Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb


ϟ Patrónuslista
  Yesterday at 19:21
Melissa Greenwood

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 18:33
Joyce Brekinridge


ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 10:26
Luna Lovegood

ϟ A rémület éjszakája
  Yesterday at 10:08
Gemma Carlyle


ϟ Welcome my old friend!
  Yesterday at 02:56
Ivarn-vo Inor

ϟ Kockadobások fóruma
  Yesterday at 01:48
Cody Armstrong
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Kieran O'Byrne
 
Gina Accipiter
 
Nox Djarum
 
Cody Armstrong
 
Harry Potter
 
Adam Jericho
 
Madeleine Eastwick
 
Dane Seoras
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39840 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendégA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Amiya Dagger

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
SzerzőÜzenet
Amiya Dagger
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 18
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: Amiya Dagger 2015-08-10, 16:01Amiya Dagger

[You must be registered and logged in to see this image.]
"Lehet, hogy a bátrak nem élnek örökké, de aki óvatos, egyáltalán nem él."

Főkarakter: Főkarakter
Teljes név: Amiya Dagger
Születési hely és dátum: Chester, 2000.06.28
Csoport: Hollóhát
Pálca: 11 hüvelyk, akácfa és unikornis szőr.
Patrónus: [You must be registered and logged in to see this link.]
Évfolyam: 6.évfolyam
Anya: Soyeon Dagger - mugli
Apa: Elia Dagger - varázsló
Képesség: az a képességem, hogy nincs képességem.
Kiemelkedő tudás:  Animágia - született lúzer, Bájitaltan - gyenge, Mágiatörténet - kitűnő, Mugli-ismeret - kiemelkedő.


Jellemed kifejtése

Nem értem én ezt. Nem. Igazság szerint nem is akarom elfogadni ezeket az abszolút triviális érveket. Tanulj, hogy okosabb légy. Izzadj vért a vizsgákon, hogy a legjobb helyet biztosítsd magadnak a felsőoktatásban. Akár a mugli-világban, - amit olyannyira szidnak ebben az intézményben, - ez a hely sem különb nála! Már az is megszegett pont, hogy párhuzamba veszem a két világot. Pedig olyanok mint két tojás. Ha az intelligencia szinted magasabb, azt rögtön magasabb pontokban kamatoztatják. Ha azonban visszaélsz magasrendű gondolkozásmóddal, azt gyengébb jegyekkel jutalmazzák. Márpedig, sajátos 16 esztendős érett véleményemmel, úgy hiszem ez téves! Az emberi agy korlátjai nem lehetnek csupán az érdemjegyek! Hajlamos időként mindenki elfelejteni, hogy mennyi múlik a váratlan rögtönzéseken. Mikor agyban minden lehetséges zsákutcát végig jársz, de a tested még nem reagál. Az eszünknek a mögöttes tartalom mögé kell látnia. Nem csak a tananyaggal kell ostromolni az agyunkat, hanem az igazsággal. Nem elég bevenni a leírtakat, még is kell cáfolni azokat!
Talán épp ezért tartanak "olyannak". A lány, aki nehezen fogadja el az igazságot. Tanáraim rendszerint kerülik a feltett kérdéseimet. Mert azokkal folytonos zsákutcát állítok. Pedig csak kérdezek. Egy tanuló számára ez evidens. Ők azonban, meggyőző válasz helyett meghátrálnak és leráznak. Ezt ad, ami híres-neves iskolánk! Gyávaságot, és látszatot. Egyetlen ember akad ebben a "csürhében" akinek a szavát megkérdőjelezés nélkül elhiszem. Albus Dumbledore. De mint az iskola-vezetője, fontos posztot tölt be. Így hát, nem zavarhatom a nap mindenegyes percében, mikor kételyek borítják el a fejem. Nem nehéz a felfogásom, és igenis tudom mikor kell megálljt parancsolni a számnak. Az már más eset, hogy mit gondolok abban a pillanatban mikor ismét elcsitítanak. Az igazságot keresve, én nem szándékozom semmiféle látszatát megadni, annak, hogy érdekel mi lesz velem. Mert őszintén szólva, ez a fajta tudatlanság szabad-teret ad. Nem homályosítja be az ítéleteimet. Nem zsarnokoskodik a véleményemen. Mindenkit egyenlőként kezelek. Számomra nem létezik sár-vérű és arany-vérű megkülönböztetés. Persze ehhez, szükséges az elfogadás és a türelem, hogy megértsen mindkét sértett helyzetét. Nem hivalkodok, nem szájalok, csak tudni szeretném miért elsődleges célja ennek az iskolának, a tanulóit mesékkel áltatni? Védelem. A védelem igazi hatása a fizikai helyzetekben mutatkozik. Később értesíteni az igazságról valakit, merő bűncselekmény. Nem mindenki képes megérteni, s legfőképp elfogadni a tényeket. De akinek meg van a magához való esze, miért tartják vasláncok?

