsa lett volna csak úgy szó nélkül lelépni, miután bő fél napot itt töltöttem.
A poharamat most csak visszaviszem a mosogatóhoz, a megmaradt pár korty vizet a konyhaablakban lévő növényre öntöm, kissé száraznak tűnt a földje. Nem mosogatok, ahogy ittlétem alatt, úgy távozásomkor is igyekszek minimális zajt csapni csak. Graves-re pillantok, nem úgy tűnik, mint aki még ebben az évezredben fel óhajt ébredni, de azért mégis. Erről jut eszembe, az idei szilveszterről – persze tudom, még odébb van, de sose árt időben elkezdeni a szervezést – még beszélnem kell Jessievel.
Táskámat is magamhoz vételezem, a saját papírkupacomat elteszem óvatosan, hogy ne gyűrjem agyon a sarkakat, míg a „beszolgáltatott” paksamétát értelemszerűen a dohányzóasztalon hagyom. Kinyitva hagytam a nagy dossziét, pont ahogy kivettem Graves öléből – ami meglepően egyszerűen ment, így aztán megmaradt a tagolás: mi az, amit már átnézett és mi az, amit még nem.
Remélem kifele menet se fogok beindítani semmilyen védő/riasztóbűbájt, habár elvileg már nem aktiválom őket, de ki tudja. Amint becsukódik mögöttem az ajtó, kicsit felgyorsítom mozdulataimat, már nem kell vigyáznom a zajra, nem mintha puha cipőtalpam túl nagy zajt csapna a füvön. Szeretnék mielőbb hazaérni, hogy még folytathassam a munkát.
Még utána akarok nézni néhány dolognak, habár szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz elég időm a kutatásra. Miért csak most jutott eszembe? Annyira a shiraz-i eseményekre és a kőívre koncentráltam, nem foglalkoztam semmi mással. Pedig már az elejétől tudtam, hogy ez valaminek a része lehet, vagyis valahol kell vagy kellett lennie több darabnak is. Még megpróbálok elkezdeni utánaolvasni a… a… még nem tudom pontosan, hogy milyen címszónál kezdem a keresést, talán a történelmi furcsa lyukaknál, míg hazaérek lesz időm kitalálni.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-27, 17:02

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Amilyen hirtelen borult rám az álom, legalább olyan mély. Semmi sem tűnik fel abból ahogy a lány neszezik és mozog, csak félig nyitott szájjal, hátrabicsaklott fejjel horkolok.
Álmomban szarvasokat űzök a Rockefeller Center romjai körül, a fák között. Holtomig elnyűhetetlen bőrruha van rajtam. Felkúszom a Sears toronyház oldalán kígyózó indákon, lenézve apró alakokat látok, akik gabonát csépelnek és szarvashúst szárítanak egy üres autópálya leállósávján.
Fura álom. Kibaszott fura álom. Csak ébredés után fog eszembe jutni, hogy elképzelhető hogy nem is az enyém, és talán nem kéne annyi filmet néznem...
De még nem ébredek fel. Alszom tovább.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-27, 16:24Graves & Georgiana
*Inkább nem gondolok bele a holnapi napba. "Nincs jó vagy rossz." Nem akarok fogadkozásokat tenni magamnak, hogy mit fogok tenni, vagy még inkább, hogy mit nem fogok megtenni a cél érdekében. Már csak azért sem, mert ugyan van fantáziám, de akkora nincs, hogy el tudjam képzelni, milyen is lesz a holnapi nap, így aztán nehéz lenne bármiféle határt meghúzni magamnak a szürke zónában előre.
Halványan elmosolyodok és biccentek röviden, habár véleményem szerint felesleges ilyesmiért bocsánatot kérnie. Nem ő hozott ebbe a helyzetbe, pontosabban de, de csak félig, a másik fele én voltam. Az én döntéseim. Igencsak sok lehetőségem lett volna azt mondani, hogy köszönöm, ebből nem kérek. Felállhattam volna és elsétálhattam volna, de túlságosan kíváncsi voltam. Mindenesetre sokat megtudtam, ha nem is azt feltétlenül, amire az elején kíváncsi voltam.*
- Hát most már ebből kell a legtöbbet kihoznom.
*Ugyan nem vagyok az az örökoptimista, mint Jessie, de azért igyekszek meglátni a lehetőségeket abban, amit az élet dob. Nekem most elég nagyot dobott, hát remélem jól élek majd vele, még akkor is, ha most még nem látom a lehetőségeket, de talán pár év múlva majd világosan kirajzolódik.*
- Oké.
*Nyugtázom egyszerűen, hogy átnézi azért az általam már átvizsgált és kutatásunk szempontjából haszontalannak ítélt dokumentumokat. Legalább nagyobb valószínűséggel mondhatjuk el, hogy nem siklottunk el semmi fontos felett.
Visszafordulok az én papírhalmom felé és elkezdem kategorizálni a dokumentumokat, ezáltal beterítem az asztalt. Sokáig nem hallatszik más a papírlapok halk zizgésén kívül. Pedig jól jött volna valami isteni megvilágosodásnak köszönhető felkiáltás, de ehelyett az első horkanásra kapom csak fel a fejem. Hátrafordulok ültömben és hát azt látom, amit a horkolás sejteni engedett. Egy kicsit figyelem, biztos nagyon fáradt lehet, ha nem ébredt meg rögtön ahogy hátrabillenhetett a feje. Kicsit korholom magam, amiért nem hagytam szimplán pihenni, habár nem kényszerítettem, hogy nézze át a papírokat… amiket szívem szerint kivennék a kezéből/öléből, de félek, hogy arra felébredne. Pedig akkor még egy takarót is keríthetnék, hogy kicsit kényelmesebben pihenjen, félmeztelenül egy idő után fázhat majd… Eldöntöm hát, hogy várok egy kicsit, hogy elmélyüljön az álma, majd akkor kerítek egy takarót, addig is visszafordulok az én papírjaimhoz.
Hat kupacba válogattam szét a papírokat: térképek, legendák, történelmi adatok - leírások, mugli történelmi adatok - leírások, egyéb, és a legkevesebb haszonnal kecsegtető, legkisebb kupac: saját jegyzetek. Habár ebben vannak a jegyzeteim a shirazi emlékeimről, a barlangtermekről, lényekről és a kőívről. Ezzel fogom kezdeni az átolvasást, de először is foglalkozok a horkolóval a hátam mögött. Lévén nem szűnt meg a horkolás, körbenézek takaróért, habár nem kell sokat keresgélnem, a takaró, amivel én is takaróztam, ugyanúgy összehajtogatva ott pihen a kanapé más végében. Széthajtom hát és hacsak a mozgással nem ébresztem meg Gravest, akkor óvatosan betakarom, a vállaira terítve a takarót kezdésképp. Aztán csak fogom a takaró végét és szidom magam... ki kellett volna szednem a papírokat az öléből előbb, félig már úgyis kicsúsztak a kezeiből. Nincs mit tenni, hagyom, hogy a takaró több redőben hulljon a fotelkarfára, így azért már félig be van takarva, én meg megpróbálom a két kupac papírt kiügyeskedni Graves kezei alól.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-27, 14:53

