Nem szabad kihagyni!

Az új küldetés
hamarosan kezdetét veszi
Kalandra jelentkezők
⊰ 1 - Játékos neve
⊰ 2 - Játékos neve
⊰ 3 - Játékos neve
⊰ 4 - Játékos neve
⊰ 5 - Játékos neve


ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözlet!


2000-et írunk, szeptemberben a Roxfort újra megnyitotta kapuit, hogy az 1999-2000-es tanévben is megállhassák a helyüket a diákok az iskolában. Voldemort már a múlté, lassan négy éve végleg megszűnt létezni. Megmaradt hívei bujkálnak, és az auroroknak hála egyre ritkábbak az ex-halálfalókról szóló hírek is. Úgy tűnik, hogy a varázslóvilágot jelenleg béke és nyugalom övezi, de vajon meddig? Légy részese te is az új kalandoknak!

Az oldal alapítása:
2014. október 2.
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox


Promóink
Legfrissebb
ϟ Házpontok 2018-2019
  Yesterday at 13:55
Megan Smith

ϟ Farkasálmok
  Yesterday at 13:20
Tim Roberts
A hónap posztolói
Luna Lovegood
 
Jacob Troops
 
Gina Accipiter
 
Kieran O'Byrne
 
Megan Smith
 
Christopher Graves
 
Adam Jericho
 
Dane Seoras
 
Nox Djarum
 
Shanna Griffin
 
Statisztika

Összesen 595 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Melissa Greenwood

Jelenleg összesen 39886 hozzászólás olvasható. in 3514 subjects
Ki van itt?

Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 2 BotsA legtöbb felhasználó (77 fő) 2014-10-02, 18:29-kor volt itt.

Share|

Ágyúgolyófutam - Roxfort módra!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-02-13, 17:56

First topic message reminder :


Ágyúgolyófutam - Roxfort módra!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Másfél évvel a Sötét nagyúr bukása után végre úgy tűnik, a mágusvilág fellélegezhet. A tanév idén is zavartalanul telik, bár a biztonsági óvintézkedések még mindig élnek, az iskola vezetése kész egy kicsit lazítani, és játékot szervez a gyerekeknek. A gyerekeknek, aki többségében mégis fiatal felnőttek lassan. Ezért amit az igazgató meghúz korhatárnak az a hatodik évfolyam, akik már túl vannak az RBF-en. A Ravaszt még nem volt szükséges letenniük, ám miután felnőtt kiséretet nem kapnak, nekik kell boldogulniuk. A jelentkezőktől kértek természetesen szülői hozzájárulást, ám miután ez megtörtént nem volt akadálya, hogy beavassák őket a dolog menetébe. A Roxfortból kell eljutni egy távoli célig, amelyről elsőre még nem sok fogalmuk van, csupán a nyomokat kell majd követniük. Lesznek hamis nyomok is. Nem árt csapatban dolgozniuk, ám végső győztes csak egyetlen lehet. Esetleg dobogó, tehát előfordulhat majd, hogy egymás ellen kell fordulniuk. Itt most kiderül, hogy ki a barát, ki az ármánykodó ellenség. Az első nyom, amit megkapnak, a tiltott rengetegben található barlangrendszer, ahol majd ha ügyesek, megtalálhatják a következő kulcsot. Úgy kell készülniük, hogy meleg ruházatot, hátizsákban, élelmet, és ha szükséges, költőpénzt is vinniük. Ha úgy vélik, egymás elől is titokolhatnak gyanukat, nyomokat, a kérdés, hogy ki mire jut majd... Az indulás napján maga az igazgató várja őket a bejárati csarnokban, hogy szóljon pár szót.
- Ne feledjétek, a pallérozott elme nem egyenlő a jósággal. Figyeljetek egymásra, sosem tudhatjátok, mi is jár társaitok fejében. És most sipirc! Egy nagy adag békanyállal kívánok nektek! - Hümmög mosolyogja, majd intésére megnyílik előttük a kapu, mintha holmi Gyűrű Szövetsége. Csak épp itt tíz utitárs, nem pedig kilenc. Lehet, hogy máris csökkenteni kéne a konkurenciát?

//A határidő péntek 20.00. Egymásra ne várjatok, sorrendet nem feltétlenül kell tartani, hogy ne akasszátok meg egymást, viszont ahol fontos dolognál muszáj egy adott karakternek írnia, ott iparkodjon. És légyszives ne péntek koradélután kapjak 10 hozzászólást, mert röviduton csökkentem a létszámot *kacsint* Csőre tölts!//


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

SzerzőÜzenet
Jessamine Findley
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 155

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-05, 23:42


Ágyúgolyófutam
[You must be registered and logged in to see this image.]Ugyan tudja, hogy Fred nem gondolta komolyan, hogy ott kell lenniük a kupaktanácson, mégis elpirul a gondolatra, hogy szükség lenne az ő lökött ötleteire. Apropó, szöget üt a fejében a kérdés, vajon tényleg létezik ilyen kupaktanács? Valahogy nem tudja elképzelni, hogy az ikrek ilyen szervezett keretek között dolgoznának. Persze, megvan a metódus, ami szerint dolgoznak, a fiú mesélt is róla, így biztosan van, amikor leülnek és csomagolásról döntenek, csak nem intézményesítik.
Épp összeszedi a második felvonáshoz a prémekkel díszített jelmezét, amikor megérkezik a hír az apró kis problémájukról. Elsőre csak az ugrik be neki, hogy ennek a problémának a megoldása túl van a színészek, mit színészek?, színészt játszó diákok hatáskörén. Nem nyafogásból gondolja így, ez egyszerű ténymegállapítás részéről, ami nem akadályozza meg abban, hogy rögtön elkezdjen ezután agyalni a megoldáson. Úgyis határozottság kérdése ez most.
Fred ötletére bólogat, neki is hasonló gondolatai voltak, már amíg ki nem derülnek a fiú tervének részletei. Akkor abbamarad a bólogatás és felvonja kérdőn szemöldökei.
- Kénytelenek lesznek? De hát ha megbeszéljük velük, akkor az nem kényszer.
A szöszi fejében a megoldás nem kerülő, hátsó úton való megközelítés volt, hanem frontális megkeresése a másik társulatnak. Hermione variációi már sokkal jobban tetszenek neki.
- El kéne adni nekik az ötletet, afféle színházi-karnevál, vagy Színházak Éjszakája néven lehetne reklámozni, ahol mi lennénk első előadás, afféle jókedvű felvezetés, utána következhet az ő darabjuk, pont ahogy mondtad. – Fordul a lány felé. – Akár a saját színházukban is lehet az övéké, csak kellő időt kell biztosítani a nézők átérésére.
Hermione felé pillog most kérdőn, ő mit szól. Mindenesetre nem érzi elveszettnek magukat, valahogy megoldják a problémát, idáig is nagyon jól tudtak együtt dolgozni. És hát ha minden kötél szakad, még mindig bevethetik Fred ötletét… kérdéses, mennyire járnának sikerrel, ha a felkereséssel felhívják magukra a másik társulat figyelmét.
Mindenesetre nem állhatnak le, így Jess kissé félrevonul, hogy a dallamot a plakáthoz bűvölje, majd azután sokszorosítsa a varázslatot. Nem készíti most olyan tartósra, zavaró lenne, ha évek múltán is dudorászna a plakát, amikor valaki elmegy előtte… nem mintha valaha csinált volna olyat, ami ilyen hosszú életű volna.  Fred karácsonyi ajándékán dolgozott a legtöbbet, hogy minél tovább éljen a bűbáj, majd alkalomadtán megkérdi, működik-e még.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-05, 21:39


Ágyúgolyófutam


- Cuki? Az egyszer biztos…
Kuncogok halkan, nem, nekem határozottan nem jutott eszembe a cuki szó a hóhérgöncről, de hát na, mások vagyunk. Vélhetőleg Jasmine is csak ironizált.
A kettévágott tök képére megint csak nevetnem kell, és remélem, ez nem arról szól, hogy jó nagy tök fejem van, vagy valami ilyesmi, kifejezetten nem esne jól.
- Hümm, és mit szólnátok, ha a király szemet vetne szerénységemre…
Bököm oldalba szempilla rebegtetve Lavendert.
- És úgy döntene végül, hogy inkább engem emelne maga mellé?
Nem bírom abbahagyni, ez megint kellőképp röhejes lenne, de úgy vélem, az egyik legjobb barátnőmmel ilyesmit eljátszani olyan jó poén lenne.
- Aztán persze megszöktet a társam, vagy valami hasonló.
Azt nem mondom, hogy helyettem nyakazzuk le a királynét, félő, hogy az idős dáma megsértődne a dolgon, és jönne itt a sztárallűrjeivel. Lehet, hogy így is fel lesz háborodva.
- Az szupi lenne Jasmine, rajzold csak meg, és nekem a cím is tetszik.
Egészen jól haladunk a dolgokkal, legalábbis én nagyon is lelkes vagyok, beleélem magam a szerepembe, és jókat nevetek a többieken is, nem lesz ezzel gond, én legalábbis így érzem.
- Nekem is tetszik az ötlet.
Bólintok szobatársnőm felé, s közben figyelem, ahogy Jasmine és a színészsrác együtt dolgoznak, közben bazsalygok is, ami egészen pontosan addig tart, míg elő nem kerül a színházigazgató, és nem szemel ki magának. Ezt a kendőzetlen célozgatást nem lehet félreérteni, azon nyomban elvörösödöm. Hát mit képzel ez magáról… Őszintén nem lep meg, ahogy lendül a kezem, hogy egy istenes pofont eresszek meg felé, nem bírom visszafogni magam, mélységesen fel vagyok háborodva, de olyan szinten, hogy majd felrobbanok. Egy büdös szót sem pazarolok rá, sarkon fordulok, és lángoló képpel a lányokhoz sétálok, de beletelik jó egy percbe, mire képes vagyok megszólalni, azt addigra már biztos sejtik, hogy a baj nem kicsi…
- Öhm. Csajok, nincs színházunk… én nem fogok lefeküdni azzal az undorító, aljas, mocskos féreggel. Milyen emberek vannak? Megáll az eszem. Ilyenért fel lehet jelenteni valakit?
Háborgok totálisan feldúlva, és tényleg sajnálom, ha emiatt bukunk el, de nem érzem a saját hibámnak. Nem szabadna ilyesmin múlnia. Mondjuk, kellőképp hangosan háborgok ahhoz, hogy a másik két színésztársunk is hallja, s ha mi most nem is járunk jól, a színházigazgatóról el fog terjedni, hogy egy perverz szemétláda.
- Úgyhogy azt hiszem, tovább kell fejlesztenünk az ötletedet Lavender, és valahogy odakinn megcsinálni az egészet.

