Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebbϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 15:45
Jacob Troops


ϟ Neira & Ginny
  Yesterday at 10:59
Gwyneira Rousseau


ϟ Keresem a...
  2018-12-09, 15:23
Melissa Greenwood


A hónap posztolói
Jacob Troops
 
Kieran O'Byrne
 
Gina Accipiter
 
Nox Djarum
 
Luna Lovegood
 
Madeleine Eastwick
 
Dane Seoras
 
Elijah Crowfield
 
Draco Malfoy
 
Shanna Griffin
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39827 hozzászólás olvasható. in 3513 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

O'Hara birtok - Dublin, Írország

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
SzerzőÜzenet
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-21, 17:49

First topic message reminder :

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-03-01, 15:43


Eugene és Grace


[You must be registered and logged in to see this image.]


Aislingnek volt igaza és ennek mérhetetlenül örülök. Tudom persze, hogy ez még nem oldott meg mindent, még nincs minden tökéletesen rendben, hogy még van épp elég nehézség előttünk, de akkor is sokkal jobb a helyzet, mint amilyen eddig volt. Már legalább azt tudom, hogy nem utál, hogy nem változtak meg az érzései, szeret, csak nem tudja mit tegyen, vagy legalábbis eddig nem tudta és idő kellett neki mire eldönti. Ez mindenképpen jobb, mintha eldöntötte volna már, hogy velem vége, mert a bosszú a fontosabb. Ettől még nem tudom, hogy vajon nem változik-e bármi idővel, de remélem, hogy nem. Így is rémes volt az elmúlt pár hét nélküle, tudni, hogy valahol van, valamit tesz... és nem tudom, hogy visszajön-e, vagy hogy én legyek-e olyan bátor, hogy megkeresem. Nem mertem szembenézni azzal, hogy végül netán mégis elhajt, hogy végül mégis úgy dönt... hagyjuk az egészet hiába mondom el neki, hogy fontos nekem, hogy szinte bármit megtennék érte.
- Én sem, de remélni akarom, hogy apa nem, hogy... ő nem olyan, hogy szerette anyát és... - sóhajtok és végül megrázom a fejemet. Az ölelése segít, de nem akarok tippelgetni, értelme se nagyon lenne, hiszen nem tudom, hogy az apám gonosz-e végül is, nem tudom, hogy vajon lehet-e hatni rá valahogy, hogy mire képes. Csak azt tudom, hogy Eugene nekem tényleg fontos, hogy szeretem és ezt nem tudom csak úgy elfelejteni, vagy félredobni, egyszerűen erre képtelen lennék.
- Tehát akármi is lesz mindenképpen megteszed, csak... idő kérdése. És... akkor mi lesz, mit tervezel tenni a családommal, az apámmal és a nénikémmel? - szeretném tudni, úgy azért mégis csak könnyebb lenne azt hiszem felkészülni rá, mert szép és jó, amit mondott, tényleg nagyon jól hangzik, a szerenád, együtt lenni, szeretni egymást, de úgy azért nehezebb, hogy tudom ott lebeg a fejünk felett a jövő is, ami azzal jár, hogy ő végezni fog a családommal valamilyen módon, csak még azt nem tudom, hogy mi lesz a következménye. Csődbe viszi az apámat és ezzel engem is? Nem a pénz a fontos, Aisling is elmondta ezt már, de ettől még nem félek kevésbé attól, ami következni fog, még ha most próbálok is nem gondolni rá.
- Nem tudom, a nénikém csak a bált mondta, fogalmam sincs, hogy lesz-e ott valaki, vagy az a fickó ott lesz-e, de... olyan érzésem van, hogy igen. És te... tényleg eljönnél? - egy bálunk már volt, bár az más volt a hajón, ez mégis csak nagyobb esemény, apa biztosan kérdezősködne róla, de ez még azért nem tántorít el kifejezetten, hiszen szeretnék vele táncolni és majd valamit kitalálok, amikor... - És mit mondjak apának, ha kérdezi ki vagy? - biztosan fogja, ha más nem akkor mondjam, hogy én sem tudom és ezzel kihátrálok az igazi válaszadás alól? Talán... az is jó megoldás lehet, akkor még túlzottan hazudnom sem kell.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eugene Conway
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 25
ϟ Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-02-27, 20:03


Grace & Eugene
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

Nem akartam én oly hideg lenni vele,  mégis olyan szinten árulásnak éreztem, hogy nem gondolhattam róla, hogy ő is O’Hara. Hiszen ha akkor kiadok magamból minden érzelmet, akkor üvöltök vele, halálosan megsértem. Nem annyira, mint a hajón a csókommal, amelyből elsőre szabadulni vágyott. Sokkal inkább oly módon, amelyben cseppnyi jóindulat nem lett volna. Le kellett higgadnom, próbára kellett tennem az érzéseimet, hogy levonhassam a következtetéseket. Igen, nekem Grace-re van szükségem. Na nem olyan módon, hogy beépített ember legyen a családjában, nem akarom őt így használni. Szeretnem kell, s neki is engem. Egy életre övé lett a szívem, még ha ez ugyanolyan fájdalmas szerelem, mint a szüleimé, de nem érdemes hadakozni ellene. Kicsit ugyan fordult a kocka, hiszen elsőre én erőltettem, aztán én bizonytalanodtam el a váratlan fordulattól, ám az egész nem tartott tovább alig egy óránál, már hamarosan utánamentem volna, de tudtam, hogy teljesen kétségbeesett, ezért küldtem inkább Solinát, hogy ne legyen egyedül abban az üres, hideg házban, amelyben nem várja szeretet, és megértés. Tudom, hogy én kemény vagyok vele, sokszor igazságtalan is, de szeretem, és végülis ez a lényeg, nem?
- Tudom, hogy a rokonaid. Távolról nekem is. Ez viszont nem fog megakadályozni, hogy ellenük törjek, ahogyan az apám akarta. Mert kíméletlenek, meg kell állítani őket. Erre csak olyan valaki képes, aki már pontosan ismeri, és átlátja a tetteiket. Nem tudom eldönteni, hogy az apád, vagy a nénéd az igazi gonosztevő, talán mindkettő. – Bólintok, és a karjaimba zárom, most legalább tudok rá vigyázni. A rokonai nem tudnak róla, hogy most együtt vagyunk, biztosan kikelnének a hitükből, pedig nincsen róla sejtésük, hogy ki vagyok. Azt majd csak az utolsó pillanatban. Amely már nagyon közel van, az öreg O’Harával közös a vállalkozásunk, olyan részvényeink vannak a tőzsdén, amelyet ha én magam buktatok meg, komolyat veszít majd. Ám Grace-t nem akarom, hogy nélküzzön, pedig mellettem sem lesz luxus élete, hiszen csak a saját bukásom árán állhatok bosszút.
- Mindkettő fontos, de az ember hallgasson a szívére. Elsődlegesen azt tenném, hogy őrült éjszakákat töltenék veled, meg nagyokat sétálnék, hogy  jövőnket tervezzük. Szerenádot adnék, dalt írnék a göndör vörös hajad szépségéről. És tudod mit? Ezt fogom tenni. Ezt fogjuk tenni. Viszont.. meg kell értened, hogy az apámnak tett esküm sem kevésbé fontos. Ezek után nem tudom, hogy mikor és hogyan, majd az idő eldönti. Azt ellenben kétlem, hogy apád örülne neki, hogy ha egy idegennel töltenéd az idődet. Erre kell majd megoldást találnunk szerelmem... – Rázom a fejemet, nem akarok semmi váratlant elé tolni, nyilván nem mondhatom azt, hogy holnap teszem tönkre az apádat, de valami módon mégiscsak adagolnom illene a szörnyű múlt hozadékait.
- Akkor én is megjelenek a bálban. A táncot nem tilthatják meg neked. Majd megnézem magamnak ezt a kérődet. Az a fickó lenne, aki a hajón is kellemetlenkedett? – kérdezem, hiszen lehet, hogy a nénje már itthon eltervezte a dolgot, és nem Fredericoról van szó. Bárhogy is legyen, nem engedhetem, hogy Grace másé legyen.


[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]Újrakezdés [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-02-21, 21:06


Eugene és Grace


[You must be registered and logged in to see this image.]