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Komolyan bólintok. Ha a lány azt mondja hogy holnapra összeszedni magát, akkor meg is fogja próbálni, az hétszentség. A kérdés csak annyi, hogy mi történik majd az éles helyzetben.
- Rendben. Remélem hogy a holnapi nap eseményei nem fognak még jobban... összezavarni. A... hm... nevezzük morális szürke zónának, szóval az ilyen helyeken már nincsenek abszolút dolgok. Nincs jó vagy rossz. Inkább eredmények, célok vannak. Vagy eléred őket és megteszed amit kell, vagy nem.  Tartok egy kis szünetet, aztán szólalok meg újra. - Egy kicsit azért bánom, hogy ilyen helyzetbe hoztalak. Ezt az embernek nem így szerencsés megtapasztalnia. És főleg nem ilyen fiatalon.
Bár komolyan gondolom, de igazából túl sok időt nem pazarlok a sajnálkozásra vagy a bocsánatkérésre. Az élet kemény, és bármennyire is szar ez a helyzet, mégis értékes tapasztalattá válik később. Aztán kezembe fogom a - számomra - kissé ijesztő vastagaságú paksamétát, és rámosolygok a lányra.
- Értem. Átfutom azért a dolgot, hátha találok benne valami hasznosat. De ez tulajdonképpen a te szakterületed. Én csak egy lelkes amatőr vagyok...
Udvarias szavaim mögött közepes méretű irtózat hallatszik, ugyanis a túl sok papír, a túl sok adminisztráció sosem volt az erős oldalam. Az ehhez hasonló információ bányászat a hírszerzők és elemzők dolga, nem pedig az enyém... De azért becsülettel nekiállok átrágni az irathalmot, ami vegyes saláta jelleggel tartalmaz kézzel írt feljegyzéseket, nyomtatott iratokat, és pár mugli fényképet is. Számomra egy nagy katyvasznak tűnik az egész. Nekidurálom hát magam, hátradőlök, az ölembe veszem az egészet, aztán elkezdem az első oldalnál. Átfutom, de ez csak egy egyszerű történelmi leírás Shirazról, érdektelen tartalommal. Lapozok, jöhet a következő... Egy gyerekmese, tündérekről és jóságos sivatagi szellemekről. Ez sem az amit keresünk, így folytatom. Egy lista akad a kezembe, a környéken tevékenykedő mugli és varázsló történészekről, röviden említve a munkásságukat. Nem látok benne hasznosat, haladok tovább...
Nagyjából a negyvenedik oldalig juthatok, ahol aztán elszakad bennem valami, a fejem hátracsuklik, és szelíd horkolásba kezdek.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-27, 14:31Graves & Georgiana
- Igaz, gondolom, ha nem gondolkodik annyit a katona, akkor nem kezdi megkérdőjelezni a parancsot, így nem fog gondot okozni neki a parancsteljesítés, bármi legyen is az. Ez egy szintig hasznos lehet.
*Aki már parancsot osztogat, ott már viszont az a hasznos, sőt, több, mint hasznos, ha gondolkodik. Tovább nem boncolgatom a témát, ahogy a cukrász-kurzus iránti érdeklődésem se fogta meg Gravest. Nem csodálom, nem igazán érdekfeszítő, ugyanakkor engem megnyugtat valami normális terv léte az életemben.*
- Persze, hogy nem vagyok komfortos ezzel az egésszel.
*Viszonzom pillantását, és nem tudom ő mit vél kiolvasni az enyémből, de én egyértelműen azután kutatok, hogy kijelentésében egyéb utalás nem bujkál-e. Persze nem járok sikerrel, sóhajtok csak egyet, mielőtt megválaszolnám a kérdéseit.*
- És igen, szeretnék gondolkodni. És fogok is, de nem ma, sem holnap. Túlságosan nyugtalanít a kőív, ha nem is gondolok rá állandóan, de folyamatosan nyomaszt.
*Veszek egy nagy levegőt, közben átgondolom azért a szavaimat és csak azután folytatom, hogy megbizonyosodtam afelől, hogy valóban ezt akarom.*
- Szóval részemről szeretnék mielőbb túllenni a … balhén.
*Egészen nehezemre esett kimondani a balhé szót, pedig alapesetben olyan ártalmatlannak hangzik, mégis… Ha az előttünk álló napra gondolok, nem ezzel a szóval jellemezném, mert így olyan baljóslatúan hangzik… de legalábbis valami gengszterfilmbe illőnek.*
- Össze fogom szedni magam holnapra.
*Nem akarom én ezzel Gravest győzködni, se magam. Ez egy egyszerű kijelentés. Ennyi bizalmam önmagam felé van azért, hogy tudjam, nem fogok egy sarokban kuporogni a védett házban és veszettül önsajnálni magam. Merthogy kicsit most azt csináltam idáig, ez tény. És ha hazamentem volna, akkor tuti folytatnám, de pont azért maradtam, hogy ezt elkerüljem. Szóval táskámba nyúlok és kiveszek két paksaméta papírt.*
- Tessék, ezeket már összeszedtem, nem lesz szükségünk ezekre a leiratkora, de mégis Shirazhoz köthetőek, szóval a tiéd. *Leteszem az dohányzóasztalra, míg a másik paksaméta papírral egyetemben átköltözök az ebédlőasztalhoz.* - Ezeket meg átolvasom, hátha a huszonhatodik alkalommal észreveszek valamit, ami segíthet holnap.
*Elvégre megmondtam, hogy nem tartom fel, pihenjen nyugodtan. Nekem csak a közeli jelenléte kell, hogy tudjak koncentrálni, az otthoni házimanók nem ösztökélnének ilyesmire, maximum csak némi csokissüti elfogyasztására, netán fagylaltevésre, de azok vészesen közel vinnének az önsajnálathoz, szóval jobb itt dolgoznom, már amíg Graves ki nem teszi a szűrömet vagy nem bukik le a fejem, jelezvén, hogy ideje hazamennem.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-26, 20:39

