Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Primrose Bakery
  Today at 11:29
Adam Jericho

ϟ Pincefolyosók
  Today at 10:30
Daphne Jennings
ϟ Bejárati csarnok
  Yesterday at 19:13
Moira H. Kingsdale
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Cody L. Martimor
 
Moira H. Kingsdale
 
Tim Roberts
 
Megan Smith
 
Gerard Warrington
 
Gina Accipiter
 
Draco Malfoy
 
Corvus Flint
 
Mason J. Harris
 
Statisztika

Összesen 602 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Fryderyka Herbs

Jelenleg összesen 40435 hozzászólás olvasható. in 3582 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 9 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendégA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Szimpátia mágia tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Szimpátia mágia tanterem 2015-03-23, 14:26

First topic message reminder :


Szimpátia mágia tanterem

A tanterem valamivel sötétebb, mint az átlag, és az alapberendezései között sem szerepelnek unalmas és hagyományos dolgok, ugyanis az oktatás gyakrabban zajlik gyakorlati tevékenység bemutatásával, vagy épp csoportmunkával, mint sem unalmas asztalnál ücsörgéssel és jegyzeteléssel. Épp e miatt az asztalok többnyire a falak mentén pihennek, szék pedig nem is túl sok van idebent. A tanári asztal sem látványosan foglal helyet a terem végében, inkább csak "az is ott van" jelleggel. A tanterem közepén a padlón méretes kör alakú szimbólum, aminek aktiválásával rendezhető át a terem, így kerülnek az asztalok a fal mellé, vagy épp középre, mikor mire van szükség.


[You must be registered and logged in to see this image.]

S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-08-21, 10:02


JED & Sheska
Olyan, hogy bizonyos mértékű győzelem, nincs. Meg kell védeni, amit megszereztünk.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nem számítottam látogatóra, főleg nem ilyen késeire és főleg nem rá. Persze azzal tisztában vagyok, hogy nem az a típus, aki megijedne bárkitől is, aki ne merne csak úgy a Roxfortba jönni, ha épp ahhoz van kedve, de ettől még ugyanúgy meglep a bátor bevállalás, hogy itt van. Fontos ügyről lehet szó, ha nem levelet írt, hogy találkozzunk valahol, ahogyan az esetek nagy többségében tenni szoktuk, bár már jó néhány hete nem került erre sor. Na persze fel sem merült bennem, hogy ez rosszat jelentene, JED nem az a fajta varázsló, akit könnyen le lehet győzni, nem merült fel bennem, hogy csak azért, mert nem hallok róla egy ideig bármi baja esett volna. Kétlem, hogy egy könnyen ártani lehetne neki, hiszen hallottam én már arról is, hogy olyan sötét a lelke, hogy képtelen patrónust idézni, de nincs is rá szüksége, mert a dementorok amúgy sem ártanak neki. Az aki képes ezeket a sötét lényeket irányítani, nem hiszem, hogy megijedne holmi védőmágiáktól, amik a Roxfortot veszik közül. Pont e miatt vagyok mellette és pont e matt követem hűen most már jó másfél éve, mert tisztában vagyok vele, hogy ő lehet az aki tényleg képes beteljesíteni, amit el akarunk érni. Nincsenek olyan hibái, mint azoknak, akiket eddig ismertem. Voldemort túlságosan hatalomvágyó volt, öntelt, Rasmus pedig olyan irányba ment el, ahová képtelenség követni, túlságosan egoista lett és már rég nem a közös ügyet helyezi szem elé, hanem csak a saját nagyságával foglalkozik.
- Tudom, ezzel eddig is tisztában voltam, már jó ideje nem azt teszem, amit várnak tőlem. - megtanultam ezt még gyerekkoromban. Ha azt tettem volna, amit várnak tőlem, akkor megpróbáltam volna megmenteni a szüleimet, megpróbáltam volna kiállni értük, de ilyesmi fel sem merült bennem. Nem akartam meghalni csak azért, hogy őket óvjam, én nem olyan vagyok, mint a bátyám. Ő ezt tette, gondolkodás nélkül, de nekem több eszem van ennél, nem sétáltam be a halálfalók karmai közé, csak azért, hogy megpróbáljam megmenteni őket, amikor tudtam, hogy úgy sem lennék rá képes, úgy se tehetnék értük semmit sem. Az soha sem jó taktika, hogy feláldozod magadat valakiért, ennél én sokkal önzőbb vagyok, gyerekként pedig sokkal jobban féltem.
- Máris! - mozdulok is, a köpeny csak úgy lágyan leng utánam, finoman sejtetve csak az alakomat, de jól elrejtve azt, pont e miatt vettem fel a hálóruhára. Hamarosan már a kezében van az ital, csak aztán ülök vissza a helyemre, csak az lep meg, hogy ő nem ül le úgyszintén. Még mindig nem tudom, hogy miért jött és a kíváncsiságom így is túlságosan erős, de nem teszem fel azonnal a kérdést, bármennyire is a számon van már most is. Nem rezzenek meg, amikor közelebb lép és szinte csak a fülembe suttog, mozdulatlanul tűröm, csak aztán pillantok meglepetten oldalra.
- Miféle ajándékot? - úgy hiszem ki fog derülni a nélkül is, hogy feltenném a kérdést, de mégis kicsúszik a számon. Kicsit még oldala is moccanok közben, hogy rendesen elé forduljak, és jól lássam az arcát. Na nem mintha abban reménykednék, hogy bármit le tudnék olvasni róla. Ő soha sem volt afféle nyitott könyv, rejtély, hogy mi lehet a gondolatai között, hogy mik lehetnek az igazi céljai, ő talán könnyedén át is ejthetne, ha akarna, de valahogy még sem hiszem, hogy ez lenne a cél.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Hello főnök! nagyszemes ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James E. D. Anchev
Reveal your secrets

avatar

Alvilági

ϟ Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-08-18, 11:54[You must be registered and logged in to see this image.]

To Sheska
[You must be registered and logged in to see this image.]


A viharos éj mintha az én kezemre dolgozna, holott nem mondhatom, hogy vártam az alkalmat. Cseppet sem félek, már Dumbledore gyenge pontját is tudom. A barátaiba, a tanítványaiba vetett hite lesz a végzete. Az önhittsége a feltétlen jóság irányába... nos idejétmúlt elgondolás, amelynek itt a napja, hogy véget vessünk. A komor sötétség, amely a Roxfortra borul, a mai napon még csupán a felhőszakadás eredménye, hamarosan azonban kézzelfogható lesz a változás szele. Az új tanítványom ugyan nőből van, s mint olyan makacs, szeszélyes teremtés, ám mikor találkoztunk, és a segítségemet kérte, azonnal megleltük a közös nevezőt, ő lesz majd a győzelem kulcsa. Lena pedig jobb, ha nem is tudja meg, hogy ki az apja. Miután visszaalakultam óriáskígyóból emberi alakomba, nem kell félnem továbbra sem a tériszonytól. Annyit repültem a félelmetes figurákra kész argentín tűzsárkány hátán, hogy csoda, hogy még nekem nem nőttek szárnyaim. A pikkelyeiből készített páncél most is rajtam feszül a köpeny alatt, sosem lehet tudni, hogy mikor futok bele a roxfortban titokban állomásozó aurorokba. A páncél taszítja az átkokat, és a kábító bűbájokat, ha úgy hozza a helyzet, elsőre inkább menekülök, az túl direkt megoldás lenne, ha már érkezésem hajnalán véres pózba facsarodott helyőrséget hagyok magam után. A sötét nagyúr türelmetlen volt, Rasmus pedig egoista, ezen hibákat ravaszul kitervelt ötleteimmel elegánsan kikerülhetem.
Türelmesen várakozom, amíg a nő rá nem eszmél, hogy látogatója van. Érdeklődő pillantással illetem, tudom, hogy sikerült meglepve.
- Pontosan ez volt a célja. Tanuld meg, hogy mindig az ellenkezőjét tedd, mint amit várnak tőled. – Nem feltétlenül a sárkányom, a varázserőm, vagy éppen a kardvívó tudásom vitt el idáig, holott ezek sem elhanyagolható tényezők. Az éles eszem, amelyet már kölyökkorom óta tréningezek, úszom az árral szemben. Az ütőképes haderő valóban lehengerlő tud lenni, a politikát, a cselszövést azonban semmi sem helyettesítheti. Erre mondják hogy a toll erősebb a kardnál? Tudom osztani e véleményt. Hátravetem a csuklyámat, férfias arcélem kivillan alóla, félhosszúra megnyírt hajam tökéletesen száraz, nem érte az esővíz, a kígyó alakban minden lepergett. A lenge hálóing odvonzza a tekintetemet, a nő gyönyörű, ezt eddig is tudtam. Ám netovább, hiszen a külső csak egy máz, egy álca, olyan eszköz, amelyre szükségem lehet a tervem szempontjából, a valódi kincs azonban nyilvánvalóan az elméje.
- Bort. Csipetnyi ánizzsal. – Nem foglalok helyet, ellenben ha töltött, biccentek, hogy üljön csak a helyére, én magam mögé lépek, és mielőbb még innék a vállát érintve a fülébe súgom. – Meglepetéssel készültem. Ajándékot hoztam a hűségedért cserébe. – Hangom sármosan cseng, egyszerre riasztóan fenyegető, s udvarló. Lényegében mindkettő igaz.[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]


S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-08-12, 19:28


JED & Sheska
Olyan, hogy bizonyos mértékű győzelem, nincs. Meg kell védeni, amit megszereztünk.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Elég jól alakul a helyzet, ezt mindenképpen kimondhatom. Közel a cél, legalábbis az én célom mindenképpen, hiszen hamarosan a képébe nevethetek majd és élvezni fogom! Tudom a gyerekeknek nehezebb lesz majd beadni, de Arielle megérti majd könnyebben, hiszen én találtam rá és épp e miatt hozzám kötődik jobban. Die pedig... majd szép lassan megérti, hogy nem kell túl komolyan vennie Rasmust. Már épp eleget suttogtam neki arról, hogy változnak a dolgok, változnak az idők és neki is be kell látnia, hogy ami most zajlik az nem jó se neki, se másnak. Ott van az a kislány, az a Lena. Én is úgy vélem, hogy nem illik hozzá, de ő választotta és sokkal nagyobb esély van rá, hogy vele is maradjon, ha nem egy olyan embernek kell majd bemutatnia, mint Rasmus. Elrettentené és azzal nem érne el semmi jót. Majd szépen belátja, ha nem is azonnal és hát amúgy se sok választása van, mint alkalmazkodni. Altan már érti a lényeget és úgy érzem nem is lesz itt nagy gond. Egy a cél Rasmust rács mögé juttatjuk, vagy a fejét küldjük el a Minisztériumnak, azzal pedig nyerünk időt is, amíg nyugodtan szervezhetjük tovább ezt az egészet. Azt hiszik majd, hogy a veszély elült és már minden rendben van... aztán majd rájönnek, hogy tévedtek, de milyen nagyot!
A látogatóra viszont nem számítok, hát persze, hogy nem, hiszen ez mégis csak a szobám és ez mégis csak a Roxfort, nem gondolnám, hogy ide merészkedik. Nem azért, mert nem gondolom őt elég bátornak, egyszerűen csak nem hittem, hogy ilyesmire is vállalkozik, kockáztatva az ügyünket. Ezért lep meg a kopogtatás. Felpillantok az asztaltól, ahol ülök, és ahol épp egy levelet körmölök. Nyár van, legalább nyugodt az iskola és ezt az egész Lavanderes ügyet is sikerült elsimítani. A lány azóta sem pedzegette az ügyet, az egészet pedig könnyedén elsimítottam az igazgatónál, ami nem meglepő, ebben már profi vagyok. Azt is lassan felfogom, hogy ki is az a személy, aki az ablaknál van, így csak még inkább fokozódik a meglepettségem, de máris az ablaknál termek és kinyitom a táblákat, hogy bemászhasson.
- Különleges belépő. Meglepő, de különleges, nem számítottam rád épp itt. Mit tehetek érted? - oka van annak, hogy ide jött, hogy vállalta a kockázatot, ez nem is kérdés. Nem találkozunk sokszor, mert óvatosnak kell lennünk, és ki tudja, hogy ki figyel, vagy ki követi az embert. Elég egy óvatlan lépés, egy elszámolt helyszín, vagy időpont és máris rosszul állunk. Nem szabad kockáztatni, amikor ilyen közel van a cél. Persze betessékelem, hátrébb lépek. Egyszerű öltözet van rajtam, mondhatni itthoni köntös, alatta csak egy lenge hálóing rejtőzik. Késő van már, én pedig lassacskán az alváshoz készülődöm.
- Kérsz valamit inni? - vagy amúgy is a lényegre tér? Nem kínálom külön hellyel. Ismerem annyira, hogy ha akar, akkor úgyis helyet foglal, és nem azon fog múlni, hogy én melyik helyet mutatom meg neki, ami szabad. Ha kell, akkor az asztalnál az enyémet foglalja majd el és nekem egy árva szavam sem lehet ebben az esetben sem. Ő a főnök, bár én sem vagyok apró porszem a gépezetben, de hozzá képest, akkor is jóval kevesebbnek számítok.