Vissza az elejére Go down
Hermione.Granger2
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 60

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-05, 14:22


Ágyúgolyófutam
[You must be registered and logged in to see this image.]


- Csak Jess. Én a könyvet jobban sajnáltam, mint a hercegnélküliséget - -nevetem el magam Jess ötletén, majd Fred rákontrázásán. persze a darab és a történet szempontjából az ötlet nagyon is jó és helytálló. Azaz belefér a sztoriba anélkül, hogy erőltetettnek tűnne. A színház felhozatala óta először igazán élvezem a dolgot. És ez főképp azért van, mert szerencsére olyan társakat kaptam, akikkel meg tudom magam értetni, és akik azért értik a viccet is, így tartva fenn a kötetlen hangulatot. Persze ebben oroszlánrésze van Fred-nek, mint főbohóc, de tudja magáról és jól is áll neki.
- Szerintem egyáltalán nem túlzás az ének, sőt! Kifejezetten figyelemfelkeltő hatású - dícsérem Jess ötletét, és amint ő is ráteszi a maga ötletét finoman megtapsolom az éneklő szórólapunk. Nekem mindenképp bejön, azt hiszem, gondolkodás nélkül megnézném a darabot, amit így reklámoznak.
- De akkor részesedést is kérünk Fred. Vagy legalább jutalékot - jelentem ki határozottan, de közben mosolyogva Jess-re kacsintok. Nem vagyok én ilyen énzéhes, sés mindenki tudja, hogy a barátoknak szívesen segítek. De ahogy korábban is mondtam, Fred érti a viccet, sőt kifejezetten értékeli is.
Az érkező hír hallatán viszont kissé alábbmarad a jókedvem, elgondolkodva túrok tincseim közé, hogy aztán magamra morogjak, hisz így elrontom a hirtelen belőtt sérómat.
- Ez megtévesztés és csalás Fred. Nem illő egy színházhoz - intem az ötletelőt, fel-alá járkálva mozgósítva a vérkeringésem, hogy mihamarabb jusson a fejembe friss, serkentve a gondolkodásom.
- Talán rakhatnánk úgy időben, hogy pont beleférjen mindkét előadás. Így az embereknek lehetőségük van ezt is és azt is megnézni. Persze a miénk előbb, mert utána már inkább ezt beszélnék ki, mintsem egy újabbal zsongítsák a fejük - vetem fel huncutul. Persze ebben is van némi trükk, de azért nem olyan csalókás, mint Fred ötlete. Hisz nem csapjuk be az embereket, a aválasztás megadatott nekik.
- Esetleg lehetne a jegy kedvezményes, már ha ez rajtunk múlik. vagy készítetnénk valami aprócska ajándékot a belépő mellé, amivel idecsalhatnánk az embereket. Végül is, az ajándéknak mindenki örül, és egyben emléke is lehetne a darabról - vetem fel hirtelen ötletként. Persze csak ötlet, mivel demokrácia van köztünk, így a többiek véleménye is számít, mind döntés mind egyéb ötlet kapcsán. Ez csak egy felvetés, aztán meglátjuk, kié lesz a jobb, vagy is olyan, ami mindhármunknak tetszik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jasmine C. Flowers
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 50

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-05, 14:18


   
Ágyúgolyófutam

   
[You must be registered and logged in to see this image.]

    -Néhány megörökített pillanatnak magam is örülnék, egy ideig jót derülnék a jelmezemen, meg hát maga a pillanat is mulatságos, kell róla pár emlék. - Mosolygom. A pocakos király például igazán megörökíteni való, mulatságos, hiteles és roppant vicces.
Közben félre pillantok és azzal szembesülök, hogy a cuki színész srác úgy bazsalyog mintha minimum lottóötöse lenne. Bizonyára agyba főbe dicsérik, bár eddig a külsején kívül sokkal nem kápráztatott el minket, engem. De mivel csak úgy ide került a semmiből bizonyára azért tehetsége is van, majd kiderül ha már színpadra álltunk.
-Előfőzöttet vagy még kotkodácsolni fog? - Kacagom el magam. Természetesen megfelel a tök, amúgy is ez egy színdarab és nem akartam én senkinek sem a fejét szegni.
-Ez egy roppant jó ötlet Lav, díjazom, így egyszerre megejtjük a reklámozást és darabot is, időt nem vesztegetünk és nagyobb az esélye annak, hogy többen eljönnek megnézni minket. - Vigyorgok mint a tejbetök. Tudtam én, hogy jó csapatba kerültem, itt egyértelműen ötletes emberek vannak, Eileen is az, Lav is, én is, együtt pedig képesek vagyunk összehozni ezt a darabot.
Szinte már látom az embereket ahogy minket néznek a színpadon. Egész izgalmasnak ígérkezik.
-A töklámpások tényleg jó ötlet, akkor elkezdem gyártani a plakátot a felvonulásunkhoz. - Kezdek is neki, mert találtam egy összetekert pergament, üres volt, szerintem nem véletlen, na meg festék is volt, amiben szintén nem hiszek, hogy véletlenül került volna ide.
Egyszer csak megjelenik mellettem a színész srác és jelentőségteljesen Lavenderre vigyorgok a magánakciója miatt. Kiadom a srácnak a feladatot, hogy tartsa a pergament nehogy összetekeredjen míg festek, neki is látok a tök megformázásának aztán kifestésének.
Persze azért a többiekre is oda-oda lesek, ezért is látom meg a nyálcsorgató színházigazgatót, nagyon nem tetszik a fickó ábrázata ahogy a védencemre néz.  Kimondatlanul is tükröződik minden az ocsmány képéről.
-Tartsd egy picit a pergament, mindjárt jövök. - Mondom a cuki srácnak és odasietek Lavenderhez.
-Szerinted mi folyik kettejük között? Nem sok jóra gondolok, mit kaphatok azért ha a bárddal kimiskárolom a fickót? - Nézek vigyorogva Lavenderre.
Eileen-t nem bánthatja senki, nem fenyegetheti meg, sőt, még csak a nyálát sem csorgathatja rá, Uther megnyúzna, ha csak egy haja szála is görbülne. Na meg kedvelem a lányt, még szép, hogy figyelek rá. Az igazgató helyében kicsit visszafognám magam, kicsit nagyon.
 
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.] ♠ A bárdnak haszna is lesz?


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fred.Weasley
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 256

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-03, 15:52


Ágyúgolyófutam
Roxfort módra

- Ti lányok nem tudtok meglenni herceg nélkül, mi? *Vigyorodik el Fred fejcsóválva az ötlet hallatán, miközben a fiatalabb srácot inti akkor magukhoz közelebb, hogy ő is hallja, mi lesz a szerepköre. Frednek nincs ellenére az új elképzelés.*
- Nem gond, dehogy. Így legalább jobban tudok koncentrálni a díszletre. *S nem mellesleg csodálni a bővülő hölgykoszorút, hiszen akkor a reklámozás miatt a fiatalabb nő kerül be még a csapatba.*
- Most nagyon szeretnék egy nagyon jó ellenérvet, miért az idősebb az jó reklámarc, de egy se jut eszembe. *Adja meg magát mosolyogva, mert be kell látnia, ha ilyen csinos fiatal lány invitálná színházba, még Fred is menne, holott nem nagy rajongója a műfajnak. Na de ha egy vén csoroszlya tenné...
Közben Hermione csillogóvá varázsolja a hópehely-szórólapokat, s Jesstől is csak úgy sziporkáznak a jobbnál jobb ötletek, hogy csak pislogni tud Fred a két lányra. Majd sűrű egymásutánban kettejükre mutat.*
- Oké, ez már hivatalos. A következő Weasley Varázsvicc Vállalati Csomagolásdöntési kupaktanácson nektek ott kell lennetek! *Azzal Jess felé nyújtja a csillogó szórólapokat, hogy a dallamot hozzátegye, s nekiláthatnak megalkotni a hóembereket is. Ekkor érkezik a hír, hogy váratlan konkurencia lett, pedig elsőre azt hitte, az a többi csapat lesz, erre egy külső színi társaság jelenti a gondot.*
- Szerintem tegyük az előadásunkat az övüké elé időben, a szórólapra meg írjuk rá simán, hogy az övüké is itt lesz, utánunk. Akkor mindenki ide jön, meg ők is kénytelenek lesznek. *Veti fel nem túlzottan etikus, de hatásos ötletét. Egyik kezében a pálca, másikban a szórólapok, hogy máris megtoldja a plusz információval, hacsak a két lány le nem szavazza. Miért van olyan érzése, hogy vesztésre áll két angyallal szemben?
A kész szórólapok pedig majd a kiválasztott lány és megkreált hóemberek kezébe kerül. Azért, nem is Fred lenne, ha nem használná ki a pillanatot, mikor Hermione és Jess nem oda figyel rá, s az egyik hóemberkét meglepi két hófélgömbbel mellkas tájékon, mely így elég lökött lány-hóember kinézetet öltött. Ha már csinos lányok jobb reklámarcok... Még jó, hogy nem a fiúk, különben az a sárgarépa lehet kicsit máshova csúszna.
Komisz mosollyal az arcán tér vissza a lányokhoz és kiropogtatja ujjait, mielőtt nekilátnának a második felvonás próbájának, hacsak nem jön megint közbe valami.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cho Chang
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 221

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-03, 11:15Ágyúgolyófutam

[You must be registered and logged in to see this image.]