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Kis híján kibuggyan belőlem a röhögés, de valami isteni csoda folytán sikerül visszatartanom és komoly képet erőltetni magamra.
- Önismereti kurzusra? Minek? Az én fajtám nem arra való, hogy az érzéseiről beszéljen vagy hogy ilyen tréningekre járjon. Előredőlök ültömben. - A hozzám hasonlókat arra képzik ki, hogy megvédjék a társadalmat olyasmitől, amivel egy egyszerű ember, vagy egy rendőr már nem tud mit kezdeni. Ha úgy tetszik, egy nagyon-nagyon túlképzett golyófogó vagyok. És mint ilyen, semmi szükség arra hogy ismerjem magam. A legtöbb katonának nincs is rá ingerenciája. Újra hátradőlök és kényelembe helyezem magam egy-két seggriszálással, aztán elvigyorodok. - Az merő véletlen, hogy én ekkora király vagyok.
A többi, már-már időkitöltő fecsegésnek tűnő dologra nem is reagálok, inkább csak próbálom elkapni a lány tekintetét.
- Valahogy úgy érzem, hogy nem vagy komfortos ezzel az egésszel. Szeretnél gondolkodni? Halasszuk el a balhét?
Kérdezem a szemöldökömet megemelve, de hogy őszinte legyek én nem örülnék a halogatásnak...
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-19, 21:47Graves & Georgiana
*Figyelem, ahogy a vékony vízsugár lassan megtölti a kezemben meglehetősen nagynak tűnő, klasszikus metszésű vizespoharat. Mivel nem két decis pohárról van szó, vagyis egyébként is méretes nem csak az én kezemben, ezért eltart egy ideig, míg eléri a vízszint a domború felsőperem alját. De mivel azért nem cseppenként töltöm meg, szerintem ezért mindkettőnk idegrendszere hálás, elvégre annyi ideig hallgatni a csöpögést meglehetősen idegesítő lenne, szóval annyi időm azért nincs, hogy őszinte bűbáj mosolyt csaljak arcomra, mire megtelik. Habár az _őszinte bűbáj_ mosollyal lehet akkor se szolgálhatnék, ha cseppenként telne meg ez a pohár, meg tíz másik.
Jól jön egy kis csönd, nem látok bele semmit most Graves oldaláról. Igazából arra most nem is futná időmből. Annyira jutok csak, amire már korábban is, történetesen, hogy ez van. Majd ehhez is hozzászokok… és tulajdonképpen mindig jó kicsit jobban megismerni önmagunkat, még ilyenkor is.
Elzárom a csapot és egy kicsit meglepődök, ahogy halvány, de legalább őszinte félmosoly bújik meg szám sarkában Graves velős összegzésére.*
- Hát akkor éljen az önismeret, még ha olykor szemét dög is tud lenni..
*Zömében igazat adok egyébként Gravesnek, habár fenntartom a véleményemet, hogy ritkák, de léteznek … nem, valóban nem tökéletes személyek, de jók igen. A szó és a fogalom legnemesebb értelmében. És ez azért megnyugtató, főleg mert legalább egyet ismerek is.*
- Téged küldtek már valamilyen önismereti kurzusra? Habár gondolom nem ez a főfejlesztési pont a mugli hadseregben.. pontosabban a feladatok maguk felérhettek egy afféle kurzussal. Mondjuk szerintem irányított keretek között se lehet jobb mondjuk egy hasonló felismerés, mindenesetre nem kaptam kedvet most egy ilyenen való részvételhez sem. Ha már kurzus, akkor inkább cukrász kurzusra mennék el. Sose voltam valami nagy konyhatündér, de néhány sütivel kísérleteztem és annyira nem sikerültek rosszul... különösen csábító gondolat, hogy közben nem fenyeget az a veszély, hogy olyan lények bukkanak elő közben, amiknek létezniük se lenne szabad. Maximum, ha kiderül, hogy igazából ehhez sincs tehetségem és mindent szénné égetek, amikből összeáll a legújabb képregényszerű szörny a sütőből...
*Visszatérek közben a kanapéhoz és leülök, de mielőtt kényelembe helyezném magam, iszok pár kortyot, aztán még leteszem a poharat az asztalra – kezemmel gyorsan ellenőrzöm, hogy egyetlen kóbor vízcsepp sem gördült végig a pohárfalán, miközben megtöltöttem, így nem fog nyomot hagyni. Ugyanakkor feltételezem Graves nem akadna ki egy vízfolton.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-06, 23:00

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Komolyan bólintok, akár látja a lány akár nem. Elég szar dolog szembesülni azzal, hogy milyen elcseszett és erőszakos a világunk... és hogy nem mindig van jó és rossz oldal a történetben. Elfelejtettem, hogy Gia még fiatal, és talán ez az első alkalom hogy ezzel az arcával találkozik a modern társadalomnak. Sóhajtok egyet én is, csak úgy egyetértően, de szándékosan nem szólalok meg. Hagyom hosszúra nyúlni a csöndet, és csak figyelem a lányt ahogy próbálja rendbeszedni magát. Csak nézem, nézem, de valahogy mégsem bánom hogy végül erre a következtetésre jutottunk. Jobb, ha itt és most szembesül ezzel, mindenfajta szempontból. Sem a nyomozás, sem az élet miatt nem szerencsés, ha az ember álomvilágban él.
Egy pillanatra kinézek az ablakon, a lassan hajladozó fákra és a csendes Rengetegre. Ahogy jobban belegondolok, valahogy a varázslók képesek megrekedni a maguk kis világában, egy buborékban. Ez jellemző minden varázshasználóra, és talán épp azért tart ott a varázsvilág ahol, mert a sok begyöpösödött képtelen emberileg fejlődni. A régi utak, módok már nem elégségesek...
Megrázom a fejem, mert ha valami nem jellemző rám, akkor az a túl sok filozofálgatás. Katona vagyok, egész egyszerűen kényelemesebb máshogy felosztani a világot és egyébként is, tisztában vagyok vele hogy egy porszem nem tud gyökeres változást hozni. Bajt, zűrt és zavart azt tud csinálni bárki, de kizökkenteni a társadalmat a tespedésből és elindítani valami felé, na az már más dolog. Ahhoz ideákra van szükség, karizmatikus vezetőre, és végtelen munkára. Én pedig egyikre sem vagyok alkalmas.
Erővel zökkentem ki magam a csendből, és szólalok meg végre, valamikor akkor amikor a lány pohara már tele van, hogy levonjam a suta következtetést.
- Senki sem makulátlan. Maximum túl büszke vagy túl ostoba ahhoz hogy felismerje.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-12-06, 21:42Graves & Georgiana
*Én is elvigyorodok. Sejtettem, hogy ki fog nevetni, így ezt kicsit se veszem a szívemre. Pláne, amíg válaszol a kérdésemre, márpedig úgy tűnik csillapíthatom kíváncsiságomat. Azért nem kell visszafognom az elérzékenyült sóhajtásokat, annyira azért nem hatódtam meg az információtól. Mert ha még azt mesélte volna, hogy kívül belül ismeri a palotát és a királyi család több tagját személyesen ismeri és a karácsonyi vacsorát is náluk tölti… Na mondjuk, ha be tudna vinni engem is egy privát túrára, az megint más lenne. Persze a rokonságban vannak szép vidéki kúriák, de azért egyik se rúg labdába a Buckingham-palota mellett.*
- Köszi.
*Hangomban nincs cseppnyi gúny sem, nem értheti félre, hogy a nevetés miatt mondom ezt. Tényleg a választ köszönöm meg, mert simán válaszolhatott volna egy igen-nel vagy egy nem-mel, vagy egy egyszerű vállvonással.
A Birtokra vonatkozó védővarázslatokra bólintok egyet, praktikus az ilyen jelzőbűbáj. Így már értem azt is, hogy miért kellett optimalizálni rám, elvégre én már idegennek minősülök a Birtok szemében.*
- Lehet nem akarom most felosztani a szerepeket ebben a szituációban, mert sehogy se jövök ki jól a végén…
*A „szakértői” vizsgálat során egyértelmű, hogy se az agy, se az izom nem én vagyok. Az utolsó utáni lennék, hogy rájöjjek, át akarnak vágni minket épp vagy sem. Már ha az emberismeret vagy kihallgatás-tapasztalat alapján nézzük a dolgot. Ha szakmai szempontból… na ott talán labdába tudnék rúgni és akkor talán a "zizzent tudóspalánta" szerep lehetne az enyém… addig marad a „csinoska” szerep, ami nem  kimondottan tetszik.*
- Tudod, még mindig sokszor arcul csap a való világ… Persze, ami kell az megvan, de a terv megszületése az, ami zavar... Pontosan tudtam, hogy hogyan kellene jól dönteni, már morális értelemben véve jól, de azt választottam, ami nagyobb bizonyossággal visz közelebb  minket a célhoz.. * Na most sóhajtok egyet.* - Gondolom majd túlteszem magam a dolgon, meg azon, hogy sose leszek olyan makulátlan, mint egyesek.
*Befejezem a mosogatást, de míg nem tudom elbiggyedt arckifejezésemet eltüntetni, addig nem megyek vissza a nappaliba, inkább leveszek a polcról egy nagy poharat és szép lassan megtöltöm hideg vízzel.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-26, 20:36