Itt van, beszélhetünk, a nélkül, hogy nekem kellett volna őt megkeresnem. Aisling azt mondta mindenképpen beszéljek vele személyesen, mert biztosan azért ment el, azért bujkál, mert nem tudja, hogy mit tegyen most, mert mégis csak szeret, annak ellenére, amiket mondott és ahogyan viselkedett velem, csak hát most el kell döntenie, hogy mit is tegyen. Próbáltam megérteni, belegondolni a helyzetébe, de mégis csak folyamatosan az lebegett a szemem előtt, ahogyan nézett rám, ahogyan beszélt velem. Nem láttam benne semmiféle ragaszkodást, szeretetet, csak azt, hogy mennyire nem akar épp akkor velem lenni és nem tudtam, hogy ezt mégis hogyan kellene kezelnem. Most sem tudom, hogy itt van, de hiányzott, most hogy látom csak még jobban. Mégis a feszültség, ami elsőként kitör belőlem és persze, hogy könnyek formájában. Még most sem tudom, hogy az, hogy mit van mit jelent, vagy hogy elküldte Solinát. Nem biztos, hogy innentől, akkor minden szép és jó lesz. Könnyen lehet, hogy ugyanúgy a bosszút választja, vagy nekem kell eldöntenem, hová állok, vagy két tűz közé szorulok. Nem tudom... még most sem tudom mi legyen, vagy mi lesz velünk.
- Tudom én, hogy nem jó emberek, de...a rokonaim. Az apám sem volt mindig ilyen, ő csak... könnyen befolyásolható. - naiv szavak talán, de hinni akarok benne, hogy nem olyan rossz ember, akinek ő gondolja, vagy amit most felvázol róla, mert abba még belegondolni is fájdalmas lenne, hogy tényleg ennyire rossz valaki nevelt fel és bátran eladna valaki feleségének, ha ebből pénzt látna. Pedig talán valahol a lelkem mélyén én is pontosan tisztában vagyok azzal, hogy ez így van. - Én vagyok az elsődleges? Nem... amit tenni akarsz? - ki kell mondania, meg kell erősítenie újra, hogy el is higgyem, de még így sem tudom, hogy mi lesz holnap. Mi van, ha akkor másképp gondolja? Mi van, ha olyan tervei vannak, amik később csapnak le, mint valami időzített bomba, amiket már nem tud megállítani, vagy felfüggeszteni, amik már mennek maguktól tovább? Akkor ugyanúgy rossz vége lesz, akkor is, ha most úgy dönt, hogy nem viszi véghez a tervét.
- Veled akarok lenni, meg akartalak keresni, de nem tudtam te akarod-e. Ezt tudom, de... nem tudom, hogy képes vagy-e hagyni a bosszúdat, vagy ha megtennéd miattam nem emésztene-e fel. Mit kellene tennünk? Apám... vagyis Margaret néni bált akar adni a tiszteletemre, attól félek... férjhez akarnak adni. - hatalmas sóhaj, újra megremeg a szám, de aztán lendülök is, hogy megöleljem, hogy hozzá bújjak, hogy megvédjen még a rossz gondolatoktól is, mert tudom, hogy képes rá, képes mindent kitörölni a fejemből, ha akar és mellettem van. Én mellette vagyok, de nem tudom hogyan oldjam meg ezt az egészet. Talán az apám épp azért keres nekem férjet, mert már érzi a vesztét, hogy nem áll valami jól anyagilag és kell neki valami más biztosíték is, hogy rendben lesz vele minden.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eugene Conway
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 25
ϟ Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-02-18, 09:02


Grace & Eugene
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

Tudom, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy találkozzunk, és vágyom is rá, hogy lássam őt. Nem véletlenül küldtem oda Solinát, hiszen megígértem. Sejthető, hogy a néni elmond majd neki sokat a családi történetről, de ez nem baj, így van jól, én talán nem tudtam volna belekezdeni, most már csak befejeznem kell. Hiszen látnom kell őt, találkoznom kell vele, hiszen a mi dolgunk még nem ért véget. Annyi keserű, magányos év után most végre találok valakit, akit szerethetek, nem csak a negatív érzelmek vezérelhetnek. Vannak ugyan barátaim, ám ők is tudják, hogy nálam a család szentsége az egyetlen út, amelyen haladok. Bosszút kell állnom, ám a vörös ír lány, aki tulajdonképpen még a rokonom is, eltérít ettől. Pár napig még gondolkozni sem tudtam a közelében, annyira elvarázsolt, ám most sem szállt el a rózsaszín köd, csak átlátva rajta tudom, hogy dolgom van. A mai nap a gyászról, a megemlékezésről szól, de ahogy sejtem, várhatom előbb-utóbb Grace érkezését, hiszen ismerem már annyira, hogy ha kap némi választ az új dadájától, fel fog keresni. Arra már fel kell készülnöm, hogy döntést hozzak. Olyan döntést, amit a kviddicsmeccs után még nem tudtam józanul látni, immár arról kell hogy szóljon a dolog, képes vagyok-e elvonatkoztatni attól, hogy milyen családba született. Ahogyan most a szemébe nézek, már tudom, hogy ez nem is lehet kérdés. Ő életem szerelme, s ahogyan kiejti azt az édes becézést, ahogyan hív, tudom, hogy nem haragszik rám. Milyen ostoba, öncélú voltam! Csoda, hogy ezek után mégiscsak kellek neki.
- Ezt nem tudhatod. A családod mindent eltitkol előled, gyerek vagy a szemükben. Egy eszköz, aki majd talán vagyont hoz a házhoz. Egy eladható értéktárgy.. – Rázom a fejemet, tudom, hogy nyersen fejezem ki az igazság egy általam gondolt verzióját, de biztos vagyok benne, hogy ez így van. Patrick William és Margeret sosem játszottak tisztán, ezért nekem az ő szintjükön kell csapdát állítani. Ha lehet, még aljasabban, mint ők, még ha Grace-nek ez nagyon nem tetszik. – Nem tudom... de valahogy meg kell oldanom. Fontos vagy, és hidd el, most már ez lesz az elsődleges. Viszont a családoddal... nem tudok megbékélni. Nem hiszem, hogy csak úgy elfelejthetném, ami történt. Csak a karjaimba zárom, és reménykedek, hogy ez a pillanat minél tovább tart. Miután elmeséltem a történetet, amely kiegészíti Solina szavait, látom, hogy mennyire megretten tőle.
- Nem az lényeg, hogy én mit szeretnék. Te mit szeretnél? Én nem foglak többé elhagyni, ez az érzés nem fog elmúlni. Szeretlek, és téged akarlak. Megváltás vagy mindenre. – Rázom meg a fejemet, úgy vélem, hogy meg kell ezt beszélnünk, de most valahogy nem tudok hosszútávon gondolkozni, csak a most számít. Még ha abban igaza van, hogy fél attól hogy holnap mi lesz. Azt még nem tudom, de együtt fogjuk megoldani. Lényegében ő szorul így két tűz közé, de ezzel most nem tudok mit kezdeni. Az ő véleménye is számít.[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]Újrakezdés [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-02-12, 20:37


Eugene és Grace


[You must be registered and logged in to see this image.]


Reszkettem már akkor is, amikor kiléptem az ajtón, mert fogalmam sem volt róla, hogy okos döntés-e egyáltalán itt lennem, vagy ide jönnöm, mert nem tudtam, hogy hogyan fog majd reagálni rám, hogy nem küld-e el mégis. Hiába volt, amit mondott nekem Solina, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy tényleg tudok is vele beszélni, vagy hogy egyáltalán annak a beszélgetésnek bármiféle pozitív kimenetele lesz-e majd. Attól félek a leginkább, hogy nem, hogy elmondja esetleg az indokait, de kész, nem változtat, hogy neki a bosszúja az, ami igazán fontos, hogy úgy sem engem választ. És az nem elég, ha őrlődik és az sem, ha ezek után én is őrlődni fogok, de még akkor sem tudjuk majd, hogy mi legyen. Rettenetes dolog, ha tényleg a családom és közte kell választanom, akkor tényleg fogalmam sincs, hogy mi a fenét tegyek.
Amikor odaérek pár perc múlva elszállnak a kétségeim, legalább egy kis időre, legalább addig, amíg megcsókol. Persze ez még mindig nem jelent garanciát, vagy bármi mást, ez még mindig lehet egy pár pillanatnyi boldogság csak, ami aztán elmúlik, amikor majd a lényegre tér, vagy kimondja, hogy nem tudja ezt csinálni és ez van... vége, így is úgyis.
- De eddig se játszottak ki, akkor most miért? És... és nem értem, akkor hogy akarod ezt csinálni? Engem akarsz, de fontos a családod, ez... ez hogyan fér össze? - nem, még mindig nem tudom és még mindig nem értem, hogyan lehet ennek jó vége, vagy hogyan hozhatunk ki ebből bármit is, ami végül nem valami rossz lesz. Igenis félek, még mindig félek! Ugyanúgy felállhat és itt hagyhat, vagy mi van, ha holnapra megváltozik a véleménye? Mi van, ha pár nap múlva megint arra jut, hogy mégis csak a bosszúját akarja elsősorban beteljesíteni és én csak e mögött a második lehetek, akkor pedig be kell áldoznia? Honnan tudom, hogy ez most végleges döntés, amikor a seprűtárolónál is nagyon annak tűnt. Elképedve hallgatom a történetét a szüleiről.
- Én nem tudtam, nekem... azt mondták, hogy a nénikém beteg volt és meghalt, de nem beszéltek róla sosem és... sajnálom, de ez a múlt, mi pedig a jelen vagyunk. Mi lesz jobb attól, hogy bosszút állsz? Mi van, ha holnap megint úgy gondolod, hogy nem tudod összeegyeztetni a kettőt? És egyébként is... mi lesz most, mit szeretnél? - nem tudom visszafogni a remegő hangomat. Próbálom, de nem megy. Reszketek, mert ezek még mindig nem nevezhetőek válasznak. Nem fogok az apámhoz rohanni, hogy elmondjam neki, hogy mi történt. Rémes dolgot tettek, ha ez tényleg így volt és én hiszek Eugene-nek, még ha talán nem is szabadna, de akkor is... mi értelme van a bosszúnak? Attól mégis mi lesz jobb? Nem jönnek vissza a szülei, viszont a mi életünk teljesen megváltozik tőle és esélyünk se lesz a boldogságra, ha már eleve úgy indít, hogy tönkre teszi a családomat.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eugene Conway
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 25
ϟ Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-02-09, 16:24