Megjelenés

Kevés példa van arra, hogy a született elmét finom körvonalak fogják közre. Hiszen a zsenialitás torz képet ad a külsőről. Ahol sok ész fért, ott kevesebb szépség. Sokaknak ez magától értetődő. De nem minden esetben! Akár szerencse, akár nem, a külsőm nagyobb százalékos arányát anyámtól örököltem. Keleti felmenőim között, szinte elkerülhetetlen volt valamelyik ismert vonást ne hordoznom. Ez a szemem jellegzetes formáját, hajam egyenességét és bőröm színét adja. Magasságom noha a 162 cm-el nem fenyegető, de amit a testben hordoz az méginkább. A változatosság azért gyönyörködtet, mert mindenki számára egy adott szimpátia külsőséget mutathatok. Egyetlen évben hajlamos vagyok négyszer átfestetni a hajamat, új hosszúságot társítva hozzá. Az eredeti hajszínem fekete, ahogy a szemem színe is. Az öltözködésemet hagyományos úton, az alkatomhoz párosítom. Nőies, ugyan visszafogott. Épp annyira rokonszenves, hogy a beszéd könnyebben folyjon. De a keleties külső ne tévesszen meg, hiszen a belső tulajdonságaim a nyugatiakra ütöttek! Hiszen életem 16 fontos pillanatát Anglia rideg és nedves környezetében éltem le.

Életed fontosabb állomásai

Mikor kinyitod a tanulmányi értékelésemet, mit látsz? Gondolatban azonnal lustának, és a további szinonimájának titulálsz. Helytelenül. Az ember nagyon előítéletes, még akarata ellenére is, gyanút és rosszat sejt mikor valaki ártatlanul útba-igazítást kér. Te egy idillikus mesét akarsz hallani, én leírnám a hiteles tényeket. Mit érnék vele? Hogy a történet közepére minden olvasási-szenvedélyedet elkedvetlenítsem. Ezt én sem szeretném. Szeretném ha figyelmed nem lankadna. Ezért a számodra rokonszenvesebb formát hozom most megfogalmazásba. Fele-fele arányban.