[You must be registered and logged in to see this link.] ϟ Hello főnök!  nagyszemes  ϟ [You must be registered and logged in to see this link.]S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James E. D. Anchev
Reveal your secrets

avatar

Alvilági

ϟ Kor : 38

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-08-12, 19:25[You must be registered and logged in to see this image.]

To Sheska
[You must be registered and logged in to see this image.]


A vihar nem csillapodik, ahogyan újra és újra áthasítja az eget a mennydörgés. A nyár végi égszakadás nem kímél sem embert, sem állatot, vívja a maga fellegi harcát a természettel. A sötétség gyermeke vagyok, a mélység az én világom, nincs mitől félnem, tegyék azok, akik kipillantva a kastély ablakain saját rettegésüket látják életrekelni az árnyakban. Méregzöld pikkelyeim a mágiának köszönhetően fölfelé csúcsnak a falakon. Soha nem gondolnák, milyen könnyű volt számomra bejutni. Nem hoztam sereget, még nincsen itt az ideje. Őt kívánom látni, hogy egy pohár torkot kaparóan erős ital mellett szót ejtsünk az eljövendőről. Ha bárki ránk lel, bizonyossággal mondhatja, hogy ismerős vagyok a múltból, barát csupán, aki átutazóban kereste fel az asszonyt, hogy jószándairól biztosítva sikert kívánjon a következő eszendőre, amely a boszorkány előtt áll. Sikamlós, óriási testem akadály nélkül suhan a tornyok irányába, a védőmágiák szinte búgnak minden mozdulatom alatt, ha volna szájuk, már a tenyeremből ennének. Három dekád óta várom az előttünk álló heteket, amelyben végül már fordulatot vesznek az események. A feldördülő villám megvilágítja óriási testemet, amit csupán azok láthatnának, akik ebben az ítéletidőben őrült kviddicsmutatványokra adnák a fejüket. A torony, amelyben Sheska lakrésze található, nem diákok által lakott, noha van egy lánya, a gyermek társaival együtt az igazat álmát aludhatja a tömlőcök mélyén. Homály fedi előttem az információt, sejtésem azonban van róla, hogy nem vér szerint kapcsolódnak egymáshoz, mégis összefonódik a sorsuk. A saját példám ennek a reciproka. A saját utódomhoz alig van közöm, csupán a távolból figyeltem a lépteit, s ha ráébred, hogy miféle terveim vannak, bizonyára sosem akarna megismerni, így kilétemet számára mindeddig rejtve hagytam. Egyelőre így is marad. Felérve a párkányra, ahonnan a szőke nő ablaka nyílik, visszaalakulok emberi alakomba, köpenyes-csuklyás valómba, és finom kopogtatással jelzek a mágiával megerősített üvegen.

[You must be registered and logged in to see this link.]
[You must be registered and logged in to see this link.]


S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-06-03, 17:08

[You must be registered and logged in to see this link.]


S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-28, 07:26


Sheska & Lavender
Episode 2
*Tényleg nem értem miért van úgy oda a tanárnő az ecset miatt, vagyis a felirat miatt. Kezd körvonalazódni a dolog mikéntje, talán nem szeretné, hogy más is megtudja, hogy szerelmes, hogy kapcsolata van. Most meg ezt nem értem. Miért ne tudhatnák? Elvégre szép dolog és az iskolai szabályzatban sincs benne, hogy egy tanárnőnek nem lehet pasija. Legalábbis gondolom, hogy nincs ilyen kitétel.*
-A feliratot! Ja! Nem tudom, hogy látta-e más.*Felfelé nézek a mennyezetre, nem mintha ott lenne a megoldás, de épp az emlékezetemben kutatok, megpróbálom felidézni azokat a képeket melyek az ecsettel kapcsolatosak. Aztán a fejemet rázom.* -Nem, nem látta senki, különben biztosan megemlítik és jobban meg akarják nézni. Szóval akkor titok. Oké, nem mondom el senkinek. Bízhat bennem tanárnő.
*Még egy kicsit büszkének is érzem magam, hogy van egy tanáros titkom, a világért sem árulnám el, vagy nem szándékosan. Hát talán egy véletlenül elejtett megjegyzés, de biztosan nem az ecsetről és a feliratról, inkább csak a meglévő kapcsolatról pletykálnék, de ahhoz is nagy dolognak kell történnie, mert rendszerint elég nekem a kamaszos éveimmel foglalkozni, meg a többi lánnyal.*
-Hát elég fura ízlésük van nekem elhiheti tanárnő.
*Nekem maximum ennyi bajom van a muglikkal, furák és kész. Egyébként nem igazán foglalkozom velük, maximum akkor amikor köztük vagyok és vigyázni kell mit csinálok. Persze ez elég ritkán fordul elő, rendszerint csak a hazautazás és ősszel a Roxfortba való utazás alkalmával. Nem mászkálok közöttük nyáron sem, egyszerűen nincs igényem arra, hogy elutazzak a szüleimmel valahova messzire. de ha megtennénk, akkor sem mugli járművekkel tennénk, talán sosem érnénk oda.*
-Igen, ők ketten. Missy amúgy is látta ahogy elővarázsoltam az ecsetet a kendőből, de akkor még festékes volt. Gerardnak meg elmeséltem, de csak a különórát, meg az ecsetet, de csak a varázslat miatt.
*Feliratról vele sem volt szó, szóval a tanárnő nyugodt lehet. Ám azért elég fura a számomra, hogy ennyire érdekli az a felirat és, hogy ki látta még rajtam kívül. Egészen rácuppan a témára. De persze miért lenne okom bármire is gyanakodni? Egy tanár szava szent és kiben bízhatunk ha őbennük nem? Végül is az életünk nagyobb részét velük töltjük amíg a suliba járunk, több éven keresztül, többet látjuk őket majdnem mint a szüleinket, hozzájuk fordulunk ha gondunk van, ők a pótszüleink. Na jó, Piton annyira nem hasonlít szülőre, de ő más tészta. Thorne professzor pedig eddig kedves volt hozzám, semmi bajom vele. hát ha ennyire gerjed a feliratokra, az ő bogara, minden tanár egy szinten bogaras. Beleiszom a töklevembe, le kell öblíteni ezt a sok marhaságot, főleg a mákos-muglis dolgot. Talán egy perc is eltelik mikor azt érzékelem, mintha odakint beborult volna az amúgy szép idő. Egy kicsit mintha sötétebb lenne, de csak ráfogom az árnyékra, a felhőkre melyek minden bizonnyal megirigyelték a nap ragyogó fényét és most eltakarják. A következő amire felocsúdok a sötétség, hűvös levegő, és annyira magamnál vagyok, hogy érezzem, nem széken ülök. Annak ellenére, hogy nem látok semmit forog velem a világ, kissé szédülök és minden tagom zsibbad. Szomjas vagyok és lüktet a fejem minden egyes mozdulatra, tehát egy ideig inkább nem mozdulok.*
-Pro….professzor! Tanárnő….kérem!
*Thorne professzor volt az utolsó emlékem, azért őt szólítom. Nem tudom mi történt velem, egyelőre olyan mákos az agyam mint a muglik fagyija. Ja, tényleg, fagyiról beszélgettünk, meg az ecsetről. de most akkor mi van? Veszek néhány mély levegőt és megkeresem a pálcámat, lassú, takarékos mozdulatokkal, nehogy még egy harkály belekopogjon a fejembe. Fényt kell gyújtanom, hogy lássam hol vagyok, aztán ráérek eldönteni miért, és hogyan keveredjek vissza oda ahol lennem kellene.*[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-26, 20:43


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nehéz eset... nem egyszerű valakitől finoman puhatolózni, amikor  még a kérdést sem érti teljesen. Az ecset engem most szinte teljesen idegen hagy, az számít jobban, hogy vajon a feliratot megmutatta-e bárkinek is, mert ameddig csak ő tud róla, addig ezt még meg tudom oldani, de ha más is... az már azért sokkal lényegesebb. Őt még el tudom rendezni, ha hiába teszem meg, ha netán más is tud arról, amit látott, és esetleg teljesen véletlenül fény derül rá, mert hát fény derülhet... Perselus elég ügyesen jár utána sok mindennek, és ki tudja, hogy mikor szúr ki egy olyan gondolatot, apró megjegyzést valakinél, ami nagyon is fontos lehet. Jobb, ha az ember óvatos és elővigyázatos, főleg az én helyzetemben, amikor még ez a Philip is itt szaglászgat az iskolában a tanárok és a személyzet között.
- A feliratot Lavander, azt látta valaki? Személyes és tudod... nem szívesen mutatom meg másnak. - sőt annak komoly következményei lennének. Nem lenne hasznos, ha másoknak is utána kellene mennem. Bőven elég, hogy vele le kell ezt rendeznem. Nem vagyok profi emléktörlő és egy emléket kiválasztani és csak azt törölni felettébb nehéz, nekem nem ez a szakterületem. Ha valamit rosszul végzek el annak is meglehetnek a következményei. Más út nincs, mint... tenni arról, hogy ez a lány ne tudjon róla, hogy mi történik vele, mert történni fog... az biztos, hogy ilyen információval a fejében nem sétálgathat csak úgy az iskolában, erre oda kell figyelnem. Túl sokat beszél, bárkinek elkotyoghatja.
- Bizonyára nekik az is ízlik, ki tudja, hogy ki mi alapján válogat. - mosolyogva vonom meg a vállamat. Én se szimpatizálnék a mákos fagyival, de nem is az én dolgom, hogy a muglik mit esznek meg. Amúgy sem érdekel különösebben, hogy mikor és mit csinálnak... az jobban izgat, hogy mikor nyomjuk el végre őket, hogy ne mi legyünk az alul maradottak, hogy ne nekünk kelljen meghúzni magunkat, mert a miénk kellene, hogy legyen a világ. Nekünk kellene a napfényben élni és nem csendben visszahúzódni a sötétbe, hogy ők ne féljenek tőlünk. Féljenek csak, ha egyszer mi vagyunk az erősebbek!
- Persze értem, szóval ők ketten tudnak róla. Az nem sok... - röpke bólintás csupán, amivel értelmezem a tőle kapott információkat, aztán szépen elé tolom a töklevet, amit sikerült időközben kitölteni és egy kicsit plusz ízesíteni. Nem nagyon... nem érezhető rajta semmi, de elég gyorsan ki fogja ütni majd ahhoz, hogy jó eséllyel halvány sejtelme se legyen róla, hogy mégis mi történt itt. Más megoldás nincs. Ez az aprócska jel is olyasmi, ami ha kiderül, annak komoly következményei lehetnek, nekem pedig még van időm itt. Nem akarok idő előtt távozni egy ilyen apró kis hiba miatt, így sem maradhatok végig a baba miatt... többet egyszerűen nem engedhetek meg magamnak.
Lavander előtt tehát, ha ivott akkor lassacskán biztosan elsötétül a világ. Az ecsetemet elteszem szépen és csak aztán kell tovább fűzni a tervet. Nem maradhat itt az iskolában, nincs értelme fenyegetni... el kell tüntetnem addig, amíg nem távozom innen végleg. Majd okosan oldom meg úgy, hogy... ne gyanakodjon, hogy ne legyen egyértelmű a számára, hogy bármit is tettem volna vele. Amikor majd magához tér úgyis csak sötétben fogja találni magát és elég kótyagos lesz ahhoz a feje, hogy időbe teljen majd amíg magához tér és felfogja, hogy mi is történt. Az engem érintő gyanú alól pedig... majd ügyesen felmentem magam, már körvonalazódik a pontos ötlet, maximum talán valamivel megrövidítem az itt töltött időt végső soron.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-20, 20:40