Grace & Eugene
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

 Nem akarom még azzal sem bántani, hogy tartom a távolságot. Minden, ami kettőnk között történt, annak nincsen köze a családjainkhoz. O’Harák vagyunk, habár én sosem használtam ezt a nevet, sokkal inkább érzem magamat Conwaynek a nevelőszüleim után, viszont évekig jártam be az igazi apámhoz, aki egy szegény halász volt, semmi köze sem volt az ármányhoz, a megvezetéshez, amit tettek vele. Az anyám volt a nemes, ám őt sem érdekelte a vagyon, megszökött volna a szerelem nevében. Grace-nek is ezt kéne tennie, ám nem akarom bántsák, ha kiderül hogy ki is vagyok valójában. Ráadásul bosszút esküdtem, amit már végig kell vinnem. Csak éppen újdonsült szerelmemmel egyátalán nem számoltam, nem tudom elképzelnie, hogyan tegyem, hogy közben őt nem bántom. Hiszen ha a családját a sárba tiprom, ő is szenvedni fog. Ebben a pillanatban azonban döntenem kell. Ha elfordulok tőle, többé nincsen visszaút. Ha maradok, s a karjaimba zárom, biztosan fogunk még eleget veszekedni, akár gyűlölni is egymást, ám örök hűséggel fogjuk szeretni a másikat, bármit is mondjuk vagy tegyünk. Csakis egy út van; az utóbbi. Szomjasan tapadok az ajkára, hogy a szuszt is kicsókoljam belőle. Van, amikor a szavak mit sem számítanak, csak az, ahogyan érzünk. Talán lehetnék finomabb is, ám oly fájó az, amit tettem, s amibe csöppent akaratán kívül, hogy talán így tudom kompenzálni magunkat, nem csupán lelkileg, ezúttal fizikálisan is.
- Mert kell valaki ismer engem, és megvédhet téged abban a házban. Nem vagy biztonságban, téged is ki akarnak majd játszani. És ha úgy alakul, hogy.. hogy történik valami rossz, ne egyedül legyél. Grace.. én nem vagyok jó ember. Ilyen lettem, mert.. Nem, ez nem mentség. Azért, mert ezzé akartam válni. Könyörtelen bosszúszomjas fenevaddá. Ám téged nem akarlak bántani. Tényleg nem. Téged akarlak, ugyanakkor fontos a családom. – Rázom meg a fejemet, miközben a hátát simogatom, nem tudok most választani közülük, hiszen a szüleim már nem is élnek, nem lenne fair, ha a szív miatt most elfelejteném a múltat.
- Szerelmes volt az anyámba... azt mondják legalábbis. Ő viszont az apámat szerette. Ám az öreg Dunham szegény sorsból származott, és az apád egyébként is féltékeny típus volt. Megtudta, hogy egybe akarnak kelni. A szökésük éjszakáján megváldolták, hogy ellopta a nénéd ékszereit. Tárgyalás nélkül küldték börtönbe, amikor megtalálták nála az előre elhelyezett ékszereket. Az anyám ugyan még életet adott nekem, de belehalt a bánatba. Az apám pedig... ott rohadt a börtönben még tizenegy évig... – Hát kész, elmondtam a családi titkot, ráadásul pont egy O’Harának, akié a szívem. Úgy tűnik örököltem a szüleim rossz sorsát, olyat szeretek, akit nem lenne szabad. S ha Grace lenéz a sírra, a név alapján alig harminckét évet élt. Most lenne negyvenhárom. A legszebb férfikor, ő azonban nem élhette meg. A végén már patkányok rágták éjszaka a lábát...

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]Újrakezdés [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-31, 21:26


Eugene és Grace


[You must be registered and logged in to see this image.]


Bizonytalan vagyok, hát persze iszonyatosan bizonytalan, hiszen még most sem tudom hogyan fogad majd engem. Nem tudom, hogy nem küld-e majd el. Hiába beszéltem a dadájával ez még nem garancia arra, hogy tényleg így gondolja, hogy nem gondolta meg magát azóta, hogy nem beszélte le magát rólam. Ahogyan Aisling is mondta azért ment el, mert nem tudta kezelni a helyzetet, mert valahol a sebeit nyalogatta és próbálta elfogadni a tényt, hogy nem jó ez így. Próbálta rábeszélni magát, hogy befejezze, vagy épp ellenkezőleg, hogy velem fejezze be végleg, hogy tudjon utálni, miközben szeret... És most vajon melyik szinten áll? Most vajon, amikor pont egy sírnál térdel, amikor vélhetően a pont a bosszúja indíttatása miatt van itt akkor mennyire lesz majd képes velem úgy viselkedni ahogyan kellene?
Nem csoda, hogy a nevét iszonyat bizonytalanul bököm ki végül. Nem tudom, hogyan kellene viszonyulnom hozzá, mert nem tudom, hogy nem taszít-e el, hogy az ittlétem nem okoz-e majd nagy bonyodalmakat neki. Rettegek tőle, hogy csak úgy megsebez, hogy megint napokon át sírni fogok miatta, de nem jutunk egyről a kettőre, hanem véglegesíti azt, amit eddig nem akartam véglegesnek venni. Mi van, ha végleg elküld? Mi van akkor, ha tényleg ennyi volt és teljesen feleslegesen jöttem ide?
A neve nem hagyja el a számat, annál sokkal több viszont igen. Szeretem, de ezt tudja és ez nem változott meg csak a miatt ahogyan viselkedett velem az elmúlt hetekben, de ettől még félve nézek rá, rettegek, hogy mit fog mondani, hogy mit fog tenni, hogy ő hogyan pillant rám. Végre elhagyja az ajkait a nevem és meg is moccan. Beleolvadok a karijaiba, a csókjába, amikor végre érzem az ölelését. Ez jó... igaz? Ez jó, nem csak valami búcsúcsókféle... igaz? Nehezen szakadok el tőle, iszonyatosan nehezen megy most mire végre ráveszem magamat, hogy már ne a csókját élvezzem, hanem meghalljam a szavait is. Nem adhatja fel... de akkor mi lesz? Akkor mit akar tenni vajon? Nem csoda azt hiszem, ha akármennyire is nem kellene, erősnek kellene maradnom, de mégis kibuggyan az első könnycsepp és őt már megállíthatatlanul követi a többi. A szavai nem jelentenek semmi jót ránk nézve, ez egyértelmű.
- De... de akkor mi lesz? Mit akarsz tenni? És mi lesz velünk? Miért küldted Solinát, ha semmi sem változott? Ez... ez így nincsen jól, ennek nem így kellett volna lennie. - szipogok, sírok, elakadok beszéd közben is, de ez érthető. Nagyon nehéz szavakat találni egy ilyen helyzetben, amikor ennyire rettenetesen alakul minden. Félek, hogy a vége ugyanaz lesz, mint legutóbb, bár legalább most nem hideg és nem elutasító velem, ahogyan a kastélyban volt, de most is azt mondja. - De mit... mit tett veled az apám? Legalább ezt mondd el, hogy tudjam miért... - hogy miért van végünk, hogy miért romlott el minden, hogy miért nincs esélyünk sem a boldogságra. Tudni akarom, jogom van tudni, hogy miért nem lehetünk együtt, mert nem lehetünk ez a lényeg, hiszen most is ezt mondja, ha nem is olyan hidegen és nyíltan, mint legutóbb, de én... én mit tehetnék most? Forduljak az apám ellen? Forduljak a családom ellen? Nem tudom, hogy ez menne-e, de ellene sem akarok, akkor viszont mi a jó megoldás?