Azért megnézem én a kardokat úgy futólag megtapintom az élét annak, amit én húztam be a kellékek közül, de igazából nem érzem rajta, hogy olyan nagyon éles lenne. Az igazi gondolom annyira éles, hogy az ember egy apró mozdulattal is megvághatja magát, bár persze ez is hegyes, szóval ha az ember nagyon próbálkozik fel tudja szúrni magát, de majd arra figyelünk, hogy ilyen baleset még véletlenül se történhessen meg.
- Fogalmam sincs, hogy ki az a Brandon Lee, de... megígérem, hogy vigyázunk rá, és ha lesz testőröd, akkor nem is kell kardoznod. - mosolyodom el, szóval meg se sérülhet és egyébként is odafigyelünk majd, hogy ne legyen semmi baj. A kusza kis sztorim viszont láthatóan tetszik nekik. Az ágyas ötlete, akkor mindenképpen kihúzva, de nem baj az, nem ragaszkodtam én hozzá, amúgy is azért tuti, hogy nem lett volna jó érzés látni akár csak egy színpadi csókjelenetet sem Kyletól, meg az amúgy felettébb csinos fiatal színésznőtől. Jesszus, hogy is gondolhattam, hogy legyen ágyas? Rossz ötlet volt, hál' isten, hogy elvetésre került. - A testőr tényleg tökéletes lesz. - teszem még hozzá azért, csak hogy még véletlenül se változtassunk a kialakult véleményen esetleg miattam, azt nagyon nem szeretném.
- Körülnézek akkor hátul, hogy találok-e. - persze Astrid segíthet nyugodtan annak mindenképpen örülök, mert ki tudja, hogy egyedül találok-e egyáltalán. Nem voltam sosem annyira durván jó megfigyelő.
- Szuper, tökéletes lesz ez befejezésnek, a kalózkapitány végül megmenti a lányát, és minden szép és jó lesz, a gazdag uraságot pedig odalökjük a cápáknak... - nevetem el magam, látszik, hogy természetesen csak viccelek, de azok a pallón végigegyensúlyozós megoldások mindig viccesek. Persze a testőrlány a végén meggyőzhet minket gaz kalózokat, hogy még se öljük meg, mert a gazdag fickó igazából jó ember, aki támogatni szokta a szegényeket és árvákat és akkor az egész sztorit nagy happy enddel zárhatjuk le és minden jó lesz. Persze én is hasonlóan bizonytalan vagyok, mint Astrid, nem érzek magamban olyan sok erőt, vagy gyakorlatot, színészkedni se szoktam soha, de igyekszem. Az viszont kissé megakasztja a próbáinkat, hogy annyi a díszletlehetőségnek, és mégis csak kellene azért... legalább valami hajószerűség, vagy...
- Szerintem az úgy jó lehet, ha megrajzoljuk a díszleteket és egy kis varázslattal feldobjuk őket, azt már gyakoroltuk a karácsonyi bálon is, szerintem menni fog. Úgy se kell olyan sok minden, egy két hajó a háttérbe esetleg, vagy maga a víz alánk, de ehhez befesthetjük a színpadot. De hozhatunk olyasmit is a környékről, ami könnyen mozdítható, biztosan adnának kölcsön pár felesleges hordót mondjuk a Három Seprűben. - no meg mondjuk egy-két kupát, efféléket tudunk szerezni onnan is, és akkor nem lesz gond. A próbák erejéig, aztán ha nincs túl sok kellék akkor legalább könnyebben tudunk mindent átlebegtetni a nagyterembe, hogy az előadás rendesen lemehessen, addig a gyakorlásra tökéletes lesz ez a helyszín. Amíg valaki épp nincs szerepben, addig foglalkozhat a színpad berendezésével, ha má van két plusz színészünk, akkor tőlük is kérhetünk segítséget.


A hírnév illanó,
a népszerűség véletlen.
[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 531

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-03, 07:58


Ágyúgolyófutam – Roxfort módra
*Úgy tűnik mindenki meg van elégedve a ráosztott szereppel, én is a királyéval, nekem való feladat mert csak magamat kell adnom, mármint hülyülnöm kell, az meg megy. Jasmine dicséretére újra megpaskolom a pocakomat és vigyorgok mellé egy sort, ha anyám látna igazán büszke lenne rám. erről jut eszembe.*
-Remélem meg lesz örökítve néhány pillanat ebből a játékból, szeretnék anyának küldeni egy kis emléket.
*Az emlegetett cuki színész mintha elpirult volna, biztosan nem volt dolga még kamasz lányokkal…mármint a munkája során, színészileg. Bár a rajongást azt már minden bizonnyal megszokta, mosolyog is rendesen.*
-Nem elég? ha mindenáron öldökölni akarsz, szerzek neked egy csirkét.
*Na jó, ez volt a vicc helye. Ideje a reklámra is gondolni, mert anélkül senki nem fog beülni az előadásra, pedig az a lényeg, nézők nélkül nem nyerjük meg ezt a fordulót, márpedig én arra számítok. Eddig egyetlen nyomot találtam csak, szeretnék többet találni, de úgy látszik ahhoz nem elég a szerencse, mert nem az osztja le a lapokat.*
-Szerintem kezdjük az előadást már a reklám alkalmával. Ha megvan a plakát, vigyük azt magunkkal végig a falun, így jelmezben és vigyük magunkkal a közönséget. Amint megérkezünk a színpadhoz már kezdhetünk is. Persze ha összejön, de miért ne jönne össze?
*Nagy reményeket fűzök a sikerhez, már csak a kaland miatt is, de jót tenne a lelkemnek is. nem különben hülyülnénk egy jót a lányokkal és lenne miről mesélnünk otthon.*
-A kettévágott tök jó ötlet, majd azon gondolkodik mindenki, mit jelenthet. Világításnak jó lesz mondjuk néhány töklámpás. Na, most már semmi nem jöhet közbe, szerintem csináljuk.
*Azért, hogy senki ne unatkozzon, és mert Jasminenek tetszik az ifjú titán, a színészt odacitálom hozz, hogy segítsen, addig a már tapasztalt és az orrát feljebb hordó művésznőhöz lépek, hogy némi tanácsot kérjek tőle. A töklámpásokat meg majd idevarázsoljuk, a díszlethez pedig nem kell más mint egy fatönk, háttérben a kastéllyal, a kivégzéshez összegyűlt városnépe pedig a közönségünk lesz. Eileen sem marad egyedül, a színház igazgatója jelenik meg és egyenesen hozzá megy, érzésem szerint túl közel, túl vigyorogva, túl nyelvlógatva. Megy valami susmus, csak félig hallom de nem sok jót ígér. Eileenre nézek kérdőn, hogy most mi van, veszélyben a darab bemutatása? Vagy van valami változás? Arra persze nem gondolok ami a valódi ok, mert eszembe sem jutna ilyesmi, de ha megtudom, én biztosan szétnyitom….a számat az elképedéstől.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-05-02, 19:11


Kalandra fel!

- Okés, majd… igyekszem, azt hiszem. – vagy valami olyasmi, mert nem akarok leégni, főleg nem ennyi ember előtt meg hát amúgy is kissé lámpalázas vagyok…na jó,nagyon az vagyok, és kissé fura ez az egész helyzet nekem, de valamit muszáj kihozni , ha én bénázok az nekik is rossz lesz, nem csak nekem.
- Ismered Brandon Lee-t? Azok a kardok simán lehetnek élesek is, szóval…csak óvatosan! Amúgy is,a büszkeségemet is szeretném megtartani. – mosolyodom el. Na igen, mert hát az a történet, hogy a csajok fogják magukat és jól megkopasztanak, szóval azért végül is…igen, szeretném, ha maradna is belőlem valami, szóval csak óvatosan.
- Ágyas? Nem, az nem… nem ellened szól… - a szóban forgó lányhoz beszélek itt persze - … de nem, nekem nem kell ágyas… ágy sem, szóval… a testőr az tökéletes. – bólogatok zavartan. Ágyas? Nem, nem is értem, hogy jutott ez egyáltalán Cho eszébe, dehogy, nem kell ágyas, az úgy nagyon… nem, ő lesz a testőröm és kész.
- Ez jól hangzik, ebbe én is benne vagyok, az ilyen családi drámák amúgy is  mindig nagyon népszerűek szoktak lenni. – legalábbis azt hiszem, én szeretem a családi drámákat, és szerintem azért ezzel még sokan így vannak, mert nem lenne különben annyi film, igaz?
- Kimehetek kampányolni egy kis pénzért…biztos valaki megszán. Szánni való képem van. – rántom meg a vállamat. Engem aztán az ilyen aranyvér kérdés egyáltalán nem foglalkoztat, amúgy is mugli szülők nevelnek, a szüleim nem tudom, hogy kik, de nem hinném, hogy a szponzor keresés – könyörgés megalázó lenne. Nekem nem az.
- A rajzolást azt megcsinálom, az még könnyedén megy. Esetleg… nem is tudom, mi lenne ha mondjuk felhasználnánk ami van kint? Mármint… szerintem jó poén az, ha abból gazdálkodunk ami van körülöttünk. -  nem tudom mennyire mondtam el érthetően, de… akár használhatnánk az utcát is simán kelléknek, nem? Egy szabadtéri előadás amúgy is tök jó lenne.
Vissza az elejére Go down
Astrid McCallie
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 453