Sheska & Lavender
Episode 2
*Senki nem mondhatja rám, hogy nem vagyok lelkes, tényleg mindent megtettem, hogy tökéletesre csiszoljam a varázslatot, ráadásul most már örülök annak, hogy felfigyeltem a felsősök beszélgetésére és meg tudtam győzni a professzort, hogy foglalkozzon velem. Tudom, nem kellene, nem kötelező és még nem is választhatnám ezt a tantárgyat, tehát külön piros pont neki, stílusosan a szimpátia terén. Nem szakít félbe, rázúdítok mindent amit nem szeretnék elfelejteni, csacsogok mint a madarak a fán. A mondandóm végén nyújtom át az ecsetet egy nagy sóhajjal, nem mintha sajnálnám, csak annyira izgalmas és jó tudni egy ilyen szerelmi történetről. Persze fogalmam sincs, hogy mibe tenyereltem bele, ezért nem is értem a kérdést.*
-Szívesen. Az ecsetet? Hát….talán a szobatársaim látták amikor először gyakoroltam vele. Nem kellett volna?
*Nem kérdezek rá direktben, hogy ha így van akkor miért, mert hát ez a tanárnő dolga, de attól én még nem értem. Rá van írva az arcomra az értetlenség és a ki nem mondott kérdés. Ha nem válaszol kénytelen leszek annyiban hagyni, magánügy. Kár, mert tényleg érdekelne. Ezek után maradok a töklénél, de ezt a témát is képes vagyok órákig bővíteni, szóval míg meg nem kapom a töklevet addig beszélek, vagy amíg nem kapok újabb kérdést.*
-A fagyi az fagyi, abból csak a gyümölcsös jó. Ha ez válogatás….egyébként a mugliknál egészen különleges ízűek is vannak, nem is értem hogyan tudják megenni a mákosat. Csupa fekete bogaras lesz tőle a foguk brrrrr….
*Tényleg furák a muglik és nem csak a fagyijukban, de hát mágia nélkül nem lehet túl kellemes, az a sok cipekedés, meg a kacskaringós utazás, és a mosógép. Na az tényleg fura. Amióta Octavia megemlítette, folyton azon jár az eszem. Beteszik a ruhát és megforgatják vízben meg mosószerben és kiveszik vizesen, és aztán még ki is teregetik, hogy megszáradjon.*
-A szobatársaimnak, vagyis csak Missynek és Gerardnak. Ő nem a szobatársam, mármint Gerard. Ő a…barátom, _nagyon_jó_barátom_ ha érti mire gondolok tanárnő. Olyan…ecsetes barátom.
*A visszaadott ecset felé biccentek melyen ott áll a felirat a szerelmes férfitól. Gerard az én szerelmem, de még sem mondhatom ki csak úgy a tanárnőnek, inkább körülírom de büszkén és mosolyogva. Nem hiszem, hogy bajom lenne belőle, így is tudhatja miről van szó, de azért még belepirulok ha nyíltan kimondom. Eddig sem kürtöltük világgá szóban, de mindenki láthatott minket a szünetekben és tanítás után, és Roxmortsba is mindig együtt mentünk. szóval sülve-főve, bár ha jobban belegondolok ez így szó szerint eléggé morbid.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-19, 20:29


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Túlélem ezt is, csak túl kell szépen esni rajta, mint ahogy az előzőn is. Már sokáig nem kell csinálnom. Bár a legszebb az az egészben, hogy ha már nem kell a tanítással foglalkoznom - be nem vallanám, hogy voltak igazából élvezetes részei is -, akkor sem fejeződik be a dolog. Ki kell kupálnom ezt a kis Lenát. Valahogy embert... nőt kell belőle faragnom. Határozott és kemény nőt, aki beillik a családunkba. Nem tetszik nekem ez az egész még most sem, de igaz van Rasmusnak. Ha Die őt választotta és a lány szereti a fiamat, akkor alkalmazkodnia kell hozzánk, a családhoz és meg kell erősködnie. Nem maradhat az a kis esetlen és ügyetlen Hugrabugos, aki eddig is volt, akkor igenis változtatnia kell és beilleszkedni közénk. Ha igazán igyekszik, akkor sikerülni fog neki, csak tényleg igazán igyekeznie kell és akkor majd én is hajlandó leszek elfogadni őt. Addig nem, mert most még úgy érzem, hogy csak lehúzná és gyengítené Diederiket, és azt érhető módon anyaként, még ha csak a fogadott fiam is, nem igazán tolerálom.
Lavander pedig hamarosan megérkezik, nekem pedig az aggodalmaim és a kétségeim helyett most rá kell figyelnem. Az ajtó hamarosan nyílik és máris a hosszú csacsogás az, amit rám zúdít, én pedig legszívesebben lepisszegném, mert őszintén olyan mélyen nem érdekel a dolog, de kénytelen vagyok elfogadni, elviselni, így marad a csendes hallgatás, no meg időnként egy bólintás egy visszafogott félmosollyal. Csak akkor dermedek meg, amikor az utolsó szavak is elhangoznak. Amikor kiderül, hogy mekkora hibát vétettem, miszerint a név, amit a pennán talált épp azé... akiről senkinek sem szabadna tudnia, hogy még mindig közöm van hozzá. Itt van ez a Philip, így is túl gyanakvó és Perselus... a vesébe látó tekintetével, szintén határozottan nehéz eset. Nem szabad efféle apróságon elcsúsznom, az igazán szánalmas lenne. Én... nem hibázok ekkorát sosem! A lány lelkesedése zavart össze, az unalom, amivel a szavait legutóbb illettem és hogy minél előbb el akartam őt hessegetni. Még sem szólalok meg azonnal, csak átveszem az ecsetet tőle.
- Köszönöm, hogy visszahoztad és ugye... nem mutattad meg senkinek sem? - a kérdésére csak lassan bólintok egyet. Töklé van, és ő már megint beszél, még erről a témáról is ódákat tud zengeni, pedig nem érdekel, hogy mit szeret és főleg nem érdekel, hogy mit mond... sokkal inkább érdekel az, hogy mit tud, és kinek mondta el azt, amit látott. Baj van, ha másnak is megmutatta, vagy csak megmutathatja. De még az is nehéz ügy, ha most fogom és mondjuk eltűntetek a gondolatai közül ezt-azt, annak is nyoma lehet, azt is észrevehetik és a végén hozzám jutnak el. Kockázatos... nagyon kockázatos. Mérlegelek, miközben a töklevet töltöm ki és mustrálva figyelem a folyton fecsegő Griffendélest.
- Igen, szóval a fagyik között már jóval válogatósabb. Adom a töklevet, tökös pitével sajnos nem szolgálhatok. És kinek meséltél a kis külön óráinkról? - ez is fontos lehet. Minden bizonnyal, aki ennyit beszél, annak nem áll be a szája akkor sem, ha tényleg fontos lenne, ő pedig látványosan olyan, aki hajlamos túl sokat fecsegni. Ki tudja, hogy kiknek mondta el, hogy hozzám jár, és az is probléma. Ha... hirtelen egy kis időre kivonom a forgalomból... ha megpiszkálom a gondolatait... aki tudja, hogy hozzám jár gyanakodhat. Tudnom kell, hogy mire számíthatok.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-15, 18:42


Sheska & Lavender
Episode 2
*Nem mondhatni, hogy nem készültem a mai napra. Rengeteget gyakoroltam, miután az ecsetet elővarázsoltam a kendőből, más kisebb tárgyakkal próbálkoztam, természetesen egyenként. Az ecsetről később kiderült, hogy igazából személyes holmi lehet és csak véletlenül került hozzám, így az már nem játszott a gyakorlásban. Merészen a Gerardtól kapott fülbevalókkal kísérleteztem, remélve ha valami nem sikerült, Thorne professzor tud benne segíteni. Nem szívesen mondtam volna le a szép ékszerről, de bíztam magamban annyira, hogy nem tolom el a dolgot. Utánanéztem a rúnáknak, mindenféle szimbólumnak amit csak megtaláltam a könyvekben, jegyzeteltem és egyenként lerajzoltam amennyit csak tudtam, nem is egyszer. Mindemellett a kötelező tanulással sem maradtam el nagyon, gondoltam ha valami rossz jegyet szerzek be, vagy elmarasztalást, majd később pótlom, nem kell nekem sem mindig jól teljesítenem, főleg, hogy volt nálam jobb tanuló is. Szóval csak nem tűnik fel senkinek ha épp nem olyanra sikerül az átlagom mint amit megszoktak tőlem. Legfeljebb Gerardra fogom, vagyis az iránta érzett szerelmemre, lázadó kamaszkoromra és Piton hajcsárságára. Egy kicsit megijedek – pedig nincs rossz lelkiismeretem – de olyan hirtelen nyílik az ajtó, hogy nem számítottam rá. Fél lépést hátrahőkölök, aztán meglátva a mosolyt a tanárnő arcán és is elvogyorodom. Mindent el kell neki mondanom, hiába újságolom el a dolgokat a szobatársaimnak, mostanában inkább Missynek, vagy épp Gerardnak, akkor is bennem marad jócskán a diadalból.*
-Szép napot tanárnő! Képzelje, sikerült. Meg van az ecset és aztán a fülbevalómat tettem a kendőbe, vagyis varázsoltam és nem maradt benne. Sok apró tárggyal kísérleteztem, és mind sikerült. Csuda lett ez a kendő, és jó ez a mágia, érdekes és mulatságos. Persze tudom, hogy nem mindegyik része….az a gyöngyös…hát na jó hagyjuk. Ja! Egyébként visszahoztam az ecsetet. Tudom, hogy azt mondta megtarthatom, biztosan véletlen, esküszöm csak akkor vettem észre amikor lemostam róla a festéket…de ugye nem baj, hogy lemostam? És akkor ott volt rajta, vagyis benne a vésés. „Örök szerelemmel: Rasmus” Jaj ez annyira romantikus.
*Tudom, szómenés, Izgulok és annyi mindent kell elmondanom, hogy félő, ha közbekérdez vagy én hagyom félbe, a másik felét elfelejtem. Ezért hát mindent elmondok egyszerre, hacsak nem bocsát rám a tanárnő egy némító átkot. ha nem, az utolsó mondatom elég sóhajtósra sikerül. nem véletlen, én is szerelmes vagyok, több mint fülig. Beszéd közben beljebb lépek, ácsorgok, majd leülök, és végül válaszolok is a kérdésére, ha már ennyire belejöttem a beszélgetésbe.*
-Köszönöm, kérek. Van még töklé? imádom. Annál jobban csak a tökös pitét szeretem, meg persze a fagyit. Abban viszont nem jó a tökös, tudta tanárnő kérem? mert a sütőtök nem jó hidegen. Fagyiban csak is az áfonyás és a bíborbogyós.
*Egészen otthon érzem magam, amint sikerült előszednem az ecsetet, máris nyújtom felé, aztán kirakom a kendőt, hátha az is részese lesz a mai napnak. Thorne professzorra nézek s mivel már mindent elmondtam amit az első öt percre terveztem, most csak mosolygok rá vadul és izgatottan.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-14, 19:50


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Lehet, hogy jobban kéne figyelnem az apróságokra, de őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy az ecset ennyire fontos lehet. Én sem tarthatok észben mindent, még ha tudom is, hogy egyetlen apró hiba... akár végzetes is lehet. Óvatosnak kell lennem, tényleg muszáj, mert már amúgy sem vagyok itt sokáig és nem lenne hasznos, ha még gyorsabban kellene menekülnöm, főleg ha ezzel mást is bajba kevernék. Azért nem valami jó jel az sem, hogy ez a Philip fickó erre felé keresgél, hiába érzem úgy, hogy sikerült azért leszerelnem, ez még egyáltalán nem olyan biztos. Persze a figyelmem lankadatlan és meggyőződésem, hogy a titkolt terhesség ezt nem teszi rosszabbá. Nem voltam még ilyen állapotba és érzem is magamon, hogy van ami más lett, de nem szabad, hogy engedjem a hormonok irányítsanak és maga a terhesség. Az én helyzetemben ez nagyon-nagy érvágásnak számít. Már az is kiborító, hogy pár nappal ezelőtt... sírtam, majdnem. Röviden, de akkor is kikívánkozott pár könnycsepp, pedig én nem szoktam ilyet, nem szoktam sírni és fogalmam sincs, hogy hogyan sikerült. Rendezek mindent, amit kell, erős vagyok és kemény és erre... Na igen a terhesség határozottan fárasztó, és még csak az elején vagyok, mi lesz itt később? Eszem ágában sincs átmenni elviselhetetlen hárpiába, nagyon remélem, hogy erre nem is kerül majd sor.
Felcsendül odakint a nem várt hang. Tudtam, hogy jön, hiszen megbeszéltük, én viszont fáradtnak érzem magamat és nyúzottnak. Legszívesebben a takaró alá bújnék és megennék egy adag fagyit... Nem! Jesszus, miket gondolok, nem csinálok ilyet. Nem vagyok fáradékony, és nem akarok fagyit, csak elrendezem a lelkes Griffendélest, aztán szépen kijavítom a beadott dolgozatokat. Esetleg... közben ehetnék mégis csak egy kis fagyit... vaníliásat... csokisziruppal... esetleg egy kis meggybefőttel megspékelve... Érzem, ahogy összefut a nyál a számban, aztán csak sóhajtva szorítom össze a szememet. Kontroll! Ennyi kell, szabályozni a gondolatokat, meg a vágyakozást és nem lesz semmi gond, nem kalandozhatok el ennyire folyton. Ha szétszórt leszek bajba kerülök, veszélyes lenne, nem csak rám nézve.
A kopogtatás pillanatában nyitom szinte az ajtót és varázsolok az arcomra egy nagyjából barátságosnak ható mosolyt, amiből nem az süt, hogy az egészhez semmi kedvem és próbálom kiverni a gondolatot a helyemből, hogy minden bizonnyal elküldhetném őt fagyiért, ha azt mondanám cserébe különleges varázslatot mutatok ma neki... Hagyjuk már azt a fagyit! - Üdvözöllek Lavander, pontos vagy, ahogy számítottam is rá. Nos, gyakoroltál azóta? Sikerült fejlődni? - ez is fontos, hiszen ez alapján azért mégis csak jobban tudom, hogy van-e értelme foglalkozni vele. Persze eleve nem utasíthatom csak úgy vissza a dolgot, még ha ehhez is lenne inkább kedvem. Betessékelem természetesen, ahogy legutóbb is, hasonlóan ültetem le, mint akkor is. - Inni? - legutóbb úgy éreztem kissé visszakozott, most sem erőszak a dolog láthatja rajtam. Nem sért meg, ha nem kér.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-11, 08:08