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eugene Conway
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 25
ϟ Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-29, 09:31


Grace & Eugene
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

A barátaim nevetgélve távolodnak el a temető bejáratától, ahol csendre intettem őket, itt már kegyeleti kérdés lenne zajongani. Nem kárhoztathatom őket az ünneplés miatt, akkor szakadék van az itteni szegények és gazdagok között, hogy minden apró győzelmet felnagyítanak, és hősként kezelnek, az ő megmentőjükként. Hiszen én vagyok közöttük az, aki a jó példa. Bár nemesi vér, de mégis tisztességes, kemény munkával küzdöttem fel magamat, hogy másokkal jót tegyek. Na meg én legyek a szegény réteg ostora, aki bosszút áll. Na az ismeretségi köröm ezen részéből sem tudja pontosan mindenki, hogy mi történt, de sejthető, hogy valami szörnyűség jóvátételén fáradozom. Azonban most a múltba kell révednem, ezen a napon halt meg apa, mindenképpen ki akartam jönni a sírjához, hiszen pár nap múlva vissza kell térnem a Roxfortba. Grace-n sokat gondolkozom, a mútkor olyan csúnyán váltunk el, nem is tudom, hogy van-e jövőnk. Már a hajón is beszélgettünk, hogy nekem mi az elsődleges, talán akkor még meg tudtam volna oldani, hogy egy szintre kerüljön vele ő is, de így, hogy O’Hara... hát nem tudom. Az biztos, hogy a szüleim elveszejtésében nem hibás, hiszen meg sem született még akkor, és amikor apa meghalt, ő még kislány volt, de ha belegondolok, hogy hogy nevelték... Keresem benne a gőgöt, de nincsen, csak egy apró dacot fedezek fel benne, de az nem biztos hogy a neveltetés, sokkal inkább a saját jellemének a sajátja. Leteszem a virágot a sírra, és felnézek. Eleresztem a kapát, ahogyan észreveszem őt. Mindketten tartjuk a távolságot, ő mégis megszólal, én pedig nem tudom gyűlölni őt. Szeretném, ezt kívánná az illem, de a fenébe is, nem volt ez betervezve. S ő sem akar vádolni, mindazok ellenére, ahogyan többször bántam vele. Az elején durva voltam, mégis meghódítottam a szívét, aztán egy cseppnyi boldogság után eltaszítottam. Felegyenesedek, és én is kinyögöm..
- Oh, Grace... – Mást nem tudok mondani, csak odapattanok, most nem számít sem, sem a múlt, sem a jövő, csak mi ketten. Biztos, hogy katasztrófális események veszik majd kezdetüket, amelyben ő is érintett lesz, de ebben a pillanatban nem tudok mást tenni, minthogy az arcát a tenyerembe zárva csókoljam. Egyszerre gyengéd, és szenvedélyes ez a csók, érzelmektől elfúló, boldogító, mégis gyötrelmes. – Sajnálom, annyira sajnálom. Nem kellett volna belekeveredned... De nem adhatom fel. Őmiatta. És anya miatt.. – Sejtem, hogy Solina sok mindent elmondott, végülis én adtam rá az áldásomat, mert tudtam, hogy az idős néni nem fogja magában tartani, hiszen nem csak a szüleimet, engem is szeretett, és sokat hallott Grace-ről is Nanától. Ez most így alakult, akkor vélhetően a lány már tudja, hogy ki vagyok. Másodunokatestvérek, amely elég távoli rokonság ahhoz, hogy gond ne legyen belőle, de túl közeli ahhoz, hogy felőröljük magunkat, miközben egymás ellen fordulunk.

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]Újrakezdés [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-21, 18:09


Eugene és Grace


[You must be registered and logged in to see this image.]


Sietősen lépek ki a hátsó ajtón a házból. Ha Eugene tényleg ott van, akkor beszélnem kell vele, főleg azok után, amit a néni mondott. Nem mondom, hogy tökéletesen megnyugtatta a lelkemet, de az tény hogy azért segített, hogy tudtam beszélni vele. Nem tudom, hogy rendbe jönnek-e a dolgok, hiszen ez Eugene-től függ, nem tőlem, de ha nem adok esélyt se neki, akkor biztosan nem lesz jobb. Már akkor is emésztettem magamat, amikor ott hagytam faképnél, de nagyon megbántott és rettenetes érzés volt, ahogyan beszélt velem, ahogyan nézett rám, de... még most sem tudom, hogy mit akarok. Igaz, hogy ideküldte a dadáját, de az egyáltalán nem biztos, hogy ez jelent is valamit. Nem biztos, hogy akarja, hogy beszéljünk, vagy képes kezelni ezt az egész helyzetet. Igenis arra is van esély, hogy maga sem tudja mit akar és végül másképp dönt, mint ahogy én remélem. Nem várhatok jót, mert akkor csalódnék, de legalább megpróbálom. Minden jobb annál, mint most az apámmal és a nénikémmel lenni és arról a tervezett bálról beszélni. El kellene mennem Aisglingékhez, hiszen megbeszéltük, a vacsora után megyek, de... annyira ez nem tűnik könnyűnek, az apám tajtékzana, ha megtenném.
Nem kell sok, hogy elérjem a temetőt. Tudom hol van, az én anyám is itt pihen már hosszú évek óta és Nana is itt nyugszik, mindkettejükhöz sokszor jöttem ki már, persze akkor, amikor nem az iskolában vagyok. Eugenet már nehezebb megtalálni, mert nem tudom, hogy pontosan hol lesz, de végül csak kiszúrom, ahogy épp a virágot helyezi le a sírra. Elszorul a szívem, hiszen újra bevillan, ahogyan nézett rám legutóbb, ahogyan szikrázott a szeme, amiket mondott... Elbizonytalanodva állok meg, és még sem merek közelebb menni, pedig csak pár méterről van szó, amit meg kellene törni kettőnk között, de nem tudom, hogy ő akarja-e egyáltalán, hogy odamenjek.
- Szerelmem... - a nevét akartam mondani, de még más jött a számra, még ha ez az egyetlen szó halk is és telve van fájdalommal és kínnal, amit bármennyire is akarok nem tudok csak úgy elrejteni. Talán nem is akarom, hiszen iszonyatosan megbántott, azzal ahogyan viselkedett és én még most sem tudom, hogy akar-e bármi mást. Ha most megint úgy néz rám, ha megint úgy viselkedik biztos, hogy hátat fordítok neki és inkább visszaszaladok a birtokra. Vagy el innen, el Aislingékhoz és... nem tudom még, hogy mi lesz utána, de képtelen vagyok még egyszer azt végignézni, ahogyan bámul rám. Megvetően, érzelmek nélkül... iszonyatosan kínzó volt, szinte már fizikai kínt okozott a pillantása, a szavai pedig még inkább.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eugene Conway
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 25
ϟ Hozzászólások száma : 76

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-19, 15:32


Grace & Eugene
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

 

Igaz, hogy azt mondtam Solinának, hogy elmegyek a temetőbe, de előtte még elmentem a halász nagyüzembe, hogy körülnézzek, mi a helyzet Mabel-ékkel. Ők neveltek fel, nem csak a temető a lényeges, hanem az is, hogy a nem vér szerinti szüleimmel találkozzak. Már éppen végeztem, amikor valami aranyvérű idióta kezdte el verni mindenki szeme láttára a szolgáját a piactéren. Örökös igazságérzetem megint előtört, odaugrottam, és az illetőt a saját ostorával csapkodva kergettem el. Nem számít, hogy egyel több ellenség, már így is a fél világ gyűlöl. Fel sem merül bennem, hogy még Grace is. A halászok üdvrivalgása a temetőig elkísér, hogy igazságot tettem, ott búcsúzom el az éljenző tömegtől, próbálom őket csititgatni, hogy itt már nem nagyon illik így kurjongatni, de hát az íreknek aztán én mondhatom, az egész negyed zeng a halászoktól. Nem veszem észre Grace-t, csak intek nekik, s belépek a temetőbe. Itt már átjár az ájtatosság érzése, megszáll a gyász, ami egész életemben végigkísért. Az anyám sírhelyét sosem ismertem, az apámé pedig egyszerű, még szerencse, hogy kiadták a testét a barátainak, amikor meghalt a börtönben. Azóta is járok hozzá, hozok virágot, ápolom a földet. Most is levetem a nagykabátot, és ledobom egy padra, hogy a virágot veszem a kezembe. Nagy csokor, színes, az évszakra jellemző válogatással. A sírkövön ez olvasható: Enique Dunham, 1955-1987. Tizenegy éve halt meg, közel négyezer napja táplálom magamban a haragot, s gyűjtöm az erőt, hogy végre odaálljak az O’Harák elé, s megmutassam, hogy nem minden úgy működik, ahogyan ők elképzelik. Egyedül Grace-t sajnálom az egészben, ő még nem is élt akkor amikor a szüleimet különválasztották. Szeretem, szívemből, őszintén, mégsem tudom, hogy mi legyen kettőnkkel. Vétlen áldozat, ám ki tudja, hogy mennyire hatott rá a családjának a nevelése. Leülök a sír szélére, és egy odakészített kis kapával eligazgatom a földet. Sosem jelentett gondot, hogy bepiszkoljam a kezemet, nem vagyok finnyás, sem kényeskedő, azért vagyok itt, hogy lerójjam a kegyeletemet.

