Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb

ϟ Karakterfejlődés
  Yesterday at 12:24
Megan Smith
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Gina Accipiter
 
Kieran O'Byrne
 
Dane Seoras
 
Nox Djarum
 
Megan Smith
 
Shanna Griffin
 
Daniel G. Paisley
 
Elijah Crowfield
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39870 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 1 BotA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Jonas Black vityillója

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Petra von Rosemberg
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 23
ϟ Hozzászólások száma : 51

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-21, 15:03
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurorok & PetraIgen nagy érdeklődéssel fordulok Jacob felé, és kíváncsian hallgatom a beszámolóját. Nocsak, megint az időutazás. Ez roppant érdekes. És egybe vág azzal, hogy a tekercs szerint egy a robbanáskor 12 éves lány utódjának a holttestét találták a romok közt. Figyelmesen hallgatom Jake beszámolóját az utolsó szóig, és már szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ki volt Jake szelleme.  
- Időutazók. Ez alátámasztja azt amit én találtam. Ezt nézzétek meg! - széttekerem a kölcsönzött tekercset, és Shanna kezébe nyomom, hogy alaposan szemügyre vehessék ők is.
Közben persze alaposan beszámolok a saját kérdéseimről, és következtetéseimről is. Mindenről, amit megtudtam Madame Pomfrey-tól.

Például, hogy szerintem Jake szelleme ugyanaz, mint a feljegyzésben említett akkor 12 éves Shafiq Leto leendő lánya. Természetesen megkérdezem Jaket, hogy volt-e Sötét Jegye a szellemének? Mit gondol, egy jövőből jött lánynak hogy lehet Sötét Jegye, ha az Voldemort bukásával megszűnt követendő szimbólumnak lenni? Tán abban a jövőben visszatér a Nagyúr? Vagy épp arra jön létre egy sötét varázslókból álló csoport, hogy visszautazzon a múltba, és megakadályozza Voldemort bukását? Igaz ez találgatás javarészt de elég ijesztő gondokat vet fel a Sötét Jegy jelenléte a képletben.
Beszámolok Shannának, hogy a gyengélkedőn csak kevés másolat van az akkori vizsgálati jegyzőkönyvekből, Madame Pomfrey szerint a Minisztériumban vannak az eredeti hiánytalan akták, ugyanakkor nem egyértelmű hogy kik, és milyen módszerekkel vizsgálódtak, ugyanis nincs keltezés, és aláírás a feljegyzéseken, ahogy azt a szabályzat megkövetelné. Ami véleményem szerint roppan különös szabálytalanság. Utána kéne nézni a Minisztériumban. Talán Shanna apja, vagy a Bácsikám tud valamit ezekről, velük sem ártana beszélni.
És ha már beszélgetés feldobom azt is, hogy Shannával este a Hollóhát toronyban el kellene beszélgetnünk az egyetlen túlélővel Kyile Aria Bryson-nal is, hátha ő is tud valami hasznosat.
Igazán kíváncsian várom, nekik kettőjüknek mi a véleményük, arról miképp passzolnak a kirakósunk elemei. A magam részéről, mindenről őszintén és nyíltan tájékoztatom őket, amit találtam. Mert szerintem csak akkor lehet igazán sikeres a nyomozás, ha minden információt megosztunk egymással. Most hatékonynak kell lennünk, és ez eltitkolt, vagy félig átadott információkkal nehézkes. Így meg sem fordul a fejemben, hogy van amit nem mondanak el nekem, például időnyerő vagy ki tudja milyen tárgyakról...A hatalom veszélyes játék.
,
Rajtad múlik mivé formálod.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-20, 14:09

Jake & Griff & Petra

Pontosan tudja, hogy Griffnek nem egyszerű a helyzet, de van, amit nem tud meggyorsítani, és láthatja rajta a lány, hogy nem egyszerű esettel van dolga. Ez abból is kiderül, hogy még Griff is látni kezdi a jelenést. Minden esetre, miután beszámolt a dolgokról, és megjelentek a különböző kis formák, Jake könnyed mozdulattal veszi kézbe, és direkt nem dönt egyedül, nem is akar, ezzel is jelzi, hogy ha nem is látszik mindig úgy, de Griff az igazi társa. Lassan bólint.
- Ahogy elnézem, igen. - válaszol röviden, tömören, és szívesen elindulna kalandozni, de ahogy Griff nemet mond, szinte azonnal húzza vissza a kezét, és akasztja a nyakába a törött időnyerőt.
- Nem hiszem, hogy törötten működne, de legyen. Neki se volt vele nagy szerencséje.. Ezért vagy te a társam meg a másik, jobbik felem. - jelenik meg egy félmosoly a szája szélén, és mivel kettesben vannak, közelebb lép a lányhoz,és finom csókot lehel annak homlokára, miközben jobb kezének ujjait összefűzi a lány ujjaival.
- Keressük. - egyezik bele halkan, és még visszanéz a helyre, ahol eddig a szellem volt, majd megindul a gyengélkedő felé, és ahogy megpillantja a másik lányt, csak akkor engedi el Griff kezét, de nincs ebben a mozdulatban sem semmi hirtelen, vagy durva. Lassan, és puhán engedi el kedvese kezét, és Petra kérdésére halk, de jól hallható hangon kezd beszélni.
- A detonáció egyik lehetséges oka néhány időutazó felbukkanása volt a mi idősíkunkban, akik azonban egyik társukkal nem valami szépen bántak el, hanem berobbantották vele az épületet. Egy jóslat miatt, amit kihallgatott, majd magukkal vitték Jonast egy másik időbe. - foglalja össze röviden, hiszen ő látta a leginkább, meg ő beszélt a legtöbbet, de hagyja, hogy Griff kiegészítse, ha esetleg kihagyott volna valamit, vagy máshogy emlékezne. És a megjelent tárgyakról ő speciel nem szól semmit. Ha Griff el akarja mondani, úgyis elfogja.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-15, 20:57


[You must be registered and logged in to see this image.]

Mentsétek meg a világot...


[You must be registered and logged in to see this image.]

Madame Pomfrey még utoljára rámosolyog a lányra, aztán visszatér a dolgához. Elég sokat segített még úgy is, hogy valószínűleg nem hitte el teljesen a történetet, vagy legalább is érez valamit mögötte. De mivel Petra egy köztiszteletben álló család lánya, ráadásul Auror, úgy van vele, hogy biztosan nem élne vissza a tekercsekkel.
Petra kisétál a gyengélkedő elé megvárni a párost, közben ha akarja olvasgathatja a papírokat a sérültek neveiről, és számot vethet, hogy melyik ismerős és melyik nem, kivel beszélhetne még idővel.
Lényegében Jake elbocsájtja a szellemet, és ezzel a jelenés szépen lassan fel is szívódik, először Shanna szeme előtt, hiszen neki amúgy is valami homályos dolog volt, aztán Jake számára is. A jelenlétét is elveszítik, mintha azzal, hogy hozzájuk kerültek a tárgyak és Shanna már el is rakta, be is bugyolálta az obszidiánt, megszűnt volna minden kapcsolata ezzel a világgal. Tovább lépett oda, ahova kellett, vagy visszakerült a saját idősíkjára, a lényeg végül is annyi, hogy elérhetetlenné vált számukra, eltávozott.
A tárgyak különválasztva nem lépnek működésbe. így mehetnek, ahova jól esik.


[You must be registered and logged in to see this link.] ~ Megan Smith

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Petra von Rosemberg
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 23
ϟ Hozzászólások száma : 51

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-12, 13:17
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurorok & PetraTermészetesen észreveszem Madame Pomfrey kéztördelését, és reakcióját. Biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan szörnyű emlék lehet, amit még a javas asszony is szívesen felejtene. Mindenek ellenére meglepően készséges.
Gondosan elraktározom az információt, hogy a Minisztérium irattárában is körül kell néznünk, hátha  további fontos nyomra bukkanhatunk a poros akták között.
- Természetesen Madame Pomfrey. Köszönöm szépen. Nagyon sokat segített. - válaszolom illemtudóan az asszonynak. A világért sem szeretném megszegni a gyengélkedő szabályait. Már csak azért sem, mert így biztos lehetek az asszony együttműködésében a későbbiekben is, ettől független ügyekben is akár.   
Az információ is igen jelentős, hogy Miss Bryson, Hollóhátas. Tőle, ha elég ügyesek vagyunk további részleteket tudhatunk meg. Azt hiszem megvan az esti programunk Shannával. Elvégre háztársam igen ügyes benne, hogyan szedjen ki információkat emberekből. Olyan információkat is, amikről inkább hallgatna. Mindig is nagyra értékeltem ezen tulajdonságát. Igen hasznos képesség a mi szakmánkban.
Éppen elköszönök Madame Pomfrey-tól, és indulnék vissza a többiekhez a kunyhóhoz, amikor Shanna mentális üzenetet küld. Az órámra pillantok, és úgy döntök a gyengélkedő széles ajtaja előtt várom be a duót. Nem kellemetlenkednék bent tovább a szükségesnél. Ugyanakkor roppant mód kíváncsi vagyok, vajon Jake és Shanna mire jutott, és persze égek a vágytól, hogy megosszam velük én mire jutottam. Hátam a folyosó falának vetem, alig fél lépésre a gyengélkedő ajtajától, így semmiképpen sem kerülhetjük el egymást. Azért visszaüzenem Shannának az elme-kapcsolaton keresztül, hogy rendben a gyengélkedő ajtaja előtt várok...
- Nos? Ki kezdi? Ti vagy én?- lököm el magam a félszeg tartásból, és emelem meg jelentőségteljesen az imént kölcsönzött iratot, ahogy a páros befut. Jelezve, hogy sikerült hasznosan töltenem az időm, és csak remélem, hogy amit ők láttak odalent a kunyhónál az valamilyen összefüggésbe hozható azzal, amit én találtam. Kíváncsi vagyok a kirakós részletei miként fognak összepasszolni...A hatalom veszélyes játék.
,
Rajtad múlik mivé formálod.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 235