Sheska & Lavender
Episode 2
*Nem győztem kivárni azt az egy hetet ami elválasztott a következő különórától Thorne professzorral. Bár alig három nap múlva már egyszer felkerestem, de nem találtam sem a tanteremben, sem pedig a szobájában. Vagyis feltételezem nem volt ott, mert a kopogásra nem szólt ki és nem nyitott ajtót, én meg nem léptem be, hogy lássam….hogy ne lássam. Az ok egyszerű volt, a nekem adott ecsetet akartam visszaadni neki, miután sikerült kiimádkoznom a kendőből, lemostam a rajta lévő festéket. Nem gondoltam, hogy talán rosszat teszek vele, csak egy ecset volt, rajta festékkel. Ám amikor a festék eltűnt róla, kiderült, hogy egy igen személyes tárgyat tartok a kezemben. nem tulajdonítottam ennek többet mint amit láttam, a név sem mondott semmit, de hát a diákok nem turkálnak a tanáraik magánéletében, az, hogy nem pletykáltak a lányok Thorne professzorról egy férfival egyetemben, nem jelentette azt, hogy nincs is senkije. Tehát rohantam vissza, de nem találtam, később pedig annyi dolgom és tanulnivalóm volt, hogy egészen eltemetett. Tisztára úgy éreztem magam mintha az RBF-re készülnék, pedig azt tavaly már sikeresen letettem, a RAVASZ pedig jövő ilyenkor volt esedékes, mégis alig látszottam ki a tanulnivalóból. Ehhez persze hozzátartozott a szimpátiamágiához kapcsolódó rúnák tanulmányozása, és még két másik könyv amit a könyvtárban találtam, a mágia történetéről és jelentőségeiről. nem véletlenül mondtam Gerardnak, hogy Hermionénak érzem magam, az utóbbi napokban úgy is néztem ki. Mármint állandóan valamilyen könyv volt a kezemben.
Eljött hát a napja annak, hogy újra, hivatalosan a megbeszélt időben megjelenhessek Thorne professzornál. Az utolsó órám után magamhoz fogtam a könyveimet, a régieket és az újakat, és úgy ahogy voltam, az egyenruhámban és talárban siettem a tanárnőhöz. Az ecsetét a pálcám mellé tettem még reggel és vigyáztam rá egész nap. belépve a tanterembe már vagy még, diákot nem találtam ott, a pillanat kísértetiesen hasonlított az első alkalomhoz, de most már volt felhatalmazásom itt megjelenni.*
-Thorne professzor! Lavender vagyok, jöttem ahogy megbeszéltük.
*Átszaladtam a termen és indultam a professzor szobája felé, annak az ajtaján szándékoztam kopogni ha nem jön elő előbb.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-07, 16:06


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Igazság szerint nincs azzal baj, ha valakinek meg van a saját véleménye és azt ki is meri mondani, mindig csak az a kérdés, hogy mindezt milyen stílusban teszi meg, mert ha úgy, hogy azzal túllő a célon az a gond, de Lavandernél ez nem fordult elő. Legyen csak meg a saját véleménye, aztán majd kiderül, hogy mire megy azzal a sor érzelemmel akkor, amikor tényleg komoly helyzetbe kerül, mert ennek is el fog jönni majd az ideje. Nem maradunk mindig az árnyékban, idővel előlépünk majd és akkor... az olyanok, mint ő nem teheti meg, hogy megpróbálnak elbújni. Akkor majd más világ jön, ami egész más lesz, mint ez a mostani, ahol a varázslók és boszorkányok csak csendben rejtőzködnek, és alárendelik magukat a mugliknak, önként átadva nekik az egész világot.
- Igen, pontosan így van, aki a varázslatot létrehozza ahhoz kapcsolódik közvetlenül. - bólintok egy aprót a szavaira. Okos lány a maga szintjén, de attól tartok ő túlságosan a jók közé tartozik és így nem fog tudni ebben a világban érvényesülni, vagy legalábbis abban, amit mi akarunk elhozni. Az a jövő nem az olyanoknak való, mint Lavander, de majd meglátjuk. Még az is lehet, hogy majd rám cáfol.
- Ha gyakorolsz nő a mágikus kapacitásod is, ha koncentrálsz több energiát tudsz belevinni is fejlődsz tőle, de 3-4 tárgynál többet akkor sem rejthetsz egy ilyen kendőbe. Nincs is értelme. Az ilyesminek a meglepetés ereje a lényege, ezért többnyire apróságokat, egy-egy közepesebb tárgyat rejtünk el. - mint egy tőr teszem azt, amivel aztán az ember védekezni tud, ha szorult helyzetbe kerül. Nem rossz az, ha mondjuk nem látható módon ott van a talárod szegélyébe rejtve valami, amit bármikor elő tudsz rántani, de elvenni tőled nem tudják. Bármikor szorult helyzetben az ilyesmi nagyon hasznos lehet. Volt már rá példa, hogy én is remekül ki tudtam használni a rejtő varázslat előnyeit.
- Egyelőre elég az, és átnézhetsz akár néhány rúnamágiával kapcsolatos könyvet is a rúnák miatt kezdetnek, de egyedül kísérletezni nem ajánlott, abból kellemetlen dolgok is születhetnek. - nem mindig minden alakul úgy, ahogyan az ember szeretné és ez esetben is igaz, hiába tudjuk az elméleti alapokat, ha nincs meg a megfelelő szaktudás, akkor ugyanúgy hibázhatunk és annak akár súlyos következményei is lehetnek. Az ecset pedig ennek fényében nála maradhat, de őszintén szólva remélem, hogy lassan távozik. Van még dolgom, be kell fejeznem azt, amit elkezdtem, tehát nagyon remélem, hogy nem marad tovább a nyakamon. Így is még néhány alkalommal összefuthatunk, természetesen addig, amíg... nem távozom az iskolából, mert hamarosan az is következik majd.
- Szervusz Lavander! - intek még utána, a kis megjegyzést hallva pedig meglepetten szökik fel a szemöldököm. Hát nagyon jó fejnek is ritkán neveznek... vagy inkább itt az iskolában diákok soha, úgyhogy nem tudom, hogy ennek mennyi realitás alapja van, de minden bizonnyal... nem sok. Természetesen amikor távozott visszatérek az eddigi teendőmhöz, történetesen tovább folytatom a levél írását, amit előzőleg elkezdtem. Fontos és időben hasznos lenne útjára bocsátanom, természetesen jól rejtve benne a fontos információkat.

Egyébként a Lavanderhez került pennáról akad még fontos tudni való. Ritkán történik meg, de ezúttal figyelmetlen voltam. Olyat adtam oda neki, amit én is használtam már néhányszor, és ez még csak a kisebb probléma. A penna gravírozott, ami jelenleg nem látszik rajta, de ha Lavander mondjuk egy elmosás alkalmával vízzel hosszabb időre érintkezésbe hozza, akkor megtalálhatja rajta a szöveget, ami számomra nem túl hasznos, ha elolvassa, még ha nem is tudja feltétlenül értelmezni, mert nem ismeri a személyt, akitől kaptam, ugyanis a szöveg ez rajta: Örök szerelemmel: Rasmus

//Nagyon ügyi vagy. Very Happy Én is köszönöm a játékot, szuperséges volt és jöhet akkor majd a következő, úgyis bajban vagy, ha kiderül, hogy elolvastad a gravírozott szöveget, muhahaaaa Very Happy//S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-05, 07:03


Mágia és kíváncsiság

Sheska & Lavender
*Szerencsére nem lesz leszedve a fejem amiért visszaszájaltam, bár ez azért nem mondható túlzott szemtelenségnek, csak nagyfokú véleménynyilvánításnak. Azt persze nem tagadom és nem is mondok már ellen, hogy az érzelmeket tudni kell irányítani, hogy hol és mikor és mennyire, de kétség sem férhet hozzá, hogy kellenek.*
-Igen tanárnő! Nem felejtem el.
*senki ne mondja, hogy nem fogadom meg a tanácsokat, elvégre ő mégiscsak tapasztaltabb nálam, biztosan jobban tudja, hiszen felnőtt, érett nő én meg csak egy kamaszlány vagyok. Pont abban a korban amikor az érzelmeim össze-vissza csaponganak zűrzavart okozva a lelkemben, de ez is egyfajta mentség a számomra. Bár azt nem tudom elképzelni sem milyen lennék felnőttnek, valószínűleg és most így is érzem, nem sokat fogok változni. Ezért nem is lehetek auror, sem tanár. Az egész annyira képlékeny, fogalmam sincs mit kezdek magammal, ezért is jó ez a kis tapasztalatgyűjtés.*
-Értem, szóval csak az enyém. Azé aki megfesti a jeleket és a mágia a kezén keresztül kapcsolatba hozza az anyaggal. Szuper!
*Teljesen elalélok a lehetőségtől, hogy lesz egy kendőm amiről senki nem feltételezi, hogy titkos rejtekhely és ha mégis, nem tud belenyúlni. Már csak azt kell megtanulnom, hogyan fejleszthetem tovább ezt a bűbájt, mert biztosan nem elég csak a gyakorlás, valami kis plusz is kell hozzá. A hogyan.*
-Nem csak gyakorlással ugye? Van valamilyen trükkje? Vagy csak a koncentráción kell javítani? És ha nagyon ügyes vagyok mennyi időbe telik?
*Ezer kérdésem van még, valószínűleg nem mindre jut idő ma délután, de tudom, hogy a türelem ami nem nagy erényem fontos. Már azon is merengek, hogyan lehet újabb és újabb hasonló bűbájt elkészíteni a szimbólumok ismeretében és persze lesz egy utam a könyvtárba is, hogy beszerezzem a megfelelő könyveket. A varázslat sikere azonban egy kicsit feledteti velem ezeket a gondolatokat, annyira jó érzés, hogy egyedül – jó, majdnem egyedül – én csináltam és sikerült, hogy szívesen és nagy lelkesedéssel fogdosnám össze a pálcámból elővarázsolt madarakat. Roppant érdekes ez a bűbáj, a kendőmön nem látszik semmi pedig tudom, hogy benne van az ecset, de a mostani örömteli állapotom miatt esély sincs arra, hogy előhívjam. Na igen, az érzelmek. Egy kicsit azonban lehangol, hogy nem jöhetek akármikor de persze megértem, nem én vagyok az egyetlen diákja.*
-Rendben és köszönöm, nagyon köszönöm…..tényleg? Akkor majd azzal fogok gyakorolni. Tanárnő kérem! Hmmm…..melyik könyvet ajánlja, hogy megtanulhassam a szimbólumokat? Vagy elég az amit Trelawney professzor óráin használunk?
*Jóslástanban nem vagyok jó, de abban ki jó? Arra szerintem születni kell ahogy Trelawney professzor is, nem elég csak tanulni sokkal több minden kell hozzá. Viszont az alapja még jól jöhet, szóval nagyon úgy néz ki, hogy az eddig kissé hanyagolt tantárgyakat is nagyobb előnyben kell részesítenem. Mindennek a sikere rajtam múlik, több idő kell a tanulásra és kevesebb jut a szabadidőre, Gerardra. Hmmm…..majd csak lesz valahogy, Gerard biztosan megérti. Most viszont mennem kell, még ha néha figyelmetlen is vagyok, azt azért észreveszem amikor burkoltan elküldenek. De egy hét múlva újra jövök. Hurrá! Felállok hát a kezemben a kendőmmel és elkezdem összeszedni a többi holmimat.*
-Mindent köszönök Thorne professzor! Nem akarom feltartani, biztosan sok dolga van. Egy hét múlva jövök és ígérem jobban felkészülök.
*Végül is elértem azt amit szerettem volna és ez jó érzés, el kell mondanom Gerardnak. Ha a tanárnő nem tart vissza és megkaptam a könyvlistát is – már ha kapok olyat egyáltalán – akkor elindulok az ajtó felé, de onnan még visszafordulok, nem bírom megállni, hogy ne a magam módján köszönjek el.*
-Viszlát Thorne professzor! Ja, maga nagyon jó fej!
*Azzal már el is tűnök, hogy megkeressem Gerardot és elújságoljam neki mit tanultam ma.*