[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]Újrakezdés [You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-17, 12:08


Hazautazás a szünetre


[You must be registered and logged in to see this image.]


Igen, az nekem is feltűnik egyértelműen, hogy nagyon hasonlítanak ők ketten egymásra. Nana nagyon hiányzik nekem, de azért meglep, hogy sose mesélt arról, hogy van egy testvére is. Nem is tudom, talán én se kérdeztem őt erről, vagy csak ködösen válaszolt, amiből nem értettem meg a pontos választ. Volt ilyesmire példa, de azért újszerű az információ, hogy most mégis olyan valakivel beszélek, aki úgy hasonlít rá. És közben jó is, hiszen e miatt tudok olyan könnyedén megnyílni neki. Olyan, mintha a saját dadámmal beszélhetnék.
- De mégis velem volt hideg, mégis rajtam vezette le, miközben nem az én hibám. Én... azt sem tudom, hogy mi ez az egész egyáltalán. - lebiggyed a szám egy pillanatra, de próbálom tartani magamat. Már így is sírtam épp eleget az után, hogy Eugene csak úgy fogta magát és elment, vagy is hát én voltam az, aki faképnél hagytam a seprűtárolónál, mert nagyon megbántott. Úgy éreztem, hogy igazam volt, hogy így viselkedtem vele, közben pedig pár órával később, ha tehettem volna visszacsinálom az egészet, miközben úgy éreztem úgy se lenne semmi értelme, mert ő nem akar velem se beszélni, se semmit. Azt mondtam úgy viselkedett és én nem igen hittem a mai napig, hogy ez másképp is lehet és még most is nehéz elhinni, hogy az a viselkedés nem volt igazi.
- Bianca néni fia? Sose mondták, hogy van fia, sőt... úgy tudtam beteg volt és meghalt, de akkor... - nem mond többet és érzem is, hogy ha faggatnám se tenné. Eugenetől kellene megtudnom, hogy mi történt vele, mi ez az egész, de legutóbb úgy tűnt nem igazán akarja nekem elmondani, most viszont talán mégis? Félek, hogy mit mondana, hogy mi lenne, ha találkoznék vele. Most sem nyugodott meg a lelkem, de itt most picit jobb, ahogyan fésülget, de közben ha kilépek azon az ajtón, akkor megint minden valósággá válik. Az apám és Margaret néni mesterkedései és persze Eugene titka, amiről nem volt hajlandó beszélni nekem, pedig jó lenne, ha tudnám, hogy mi ez az egész. Könnyebb lenne feldolgoznom és kezelnem.
- Beszéljek vele? De ő... akar beszélni velem? - félek, igen ez látszik rajta, hogy mit reagál majd, hogy mit mond majd és nem tudom, hogy mi sülhet ki abból, ha mégis találkozom vele. De végül csak összehúzom magamon a kendőt és közelebb lépek a nénihez. Megölelem újra, mintha ebből erőt meríthetnék és ez is a célom. Erősebbnek kellene lennem, mint ami most vagyok és ahhoz az kell, hogy nagy levegőt vegyek, kihúzzam magamat és beszéljek Eugene-nel. Hátha hajlandó lesz rá egyáltalán. - Köszönöm, mindent. - halvány mosolyt eresztek még meg, aztán végül csak kisétálok az ajtón. Az hátsókijárat felé indulok, át a kerten át, mert nem akarom, hogy az apám, vagy a nénikém kérdezősködni kezdjenek. Aisling is megmondta, hogy beszélnem kell Eugene-nel, muszáj ezt az egészet tisztázni valahogy. El kell döntenie mit akar, ahogyan nekem is, de... félek, hogy azt várja tőlem szakítsam ketté a szívemet. Az apám nem jó ember, sok olyat tett, ami nem helyénvaló, én is tudom, a nénikém túl könnyen irányítja, de... ettől még az apám. Eugenet pedig még most is szeretem, akármilyen bántó is votl velem, akkor hát mit kellene tennem?

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 413

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-15, 10:33[You must be registered and logged in to see this image.]

To Grace
[You must be registered and logged in to see this image.]


  A néni a kezeit tördeli, mert úgy érzi, hogy két tűz között van, lényegében a gazdáját is szereti, de mintha régi szálak kötnék Grace-hez is, úgy viselkedik, mintha ő is a dadája lett volna. Mivel nagy a hasonlóság Nanához még külsőre is, kitalálható, hogy testvérek voltak, akik vélhetően sokat beszélgettek a gyerekekről, és az is elképzelhető, hogy Solina is találkozott a kislánnyal még nagyon régen, de Grace erre már nem emlékszik. Legalábbis az ölelés szeretetről, gondoskodásról árulkodik, mintha végre a néni is találna magának egy célt, hogy valakit pátyolgathat.
- Dehogy hideg kislányom. Szeret téged, csak nem tudta, hogy ki vagy, és elárulva érzi magát. Ez nem a te hibád. Ez már egy nagyon régi történet, amit le kéne zárni, ő mégis makacsul ragaszkodik hozzá. Nem hittük volna, hogy ti ketten valaha is találkoztok majd. – Csóválja a fejét, és amikor Grace leül mellé, akkor ő feláll, és egy hajkefével gyengéden fésülni kezdi a lány vörös tincseit, méghozzá olyan szakértő módon, hogy ne rontsa el a göndör fodrokat, megmaradjon szépnek, csak ne legyen begubancolódva. Sóhajozva próbálja mérlegelni, hogy mit is érezhet az ír lány, és csak egy perc után válaszol.
- A másodunokatestvéred. Bianca nénédnek a fia. De ez titok. Apádék nem tudhatják, hogy él. Azt hitték, hogy meghalt. Eugene bosszút akar állni, de hogy miért, azt tőle kérdezd meg, ha majd beszéltek. – Rázza a fejét, visszautalva arra, hogy Patrick Willamnak nem csak Margaret az unokatestvére, hanem volt Bianca is, akiről csak annyit tudni, hogy fiatalon halt meg, betegségben. Ez persze nem igaz ebben a formában, de Grace-nek csak ennyit mondtak, és nem beszél róla senki a családban. – Most a temetőben van kint, az apja sírjához ment, mielőtt engem idehozott. Ezen a napon halt meg az apja, és a szülei barátai nevelték fel Eugene-t. - Közli a néni, aki már úgy érzi, így is sokat mondott, és nem mer arra válaszolni, hogy mi legyen most a házasságot illetően, inkább végez a fésüléssel, és egy kendőt terít Grace vállára. – Akkor menj, talán még ott találod. Nem dönthetek helyetted. Itt leszek, és segítek, amiben csak tudok kislányom. – Bólint a néni, és arébb lép, most a lányon áll, hogy mit szándékozik tenni.

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-09, 17:33


Hazautazás a szünetre


[You must be registered and logged in to see this image.]