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Felnevetek, de azért bólintok. Elképzelésem sem volt hogy mi lesz a kérdés, de amint elhangzik, kibuggyan belőlem. Jellemző, csajos kérdés.
- Igen, találkoztam Őfelségével, többször is és a palotában is jártam - bár ezek nem mindig estek egybe. De nem, egyszer sem beszélgettünk. Általában csak szolgálatot teljesítettem körülötte. Néha zűrösebb környékekre szokott utazni, és olyankor nem sima testőrök védik a királynőt... De sosem fedtem fel magamat, mint varázsló. Általában egy auror szokott mellette lenni, észrevétlenül, a Minisztérium megbízásából. Jó srácok ők is, csak épp nagyon beszűkült látókörűek. De a lényeg, hogy ők látják el mágikus védelemmel a királynőt és a közvetlen környezetét. Ami pedig a házat illeti, nincs halálos veszély a környéken. Csak taktikai célból turbóztam fel egy kicsit a birtok varázslatait. Egy kis csavarás itt, egy kis plusz védelem ott... a diákokra nem hat, a tanárokra és a helyiekre sem. Viszont ha idegen jön a közelbe, arról gyorsan értesülök és ha esetleg nem is vagyok itthon, általában visszakövethető az itteni tevékenysége is. Emellett van persze egy-két kiépített egérút is, szükség esetére...
Egy pillanatra felmerül bennem, hogy nem kéne szolgálati - sem auror, sem SAS, sem saját- titkokat kifecsegni, de a lány már annyit tud rólam hogy két óra gondolkodással valószínűleg magától is kitalálta volna. Túl sok konkrétum úgysem hangzott el...
- Nem, persze, nem bánom... de ha én vagyok a küldetés agya, akkor te vagy... az izom? Vagy én vagyok az okos, és te a szép? Ezt tisztázzuk már, csak hogy tudjam hogy hol a helyem... Felnevetek újra, aztán egy pillanatra elmélázok a mosogató lány láttán. Ez a szokása egyszerre idegesítő, és cuki. Én részemről a kreatív rendetlenséget szeretem.- Viszont... mi az oka a rossz kedvnek? Van tervünk, van pénzünk, van kontaktunk, van helyszínünk. Minden sínen, minden fasza...
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-26, 20:11Graves & Georgiana
- Hát egészen úgy hangzik, ami majdnem kimeríti a rémálom fogalmát..
*Bólogatok, miután végig hallgattam a rövid összefoglalóját annak, hogyan is végzi ezt a különleges megbízatását. Mondjuk a rémálmok ebben az évben túlságosan is közelről érintettek, úgyhogy én inkább más kifejezést használnék… mondjuk mivel én még ugye sok mindent nem tudok a részletekről, inkább labirintusnak hat ez az egész. De most nem akarok végigjárni az útvesztőn, feltételezem jelenleg úgyis mindenhol csak falakba ütköznék, mivel még mindig keveset tudok az egészről, de most nincs ingerem tovább kérdezősködni. Úgy ítélem meg, hogy ennyi pont elegendő nekem, talán nem is mondana ennél többet Graves. Csak egy kérdésem maradt, de az már akkor megfogalmazódott bennem, mikor Shirazban mesélt a titkos küldetésről.*
- Még egyet hadd kérdezzek, aztán nem firtatom a munkádat… de ne nevess ki miatta! *Megvárom, míg legalább megfontolja a dolgot, ha nem is bólint rá.* - Szóval… találkoztál valaha a királynővel? Vagy jártál a Buckingham-palotában?
*Gondolom nem személyesen jelent neki hetente kétszer, de ki tudja, talán a kinevezéskor vagy franc se tudja, minek nevezik az ilyet a katonáknál… Persze felkészülök a nevetésére, de amíg válaszol, addig nem érdekel.*
- Passz, nem tudok róla, de nem én vagyok a magánakciónk főagya.
*Ha szerinte nincs több megbeszélnivalónk, akkor igazából ideje lenne indulnom. Persze maradhatnék, ahogy mondja, de hát ez nem tűnik igazán invitálásnak, maximum egyszerű elviselésnek… ugyanakkor a biztonsági bűbájokat mégis úgy igazította, hogy ne legyen bajom. Ez valahol jól esik, másrészt új kérdéseket vet fel.*
- Hát akkor lehet, hogy kicsit maradok, ha tényleg nem bánod. És ne haragudj, önző dög vagyok amiért maradok, nincs túl jó kedvem, de társaságban jobban el tudom ilyenkor viselni magam, mint ha egyedül maradnék. Tudod, disztingválni kell meg minden… Ez persze nem azt jelenti, hogy különösebben foglalkoznod kell velem..
* Kellően ellentmondó dolgokat sikerült összehadarnom. Ha ezek után se rak ki a házból, akkor egy kicsit még maradok. Legalább most nem hagyok magam után kupit, mert begyűjtöm kávésbögrémet és a konyhába megyek, hogy elmosogassam. Komolyan gondoltam, hogy nem kell pesztrálnia engem mint egy vendéget, de azért a korábban felmerült kérdést még felteszem.*
- Milyen védőbűbájok védik a házat? Most nem pontosan a neveik és technikájuk érdekel, hanem ha egy random diák akar meglátogatni téged, akkor mi történik vele? Vagy a kopogtatásig eljuthat bárki, csak be nem jut?Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-26, 18:52