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-28, 16:12

Ágyúgolyófutam


[You must be registered and logged in to see this image.]Örülök neki, hogy a többieknek is tetszik ez az ötlet, hiszen a kalózos téma mindig menő és nem is oly nehéz a kivitelezése, biztosra veszem, hogy könnyedén menni fog nekünk is. Lehet ott rablás és persze kardpárbaj is, amitől mintha Kyle kissé tartana. Meg is lepődöm ezen cseppet, úgy tekintek a játékkard felé, ami mindennek tűnik, csak élesnek nem.
- Én azért nem hiszem, hogy túl élesek lennének, de ne aggódj, nem akarunk bántani. - még csak az kéne. Rendes srác és ahogy nézem, Cho nagyon is kedvelheti, hát miért akarnék én ártani neki? Ez után érkezik meg hozzánk az a pár segédszínész, akik közül választanunk kéne, így én azonnal lecsapok az idős férfira, aki tökéletes kalózkapitány lenne némi sminkkel, extra kiegészítőkkel, mint a madár és a faláb, na meg a kampókéz és talán még paróka is akad a közelben. Ezek amúgy se nagy cuccok. És hogy a női színészekből ki legyen velünk, azt már a többiekre bízom, így kuncogok fel Cho ötletén, de nemsokára ezt Kyle megvétózza.
- Egy testőrnek végülis nagyobb szerepe lehetne, mint egy ágyasnak... - amúgy se hiszem, hogy a srác ki akarná játszani a színpadon, ahogy egy vadidegen színésznővel bármit is kezd, szóval azt tényleg jobb félresöpörni, a testőr pedig hasznos lehet egy gazdag férfinak. Kissé fura igaz, hogy női testőre van, de titokban lehet ágyas is, csak erre nem térünk ki... vagy ahogy ők akarják. Ideje rátérnünk a marketing részére is a dolognak, így hozom fel az aranyok osztogatását, amit a közönség között járva tennék meg, ugyanis nem vagyok annyira művész lélek, hogy én rajzolgassak és most, ebben a kalandban nem is érzek magamban túl sok türelmet hozzá, így megörülök azon, hogy ezt Kyle vállalja.
- A leprikón arany jó ötlet, szerintem biztosan van egy ilyen helyen. - segítek is szívesen keresni Cho-nak, hiszen az nélkül nagyon nem tudok nekiállni az osztogatásnak, de eközben hallgatom az ötletelését.
- Hű! Ez nagyon jól hangzik, nekem tetszik! - bólintok is rá egy nagyot, hiszen tényleg remek ötlet lenne, meglenne benne a csavar is, a színdarab vége viszont még hiányzik. - Szerintem akkor győzzük le a darab végén Kyle testőrét és még mielőtt meghalna a lány, a kalóz kapitány közbelép és akkor derül ki a családi kötelék. - ez lehetne akár így a vége. A darab pedig természetesen folytatást követel, de sokszor azok a legjobbak, amiknél izgulni kell a második részt várva. A leprikónok idő közben megkerülnek, így nemsokára nekiláthatunk azok kiosztogatásának a nézők között, Kyle pedig bizonyára halad a plakáttal, ahogy pedig mindez megvan, jöhetnek a próbák. Eleinte én úgy érzem, hogy nekem nem megy igazán, nem vagyok éppen színészi tehetség, ahhoz talán túl merev vagyok valamilyen szinten, de ez lenne még a legkevesebb gond... Megjelenik ugyanis a tulajdonos és közli velünk, hogy igazán kevés pénzből kéne feltalálnunk magunkat, sőt, odakint kéne próbálnunk, ami már alapvetően érdekes lesz. Szerencsére azért a kalózos jelmezek nem nagy összeget kívánnak, de a hajókkal mi lesz?
- Most mit csináljunk? - nem éppen rám vall az, hogy másoktól kuncsorogjak pénzért, én pedig a sajátomhoz most nem nyúlhatok. Aranyvérű vagyok, így nem fogok alamizsnáért könyörögni, így inkább csak kisétálok a kinti színpadhoz, majd néhány függönyt lebegtetek körbe, hogy ne lássák a nézők azt, ahogyan próbálunk, majd ez után fordulok csapattársaim felé.
- Mi legyen akkor? A kinti próba még nem olyan nagy gond, de a kellékekre szükség van. Rajzoljuk meg őket kartonból esetleg? - Kyle ügyesen rajzol, ezt már láthattuk a plakátnál is és most vagyunk végülis öten. Némi olló, egy kis mágia, ami segít... Nekem most ez az ötletem hirtelen, de a többiekére is kíváncsi vagyok.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-28, 14:21


Ágyúgolyófutam - Roxfort módra!

[You must be registered and logged in to see this image.]
A darab lassan összeállni látszik, a reklámozásnak is nekiállnak hőseink, ám nincsen színdarab konfliktus nélkül. Astridéknál a próbát az zavarja meg, hogy a hely úgy tűnik, hogy nem tudja fizetni a bérleti díjat, és amíg rendeződnek a problémák, addig szabadtéri lehetőségük van csak, úgyhogy minimál díszlettel kell próbálkozniuk.  Fredéknél egy konkurens színház éppen aznapra akar bemutatót, mint ők, és valahogy kezelni kéne a konfliktust, akár rábeszéléssel, fenyegetéssel, vagy a nézőket kell maguk felé csábítgatni. Eileenéknél nem kisebb problémával néznek szembe, minthogy a színházigazgató csak akkor engedi a darab bemutatóját, ha a vélalány... kissé szétteszi a lábait neki. Vajon mi lehet a megoldás? Aztán ha mindennel készen állnak, és úgy érzik, hogy megoldották a problémát, akkor el lehet kezdeni becuccolni a nagyterembe. Fontos, hogy a választott színészek próbán nyújtott teljesítményét ugyan lehet belemesélni, de hogy a darabon mi lesz, azt majd én közlöm.

//A csapatok változatlanok, most jön az utolsó lesz még a színházasból, aztán mehet tovább a nagycsapat. Továbbra is üziben, vagy facebookon beszéljétek meg a részleteket.
Határidő: a megbeszélések jövő kedd, éjfél//Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jessamine Findley
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 155

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-26, 18:46


Ágyúgolyófutam
[You must be registered and logged in to see this image.]- Köszi, a speciális effektesnek köszönhető.
Állapítja meg Fredre kacsintva, amint megszemléli a műhó-buckákat a főpróba szünetében. Egyértelmű, hogy Hermione dicséretét a mágiát megfékezni nem bíró lány részre érti.
- Te is nagyon klassz voltál.
Válaszolja mosolyogva, miközben felveszi a színpadra ejtett könyvet. Nincs lelkiismeretfurdalása, kellék-könyv, nem árt neki, ha meggyűrődik néhány lapja.
Az újonnan érkezők láttán beindul a fantáziája, hogyan is lehetne megcsavarni a történetet,  Hermione ötletére építve.
- Ez tök jó ötlet, nekem tetszik. Így valamivel hosszabb lesz a darab, de szerintem még így is bőven az elfogadható hosszban maradunk. Akár már az első felvonás is lehetne hosszabb, ha azzal kezdünk inkább, hogy már akkor megpróbál téged összezavarni az erőm kordában tartása kapcsán. Legyen herceg és ú.. úú mondjuk a kérőd.
Lelkesül be a szöszi, romantikus lelkülete sodorja tovább a forgatókönyvet is.
- Fred, nem lenne gond, ha mondjuk még egy jelenettel később jönnél, mert előbb kapok tanácsokat, mondjuk úton a házikó felé és csak utána találkoznánk?
Így máris be vannak építve az új színésztársak, ami abból a szempontból is jó ötletnek tűnik Jess szemében, mert így a színészházba járók közössége máris találkozik két ismerős arccal, no meg ha mondjuk ő maga lefagyna, mert az egy dolog, hogy a főpróbán klasszul megy neki még az éneklés is, de azért élesben ki tudja, hogy teljesít majd, szóval a rutinos színészek átsegíthetik őket.
- Fú, nagyon szépek, nekem nagyon tetszenek. Ha megnagyítjuk, akkor plakátnak is remekek.
Azzal az egyiket egyszerűen megbűvöli, hogy plakátnagyságúra nőjön.
- Szerintetek az már túlzás lenne, ha dúdolna, ha valaki elmegy előtte?
Némiképp időigényes a bűbáj, de Jess-nek van gyakorlata a zenével kapcsolatos varázslatokkal, így meg tudná csinálni, különben is jól állnak a próbával. Viszont nem akar túlzásba esni, ezért kíváncsi a többiek véleményére. És ha már túlzás..
- Vagy egy hóembert kéne építenünk a műhóból és megbűvölni, hogy osztogassa a szórólapot meg néha szteppeljen egy kicsit, csak a poén kedvéért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jasmine C. Flowers
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 50

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-25, 17:53


   
Ágyúgolyófutam

   
[You must be registered and logged in to see this image.]

    Természetesen oda meg vissza vagyok attól, hogy a hóhér szerepe az enyém lett. Valahogy nem tudnék király lenni. Sose hoztam mások érdekében jó döntéseket. Na meg alighanem elnevetném magam, ha ki kellene adnom a halálos ítéletet, a maszk mögé rejtett arcom azonban nyugodtan derülhet, nem látja azt majd senki sem. És azért azt se felejtsük ki, hogy a bárd ezerszer jobban néz ki, mint egy korona avagy jogar vagy bármi más.
-Majd vigyázok, ezek remélhetőleg csak műanyag kellékek és nem valódiak. - Nézek körül mosolyogva. Azért egy valódi bárddal igencsak veszélyes lenne parádézni. Miközben keresgélem jelmezeim darabkáit néha odanézek két színésznő társamra.
-Lav, te aztán tudod milyen egy király, a pocak nélküli uralkodó már nem is uralkodó. - Kacagok fel. Na épp ezért  nem lettem volna jó királynak. Ez a feladat pont jó Lavendernek, hozzá illik, azt persze meg nem tudnám mondani miért illik rá.
Ekkor jelennek meg újdonsült társaink. Kicsit végig nézek mindegyikükön, az idősebb hölgy már most nem lopta be magát a szívembe pedig még egy grammnyi szót nem váltottunk egymással. A fiatal, de igen helyes színészsrác, hát igen, Ő már azért más tészta.
-Üdv! - Intek oda nekik a bárddal és közben a maszkot próbálom meg a fejemre,  mintha csak rám öntötték volna. Igazi halálosztó vagyok ebben a maskarában, vicces.
-Igen, nekem is tetszik az a felállás, hogy a fiatal, de nagyon cuki színész legyen a tolvaj társa, az idősebb hölgy pedig legyen a királynő. - Bólogatok, nekem igazán tetszik így, mint megoldás.
-Persze, hóhérkodni én is tudok, amúgy is csak egy ilyen cuki jelmez van. - Forgok egyet körbe a fekete palástban ami igazán tetszik, de tényleg, olyan darkos hatást kelt.
-Egy tököt? Csak egy tököt kapok? - Tettetek felháborodást. De nem sokáig bírom tartani és elnevetem magam, legalább használhatom a kelléket amit szereztem.
Én is odafordulok újdonsült színészi gárdánkhoz, hogy benne vannak-e ebbe a felállásba, de csak bólintanak, hogy felőlük rendben van. Nem valami beszédesek, a kviddics társak valahogy aktívabbak voltak, de egye kutya, ettől még jó szórakozás lesz ez.
-Reklámnak? Hát, figyeljetek, készíthetek egy plakátot, a jelmezem már teljesen kész, mindent megtaláltam hozzá, összetudok dobni egy plakátot. - Lényegében rajzolni is tudok, nem pompás művészi alkotásokat, de elfogadhatót azért eltudok készíteni.
-Akkor nagy betűkkel az lesz a tetején, hogy az "Igazság nevében!" alá pedig majd egy kettévágott tököt rajzolok. - Na igen, rajzolni még megy, de ötletelni már kevésbé.
-Mit szóltok hozzá? - Kérdem.
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.]