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-12, 09:37


Jake &  Petra & Shanna
A csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit mondok.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Ugyan a szavaim türelmetlenek, de a tetteimmel folyamatosan segítek Jake-nek és elősegítem, hogy minél tovább tudja fenntartani a kapcsolatot ezzel a szellemmel, aki nyilvánvalóan teljesen más típusú, mint egy barátságos Féligfejnélküli Nick.  És ez persze a saját erőmbe kerül, így nem csak türelmesen álldogálok, hanem szépen lassan ahogy az erő elkezd kiszállni belőlem, úgy erősödik Jake képessége, amivel rábírhatja a jelenést, hogy az én számomra is látható legyen… A fiú megpróbál azzal nyugalomra bírni, hogy kellemes emléket ébreszt, de inkább elhessegetem, és a történéseket akarom látni. Nincsen ebben semmi ellenséges, nekem is kedvesek ezek a képek a tópartról, de nem akarom, hogy a megnyugtatásától megóvjon és elveszítsem a nagyon is rozoga lábakon álló kapcsolatot a szellemmel. Hiszen én nem vagyok Kísértetvadász, csak Jake erejét terjesztjük ki rám.
Még így sem értek mindent, amit mond, vagy ami történik, de még mindig jobb, mintha teljesen kimaradnék az egészből. Látom, hogy a szellem egy nő, aki valamilyen csoportot túl nagy lelkesedéssel szolgált, de a csoport nem éppen hálálta meg… és a Sötét jegyet is, tehét Voldemorthoz is köze volt… neki vitték talán el a jóslatot? Vagy csak azt hitte, hogy Voldemortot szolgálja? Vagy eddigre már végre elfogadták, hogy a Sötét Nagyúrnak végleg vége, csak a jegy maradt meg a kezén…?
Jó sok kérdésem van, Jake még is olyan nyugodtnak tűnik, annak ellenére, hogy ahogy összefoglalja a halálunkat, nost… nekem nem tetszik az ötlet.
- Időutazók lehettek? Igazi időutazók? - teszem fel a kérdést, ami valamennyire költői, valamennyire pedig tényleg a véleményét akarom megtudni. Tudjuk, hogy hogyan működnek az időnyerők. Nem tehetsz kárt semmiben, nem változtathatsz meg nagy dolgokat, csak megfigyelsz és teszed a dolgod. De ezek visszajöttek, jóslatot szereztek aztán felrobbantották az épületet! És akkora szakadást csináltak a világunkban ezzel, hogy berobbantak ezek a furcsa képességek. Amik hasznosak, ha jó kézbe kerülnek, csak… semmi se garantálja, hogy így lett. Példának okáért ezek a katasztrófák.
- Nem. - bukik ki belőlem a válasz, miközben az obszidián gömböt forgatom a kezemben. - Nem tehetjük őket csak úgy össze. Mi van, ha másra is lenne szükség, egy varázsigére, vagy tudatosságra, hogy mit akarunk csinálni és egyszer csak… eltűnünk. Még nem vagyunk a híres Troops-duó, tudom, elméletben nem halhatunk meg, de ez nekem nem elég biztosíték. Át kellene gondolnunk. Meg kellene vizsgálnunk. - visszakozom a kalandozásból, ezúttal én vagyok az, aki nem akar durr-bele módon belevágni. Akármennyire megszoktuk, hogy ketten alkotunk egy csapatot, ez egy olyan döntés és olyan lehetőség, amiben nem nekünk kéne döntenünk. Talán még csak nem is Petrának. Egyenesen a minisztériumnak kellene leadnunk mindent, amit tudunk.
- Keressük meg Petrát, jó? - kérdezem, kicsit oldalra billentve a fejem. Kérdés ez, de egyértelműen benne van, hogy nem akarom használni a tárgyakat, és azt se akarom, hogy ő egyedül tegye meg. Elrakom a gömböt a táskámba, belecsavarva egy ruhadarabba, az időnyerőt viszont nem kérem el Jake-től, tényleg szeretném, ha a két tárgy távol maradna egymástól. Nem lehetünk ennyire meggondolatlanok!
Petrának egy elme-üzit küldök, hogy maradjon a gyengélkedőn, elindulunk oda, már ha Jake nem akar leállni veszekedni, de remélem nem.

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-05, 15:10

Jake & Griff
Mivel szokásuk,hogy a tudatukat valamilyen szinten összekötik Shannával, ezért egy egyszerű képet küld neki, egy tópartról, ahol 14 évesen mindig is játszottak és beszélgettek. Ezzel próbálja a lányt nyugalomra inteni, amíg valami értelmes vagy érdemleges információt szed ki a lényből. Főleg azért nehéz ez, mert fogalma sincs, Shanna tulajdonképpen mit is lát pontosan. De nem tehet mást, minthogy megbízzon benne. Érzi, hogy valamivel könnyebb lesz a terhe, és ahogy ez így is van, finoman hátrébb lép, és kezét Griff felé nyújtja, és ahogy érzi, hogy sikerül irányítani a szellemet, leveszi róla a tekintetét, és ekkor meglátja az emlék alakokat.Közben persze fogja Griff kezét, mint egy jelezve, hogy hiába ágál, nem tud gyorsabban dolgozni, és most azonban van valami, amit sikeresen lát.
Ahogy leperegnek előtte az események, finoman megrázkódik, majd lenéz a nőre, és nem tudja, Griff hallja-e, amiket mond, így most már tényleg elveszi a tekintetét a szellemről, és kedvesére pillant.
- Tudod, hogy nem mindig megy gyorsan.. - súgja egy félmosollyal, mert emiatt igazán nem fog összeveszni most a lánnyal, majd egy tea mellett megbeszélik a dolgokat, de a jelen ügy kicsit fontosabb. Meg Jake tudja,hogy Griff amúgy szereti, és el tudja képzelni, hogy ez egy hülye helyzet, de sajnos ez már csak ilyen. Éppen ezért elmeséli a látomást, szabad kezével finoman intve, hogy merről jelentek meg az alakok, merre jöttek végig, majd hogyan robbant fel az egész hely, végül lemutat a nőre.
- Ifjabb Shafiq Leto, azt hiszem.. ideje menned.. - húzza össze a szemöldökét, meg ráncolja a homlokát, miközben ő látja, ahogy elhalványodik a jelenés, ami jó, mert legalább a lábát sem szorítja már annyira. És ahogy halványodik, Jake elengedi a lány kezét, és leguggol mellé, és az obszidián gömbhöz,majd az időnyerőhöz nyúl, az egyiket átadva Shannának.
- Nem tudom, mennyit hallottál belőle, de azt mondta, szép jövőnk lesz, ha nem is annyira hosszú. Bár az idejét nem tudta megmondani. De amilyen híres párosnak beállított, szerintem még lesz pár közös karácsonyunk. - toldja meg egy romantikus félmosollyal, hiába vannak egyébként félig para szituációban. Ez Jake. Menthetetlenül szerelmes és romantikus, miközben van egy kissé idegesítő képessége, amit sajnos nem irányít, mert ezzel csak lát, és ritkán parancsol. Ehhez meg nagy fokú türelemre van szükség. És őt azzal fenyegetni, hogy meghal? Ugyan! Mindenki meghal, és aki ennyire közel él a halálhoz és a szellemekhez, azt főleg nem lehet ilyenekkel riogatni.
- Mehet? - néz Griffre, miközben a két tárgy egyikét a kezében tartja, és ha a lány nem akarja külön megvizsgálni, szívese összepasszintja a kettőt.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-11-03, 00:17


[You must be registered and logged in to see this image.]

Mentsétek meg a világot...

[You must be registered and logged in to see this image.]


Petra szavaira az asszony a kezét kezdi tördelni, de nem úgy mint aki titkolózik, inkább mint akinek rosszul esik vissza gondolnia.
- Oh igen, az egy szörnyű eset volt. Sok feljegyzés készült róla, de annak a  nagy része a Minisztériumban van. - aztán még mérsékelten fontoskodva hozzá teszi
- Hozzánk csak a másolatok közül maradt fenn pár. Szinte az egész ügyet a Minisztérium felügyelte és mit ne mondjak igen fukarak voltak a részletekkel. - aztán magára hagyja a lányt a levéltár tartalmával és a gondolataival.
Amik egyre inkább égetik a lábait, hogy felfedezéseit a többiek elé tárja.
Mikor kölcsön kéri a tekercset Madame Pomfrey készségesen a szolgálatára bocsájtja.
- Felírom, hogy elvitte a tekercset. Amint össze állította a gyakorlati feladatokat belőle, haladéktalanul hozza vissza Miss  Rosemberg! Köszönöm! - már térne vissza a dolgához, mikor Petra felteszi a kérdést és a nő megtorpan, vissza vesz tüsténkedő, pattogó tempójából és Petra felé fordul.
- Miss Bryson, Hollóhátas, akárcsak éppen ön. Az egyetem 11. évét járja Szimbolisztikán ha jól emlékszem. De lefogadom, hogy, ha mást nem, takarodó után a Hollóhát tornyában utol tudja érni és megkérdezheti személyesen mi is történt. - mondja még. Így Petrának ott lehetne a lehetőség, hogy elmegy és beszél Kyile-val vagy inkább vissza tér a többiekhez minél hamarabb. Benne van a pakliban, hogy a Háztársát sehol az ég világon nem fogja találni, takarodóig sem biztos hogy felbukkan, hiszen egyetemista, nem kötelező neki már a kastélyban töltenie a tanításon kívüli idejét. A többiek pedig így lassan egy óra elteltével talán ők is a végére értek a maguk tortúrájának és össze vethetik mire jutottak. És akár csatlakozhatnak a Towerben bányászó társaikhoz.