//Képzeld, sikerült lezárnom a játékot Smile persze ne örülj korán, igényt tartok egy másikra is Smile mert ezt nagyon élveztem! pompom imadas //


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-05-02, 19:52


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Láttam én a megrökönyödését, és hát várható is volt. Mégis csak egy átlag diákról van szó, aki nem az a tipikus gonosz alkat, nem tetszik neki egy ilyen varázslat, ez teljesen érthető, én pedig pont e miatt nem is megyek jobban bele a dologba, csak bólintok egyet a szavaira, hiszen most nem is ez a lényeg. Már tudom, hogy mit akarok mutatni neki, ami elég érdekes lehet, hogy minden bizonnyal tetszeni fog majd neki, és talán beéri majd egy ideig a vele való foglalkozást, hogy ne jöjjön azonnal már másnap, hogy továbbra is lefoglaljon, az azért mégis csak fárasztó lenne. Ennyi felesleges időm egyébként sincs, és a lelkesedést is felettébb nehéz mutatni. Azért Tudjukki említésénél egy egészen hajszálnyit megrezzen az arcom. Tény és való, mindenki tud róla, hogy Harry Potternek köszönhető Tudjukki első legyőzése, az, hogy az anyja szerette és az életét adta érte. Érzés, szó se róla, ám ez sem old meg mindent, rosszat is okozhat, és Tudjukki nem is halt meg végleg, visszatért volna, csak... valami közbe szólt. Mi sem tudjuk, hogy mi, bár nem mintha gond lenne, nincs szükség rá. Az az uralom, amit ő akart a világra zúdítani, túlságosan kemény volt.
- Végül is ebben is van igazság, csak tudni kell mikor kell azokat az érzelmeket használni és mikor visznek tévútra. - teszem még hozzá azt hiszem a lehető legkorrektebb választ. Mondjuk, hogy igaza van, tudom én, hiszen Rasmus is épp ezt próbálta már nekem elmondani nem is egyszer és igen értem és igen fejlődtem is a témában nagyon is, de attól még most is úgy gondolom, hogy ennek is meg vannak a maga határai. Nem támaszkodhatunk mindenben az érzelmekre, néha igenis szükség van arra is, hogy csak a tények alapján gondoljunk át valamit és kész, de erre a legtöbb ember képtelen.
- Igen, hasonló, de nem kell hozzá táska, és más nem találhatja meg, ha belenyúl, mint a tértágító bűbáj esetén. - pont e miatt bonyolultabb és időigényesebb a létrehozása, nem csak egy szimpla bűbáj, amihez elég inteni a pálcánkkal. Nem azt mondom, hogy lebecsülöm a bűbájokat, természetesen van elég nagy erejük, de én mégis csak másféle mágiákra szoktam helyezni a hangsúlyt, de hát kinek mi igaz? A bűbájtan jóval látványosabb, mint az átkok is teszem azt és pont e miatt a legtöbb diák ezeket kedveli jobban. Valahol azért imponál Lavander lelkesedése, hogy ő nem közéjük tartozik, hogy a bájitaltant is kedvel, de ez még nem jelenti azt, hogy olyan nagy lelkesedéssel oktatom őt a saját időmből.
- Ebben egyelőre egyet, a kendő se túl nagy, és számít az is, hogy mennyire vagy gyakorlott, de növelhető ez a szám és a tárgy mérete is. - persze nem most azonnal, mivel először csinálta. Sok mindentől függ ez, ő még fiatal is és még nem olyan sok energiát tud belefektetni a varázslatba. Az már csak rajta múlik, hogy ha sokat gyakorolja, akkor fejlesztheti ezt a tudást. Persze ehhez arra is szüksége van, hogy legyen nála ezüst por, vagy csak magát a rajzolandó jelet sokat gyakorolja és fejlessze tökéletesre a másolását, idővel fejből is tudja, úgy még jobban fog majd menni neki. Azért a lelkesedést látva mégis csak elmosolyodom, ami azt hiszem érthető. Mégis csak jó érzés, ha ilyen módon becsülik meg az ember munkáját, még ha az számára egyszerű is.
- Igen, benne van, a mágia segítségével elnyelte a szövet, bármikor előhívhatod. - figyelem, ahogyan rázza a kendőt, és határozottan szórakoztató az a naiv lelkesedés, ami az arcára van írva még mindig. Nem pottyan ki belőle semmi sem természetesen.
- Igen, jöhetsz máskor is, de nem érek rá természetesen mindig, McGalagony professzor előtt pedig hallgatok. - mosolyodom el, hiszen az ő szigorúságát azért még én is bőven ismerem. Nem lenne okos döntés, ha mondjuk balga módon direkt akarnék összetűzésbe kerülni vele, és Lavandert sem akarom bemártani, nincs végül is rá okom. - Mondjuk egy hét múlva várlak és megtarthatod az ecsetet akár, ha szeretnéd. - teszem még hozzá, mert miért is ne? Csak egy ecset, nekem még van belőle jó néhány, neki pedig akár hasznos is lehet a későbbiekben.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-29, 21:26


Mágia és kíváncsiság

Sheska & Lavender
*Nem titkolom, minek is tenném, hogy a gyöngyszemes trükk nálam nem áll semmilyen helyen. Persze ha objektíven szemlélem a dolgot, alapjában véve roppant elmés varázslat, viszont nálam inkább a sötét varázslatok közé sorolandó. Na persze ettől még nem ítélem el a professzort, hiszen neki minden varázslatról tudnia kell valamennyit, és remélem nekem is megmutat párat, pusztán tanulmányozás céljából. *
-Mertem remélni Thorne professzor. Ez eléggé drasztikus.
*Nem beszélve arról, hogy gyilkos is. Ha a Sötét Nagyúr nem hal meg, bármi megtörténhetett volna a világunkban, még akár erre a varázslatra is szükségem lehetett volna, vagy másnak, sosem lehet tudni, bár most már szerencsére nem is tudjuk meg. A béke törékeny, azért mert vannak bizonyos elveim és tartózkodom az ilyen bűnös praktikáktól, tisztában vagyok azzal, hogy nem szabad elfelejteni őket. *
-Lehet, hogy így van tanárnő, de ha a varázslóknak és boszorkányoknak nem lettek volna erős érzelmeik, nem győzték volna le Tudjukkit.
*Nem folytatom, inkább behúzom a nyakamat a vállaim közé. Épp eleget jártattam a számat, mondhatni ez is egyfajta érzelem, és lám, hirtelen cselekvésre késztetett, de nem bánom. Én már csak ilyen vagyok és nem fogok megváltozni, nem is akarok. Nem is tudnék érzelmek nélkül dönteni semmiben. Ezek után inkább a varázslatra koncentrálok, úgy is van ezer kérdésem ezzel kapcsolatban, sok mindent nem rétek, de végül is ezért vagyok itt. meg is jegyzek mindent, hogy legközelebb ne legyen vele gondom és úgy tűnik sikerül minden hiba nélkül megalkotnom. Lehet, hogy ezt nekem találták ki? McGalagony azt mondta, nem minden mágia találja meg a tulajdonosát, ha valami nem megy nem kell erőltetni, persze ő is látta, hogy abszolúte tehetségtelen vagyok átváltoztatástanban. Naná, hogy rühellem azt a tantárgyat. *
-Elrejtést? El lehet benne rejteni valamit? Akkor ez hasonló mint a tértágító bűbáj?
*Az egyik kedvenc bűbájom, irtó szellemes amikor egy táskából kiveszel egy egész sátrat. Vajon ebbe a kendőbe mennyi mindent lehet elrejteni? Ha hozzám kötődik akkor csak én használhatom? számtalan kérdéseim egyike, de még nem teszem fel mert nem akarok csacsogónak tűnni, holott az vagyok. ha nem derül ki, vagy szándékosan nem említi, akkor úgy is rákérdezek, egyelőre a jelekkel vagyok elfoglalva, mert annyit én is tudok, hogy pontosan kell lefesteni mindegyiket, különben úgy járok mint Saemus. Miután végeztem még vár rám egy kis megpróbáltatás, a felfénylő jelektől naná, hogy megijedek mert nem számítottam rá, perszeeee, gondolom szándékos volt. Jó fej a tanárnő, de mintha lenne benne egy kevés Pitonból. *
-Á, szóval csak az enyém. Szuper! És mennyi mindent lehet benne elrejteni? Csak egy dolgot vagy sok mindent? És számít a nagysága?
*Mielőtt még eltűntetném az ecsetet, tudnom kell néhány dolgot. Végül úgy teszek ahogy a professzor mondja. Az ecset belekerül a kendőmbe, amelyen egyébként nem látszik semmi, szóval akár a nyakamba is köthetném. Szorosan összefogom és a jobb hatás kedvéért, és mert még gyakorlatlan vagyok, lehunyom a szemeimet és úgy gondolom az ecsetet bele a kendőbe. Bár nem vagyok biztos abban, hogy sikerül, mert még sosem képzeltem azt, hogy egy ecset belesüllyed egy kendőbe. Először nem érzek semmit, vagyis nem érzem, hogy az ecset eltűnne a kezemből, amikor hosszú idő után megtörténik, én lepődöm meg a legjobban.*
-Sikerült! Thorne professzor sikerült! Eltűnt az ecset! Téényleg benne van? Én csináltam!
*Fel is ugrom ültömből és elkezdem rázni a kendőt, de abból nem esik ki semmi. Lelkes vagyok, először sikerült valami elsőre…na jó, ez így nem igaz, de majdnem. Ráadásul egyszerűen imádnivaló ez a mágia. *
-Szeretem ezt a mágiát!
*Azt is megtudom, hogyan lehet újra elővarázsolni az eltüntetett tárgyat, mondjuk nekem is ez lett volna a tippem, de még nem próbálom meg, csak ha minden kérdésemre megkaptam a választ.*
-Ez szuper, jöhetek máskor is? Ígérem mindent megtanulok, és még a tanárnő mondta, hogy nem látványos. Kár, hogy csak felsőben lehet tanulni, ne árulja el kérem McGalagony professzornak, de szívesen becserélném ezt az átváltoztatástan helyére.
*Azért a lelkesedésem végén csak vissza kell adnom az ecsetet, így amikor már nem ugrálok örömömben, arra is sor kerülhet.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-28, 15:23