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hermione.Granger2
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 60

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-24, 16:38


Ágyúgolyófutam
[You must be registered and logged in to see this image.]


Kedvem lenne megtapsolni magunk. Persze tudom, hogy ez csak egy rögtönzött próbajáték volt, és igazából még szinte semmit nem mutattunk, mármint a darabból, azért örülök, hogy elsőre ilyen jól sikerült összeálltunk.
- Roppant hihető vagy - biccentek elismerően Jess felé, miközben Fred már a következő színen dolgozik. Bár eddig is tudtam, hogy milyen ügyes, no meg hogy milyen dús fantáziája van, azért el kell ismernem, a mugli világ filmes és színházi szakemberei sírva könyörögnének érte, már ha tudnának a varázsvilág létezéséről.
Aztán az új érkezők felé irányul tekintetem, elgondolkodva mérvén végig őket, miközben megpróbálom beleilleszteni a történetbe a jelentkezőket.
- Szerintem a férfi szereplő megpróbálhatna még jobban összezavarni engem, míg a nő téged segítene - fordulok színésztársnőm felé. Persze ez csak ötlet, felvetés, hisz próbálom a legjobbat kihozni a darabból. Bár a színészkedésért továbbra sem vagyok oda be nem ismert gátlásaim miatt, a tökéletesre törekvés itt is kiújul, akárcsak a tanulásnál és minden másnál az életemben.
- Szerintem a fiatalabb lány jobb reklámarc lenne - vetek ellen mosolyogva Fred-nek. Nem felülírni akarom, de igazából én is szívesebben megyek be egy olyan előadásra, amit fiatal arcokkal kínálnak. Akkor közelebb érzem magamhoz, és nem tartok attól, hogy valami nagyiszagú dolgot kell végigülnöm. Merlinre, ezt tényleg én gondoltam?
- Nagyon szép - ámulok az újabb ötleten, de már húzom is elő a pálcám. Viszont nem Fred-re szegezem, hanem az általa kreált szórólapra. Halk, szinte néma szavak és a hópehely ezüstös csillogást ölt, mint mikor a holdfény szikrázik fel az éji hóesésben.
- Szerintem így még jobb, és nagyon passzol a darabunkhoz. Mit szóltok?
Persze nem ráerőltetni akarom a magam ötletét, csak kicsit beletenni önmagam is. De megalkuvóképes vagyok, végül is a lényeg most a csapatmunka, el is feledtetve velem, hogy ez végül is egy verseny, aminek a végén csak egy győztes lehet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fred.Weasley
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 256

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-22, 22:26


Ágyúgolyófutam
Roxfort módra

*Álla leesik attól, hogy Jess jóformán rögtönöz egy teljes dalt csak úgy. Jó, persze, a lányról tudja, hogy szokott dalokat írni, s lehet ez egy régi dal átalakítása, de akkor is. Elhessenti bosszankodását, hogy nincs nála semmi, amivel rögzíthetné a hallott dalt méghozzá Jess hangján, inkább úgy tűnik arcán állandósul az a mosoly, amellyel a lányt nézi.*
~ Hermi se semmi.~ *Vonja fel szemöldökeit, mikor látja Hermione megszeppenését - nem is gyanítván, hogy részben valós is -, majd teljesen hihetően előadott kifakadását húga felé.*
- Á, a késők! *Most jön csak a neheze a jelmezes főpróbájuknak: a váratlan fordulatok, miszerint feltűnik négy új szereplő, vagyis csak kettő, mert választani kell. A választást a lányokra bízza, mi kell nekik a dráma lebonyolításához, a maga részéről az idős pasira és a fiatal nőre szavazna, mert hát na, Fred férfiból van. Konkurencia nem kell, a hárem meg nyugodtan növekedhet, nem? De ha nem így alakul, hát Frednek sem árt egy kis versenyszellem. Addig is ő átalakítja a színpadot az első felvonás végével. Eltűnnek az oszlopok, a kastély-hangulat, helyette egy kis házat látunk fenn a magasban, mintha az utolsó zöld pont lenne az egész tájban. Amott rálátunk a kastélyra is, melyet már vastag fehér hóréteg fed és a hóesés láthatóan kitart. Ez Frednek is könnyebb, nem változik most semmi, így kevesebb koncentrációt igényel a feladat.*
- Őt szerintem küldjük ki reklámozni... *Súgja oda a lányoknak a felvonások közti szünetben és az idősebb nőre mutogat. Vagy a fiatal srácot küldené el, ha azt választották a lányok.*
- Hópehely-forma szórólap? *Varázsol egyet elő, szinte törékenynek tetsző lapocska. Sok adat nincs rajta, csak hely, időpont és a mű címe. De fehéres-jégkék színű és jó idő ide vagy oda, de hideg sugárzik belőlük, ahogy illik is egy ilyen darabhoz.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cho Chang
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 221

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-21, 12:54Ágyúgolyófutam

[You must be registered and logged in to see this image.]


- Ne aggódj, biztos, hogy menni fog, ahogy Astrid is mondja. - mosolyodom el biztatóan Kylera pillantva. Tudom, hogy nem sok önbizalma van és nem igazán szokott hinni magában, de én hiszek benne és tudom, hogy sikeres lesz és sikerünk is lesz, hiszen az alap ötlet is nagyon jó. Szeretem a kalózokat és amúgy is tökre menő ez az egész, meg hogy kardozhatunk majd, meg minden. Biztos vagyok benne, hogy remek lesz. - De majd vigyázunk rád a veszélyes... játékkardokkal. - jó azért nem tudok itt megállni egy szélesebb mosolyt. Biztos vagyok benne, hogy a kellék kardok nem élesek és még csak nem is veszélyesek, csak ő az aki talán egy kissé túldramatizálja dolgot, bár azért sejtem én, hogy csak viccel ezzel. Végső soron nem fogjuk felnyársalni, vagy ilyesmi. Astrid szavaira lelkesen bólogatok.
- Igen, lehetne a vezérünk! - ha már mi vagyunk a fiatal kalózlányok ugye, akkor ez simán passzol. A hölgyek ügyében Kylera bízom első körben a választást. Végül is az ő ötlete sem rossz, főleg ha mi vagyunk hárman ő meg egyedül. - Vagy az ágyasod. - teszem még hozzá talán egy cseppet zavarban, hogy ez tényleg kicsúszott a számon, de aztán szélesedik a mosolyom. Nem gondoltam én komolyan és egyébként a testőr is tökéletes lesz szerintem. Az a fontos, hogy neki hogy jobb, a nő mindenképpen mellette lesz, még ha amúgy tényleg csinos is és... na majd olyan ruhát választunk neki, ami mellett Kyle azért még tud koncentrálni a szerepére is.
- Akkor Kyle a plakát felelős, én pedig... hűha... mondjuk összeszedem az összes kellékaranyat, hogy azokat tudjuk kiosztani, vagy meg kéne próbálni szerezni leprikón aranyat, az akkor nem maradna a nézőknél esetleg. És kéne egy cím is. - gondolkodom el, hiszen na cím nélkül nehéz lenn reklámozni az előadást, és egyelőre még ez az alappillér hiányzik. Kalózok vagyunk, megtámadjuk a gazdag Kylet, lesz menő kardpárbaj a testőrével és persze gonosz félszemű kalózkapitány is, úgyhogy eddig határozottan jók vagyunk. - Mit szóltok a "Féllábú Jack bosszújához"? És akkor az öreg kalóz a főszereplőnk, és... a végén kiderül, hogy a gazdag fickó testőre igazából az ő lánya! - és akkor már van csavar és nagy fordulópont is a történetünkben, ami szerintem egészen jól alakul, legalább a sztorink is felépül szép lassan, mert hát az is kell. Csak nem improvizálhatjuk végig az egész estét. Én amúgy sem vagyok gyakorlott színész és ha jól sejtem, akkor a többiek sem. Valami alap kell, ha nem is írunk kész szövegkönyvet teszem azt.


A hírnév illanó,
a népszerűség véletlen.
[You must be registered and logged in to see this image.]   [You must be registered and logged in to see this image.]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-19, 11:17


Kalandra fel!