Shanna varázslata sikerülhet. Sikerül ha fizikailag kevésbé is, mentálisan tehermentesíteni Jaket, így ő tökéletesen rá tud hangolódni a szellemalakra és az uralma alá tudja hajtani. A szellem önmagából kifordult alakja vissza húzódni látszik, bár reszket, nem most fog végleg megvadulni és maradandóan megártani nekik. Ha már Jake bokájába csimpaszkodott amúgy is, a fiú előtt most feltárulhatnak az utolsó jelenetek. Shanna előtt is megelevenedhetnek a képek. Homályosan vetül eléjük, mintha fátylon keresztül néznének mindent. De vissza rendeződik a vadőr háza, ahogy utolsó perceiben látszott, és a ház körül ólálkodó nő. Aki suttogva ismétli és memorizálja a jóslatot, ami már elhangzott. Majd nem messze tőlük, a Rengeteg felől, emlékalakok tűnnek fel. Mindegyik egy egy időnyerőt ereszt el, meg még valamiféle másik varázstárgyat. Maszkot ugyan nem viselnek, de a köpenyük jellegzetes. Még ha az egy másik kor is volt. Az alakokat meglátva a settenkedő nőalak aki egyébként egészen fiatal, lelkes ovációval fogadja őket és kissé eszelősen rohan eléjük, fennhangon kántálva a jóslatot és hogy ő volt az első, a többiek lemaradtak róla, neki jár a jutalom amit ígértek!  A emlékalakok megállnak előtte, az egyik elismételteti vele a jóslatot, megdicséri, majd közli, hogy akkor most megkapja a jutalmát....
És a szerencsétlent egy Bombarda Maxima-val a kunyhó ajtajának röpítik. Úgy, hogy azt be is szakítja a teste. Majd mind átlépve felette, benyomulnak a kunyhóba és elkapva a párost, az időnyerőikre fordítanak. A nő épp csak magához tér. Kinyöszörög annyit, hogy "Ne hagyjatok itt!..." de a többi Jonassal együtt Kyilet eszméletlenül hátra hagyva mint egy darab rongyot, eltűnnek mindenki szeme elől. Az eltűnésük azonban olyasmit szakít a térbe, amit még egy speciálisabb időnyerő sem tudna. Nem szépen csendben oda vissza lett pergetve az idő, hanem a kunyhó pontjában valóban valami átszakadt. A szakadás, olyan energiahullámmal járt, ami szétrepítette a vadőr házát Kyile szerencsésen temetődött a romok alá és a nagyja felfogta a további sérülésektől, vagy magától a robbanástól. Az akit pedig hátra hagytak, ő egyenest oda repült... ahol most is fekszik. Ahová lekarózva most Jake lábát szorongatja...
A kérdésre csak néz maga elé aztán megválaszol egy előző kérdést.
- A nevem... Shafiq Leto. Az ifjabb. - elereszti végre Jake lábát és az alkarján a Sötét Jegyet kezdi lassan vakarni, mintha megszabadulni akarna tőle.
- Ti vagytok a Troops pár.. A híres auror duó... Ameddig meg nem haltok. -  ezt követően, az alakja halványodni kezd.
Balját feléjük nyújtja és két míg ő egyre halványabb lesz, a tenyerén két tárgy elevenedik meg.
Az egyik, a saját törött időnyerője, amit esélye sem volt használni. A másik pedig egy tele vésett nagyjából öt centi átmérőjű obszidiángömb... A gömbben, ki van faragva egy "fészek" amibe az időnyerő távolról is tökéletesen bele illik..

[You must be registered and logged in to see this link.] ~ Cody Armstrong

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Petra von Rosemberg
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 23
ϟ Hozzászólások száma : 51

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-21, 19:47
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurorok & PetraMindig megmosolyogtat, hogy Madame Pomfrey mennyire könnyen, és segítőkészen viszonyul hozzánk. Akkor is ha elég különös kérdésekkel, vagy kérésekkel állunk elő. Persze nyilván rengeteg mindent megélt már, aligha szolgálhatnak az itt tanuló nebulók újdonsággal számára.  
- Konkrétabban a Jonas Black esetre gondoltam, amikor a vadőr kunyhója megsemmisült. Ez elég érdekes rejtélynek tűnik. Talán a gyakorlathoz pont megfelelő is lesz. Ha esetleg erről, vagy az akkori sérültekről tudna valamit mondani, azt megköszönném. - mosolygok kedvesen az asszonyra.
Majd bevezet abba a helyiségbe, ahol az iratokat tartja. Más különben lenyűgöz a kis helyiség, bár több időm lenne. De most egy fontos nyomozás közepén vagyok, és az idő igen is fontos tényező lehet. Így amikor a javasasszony magamra hagy, akkor neki is fogok a kutatásnak.
Persze nem könnyi meg, hogy sok név nem arra utal, amire kéne, vagy a dátumok lepattogtak a viaszpecsétekről. De igyekszem logikát találni a tekercsek elhelyezésében, és eszerint haladni, nem a letört viaszdarabok után. Ha az összes olyan tekercset meg akarnám nézni, ami hibásan van felcímkézve, vagy részben vagy egészben letört a viaszpecsétje, akkor soha napján kis kedden végeznék. Szerencsére mindig kedveltem az efféle munkákat, és úgy fest van érzékem hozzá, mert csaknem egy órányi kutatás után mégis találtam valami érdekeset.
A tekercsben, ami a kezembe került végül igen érdekes, és fontos információk vannak. Csakhogy szinte olvasás közben merül fel bennem egy rakás kérdés. Így veszek egy üres pergament, és pennát, és leírom a felmerülő kérdéseim, megjegyzéseim, esetleges következtetéseim. Így nem felejtem el őket, és könnyebb rendszerezni az információkat.
...
- Ha a Sötét Jegy eltűnt Voldemorttal, akkor a még meg sem született nőnek hogy lehet ilyen?
- Ez a halott nő a Sötét Jeggyel ugyanaz lehet akivel Jeke társalog odalent? Megkérdezni róla!
- A túlélő most hol lehet? Talán vannak hasznos információi. Ugyanakkor róla van itt valahol orvosi akta?
- Ha a halott nő, egy a robbanáskor 12 éves lány utódja valóban, akkor időutazó lehet? Netán túl messze ment vissza a múltba időnyerővel, és balul sült el... de mi célból az egész? Kik és mért küldhették vissza? Miféle jövőből?
- Kik, és milyen módszerekkel végezték a vizsgálatokat? Mért nincs a jelentésen az aláírásuk, ahogy azt a hivatali szabályzat megköveteli? A Minisztériumban is lehet hasonló jelentés elfekvőben? De ez is itt, mért is itt van, és mért nem ott? 

...
Csak úgy cikáznak a fejemben a gondolatok, és tudom, hogy némely felvetésem helyes, némely pedig tévútra visz. Attól függően, hogy a többiek mit találnak, majd eldől a nyomozás további iránya. Minden esetre szívből örülök neki, hogy legalább már van mit összevetnünk.
Amikor befejezem a jegyzetelést, még egy-két percig eltűnődök rajta, majd összetekerem a jegyzetet, és a jelentést is. Utóbbit udvariasan kölcsön kérem Madame Pomfreytól. Még felteszem neki a kulcs kérdést is, hogy tud-e valamit a túlélő Kyile Aria Bryson-ról?A hatalom veszélyes játék.
,
Rajtad múlik mivé formálod.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 235

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-20, 12:31


Jake &  Petra & Shanna
A csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit mondok.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Mikor végül Petra leválik tőlünk elszakítom a pillantásom abból az irányból, amerre Jake fordult, és bólintok neki egyet felvéve a szemkontaktust. Valahol benne van, hogy örülök, hogy ketten maradunk és ő máshol hasznosítja magát, de az is, hogy örülök, hogy nem kezdett el komolyabban faggatózni olyan témákról, amikről úgy se fogunk jelen esetben - talán még máskor sem - beszélni vele.
Visszafordítom a figyelmem, főleg, mert a hang és a szellem alakja, ami megjelenik előttem már olyan riasztó és gusztustalan, hogy nehéz lenne másra figyelni vagy lazára venni a figurát. Érzem, ahogy a tenyerem picit elkezd izzadni, olyan erővel szorítom a pálcát, akcióra készen. Nem mondom, hogy a félelem képes lenne arra, hogy lebénítson, hiába nincs annyi tapasztalatom, mint Jake-nek, de ez a látvány… Azért nem lehet egy perc alatt megemészteni. Ott feszül bennem, hogy lőjek rá egy lebilincselő átkot, vagy akármit, amivel abbamarad a sikoly, vagy egyenesen eltűnik, de természetesen ezek a gondolatok nem fognak megvalósulni, hiszen szükségünk rá, nyomra akadhatunk...
Nem értem, hogy a szörnyalak mit mond, de tudom, hogy párbeszéd folyik, és próbálok Jake szavaiból néhány dolgot kiolvasni, de sokkal kevesebb információt hordoznak a társam szavai, mint szeretném. Csak a szellemmel törődik, azzal nem, hogy amit mond, azt továbbítsa nekem.
- Jake, mit mond? - kérdezem, de nem követelőzően, ha úgy ítéli meg, hogy semmi érdemlegeset,és hogy később is megbeszélhetjük, akkor akármennyire zavar ez a tudatlanság. Rám aztán meredhet, ahogy akar, ha egyszer fogalmam sincs, hogy mit mond...  Mikor viszont a földöntúli sivítása a zombi-szellemnek még hozzám is elér és azt üvölti, hogy mind a ketten meghaltunk érzem, hogy a mágikus pajzs nélkül, amit az imént felvontam, most őszintén kiverne a frász.
Értetlenül nézek Jacobra, és ez az a pont, amikor ahogy feltette a kérdéseit most már kicsit türelmetlenebbé válok.
- Nem tudod rávenni, hogy én is halljam? Kicsit kínos itt állni és annyit kihallani egy öt perces beszélgetésből, hogy meghaltunk. - jegyzem meg, de ha nemleges választ kapok, akkor… ez van. Ahogy jobban megnézem Jake-et - hiszen eddig jobbára a rusnya lényt-lányt néztem - és észreveszem az izzadságot a homlokán azért elkezdek egy picit aggódni érte. Nem tudom pontosan, hogy mennyi erejét kell felhasználnia, hogy fel tudják venni a kapcsolatot, hogy értse, de nagyon úgy tűnik, hogy ez az eset most nem olyan, mintha Félig Fejnélküli Nick-kel cseverésznénk.
Minden varázslat kivesz egy kis erőt a mágusból, nincsenek a semmiből generált erők, és egyértelmű, hogy egy egyszerű Staminával nem tudnék Jake-nek több energiát adni, így egy másik varázslathoz folyamodok. Nem sötét mágia, a megidézőjének kell eldöntenie, hogy vállalja-e a terhet, és én úgy döntök, hogy igen. A Familiárisok számos képességgel ruházhatóan fel, de ami most igazán fontos, az az Átruházás mágiája. A pálcámat Jake-re emelve felvonok egy kis kapcsot közénk, amiben lényegében - kis léptékben, nem úgy, hogy egy percen belül összeessek! - átáralmik a szükséges erő belé, hogy ne fárassza ki annyira a Kísértetvadász képessége.
Van egy olyan masszív érzésem, hogy Jake ennek nem fog örülni, de anélkül, hogy most pálcát rántana és lefegyverezne, nem lehet ennek a különleges, végülis gyógyításnak számító varázslatnak gátat szabni.