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Szerencsére már elég jól begyakoroltam azt, hogy olyan mosolyt valósítsak meg, amit rendkívül nehéz azért behatárolni, szóval ki tudja, hogy ez jelen esetben minek is szól. Mondjuk van olyan ellenségem, akinek simán el tudnék képzelni efféle kínhalált. Mondjuk, ha valaki ártani találna a családomnak, akkor ez egy határozottan kézenfekvő és kellemes bosszú lenne, és kár lenne tagadni, hogy akár még végig is nézném szemrebbenés nélkül az illető szenvedéseit, nem esnék tőle kétségbe annyi biztos. Persze az nem lep meg, hogy Lavander nincs így vele, fiatal is Griffenséles is, látszik a szemében, hogy az a lelkes típus, aki nem robbantana szét belülről senkit sem varázslattal. A leányzó szavaira pont e miatt csak szimplán elmosolyodom, továbbra is azzal a talán titokzatos verzióval, mint eddig is. Végül is igen, tudtam, hogy kb. ez lesz a reakciója.
- Azért sok trükkös és kevésbé drasztikus praktikánk is akad. - nem mindegyik ilyen, nem kell ettől tartania még véletlenül sem. Majd meglátja, hogy miket tudok neki mutatni. Na jó, azért nem kell túlzásba vinni, néhány külön óra esetleg, hogy aztán tovább állhassak, hiszen már úgy sem maradok túlságosan sokáig a kastélyban. Nem sok idő mire meglátszik az, hogy babát várok és nincs rá szükség, hogy bárki elkezdjen kérdezősködni, hogy kitől van, hiszen nem mutatkoztam már nyilvánosan jó ideje Rasmusszal, de ettől még óvatosnak kell lennem, főleg hogy egy a Philip is kutakodik a tanárok után. arra azért kissé felszökik a szemöldököm, amikor megcáfolja a szavaimat. Komolyan... mintha mindenkinek ez lenne a fő mániája. Diederiknek is jót tesz ez a Lena... no persze, mindenkinek jók az érzések, csak aztán mégis van amikor keresztbe tesznek az embernek.
- Ez így van Lavander, de az érzelmek tévútra is vezethetnek, elveszik a szabad gondolkodást és sok mindent zavarhatnak össze a fejedben. Átgondolatlan hirtelen cselekvésekre késztetnek, hősködésre is akár. - persze van, amikor van hasznuk és néha még talán szükségesek is, de mégis csak sok olyan eset van, amikor nem jók, amikor nem gondolod át rendesen a cselekvéseidet miattuk, amikor inkább nagyobb bajt okozol, mert nem tudsz ellentmondani azoknak a fene nagy érzéseknek. Ahogy a bátyám is majdnem meghalt csak, mert védeni akarta a szüleinket, pedig ő is tudhatta, hogy semmi esélye nincs megmenteni őket, de az érzelmek tévútra vitték és majdnem a vesztét is okozták. Talán rossz dolog hideg rációval operálni, de nekem mégis csak ez vált be eddig a legjobban. Nem haltam meg, nem kerültem Azkabanba, sőt itt vagyok, mint tanár, ez mégis csak azt mutatja, hogy néha többet ér az átgondoltság.
- A varázslatnak hála az anyag magába szívja, ennek köszönhetően tud aktiválódni a mágikus jelünk. - nem buta a kérdés és még csak nem is zavar, ha olyasmivel kapcsolatos, ami érdekes és fontos nekem, ilyenkor én is szívesen adok választ, most is így vagyok ezzel. A hangom még csak nem is kioktató, szimplán csendes magyarázat volt, amíg arra koncentrál, hogy végrehajtsa azt, amit kértem tőle.
- Az első jel vonatkozik arra, hogy az anyagot kösd össze a varázslattal, hogy mágikus tárggyá avanzsáld ezzel, a második szintén fontos, hogy tökéletes legyen, e miatt kapcsolódik hozzád a készítőhöz, és a harmadik a befejezés, amivel magát az elrejtést tudod aktiválni benne. - figyelem, ahogy dolgozik. Ezek olyan jelek, amiket akkor is meg lehet csinálni, ha valaki nem profi rajzoló, hiszen nem kell őket tökéletes pontossággal felvázolni, művészi szinten, csak annyira, hogy azért mégis csak stimmeljen az eredetihez képest. Rengeteg ilyen szimbólum van és többségük eltér egymástól annyira, hogy ne lehessen őket összekeverni. Vannak persze nehezebbek, azoknál jobban oda kell figyelni, de olyat választottam neki, ami nem okoz olyan nagy nehézséget. Kellemetlen, amikor valamire teszem azt védelmet akarsz idézni, de aztán a tűz elem jelét fested fel, és a lángok aktiválódnak az eltűnés helyett.
- Természetesen, végül is ez a tanulás lényege. - bólintok egyet lassan. Nem gond ez, végül is olyan varázslatról van szó, amit órán is megtanulnak a többiek, maximum ő felsőbb évesen hallhatna csak róla, de nem gondolom, hogy olyan rossz dolog lenne az esetleges tudásszomjat kielégíteni. Néhány aprócska kis varázslat, amit előbb ismer meg mint mások, még nem a világ. Halványan elmosolyodom, amikor a jelek aktiválásánál megijed kissé. Várható volt, szándékosan nem mondtam mindent el előre, így könnyebben megjegyzi a dolgot, jobban megmarad benne a saját tapasztalat miatt.
- Fogd az ecsetet. A kendő hozzád kötődik, más nem lesz képes használni, ha csak nem töri fel a mágiáját, de ehhez tudnia is kell, hogy egyáltalán rajta vannak a jelek, és ismernie kell az erejüket. Csavard be, és koncentrálj arra, hogy a kendő magába fogadja. - elég csak erősen erre gondolnia, akkor az anyag szépen lassan újra simává válik majd, mintha nem is tett volna bele semmit. Nyugodtan felveheti, meg is rázhatja, nem fogja megtalálni. - Újra az ecsetre kell gondolnod, ha azt szeretnéd, hogy megjelenjen a kendőben, addig nyugodtan magaddal viheted bárhová, senki sem fog tudni róla. - magyarázom tovább, ha már az első fázist sikerült végrehajtania. Szeretem ezt a varázslatot, hasznos, nagyon is.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-26, 06:33


Mágia és kíváncsiság

Sheska & Lavender
*Naná, hogy minden jól alakul, ebben sosem kételkedtem, jelenleg azonban nem a jövőm iránti beteljesítés tölti ki az életemet. Azt sem hiszem, hogy ez feltétlenül rossz, hiszen éretlenül döntést hozni az életünk hátralévő sok évére, felelőtlenség, másrészről még oltári nagy marhaság is. Az időm nagy részét persze tanulással töltöm, a többit pedig Gerarddal, a kettő között pedig az olyan dolgokkal mint amilyen a mostani is. Tapasztalatokat gyűjtök. A felnőtteknek sosincs idejük semmire, egy diáknak aki vágyakozva rácsodálkozik a világra, végtelen. Mindent ki kell próbálni amit csak lehet. Volt már olyan is, hogy belekezdtem valamibe, de még idejekorán rájöttem, hogy nem nekem való és másoknak is bosszúságot, több munkát nyújtanék ha tovább folytatnám. Ez nem jelenti azt, hogy könnyen feladom, olykor tudok komoly és megfontolt döntéseket is hozni, természetesen ezekből van kevesebb. Szerintem nekem még nem is kell ilyenekkel foglalkoznom, ráérek. Amikor még híre sem volt az egyetemi továbbtanulásnak, egy frászban voltam, hogy mihez kezdjek magammal, úgy gondoltam az a vizsga amit a tanulmányaink végén leteszünk, nem elég ahhoz, hogy megalapozza az életünket, így viszont kaptam még egy kis időt. Kár is ezen tovább rágódni. Inkább a jelenre fordítom a figyelmemet, az is elég mozgalmas és lehetőséget ad gondolkodni. A tanárnő gyöngyszemes ötlete azonban nem fog bekerülni nálam a varázslatok gyöngyszemei közé, ahogy sikerül felfognom miről beszél és elképzelnem a végeredményt….hát, nem kicsit borzadok el. Nagyon remélem, hogy az a halvány mosoly a tanárnő arcán, csupán a remek ötletnek és nem a megvalósításnak szól.*
-Fúúúj! Remélem előbb kapja el a hasmenés.
*Az érzelmeimmel nincs baj, főleg ha valaki haláláról van szó. Thorne professzor minden bizonnyal sokkal tapasztaltabb nálam, de jelenleg nem hiszek abban, hogy az érzelmek olyan nagyon rossz hatással lennének a döntéseinkre, persze abban igazat adok neki, hogy döntéseket hozni nehezebb és több időbe telik, de aki képes hidegvérrel és maximális racionalitással meghozni egy döntést, az nem gondol másokra.*
-Attól függ milyen érzelmek tanárnő. Van olyan ami nem zavar össze, inkább utat mutat. A mágiához kell érzelem, attól olyan jó és segít a megfelelő igézetet megválasztani. Ha valakit gyűlölünk, ütősebb lesz az átok is, vagy ha szeretünk, a bűbáj fantáziadús és összetettebb.
*Most tényleg ellentmondtam neki? Remek, más sem hiányzik mint egy vita azzal akitől tanítást remélek, bár egy egészséges eszmecsere még nem ártott meg senkinek. Az a fő, hogy érveljünk, kifejezésre juttassuk a véleményünket, a nézeteinket. Vegyük példának okáért azt amit most szeretne megmutatni nekem, bármire is készül, érzelem kell hozzá, hiszen csak akkor kötődik hozzánk egy tárgy ha vannak felé érzelmeink, melyek emlékekből fakadnak. a rövid döntés és nézelődés után átnyújtom neki a sálamat, de nem kell neki, az asztalra kell tennem, én pedig szótfogadok. Szépen kisimítom bár nem tudhatom, hogy ebben a formában lesz-e rá szükség. Érdeklődéssel nézem minden mozdulatát melyek nem varázsolnak hanem nekem adnak munkát. mielőtt nekikezdenék, azért várom, hogy elmondja mit érek el azzal, hogy átmásolom a jeleket a kendőre, de nem mond semmit. Ha most nagyon gyanakvó lennék, azt is hihetném, hogy valamilyen gonosz dolgot műveltet velem, de nem vagyok. Rajzolni nem igazán tudok, fura is, hogy amennyire szép betűket vagyok képes a pergamenre formázni, olyan béna vagyok például az állatok rajzolásában. Szerencsére egyik rúna sem hasonlít teszem azt egy macskához vagy lóhoz, így amit csinálnom kell elvileg nem tűnik nehéznek.*
-Ez ezüst? Hmm….ha megszárad nem pereg le az anyagról?
*Valahogy úgy képzelem, hogy igen, de persze oda lehet ragasztani mágiával is, kíváncsi is vagyok melyik varázsigével oldjuk ezt meg. Elveszem az ecsetet és nekilátok. Lassan, odafigyelve, elvégre tudom, hogy elég a legapróbb hiba is, hogy ne működjön. Még a nyelvem hegyét is kidugom az ajkaim között annyira elmerülök abban, hogy pontosan másoljam át a jeleket. A sálamat nem sajnálom, van elég belőlük, viszont a hajamat gyakran kell a fülem mögé gyűrni mert elég szeszélyesek a tincseim, főleg frissen mosva.*
-Milyen jelek ezek tanárnő? És hogyan működik majd ez?
*Egyiket sem ismerem, sokat kell még tanulnom. A rúnák száma kitesz legalább négy ABC-t az is lehet, hogy több jel van mint a japánban, végül is hasonlít hozzá. A jelek helyenként változnak, de a jelentésük ugyanaz vagy nagyon hasonló, így az általuk alkotott varázslat, bűbáj is, csupán a fantázia szab határt. Mindet megtanulni lehetetlenség, de ezt a hármat nagyon szeretném megtaulni.*
-Lemásolhatom a füzetembe is tanárnő kérem? Ha már mutat nekem valamit, meg is tanulnám.
*Nem árt máris jegyzetelni, sok mindent kell leírnom, biztosan nem véletlen az sem, hogy ezüstöt kell használni. De mégis hol lehet ilyen ezüstport venni? Mikor már nincs min gondolkodnom, készen is vagyok. Felnézek a tanárnőre, hogy lássam mennyire sikerült jól megoldanom a feladatot, hogy a rúnáim megfelelőek-e a bűbájhoz. Igazából élveztem még a másolást is, és nem azért mert az újdonság erejével hatott rám ez az egész, hanem mert láthatóan alkottam valamit, volt időm kiélvezni az egészet és nem csupán egyetlen pillanatig tartott míg a pálcavarázslathoz elég egy vagy két szó is. Egy kicsit elgyönyörködöm a művemben mielőtt rátenném a kezem az anyagra és a kimondott varázsige előtt is hezitálok. Többször is elismételem magamban a szót, hogy biztosan úgy hangsúlyozzam ahogy Thorne professzor, mert az sem mindegy melyik hangra helyezzük a hangsúlyunkat. Nem egy varázslatnak lett furcsa vége mert nem a jó hang lett megnyomva.*
-Occultum.
*Egy kicsit meg is ijedek amikor a jelek ezüstösen felfénylenek, de végül hangosan felnevetek.*
-És most mit csináltam tanárnő?
*Érdeklődve várom a bűbájba való beavatást, és egyre jobban tetszik ez a szimpátia mágia. Elmondva is érdekes volt, de így a gyakorlatban egészen más. Lesz mit mesélnem Gerardnak.*[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-24, 11:39