- Nem, tetszik ez az ötlet, szívesen leszek gazdag akit kiraboltok. – rázom meg a fejemet mosolyogva, miszerint nem kell itt új ötlet, a mostani tökéletes lesz, amúgy is nagyon szeretem a kalózokat. Anya is mindig a Kincses szigetet olvasta nekem lefekvés előtt, és én otthon még mindig ezt olvasom lefekvés előtt, mindegy hányszor olvastam  már végig.
- Csak vigyázzatok rám, azok a kardok… élesek is lehetnek. – rántom meg a vállam, de nem gondolom annyira komolyan azért a szavaimat. A kaland kezdetekor majdnem beleestem egy dárdákkal teli verembe, azóta kissé félek mindentől ami hasonlíthat egy dárdára, de gondolom ezek a kardok nem első sorban igazi harcra készültek.
- Naná, hogy lehet, a kardpárbaj menő! – vigyorgok bólogatva Cho szavaira. Adam-mel otthon  kiskorunkban sokszor játszottunk ilyet. Egy idő után nekem pajzsot is kellett csináljon apa, mert Adam folyton laposra vert, ami azt illeti pajzzsal is laposra vert, de legalább élveztük a dolgot, ez volt a lényeg.
- Legyen a fiatalabb nő, ha már kardpárbaj, akkor lehetne a testőröm . –persze, ha ezt vétózzák akkor lehet ám más is, de szerintem érdemes lenne a fiatalabbat választani, úgy meglenne a harc is, és inkább védjen egy  fiatal nő, mint egy idős, akinek sokkal rosszabbak a reflexei.
- Ez tényleg jó ötlet, én pedig…. szerintem akkor megcsinálom a plakátot, kiskoromban sok plakátot csináltam, szóval valamennyire értek hozzájuk. – rántom meg a vállam, majd kérdőn nézek Cho-ra, hogy ő akkor miben veszi ki a részét. Nem sértődöm meg, ha megy Astriddal a kalózok aranyát osztogatni, illetve akkor sem, ha mondjuk valami másra készül, persze, örülnék annak, ha itt maradna, de végül is ez egy színdarab amit sikerre kell vinni? Szóval…gondolom  ilyenkor a színészek is mindent alárendelnek a darabnak, amit előadni készülnek. Mi pedig színészek vagyunk,szóval úgy is kell viselkednünk és gondolkodnunk. Cho döntésétől függetlenül már el is kezdek gondolkodni, max megosztom vele is a gondolataimat, ha csatlakozik hozzám. Ha már kalózok, akkor a plakát alapja is lehetne egy hajó, nem?
Vissza az elejére Go down
Astrid McCallie
Reveal your secrets

avatar

Hollóhát

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 453

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-18, 21:30

Ágyúgolyófutam


[You must be registered and logged in to see this image.]Mint égből a villámcsapás, úgy jut eszembe egy furcsa ötlet, amely meglepő módon úgy tűnik, hogy tetszik a csapattársaimnak is. Örülök, hogy Cho-val és Kyle-al kerültem egy csapatba, a Hollóhátas lányt kedvelem, Kylet pedig bár még nem ismerem, szimpatikus a számomra, szóval biztosan minden rendben lesz. Vázolom is nekik a nagy tervet, mint valami szervező, akár csak a karácsonyi bálon és amikor meghallom, hogy tényleg megfelel nekik, széles vigyor jelenik meg képemen.
- Kyle lehet akár más is, csak gondoltam jó ötlet lehet. - kuncogok jókedvűen, hiszen nem akarok én a fiúval kiszúrni, de szerintem így némi humort is csempészünk az előadásba, hogy a lányok rabolják ki a fiút. Kyle szavaira viszont egy pillanatra meglepődöm, hiszen oly őszinte vagyoni helyzetét illetve, de eszem ágában sincs semmit se mondani rá, engem sose zavart, ha valakinek nincs sok pénze, Perselusnál se számít, nem azért vagyok vele.
- Én se voltam még kalóz és színésznő se, de biztosan ügyesek leszünk, csak elhatározás kérdése! - biztatom a srácot egy kacsintással, majd nemsokára már a ruhapróbánál vagyunk, miközben különféle kiegészítőket veszünk magunkhoz. A kard se maradhat el, találok is magamnak egy szépet, mely kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit a múltkori kalandban szereztem, csak lényegesen könnyebb, így némileg el is merengek rajta, de Cho szavai visszarángatnak a valóságba.
- Felőlem lehet persze! - felőlem bármi lehet, ami belefér ebbe az egészbe, így ha megvannak a ruhák, akkor én is csatlakozom a kellékek keresésébe, tehát egy csónakot kéne szerválni valahonnan, de bizonyára lesz valami, ami megfelel majd. Na de ekkor jelenik meg pár színész, akik csatlakozni szeretnének hozzánk, de döntenünk kéne, hogy kit választunk. Fiatalabb vagy idősebb?
- Szerintem a férfiak közül az idősebbet kéne, hiszen akkor lehetne ő is valamiféle kalóz, aki már megélt sok mindent. Kampókéz, faláb, papagáj a vállon, ilyesmi. Plusz női színészre van ötletetek? - nem én akarok ám mindent eldönteni, így én csak az egyikre mondok most tippet, hogy szerintem miként lehetne a legjobban hasznosítani a férfiakat. Mivel női kalózok leszünk, ezért jó lenne ezt az alapötletet megtartani szerintem. Ha sikerül tehát dönteni, akkor viszont ideje valamiféle reklámot is kitalálni ugyebár.
- Szerintem a plakátokon kívül jópofa lenne, hogyha személyesen, így felöltözve sétálnánk be a közönség közé és osztanánk ki nekik a kalózok aranyát, így jelezve, hogy kalózos színdarabra lehet számítani. - mivel találok egy csomag aranypénzt, amelyen halálfej található, így én azt magamhoz is veszem, jelezve, hogy szívesen vállalom az osztogatást. Az már rajtuk áll, hogy segítenek-e vagy inkább plakátoznak, esetleg más ötletük van, de szerintem bizonyára értékelik a nézők, hogyha a színészek is megjelennek közöttük. Ha tehát nem akadályoznak meg benne, akkor nemsokára egy kisebb zacskó aranypénzzel lépek ki, majd kezdek el kalózosan beszélni, osztogatva az aranypénzt, így próbálva minél több embert vonzani a műsorunkra.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 531

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-18, 19:50


Ágyúgolyófutam – Roxfort módra
*Muszáj nevetnem Eileen ellenkezésén, nem lesz itt gond a játékkal, mindhárman meg vagyunk áldva jó nagy adag lelkesedéssel, vicces kedvvel és azt hiszem könnyedén együtt tudunk majd dolgozni annak ellenére, hogy Jasminet nem nagyon ismerjük.*
-Nekem jó a király, úgy is régóta álmodom azon, hogy szakállat növesztek. Ja, dagadt fajta, a királyok mindig kövérek, biztosan nem tökös pitét zabálnak.
*Meglapogatom a pocakomat és hálás pillantást vetek Jasminera amiért átengedte nekem a király szerepét. Ha én lennék a hóhér, tuti biztosan végigröhögném az előadást, és őszintén; Ki látott már röhögő hóhért? Sírva röhögőt?*
-Csak óvatosan a fegyverekkel, nekem meg kell egy jogar, vagy valami királyi, ne a pocakomat fogdossam egyfolytában….Hehehehhe, szexi király, remek.
*Lelkesen vetem bele magam újra a keresgélésbe, hátha találok valamit amit az egyik kezembe foghatok, már csak a hiteles méltóságteljesség jegyében. Egy nagy kupac aljáról tekintek fel lelkesen egy jogarral a kezemben, akkor érkeznek a színészek. szóval nem hármasban kell előadni a darabunkat, amihez ugye még szövegkönyv sincs, merő improvizálás az egész.*
-Háááhháá! Egy jogar! Mi…..Ó! Az jó! Üdv!
*Először kissé zavartan álldogálok, de aztán rájövök miről is van szó, Eileen már ad is egy remek ötletet, a másik színészre viszont nekem van, de előbb drága szobatársamat csitítom. A végén még megsértődik a dámánk, egy kicsit hasonlít is arra a portréképre ami mögött a Griffendél körlete van. Remélem nem annyira sértődős mint a mi dámánk.*
-Cssssst! még meghallja. A cuki színész pedig lehetne a tolvaj társa…szerintem. nem haragudj Jasmine, de a hóhérok magányos emberek.
*Ez mondjuk igaz, de azért bocsánatot kérek tőle, hogy neki nem jut most alkalmi társ, de a mosolyom elárulhatja, hogy nem rosszindulatból. Az egész csak játék és annak is fogom fel, most valahogy nem érzem az eredeti kaland súlyát és tétjét. A PR munkára felkapom a fejem. Még plakát is kell? te jóóóég! Hogy fogjuk mindezt megoldani ilyen rövid idő alatt?*
-Akkor cím is kell. Mondjuk „Az igazság jegyében” már ha nektek is tetszik és azt mondom, a tolvaj ússza meg. Persze, hogy a szexi hóhérunk se maradjon munka nélkül, mondjuk megölhetné a királynőt……jól van csak vicceltem, majd kap egy nagy tököt amit kettévághat. Hölgyem…izé, művésznő, művész úr….jó lesz így? Esetleg valamilyen tanács?
*Amint ők is beleegyeztek a dolgokba, már csak az igazi színészeinknek kell beöltözniük, addig mi gyárthatunk néhány plakátot, természetesen nem hagyományos mugli módon, kézzel és ecsettel festve hanem varázslattal.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-17, 15:01


Ágyúgolyófutam- Kikérem magamnak! Különben is, ki az a Frics úr?
Csapom csípőre a kezeimet, és még toppantok is a lábaimmal, mintha legalábbis rendkívül felháborítónak találnám ezt a feltételezést. (Amúgy tényleg.) Azért igyekszem eldugni a gúnyám alatt az elcsent, ámde még láthatatlan erszényt, mert biz, ha megtalálják nálam, akkor bizony halál fia vagyok, meglovasítottam a király pénzét. Peches egy alak vagyok, annyi szent.