Sietősen távozom, amikor végre lehetőségem van rá. Nem elég, hogy így is azóta kétségek között gyötrődöm, mióta Eugene elment most még az apám újbóli dolgai is bezavarnak. A nagynéném már meg sem lep, ő mindig is szíves örömes irányította és befolyásolta az életemet, de én nem akarok sem bált, sem azt, hogy férjhez akarjanak adni valami ismeretlenhez. Nekik ez kell, ezt én értem, de én nem akarom, de vajon mi lesz a vége? El kellene nekem is szöknöm, ahogyan Aisling tette, hogy megértsék, hogy én mást szeretnék, én más életre vágyom? A nénikém attól félek, hogy még csak nem is igen hagyná, hogy változtassak a tervein, de mindez amúgy se számít, ha Eugene csak úgy elmegy és... Ezért örülök a dadának, bár nem vagyok benne biztos, hogy az itt léte mit jelent. Eugene küldhette még a beszélgetésünk előtt is, ha azóta mondjuk nem volt otthon és nem mondta le... a jó ég tudja. Mégis reménykedem. A jelenlegi kilátástalannak tűnő helyzetben nem sok esélyem van valami jobb jövőre, mint ha ő még sem akar... mindent elpusztítani körülöttem.
- De úgy tűnt nagyon is komolyan gondolja, nem lehet, hogy azóta megváltozott a véleménye, hogy beszéltek? Olyan... nem is tudom megfogalmazni milyen volt. Hideg és elutasító... - megremeg még a hangom is, ha csak visszagondolok rá. Igen, én is mondtam csúnya dolgokat, de érthető, ő kezdte. Annyira még nem igen borított ki senki sem. Megijedtem, rémisztő volt a hangja és a szavai és hogy képes volt mindazt olyan könnyedén és lazán előadni. Szó szerint fájdalmas volt, főleg miután lehiggadtam és már nem a harag, vagy az idegesség uralt, hanem sokkal inkább a fájdalom, ami annak volt a következménye, ahogyan viselkedett velem, hogy úgy éreztem eldobott engem... minket.
Csendben figyelek rá, persze leülök mellé ez nem is kérdés és persze egyre inkább érzem, hogy kezd leesni az állam, ahogyan beszél és beszél és tovább és... nem is igen hiszem elő először az egészet. - Hogy érti, hogy O'Hara? És... egyáltalán mi ez az egész? Akkor a rokonom? De... így se sokkal jobb, ha a rokonom és egyáltalán mit vétett ellene a családom? És most hol van és ha szeret miért volt olyan velem, amilyen és... most egyáltalán mit akar? - tudom, túl sok a kérdés, de mégis hogyan kellene ezt most kezelnem, mit kellene mondanom? Tudni akarom a részleteket, tudnom kell. Azt is, hogy Eugene hisz-e még bennünk egyáltalán, hogy bízik-e abban, hogy átvészelhetjük valahogy ezt az egész rémséget. Nem tudom, és ez a legrosszabb a sok kétség, és az ami vár rám odabent.
- Az apám azt hiszem férjhez akar adni, vagy a nagynéném főleg, vagy... mindketten, de... Én annyira nem tudom, hogy mi lesz most. - a tenyereimbe temetem az arcomat. Teljesen sikerült kikészülnöm. Az utóbbi napok teljesen kivégezték az idegeimet és a rám várok leendő szenvedéssel teli hónapok... fogalmam sincs, hogy mi lesz. El kellene szöknöm? Mi van, ha nem engednek vissza az iskolába sem? Akkor mit teszek?

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 413

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-05, 20:12[You must be registered and logged in to see this image.]

To Grace
[You must be registered and logged in to see this image.]


 Grace apja és a nagynénje nem válaszolnak, a férfi mintha nagyon tűnődne valamin, de még ez is jobb, mintha durván letorkolnák. Így a lány kérdése egyenlőre függőben marad, majd a jövő eldönti, hogyan is alakul az élete. Így miután evett valamennyit, elmehet. Nem sokkal a távozása után hallja, hogy az étkezőben maradó két felnőtt fojtott hangon vitatkozni valamiről, már akkor is tapintható volt a feszültség, amikor bent volt. Hogy miről, azt azért nem lehet a csukott ajtón hallani, a nevét azonban kihallja egyszer. A cselédszálláson végül aztán megtalálja a dadát, akivel viszont tökéletes az összhang. Az idős néni magához vonja a lányt, és meg tudják ölelni egymást. Ezúttal tényleg úgy fest, hogy valaki a szívén viseli a sorsát.
- Igen kicsikém, Eugene. Megígérte, és nem fordul ellened, bármit is mondott. Ez.. nagyon régi történet... – Feleli szelíden a néni, aki rájön, hogy nem is mutatkozott még be, így ezt most megteszi, pótolván az elmaradást. Leül az egyik kanapéra, maga mellé paskolva, amolyan igazán öregesen. – Szólíts csak Solina-nak. Nana huga vagyok, mindketten nemesi családoknál szolgáltunk, és bár szolgának tartanak minket, tudjuk, és látjuk, hogy mi ment a háttérben. Nem nekem kéne elmondanom, hiszen a szívem sem bírja már.. Ő szeret téged, és most viaskodik magával, hogyan is fejezze ki. Ő... szintén... O’Hara. De ezt az apádék nem tudhatják meg. Még nem. Ezt meg kell ígérned. – Bár igen kedvesen szól, de itt a pillantása nagyon komoly, látszik, hogy kedveli a lányt, de ezzel együtt meg akar felelni az eredeti gazdájának, Eugene-nek is.

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-04, 15:46


Hazautazás a szünetre


[You must be registered and logged in to see this image.]


A családom zavaros... néha komolyan úgy érzem, hogy teljesen kezelhetetlenek. Ez az új nőszemély, akit az apám felvett és láthatóan nem csak takarításra... Látom azt is, hogy a nénikém hogyan néz rá. Ha szemmel ölni lehetne... Bár tény, ha erre bárki képes lenne, akkor tuti, hogy folyton vérbe fagyott hullák hevernének körülötte. Nem igazán viseli jól az embereket, amit én tudok, épp ezért nem is vagyok oda túlságosan a társaságáért és ha tehetem, akkor rendre elkerülöm őt, most viszont nem tehetem és pont e miatt kerekedik el a szemem, még a villa is megáll a kezemben, amikor az apám bejelenti, hogy ide költözik. Nagyot nyelek. Nem vagyok olyan, mint ők, hogy jól elrejtsem az érzéseimet, most sem megy.
- Persze, logikus. - ennyit sikerül kinyögni, de ezt is nehezen. Még hogy előadósorba kerültem, ezt így kimondva még rosszabb hallani. Eladósorba kerültem. Jó ég! Ez azt jelenti, amit sejtek, hogy jelent, hogy akkor innentől számíthatok rá, hogy majd igyekeznek valami jó partihoz hozzáadni? Nem erre nem akartam gondolni. Tudom, hogy mi volt Aislinggel, de én mégis abban reménykedtem, hogy velem nem lesz majd, hogy én... megúszom ezt valahogy, de most mégis úgy tűnik, hogy nem így lesz. Nem akarok valami ismeretlen férfihez hozzámenni, csak mert ők ezt akarják. Ez... ez... Meg se tudok szólalni, tudom, hogy nem lenne értelem ellenkezni, de hogy a nénikém keressen nekem egy jó partit. - De apa... az iskolát befejezhetem igaz? Azt mondtad, hogy... és akkor úgy sem leszek itthon csak most az ünnepek alatt. - elbizonytalanodom, mert most esik le, hogy talán nem így gondolja már. Mi van akkor, ha el akar vonni a tanulástól is, a Roxforttól, mert meggondolta magát és már úgy gondolja nincs ilyesmire szükségem. Úgy érzem kezd a jeges félelem a lelkembe kúszni megállíthatatlan.
A nénikém újbóli letorkoló szavaira nem is mondok semmit. Az apámhoz fordulok újra. Mégis csak az apám, talán vagyok neki annyira fontos, hogy ne szolgáltasson ki ennyire. Reménykedem benne, hogy legalább a dadával beszélhetek, hogy annyival jobb lesz. Talán üzenhetek vele, talán ő segít, mert... mert mi van, ha nem mehetek vissza a Roxfortba? Mi van, ha a nénikém megvétózza az egész életemet, miközben az apám csak annak az új cselédnek a formás kebleivel foglalkozik? Érthető módon sietősen távozom, amikor apa engedélyt ad rám. Nem is volt ez kérdés, őszintén nem sok étel menne most le a torkomon. Az határozottan meglep, hogy az idős hölgy mennyire hasonlít az én volt dadámra, épp olyan kerek az arca, mint Nanának és épp olyan szeretetteli a mosolya, én pedig a válaszadás előtt azonnal hozzá lépek. Hasonló az érzés, mint régen és nem is merül fel bennem kétség, hogy az ölelésébe bújjak. Összeszorítom egy pillanatra a szememet.
- Tényleg... tényleg ő küldte? De nem most igaz? Régebben? Azt mondta nem is akar látni, hogy a családomat akarja tönkre tenni, ez által engem is és most az apám férjhez akar adni valami idegenhez. Én nem tudom, hogy mi lesz ebből az egészből. Miért akarja ezt Eugene? Mit tett ellene az apám, hogy ártani akar neki és miért kell mindent tönkre tennie? Nem szeret már igaz? Vagy nem akar szeretni? - csak úgy ömlik belőlem a szó, ahogyan végre engedek a térdeimnek, hogy valahová leüljek. Muszáj, nem tudnék most állni. Ideges vagyok és aggódom, félek és nem értem ezt az egészet. Olyan jól alakult minden és most mintha pillanatok alatt teljesen szétzilálódott volna minden. Olyan riasztó. Nem tudom, hogy mi lesz velem, mi lesz az életemmel, a terveimmel, már semmit sem értek.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 413

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2016-01-01, 13:51[You must be registered and logged in to see this image.]