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Végül is igen, én is voltam fiatal, valamikor régen, valamelyest még én is tudom, hogy milyen az, amikor azt hiszed, hogy minden könnyen megy majd, hogy a dolgok megoldódnak maguktól, hogy van még időd, hogy kitaláld, hogy merre tovább, aztán elszállnak a hetek és a hónapok és ott állsz, miközben rájössz, hogy máshogy és jobban kellett volna kihasználnod az időt. Na persze nem magamról beszélek, én mindig jól osztottam be, én mindig tudtam, hogy mit akarok az élettől, hogy többet, mint amit ez az iskola nyújthat nekem, de ez a lány más. Egy naiv kis Griffendéles, aki kétlem, hogy olyan álmokkal rendelkezik, mint amiket én dédelgettem az ő korában. De nem baj ez, fel sem merült bennem, hogy egy ilyen lány a mi utunkra lépne. Inkább azt nézem ki belőle, hogy hatalmas nagy igazságérzettel rendelkezik.
- Nem aggódom, minden bizonnyal minden jól alakul majd. - mert ezt kell mondani egy tanárnak igaz? Bár kétlem, hogy Perselus hajlamos lenne bátorítani a diákokat, belőle azért nem igazán nézek ki ilyesmit, de én nem kell, hogy olyan legyek, mint ő. Azért mégis csak vannak itt olyan kölykök is, akik még akár a mi számunkra is hasznosak lehetnek, csak meg kell találni őket. Bár persze jó eséllyel nem ők lesznek azok, akiknek istápolni kell a kis lelkecskéjét, sőt az olyanok nem is valók közénk. Igaz, hogy ott van Arielle is, aki nem mindig olyan erős, mint amit elvárunk tőle, egy minimális bizonytalanság esetleg még beleférhet, ha látjuk bennük a mélyen ott szunnyadó erőt és határozottságot.
- Ha ismered a voodoot, akkor biztosan vannak azért tippjeid, de sok mindent el lehet érni így. Teszem azt képzelj csak el egy apró gyöngyszemet, amit belecsempészel valakinek az ételébe és elhelyezel rajta egy időzített növesztő szimbólumot. - halványan elmosolyodom, de aztán el is tűnik ez a gesztus az arcomról, talán még furcsán venné ki magát. Hát no azért akad olyan személy, akinek tudnék ilyen meglepetést okozni és még élvezném is a látványt, ahogy egy apró gyöngyszem okozza a halálát... - Az érzelmek csalókák Lavander, ha azok irányítanak, akkor nehezen fogsz elérni az életben nagy dolgokat. Néha kellenek, de gyakorta zavarnak össze. - és persze nagyon messzire repítenek a józan gondolatoktól, amikre azért gyakorta szükség lehet. Szerintem ezzel ő is tisztában van, főleg ha kemény helyzetbe kerül, akkor könnyű préda, ha az érzelmektől képtelen magát függetleníteni. Persze ki vagyok én, hogy beleszóljak az életébe igaz? Ha akadályt jelent számunkra, akkor... úgyis eltüntetjük az útból, függetlenül az érzelmeitől.
- Bármi jó lesz, ami kötődik hozzád. - biccentek még, mielőtt eltűnnék kifelé menet, hogy behozzak mindent, ami fontos lehet. Hamarosan visszatérve persze nem a hajpánttal találom szembe magam. Valahogy számítottam rá, hogy nem tudja majd meghozni gyorsan a döntést, de pont ezért kapott időt, hogy átgondolja. - Remek lesz. Gyere tedd az asztalra.- szépen kiterítek előtte egy pergament, amin néhány egyszerűbb jel található, majd az asztalra kerül a kis tálkányi ezüst port is, ecset és egy kevéske víz, épp csak annyi, amivel majd jobban tapad a por. - Szép íves vonásokkal másold át a jeleket az anyagra. - meg akart nézni, hogyan megy ez, akkor pedig próbálja is ki, legalább látjuk, hogy mennyire van hozzá érzéke. Ha ügyesen csinálja, akkor az ezüstpor a vízzel együtt minden jel - három van egyébként, hasonlatosak a rúnákhoz - szépen eloszlik, és az ezüst összeáll egybefüggő vonallá, amikor készen van velük.
- Most pedig helyezd a tenyered az anyagra és mond ki szépen tagoltan: Occultum. Ezzel aktiválod a jeleket. - ha megteszi, akkor élénk ezüst színnel fog egy pillanatra felvillanni a kendőn, amit rá rajzolt, majd szépen el is tűnnek, mintha nem is tett volna előtte semmit sem. Én pedig addig magamhoz veszem az ecsetet, amivel eddig dolgozott, hiszen azon mutatom majd meg, hogy hogyan is rejthet el ebbe az egyszerűnek tűnő kendőbe innentől bármit, hogy a szükség percében majd aztán elővarázsolhassa.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-17, 21:14


Mágia és kíváncsiság

Sheska & Lavender
*Egy év tényleg nem olyan sok…egy tanárnak. De egy diáknak rengeteg. Annyi minden vár még rám a vizsgáim előtt, hogy tervezetlenül vagy tudatosan sem tudom megszámlálni. Nekem nem csak a tanulás van beszámítva, hanem a szerelem, a Gerarddal való kapcsolat, a számomra nehéz tantárgyak elleni harc amibe nem szívesen vetem bele magam, aztán ott van még a lehetetlenül sok órányi gondolkodás, hogy mit is kezdjek az életemmel. Az a kevés tantárgy ami szerintem igazán közel áll a szívemhez és amiben jó is vagyok, édes kevés egy egész élet eldöntéséhez. A vágyaim pedig jelenleg egészen más irányt vettek, szóval ahogy magamat ismerem, az utolsó utáni pillanatban döntöm el merre is szeretnék orientálódni. Addig pedig gyűjtöm a tudnivalókat. ezért a tanárnő megjegyzésére könnyedén tudok legyinteni, nálam mindig hirtelen történnek a dolgok.*
-Nem sok, de idejében meglesz a jó gondolat. Ne aggódjon miattam tanárnő!
*Mindezt mosolyogva közlöm az örök vesztesek nyugalmával. Anyám szerint semmi sem történik úgy, hogy ne legyen valahogy….ez nekem bőven elég. A sors nem téved, akkor sem tévedett amikor Gerarddal egy útra sorolt minket, a jövőben mással sem lesz másként, csak bíznom és hinnem kell benne. Amúgy meg, túl sokféle érdeklődési kört gyűjtöttem össze, kamaszkori lelkesedésem nem érett be, és nem is fog egyhamar. Azért nem vagyok tájékozatlan és döntésképtelen, azt már tudom, hogy mi nem akarok lenni, szóval van némi irányvonal a jövőmet illetően, de az a mostani időmet nem veszi igénybe. Ami a mostani kíváncsiságomat illeti, nagyon nem lőttem mellé, hiszen ez a fajta mágia nem kíván nagy látványosságot amit amúgy szívem szerint kerülnék. Pálca párbajban sem vagyok jó, persze ha az élet és a helyzet megkívánná, biztosan képes lennék bárkiért akit kedvelek síkra szállni, de még nem kerültem ilyen komoly helyzetbe.*
-Milyen _csúnya_ dolgokra? Egyébként elég érdekesnek hangzik és szeretem is a szöszmötölést, meg ha van időm arra, hogy alkossak valamit. A hirtelen varázslás nem megy nekem. Persze ha nagyon muszáj mindig eszembe jut valami, csak nem biztos, hogy sikerül. Kicsit….tudja tanárnő…izé….anya azt mondta, hogy az érzelmeim hajtanak leginkább.
*Azzal nem dicsekszem, mert anya részrehajló, hogy az eszemet is dicsérte, de legtöbbször nem aszerint cselekszem. Szóval nem ésszerű vagyok hanem szenvedélyes.*
-Ö, micsoda? A hajpántom is jó lesz?
*Az eléggé kötődik hozzám, de van más ami sokkal jobban, az viszont nincs nálam. A Gerardtól kapott fülbevalót nem hordom mindennap, csak akkor ha vele vagyok vagy olyan helyre megyek ahova muszáj kiöltözni. Na meg persze hétvégeken, csak úgy, esténként, hogy nézve magamat a tükörben rá gondoljak. Szóval a legjobban hozzám kötődő valami az a hajamban lévő tarka sál, le is veszem és a térdeimre fektetve simogatom szét. A nyakamat nyújtogatva nézek körül a tanárnő asztalán amikor magamra maradok, de nem vagyok én olyan merész, hogy néhány lélegzetvételnyi időt kihasználva a holmija között turkáljak. Amikor visszatér, kissé felemelkedve nyújtom felé a kendőt, kérdőn nézve rá, hogy vajon megfelel-e.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-16, 16:24


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
A fiatalok mindig úgy gondolják, hogy bőven van még idejük a jövőn gondolkodni, pedig csak akkor érheted el a céljaidat, ha időben elkezdesz készülni rájuk. Ha az utolsó pillanatban jut eszedbe, hogy mit szeretnél elérni, akkor már régen késő. Én már egészen fiatalon tudtam, hogy többet akarok, mint kikerülve az iskolából robotolni a Minisztériumban. És Connor is pontosan tudta ezt, ezért tehettük meg, hogy már a végzős évünk után azonnal felvehettük a kapcsolatot a Halálfalókkal. És pont azért lehetek most ott, ahol vagyok és azért van olyan életem, amilyen.
- Egy év... nem olyan sok, és már tudnod kell, hogy miből teszed le a kiváló vizsgákat, hogy megfelelő irányban tanulhass tovább. - csóválom a fejemet egy félmosollyal. Naiv elképzelés azt hinni, hogy sok még az ideje. Bőven van még mit tennie, ebben biztos vagyok és ő is az lehet. Már most jó, ha legalább sejtése van róla, hogy mivel akar foglalkozni. Persze ez nem az én dolgom, a sajátjaimat így nevelem, ők már jó ideje tudják, hogy mivel akarnak foglalkozni. Arielle mindig is jó volt elemi mágiákban és Diederik... ő kiváló harcos, pont mint az apja. Lavander viszont cseppet sem tűnik harcosnak. Első pillantásra őt valamilyen nyugodt környezetben tudnám elképzelni, nem a harcmező, esetleg a jóseszközök állhatnak közel hozzá, bár ebben nem lennék biztos, de a színes megjelenés és a látványos külső erre utalna elsőre. Nem tudhatom, őszintén szólva annyira nem is fontos a dolog igazság szerint, magyarázok neki egy kicsit és remélhetőleg nem kell fog túlságosan sokáig elvonni a feladataimtól, mert azok bőven vannak. Be kell fejeznem még a megkezdett levelet, aminek a sarka most is kikandikál a félig betolt fiókból, amit kapkodva csaptam össze, amikor beinvitáltam ide. Látszik rajta a díszes pecsét is éppenhogy.
- Igen így van. Hasonló, mint a zsupszkulcs, csak ott térmágiával kombinálunk. A szimpátiamágia erőssége pont az, hogy univerzális, létrehozhatsz vele kémjeleket a falon, vagy időzített robbanó gyűrűt... csúnya dolgokra lehet képes, és trükkösekre is. - lelkes, ez jó... főleg neki, mert én őszintén szólva nem akarok sokáig időt húzni ezzel... vele, de ki sem dobhatom. Minő fájdalom! Végül szépen felállok a helyemről, és leteszem a poharamat az asztalra.
- Kellene tőled valami, ami fontos, és kötődik hozzád, addig én hozom a szükséges kellékeket. - magára hagyom pár percre, amíg odakint összeszedek szépen mindent, a kinti fiókokból. Nem sok minden ez, de nem minden van egy helyen, mivel sok mindent használunk az órai gyakorlatok alkalmával is.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-12, 08:23