- Persze, valami jó dagadt fajta. Nekem aztán mindegy, ki-ki, még a tolvajt is átadom, ha akarja valaki.
Nem akarok én főszerepelni, vagy mi, bár biztos minden szerepet lehet úgy alakítani, hogy derekasan kitűnjön a tömegből.
- Na szuper, akkor megvan a szereposztás.
Úgy tűnik, még jó is, hogy a tolvaj mellett döntöttem, mert tetszik nekik ez a megoldás, úgyhogy maradhat is így, legalább nem kell átöltöznöm.
- Na hajrá a jelmezekért!
Én közben próbálom beleélni magam a kis csóri szerepébe, ami nem olyan egyszerű, világ életemben megvolt mindenem, amit csak megkívántam, szóval gőzöm sincs róla, milyen éhezni. Azért talán nem leszek olyan halálosan béna.
- Király, és Lav, te is nagyon szexi dagadt király vagy.
Nevetem el magam, amint meglátom a válogatását, aztán riadtan nézek a képzeletbeli bárdra, és néma fohászra kulcsolom a kezeimet, könyörögve a király jóindulatáért, neki mégiscsak van elég pénze… Nem mintha komolyan tudnám venni Jasmine mozdulatát, bele is kuncogok.
- Ha lehet, műanyag bárdot kérnék.
Poénkodom persze, noha nem tudhatom, hogy Uther angyalai hogyan állnak hozzám, lehet, hogy mind utál… A gondolatomat az érkező színészpárosok akasztják meg, és mikor kiderül, miért jöttek, már tekeregnek is a fogaskerekeim.
- Az idősebb színésznő lehetne a királynőt, szerintem illene hozzá, ahogy nézem, eléggé… fenn hordja az orrát.
Ezt nagyon halkan suttogom a hármas kis kupaktanácsunknak, nehogy véletlenül meghallja, és máris megsértődjön, de pont ezért gondolom, hogy egy ilyen szereppel betalálnánk nála.
- Mit gondoltok? És akkor a testvériesség elvén lehetne a fiatalabb színész, egész cuki amúgy.
Kuncogok fel rögvest, hiába na, javíthatatlan vagyok, és szemem attól még van, meg aztán, nem fogadtam örök hűséget Uthernek… nem is áll szándékomban.
- Viszont a szerepére nincs ötletem… Piaci árus esetleg? Vagy nektek van jobb?
Pislogok egyik lányról a másikra, hátha kitalálnak valami jobbat, az enyém amolyan biztonsági megoldás, sok szerepe nem lenne.
- A PR munkát másra hagynám, ötletem sincs. Plakátokat persze lehetne készíteni, de nem tudom, arra van-e időnk…
Vakarom meg a tarkómat sóhajtva, hirtelen úgy érzem, mintha legalább ezer dolgot kellene egyszerre művelnünk.

Vissza az elejére Go down
Kalandmester
Reveal your secrets

avatar

Mesélő

ϟ Hozzászólások száma : 414

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-13, 20:01


Ágyúgolyófutam - Roxfort módra!

[You must be registered and logged in to see this image.]
Hőseink ügyesen készítik elő a színdarabot, de miután még nagyon az alap próbáknál tartanak, kár is lenne messzemenő következtetéseket levonni. A szerencsének biztosan nagy szerepe van, de most két döntés elé is kényszerülnek. Azaz három. Érkezik mindkét csapathoz 2-2 színész. Az első páros egy idősebb díva, és egy fiatal feltörekvő színésznő, közülük kéne választani, hogy melyik vegyen részt a színdarabban, mindkettőnek lehetnek előnyei és hátrányai, ez majd később derül ki, hogy jól döntöttek e. Illetve szintén egy idősebb színész, és egy fiatal pasi, itt is választani kell, hogy ki legyen a csapat tagja, tehát végeredményben öten lesznek a csapatban. Ezen felül nem ártana lassan kitalálni, hogyan is fogják reklámozni a dolgot. Továbbra is lehet szerepen kívül is belül is maradni.

//A csapatok változatlanok, vélhetően 2-3 kör lesz még a színházasból, aztán mehet tovább a nagycsapat. Továbbra is üziben, vagy facebookon beszéljétek meg a részleteket.
Határidő: a megbeszélések és egyeztetések miatt jövő szerda, éjfél//Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hermione.Granger2
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 21
ϟ Hozzászólások száma : 60

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-12, 20:19


Ágyúgolyófutam
[You must be registered and logged in to see this image.]


Na jó, a fejtörősnek induló kaland számomra egyre inkább érződik tortúrának. NEm mintha nem élveznéma többiek társaságát, de előbb kviddics most meg színjátszás. Mindkettő olyan, amit valójában szeretek, de csak nézőként és nem résztvevőként.
Persze nem az esetleges szövegmagolással van gondom, elsüllyednék szégyenembem, ha néhány sor megtanulása gondot jelentene számomra. De a színpadra lépés már más. Mások előtt játszani, megannyi kritikus szempár kereszttüzében? Azt nem...
Persze nem akarok ünnep és játékrontó lenni, annak pedig csak örülök, hogy legalább olyanok a játszópartnereim, akikkel egész jól kijövök.
- Fred! - pirítok a beszólás miatt, de persze mosolygok mellé. Én szeretem McGalagony professzort, de elég régóta ismerem már a Weasley-ket is, hogy értsem Fred humorát.
Aztán Jess-el elvonulok az öltözőba és tagadhatatlanul magával ragad engem is a kellékek és öltözetek sokasága és szépsége. Végül egy zöld bársonynak tűnő nagyszoknyás ruhát húzok magamra, melynek könyökig érő ujjai fehér csipkében végződnek. A hajam egy fonatba tekerem, majd kör alakban a fejemre csavarom, mint egy különleges konty. És vár a színpad...

Pár percig míg a háttérben maradhatok, némi erő és elhatározás-gyűjtés érdekében, majd ahoyg Jess-Amy a kérdéshez ér mellkasomhoz egy könyvet szorítva színre lépek magam is. A szerephez is illik a kellék és talán én is némi magabiztosságot nyerek az ismerős tapintásból.
- Az élet nem csak játék Amy! Megannyi érdekes tanulnivalót is rejt - intem kedves mégis nővéries hangon. Bár kissé megremeg, nem is esik annyira nehezemre, hisz eddig igen közel áll hozzám a szerep. És közben közelebb lépek, mosolyom sejteti, nem zárkózom el teljesen a játék lehtőségétől. Ám ahogy Amy elengedi magát és Fred trükkjei is beindulnak tettetni sem kell a megszeppenésem. Nagyon hatásos, még magam is elhiszem egy pillanatra, hogy havazik, hogy beköszöntött a fagy.
- Mit csináltál? Fordítsd vissza! - kiáltok fel kétségbeesetten, jobbom az ablak felé tárva. Ám ahogy megértem, és persze a nézők is, hogy mindez nem lehetséges, hogy testvérem nem képes uralni az erejét ijedten léepk hátrébb tőle. HIsz nem tudhatom, mire képes, bántana-e? Persze nem szándékosan, de sose tudni. És koppan a könyva a födlön, szinte a szívem sajdul bele, aztán legangyobb örömömre és megkönnyebbülésemre, leszaladhatok végre a színről, elbújva a vélt félelmek elől.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jessamine Findley
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 155

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-12, 19:27


Ágyúgolyófutam
[You must be registered and logged in to see this image.]Más csapat-beosztással is kiegyezett volna boldogan, de hogy pont Hermione és Fred lesznek színésztársai, akikre ő maga is gondolt a különös csúszdán és viszont, így még vidámabban áll az új feladathoz. Tetszik neki a színházi miliő, érdeklődve nézelődik, míg elvezetik őket a számukra kijelölt próbatermeibe. Mindenféle formában szereti a színházat, de a világhírt jelentő deszkákon ő maga még sosem állt. Izgatott kuncogással válaszol hát Fred első ötletére.
- Az mindenféleképp vicces darab lenne, de ha már itt vagyunk, hadd ne kelljen ugyanúgy az iskolai egyenruhában játszanunk, mint egy szimpla hétköznapon, mikor itt ennyi kincs van!
Ölel magához egy nagy halom jelmezt, mind rikító szín, fényes selyem és tollboa. A történetükhöz persze ezekre sincs szükség, de felvehet helyette másruhát, királylányosat, mert hogy szerepe szerint ő a kisebbik királylány. Befonja haját és egy napraforgót tűz a jobb varkocsba. Az öltözőparaván mögött felveszi a kiválasztott világoskék blúzt, derékban szabott, hímzett mellénnyel és sötétkék, szintén hímzett szegélyű szoknyával. Az eredeti történetben sárga a ruha és a hajának is barnának kellene lennie, de Jess most élt a szabad értelmezéssel, véleménye szerint a kék ruha jobban passzol a fagyos történethez.
Mikor felgördül a függöny – akár szó szerint, akár csak átvitt értelemben – Jess, szerepe szerint, Amy, még megvárja, hogy a díszlet elkészüljön és csak akkor penderedik ki a színpadra. Kezét összecsapva pördül meg, hogy csak úgy reppen a szoknyája bokái körül.
- Végre itt a vakáció!
Felkiáltását egy dal követi, a nyári szünet időtartama alatt végezhető tevékenységek mókáiról, úgy mint csónakázás az öbölben, biciklizés az erdei csapáson, kviddics a mezőn és unikornis lesés. Az éppen aktuális strófánál mindig az aktuális tevékenységet mutatja be. A dal végén lehuppan és nagyot fúj, mint aki rémesen elfáradt.
Némi hatásszünet - opcionális taps helye - után kapja oldalra fejét.
- Elina, de jó, hogy jössz? Ketten jobb játszani! És ne mondd, hogy nem érsz rá játszani!
Ha nem bukkanna fel Hermione, vagy átrohanna csak a színpadon, mert épp menekülni akarna, akkor felpattan és két kezénél fogva vezeti a színpad,vagyis a királyi palota egyik termének közepére.
-Jaj de meleg van így nyáron, épp most vettem végig, mi mindent csinálhatnánk, ha nem lenne ilyen kánikula! Jól esne egy kis hűs parfétorta vagy jégkása… vagy, ó, tudom már, hógolyózni volna jó és hóangyalkázni! Gyere, nővérkém, játsszunk együtt! Csináljunk telet!
Azzal válaszra sem várva, mint aki nagyon jól tudja, hogy nem épp bátorítás lenne a válasz, rögtön int a kezével, mivel ez volt a végszava, vagyis Fred elindította a speciális effekteket. Elkerekednek szemei, behúzza nyakát, mikor az ablakhoz szaladva konstatálja a télbe fordult tájat. Nyakát behúzva fordul vissza Hermione felé, mint aki tudja, hogy rosszat csinált.
- Hopsz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jasmine C. Flowers
Reveal your secrets

avatar

Hugrabug

ϟ Kor : 22
ϟ Hozzászólások száma : 50

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-12, 13:01


   
Ágyúgolyófutam

   
[You must be registered and logged in to see this image.]