To Grace
[You must be registered and logged in to see this image.]


 Ursula lassan távozik, amint felszolgálta a levest, és miután azt kikanalazták, még behozza a másodikat is, ami sovány malachús, tehát az anyagi nehézségek ellenére az O’Harák láthatóan luxust közvetítenek a külvilág felé, mintha nem lenne semmi baj. Bármikor betoppanhat egy váratlan vendég, adni kell a külsőségekre. Miután Grace apja vetett egy sanda pillantást a szolgáló dekoltázsára, amit Maggie néni gyilkos tekintettel mellékelt, Ursula végül lelép, és a család marad, hármasban. Ezúttal az apja szólal meg, mert láthatóan nem tetszik neki az ifjú leány válasza.
- Margaret végleg ideköltözik, nem tartjuk fent a másik birtokot, hiszen egy család vagyunk. Most, hogy eladósorba kerültél, ő fog rád vigyázni, kísérni, a gondodat viselni. – A néni pillantásából valahogy süt, hogy bár mosolyog, csupán a hatalomfitogtatás látja a dologban, és minden létező módon meg fogja keseríteni Grace életét, hiszen rajta is látszik, hogy valami idegi gondja lehet. A negédes mosoly mögött egyértelűen más érzelmek dúlnak.
- Oh, dehogynem lányom. Adnod kell a megítélésedre. Nemesi családból származol, kötelességeid vannak. Ilyen önző vagy, hogy azt hiszed, rólad szól a bál? Családjaink ilyenformán erősítik a kapcsolatiakat. Miféle nevelést kaptál te? Hah... – Rázza a fejét a nő, most nem mosolyog, nagyon is bosszankodik. Legszívesebben már most gyakorolná rajta frissen kapott hatalmát, ám még nem akar túlságosan gonosznak tűnni a férfi előtt, így meghagyja a lánynak a reményt, hogy mindez később változik. A pillantásából ítélve mindez csak illúzió. Grace apja végül bólint, láthatóan máshol jár az esze, fogalma sincsen, hogy a lány milyen dadáról beszél. A lány így felállhat, és a cselédszállásra tud menni, ahol valóban egy idős hölgy várj, ősz haja fel van kontyolva, és komolyan hasonlít az ő néhai komornájára. Láthatóan rokonok voltak, Eugene ezt nem említette.
- Kislányom... Ugye tudod, hogy ő küldött? Szükséged van valakire? – Kérdezi kedves, meleg hangon, és már most ölelésre nyitja a karjait, láthatóan aranyos, közvetlen néniről van szó.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-31, 10:58


Hazautazás a szünetre


[You must be registered and logged in to see this image.]


Nem lepődöm meg, hogy a hangulat a szokásos nálunk most is. Az ünnep remek lesz, nem csoda, hogy nem volt sok kedvem jönni. Addig éreztem magamat igazán itthon itt, amikor még itt volt Nana, azóta nem, hiszen az apám nem mondható a legcsodásabb apának, most sem viszi túlzásba a nagy szeretet nyilvánításokat. A nénikém pedig a szúrós tekintetével... és egyértelmű, hogy az új szolgáló és az apám... Én nem is értem, hogy mi van ezzel a családdal. Az fel sem merül senkiben, hogy megkérdezzék én hogy vagyok, amitől csak még rosszabbá válik ez az egész helyzet. Nem tudom, talán tényleg Eugene-nek van igaza, úgy rossz itt minden, ahogy van, de közben mégis a családomról van szó és ő ugyanúgy nem mutat valami jó példát azzal, hogy így áll hozzám, hogy nem hajlandó még csak át sem gondolni a jelenlegi helyzetet, hanem elintézne mindenkit, velük együtt engem is. Olyan rémes ez az egész, nekem pedig jó képes kell vágnom hozzá, ami nem tudom, hogy menni fog-e.
- Bocsánat néném. - egy pillanatra szorítom csak össze a fogaimat, amikor lehajtom a fejemet, hogy ne lássa igenis mérges vagyok. Apára is, hogy mindig meghívja hozzánk, miközben nincs itt helye. Soha sem volt egy kellemes ünnepünk sem igazából, soha sem éreztem magamat jól a nénikém társaságában, most is csak kioktat, mintha mindig csak neki lehetne igaz. Annyira... rémes nőszemély, nem csodálom, hogy nincs mellette semmiféle férfi, aki boldoggá tehetné, ami amúgy is szerintem nagyjából lehetetlen lenne.
- Bált? De hát én azt hittem, hogy csak mi ünneplünk papa, nem lett volna erre szükség, tényleg... - és persze tudom, hogy nem érnek majd semmit sem a szavaim, sőt jó eséllyel az apám csak mérges lesz, ha nem tetszik a ötlet, pedig nem tetszik és a bajszos fickó sem. Nem akarok vele menni semmiféle bálba, Eugene-nel akartam menni a karácsonyiba, az iskolában, de... arra nem volt lehetőségem, mert nem hívott el és mert felszívódott és nem mellesleg tönkre akarja tenni a családomat. Jól zárul el az év. - De köszönöm apa, hogy... gondoltál rám. Biztosan remek bál lesz majd. Előtte még beszélhetek a dadával? - remélem, mert számomra most ez lenne a legfontosabb. Hátha tud valamit Eugeneről, hátha okkal van itt, esetleg miattam van itt, vagy tudom is én. Olyan jó lenne, ha tényleg elmondana nekem erről az egészről valamit, ha kiderülne, hogy ő küldte azért, hogy ne haragudjak, de most nem tudunk beszélni. Ezért is állok neki gyorsan a levesnek. Túl akarok lenni ezen a kínos vacsorán, amit nem fogok úgy sem élvezni és fontosabb dolgokkal akarok foglalkozni. Leginkább mielőbb visszatérnék az iskolába, de tudom, hogy ezt nem tehetem meg, abból csak baj lenne, de ettől még nem fogom azt mutatni, hogy jól érzem magamat itt, mert nincs így... cseppet sem.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 413

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-27, 09:39[You must be registered and logged in to see this image.]

To Grace
[You must be registered and logged in to see this image.]


Ursulán látszódik valami nem túlzottan titkolt lenézés, megvetés Grace irányába, mintha nem is ő lenne a szolgáló, hanem fordítva. Mosolyog, ám olyan nyersen, kihívóan, hogy kiül az arcára a szemtelenség, látszik, hogy itt a házban sok mindent megtehet. Amikor Grace végül leér a nyomában, az úr pillantásából  is látszik, hogy bizony a lány apja szokott olykor vigasztalódni a ledér cseléddel, s Maggie néni pillantásából is látszik, hogy ezért szétveti a méreg. Hogy miért, azt nem lehet tudni, mintha némi féltékenység is villanna a tekintetében, ám lehet, hogy csak a család becsületét védené azzal, hogy lebeszéli az unokatestvérét az ilyen viselkedésről. Mindenesetre most kimért-gyilkos mosollyal hárítja el a lány magyarázkodását.
- Kedvesem, aligha érdekelnek minket a magyarázkodásaid. Nőjj fel, legyél végre úrinő. És végső soron ne szájalj, ebben a házban tisztelni szokás az idősebbeket. – Ezt úgy mondja, mintha nem ő hordta volna le a lányt. Na igen, van egy érdekes stílusa, ez mit sem változott az idő során, amíg Grace távol volt. Láthatóan teljesen átvette a ház irányítását, s Patrick Willam sem szól rá, belenyugodott ebbe.
- A lehető legjobban Grace. Jó híreket kaptam gyermek, hamarosan bemegyek a városba, üzleti ügyben. Addig a nénédre bízlak, ő szervezi meg a tiszteletedre adott bált. A kísérődről már gondoskodtam Frederico Martinez személyében. – Ezt oly vidáman teszi hozzá, látszik, hogy büszke magára, vélhetően úgy gondolja, hogy ezzel pénzt hoz a házhoz. Az O’Hara család nem áll rosszul anyagilag, ám Grace előfordult, hogy valóban gondterheltnek látta az apját, aminek minden kétséget kizáróan pénzügyi okai lehettek. Lehet, hogy most minden jóra fordul? Ursula behozza közben a levest, és a család nekiláthat elkölteni az étkezést.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-25, 21:58


Hazautazás a szünetre


[You must be registered and logged in to see this image.]