A születési időpont. 20:27 perc. Anyám legfőbb vágyát teljesítve, Chester egyik "kiöregedett" kórházban születtem meg. Az orvosok szerint életmentő volt a császármetszés. A statisztikák-szerint csupán egy csavar választott el attól, hogy megfulladjak a köldök-zsinórtól. Ez az indok pedig kellően elég volt ahhoz, hogy 10 éven keresztül minden nagyobb szelőtől óvjanak a szüleim. Apám, varázsló lévén, nem esett annyira kétségbe mint tulajdonanyám. Sok rémséget látott ő, hogy egy ilyen "pitiáner" ügytől megingjon. Anyám azonban, nem volt képes ennyire könnyen megszabadul az aggodalmától. Nem vettem rossz néven ez az extra figyelmet. Nagyon is örültem ennek a kivételnek, ameddig élvezhettem.
A születésnap időpontja. 20.05 perc. A torta ott búslakodott az asztal sarkában. Kislányos énemnek eleget téve, beletúrtam a fehér, krémes mázba az ujjammal, amit rögtön le is nyaltam. Apámat vártam, mint karácsonykor a mikulást szokást. Anyám a konyhában készítette elő az ünnepi vacsorát. Nem bírtam megálljt parancsolni kíváncsiságomnak. Eloroztam az egyik ajándékomat, majd sietve elszaladtam a zsákmányommal a szobámba. Egy furcsa, mégis dallamos [You must be registered and logged in to see this link.] lejátszó zene doboz volt, ami énekelt és édes állatokat varázsolt a szobám falára. Apám ajándéka mindig tartogatott valami meglepetést, hisz sosem volt hétköznapi. Mágikus volt. A mágia pedig kislányként is teljesen rabul-ejtett. Nem volt kedvem elhagyni a szobámat. Pedig lentről hangos kopogás hallatszott. Kapkodva rejtettem el az "ellopott" ajándékot az ágyam mélyére, miután végigtopogtam a lépcsőn. Az anya szót, angyali és ártatlan hangsúllyal hallattam, majd kinyitottam a konyha ajtót.
Félelem és idegen állt elémbe. Halál aromája nyomta el a konyhában kirakott, friss tökös-lepény illatát. Noha, fiatalon még maga a halál illata is megfogalmazatlan volt a számomra, mégis olyan volt, mintha a levegő egyenesen megfojtana. A szembeálló névtelen társasága ezt mégjobban fokozta. Anyámat a lába alatt találtam, hideg, üveg tekintettel. Egy idegen. Édesanyám pedig a padlón hevert. Igaz, nem voltam még értett a halál felismeréséhez, de ezt az alapvető következtetést azonnal levettem. Megölte. Értetlenül mustrálva néztem az illetőre, kinek nem volt egy cseppnyi félnivalója sem. Arcát nem takarta maszk. Mintha ténylegesen tudtomra akarta volna adni személy-azonosságát. Lélegzetemet belém fojtotta, majd egy röpke másodperc alatt fekete füstöt lövellt maga után. Mikor a veszély elcsendesült, anyám élettelen teste elé rogytam. Ám, a tényleges gyászra nem volt elég időm. Apám zöld lángok kíséretében futott elémbe a kandalló vájatából. Mintha már értesült volna felesége halálról. Magyarázat, vagy valamiféle instrukció nélkül karjai közé vett, és elvitt engem a bűntettként felhasznált szülőházból.
Apám, Elia, a mágiaügyi-minisztérium egyik bírósági képviselője volt. Mikor arra kényszerült, hogy saját lányát tanúság alá vegye, erőteljesen megingott. Egy gyermek tizenéves szava, nem volt képes felvenni a harcot az ítélkező felnőttekkel szemben. Hiába a nyílt őszinteség és az igazság leleplezése, nem hittek nekem. Pedig már a kezdeti leírásoknál egy nevet mondogattak. Perselus. A tényleges ítéletet, azonban elutasították. Olyasmire hivatkozva, hogy a megnevezett tag már nem szerepel olyan státuszban, mint ahogy én azt állítom. Apám tehetetlenül nézte végig, ahogy meghazudtolják a szavaimat. Ő maga is nagyon tisztában volt az igazsággal. Mégsem hozhatott ekkora áldozatot. Kétségbeesettségében, alaptalannak titulálta a hiteles leírásomat. A saját apám volt az, aki hazugként megbélyegzett.
Az áldozat időpontja. 00:19. Az okozott kár, és a bűntudat által felemésztet fájdalom hatására, apámat egy üvegcse méreg társaságban találták holtan. Hamis ítélete, öngyilkosságát okozta. Sosem hibáztattam, amiért hazugnak nevezett. De azt sosem bocsátom meg, hogy anyámat kísérve ő is elhagyott engem.
A választás időpontja. 21:17. Egy hosszú, magányos és árva 1 év letelte után, felvételt nyertem a mágia-történet egyik legkiemelkedőbb intézményében, a Roxfortba. A hely maga is elvarázsolt engem. Viszont a beosztás, teljesen ledöbbentett. A teszlek-süveg, megfontol céllal osztott a Hollóhátba, noha az eredményeim nem voltak kiemelkedőek. Ennek ellenére a beszélő, és kissé kopott süveg odaosztott. Nem volt bátorságom megkérdőjelezni. Tiszteletben tartva döntését, tisztelet-beli Hollóhátos lettem. Ám, egy apró kis tényt elfelejtettem megosztani. Hiszen, lehetőségem nyílt volna rá, hogy a Beauxbatons Akadémiára jelentkezzek. Egyetlen személy miatt, döntöttem a Roxfort mellett. Az álnok, s ismert nevén Perselus Piton, bájitaltan tanár volt a Roxfortban. Milyen ironikus, hogy pont ő nyúl a halálos mérgek receptjéhez az iskolában. Hiszen nagyon is jártas az ölésben. Mikor a hír fülébe jutott, elképzelni se tudom mennyire lepte meg. Gyanítom épp annyira, mint engem halott édesanyám teste. Azóta telnek az évek, és kicsit sem állítanám, hogy a tanulmányi tendenciám pozitív irányba változott azóta.
A jelen időpontja. Hatod éves vagyok, és szerencsésen túl estem az első órákon Pitonnal. A vártnál közömbösebb voltam. Az óráin sosem remekelek, csak néha felteszek egy-egy jól irányzott kérdést, amit kínos csend követ. Még nagyon az elején járunk, hogy ténylegesen beleássam magamat a bosszú-hadjáratba. Bűnhődnie kell...mert megölte az anyámat. Nem tudom elfogadni, hogy aki már egyszer tűzbe rakta a kezét, az nem képes mégegyszer megtenni. Halálfaló, beosztott, bájital-tanár. Tőlem akár mennyi nevezetes pozíciót is magára aggathat. Az én szememben mindig is a gyilkos marad!Stones and bones; snow and frost.
Seeds and beans and polliwogs.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Paths and twigs, assorted kisses,
We all who know who she misses!
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]


A hozzászólást Amiya Dagger összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-10-11, 13:14-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Luna Lovegood
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 19
ϟ Hozzászólások száma : 1480

TémanyitásTárgy: Re: Amiya Dagger 2015-08-18, 17:29


Elfogadva!