// Sötét Varázslatok Kivédése született tehetség - Az Átruházás familiáris képességből ihletődött Auror-varázslat, amivel az elvégzője egy kiválasztott személybe tudja sugározni az életerejét/mágikus erejét, éppen amire szükség van, egy kis energialöketként. //

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-18, 22:32

Jake & Griff & a kedves szellem

Ahogy összenéz Griffel, abban minden benne van. Az is, hogy Jake nem mond el semmit, az is, hogy Griff megbízhat benne, és az is, hogy persze, hogy tudja, és mindent ért. A tervezgetés, meg az irányítás jelen esetben nem rá tartozik, egészen addig, amíg a hangokat meg nem hallja.
Nagyon belemélyed abba, amivel foglalkozik, és az évek meg a rutin miatt képes kommunikálni szerencsétlen lánnyal, és minden egyes szavára próbálja összerakni a történetet. Amikor Shanna odahajol hozzá, finoman megérinti, afféle biztatásként, bátorításként, mert érzi, hogy a lány valami sokkal durvábbat lát, ráadásul olyat, amire nem biztos, hogy fel van készülve. Sőt.
- Lassan, nincs semmi baj, ha nem emlékszel. Ez normális. - nyugtatja a maga kis mély hangján, miközben érzi a rettegést, ami árad belőle, és ahogy elnézi, nem lepi meg, hogy halálakor rettegett. A kis töredékek valamit elmondanak, ám amikor megragadja a bokáját, akkor egy kissé erőteljesebben lép fel vele szemben, noha ez kívülről nem látszik. Inkább a mentális ereje segíti, illetve a hangszínén érezni valami változást.
- Nyugalom, hagyd abba! - szól rá, mint valami ősi mester a dzsinnjére. - Miért haltunk volna meg? Ki volt itt? - és bár egy kissé gyöngyözik a homloka, több jelét nem adja annak, hogy nagyon dolgozik. Végig higgadt marad, és érzi, hogy ez nem a legerősebb szellem, akivel valaha dolga volt, bár megizzasztja. Néhány rémkép átúszik a fején, és ettől egy kissé meg-meginog, de ezek csak átmeneti kilengések, egyébként végig stabil marad,és igyekszik a lehető legtöbb információt kiszedni a lényből. Olyan képessége úgy sincs, amivel átkeltetheti őket, illetve távozásra bírja őket, így többet nem tehet, de azt megteszi.
- Ki vagyunk mi? - told hozzá még egy kérdést, hátha abból kiderül, hogy ő kicsoda. Eddig nincs sok ismerős név a palettán, ami szűkíthetne bármit is, a felismerhetetlen arc pedig megint csak nem plusz pont.


[You must be registered and logged in to see this link.]


//Kísértetvadász: Rájuk nem hat a szellemek jeges érintése.
Azokra a szellemekre, akiket mindenki lát a kísértetvadász rá tudja kényszeríteni az akaratát. //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-18, 17:02


[You must be registered and logged in to see this image.]

Mentsétek meg a világot...

[You must be registered and logged in to see this image.]


Madam Pomfrey szolgálatkész mint mindig. Most mikor Petra elő áll a magyarázatával, bizony jön a javasasszony értetlen, de figyelmes és jóindulatú kérdése. - Mégis miféle esetre gondolt kedvesem? A legtöbb rejtély aminek a végén valaki a gyengélkedőmön kötött ki, Potterék triójának köszönhetően mindig megoldásra talált...- Elgondolkozik a javasasszony aztán előre megy egy tölgyfaajtóhoz, ami a gyógyszeres, kellékes szekrények sorából álló rövid folyosó végén található. Köténye alól elő szedi a helység kulcsát és ki is nyitja az ajtót. Pálcája segítségével hő mentes tűzzel gyújtja meg a benti lámpást, aminek tükrösre polírozott réz tányérjáról a fény mindenhová visszaverődik és Petra szemei előtt feltárulhat egy nem is olyan kicsi kör alapú irattárféleség. - De amennyiben rekonstruálni szeretné a nebulók számára az eseteket, talán lehet velük mit kezdeni. - mondja még, majd Madam Pomfrey a helység túloldalán, a szűk ablak mellett megállva végig mutat egy terjedelmes polcsoron. - Itt megtalál mindent amiről feljegyzés készült az elmúlt tíz évre visszamenőleg. - pálcáját még a kezében tartva, de össze kulcsolt csuklóval a köténye előtt áll a polc mellett, immár Petra felé  fordulva. - Ha további kérdése van, bátran forduljon hozzám. - ha Petra nem tesz fel kérdést, a javasasszony kimegy a helységből és onnantól Petráé a terep. Mivel pergamenekről van szó, tekercsekbe rendezve, mindegyiken van egy viaszpecsétes cédula, dátummal és valamiféle kézzel írt mondattal ami utal rá, miféle esetről is lehet szó. Pechére, sok a becsapós név, és sok olyan is akad, amiről az évszám lepattant, lemállott.
Petra majdnem egy órát kutathat eredménytelenül. Mire végre ráakadhat egy használható viszonylag friss pergamenre. És bár ennek is összességéven jellegtelen neve volt, cserébe mikor széttekeri, a kezdő cím eloszlathatja a kételyeit;


A Jonas Black eset


Jonas Black vadőri állomása a fent rögzített dátum estéjén robbanás következtében megsemmisült. A vadőr, holtest nélkül eltűnt. Kylie Aria Bryson az egyedüli, akit élve megtaláltak. Jelentése zavaros. A helyszínen egy halott nőre bukkantak. Halálát vélhetően a detonáció következtében
lelte a ház egyik tartóoszlopának csonkjába esve. Bal alkarján a Sötét Jegy nyomaira bukkantak. A személyazonosítást nehezíti,, hogy a nőről jelenleg semmiféle feljegyzés nem szerepel, mintha nem is létezne. Ezek mellett, egy ahhoz roppantul hasonlatos mágikus lenyomatot fedeztek fel rajta, mely a túl gyakran, túl nagy távot megtett időnyerők használata után marad. Egyéb vizsgálatok arra mutatnak, hogy a fent említett nő, vér szerint, egy ebben az évben tizenkettedik évét betöltött aranyvérű boszorkánynak; Shafiq Leto-nak a leendő lánya.


Petrában rengeteg kérdés felmerülhet, de azonnal szemet szúrhat neki, az a tény, hogy Voldemorttal elvileg a Sötét Jegy is eltűnt. Ezt a névtelen, elvileg még nem létező nőt azonban a tetoválás kivehető formájával a karján találták. És felmerülhet benne az a remek kérdés is, hogy... vajon kik végezték úgy mégis ezeket a vizsgálatokat? És ugyan ez a dokumentum miért nem a Minisztérium levéltárában, vagy a Misztérium-ügyi Főosztályon van?


Jake figyelme a jelenéssel van lefoglalva. Shanna azonban jó, hogy figyel és felvonja a pajzsot, mert így a tehetetlen halálfélelem nem keríti őket is hatalmukba és a fájdalmakban, amiket a haldokló újra él, sem kell részesülniük.
Jake szavain a nyomorult úgy csüng, mintha újraéledhetne tőlük. De sajnos nem igazán lesz összeszedettebb.
- A nevem...? - zilálja és látszik hogy emészti egyáltalán a szó értelmét is. Nem azért mert meghaladta volna a képességeit éltében ez a kérdés, hanem mert valóban mintha kiesett volna neki. - A nevem.. - kezd bele újra, aztán elveszti a fonalat és valahonnan totál máshonnan folytatja. - Black.. Blacket elvitték Lestrange-ékhez..! - levegővétel gyanánt felhörög és egy adag fekete massza bugyog ki a száján, vérezni már nem tud. De Jake érezheti, hogy kimondhatatlanul rettegett, mikor meghalt. - Elbújtam... és hallottam, mikor a lány azt mondta; "Kő és tűz, a falak sorra leomlanak. Sokan jönnek, új hatalmat akarnak. A világ megváltozik, s lesz ki közben elvész. Új erők sűrűsödnek s egyre közelebb a vész." !!! - aztán hosszan hallgat és mintha emésztené mik is történtek akkor és hogy is volt ez. Végül mintha beszivárogtak volna Jake szavai a fejébe.
- A Minisztérium?! - csattan fel ijedten és rámered a két fiatalra, bele az arcukba, hol az egyikre, hol a másikra. Majd mintha felismerés látszódna rajta és valódi rettegés járja át és megfelejtkezve a köztes tényezőkről, minthogy a karó miatt helyhez van kötve, kezd el sikoltozni és átvedleni Jake számára is azzá a borzalommá, amit Shanna láthat belőle.
-TI..! - süvölti az i-t hosszan kitartva és Jakebe kapaszkodik, leginkább a bokájába. A fiún végig vághat a gyilkos harag és a halálfélelem szülte tehetetlenség, de ha van hozzá elég ereje, elválaszthatja, hogy mi az ami ezek közül hozzá, és mi az ami a rémalakhoz tartozik. - Ti meghaltatok! - kiáltja rájuk szinte szemrehányóan, mintha elvárná, hogy halottak is maradjanak... az utolsó mondat már Shannát is elérheti!

[You must be registered and logged in to see this link.] ~ Cody Armstrong

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Petra von Rosemberg
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 23
ϟ Hozzászólások száma : 51

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-12, 20:27
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurorok & Petra


Természetesen hála a nyitott elme varázslatnak megérzem Jake derűjét, illetve hogy van valami amiről ők többet tudnak mint én. De úgy döntök túl lépek ezen. Nem a megfelelő idő leállni faggatózni... Egy darabig még nézem a fiú mozdulatait, és hallgatom a mondatait, ami nyilván nem nekünk szólnak. De mivel úgy érzem ez még eltarthat egy jó darabig, ezért kezdem felesleges biodiszletnek érezni magam. Márpedig én nem szeretem ezt az érzést. Különben is láthatóan jól és összeszokottan működnek együtt Jake és Shanna. Úrai a kialakult helyzetnek.
- Elmegyek a gyengélkedőre. 2 óra múlva itt találkozunk. - súgom végül Shanna fülébe. Csak remélem, hogy ennyi idő a fiúnak és nekem is elég lesz. Így engedek a józanabb énemnek és célba veszem a gyengélkedőt.
Természetesen ott találom Madame Pomfreyt is munka közben. Mivel nincs szándékomba megkerülni a javasasszonyt, és egyébként se tudom hol keressek a szobájában így amint végez a kicsik ellátásával félre vonom  nőt.
Nagyon egyszerű magyarázattal állok elő. A 8. évfolyamos auror hallgatóknak össze kell raknom egy gyakorlatot, és ez a pár évvel ezelőtti eset ideális lenne hozzá. Ezért szeretnék mindent megtudni róla amit Madam Pomfrey el tud mondani, illetve szeretném ha megmutatná az összes akkor készült aktát, és feljegyzést is...
A hatalom veszélyes játék.
,
Rajtad múlik mivé formálod.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 235