Már szinte készen vagyok, de akkor sincs sok kedvem ehhez az egészhez most. A vacsora... a család. Legszívesebben feladnám azt a fene nagy büszkeségemet és megkeresném Eugenet. Biztosan a suliban van, vagy... a hajóján, vagy tudom is én, de meg lehet találni valahogy nem? Ezt kellene nem? Valahogy rábeszélnem... megkérni... könyörögni, hogy hagyja abba ezt az egészet, hogy gondolja át, hogy gondoljon ránk és akkor majd ő is belátja, hogy nem fontos az a buta bosszú, hanem mi vagyunk a fontosak és... Kopogtatás szakít ki a gondolatok közül. Épp csak annyi időm van, hogy rendezzem a vonásaimat, amikor nyílik is az ajtó. Azt sem várja meg a nő, hogy szóljak... a finoman szólva is érdekes nő, mert hogy a külseje... hát enyhén szólva is olyan kihívó, mint azok a nők voltak Eugene hajóján. Ők is taszítottak, de most ez a nőszemély... rettenetes.
- Köszönöm... - érzékelhető szünetet tartok, mert még csak a nevével sem vagyok tisztában. A dada pedig... hirtelen azt sem tudom, hogy miről van szó, aztán lassan leesik, de még így sem értem. Legszívesebben most azonnal felkeresném, hiszen ha ez ő... ha az akiről Eugene beszélt... Miért van mégis itt? Nem gondoltam volna, hogy tényleg elküldi azok után, amiket mondott nekem. Mi értelme ennek? Mi van, ha vele akar üzenni? Mi van, ha ez csak valami színjáték volt és nem gondolta komolyan, de nem mondhatta el, mert... nem tudom miért de... Fellelkesülök, hirtelen azt sem tudom, hová kapjak és most menjek le enni? Rémes egy ötlet! Nem akarok! Mégis kénytelen vagyok az álmosolyra hasonlóval reagálni a nénikémnek.
- Igyekeztem, de... a ruha szokatlan és nem tudtam mindenhol a kapcsokat... Sajnálom. - magyarázkodom, de tudom, hogy semmi értelem, így végül csak lehajtom a fejemet és elnézést kérek. Ez mindig beválik, talán most is rendben leszek majd így. Aztán le is ülök. Apa kimért és halk, mint szinte mindig, de talán még a szokásosnál is jobban. Mi van, ha tudja? Mi van, ha tud rólunk és azért ilyen? Beszélnem kell a dadával!
- Jól vagy papa? Valami baj van? - úgy tűnik nekem igen. A nőre nem is nézek, rettenetes ahogyan viselkedik. Inkább illedelmesen leülök és várok. Az ölembe terítem a kendőt, ahogyan kell, és eszemben sincs felkönyökölni az asztalra, ahogyan szoktam az iskolában, itt biztos hogy csak baj lenne belőle és rám szólnának. Tudom, hogy mi a módi és mihez kell tartani magamat és tartom is, de már mennék beszélni a dadával.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 413

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-22, 13:24[You must be registered and logged in to see this image.]

To Grace
[You must be registered and logged in to see this image.]


Az O’Hara családi birtokon semmi sem utal a közelgő ünnepekre, ugyanolyan rideg, és szenvetlen, mint az év többi napján. A főnemesi pompa csupán a szolgálók, és cselédek ugráltatásában merül ki. Grace-nek még nem volt ideje találkoznia a nénikéjével, hiszen nemrég érkezett, így nem derült ki az sem, hogy milyen lesz a fogadtatás. A szavaira nem érkezik válasz, noha amikor az apja felszólt, hallatszott a hangján, hogy igen türelmetlen, nem éppen arról híres.
Kopogás hallatszik, és belép a szobájába egy fiatal nő, akit eddig nem látott. Ugyan kijárna Grace-nek az udvariasság, a hosszú haját befonva hordó szolgáló igen szemtelenül méri végig.
- Az apja várja Ms. O’Hara. A dadát elszállásoltam. Reggel rendben megérkezett, az ebéd után lesz lehetősége megismerkedni vele. Most pedig kérem kövessen. – A dekoltázsa is hihetetlenül merész, mindene ki van dobva, mintha tetszeni akarna valakinek. Ha Grace végül elindul a nyomában, leérnek a földszintre, ahol az apján túl a nénikéje is, Margaret fogadja. A nő közelebb lép, és szívélyes mosollyal üdvözölve ad két köszöntő puszit. Ebben a derűben azonban aligha van érzelem, számító, és hideg, a pillantásából uralkodói vágy sugárzik, félelmet akar erőltetni a lányra.
- Grace... kedvesem. Szabad így megváratni atyádat? Hol marad az illem? – kérdezi széles mosollyal, látszik, hogy szándéka szerint mindenbe bele fog kötni. Grace apja nem szól bele a dologba, csupán felmordul, a nőkre hagyván a társalgást. – Együnk. – Mordul fel kedvetlenül, csak akkor figyel fel érdeklődően, amikor a lány kísérője is feltűnik. – Ursula, hozhatod az ebédet. – Biccent, mire a nő kihívó mosollyal pukkedlizve távozik.
[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-21, 19:59


Hazautazás a szünetre


[You must be registered and logged in to see this image.]


Még mindig nem értem, hogy pontosan miért is csinálta ezt Eugene. Persze volt, amit elmondott és volt, amit haragomban és kétségbeesésemben képes is voltam felfogni, bár nem sokat, de mégis... Még mindig alig fogtam fel, hogy képes volt csak úgy eldobni az egészet, ami köztünk van azért, mert az apám ellen forral valami bosszút és még csak azt sem tudom, hogy mit és miért. Miért olyan fontos, miért nem képes csak hagyni? Miért fontosabb neki egy ígéret, egy bosszú, mint mi ketten? Hiszen lenne jövőnk, szeretem, képes lennék szembe szállni a családommal is érte, de abban igaza van, hogy nem tudnám az apámat bántani, ilyen módon képtelen lennék választani, ezt nem is várhatná el tőlem. Akkor is az apám, ha nem is mondhatom igazán jó embernek, de ettől még így van, a vér nem válik vízzé... Tudom, hogy tesz olyasmit, amit nem értékelek és tudom, hogy a családommal is van épp elég baj, de közben... közben képtelen vagyok csak úgy elfelejteni azt, hogy mégis csak az apám, bármennyire is sok a rossz tulajdonsága. Olyan jó lenne, ha ez az egész nem lenne igaz, ha felébredhetnék belőle, mint egy rossz rémálomból és egyszerre csak véget érne... bár véget érne!
És most itt vagyok, a szünetre hazajöttem, amihez nem volt semmi kedvem, de apa elvárta, hogy megjelenjek. Mégis csak a karácsonyról van szó, ami egy fontos ünnep és együtt a család maradék kis része is... Abban reménykedem, hogy nem kell sokáig maradnom, hogy nem leszünk sokan és nem terveznek semmi nagy dolgot, csak túl leszek rajta és kész, aztán szépen visszamegyek a Roxfortba.
- Megyek már apa, mindjárt készen vagyok! - nem igazán látszott rajtam szinte semmi sem, hogy baj van, amikor megjöttem. Szándékosan, nem akartam sem kérdéseket, sem semmi mást, egyszerűen csak túl akarok esni ezen és kész. Az után, hogy megjöttem felmentem a szobámba, hogy átöltözzem és most jöhet a vacsora, vagy akármi is lesz. Eddig lentről csak a zajokat hallottam, gondolom itt lesz a nénikém, esetleg más rokon, de igazából nem szoktunk olyan nagyon tömegesen lenni ünnepekkor, esetleg későbbi napokon a távolabbi rokonokkal, de mondjuk most ezt sem hiszem, hogy így lesz. Aisling eltűnése és az egész e körüli cécó miatt kétlem, hogy most akkora nagy családi banzájt akarna csapni bárki is. Megigazítom még a ruhámat, még egyszer a tükörbe pillantok... jó lesz így, csak aztán indulok el lefelé. Remélem nem tart soká.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ [You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Éld túl a karácsonyt


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Grace A. O'Hara
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 157

TémanyitásTárgy: O'Hara birtok - Dublin, Írország 2015-12-21, 17:49

[You must be registered and logged in to see this image.]


[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: O'Hara birtok - Dublin, Írország

Vissza az elejére Go down

O'Hara birtok - Dublin, Írország

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Similar topics

+

Similar topics

-
» Yamanaka birtok
» Kert és erdő a birtok körül

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: Otthonok-