Az aláírásod annyira tetszetős lett, hogy muszáj ezt is kiemelnem külön! nagyszemu A pb-d remek választás, én nagyon szeretem a keleti vonalat, de határozottan kevés keleti pb van, feketéket is látnék szívesen, de ők még annyira se jelennek meg pb-két, szomorúúúú. Very Happy Na, de a lényeg. A karid is remek lett, nagyon tetszik a felépítse az ET-nek ezzel a dátumozós megoldással és hát cseppet sem volt szegény lánynak egyszerű élete, már a születése is megnehezítette a dolgát, aztán meg a szülők halála így egymás után... nem csodálom, ha az emlegetett név végül ősellenségi listára került. :/ Nem tudom,hogyan tudsz majd bosszút állni rajta, vagy hogy egyáltalán tényleg indokolt-e, de kíváncsi leszek rá, az tuti!
Szépen fogalmazol, úgyhogy nem hiszem, hogy játéktéren gondod lenne majd, suhanj szépen foglalózni, ha még nem tetted meg, aztán mehetsz is játszani. Smile[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
A dolgok, amiket elvesztettünk, visszatalálnak hozzánk,

ha nem is mindig úgy, ahogy gondoljuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://xmen-firstclass.forumotion.com/
Amiya Dagger
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 18
ϟ Hozzászólások száma : 70

TémanyitásTárgy: bővítés 2018-10-11, 12:47Eddig történtek

6.évfolyam

Amiya öndiktata életének 6.évfolyámaban a Roxfortban összeismerkedteti Cheonnal, kit Rain becézéssel zárt első és utolsó barátjaként az emlékezetébe. Közös csínytevékenységüknek nem szabott határt a tanári gárda, de maga Albus igazgató sem. Büntető munkájukat a bagolyházban törlesztették le. Miya a kitűzött jeles karácsonyibálon nem adta tiszteletét. Karácsony végéré szörnyű érzésekkel fogadta el, hogy Rain barátnője elhagyta az iskolát, egyéni próblémáival küszködve. De még a távozását követően, Miya Cheon segítsége által összeszerezte a bosszúhadjáratához feltüntetett kellékeket, mi egy nem hétköznapi bűbájhoz volt szükséges. Az utolsó hónapokban Miya gyanúmentesen teljesítette az évet, miközben gyakorlatokat végzett a bűbáj elsajátításán. Erős közepessel zárta záróvizsgáit és nyáron mugli munkát folytatott a Londoni posta hivatalban.


7.évfolyam

7.évfolyamát kezdve döntött a tanári szak pályválasztása mellette. Noha gyülölt kategóriát képviselt a szívében, saját belátása szerint viszont mindig is jó tanítója volt a fiatalabbak eszénék. Külön órák felvétele mellett esélye sem volt ismét belevegyülni a barátok és haverok, vagy más egyébb szerepkörében. Ugyanakkor továbbra sem feledkezett meg legfőbb céljáról, mi egy hamar a pince folyosóra fogja vezetni a lépteit. De tudta a szakma irányultság céljából nem ez az ideális alkalom, hogy előhozakodjon a ritka bűbájával. Ez az év akárcsak a másik, kevesebb bajbakerüléssel de annál kiemelkedőbb jegyekkel zárult nála. Aminek egyike, hogy RAVASZ-on várakozáson felülit szerzett. A tanári orientációnak hála a tanári karban is külön figyelmet kapott dinamikus érdemjegybeli fejlődése. Bár ő nem ezt akarta.

8.évfolyam

A várva várt évfolyam. A tanári szak felvételével, amiben a legnagyobb késztetést érzi Amiya, hogy végre használja azt a varázslatot, mi a gyülőlt ellenfele, Perselus Piton gyengeségét fedi majd fel előtte...Stones and bones; snow and frost.
Seeds and beans and polliwogs.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Paths and twigs, assorted kisses,
We all who know who she misses!
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Amiya Dagger

Vissza az elejére Go down

Amiya Dagger

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Karakterek részlege :: Hollóhát-