    A kviddics, mint mondtam soha nem volt az én világom. Sose tudtam elképzelni magam a seprű hátán egy labdát üldözve vagy éppen várva, hogy kivédjem. Bizonyára jó sport annak aki élvezi, személy szerint én nézni és játszani sem szeretem. Viszont az, hogy a csapatunk győzött az elönt némi sikerérzettel. Jó, nem egyedüli győzelem volt és nem is nagy, de mégis valami. Eddig nem ért ebben a kalandban semmi pozitív, mindenki talált valami nyomot vagy értékes dolgot, de én semmit. Vagy nagyon béna vagyok vagy egyszerűen a játékot igazgatók úgy gondolták nem vagyok megfelelő a győzelemre. Mindegy, hát így jártam, legalább nem estem ki, ez is valami, nem?
Mielőtt bármi is történhetne ami választásra kényszerítene minket jön egy újabb feladat. Kicsit homlok ráncolva állok a feladat elébe. csapattársaknak Eileen-t és Lavendert kapom, megkönnyebbülök, egyrészt mert Eileen biztonsága fontos, másrészt ha történne vele valami alighanem Uther a nyakamat szegné. És egyelőre még szeretném a fejemet a nyakamon hordani ha lehetséges.
Követem a lányokat a jelmezekhez és mivel ilyen téren nem mozgok otthonosan így várom, hogy valamelyikük előálljon egy ötlettel. Részemről bármiben benne vagyok. Közben persze azért végig nézek a jelmezeken és egyeseknél megállva elmosolyodom. Van itt minden féle, szinte bármik lehetünk, nagy a lehetőség. Eileen ötletére felkapom a fejem és elvigyorodom. Naná, nagyon jó volna ebben a történetben hóhért játszani, a másik két lehetőség valahogy nem igazán tud megfogni. A lefejezés, az érzelemmentes arckifejezés, már most bizsergek attól, hogy kipróbálhassam.

-Lavender, lehetsz a király, a hóhért nekem találták ki. - Vigyorgok szélesen majd azonnal ugrok is jelmezt keresni. Nézzük csak, a hóhér csukjában van és fekete köpenyt és ruhát visel.
Először egy Batman jelmezen akad meg a szemem, jó volna, de nem denevér leszek hanem egy középkori, nagyon menő hóhér, igazságszolgáltató. Pá perces keresgélést követően rátalálok a hóhéromra és azonnal bele is szeretek.

-Ezt nézzétek! Nagyon valósághű lesz. - Vigyorgom ahogy már magamhoz is próbálom a sötét, titokzatos leplet. A csukját a fejemre húzva kezdek el bolondozni.

-És most, a király és a birodalom nevében lesújtok rád! - Emelem meg képzeletbeli bárdomat, de elnevetem magam és inkább tűnik hastáncos bemutatónak amit csinálok mintsem komoly lefejezésnek.

-Már csak egy bárd kell. - Mondom csillogó tekintettel és azonnal bele vetem magam a keresgélésbe és lám, sikerrel is járok.
[You must be registered and logged in to see this link.][You must be registered and logged in to see this link.] ♠ Arthur király is büszke lenne rám!


.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lavender.Brown
Reveal your secrets

avatar

Griffendél

ϟ Kor : 20
ϟ Hozzászólások száma : 531

TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-11, 07:15


Ágyúgolyófutam – Roxfort módra
*Még sosem kviddicseztem, ez volt az első alkalom, így azt hiszem jogos a jó kedvem. Persze nem kicsit a szerencsének is köszönhetem. Ha nincs, akkor talán most ott feküdnék valahol a porban, vérző fejjel. Így viszont folytathatom a játékot és elmondhatom majd Gerardnak, hogy nem estem ki az első körben, vagy másodikban….ki tudja már számolni ennyi történés után. Marad tehát Roxmorts és a Mézesfalás, de mielőtt még eldönthetnénk, hogy elszakadunk a csapattól vagy sem, hogy elmegyünk oda vagy sem, újabb feladatot kapunk. Szerintem mókás, én mindig is szerettem a játékot és a színházat, az sem érdekel, hogy több órát ezzel fogunk eltölteni, gondolom mint minden másnak, ennek is lesz tétje és nem pusztán a mi szórakozásunkra vagy másokéra találták ki. Csak egyet sajnálok a többiek szerencséjét látva, hogy én még nem találtam semmit a cukros zacskón kívül, pedig szerettem volna Eileennek olyat találni mint amit Dumbledore-tól hallott. Sebaj, majd legközelebb, addig is színházra fel.
Persze most amikor kellene nincs ötletem, talán azért mert olyan érzésem van, hogy muszáj. Muszájból pedig nem jönnek a jó gondolatok. Azért követem Eileent, hátha a jelmezekből majd valami kipattan az agyamból. Jasminet kapjuk magunk mellé harmadiknak, ő velünk volt egy kviddics csapatban, ennél jobban nem ismerem de ez nem akadály ahhoz, hogy jól összedolgozzunk. Meglátva a jelmezeket és hallva Eileen ötletét már fülig ér a szám.*
-A mocskos kis tolvaj. Olyan vagy mint Fircs úr fiatalon.
*Ez esküszöm véletlenül tör ki belőlem, de ha jobban belegondolok Frics is elég züllötten néz ki, de Eileennek azért sokkal szebb haja van, persze az most nem látszik a csuklya miatt. A történetet hallva máris elememben vagyok és ahogy szoktam, lelkesen ugrálok, majd Jasmine felé fordulva könyörgök.*
-De jó! Mondjuk én nem igazán vagyok jó hóhérnak, lehetek én a király? Légy szíííí! Jasemine tuti jól tud lefejezni. Na jó, mondjuk nem annyira jól mint egy Mardekáros…….vicceltem!
*Ezzel én el is döntöttem, és nem királynő leszek mert abban semmi izgi nincs, hanem a király. Találok is hozzá elég jelmezt és még egy nagy, csillogó, fényes szalma színű álbajuszt és szakállat is. Jól fogok benne mutatni, még a hajamhoz is megy. Máris felöltözöm, a ruha alá hajtogatok még néhány másik ruhát, így a királyomnak nagy pocakja is van, azt fogva két kézzel, páváskodom végig az öltözőt és gyakorlom a bajusz pödrést és szakállsimogatást.*


[You must be registered and logged in to see this image.]  [You must be registered and logged in to see this image.]
Nem a barátság fakad az őszinteségből,
hanem az őszinteség a barátságból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra! 2015-04-10, 22:33


Ágyúgolyófutam


Számomra is rettentően jól esik, hogy nyertünk, nem sok hasonló esethez volt szerencsém az elmúlt időszakban, ez a szezon valahogy nem megy. Most viszont úgy tűnik, nem felejtettem el kviddicsezni, csak épp a meccseken valahogy nem megy. Nem baj, idegbeteg nem leszek miatta, bár örülnék, ha élesben is sikerülne ennyi gólt dobnom, akkor nem érezném magamat haszontalannak.
Azt azért látom, hogy páran találnak ezt az, de az, hogy senki sem szól róluk egy hangot sem, inkább arról győz meg, hogy Lavenderen kívül mást én se avassak a bizalmamba, bár az kissé frusztrál, hogy én nem lelek annyi mindent, de hát ugye, aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli, bízom benne, hogy ez változni fog, és lesz esélyem nyerni. Mindenesetre most csupán a pillanatnyi sikerünk érdekel, a többivel ráérek.
Nos, finoman szólva sem kellemes a fintorom, amikor megtudjuk, hogy több órát is el kell vesztegetnünk valami színdarabra. Színészi vénám nem nagyon akad, úgy hiszem, legalábbis még sosem próbáltam, de ha ezt kell tenni, hát ezt kell. Azért annak örülök, hogy Lavenderrel egy csapatba osztanak, és legalább Jasminet is megismerem kicsit jobban. Uther bizonyára elalélna a gyönyörűségtől ezen praktikus gondolatom okán, de esküszöm, nem miatta jutott eszembe.

Részemről hamar elmerülök a színházterem jelmezei között, mikor hárman maradunk, előbb azokat nézem meg, hátha akad valami ötletem. Ami azt illeti, elég hamar megszáll az ihlet kisangyala, találok néhány ütött-kopott cuccot, régi korokat idéző hacuka, szerintem középkori, ennyi erővel egy zsák is lehetne rajtam, de nem nagyon foglalkozom most ezzel, elvégre nem randevúra készülődöm. A fejemre húzom a csuklyát, a hajam eltűnik alatta, és némi sminket használva elérem, hogy koszosnak tűnjön az arcom és a kezeim.
- Van egy ötletem. Mi lenne, ha valami olyasmi lenne a színdarabunk, hogy adott a király, vagy királynő, és… a tolvaj…
Ezen a ponton pukedlizek egyet csöppet sem csinos göncömben, elvégre, ha ebbe belemennek, én szívesen lennék a kis tolvaj szarka.
- Aki kirabolja a szemérmetlenül gazdag uralkodót, de rajtakapják, és viszik is rögtön a hóhér elé felségsértésért, tárgyalás, minden nélkül. Aztán meglátjuk, mi sül ki belőle.
Pillantok egyik lány arcáról a másikra, aztán ha benne vannak, már mehetnek is a felosztott szerepek szerint átöltözni, nem tudom, kinek melyik tetszene jobban. Ha pedig nem jön be nekik, akkor nyitott vagyok az ötletekre, nekem igazán mindegy, de hátha valaki fantáziadúsabb nálam.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Reveal your secrets


TémanyitásTárgy: Re: Ágyúgolyófutam - Roxfort módra!

Vissza az elejére Go down

Ágyúgolyófutam - Roxfort módra!

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ϟ Harry Potter - Days of future past ϟ :: Varázsvilág :: Közel s távol-