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-12, 20:07


Jake &  Petra & Shanna
A csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit mondok.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Mi egy egészen más beszélgetést folytatunk Jake-kel, mint amennyit Petra ki tudna következtetni, így kicsit olyan, mintha ki lenne zárva, amikor a felnőttek beszélnek, de… De nem akarok vele rosszindulatú lenni, így a megszólalására is kedvesen válaszolok.
- Én se úgy gondoltam, hogy rohanok Rita Vitrolhoz, csak úgy, hogy beszélek apámmal bizonyos dolgokról, hátha tud tanácsot adni. - válaszolom neki, de mikor Jake-kel váltok pillantást abban benne van, hogy még talán apámnak sem mondanék el mindent arról, ami a fiúval történt abban a másik világban. Csak azt, hogy létezik, és hogy lépten nyomon hatással van ránk, valamiféleképpen kapcsolatban van a mi világunkkal és… és elkezd átszivárogni ide. Nincsen erre jobb elmélet se elnevezés. Szivárog.
Egyre jobban megreng a bizalmam az iskola mágikus védelmében, bár ezzel együtt a professzorainkban és az évszázad mágusban, Dumbledore-ban is. De ha ez tényleg a másik világ hozadéka, akkor végül is okolni nem lehet őket, mert ott minden… minden erősebb és monumentálisabb volt, szinte fél-istenek jártak a világon. És ha ezek a fél-istenek erősebbek Dumbledore-nál…
Még semmilyen hivatalos feljegyzés nincs arról, hogy hogyan haladt az adottságok terjedése, de innentől biztosan, hogy foglalkozni fogok vele, hiszen a diákok még “rendben vannak”, felügyelhetik őket a professzorok, remélhetőleg nem kevernek bajt, de ha ez a képesség kikerült a Roxmortsba… és onnan tovább terjedt ki tudja hová…
- Akik az elemi katasztrófákat előidézték nem is feltétlenül voltak itt a kúriában, de még az se biztos, hogy Roxmortsiak, mert ez az egész tovább terjedhetett. Vakon tapogatózunk. - sóhajtok fel, hiszen ezzel a megállapítással még ha meg is nézzük a bejegyzéseket, még ha össze is gyűjtjük az iskola minden diákját, akkor sincs kizárva, hogy egyiküknek sincsen semmihez köze, és valaki egészen más áll minden mögött.
Aztán jön a pillanat, amikor Jake megváltozik, én pedig éppen úgy válok a védelmezőjévé, ahogy ellenkező esetben, ha az én kezemben lenne az irányítás vagy a cselekvés ideje, ő tenné vele. Ugyan csak a párbeszéd egyik felét ismerem, Jake-ét, a kezemben ott van a pálca, ugrásra készen, de addig nem teszek semmilyen fenyegető megnyilvánulást, ameddig úgy tűnik, hogy ártalmatlan és a srác éppen nyugtatni akarja. Ebben az esetben nem szerencsés, ha én meg mögötte a pálcámmal kapálózok. Hiába néz ki elképesztően hátborzongatóan, nem lépek, nem átkozom meg, nem akarom elűzni vagy elpusztítani, mert a társam a legkevésbé se ad rá jelet. Ha megtenné, akkor nem haboznék, de ez olyan eset, amikor nem hihetek a saját szememnek, mert az sokkalta homályosabban látja a tényeket, mint Jake-é.
- Soha nem hallottam arról, hogy amikor a viskó felrobbant akárki belehalt volna. - suttogom a fiúnak, miközben a borzongással küzdök, amit a látvány és a földöntúli, számomra érthetetlen hangok egyvelege miatt érzek. Petra láthatja, hogy jobbára urai vagyunk a helyzetnek, mintha nem először fordulna elő ilyesmi. Támadni eszemben sincsen, de egy pulzáló mágikus pajzsot azért felvonok kettőnk köré (vagy hármunk, ha Petra úgy dönt, hogy még se megy el, hanem szeretné végignézni mi történik), abban nincsen semmi fenyegető.

// Nincs rá HP-s varázslat, de Auror szak, Született tehetség SVK,  valamilyen mágikus pajzs szellemek támadása ellen. //

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-11, 20:37

Jake & Griff & Petra

Magában mosolyogja meg, hogy Petra inden bizonnyal nem érti, mire gondoltak Griffel, de ez neki nem probléma, mert nem akar semmit elmondani. Legalábbis, nem akar mesélni egy világról, ami valahol máshol létezik, létezett, és ami az ő múltja, hatással van a jelenére, és néha még kísérti is. Nem kell neki, hogy más tudjon erről, elég, ha Griff tudja, és Petra talán nem tudna vele mit kezdeni rendesen. Jake-nek meg nem kell a feszkó. Amikor meglátja a szellemet, akkor azonnal ráfókuszál, és valahol reméli, hogy csak ő látja, és Griff nem. Ő teljes mértékben hozzászokott ehhez a látványhoz - sajnos, így el tud tőle vonatkoztatni. Lassan óvakodik közelebb, miközben hallgatja és figyeli is a jelenést maga előtt.
Lehunyja a szemeit, hogy rá tudjon koncentrálni a jelenésre, bemérje, pontosan honnan jön a hang, és folyamatosan szólongatja - sikeresen. Amikor meglátja, és az alak már nem pulzál, akkor kiegyenesedik. Hagyja, hogy a jelenés látványa hasson rá és ezzel le is küzdi, amit lát, és egy finom mozdulattal suhan oda az alakhoz, és térdel le mellé, egyik kezével megfogva a vállát.
- Hallak, és nem megyek sehova. Lassan vedd a levegőt, próbálj megnyugodni. Segítek, de ahhoz meg kell nyugodnod. - tekintete a körülményekre vetül, majd a sötét jegyre, végül a nő arcára. - A Minisztérium tette ezt veled? Ügynökök voltak,vagy elárultak téged? Csak lassan, ne kapkodd a levegőt, és minden rendben lesz. Próbáld meg elmesélni, mi történt veled.. mire emlékszel?.. hogy hívnak? - képességeivel és azzal a tapasztalatával, amije van, próbálja kideríteni, hogy mi is történt. Mintha csak egy orvos ellenőrzős kérdései lennének a szavai.


[You must be registered and logged in to see this link.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-09-08, 00:28


[You must be registered and logged in to see this image.]

Mentsétek meg a világot...

[You must be registered and logged in to see this image.]


Petra miután elvégezték a nyitott elme varázslatot, megérzései azt súghatják neki, hogy Jake és Shanna egy bizonyos dologról többet tudnak, mint ő. De ennél több nem jut el hozzá, akármilyen megérzés kísérti továbbá. Van egy olyan sejtése, hogy most felesleges lenne leállni faggatni őket, földhöz ragadtabb énje arra sarkallhatja, hogy  mennie kell a gyengélkedőre. Majd csatlakozhat a pároshoz, ha megtudott valamit.
Amennyiben enged az ösztönei hívó szavának, meg egy halom csalogató, vaskos,  porszagú, gyengélkedői orvosi nyilvántartásnak, úgy helyben természetesen bele futhat Madam Pomfrey-ba aki épp egy csapat kviddicsben lesérült gyereket lát el.
Mennyire könnyed mindennapok. Mennyire átlagosan éli mindenki a kis megszokott köreit. Ők meg a háttérben matatnak olyan dolgok után, egy végtelen gyöngyházfényű zsákban, aminek a franc tudja, meddig ér egyáltalán, vagy, hogy hová vezet!
Választhat, hogy csak úgy megpróbál bekommandózni a nyilvántartásokért a javasasszony fülkéjébe, vagy interakcióba lép vele és egyenest tőle kér segítséget.


A telepatikus kapcsolat mindhármójuk között létre jön és innentől könnyebb lesz talán mindenkinek.
Shannában felmerülhet, hogy jó lenne esetleg havonta felmérni akár, vajon milyen gyorsan terjed ez az egész. Mert bár négy év alatt érte el a jelenlegi kiterjedését, semmi sem garantálja, hogy nem megy tovább, vagy hogy mindg is eddig ért. Egyáltalán, hogyan tudott a kastély védőmágiáján át jutni és azt elhagyni...? Mi van ha mégsem minden olyan tökéletes, csak senkinek nem tűnt fel, mert már régóta szélcsend van? És ha valóban gyengül bármi is... miért? És Dumbledore ugyan mennyit tud vajon bármiről is? Fordítottan arányosan működne, vagy csak véletlen egybe esés? Vagy az egész valahol teljesen máshol kapcsolódik össze? Valahol, ahol még nem tartanak.


Jake először csak a hangját hallhatja az illetőnek. Aztán valahányszor újra megszólal, mintha felderengne az alakja is, de sajnos, továbbra is, csak ő láthatja egyenlőre. Olyannak hathat, mint egy akadozó hologram. De Jake érezheti, hogy ez bizony valaki aki nagyon itt ragadt. A felvillanások egy zilált nő alakját öltik fel minden alkalommal. A földön fekszik hanyatt, a ruhái szana- szét szakadva, bele égve itt ott a bőrébe, haja is szinte tarra pörkölődve. Jake láthatja a nővel együtt fel fel sejleni azt is, ami végezhetett vele, mivel a néhai viskó egyik tartó fa oszlopa, ami ketté roppant, a csonkjába valószínűleg bele eshetett, mert a hasából mered elő, felnyársalva őt. Beszéde akadozása immár kivehetően a levegő és a fájdalmának elegye miatt következett be.
Jake szavaira azonban remegve, sikoltó tüdővel próbál fellélegezni, és lélegzete nyomán Shanna számára is láthatóvá válik.
- Hallasz?... Te hallasz... engem?!.. Segíts!.. Kérlek! Ne hagyj itt! Ne hagyj itt egyedül! Mindenki itt hagyott! Mindent elvittek! Mindenki vissza ment! Vissza vitték! Engem bezártak! - Jake érti mit mond és látja is, Shanna számára azonban nem több valami síron túli borzalmas halálhörgésnél. És míg Jake ki tudja venni a nő vélhetően utolsó pillanatait tükröző vonásait, addig Shanna egy igencsak torz valamit láthat, valamit ami valaha ember lehetett, most azonban jobban hasonlít egy megnyúzott, ember méretű földikutyára, rendellenesen hosszú és kifordult végtagokkal és bizony Jake felé kapálózva és abba nem hagyva a velőig hatoló bugyborékoló magas hangú zihálását. Shanna számára úgy tűnhet, hogy csak az a "szellemkaró" tartja vissza, attól hogy nekik ugorjon.
Mindeközben Jake még valamit felfedezhet. Mégpedig a nőalak bal alkarján, a leszakadt ruhaujj alól egy véresre vakart Sötét Jegy tűnhet elő.