Mágia és kíváncsiság

Sheska & Lavender
*Fogalmam sincs, hogy merre tovább ha végzek a sulival, csak azt tudom mit _nem_ szeretnék csinálni. Auror az biztosan nem leszek, bár többségük a Griffendélből került ki, azért vannak olyanok is akik egészen más pályát és életutat választottak maguknak és megállják a helyüket. Ahogy a szüleim is. Az én érdeklődési köröm jelenleg százfelé koncentrálódik, szóval belőlem még akármi lehet, mindenben lelkes vagyok nehéz elvenni a kedvemet attól amibe egyszer „beleharaptam”.*
-Hatodikos vagyok tanárnő, bőven van időm.
*Legyintek mosolyogva és ebben a „bőven”-ben nagyon sok minden van, az is például, hogy most is nagyon ráérek, bár Gerardhoz készültem, de ha elmondom neki hol jártam és miért, biztosan megérti. Egyre izgatottabb vagyok, főleg a próba miatt, nem tudom milyen lesz de igyekszem a legjobb tudásommal helyt állni, már csak azért is, hogy Thorne professzor ne utasítson el. Tudom, sok kell ahhoz, hogy a kötelező órákon kívül foglalkozzon velem, ezért is ajánlottam első körben, hogy bármiben a segítségére leszek. Egyelőre mindent izgalmasnak találok és cseppet sem veszélyesnek, igaz a Tiltott rengetegbe is nevetve mentem be, persze amikor megjelentek a kentaurok, már lefagyott a vigyor az arcomról, de az egy másik történet.*
-Ühüm, gondoltam.*Közbekottyantok, aztán bűnbánó képet vágok és hagyom, hogy folytassa. A többi már sokkal ígéretesebbnek hangzik mint a szurkálós babás, ráadásul pálca nélkül is lehet varázsolni. Az jó, fel is derül az arcom, van néhány olyan varázslat amihez nem kell pálca, anya mutatta meg és nagyon érdekes volt. Meg persze ott van a bájitaltan is, nem véletlen, hogy elememben érzem magam olyankor amikor egy-egy varázsitalt vagy más löttyöt kell elkészíteni, ott tényleg a tudás számít, és a furfang. Nem is szólok közbe csak amikor kérdez, addigra viszont teljesen elalélok attól amit hallottam.*
-Csodááááás! Igen, értem…szóval olyan ez mint a zsupszkulcs, csak bonyolultabb. Végül is annál a varázslatnál is kapcsolatba hozzuk a mágiát a tárggyal, a szimpátia mágia egy sokkal magasabb szint ennél……és mit próbálunk ki tanárnő?
*Az elmélet az fontos, de számomra itt kezd nagyon érdekes lenni a dolog, a próbánál.[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-10, 14:55


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Természetesen bőven lenne más dolgom, mint hogy egy lelkes fiatal Griffendélessel foglalkozzam, de mondhatni meg kell tenni, amit megkövetel a haza. Tanárként vagyok itt, tehát az ilyesmit is el kell viselnem. Azért persze igyekszem elvenni legalább a kedvét, de úgy fest, hogy nem olyan könnyű. A legtöbb fiatal a látványos varázslatokat szereti, minden második aurornak akar menni, ezért is eddig szerencsére nem jöttek tömegek, hogy külön oktatást adjak nekik Szimpátia mágiából. Talán ha szigorúbb lennék, akkor engem is elkerülnének jobban, mint Perselust. Hozzá szerintem senki sem merne elmenni csak úgy pár kérdéssel, habár minden bizonnyal akadnak naiv teremtések, akik azt hiszik, hogy hatni tudnak rá, vagy akik abban bíznak nem teszi ki a szűrüket egy pillanat alatt, persze porig alázva őket előtte.
- Akkor tegyünk egy próbál és meglátjuk, hogy ehhez hogyan viszonyulsz, még van időd eldönteni, hogy mit tanulsz tovább. Hányadikos vagy? - amúgy sem leszek már itt pár hónap múlva, úgyhogy most még belefér az, hogy kicsit szót váltsak vele. Ha nem is tántorítom el a Szimpátia mágiától, hát majd az utánam következő tanárt boldogítja a kérdéseivel és nem engem. Nekem az úgy pont tökéletes lesz, ez alkalmat még elviselek. Elriasztom majd annyira, hogy ne nagyon akarjon többet visszatérni.
- Izgalmas... igen olyasmi, izgalmas. - Fiatal még, nem hiszem, hogy van fogalma arról, hogy mi is az igazán izgalmas. Pont e miatt nehéz meghúznom magamat a kastélyban. Az ide járó diákok nagy részének fogalma sincs róla, hogy mi is az élet, és izgalmasnak tartanak pár kalandot, vagy rúnát a falon... de hogy milyen az, amikor igazán összecsapnak a fejed felett a hullámok, na arról halvány sejtésünk sincs. Ezért kell, hogy a mi gyerekeink Diederik és Arielle minél többet lássanak ebből, hogy már az előtt is sokat tapasztaljanak, hogy kikerülnek az iskolából. Fel kell őket készíteni arra, hogy a világ odakint zord, kemény és halált rejt magában. Csak akkor élsz túl, ha te magad is elég kemény vagy.
- Igen a szurkálós babás. Valahol ehhez közelítünk, de persze nem egy az egyben. A szimpátia mágia, mint a rúnamágia is főként tárgyakra hat, vagy tárgyak segítségét veszi igénybe, épp e miatt szöszmötölősebb, ahogy az előbb fogalmazott, ellenben akkor sem kell kétségbeesnie, ha nincs önnél a pálca. - ez a varázslók és boszorkányok legnagyobb hátránya. A legtöbb varázslathoz varázspálca szükséges, a nélkül már nem is tudunk mit kezdeni magunkkal. Épp ezért különlegesek a bájitalok, a varázstárgyak, vagy épp a szimpátia mágia, mert ebben az esetben időzíthetjük is a varázslatokat, és akkor alkalmazzuk, amikor igazán szükség van rá.
- A szimpátia mágia lényegében az, hogy a mágiát szimpátiába... kapcsolatba hozzuk egy-egy tárggyal, élőlénnyel. Elhelyezhetünk időzített varázslatokat, kémjeleket, időzített térkapukat, amik csak akkor aktiválódnak, ha mi akarjuk, netán érintkeznek valamivel. Így már kezdi érteni? - a saját töklevemet lassan emelem csak az ajkamhoz, hogy kortyoljak, amíg ő az információkat emésztgeti. Persze mindent jobban meg lehet érteni, ha az ember példával áll elő, de nem kezdhetjük egyből ezzel. Az elméleti alapok is fontosak és ha azt nem tudja megérteni akkor egy-egy példa semmit sem ér, nem fog tudni soha sem elmerülni a mágia mélyén.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-05, 11:10


Mágia és kíváncsiság


Sheska & Lavender
*Első ránézésre talán nincs szinkronban a külsőm, a gondolkodásmódom és a személyiségem, de azért van elég találkozási pont. Az érdeklődési köröm is igen szerteágazó, még véletlenül sincsenek egymáshoz közel, de nekem így jó, ahogy minden más is az életemben. Ennek ellenére nem vagyok az a mindenbe belekezdő valaki, aki aztán türelem hiányában mindent félbe is hagy, ha valamibe belekezdek, az azért van mert már valamennyire van a körvonalakról fogalmam. Jó, hát ez a szimpátia mágia nem igazán jött be amikor találgattam, de attól még érdekesen hangzik és minél többet tudok meg róla, annál jobban.*
-Az igaz tanárnő kérem, hogy nem nagyon tudok megmaradni a fenekemen sokáig, de szeretem a szöszmötölős dolgokat. Azt még nem tudom merre indulok tovább ha végeztem, de biztosan nem a látványmágia felé.
*Néha egy-egy bájitallal el tudok tökölni órákon át is, belefeledkezem az időbe a könyvek felett míg kikutatom, hogy egy-egy csodalöttyöt hogyan lehet jó irányba módosítani, gondolom ha már rúnákról volt szó, ez afféle kutató munka többségében. A szobába lépve persze nem véletlen, hogy a rúnák a szemembe ötlenek, hiszen alaposan körülnézek, a felét sem ismerem, de feltételezem, hogy egy olyan okos nő mint Thorne professzor nem mulasztja el megvédeni a köreit. Nem lep meg, hogy beletrafálok, az viszont igen, hogy a fele sem látszik annak amire gondoltam.*
-Hűűű, az izgalmas.
*Nem ijedek meg, hiszen vele együtt léptem be, gondolom nem szabadít rám semmit, ráadásul nincs is oka rá, azt pedig nem feltételezem róla amit Pitonról, hogy alapjában véve paranoiás. Az persze lehet, hogy valamilyen fürkész mágia életbe lépett ami kikutatja a legbelsőbb gondolataimat is, de nem rossz szándékkal érkeztem, titkom pedig csekély számú és apró létezik csak. Egy-kettő Gerarddal kapcsolatos, a többi pedig a titkos kis útjaimmal, mint például a Tiltott rengeteg, az alagsori börtön részleg. *
-Voodoo? A szurkálós babás. Az én ízlésemnek kicsit közönséges és véres, főleg amikor áldozatot mutatnak be, de hát egy boszorkány ne akadjon ki egy kis csirkevértől. Igaz? Viszont úgy hallottam elég hatásos rontás terén.
*Sok mindent nem olvastam róla, de azért talán ennyi is elég lesz. A bevágódást finoman és nagy adag őszinteséggel kezelem, nem pofátlanul ahogy egyesek teszik, az nekem nem is áll „kézre”. A kapott töklevet megköszönöm és belekortyolok. *
-Gondolom nem véletlenül kérdezte tanárnő, van párhuzam a kettő között? Megkérdezhetem mi benne a szimpátia része?
*Naná, hogy érdekel, annyira, hogy megint csak kérdezek, de remélem nem veszi rossz néven. Másrészt a kérdéseimből is kitűnhet mennyi a fehér folt a fejemben és mennyire izgat a dolog.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sheska Thorne
Reveal your secrets

avatar

Tanár

ϟ Kor : 34

TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem 2015-04-02, 14:17


Lavander & Sheska
Az alázat és a tanulás testvérek.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Én is voltam valaha diák, tudom, hogyan kell bevágódni egy tanárnál, főleg hogy mindig is rendkívül jól alkalmazkodtam másokhoz. Valahol sejtem, hogy ez a leányzó is hasonlóan cselekszik most. Ha egyszer ide jött, mert kíváncsi, mert érdekli az, amit tanítok, várható volt, hogy mindenre rábólint majd, amit csak mondok neki, hogy még véletlenül se utasítsam vissza már a viselkedése alapján. Ez végül is ha úgy nézem, akkor szimpatikus tulajdonság. Ha el akarsz érni valamit, akkor tegyél érte meg mindent. Ha nem teszed, akkor nem is akartad elérni igazán. Ha van B terved, akkor az A terv nem volt elég fontos, ahogy mondani szokták.
- Végül is a bájitaltan sem rossz. A lényeg, hogy nem nagyívű varázslatokat kell itt alkalmazni. Nem olyan látványos mágiaág, csodálkozom is, hogy érdeklődsz felőle. - ritka az, aki az efféle mágiát részesíti előnyben. Persze az, aki elsajátítja kiemelkedő tetteket hajthat végre úgy is, hogy azt nem szúrják ki egy könnyen. Én ezért is szerettem mindig a rúnákat, az eszközvarázslatokat, mert nem kell látványosan pálcával hadonászni, hogy elérjünk valamit. A jellememből is adódik, hogy mindig is imádtam azt, ami trükkösebb és érdekesebb.
- Akkor talán mindkettőnk számár hasznos kapcsolatot tudunk kialakítani. - mosolyodom el végül, ahogy intek neki, hogy tartson szépen belem. Még sem sok értelme van annak, hogy itt kint ácsorgunk, akkor már üljünk le kényelmesen és úgy beszélgessünk, mindenképpen több értelmét látom. Amúgy is, ha tényleg kíváncsi, akkor nem hajthatom el. A végén még híre menne és az rám se vetne jó fényt. A kérdése hallatán a falra siklik a tekintetem. Pár pillanatig csak fürkészem őt, csak lassan bólintok végül egyet. Óvatosság, ez a legfontosabb. Sosem lehet tudni,hogy ki az, aki esetleg... más okból van itt, mint amit elmond.
- Igen, valami olyasmi. De sok minden van itt, ami nem is látszik. - apró megjegyzés, talán célzásnak is vehető akkor, hogy ha esetleg valaki olyan merészkedne be a szobámba, aki nem szívesen látott vendég, annak következményei lehetnek. Ez az én területem, az én magánszférám és vannak itt olyan varázslatok is, amik erőteljesen megakadályozzák azt, hogy valaki távozzon, ha... nem akarom, hogy ezt tegye.
- Inkább előbb én kérdeznék, csak hogy közelebb kerüljünk a válaszaihoz. Hallott már a hétköznapi néven egyszerűen csak voodoo-ként emlegetett mágiaágról? - hiszem végül is erről van szó, csak szebb formájában Szimpatikus mágiának nevezzük és mi nem csak babákat szurkálunk, hanem ennél sokkal mélyebbre hatolunk a mágia rejtélyes világában. A válasza újfent szimpatikus, mosolyt csal vele az arcomra. Határozottan tetszetős a leányzó hozzáállása. Tudja, hogyan kell hízelegni, az már biztos. Töltök tehát két pohár töklevet és csak aztán ülök le én is az egyik fotelbe. Ez a saját szobám, nem fogok íróasztal mögé ülni, egyébként sem hivatalos formában van most itt, még még kiderül, hogy vajon mennyire is fogja majd meg ez a mágiaág.S • T • R • E • N • G • H • T
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
P • O • W • E • R

A • N • DVissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Szimpátia mágia tanterem

Vissza az elejére Go down

Szimpátia mágia tanterem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Kastély és Birtok :: Tornyok-