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Kis híja van hogy felnevessek.
- Technikailag a megbízatásomat nem a Mágiaügyi minisztériumtól kaptam, de mivel minden varázshasználati engedély rajtuk fut keresztül, ezért nyilván ők is benne vannak. Csak néhány ember, hogy egészen pontos legyek. És persze ne feledjük az igazgatót, neki is tudnia kellett mindenről - főleg azért, mert néhány személyes trükkel is megerősítette a birtok védelmét. Szóval ha jobban végig gondoljuk a dolgot, akkor tulajdonképpen az egész egy bürokratikus rémálom, elcseszett hatáskörökkel megtámogatva.
A gondolat lezárásaként még megvonom a vállamat. Tulajdonképpen az utóbbi nem nagyon érdekel, elvégre zavaros vízben könnyű halászni, és ami a legfontosabb, hogy a varázstalan világé az utolsó szó.
- Nem tudom. Van még megbeszélnivalónk? Tőlem maradhatsz ha akarsz, a házat védő bűbájokat már belőttem úgy, hogy ne legyen bajod. És a kávét is most ittam meg, szóval egy darabig hétszentség hogy nem fekszem vissza, és egyelőre ahhoz sincs túl sok energiám hogy járjak egyet a birtokon... apropó, járnom kéne egyet az erdőben majd, mert még a végén kirúgnak az állásomból..
Vigyorodok el jókedvűen, mert ettől azért nem tartok. Ettől függetlenül azért jó lennek körbenézni, nehogy bárki vagy bármi elkanászodjon amíg odavagyunk.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-26, 16:30Graves & Georgiana
*Ezek szerint nem begyöpösödöttnek gondolt, hanem sznob aranyvérűnek. Remek. Következtetésemet nem teszem szóvá, nem lenne értelme, igazából csak kötözködés lenne… Az meg nem sokat segítene, ha Graves-en vezetném le a frusztrációmat. Se neki, se nekem. Mert hát feltételezem nem az a fajta, aki ezt hagyná, szóval a végén csak még sokkal szarabbul jönnék ki a szituációból, arra meg nincs szükségem.*
- Na várjunk, most akkor a Minisztériumban is van felettesed? Gondolom az lenne a „legmagasabb hely”.. vagy nem?
*Idáig azt hittem csak a mugli miniszterelnök és a királynő részére végez különleges, felderítő megbízatást, amihez ugyebár elvállalta ezt a vadőri munkát a Roxfortban. De ahhoz, hogy ilyen engedélyt kapjon, ahhoz a Mágiaügyi Minisztériumnak kellett az engedélye. Vagy Dumbledore-ra gondol, mint az iskolában a legmagasabb pozíciót betöltő személy? Őt mondjuk idáig is úgy vettem, mint aki valamit biztosan sejt, ha nem is tud mindent. Mégiscsak ő az igazgató. No de, most akkor lehet a Minisztérium is képben van? Ennek persze két variációja is lehet, vagy ők is tudják, vagy nagyon nem tudják. Ez az egész kezd egyre bonyolultabb lenni.
A holnapi nappal kapcsolatos terv egyes elemeinél bólintok, attól, hogy Graves munkahelyi talányain agyaltam, erre is tudtam közben figyelni. *
- Ööö… jó zsaru, ooké.
*Ennél a pontnál vagyok csak kissé bizonytalan. Értelemszerűen ilyen zsaru-szituációban még sose voltam, a probléma, hogy általában a „jó” szerepet nem rám osztották. Mindig Jessie volt a cuki és kedves, én meg a komoly/morcos és rideg. Furcsa lesz áthelyezkednem a „jó zsaru” szerepbe, persze tudom, hogy ez nem azt jelenti, hogy cukinak kell lennem, az biztos csak komoly erőfeszítések árán menne. Vagy nem, csak azt kéne csinálnom, amit a húgom szokott. Elkalandoztam, mert hát az előbb már leszögeztem, hogy nem cukinak kell lennem, hanem Graves mellett a jó zsarunak lennem. Tényleg nyilvánvaló, hogy mellette csak ezt a szerepet kaphatom. Mondjuk a jó zsarunak tudnia kell, hogy mikor és hogyan kell közbelépnie, hogy semlegesítse, sőt saját javukra fordítsa a rossz zsaru által előkészített terepet. Na ez lesz az igazi kihívás. Ehhez képest könnyebben lennék cuki, francba, hogy nem annak kell megjátszanom magam. Sóhajtok egyet, valahogy majd csak lesz, itt legalább nem legendabeli varázslényekkel kell megküzdeni, nem mintha az emberi természet nem lenne ugyanolyan titokzatos – legalábbis nekem, de egy-egy jól elhelyezett kábítóátok itt biztosan hatni fog és ez kicsit megnyugtat.*
- Jól van, akkor hagylak is pihenni.. Vagy van még megbeszélni valónk?
*Sálamat elkezdem lazán nyakam köré tekerni, majd táskám alól kiveszem a kabátomat, de mielőtt felvenném, még megvárom a választ. Ki tudja, hátha diktál egy tizenhárom pontból álló listát, amit még el kell intézni vagy meg kell tanulnom holnapig.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-25, 21:07

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Szó nélkül tűröm hogy a lány szemügyre vegye a cuccaimat, de tény hogy nehezen megy. A holmik döntő többsége mugli eredetű, fegyverek, gránátok, néhány rend öltözet, mellények, álcahálók, kommunikációs berendezések, minden ami csak szem-szájnak ingere egy különleges egységnél. Akad persze ott pár tartalék pálca is, és egy-két olyan meglepetés amit az esetleges világvégére táraztam be.
- Nem mondtam hogy az vagy, de aranyvérű vagy, és fogalmam sem volt hogy mennyit forgolódtál eddig a varázstalanok körében. Vigyorgok rá a lányra, aztán felhajtom a vizemet és visszhanyatlok a kényelmes kis fotelomba. Gondolkozom pár másodpercig látványosan, aztán válaszolok. - Egyszerű. Engedélyt kapram rá, a legmagasabb helyről, hogy elláthassam a feladataimat. De azért nem lépem át minden nap a Roxfort védelmi varázslatait, hosszú távon nem tesz jót... Ami pedig a bankot illeti, a következőt kéne csinálnunk: elütjük az időt holnapig valahogy. Én mondjuk még mindig dög fáradt vagyok, szóval ma főleg pihennék. Alszom, zabálok, esetleg szívok egy kis friss levegőt, ó és persze értesítem a két nyomorultat a találka helyszínéről. Holnap dél körül együtt elmegyünk a bankba, kihozod az ívet. Én elviszlek a helyszínre - egyedül úgysem találod meg -, elhelyezzük a védelmi bűbájokat, és várunk. Ha feltűnik a két pojáca, akkor pedig nekilátunk. Hogy menet közben mi fog történni, azt nehéz pontosan megmondani. Állj mindenre készen, akármikor szükség lehet arra hogy elsüss valami varázslatot. És nyilvánvaló okokból te leszel majd a jó zsaru.
Újabb vigyor terül szét a pofámon, mert már előre látom hogy Gia ki fog akadni, és kiesik majd a szerepéből. De tulajdonképpen számítok is erre, épp ezért lesz remek az előadás.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-25, 20:44Graves & Georgiana
*Nincs mit hozzátennem Graves szavaihoz. Elcseszett egy hely ez. Habár valahogy úgy érzem, nem a világ és annak elcseszettsége rajzolta a keserűség vonalat a szája köré, hanem én. Ez bánt. Mintha csalódást okoztam volna neki. Talán így is van, talán az igazolta számára a világ elcseszettségét, hogy így döntöttem. Hát ez van. Nem szerettem a roxforti házak szerinti felosztását és a beskatulyázást, de hát valamit mégis csak tudott a Teszlek Süveg, hogy a Mardekárba osztott. Hajlandó vagyok megtenni azt, ami szükséges, hogy elérjem a céljaimat, még ha nem is szép dolgok. Érdekes, hogy ezt ilyen tisztán látom, ahogy azt is, hogy például a húgom másképp döntött volna, az a morális értelemben vett jó döntés lett volna, mégse azt választottam. Nem tetszik, de csak ismételni tudom magam: Hát ez van. *
- Nem vagyok azért olyan begyöpösödött boszorkány, hogy ne tudjam!
*Nincs akkora beleélés a hangomban miközben kikérem magamnak. Mugliismeretre ugyan nem járhattam, de régóta imádom a mugli filmeket és sorozatokat. Sőt, utazásaim során nem csak varázslókkal és boszorkányokkal érintkeztem. Szóval, tudom mi az a telefon, de meglep a kis sarok titka.*
- De hogyan működik a Roxfort területén?
*Én is felkelek az asztaltól, üres bögrémet most ott hagyom és közelebb lépek, hogy szemügyre vegyem a felhalmozott felszerelést. Nem nyúlok semmihez, gondolom valami spéci varázslattól vagy különleges varázserőtől van, hogy ezek működnek..  ahogy az is, hogy Graves tud hoppanálni a Birtokról. Végső soron mind hozzá kapcsolódik, szóval én tiszteletben tartom a mindent a szemnek, semmit a kéznek szabályt. Ha nem lenne ennyire nyomorult kedvem talán kuncognék a fedőneveken… kérlek, mondd, hogy fedőnevek és ne becenevek legyenek! Nem kérdezek rá, ahogy a cuccokra se, se a dobozok tartalmára. Visszaballagok inkább a táskámhoz.*
- Ez gyorsan ment. Szóval holnap… rendben. Ott akarsz lenni, mikor kihozom a Gringottsból? Hol találkozzunk?
*Persze ha ott akar lenni, akkor egyértelmű a hol, csak a pontos időpontot kell megbeszélnünk. Az most jut el a tudatomig, hogy 48-72 órára lesz a miénk ez a különleges paraméterekkel rendelkező ház. Nem tudom persze, meddig fogjuk ténylegesen használni, de legjobb lesz minden eshetőségre felkészülnöm majd.*Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-25, 19:49