[You must be registered and logged in to see this link.] ~ Cody Armstrong

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Petra von Rosemberg
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 23
ϟ Hozzászólások száma : 51

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-08-19, 10:58
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurorok & PetraFigyelmesen hallgatom végig Shanna, és Jake kommentárját. Jake felé pusztán bólintok, hogy jelezzem megfontolom a tanácsát. Majd háztársnőm felé fordulok.
- Én még várnék ezzel a nyilvánosságra hozással. Nem tudhatjuk milyen hatással lesz a varázsvilágra. Még számos megválaszolatlan kérdésünk van. Előbb járjunk a végére ennek az ügynek, és aztán meglátjuk, hogy mit hozunk nyilvánosságra belőle, és milyen formában. –  kommentálom a nyilvánosság gondolatát. A többi információt csak csendben elraktározom magamban. Aztán eszembe jut egy lehetséges megoldás a kommunikációs gondjainkra, amit rögtön fel is vetek. Felvetem a telepatikus kommunikációs varázslatot, amit Shanna el is végez. Nem mondom, hogy nem furcsa érzés, vagy hogy tökéletes lenne, de jelenleg jobbal nem szolgálhatok.
A következő lépés viszont, hogy valóban elválunk-e? Úgy hiszem, hogy Jake sokkal többre megy a fiolával, mint én, és ehhez nem kellünk hárman. Az egy dolog, hogy én is kitűnő voltam az összes tárgyamból, így bájitaltanból is, de annyira sosem kötött le, hogy el is mélyüljek benne olyan szinten, mint Jake. Sokkal jobban szeretek sportolni, és az edzőteremben tölteni az időm. Mondják ép testben ép lélek. Mindig igyekeztem a könyvtárazás, és tanulás, valamint az egészséges sport közt egyensúlyt találni.
Épp felvetném, hogy elindulok a gyengélkedőre, elvégre az aktákban való kutakodás, és a kérdezősködés a nekem való feladat. Mindig tehetségem volt, hogy olyasmit lássak meg egy összefüggő szövegben a sorok mögött, ami felett mások jó eséllyel elsiklanak. Épp szólásra nyitnám a szám, amikor meghallom Jake furcsa mondatát, ami egyértelműen nem Shannának, és nem is nekem szól. Így be is csukom. Shannára nézek, majd a fiúra. Mivel be van jegyezve a minisztériumnál ezért tud a képességéről. Pusztán egy kérdő pillantást eresztek meg Shanna felé, hogy ez az-e amire gondolok? De nem szólok a fiúhoz, és nem zavarom meg abban amit csinál. Vagy csak a koncentrációban.
Úgy döntök kivárom, hogy Jake mire megy a szellemmel?? Aztán, ha megtudtak valamit, vagy már vége a dolognak, akkor válunk szét, és megyek a gyengélkedőre...
A hatalom veszélyes játék.
,
Rajtad múlik mivé formálod.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-08-15, 17:06

Amikor a kezébe nyomnak egy fiolát egy rigmussal együtt, ami beillik egy régi mesekönyvbe, amit az apja olvasott fel neki, amikor rossz volt, és büntetni akarta valami horror történettel, nem sokra megy, így csak zsebre vágja. Jobbat nem tud, de az bizonyos, hogy ezzel itt és most nem tud mit kezdeni. Petra hosszas fejtegetésére, meg utasítgatására csak hallgat, csendben, mélyen, ha neki ekkora a felelősségérzete, ő abba nem fog beleszólni, de nem az a félős fajta. Legrosszabb esetben meghal. De a Roxforton belül nem érzi, hogy veszélyben lenne, hiába Griff gondolatmenete, vagy egyéb dolga. Neki ez biztonságos hely, a mágikus robbanás meg egy teljesen más dolog. De talán, ha lemegy a laborba, ez is összekerül.. és talán a síkok is belekerülnek majd, ha kiderül, hogy nem helyi a minta.. Minden esetre vet egy jelentőségteljes pillantást Griffre.
- Meglehet. - és ennyiben is hagyja a dolgokat. Az egy dolog, hogy Griff tudja, mi volt odaát, és ebből mi igaz rá, az megint más dolog, hogy Petrának ezt el akarja-e mondani. Abban se biztos, hogy neki van-e bármilyen képessége, ezért nem most fogja kiteregetni sötét múltjának történeteit. Eltöpreng, hogy mennyit és hogyan kellene elmondania, éppen ezért körbenéz a terepen.
- Petra, ha síkvándor ismerősöd, őt keresd fel, ne Minisztériumi bugrisokat. - és ezzel elmondta a történetből, amit el akart mondani, és hagyja, hogy Griff felállítsa a kis mentális kapukat,ha úgy gondolják, hogy tudjanak kommunikálni, aztán valami hangot hall, amire a megszokottan reagál. Nem ebbe a világba figyel, izmai kissé megfeszülnek, és Griff felé csak finoman biccent, miközben elindul a hang forrása felé.
- Mutasd magad! Ne félj.. nem bántunk.. kik jártak itt? Neked is ártottak? - a kérdések között apró szünet, hogyha esetleg felelne az a valaki, vagy valami, meg Jake ezzel is próbál érdeklődő, kedves stílust felvenni, és megnyugtatni a szellemet.
Mivel Griff nem érzékel semmit, ezért biztos benne, hogy szellem az a valami.. az egy jó kérdés, Petra mennyit tud a fiúról, és hogy fogja ezt lereagálni, mert Jake ha szellemet lát, főleg, ha nyomoz, mindig bekoncentrál és nem kezd magyarázkodni. De be van jegyezve a minisztériumnál, és most is beszéltek arról, hogy szellemekkel fog beszélni, úgyhogy.. megint elindult a csenddiszkó.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 235

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-08-15, 10:51


Jake &  Petra & Shanna
A csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit mondok.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Cody távozik, Petra jön, nekünk pedig kitágulnak a lehetőségeink a kis üvegcse miatt.
- Igen, talán beszélnem kéne apámmal, de ő a Minisztériumban van most, nem biztos, hogy ennyire szét kéne válnunk, hiszen ahhoz, hogy hoppanáljak még a birtokról is ki kell sétálnom. De beszélni fogok vele, mindenképpen. - válaszolom Petrának, bólintva. Mikor azt mondja Jake, hogy a Roxforton belül biztonságban vagyunk azért egy kicsit felszalad a szemöldököm. Ha ez így lenne, ha Dumbledore és a többi tanár védőmágiá mindent meg tudnának akadályozni, akkor ez a robbanás se lett volna évekkel ezelőtt, nem? Hiszen valószínű, hogy külső kéz van benne, nem egy teszem azt elemista diák döntött úgy, hogy robbantgatásba kezd. Legalább is én így gondolom.
Nem akarom azonnal itt hagyni a helyszínt, ránézésre hiába tűnik reménytelennek, nem olyan fából faragtak, hogy akkor menjek is tovább, alapos kivizsgálás után jöhet a többi nyom. Elkezdem a feltáró varázslatot, és ahelyett, hogy valamilyen titkos járatot találnék, amire inkább számítottam, mágikus lenyomatra lelek. Valamilyen furcsa, világunktól idegen kisugárzásra, ami még is valamilyen szinten ismerős, hiszen… Hiszen engem is “megfertőzött” az erejével. A hullámok koncentrikus körben terjednek ebből a pontból és mikor felküldöm egy pillanatra a sast bebizonyosodik, hogy egész nagy területet lefed, még ha folyamatosan gyengül is. Ha elér a Roxmortsig az azt jelenti, hogy a Fekete-tó mélyére és a Tiltott Rengeteg egy jó nagy részére is bőven kiterjed.
- Most már hivatalos. Minden ezzel indult, és valószínűleg a diákok egy része, de talán még tanárok is szert tehettek ilyen rejtett képességekre, csak senki se tudta a származását így mindenki titkolni szeretné. A mágia hullámai egészen Roxmortsig elérnek, és semmi sem zárja ki, hogy nem csak tisztességes embert ért el. - elhallgatok, aztán Jake felé fordulok. - Talán ideje lenne nyilvánosságra hozni mindent, amit a képességekről és a forrásukról tudunk. - mondom, egyenesen neki, hiszen amiket most elmondtam, annál mi sokkal, de sokkal többet tudunk. Egyértelmű, hogy amiket mesélt a másik világról, a Nezabar világáról, az tökéletesen egybevág ezzel, a képességek onnan származnak, ehhez nem fér kétség. És valami vagy valaki meglazította a határokat, állandóan betörve a világunkba. Az egész őrültségnek hangzik, egy másik világ, ahonnan Jake lelkének magja is származik, és Gemma, Andrew, Emma és a többieké is. Nem is tudom, hogy milyen köntösben kéne ezt tálalni, hogy akárki higyjen nekünk azokon kívül, akik átélték mindazt, amit ők átéltek. Arról is tudok, hogy egy másik csoportnak is volt élménye a másik világgal, Cedric, Hermione, Seraphin és még páran egy boszorkányt követve utaztak térben és mint kiderült időben is, mert ahogy visszaértek a kalandjuk célja a pusztítás Londonban semmivé foszlott, meg sem történt. Igen. Ezt is hallottam. De ez még lehetetlenebbnek tűnt, mint amiket Jake mesélt, így csak lejegyeztem magamnak és elraktároztam.
- Azt hiszem megtudtam mindent, amit lehet, akkor induljunk? - kérdezem mindkettőjüktől, de ekkor észreveszem, hogy Jake már nem csak ránk figyel, hanem valami másra is. - Valami történik? - kérdezem, és elkezdem pásztázni a terepet, hallgatózni, még úgy is, hogy tudom, hogy én csak az ártó lényeket érezhetem meg, de nem láthatom és tapasztalhatom azt, amit ő.
Ha Petra felveti a telepatikus kommunikációt akkor elvégzem a varázslatot és  összekötöm az elmémet velük, Jake-kel könnyedén megy, hiszen nagyon rég óta számítunk egy csapatnak, Petrával persze lassabban megy. Viszont elválni, ha Jake valamit talált, a legkevésbé sem akarok. Ő az, aki a szellemeket számon tudja kérni, ő az, aki a laborban eredményesebben tud kutatni, az egy dolog, hogy én is kiváló voltam Bájitaltanból, de én alkimistává nem képeztem magam tovább. Így vele maradok, pálcámat kivonva, ezúttal követve az ő parancsait, de ha Petra el akar menni a gyengélkedőre a jegyzékért vagy Madame Pomfrey-hoz, akkor a kommunikáció már felállt közöttünk, mehet.

// Familiáris, Parlagi sas
Lélekállat kombózva még a feltárással, hogy lássa amit látnia kell.
A gazda, ha akar és rákoncentrál lát a familiáris szemével, hall a fülével. //


[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-08-13, 12:49


[You must be registered and logged in to see this image.]

Mentsétek meg a világot...

[You must be registered and logged in to see this image.]


Petrának eszébe juthat, amolyan faceplam pillanattal egy még jobb ötlet! Amennyiben továbbra is el szeretnének válni; miszerint a parancsnokságon, a végzős auroroknak számára van egy képzés, ami pont az ilyen helyzetekre specializált legilimenciát és okklumenciát oktat. Vagyis az egymástól távol eső kollégák elvégezhetnek magukon, vagy egymáson egy varázst, aminek köszönhetően oda vissza képesek nagyon egyszerű érzeteket, helyzetképeket, vagy egy egy futó benyomást megosztani egymással.
Nem konkrét kommunikáció, de a semminél jobb.

Shanna feltáró varázsa bár egy egyszerű feltárásnak indult, és éppen csak pislantott egyet, a következő pillanatban pislant még egyet, csak most nagyobb körben... Aztán sorozatban felvillan egy varázslenyomat, ami egyre nagyobb és nagyobb körben terjed szét, voltaképp, mint mikor a csepp hullámot vet maga körül a vízbe érkezve.
Semmi robaj, vagy földrengés, semmi hang, vagy egyéb, csak halványan vibráló fényjelenség, ami kiterjed a kastélyra... és a kastély környezetére, epicentrumként Jonas kunyhójától indulva. Az utolsó végigterjedő köröket már nem feltétlen látják, hiszen ők elég takart helyen álltak, így nem tudják felmérni meddig is terjedt az amit felfedeztek. Kivéve ha Shanna felküldi a sast, méghozzá gyorsan. Az esetben láthatja, hogy az egész Rofort birtoka, és még valamivel azon is túlra, Roxmortsot is érintve terjed szét a fényjelenség. Azonban mennél távolabb esik az epicentrumtól, illetve a Roxforttól, annál halványabb is egyben.

A hirtelen esemény alig tart másfél percig és amilyen gyorsan jött olyan gyorsan ment is. Semmit és senkit nem zavart meg a mindennapok rutinjában.
Ezt követően azonban a romok közelében, vagy alóla egy nagyon halk hang szűrődik ki amit Jaken kívül más nem hall.
- Jöttek.. vitték... mentek... Jöttek.. vitték... mentek... Jöttek.. vitték... mentek... - mielőtt újra és újra elismétlődne a három szó, mindig van egy apró szünet. A hang halk, halálra rémült és nem lehet megállapítani így, hogy fiú-e vagy lány.
[You must be registered and logged in to see this link.] ~ Cody Armstrong

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Petra von Rosemberg
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 23
ϟ Hozzászólások száma : 51

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-07-10, 09:25
[You must be registered and logged in to see this image.]
Aurorok & PetraOké. A dolgok határozottan nem úgy mennek, mint reméltem. A bácsikám azt hiszem nem véletlen figyelmeztetett, hogy legyek nagyon óvatos, és körültekintő. De az igazság az, hogy még sosem voltam egy csapat parancsnoka, és soha nem is vágytam erre igazán. Szólóban sokkal eredményesebbnek érzem magam. Persze tudom én, több szem többet lát, satöbbi. Mégis jobb szeretek egyedül, magam utánajárni mindennek. Így nincs a felelősség, hogy más életekért is én felelek. Márpedig, most a csapat minden tagjának életéért én felek. Nekem kell elszámolnom vele, ha valami balul üt ki, és egyikük, másikuk megsérül... vagy rosszabb... És úgy fest, a gyógyítót a Roxfortba küldeni rossz ötlet volt. Nem, mintha nem aggódtam volna emiatt az elejétől fogva. Mégis reméltem meg tudom oldani a helyzetet ha úgy alakul. De nem.
A csere viszonylag gyorsan lebonyolódik, és csak remélni tudom, hogy Cody megtalálja a megfelelő megoldást Gemma, és Andrew számára. Talán az arcomra is kiül, hogy mennyire aggódom a párosért. Ez az egész határozottan nem volt a tervben. Ugyanakkor szöget üt a fejembe ez a különös rosszul lét. Miért csak kettejüket érte? Engem mért nem? Mért akkor, és mért azon a helyen? Korábban, amikor más aurorok vizsgálódtak ott, ők mért nem jelentettek ilyesmit?
Végül, ahogy Cody távozik veszek egy-két mély levegőt, hogy megnyugodjak kicsit, és a Jake, Shanna pároshoz fordulok. A zsebembe nyúlok, és előveszem a fiolát. Majd Jake kezébe adom, és szó szerint elismétlem, amit Andrew-tól hallottam róla.  
Végig hallgatom Shanna, és Jake mondandóját, és elgondolkodom rajta. Immár hangosan.
- A szétválás valóban kockázatos, és azután ami a Towernél történt nem is szívesen kockáztatnék. Körültekintőnek kell lennünk. Ugyanakkor...   – mélyet sóhajtok a saját kontra érvemre - Nem igen látom értelmét, hogy ketten bámuljuk, hogy Jake dolgozik egyedül a laborban. Igazából a legnagyobb bajom a gyors közvetlen kommunikáció hiánya a csapat különböző helyein lévő személyei között. Ezt kellene gyorsan megoldanunk, így csökkenthetnénk a különválás kockázati faktorát is. Azt hiszem beszélnem kell a bácsikámmal. Shanna te is beszélhetnél az apáddal, hátha van erre valami megfelelő eszköze. Mit gondolsz? Ha ezt megoldottuk, akkor Jake mehet a laborba, mi pedig mehetünk kérdezősködni. Illetve magamra vállalom a gyengélkedői akták átnyálazását. - érezhetően nem akarom, hogy ez az egész nyomozás vak vágányra fusson, de Jake testi épségét is jobban féltem, semmint hogy hagyjam egyedül kísérletezgetni egy idegen mintával, még ha bízom is a képességeiben. Ha viszont bármikor segítséget tud kérni baj esetén, az talán más lenne...A hatalom veszélyes játék.
,
Rajtad múlik mivé formálod.
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
A hozzászólást Petra von Rosemberg összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2018-08-19, 11:02-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-07-04, 09:50

Jake nem a szavak embere, és ez valahol most is megjelenik. Hallgatja Cody szavait, és amikor az már-már szabadkozni kezdene, hogy miért és hogyan ne ítéljék el, akkor odalép mellé, és a kezét a fiú nem annyira sérült vállára teszi. Nem paskolja meg, nem szorítja meg, mert tudja, hogy a srác még nincs annyira jól, meg ez az előbb sem jött be. Minden esetre egy kedves szempillantás meg barátságos nézés még belefér.
- Ne félj, itt senki nem ítél el. Veled vagyunk. - toldja még hozzá kedvesen, bár kérdés, hogy Griff ezzel mennyire ért egyet, de esélyesen ő is szívesen ott látná Cody családját. A továbbiak már jobban érdeklik, ahogy haladnak, a gyengélkedős akták, meg az hogy lehet majd pár emberrel beszélni. Vagy kutakodni. A gratulációra összenéz Griffel, majd amikor az végigsimít a karján akkor csak hümmög egyet.
- Van miért. - súgja csak, és ennyi elég volt az érzelgősségből. És amint odaérnek a romok hűlt helyéhez, finoman leguggol, és onnan figyeli az eseményeket, amikor hirtelen minden megváltozik, és betoppan Petra, Codynak pedig el kell mennie. Jake csak Griffre tekint, olyan "nyugi, nem lesz semmi baj" pillantással,aztán érzi, hogy a légkör egy kissé megváltozik. A csapat vezetője megjelenik, azaz Shana máris posztot vesztett. Ő nem fog ebbe a rivalizálásba beleszólni, inkább egy értelmes láncot próbál alkotni a cselekvéseknek. A fiolára felszalad a szemöldöke, mert ismerős neki, talán már foglalkozott is ehhez hasonló fiolákkal. Mármint eljárásban hasonlóakkal. Előbb Griffre, majd Petrára néz, kérdőn, várakozón.
- A roxforton belül biztonságban vagyunk. Ha gondoljátok, elmojolok a laborban, amíg felmentek a gyengélkedőre. Illetve, ott is tudok néhány lelket, akit érdemes lenne megkérdeznem, amíg ti az élőkkel bajlódtok. - veszélyes a szétválás, de ha nem is három, csak két felé tudnak szakadni, és addig szívesen elmojol egy valamivel,amíg ők kikérdeznek valakit, max utána lejönnek hozzá. De persze nem ő dönt és ezt tudja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shanna Griffin
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 235

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-07-03, 09:49


Jake & Cody  Petra & Shanna
A csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit mondok.


[You must be registered and logged in to see this image.]
Elválunk, és igazából nem számítok arra, hogy az esti találkozó előtt hallanánk a másik csapat felől. A Roxfort birtokán haladva kicsit azért átfut rajtam az aggodalom, hiszen Cody tényleg úgy lett behívva dolgozni, hogy még ki tudja, hogy vannak-e fájdalmai.
- Azért ha rosszul vagy, vagy egyáltalán valami baj van, azonnal szólj. - mondom neki, együttérzéssel a hangomban, hiszen nagyon nagy gubanc lenne, ha éppen egy fontos pillanatban Cody nem tudna időben reagálni, mert testileg vagy lelkileg még nem állt készen a kalandra. Persze egyelőre csak a Roxfortban nyomozgatunk és semmi baja nem eshet. Vagy ha itt bent találkoznánk össze a szüleivel, akkor valami nagyon elromlott a Roxfort védőbűbájaiban. Elég nyomasztó gondolat, hogy a Martimorok annyi szörnyűséget tettek, hogy a gyerekük is szeretné őket inkább az Azcabanban látni, de amennyit tudok Cody életéről és a szüleinek a hosszú lajstromáról... megértem. Az én apámat tisztelet és szeretet övezi, az Auror parancsnoki széket nemrég foglalta el, anyám pedig afféle hátszele a sikereinek, de mindketten jó emberek, sosem ártottak nekem, vagy akárkinek, aki ártatlan volt. Persze gonosztevőknek igen, hiszen anyám is auror volt, még ha sosem olyan aktív, mint apám...
Először nem tudom, hogy Cody mire érti, aztán kicsit elmosolyodom és finoman megérintem Jake kezét, csak egy simítás erejéig. - Köszönjük. - biccentek, de nem vagyok az a túl ömlengős fajta, ha éppen küldetésen vagyunk, pedig ismerek olyat, aki már ennyire elkezdené mesélni az egész élettörténetét, hogy hogy jött össze a pasival... Az a vörös, hebrencs lány, Jade a Hugrabugról, például.
Elmegyünk a romokhoz, de igaza van Jake-nek ennyi év távlatából lényegében mindent helyreállítottak és eltakarítottak, hiszen Jonas Blacket azóta se láttuk viszont, senki se tud róla semmit. A kunyhójának hült helye. Ugyan megpróbálok egy feltárást varázsolni, hátha a felszín alatt megmaradt mondjuk valamilyen eltemetett pince az épületből, de ebben a pillanatban Petra megjelenik és Cody-t elkérik mert Gemma és Andrew rosszulérzi magát, vagy valami baj van, amire egy pillanatig megáll bennem az ütő. Tudok mindent, amit Jake-től tudhatok róluk, a közös szívet, az előző életet, de Gemmával amúgy is jó a viszonyom, így egy-két pillanatig felsejlik bennem, hogy hagyjuk ezt az egészet és csatlakozzunk hozzájuk, de... nem. Nem lehetek mindenhol ott és nem utasíthatok mindig mindenkit magam mögé, hogy én mentsem meg a napot. Bár nagyon szeretném.
- Remélem nem lesz semmi bajuk és Cody rájön mi a baj... - mondom azért halkan, ugyan érthetően mindenki számára, nem csak Jake-nek. Ha Petra megmutatja az üvegcsét, akkor kicsit elgondolkozom, hogy fiola vagy a szellemek, ha nem, akkor Jacobhoz fordulok. - Kérdezzük meg a Roxfort nem annyira híres szellemeit, hátha van mondanivalójuk. Vagy inkább az alkimia labor? Mindkettő jó lehet. Petra, velünk tartasz? - fordulok a lány felé, én nem igazán szeretnék külön válni, de tény, hogy barátnőmmel egy csapatban lehet, hogy két dudás lenne egy csárdában, hiszen most is a véleményét kérdezem és nem a parancsát várom, hiába ő a rangidős. Mivel Jake olyan szellemeket is beszédre tud bírni, akiket mi még csak nem is látunk, és közben az alkímia is nagyon érdekli, sokkal jobban, mint amennyire engem érdekelt a Bájitaltan, még ha nagyapám tehetsége rám is ragadt, mindkettő szóba jöhet, de Cody híján szerintem a Gyengélkedő vakvágányra futna.