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Keserűen elhúzom a számat, aztán a lány szemébe nézek.
- Tudod... valahol mélyen reméltem, hogy nemet mondasz, annak ellenére hogy igazam van. Néha jó lenne látni, hogy a világ nem olyan elcseszett hely, mint amilyennek én látom. De a jelek szerint épp annyira van elbaszva. Szélesedik ki a grimasz egy szomorú mosollyá aztán függőlegesbe lököm magam, és lerakom a bögrémet a konyhában. - Telefonálnom kell... gondolom nem tudod mi az. Pár mozdulattal eltüntetem az egyik félreeső sarkot védő, több rétegű álcázóvarázst, és jópár cucc tűnik fel. Dobozok, felszerelések, takaros rendben. Felkapok egy féltégla méretű valamit, és nyomkodom pár pillanatig. - A varázstalanokat a legtöbb mágiahasználó lenézi. Pedig kurva ügyesek ahhoz képest, hogy csak a tudományra támaszkodnak... Dünnyögöm, de közben már a fülemhez tartom a mobiltelefont, és pár pillanat múlva elkezdek beszélni - látványosan nem a lánynak címezve.
- Kígyódoki? Igen, itt Kukabúvár... Igen. Igen, kurva rég volt már... de tudod hogy erről nem beszélhetek. Figyelj, segítség kéne... nem, persze hogy nem hivatalos... Aha... Nem, semmi komoly... Oké, akkor mondom. Több bejárat, szakadt környék, felszerelt kihallgató a pincében... igen, ez mindenképpen kell. Nem, felszerelés nem, a többit elintézem... Aha... Aha... Mikor? Rendben. Kösz haver, jövök eggyel.
Megint megnyomom a telefont párszor, aztán visszarakom az eredeti helyére és újra a konyhába ballagok, egy pohár vízért.
- A ház elintézve, holnap déltől 48-72 óráig a miénk. Ennek elégnek kell lennie. Ma értesítem a két jómadarat, holnap elmegyünk a házhoz, bűvölünk rá védelmet, aztán elmegyek majd a szakértőinkért, és kezdődhet a móka. Jó lesz?
Bár különösebben nem fűlik a fogam a dologhoz, de azt el kell ismernem hogy jól esik kicsit visszatérni a régi szokásokhoz és beidegződésekhez. Egy pillanatra felmerül az is hogy visszaadom a Roxfortos megbízást is, de ez egyelőre még odébb van...
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-25, 17:37Graves & Georgiana
*Már épp nyitnám a számat, hogy vitába szálljak Graves-szel, mert hát pont most mondtam, hogy ha nem viszik le a föld alá, akkor akármit mondanak is, biztosan lövésük sincs az egészhez és csak valami mesével próbálkozhatnak a pénzért. Nagy levegőt is vettem, végül mégse jön ki hang a torkomon, elakadt valahol félúton. Ajkaimat is összezárom és orromon keresztül fújom ki lassan a levegőt. Aztán lassan újra mély levegőt veszek, miközben fellobban bennem a megértés szikrája. Arra egészen idáig nem gondoltam ugyanis, hogy mi van, ha netán szánt szándékkal hazudnának nekünk. Kitalálják mi a kőív, akár leviszik a föld alá, akár nem, de megtartják maguknak a tudást, minket félrevezetnek, hogy a kellő pillanatban megszerezzék tőlünk és aztán ki tudja, mire használják az ereklyét… Te jó ég, és még mennyi variáció lehet, amire még csak nem is vagyok képes gondolni. Tényleg túl naiv vagyok az ilyen emberek világához.
Kutató pillantással nézek a férfire. Igazán értékelem, hogy nem erőltetné rám a dolgot Graves… de nem tudom, miért nem. Pedig nyilvánvaló, hogy ha úgy csinálnánk, ahogy én javasoltam, akkor csekély esélyünk lenne bármiféle információhoz jutni. Megrázom a fejemet és a pár percig kezeimbe temetem arcomat, miközben az asztalon könyökölök. Tulajdonképpen nincs is igazán döntési lehetőségem, végül hátradőlök székemen és kezembe veszem bögrémet.*
- Nem, igazad van. Nem ismerem az ilyen alakokat, fogalmam sincs, hogyan gondolkodhatnak vagy hogyan lehet hatni rájuk, szóval bízok a tapasztalatodban. Csináljuk úgy, ahogy jónak látod.
*Nyögöm ki végül nagy nehezen. Nem tudok és nem is akarok vitatkozni a tapasztalatával, ugyanakkor nem kell, hogy tetszen a dolog. Mindig is igyekeztem kívülálló maradni és a lehető legkevesebb emberi kapcsolatot létrehozni másokkal, ezért is (több egyéb indok miatt is persze) gondoltam, hogy az ereklyékkel és történelemmel tölteni az életemet megfelelő lesz számomra, de tessék. Az első alkalom, hogy ereklyével foglalkozok és máris olyan kapcsolatok bukkannak elő, amiket soha nem akartam, fenyegetések és zsarolás.*
- Ha megoldható, azért szeretném látni, mit csinálnak, akár egy szobába összezárjuk őket, akár külön. A földalatti helyiséget is jó lenne biztosítani a vizsgálathoz, de a többi részletet intézd belátásod szerint, csak essünk túl a dolgon.
*Szeretnék mielőbb pontot tenni erre az ügyre, hogy aztán mielőbb kitaláljam, mihez akarok kezdeni az életemmel, te jó ég, ugyanott vagyok majdnem, mint egy évvel ezelőtt, szóval lehet csak szimplán depresszióba süllyedek… najó, ennyire még nem látom borúsan a világot, de ahogy félretettük Graves különös gondolatait irányomba, ugyanúgy teszem most félre önös gondolataimat, majd később foglalkozok ezzel. Megiszom inkább a kissé kihűlt kávémat. Halványan de elmosolyodok, ez most illik a hangulatomhoz.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-25, 11:09