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]

Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-07-03, 02:22


[You must be registered and logged in to see this image.]

Mentsétek meg a világot...

[You must be registered and logged in to see this image.]

A beszélgetést és a továbbiakat váratlanul Petra felbukkanása szakítja félbe, és mielőtt egyáltalán a szétválás megtörténhetne, riadót fúj, vagyis cserét eszközöl Codyval.
Beszámolhat Gemma és Andrew különös rosszul létéről is.
Akár eszébe juthat a fiola is, meg a tartalma is, amiről szintén tehet említést. Tűz és levegő lenyomat, esélyesen kombinálható magas és képzett szinteken... De mivé is?
De hogy bármiről megbizonyosodjanak, ameddig Cody dobbant, mint egy személyes felmentő különítmény, addig Shannának vagy Jakenek eszébe juthat az alkímia labor, ahol hátha ki tudna facsarni valamelyikük némi információt abból a fityulából.

Három lehetőség akadt hát számukra;
Az alkímia laborban ellenőrizni, vagy bármi mást kezdeni az Andrew által begyűjtött mintával.

Átnyálazni a gyengélkedő beteglajstromát abból az időszakból, amikor a birtokon a robbanás történt. Illetve beszélni Madame Pomfrey-val, vagy Kylie-val.

Illetve, körbe kérdezni a kísértetek között, hogy mit tapasztalnak, miket észleltek az elmúlt időszakban a robbanásig visszamenőleg?

Természetesen rajtuk áll, hogy együtt mennek, vagy még tovább darabolódnak. Noha lehet együtt többre mennek, és ha a másik csapattól S.O.S jelzés érkezik, akkor nagyobb eséllyel tudnak együtt azonnal reagálni.
Ha azonban sietni szeretnének, ott a lehetősége a szétválásnak.

[You must be registered and logged in to see this link.] ~ Cody Armstrong

[You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cody Armstrong
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 19
ϟ Hozzászólások száma : 613

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-05-30, 03:41

Shanna & Jake & Cody


Bár nem hallottam a súgást, vagy legalábbis, mivel ott álltam valahol a közelükben, igyekszem úgy tenni, mint aki semmit nem hallott. Meglehetősen jól megy. Úgy bármire már csak miután megérkezünk a birtok határra adok választ.
- Bevallom egy kicsit félek, de én is kíváncsi leszek a reakciókra..- bele gondolok az egészbe. -Tulajdonképpen nem bánom, hogy a rehabilitáció közepén ragadott ki a parancsnokság és tevékeny állományba helyeztek. Még akkor is, ha majdnem nem sikerült hirtelen új pálcát szereznem.- Valahol attól is tartok, hogy orbitálisan felsülök, de igyekszem nem erre koncentrálni. Sőt, inkább valóban arra, hogy megtisztelve érzem magamat, hogy még vissza se tértem teljesen, már vízbe dobnak... Akkor ez elismerésnek számít ugye?...
Még ha kissé kuszák is a gondolataim épp, jelen vagyok végig. Az hogy a szüleim képbe kerültek, erősen elgondolkoztat, nem a legjobb gondolatokat, sőt egyenesen félelmeket elevenít meg. Nincs bennem düh, inkább egyfajta csendes viszolygás... előbb tudnám iszonyhoz vagy undorhoz hasonlítani mint dühhöz.
Shanna pedig mintha kihallott volna valamit úgy dobja be a mondatot. Nem merül fel, hogy ez egy finom formája lenne esetleg a puhatolózásnak, egyszerűen nincs mit titkolnom innentől.
- Én... ne ítéljetek el, de annyira nem bánnám, ha végre elkapnák őket. - nem kerülöm egyiknek sem a tekintetét, nem szokásom. - Túl sok embert nyomorítottak már meg. - továbbra sincs bennem düh. Tényként kezelem... Persze lehet még egyenlőre nem csapódott le igazán az egész. - Bár félnék velük szemtől szembe kerülni. - biggyesztem hozzá, nem igazán bizakodó arccal és csak remélni tudom, hogy a csapat másik fele is messze elkerüli őket. Hirtelen égető érzés támad bennem a csapat felosztása terén... de... csak nem akadnak össze velük rögtön! Az nagyon meredek lenne! Minden tekintetben.
Bár továbbra is úgy tűnik még kissé álmatag vagyok és nem figyelek pár pislogással kizárom a rossz érzést és beszállok a beszélgetésbe.
- Van orvosi nyilvántartás vezetve a gyengélkedőn. Még ha nem is feltétlen olyan alapos, de van. És mivel szerencsére annyira nem forgalmas hely, talán nem is lesz nehéz elő keríteni a pár évvel ezelőtti zárójelentéseket.. - dobom be. Bevallom Kylie-t nem ismerem így mikor Shanna felemlíti eltűnődve nézek rá. Eszembe jut Jade és a beszélgetésünk az ébredés után. Elijah is bevillan valamiért a milleniumról és Petra akrobatikus jelentésével mosódik össze, de olyan homályosnak tűnik minden... Peter aki valentin napon elködösített mindent...  Elemek, hangok, levitáció, gyógyítás, reflexek... mi lehet még? Kicsit megkavarodok az információ halmaztól és roppantok egyet a nyakamon, közben apró leplezett mozzanattal rázom le magamról az egészet mielőtt beszippant.
Aztán bevillan még valami, nem tudom honnan vagy miért, valószínűleg csak az egymás felé tanúsított testbeszédük hívja fel a figyelmem. Az ilyesmire mindig is fogékony voltam. Rápillantok az egyikre, aztán a másikra és halkan, diszkréten egy szelíd mosollyal megjegyzem. -Egyébként.. Gratulálok.~
[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]♛Ti mióta jártok?♚


[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]

Plátói szerelem: lekvárosüveg kívülről nyalogatva.

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
Az élet nagyon drága, de az árban benne van évente egy Nap körüli utazás.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jacob Troops
Reveal your secrets

avatar

Mardekár

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 238

TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója 2018-05-28, 15:01

Még szerencse, hogy a lány nem mondja ki ezt hangosan, és nem is áll neki, mert ha rátüsszögne hatszázat.. nos.. nem csak furcsa, de kifejezetten bizarr és fárasztó művelet lenne, Jake pedig nagyon jól megvan mindenféle képesség nélkül, köszöni szépen. Nem érzi, hogy akkor hatalmas nagy szüksége van rá, elég az neki, hogy megfelelő mentort találjon, és tudjon együtt dolgozni Lumpsluck-kal. Nem hiányzik neki még egy irányíthatatlan dolog. Ami meg a suttogást illeti, meg a kézszorítást, teljesen ártatlan, kiskutya szemeket vet a lányra - már amennyire képes rá, de hagyja annyiban és nem folytatja. Cody felé kissé félredönti a fejét.
- Igyekszem nem elfelejteni. - bólint végül nagy komolyan, és ha mindenki kész, akkor részéről akár mehetnek is. Kezdi unni ezt a hosszas megbeszélést és tanakodást, ő inkább gyakorlatias figura, így Petra szavaira már nem is annyira figyel. - Kíváncsi vagyok, mi lesz rád a reakció. Vagy találunk-e ott valakit, aki érdekes lehet.
Aztán hopponálnak. A birtok ismerős terep a srácnak, és hagyja, hogy Griff vezesse,ez a megszokott leosztás náluk. Hiába egy pár, mindenféle értelemben, nem fog csak vele dolgozni, nem fogja kiközösíteni a srácot, mert ez nem arról szól. Jake kifejezetten jó csapatmunkában, főleg, hogy magasról tesz arra, ki milyen szakon van, vagy milyen házhoz tartozik, vagy ki a kedvenc énekesnője. Azért van itt, hogy nyomozzon, Codyt alapvetően bírja, így semmi nem akadályozza meg abban, hogy együtt tudjon vele működni, meg dolgozni. Csendben biccent Griff szavaira, és határozott léptekkel indul meg az említett hely felé. Az meg sem lepi, mennyi ilyen ismerőse van a lánynak, tudja is, meg ki is nézi belőle.
- Miután beszéltünk a szemtanúval, benézhetünk a gyengélkedőre is. Nem tudom, mennyire volt valós a robbanás, de biztos emlékeznek ott, hogy jöttek-e ájultak, vagy sérültek akkor. Bár egy több éves eset és egy több éves helyszín felderítése nem a legkönnyebb valami. - beszél hol az egyik, hol a másik diáktársának, leginkább mindkettőnek, amíg oda nem érnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Jonas Black vityillója

Vissza az elejére Go down

Jonas Black vityillója

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Birtok-