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Elhúzom a számat ugyanis valami ilyesmire számítottam a lánytól. Életében nem forgott ilyen körökben, soha nem kellett információt kiszedni másokból és valószínűleg épp ezért nem is sejti hogy a szép szó egyszerűen nem szokott működni. Az ember csak a kés hegyén válik igazán őszintévé... A másik oldalról viszont a kőív alapvetően az ő szakterületéhez tartozik, így ha nem hagyja hogy a szokásos módon dolgozzak, akkor muszáj lesz alkalmazkodnom.
- Ez kissé... körülményesnek hangzik. És továbbra sem látom hogy hogyan szűrjük ki a hamis információkat. Attól hogy felváltva dolgoznak, még hazudhatnak. És bár a helyszínt még csak-csak megoldom, de ettől még a mágia ellen nem nagyon lesz védett, szóval több megoldandó probléma is van ezzel. Megdörzsölöm az államat, jár az agyam, próbálom elképzelni hogy ez az egész működik. - Tudod... a becsületes hozzáállás ezekkel az alakokkal nem nagyon szokott működni. Abból élnek, hogy másokat vágnak át. Akár szándékosan, akár tudat alatt. Az én módszeremmel biztosabb eredményekre jutnánk, de... megértem hogy nem tetszik neked. Viszont ne felejtsd el, hogy évek gyakorlatával rendelkezem ezen a téren. Ha viszont azt mondod, hogy ne így csináljuk, akkor nem így fogjuk.
Sóhajtok egy nagyot.
- A régi ... haveroktól, exkollegáktól tudok szívességet kérni. Valami biztonságos, rejtett ház, több bejárattal, kihallgatóval, és hasonló mugli okosságokkal. Gondolom 1-2 óra alatt el tudom intézni.
Felemelt szemöldökkel nézek a lányra. Ha azt mondja hogy csináljam, akkor ideje lesz nekilátni. De lehet hogy mégis igazat ad, és az én módszeremmel csinálhatjuk.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-25, 10:51Graves & Georgiana
- Ahhaam…
*Nyugtázom Graves szavait egyszerűen, habár ez csak az előzetes reakció. Kell egy kis idő, amíg átgondolom mindkét opciót. Nem az alapvető felfogásra kell még idő, régen rossz lenne, ha arra kéne több idő. Inkább a két felvázolt lehetőség hatásait kell átgondolni. Hát nem is tudom, nekem egyik se szimpatikus, se az ha átvernek, se az ha utólag egyszer csak felbukkanhat valamelyik pitiáner bosszút állni. Igyekszek kisimítani homlokom ráncait, de ajkaim féloldalas grimasza úgy marad, míg meg nem szólalok újra.*
- Bevallom, nekem egyik utóhatás se tetszik, az se ha átvágnak, az se ha egyszer csak felbukkannak morcosan. Viszont a versenyhelyzet alapvetően működhet… csak ne a halál elkerülése legyen a fő motiváció.
*Tulajdonképpen már az elejétől kezdve nem csak a hatásokon agyalok, azokat egyértelműen felvázolta Graves. Inkább azon kattogok, hogyan lehetne úgy ötvözni a két opciót, hogy elkerüljük azokat.*
- Kellene egy olyan hely, ahol van két szomszédos helyiség… vagy egy, de jó nagy, amit hermetikusan ketté tudunk választani, persze a legjobb az lenne ha az elválasztó rész nem csak egy fal lenne, hanem egy afféle folyosó, nekünk, tudod, ilyen egyirányú üvegből, mi látjuk őket, de ők minket és egymást nem.
*Néha kisebb szüneteket hagyok, nem a hatás kedvéért, hanem idő kell, míg formálódó gondolataimat megfogalmazom. *
- Mondjuk fél órát kap az egyik tanulmányozni a kőívet, aztán fél órát a másik, aztán csere, aztán megint csere. Hagyni kell nekik időt gondolkozni is. … Hm, ugyanakkor olyan terem kell, aminek két oldalán lejárat van a föld alá. Ha egyik se viszi le, akkor máris tudjuk, hogy bármit mondanak, nem sok köze lesz az igazsághoz, szerintem legalábbis jelentősége van annak, hogy kékesen dereng a föld alatt a cucc. Ettől még afféle egyszeri, alacsonyabb „kiszállási díjat” kaphatnak, hogy elejét vegyük a későbbi bosszúságoknak. Persze ha értelmeset tud mondani valamelyik, akkor megkapja a nagyobb összeget…. Esetleg a versenyhelyzet erősítéséhez egy fődíjat is csaphatunk a pénz mellé, ha tényleg azonosítani tudja… valami régi, értékesebb csecsebecsét, csak hogy hassunk az ereklyevadászi egojukra. Persze hozzánk nem visszakövethetőt kell beszerezni, hm, ez lehet nem is olyan egyszerű… habár gondolom egyiknek se kell eredetiségibizonyítvány… na mindegy, ez részletkérdés.
*Kérdőn pillantok Graves-re, vajon mit szól a javaslatai megreformálásához. Fel vagyok rá készülve, hogy megint túlságosan naivnak tartja a hozzáállásomat és így az ötletet is, de ha más nem, talán van benne használható elem, amivel kiegészíthetjük az eredeti elgondolást, és így tovább, ötlet új ötletet szül, míg meg nem kapjuk a végére a "Tervet", amit használhatunk.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-23, 21:25

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


- Hááát, alapvetően van a gyorsabb és veszélyesebb megoldás, és a lassabb de talán biztonságosabb. Vagy külön-külön találkozunk velük, más helyszíneken és időpontokban és meglátjuk hogy mit mondanak, vagy összezárjuk őket a kőívvel, és meglátjuk mi sül ki belőle. A elsőnél fennáll a veszély hogy átvágnak minket, és akkor nem vagyunk semmivel sem előbbre. Viszont talán nem sérül meg senki.
Felhajtom a kávémat, szisszenek egy utolsót, aztán kicsit mélyebbre vackolom magamat ültömben, és hagyom hogy hasson a koffein.
- A másik megoldás, hogy összezárjuk őket, én közlöm velük hogy csak az távozhat élve és pénzzel aki igazat mond és gyorsabban mondja. Aztán várjuk hogy nekem esnek vagy inkább dolgozni kezdenek. A győztest kifizetjük ha akarjuk, a vesztest kiröhögjük, aztán eltűnünk a francba. De így kockáztatjuk hogy nekünk ugranak majd valamikor. És szerintem nekünk fognak, mert én is ezt tenném, ha sarokba szorítanának. De talán a félelem legyőzi majd őket. Nem tudom...
Magyarázok félhangosan, miközben az üres kávésbögrémet bámulom. Számomra ez olyan természetesen jön, mint a légzés, és csak most tudatosul bennem hogy talán Gia nem örül majd egyik változatnak sem. A cél érdekében ilyesmit megtenni mindennapos számomra, és valahol, nagyon-nagyon mélyen kicsit aggaszt is. De ilyesmire az ember nem gondol minden nap, így engem sem zavar túlságosan. Legalábbis ma nem.
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-23, 16:36Graves & Georgiana
*Abszolút megértem, miért nem akar Graves a kelleténél többször találkozni a két „úriemberrel”. Pontosan az idézőjelek miatt. Persze lehet, hogy a modoruk kifogástalan lesz, de míg ugyebár az egyik lefizethető, a másik meg megzsarolható, na, szóval nem kell ezt továbbragozni.*
- Oké, és hogy kell elképzelnem, hogyan fogjuk hagyni őket versengeni?
*Feltételezem már erre is van Graves-nek valamiféle forgatókönyve, ezért aztán nem kezdek ötletelni, gyanítom felesleges agytorna lenne. Úgyis csak jobbára filmekből és könyvekből tudnék ihletet meríteni…
Az anyagi részen nem aggódok, pláne ha a végén tényleg csak az egyiküket kell kifizetnünk, egyelőre nem kételkedek abban, hogy ne tudnánk ügyesen megcsinálni. Persze ehhez előbb tudnom kell magát a „haditervet”, de amíg nem az én filmes ötleteimre kell hagyatkoznunk, addig nem is kell kételkednem.
Végre én is belekortyolok a jó erős kávémba, még mindig kellemesen meleg és zsongatóan erős. Ettől talán éjfélig, sőt még azon is túl fogok tudni pörögni. Ez persze túlzás, de még sokáig nem lesz gondolom az álmossággal, ami mondjuk így fényes délben egyébként is természetes, na mindegy.
Közben próbálom emlékeimből feleleveníteni Moreau-t, de a legtöbb, amit tudok róla, mind csak közvetett s nem közvetlen tapasztalat. Talán ha háromszor vagy négyszer láttam, ennek is jó pár éve. Persze az utcán felismerném, de ennél többre nem futja tőlem, így csak-csak kénytelen vagyok egyelőre elfogadni, hogy bizonyos források szerint a mi problémánkhoz elég jó szakember lesz.*
- Olyan helyen kellene összehozni velük a találkozót, ahol van lehetőség a felszínen és mélyen, a földalatt is megvizsgálni… vagy hát igazából nem tudom, lehet egy pincehelyiség is megfelelő lehet. Amikor levittem a Gringottsba, akkor megint visszatért az a halvány, kékes derengés körülötte, ami Shirazban is körülvette, de itt nyoma se volt. Szóval jó volna, ha mindkét állapotában látná a szakértő.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-19, 16:31

Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.


Georgiana és Graves


Lassan kortyolgatom a bögréből a kávét, de az istennek nem akar lehűlni rendesen és rendszeresen megégetem a számat.
- Hát valóban nem vagyok túl friss. De ahogy látod elég jól bírom és majd kialszom magamat valamikor...
Jó, szívem szerint visszamásznék az ágyba és ki sem kelnék onnan egy darabig, de ha már itt van a lány akkor erre kevés esély van. Egy pillanatra eszembe jut az is hogy ennek az egésznek talán nem kéne fáradtan nekifutni, de aztán elhessegetem a gondolatot. Kávé mindenhol van, valahogy csak túlélem...
- Igen, Moreauról van szó. A kapcsolataim szerint elég jó szakember, és talán van fogalma arról hogy mi lehet az a kőív. Ha pedig nem ért hozzá, az igen hamar ki fog derülni. Előveszem az egyik kegyetlen mosolyomat. - De amúgy nem, nem beszéltem senkivel. Nem szeretnék túl sokszor találkozni ezekkel az alakokkal. Ahogy mondtam, az egyik lefizethető, a másik megzsarolható, és ezért tartani fogják a szájukat, nem kotyogják majd el senkinek hogy mit találtunk. De épp azért mert ilyen emberek, nem bízom bennük. Minél kevesebbet tudnak rólunk, annál jobb.
Hátradőlök, és megvakarom a tarkómat.
- Hogy mennyi? Rohadt jó kérdés. De az biztos, hogy drága. Viszont ha ügyesen csináljuk, akkor csak az egyiküket kell majd kifizetni. Egyszerűen hagyni kell őket versengeni és kész...
Vissza az elejére Go down
Georgiana Findley
Reveal your secrets

avatar

Varázshasználó

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 248

TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza 2017-11-17, 11:54Graves & Georgiana
- Általában, de nem mindig…
*Morgom az orrom alatt csak magamnak, a kávéfőző hangjától feltehetően úgyse hallatszódik el a konyháig. Élénken él az emlékezetemben az a visszaút a barlangfolyosókon keresztül. Azt ugyanakkor vita nélkül elismerem, hogy általában tényleg ő jelentheti a veszélyt, főleg az olyan – ki tudja számára mennyire ismerős – szituációkban, mikor az alvilági berkekben kell információt felhajtania és nem mitológiai lényekkel kell hadakoznia. Na hát emiatt mondtam csak magamnak, amit mondtam.*
- Köszi!
*Átveszem a bögrémet, de még nem kortyolok rögtön bele, most még csak az illatával töltöm fel magam. A szisszenés hallatán elkönyvelem magamban, hogy ez már csak azért is jó döntés volt, mert nem égettem le legalább a nyelvemet.*
- Te jó ég, akkor napközben meg itt dolgoztál, éjszaka meg kutattál… mennyi alvás kell akkor neked általában, ha most is ilyen gyorsan ajtót nyitottál?
*Ilyen éjszakák és nappalok után mostanra engem hat hippogriffel se lehetne kivontatni az ágyból. Pontosabban ki lehetne, de nem ébrednék fel rá, annyira mélyen aludnék tippem szerint. Persze megjegyzésem és kérdésem is igazából csak költői, amit rövid fejcsóválásom jelez(het), biztos a kiképzéséhez van köze a dolognak.*
- Professzor Moreau?
*A csempészhálózathoz való kontakt egyelőre nem mozgatta meg annyira a gondolataimat, mint a Beauxbatonsban tanító vendégprof említése. Talán tévedek és valaki másról van szó, elvégre bő egy éves az információm Professzor Moreau-ról, amikor a továbbképzési programok után kutakodtam még. Ha valóban róla van szó, akkor folytatom.*
- Egyszer édesapa dolgozott vele együtt, viszonylag megbízható volt, már úgy értem nem volt rá panasz, nem késett a leadásokkal, a terepen is megjelent, de a szakmai tudása, legalábbis specifikusan a viking kultúrával kapcsolatban meglehetősen hiányos volt. Arról még nem hallottam, hogy az ősi relikviákkal hogyan áll, a Beauxbatonsban elég általános volt a kurzusának a leírása.
*Elgondolkodok a másik lehetőségen is, ami meglehetősen nehezen megy, itt végképp nem tudok se arcot, se nevet társítani az illetőhöz, így aztán az még nagyobb lutri, hogy az ő szakmai tudása milyen lehet. Persze simán lehet, hogy kenterbe ver minden akadémiai professzort, de az is megeshet, hogy a felárért nézegeti egy ideig majd közeli, hogy passz.*
- Mindkettőjükkel beszéltél személyesen? Mit mondanál, érdemes legalább az egyikőjükkel vagy akár mindkettőjükkel üzletelni? És mennyi felár, illetve az adósságrész, amit gondolom fedezni kellene a szolgáltatásért cserébe?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Graves Matlock, a vadőr háza

Vissza az elejére Go down

Graves Matlock, a vadőr háza

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Archivum :: A múlt árnyai-